Logitech. Användarhandbok

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Logitech. Användarhandbok"

Transkript

1 Logitech Användarhandbok

2

3 Användarhandbok för Squeezebox Boom 1 Innehåll Tack!...3 Hjälp...3 Paketet innehåller...4 Systemkrav:...4 Översikt över Boom-maskinvaran...5 Fjärrkontroll...5 Knappar och reglage på framsidan...6 Tips och råd om fjärrkontrollen...7 Anslutningar på baksidan...8 Installera Squeezebox Boom...9 Översikt över installationen...9 Skriv ner nätverksinställningarna...9 Skapa ett onlinekonto och ladda ner programvara Installera Squeezebox Boom och ansluta den till nätverket Välja musikkälla Spela upp musik Valfritt: Ansluta till SqueezeCenter Använda Squeezebox Boom Nu spelas Aktivera ljudlöst läge Förinställningsknappar och favoriter Väckarklocka Displayens ljusstyrka...20 Välja och ändra musikkällor...20 Upprepnings- och slumpfunktion...22 Poddsändningar och RSS-nyhetsflöden...22 Last.fm Audioscrobbler...22 Ansluta mp3-spelare och andra enheter med utgångar...23 Mer information om SqueezeNetwork och SqueezeCenter...23 Tips, råd och avancerade funktioner...24 StereoXL...24 Styra Pandora...24 Montera Boom...24 Lyssna på din musiksamling utan dator...25 Bilaga A: Konfigurera brandväggen...26 Bilaga B: Filformat som stöds...27 Bilaga C: Använda Apple itunes...28 Bilaga D: Hjälp...29 Webbaserad hjälp...29 Kontakta oss...29 Resurser för utvecklare...29 Om du vill returnera din Squeezebox Boom...29

4 2 Logitech Bilaga E: Felsökning...30 Mitt nätverk visas inte när jag konfigurerar nätverket...30 Nätverksnamnet visas men det går inte att ansluta Squeezebox Boom...30 Squeezebox Boom kan inte identifiera datorn eller ansluta till SqueezeCenter Hur använder man Squeezebox Boom med en statisk IP-adress?...32 Spelaren hackar, förvränger musiken eller hoppar över partier...32 Squeezebox Boom tilldelas inte någon IP-adress...33 Det går inte att spela upp musik...33 Knapparna för framåt- och bakåtspolning fungerar inte på vissa låtar i mitt musikbibliotek...33 SqueezeCenter hittar inte all min musik...34 Vissa av mina spår saknas eller är felaktiga...34 Jag har konfigurerat SqueezeCenter så att jag ska kunna lyssna på musik som finns på min dator. Ändå finns det spår i musikbiblioteket från itunes som inte går att spela...35 Jag kan inte logga in på mitt nya SqueezeNetwork-konto...36 När jag ansluter hörlurar till Squeezebox Boom hör jag endast ljud från en kanal...36 Bilaga F: Använda Boom i hela huset...37 Logitech Hårdvaruprodukt Garanti...38 Säkerhetsinformation...39

5 Användarhandbok för Squeezebox Boom 3 Tack! Tack för att du har valt nätverksmusiksystemet Squeezebox Boom från Logitech. Vi hoppas att du kommer att ha lika roligt när du använder systemet som vi hade när vi utvecklade det. Squeezebox Boom kombinerar funktionerna och tekniken som våra kunder uppskattar i en allt-i-ett-spelare. Tack vare den inbyggda förstärkaren och de högkvalitativa högtalarna kan du ställa din Squeezebox Boom var du vill inom räckhåll för nätverket. Det behövs inga externa högtalare. Squeezebox Boom lämpar sig perfekt för begränsade utrymmen eller utrymmen där otympliga högtalarsystem inte passar in. Den här användarhandboken innehåller grundläggande anvisningar om hur du installerar och använder Squeezebox Boom. Mer information om de senaste funktionerna finns på webbplatsen där du också kan gå med i våra aktiva användarforum eller ta del av detaljerad dokumentation för programutvecklare. Hjälp Om du stöter på några problem under installationen har du flera olika möjligheter att få experthjälp: Gå först till avsnittet Felsökning i den här handboken. De vanligaste problemen tas upp där. En utförlig lista över vanliga frågor finns på under Support > Felsökning. Välj Trådlösa musiksystem från listan över produktkategorier. Skicka e-post till kundsupporten. Besök 3. och fyll i e-postformuläret. Du får svar inom en arbetsdag.

