Visborgs OK Träningskommittén. Förslag till Verksamhetsplan år 2012

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Visborgs OK Träningskommittén. Förslag till Verksamhetsplan år 2012"

Transkript

1 Visborgs OK Träningskommittén Förslag till Verksamhetsplan år 2012 Träningar: Vintern Lördagar Tränings-OL (utgår vid vid mycket snö) 4 st Nattcuper samordnat med övriga klubbar. Våren Tisdagar Tränings-OL (anpassade till U-kursen) Vuxenkurs i orientering Torsdagar Motions-OL Sommaren Torsdagar Motions-OL Hösten Tisdagar Tränings-OL, (anpassade till U-kursen) Fastlandstävlingar som träningsgruppen vill satsa på: 10 mila, (damlag) 5-6 maj, Kvarn i Motala. 25-mannakavlen, 6-7 oktober, Botkyrka. Smålandskavlen, oktober, Växjö. Deltagande i Silva Leauge (JuniorCup) och SM tävlingar med några VOK-ungdomar.

2 Tävlingskommitténs verksamhetsplan TL= Tävlingsledare, BL= Banläggare Röd text = ej förankrat förslag Tävlingsarrangemang apr Vårträffen, Visbybladet TL = Björn Fransson BL = Tommie Olsson 20 jun DM sprint, Visby SM-karta TL = Armin Scholler BL = Lena Nyström 19 aug WOK-grytan, Traume-kartan TL = NN BL = Kaj Wirén 26 aug DM stafett, Hellvi TL = NN BL = Patrik Rönnbäck Motionsorienteringar 25 mar Nattcup VOK TL/BL Rolf Malmros 10 maj Karta? TL NN BL Joakim Ahrling 24 maj Karta? TL NN BL A-M Larsson 2 aug Karta? TL NN BL Björn Fransson KM (namnförslag) 12 jun Sprint TL/BL NN 2013 Preliminärt (namnförslag) maj Vårträffen TL = NN BL = NN jul 3-dagars, Forsviden/Gullauser TL Per Lindqvist? BL Leif o Annelie Andersson BL Hans Mellquist/Johan Öberg BL NN Aug Götalandsmästerskap, Fårö/Ekeviken TL Kaj Wirén BL Rolf Malmros BL Svenerik Johansson 2014 Preliminärt (namnförslag) maj Vårträffen TL = NN BL = NN maj Lillkorpen TL NN maj Ungdomstrollet TL NN BL Leif Andersson aug WOK-grytan TL NN BL NN sept DM natt TL NN BL NN sept DM medel TL NN BL NN För tävlingskommittén Leif Andersson

3 Förslag Ungdomskommitténs verksamhetsplan 2012 (orientering) Mål för verksamheten Erbjuda barn- och ungdomar en trygg social miljö, med vuxna som goda förebilder Lära barn- och ungdomar att ta hänsyn till kamrater och ledare, samt lära sig vikten av rent spel Vi ska erbjuda verksamhet för barn och ungdomar i alla nivåer på ett allsidigt och roligt sätt Alla barn- och ungdomar i vår verksamhet ska lära sig grunderna i orientering De ungdomar som vill utveckla sin orienteringskunskap och önskar satsa, ska erbjudas den möjligheten samt vägledning i en sund träningsmiljö Alla barn- och ungdomar ska ges möjlighet att utvecklas inom det område de vill (ex. tävling, motion, social gemenskap, blivande ledare och funktionärer i klubben) Alla barn- och ungdomar i vår verksamhet ges möjlighet att prova på att tävla Alla barn- och ungdomar i vår verksamhet ska våga vara ute i skog och mark, samt ta hänsyn till allemansrätten och ansvar för miljön vi vistas i. Vi ska rekrytera nya barn- och ungdomar till vår verksamhet Samverka med GOF avseende planering av ungdomsverksamhet Samverka med skidledarna då många av barnen och ungdomarna deltar i båda idrotterna Vi kommer söka pengar från SOFT (Idrottslyftet) för en fortsatt satsning på våra barn och ungdomar, bl.a. kommer vi söka medel för att prova på både skidorientering (SkidO) och mountainbikeorientering (MTBO). MTBO hoppas vi att vi kan genomföra i samverkan med Friluftsfrämjandet, där de som önskar sedan kan testa på att tävla i MTBO på 3-dagars! Vi kommer även genomföra studiecirklar med stöd av Idrottslyftet för gulgrupp samt våra 15-16åringar, där vi kommer söka medel för gemensam avslutningsresa till fastlandet. Vårt projekt kring kartritning av närkarta vid VOK-stugan fortsätter under våren 2012 och ska redovisas senast den 15 maj (ansökt och fått godkänt om förlängning av projektet). Ungdomarna kommer även ges möjlighet att planera och under sommaren 2012 genomföra ett läger (check point) utifrån SOFT:s nya material för barn i ålder 7-10 år. Vi kommer även i år att samarbeta med SISU i dessa projekt, där även vi ledare kommer genomföra en del träffar för att vara ett ännu bättre stöd för våra ungdomar. Vi kommer att genomföra planeringsmöten under våren, sommaren och hösten för att genomföra så bra verksamhet för barn och ungdomar som möjligt. Samverkan och gemensam planering med skidledarna kommer ske på ett bra sätt med den nya ungdomskommittén, vilket är viktigt då många barn och ungdomar deltar i både orientering och skidåkning, men en del satsar mer på det ena eller det andra. Vi planerar för att göra något roligt tillsammans under den mörka delen av året, för att hålla ihop gruppen. Vi genomför en Utmaning för de äldre (15-19år) under vårsäsongen. Vi bakar och övar Luciasånger med barnen och ungdomarna i månadsskiftet november/december samt deltar på Luciafesten tillsammans med skidbarn/ungdomar och ledare.

4 Orienteringsträning/skola Vårens orienteringsträning för gul grupp och uppåt startar den 20 mars, direkt efter sista skidträningstisdagen, men några träningar kommer erbjudas innan då säsongen redan är igång den 20 mars. Vårens orienteringsskola (nybörjare upp till vit grupp) startar den 17 april i samband med en klubbaktivitet och håller på fram till den 5 juni. Höstens orienteringsskola och orienteringsträning startar den 28 augusti och håller på fram till den 16 oktober. Utöver orienteringsskolan kommer vi erbjuda den äldsta gruppen (15 år och uppåt) torsdagsteknikträningar under hela barmarkssäsongen (ej nov-mars då det är gympa). Vi kommer nyttja Motionsorienteringarna och sedan arrangera egna teknikträningar de torsdagar som inte har MOL. Detta ska förhoppningsvis ske i samverkan med andra klubbar. Eventuellt kommer även lördagsträningar genomföras när det ej är tävlingssäsong. För de äldre ungdomarna behöver vi erbjuda träningar över sommaren. Vi har haft en USM-gruppen, men när vi ändå lägger ner möda på att göra träningar diskuterar vi att utveckla detta till en utvecklingsgrupp Gotland (en grupp för de som klarar violett bana och uppåt som är ålderslös där man har träningar och något läger tillsammans över året). Från ca.14/15 år och uppåt. Läger Planerar att tillsammans med Gotlands Bro OK använda deras familjeläger i Fårösund i mars, som upptaktsläger för de äldre ungdomarna. Resa till Småland på påsken för gul grupp och uppåt, för att teknikträna samt delta i två tävlingar (Nybro den 8-9 april). Vi har valt Småland, då USM går i Småland Ett helgläger för alla barn och nyare ungdomar i VOK kommer att genomföras den maj i samband med Ungdoms Trollet, där våra äldre ungdomar är hjälpledare. Den september kommer ett läger för grön till gul/orange nivå att genomföras i samband med Höstträffen, med de äldre ungdomarna som ledare. GOF Vi kommer delta på det av GOF planerade Rikslägret i Sälen vecka 26, USM-lägret, samt det gemensamma breddlägret på Gotland för grön till gul grupp, med de äldre ungdomarna som ledare. Vi kommer delta i utvecklingsgrupp Gotlands verksamhet (tidigare USM-gruppen, men nu utöka för även äldre!?) och stötta de ungdomar som vill vara med där. Vi kommer även delta på den resa som gemensamt för ungdomarna på Gotland planeras till O-Event i Borås den 9-11 november (VOK och Garda ansvarar för resan 2012). Säsongen kommer avslutas med en happening för alla orienterande barn och ungdomar på Gotland.

