Detaljplan för Årby 1:21 och del av Årby 8:2 i Blikstorp, Hjo kommun

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Detaljplan för Årby 1:21 och del av Årby 8:2 i Blikstorp, Hjo kommun"

Transkript

1 Detaljplan för Årby 1:21 och del av Årby 8:2 i Blikstorp, Hjo kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE Standardförfarande Dnr

2 2(13)

3 3(13) Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 3 Sammanfattning av samrådsredogörelsen... 4 Yttranden utan synpunkter... 5 Yttranden med synpunkter och kommunens kommentarer... 6 Minnesanteckningar från samrådsmöte i Blikstorps Folkets hus Ändringar som gjorts mellan samråd och granskning... 13

4 4(13) Sammanfattning av samrådsredogörelsen Detaljplan för Årby 1:21 och del av Årby 8:2 i Blikstorp, Hjo kommun Fastigheterna Årby 1:21 och del av Årby 8:2 Dnr Planprocessen genomförs som standardförfarande. Planförslaget har varit ute på samråd hos sakägare, myndigheter och berörda Samrådet kungjordes i Skaraborgs läns allehanda och Hjo tidning Planhandlingarna har också funnits tillgängliga i kommunhusets entré, på Hjo stadsbibliotek samt på kommunens hemsida och varit uppsatt på anslagstavlan i Blikstorp. Ett samrådsmöte hölls i Folkets hus i Blikstorp , minnesanteckningarna går att läsa i samrådsredogörelsen. Samrådsredogörelsen innehåller en redovisning av de synpunkter som kommit in under samrådet samt kommunens ställningstaganden. Yttranden och kommunens ställningstaganden Sammanlagt har sju yttranden kommit in, varav 5 med synpunkter/erinran: Utan synpunkter Skanova Västtrafik Med synpunkter Miljösamverkan Östra Skaraborg Länsstyrelsen Västra Götaland Lantmäteriet Trafikverket Vattenfall Miljösamverkan Östra Skaraborg anser att planhandlingarna bör utreda möjligheterna att ta hand om dagvattnet lokalt inom planområdet. Länsstyrelsen uppmärksammar tolkningen av jordbruksmarkens värden i översiktsplanen och uppmuntrar kommunen att arbeta aktivt med värnandet av jordbruksmark i framtida revideringar av översiktsplanen. Man anser också att kommunen bör överväga att införa en planbestämmelse eller på annat sätt reglera den länkande byggnadsdelen i syfte att göra ursprungliga och nytillkomna byggnadskropparna tydligt åtskilda och läsbara. Kommunen bör också förtydliga dagvattenhanteringen i planbeskrivningen. Lantmäteriet anser att planbestämmelsen om utnyttjandegrad eventuellt ska uttryckas i procent av planområdet, istället för fastighetsarea. Trafikverket rekommenderar kommunen att beakta hur trafiksäkerheten för oskyddade trafikanter kan tillgodoses. Vattenfall påpekar att man har kablar inom området och att eventuell flytt eller ändring bekostas av exploatören. Eftersom grundvattennivåerna är höga inom området bedömer kommunen att avledning till dagvattenledning är att föredra framför lokalt omhändertagande. Planbeskrivningen kompletteras med ny skrivning om ställningstaganden i översiktsplanen vad gäller jordbruksmark, en skrivning om att Folkets hus och nytillkomna byggnadskroppar bör vara tydligt åtskilda och läsbara samt ett förtydligande om dagvattenhanteringen. Information om oskyddade trafikanter förs också in. Planbestämmelsen om utnyttjandegrad ändras så att den uttrycks i procent av planområdet. Samtliga ändringar redovisas på sidan 13.

5 5(13) Yttranden utan synpunkter Skanova TeliaSonera Skanova Access AB (Skanova) har tagit del av rubricerat ärende och vill meddela att det ej finns något att invända mot planförslaget. Skanova har endast en anläggning inom berört område, en luftledning till Folkets hus, se bifogad lägeskarta. Eventuell undanflyttning av denna anläggning bekostas av fastighetsägare. För offert och beställning av undanflyttning hänvisas till e-post: natcenteratskanova.se Västtrafik Västtrafik har tagit del av Detaljplan för Årby 1:21 och del av Årby 8:2 i Blikstorp, Hjo kommun. Vi ser positivt på utveckling i nära anslutning till befintlig kollektivtrafik och har inga synpunkter på planen.

6 6(13) Yttranden med synpunkter och kommunens kommentarer Miljösamverkan Östra Skaraborg Remiss om samråd för detaljplan för Årby 1:21 och del av Årby 8:2 i Blikstorp Beslut Miljönämnden östra Skaraborg beslutar att lämna följande synpunkter på förslaget: 1. Planhandlingama bör utreda möjligheterna att ta hand om dagvattnet lokalt inom planområdet. Bakgrund En remiss om en detaljplan i Blikstorp har kommit in från Samhällsbyggnad i Hjo kommun. Samhällsbyggnad önskar svar senast den 21 augusti Motiv och bedömning Enligt planbeskrivningen ska dagvatten från planområdet enbart fördröjas innan det leds till dagvattennätet och vidare ut i vattenförekomsten Tidan. Planbeskrivningen saknar information om geotekniska förhållanden och möjligheterna att ta hand om dagvattnet inom planområdet. Enligt SGUs jordartskarta består marken inom planområdet av isälvssediment, sand, vilket inte utesluter att dagvatten kan tas om hand lokalt. Åtgärder för att minska dagvattenmängderna, till exempel genomsläppliga markbeläggningar, kan med fördel också utnyttjas. Samhället Blikstorp ligger utmed ån Tidan med en ganska flack terräng. Detta innebär att grundvattnet står ganska högt i området, vilket begränsar möjligheterna till lokal infiltration av dagvatten. Kommunens V/A-enhet gör därför bedömningen att lokalt omhändertagande inte är möjligt, detta trots att materialet i marken mestadels är sand. Dagvatten inom planområdet föreslås att därför att fördröjas innan det leds till kommunens dagvattenledning i Centralvägen. Informationen förs in i planbeskrivningen på sidan 8.

7 7(13) Länsstyrelsen Västra Götaland Förslag till detaljplan för Årby 1:21 och del av Årby 8:2 i Blikstorp, Hjo kommun, Västra Götalands län Handlingar daterade 28 juni 2016 för samråd enligt 5 kap. 11 plan-och bygglagen (PBL 2010:900) Länsstyrelsens samlade bedömning Länsstyrelsen lämnar följande bedömning enligt 5 kap. 14 plan-och bygglagen (PBL 2010:900). Länsstyrelsen anser att det är positivt att kommunen genom det aktuella planförslaget möjliggör utvecklingen av ett för lokalsamhället viktig funktion i och vid Blikstorps Folkets Hus. Planförslaget innebär att jordbruksmark tas i anspråk för ett viktigt ändamål. Länsstyrelsen uppmuntrar kommunen att arbeta aktivt med värnandet av jordbruksmark i framtida revideringar av översiktsplanen. Synpunkter på sådant som kan aktualisera prövning Länsstyrelsen bedömer med hänsyn till ingripandegrundema i 11 kap 10 PBL och nu kända förhållanden att ett antagande av en detaljplan enligt förslaget inte kommer att prövas. Motiv för bedömningen Prövningsgrunder redovisar Länsstyrelsens synpunkter vilka ska uppfyllas för att det antagna planförslaget inte ska riskera överprövning. Råd och synpunkter handlar om anvisningar för att planförslaget ska uppfylla lagstiftningens krav. Prövningsgrunder enligt 11 kap. 10 PBL Enligt 11 kap. 10 PBL ska Länsstyrelsen överpröva kommunens antagendebeslut av en plan eller områdesbestämmelser om dessa kan antas strida mot någon av de fem prövningsgrunderna. Länsstyrelsen befarar inte att: Riksintresse påverkas negativt Mellankommunala frågor och regionala förhållanden påverkas Miljökvalitetsnormer inte uppfylls Strandskydd upphävs i strid med bestämmelser Hälsa- och säkerhetsrisker uppstår Råd enligt PBL och MB Enligt 5 kap. 14 PBL är en av Länsstyrelsens uppgifter under samrådet att särskilt ge råd om tillämpningen av 2 kap. PBL och bestämmelserna i lagen i övrigt om det behövs från allmän synpunkt.

