Användarmeddelande (januari 2013) Ny programversion. Version 13.1a

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Användarmeddelande (januari 2013) Ny programversion. Version 13.1a"

Transkript

1 Användarmeddelande (januari 2013) Ny programversion FLEX Reseräkning Version 13.1a Bäste Kund! På följande sidor kan du läsa om de nyheter som har tillkommit i FLEX Reseräkning under Bland nyheterna kan nämnas möjligheten att koppla dokumentbilagor till personkortet och en kontrollfunktion för att säkerställa att rätt moms registreras i reseräkningen. Nu finns även möjligheten att använda FLEX Reseräkning tillsammans med kontokort från Danske Bank, en ny rapport för sammanställning av de mest relevanta person- och användaruppgifterna samt en ombyggd integration med Eurocard för en smidigare och tryggare kontokortshantering. Med vänlig hälsning Flex Datasystem

2 FLEX Reseräkning Användarmeddelande (januari 2013) 2 Innehåll Skattepliktiga traktamenten vid förrättning med övernattning 3 Trängselskatter i Göteborg fr o m 1:a januari Moms vid representation 5 Kräv moms 5 Varning vid högt momsbelopp 7 Konteringar på reseräkningsspecifikation 7 Elektroniska bilagor i personuppgifter 8 FLEX Reseräkning och Eurocard 9 Genvägar till Flex kundzon 10 Integration med Danske Bank 11 Inställningar för CO2-beräkning 12 Ny rapport Inaktuella användare 12 Ny rapport Personregistret och användare 13 Skattedeklaration blir Arbetsgivardeklaration 14 Anställningsnummer som spec.nr på KU 14 Särskild löneskatt 14 FLEX HR (tilläggsmodul) 16 Chefsstöd (tilläggsmodul) 17 Single Sign-On FLEX Portal 18 Förbättrad säkerhet i FLEX Portal 18 FLEX App för iphone 19

3 FLEX Reseräkning Användarmeddelande (januari 2013) 3 Nyheter FLEX Reseräkning Tänk på att du kan behöva göra inställningar under Arkiv Behörighetsgrupper FLEX Reseräkning flik Menyer, så att nya funktioner blir tillgängliga. För att komma åt funktioner markerade med texten tilläggsmodul krävs att du som kund uppdaterar din licens. Kontakta vår support för mer information. Skattepliktiga traktamenten vid förrättning med övernattning För att kunna konfigurera regler för skattepliktiga traktamenten enligt fler lokala avtal har en förändring gjorts i programmet gällande hantering av avresedagen. Förändringen innebär att om ni använder skattepliktiga traktamenten för förrättningar med övernattning måste regeln för avresedagen eventuellt justeras. Programmet fungerade tidigare så att även om regeln var inställd att gälla för avresor från kl 06:00 gällde den även om avresan skedde mellan 00:00 och 05:59 men fr o m version 12.3a/13.1a är det istället den tid som angivits som gäller. Justeringen som ska göras om traktamentet ska falla ut på avresedagen vid avresa mellan 00:00 och 06:00 är att ändra Klockslag fr o m (markerat i bilden nedan) från 06:00 till 00:00.

4 FLEX Reseräkning Användarmeddelande (januari 2013) 4 Trängselskatter i Göteborg fr o m 1:a januari 2013 Från och med den 1 januari 2013 tas trängselskatt ut för svenskregistrerade fordon som körs in i och ut ur de centrala delarna av Göteborg måndag till fredag mellan och Om FLEX Reseräkning ska användas för ersättning av trängselskatteutlägg vid resor i tjänsten rekommenderar vi att man skapar en utläggskod med följande egenskaper: Lönearten ska givetvis vara den ni själva föredrar. Om ni vill att era medarbetare registrerar ett utlägg per dag och att de då inte ska kunna registrera ett belopp som överskrider maximalt 60:- per dag kan ni komplettera med en registreringsregel för den aktuella koden:

5 FLEX Reseräkning Användarmeddelande (januari 2013) 5 Vill du ha mer information om ersättningar, avdrag och beskattning gällande trängselskatt rekommenderar vi Skatteverkets sida: vanliga frågor gällande trängselskatt. Moms vid representation Den 1:a januari 2012 sänktes restaurangmomsen för mat till 12 % medan momsen för alkohol fortfarande är 25 %. För att förenkla hanteringen och beräkning av avdragsgill moms vid representation med både mat och alkohol har Skatteverket tagit fram en rekommendation. Enligt Skatteverket kan den avdragsgilla momsen endera beräknas genom proportionering mellan kostnad för mat och alkohol eller genom att man använder ett schablonbelopp om 14: -/person. I FLEX Reseräkning kan du nu tillämpa principen för att använda schablonbelopp då momsen är blandad. När du för en representationskod aktiverar funktionen för beräkning enligt schablonbelopp kommer programmet automatiskt att göra så att schablonbeloppet används om det på reseräkningen angivna beloppet inte är enligt 6, 12 eller 25 % momssats utan istället blandad. OBS! Den momssats som eventuellt finns angiven på en representationskod används endast till att föreslå ett momsbelopp vid registreringen av en reseräkning. Detta gäller oavsett vilken version av FLEX som du idag använder dig av! Kräv moms För att ändå underlätta att rätt moms, d v s den från kvittot, anges vid registreringen har vi kompletterat systemet med en ny kontrollfunktion Kräv moms. Kontrollfunktionen gör det möjligt att tvinga användaren att ange moms för att överhuvudtaget kunna spara reseräkningen. Genom att använda den tvingande funktionen kombinerat med att ta bort den momssats som används för att föreslå

6 FLEX Reseräkning Användarmeddelande (januari 2013) 6 moms vid registrering är chansen större att momsen blir korrekt registrerad redan från början. Ta bort värdet i fältet under Moms (%) och markera Kräv moms för de representationskoder som används för restaurangbesök: Not. Om utläggskoden tillåter och användaren registrerar ett belopp i utländsk valuta kommer programmet inte att kräva moms för detta belopp även om utlägget har Kräv moms markerad.

7 FLEX Reseräkning Användarmeddelande (januari 2013) 7 Möjligheten att kräva att moms anges finns även för utläggs-/avdragskoder: Varning vid högt momsbelopp För att undvika felaktigt registrerade momsbelopp har programmet kompletterats med en kontroll som medför att en varning visas om beloppet överstiger 25 % av totalbeloppet. Denna kontroll är särskilt användbar för de representationskoder där du har tagit bort momssatsen som används för att föreslå moms vid registrering och istället markerat alternativet Kräv moms. Konteringar på reseräkningsspecifikation Rapporten Reseräkningsspecifikation har byggts om så att samtliga konteringar från reseräkningens huvuduppgifter kommer med i rapporthuvudet. Tidigare skrevs endast konteringar på nivå 2-4 ut på rapporten.

8 FLEX Reseräkning Användarmeddelande (januari 2013) 8 Elektroniska bilagor i personuppgifter Elektroniska bilagor kan nu användas för att koppla viktiga dokument till en person i FLEX personregister. Tänk på att det är viktigt att reglera behörigheter så att endast de användare som ska kunna se bilagorna kan göra det. Behörighet till funktionen styrs per behörighetsgrupp under Arkiv Behörighetsgrupper FLEX Reseräkning.

