Arbeta smart med Wilo

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Arbeta smart med Wilo"

Transkript

1 Information för installatörer Arbeta smart med Wilo Spara tid och förenkla ditt arbete med högeffektiva pumpar Wilo-Stratos PICO: med automatisk avluftning Wilo-Appen: alltid närvarande Pumpar som används: översiktlig produktbeskrivning Sidan 8 Sidan 12 Sidan 16

2 Dirk Winterkamp, Lab Technician WILO SE Testa det minsta för att åstadkomma det största, det kallar jag Pioneering for You. En modern pump är en komplex produkt där varje detalj spelar stor roll. Våra testmetoder lämnar ingenting åt slumpen. Genom att alltid ligga i framkant så har vi kontinuerligt optimerat kapaciteten och livslängden på våra produkter. Läs mer på Wilo-Geniax Wilo-Stratos PICO Wilo-Stratos Wilo-Stratos GIGA Wilo-SiBoost Smart Helix EXCEL

3 Ledare 3 Ledare Under arbetsdagen ställs du som installatör inför nya utmaningar. Du vill utföra ett gott arbete och göra dina kunder nöjda. Vårt mål är därför att underlätta din vardag med våra produkter och anläggningslösningar. Redan 1872 började vi på Wilo att utveckla våra visionära idéer till intelligenta lösningar, som ständigt sätter nya standarder på marknaden. Vår företagsgrundare Caspar Ludwig Opländer hade som mål att genom sin koppar- och mässingsfabrik förbättra och underlätta människornas vattenförsörjning. I denna broschyr vill vi bland annat presentera Wilo-Appen, som hjälper till vid pumpbyte och tillhandahåller en mängd tekniska detaljer och tips. Dessutom får du lära dig mer om den automatiska avluftningsfunktionen hos pumpen Wilo-Stratos PICO, en funktion som förenklar ditt arbete och sparar mycket tid. På följande sidor kan du läsa om hur våra produkter gör din arbetsdag enklare det är Pioneering for You.

4 4 Innehåll Innehållsförteckning 6 Inget åt slumpen 8 Wilo-Stratos PICO 12 Wilo-Appen En intervju med Niko Kösling, Senior Manager Service Business Consultant på WILO SE, om fördelarna med Wilos produkter och det omfattande serviceutbudet. Så sparar du tid: Vid idrifttagning tar Wilo-Stratos PICO över en del av arbetet och hjälper installatören. Från utbytesinformation till pumpguide: Den kostnadsfria appen samlar all viktig information.

5 16 Produkterna under användning 18 Teknisk information 22 Datum Från källare till takvåning: Wilos pumpar kan användas på alla möjliga platser i fastigheten. Pumpar, kurvor och produktfördelar: Pumpinformationen och alla detaljer i överblick. Wilo på väg: Vi besöker regelbundet mässor och fackkonferenser och anordnar kundutbildningar.

6 Ett personligt utbyte av erfarenheter är mycket viktigt för oss, därför har vi globalt investerat i utbildningslokaler där vi bedriver utbildning på plats med hjälp av professionella pumpoch anläggningsexperter. Niko Kösling, Senior Manager Service Business Consultant, WILO SE

7 Efterfrågad 7 Inget åt slumpen Hur kan Wilo garantera så pass hög kvalitet? Vår slogan Pioneering for You är inte bara ett tomt påstående. Vi lever efter denna slogan varje dag. Det börjar redan då vi testar produkterna: Vi utvecklingar nämligen bara tekniska lösningar som vi själva övertygas av. Under det löpande utvecklingsarbetet måste varje produkt genomgå ett stort antal processer och kontinuerligt uppdateras av datorsimuleringar och olika labbtester. Det dröjer ett tag innan våra innovationer börjar produceras, eftersom vi hela tiden kontrollerar och reviderar våra produkters kvalitet och tillförlitlighet. Därför har alla pumpar som vi släpper ut på marknaden en lång livslängd och lever upp till kundernas krav på tillförlitlighet. Hur ser Wilo på monteringsförfarandet och produktens användarvänlighet? Det är naturligtvis väldigt viktigt för oss att såväl installation som användning är enkel och intuitiv. Många av våra pumpserier kan till och med monteras utan verktyg, och vår rödaknappen teknologi säkerställer att våra produkter kan manövreras på ett smidigt sätt. Vidare erbjuder vi våra servicepartner målinriktade utbildningar, där vi i detalj visar hur det dagliga arbetet kan effektiviseras med hjälp av våra produkter. Ett personligt utbyte av erfarenheter är mycket viktigt för oss, därför har vi väl utrustade utbildningslokaler där vi bedriver utbildning på plats med hjälp av professionella pump- och anläggningsexperter. Detta utbildningspaket omfattar även underhållsarbeten, inspektioner och översyn. Vår grundprincip Wilo förblir din pumpexpert i vått och torrt tar vi på stort allvar vår service upphör inte efter installationen. Både före och efteråt bistår vi våra partner med tips och råd. Vilka är fördelarna med Wilos produkter? Utöver den enastående servicen erbjuder Wilo smarta pumpar: De är hållbara, tysta, energisnåla och anpassar sig noggrant efter moderna prestandakrav och systemlösningar. En intelligent regleringsmjukvara ser till att effektiviteten bibehålls även vid varierande belastning. Dessutom är många av våra produkter näst intill ljudlösa, exempelvis Wilo- Stratos PICO. Mer information finns under följande länk: installatoerer

8 Snabbare idrifttagning, tack vare avluftningsfunktionen från Wilo Behaglig och effektiv. Den automatiska avluftningsfunktionen från Wilo sparar värdefull tid vid varje pumpinstallation. Arbetet går snabbare och lämnar mer tid åt andra uppgifter. För den som arbetar med snäva tidsramar är varje minut värdefull. Wilo hjälper installatörer med installationer både under och före monteringen. Installatörernas arbetsdagar går ofta inte att planera, eftersom oförutsedda händelser ofta inträffar därför gäller det att agera snabbt och spontant. När det gäller nödfall och kundsupport är ingen dag den andra lik. En god grundplanering med tilltagna tidsmarginaler kan visserligen underlätta arbetsförloppet, men oplanerade händelser inträffar nästan dagligen.

9 Wilo-Stratos PICO 9 Assistans för installatören Om en installatör har tagit över ett företags fastighetsförvaltning eller om en privatperson rapporterar ett problem kan man vara säker på en sak: Lösningen på problemet kan aldrig gå för snabbt. Så tidigt som vid monteringen av pumpen kan tid sparas, t.ex. med Wilo- Stratos PICO. Med sin inbyggda avluftningsfunktion sparas värdefull tid redan under idrifttagningen. Oönskad luft i rotorrummet kan enkelt slussas ut med avluftningsfunktionen. Efter den automatiska avluftningen måste pumpen inte ställas in och återstartas, utan försätts automatiskt i driftläge. Wilo-Stratos PICO, den bekväma Wilo-Stratos PICO är en premium-högeffektiv pump primärt avsedd för värmecirkulation i en- och tvåfamiljshus samt för klimattillämpningar och industriella cirkulationsanläggningar.

10 10 Wilo-Stratos PICO Den enkla hanteringen underlättar arbetet. 11 Detaljerad information på sidan 18 En knapptryckning räcker Hanteringen är enkel: Med den tydliga skärmen, den översiktliga menystyrningen och den beprövade rödaknappen teknologin är alla inställningsparametrar mycket lätta att identifiera och kontrollera. Det behövs endast en knapptryckning för att aktivera den automatiska avluftningsfunktionen på Wilo-Stratos PICO. Mer information finns under följande länk: installatoerer På skärmen kan avläsas när avluftningsrutinen är aktiverad och när den är avslutad. Eftersom pumpen redan är korrekt inställd före installationen sparas värdefull tid vid idrifttagningen. Praktisk indikering Tack vare den tydliga skärmen med den översiktliga menystyrningen är alla inställningsparametrar lätta att kontrollera. Bara kläm fast, Sammankoppla och starta pumpen. Den verktygslösa anslutningen och den tydliga skärmen.