8 8(13) Jordbruksmark som allmänt intresse Länsstyrelsen har inget att invända mot bedömningen och motiveringen att ta i anspråk jordbuksmark för den föreslagna markanvändningen. Skrivningen i detaljplanen anger att översiktsplanen 2010 inte innehåller några ställningstaganden om brukningsvärd jordbruksmark. Länsstyrelsen tolkar dock kommunens översiktsplan som att kommunen värnar jordbruket och jordbruksmarken och att jordbruksmarken inte skall användas för annat ändamål än jordbruk. Se bland annat "Riktlinjer Jordbruk" på sidan 47 och miljökvalitetsmålet Ett rikt odlingslandskap, sidan 114. I syfte att medverka till att det regionala tilläggsmålet för ett rikt odlingslandskap bör kommunen i framtida revideringar av översiktsplanen ta ett helhetsgrepp kring frågor som rör ianspråktagande av jordbruksmark. Detta skapar förutsättningar för långsikligl hållbar markanvändning och en tydlighet gentemot kommuninvånarna. Under rubriken Jordbruksmark på sid 6 ändras texten i planbeskrivningen så att det framgår att översiktsplanen syftar till att uppfylla miljöbalkens värdering av jordbruksmark och den berörda riktlinje som finns. En uppgift om att inget ställningstagande har gjorts i översiktsplanen om vad kommunen ser som ett väsentligt samhällsintresse i förhållande till brukningsvärd jordbruksmark förs också in. Kulturmiljö Länsstyrelsen anser att Folkets Hus-byggnaden är en viktig byggnad i Blikstorp och genom sin användning har ett kulturhistoriskt värde. Byggnaden är i huvudsak bevarad om än med nya ytskikt. Iden att länka en ny byggnad till Folkets hus såsom ett förslag visar i samrådshandlingen framstår därför som god. Kommunen bör överväga att införa en planbestämmelse eller på annat sätt reglera den länkande byggnadsdelen i syfte att göra ursprungliga och nytillkomna byggnadskropparna tydligt åtskilda och läsbara. Kommunen väljer att föra in följande text i planbeskrivningen och avstår från att reglera med planbestämmelse: För att värna om förståelsen för Folkets hus som byggnad bör ursprungliga och nytillkomna byggnadskroppar vara tydligt åtskilda och läsbara. Om sammanlänkande del tillkommer bör denna vara lägre än omgivande byggnadsvolymer. Dagvatten Det är positivt att det i bestämmelserna på plankartan står att dagvatten ska ledas ut över infiltrationsytor. Länsstyrelsen anser att detta med fördel även kan anges i planbeskrivningen. Informationen om dagvattenhanteringen förs in i planbeskrivningen på sidan 9. Behovsbedömning Kommunen bedömer att förslaget inte innebär betydande påverkan på miljön. Länsstyrelsen delar kommunens åsikt, vilket har meddelats i separat yttrande Således behöver inte en miljökonsekvensbeskrivning tas fram.

9 9(13) Lantmäteriet Detaljplan för del av Årby 1:21 och del av Årby 8:2, Folkets hus i Blikstorp, Hjo kommun Plankartan Planbestämmelsen om utnyttjandegrad kanske skulle uttryckas i procent av planområdet, istället för fastighetsarea. Annars kan det leda till att byggrätten oönskat varierar beroende på hur man ombildar fastigheterna inom planen, detta eftersom Årby 8:2 idag är en väldigt stor fastighet. Planbestämmelsen om utnyttjandegrad ändras till Största byggnadsarea i procent av planområdet

10 Trafikverket Trafikverkets yttrande gällande samråd angående detaljplan för del av Årby 1:21 och del av Årby 8:2 i Blikstorp, Hjo kommun 10(13) Ärende Trafikverket har tagit del av handlingarna gällande förslag till detaljplan för del av Årby 1:21 och del av Årby 8:2 i Blikstorp. Syftet med detaljplanen är att göra det möjligt att bygga en idrottshall i anslutning till Folkets hus och att kunna reglera samman Årby 1:21 och del av Årby 8:2. Detaljplanen angränsar till väg 2897 som är statlig väg. Synpunkter Detaljplaneförslaget innebär att antalet oskyddade trafikanter rör sig kring befintlig anslutning till väg 2897 kan komma att öka. Trafikverket rekommenderar kommunen att beakta hur trafiksäkerheten för oskyddade trafikanter kan tillgodoses. Trafikverket har inget övrigt att erinra mot planförslaget. Trafikverket är väghållare för Centralvägen och Hjo kommun samverkar gärna för att åstadkomma exempelvis hastighetssänkning eller fysiska åtgärder i syfte att öka trafiksäkerheten för oskyddade trafikanter. Informationen förs in i planbeskrivningen under Planförslag/Trafik på sid 9.

11 11(13) Vattenfall Samråd detaljplan för del av Årby 1:21 och del av Årby 8:2, Folkets Hus i Blikstorp, Hjo kommun Vattenfall Eldistribution AB, nedan kallat Vattenfall, har tagit del av samrådhandlingarna för rubricerad detaljplan och lämnar följande yttrande. Vattenfall har en 0,4 kv markkablar, blåa streckade linjer. Se bif karta. 0,4 kv-kablarna är inte inmätta. Begär kabelanvisning i fält vänligen kontakta vår Kundtjänst på telefonnummer Enligt kundavtalet, Nät 2009 K 7.3, får inte byggnader uppföras, marknivån ändras, eller andra åtgärder vidtagas som äventyrar funktionen eller driften av nätägarens anläggningar. Eventuellt flytt/förändring av befintliga el-anläggningar utförs av Vattenfall men bekostas av exploatören offert beställs hos vår Kundtjänst på telefonnummer Ledningarna bedöms ligga utom byggrätten.

12 Minnesanteckningar från samrådsmöte i Blikstorps Folkets hus Tid: Blikstorps AIKs och kommunens representanter finns på plats mellan ca (13) Närvarande: Fredrik Bellino, ordförande Blikstorps AIK Tommy Thorsén, kassör Blikstorps AIK Aila Hirvonen, stadsarkitekt, Hjo kommun Louise Eriksson, planarkitekt Hjo kommun De deltagare som önskat minnesanteckningar har skrivit upp sig på en närvarolista. Mötet inleds med att Fredrik Bellino beskriver Blikstorps AIKs verksamhet. Tanken är att bygga en hall som inte är en fullmåttshall och som kan användas främst för pingis men även för annan verksamhet. Byggnaden förväntas bli ungefär som på skissen men utan fönster och lite högre. Folkets hus kommer fortsatt att vara ett en samlingslokal och fungera som tidigare. Man vill också flytta planområdesgränsen österut så att fotbollsplanen kan vara kvar. Kommunen presenterar detaljplanen och vad en detaljplan är. Genomgång görs av plankartan och de viktigaste punkterna i planbeskrivningen. En fråga ställs om det även finns möjlighet att ha bostäder på Folkets hus-fastigheten. Svaret är att det inte är möjligt med det samrådsförslag som skickats ut men att det är möjligt att titta på det och eventuellt ändra förslaget. Alternativt kan man ändra detaljplanen senare om det skulle bli aktuellt med bostäder. Efter mötet ställs två enskilda frågor. För dagvattenfrågor som rör Centralvägen rekommenderar vi att ni i första hand kontaktar Trafikverket, som är väghållare, för felanmälan, Kontaktuppgifter hittar ni på: eller om ni vill kontakta dem på telefon: I andra hand kan ni också kontakta Anders Westermark som är gata- parkchef på Hjo kommun.

