Bildbedömning av Trestad fototävling

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Bildbedömning av Trestad fototävling"

Transkript

1 Bildbedömning av Trestad fototävling 20 oktober 2016 Tack för att jag fick bedöma era bilder. Det var många som var av hög kvalité med en genomtänkt komposition. Med vänlig hälsning, Anders Wester göteborgsfotografier.se

2 Digitala bilder Plats Bildnamn Bildbedömning Bild 1 Kubabilar Bilden riktigt skriker färgglada damer, gamla bilar, cigarrer och rom mot mig! Ja, vi är på Kuba och vilken bild, vilken fart, vilka färger och vilken komposition! Jag hade gärna suttit i baksätet på den röda bilen med en cigarr i handen. Rörelseoskärpan är riktigt fin med en lagom skärpa på bilarna och ett gott brus. Djupet ner i gränden tillför en extra dimension i bilden. Jag hade gärna haft den som en canvas på väggen om plats funnits! 2 Blick Soluppgång 4 Lady Vad tänker pojken på? Varför är det bara han som tittar mot kameran? Vad sysslar de med egentligen? Ja, frågorna är många vilket gör bilden extra intressant. Och en stor eloge för att få till ljuset oavsett om det är naturligt eller med blixt. Fotografen har verkligen varit ute i rätt ögonblick om man får säga så. En riktigt bra bild! Möjligen att jag själv beskurit bilden någon millimeter eller två i höger sida för att få bort pojkens öronsnibb. En finfin morgonbild med en skön färgskala och en riktigt bra exponering. Gillar kompositionen med solstrålarna genom träden, dimman och de softa skuggorna i förgrunden. Ser ut som några moln är lite utbrända upptill men det beror nog på vilken skärm man tittar på. Fotografen har fångat ett fint porträtt som känns intimt och mjukt med ett harmoniskt utsnitt. Det finns en enkelhet i bilden men ändå med en varm närvaro och fint djup. Jag hade dock önskat lite mer kontrast i bakgrunden då kvinnan har svärta som

3 5 Oväder Nord- Norge 181 saknas i bilden i övrigt. En bild med ett fint djup. Möjligen saknar jag något att fästa blicken på. Och kanske att den är lite mörk i vissa partier men det kan nog säkerligen bero på vilken skärm man ser den på skulle jag gissa. Men en finfin bild! 6 Halleluja Ett modigt porträtt med en skämtsam ton. Gillar speciellt kompositionen med ljus både ovanifrån och underifrån. Här har fotografen mer förlitat sig på motivet och inte alla fotografins regler vilket passar utmärkt. Möjligen hade en liten blixt varit pricken över i:et för att få lite ljus i ansiktet. 7 Vinter En skön bild med dramatik och rörelse. Bilden är bra komponerad men möjligen lite för ljus längre bort på vägen där detaljerna försvinner lite grand. Kanske att man skulle beskurit den i nederkant för att få bort lite av den tomma ytan nere till vänster i bild. Bilden ser nästan svarvit ut förutom husen och hundarna vilket ger en extra dimension till bilden. 8 Hallå grannar En lite platt bild i min mening som jag gärna hade fått ha lite mer punch i sig. Dock fina grafiska former med mannen i bild. Kanske man kunde komponerat om bilden så mannen inte var så nära mitten? Fanns det utrymme att gå lite mer till vänster och vinkla kameran åt höger och få bort vinklingen på huset till vänster? Synd på sensorfläckarna som verkligen syntes under bedömningen.

4 9 Vattendjur 10 Grönsiska En fin bild som verkligen ger ett svävande intryck. Ett läckert ljus, fina färger och bra skärpa. Möjligen att man vill se mer av manetens trådar. Gillar verkligen den harmoniska formen på ovansidan med det lilla fiskynglet. En finfin fågelbild som dock ser lite överskärpt ut. Frågan är om bilden blivit lugnare av att man beskurit bilden i nederkant för att få bort grenens delning? Sedan kan jag inte riktigt bestämma mig om jag tycker om den brunaktiga tonen i bakgrunden vilket smälter ihop med fågelns färger lite för mycket. Är bilden kanske beskuren ifrån en större bild? Men en fin fågelbild är det allt! 11 Stenig Strand En bild med ett fint djup men kanske lite för mörk? Gillar hur mönstren på stenstranden harmoniserar lite grand med himmeln. Kanske den skulle varit lite tajtare beskuren då personerna på bilden känns lite väl långt bort. 12 Vårrusig En bild med lite dramatik, synd att humlans vingar inte är frilagda. Gissar på att bilden är beskuren en del då den innehåller brus och oskärpa. Men ändå en fin inramning av humlan och jag gillar faktiskt grenen i botten som sluter till mot blommorna på ovansidan. Jag hade nog beskuret den lite till då övre vänster del tar lite mycket plats med den oskärpa som finns där.

5 13 Vägvisaren 14 Vattenspegling Detta ser ut som en HDR bild med en hel del ghosting i bilden. Den ljusa himmeln bakom fyren känns väl ljus. Och jag hade personligen klonat bort fotografen till höger i bild då det stör lite grand då han sitter precis i kanten av bilden. Kanske lite för mycket toning i bilden men det är nog en smaksak. Jag förstår tanken bakom bilden men känner inte riktigt för den. Först och främst hade jag nog vilja få bort det vita skräpet i bilden som stör mig lite. Sedan är ju inte speglingen perfekt och kanske lite mörk. Jag tror bilden hade vunnit på att beskäras en del för att få bort asfalten som tar för mycket plats i bilden. 15 Norrsken Ja, detta norrsken, hur många ibilder finns det inte? Jag önskar jag kunde säga att det är en välexponerad och välbehandlad bild med ett fint djup och en dramatiskt färgglad himmel. Tyvärr får det nog bli til att säga att det är ett fint snapshop med en skön färgskala.