11 10 Wilo-Stratos PICO Den enkla hanteringen underlättar arbetet. 11 Detaljerad information på sidan 18 En knapptryckning räcker Hanteringen är enkel: Med den tydliga skärmen, den översiktliga menystyrningen och den beprövade rödaknappen teknologin är alla inställningsparametrar mycket lätta att identifiera och kontrollera. Det behövs endast en knapptryckning för att aktivera den automatiska avluftningsfunktionen på Wilo-Stratos PICO. Mer information finns under följande länk: installatoerer På skärmen kan avläsas när avluftningsrutinen är aktiverad och när den är avslutad. Eftersom pumpen redan är korrekt inställd före installationen sparas värdefull tid vid idrifttagningen. Praktisk indikering Tack vare den tydliga skärmen med den översiktliga menystyrningen är alla inställningsparametrar lätta att kontrollera. Bara kläm fast, Sammankoppla och starta pumpen. Den verktygslösa anslutningen och den tydliga skärmen.

12 Wilo-Appen: Den kompetenta medhjälparen finns alltid till hands Från utbytesinformation till besparingskalkylator. All information om produktportföljen samlas i den kostnadsfria appen, som kan användas i en smartphone eller en surfplatta. En stor del av datan och funktionerna installeras på enheten direkt efter nedladdningen på så vis behöver installatören inte bekymra sig vid bristfällig mottagning och internetåtkomst. Denna smarta medhjälpare besvarar alla frågor kring Wilos produktportfölj på några sekunder. Större delen av informationen och funktionerna installeras direkt på den mobila enheten och är därmed tillgänglig även i offline-läge. Ungefär hur mycket pengar sparar jag genom att montera den nya cirkulationspumpen? Den här frågan är säkert bekant för de flesta installatörer. För den som inte vill spendera tid på att rota igenom en bunt bilagor och lappar står Wilo-Appen till tjänst.

13 Wilo-appen 13 Onlinekatalogen ger en god överblick Vidare assisteras installatörerna av Wilo- Appen vid service- och monteringstillfällenas förberedelser och efterarbeten. I den interaktiva utbytesinformationen, Wilo-Pumplotsen, finns en förteckning över vilka gamla pumpar som kan bytas ut mot en viss Wilo-produkt. I denna förteckning, där tusentals vanliga pumpar listas, finns alla möjliga utbytesrekommendationer med information om passande utbytestillbehör om ett sådant krävs. Utöver sökfunktionen för Wilo-produkter, en pumpguide som listar grundprinciperna för värmeledningspumpar samt en minikatalog över pumpar, finns även ett verktyg för pumpdimensionering, vilket underlättar arbetsdagen. Mata in önskad driftpunkt för pumpen så övertar Wilos server pumpdimensioneringen och rekommenderar en passande Wilo-pump.. Snabbhjälp Wilo-Appen gör en individuell beräkning av kundens el- och CO 2 -besparingspotential på bara några sekunder. Mer information finns under följande länk: artisians-se/support-och-verktyg/ app Verktygen hjälper dig direkt på plats, även offline. Felsökningsassistenten innehåller information om felkoder och åtgärder. Därmed sparas värdefull tid som kan användas till nästa uppdrag.

14 14 Wilo-Stratos PICO 15 Wilo-Appen samlar hela pumpvärlden och många funktioner och nyheter kring Wilo i din smartphone eller surfplatta. Hela produktportföljen i överblick Ett viktigt verktyg i appen är felsökningsassistenten, som hjälper installatören att direkt fastställa felorsaken. Vid problem bistår felmeddelandeassistenten genast med relevant information om hur problemet kan lösas. WiloAppen kan dock göra mer än så: Besparingskalkylatorn beräknar noggrannt och fackmannamässigt sänkningen av elkostnaderna och CO2-utsläppen vid användning av en energieffektiv högeffektiv pump från Wilo jämfört med en oreglerad värmeledningspump. Appen tillhandahåller även aktuella nyheter, tips och tricks för hela Wilos produktportfölj, en enhetskalkylator och en ficklampa. Wilo-Appen, den övertygande: Wilo-appen kan laddas ned kostnadsfritt från App Store, Google Play och från BlackBerry World. För övriga smartphones och surfplattor finns Wilo-appen som webb-app på app.wilo.com. Felsökningsassistenten ger information för åtgärdande vid felmeddelanden Interaktiv utbytesinformation för värmeledningsoch tappvarmvattenpumpar med den populära Wilo-Pumplotsen Onlinekatalog med snabb och okomplicerad åtkomst till all produktinformation Besparingskalkylator för elkostnaderna och CO2-utsläppen Pumpdimensionering med rekommendation om passande Wilo-pump Om frågor skulle dyka upp så besvaras dessa av respektive kontaktperson som du hittar under menyn för kontakter. App Store is a service mark of Apple Inc. app.wilo.com/de Den överskådliga appen ger massor av extrainformation. Android is a trademark of Google Inc. Wilo-Appen kan laddas ned kostnadsfritt från App Store, Google Play och från BlackBerry World. För övriga smartphones finns Wilo-Appen som webb-app på app.wilo.com.

15 14 Wilo-Stratos PICO 15 Wilo-Appen samlar hela pumpvärlden och många funktioner och nyheter kring Wilo i din smartphone eller surfplatta. Hela produktportföljen i överblick Ett viktigt verktyg i appen är felsökningsassistenten, som hjälper installatören att direkt fastställa felorsaken. Vid problem bistår felmeddelandeassistenten genast med relevant information om hur problemet kan lösas. WiloAppen kan dock göra mer än så: Besparingskalkylatorn beräknar noggrannt och fackmannamässigt sänkningen av elkostnaderna och CO2-utsläppen vid användning av en energieffektiv högeffektiv pump från Wilo jämfört med en oreglerad värmeledningspump. Appen tillhandahåller även aktuella nyheter, tips och tricks för hela Wilos produktportfölj, en enhetskalkylator och en ficklampa. Wilo-Appen, den övertygande: Wilo-appen kan laddas ned kostnadsfritt från App Store, Google Play och från BlackBerry World. För övriga smartphones och surfplattor finns Wilo-appen som webb-app på app.wilo.com. Felsökningsassistenten ger information för åtgärdande vid felmeddelanden Interaktiv utbytesinformation för värmeledningsoch tappvarmvattenpumpar med den populära Wilo-Pumplotsen Onlinekatalog med snabb och okomplicerad åtkomst till all produktinformation Besparingskalkylator för elkostnaderna och CO2-utsläppen Pumpdimensionering med rekommendation om passande Wilo-pump Om frågor skulle dyka upp så besvaras dessa av respektive kontaktperson som du hittar under menyn för kontakter. App Store is a service mark of Apple Inc. app.wilo.com/de Den överskådliga appen ger massor av extrainformation. Android is a trademark of Google Inc. Wilo-Appen kan laddas ned kostnadsfritt från App Store, Google Play och från BlackBerry World. För övriga smartphones finns Wilo-Appen som webb-app på app.wilo.com.

16 16 Produkterna under användning Pioneering for You från källare till takvåningen Värme Värmen är hjärtat i ett hus, vare sig om klassiska element eller golvvärme används. Wilos effektiva värmecirkulationspumpar sörjer inte bara för värme och trygghet, de hjälper dig även att spara energi och pengar. Tappvarmvatten (VVC) Vatten är ett livsmedel som har de högsta kvalitetskraven. Det gäller även tekniken som reglerar och säkerställer försörjningen av tappvarmvattnet. Cirkulationspumpar från Wilo är lösningen för alla som ställer höga krav på material, manövrering och komfort. Klimat Individuell rumskomfort innebär att man själv kan reglera temperaturen hemma. Klimatanläggningar som drivs med Wilo-pumpar ger maximal komfort till låga elkostnader.