13 13(13) Ändringar som gjorts mellan samråd och granskning På plankartan: Då fastighetsägaren till Årby 1:21 erhåller ytterligare mark har planområdet utökats i öster. Planbestämmelse om utnyttjandegrad har ändrats från Största byggnadsarea i procent av fastighetsarea till Största byggnadsarea i procent av planområdets area. En byggnad som står på gränsen mellan Årby 1:29 och Årby 8:2 har mätts in och förts in i grundkartan. I planbeskrivningen: Förfarande och tidplan: Uppgifter om tidplan har redigerats, sidan 4. Avvägning enligt pbl och mb: Uppgift om att samråd om behovsbedömning skett med länsstyrelsen har förts in, sidan 5. Planförutsättningar: Jordbruksmark: Ett förtydligande om ställningstaganden i översiktsplanen angående jordbruksmark och uppgift om jordbruksmarkens ändrade area genom utökning av planområdet har förts in på sidan 6. Teknisk försörjning: Ledningar: Uppgifter om befintliga ledningar har förts in, sidan 8. It/Telefoni: Uppgifter om möjlighet att ansluta till it och telefoni förs in, sidan 8. Dagvatten: Uppgifter om dagvatten och dagvattenhantering har förtydligats, sidan 8+9. Planförslag: Exploateringsgrad och byggnader: Folkets hus förhållande till ny byggnadskropp har förtydligats och uppgift om att exploateringsgraden uttrycks i procent av planområdet (tidigare fastighetsarean) samt uppgift om ny byggnadsarea har förts in på sidan 9. Skydd: Uppgifter om störningsskydd har förtydligats, sidan 9. Trafik: Information om att Hjo kommun avser att samarbeta med Trafikverket när det gäller oskyddade trafikanter på Centralvägen förs in, sidan 9. Teknisk försörjning: Uppgifter som i samrådsförslaget finns både i stycket planförutsättningar och i stycket planförslag har tagits bort i stycket planförslag. Uppgifter om V/A-taxa och servitut och rättigheter i stycket planförslag har flyttats till stycket planförutsättningar, sidan 9. El/Energi: En skrivning om att byggnader om möjligt bör orienteras så att solenergi kan utnyttjas och att tak bör förses med solpaneler och gröntak förs in, sidan 9. Administrativa åtgärder: Fastighetsbildning: Uppgift om att planområdet har utökats i öster och att planområdets area därmed har ändrats förs in, sidan Uppgift om att fastighetsägaren bekostar fastighetsregleringen har förts in, sidan 10. Information om vad genomförandetid innebär har förts in på sidan 10. Louise Eriksson planarkitekt

Detaljplan för Varpet 1:17

Detaljplan för Varpet 1:17 Detaljplan för Varpet 1:17 SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2018-04-19 Dnr. 2017-163 2(6) 3(6) Innehållsförteckning Sammanfattning av samrådsredogörelsen... 4 Yttranden med synpunkter... 4 Miljösamverkan Östra Skaraborg

Läs mer

Detaljplan för del av kvarteret Kofoten

Detaljplan för del av kvarteret Kofoten Detaljplan för del av kvarteret Kofoten SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2018-061 Dnr. 2018-061 2(7) 3(7) Innehållsförteckning Sammanfattning av samrådsredogörelsen... 4 Yttranden med synpunkter... 4 Räddningstjänsten

Läs mer

Detaljplan för del av Norr 3:59, ny utfart mot Sveavägen

Detaljplan för del av Norr 3:59, ny utfart mot Sveavägen Detaljplan för del av Norr 3:59, ny utfart mot Sveavägen SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2018-03-19 Dnr. 2017-182 2(8) 3(8) Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 3 Sammanfattning av samrådsredogörelsen... 4

Läs mer

Detaljplan för del av Norr 3:59, ny utfart mot Sveavägen

Detaljplan för del av Norr 3:59, ny utfart mot Sveavägen Detaljplan för del av Norr 3:59, ny utfart mot Sveavägen GRANSKNINGSUTLÅTANDE 2018-04-23 Dnr. 2017-182 2(7) 3(7) Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 3 Sammanfattning av granskningsutlåtandet...

Läs mer

Ändring av detaljplan D154, Eldaren 1

Ändring av detaljplan D154, Eldaren 1 Ändring av detaljplan D154, Eldaren 1 SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2019-01-29 Dnr. 2018-181 2(11) 3(11) Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 3 Sammanfattning av samrådsredogörelsen... 4 Yttranden med synpunkter/erinran

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Utställningshandling. Detaljplan för ARVIDSJAUR 6:1, del av Kv Hinden. Arvidsjaurs kommun Norrbottens län.

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Utställningshandling. Detaljplan för ARVIDSJAUR 6:1, del av Kv Hinden. Arvidsjaurs kommun Norrbottens län. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Utställningshandling Detaljplan för ARVIDSJAUR 6:1, del av Kv Hinden Arvidsjaurs kommun Norrbottens län. DETALJPLAN Upprättat av Britta Lundgren den 2012-02-20 -----------------------------------------------------------------------------------------------------

Läs mer

Detaljplan för Rönnen 19

Detaljplan för Rönnen 19 Detaljplan för Rönnen 19 GRANSKNINGSUTLÅTANDE 2019-05-28 Dnr. 2017-216 2(6) 3(6) Innehållsförteckning Sammanfattning av granskningsutlåtande... 4 Yttranden utan synpunkter... 4 Trafikverket 2019-04-26...

Läs mer

Detaljplan för del av kvarteret Kofoten

Detaljplan för del av kvarteret Kofoten Detaljplan för del av kvarteret Kofoten GRANSKNINGSUTLÅTANDE 2018-06-18 Dnr. 2018-061 2(7) 3(7) Innehållsförteckning Sammanfattning av granskningsutlåtande... 4 Yttranden med synpunkter... 4 Lantmäteriet

Läs mer

Ändring av detaljplan och fastighetsplan för Getskär - Valeberget Ändringen avser fastigheten Höga 1:68 Stenungsund kommun Västra Götalands län

Ändring av detaljplan och fastighetsplan för Getskär - Valeberget Ändringen avser fastigheten Höga 1:68 Stenungsund kommun Västra Götalands län 1 Dnr 0499/08 Samrådshandling 2014-11-07 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Ändring av detaljplan och fastighetsplan för Getskär - Valeberget Ändringen avser fastigheten Höga 1:68 Stenungsund kommun Västra Götalands län

Läs mer

Inkomna yttranden Under samrådet inkom tre skriftliga yttranden. Yttranden redovisas sammanfattade eller i sin helhet och kommenteras.

Inkomna yttranden Under samrådet inkom tre skriftliga yttranden. Yttranden redovisas sammanfattade eller i sin helhet och kommenteras. 2013-10-03 DETALJPLAN FÖR KORPILOMBOLO 8:22, Samrådsredogörelse Hur samrådet har bedrivits Förslag till detaljplan har varit på samråd 2013-09-11 t.o.m. 2013-10-03. Detaljplaneförslaget handläggs med normalt

Läs mer

SÄTER 5:4, del av. Utlåtande. Detaljplan för. Stöpens tätort, Skövde kommun, Västra Götalands län. Upprättad Planenheten

SÄTER 5:4, del av. Utlåtande. Detaljplan för. Stöpens tätort, Skövde kommun, Västra Götalands län. Upprättad Planenheten Detaljplan för SÄTER 5:4, del av Stöpens tätort, Skövde kommun, Västra Götalands län Utlåtande Upprättad 2009-09-08 Planenheten Antagen BN 2009-09-17 Laga kraft 2009-10-12 Detaljplan för Säter 5:4, del

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND Upprättad 2018-05-03 SBN 2017/195 Plan- och bygglagen (SFS 2010:900) Standardförfarande INKOMNA YTTRANDEN Statliga verk, myndigheter och

Läs mer

Dnr PL/2016:21 Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom Vallda 4:46 m.fl.

Dnr PL/2016:21 Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom Vallda 4:46 m.fl. Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE 1 (5) Datum 2018-11-07 Dnr PL/2016:21 Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom Vallda 4:46 m.fl. Genomförande Byggnadsnämnden beslöt den 2016-06-15 181 att

Läs mer

HANDEL OCH VERKSAMHETER NORR OM NORRKÖPINGSVÄGEN (RIKSVÄG 51) Finspångs kommun, Östergötlands län Normalt planförfarande

HANDEL OCH VERKSAMHETER NORR OM NORRKÖPINGSVÄGEN (RIKSVÄG 51) Finspångs kommun, Östergötlands län Normalt planförfarande Dnr 2011.0028.214 Samrådsredogörelse 2011-05-18 1 (5) Detaljplan för HANDEL OCH VERKSAMHETER NORR OM NORRKÖPINGSVÄGEN (RIKSVÄG 51) Hårstorp 1:1 m.fl Finspångs kommun, Östergötlands län Normalt planförfarande

Läs mer

Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN, MELLBY 2:165 GRANSKNINGSUTLÅTANDE - detaljplan

Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN, MELLBY 2:165 GRANSKNINGSUTLÅTANDE - detaljplan Sida 1 av 6 ANTAGANDEHANDLING Diarienummer B/2011:446 Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN, MELLBY 2:165 GRANSKNINGSUTLÅTANDE - detaljplan SAMRÅDETS GENOMFÖRANDE Detaljplanesamråd har genomförts enligt

Läs mer

Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom fastigheten Malevik 1:6

Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom fastigheten Malevik 1:6 Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom fastigheten Malevik 1:6 Genomförande Byggnadsnämnden beslöt den 2016-07-07 215 att genomföra samråd för detaljplaneförslaget.

