Kommunfullmäktige

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kommunfullmäktige"

Transkript

1 Kommunfullmäktige Plats och tid Folkets Hus i Säter, kl Beslutande Sixten Carlsson (s) Sven-Erik Emanuelsson (fp) Lars-Evert Dahlberg (kd) Abbe Ronsten (s) Lars-Erik Larsson ( c) Ulla Högberg (s) Tommy Andersson (m) Jan-Erik Steen (s) Karl-Erik Finnäs (c ) Marie-Louise Boström (s) Marie Richaud (m) Anette Berg (c ) Urban Falk (s) Johanna Engström (s) Elsa Efraimsson-Vestman ( c) Fia Wikström (v) Hans Richaud (m) Iris Carlsson-Rustas (s) Tommy Andersson (mp) Anders Gustafsson (s) Stefan Dangardt (fp) Maj-Lis Nyberg (c ) Maud Jones-Jans (s) Torbjörn Gunnarsson (s) Ingrid Norman ( c) Gudrun Eriksson (s) Johan Fredriksson (m) Tommy Alvik (s) Sven Frejd Göran Johansson (v) Margareta Arthursson (kd) Yvonne Viitanen (s) Övriga deltagare Patrik Hjalmarsson, kanslichef Christer Malmstedt, kommunchef Klas Jansson Utses att justera Justeringens plats och tid Anette Berg och Marie-Louise Boström Rådhuset i Säter Underskrifter Sekreterare Paragrafer Patrik Hjalmarsson Ordförande Justerande Sixten Carlsson Anette Berg Marie-Louise Boström Organ Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunfullmäktige Datum för anslags uppsättande Förvaringsplats för protokollet Underskrift Datum för anslags nedtagande Kommunkansliet, Säter Camilla Areteg

2 Kommunfullmäktige Kf 72 Dnr KA07/005 Månadens blombukett Utdelning av månadens blomma till Anita Roslund. Motivering: Du arbetade med undervisning och var uppskattad i Ditt arbete av både elever och arbetskamrater. Du är ett gott stöd för Din familj. Det vi vill uppmärksamma Dig för är det enorma arbete Du gör i Stora Skedvi hembygdsförening. Du guidar på Kaplansgården, Du bistår organisationen med olika stöd i arrangemangen och finns i caféet som medhjälpare. De timmar Du lagt ner på hembygdsgården är svårt att räkna i antal. Tack för den entusiasm Du visar och det stöd Du ger. Vi skall inte glömma det enorma arbete Du gör i kyrkokören och kyrkan i övrigt. Presidiet i Fullmäktige vill med dessa blommor visa vår uppskattning och därför får Du Månadens Blomma.

3 Kommunfullmäktige Kf 73 Dnr KA06/483 Utdelning av miljö och naturvårdsstipendium Utdelning av Miljö- och naturvårdsstiependium 2006 av kommunstyrelsens ordförande Abbe Ronsten. Miljö- och byggandsnämnden har vid sammanträde till mottagare av stipendiet utsett Forsa Jord och Skog. Motivering: Forsa Jord och Skog (Anders och Maria Engvall) har genom övergång till KRAV-produktion visat vägen mot giftfritt och hållbart samhälle. Man har även genom gårdsvandringar och en öppenhet gentemot allmänheten visat hur en storskalig produktion kan bedrivas miljömässigt på bra sätt.

4 Kommunfullmäktige Kf 74 Dnr KA05/279 Förslag till GIS-policy. Kommunstyrelse beslutade att en GIS-policy tas fram för Säters kommun. För att bla arbeta med policy men även hur införandet av GIS till kommunen ska kunna ske finns en projektorganisation bestående av representanter från kommunkansliet, byggnadsnämndskontoret, gatukontoret, IT-enheten och övriga förvaltningschefer m fl. För att fortsätta arbetet föreslås att en GIS-policy antas om inriktning och nyttjande av teknik. Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen - anta GIS-policy för Säters kommun, bilaga 1 Au 34/06. _ Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige - anta GIS-policy för Säters kommun, bilaga 1 Ks 53/07. - Säters kommun ska påbörja arbetet med införande av GIS-teknik, - Till kommunfullmäktige biläggs information om GIS-teknik. anta GIS-policy för Säters kommun, bilaga 1 Kf 74/07. Säters kommun ska påbörja arbetet med införande av GIS-teknik.

5 Kommunfullmäktige Kf 75 Dnr KA06/594 Reviderat aktieägaravtal för AB Dalatrafik Förslag till reviderat aktieägaravtal för AB Dalatrafik fr o m Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen anta reviderat aktieägaravtal för AB Dalatrafik. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige anta reviderat aktieägaravtal för AB Dalatrafik. anta reviderat aktieägaravtal för AB Dalatrafik.

6 Kommunfullmäktige Kf 76 Dnr KA07/011 Förslag till reglemente för färdtjänst och riksfärdtjänst i Dalarnas län. Som en del i arbetet med samordning av den s k särskilda kollektivtrafiken har Region Dalarna tillsammans med Dalatrafik och representanter för kommunerna tagit fram ett förslag till ett länsgemensamt reglemente för färdtjänst och riksfärdtjänst. Förslaget är tänkt att stärka samordning av den särskilda kollektivtrafiken och innehåller bl a länsfärdtjänst och avståndsrelaterade egenavgifter. Region Dalarnas direktion beslutade vid sammanträde den 20 december 2006 rekommendera kommunerna att anta reglementet och att rekommendera Dalatrafik att planera verksamheten utifrån detta. Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen anta förslag till reglemente för färdtjänst och riksfärdtjänst i Dalarnas län, bilaga 1 Au 74/06. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige anta förslag till reglemente för färdtjänst och riksfärdtjänst i Dalarnas län, bilaga 1 Ks.74/06. Vid ärendets behandling yttrar sig Karl- Erik Finnäs och Abbe Ronsten. anta förslag till reglemente för färdtjänst och riksfärdtjänst i Dalarnas län, bilaga 1 Kf.76/06.

7 Kommunfullmäktige Kf 77 Dnr KA06/041 Förslag på reglemente för BRÅ (Brottsförebyggande rådet) Förslag till reglemente för Brottsförebyggande rådet har upprättats av Kommunkansliet. Brottsförebyggande rådet har vid sammanträde beslutat att överlämna reviderat förslag till reglemente för antagande. Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen - anta förslag till nytt reglemente för Brottsförebyggande rådet. Bilaga 1 Au 54/07. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige - anta förslag till nytt reglemente för Brottsförebyggande rådet. Bilaga 1 Ks 76/07. anta förslag till nytt reglemente för Brottsförebyggande rådet. Bilaga 1 Kf 77/07.