6 Påsiktsbilder Plats Bildnamn Bildbedömning Bild 1 Hamnsilos i kvällsljus Ja, här vart jag helt ställd första gången jag såg bilden. Vad i herrans namn är detta? När sinnet sedan lugnat sig och man får syn på stegen och sedan figuren börjar det gå upp för en att det är en silo. Denna bild var lättast att välja ut och hamnade på 1:a plats direkt. Gillar formerna, ljuset och att man får sig en tankeställare när man ser bilden. Frångår fotografins regler lite grand men här spelar det ingen som helst roll. Fotografen har här tänkt till då man lika gärna kunde fotat den utan de två högarna framför. Då hade inte effekten uppnåtts och bilden blivit betydligt mer ointressant. Riktigt bra! 2 Postflyget 3 Påsikt_Klättraren En bild som man reagerar på direkt, vad är detta? En riktigt läcker bild som väcker många tankar initialt. Även om det är små figurer skenar fantasin lätt iväg och man undrar var de kan vara någonstans och vilka det är som är med i bild. Möjligen att jag hade sett att man backat och gått ned lite till för att få en annan vinkel. Gillar toningen skarpt och kanske taket där framme är lite väl ljust? Men en strålande idé och komposition! Denna bild gillar jag då den ger upphov till många frågor. Vem är han, varför står han där? Ska han klättra eller är det någon annan som håller på och klättrar? För inte är det väl en stor fiskedamm och han är på kalas? Den röda tröjan gör också att man fokuserar blicken direkt på det viktiga i bilden. Sköna former och färger i omgivande miljö med en riktigt bra komposition.

7 4 Påsikt Anna Ett underbart och utlämnande porträtt där man direkt får en känsla av att den här damen varit med om en del. En fin efterbehandling med en härlig gråskala. Gillar speciellt handen i förgrunden där man ser att den här kvinnan troligen arbetat med händerna genom hela livet. 5 Påsikt_Matilda Ett high-key porträtt som är fint efterbehandlad. Något tajt beskärning på högersidan. Jag gillar blicken och vinden i håret som gör bilden lite mer levande. 6 Påsikt To the other side En bild jag både älskar och hatar om man får säga så. Vad gör han där, vad tittar han på, eller väntar han p något? Rent kompositionsmässigt kanske jag skulle valt att flytta mig lite till vänster, dels för att minska den mörka del som är i höger hörnet men också att frilägga mannen och få raka linjer i träden. Ser jag på bilkvalitén anar jag möjligen en manuell framkallning. Annars är det en utskrift jag inte sett förut med skiftande gråtoningar. Vet inte om tanken är att ha den så här gråmatt, annars saknar jag kontrast med svärta där så behövs. Men en snygg bild som väcker tankar. 7 Mölndals kråka Ja, Kvarbyn med dess vattenforsar. Här finns mijöer att fota och det gäller att hålla tungan rätt i mun för att inte bli för begeistrad. Här har dock fotografen lyckats bra med både ljus och komposition. Anar en svag HDR-aktig efterbearbetning och möjligen att husväggen till höger kunde beskäras lite då den tar ganska mycket plats i bilden.

8 8 Påsikt_Kaffe med mjölk En härlig bild med många former. Gillar det vita med genomgående svarta linjer som möts upp av en svart cirkel. Ja, den påminner lite om bilden ifrån Guldheden. Dock lite skräp i bilden jag hade tagit bort i efterbehandlingen. Den stor frågan för mig är om kaffefläcken ska bort eller inte. I början när jag såg bilden var jag helt säker på att den måste bort men ju mer jag tittar på den desto mer övertygad är jag att den nog ska vara kvar. Som en del i vardagen där allt inte är pefekt hela tiden utan även den har sina fläckar Käftar emot En bild med bra skärpa på baggens huvud. För att få skärpa igenom hela bilden krävs troligen fokusstacking vilket är lite mer jobb. Funderar på kompositionen då det är lite luftigt på ena sidan. Kanske man kunde flyttat sig lite åt höger för att få en lite mer fylligare bild. Sedan hade jag nog klonat bort det vita längst ner i vänster hörnet. Tycker även att den gula färgen är något för intensiv. Hade kunnat se denna bild med två liknande i en triptyk. 10 Våt Vråk Lidk Fk 180 Ja, detta är väl mer en rolig bild än en stilstuide hur en fågel ska fotograferas. Jag tycker ändå om den och speciellt blicken. Man undrar ju verkligen vad som hänt stackarn? 11 Guldheden En fin tidstypisk bild med ett bra djup och där lampans form harmoniserar bra tillsammans med husets strikta linjer. Ser mig den hänga i en offentlig lokal i området.

9 12 Läckö En bild med en skön färgskala och lite dramatik i himmeln. Jag hade dock sett lite mer himmel här tror jag för att lugna ned förgrunden lite. Lite svårt att bestämma mig här. Utan att veta slutartiden så hade jag personligen vilja ha ännu längre för att få ett lenare vatten som ändå känns lite oroligt trots lång exponering. Kanske att jag hade tajtat till den lite i högerkant och undertill för att få ut slottet lite till höger i bild. 13 Påsikt Svan En harmonisk bild med en fin spegling i vattnet. Dock finns där en del objekt i nederkant som stör bilden. Möjligt att bilden togs i en hast men annars skulle jag försökt flytta på mig för att få bort växterna. Funderar också på om placeringen av svanen mitt i bild är den bästa. 14 Påsikt_80örelitern 15 Påsik_Tre Mer en bild av dokumentär typ där cykeln till vänster tyvärr gör bilden lite rörig. Möjligen att fotografen kunde flyttat på sig eller kanske flyttat cykeln. Jag hade gärna sett pumpens överdel så den är lite snävt beskuren eller komponerad. En bra bildidé med tanke på färgerna och snön. Men kanske kunde den blir bättre om man flyttade på sig lite till höger och gått ned lite för att hitta en vinkel där man friställt dem lite mer.

Prislista Närkampen 2017

Prislista Närkampen 2017 Prislista Närkampen 2017 Plac Bildtitel 1 29_Glo mt eller go mt 2 3 4 5 9_Bro över Dalälven 30_Pardans 84_Tankfull Fotografens namn Lars-Håkan Hansson Ragnar Andrén Lars-Håkan Hansson Per-Ove Ottosson

Läs mer

D E C E M B E R. H i F i F O R U M s F O T O T Ä V L I N G

D E C E M B E R. H i F i F O R U M s F O T O T Ä V L I N G 2 0 0 6 D E C E M B E R H i F i F O R U M s F O T O T Ä V L I N G DECEMBER 06 Jag har ingen aning vem som har fotograferat vilka bilder. Allt för att det inte ska finnas möjlighet för omedveten favorisering.