17 17 Skanna QR-koden för mer information om Wilos pumpar och deras användningsområden! Solvärme För den som vill använda solenergi för sin förbrukning, t.ex. för värme och varmvatten, använder pumpar från Wilo. De är tack vare en verkningsgradsoptimerad hydraulik mycket effektiva och passar därmed perfekt för solvärmeanläggningar. Jordvärme I samband med energiomvandling får jordvärme en allt större betydelse. Wilo har rätt lösningar för effektiv och bekväm användning av jordvärme och är därmed din perfekta samarbetspartner.

18 18 Teknisk information Teknisk information Wilo-Stratos PICO, den bekväma: Wilo-Stratos PICO med automatisk avluftning förenklar installationen. Produktfördelar: Dynamic Adapt för kontinuerlig självanpassning Unik pumpavluftning Tydlig LCD som visar aktuell effektförbrukning och ackumulerad kwh Reset-funktion för återställning av elmätaren eller fabriksinställningar Ny funktion: Knapplås för skydd av inställda värden Verktygslös elektrisk anslutning med hjälp av Wilo- Connector Vänta på avluftning? Inte längre. Utförlig produktinformation om Wilo-Stratos PICO finns på

19 19 Wilo-Yonos PICO, den okomplicerade Wilo-Yonos PICO är en av de mest kompatibla pumparna på marknaden och fungerar därav utmärkt som ersättningspump i de flesta värmesystem. Produktfördelar: Enkel att montera i trånga utrymmen tack vare Wilo- Vinkelkontakt Verktygslös elektrisk anslutning med hjälp av Wilo- Connector Unik pumpavluftningsfunktion LED för inställning av börvärdet i steg på 0,1 m och för visning av förbrukningen Enkel inställning vid byte av en oreglerad standardpump med förvalsbara varvtalssteg, t.ex. Wilo-Star-RS Självklart: uppfyller ErP H/m , 25, 30/ , 30/1-8 15, 25, 30/1-4 Wilo-Yonos PICO Q/m³/h Utförlig produktinformation om Wilo-Yonos PICO finns på

20 20 Teknisk information Teknisk information Wilo-Stratos, den mångfaldiga Wilo-Stratos kan integreras i alla system med hjälp av en IF-modul, även i efterhand. Därför kommer den att fungera utmärkt även i framtiden. Produktfördelar: För användning i värme-, kyl- och klimatanläggningar från -10 C till +110 C Hög verkningsgrad tack vare ECM teknologi Manövrering på framsidan ger enkel tillgång till anslutningsutrymmet och skärmen kan monteras i valfritt läge Enkel installation och idrifttagning tack vare röda-knappen Stödjer kommunikation för fastighetsautomation (BMS) i alla system tack vare uppgraderingsbar gränssnittsmodul Utförlig produktinformation om Wilo-Stratos finns på

21 21 Wilo-Yonos MAXO, den praktiska Wilo-Yonos MAXO med Wilo-Kontakter med skruvförlustskydd kan installeras snabbt och enkelt. Produktfördelar: För användning i värme-, kyl- och klimatanläggningar från -20 C till +110 C Högsta verkningsgrad tack vare ECM teknologi LED-indikator för böruppfordringshöjd och felmeddelanden Snabb och bekväm elanslutning med Wilo-Stickkontakt Enkel drift och manövrering Säkring av anläggningstillgängligheten genom summalarm, standard på alla typer Tappa bort skruvarna vid monteringen? Ingen risk med Wilo-Yonos MAXO! Utförlig produktinformation om Wilo-Yonos MAXO finns på

22 22 Datum Träffa Wilo personligen: Alla viktiga datum Datum Evenemang VA-Mässa (Karlstad, Norrköping, Falun) Teoretisk och praktisk pumputbildning på huvudkontoret i Växjö, datum enligt överenskommelse (Frankfurt) ISH 2015 ISH är den världsledande mässan för områdena bad-, byggnads-, energi- och klimatteknik samt förnybar energi. Det är det största expoeventet för kombinationen vatten och energi. Besök Wilo på ISH 2015! Mer information finns på

23 Skanna koden och se själv! Allt jag behöver veta i fickformat. Appen Wilo-Assistent är ett praktiskt hjälpmedel för ditt arbete. Mobil och snabb information som bl a innehåller: felsökningsassistent, pumputbytesprogram, produktinformation, besparingskalkylator och mycket mer. Vissa verktyg fungerar även offline! Wilo gör det enkelt! Läs mer på Appen Wilo-Assistent, fördelar och innehåll: Felsökningsassistenten innehåller information om felkoder och åtgärder Pumputbytesprogrammet (Wilo-Pumplotsen) innehåller interaktiv utbytesinformation för pumpar Online-katalogen ger snabb och enkel tillgång till all produktinformation Besparingskalkylatorn ger information om driftkostnad och CO 2 -emmision Pumpdimensionering ger en rekommendation på passande Wilo-pumpar

24 Pioneering for You WILO Nordic AB Stinavägen Växjö T F

Arbeta flexibelt med Wilo

Arbeta flexibelt med Wilo Information för konsulter Arbeta flexibelt med Wilo Innovativa lösningar för hyreshus, offentliga byggnader och kommersiella fastigheter Pumpdimensionering: enkelt och snabbt, pumpplanering med Wilo-Select

Läs mer

Användningsbroschyr. Wilo-lösningar för distribution av släckningsvatten. Brandsläckningssystem för byggnadstekniska installationer.

Användningsbroschyr. Wilo-lösningar för distribution av släckningsvatten. Brandsläckningssystem för byggnadstekniska installationer. Användningsbroschyr Wilo-lösningar för distribution av släckningsvatten. Brandsläckningssystem för byggnadstekniska installationer. 0000002449.indd 1 18.11.2015 10:04:34 02 Löftet Wilo Pioneering for You.

Läs mer

Värme, klimat och kyla

Värme, klimat och kyla Värme, klimat och kyla Kapacitetsöversikt Utökad serie, /-8,, /- Specifikation Ex. /-,, /- Produktbeskrivning Utförande och funktioner Värmeledningsvatten Vatten-/glykolblandning i förhållande max : Över

Läs mer

URURU SARARA. Total. komfortlösning DAIKIN SÄTTER NY STANDARD FÖR KLIMATET

URURU SARARA. Total. komfortlösning DAIKIN SÄTTER NY STANDARD FÖR KLIMATET URURU SARARA Total komfortlösning DAIKIN SÄTTER NY STANDARD FÖR KLIMATET Rätt klimat för dig Vill du slippa tänka på klimatet på din arbetsplats? Bara känna att du alltid har ett skönt klimat på kontoret,

Läs mer

Det bästa har blivit ännu bättre. Kräv NYA ALPHA2

Det bästa har blivit ännu bättre. Kräv NYA ALPHA2 Det bästa har blivit ännu bättre Kräv NYA ALPHA2 KONTINUERLIG INNOVATION. DET LIGGER I VÅRA GENER. Med över 3 miljoner sålda enheter världen över har Grundfos ALPHA2 visat sig vara världens bäst säljande

Läs mer

Smart värme för ditt hem Enkelt, effektivt och trådlöst

Smart värme för ditt hem Enkelt, effektivt och trådlöst Danfoss Link värmesystem Smart värme för ditt hem Enkelt, effektivt och trådlöst Tidigare hemma? Ändra temperaturen i vardagsrummet till 21 C i Danfoss Link App. Med värmesystemet Danfoss Link har du alltid

Läs mer

Hållbar framtid redan idag

Hållbar framtid redan idag Hållbar framtid redan idag Electrolux Professional Fastighetstvätt Innovationer i framkant ger lägre driftskostnad Hög miljömedvetenhet Tankar och tillverkning, allt sker i Sverige Att omvärlden är i ständig

Läs mer

Installera på några sekunder, njut i åratal.