Läs mer

Detaljplan för del av Vänersvik 1:1, Lidköpings kommun Samrådsredogörelse

Detaljplan för del av Vänersvik 1:1, Lidköpings kommun Samrådsredogörelse 2015-02-13 SBN2014/0691 Detaljplan för del av Vänersvik 1:1, Lidköpings kommun Samrådsredogörelse Hur samrådet bedrivits Detaljplanen är upprättad i november 2014 och samhällsbyggnadsnämnden beslutade

Läs mer

Förslag till detaljplanen har varit på samråd från och med den 24 maj 2010 till och med den 6 juni 2010.

Förslag till detaljplanen har varit på samråd från och med den 24 maj 2010 till och med den 6 juni 2010. DETALJPLAN FÖR DEL AV SÅGENOMRÅDET Utökning av industriverksamhet Pajala kommun Norrbottens län SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅD BEDRIVITS Förslag till detaljplanen har varit på samråd från och med den 24

Läs mer

Datum Dnr 2014/320

Datum Dnr 2014/320 1(6) Detaljplan för TALLEN 1 Sölvesborg, Sölvesborgs kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET BEDRIVITS Ärendet handläggs med enkelt planförfarande enligt plan- och bygglagens 5 kap 6. Tillfälle att ta del

Läs mer

Ändring av detaljplan för del av Sannorna 5:1, Framnäs camping, Lidköpings kommun Granskningsutlåtande

Ändring av detaljplan för del av Sannorna 5:1, Framnäs camping, Lidköpings kommun Granskningsutlåtande 2019-02-19 Dnr SBN 2018/488 Ändring av detaljplan för del av Sannorna 5:1, Framnäs camping, Lidköpings kommun Granskningsutlåtande Hur samrådet och granskningen bedrivits Samhällsbyggnadsnämnden beslutade

Läs mer

Ändring av detaljplan och fastighetsplan för Getskär - Valeberget Ändringen avser fastigheten Höga 1:68 Stenungsund kommun Västra Götalands län

Ändring av detaljplan och fastighetsplan för Getskär - Valeberget Ändringen avser fastigheten Höga 1:68 Stenungsund kommun Västra Götalands län 1 Dnr 0499/08 Antagandehandling 2015-01-07 GRANSKNINGSUTLÅTANDE Ändring av detaljplan och fastighetsplan för Getskär - Valeberget Ändringen avser fastigheten Höga 1:68 Stenungsund kommun Västra Götalands

Läs mer

LAGA KRAFT. Grotorp 10:5 Vretstorp, Hallsbergs kommun, Örebro län. Ändring av detaljplan 18-VRE-50 för fastigheten /KS/31

LAGA KRAFT. Grotorp 10:5 Vretstorp, Hallsbergs kommun, Örebro län. Ändring av detaljplan 18-VRE-50 för fastigheten /KS/31 2019-03-21 19/KS/31 LAGA KRAFT Ändring av detaljplan 18-VRE-50 för fastigheten Grotorp 10:5 Vretstorp, Hallsbergs kommun, Örebro län FÖRENKLAT FÖRFARANDE Samråd: 2019-03-01 2019-03-15 Antagen av KS: 2019-04-09

Läs mer

HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Detaljplaneförslaget daterat 26 januari 2012 har varit på samrådsremiss under tiden 2012-02-02 t om 2012-02-24.

HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Detaljplaneförslaget daterat 26 januari 2012 har varit på samrådsremiss under tiden 2012-02-02 t om 2012-02-24. GRANSKNINGSHANDLING Datum: 2012-03-28 Detaljplan för KOSKULLSKULLE 1:81 GÄLLIVARE KOMMUN NORRBOTTENS LÄN SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Detaljplaneförslaget daterat 26 januari 2012 har varit

Läs mer

Detaljplan för BRF Vintergatan 1

Detaljplan för BRF Vintergatan 1 1(11) Detaljplan för BRF Vintergatan 1 UTLÅTANDE April 2017 I detta utlåtande redovisas de yttranden som framkommit i samband med samråd (21 december 2016 16 januari 2017) samt granskning (21 februari

Läs mer

DETALJPLAN FÖR UTÖKNING AV DEL AV KVARTEREN SÅGEN OCH STENBOCKEN I VÄNNÄSBY

DETALJPLAN FÖR UTÖKNING AV DEL AV KVARTEREN SÅGEN OCH STENBOCKEN I VÄNNÄSBY Dnr: POM 2011-383 DETALJPLAN FÖR UTÖKNING AV DEL AV KVARTEREN SÅGEN OCH STENBOCKEN I VÄNNÄSBY Hur samrådet har bedrivits Detaljplaneprövningen handläggs med normalt planförfarande. Förslag till detaljplan

Läs mer

Byggnadsnämnden beslutade den 9 februari 2016, BN 2, att genomföra ett samråd i enlighet med 5 kap. 11 i Plan- och bygglagen.

Byggnadsnämnden beslutade den 9 februari 2016, BN 2, att genomföra ett samråd i enlighet med 5 kap. 11 i Plan- och bygglagen. Samrådsredogörelse 2016-04-08 P 2015-2 Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE DETALJPLAN FÖR BOSTÄDER PÅ GETEN 2 M.FL., FALKÖPING HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Byggnadsnämnden beslutade den 9 februari 2016, BN

Läs mer

Samrådsredogörelse: ändring av detaljplan 129 Getskär-Valeberget för fastigheten Anrås 44:1

Samrådsredogörelse: ändring av detaljplan 129 Getskär-Valeberget för fastigheten Anrås 44:1 Sida 1 av 7 Samrådsredogörelse: ändring av detaljplan 129 Getskär-Valeberget för fastigheten Anrås 44:1 Bakgrund och syfte Fastighetsägaren för Anrås 44:1, i Stora Höga, Stenungsunds kommun, har inkommit

Läs mer

Detaljplan för Torglägenheterna

Detaljplan för Torglägenheterna 1(13) Detaljplan för Torglägenheterna UTLÅTANDE Juni 2017 I detta utlåtande redovisar de yttranden som framkommit i samband med samråd (2 februari 23 februari 2017) samt granskning (31 maj - 21 juni 2017)

Läs mer

Detaljplan för Laxåskogen 18:1, Hemgården. Laxå kommun, Örebro län. SAMRÅDSREDOGÖRELSE

Detaljplan för Laxåskogen 18:1, Hemgården. Laxå kommun, Örebro län. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för Laxåskogen 18:1, Hemgården Laxå kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Global Care i Laxå AB äger fastigheten Laxåskogen 18:1. Företaget önskar möjlighet för fler typer av användningar

Läs mer

Detaljplan för Bärstad- Smörsoppsvägen, Hammarö kommun

Detaljplan för Bärstad- Smörsoppsvägen, Hammarö kommun Samrådsredogörelse Detaljplan för Bärstad- Smörsoppsvägen, Hammarö kommun 2018-09-28 Dnr 2017/317 1 Inledning Kommunledningskontoret fick 2018-02-12 av kommunstyrelsens arbetsutskott i uppdrag att ta fram

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE SAMMANFATTNING. Detaljplan för Rönnen 14 m.fl. i Hjo stad, Hjo kommun Fastigheten Rönnen 14 m.fl. Dnr. 2012-125 2015-03-17

SAMRÅDSREDOGÖRELSE SAMMANFATTNING. Detaljplan för Rönnen 14 m.fl. i Hjo stad, Hjo kommun Fastigheten Rönnen 14 m.fl. Dnr. 2012-125 2015-03-17 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för Rönnen 14 m.fl. i Hjo stad, Hjo kommun Fastigheten Rönnen 14 m.fl. Dnr. 2012-125 2015-03-17 Planprocessen genomförs som ett normalt planförfarande. Planförslaget har varit

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan Broängens handelsområde

Samrådsredogörelse Detaljplan Broängens handelsområde Samrådsredogörelse Detaljplan Broängens handelsområde Hur processen har bedrivits: Detaljplanen har varit tillgänglig för samråd under tiden datum till datum. Samrådet har anslagits på kommunens anslagstavla

Läs mer

Samrådsredogörelse. TYRESÖ 1:505 Tyresö Strand, Tyresö kommun, Stockholms län. Antagandehandling juli, 2015 Dnr 2015 KSM 0067

Samrådsredogörelse. TYRESÖ 1:505 Tyresö Strand, Tyresö kommun, Stockholms län. Antagandehandling juli, 2015 Dnr 2015 KSM 0067 Samhällsbyggnadsförvaltningen Amanda Hammer, planenheten Antagandehandling juli, 2015 Dnr 2015 KSM 0067 Detaljplan för TYRESÖ 1:505 Tyresö Strand, Tyresö kommun, Stockholms län Samrådsredogörelse Karta