Läs mer

Danderyds Fotoklubb 2014/2015 klubbmästerskapen 4 Domare: Sanna Sjöswärd sid 1 (7)

Danderyds Fotoklubb 2014/2015 klubbmästerskapen 4 Domare: Sanna Sjöswärd sid 1 (7) Domare: Sanna Sjöswärd sid 1 (7) 1 Curt Lindfors Den här bilden får mig att tänka på barndom. Det är en fin känsla i bilden med pojken och hunden. Att bilden är svartvit gör den renare och uttrycket kommer

Läs mer

Resultat av Trekantkonkurrence i Ystad

Resultat av Trekantkonkurrence i Ystad Resultat av Trekantkonkurrence. 2014 i Ystad Poäng Jernbanerne FK Placing Komentarer Bildtitel Bild Fjälkinge FK Ystads FK Enkelt rättframt motiv, men ack så viktigt 34_Uppställning Christer Pålsson 1

Läs mer

Härlig ögonblicksbild pga att alla 3 blundar och njuter. Bilden får ett djup pga linjerna (räcket och landtungan).

Härlig ögonblicksbild pga att alla 3 blundar och njuter. Bilden får ett djup pga linjerna (räcket och landtungan). Jag heter Sara Wennerqvist och bor i Gästrikland, Sandvikens kommun. Ända sedan barnsben har naturen varit en stor del av mitt liv. Fiske, svampplockning och älgspaning lade grunden. Som 15-åring bestämde

Läs mer

Bra: Skön känsla i bilden, bra dynamiskt omfång. Gillar att man ser detaljer i gräset nedanför kullen. Kan förbättras: Balansen i bilden.

Bra: Skön känsla i bilden, bra dynamiskt omfång. Gillar att man ser detaljer i gräset nedanför kullen. Kan förbättras: Balansen i bilden. 1 2 Bra: Skön känsla i bilden, bra dynamiskt omfång. Gillar att man ser detaljer i gräset nedanför kullen. Kan förbättras: Balansen i bilden. Trädet gör att bilden är väldigt tung åt vänster. Kanske beskära

Läs mer

J A N U A R I. H i F i F O R U M s F O T O T Ä V L I N G

J A N U A R I. H i F i F O R U M s F O T O T Ä V L I N G 2 0 0 7 J A N U A R I H i F i F O R U M s F O T O T Ä V L I N G JANUARI 07 Jag har ingen aning vem som har fotograferat vilka bilder. Allt för att det inte ska finnas möjlighet för omedveten favorisering.

Läs mer

Ungdomsutställningen i Hörnefors 2011

Ungdomsutställningen i Hörnefors 2011 Ungdomsutställningen i Hörnefors 2011 Björkskog Fotograf: Josefin Ånger, Hörnefors FK. Björkstammar är något som alltid har fångat mig som betraktare, stammarna med sina svarta ojämna inslag, inget träd

Läs mer

FOTOKURS ONLINE. Bli en bättre fotograf medan du plåtar 1.3-26.4 2014 ANNA FRANCK

FOTOKURS ONLINE. Bli en bättre fotograf medan du plåtar 1.3-26.4 2014 ANNA FRANCK FOTOKURS ONLINE Bli en bättre fotograf medan du plåtar 1.3-26.4 2014 ANNA FRANCK Kursprogrammet: 1. Introduktion - 1.3 2. Bländaren - 8.3 3. Slutaren - 15.3 4. Människan i fokus - 22.3 5. Svart-vitt -

Läs mer

Svart/vita klassen Bildbedömning Huskvarna FK Plats 15 På väg Marianne Pedersen Ystad Vissa såg inget i bilden medan andra ville ha med den bland dom tio bästa. Snygg inramning Plats 14 Skateboard Ragnar

Läs mer

fångar Eva våren Eva Blixmans fotoblogg är minst sagt välbesökt upp

fångar Eva våren Eva Blixmans fotoblogg är minst sagt välbesökt upp galleri eva blixman Eva fångar våren Våren är på gång och det är hög tid att putsa upp fotoprylar som kan ha samlat damm under vintern. Och vad kan passa bättre som nystart än att fotografera vårens blommor?

Läs mer

KM Focus påsiktsbilder Februari Motto: MUSIK

KM Focus påsiktsbilder Februari Motto: MUSIK KM Focus påsiktsbilder Februari - 2018 Motto: MUSIK Inför detta motto beslöt vi att använda oss av musiker, konstnärer, fotografer och andra kreativa människor. De träffades i Vretstorp under ca 4 timmar.

Läs mer

Klass 7. Projektion. Jury: Mölndals Fotoklubb. Arrangör: Naturfotograferna Arvika

Klass 7. Projektion. Jury: Mölndals Fotoklubb. Arrangör: Naturfotograferna Arvika Klass 7 Projektion Arrangör: Naturfotograferna Arvika Klass 7 Arrangör: Naturfotograferna Arvika 030171 Höst Lars Jansson FK Oktav 030471 Rutigt Bengt Törnblom FK Oktav 030872 Haj Christer Gustavsson FK

Läs mer

Fotoutmaning 1. STILLEBEN (Inomhus) Välkomna till Järbo Garns fotoutmaning med inriktning stickat och virkat - Maja här!

Fotoutmaning 1. STILLEBEN (Inomhus) Välkomna till Järbo Garns fotoutmaning med inriktning stickat och virkat - Maja här! Fotoutmaning 1 Välkomna till Järbo Garns fotoutmaning med inriktning stickat och virkat - Maja här! Under fyra veckor kommer jag att guida er igenom fyra olika utmaningar. Tanken är att dessa utmaningar

Läs mer

Naturpaparazzo. galleri serkan gûnes. säger Serkan Gûnes. Finns ljuset på plats är det upp till fotografen att göra en bra komposition.