Installera på några sekunder, njut i åratal. MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Installera på några sekunder, njut i åratal. NYA living by Danfoss termostater. Uppgradera nu gör vardagen lite bekvämare. Installera och glöm oroa dig inte över programmeringen

Läs mer

Touchdown. Smart. Easy. Reliable. DEVIreg Touch. Forget everything you knew. Testa nu! virtuella DEVIreg Touch, en 1:1-kopia av denna unika termostat!

Touchdown. Smart. Easy. Reliable. DEVIreg Touch. Forget everything you knew. Testa nu! virtuella DEVIreg Touch, en 1:1-kopia av denna unika termostat! Touchdown. Testa nu! Besök touch.devi.se och testa den virtuella DEVIreg Touch, en 1:1-kopia av denna unika termostat! Smart. Easy. Reliable. DEVIreg Touch. Forget everything you knew. Intelligent solutions

Läs mer

Älska vintern! Parkeringsvärmare från Webasto

Älska vintern! Parkeringsvärmare från Webasto Älska vintern! Parkeringsvärmare från Webasto Isfria rutor och behagligt uppvärmd kupé för alla! Sätt dig i bilen, njut av hur bra det känns och kör iväg så härlig kan vintern vara för alla bilförare om

Läs mer

alpha-innotec alpha-innotec sverige Gå med i ett vinnande lag värmepumpar Din Värmepumpspecialist

alpha-innotec alpha-innotec sverige Gå med i ett vinnande lag värmepumpar Din Värmepumpspecialist alpha-innotec alpha-innotec sverige Gå med i ett vinnande lag värmepumpar Din Värmepumpspecialist Om Alpha-InnoTec Ett säkrare val. Lita på specialisterna! Ett kvalitetsmärke med topprestanda! 450 kvalificerade

Läs mer

H2O kundservice. Effektiv och säker.

H2O kundservice. Effektiv och säker. Experter för avloppsfri produktion German Engineering H2O kundservice. Effektiv och säker. www.h2o-de.com Vår ambition är att i möjligaste mån minska din arbetsbörda. Därför har kundservice så hög prioritet

Läs mer

IVT Anywhere - Snabbguide

IVT Anywhere - Snabbguide VT Anywhere - Snabbguide Smidig fjärrstyrning via smartphone. Med VT Anywhere kan du styra din värmepump var du än är. När du är på semester kan du till exempel sänka värmen och höja den igen lagom till

Läs mer

HÖGEFFEKTIVA CIRKULATIONSPUMPAR FÖR TAPPVARMVATTEN MED AUTOMATISK AVLUFTNINGSFUNKTION OCH ISOLERSKAL. ecocirc PRO tappvarmvattenpumpar

HÖGEFFEKTIVA CIRKULATIONSPUMPAR FÖR TAPPVARMVATTEN MED AUTOMATISK AVLUFTNINGSFUNKTION OCH ISOLERSKAL. ecocirc PRO tappvarmvattenpumpar HÖGEFFEKTIVA CIRKULATIONSPUMPAR FÖR TAPPVARMVATTEN MED AUTOMATISK AVLUFTNINGSFUNKTION OCH ISOLERSKAL ecocirc PRO tappvarmvattenpumpar ecocirc PRO Varmt vatten ur kranen direkt! Nu med automatisk avluftning,

Läs mer

KRÄV MER AV DINA CIRKULATIONSPUMPAR

KRÄV MER AV DINA CIRKULATIONSPUMPAR KRÄV MER AV DINA CIRKULATIONSPUMPAR DET ÄR DAGS ATT KRÄVA MER I mer än 65 år har vi på Grundfos alltid haft som filosofi att kräva mer. Detta var skälet till att vi initierade Red Wolf-projektet, ett femårigt

Läs mer

Rätt temperatur inomhus. Skapa det perfekta arbetsklimatet

Rätt temperatur inomhus. Skapa det perfekta arbetsklimatet Rätt temperatur inomhus Skapa det perfekta arbetsklimatet Maximera arbetsklimatet Minimera energikostnaden Öka komforten Maximera arbetsklimatet Öka komforten Minimera energikostnaden 21 Just 21 grader

Läs mer

Koppla upp din hushållsapparat mot framtiden. Quick Start Guide

Koppla upp din hushållsapparat mot framtiden. Quick Start Guide Koppla upp din hushållsapparat mot framtiden. Quick Start Guide Nu börjar framtiden hemma hos dig! Bra att du använder Home Connect * Hjärtliga gratulationer till ditt köp av morgondagens kylskåp, som

Läs mer

LAJKA-GUIDE. Så totalraderar du. din mobil eller surfplatta. 7 Säker utrensning före försäljning 7 Smidigt och enkelt 7 För Android, Iphone och Ipad

LAJKA-GUIDE. Så totalraderar du. din mobil eller surfplatta. 7 Säker utrensning före försäljning 7 Smidigt och enkelt 7 För Android, Iphone och Ipad Så totalraderar du din mobil eller surfplatta 7 Säker utrensning före försäljning 7 Smidigt och enkelt 7 För Android, Iphone och Ipad. Säker radering av Iphone, Ipad och Android Såväl Iphone och Ipad som

Läs mer

KONICA MINOLTA MOBILA UTSKRIFTS- LÖSNINGAR

KONICA MINOLTA MOBILA UTSKRIFTS- LÖSNINGAR JOHN ARBETA DOE ENKELT INC. HAR OCH ETT FLEXIBELT BRA MED FÖRHÅLLANDE MOBILA UTSKRIFTER TILL KONICA MINOLTA Världsledande teknikföretag tjänar på säker dokumenthantering, lägre kostnader, miljövänliga

Läs mer

SP-1101W/SP-2101W Quick Installation Guide

SP-1101W/SP-2101W Quick Installation Guide SP-1101W/SP-2101W Quick Installation Guide 05-2014 / v1.0 1 I. Produktinformation I-1. Paketets innehåll I-2. Omkopplare smart kontakt Frontpanel Snabbinstallationsguide CD med snabbinstallationsgui den

Läs mer

Gaspanna ecocompact. Stående enhet med kondenserande gaspanna. ecocompact VSC 126/2 C VSC 196/2 C VSC 246/2 C

Gaspanna ecocompact. Stående enhet med kondenserande gaspanna. ecocompact VSC 126/2 C VSC 196/2 C VSC 246/2 C Gaspanna ecocompact Stående enhet med kondenserande gaspanna ecocompact VSC 126/2 C VSC 196/2 C VSC 246/2 C Nya tider... varma idéer till framtidssäkrad Idéer för intelligent bostadskomfort Vaillant har

Läs mer

Koppla upp din hushållsapparat mot framtiden. Snabbguide

Koppla upp din hushållsapparat mot framtiden. Snabbguide Koppla upp din hushållsapparat mot framtiden. Snabbguide Nu börjar framtiden hemma hos dig! Bra att du använder Home Connect * Hjärtliga gratulationer till ditt köp av morgondagens helautomatiska kaffebryggare,

Läs mer

Så delar du filer. utan att bli övervakad LAJKA-GUIDE

Så delar du filer. utan att bli övervakad LAJKA-GUIDE Så delar du filer utan att bli övervakad 7 Gratisalternativ till dyra molntjänster 7 Skyddar dig mot NSA-spioneri 7 Så funkar Bittorrent Sync. Dela filer utan att bli övervakad Tycker du att nätdiskar

Läs mer

led.osram.se/professional LED-lampor sortimentsöversikt Hitta rätt och upptäck vårt breda sortiment Ljus är OSRAM

led.osram.se/professional LED-lampor sortimentsöversikt Hitta rätt och upptäck vårt breda sortiment Ljus är OSRAM led.osram.se/professional LED-lampor sortimentsöversikt Hitta rätt och upptäck vårt breda sortiment Ljus är OSRAM Vår LED-expertis för dina framgångsrika belysningsaffärer En översikt av de nya LED-lampornas

Läs mer

Checka in hemma, när du är borta.