9 FLEX Reseräkning Användarmeddelande (januari 2013) 9 FLEX Reseräkning och Eurocard Funktionen för import av transaktionsfiler har delvis byggts om och kompletterats med nya funktioner för att öka säkerheten kring kontokortsnummerhantering och för att minska risken för problem vid drift. En ny funktion innebär att eventuella felaktiga radbrytningstecken automatiskt konverteras till rätt tecken vid import. Felaktiga radbrytningstecken kan ibland uppkomma vid själva överföringen av filer från Eurocard till den server där FLEX är installerat. En annan funktion innebär att transaktionsfiler äldre än tre månader och som inte kunnat läsas in utan fel automatiskt flyttas från inläsningskatalogen till den oldkatalog som finns som en underkatalog till inläsningskatalogen. Orsaken till att filer inte kunnat läsas in kan vara att de innehåller transaktioner tillhörande någon med ett kort som inte finns kopplat till en person i FLEX och en stor mängd gamla filer i inläsningskatalogen medför att inläsningen tar onödigt lång tid. Om man vill läsa in en fil som flyttats till old-katalogen ska filen flyttas tillbaka till inläsningskatalogen och importeras manuellt från FLEX Reseräkning. Den största och viktigaste förändringen som ombyggnaden för med sig är att kortinnehavar-id används istället för fullständiga kontokortsnummer för att knyta en person i FLEX till transaktioner gjorda med kontokort från Eurocard. Fördelarna med detta är bland annat att eventuella kortbyten underlättas samt att risken för missbruk av kortnummer minskas. Den nya lösningen bygger på import av kontokortstransaktioner med Eurocards senaste filformat EC600 men är även bakåtkompatibel för att hantera äldre filformat. Flex Datasystem kommer tillsammans med Eurocard i samband med årsskiftet 2012/2013 att kontakta samtliga berörda kunder för att erbjuda hjälp att övergå till EC600-formatet. I samband med översynen av filformat kommer vi också att se över vilka transmissionsmetoder som används och erbjuda hjälp att förbättra dessa.

10 Användarmeddelande (januari 2013) 10 När du som kund har övergått till det nya filformatet kommer programmet successivt per automatik att ersätta kortnumret med kortinnehavar-id i FLEX personregister. Att kortnummer ersätts successivt beror på att det sker först efter det att en kortinnehavare har gjort ett köp med sitt kort och transaktionen har importerats. Ytterligare en förbättring som gjorts i integrationen med Eurocard är utökat stöd för att importera transaktioner till flera olika företag i FLEX samtidigt från en och samma transaktionsfil. Den huvudsakliga skillnaden är att importfunktionen nu säkrare kan identifiera vilket företag transaktioner tillhör med hjälp av organisationsnummer. Detta bidrar i sin tur till att funktionen för att automatiskt koppla ihop ett kort med en person även den blir mer exakt. Viktiga förutsättningar för detta är att organisationsnumret finns registrerat i FLEX (Register - Företagsuppgifter) och att Eurocard känner till medarbetarens anställningsnummer, så att denna information följer med i transaktionsfilen. Genvägar till Flex kundzon Under menyalternativet? hittar du nu flera olika genvägar till Flex kundzon. Startsida Genom att klicka på detta alternativ hamnar du direkt på kundzonens Startsida, alltså den sida du hamnade på när det endast fanns en länk till kundzonen i programmet.

11 FLEX Reseräkning Användarmeddelande (januari 2013) 11 Åtgärdslista Genom att klicka på detta alternativ hamnar du direkt på kundzonens Åtgärdslista. Listan visar i detta läge de åtgärder som gjorts i senare versioner av programmet än den du för tillfället använder. Om du vill uppdatera din version till den senaste ska du ladda ner uppdateringsprogram och anvisningar för dessa från kundzonens sida Nerladdningar. Mina ärenden Genom att klicka på detta alternativ hamnar du direkt på kundzonens sida Mina ärenden där du kan följa de ärenden du rapporterat till vår support. Fördelen med att använda genvägarna är att du inte behöver veta ert kundnummer och lösenord för att komma in på kundzonen, utan inloggningen sker per automatik. Integration med Danske Bank FLEX Reseräkning kan fr.o.m. version 12.3a användas tillsammans med kontokort från Danske Bank. Funktionen är densamma som för övriga kontokortsintegrationer, vilket innebär att transaktioner gällande köp (utlägg) gjorda med kontokort kan importertas till FLEX och att medarbetaren sedan själv kan hämta in dessa transaktioner till reseräkningar. Efter det att transaktionsfiler laddats ner från Danske Bank till den lokala servern kan de importeras i FLEX. Register Kontokortskopplingar kan användas för att ge en överblick över vilka kontokort som finns i systemet samt vem de är kopplade till. Transaktioner kan inte importeras i de fall där koppling saknas mellan transaktionens kortinnehavar-id och en person i FLEX.

12 FLEX Reseräkning Användarmeddelande (januari 2013) 12 Inställningar för CO2-beräkning Vissa förändringar har skett i de inställningar som rör beräkning och rapportering av CO2-utsläpp vid tjänsteresor (tilläggsmodul). Du kan nu med separata inställningar välja om utsläppsberäkning ska ske vid flyg- respektive bilresor. Tidigare fanns endast en gemensam inställning för båda typerna av resor. Om du sedan tidigare hade inställningen för CO2-beräkning aktiverad kommer du automatiskt efter uppdatering till version 12.3a att få båda inställningarna aktiverade. Ny rapport Inaktuella användare En ny rapport för att lista information om användare som inte skrivit reseräkning efter ett visst datum har nu tillkommit i gruppen Egna rapporter. Syftet med

13 FLEX Reseräkning Användarmeddelande (januari 2013) 13 rapporten är att kunna se vill se vilka användare som kan anses inaktuella och som därför bör kunna tas bort för att därmed undvika onödiga licenskostnader. Rapporten är mycket enkel i sin utformning och det enda urval du behöver göra är att sätta ett datum: Ny rapport Personregistret och användare En ny rapport för att lista information om person- och användaruppgifter har nu tillkommit i gruppen Egna rapporter. Syftet med rapporten är att erbjuda en sammanställning av de mest intressanta person- och användaruppgifterna.

14 FLEX Reseräkning Användarmeddelande (januari 2013) 14 Följande urval kan göras för rapporten: Skattedeklaration blir Arbetsgivardeklaration Rapporten Skattedeklaration har bytt namn till Arbetsgivardeklaration. Anställningsnummer som spec.nr på KU Möjlighet finns nu att använda anställningsnummer som specifikationsnummer på kontrolluppgiften (KU). För att göra detta markerar du kryssrutan Använd anstnr som spec.nr när du skriver ut kontrolluppgifterna under Årsrutiner Skriv ut kontrolluppgifter. Särskild löneskatt Vi har nu byggt stöd för att beräkna arbetsgivaravgifter för dem med särskild löneskatt som ska redovisas i ruta 65/66 på skattedeklarationen. I personregistret, flik Skatt, väljer du Särskild löneskatt för de anställda som ska ha särskild löneskatt på utbetald lön. För 2012 ligger särskild löneskatt på 24,26%. Detta värde måste du lägga in under Inställningar Belopp och procent. Du kan även hämta värdet via FLEX Online genom att klicka på knappen Uppdatera.