8 Kommunfullmäktige Kf 78 Dnr KA06/594 Exploatering för tomter på Folieraren/ Förgyllaren i Gustafs. För närvarande pågår planarbete och projektering för byggande av förskola på området Folieraren/Förgyllaren. I samband med byggandet kommer området att exploateras, dvs byggas ut med vägar, vatten och avlopp. För att nyttja de investeringar som görs i vägar och va inom planområdet bör kommunstyrelsen överväga att planlägga ytterligare mark inom fastigheten Mora 13:35 som kommunen äger. Att tillskapa ett planområdet med ytterligare ca 20 tomter ter sig högst realistiskt. Ärendeberedning Gatukontorets har kostnadsberäknat exploateringen till kr. Kalkylen innefattar ej stängsel mot järnvägen. För att kostnader och intäkter skall gå ihop med nuvarande avgifter för exp och va krävs ett tillskott på ca 30 nya tomter inom området. (30 x 160tkr = tkr Fastighetskontoret kan interndebiteras för byggnation av barnstuga med 360 kr/kvm BRA yta = kronor + va :- kronor. I budget för 2007 finns upptaget kronor för exploatering inom området. I fastighetskontorets beräkning av investeringskostnad för förskola i Gustafs finns medräknat den del av exploateringskostnaden som skall belasta förskolan, kr. Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen - ansöka hos kommunfullmäktige om ett tilläggsanslag på för byggnation av gator och va inom detaljplan för Folieraren/Förgyllaren i Moraby, Gustafs Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige - ansöka hos kommunfullmäktige om ett tilläggsanslag på för byggnation av gator och va inom detaljplan för Folieraren/Förgyllaren i Moraby, Gustafs - bevilja kommunstyrelsen ett tilläggsanslag på för byggnation av gator och va inom detaljplan för Folieraren/Förgyllaren i Moraby, Gustafs _

9 Kommunfullmäktige Kf 79 Dnr KA06/416 Ändring av detaljplan för området Folieraren/Förgyllaren i Mora by Planområdet är beläget sydväst om järnvägen i Mora by, söder om Morbyvägen/Skyttevägen. Syftet med detaljplaneändringen är att bredda användningssättet för en del av planområdet, så att en förskola kan lokaliseras till området. Detaljplaneändringen görs även för att upphäva en bestämmelse för en annan del av planområdet, som innebär att bygglov inte får ges förrän arkeologisk undersökning har genomförts. Området täcks av den fördjupade översiktsplanen för Mora-Enbacka m.fl., antagen Planområdet redovisas i fördjupningen av översiktsplanen som utbyggnadsområde för bostäder samt viss jordbruksbebyggelse. En tidigare barnstugetomt inom området placeras i översiktsplanen istället söder om Förgyllarvägen i anslutning till idrottsområdet. Avsteget från översiktsplanen kan motiveras med att det för närvarande inte är aktuellt att upprätta någon detaljplan söder om Förgyllarvägen samtidigt som det finns ett behov av förskolelokaler i Mora by. Ärendeberedning Förslaget har på uppdrag av kommunstyrelsen framtagits av Miljö- och byggnadsnämnden. Förslaget är tillkommit efter sedvanliga och lagmässiga remissomgångar och kommunstyrelsen har deltagit i och lämnat synpunkter på remisserna. Miljö- och byggnadsnämnden har efter dens senaste remissomgången tagit fram ett slutligt förslag och föreslår kommunfullmäktige anta det. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige - godkänna Miljö- och byggnadsnämndens förslag till ändring av detaljplan för området Folieraren/Förgyllaren i Mora by. - godkänna Miljö- och byggnadsnämndens förslag till ändring av detaljplan för området Folieraren/Förgyllaren i Mora by.

10 Kommunfullmäktige Kf 80 Dnr KA06/510 Svar på motion om staket eller bullerplank mot järnvägen i Mora by, Gustafs Centerpartiet genom Olof Herrman inlämnade till kommunfullmäktiges sammanträde motion om staket eller bullerplank mot järnvägen i Mora by, Gustafs. Motionären föreslår att ett staket sätts upp längs järnvägen vid Skyttevägen i Mora by, Gustafs. I första hand behövs ett staket på höger sida (om man kommer från Borlänge mot Säter) eftersom husen där ligger väldigt nära järnvägen. Staketet bör finnas från bommarna vid Stationsvägen förbi de två verkstäderna på Skyttevägen och ytterligare ca 200 meter eftersom det finns bostäder även där (ca m). Yttrande: Yttrande har upprättats av Gatukontoret, Kommunstyrelsen konstaterar att ett staket ingår i detaljplanen för Förgyllaren Folieraren och ska därför uppföras. Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen bifall till motionen. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige bifall till motionen. bifall till motionen

11 Kommunfullmäktige Kf 81 Dnr KA06/569 Svar på medborgarförslag om att inga nedskärningar görs inom skola och barnomsorg Ett medborgarförslag om att inga nedskärningar görs inom skola och barnomsorg har inlämnats av Eva Linde m fl till kommunfullmäktiges sammanträde Förslagsställarna kräver att inga nedskärningar görs i budgeten till skola och skolbarnomsorg för I samband med behandling och beslut om budget för vid kommunfullmäktiges sammanträde deltog förslagsställaren och motiverade förslaget. Yttrande: Kommunfullmäktige antog vid sammanträde kommunstyrelsens förslag till budget Förslaget till budget 2007 för barn- och utbildningsnämnden fastställdes och därmed budgeten för skola och barnomsorg. Medborgarförslaget om att inte göra nedskärningar i barn- och utbildningsnämnden budget antogs inte. Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen medborgarförslaget avslås. _ Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige medborgarförslaget avslås. medborgarförslaget avslås

12 Kommunfullmäktige Kf 82 DnrKA06/447 Svar på medborgarförslag om skylt information i Säter Ett medborgarförslag om skylt information i Säter har inlämnats av Kurt Fosselius Ärendeberedning Yttrande över medborgarförslaget har beretts av Miljö- och byggnadsnämnden och Näringslivs- och turismutskottet. Utskottet beslutade uppdra åt näringslivsenheten att byta ut skyltarna samt att medborgarförslaget från Kurt Fosselius är besvarat Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige - medborgarförslaget bifalles. - medborgarförslaget bifalles.

13 Kommunfullmäktige Kf 83 Dnr KA 07/050 Nytt medborgarförslag om försäljning av sport liksom ishallen till företag/föreningar Ett medborgarförslag om försäljning av sport liksom ishallen till företag/ föreningar har inlämnats av Koppens Åsa Jansson. Förslagsställarna föreslår att sport- liksom ishallen säljs till företag/förening. : - remittera medborgarförslaget till kommunstyrelsen för beredning _

14 Kommunfullmäktige Kf 84 Dnr KA 07/051 Nytt medborgarförslag om lösning på eftersatt röjningsbehov Ett medborgarförslag om lösning på eftersatt röjningsbehov har inlämnats av Koppens Åsa Jansson. Förslagsställarna föreslår att eftersom gatukontorets budget inte mäktar hålla kommunens mark, med röjningsbehov öppet, att ett antal får anställs för denna uppgift En mobil besättning får skulle enkelt hålla undan sly och hålla landskapet öppet. : remittera medborgarförslaget till kommunstyrelsen för beredning.

15 Kommunfullmäktige Kf 85 Dnr KA 07/00051 Nytt medborgarförslag om normer för bidrag till pensionärsföreningar Ett medborgarförslag om normer för bidrag till pensionärsföreningar har inlämnats av Erik Sandberg, SPF Tuna- Säterbygden. Styrelsen för SPF Tuna- Säterbygden genom Erik Sandberg föreslår att Säters kommun fastställer normer för bidrag till pensionärsföreningar på samma grunder som Borlänge. 1. Lokalbidrag utgår med 70 % av redovisade kostnader. Ej entré belagda. 2. Övrig verksamhet stöd med belopp motsvarande vad Borlänge ger för redovisad verksamhet. Förslagsställaren motiverar inför fullmäktige sitt förslag. : remittera medborgarförslaget till kommunstyrelsen för beredning.