5 Tävlingar Vi kommer att arbeta för att fler skall våga och få möjlighet att tävla. En av våra målsättningar är att få ungdomarna ut på tävlingar på Gotland, där lägren för de yngre/nyare i anslutning till Ungdoms Trollet och Höstträffen är ett sätt. De äldre ungdomarna (15 år och uppåt) erbjuder vi tränings- och tävlingsresa till Småland under Påsklovet, ungdomsstafetten på 10-mila, klubbens resa till EM i Dalarna den maj, någon resa till Gästrikland (gäller 17år och uppåt då SM tävlingarna genomförs där)?, GM i Östergötland, 25-manna + korten, Smålandskavlen samt att vi deltar på de av GOF planerade läger/resor under året. Vi deltar på USM i Småland den september, med några av våra ungdomar. GOF:s elitgrupp ansvarar för resor till Silva Leauge (Silva Juniorcup), SM tävlingarna och gemensamma vuxen stafetter, så därför lägger inte vi in det i vår verksamhetsplan. Utbildningar Ungdomsledarna behöver gå en fortbildning i Ocad. Barntränarutbildning (BTU), söker bidrag från SOFT med 1500kr/pers. för de som vill/behöver. Satsar på att försöka få BTU till Gotland och även erbjudan den till de äldre ungdomarna, vilket vi försökte med även 2011 men misslyckades p.g.a. att SOFT saknar utbildare. SISU:s Plattformen för de som inte gått den utbildningen. Utbildning genom SISU för våra projekt med ungdomarna, samt annan utbildning som känns relevant (t.ex. elitträffar el. dyl. med SOFT för de ledare som håller i den äldsta gruppen ungdomarna måste få relevant stöd och nu börjar de bli äldre och vill mer, vilket innebär att dessa ledare behöver fylla på kunskap). Vi kommer ha deltagare på olika konferenser (bl. a. SOFT:s ungdomsledarkonferens i feb.) och utbildningar, där behov finns. Nyrekrytering av ledare Naturgrupp för de yngre barnen/yngre syskon, där vi önskar samverka med Friluftsfrämjandet och att de ansvarar för ledare. Vi vill även samverka med Friluftsfrämjandet vad gäller MTBO. Till vår övriga verksamhet behöver vi rekrytera fler ledare. Ledare: Naturgrupp: Friluftsfrämjandet? Gröngrupp (nybörjare): Lotta Dahl Hjälpledare: Joakim Ahrling, Elisabet Pettersson-Molinder samt våra 17åringar 2 och 2 Vitgrupp: Inrid Enekvist Hjälpledare: Gurli Hörnell-Rondahl och Anna Rondahl Gulgrupp: Robban Gustafsson Hjälpledare: Ing-Marie Bergman Orange-violett grupp: Anna Samelius samt stöd av bl.a. Rolf Malmros och Patrik Rönnbäck vid banläggning m.m.

6 Flitpris: Fr.o.m ger vi flitpris till grön gulgrupp. Vi är så många och de äldre får så mycket annat genom resor och läger. Materialbehov: 10 st vanliga kompasser (á 125 kr = 1 250kr) Flitpriser Luciafest (2 000kr) Idrottslyftsprojekt: skido och MTBO kartställ, studielitteratur Full koll gul-orange nivå samt violett, fika m.m. som ingår i separata Idrottslyftsprojektansökningar.

7 Verksamhetsplan skidor 2012-årsmötet i januari 2013 Skidträningen pågår januari-mars förhoppningsvis på snö. Skidskolan startar den 8 januari och pågår 6-7 söndagar. Det kommer att bli många tillfällen att tävla då den nystartade elljuscupen pågår i vinter samt DMtävlingar på Gotland. Ungdomarna och vuxna ges tillfälle att åka på Götalandsmästerskapet i Småland januari och Kortvasan 24 februari för de som fyllt 12 år. Vi siktar på att åka med ungdomar i åldern år på Kalle och Folksam cup. Dessutom någon fastlandstävling inom nära avstånd för oss. Träningsläger i Harsa kommer att genomföras i början av januari. Ett breddträningsläger på Gotland arrangeras 4-5 februari. DM sprint och DM stafett arrangeras av oss, båda tävlingarna avgörs den 14 januari. Två (varav en 2011) av elljuscuperna arrangeras också av VOK. Säsongsavslutning planeras med någon form av bjudning där hela klubben bjuds in. Flitpris och skidstipendium mm delas ut. Den 21 mars är inplanerat för detta. Höstträningen med rullskidträning/barmarksträning startar i augusti/september och pågår till träningen övergår till att vara på snö. Ett träningsläger för åringar planeras ihop med flera distrikt och leds av sistaårs elever på skidgymnasiet i Torsby. Fåröläger planeras där vi även bjuder in några fastlandsdistrikt. Ledarutbildning i någon form kommer ordnas under sommar-höst-vinter. Några ledare behöver gå Ungdomsledarutbildningen och Skidtränarutbildningen (steg 2 och steg 3). Till vår verksamhet säsongen 2011/2012 har vi beviljats bidrag från Idrottslyftet. Gotlands skidförbund sponsrar också t.ex tävlingar och läger. Då årsmötet 2013 antas vara i slutet av januari tar vi även med att vi kommer att ha verksamhet under januari 2013, åka till Harsa på skidläger samt delta i någon tävling på fastlandet om det finns någon lämplig under den perioden. Skidkommittén