15 FLEX Reseräkning Användarmeddelande (januari 2013) 15

16 FLEX Reseräkning Användarmeddelande (januari 2013) 16 FLEX HR (tilläggsmodul) En ny flik har tillkommit i FLEX Portal för de kunder som använder tillvalsprodukten FLEX HR. För att aktivera funktionen ställer du under Inställningar Styruppgifter, flik Kommunikation, in sökvägen (URL) till FLEX HR webbapplikation samt aktiverar behörighet till fliken under Arkiv Behörighetsgrupper FLEX Portal.

17 FLEX Reseräkning Användarmeddelande (januari 2013) 17 Chefsstöd (tilläggsmodul) En ny flik har tillkommit i FLEX Portal för de kunder som använder tillvalsprodukten FLEX Chefsstöd som är en tredjepartprodukt från vår partner HR Fokus. För att aktivera funktionen ställer du under Inställningar Styruppgifter FLEX Portal in sökvägen till HR Fokus webbservice.

18 FLEX Reseräkning Användarmeddelande (januari 2013) 18 Du måste även aktivera behörighet till fliken under Arkiv Behörighetsgrupper FLEX Portal. Single Sign-On FLEX Portal FLEX Portal har kompletterats med en ny metod för att integrera produkten i en befintlig miljö med hjälp av Single Sign-On. För instruktioner om tillämpning kontakta oss. Förbättrad säkerhet i FLEX Portal För att höja säkerheten i FLEX Portal har sessionshanteringen för användares inloggningar byggts om. Ombyggnaden medför att om du tar bort en post i användarloggen så kommer sessionen att avbrytas för användaren. Detta bör förstås göras med försiktighet eftersom all data som användaren har registrerat och som ännu inte har sparats kommer att gå förlorad.

19 FLEX Reseräkning Användarmeddelande (januari 2013) 19 FLEX App för iphone En ny version av FLEX App för iphone har nu släppts. I den senaste versionen av appen kan användare nu också arbeta med inrapportering av tid direkt mot FLEX Tidredovisning. Medarbetare kan även använda appen för att se sina lönespecifikationer från FLEX Lön.

20 FLEX Reseräkning Användarmeddelande (januari 2013) 20 Vill du veta mer om FLEX App? En längre presentation i pdf-format finner du här: På AppStore kan du ladda ner appen kostnadsfritt för att prova hur den fungerar.

Användarmeddelande (maj 2012) Ny programversion. FLEX Reseräkning. Version 12.2a

Användarmeddelande (maj 2012) Ny programversion. FLEX Reseräkning. Version 12.2a Användarmeddelande (maj 2012) Ny programversion FLEX Reseräkning Version 12.2a Bäste Kund! I detta användarmeddelande kan du läsa om de nyheter som tillkommit i FLEX Reseräkning version 12.2a. Med vänlig

Läs mer

Användarmeddelande (maj 2012) Ny programversion. Version 12.2a

Användarmeddelande (maj 2012) Ny programversion. Version 12.2a Användarmeddelande (maj 2012) Ny programversion Version 12.2a Bäste Kund! På följande sidor kan du läsa om de nyheter som tillkommit under våren 2012 i FLEX Lön. Bland nyheterna kan nämnas en funktion

Läs mer

Användarmeddelande (maj 2015) Ny programversion. Version 15.2a

Användarmeddelande (maj 2015) Ny programversion. Version 15.2a Användarmeddelande (maj 2015) Ny programversion FLEX Reseräkning Bäste kund! Version 15.2a På följande sidor kan du läsa om de nyheter som har tillkommit i FLEX Reseräkning i version 15.2a. Bland nyheterna

Läs mer

Användarmeddelande (Maj 2012) Ny programversion. Version 12.2a

Användarmeddelande (Maj 2012) Ny programversion. Version 12.2a Användarmeddelande (Maj 2012) Ny programversion Version 12.2a Bäste Kund! Vi har nu släppt FLEX Tidredovisning version 12.2a. Bland nyheterna i denna version kan nämnas utökade möjligheter att kombinera

Läs mer

Användarmeddelande (januari 2012) Ny programversion. FLEX Reseräkning. Version 12.1a

Användarmeddelande (januari 2012) Ny programversion. FLEX Reseräkning. Version 12.1a Användarmeddelande (januari 2012) Ny programversion FLEX Reseräkning Version 12.1a Bäste Kund! På följande sidor kan du läsa om de nyheter som tillkommit under 2011 i FLEX Reseräkning. Med vänlig hälsning

Läs mer

Användarmeddelande (november 2014) Ny programversion. Version 14.3a

Användarmeddelande (november 2014) Ny programversion. Version 14.3a Användarmeddelande (november 2014) Ny programversion FLEX Tidredovisning Version 14.3a Bäste kund! På följande sidor kan du läsa om de nyheter som har tillkommit i FLEX Tidredovisning under i version 14.3a.

Läs mer

Användarmeddelande (maj 2015) Ny programversion. Version 15.2a

Användarmeddelande (maj 2015) Ny programversion. Version 15.2a Användarmeddelande (maj 2015) Ny programversion FLEX Tidredovisning Version 15.2a Bäste kund! På följande sidor kan du läsa om de nyheter som har tillkommit i FLEX Tidredovisning i version 15.2a. Bland

Läs mer

Användarmeddelande (maj 2013) Ny programversion. Version 13.2a

Användarmeddelande (maj 2013) Ny programversion. Version 13.2a Användarmeddelande (maj 2013) Ny programversion FLEX Tidredovisning Version 13.2a Bäste Kund! På följande sidor kan du läsa om de nyheter som har tillkommit i FLEX Tidredovisning i version 13.2a. Bland

Läs mer

Användarmeddelande (november 2014) Ny programversion. Version 14.3a

Användarmeddelande (november 2014) Ny programversion. Version 14.3a Användarmeddelande (november 2014) Ny programversion FLEX Reseräkning Bäste kund! Version 14.3a På följande sidor kan du läsa om de nyheter som har tillkommit i FLEX Reseräkning i version 14.3a. Bland

Läs mer

Användarmeddelande (maj 2014) Ny programversion. Version 14.2a

Användarmeddelande (maj 2014) Ny programversion. Version 14.2a Användarmeddelande (maj 2014) Ny programversion FLEX Tidredovisning Version 14.2a Bäste kund! På följande sidor kan du läsa om de nyheter som har tillkommit i FLEX Tidredovisning i version 14.2a. Bland

Läs mer

Integration mellan Flex Lön och Flex HRM

Integration mellan Flex Lön och Flex HRM Integration mellan Flex Lön och Flex HRM Översikt Övergripande kan integrationen beskrivas med denna bild: Personuppgifter (valbart flöde) Lönetransaktioner och schema Flex Lön Lönespecifikationer och

Läs mer

Användarmeddelande (september 2014) Ny programversion. Flex HRM Travel. Version 14.2a

Användarmeddelande (september 2014) Ny programversion. Flex HRM Travel. Version 14.2a Användarmeddelande (september 2014) Ny programversion Flex HRM Travel Bäste kund! Version 14.2a På följande sidor kan du läsa om de nyheter som har tillkommit i FLEX HRM Travel i version 14.2a. Bland nyheterna

Läs mer

Årsskiftesrutiner för Kontek Travel 1 (8) Kontek Travel

Årsskiftesrutiner för Kontek Travel 1 (8) Kontek Travel 1 (8) Kontek Travel Årsskiftesrutiner 2017 2 (8) Det börjar närma sig årsbyte i Kontek Travel. Här finner du instruktioner om hur du förbereder programmet för det nya året och hur du genomför årsbytet.