Läs mer

Granskningsutlåtande. Fastigheten Tyresö 1:582 Solberga, Tyresö kommun, Stockholms län. Samhällsbyggnadsförvaltningen Heléne Hallberg, planchef

Granskningsutlåtande. Fastigheten Tyresö 1:582 Solberga, Tyresö kommun, Stockholms län. Samhällsbyggnadsförvaltningen Heléne Hallberg, planchef Samhällsbyggnadsförvaltningen Heléne Hallberg, planchef Antagandehandling Januari, 2015 Dnr 2014 KSM 0986 Ändring genom tillägg för detaljplan för Fastigheten Tyresö 1:582 Solberga, Tyresö kommun, Stockholms

Läs mer

Detaljplan för del av Stenung 3:199 och 3:60 (Tallåsens äldreboende) i Stenungsund

Detaljplan för del av Stenung 3:199 och 3:60 (Tallåsens äldreboende) i Stenungsund 1(9) Dnr 0320/10 Antagandehandling 2012-05-09 Detaljplan för del av Stenung 3:199 och 3:60 (Tallåsens äldreboende) i Stenungsund Stenungsunds kommun Västra Götalands län SAMRÅDSREDOGÖRELSE Bakgrund Samhällsbyggnadsutskottet

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Ändring av detaljplan 25-P04/164 för Boden 56:9 m.fl. Resecentrum Stationsgatan. Bodens kommun, Norrbottens län

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Ändring av detaljplan 25-P04/164 för Boden 56:9 m.fl. Resecentrum Stationsgatan. Bodens kommun, Norrbottens län SAMRÅDSREDOGÖRELSE Ändring av detaljplan 25-P04/164 för Boden 56:9 m.fl. Resecentrum Stationsgatan Bodens kommun, Norrbottens län 2 Granskningshandling Ändring av detaljplan för Boden 56:9 m.fl. Resecentrum

Läs mer

Från berörda sakägare har inga skrivelser inkommit under granskningsskedet. Däremot kvarstår synpunkter från samrådsskedet.

Från berörda sakägare har inga skrivelser inkommit under granskningsskedet. Däremot kvarstår synpunkter från samrådsskedet. 2017-10-30 Sid 1 (5) dnr 2016/262 Detaljplan för DETALJPLAN FÖR AFRIKA 5 OCH 6 Sölvesborgs tätort, Sölvesborg GRANSKNINGSUTLÅTANDE Ärendet handläggs med standardförfarande planförfarande enligt plan- och

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av Tivedstorp 2:47 Laxå kommun, Örebro län

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av Tivedstorp 2:47 Laxå kommun, Örebro län Sydnärkes byggförvaltning Ulrika Åberg Planarkitekt SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för del av Tivedstorp 2:47 Laxå kommun, Örebro län Enligt PBL 2011 (Plan- och bygglagen 2011) 5 kap. 17 har Detaljplan

Läs mer

Under samrådstiden har sju yttranden inkommit. Dessa redovisas och kommenteras här nedanför. Länsstyrelsens yttrande återges i sin helhet.

Under samrådstiden har sju yttranden inkommit. Dessa redovisas och kommenteras här nedanför. Länsstyrelsens yttrande återges i sin helhet. Detaljplan för del av Fastigheten Läkaren 1, Gällivare sjukhus Gällivare kommun Norrbottens län SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET BEDRIVITS Samråd angående förslaget till detaljplan har hållits under tiden

Läs mer

Samhällsbyggnadskontoret GRANSKNINGSHANDLING 1(5) Erika Svensson DNR: MSN/2019:77. Samrådsredogörelse

Samhällsbyggnadskontoret GRANSKNINGSHANDLING 1(5) Erika Svensson DNR: MSN/2019:77. Samrådsredogörelse Samhällsbyggnadskontoret GRANSKNINGSHANDLING 1(5) Erika Svensson 2019-05-08 DNR: MSN/2019:77 Planarkitekt Rev Datum Samrådsredogörelse Tillhörande ändring av detaljplan för: Bresshammar 1:1, del av, Stavlund,

Läs mer

Detaljplan för industriområde Nedre Doteröd, Stenung 3:278

Detaljplan för industriområde Nedre Doteröd, Stenung 3:278 1 Dnr 0567/05 STENUNGSUNDS KOMMUN Samrådshandling 2012-02-09 Detaljplan för industriområde Nedre Doteröd, Stenung 3:278 Stenungsund kommun Västra Götalands län SAMRÅDSREDOGÖRELSE Bakgrund Inom fastigheten

Läs mer

del av Dunshult 1:1, 1:5

del av Dunshult 1:1, 1:5 Detaljplan för del av Dunshult 1:1, 1:5 Stöpens tätort, Skövde kommun, Västra Götalands län Utlåtande Upprättad 2013-04-05 Planenheten Antagen av byggnadsnämnden 2013-04-18 Laga kraft 2013-05-13 UTLÅTANDE

Läs mer

269 Dnr: SBN 2018/94. Ändring av detaljplan för kvarteret Harven, Lidköpings kommun SAMRÅDSHANDLING SAMHÄLLSBYGGNAD PLAN-TRAFIK

269 Dnr: SBN 2018/94. Ändring av detaljplan för kvarteret Harven, Lidköpings kommun SAMRÅDSHANDLING SAMHÄLLSBYGGNAD PLAN-TRAFIK 269 Dnr: SBN 2018/94 Ändring av detaljplan för kvarteret Harven, Lidköpings kommun SAMRÅDSHANDLING SAMHÄLLSBYGGNAD PLAN-TRAFIK Ändring av detaljplan för kvarteret Harven, Lidköpings kommun Ändring av detaljplan

Läs mer

Tofta 2:1 Enevägens samfällighetsförening

Tofta 2:1 Enevägens samfällighetsförening Förslag till detaljplan för del av fastigheten Tofta 2:1 Enevägens samfällighetsförening Orust kommun Västra Götalands län Upprättad 14 november 2016 av Förvaltningsområde samhällsutveckling, Orust kommun

Läs mer

Detaljplan för DEL AV AVESTA 4:36 OCH 4:38, UTBYGGNAD AV KÄLLHAGEN samt upphävande av del av Detaljplan för del av Källhagens industriområde

Detaljplan för DEL AV AVESTA 4:36 OCH 4:38, UTBYGGNAD AV KÄLLHAGEN samt upphävande av del av Detaljplan för del av Källhagens industriområde Detaljplan för DEL AV AVESTA 4:36 OCH 4:38, UTBYGGNAD AV KÄLLHAGEN samt upphävande av del av Detaljplan för del av Källhagens industriområde Avesta kommun Dalarnas län Upprättad av Västmanland-Dalarna

Läs mer

Ändring av detaljplan för Örslösa, Etapp 2, Örslösa, Lidköpings kommun

Ändring av detaljplan för Örslösa, Etapp 2, Örslösa, Lidköpings kommun Dnr: SBN 2017/418 Ändring av detaljplan för Örslösa, Etapp 2, Örslösa, Lidköpings kommun SAMRÅDSHANDLING SAMHÄLLSBYGGNAD PLAN-TRAFIK Ändring av detaljplan för Örslösa, Etapp 2, Örslösa, Lidköpings kommun

Läs mer

Ändring av detaljplan för del av Sälven 1:35, Lanna Golf Resort, Lekebergs kommun, Örebro län.