8 VERKSAMHETSPLAN ANLÄGGNINGSKOMMITTÉN 2012 Under 2012 skall vi i anläggningskommittén med hjälp av våra vaktmästare och klubbens medlemmar fortsätta med underhållet och uppfräschningen av idrottsanläggningen vid Vokstugan. Vilket bl.a. består av: Målning av skiduthyrning utvändigt. Byte av hängrännor på omklädningsrum och skiduthyrning. Målning av omklädningsrum invändigt och utvändigt. Målning och uppfräschning invändigt toaletter, korridor och omklädningsrum. Avsluta nybygget av förrådet. Herr och dambastu behöver ses över. golv, dörr, fönster bl. a. Spåren behöver röjas och km markeringar flyttas. Trappan från altanen mot banvallen byts ut mot en ny. Bygga skärmtak bakom skiduthyrningen. Tanken var att man där skulle förvara sånt som inte behöver ligga inomhus men ändå bör ligga under tak (Målställningar virke, lastpallar soptunnor mm). Börja rita på utbyggnad av klubbstuga. Städschema för Sören & Conny Lappar för hantering av räddningssläde i skiduthyrningen Belysning bak på nya skotern Svetsa rören bak på nya skotern + låda Belysning fram trasig på nya skotern Montera eluttag på gamla skotern till spårsläde sladden Vi har även tänkt oss att se över följande punkter så fort budgeten tillåter. Påbörja planeringen av utbyggnad av klubbstuga. Inköp av en ATV för att underlätta vid tävlingar/träningar och vaktmästarnas arbete. Inköp av en nyare traktor För anläggningskommittén Joakim Ahrling

VISBORGS OK PROTOKOLL NR Anna Samelius ungdomskommittén Anita Carlsson skidkommittén

VISBORGS OK PROTOKOLL NR Anna Samelius ungdomskommittén Anita Carlsson skidkommittén VISBORGS OK PROTOKOLL NR 10 2011-11-14 Tid: Måndagen den 14 november kl 18.00-20.45 Plats: Svenska Spel Närvarande: Ingela Westfält-Uddin ordf. Per Lindqvist v.ordf Lena Nyström kassör Ing-Marie Bergman

Läs mer

VISBORGS OK PROTOKOLL NR

VISBORGS OK PROTOKOLL NR VISBORGS OK PROTOKOLL NR 9 2011-10-17 Tid: Måndagen den 17 oktober kl 18.00-20.20 Plats: VOK-stugan Närvarande: Ingela Westfält-Uddin Per Lindqvist Lena Nyström Ing-Marie Bergman Rolf Malmros Anna Samelius

Läs mer

Svaide Roma SOK. Verksamhetsplan 1 (6)

Svaide Roma SOK. Verksamhetsplan 1 (6) Svaide Roma SOK Verksamhetsplan 2014 1 (6) Stuggruppen Ansvara för uthyrning av stugan. Klara av tillsyn och skötsel av stugan på ideell basis. Utföra diverse underhåll på ideell basis. Underhålla motionsspåren.

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR MOTALA AIF OL 2014

VERKSAMHETSPLAN FÖR MOTALA AIF OL 2014 VERKSAMHETSPLAN FÖR MOTALA AIF OL 2014 Motala AIF Orienteringslag 1 2014-02-19 MOTALA AIF ORIENTERINGSLAG Långsiktig verksamhetsidé och mål antagna i våra stadgar: Idrottens idé och inriktning Idrott är

Läs mer

Verksamhetsplan för Ringsjö OK 2012

Verksamhetsplan för Ringsjö OK 2012 1 Verksamhetsplan för Ringsjö OK 2012 Klubbens verksamhet bedrivs i enighet med Policy för Ringsjö OK, som bland annat innebär att vi arbetar mot alla former av droger, tobak, narkotika och dopning. Egna

Läs mer

Svaide Roma SOK. Verksamhetsplan

Svaide Roma SOK. Verksamhetsplan Svaide Roma SOK Verksamhetsplan 2016 Stuggruppen Ansvara för uthyrning av stugan. Klara av tillsyn och skötsel av stugan på ideell basis. Utföra diverse underhåll på ideell basis. Underhålla motionsspåren.

Läs mer

Information Ronneby Orienteringklubb

Information Ronneby Orienteringklubb Information Ronneby Orienteringklubb 2012 Välkommen till Ronneby OK:s orienteringsträningar på måndagar våren 2012! Måndagen den 26 mars startar Ronneby OK:s ungdoms- och nybörjarträningar igen. Alla gamla

Läs mer

Förslag till Verksamhetsplan

Förslag till Verksamhetsplan Förslag till Verksamhetsplan 2017-2018 V0.9 Inledning Målet ska fortsatt vara att utveckla anläggningen vidare till en modern friluftsarena för de tre Vasaloppsdisciplinerna skidor, löpning och mountainbike.

Läs mer

Verksamhetsplan 2015

Verksamhetsplan 2015 Verksamhetsplan 2015 Orienteringens idé Orientering är: En tuff idrott med höga krav på god fysik och starkt psyke. En spännande tävlingsidrott för barn och vuxna i alla åldrar. En rolig motionsform med

Läs mer

Välkommen till O-Gala V ännäs OK:s tävling 3 september, en solig dag och fin terräng

Välkommen till O-Gala V ännäs OK:s tävling 3 september, en solig dag och fin terräng Välkommen till O-Gala 2017 V ännäs OK:s tävling 3 september, en solig dag och fin terräng Program O-Gala 2017 (WiFI: lösenord = nunnedok) VUXENPROGRAM 11.30-12.30 Lunch för alla (Umeå Folket Hus) 12.30-13.00

Läs mer

Verksamhetsplan 2007 (inkl. budgetförslag)

Verksamhetsplan 2007 (inkl. budgetförslag) Verksamhetsplan 2007 (inkl. budgetförslag) Verksamhetsplanen för 2007 blir att bygga vidare på det arbete som grundlagts under flera år och som till största delen fokuserats på ungdoms- och elitverksamheten.

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR VISBORGS ORIENTERINGSKLUBB 2011

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR VISBORGS ORIENTERINGSKLUBB 2011 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR VISBORGS ORIENTERINGSKLUBB 2011 ALLMÄNT Visborgs Orienteringsklubb tillhör Svenska Orienteringsförundet och Svenska Skidförbundet. Antalet betalande medlemmar uppgick vid årets

Läs mer

Förslag till Verksamhetsplan

Förslag till Verksamhetsplan Förslag till Verksamhetsplan 2016-2017 V0.96 Inledning Målet ska fortsatt vara att på sikt utveckla anläggningen till en modern friluftsarena för de tre Vasaloppsdisciplinerna skidor, löpning och mountainbike.

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR RINGSJÖ OK 2013

VERKSAMHETSPLAN FÖR RINGSJÖ OK 2013 1 VERKSAMHETSPLAN FÖR RINGSJÖ OK 2013 KLUBBENS VERKSAMHET BEDRIVS I ENIGHET MED POLICY FÖR RINGSJÖ OK, SOM BLAND ANNAT INNEBÄR ATT VI ARBETAR MOT ALLA FORMER AV DROGER, TOBAK, NARKOTIKA OCH DOPNING. EGNA

Läs mer

Först: Tack till OK Kolmården som ordnade lokal och fika till ledarsamlingen!