Läs mer

Användarmeddelande (maj 2015) Ny programversion. FLEX Lön. Version 15.2a

Användarmeddelande (maj 2015) Ny programversion. FLEX Lön. Version 15.2a Användarmeddelande (maj 2015) Ny programversion FLEX Lön Version 15.2a Bäste kund! På följande sidor kan du läsa om de nyheter som har tillkommit i FLEX Lön i version 15.2a. Bland nyheterna kan nämnas

Läs mer

Användarmeddelande (januari 2014) Ny programversion. Version 14.1a

Användarmeddelande (januari 2014) Ny programversion. Version 14.1a Användarmeddelande (januari 2014) Ny programversion FLEX Tidredovisning Version 14.1a Bäste kund! På följande sidor kan du läsa om de nyheter som har tillkommit i FLEX Tidredovisning under 2013. Bland

Läs mer

6. Skapa kontrolluppgiftsregister

6. Skapa kontrolluppgiftsregister 6. Skapa kontrolluppgiftsregister Välj att arbeta i det föregående året databasen för inkomstår 2013. Löneprogrammet hanterar kontrolluppgift KU10. Som arbetsgivare ska du lämna kontrolluppgifter för alla

Läs mer

Användarmeddelande (december 2014) Ny programversion. Flex HRM Travel. Version 14.3

Användarmeddelande (december 2014) Ny programversion. Flex HRM Travel. Version 14.3 Användarmeddelande (december 2014) Ny programversion Flex HRM Travel Bäste kund! Version 14.3 På följande sidor kan du läsa om de nyheter som har tillkommit i FLEX HRM Travel i version 14.3. Bland nyheterna

Läs mer

Från och med 1 nov 2017 så hanteras detta i Poolia Benefits, länk finns på konsultportalen eller

Från och med 1 nov 2017 så hanteras detta i Poolia Benefits, länk finns på konsultportalen eller 1 (13) Lathund Flex HRM Innehållsförteckning Inloggning och grunduppgifter Registrera reseräkning o Inrikes eller utrikes resa o Bilresa o Utlägg & Representation Klarmarkering & Attestering Kortfattad

Läs mer

Årsskiftesrutiner (december 2014) FLEX Lön. Årsskifte januari 2015. Förberedelser & genomförande

Årsskiftesrutiner (december 2014) FLEX Lön. Årsskifte januari 2015. Förberedelser & genomförande Årsskiftesrutiner (december 2014) FLEX Lön Årsskifte januari 2015 Förberedelser & genomförande Bäste kund! Det börjar närma sig årsbyte i systemet och vi på FLEX Lön skulle vilja informera er kunder om

Läs mer

Lathund Flex HRM. Innehållsförteckning. Kortfattad information. Support

Lathund Flex HRM. Innehållsförteckning. Kortfattad information. Support 1 (18) Lathund Flex HRM Innehållsförteckning Inloggning och grunduppgifter Registrera reseräkning o Resor o Milersättning o Utlägg o Representation Klarmarkering & Attestering Kortfattad information Logga

Läs mer

Användarmeddelande (november 2015) Ny programversion. FLEX Lön. Version 16.1a

Användarmeddelande (november 2015) Ny programversion. FLEX Lön. Version 16.1a Användarmeddelande (november 2015) Ny programversion FLEX Lön Version 16.1a Bäste kund! På följande sidor kan du läsa om de nyheter som har tillkommit i FLEX Lön i version 16.1a. Bland nyheterna kan nämnas

Läs mer

8. Skapa register och validera kontrolluppgifter

8. Skapa register och validera kontrolluppgifter 8. Skapa register och validera kontrolluppgifter Skapa kontrolluppgifter VÄLJ ATT ARBETA I FÖREGÅENDE ÅR DATABASEN FÖR INKOMSTÅR 2016. Löneprogrammet hanterar kontrolluppgift KU10. Som arbetsgivare ska

Läs mer

7. Skapa register och validera kontrolluppgifter

7. Skapa register och validera kontrolluppgifter 7. Skapa register och validera kontrolluppgifter Skapa kontrolluppgifter VÄLJ ATT ARBETA I FÖREGÅENDE ÅR DATABASEN FÖR INKOMSTÅR 2018. Löneprogrammet hanterar kontrolluppgift KU10. Som arbetsgivare ska

Läs mer

Användarmeddelande (september 2014) Ny programversion. Flex HRM Plan. Version 14.2

Användarmeddelande (september 2014) Ny programversion. Flex HRM Plan. Version 14.2 Användarmeddelande (september 2014) Ny programversion Flex HRM Plan Bäste kund! Version 14.2 På följande sidor kan du läsa om de nyheter som har tillkommit i FLEX HRM Plan i version 14.2. Bland nyheterna

Läs mer

Kontek Lön/Sesam version

Kontek Lön/Sesam version Kontek Lön/Sesam version 2016.50 Version 2016.50 innehåller följande förändringar. Import från försystem Vid import av filformat PAxml (2.0) kan föräldraledighet anges per barn Om du använder filformatet

Läs mer

Användarmeddelande (november 2011) Ny programversion. Version 11.3a

Användarmeddelande (november 2011) Ny programversion. Version 11.3a Användarmeddelande (november 2011) Ny programversion Version 11.3a Bäste Kund! Vi har nu släppt FLEX Tidredovisning version 11.3a. Bland nyheterna i denna version kan nämnas att systemet nu hanterar flera

Läs mer

7. Skapa kontrolluppgiftsregister

7. Skapa kontrolluppgiftsregister VÄLJ ATT ARBETA I FÖREGÅENDE ÅR DATABASEN FÖR INKOMSTÅR 2014 7. Skapa kontrolluppgiftsregister Skapa register för kontrolluppgifter Utskrift av kontrolluppgifter Skapa kontrolluppgifter och skicka till

Läs mer

Avstämningar inför årsskiftet 2017/2018

Avstämningar inför årsskiftet 2017/2018 Avstämningar inför årsskiftet 2017/2018 Förbered dig i god tid inför årsskiftet. För att kunna rapportera kontrolluppgifter till Skatteverket är det viktigt att du går igenom vissa inställningar. Redan

Läs mer

Användarmeddelande. CSR förfrågan. Flex Lön 2016

Användarmeddelande. CSR förfrågan. Flex Lön 2016 Användarmeddelande CSR förfrågan Flex Lön 2016 Bäste kund! Snart är det dags att skicka in CSR-förfrågan till Centrala skatteregistret. På följande sidor finner du instruktioner om hur du skapar och skickar