Ändring av detaljplan för del av Sälven 1:35, Lanna Golf Resort, Lekebergs kommun, Örebro län. Ändring av detaljplan för del av Sälven 1:35, Lanna Golf Resort, Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med detaljplaneändringen är att ändra planbestämmelser för att möjliggöra

Läs mer

Detaljplan för kontor och handel, Stenung 16:7 i Stenungsund

Detaljplan för kontor och handel, Stenung 16:7 i Stenungsund 1(10) Dnr 0930/10 Antagandehandling 2012-10-15 Detaljplan för kontor och handel, Stenung 16:7 i Stenungsund Stenungsunds kommun Västra Götalands län GRANSKNINGSUTLÅTANDE Bakgrund Samhällsbyggnadsutskottet

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättat av samhällsbyggnadskontoret april 2015

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättat av samhällsbyggnadskontoret april 2015 A 5011 GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättat av samhällsbyggnadskontoret april 2015 Detaljplan för Ängsknarren 2 och del av Oskarshamn 3:2 Centralorten, Oskarshamns kommun Upprättad av samhällsbyggnadskontoret

Läs mer

Byggnadsnämndens arbetsutskott GRANSKNINGSUTLÅTANDE. Detaljplan för bostäder inom del av Åsa 3:205 och 3:303

Byggnadsnämndens arbetsutskott GRANSKNINGSUTLÅTANDE. Detaljplan för bostäder inom del av Åsa 3:205 och 3:303 Byggnadsnämndens arbetsutskott GRANSKNINGSUTLÅTANDE 1 (5) Datum 2017-11-16 Dnr PL/2016:31 (189057) D636 P6/16.01 Detaljplan för bostäder inom del av Åsa 3:205 och 3:303 Genomförande Byggnadsnämnden beslöt,

Läs mer

Detaljplan Nedre Hån 1:121 och 1:122. Tillägg till detaljplan som vann laga kraft

Detaljplan Nedre Hån 1:121 och 1:122. Tillägg till detaljplan som vann laga kraft 1(5) Samhällsbyggnad Karin Manner, Kommunarkitekt Karin.manner@arjang.se Datum 2018-06-07 Samrådsredogörelse Detaljplan Nedre Hån 1:121 och 1:122. Tillägg till detaljplan som vann laga kraft 2012-1227

Läs mer

SÄRSKILT UTLÅTANDE ANTAGANDEHANDLING ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR

SÄRSKILT UTLÅTANDE ANTAGANDEHANDLING ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR Datum: 2014-03-10 Diarienummer 0122/13 Sida 1/7 SÄRSKILT UTLÅTANDE ANTAGANDEHANDLING ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR DEL AV HÖNÖ OMFATTANDE HÖNÖ 2:272, ÖCKERÖ KOMMUN Datum: 2014-03-10 Diarienummer 0122/13 Sida

Läs mer

S A M R Å D S R E D O G Ö R E L S E

S A M R Å D S R E D O G Ö R E L S E GRANSKNINGSHANDLING Miljö- och byggnämnden Dnr 437/2011-214 S A M R Å D S R E D O G Ö R E L S E Tillhörande Detaljplan för del av ÅBY 6:26 och ÅBY 6:142 i Ödeshögs kommun. Miljö- och byggenheten den 2

Läs mer

Samrådshandling. Ändring av detaljplan för del av Stenhammar m fl. Lidköpings kommun. Dnr. SBN 2018/558

Samrådshandling. Ändring av detaljplan för del av Stenhammar m fl. Lidköpings kommun. Dnr. SBN 2018/558 1055 Samrådshandling Ändring av detaljplan för del av Stenhammar m fl Lidköpings kommun Dnr. SBN 2018/558 Innehåll Planbeskrivning... 3 Ändringar i planförslaget... 3 Planens syfte och huvuddrag... 3 Förslag

Läs mer

BOSTÄDER I GAMLA GÅRDASKOLAN HÖNÖ, ÖCKERÖ KOMMUN

BOSTÄDER I GAMLA GÅRDASKOLAN HÖNÖ, ÖCKERÖ KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE DETALJPLAN FÖR BOSTÄDER I GAMLA GÅRDASKOLAN HÖNÖ, ÖCKERÖ KOMMUN 2019-04-08 Diarienummer 0024/18 Innehåll INLEDNING...4 SAMMANFATTNING AV SYNPUNKTER...4 UTREDNINGAR...4 SAMRÅDSYTTRANDEN...4

Läs mer

UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE Antagandehandling

UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE Antagandehandling Datum 2011-12-02 Diarienummer 0333/10 Sida 1/6 UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE Antagandehandling DETALJPLAN FÖR BOSTÄDER ÖCKERÖ 2:497, ÖCKERÖ KOMMUN Datum 2011-12-02 Diarienummer 0333/10 Sida 2/6 INLEDNING Syftet

Läs mer

Utlåtande för detaljplan för del av Siggestorp 3:1 och 4:1 Rosenberg i Tidaholms centralort, Tidaholms kommun, Västra Götalands län.

Utlåtande för detaljplan för del av Siggestorp 3:1 och 4:1 Rosenberg i Tidaholms centralort, Tidaholms kommun, Västra Götalands län. Utlåtande för detaljplan för del av Siggestorp 3:1 och 4:1 Rosenberg i Tidaholms centralort, Tidaholms kommun, Västra Götalands län. 1. Förfarande - granskning Miljö- och byggnadsnämnden fick i uppdrag

Läs mer

Ändring av detaljplan för Kummiltorp 2, 1496K-DP617

Ändring av detaljplan för Kummiltorp 2, 1496K-DP617 AKT 1496K-DPXXX Ändring av detaljplan för Kummiltorp 2, 1496K-DP617 Planbeskrivning Samrådshandling Dnr PLAN.2018.9 Laga kraft 20xx-xx-xx Upprättad 2019-01-28 Sektor samhällsbyggnad SAMRÅD GRANSKNING ANTAGANDE

Läs mer

Förslag till detaljplan för nytt resecentrum (Kalix 23:2 m.fl.) Kalix kommun, Norrbottens län

Förslag till detaljplan för nytt resecentrum (Kalix 23:2 m.fl.) Kalix kommun, Norrbottens län 1 Förslag till detaljplan för nytt resecentrum (Kalix 23:2 m.fl.) Kalix kommun, Norrbottens län SAMRÅDSREDOGÖRELSE Planförslagets syfte Planområdet är beläget vid Skogskyrkogården ca 1 km norr om Kalix

Läs mer

TOMTINDELNING FÖR KV. VRÅKEN PLANKARTA & PLANBESKRIVNING. Ändring av detaljplan för. i Älmhult, Älmhults kommun, Kronobergs län

TOMTINDELNING FÖR KV. VRÅKEN PLANKARTA & PLANBESKRIVNING. Ändring av detaljplan för. i Älmhult, Älmhults kommun, Kronobergs län Ändring av detaljplan för TOMTINDELNING FÖR KV. VRÅKEN i Älmhult, Älmhults kommun, Kronobergs län PLANKARTA & PLANBESKRIVNING Plankarta: Utsträckningen av tomtindelningen som upphävs är markerad i grönt.

Läs mer

Ändring av detaljplan för del av Byggnadsplan LB5, del Stenkullen LERUMS KOMMUN, VÄSTRA GÖTALANDS LÄN

Ändring av detaljplan för del av Byggnadsplan LB5, del Stenkullen LERUMS KOMMUN, VÄSTRA GÖTALANDS LÄN KS12.1082 Ändring av detaljplan för del av Byggnadsplan LB5, del Stenkullen Redogörelse för samråd Sektor samhällsbyggnad Planenheten 2013-03-11 2 Innehåll Hur samrådet har genomförts 4 Inkomna synpunkter

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE

GRANSKNINGSUTLÅTANDE SAMHÄLLSBYGGNAD Plan: DP 1055 Siggbo handelsområde Planförfarande: Utökat Dnr: EDP 2016.0387 Datum:2017-01-03 Handläggare: Erika Holmström GRANSKNINGSUTLÅTANDE DP 1055 Siggbo handelsområde Del av fastigheterna

Läs mer

Järnvägen 9. Samrådsredogörelse. Innehåll. 1. Bakgrund. 2. Hur samrådet har gått till Dnr MSN/2016:1216. Ändring av detaljplan

Järnvägen 9. Samrådsredogörelse. Innehåll. 1. Bakgrund. 2. Hur samrådet har gått till Dnr MSN/2016:1216. Ändring av detaljplan 2017-09-05 Dnr MSN/2016:1216 Ändring av detaljplan Järnvägen 9 stadsdelen Brevik Samrådsredogörelse Innehåll 1. Bakgrund s. 1 2. Hur samrådet har gått till s. 1 3. Sammanfattning av inkomna synpunkter

Läs mer

Detaljplan för fastighet Hammar 7:1 m.fl. (Gustavelund) Askersunds kommun, Örebro län.