16 Kommunfullmäktige Kf 86 Dnr KA 07/00070 Nytt medborgarförslag om busslinje nr 30 Ett medborgarförslag om busslinje nr 30 har inlämnats av Esbjörn Westman Förslagsställarna föreslår att att busslinje nr 30 får sin vändpunkt i Nyberget istället som nu i Lövåsen. Detta gäller bussturen som kommer till Lövåsen kl Förslagsställaren motiverar inför fullmäktige sitt förslag : remittera medborgarförslaget till kommunstyrelsen för beredning.

17 Kommunfullmäktige Kf 87 Dnr KA07/077 Ny motion om trafiksituationen för gående på Hyttgatan Ulla Högberg m fl lämnar in motion om trafiksituationen för gående på Hyttgatan till kommunfullmäktiges sammanträde Motionärerna föreslår att trafiksituationen ses över vid Hyttgatan/Bergslagsgatan/Fogdegatan samt att i avvaktan på åtgärd att förbud att stanna fordon införs på vänster sida av Hyttgatan, från centrum räknat. : remittera motionen till kommunstyrelsen för beredning.

18 Kommunfullmäktige Kf 88 Dnr KA07/085 Ny motion om trafiksituationen utanför Kungsgårdsskolan Maud Jones-Jans m fl lämnar till kommunfullmäktiges sammanträde en motion om trafiksituationen utanför Kungsgårdsskolan. Motionärerna föreslår att någon typ av avsläppningsplats måste upprättas för att undvika farorna. : remittera motionen till kommunstyrelsen för beredning.

19 Kommunfullmäktige Kf 89 Dnr KA07/073 Val av revisorer för Säterbostäder AB. Valberedningens förslag till kommunfullmäktige till revisorer för Säterbostäder AB, för perioden från ordinarie bolagsstämma 2007 till ordinarie bolagsstämma 2011, utse Krister Abrahamsson och Curt Söderberg och som ersättare Dagny Hansson och Fredrik Mikaelsson enligt valberedningens förslag.

20 Kommunfullmäktige Kf 90 Dnr KA07/073 Val av revisorer för Säters Fastighetsbolag AB. Valberedningens förslag till kommunfullmäktige till revisorer för Säters Fastighetsbolag AB, för perioden från ordinarie bolagsstämma 2007 till ordinarie bolagsstämma 2011, utse Krister Abrahamsson och Curt Söderberg och som ersättare Dagny Hansson och Fredrik Mikaelsson enligt valberedningens förslag

21 Kommunfullmäktige Kf 91 Dnr KA07/073 Val av revisorer för Räddningstjänsten Dalamitt Valberedningens förslag till kommunfullmäktige till revisorer för Räddningstjänsten Dalamitt, perioden 2007 till kommunfullmäktiges behandling av årsredovisningen 2011, utse Krister Abrahamsson och som ersättare Curt Söderberg. enligt valberedningens förslag

22 Kommunfullmäktige Kf 92 Dnr KA07/073 Val av revisorer för Säters övriga stiftelser. Valberedningens förslag till kommunfullmäktige till revisorer för Säters övriga stiftelser, perioden 2007 till kommunstyrelsens behandling av årsredovisningen 2011, utse Curt Söderberg och Fredrik Mikaelsson. enligt valberedningens förslag

23 Kommunfullmäktige Kf 93 Dnr KA07/072 Val av tre ortsombud. Valberedningens förslag till kommunfullmäktige - som ortsombud välja Sven Allan Magnusson, Lennart Klasson och Sven Eriksson. enligt valberedningens förslag

24 Kommunfullmäktige Kf 94 Dnr KA07/046 Nominering av ledamöter till AB Dalatrafiks styrelse. Länets kommuner får var och en nominera fyra ordinarie ledamöter och fyra ersättare till AB Dalatrafiks styrelse. Valberedningens förslag till kommunfullmäktige till styrelsen för AB Dalatrafik nomineras som ordinarie ledamöter Eva Kungsmark, Abbe Ronsten, Karl-Erik Finnäs, Marie Richaud. Som ersättare Lotta Bergstrand, Jan-Erik Steen, Lars-Evert Dahlberg,, Tommy Andersson (m). enligt valberedningens förslag

25 Kommunfullmäktige Kf 95 Dnr KA07/062 Val ledamot och ersättare till socialnämnden. Tommy Lönnebacke har avsagt sig uppdraget i socialnämnden. Valberedningens förslag till kommunfullmäktige - godkänna Tommy Lönnebackes avsägelse - som ny ledamot efter Tommy Lönnebacke välja Jerker Karls som ny ersättare efter Jerker Karls välja Björn Dalan enligt valberedningens förslag

26 Kommunfullmäktige Kf 96 Dnr KA07/083 Val ledamot och ersättare till kommunstyrelsen. Lonja Ek (v) har avsagt sig uppdraget i kommunstyrelsen. Valberedningens förslag till kommunfullmäktige - godkänna Lonja Eks avsägelse - som ny ledamot efter Lonja Ek välja Göran Johansson - som ny ersättare efter Göran Johansson välja Lonja Ek enligt valberedningens förslag

27 Kommunfullmäktige Kf 97 Dnr KA07/083 Val av ny representant i styrelsen för Folkets Hus. Lonja Ek (v) har avsagt sig uppdraget i Folkets Hus Valberedningens förslag till kommunfullmäktige - godkänna Lonja Eks avsägelse. - som ny representant efter Lonja Ek välja Åke Örnberg.

28 Kommunfullmäktige Kf 98 Delgivningar 1. Granskning av ansvarsutövande gemensamma nämnden för vård och omsorg. 2. Granskning av kommunens insatser för barn med särskilda behov Granskning av miljö- och byggnadsnämndens ansvarutövande Ny ersättare i kommunfullmäktige efter Torsten Jusslin, Sven Frejd. 5. Ny ledamot och ersättare i kommunfullmäktige efter Per-Åke Roslund. Olof Herrman och Emil Nilzon. 6. Protokoll från sammanträde med kommunstyrelsen, Kommunfullmäktige har tagit del av delgivningarna.