Läs mer

Årsskiftesrutiner (november 2014) Årsskifte januari 2015. Förberedelser & genomförande

Årsskiftesrutiner (november 2014) Årsskifte januari 2015. Förberedelser & genomförande Årsskiftesrutiner (november 2014) FLEX Reseräkning Årsskifte januari 2015 Förberedelser & genomförande Bäste kund! Det börjar närma sig årsbyte i systemet och vi på FLEX Res skulle vilja informera er kunder

Läs mer

5. Gå igenom inställningar för anställda och företag

5. Gå igenom inställningar för anställda och företag 5. Gå igenom inställningar för anställda och företag I år har det skett förändringar i rutinen för kontrolluppgifter på grund av Skatteverkets nya regler gällande kontrolluppgifter. För att du med automatik

Läs mer

Avstämningar inför årsskiftet 2017/2018

Avstämningar inför årsskiftet 2017/2018 Avstämningar inför årsskiftet 2017/2018 Förbered dig i god tid inför årsskiftet. För att kunna rapportera kontrolluppgifter till Skatteverket är det viktigt att du går igenom vissa inställningar. Redan

Läs mer

Kontek Lön/Sesam version

Kontek Lön/Sesam version Kontek Lön/Sesam version 2016.02 Version 2016.02 innehåller följande förändringar. Regionalt företagsstöd för ungdomar - fullt avdrag ska göras Om ditt företag gör avdrag för Regionalt företagsstöd och

Läs mer

6. Nytt kalenderår. Nytt kalenderår i Access Nytt kalenderår i SQL

6. Nytt kalenderår. Nytt kalenderår i Access Nytt kalenderår i SQL 6. Nytt kalenderår Nytt kalenderår i Access Nytt kalenderår i SQL VIKTIGT! Om du arbetar i vår Cloud-miljö eller en liknande miljö, där flera användare arbetar med samma databaser/företag är det väldigt

Läs mer

Behöver du fördjupa dig i din avstämning?

Behöver du fördjupa dig i din avstämning? Behöver du fördjupa dig i din avstämning? Börja alltid med att följa dokumentet/checklistan med årsskiftesrutiner och använd detta avstämningsdokument om du behöver fördjupa dig i varför din avstämning

Läs mer

A n v ä n d a r m a n u a l

A n v ä n d a r m a n u a l A n v ä n d a r m a n u a l Palasso RESOR Version 5.21 2010-04-27 Innehåll 1 Om Palasso RESOR... 3 1.1 Starta Palasso... 3 2 Grundfönstret i Reserapportering... 5 2.1 Verktyg... 5 2.2 Menyval... 5 2.3

Läs mer

Användarmeddelande. Lönestrukturstatistik SCB/SN/KFS. Flex Lön Bäste kund!

Användarmeddelande. Lönestrukturstatistik SCB/SN/KFS. Flex Lön Bäste kund! Användarmeddelande Lönestrukturstatistik SCB/SN/KFS Flex Lön 2016 Bäste kund! Snart är det dags att skicka in lönestrukturstatistik för september 2016 till Svenskt Näringsliv, KFS och SCB (som fr o m i

Läs mer

Reseräkning för förtroendevalda. Information och instruktion för registrering

Reseräkning för förtroendevalda. Information och instruktion för registrering Reseräkning för förtroendevalda Information och instruktion för registrering 2019 02 25 Sidan 1. Innehållsförteckning 2. Beskrivning av symbolerna 3. Beskrivning av de olika fälten 4. Information om ersättning

Läs mer

Avstämningar inför årsskiftet 2016/2017

Avstämningar inför årsskiftet 2016/2017 Avstämningar inför årsskiftet 2016/2017 Förbered dig i god tid inför årsskiftet. För att kunna rapportera kontrolluppgifter till Skatteverket är det viktigt att du går igenom vissa inställningar. Redan

Läs mer

Kontek Travel Användarguide

Kontek Travel Användarguide Kontek Travel Användarguide 2 Innehållsförteckning Arbetsflöde / Översikt Logga in Registrera reseräkning Resa Utlägg/Avdrag Representation Körjournal Spara och kontrollera Klarmarkera reseräkningen Skriva

Läs mer

Användarmeddelande (maj 2016) Ny programversion. FLEX Lön. Version 16.2a

Användarmeddelande (maj 2016) Ny programversion. FLEX Lön. Version 16.2a Användarmeddelande (maj 2016) Ny programversion FLEX Lön Version 16.2a Bäste kund! På följande sidor kan du läsa om de nyheter som har tillkommit i Flex Lön i version 16.2a. Bland nyheterna kan nämnas

Läs mer

Användarmeddelande FLEX Lön

Användarmeddelande FLEX Lön Användarmeddelande 20151022 FLEX Lön Bäste kund! Nu är det dags att skicka in lönestrukturstatistik för september 2015 till Svenskt Näringsliv, KFS och SCB. Statistiken ska vara SCB tillhanda senast 30

Läs mer

Körschema för årsuppdatering 2010-2011. Version 2,18. Läs igenom dokumentet innan du börjar med årsavstämningen!

Körschema för årsuppdatering 2010-2011. Version 2,18. Läs igenom dokumentet innan du börjar med årsavstämningen! Hantverksdata Bilanco Körschema för årsuppdatering 2010-2011 Version 2,18 Läs igenom dokumentet innan du börjar med årsavstämningen! Innehåll AVSTÄMNINGSLISTA... - 3 - Kontrolluppgifter - test... - 4 -

Läs mer

HogiaLön Classic - version 2014.1.2

HogiaLön Classic - version 2014.1.2 HogiaLön Classic - version 2014.1.2 Installationsanvisningar OBS! Läs först avsnittet om skattedeklaration nedan. Om HogiaLön Classic är installerad och används på flera datorer är det viktigt att uppdateringen

Läs mer

FLEX Personalsystem. Uppdateringsanvisning

FLEX Personalsystem. Uppdateringsanvisning FLEX Personalsystem Uppdateringsanvisning Innehållsförteckning UPPDATERING... 3 Allmänt... 3 Förberedelser... 3 Informera om uppdatering... 3 Ladda hem uppdateringsfiler... 4 Att observera vid uppdatering...

Läs mer

Användarmeddelande (september 2014) Ny programversion. Flex HRM Time. Version 14.2

Användarmeddelande (september 2014) Ny programversion. Flex HRM Time. Version 14.2 Användarmeddelande (september 2014) Ny programversion Flex HRM Time Bäste kund! Version 14.2 På följande sidor kan du läsa om de nyheter som har tillkommit i FLEX HRM Time i version 14.2. Bland nyheterna

Läs mer

Behöver du fördjupa dig i din avstämning?