Detaljplan för fastighet Hammar 7:1 m.fl. (Gustavelund) Askersunds kommun, Örebro län. Detaljplan för fastighet Hammar 7:1 m.fl. (Gustavelund) Askersunds kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med planläggningen är att ändra gällande planbestämmelser för området, från

Läs mer

Granskningsutlåtande

Granskningsutlåtande Datum 2017-10-13 Dnr SBN 2015/166 Detaljplan för Orion 1, Granskningsutlåtande Hur granskningen bedrivits Granskningen har skett på i stadshuset under perioden 13 september och 4 oktober 2017. Kungörelse

Läs mer

Granskningsutlåtande

Granskningsutlåtande 2018-04-05 Dnr SBN 2016/453 Detaljplan för kvarteren Astern och Blåklinten, Lidköpings kommun Granskningsutlåtande Hur samråd och granskningen bedrivits Samhällsbyggnadsnämnden beslutade att godkänna detaljplanen

Läs mer

Samrådsredogörelse. Detaljplan för del av Norr 3:59, industritomter norr om kv. Kättingen

Samrådsredogörelse. Detaljplan för del av Norr 3:59, industritomter norr om kv. Kättingen Samrådsredogörelse Detaljplan för del av Norr 3:59, industritomter norr om kv. Kättingen Granskningshandling 2016-01-26 Standardförfarande Dnr. 2015-102 2(13) 3(13) Innehållsförteckning Innehållsförteckning...

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan för

Samrådsredogörelse Detaljplan för Stadsbyggnadsförvaltningen Babak Moazzami, planarkitekt Granskningshandling juni, 2019 Dnr KSM 2018 695 Samrådsredogörelse Detaljplan för Strand 1:120 och del av Tavlan 1 Inom Tyresö kommun, Stockholms

Läs mer

Detaljplan för bostäder vid Koppersvägen, Kopper 2:11 m.fl.

Detaljplan för bostäder vid Koppersvägen, Kopper 2:11 m.fl. Dnr: 0559 /13 2017-04-19 GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för bostäder vid Koppersvägen, Kopper 2:11 m.fl. Stenungsunds kommun Västra Götalands län Detaljplanens syfte och huvuddrag Syftet med detaljplanen

Läs mer

Ändring av detaljplan 11-HÄS-241/73, Östra delen av Hästveda tätort

Ändring av detaljplan 11-HÄS-241/73, Östra delen av Hästveda tätort Upprättad 2018-10-11 Dnr: BN 2016-1429 Granskningshandling Tillägg till planbeskrivning Ändring av detaljplan 11-HÄS-241/73, Östra delen av Hästveda tätort Hässleholms kommun, Skåne län www.hassleholm.se/dp

Läs mer

UTLÅTANDE EFTER UTSTÄLLNING 2

UTLÅTANDE EFTER UTSTÄLLNING 2 Dnr MN/2002-0967 Detaljplan för Del av NYCKLEBY 1:33 Strömstads kommun UTLÅTANDE EFTER UTSTÄLLNING 2 HUR UTSTÄLLNINGEN HAR BEDRIVITS Miljö- och byggnämnden beslutade 2011-02-03 26 att genomföra en andra

Läs mer

Granskningsutlåtande. Detaljplan för del av Söder 3:43, söder om kv. Guldsmeden. Antagandehandling 2015-10-21 Standardförfarande Dnr.

Granskningsutlåtande. Detaljplan för del av Söder 3:43, söder om kv. Guldsmeden. Antagandehandling 2015-10-21 Standardförfarande Dnr. Granskningsutlåtande Detaljplan för del av Söder 3:43, söder om kv. Guldsmeden Antagandehandling 2015-10-21 Standardförfarande Dnr. 2015-017 2(12) 3(12) Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 3 Sammanfattning

Läs mer

Särskilt utlåtande tillhörande detaljplan för Bostäder Bansjöslingan 20-22, Venus 4 &5 i Tyresö kommun

Särskilt utlåtande tillhörande detaljplan för Bostäder Bansjöslingan 20-22, Venus 4 &5 i Tyresö kommun Samhällsbyggnadsförvaltningen januari 2011 Sophia Norrman Winter Särskilt utlåtande tillhörande detaljplan för Bostäder Bansjöslingan 20-22, Venus 4 &5 i Tyresö kommun Tyresös stadsbyggnadskontor upprättade

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE. Detaljplan för Källbogården, Surahammar 14:199 m.fl., Surahammars kommun. SURAHAMMAR Dnr:

GRANSKNINGSUTLÅTANDE. Detaljplan för Källbogården, Surahammar 14:199 m.fl., Surahammars kommun. SURAHAMMAR Dnr: GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Källbogården, Surahammar 14:199 m.fl., Surahammars kommun YTTRANDEN FRÅN SAMRÅD Länsstyrelsen Överensstämmelse med översiktsplan Enligt 4 kap 33 PBL ska planbeskrivningen

Läs mer

Ändring av detaljplan D177 Hamrum 3:50. Planbeskrivning SAMRÅDSHANDLING. Dnr

Ändring av detaljplan D177 Hamrum 3:50. Planbeskrivning SAMRÅDSHANDLING. Dnr Ändring av detaljplan D177 Hamrum 3:50 Planbeskrivning SAMRÅDSHANDLING Dnr. 2019-025 2(8) Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Ändring av detaljplan D177, fastigheten Hamrum 3:50... 3 Handlingar...

Läs mer

Detaljplan för fastigheterna Fjugesta 1:2 & Fjugesta 5:24 (Äventyrets förskola) Lekebergs kommun, Örebro län.

Detaljplan för fastigheterna Fjugesta 1:2 & Fjugesta 5:24 (Äventyrets förskola) Lekebergs kommun, Örebro län. Detaljplan för fastigheterna Fjugesta 1:2 & Fjugesta 5:24 (Äventyrets förskola) Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Detaljplanens syfte är att justera byggrätten för Äventyrets

Läs mer

DP/ä 35/352 Morgongåva, norra delen Morgongåva tätort. Samrådsredogörelse

DP/ä 35/352 Morgongåva, norra delen Morgongåva tätort. Samrådsredogörelse SAMRÅDSREDOGÖRELSE 1 (6) Förslag till detaljplan för Morgongåva, norra delen Morgongåva tätort Heby kommun, Uppsala län Samrådsredogörelse Samrådet Samrådstiden har varit mellan 2015-08-03 2015-08-28.

Läs mer

Fastigheterna Blåduvan 1 och Tättingen 2-12 m.fl., Finspång

Fastigheterna Blåduvan 1 och Tättingen 2-12 m.fl., Finspång Dnr KS.2016.0819 Samrådsredogörelse 2018-08-27 1 (5) Detaljplan för Fastigheterna Blåduvan 1 och Tättingen 2-12 m.fl., Finspång SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplanen för fastigheten Blåduvan 1 och Tättingen

Läs mer

Ändring av detaljplan för fastigheten Neutronen 1, inom stadsdelen Östra industriområdet i Ystad, Ystads kommun, Skåne län

Ändring av detaljplan för fastigheten Neutronen 1, inom stadsdelen Östra industriområdet i Ystad, Ystads kommun, Skåne län Ändring av detaljplan för fastigheten Neutronen 1, inom stadsdelen Östra industriområdet i Ystad, Ystads kommun, Skåne län Upphävande av tomtindelning av kvarteret Neutronen i Ystad 1(10) INNEHÅLL Planhandlingar

Läs mer

INKOMNA YTTRANDEN Skriftliga yttranden har under samrådstiden inkommit enligt nedan. Yttrande utan erinran

INKOMNA YTTRANDEN Skriftliga yttranden har under samrådstiden inkommit enligt nedan. Yttrande utan erinran Detaljplan för Centralskolan omfattande del av fastigheten Märsta 1:223, i Märsta, Sigtuna kommun, Stockholms län Samrådshandling SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplanen har varit utsänd för samråd från den 25

Läs mer

Detaljplan för Gårö 1:14, Gnosjö kommun, Jönköpings län

Detaljplan för Gårö 1:14, Gnosjö kommun, Jönköpings län 2017-12-12 Detaljplan för Gårö 1:14, Gnosjö kommun, Jönköpings län SAMRÅDSREDOGÖRELSE ÄRENDEHANTERING 2016-10-04 244 gav kommunstyrelsen i uppdrag åt samhällsbyggnadsförvaltningen att ta upprätta en detaljplan

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Plankontoret

Samhällsbyggnadsförvaltningen Plankontoret Samhällsbyggnadsförvaltningen Plankontoret dnr: 2015/260 2016-08-23 1(6) GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för Hyllinge 5:109 i Hyllinge samhälle och Åstorps kommun, Skåne län. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Hur samrådet

Läs mer

VA-avdelningen har inget att erinra mot rubricerad detaljplan. Marksektionen tillstryker detaljplaneförslaget.