Naturpaparazzo. galleri serkan gûnes. säger Serkan Gûnes. Finns ljuset på plats är det upp till fotografen att göra en bra komposition. Tänker landskap Vissa fotograferar helst landskap, andra blom- Naturpaparazzo galleri serkan gûnes Med rätt känsla för ljus, komposition och när ögonblicket är inne gör Serkan Gûnes sina personliga betraktelser

Läs mer

Påsikt. November 2014

Påsikt. November 2014 Påsikt November 2014 Hej! Här kommer nu rangordningen och bedömningen av tävlingsbilderna. Vi tackar för ac vi får vara med i juryn, det var verkligen roligt ac se alla fina bilder. Hälsningar Melody &

Läs mer

En samling exempelfoton SB-900

En samling exempelfoton SB-900 En samling exempelfoton SB-900 Det här häftet ger en översikt över olika funktioner för blixtfotografering som finns tillgängliga vid användning av SB-900, samt beskriver med hjälp av exempelfoton olika

Läs mer

Detta tema valde jag för att jag bor i en by, och runt en by är miljön väldigt vacker. Massa skog, bäckar, hyggen osv. Så jag ville visa upp det fina i naturen. Sen fick ju även våra älskade hundar följa

Läs mer

bilder för användning

bilder för användning Grundläggande guide i efterbehandling av bilder för användning på webben Innehåll Innehåll...2 Inledning...3 Beskärning...4 Att beskära en kvadratisk bild...5 Att beskära med bibehållna proportioner...5

Läs mer

5. TKY002 Hade fokus legat på ankan samt en ljusare bakgrund hade denna bild varit bra.

5. TKY002 Hade fokus legat på ankan samt en ljusare bakgrund hade denna bild varit bra. Bildserie (1) FRA En fullträff. Komposition, ljus, efterbehandling skickar den här bildserien till toppen, det sker så oerhört mycket saker i dessa bilder så betraktaren fastnar i bilden en lång stund.

Läs mer

Fokus. Mirjam HY, Hovåsskolan F- 9, Hovås www.lektion.se

Fokus. Mirjam HY, Hovåsskolan F- 9, Hovås www.lektion.se Fokus När man tar en bild är motivet i fokus, ofta är bakgrunden då suddig. Ibland tar det lite tid att få till ett bra fokus, ge inte upp, om du tar kort med mobilen; testa att backa lite och gå fram

Läs mer

G Ö R D I N E G E N P O R T F O L I O MED FINEART PAPER

G Ö R D I N E G E N P O R T F O L I O MED FINEART PAPER Att sätta samman en portfolio med sina bilder är ett bra sätt att visa upp sin stil och sitt sätt att fotografera. Upplevelsen och känslan av bilderna går att förstärka ytterligare genom att välja rätt

Läs mer

Naturliga reflektorer

Naturliga reflektorer Kapitel 6 Naturliga reflektorer V ad är egentligen en naturlig reflektor? Det är någon slags yta som reflekterar ljus. Det kan vara en husvägg, sanden på en strand, ett bilfönster eller den boksida du

Läs mer

Uppgift 4 Människor i miljö

Uppgift 4 Människor i miljö Uppgift 4 Människor i miljö Motiv Den miljö jag valt är Jogestorps handelsträdgård. Trädgården ligger i Vånga socken, Östergötland...långt in i skogen, minst 2 mil till närmaste tätort. Trädgården lever

Läs mer

1. Utsnittet nära, långt ifrån, vad ska vara med i bilden.

1. Utsnittet nära, långt ifrån, vad ska vara med i bilden. Bildkomposition Precis som man kan komponera musik kan man också komponera bilder. Det är något man kan göra både omedvetet och medvetet. Att ha kompositionen i bakhuvet när man skapar bilder gör att man

Läs mer

Fotoklubbens månadsträff 22 maj

Fotoklubbens månadsträff 22 maj Fotoklubbens månadsträff 22 maj Dagens tema: Hus & bus Trix & tips: Arkitektur, hur kan man få bra bilder på byggnader När vi åkte med Robin till Frankrike Aktivitetsgruppen Jonas berättar vad som är på

Läs mer

Digitalfotografering för alla

Digitalfotografering för alla HARRY PERONIUS D Digitalfotografering för alla! Lär dig fotografera digitalt!! Bearbeta bilderna i datorn! Visa dina bilder som bildspel eller som papperskopior 2 Ett grundläggande tips är att i alla fotograferingssituationer

Läs mer

Fotografera under vattnet. Likheter och olikheter

Fotografera under vattnet. Likheter och olikheter Fotografera under vattnet Likheter och olikheter Att dyka med kamera Visa hänsyn. Koraller mm är ömtåliga så bra avvägning är en förutsättning för att ta bilder under vatten. Lär dig kamerahuset på land,

Läs mer

Kraftfält i bilden: Utsnittet Motivet fångas, bilden ramas in i höjd och bredd, blickpunkt bestäms

Kraftfält i bilden: Utsnittet Motivet fångas, bilden ramas in i höjd och bredd, blickpunkt bestäms Kraftfält i bilden: Utsnittet Motivet fångas, bilden ramas in i höjd och bredd, blickpunkt bestäms Komposition Linje, rymd, ljus, volym och färg - komponeras till helhet Innehåll budskapet som beställare

Läs mer

Fotografera mera! Carita Holmberg

Fotografera mera! Carita Holmberg Fotografera mera! Carita Holmberg Gyllene snittet - harmoni Gyllene snittet är ett sätt att dela in en sträcka eller en yta i harmoniska proportioner. Gyllene snittet: fi= φ = a/b = 1,618... En sträcka

Läs mer

kapitel elva EN LJUSKÄLLA, DRAMATISK FRAMTONING Dramatiskt sidoljus

kapitel elva EN LJUSKÄLLA, DRAMATISK FRAMTONING Dramatiskt sidoljus kapitel elva EN LJUSKÄLLA, DRAMATISK FRAMTONING 175 LJUSSÄTTNING 176 Kapitel elva Ljussätt. Plåta. Retuscha. UTRUSTNING Övre blixt: 500-wattsblixt med en softbox på 100 x 100 cm. Inställning för övre blixt:

Läs mer

Objektiv. Skillnad i egenskaper mellan objektiv med olika brännvidder (småbild)

Objektiv. Skillnad i egenskaper mellan objektiv med olika brännvidder (småbild) Håll kameran rätt! För att minimera risken för skakningsoskärpa bör man alltid hålla kameran så stadigt som möjligt. Oftast håller man kameran som i mitten och till höger, med höger hand i kamerans grepp

Läs mer

Focus KM Digitalt Oktober Tema: Fritt. 41 bilder från 21 deltagare

Focus KM Digitalt Oktober Tema: Fritt. 41 bilder från 21 deltagare 1 Focus KM Digitalt Oktober Tema: Fritt 41 bilder från 21 deltagare 10 Stå still 132 Anders Hjerling 10 Stå still 132 Bobygge? Intressant ögonblick där det tog en stund att upptäcka alla detaljer, tex

Läs mer

Skarpt och rätt exponerat. Grundläggande inställningar för en digital systemkamera

Skarpt och rätt exponerat. Grundläggande inställningar för en digital systemkamera Skarpt och rätt exponerat Grundläggande inställningar för en digital systemkamera Skarpt och rätt exponerat Vad behöver jag kunna ställa in på min digitala kamera Autofocus Vem bestämmer vad som är huvudmotiv