Behöver du fördjupa dig i din avstämning? Behöver du fördjupa dig i din avstämning? Börja alltid med att följa dokumentet/checklistan med årsskiftesrutiner och använd detta avstämningsdokument om du behöver fördjupa dig i varför din avstämning

Läs mer

Lathund för Reserapportörer i Egenrapportering

Lathund för Reserapportörer i Egenrapportering 2013-10-24 Version 5.40 Lathund för Reserapportörer i Egenrapportering Har du frågor? Ring: Malin Jonsson 063-165436 Violeth Lindström 063-165321 Jenny Smedman 060-148553 Helene Karlsson 063-165322 Katarina

Läs mer

Heroma Rese. Manual för medarbetare. vid inrikes tjänsteresor. Version 1.0 Version 1.0 Version 1.0. Löneservice, senast uppdaterad

Heroma Rese. Manual för medarbetare. vid inrikes tjänsteresor. Version 1.0 Version 1.0 Version 1.0. Löneservice, senast uppdaterad Heroma Rese Manual för medarbetare vid inrikes tjänsteresor Löneservice, senast uppdaterad 2019-07-12 Version 1.0 Version 1.0 Version 1.0 Innehåll Funktioner och knappval... 2 Registrera ny reseräkning...

Läs mer

Arbetsgivardeklaration (AGI) till Skatteverket

Arbetsgivardeklaration (AGI) till Skatteverket Arbetsgivardeklaration (AGI) till Skatteverket Från 1 januari 2019 ska alla företag med anställda lämna arbetsgivardeklaration månadsvis och på individnivå (AGI) istället för årliga kontrolluppgifter och

Läs mer

Visma Company Expense. Manual för administratörer och redovisningskonsulter

Visma Company Expense. Manual för administratörer och redovisningskonsulter Visma Company Expense Manual för administratörer och redovisningskonsulter 1 Innehållsförteckning Sida 1. Kom igång 3 2. Inställningar 3-5 2.1. Rapportmottagare 3 2.2. Utläggskoder och Kontoplan 4 2.3.

Läs mer

Behöver du fördjupa dig i din avstämning?

Behöver du fördjupa dig i din avstämning? Behöver du fördjupa dig i din avstämning? Börja alltid med att följa checklistan som finns i dokumentet Årsskiftesrutiner och använd detta avstämningsdokument om du behöver fördjupa dig i varför din avstämning

Läs mer

LATHUND FÖR RESENÄREN

LATHUND FÖR RESENÄREN LATHUND FÖR RESENÄREN Öppna din webbläsare och skriv in webbadressen i adressfältet. Spara sidan som en Favorit i webbläsaren: https://kth.ebuilder.se/ Du hittar även länken under KTH Intranät/Administrativt

Läs mer

Funktionsbeskrivning MyPayslip för Hogia Lön

Funktionsbeskrivning MyPayslip för Hogia Lön Funktionsbeskrivning MyPayslip för Hogia Lön Publicera de anställdas lönespecifikationer och eller kontrolluppgifter i mobilen via MyPayslip i Hogia Lön I löneprogrammet finns det möjlighet att via tillägget

Läs mer

Användarmeddelande. Ny programversion. Flex HRM Travel, version 171

Användarmeddelande. Ny programversion. Flex HRM Travel, version 171 FORMsoft AB 2016 Användarmeddelande Ny programversion Flex HRM Travel, version 171 Bäste kund! På följande sidor kan du läsa om de nyheter som har tillkommit i Flex HRM Travel, version 171. Bland nyheterna

Läs mer

Çrona Rapportera LSS

Çrona Rapportera LSS Çrona Rapportera LSS DataVara AB har specialiserat sig på att utveckla programvaror för personaladministration. Bland produkterna finner du löneprogram, tid- och reseräkningsprogram samt personaldokument.

Läs mer

HEROMA RESE ANVÄNDARMANUAL FÖR RESERÄKNING I HEROMA

HEROMA RESE ANVÄNDARMANUAL FÖR RESERÄKNING I HEROMA HEROMA RESE ANVÄNDARMANUAL FÖR RESERÄKNING I HEROMA 2014-09-25 1 Innehållsförteckning 1 Inloggning... 3 2 Verktygsfält... 4 3 Registrera reseräkning... 4 3.1 Reseräkning Information... 4 3.1.1 Reseräkning

Läs mer

LATHUND FÖR RESENÄREN

LATHUND FÖR RESENÄREN PA/KTH-RES/20101206 LATHUND FÖR RESENÄREN Öppna din webbläsare och skriv in webbadressen i adressfältet: https://kth.ebuilder.se/ Du hittar även länken under KTH Intranät/Administrativt stöd/kth-res, eller

Läs mer

Behöver du fördjupa dig i din avstämning?

Behöver du fördjupa dig i din avstämning? Behöver du fördjupa dig i din avstämning? Börja alltid med att följa checklistan som finns i dokumentet Årsskiftesrutiner och använd detta avstämningsdokument om du behöver fördjupa dig i varför din avstämning

Läs mer

7. Skapa kontrolluppgiftsregister

7. Skapa kontrolluppgiftsregister 7. Skapa kontrolluppgiftsregister VÄLJ ATT ARBETA I FÖREGÅENDE ÅR DATABASEN FÖR INKOMSTÅR 2014. Löneprogrammet hanterar kontrolluppgift KU10. Som arbetsgivare ska du lämna kontrolluppgifter för alla anställda

Läs mer

Här följer en sammanställning av programförändringar i Hogia Lön version 2014.2

Här följer en sammanställning av programförändringar i Hogia Lön version 2014.2 Hogia Lön Här följer en sammanställning av programförändringar i Hogia Lön version 2014.2 Innehåll Nyheter 2014.2... 1 Bilförmånsberäkning... 1 Anställningsnummer i anställdaregistret... 2 Uppdaterat filformat

Läs mer

2. Stäm av arbetsgivardeklarationen mot ackumulatorerna

2. Stäm av arbetsgivardeklarationen mot ackumulatorerna 2. Stäm av arbetsgivardeklarationen mot ackumulatorerna Avstämning Skatteverket jämför arbetsgivardeklarationerna du har lämnat in under året med kontrolluppgifterna du skickar in vid årsskiftet. Kom ihåg

Läs mer

Behöver du fördjupa dig i din avstämning?

Behöver du fördjupa dig i din avstämning? Behöver du fördjupa dig i din avstämning? Börja alltid med att följa checklistan som finns i dokumentet Årsskiftesrutiner och använd detta avstämningsdokument om du behöver fördjupa dig i varför din avstämning

Läs mer

Avstämning lön inför kontrolluppgifter före årsuppdateringen

Avstämning lön inför kontrolluppgifter före årsuppdateringen Entré Avstämning lön inför kontrolluppgifter före årsuppdateringen Detta dokument är en hjälp till att stämma av utbetald lön mot kontrolluppgifter och arbetsgivardeklarationen före inläsningen av årsuppdateringen

Läs mer

Användarmeddelande (november 2014) Ny programversion. FLEX Lön. Version 14.3a

Användarmeddelande (november 2014) Ny programversion. FLEX Lön. Version 14.3a Användarmeddelande (november 2014) Ny programversion FLEX Lön Version 14.3a Bäste kund! På följande sidor kan du läsa om de nyheter som har tillkommit i FLEX Lön i version 14.3a. Bland nyheterna kan nämnas

Läs mer

Hogia Personal version 13.1.138 (2013-01-16)