VA-avdelningen har inget att erinra mot rubricerad detaljplan. Marksektionen tillstryker detaljplaneförslaget. 1 (4) Dnr PLAN.2013.13 Samrådsredogörelse Detaljplan för Skyttegillet 3:10 m fl., Hudiksvalls kommun, Gävleborgs län. Planhandlingar har varit utställda för samråd under tiden 25 mars-15 april. Underrättelsen

Läs mer

Detaljplan för del av Broby 9:132, Panelvägen, Landsbro, Vetlanda kommun

Detaljplan för del av Broby 9:132, Panelvägen, Landsbro, Vetlanda kommun 2013-10-18 Reviderad 2013-11-18 Detaljplan för del av Broby 9:132, Panelvägen, Landsbro, Vetlanda kommun Planbeskrivning HANDLINGAR Planförslaget består av denna beskrivning och plankarta med bestämmelser.

Läs mer

Ändring av detaljplan för Östra Finjasjöstranden, norra delen

Ändring av detaljplan för Östra Finjasjöstranden, norra delen Upprättad 2019-03-01 Reviderad: 2019-04-09 Antagen av Miljö- och stadsbyggnadsnämnden 2019-04-17 95 Laga kraft 20XX-XX-XX Dnr: BN 2011-1150 Antagandehandling Planbeskrivning Ändring av detaljplan för Östra

Läs mer

Särskilt utlåtande. Torpartäppan 6, Skälsätra Trollbäcken, Tyresö kommun, Stockholms län

Särskilt utlåtande. Torpartäppan 6, Skälsätra Trollbäcken, Tyresö kommun, Stockholms län Samhällsbyggnadsförvaltningen Sophia Norrman Winter, planarkitekt Antagandehandling november, 2014 Dnr 2013 KSM 0856 Detaljplan för Torpartäppan 6, Skälsätra Trollbäcken, Tyresö kommun, Stockholms län

Läs mer

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, Krokom, Krokoms kommun

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, Krokom, Krokoms kommun D 1 (7) Datum 2018-06-27 Detaljplan för Hissmoböle 2:281, Krokom, Krokoms kommun PLANBESKRIVNING KROKOM1000, v1.0, 2012-10-09 Granskningshandling Krokoms kommun Postadress 835 80 Krokom Besöksadress Offerdalsvägen

Läs mer

Samrådshandling. Ändring av detaljplan för del av Stenhammar m fl. Lidköpings kommun. Dnr. SBN 2018/558

Samrådshandling. Ändring av detaljplan för del av Stenhammar m fl. Lidköpings kommun. Dnr. SBN 2018/558 1055 Samrådshandling Ändring av detaljplan för del av Stenhammar m fl Lidköpings kommun Dnr. SBN 2018/558 Innehåll Planbeskrivning... 3 Planens syfte och huvuddrag... 3 Förslag till ändring av detaljplan...

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för fastigheten Odlingslotten 2, Tyresö kommun.

SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för fastigheten Odlingslotten 2, Tyresö kommun. Samhällsbyggnadsförvaltningen Februari 2013 Hanna Fürstenberg Danielson, planarkitekt Dnr: 2012 KSM 0519 SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för fastigheten Odlingslotten 2, Tyresö kommun. Tyresö

Läs mer

Tillägg till. planbeskrivning. Detaljplan för Mauritsberg 2:22 m.fl. ANTAGANDEHANDLING 1(10) tillhörande ändring av OBS!

Tillägg till. planbeskrivning. Detaljplan för Mauritsberg 2:22 m.fl. ANTAGANDEHANDLING 1(10) tillhörande ändring av OBS! Tillägg till 1(10) planbeskrivning tillhörande ändring av OBS! Detaljplan för Mauritsberg 2:22 m.fl. inom Östra Husby i Norrköpings kommun den 17 maj 2018 ANTAGANDEHANDLING Antagen i SPN: 2018-09-18, 190

Läs mer

Granskningsutlåtande. Del av Gimmersta 1:1 Bollmora, Tyresö kommun, Stockholms län. Samhällsbyggnadsförvaltningen Amanda Hammer, planenheten

Granskningsutlåtande. Del av Gimmersta 1:1 Bollmora, Tyresö kommun, Stockholms län. Samhällsbyggnadsförvaltningen Amanda Hammer, planenheten Samhällsbyggnadsförvaltningen Amanda Hammer, planenheten Antagandehandling Februari, 2015 Dnr 2014 KSM 0848 Ändring genom tillägg för detaljplan för Del av Gimmersta 1:1 Bollmora, Tyresö kommun, Stockholms

Läs mer

Del av Vallen 1 Skövde stad, Skövde kommun, Västra Götalands län

Del av Vallen 1 Skövde stad, Skövde kommun, Västra Götalands län Detaljplan för Del av Vallen 1 Skövde stad, Skövde kommun, Västra Götalands län Samrådsredogörelse Upprättad 2015-06-10 Planenheten FÖRSLAG TILL BESLUT HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS FÖRSLAG Kommunstyrelsen

Läs mer

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING. 1 Dnr:KS-SA.2013.66. Detaljplan för fastigheten köpmannen 3 och del av Valdemarsvik 3:1

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING. 1 Dnr:KS-SA.2013.66. Detaljplan för fastigheten köpmannen 3 och del av Valdemarsvik 3:1 1 Detaljplan för fastigheten köpmannen 3 och del av Valdemarsvik 3:1 Valdemarsviks kommun, Östergötlands län. PLANBESKRIVNING 2 Innehållsförteckning 1 HANDLINGAR 3 2 PLANPROCESSEN- EN ÖVERSIKT AV NORMALT

Läs mer

Samrådsredogörelse för

Samrådsredogörelse för 2017-10-17 2015/00554 Samrådsredogörelse för Detaljplaneändring för stadsplan för område vid Tingsholm. Berörd fastighet. Adjunkten 7 i Ulricehamn, Ulricehamns kommun, Västra Götalands län Miljö och samhällsbyggnad

Läs mer

Förslag till detaljplan för detaljplan för Övre Fjällberg, del av Torreby 3:154 i Munkedals kommun.

Förslag till detaljplan för detaljplan för Övre Fjällberg, del av Torreby 3:154 i Munkedals kommun. 2018-08-30 Dnr. 2016 0029 Förslag till detaljplan för detaljplan för Övre Fjällberg, del av Torreby 3:154 i Munkedals kommun. GRANSKNINGSUTLÅTANDE Hur granskningen har bedrivits Granskning om förslag till

Läs mer

Behovsbedömning av detaljplan för Årby 1:21 och del av Årby 8:2 i Blikstorp, Hjo kommun

Behovsbedömning av detaljplan för Årby 1:21 och del av Årby 8:2 i Blikstorp, Hjo kommun Hjo kommun Samhällsbyggnad Behovsbedömning av detaljplan för Årby 1:21 och del av Årby 8:2 i Blikstorp, Hjo kommun Planens syfte och huvuddrag Syftet med detaljplanen är dels att möjliggöra uppförande

Läs mer

TILLÄGG TILL DETALJPLAN FÖR Del av Harbo-Smedsbo 1:31 m.fl. DPä 341/364 Harbo tätort Heby kommun, Uppsala län. SAMRÅDSTID 24 maj juni 2016

TILLÄGG TILL DETALJPLAN FÖR Del av Harbo-Smedsbo 1:31 m.fl. DPä 341/364 Harbo tätort Heby kommun, Uppsala län. SAMRÅDSTID 24 maj juni 2016 SAMRÅDSHANDLING 1 (6) - MARK OCH PLANERING - SAMRÅDSTID 24 maj 2016-13 juni 2016 Antagen Laga kraft TILLÄGG TILL DETALJPLAN FÖR Del av Harbo-Smedsbo 1:31 m.fl. DPä 341/364 Harbo tätort Heby kommun, Uppsala

Läs mer

Dnr: GRANSKNINGSHANDLING Sid 1 (5)

Dnr: GRANSKNINGSHANDLING Sid 1 (5) GRANSKNINGSHANDLING Sid 1 (5) Detaljplan för GÄSTGIVAREN 6 Bromölla, Bromölla kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE Hur samrådet bedrivits Ärendet handläggs med standardförfarande enligt plan- och bygglagens 5 kap

Läs mer

del av Stöpens tätort, på grund av kommunalt övertagande av vägskötsel

del av Stöpens tätort, på grund av kommunalt övertagande av vägskötsel Ändring av detaljplaner för: del av Stöpens tätort, på grund av kommunalt övertagande av vägskötsel Stöpens tätort, Skövde kommun, Västra Götalands län Samrådsredogörelse Upprättad 2017-03-09 Sektor Samhällsbyggnad

Läs mer