6 4 Logitech Paketet innehåller I paketet hittar du: Squeezebox Boom Infraröd fjärrkontroll med batteri Skyddsväska Eluttagsadaptrar för din region 3,5 mm-ljudkabel (hane till hane) Snabbstartsguide Systemkrav: Operativsystem Dator Windows Vista, Windows XP eller Windows 2000 (SP4 eller nyare krävs) Mac OS X, version 10.3 eller senare Linux-baserat operativsystem med Perl eller senare 733 MHz-processor eller snabbare 256 MB RAM-minne 80 MB ledigt hårddiskutrymme Nätverk Ethernet- och/eller b-/g-kompatibelt trådlöst nätverk Även routrar som har stöd för Draft-N är kompatibla så länge de är bakåtkompatibla med g. Internet Bredband krävs för webbradio och musiktjänster. Internetanslutning krävs också om du vill ladda ner programmet SqueezeCenter.

7 Användarhandbok för Squeezebox Boom 5 Översikt över Boom-maskinvaran. Fjärrkontroll A) Med Power slår du på och stänger av Squeezebox Boom. B) Hem tar dig tillbaka till startsidan (rotmenyn). Trycker du på Hem en gång till från startsidan visas Nu spelas. C) Med Vänster, Höger, Upp och Ner navigerar du bland spellistor, menyer, med mera. Upp och Ner använder du för att bläddra i menyn, Höger för att markera ett objekt och Vänster för att återgå till föregående meny. D) Tryck på knappen Spela om du vill lyssna på det spår eller album eller den genre eller spellista som du markerat. Den aktuella spellistan ersätts då med det objekt som du valt. Om du vill lägga till det markerade objektet till Nu spelas-listan trycker du på Plus istället för på Spela. E) Tryck på Plus när du vill lägga till låten, artisten, albumet, genren eller spellistan som markerats sist i den aktuella spellistan. Tryck på Plus om du vill lägga till det markerade objektet i Nu spelas-listan. F) Med knapparna Snabbspolning bakåt, Paus och Snabbspolning framåt styr du uppspelningen av musiken. Tryck på Snabbspolning framåt om du vill hoppa till nästa spår och på Snabbspolning bakåt för att gå tillbaka. Tryck på Paus om du vill pausa musiken eller starta uppspelningen igen. Håll Snabbspolning bakåt eller Snabbspolning framåt nertryckt om du vill söka igenom det spår som spelas upp. Håll Paus nertryckt om du vill stoppa uppspelningen av det aktuella spåret. G) Volym + och Volym - H) Knappen Viloläge har två funktioner. Vid normal användning trycker du på vilolägesknappen för att aktivera timern för viloläge, som stänger av strömmen efter angiven tid (mellan 15 och 90 minuter). Knappen Viloläge har även en snoozefunktion, som fördröjer väckarklockan med ett tidsintervall som du har angett, när den väl har aktiverats. Standardinställningen är nio minuter. Se Tips och råd om fjärrkontrollen om du vill veta mer om hur du ställer in fördröjningstiden.

8 6 Logitech Knappar och reglage på framsidan A) Med Power slår du på och stänger av Squeezebox Boom. B) Rullningshjulet används för att snabbt navigera uppåt och neråt i menyer, spellistor, listor över musiktjänster, med mera. Snurra på hjulet för att bläddra. Tryck därefter på hjulet om du vill välja ett alternativ. När skärmsläckaren Nu spelas är aktiverad kan du använda hjulet som volymkontroll. C) Tryck på knappen Spela om du vill lyssna på det spår eller album eller på den genre eller spellista som du markerat. När du bläddrar i din musiksamling eller bland musiken på en musiktjänst ersätts Nu spelas-listan med det markerade objektet. Om du vill lägga till det markerade objektet i Nu spelas-listan trycker du på plus istället för på Spela. D) Tryck på Bakåt om du vill återgå till föregående meny. Det motsvarar Vänster på fjärrkontrollen. E) Med knapparna Snabbspolning bakåt, Paus och Snabbspolning framåt styr du uppspelningen av musiken. Tryck på Snabbspolning framåt om du vill hoppa till nästa spår och på Snabbspolning bakåt för att gå till föregående spår. Tryck på Paus om du vill pausa musiken eller starta uppspelningen igen. Tryck ner Snabbspolning bakåt eller Snabbspolning framåt om du vill söka igenom det spår som spelas upp. Håll Paus nertryckt om du vill stoppa uppspelningen av det aktuella spåret.