Kommunkansliet, Säter

Kommunkansliet, Säter Kommunfullmäktige 2007-05-31 1 Plats och tid Folkets Hus i Säter, kl. 19.00 21.30 Beslutande Sixten Carlsson (s) Sven-Erik Emanuelsson (fp) Lars-Evert Dahlberg (kd) Abbe Ronsten (s) Lars-Erik Larsson (

Läs mer

Kommunfullmäktige 2007-04-26 1

Kommunfullmäktige 2007-04-26 1 Kommunfullmäktige 2007-04-26 1 Plats och tid Församlingsgården i Gustafs, kl. 19.00-21.00 Beslutande Sixten Carlsson (s) Sven-Erik Emanuelsson (fp) Lars-Evert Dahlberg (kd) Abbe Ronsten (s) Lars-Erik Larsson

Läs mer

Kommunfullmäktige Sixten Carlsson (s)

Kommunfullmäktige Sixten Carlsson (s) Kommunfullmäktige 2009-05-28 1 Plats och tid Uflshyttans Herrgård, Ulfshyttan kl. 19.00 20.50. Beslutande Sixten Carlsson (s) Lars-Evert Dahlberg (kd) Abbe Ronsten (s) Sven Frejd ( c) Ulla Högberg (s)

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2007-03-29 1 Plats och tid Sockenstugan i Stora Skedvi, kl. 19.00 20.30 Beslutande Sixten Carlsson (s) Sven-Erik Emanuelsson (fp) Lars-Evert Dahlberg (kd) Abbe Ronsten (s) Lars-Erik Larsson

Läs mer

Kommunstyrelsen 2007-05-08 1

Kommunstyrelsen 2007-05-08 1 Kommunstyrelsen 2007-05-08 1 Plats och tid Rådhuset i Säter, kl 13.00 16.00 Beslutande Abbe Ronsten, ordförande (s) Lotta Bergstrand, vice ordförande (fp) Jan-Erik Steen (s) Marie-Louise Boström (s) Göran

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2006-06-20 2 Plats och tid Folkets Hus i Säter, kl 17.30 18.00 Beslutande Sven-Gunnar Håkansson, ordförande (c) Tommy Alvik (s) Ulla Högberg (s) Sixten Carlsson (s) Jan-Erik Steen (s) Rodrigo

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2007-09-27 1 Plats och tid Församlingsgården i Enbacka, Gustafs, kl. 19.00 20.30 Beslutande Sixten Carlsson (s), ordf Sven-Erik Emanuelsson (fp) Lars-Evert Dahlberg (kd) Mats Nilsson

Läs mer

Patrik Hjalmarsson, kanslichef Christer Malmstedt, kommunchef. Sixten Carlsson Fredag den 12 december kl 09.00

Patrik Hjalmarsson, kanslichef Christer Malmstedt, kommunchef. Sixten Carlsson Fredag den 12 december kl 09.00 Kommunstyrelsen 2003-12-09 1 Plats och tid Rådhuset i Säter, kl 15.00 16.00 Beslutande Sven-Gunnar Håkansson, ordförande (c) Abbe Ronsten, vice ordförande (s) Ulla Högberg (s) Sixten Carlsson (s) Jan-Erik

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2007-01-09 1 Plats och tid Rådhuset i Säter, kl 09.00 12.00 Beslutande Abbe Ronsten, ordförande (s) Lotta Bergstrand, vice ordförande (fp) Jan-Erik Steen (s) Mats Nilsson (s) Lonja Ek,

Läs mer

Margareta Jakobsson, nämndsekr Stina Stenberg, administrativ chef Christer Malmstedt, kommunchef Klas Jansson, inköpschef Bengt Östblom, gatuchef

Margareta Jakobsson, nämndsekr Stina Stenberg, administrativ chef Christer Malmstedt, kommunchef Klas Jansson, inköpschef Bengt Östblom, gatuchef Kommunstyrelsen 2009-08-25 1 Plats och tid Rådhuset i Säter, kl 13.00 13.35 Beslutande Abbe Ronsten, ordförande (s) Lotta Bergstrand, vice ordförande (fp) Mats Nilsson ersättare för Jan-Erik Steen (s)

Läs mer

Kommunfullmäktige 2013-02-21

Kommunfullmäktige 2013-02-21 Kommunfullmäktige 2013-02-21 Kf 15 Information om digitala kallelser... 2 Kf 16 Ny motion om utbildning för instruktörer och ledare... 3 Kf 17 Avgift för trygghetslarm... 4 Kf 18 Försäljning industrihuset,

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2007-06-28 1 Plats och tid Folkets Hus i Säter, kl. 19.00 22.00 Beslutande Övriga deltagare Sixten Carlsson (s) Sven-Erik Emanuelsson (fp) Lars-Evert Dahlberg (kd) Abbe Ronsten (s) Lars-Erik

Läs mer

Kommunfullmäktige 2007-12-20 1

Kommunfullmäktige 2007-12-20 1 Kommunfullmäktige 2007-12-20 1 Plats och tid Folkets Hus Säter, kl.18.00-21.00 Beslutande Övriga deltagare Sixten Carlsson (s) Sven-Erik Emanuelsson (fp) Lars-Evert Dahlberg (kd) Abbe Ronsten (s) Lars-Erik

Läs mer

Kommunfullmäktige 2013-03-21

Kommunfullmäktige 2013-03-21 Kommunfullmäktige 2013-03-21 Kf 22 Månadens blombukett... 2 Kf 23 Verksamhetsinformation från Näringslivs- och arbetsmarknadsenheten... 3 Kf 24 Ny motion om informationspolicy... 4 Kf 25 Ansökan om kommunal

Läs mer

Stina Stenberg, adm. chef Christer Malmstedt, kommunchef Birger Eklund, fastighetskontoret Olle Hansson, fastighetskontoret.

Stina Stenberg, adm. chef Christer Malmstedt, kommunchef Birger Eklund, fastighetskontoret Olle Hansson, fastighetskontoret. Kommunstyrelsen 2012-02-07 1 Plats och tid Rådhuset i Säter, kl 13.00 13.30 Beslutande Abbe Ronsten, ordförande (s) Lotta Bergstrand, vice ordförande (fp) Mats Nilsson (s) Maud Jones Jans (s) Annaklara

Läs mer

Kommunfullmäktige 2011-03-31 1

Kommunfullmäktige 2011-03-31 1 SÄTERS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2011-03-31 1 Blad Plats och tid Rådhuset i Säter, kl 19.00-20.50 Beslutande Sixten Carlsson (s), ordf Eva Kungsmark (s), vice ordf

Läs mer

Sixten Carlsson (s), ordf Eva Kungsmark (s), vice ordf Lars-Evert Dahlberg (kd) 2:e vice ordf Abbe Ronsten (s) Marit Ragnarsson ( c)

Sixten Carlsson (s), ordf Eva Kungsmark (s), vice ordf Lars-Evert Dahlberg (kd) 2:e vice ordf Abbe Ronsten (s) Marit Ragnarsson ( c) Kommunfullmäktige 2012-02-23 1 Plats och tid Rådhuset i Säter, kl 19.00 19.50 Beslutande Sixten Carlsson (s), ordf Eva Kungsmark (s), vice ordf Lars-Evert Dahlberg (kd) 2:e vice ordf Abbe Ronsten (s) Marit

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige 2019-03-21 Kommunfullmäktige 2019-03-21 Kf 116 Utbildning EU-kunskap... 2 Kf 117 Parentation... 3 Kf 118 Kf 119 Nytt medborgarförslag GC-led centrum-säters järnvägsstation-säterdalens nedfartsområde...