Först: Tack till OK Kolmården som ordnade lokal och fika till ledarsamlingen! Östergötlands orienteringsförbund Ungdomskommittén Anteckningar från möte med ungdomsledare i Östergötland Uttersbergsskolan, Krokek, 2008-11-22 Närvarande: Jan-Erik Carlsson Mjölby OK Anita Wehlin Skogspojkarnas

Läs mer

Hösten Skene SoIS

Hösten Skene SoIS Hösten 2018 Skene SoIS Aktuellt Träning/Tävling Hur informerar vi? -hemsida, -facebook, -mail, -SMS. Nybörjarkurs Våra egna arrangemang -DM Sprint -DM Sprintstafett -DM Natt -DM Lång Naturpasset Träningsprogrammet

Läs mer

Gruppindelning och ansvariga ledare:

Gruppindelning och ansvariga ledare: Gruppindelning och ansvariga ledare: Nybörjargruppen Grön Ledare: Gunnel Hansson (0706055543), Marie Svennerud Yngre ungdomsgruppen Vit ( HD 10, födda 2008 och senare). Ledare: Linda Ingemarsson (0733124894),

Läs mer

Verksamhetsplan och budgetkommentarer 2015. Förslag att behandla på årsmöte 12 mars 2015

Verksamhetsplan och budgetkommentarer 2015. Förslag att behandla på årsmöte 12 mars 2015 Verksamhetsplan och budgetkommentarer 2015 Förslag att behandla på årsmöte 12 mars 2015 Utgångspunkter Utgångspunkter för verksamhetsplanen är dels ÖOF:s dokument Verksamhetsmål och ansvarsområden antaget

Läs mer

Brons/Silver-grupperna 2017

Brons/Silver-grupperna 2017 Informationsmöte Brons/Silver-grupperna 2017 Hur ser gruppindelningen ut i OK Tyr Ungdom Mål med grupperna Brons och Silver Vilka är vi ledare i Brons resp. Silver (och resten av Ungdom) Hur kommer vi

Läs mer

Sundbybergs IK orientering. Info till Föräldrar/nya vuxna

Sundbybergs IK orientering. Info till Föräldrar/nya vuxna Sundbybergs IK orientering Info till Föräldrar/nya vuxna Innehåll SIK Orienterings mål Aktiviteter, Tävlingar och Läger Infokanaler Ledare och sektionens organisation Kläder och utrustning Begrepp och

Läs mer

Protokoll vid styrelsemöte

Protokoll vid styrelsemöte Östergötlands Orienteringsförbund Protokoll vid styrelsemöte Söndag den 22/4 2018, Plats: OK 64 Torpa Närvarande: Carina Berger-Svensson Bengt-Ove Blomkvist Lena Fröberg Björn Karlsson Eva-Karin Jönsson

Läs mer

Förslag till Verksamhetsplan 2017 Ver

Förslag till Verksamhetsplan 2017 Ver Förslag till Verksamhetsplan 2017 Ver 5 2016-10-30 INLEDNING Målet ska vara att utveckla verksamheten för barn, ungdomar och vuxna för cykling - Mountainbike, Landsväg och Motion. Åtgärder för att få fler

Läs mer

1(7) Verksamhetsplan Skogsluffarnas OK Längdskidor

1(7) Verksamhetsplan Skogsluffarnas OK Längdskidor 1(7) Verksamhetsplan 2015-2016 Skogsluffarnas OK Längdskidor 2(7) Innehåll 1 Inledning... 3 1.1 Verksamhetsplanens syfte... 3 2 Förutsättningar... 3 3 Strategisk karta... 3 3.1 Verksamhetsidé... 3 3.2

Läs mer

Innehåll. Bra datum att komma ihåg under hösten Idrotten vill Färgtrappan Utrustning Träning Föräldramedverkan Medlemskap Tävling

Innehåll. Bra datum att komma ihåg under hösten Idrotten vill Färgtrappan Utrustning Träning Föräldramedverkan Medlemskap Tävling 333 Måsguiden 2019 Innehåll Bra datum att komma ihåg under hösten Idrotten vill Färgtrappan Utrustning Träning Föräldramedverkan Medlemskap Tävling Bra datum att komma ihåg under hösten 2019 25 aug DM

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Värdegrund Alla ska känna glädje och gemenskap. Vi tränar för att må bra utifrån våra egna förutsättningar oavsett ambition. Vi vill inspirera barn och ungdomar till ett livslångt intresse för skidåkning.

Läs mer

I skogen från Värmlandslägret 2013

I skogen från Värmlandslägret 2013 Offensiv Orientering i Värmland 2014 Våra Ledstjärnor: Gemenskap Glädje Hälsa Utmaning Tävla Omslagsbild: Elever från Norrstrandsskolan i Karlstad får här prova på enklare orienteringsövningar i VOF s

Läs mer

HÄLSINGLANDS ORIENTERINGSFÖRBUND. Verksamhetsplan Verksamhetsplan_HOF_2017

HÄLSINGLANDS ORIENTERINGSFÖRBUND. Verksamhetsplan Verksamhetsplan_HOF_2017 1 HÄLSINGLANDS ORIENTERINGSFÖRBUND Verksamhetsplan 2017 2 Innehåll Verksamhetsplan ungdom 3 Verksamhetsplan PreO 4 Verksamhetsplan MTBO 5 Verksamhetsplan tekniska kommittén 6 Bilagor Resultatbudget 3 Verksamhetsplan

Läs mer

Träningsprogram hösten 2018

Träningsprogram hösten 2018 Träningsprogram hösten 2018 Datum Aktivitet Fredag 3-lördag 4 augusti Ungdomens 10-Mila, Götene Fredag 10-lördag 11 augusti 7-CAMP - Tränings och lärakännadag i Örby för åldern 10-12 år Tisdag 14 augusti

Läs mer

Orienteringssektionens verksamhetsberättelse 2015

Orienteringssektionens verksamhetsberättelse 2015 Orienteringssektionens verksamhetsberättelse 2015 Ungdomsverksamhet- träning Även under 2015 har ungdomsverksamheten var OK Löftan största, viktigaste och mest framgångsrika verksamhet. Träningsupplägget

Läs mer

Verksamhetsplan Medelpads orienteringsförbund

Verksamhetsplan Medelpads orienteringsförbund Verksamhetsplan 2014-2015 Medelpads orienteringsförbund Dokumentet godkändes av årsmötet 2014-03-12 Innehållsförteckning Inledning... 3 Övergripande styrdokument... 3 Verksamhetsplan 2014-2015... 4 Verksamhetsidé

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN JÄRFÄLLA SKIDKLUBB

VERKSAMHETSPLAN JÄRFÄLLA SKIDKLUBB VERKSAMHETSPLAN 2018-2019 JÄRFÄLLA SKIDKLUBB Förslag till årsmöte 2018-04-22 Sida 1 av 5 VERKSAMHETSPLAN 2018-2019 En omarbetning av tidigare verksamhetsplan har gjorts där en anpassning har skett till

Läs mer

HÄLSINGLANDS ORIENTERINGSFÖRBUND. Verksamhetsplan (7)

HÄLSINGLANDS ORIENTERINGSFÖRBUND. Verksamhetsplan (7) HÄLSINGLANDS ORIENTERINGSFÖRBUND Verksamhetsplan 2019 1 (7) Innehåll Verksamhetsplan ungdom 3 Verksamhetsplan PreO 4 Verksamhetsplan SkidO 5 Verksamhetsplan MTBO 5 Verksamhetsplan tekniska kommittén 6