Läs mer

inför din fotografering

inför din fotografering Skriv Ut & Spara Bra att veta inför din fotografering Att anlita en professionell fotograf LILLA SCP- SKOLAN När du anlitar en professionell fotograf får du kunskap, erfarenhet och högkvalitativa bilder

Läs mer

Kom igång med din systemkamera

Kom igång med din systemkamera Kom igång med din systemkamera Extra stödmaterial Här har du extra stödmaterial och tips till två avsnitt ur kursen. Du får också lite idéer till hur du kan gå vidare och testa tricket på andra sätt. Kapitel

Läs mer

There s more to the picture

There s more to the picture There s more to the picture Lagerstacken Först skapade jag ett nytt dokument med storleken 1200 x 1600 px Bakgrund Bakgrunden består av dessa tre bilder. På första bilden har jag kört ett filter för att

Läs mer

Ljussätt med studioljus. Tobias Fischer

Ljussätt med studioljus. Tobias Fischer Ljussätt med studioljus Tobias Fischer Kapitel ett - Kamerans inställningar Värt att minnas om kamerans inställningar Slutaren Slutaren har mindre betydelse vid fotografering med blixtar än när man fotograferar

Läs mer

personlighet Hästbilder med Hästen är högt älskad av många. Det man älskar fotograferar Jag var ute i hagen runt halv sex på morgonen för att ge

personlighet Hästbilder med Hästen är högt älskad av många. Det man älskar fotograferar Jag var ute i hagen runt halv sex på morgonen för att ge Hästbilder med personlighet De är vackra eller otäcka beroende på vem du frågar. Men sedda genom linsen är hästar det perfekta motivet när du vill testa djurfoto. De kan förmedla både skönhet och styrka.

Läs mer

Resultat FK Aros Klubbmästerskap 2014

Resultat FK Aros Klubbmästerskap 2014 Resultat FK Aros Klubbmästerskap 2014 Jury Hässleholms fotoklubb På vårt möte i veckan gjorde vi bildbedömningen till er. Roligt och intressant att se andras bilder! Många väldigt fina bilder :) Eftersom

Läs mer

Skola: Landskap 10 tips för bättre landskapsbilder

Skola: Landskap 10 tips för bättre landskapsbilder Skola: Landskap 10 tips för bättre landskapsbilder Upplevelsen av en landskapsbild är inte samma sak som att uppleva ett landskap på plats. Med de här tio tipsen kanske du ändå lyckas ta med dig upplevelsen

Läs mer

kap 1. Fotografisk bildspråkspolicy inledning

kap 1. Fotografisk bildspråkspolicy inledning kap 1. Fotografisk bildspråkspolicy sid 1 inledning Svenska kyrkan är inte en geografiskt begränsad plats. Vår bildvärld måste därför omfatta mycket mer än verksamheten som pågår innanför kyrkobyggnadens

Läs mer

Kristian Pettersson Feb 2016

Kristian Pettersson Feb 2016 Foto Manual Kristian Pettersson Feb 2016 1. Inledning Det viktigaste om vi vill bli bra fotografer är att vi tycker att det är kul att ta bilder och att vi gör det ofta och mycket. Vi kommer i denna kurs

Läs mer

Fotoskola Fotografera där du är

Fotoskola Fotografera där du är Fotoskola Fotografera där du är De flesta har någon gång känt sig oinspirerade och trötta på att fotografera. Kanske har man dragit iväg på en inspirationsresa för att komma igång igen, eller anmält sig

Läs mer

Bildanalys. Några frågor: 1. Varför fotograferar vi? 2. Varför visar vi våra bilder för andra? Det handlar om allmänmänskliga behov...

Bildanalys. Några frågor: 1. Varför fotograferar vi? 2. Varför visar vi våra bilder för andra? Det handlar om allmänmänskliga behov... Bildanalys Några frågor: 1. Varför fotograferar vi? 2. Varför visar vi våra bilder för andra? Det handlar om allmänmänskliga behov... Fråga1 har många olika svar. Några är: Vi vill dokumentera livet, händelser

Läs mer

12 FOTOPROJEKT UTOMHUS

12 FOTOPROJEKT UTOMHUS 2012 12 FOTOPROJEKT UTOMHUS Gunnar Markinhuta ITlyftet 2012-08-07 V älkommen till kursen Fotoprojekt utomhus! Vi kommer att gå ut i terrängen/staden för att utföra fotoprojekten. Det är 11 klassiska fotografiska

Läs mer

Fotovandring i Ho ga-kusten

Fotovandring i Ho ga-kusten Fotovandring i Ho ga-kusten Välkommen till en grundläggande kurs i naturfotografering. Lär dig mer om komposition och ljussättning av dina naturbilder i Höga Kustens fantastisk miljö. Fotovandring 2 Midnattsvadring,

Läs mer

N O V E M B E R. H i F i F O R U M s F O T O T Ä V L I N G

N O V E M B E R. H i F i F O R U M s F O T O T Ä V L I N G 2 0 0 6 N O V E M B E R H i F i F O R U M s F O T O T Ä V L I N G Vänner! Jag är fotograf och domare i Hifi Forums Fototävling. Jag hoppas innerligt att ingen tar illa upp utav att jag ofta skriver vad

Läs mer

Hur jag tänker innan jag trycker på knappen? Lasse Alexandersson

Hur jag tänker innan jag trycker på knappen? Lasse Alexandersson Hur jag tänker innan jag trycker på knappen? Lasse Alexandersson Hur jag tänker innan jag trycker på knappen? Bländare = Skärpedjup Slutartid = Öppettid ISO = Förstärkning Hur jag tänker innan jag trycker

Läs mer

8. TRE- OCH FYRDUBBEL HUVUDBELYSNING

8. TRE- OCH FYRDUBBEL HUVUDBELYSNING 8. TRE- OCH FYRDUBBEL HUVUDBELYSNING TREDUBBEL HUVUDBELYSNING Letar du efter ett mjukt ljus med en del sting i? Du har kommit till rätt kapitel. Den här tekniken liknar på sätt och vis den med två ljuskällor

Läs mer

Utvändig färgsättning. Hur du lyckas med färgsättning av ditt hus.