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2007-04-10 1 Plats och tid Rådhuset i Säter, kl 08.45 16.00 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Abbe Ronsten, ordförande (s) Lotta Bergstrand, vice ordförande (fp) Jan-Erik Steen (s)

Läs mer

Kommunfullmäktige 2010-09-30 1

Kommunfullmäktige 2010-09-30 1 Kommunfullmäktige 2010-09-30 1 Plats och tid Församlingsgården i Gustafs, kl. 19.00-20.00. Beslutande Sixten Carlsson (s) Gunilla Bodegrim (fp) Lars-Evert Dahlberg (kd) Abbe Ronsten (s) Sven Frejd ( c)

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen SÄTERS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2008-08-19 1 Blad Plats och tid Rådhuset i Säter, kl 08.30 08.45. Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Abbe Ronsten, ordförande (s)

Läs mer

Patrik Hjalmarsson, kanslichef Christer Malmstedt, kommunchef

Patrik Hjalmarsson, kanslichef Christer Malmstedt, kommunchef Kommunfullmäktige 2004-01-29 1 Plats och tid Rådhuset i Säter, kl. 19.00-21.00 Beslutande Urban Falk, ordf (s) Ulla Högberg (s) Ingrid Norman (c) Karl-Erik Finnäs (c) Tommy Alvik (s) Birgitta Gustafsson

Läs mer

Patrik Hjalmarsson, kanslichef Christer Malmstedt, kommunchef

Patrik Hjalmarsson, kanslichef Christer Malmstedt, kommunchef Kommunfullmäktige 2004-03-25 1 Plats och tid Folkets Hus i Säter, kl. 19.00-21.00 Beslutande Urban Falk, ordf (s) Ulla Högberg (s) Ingrid Norman (c) Karl-Erik Finnäs (c) Tommy Alvik (s) Birgitta Gustafsson

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2005-01-11 1 Plats och tid Rådhuset i Säter, kl 10.00 14.30 Beslutande Sven-Gunnar Håkansson, ordförande (c) Abbe Ronsten, vice ordförande (s) Ulla Högberg (s) Sixten Carlsson (s) Jan-Erik

Läs mer

Sixten Carlsson, (s) ordf Margareta Arthursson Inger Johansson. Patrik Hjalmarsson. Inger Johansson

Sixten Carlsson, (s) ordf Margareta Arthursson Inger Johansson. Patrik Hjalmarsson. Inger Johansson Demokratigruppen 2006-06-26 1 Plats och tid Rådhuset i Säter, kl.18.00 19.00 Beslutande Sixten Carlsson, (s) ordf Margareta Arthursson Inger Johansson Övriga deltagare Patrik Hjalmarsson Utses att justera

Läs mer

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare Kommunfullmäktige 2009-05-27 65 Plats och tid Församlingshemmet, 2009-05-27 kl 19.00-19.30 Beslutande 27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande

Läs mer

Patrik Hjalmarsson, kanslichef Christer Malmstedt, kommunchef

Patrik Hjalmarsson, kanslichef Christer Malmstedt, kommunchef Kommunfullmäktige 2003-11-26 1 Plats och tid Rådhuset i Säter, kl. 18.00 21.30 Beslutande Urban Falk, ordf (s) Ulla Högberg (s) Ingrid Norman (c) Karl-Erik Finnäs (c) Tommy Alvik (s) Anders Bohaman (fp)

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2009-01-28 1-18

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2009-01-28 1-18 2009-01-28 1-18 Plats och Tid Stadshuset 18.30-19.30 Beslutande Enl bilagd förteckning, sid 2 Övriga deltagande Tf kommunchef Jeanette Lämmel Kommunsekr Irene Larsson Kommunutredare Ida Rådman Utses att

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2005-12-19 1 (10) Plats och tid Folkets Hus, Askersund, 2005-12-19 kl. 19.00-19.10. Beslutande Ordinarie ledamöter Bo Trygg (s) Eva Arvidsson (s) Siv Ahlstrand

Läs mer

Bygglovsexpedition 2008-10-30, kl 11.00

Bygglovsexpedition 2008-10-30, kl 11.00 Miljö- o Byggnadsnämnden 2008-10-24 1 Plats och tid Tekniska kontoren kl 08.20 09.20 ande Lotta Bergstrand (fp) ordförande Ingemar Nygren (mp) v. ordförande Sven Frejd (c) Arto Viitanen (s) ers. Ulla Hjort

Läs mer

Patrik Hjalmarsson, kanslichef Christer Malmstedt, kommunchef Bert Stabforsmo Lennart Eriksson. Sven-Erik Emanuelsson Kommunkansliet

Patrik Hjalmarsson, kanslichef Christer Malmstedt, kommunchef Bert Stabforsmo Lennart Eriksson. Sven-Erik Emanuelsson Kommunkansliet Kommunstyrelsen 2003-08-19 2 Plats och tid Rådhuset i Säter, kl 10.00 12.00 Beslutande Sven-Gunnar Håkansson, ordförande (c) Abbe Ronsten, vice ordförande (s) Ulla Högberg (s) Sixten Carlsson (s) Jan-Erik

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 14:

Kommunkontoret Djurås , kl. 14: Kommunstyrelsen 2018-11-08 1 (17) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 13:00-13:30 Beslutande Ledamöter Fredrik Jarl (C), ordförande Kerstin Stenquist (C) Erik Warg (C) Irene Homman (S) Tomas Fredén

Läs mer

Vårgårda kommunfullmäktige Namn Parti Närvar. Ja Nej Ja Nej Ja Nej

Vårgårda kommunfullmäktige Namn Parti Närvar. Ja Nej Ja Nej Ja Nej KOMMUNFULLMÄKTIGE Nya hyrestaxor för kommunens idrottsanläggningar 2 Åtgärder för att få budget i balans 200 3 Kommunbidrag 2002, kommunfullmäktige och revisionen 4 Exploateringsavtal, Västra Degrabo 5

Läs mer

Patrik Hjalmarsson, kanslichef

Patrik Hjalmarsson, kanslichef Kommunfullmäktige 2005-05-26 1 Plats och tid Folkets Hus i Säter, kl. 19.00 22.30 Beslutande Urban Falk, ordf. (s) Ulla Högberg (s) Ingrid Norman (c) Karl-Erik Finnäs (c) Tommy Alvik (s) Birgitta Gustafsson

Läs mer

Kommunfullmäktige 2014-02-17

Kommunfullmäktige 2014-02-17 Kommunfullmäktige 2014-02-17 Kf 1 Månadens blombukett... 2 Kf 2 Nytt medborgarförslag om IDA-avdrag för ideellt arbete... 3 Kf 3 Ny motion om företagarvänligare miljötillsyn... 4 Kf 4 Återbetalning av

Läs mer

Gillesalen, Kumla Folkets hus måndagen den 20 januari 1992, kl

Gillesalen, Kumla Folkets hus måndagen den 20 januari 1992, kl 1 KUMLA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 1992-01-20 Plats och tid Beslutande Gillesalen, Kumla Folkets hus måndagen den 20 januari 1992, kl 18.30-18.52 Samtliga ledamöter

Läs mer

Protokoll

Protokoll 2011-10-18 Kommunfullmäktige Plats och tid Kumla Folkets Hus, Teatern, 2011-10-18, klockan 18:30-18:40 Beslutande Dan-Åke Moberg (S) Elisabeth Berglund (V) Lennart Eriksson (S) Denis Nilsson (V) Katarina

Läs mer

SAMMANTRÄDEPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige. Innehåll

SAMMANTRÄDEPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige. Innehåll Innehåll 49 Godkännande av ärendelista 90 50 Årsredovisning, revisionsberättelse för år 2015 samt hemställan om ansvarsfrihet, avseende Kommunalförbundet Mediacenter önköpings län 91 51 Köp av socialjour

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2017-02-23 Kf 17 Svar på medborgarförslag om hyreshustablering i Säter... 2 Kf 18 Information om kulturnämndens verksamhet... 3 Kf 19 Förslag till Informationssäkerhetspolicy... 4 Kf

Läs mer

30 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

30 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2009-02-25 1 Plats och tid Församlingshemmet, 2009-02-25 kl 19.00-19.15 Beslutande 30 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

Patrik Hjalmarsson, kanslichef Christer Malmstedt, kommunchef. Sixten Carlsson och Rådhuset i Säter. Sixten Carlsson.