Hogia Personal version 13.1.138 (2013-01-16) Hogia Personal version 13.1.138 Här följer en sammanställning av programförändringar som skett i version 12.1.16 till 13.1.138 av Hogia Personal. Hogia Personal version 13.1.138 (2013-01-16) Vi har gjort

Läs mer

Heroma Rese LFV Snabbguide- Inrikes resa konterad pa hemkostnadssta lle

Heroma Rese LFV Snabbguide- Inrikes resa konterad pa hemkostnadssta lle Instruktion 2015-10-02 1.0 D-2015-050382 1(13) HEROMA RESE LFV - SNABBGUIDE INRIKES RESA KONTERAD PÅ HEMKOSTNADSSTÄLLE Heroma Rese LFV Snabbguide- Inrikes resa konterad pa hemkostnadssta lle Instruktion

Läs mer

LATHUND FLEX TIDREDOVISNING, RESERÄKNING OCH UTLÄGG

LATHUND FLEX TIDREDOVISNING, RESERÄKNING OCH UTLÄGG 131121 LATHUND FLEX TIDREDOVISNING, RESERÄKNING OCH UTLÄGG Innehållsförteckning klicka på rad för att komma direkt till sidan INLOGGNINGSANVISNINGAR... 2 INMATNING AV KOD, PROJEKT, TID, FRÅNVARO... 3 UTTAG

Läs mer

LATHUND PA-WEBBEN SNABBKURS RESOR. Redigerad 2012-01-20

LATHUND PA-WEBBEN SNABBKURS RESOR. Redigerad 2012-01-20 LATHUND PA-WEBBEN SNABBKURS RESOR Redigerad 0-0-0 INLOGGNING OCH UTLOGGNING... INLOGGNING... UTLOGGNING... SPRÅKVAL... FLÖDET FÖR RESERÄKNINGAR OCH UTLÄGG... SYMBOLER I PA-WEBBEN... 4 FÖR DIG SOM ÄR RESENÄR...

Läs mer

Utrikes resa i HR-res

Utrikes resa i HR-res Personalavdelningen 2010-08-27 1 av 9 Utrikes resa i HR-res 1. Välj Reseräkningar och klicka på Resenärsuppg./Ny reseräkning. Har du flera befattningar, markera den befattning du ska resa för. Klicka sedan

Läs mer

Heroma Rese. Användarmanual Medarbetare

Heroma Rese. Användarmanual Medarbetare Heroma Rese Användarmanual Medarbetare Inrikes tjänsteresa med övernattning Innehåll Allmänt... 3 Vad är Heroma rese?... 3 Var hittar jag Heroma rese?... 3 Var hittar jag mina reseräkningar i Heroma rese?...

Läs mer

Avstämning lön inför kontrolluppgifter före årsuppdateringen

Avstämning lön inför kontrolluppgifter före årsuppdateringen Entré Avstämning lön inför kontrolluppgifter före årsuppdateringen Detta dokument hjälper dig att stämma av utbetald lön mot kontrolluppgifter och uppbördsdeklarationen före du läst in årsuppdateringen

Läs mer

Körschema för Årsuppdatering 2010-2011. Version 1,9. Läs igenom dokumentet innan du börjar med årsavstämningen!

Körschema för Årsuppdatering 2010-2011. Version 1,9. Läs igenom dokumentet innan du börjar med årsavstämningen! Hantverksdata Bilanco Körschema för Årsuppdatering 2010-2011 Version 1,9 Läs igenom dokumentet innan du börjar med årsavstämningen! Innehåll AVSTÄMNINGSLISTA... - 3 - Kontrolluppgifter - test... - 4 -

Läs mer

2. Stäm av arbetsgivardeklarationen mot ackumulatorerna

2. Stäm av arbetsgivardeklarationen mot ackumulatorerna 2. Stäm av arbetsgivardeklarationen mot ackumulatorerna Avstämning Skatteverket jämför arbetsgivardeklarationerna du har lämnat in under året med kontrolluppgifterna du skickar in vid årsskiftet. Kom ihåg

Läs mer

Aktivitetsstöd Importfunktion

Aktivitetsstöd Importfunktion Utbildningsmaterial Aktivitetsstöd Importfunktion Sidan 1 (20) Datum: 2011-10-05 Version 1.2 Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 2. Importera en fil med medlemmar i Aktivitetsstöd... 4 3. Lägga till

Läs mer

Mobilus får inte användas under tiden uppdateringen genomförs.

Mobilus får inte användas under tiden uppdateringen genomförs. Uppdatera Mobilus Professional till version 1.0.6 Mobilus får inte användas under tiden uppdateringen genomförs. OBS! Innan du påbörjar uppdateringen till version 1.0.6 måste du ladda ner och installera

Läs mer

Körschema för årsuppdatering Version 2,30. Läs igenom dokumentet innan du börjar med årsavstämningen!

Körschema för årsuppdatering Version 2,30. Läs igenom dokumentet innan du börjar med årsavstämningen! Hantverksdata Bilanco Körschema för årsuppdatering 2011-2012 Version 2,30 Läs igenom dokumentet innan du börjar med årsavstämningen! Innehåll LATHUND FÖR ÅRSSKIFTE LÖN 2011 2012... - 2-1. LÄS IN UPPDATERINGEN...

Läs mer

Förändringar per 1 oktober 2011 i FLEX reseräkning

Förändringar per 1 oktober 2011 i FLEX reseräkning Förändringar per 1 oktober 2011 i FLEX reseräkning 1. Deadline för inlämning och attestering av reseräkning är flyttat till den 6:e i månaden. a) Infaller den 6:e på en helg ska reseräkningen vara inkommen

Läs mer

KONTROLLUPPGIFTER FÖR INKOMSTÅR 2007. Skatteverkets inläsningscentral Enhet 4300 839 86 Östersund. www.skatteverket.se

KONTROLLUPPGIFTER FÖR INKOMSTÅR 2007. Skatteverkets inläsningscentral Enhet 4300 839 86 Östersund. www.skatteverket.se KONTROLLUPPGIFTER FÖR INKOMSTÅR 2007 SKV: s inläsningsställe för kontrolluppgifter på diskett: Skatteverkets inläsningscentral Enhet 4300 839 86 Östersund Det finns mycket information på Skatteverkets

Läs mer

Konfigurationsguide för Hogia PBM Time & Project för Installatörer, IT-tekniker

Konfigurationsguide för Hogia PBM Time & Project för Installatörer, IT-tekniker Konfigurationsguide Produkt/projekt Version Datum Sida Hogia PBM Time & Project 13.4 2013-10-11 1 (64) Konfigurationsguide för Hogia PBM Time & Project för Installatörer, IT-tekniker Konfiguration sker

Läs mer

Handbok Hogia PBM Payslip

Handbok Hogia PBM Payslip Handbok Innehållsförteckning Vad är... 2 Portalens uppbyggnad... 2 Hem... 2 Mina uppgifter... 2 pråk (Tilläggsmodul Hogia PBM)... 2 Användaruppgifter... 2 Personlig information... 3 Vänster meny... 3 Portalyta...