Utvändig färgsättning. Hur du lyckas med färgsättning av ditt hus. Utvändig färgsättning Hur du lyckas med färgsättning av ditt hus. Att färgsätta ditt eget hus är en både rolig och utmanande uppgift. Låt processen få ta den tid som krävs. Prova olika förslag och låt

Läs mer

1. Kameran 2. Ljus 3. Motiv 4. Kommunikation 5. Att ta bra bilder 6. Studio

1. Kameran 2. Ljus 3. Motiv 4. Kommunikation 5. Att ta bra bilder 6. Studio Jonas foto guide är din guide till att bli bättre fotograf. Den går igenom grunderna i fotografi, hur kameran fungerar och annat bra att veta. Denna guide är inriktad främst för fotografering med digital

Läs mer

Nyhet! ZONE. En egen sfär där du kan finna balans, stillhet och styrka.

Nyhet! ZONE. En egen sfär där du kan finna balans, stillhet och styrka. Nyhet! ZONE En egen sfär där du kan finna balans, stillhet och styrka. ZONE Skapa din egen sfär. Vedums nya serie Zone gör badrummet till en plats för lugn och fokuserad närvaro. Vi har tagit fasta på

Läs mer

Grundredigering i Photoshop Elements. Innehåll. Lennart Elg Grundredigering i Elements Version 2, uppdaterad 2012-09-14

Grundredigering i Photoshop Elements. Innehåll. Lennart Elg Grundredigering i Elements Version 2, uppdaterad 2012-09-14 Grundredigering i Photoshop Elements Denna artikel handlar om grundläggande fotoredigering i Elements: Att räta upp sneda horisonter och beskära bilden, och att justera exponering, färg och kontrast, så

Läs mer

Året närmar sig sitt slut så nu tittar vi på hur man fotar nyårets fyrverkerier!

Året närmar sig sitt slut så nu tittar vi på hur man fotar nyårets fyrverkerier! Året närmar sig sitt slut så nu tittar vi på hur man fotar nyårets fyrverkerier! Inledningsbilden är naturligtvis hämtad från förra årets sammanslagning av Envikens- & Svärdsjöförsamlingar till ett gemensamt

Läs mer

Observera också att det inte går att både se kanten på fönstret och det där ute tydligt samtidigt.

Observera också att det inte går att både se kanten på fönstret och det där ute tydligt samtidigt. Om förstoringsglaset Du kan göra mycket med bara ett förstoringsglas! I många sammanhang i det dagliga livet förekommer linser. Den vanligast förekommande typen är den konvexa linsen, den kallas också

Läs mer

KAMERANS TEKNISKA DETALJER

KAMERANS TEKNISKA DETALJER KAMERANS TEKNISKA DETALJER Ljus & exponering Blinkningen Reglerar tiden slutaren är öppen. Styrs av ljustillgången & kontrolleras med hjälp av ljusmätaren. Pupillen Slutartid Bländare Reglerar mängden

Läs mer

Ta in naturens färger. Akutex FT kulörkollektion

Ta in naturens färger. Akutex FT kulörkollektion Ta in naturens färger Akutex FT kulörkollektion Ta in naturens färger Akutex FT kulörkollektion Under utvecklingen av denna nya färgkollektion, kontaktade vi en grupp europeiska inredningsdesigners, arkitekter

Läs mer

Fotoparaden 2015: tema Barn i naturen

Fotoparaden 2015: tema Barn i naturen Fotoklubben inom Grankulla svenka pensionärer Fotoparaden 2015: tema Barn i naturen Presentation av bilderna och bedömning 14.4.2015 i Villa Junghans Ghita Thomé från Amatörfotografklubben i Helsingfors

Läs mer

Tekniker - PowerShot A1200 och PowerShot A2200

Tekniker - PowerShot A1200 och PowerShot A2200 Tekniker - PowerShot A1200 och PowerShot A2200 Smart automatiskt läge Det smarta automatiska läget är det perfekta läget för automatisk fotografering. I det används ett flertal olika tekniker som Canon

Läs mer

Ljus och färg - Lite teori

Ljus och färg - Lite teori Ljus och färg - Lite teori I samband med musik- och ljud-framträdanden pratar vi om akustik, dvs att ljudet färgas av det material som finns i rummet. En fantastisk flygel kan i en bra konsertlokal låta

Läs mer

Öppna bilden C:\Photoshop5-kurs\Bananer 96ppi.psd. Aktivera verktyget Färgpyts i verktygslådan.

Öppna bilden C:\Photoshop5-kurs\Bananer 96ppi.psd. Aktivera verktyget Färgpyts i verktygslådan. 140 Målnings- och redigeringsverktyg 3 Fyllningsverktyg Ofta vill man fylla ett helt område med en viss färg, ett visst mönster eller en övertoning mellan flera färger. Detta kan åstadkommas på några olika

Läs mer

En samling exempelfoton SB-910

En samling exempelfoton SB-910 En samling exempelfoton SB-910 Den här broschyren introducerar flera olika blixttekniker för SB-910 och exempelfoton. 1 Sv Ta ett steg framåt in i kreativ ljussättning Avslöja dina motivs struktur och

Läs mer

ANN FRÖSSÉN Sibyllegatan 28, Stockholm ,

ANN FRÖSSÉN Sibyllegatan 28, Stockholm , ANN FRÖSSÉN Sibyllegatan 28, 114 43 Stockholm. 070 453 68 48, ann@annfrossen.info, Fb Ann Frössén, Instagram annfrossen. www.annfrossen.info Född 1953. Verksam i Stockholm och delvis i Paris. Ann Frössén

Läs mer

GRANITKERAMIK. båda golv och vägg, ute som inne. Alla bruna. Karlstad Kakel, Magasin 2, Löfbergskajen, 652 24 Karlstad, www.karlstadkakel.