Checka in hemma, när du är borta. Checka in hemma, när du är borta. Nyhet! Styr dina nya Siemens vitvaror med appen Home Connect. siemens-home.se Your household in one app. Siemens. Framtiden flyttar in. Styr dina vitvaror från jobbet,

Läs mer

FULLSTÄNDIG MOBIL KONTROLL

FULLSTÄNDIG MOBIL KONTROLL GRUNDFOS GO GRUNDFOS GO FULLSTÄNDIG MOBIL KONTROLL GO MOBILE Med Grundfos GO får du marknadens mest omfattande mobila lösning för pumpstyrning, övervakning och driftassistans be think innovate GRUNDFOS

Läs mer

PRODUKTBLAD VÄRMEPUMP LUFT/VATTEN

PRODUKTBLAD VÄRMEPUMP LUFT/VATTEN Kostnadseffektiva produkter för maximal besparing! Anslut energisparprodukter för vattenburen värme maximalt för pengarna! Om din bostad har vattenburen värme kan du reducera dina uppvärmningskostnader

Läs mer

KRÄV MER AV DINA CIRKULATIONSPUMPAR

KRÄV MER AV DINA CIRKULATIONSPUMPAR KRÄV MER AV DINA CIRKULATIONSPUMPAR DET ÄR DAGS ATT KRÄVA MER I mer än 65 år har vi på Grundfos alltid haft som filosofi att kräva mer. Detta var skälet till att vi initierade Red Wolf-projektet, ett femårigt

Läs mer

Värmepumpar Bergvärme Frånluft. Sänk. energikostnaden. Det värmer. Det perfekta inomhusklimatet till ditt hus.

Värmepumpar Bergvärme Frånluft. Sänk. energikostnaden. Det värmer. Det perfekta inomhusklimatet till ditt hus. Värmepumpar Bergvärme Frånluft Sänk energikostnaden. Det värmer. Det perfekta inomhusklimatet till ditt hus. - tryggt och enkelt sedan 1989 Inomhusklimat är ett nogrannt utvalt produktsortiment av marknadens

Läs mer

Smart golvvärme. Vinstpotential. Trådlöst.

Smart golvvärme. Vinstpotential. Trådlöst. Smart golvvärme. Vinstpotential. Trådlöst. Upptäck nya affärsmöjligheter med den nya appen för DEVIreg Smart Intelligent solutions with lasting effect Besök devismart.se Förvandla din smartphone till ett

Läs mer

Koppla upp din hushållsapparat mot framtiden. Quick Start Guide

Koppla upp din hushållsapparat mot framtiden. Quick Start Guide Koppla upp din hushållsapparat mot framtiden. Quick Start Guide Nu börjar framtiden hemma hos dig! Bra att du använder Home Connect * Hjärtliga gratulationer till ditt köp av morgondagens helautomatiska

Läs mer

Ventilationsenhet NIBE DVC 10

Ventilationsenhet NIBE DVC 10 NIBE.SE Ventilationsenhet NIBE DVC 10 NIBE DVC 10 är en energieffektiv ventilationsenhet, för hus med självdrag, som både ventilerar huset och återvinner energi. Ventilationsenheten kräver inget kanalfläktsystem

Läs mer

Produkter. Dokument. Tjänster. Tillgång till allt. Alltid.

Produkter. Dokument. Tjänster. Tillgång till allt. Alltid. Produkter. Dokument. Tjänster. Tillgång till allt. Alltid. Internet-portal för säkerhetsprodukter. Answers for infrastructure. Alla fördelar med ett enda klick På Internet får du direktåtkomst till all

Läs mer

Uppgradera KNX till en högre komfortnivå

Uppgradera KNX till en högre komfortnivå Uppgradera KNX till en högre komfortnivå Fastighetsautomation Fastighetsautomation varje dag, var som helst och när som helst Smartphones och surfplattor blir alltmer en del av dina kunders dagliga liv.

Läs mer

Vi jobbar med framsidan ;D

Vi jobbar med framsidan ;D Vi jobbar med framsidan ;D Utgångspunkt Energiförbrukningen är ett problem i hela världen och nu gör man allt för att förminska den. Vår uppgift i Design Open 2010 är att fundera på om det finns ett sätt

Läs mer

Bättre ekonomi och miljösamvete med våra energismarta värme- och ventilationssystem

Bättre ekonomi och miljösamvete med våra energismarta värme- och ventilationssystem Bättre ekonomi och miljösamvete med våra energismarta värme- och ventilationssystem + = energismart När du står inför att bygga nytt hus har du alla möjligheter att redan från början välja rätt och få

Läs mer

SmartCharge VÄRLDENS ENKLASTE BATTERILADDARE

SmartCharge VÄRLDENS ENKLASTE BATTERILADDARE VÄRLDENS ENKLASTE BATTERILADDARE 4A och 8A enkel - trygg - användarvänlig är en intelligent laddare som gör det enkelt och tryggt att ladda batterierna - antingen det är båten, bilen, gräsklipparen eller

Läs mer

Bättre ekonomi och miljösamvete med våra energismarta värme- och ventilationssystem

Bättre ekonomi och miljösamvete med våra energismarta värme- och ventilationssystem Bättre ekonomi och miljösamvete med våra energismarta värme- och ventilationssystem + = energismart När du står inför att bygga nytt hus har du alla möjligheter att redan från början välja rätt och få

Läs mer

Berg-/jordvärmepumpar 6-17 kw. Utnyttja energin i berget för uppvärmning Effektiva bergvärmepumpar med 10 års garanti på kompressoren

Berg-/jordvärmepumpar 6-17 kw. Utnyttja energin i berget för uppvärmning Effektiva bergvärmepumpar med 10 års garanti på kompressoren Berg/jordvärmepumpar 617 kw Utnyttja energin i berget för uppvärmning Effektiva bergvärmepumpar med 10 års garanti på kompressoren geotherm plus geotherm Varför geotherm? För att berget/jorden levererar

Läs mer

Omfattande Innovativt Affärsorienterat

Omfattande Innovativt Affärsorienterat Omfattande Innovativt Affärsorienterat Världsledande leverantör av teknisk information för fordonseftermarknaden www.autodata-group.com VÄRLDLEDANDE LEVERANTÖR av teknisk information för fordonseftermarknaden

Läs mer

GRUNDFOS MAGNA. Grundfos MAGNA. Otroligt flexibel. intelligenta varvtalsreglerade pumpar för värmesystem

GRUNDFOS MAGNA. Grundfos MAGNA. Otroligt flexibel. intelligenta varvtalsreglerade pumpar för värmesystem GRUNDFOS MAGNA Grundfos MAGNA Otroligt flexibel intelligenta varvtalsreglerade pumpar för värmesystem Grundfos MAGNA: Otroligt produktprogram Ett komplett program av cirkulationspumpar med permanentmagnetmotor

Läs mer

CW263BT. Badrumsvåg. Manual

CW263BT. Badrumsvåg. Manual CW263BT Badrumsvåg Manual Innehållsförteckning 1. Specifikationer... 3 2. Batteri... 4 3. Drift/Funktion... 4 3. Indikation... 5 4. ios Enheter... 5 5. Android Enheter Installation... 10 6. Andra Instuktioner

Läs mer

DE INtELLIGENta HISSarNa Är HÄr

DE INtELLIGENta HISSarNa Är HÄr 11 mm DE INtELLIGENta HISSarNa Är HÄr KONE CarE 24/7 CONNECt KONE Care 24/7 Connect Vi säger att intelligenta hissar och rulltrappor är här. Och det stämmer, det är vår unika tjänst KONE Care 24/7 Connect

Läs mer

ENDURO BC101-1 Ref: BC101-UM-TKI-0415-Rev.A.