Läs mer

Versionsnyheter från Visma Spcs

Versionsnyheter från Visma Spcs Versionsnyheter från Visma Spcs Visma Lön Special version 2016.00 Vanliga frågor vid årsavslut Måste jag uppdatera till version 2016.00 innan jag gör januarilönen? Ja, du måste uppdatera till version 2016.00

Läs mer

Kom igång med Visma Byråpaket

Kom igång med Visma Byråpaket Kom igång med Visma Byråpaket Nedan följer en arbetsgång över hur du kommer igång med ditt Visma Byråpaket. När du har genomfört de instruktioner som är aktuella för dig och din byråpaketslösning, kan

Läs mer

Här följer en sammanställning av programförändringar som skett i version 14.2 av HogiaLön Plus.

Här följer en sammanställning av programförändringar som skett i version 14.2 av HogiaLön Plus. HogiaLön Plus 14.2 Här följer en sammanställning av programförändringar som skett i version 14.2 av HogiaLön Plus. OBS! När du uppdaterar/installerar får inga användare vara inloggade i HogiaLön Plus.

Läs mer

LATHUND FÖR GRANSKAREN

LATHUND FÖR GRANSKAREN PA/KTH-RES/20101206 LATHUND FÖR GRANSKAREN Öppna din webbläsare och skriv in nedanstående webbadressen i adressfältet: https://kth.ebuilder.se/ Du hittar även länken under KTH Intranät/Administrativt stöd/kth-res,

Läs mer

Instruktioner till FLEX reseräkning

Instruktioner till FLEX reseräkning Instruktioner till FLEX reseräkning 1. Deadline för inlämning och attestering av reseräkning är den 6:e i månaden. a) Infaller den 6:e på en helg ska reseräkningen vara inkommen till Löneavdelningen och

Läs mer

Installationsanvisningar Mamut Skatt Norstedts

Installationsanvisningar Mamut Skatt Norstedts Installationsanvisningar Mamut Skatt Norstedts Observera att du vid nyinstallation först måste installera Norstedts Systemkomponenter, som finns för nedladdning på denna Supportsida. Följ instruktionerna

Läs mer

Administratörsmanual Companyexpense (Lön)

Administratörsmanual Companyexpense (Lön) Administratörsmanual Companyexpense (Lön) Companyexpense Svenska AB 556977-0075 companyexpense.se 0771 584 886 info@companyexpense.se Innehållsförteckning 1. Kom igång 2 2. Min organisation 3 2.1 Översikt

Läs mer

Versionsinformations för version 4.96

Versionsinformations för version 4.96 Versionsinformations för version 4.96 Denna version innehåller 2015 års samlade utveckling, som har utförts i versionerna 4.95, 4.95 B, 4.95 C samt 4.95 D 1 Version 4.95 D SMS-påminnelser Nu finns möjligheten

Läs mer

KTH-RES Det nya gränssnittet

KTH-RES Det nya gränssnittet KTH-RES Det nya gränssnittet 1. Inloggning Inloggningen sker på samma sätt som tidigare (med användarnamn och lösenord) under Mina tjänster eller också via hemsidan Tjänsteresor i KTHs intranät. 2. Välkomstsida

Läs mer

Copernicus Nyheter Version v201701_2. Sid 1

Copernicus Nyheter Version v201701_2. Sid 1 Copernicus Nyheter Version v201701_2 Sid 1 Innehållsförteckning ALLMÄNT OM NYHETSDOKUMENTATIONEN... 3 NYHETER WEBB MODULEN FÖR TID... 3 TIDRAPPORTERING... 3 Prestandaförbättring i dagtidrapporten... 3

Läs mer

Heroma Rese. Användarmanual Medarbetare

Heroma Rese. Användarmanual Medarbetare Heroma Rese Användarmanual Medarbetare Kilometerersättning/Utlägg Innehåll Allmänt... 3 Vad är Heroma rese?... 3 Var hittar jag Heroma rese?... 3 Var hittar jag mina reseräkningar i Heroma rese?... 3 Var

Läs mer

2. Stäm av arbetsgivardeklarationen mot ackumulatorerna

2. Stäm av arbetsgivardeklarationen mot ackumulatorerna 2. Stäm av arbetsgivardeklarationen mot ackumulatorerna Arbetsgivardeklaration mot ackumulatorvärden Avstämningar inför årsskiftet nr 1 Avstämningar inför årsskiftet forts nr 1 Skatteverket jämför arbetsgivardeklarationerna

Läs mer

Çrona Resenär iphone. Version 2.0

Çrona Resenär iphone. Version 2.0 Çrona Resenär iphone Version 2.0, c Crona Resenär iphone Med Crona Resenär iphone kan du på din iphone eller ipad registrera din reseräkning direkt när den faktiskt sker. Du klickar på telefonen vid avresa,

Läs mer

Avstämningar inför årsskiftet 2014/2015

Avstämningar inför årsskiftet 2014/2015 Avstämningar inför årsskiftet 2014/2015 Börja förbereda dig i god tid inför årsskiftet. Redan på hösten kan du stämma av ackumulatorvärden i ditt löneprogram, om du inte gör det kontinuerligt varje månad

Läs mer

2012-01-30. Lathund för Reserapportörer i Egenrapportering. Granskare: Förvaltningen: Karin Johnson Birgitta Fröjd. UKK Kicki Konpan Susanne Nastri

2012-01-30. Lathund för Reserapportörer i Egenrapportering. Granskare: Förvaltningen: Karin Johnson Birgitta Fröjd. UKK Kicki Konpan Susanne Nastri 2012-01-30 Lathund för Reserapportörer i Egenrapportering Granskare: Förvaltningen: Karin Johnson Birgitta Fröjd UKK Kicki Konpan Susanne Nastri Om du har frågor hör gärna av dig till Birgitta Fröjd 021-10

Läs mer

Användaren - Kom igång

Användaren - Kom igång Användaren - Kom igång I Companyexpense kan du registrera utlägg både på webben och i appen för representation, milersättning och traktamente. Dessutom har du en översikt med alla dina rapporter, samt

Läs mer

Konvertering från Klients databas till Norstedts Byrå

Konvertering från Klients databas till Norstedts Byrå Konvertering från Klients databas till Norstedts Byrå Det är viktigt att du följer dessa anvisningar noga. Tänk på att starta tidigt då det kan ta lång tid. Allt mellan 30 minuter till 8 timmar beroende

Läs mer

Kom igång med Swish i kassan!

Kom igång med Swish i kassan! Kom igång med Swish i kassan! Beskrivning Den här dokumentationen beskriver hur man kommer igång med vår koppling till Swish i kassasystemet och är framtagen i syfte att butiken själv skall kunna klara

Läs mer

fas Följebrev ny version Datum: 2005-01-04 lön Version: 037 Sidan: 1 av 7

fas Följebrev ny version Datum: 2005-01-04 lön Version: 037 Sidan: 1 av 7 Sidan: 1 av 7 Arkiv Formulär kodtexter Pga. den nya pensionsinrapporteringen har BSF-koderna delats upp med en grupp för BSF koder avtal kommunal och en grupp för BSF koder avtal övriga. Lönerutiner Formulär

Läs mer