Läs mer

Hallands Orienteringsförbund

Hallands Orienteringsförbund 1 Hallands Orienteringsförbund VERKSAMHETSPLAN 2019 2 Verksamhetsidé, mål och inriktning Orientering är: - En tuff och utmanande idrott - Social gemenskap och kamratskap över klubb- distrikt och nationsgränser

Läs mer

5 Talangutveckling. 6 Tävling. 7 Mark. Sida 2 (5) PROTOKOLL

5 Talangutveckling. 6 Tävling. 7 Mark. Sida 2 (5) PROTOKOLL Sida 1 (5) Möte Styrelsemöte 6/2012 (537) Datum och tid Plats 2012-10-15 kl 18.00 20.00 StOF-kansliet Deltagare Lennart Brattgård (LB) Birgitta Billstam (BB)* Leif Carlsson (LC) Erik Daniels (ED) Gunnar

Läs mer

20:e januari JANUARI

20:e januari JANUARI 20:e januari JANUARI NYTT ÅR! NY MEDLEMSAVGIFT! Ett år har gått och nu är det dags att betala in medlemsavgiften för säsongen 2007. För att klubbens gruppförsäkring skall gälla vid träning och tävling

Läs mer

Föreningsledarträffen 18 november Sammanställning Ungdomsgruppen

Föreningsledarträffen 18 november Sammanställning Ungdomsgruppen Föreningsledarträffen 18 november 2015 - Sammanställning Ungdomsgruppen Närvarande: G Bro OK -Brent Godman, samt Jonas Pe ersson som också deltog i arbetsgruppen för mtb-o SR - Ma as Levin, Ulrika Nikolausson,

Läs mer

OK Renen. Verksamhetsutveckling - Förslag på kommittéer

OK Renen. Verksamhetsutveckling - Förslag på kommittéer OK Renen Verksamhetsutveckling - Förslag på kommittéer 2016-04- 17 Förslag på kommittéer ü Arrangemangs ü Ungdoms ü Tränings- och tävlings ü Bredd ü SkidO ü Cykel ü Information- och marknadsförings ü Klubblokals

Läs mer

Strängnäs-Malmby Orienteringslöpare Verksamhetsberättelse 2012

Strängnäs-Malmby Orienteringslöpare Verksamhetsberättelse 2012 Strängnäs-Malmby Orienteringslöpare Verksamhetsberättelse 2012 Verksamhetsberättelse 2012 1 (10) Innehållsförteckning Allmänt övergripande... 3 Styrelsesammansättning... 3 Ekonomi... 3 Medlemsstatistik...

Läs mer

Beskrivning av förtroendeposter i Örebro läns orienteringsförbund ÖLOF, 2015.

Beskrivning av förtroendeposter i Örebro läns orienteringsförbund ÖLOF, 2015. 20150928 Beskrivning av förtroendeposter i Örebro läns orienteringsförbund ÖLOF, 2015. 0 En beskrivning av förtroendeposter i ÖLOF 2015: Ordföranderollen inklusive styrelsens uppdrag och arbetsuppgifter

Läs mer

Som medlem i Visborgs OK får Du: Träna eller tävla i orientering och/ eller skidor. Delta i klubbens familjeläger, träningsläger

Som medlem i Visborgs OK får Du: Träna eller tävla i orientering och/ eller skidor. Delta i klubbens familjeläger, träningsläger VOK informerar För att ni medlemmar ska få veta vad som händer i klubben kommer Visborgs OK framöver att ge ut detta informationsbrev med mer eller mindre jämna mellanrum. Den senaste informationen hittar

Läs mer

= 1 = skidtävlingar samt läger och träningsresor. Information om vad som händer i klubben. För Dig som är aktiv ingår en försäkring

= 1 = skidtävlingar samt läger och träningsresor. Information om vad som händer i klubben. För Dig som är aktiv ingår en försäkring VOK informerar För att ni medlemmar ska få veta vad som händer i klubben kommer Visborgs OK framöver att ge ut detta informationsbrev med mer eller mindre jämna mellanrum. Här hittar du både små och stora

Läs mer

Vad har du för idéer och tankar på hur Småland och din förening ska växa och bli fler?

Vad har du för idéer och tankar på hur Småland och din förening ska växa och bli fler? Vad har du för idéer och tankar på hur Småland och din förening ska växa och bli fler? Votes: 97 Bli bättre på att visa och marknadsföra våra aktiviteter till nya människor Fler närtävlingar Vilket ger

Läs mer

Verksamhetsplan 2018

Verksamhetsplan 2018 Verksamhetsplan 2018 DOFs verksamhetsinriktning 2018 Individutveckling Vi skapar en verksamhet som utvecklar alla under hela livet utifrån sina förutsättningar och ambition. Arrangemangsutveckling Vi formar

Läs mer

OK Linnés Ungdomsplan år 2014

OK Linnés Ungdomsplan år 2014 OK Linnés Ungdomsplan år 2014 OK Linné är en av Sveriges största orienteringsklubbar både vad gäller elit och antalet aktiva ungdomar. I ungdomsplanen har ledarna i ungdomskommittén arbetat med att strukturera

Läs mer

SMOL Handlingsplan 2017

SMOL Handlingsplan 2017 SMOL Handlingsplan 2017 1 Idén med vår förening 1.1 Verksamhetsidé Strängnäs-Malmby Orienteringslöpare erbjuder idrott och motion med inriktning på orientering i dess olika former och längdskidåkning.

Läs mer

Tävlings utbud i framtiden

Tävlings utbud i framtiden Tävlings utbud i framtiden VOF:s tävlingskommitté tror att vi inom en snar framtid behöver justera tävlingsutbudet. Antalet tävlingsarrangemang minskar och nuvarande upplägg är resurskrävande samtidigt

Läs mer

Orientera på Gotland - ett steg mot framtiden.

Orientera på Gotland - ett steg mot framtiden. Verksamhetsplan 2015 Orientera på Gotland - ett steg mot framtiden. Orienteringsgotland satsar på framtiden. Vår vision är: Orienterings skall vara en attraktiv idrott på hela Gotland med föreningar som

Läs mer

STYRELSEMÖTE MED DALARNAS ORIENTERINGSFÖRBUND. Dalaidrottens Hus, Lugnet, Falun

STYRELSEMÖTE MED DALARNAS ORIENTERINGSFÖRBUND. Dalaidrottens Hus, Lugnet, Falun STYRELSEMÖTE MED DALARNAS ORIENTERINGSFÖRBUND Tid: Måndag 19 oktober kl 18.00 20.30 Plats: Närvarande: Dalaidrottens Hus, Lugnet, Falun Charlotte Lindkvist, Leif Gustafsson, Stefan Westling, Gunilla Rylander,

Läs mer

1(7) Verksamhetsplan Skogsluffarnas OK Längdskidor

1(7) Verksamhetsplan Skogsluffarnas OK Längdskidor 1(7) Verksamhetsplan 2016-2017 Skogsluffarnas OK Längdskidor 2(7) Innehåll 1 Inledning... 3 1.1 Verksamhetsplanens syfte... 3 2 Förutsättningar... 3 3 Strategisk karta... 3 3.1 Verksamhetsidé... 3 3.2

Läs mer

Ordförande Mötessekreterare. Adj. konsulent. Protokoll från föregående möten, 9/2 och 5/3 justerades, godkändes och lades till handlingarna.