9 Användarhandbok för Squeezebox Boom 7 F) Volym + och Volym -. När du har tryckt på Volym + eller Volym - kan du även justera volymen med rullningshjulet. G) Med Förinställningsknapparna får du snabbt tillgång till favoritlåtar, webbradiokanaler, spellistor och album. Tryck på en av förinställningsknapparna om du vill välja ett favoritalternativ och håll knappen nertryckt för att koppla den till det markerade objektet. H) Knappen Viloläge har två funktioner. Vid normal användning trycker du på vilolägesknappen för att aktivera timern för viloläge, som stänger av strömmen efter angiven tid (mellan 15 och 90 minuter). Knappen Viloläge har även en snooze-funktion, som fördröjer väckarklockan med ett tidsintervall som du har angett, när den väl har aktiverats. Tips och råd om fjärrkontrollen Fjärrkontrollen kommunicerar med Squeezebox Boom med hjälp av infrarött ljus. IR-sensorn är placerad på spelarens framsida. Rikta därför fjärrkontrollen mot framsidan och se till att du har fri sikt mellan fjärrkontrollen och spelaren. Mer information om fjärrkontrollen finns i avsnittet Använda Boom i hela huset nedan i handboken. Squeezebox Boom har ingen renodlad "stoppknapp". Det beror på att den fungerar som en mp3- eller cd-spelare; du kan pausa musiken och starta uppspelningen när du vill. Trycker du på Paus pausas uppspelningen. Om du vill avbryta spåret håller du Paus nertryckt. När du väljer spår, artist, album, genre eller en annan spellista från musiksamlingen eller från en onlinemusiktjänst och trycker på Spela rensas den aktuella spellistan (Nu spelas) från minnet. En ny spellista skapas därefter utifrån det objekt du valt. Om du vill lägga till det markerade objektet i Nu spelas-listan trycker du istället på Plus. När du trycker ner Plus infogas det markerade objektet som nästa spår på Nu spelas-listan. Snooze-knappen har ett standardtidsintervall på nio minuter. Mer information om hur du ändrar tidsintervallet finns i avsnittet Väckarklocka nedan i den här handboken.

10 8 Logitech Anslutningar på baksidan A) Ljudingång. Anslut mp3-spelare, bärbara cd-spelare eller andra ljudenheter med 3,5 mm-utgång och njut av Squeezebox Booms avancerade högtalare och ljudegenskaper. Du behöver inte välja ljudingång som källa. Squeezebox Boom känner automatiskt av att du har anslutit en enhet. B) Ljudutgång för hörlurar och baselement. Anslut hörlurar om du vill lyssna i fred, eller ett strömförsörjt baselement för tyngre bas. Eftersom anslutningen kan användas på två olika sätt måste du välja Inställningar > Ljud > Utgång och välja hörlurar eller baselement från startsidan. Om du använder hörlurar och endast hör ljud från en kanal kontrollerar du att du inte har markerat baselement. C) Ethernet. Om du vill använda Ethernet istället för den inbyggda trådlösa anslutningen ansluter du en Ethernet-sladd till Squeezebox Boom. D) Nätkontakt. Använd endast den kontakt som följde med Squeezebox Boom.

11 Användarhandbok för Squeezebox Boom 9 Installera Squeezebox Boom Om användningsmiljön Squeezebox Boom är avsedd för inomhusbruk. Spelaren kan användas utomhus tillfälligt förutsatt att den är skyddad mot fukt och extrema temperaturer. Se till att den inte utsätts för direkt solljus när du använder den utomhus eftersom det kan leda till störningar. Mer information finns i avsnittet Säkerhetsinformation i den här handboken. Översikt över installationen Skriv ner inställningarna för det trådlösa nätverket (om du ansluter via ett trådlöst nätverk) Skapa ett konto på SqueezeNetwork och ladda ner programvaran Konfigurera Boom och anslut spelaren till nätverket Välj en musikkälla Skriv ner nätverksinställningarna Om du vet hur man ansluter en dator till ett trådlöst nätverk, kommer du inte att ha några problem med att konfigurera Squeezebox Boom. Det blir lättare att konfigurera Squeezebox Boom om du först antecknar uppgifterna nedan om ditt nätverk. Nätverksnamn (SSID): Säkerhetssystem för trådlöst nätverk (ringa in) WEP 64-bitars WEP 128-bitars WPA WPA2 Säkerhetsnyckel:

12 10 Logitech Om du inte vet vilket säkerhetssystem som används eller inte känner till säkerhetsnyckeln kan du få reda på detta genom att ansluta till den trådlösa routern. Mer information finns i handboken för din router. Du kan också ta kontakt med nätverksleverantören eller den som installerade den trådlösa routern. Du kan ta reda på nätverksnamnet med hjälp av en dator som redan är ansluten till nätverket. I Windows XP och Vista Dubbelklicka på ikonen för trådlöst nätverk i systemfältet. I Mac OS X Klicka på ikonen för trådlöst nätverk i menyraden och skriv upp vilket nätverk som är förkryssat. Om du använder Apple Airport Base Station: Squeezebox Boom använder standarden och är inställd för WEP-nycklar i hexadecimalt format. Apple Airport Base Station använder ASCII-tecken för WEP-nyckeln. Du måste hitta den hexadecimala versionen av WEP-nyckeln för att konfigurera Squeezebox Boom. Gör så här: Öppna administratörsverktyget för Airport I Mac OS X hittar du verktyget under Program > Verktygsprogram i Finder. I Windows går du till Start > Program > Airport Admin Utility. Markera din basstation och klicka på Konfigurera. I konfigurationsfönstret klickar du på lösenordsikonen (ikonen som ser ut som ett hänglås) högst upp i fönstret. Nyckeln visas då i hexadecimalformat. Skriv ner säkerhetsnyckeln på föregående sida. Obs! 64-bitars WEP-nycklar för Airport Base Station är exakt 5 tecken långa, 128-bitars exakt 13 tecken.

13 Användarhandbok för Squeezebox Boom 11 Skapa ett onlinekonto och ladda ner programvara Viktig information om musikkällor Squeezebox Boom fungerar endast om den är ansluten till en musikkälla. Det finns två möjliga musikkällor: SqueezeNetwork och SqueezeCenter. SqueezeNetwork SqueezeNetwork är en gratis onlinetjänst från Logitech. Du kan ansluta till många olika tjänster, däribland webbradioguider och onlinemusiktjänster som Rhapsody och Pandora Radio. Du kan till och med lagra din musiksamling i ett eget onlinearkiv för mp3-filer och lyssna på den när datorn är avstängd. För vissa tjänster måste du betala en separat avgift, men vi erbjuder kostnadsfria utvärderingsperioder så att du kan testa tjänsterna först. SqueezeCenter (valfritt) SqueezeCenter är ett program som skickar din personliga musiksamling från datorn till Squeezebox-spelarna i ditt hem. Du kan även ansluta till webbradioguider och onlinemusiktjänster via SqueezeCenter. Du behöver inte SqueezeCenter om du bara vill lyssna på din egen musiksamling eller om du tänker ladda upp musik till musikarkivet för mp3-filer på MP3tunes. Skapa ett SqueezeNetwork-konto Registrera dig och skapa ett gratiskonto på SqueezeNetwork. Besök www. squeezenetwork.com och följ registreringsguiden. Om du redan har ett konto kan du läsa anvisningar om hur du lägger till en ny Squeezebox Boom nedan i den här guiden. Valfritt: Ladda ner och installera SqueezeCenter När du har registrerat dig på SqueezeNetwork får du frågan om du vill ladda ner SqueezeCenter. SqueezeCenter behövs bara om du tänker lyssna på musiksamlingar som finns lagrade på en dator på ditt lokala nätverk. Om du endast tänker lyssna på webbradio eller onlinemusiktjänster kan du hoppa över det här steget. Det finns versioner av SqueezeCenter för Windows, Mac OS X och Linux. När du har valt lämplig version sparar du filen på hårddisken och dubbelklickar på den nerladdade filen. När du är klar kan du börja använda SqueezeCenter för att skicka musik till Squeezebox Boom.

14 12 Logitech Installera Squeezebox Boom och ansluta den till nätverket Välj ut en plats där du vill placera Squeezebox Boom. Spelaren bör vara skyddad från fukt och extrema temperaturer och inte utsättas för direkt solljus. Om du tänker ansluta till ett trådlöst nätverk väljer du en plats inom routerns eller åtkomstpunktens räckvidd. Tänker du ansluta till ett Ethernetnätverk ser du till att det finns en Ethernet-anslutning i närheten. Förbered fjärrkontrollen genom att öppna batteriluckan, dra ut skyddsfliken och därefter stänga luckan. Valfritt: Om du ansluter med Ethernet-kabel ansluter du den nu. Tack vare kontakterna till nätadaptern kan systemet anslutas i hela världen. Sätt fast kontakten på nätadaptern och se till att den klickar på plats. Anslut den runda kontakten till strömförsörjningsingången på baksidan av Squeezebox Boom. Anslut nätkabeln till vägguttaget. Squeezebox Boom startar automatiskt. Därefter visas ett välkomstmeddelande följt av inställningsmenyn. Tips! Som tidigare beskrivits fyller knapparna Upp och Ner på fjärrkontrollen samma funktion som rullningshjulet. Samma åtgärder utförs när du trycker på Höger på fjärrkontrollen som när du trycker på hjulet. I fortsättningen använder vi de olika knapparna på fjärrkontrollen i den här beskrivningen, men det går lika bra att använda rullningshjulet På menyn som visas väljer du anslutning via ett trådbundet eller ett trådlöst nätverk. Använd Upp- och Ner-knapparna om du vill välja ett alternativ. Tryck därefter på Höger. Om du ansluter till ett trådlöst nätverk visas en meny där du kan välja region och sedan en meny där du väljer ett trådlöst nätverk utifrån dess namn. Om du använder ett säkerhetsaktiverat trådlöst nätverk måste du ange säkerhetsnyckeln som du skrev ner tidigare i Skriv ner nätverksinställningarna. När Squeezebox Boom har anslutits till det trådlösa nätverket trycker du på Höger för att fortsätta.