GRANITKERAMIK. båda golv och vägg, ute som inne. Alla bruna. Karlstad Kakel, Magasin 2, Löfbergskajen, 652 24 Karlstad, www.karlstadkakel. GRANITKERAMIK båda golv och vägg, ute som inne Alla bruna MELT MOKA 36/R Art. nr. KK20AC06 Melt 30x60 (1) cm Mjukt vågig yta i ren mörk brun. 5,5 st 465 kr 1,08 m2 Melt Moka 36/R har en mörk brun färg

Läs mer

Sandra Österling. Examensarberte Keramikkonst Kandidatnivå 2014 Högskolan för Design och konsthantverk

Sandra Österling. Examensarberte Keramikkonst Kandidatnivå 2014 Högskolan för Design och konsthantverk 2 3 Sandra Österling Examensarberte Keramikkonst Kandidatnivå 2014 Högskolan för Design och konsthantverk Handledare: Mårten Medbo Opponent. Marie Beckman Examinator: Mia E Göranssom 4 Innehållsförteckning

Läs mer

Anvisningar för passfoto

Anvisningar för passfoto sidan 1(7) Anvisningar för passfoto Polisens anvisningar för passfoton bygger i enlighet med EU-förordningen på internationella standarder. De allmänna egenskaperna hos pass och övriga resedokument fastställs

Läs mer

Anvisningar för ansiktsfoton som skickas in elektroniskt

Anvisningar för ansiktsfoton som skickas in elektroniskt sidan 1(8) Anvisningar för ansiktsfoton som skickas in elektroniskt Polisens anvisningar för passfoton bygger i enlighet med EU-förordningen på internationella standarder. De allmänna egenskaperna hos

Läs mer

sid 34 Kamera & Bild

sid 34 Kamera & Bild sid 34 Kamera & Bild galleri benjamin goss Andas gammalt och nytt Benjamin Goss är fotografen som tjänar sitt uppehälle med digitalkameran, men som älskar det bristfälliga som en trasig storformatskamera

Läs mer

UNDER COVER OF DARKNESS. Bachelor s thesis for Photography, Media Culture Novia University of Applied Sciences Jakobstad 2013

UNDER COVER OF DARKNESS. Bachelor s thesis for Photography, Media Culture Novia University of Applied Sciences Jakobstad 2013 UNDER COVER OF DARKNESS Bachelor s thesis for Photography, Media Culture Novia University of Applied Sciences Jakobstad 2013 Copyright Niklas Nabb 2013 Innehållsförteckning Inledning 5 Inspiration 7 Arbetsprocessen

Läs mer

Innehållsförteckning

Innehållsförteckning Innehållsförteckning Sammanfattning...s 3 Bakgrund och inledning...s 4 Problemformulering och syfte & Avgränsningar...s 5 Genomförande...s 6 Resultat av projektet...s 7 Värdering av arbetet och resultatet...s

Läs mer

F ÖRENINGEN V ÄRMLANDS F OTOKLUBBAR

F ÖRENINGEN V ÄRMLANDS F OTOKLUBBAR Experimentell Bild Jury: Ludvika Fotoklubb Tommy Pedersen-Naturfotograferna Arvika Vinnare av klass 6 - Experimentell bild Tommy Pedersen-blå En väldigt modern bild! Oerhört intressant att studera fåglarna

Läs mer

Lathund och inspiration. Så utformar du din föreningssida på celiaki.se

Lathund och inspiration. Så utformar du din föreningssida på celiaki.se Lathund och inspiration Så utformar du din föreningssida på celiaki.se Presentation - föreningens huvudsida Bilder Gör sidan levande och välkomnande. Ger ett ansikte på människorna i föreningen. Bli medlem

Läs mer

Enkel produktfotografering Setup

Enkel produktfotografering Setup Enkel produktfotografering Setup Ibland tryter tiden och då gäller det att det går fort, utan att resultatet påverkas alltför mycket. I går behövde e-butiken elsaleonie.se nya produktfoto av en kollektion

Läs mer

Havet är nära består av 10 bilder på glas varav en i ljuslåda med stålram. För tre bostadshus i Gubbängen utanför Stockholm. Heba Fastigheter 2016.

Havet är nära består av 10 bilder på glas varav en i ljuslåda med stålram. För tre bostadshus i Gubbängen utanför Stockholm. Heba Fastigheter 2016. ANN FRÖSSÉN Havet, vågorna, träden och naturen är ständigt återkommande i min konst som metaforer för livets många sidor, händelser och förändringar. Jag arbetar med offentlig konstnärlig gestaltning och

Läs mer

Från himmelens topp till havets botten

Från himmelens topp till havets botten Martin Widmark Från himmelens topp till havets botten Lindskog Förlag www.lindskogforlag.se Stockholm 2006 Text: Martin Widmark Bild: Pietro Galeoto Grafisk form: Lennart Lindskog Illustrationer av Pietro

Läs mer

Vi börjar såklart med att öppna bilden i Photoshop. Mitt Photoshop är på engelska och version CS5, men ni med svenska och/eller tidigare versioner

Vi börjar såklart med att öppna bilden i Photoshop. Mitt Photoshop är på engelska och version CS5, men ni med svenska och/eller tidigare versioner Vi börjar såklart med att öppna bilden i Photoshop. Mitt Photoshop är på engelska och version CS5, men ni med svenska och/eller tidigare versioner kan hänga med ändå om ni tittar på bilderna. Som ni ser

Läs mer

Eva Bernhardtson Louise Tarras. Min mening. Bildfrågor (diskutera)

Eva Bernhardtson Louise Tarras. Min mening. Bildfrågor (diskutera) Eva Bernhardtson Louise Tarras Min mening Bildfrågor (diskutera) Folkuniversitetets förlag Box 2116 SE-220 02 Lund tel. 046-14 87 20 www.folkuniversitetetsforlag.se info@folkuniversitetetsforlag.se Information

Läs mer

Bättre Bilder 1 Träff 4 Blixt Skärpedjup Medveten oskärpa Ljus och Bildkomposition. Bildgruppen PRISMA

Bättre Bilder 1 Träff 4 Blixt Skärpedjup Medveten oskärpa Ljus och Bildkomposition. Bildgruppen PRISMA Bättre Bilder 1 Träff 4 Blixt Skärpedjup Medveten oskärpa Ljus och Bildkomposition Bildgruppen PRISMA Reflektioner från hemuppgiften Spara som Datorn Titta på bilderna från hemuppgiften Repetition Rent

Läs mer

Fotovandring i Skuleskogen

Fotovandring i Skuleskogen Fotovandring i Skuleskogen 1 - En komprimerad kurs i komposition och ljussättning. Välkomna! Ljusmätaren och histogram Ljusmätare och histogram är våra två viktigaste hjälpmedel när vi vill kontrollera

Läs mer

Grundredigering i Photoshop Elements

Grundredigering i Photoshop Elements Grundredigering i Photoshop Elements Denna artikel handlar om grundläggande fotoredigering i Elements: Att räta upp sneda horisonter och beskära bilden, och att justera exponering, färg och kontrast, så

Läs mer

Lektion 10 BEARBETA I CAMERA RAW JUSTERA MED KURVOR SKUGGA/HÖGDAGER MÅLA MED LJUS JUSTERA KANALER BLANDNINGSLÄGEN OCH LAGERMASKER

Lektion 10 BEARBETA I CAMERA RAW JUSTERA MED KURVOR SKUGGA/HÖGDAGER MÅLA MED LJUS JUSTERA KANALER BLANDNINGSLÄGEN OCH LAGERMASKER 7 6 5 4 3 2 1 BEARBETA I CAMERA RAW JUSTERA MED KURVOR SKUGGA/HÖGDAGER MÅLA MED LJUS JUSTERA KANALER BLANDNINGSLÄGEN OCH LAGERMASKER METODER FÖR SKÄRPEFÖRBÄTTRING Lektion 10 Det här var definitivt ett

Läs mer

Att måla med ljus - 3. Slutare och Bländare - 4. Balansen mellan bländare och slutartid - 6. Lär känna din kamera - 7. Objektiv - 9.