Patrik Hjalmarsson, kanslichef Christer Malmstedt, kommunchef. Sixten Carlsson och Rådhuset i Säter. Sixten Carlsson. Kommunfullmäktige 2003-12-17 1 Plats och tid Folkets Hus i Säter, kl. 18.30 21.30 Beslutande Urban Falk, ordf (s) Ulla Högberg (s) Ingrid Norman (c) Karl-Erik Finnäs (c) Tommy Alvik (s) Dag Fredriksson

Läs mer

Alf Johansson (S), ordförande

Alf Johansson (S), ordförande Kommunfullmäktige 2016-10-06 1 (18) Plats och tid Lindberghallen Djurås, kl. 15.00-19.25 Beslutande Ledamöter Alf Johansson (S), ordförande Irene Homman (S) Sofia Jarl (C) Lars-Erik Granholm (KOSA) Patrik

Läs mer

Kommunstyrelsen 2015-05-26

Kommunstyrelsen 2015-05-26 Kommunstyrelsen 2015-05-26 Ks 138 Kommunal borgen för konstgräsplan vid Säters IP... 2 Ks 139 Antagande av detaljplan för Stora Skedvi skola m m... 5 Ks 140 Förslag till samarbetsavtal avseende särskild

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN Beslutsärenden

KOMMUNSTYRELSEN Beslutsärenden KOMMUNSTYRELSEN 2004-01-21 Beslutsärenden KS 1 Internbudget 2004 2 Optionsavtal, Trivselhus AB 3 Markanvändning, Grindvaktaren 8 och 9 4 Riktlinjer för anställda i Vårgårda kommun vid hantering av IT-system

Läs mer

Patrik Hjalmarsson, kanslichef Christer Malmstedt, kommunchef. Anette Berg och Anders Gustavsson Rådhuset i Säter

Patrik Hjalmarsson, kanslichef Christer Malmstedt, kommunchef. Anette Berg och Anders Gustavsson Rådhuset i Säter Kommunfullmäktige 2005-12-15 1 Plats och tid Folkets Hus i Säter, kl. 18.00 20.00 Beslutande Urban Falk, ordf (s) Ulla Högberg (s) Ingrid Norman (c) Karl-Erik Finnäs (c) Tommy Alvik (s) Dag Fredrixon (fp)

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden 2014-01-08 1 Val till arbetsutskott... 2 2 Val av representant till kommunala pensionärsrådet... 3 3 Val av representant till kommunala handikapprådet... 4 4 Val av representant till Ung i Säter... 5 5

Läs mer

Margareta Jakobsson, nämndsekr Stina Stenberg, adm. chef Christer Malmstedt, kommunchef Bert Stabforsmo, ekonomichef.

Margareta Jakobsson, nämndsekr Stina Stenberg, adm. chef Christer Malmstedt, kommunchef Bert Stabforsmo, ekonomichef. Kommunstyrelsen 2011-06-16 1 Plats och tid Folkets Hus i Säter, kl 15.00 16.10. Beslutande Abbe Ronsten, ordförande (s) Lotta Bergstrand, vice ordförande (fp) Mats Nilsson (s) Maud Jones Jans (s) Sixten

Läs mer

Kommunstyrelsen 2005-05-10 1

Kommunstyrelsen 2005-05-10 1 Kommunstyrelsen 2005-05-10 1 Plats och tid Rådhuset i Säter, kl 10.00 14.30 Beslutande Sven-Gunnar Håkansson, ordförande (c) Abbe Ronsten, vice ordförande (s) Ulla Högberg (s) Sixten Carlsson (s) Jan-Erik

Läs mer

Kommunstyrelsen 2007-12-04 1

Kommunstyrelsen 2007-12-04 1 Kommunstyrelsen 2007-12-04 1 Plats och tid Rådhuset i Säter, kl 08.45 12:10. Beslutande Abbe Ronsten, ordförande (s) Lotta Bergstrand, vice ordförande (fp) Jan-Erik Steen (s) Sixten Carlsson (s) Göran

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 17:

Kommunkontoret Djurås , kl. 17: Kommunstyrelsen 2018-06-14 1 (6) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 17:00-17:36 Beslutande Ledamöter Irené Homman (S), ordförande Tomas Fredén (S) Lars-Erik Granholm (KOSA) Svante Hanses (KOSA) Fredrik

Läs mer

Gillesalen, Kumla Folkets hus måndagen den 24 oktober 1988, kl

Gillesalen, Kumla Folkets hus måndagen den 24 oktober 1988, kl 1 KUMLA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 1988-10-24 Plats och tid Beslutande Tjg suppl Gillesalen, Kumla Folkets hus måndagen den 24 oktober 1988, kl 18.30-18.45 Samtliga

Läs mer

Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Eva Engström Sekreterare. Hans-Åke Bergman (c) Sven-Erik Sjölund (s)

Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Eva Engström Sekreterare. Hans-Åke Bergman (c) Sven-Erik Sjölund (s) NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (6) Sida Plats och tid Beslutande Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Se närvarolista. Övriga deltagande Eva Engström Sekreterare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 13.00-13.25 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2007-03-28 1 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bo-Anders Thornberg (m) ordf Lars Olsson

Läs mer

Kommunfullmäktige 2006-01-26. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Virve Svedlund

Kommunfullmäktige 2006-01-26. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Virve Svedlund SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Vallaskolans aula, kl 19.00-20.55 Beslutande Se bifogad deltagarlista. Närvarande ersättare Se bifogad deltagarlista. Övriga deltagande Se bifogad deltagarlista.