ENDURO BC101-1 Ref: BC101-UM-TKI-0415-Rev.A. ENDURO BC101-1 Förpackningens innehåll 1 2 3 ENDURO BC101-2 Montering och inkoppling Fig.1 Fig.2 ENDURO BC101-3 Användning av appen Fig.3 J H H G G C C D D B B M N O L K I A E F ENDURO BC101-4 Användning

Läs mer

Kom igång med mobil kortbetalning

Kom igång med mobil kortbetalning Babs Micro Kom igång-guide Kom igång med mobil kortbetalning Tack för att du har valt Babs Paylink som leverantör! Med din nya kortläsare kommer du enkelt att kunna ta betalt var du än befinner dig. Kortläsaren

Läs mer

Är bergvärme något för mig? Det här behöver du veta innan du bestämmer dig.

Är bergvärme något för mig? Det här behöver du veta innan du bestämmer dig. Är bergvärme något för mig? Det här behöver du veta innan du bestämmer dig. Att installera i bergvärme är en stor och bra affär både för plånboken och miljön, oavsett om du är på jakt efter ett nytt värmesystem

Läs mer

welcome Övervakningskamera med ansiktsigenkänning för inomhusbruk HANDBOK

welcome Övervakningskamera med ansiktsigenkänning för inomhusbruk HANDBOK welcome Övervakningskamera med ansiktsigenkänning för inomhusbruk HANDBOK Okänt ansikte har upptäckts Pitch Varför välja Welcome? Welcome en revolutionerande säkerhetskamera med ansiktsigenkänning Welcome

Läs mer

5 ÅRS GARANTI Midea M idea nordic nordic v är v M är epu M Mpska M t pska alog t alog 2012

5 ÅRS GARANTI Midea M idea nordic nordic v är v M är epu M Mpska M t pska alog t alog 2012 5 ÅRS GARANTI Midea nordic värmepumpskatalog 2012 nordic värmepumpskatalog 2012 Midea Design Series 5.05 20 db 5 ÅRS GARANTI Premier Nordic Premier Nordic Heatpump Heatpump Premier Nordic Premier Nordic

Läs mer

Försäljning & installation...

Försäljning & installation... Om oss... Scenteknik Kalmar AB är sedan starten 2001 beläget i Kalmar på ostkusten. Vår verksamhet omfattar ljud och ljusteknik samt mediautrustning för alla tänkbara situationer. Det är bara Din fantasi

Läs mer

Behovsreglerad Högre verkningsgrad Ingen frysrisk vid elavbrott Tar värme från uteluften ner till -25 C Ger stor mängd 65 C varmt tappvatten

Behovsreglerad Högre verkningsgrad Ingen frysrisk vid elavbrott Tar värme från uteluften ner till -25 C Ger stor mängd 65 C varmt tappvatten Behovsreglerad Högre verkningsgrad Ingen frysrisk vid elavbrott Tar värme från uteluften ner till -25 C Ger stor mängd 65 C varmt tappvatten Möjlighet att styras och övervakas över Internet Ett teknologiskt

Läs mer

VÄRLDENS ENKLASTE BATTERILADDARE. Nu kan alla ladda batteriet själv

VÄRLDENS ENKLASTE BATTERILADDARE. Nu kan alla ladda batteriet själv VÄRLDENS ENKLASTE BATTERILADDARE Nu kan alla ladda batteriet själv är den enklaste vägen till ett fulladdat batteri. Fäst klämmorna på batteriet, sätt i kontakten i väggen och tryck på knappen. Resten

Läs mer

En ny epok börjar! Truma inet System

En ny epok börjar! Truma inet System En ny epok börjar! Truma inet System Ta ett steg på vägen mot framtidens camping Ta ett steg på vägen mot framtidens camping Ditt trivselklimat ligger i din hand Du reser gärna, och vill ha största möjliga

Läs mer

App-klient för smartphones... 2. Power BI... 3. Arbetsflöde... 4. CRM Online... 5. Webb-klienten... 6. Dokumenthantering... 7. Molnet...

App-klient för smartphones... 2. Power BI... 3. Arbetsflöde... 4. CRM Online... 5. Webb-klienten... 6. Dokumenthantering... 7. Molnet... Nyheter i Dynamics NAV 2016 Innehåll App-klient för smartphones... 2 Power BI... 3 Arbetsflöde... 4 CRM Online... 5 Webb-klienten... 6 Dokumenthantering... 7 Molnet... 8 Elektronisk fakturering... 9 App-klient

Läs mer

Manual Lead tracking. Version 1.0 2013-12-12

Manual Lead tracking. Version 1.0 2013-12-12 Manual Lead tracking Version 1.0 2013-12-12 Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 1.1 Om manualen... 3 1.2 Om tjänsten... 3 2 Använd tjänsten för första gången... 4 2.1 Installera applikationen... 4 2.2

Läs mer

BIG PAD Rätta känslan som penna på papper

BIG PAD Rätta känslan som penna på papper BIG PAD Rätta känslan som penna på papper Med bättre samarbetsmöjligheter för medarbetarna lyfter din verksamhet /This is Why du behöver Sharps BIG PAD för större mötesupplevelser. Inledning Du vill göra

Läs mer

Så här använder du Intelligent VOICE

Så här använder du Intelligent VOICE Så här använder du Intelligent VOICE Innehåll 1. Innan du börjar: Kompatibilitet med smartphone... 2 2. Multimedieenhetskonfiguration: Välja Smartphone OS... 3 3. Inställningar för Bluetooth-hopparning...

Läs mer

Produktinformation Truma inet System. April 2018

Produktinformation Truma inet System. April 2018 Produktinformation Truma inet System April 2018 Truma inet System Allt i din hand Med den bekväma Truma App och Truma inet System kan du enkelt fjärrstyra och kontrollera alla anslutna enheter (se sida

Läs mer

SERVICEINFORMATION för brukare. Med känsla för ert hem. Din nya radiatormätare: kort beskrivning av funktion

SERVICEINFORMATION för brukare. Med känsla för ert hem. Din nya radiatormätare: kort beskrivning av funktion SERVICEINFORMATION för brukare Med känsla för ert hem. Din nya radiatormätare: kort beskrivning av funktion TECHEM RADIATORMÄTARE Din nya inneboende ser bra ut och kan en massa Din nyinflyttade sörjer

Läs mer

NYHET. BiSecur Gateway med smartphone-app. För manövrering av portmaskineri, ytterdörrar och andra enheter: Smart, när som helst och världen över

NYHET. BiSecur Gateway med smartphone-app. För manövrering av portmaskineri, ytterdörrar och andra enheter: Smart, när som helst och världen över NYHET BiSecur Gateway med smartphone-app För manövrering av portmaskineri, ytterdörrar och andra enheter: Smart, när som helst och världen över BiSecur Gateway För central styrning av Hörmann portmaskineri

Läs mer

ecocirc XL och XLplus cirkulationspumpar

ecocirc XL och XLplus cirkulationspumpar HÖGEFFEKTIVA CIRKULATIONSPUMPAR I ENKEL- OCH TVILLINGUTFÖRANDE I GJUTJÄRN ELLER BRONS FÖR VÄRME- OCH KYLAPPLIKATIONER I STÖRRE BYGGNADER ecocirc XL och XLplus cirkulationspumpar Exakt den cirkulationspump

Läs mer

Ingen har lovat att trådlös golvvärme skulle vara enkelt förrän nu. Trådlös trivsel med Danfoss