Att måla med ljus - 3. Slutare och Bländare - 4. Balansen mellan bländare och slutartid - 6. Lär känna din kamera - 7. Objektiv - 9. Av Gabriel Remäng Att måla med ljus - 3. Slutare och Bländare - 4. Balansen mellan bländare och slutartid - 6. Lär känna din kamera - 7. Objektiv - 9. ISO & Vitbalans - 10. Att måla med ljus Ordet fotografi

Läs mer

Vill du ha en visning eller prata om bilderna är det bara att höra av sig så ska jag försöka hinna komma förbi! Välkommen att titta runt!

Vill du ha en visning eller prata om bilderna är det bara att höra av sig så ska jag försöka hinna komma förbi! Välkommen att titta runt! Jag är en göteborgare som har varit intresserad av fotografering sen barnsben då min far alltid bar med sig en kamera på axeln. Men det var inte förrän 2007 när jag skaffade mig min första digitala systemkamera

Läs mer

F ÖRENINGEN V ÄRMLANDS F OTOKLUBBAR

F ÖRENINGEN V ÄRMLANDS F OTOKLUBBAR Färgbild Enbild Jury: Helsingborgs Fotoklubb VINNARE Tommy Pedersen-Naturfotograferna Arvika Vinnare av klass 3 - färgbild Enbild Tommy Pedersen-is Juryns motivering: Värme och Kärlek, trots iskyla. Vacker

Läs mer

Fotografering med digital systemkamera

Fotografering med digital systemkamera Fotografering med digital systemkamera Vad är en systemkamera? Som namnet antyder är det en kamera som ingår i ett system med t.ex. objektiv, filter, blixtar och mellanringar. Till skillnad från kompaktkameror,

Läs mer

DANDERYDS FOTOKLUBB Sida 1 av (6) Klubbmästerskapen 2016/2017 etapp 2

DANDERYDS FOTOKLUBB Sida 1 av (6) Klubbmästerskapen 2016/2017 etapp 2 DANDERYDS FOTOKLUBB Sida 1 av (6) Juryns noteringar: Det är svårt att diskvalificera någon bild, då de alla i princip innehåller någon form av skugga (Utan skugga/mörker får man bara ljus/vitt ljus). Däremot

Läs mer

Grundläggande om kameran

Grundläggande om kameran Gatufotogruppen Sida 1 (5) Grundläggande om kameran De mest grundläggande principerna. Vilka typer av hänsyn som just gatufotografi kräver map kamerainställningar Christer Strömholm: Ögonblick kommer som

Läs mer

Fredag kväll: Måla med ljus

Fredag kväll: Måla med ljus Fredag kväll: Måla med ljus Förberedelser Kolla inställningar på din kamera, kanske kan du lagra dina inställningar som en användarinställning, som enkelt nås med knapp eller vred. Exempel på inställningar:

Läs mer

1. Det första du behöver göra är att bekanta dig med pennan. Börja med att träna på är att trycka olika hårt med pennan.

1. Det första du behöver göra är att bekanta dig med pennan. Börja med att träna på är att trycka olika hårt med pennan. träning billigt papper 1. Det första du behöver göra är att bekanta dig med pennan. Börja med att träna på är att trycka olika hårt med pennan. 2. Gör först ett streck som börjar som en tunn, nästan osynlig

Läs mer

Denna tunga klump i mitt hjärta blir bara större och större för varje dag som går och jag vet inte vad jag ska göra. Jag vet inte vad jag ska göra

Denna tunga klump i mitt hjärta blir bara större och större för varje dag som går och jag vet inte vad jag ska göra. Jag vet inte vad jag ska göra Denna tunga klump i mitt hjärta blir bara större och större för varje dag som går och jag vet inte vad jag ska göra. Jag vet inte vad jag ska göra längre. Inte längre. Den kärlek jag har för dig slutar

Läs mer

Pressmeddelande. Hög hastighet, stort intryck Canon ger dig prestanda och stil med den nya IXUS 300 HS 2010-05-11

Pressmeddelande. Hög hastighet, stort intryck Canon ger dig prestanda och stil med den nya IXUS 300 HS 2010-05-11 2010-05-11 Pressmeddelande Hög hastighet, stort intryck Canon ger dig prestanda och stil med den nya IXUS 300 HS Canon utökar i dag sin IXUS-serie med den otroliga nya IXUS 300 HS en elegant och kraftfull

Läs mer

OPTIK läran om ljuset

OPTIK läran om ljuset OPTIK läran om ljuset Vad är ljus Ljuset är en form av energi Ljus är elektromagnetisk strålning som färdas med en hastighet av 300 000 km/s. Ljuset kan ta sig igenom vakuum som är ett utrymme som inte

Läs mer

Genom elevernas ögon

Genom elevernas ögon Genom elevernas ögon Burlövs kommun Sju övningar för att introducera ipad i förskoleklass med hjälp av kameran Med inspiration från Kamerans ABC - Akademi Valand 1. Porträttet Att eleverna kan ta portätt

Läs mer

Östra Svealands Fotoklubbar www.svefo.org 22 mars 2015

Östra Svealands Fotoklubbar www.svefo.org 22 mars 2015 Östra Svealands Fotoklubbar www.svefo.org 22 mars 2015 Jury: Anna Tärnhuvud www.annatarnhuvud.com Vilhelm Stokstad www.vilhelmstokstad.com Bild 15 Färg 1 Dick Eriksson - Enskede FK 1319 Hem Från Skolan

Läs mer