Ordförande Mötessekreterare. Adj. konsulent. Protokoll från föregående möten, 9/2 och 5/3 justerades, godkändes och lades till handlingarna. Sida 1 (5) Möte Styrelsemöte 3/2012 (534) Datum och tid Plats 2012-04-16 kl 18.00 21.00 StOF-kansliet Deltagare Lennart Brattgård () Birgitta Billstam (BB) Leif Carlsson (LC) Erik Daniels (ED) Gunnar Grönkvist

Läs mer

S K O F U n g d o m P L A N E R I N G S T R Ä F F

S K O F U n g d o m P L A N E R I N G S T R Ä F F S K O F U n g d o m P L A N E R I N G S T R Ä F F Ungdomsverksamhet_uppdaterad 2018-09-07 Syfte - Skapa ett forum och nätverk för ledare och ungdomar att utvecklas både socialt och kompetensmässigt inom

Läs mer

Växjö SS Ledande inom simidrotten i Småland, en förening för alla

Växjö SS Ledande inom simidrotten i Småland, en förening för alla Växjö SS Ledande inom simidrotten i Småland, en förening för alla Verksamhetsplan 2017 Här vill vi vara 2020, det påståendet svarade vi i styrelsen på under en strategidag 2015. Nedan kommer vi att lista

Läs mer

Sammanställning Föreningsledarträff nov

Sammanställning Föreningsledarträff nov Sammanställning Föreningsledarträff nov 2014-11-27 Eric inledde träffen med att visa lite siffror/statistik. Vi är bra på LOK-stöd och Lärgrupper men mindre bra på att tävla Gotland har mindre än 1 % av

Läs mer

Örebro Läns Orienteringsförbunds Verksamhetsplan 2017

Örebro Läns Orienteringsförbunds Verksamhetsplan 2017 Örebro 2017-03-08 Örebro Läns Orienteringsförbunds Verksamhetsplan 2017 Svensk orienterings vision är att vara världens bästa idrott. Med denna vision som grund vill orienteringsrörelsen växa och attrahera

Läs mer

Gävle OK. Verksamhetsplan 2009 2010-02-24

Gävle OK. Verksamhetsplan 2009 2010-02-24 Gävle OK Verksamhetsplan 2009 2010-02-24 Inledningstext Gävle Orienteringsklubb är framgångsrik. Vi har tävlande som lyckas hemma, nationellt och även internationellt. Vi har också många som deltar för

Läs mer

Göteborg-Majorna OK. Ungdomskommittémöte - Protokoll. 1 Mötet öppnades och dagordningen godkändes. 2 Föregånde mötes protokoll.

Göteborg-Majorna OK. Ungdomskommittémöte - Protokoll. 1 Mötet öppnades och dagordningen godkändes. 2 Föregånde mötes protokoll. Göteborg-Majorna OK Ungdomskommittémöte - Protokoll Tid: 2019-04-15 17:30 20:00 Plats: Hemma hos Andreas Närvarande: Frånvarande Andreas Persson (sammankallande) - Cathrine Davidson (sekreterare) Johan

Läs mer

Inbjudan till VSOKs Elitgrupp 2018

Inbjudan till VSOKs Elitgrupp 2018 Inbjudan till VSOKs Elitgrupp 2018 Detta brev är en inbjudan till dig som är aktiv, i åldern 15-35 år, som är beredd att lägga ner den träning som krävs för att elitsatsa på orienteringen och tävla i elitklass

Läs mer

Västerbottens Orienteringsförbunds O-Gala 10 november 2018

Västerbottens Orienteringsförbunds O-Gala 10 november 2018 Västerbottens Orienteringsförbunds O-Gala 10 november 2018 Foton där personer kan identifieras i den presentation som visades på O-Galan är utbytta eller borttagna. Tre grupper, gemensam start, gemensamt

Läs mer

Länna IF Verksamhetsplan 2016

Länna IF Verksamhetsplan 2016 Länna IF Verksamhetsplan 2016 Krokvägen 5 740 11 LÄNNA lannaif@gmail.com www.lannaif.se Innehållsförteckning Verksamhetsplan 2016 I. Inledning... 3 II. Mål med verksamheten... 3 III. Styrelse 2016... 3

Läs mer

IFK Lidingö Orientering Ungdomsverksamhet 2010

IFK Lidingö Orientering Ungdomsverksamhet 2010 IFK Lidingö Orientering Ungdomsverksamhet 2010 Fem nyckelord som ska vara beskrivande för vår verksamhet Glädje Kamratskap Struktur/ Kontinuitet Utmaning/ Äventyr Lärande/ Utveckling Så här är vi organiserade

Läs mer

Verksamhetsplan. för Lindebygdens OK 2018

Verksamhetsplan. för Lindebygdens OK 2018 2017-11-06 Verksamhetsplan för Lindebygdens OK 2018 Innehåll 1. Verksamhetsidé... 2 2. Beskrivning av verksamheten... 3 3. Större händelser och aktiviteter under året inom klubben... 6 4. Drogpolicy...

Läs mer

fört vid sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Tid: Onsdagen den 23 Januari 2013

fört vid sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Tid: Onsdagen den 23 Januari 2013 PROTOKOLL fört vid sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund 1-2013 Tid: Onsdagen den 23 Januari 2013 Plats: Närvarande: Frånvarande: SISU kontoret i Skara Jimmy Andersson Agneta

Läs mer

Informationsmöte Brons/Silver-grupperna 2016

Informationsmöte Brons/Silver-grupperna 2016 Informationsmöte Brons/Silver-grupperna 2016 Vilka är vi ledare i Brons resp. Silver (och resten av Ungdom) Hur ser gruppindelningen ut i OK Tyr Ungdom Mål med grupperna Brons och Silver Hur kommer vi

Läs mer

Hallands Orienteringsförbund VERKSAMHETSPLAN

Hallands Orienteringsförbund VERKSAMHETSPLAN Hallands Orienteringsförbund VERKSAMHETSPLAN 2016 Verksamhetsidé- mål och inriktning Budgetförslag Orientering är: - En tuff och utmanande idrott - Social gemenskap och kamratskap över klubb- distrikt

Läs mer

Upptakt 2015 -Information Föräldrar

Upptakt 2015 -Information Föräldrar Upptakt 2015 -Information Föräldrar Agenda Ungdomskommittens mål Vilka är vi? Ungdomar/ledare.. Verksamhetsplan 2015 Förväntningar på föräldrar Ekonomi/budget Övriga frågor Att bedriva en attraktiv, rolig

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN. Sundbyberg IK Skidor Träna Tävla Trivas

VERKSAMHETSPLAN. Sundbyberg IK Skidor Träna Tävla Trivas VERKSAMHETSPLAN Sundbyberg IK Skidor Träna Tävla Trivas Säsong 2017/2018 Verksamhetsplan Barn och ungdom Antal åkare: 75 Budget: 115 000 kr Barn- och ungdomsverksamheten har som syfte att bedriva en bred

Läs mer

Ungdomskalender Information om BDOFs ungdomsverksamhet

Ungdomskalender Information om BDOFs ungdomsverksamhet Ungdomskalender 2014 Information om BDOFs ungdomsverksamhet GM-truppen 2013 1 Verksamhetsplan 2014 BDOFs ungdomsverksamhet Aktivitet Datum Kommentar Ungdomsserien 27 april 17 maj 28 Maj 24 aug 7 sep Stenungsund

Läs mer

Sammanfattning Föreningsledarträffen 2016

Sammanfattning Föreningsledarträffen 2016 Sammanfattning Föreningsledarträffen 2016 En liten sammanfattning av vad som sades i ungdomsgruppen på föreningsledarträffen i onsdags Fasta gemensamma aktiviteter: Breddläger VOK/Garda: I samband med

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Värdegrund Alla ska känna glädje och gemenskap. Vi tränar för att må bra utifrån våra egna förutsättningar oavsett ambition. Vi vill inspirera barn och ungdomar till ett livslångt intresse för skidåkning.