Ingen har lovat att trådlös golvvärme skulle vara enkelt förrän nu. Trådlös trivsel med Danfoss Ingen har lovat att trådlös golvvärme skulle vara enkelt förrän nu Trådlös trivsel med Danfoss Avancerat ganska enkelt Danfoss trådlösa system CF2 för reglering av golvvärme är designat med tanke på det

Läs mer

För smartare belysning

För smartare belysning För smartare belysning CityTouch LightPoint Lighting Asset Management. CityTouch LightPoint / Asset Management 3 Välkommen till framtidens smarta belysning Professionell hantering av offentlig belysning

Läs mer

Danfoss Learning kurskatalog

Danfoss Learning kurskatalog MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Danfoss Learning kurskatalog Danfoss har utvecklat utbildningsplattformen Danfoss Learning för att bidra med professionella utbildningar med fokus på uppvärmningsteknik, produkter,

Läs mer

SOLVÄRME Spara energi och miljö med solvärme

SOLVÄRME Spara energi och miljö med solvärme SOLVÄRME Spara energi och miljö med solvärme Solen är en oändlig källa till förnybar energi. En resurs som ger smartare energianvändning för alla fastigheter som behöver värme och varmvatten under sommarhalvåret.

Läs mer

DAIKIN BERGVÄRME. Värmepumpen som anpassar sig efter behovet i ditt hus. Topptestade värmepumpar för alla svenska hem

DAIKIN BERGVÄRME. Värmepumpen som anpassar sig efter behovet i ditt hus. Topptestade värmepumpar för alla svenska hem DAIKIN BERGVÄRME Värmepumpen som anpassar sig efter behovet i ditt hus Topptestade värmepumpar för alla svenska hem Daikin Bergvärmepump RÄTT VÄRMEPUMP FÖR ALLA FÖRHÅLLANDEN Daikin Bergvärme gör det riktigt

Läs mer

Sony lanserar nya sätt att lyssna på musik Oslagbara ljudupplevelser genom multirum-lyssning

Sony lanserar nya sätt att lyssna på musik Oslagbara ljudupplevelser genom multirum-lyssning ! Pressrelease 6 januari 2015 Sony lanserar nya sätt att lyssna på musik Oslagbara ljudupplevelser genom multirum-lyssning Högupplöst musik som artisten tänkt sig Förstklassigt ljud var som helst i hemmet

Läs mer

Daikin bergvärme. Värmepumpen som anpassar sig efter behovet i ditt hus. Topptestade värmepumpar för alla svenska hem

Daikin bergvärme. Värmepumpen som anpassar sig efter behovet i ditt hus. Topptestade värmepumpar för alla svenska hem Daikin bergvärme Värmepumpen som anpassar sig efter behovet i ditt hus Topptestade värmepumpar för alla svenska hem Daikin Bergvärmepump Rätt värmepump för alla förhållanden Daikin Bergvärme gör det riktigt

Läs mer

Arctic luftvärmepumpar från Fujitsu. Marknadens bästa och tryggaste val för ditt hus

Arctic luftvärmepumpar från Fujitsu. Marknadens bästa och tryggaste val för ditt hus Arctic luftvärmepumpar från Fujitsu Marknadens bästa och tryggaste val för ditt hus Vi vet att Fujitsus Arctic-serie levererar komfort och ger dig bättre ekonomi i alla väder Därför är det bara Fujitsu

Läs mer

Pumpstyrning typ ABS PC 242 Övervakning och styrning av pumpar och pumpstationer

Pumpstyrning typ ABS PC 242 Övervakning och styrning av pumpar och pumpstationer Pumpstyrning typ ABS PC 242 Övervakning och styrning av pumpar och pumpstationer En enkel enhet för övervakning och styrning Det finns många sätt att göra avloppsnät effektivare och mer tillförlitliga

Läs mer

Morgondagens smarta värme Enkelt, effektivt och trådlöst

Morgondagens smarta värme Enkelt, effektivt och trådlöst Danfoss Link värmestyrning Morgondagens smarta värme Enkelt, effektivt och trådlöst Tidigt hemma. Temperatur i vardagsrummet: 21 C. Med nya Danfoss Link App kan du styra temperaturen i ditt hem var du

Läs mer

DE INtELLIGENta HISSarNa Är HÄr

DE INtELLIGENta HISSarNa Är HÄr 11 mm DE INtELLIGENta HISSarNa Är HÄr KONE CarE 24/7 CONNECt KONE Care 24/7 Connect Vi säger att intelligenta hissar och rulltrappor är här. Och det stämmer, det är vår unika tjänst KONE Care 24/7 Connect

Läs mer

Luft/vattenvärmepumpar. Trygg och energisnål uppvärmning för villor.

Luft/vattenvärmepumpar. Trygg och energisnål uppvärmning för villor. Luft/vattenvärmepumpar Trygg och energisnål uppvärmning för villor. En smidig installation som sparar pengar från första dagen. I den här broschyren har vi samlat all information du behöver om våra luft/vattenvärmepumpar.

Läs mer

DE INTELLIGENTA HISSARNA ÄR HÄR

DE INTELLIGENTA HISSARNA ÄR HÄR DE INTELLIGENTA HISSARNA ÄR HÄR KONE 24/7 CONNECTED SERVICES I samarbete med IBM har KONE gjort hissar och rulltrappor intelligenta. Genom att ansluta dem till molnet kan vi samla in stora mängder data

Läs mer

Installations- och bruksanvisning för Gree Smart app: Hansol -seriens luftvärmepump med WiFi

Installations- och bruksanvisning för Gree Smart app: Hansol -seriens luftvärmepump med WiFi 02/2016, ed. 1 BRUKSANVISNING Installations- och bruksanvisning för Gree Smart app: Hansol -seriens luftvärmepump med WiFi Distributör: Tillfällavägen 15 433 63 Sävedalen www.scanmont.se Tack för valet

Läs mer

Optimera utan kompromiss Värmeöverföringslösningar på en ny nivå

Optimera utan kompromiss Värmeöverföringslösningar på en ny nivå Optimera utan kompromiss Värmeöverföringslösningar på en ny nivå Danfoss fjärrvärmecentraler rev. 17.02.10 1kostnadsbesparande leverans Det genialiska fjärrvärmekonceptet låter dig och dina kunder arbeta

Läs mer

Bosch EHP AW Luft/vatten-värmepump

Bosch EHP AW Luft/vatten-värmepump Bosch EHP AW Luft/vatten-värmepump Bosch EHP AW är en ny generation luft/vattenvärmepumpar. Här förenar vi mer än 35 års erfarenhet av värmepumpteknik med den senaste utvecklingen. Resultatet blir en värmepump

Läs mer

Upplev den nya generationen kösystem!

Upplev den nya generationen kösystem! Upplev den nya generationen kösystem! timeacle är ett fullständigt fritt skalbart kösystem som Software as a service direkt från molnet! Det kan anpassas flexibelt efter dina önskemål och erbjuder många

Läs mer

SE The King of Comfort

SE The King of Comfort The King of Comfort SE Alde Värmesystem Säkert, ekonomiskt och miljövänligt Manöverpanel med pekskärm Du styr ditt värmesystem via den lättöverskådliga, användarvänliga pekskärmen. Alla centrala funktioner

Läs mer

Säkerhetskopiera mobilen

Säkerhetskopiera mobilen Säkerhetskopiera mobilen gratis och helautomatiskt 7 Bästa gratistipsen 7 För Android, Iphone och Windows Phone 7 Säkerhetskopiera till Dropbox. Så fixar du automatisk säkerhetskopiering av mobilen Visst

Läs mer

Luft/vattenvärmepumpar. Trygg och energisnål uppvärmning för villor.