Läs mer

Lena Träff med Stefan Carlsson som ersättare. Margareta Engström Nöstdal

Lena Träff med Stefan Carlsson som ersättare. Margareta Engström Nöstdal Fritids- och kulturnämnden 2016-10-6 Plats och tid Tornet 13.15-15.15 Beslutande Övriga deltagare Hans Ivarsson (C) ordförande Marianne Samuelsson (L) 1:e vice ordförande Lena Träff (S) 2:e vice ordförande

Läs mer

Lars-Evert Dahlberg (kd)

Lars-Evert Dahlberg (kd) Kommunstyrelsen 2011-01-11 1 Plats och tid Rådhuset i Säter, kl 08.30 11.20. Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Abbe Ronsten, ordförande (s) Lotta Bergstrand, vice ordförande (fp) Mats Nilsson (s) Annaklara

Läs mer

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2013-03-07 BUN 21 VERKSAMHETSBESÖK... 1 BUN 22 ANMÄLAN AV ÖVRIGA FRÅGOR... 2 BUN 23 ARBETSMILJÖFRÅGOR... 3 BUN 24 PLAN FÖR BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2007-05-28 1 (26) Plats och tid Folkets Hus, Askersund, 2007-05-28 kl. 19.00-20.40. Beslutande Ordinarie ledamöter Bo Trygg (s) Siv Ahlstrand (s) Per Eriksson

Läs mer

BESLUTANDE Ledamöter: Robert Mörk (s) Eric Arvidsson (c) Roland Halvarsson (v) Yvonne Karlsson (s) Annika Engelbrektsson (s) Ingvar Eriksson (v)

BESLUTANDE Ledamöter: Robert Mörk (s) Eric Arvidsson (c) Roland Halvarsson (v) Yvonne Karlsson (s) Annika Engelbrektsson (s) Ingvar Eriksson (v) Kommunfullmäktige 2008-05-26 Sida 1 av 14 Plats och tid: Folkets Hus, kl. 18.30 19.40 BESLUTANDE Ledamöter: Robert Mörk (s) Eric Arvidsson (c) Roland Halvarsson (v) Yvonne Karlsson (s) Annika Engelbrektsson

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden 27 Budgetuppföljning/inbjudan till vd Säterbostäder och fastighetschef... 2 28 Bilden av Säter... 3 29 Presentation av ny chef för Funktionsnedsättning och Biståndsenheten... 4 30 Redovisning av socialförvaltningens

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-10.40 Beslutande Bo Bergman Lars Hagberg Göran Berglund Lars Rosander Lennart Beijer Övriga deltagande Magnus

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 1 Plats och tid Kommunalhuset, Vallsjösalen, Sävsjö, måndagen den 5 november 2018 klockan 18.30 19.45 ande Samtliga ordinarie ledamöter med undantag av: Anders Griph (KD), Isabelle Tiderblom (KD), Ludwig

Läs mer

Kommunstyrelsen 2007-11-13 1

Kommunstyrelsen 2007-11-13 1 Kommunstyrelsen 2007-11-13 1 Plats och tid Rådhuset i Säter, kl 08.45 12.00 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Abbe Ronsten, ordförande (s) Lotta Bergstrand, vice ordförande (fp) Jan-Erik Steen (s)

Läs mer

Kommunfullmäktige 2006-10-26 1. Lars-Erik Larsson (c ) Fia Wikström (v) Krister Abrahamsson

Kommunfullmäktige 2006-10-26 1. Lars-Erik Larsson (c ) Fia Wikström (v) Krister Abrahamsson Kommunfullmäktige 2006-10-26 1 Plats och tid Sockenstugan i Stora Skedvi, kl. 19.00-20.00 Beslutande Urban Falk, ordf (s) Ulla Högberg (s) Ingrid Norman (c) Karl-Erik Finnäs (c) Tommy Alvik (s) Gunilla

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens utskott 2011-11-03 Plats och tid Rådhuset, torsdagen den 3 november 2011, Kl. 08.30-15.30 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.55 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 8 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 8 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2010-11-24 205 Plats och tid Nora Stadshotell 2010-11-24 kl 18.00-19.00 Beslutande 30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 8 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista AB VALLENTUNA KOMMUN Kommunfullmäktige 1998-10-12 1(12) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen (9) Kommunstyrelsesalen, kl 09:00-11:15

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen (9) Kommunstyrelsesalen, kl 09:00-11:15 Kommunstyrelsen 2014-05-07 1 (9) Plats och tid Kommunstyrelsesalen, kl 09:00-11:15 Beslutande Cecilia Vilhelmsson, S ordförande, Thony Andersson, S, Monika Gideskog, M, Kjell Gustafsson, S, Franco Sincic,

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden 102 Åtgärder för att komma ned i budget... 2 103 Granskningshandlingar avseende fördjupad översiktsplan för Gustafs tätort... 5 104 Granskning detaljplan för särskilt boende m.m. vid Prästgärdet... 4 1

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Upprop Utlysning Val av justeringsmän Godkännande av dagordningen

KOMMUNFULLMÄKTIGE Upprop Utlysning Val av justeringsmän Godkännande av dagordningen KOMMUNFULLMÄKTIGE 2004-09-0 Upprop Utlysning Val av justeringsmän Godkännande av dagordningen Meddelande 2 Ägardirektiv för Vårgårda bostäder AB 3 Svar på motion, besparingsåtgärder avseende förtroendevaldas

Läs mer

Kommunfullmäktige2013-09-26

Kommunfullmäktige2013-09-26 Kommunfullmäktige2013-09-26 Kf 73 Månadens blomma... 2 Kf 74 Uppvaktning... 3 Kf 75 Nytt medborgarförslag om upprustning av fotbollsmål... 4 Kf 76 Nytt medborgarförslag om försköning av infarten till Skönvik...

Läs mer

2004-10-20. Plats och tid Färgelanda Allhem, onsdag 2004-10-20, kl. 19.00-20.30. Marianne Martinsson, kommunsekreterare

2004-10-20. Plats och tid Färgelanda Allhem, onsdag 2004-10-20, kl. 19.00-20.30. Marianne Martinsson, kommunsekreterare SAMMATRÄDESPROTOKOLL 1(14) Plats och tid Färgelanda Allhem, onsdag, kl. 19.00-20.30 Beslutande Övriga deltagare 29 ordinarie ledamöter och 6 tjänstgörande ersättare, totalt 35 beslutande Se bifogade närvaro-

Läs mer

Socialnämnden INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Socialnämnden INNEHÅLLSFÖRTECKNING Socialnämnden 2007-04-11 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 99 Delgivning av protokoll...2 100 Delegationsbeslut...3 101 Information från personliga ombud PO-teamet...4 102 Avvikelserapporter...5 103 Fastställande av

Läs mer

Kommunfullmäktige () Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Marie Johansson, sekreterare Caroline Depui, kommunchef

Kommunfullmäktige () Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Marie Johansson, sekreterare Caroline Depui, kommunchef Kommunfullmäktige 2014-09-01 1() Plats och tid Sockenstugan, Lövnäs, Hammarö, kl 18:30-19:15 Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Siw Gidlöf (S) Bengt-Gustav Persson (S) Leif Sandberg

Läs mer

Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt. Bengt Jarring Helene Norrback

Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt. Bengt Jarring Helene Norrback Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdeslokalen Karpen, kl. 18.00 19.00 1 (15) Beslutande Se bilaga 1 Övriga deltagande Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt

Läs mer

PROTOKOLL 1(6) Sammanträdesdatum

PROTOKOLL 1(6) Sammanträdesdatum 1(6) Plats och tid: A-salen Medborgarhuset Alafors, kl 18:30-21:10 Beslutande Stina-Kajsa Melin (s), ordf Ewa Johansson (ad) och tjänstgörande ersättare Roland Wall (c) Anita Ahlberg (ad) Hasse Andersson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen 2004-08-10 1 (8) Plats och tid Rådsalen, Rådhuset, Askersund, 2004-08-10 kl. 14.00-14.20 Beslutande Bo Trygg (s), ordförande Per Eriksson (s) Siv Ahlstrand (s)