Läs mer

Hållpunkter vuxna. Hållpunkter ungdom Vi ser framåt: Inledning och diskussioner Psykologi för orienterare Middag med händelser

Hållpunkter vuxna. Hållpunkter ungdom Vi ser framåt: Inledning och diskussioner Psykologi för orienterare Middag med händelser Hållpunkter vuxna 15.00 Vi ser framåt: Inledning och diskussioner 17.00 Psykologi för orienterare 18.00-20 Middag med händelser Hållpunkter ungdom 15.00 Orientering och innebandy 15.30 Film i biblioteket

Läs mer

Våren är här även? Så här såg det ut för några år sedan vid samma tid i Flurheden, det gjorde det inte då jag passerade i helgen.

Våren är här även? Så här såg det ut för några år sedan vid samma tid i Flurheden, det gjorde det inte då jag passerade i helgen. Våren är här även? Så här såg det ut för några år sedan vid samma tid i Flurheden, det gjorde det inte då jag passerade i helgen. Förhoppningsvis börjar det spritta i benen efter att få börja orienteringslöpningen

Läs mer

Örebro Läns Orienteringsförbunds Verksamhetsplan 2019

Örebro Läns Orienteringsförbunds Verksamhetsplan 2019 Örebro 2019-02-18 Örebro Läns Orienteringsförbunds Verksamhetsplan 2019 Svensk orienterings vision är att vara världens bästa idrott. Med denna vision som grund vill orienteringsrörelsen växa och attrahera

Läs mer

Välkomna till Östergötlands Skidförbunds Längdkonferens Ewa Norlin, Arne Forsling, Thomas Lowén, Robert Skoog

Välkomna till Östergötlands Skidförbunds Längdkonferens Ewa Norlin, Arne Forsling, Thomas Lowén, Robert Skoog Välkomna till Östergötlands Skidförbunds Längdkonferens 2010-09-16 Ewa Norlin, Arne Forsling, Thomas Lowén, Robert Skoog Närvarande Presentation ÖSF representanter Närvarolista, mail-lista Anmälda Boxholm

Läs mer

Verksamhetsmål och ansvarsområden

Verksamhetsmål och ansvarsområden Verksamhetsmål och ansvarsområden Antagen på årsmöte 4 mars 2010 Reviderad på årsmöte 10 mars 2011 ÖOF 2010 2010-02-11 Östergötlands orienteringsförbunds vision och övergripande mål Med kompetens och delaktighet

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte 8 verksamhetsåret 2014 Haninge SOK 2014-12-08

Protokoll från styrelsemöte 8 verksamhetsåret 2014 Haninge SOK 2014-12-08 Protokoll från styrelsemöte 8 verksamhetsåret 2014 Haninge SOK 2014-12-08 Närvarande: Lars-Arne Eriksson, Gunnar Skärlén, Leif Ericsson, Caroline Svensson, Johanna Almlund och Ola Svärd Inte närvarande:

Läs mer

Verksamhetsplan. för Lindebygdens OK 2017

Verksamhetsplan. för Lindebygdens OK 2017 2016-11-10 Verksamhetsplan för Lindebygdens OK 2017 Innehåll 1. Verksamhetsidé... 2 2. Beskrivning av verksamheten... 3 3. Större händelser och aktiviteter under året inom klubben... 6 4. Drogpolicy...

Läs mer

Verksamhetsplan och budgetkommentarer 2011 Förslag att behandla på årsmöte 10 mars 2011

Verksamhetsplan och budgetkommentarer 2011 Förslag att behandla på årsmöte 10 mars 2011 Verksamhetsplan och budgetkommentarer 2011 Förslag att behandla på årsmöte 10 mars 2011 ÖOF 2011 2011-02-10 (Budgeterade kostnader inom parentes) Verksamhetsplan 2011 Styrelsen 6-8 ordinarie Styrelsemöten

Läs mer

Verksamhetsplan 2015 Juniorkommittén

Verksamhetsplan 2015 Juniorkommittén Verksamhetsplan 2015 Juniorkommittén Nulägesanalys Det blev en framgångsrik juniorverksamhet på Melleruds GK under 2014, även om antalet juniorer var mindre än förväntat. Under 2014 hade vi på Melleruds

Läs mer

Träningsprogram Våren 2016 - GIF Orientering

Träningsprogram Våren 2016 - GIF Orientering Träningsprogram Våren 2016 - GIF Orientering Datum/grupp Aktivitet Plats Tid Tisdag 29 mars Träningsstart Grön (Stjärnorna på Vallen) Kilsbergsvallen 18.00-19.30 Tisdag 5 april Föräldrainformation och

Läs mer

Verksamhetsberättelse. Motala AIF OL 2008

Verksamhetsberättelse. Motala AIF OL 2008 Verksamhetsberättelse Motala AIF OL 2008 Styrelsens förord Härmed lägger styrelsen för MAIF Orienteringslag fram sin verksamhetsberättelse. År 2008 fick vi äntligen arrangera våran Vår-tävling den 13 april

Läs mer

En bra plan är starten

En bra plan är starten En bra plan är starten Inledning Denna plan är framtagen för att vara en guide för att ta fram och att använda en verksamhetsplan för en golfklubbs verksamhet. Själva utformningen utgår från en grundläggande

Läs mer

OLorganisationen. OK Alehof

OLorganisationen. OK Alehof OLorganisationen OK Alehof Innehåll Innehåll... 2 Orienteringssektionen... 3 Övergripande (ordförande)... 3 Ekonomi (kassör)... 3 Utrustning:... 4 Träffar och Utmärkelser:... 5 Utbildning-Ledare... 5 Egna

Läs mer

Barn- & Ungdomsverksamhet. Skogslek 5-6 år Grupper för barn födda 2011, 2010, 2009, 2008, år

Barn- & Ungdomsverksamhet. Skogslek 5-6 år Grupper för barn födda 2011, 2010, 2009, 2008, år STORA TUNA OK Fakta Stora Tuna OK En av Borlänges tre orienteringsklubbar. Klubbstuga Skräddarbacken Har verksamhet för alla mellan 4-100 år En av Sveriges mest framgångsrika orienteringsklubbar Arrangerar

Läs mer

Supporterlotteriet. Lotteriet 2004

Supporterlotteriet. Lotteriet 2004 Dragning nr 9 nov 2003 Supporterlotteriet 1 nr 81 Marianne Ericson 200 kr 2 nr 15 Mattias Ehn 50 kr 3 nr 88 Kjell Nygren 50 kr 4 nr 41 Maria Gustavsson 50 kr 5 nr 91 ----- 50 kr Dragning nr 10 dec 2003

Läs mer

Verksamhetsplan för Jönköpings KK för verksamhetsåret 2019

Verksamhetsplan för Jönköpings KK för verksamhetsåret 2019 Verksamhetsplan för Jönköpings KK för verksamhetsåret 2019 Föreningens övergripande målsättning ska enligt stadgarna bedriva kanotsport i enlighet med idrottsrörelsens verksamhetsidé, vision och värdegrund.