Luft/vattenvärmepumpar. Trygg och energisnål uppvärmning för villor. Luft/vattenvärmepumpar Trygg och energisnål uppvärmning för villor. En smidig installation som sparar pengar från första dagen. I den här broschyren har vi samlat all information du behöver om våra luft/vattenvärmepumpar.

Läs mer

Crawford Smart 42. Prismedvetna lösningar. Crawford Smart 42, modell Trend - brilliantstruktur i vit kulör (RAL 9016)

Crawford Smart 42. Prismedvetna lösningar. Crawford Smart 42, modell Trend - brilliantstruktur i vit kulör (RAL 9016) Crawford Smart 42 Prismedvetna lösningar Crawford Smart 42, modell Trend - brilliantstruktur i vit kulör (RAL 9016) Crawford Smart 42 - prismedvetet val Inifrån och ut Med Crawford Smart 42 får du en garageport,

Läs mer

Two-Factor Authentication. A. Vad är Two-Factor Authentication (Tvåfaktors-autentisering)? B. Hur man ställer in Two-Factor Authentication?

Two-Factor Authentication. A. Vad är Two-Factor Authentication (Tvåfaktors-autentisering)? B. Hur man ställer in Two-Factor Authentication? A. Vad är Two-Factor Authentication (Tvåfaktors-autentisering)? Tvåfaktors-autentisering ger dig en omisskännlig identifiering genom kombinationen av två olika och oberoende komponenter. Den första är

Läs mer

AirPatrol WiFi fullständig bruksanvisning V1.0

AirPatrol WiFi fullständig bruksanvisning V1.0 AirPatrol WiFi fullständig bruksanvisning V1.0 Index Vad gör AirPatrol WiFi? 3 Ljus och knappar 4 WiFi Network 5 Installation av AirPatrol WiFi 6 Skickande av kommandon 24 Tillägg / ta bort favoriter 25

Läs mer

Visit Connect. Inför mässan

Visit Connect. Inför mässan Visit Connect Visit Connect är ett system för att, med hjälp av smartphones och läsplattor med ios eller Android, enkelt kunna samla in kontaktuppgifter om besökare under en mässa. Detta kräver ett par

Läs mer

Ackumulatortankar. Får värmen att räcka längre

Ackumulatortankar. Får värmen att räcka längre Ackumulatortankar Får värmen att räcka längre Publikationer utgivna av Energimyndigheten kan beställas eller laddas ned via www.energimyndigheten.se eller beställas genom att skicka e-post till energimyndigheten@cm.se

Läs mer

VÄGGSTRÅLKASTARE MED DEN NYASTE LED-TEKNIKEN

VÄGGSTRÅLKASTARE MED DEN NYASTE LED-TEKNIKEN NYHET: kan levereras i 2 olika belysningsfärger VÄGGSTRÅLKASTARE MED DEN NYASTE LED-TEKNIKEN 90% energi- och kostnadsbesparing! Din aktiva insats för en sund miljö! F Ö R MILJ Ö N S SK ULL ESYLUX väggstrålkastare

Läs mer

Niko touchswitch. Smart pekskärm för varje hem

Niko touchswitch. Smart pekskärm för varje hem Niko touchswitch Smart pekskärm för varje hem Niko touchswitch Smart pekskärm för varje hem Du känner säkert igen situationen: flera rum i hemmet har olika tryckknapp bredvid varandra. En eller flera

Läs mer

www.neopost.se MODELLER SPECIFIKATIONER

www.neopost.se MODELLER SPECIFIKATIONER ANVÄNDArvänlig ENKLARE ÄN EN KOPIERINGSMASKIN MODULUPPBYGGD ANPASSAS enkelt EFTER DIN VERKSAMHET HÖG PRODUKTIVITET OCH EFFEKTIVITET LÅG LJUDNIVÅ PASSAR ALLA MILJÖER kräver INGA FÖRKUNSKAPER OMR-LÄSNING

Läs mer

Bruksanvisning. Daikin Altherma värmepump för bergvärme EGSQH10S18AA9W. Bruksanvisning Daikin Altherma värmepump för bergvärme.

Bruksanvisning. Daikin Altherma värmepump för bergvärme EGSQH10S18AA9W. Bruksanvisning Daikin Altherma värmepump för bergvärme. Svenska Innehåll Innehåll 1 Om detta dokument 1 Om detta dokument 2 2 Om systemet 3 2.1 Komponenter i en typisk systemlayout... 3 3 Drift 3 3.1 Översikt: Drift... 3 3.2 Snabbgenomgång av användargränssnittet...

Läs mer

GRUNDFOS Commercial Building Services. Grundfos pumpar för och kunskaper om. tryckstegringssystem

GRUNDFOS Commercial Building Services. Grundfos pumpar för och kunskaper om. tryckstegringssystem GRUNDFOS Commercial Building Services Grundfos pumpar för och kunskaper om tryckstegringssystem Planerar du ett tryckstegringssystem? Ring Grundfos först! Det som börjar bra, slutar bra Om du planerar

Läs mer

Så fungerar din fjärrvärmecentral

Så fungerar din fjärrvärmecentral Avluftning värme Värmeväxlare värme Reglercentral Ställmotor värme Expansionskärl Tryckmätare Värmeväxlare varmvatten Reglerventil varmvatten Cirkulationspump Säkerhetsventiler Mätare Påfyllningsventil

Läs mer

KOMFORTGUIDE FÖR EBERSPÄCHER PARKERINGSVÄRMARE

KOMFORTGUIDE FÖR EBERSPÄCHER PARKERINGSVÄRMARE KOMFORTGUIDE FÖR EBERSPÄCHER PARKERINGSVÄRMARE A WORLD OF COMFORT PARKERINGSVÄRMARE ENKELT OCH BEKVÄMT Tack för att du har valt en parkeringsvärmare från Eberspächer Den här guiden beskriver hur du på

Läs mer

Manual - Inläsningstjänsts App (Android)

Manual - Inläsningstjänsts App (Android) Sidan 1 av 7 Manual - Inläsningstjänsts App (Android) App-release: Beta Innehållsförteckning 1 Kort om appen... 2 Funktionalitet i grova drag... 2 Kända begränsningar i denna version... 2 2 Var hittar

Läs mer

Guide till SvD:s. digitala korsord

Guide till SvD:s. digitala korsord Guide till SvD:s digitala korsord Välkommen att prova SvD:s korsord digitalt. Du kan ha ett eller flera korsord i gång samtidigt och om ingen tävling pågår kan du även få ledtrådar och facit direkt på

Läs mer

10 % rabatt på solceller

10 % rabatt på solceller NYHETER OCH ERBJUDANDEN TILL DIG SOM ÄR KUND HOS VATTENFALL VÅR 2014 Solenergi framtidens energikälla Erbjudande på solceller 10 % rabatt på solceller Tävla med oss! Vinn en luftvärmepump, värd upp till

Läs mer

Tid för lek Tid för 21 C i vardagsrummet

Tid för lek Tid för 21 C i vardagsrummet living by Danfoss värmereglering Tid för lek Tid för 21 C i vardagsrummet Endast med living by Danfoss kan du enkelt och effektivt ta över kontrollen över både elektroniska termostater och trådlös golvvärme.

Läs mer

hjälpsamma team via cspolaroid@camarketing.com.

hjälpsamma team via cspolaroid@camarketing.com. Polaroid ZIP Bläckfria Fototryck Bruksanvisning {Allmän Produktbild} Hej! Välkommen till Polaroid -familjen. Den här bruksanvisningen erbjuder dig en kort genomgång av din nya Mini-skrivare. För mer information

Läs mer

Så synkar du alla Google-kalendrar

Så synkar du alla Google-kalendrar Så synkar du alla Google-kalendrar STEG FÖR STEG Google calendar-användare som har mer än en kalender stöter snabbt på patrull när de försöker synka till iprylen. Vi visar tricket som löser problemet.

Läs mer