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2012-05-08 Ks 102 Rapportering av ej verkställda beslut... 2 Ks 103 Uppföljning av Folkhälsoarbetet 2011... 3 Ks 104 Granskningsrapport verkställighet av beslut... 4 Ks 105 Förlängning

Läs mer

Sven Frejd (c) Lotta Bergstrand (fp) Gunnar Hansson (kd)

Sven Frejd (c) Lotta Bergstrand (fp) Gunnar Hansson (kd) Miljö- o Byggnadsnämnden 2006-10-04 1 Plats och tid Tekniska kontoren kl 13.00 16.00 (extra nämndmöte) ande Torsten Jusslin (c) ordförande Ulla Hjort (s) v. ordförande Anders Jonsén (s) ers. Karl-Fredrik

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 13.30-14.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2007-09-19 1 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bo-Anders Thornberg (m) ordf Jan Nilsson

Läs mer

Ann Petersson (C) Lennart Karlsson (C) Emma Magnusson (C) Britt-Marie Domeij (M) Lars-Jonny Andersson (KD) Jens Robertsson och Lars Hollner

Ann Petersson (C) Lennart Karlsson (C) Emma Magnusson (C) Britt-Marie Domeij (M) Lars-Jonny Andersson (KD) Jens Robertsson och Lars Hollner Sida 1 (14) Plats och tid Kommunhuset den 8 maj 2018 kl. 13.00 15.00 ande Anders Johansson (C), ordf Jens Robertsson (C) Ann Petersson (C) Lennart Karlsson (C) Emma Magnusson (C) Britt-Marie Domeij (M)

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2013-02-18 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 18.00 21.30 Beslutande Carin Runeson ordf. (S) Andreas Boström (S) Boris Norrlén (M) Leif Nilsson (S) Kerstin Junker (S) 1-2 Göran

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige 194 Plats och tid s sessionssal kl. 18.30-19.00 ande Enligt till protokollet bilagd uppropslista Övriga närvarande Tage Dalteg, kommunchef och sekreterare Utses att justera Christer Rube och Birger Svensson

Läs mer

Patrik Hjalmarsson, kanslichef Christer Malmstedt, kommunchef Örjan Nordmark, ekonomichef

Patrik Hjalmarsson, kanslichef Christer Malmstedt, kommunchef Örjan Nordmark, ekonomichef Kommunfullmäktige 2003-10-29 1 Plats och tid Sockenstugan i Stora Skedvi, kl. 19.30-22.15. Beslutande Urban Falk, ordf (s) Torbjörn Gunnarsson (s) Anders Gustafsson (s) Karl-Erik Finnäs (c) Kenneth Eresjö

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, Onsdagen den 28 oktober 2009 kl 08.30 10.25 Beslutande: Lennart Engström (KD),tjg ordförande Göran Larsson (M) Liss Böcker (C) Eva Kullenberg (FP), tjg

Läs mer

Eva Marklund, sekreterare. Hans Lindgren, Marie Viberg ANSLAG/BEVIS. Kommunfullmäktige

Eva Marklund, sekreterare. Hans Lindgren, Marie Viberg ANSLAG/BEVIS. Kommunfullmäktige Plats och tid Centrumhuset, Robertsfors 2014-11-05, kl 18.00-20.15 Beslutande Samtliga ledamöter med undantag av: Margaret Swande (s), ersättare Peder Forsberg Cecilia Löfbom (s), ersättare Åsa Andersson

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Kay Stark (S)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Kay Stark (S) 1(13) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 10.45 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Kay Stark (S) Övriga närvarande

Läs mer

Patrik Hjalmarsson, kanslichef Christer Malmstedt, kommunchef Börje Nordh Lars Norman Bengt Östblom. Lars Fredriksson

Patrik Hjalmarsson, kanslichef Christer Malmstedt, kommunchef Börje Nordh Lars Norman Bengt Östblom. Lars Fredriksson Kommunstyrelsen 2004-08-17 1 Plats och tid Rådhuset i Säter, kl 10.00 11.30 Beslutande Sven-Gunnar Håkansson, ordförande (c) Tommy Alvik (s) ersättare för Abbe Ronsten (s) Ulla Högberg (s) Sixten Carlsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid: Beslutande: Stadshuset Ängelholm, sammanträdesrum 429, onsdagen den 4 mars 2009 klockan 08.30-10.55 Åsa Herbst (M), ordförande Lennart Engström (KD) BrittMarie Hansson (S) Göran Larsson

Läs mer

Kommunstyrelsen - information (8)

Kommunstyrelsen - information (8) Kommunstyrelsen - information 2007-11-12 1 (8) Plats och tid Kommunhuset i Mölnlycke, måndagen den 12 november 2007 kl 16.00 19.20 Paragrafer 319-325 Beslutande m Annette Eiserman-Wikström, ordf s Bo Axelsson,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl 08.30-09.00 Beslutande Leif Sandberg (M), ordförande, jäv 41 Per Helsing (KD) ersättare för Charlie Weimers (KD) Thomas Otto (M)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, Storrummet, onsdagen den 1 april 1998, klockan 17.00-17.25 Beslutande Dan-Åke Moberg Carl-Gustav Thunström Marianne Arvidsson Anette Larsson, tjg ers Annica Eriksson Torbjörn

Läs mer

Irene Homman (S) ordförande Tomas Fredén (S) Lars-Erik Granholm (KOSA) Svante Hanses (KOSA)

Irene Homman (S) ordförande Tomas Fredén (S) Lars-Erik Granholm (KOSA) Svante Hanses (KOSA) Kommunstyrelsen 2016-12-12 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 08.00-09.05 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Justering Irene Homman (S) ordförande Tomas

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige 2007-10-09 271 Plats och tid s sessionssal kl. 18.30 20.00 Beslutande Enligt till protokollet bilagd uppropslista Övriga närvarande Tage Dalteg, kommunchef och sekreterare Utses att justera Bertil Engström

Läs mer

Socialnämnden 2014-09-24

Socialnämnden 2014-09-24 198 Redovisning av delegationsbeslut enl. 35 Kommunallagen individ- och familjeomsorgen... 2 199 Internkontroll individ- och familjeomsorgen... 3 200 Delgivningar... 4 201 Samordningsförbund FINSAM...

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.25 Beslutande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Kerstin Andersson,

Läs mer

Sammanträdesdatum. Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi, V

Sammanträdesdatum. Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi, V PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2016-02-03, kl 0900-1200 ande Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi,

Läs mer

Miljö- och byggnämndens exp.

Miljö- och byggnämndens exp. Miljö- o Byggnämnden 2009-06-17 1 Plats och tid Tekniska kontoren kl 08.30 12.00 Säters Stadshotell kl 13.00 15.45 Beslutande Lotta Bergstrand (fp) ordförande Ingemar Nygren (mp) v. ordförande Sven Frejd

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2006-10-03 1 Organ Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 18.00-18.50 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Christer Gustafsson (kd) Lars-Åke Magnusson (kd) Dorota Westlund (kd)

Läs mer