Läs mer

Dokumentation från orienteringsträffen nov 2018 på Hallstaberget (Ångermanland, Medelpad & J-H)

Dokumentation från orienteringsträffen nov 2018 på Hallstaberget (Ångermanland, Medelpad & J-H) Dokumentation från orienteringsträffen 23-24 nov 2018 på Hallstaberget (Ångermanland, Medelpad & J-H) Tack för en härlig utvecklingshelg med mycket energi och engagemang! Grupp 5 Träningarna kan utvecklas

Läs mer

PROTOKOLL ZON-MÖTE MED HÖGLANDSKLUBBARNA I EKSJÖ Anna-Stina Högemo-Karlsson Ola Gustafsson Sven-Olof Fransson

PROTOKOLL ZON-MÖTE MED HÖGLANDSKLUBBARNA I EKSJÖ Anna-Stina Högemo-Karlsson Ola Gustafsson Sven-Olof Fransson PROTOKOLL ZON-MÖTE MED HÖGLANDSKLUBBARNA I EKSJÖ 2006-11-13 Närvarande: Annebergs GoIF Mikael Svensson Eksjö SOK Göran Bergander Gun Henriksson Håkan Sandstedt Forserums SOK Rohnny Andersson Nässjö OK

Läs mer

Innehåll. Bra datum att komma ihåg under hösten Idrotten vill Färgtrappan Utrustning Träning Föräldramedverkan Medlemskap Tävling

Innehåll. Bra datum att komma ihåg under hösten Idrotten vill Färgtrappan Utrustning Träning Föräldramedverkan Medlemskap Tävling 333 Måsguiden 2018 Innehåll Bra datum att komma ihåg under hösten Idrotten vill Färgtrappan Utrustning Träning Föräldramedverkan Medlemskap Tävling Bra datum att komma ihåg under hösten 2018 26 aug DM-stafett,

Läs mer

Orientering 2017 med Gamleby OK

Orientering 2017 med Gamleby OK Orientering 2017 med Gamleby OK Upptaktsmöte 2017-03-21 kl. 19:00 Start barngrupper, 11 april, kl. 18 GOK-stugan Heda. Vit och grön grupp. Start ungdomsgrupper och vuxna, 28 Mars, kl. 18 GOK-stugan Heda.

Läs mer

HOF Planeringskonferens inför 2018

HOF Planeringskonferens inför 2018 HOF Planeringskonferens inför 2018 Närvarande: Jonas Johansson OK Nackhe, Fredrik Carlqvist FK Friskus, Malin Johansson FK Friskus, Mattias Jägstedt Halmstad OK, Fredrik Persson Halmstad OK, Gunilla Carlsson

Läs mer

Verksamhetsberättelse. Motala AIF OL 2010

Verksamhetsberättelse. Motala AIF OL 2010 Verksamhetsberättelse Motala AIF OL 2010 Styrelsens förord Härmed lägger styrelsen för MAIF Orienteringslag fram sin verksamhetsberättelse. Som vanligt svarar kommittéerna för sina redogörelser. Vi har

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR KGoIF SKIDOR

VERKSAMHETSPLAN FÖR KGoIF SKIDOR VERKSAMHETSPLAN FÖR KGoIF SKIDOR 2009-2010 1 Ändamål. Föreningen skall bedriva följande idrotter; Längdskidåkning Allmänt Föreningen skall bedriva sin idrottsliga verksamhet i enlighet med idrottens mål

Läs mer

Allmänna statusen Föregående protokoll Gå igenom aktivitetslistan Ekonomi

Allmänna statusen Föregående protokoll Gå igenom aktivitetslistan Ekonomi Dagordning/Protokoll avstämningsmöte. Andreas Persson, Magnus Flodman, Sofia Hägglund, Håkan Andersson, Louise Jeppson Wullf Deltagare: & Stellan Täck. Inbjuden på mötet är också Björn Ljunggren. Frånvarande

Läs mer

Protokoll. Sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Nr Måndag 18 januari 2016, kl Ymergården, Borås.

Protokoll. Sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Nr Måndag 18 januari 2016, kl Ymergården, Borås. Protokoll Sammanträde med styrelsen för Nr 1-2016 Måndag 18 januari 2016, kl.18.30 Ymergården, Borås Närvarande Ledamöter Tävlingskommittén Verksamhetsledare Konsulent Kanslist Agneta Berlin Morgan Bodin

Läs mer

Verksamhetsmål och ansvarsområden

Verksamhetsmål och ansvarsområden Verksamhetsmål och ansvarsområden Antagen på årsmöte 4 mars 2010 Reviderad på årsmöte 10 mars 2011 Reviderad på årsmöte 7 mars 2019 ÖOF 2010 2010-02-11 Östergötlands orienteringsförbunds vision och övergripande

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN VALLENTUNA-ÖSSEBY OL

VERKSAMHETSPLAN VALLENTUNA-ÖSSEBY OL VERKSAMHETSPLAN 2008 VALLENTUNA-ÖSSEBY OL GRUNDER Vallentuna-Össeby orienteringslöpare (VÖOL) är en orienteringsklubb som verkar främst inom Vallentuna kommun och som skall ta tillvara svensk orienterings

Läs mer

Gävle OK Verksamhetsplan 2008

Gävle OK Verksamhetsplan 2008 Gävle OK Verksamhetsplan 2008 Inledning Under inledningen av 2008 inbjuder styrelsen till en framtidsdiskussion under två dagar för att tillsammans med medlemmarna ta reda på vad vi vill med Gävle OK under

Läs mer

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan 2012/2013 VÄSTERGÖTLANDS SKIDFÖRBUNDS sättningar och verksamhetsinriktningar för Styrelsen och Kommittéerna 2012-2013 Styrelsen Grunden för

Läs mer

SkidOrientering - SkidO

SkidOrientering - SkidO SkidOrientering - SkidO Haninge 3 februari 2013 Roland Hellberg Skidorientering är den bästa och roligaste vintersporten! Svensk Skidorientering har genom åren hävdad sig högt och är ett av Sveriges mest

Läs mer

Verksamhetsplan 2017

Verksamhetsplan 2017 Verksamhetsplan 2017 1 Föreningens verksamhet Krokoms motocrossklubb har till ändamål att tillvarataga ungdomars motorintresse i alla dess former och utveckling samt bedriva fritidsgrupper i motorteknik

Läs mer