15 Användarhandbok för Squeezebox Boom Om det står på displayen att Squeezebox Boom inte kunde anslutas till nätverket trycker du på Vänster på fjärrkontrollen (eller på Bakåt på spelarens framsida) för att återgå till nätverksakonfigurationsmenyerna. Kontrollera att du har angett rätt säkerhetsnyckel och att du har anslutit till rätt nätverk. Se bilagan Felsökning om du ändå inte kan ansluta. I nästa meny kan du välja om du vill få en IP-adress automatiskt via DHCP eller om du vill koppla en IP-adress manuellt till Squeezebox Boom. De flesta hemnätverk använder DHCP. Om du är osäker väljer du det automatiska alternativet. När du fått en bekräftelse om att IP-adressen har tilldelats, trycker du på Höger för att gå vidare till nästa meny.

16 14 Logitech Välja musikkälla När Squeezebox Boom har anslutits till nätverket visas en meny där du kan välja musikkälla. Välj SqueezeNetwork, som är en gratis, webbaserad tjänst från Logitech. När du ansluter till SqueezeNetwork visas en unik kod på Squeezebox Boom. Du kan använda den om du vill koppla ihop spelaren med ditt SqueezeNetwork-konto. Gå till och välj Spelare. Ange därefter koden i avsnittet Lägg till spelare. Spela upp musik Nu är du nästan klar. Kontrollera att allting fungerar som det ska genom att öppna och lyssna på en webbradiokanal. 1. Gå till startsidan genom att trycka på Hem på fjärrkontrollen. 2. Tryck på Ner på fjärrkontrollen (eller snurra rullningshjulet åt höger) tills Webbradio visas. Tryck sedan på Höger (eller tryck på hjulet). 3. Välj Våra favoriter. 4. Välj Webbradiofavoriter. 5. Bläddra till Demonstration: Miles Davis och tryck på Spela Justera volymen. Håll en av förinställningsknapparna nertryckt om du vill koppla den här stationen till en förinställningsknapp. Tips! Med de sex förinställningsknapparna kan du snabbt öppna sex favoritspår, -album eller -webbradiokanaler, men du kan lägga till hur många favoriter du vill i listan. När du kopplar ett objekt till förinställningsknapparna läggs det automatiskt till i dina Favoriter. Om du vill lägga till ett objekt som favorit utan att koppla det till en förinställningsknapp trycker du på hjulet eller på Höger på fjärrkontrollen. Välj därefter Lägg till i favoriter.

17 Användarhandbok för Squeezebox Boom 15 Valfritt: Ansluta till SqueezeCenter Om du vill lyssna på en musiksamling som finns lagrad på din dator, och om du har laddat ner och installerat SqueezeCenter, gör du följande för att ansluta till SqueezeCenter för första gången. 1. Tryck ner Bakåt på spelarens framsida (eller Vänster på fjärrkontrollen) för att gå till inställningsskärmen. 2. Bläddra tills du ser ett alternativ som låter dig ansluta till din dator (till exempel, Anslut till johan-larssons-dator) 3. Tryck på rullningshjulet (eller tryck på Höger på fjärrkontrollen) om du vill ansluta till datorn. Om datorns namn inte visas i menyn eller om Squeezebox Boom inte kan ansluta, se Bilaga E: Felsökning.

18 16 Logitech Använda Squeezebox Boom Nu spelas Squeezebox Boom lagrar alltid den aktuella spellistan i minnet. Den aktuella spellistan heter Nu spelas. Du kan ändra den genom att lägga till spår från din musiksamling, spår och spellistor från musiktjänster eller hela spellistor som du sparat. Om du vill få ut så mycket som möjligt av Squeezebox Boom bör du lära dig hur Nu spelas-listan fungerar. Visa Nu spelas med hjälp av fjärrkontrollen Tryck på Hem för att gå tillbaka till startsidan, om den inte redan visas. Tryck sedan på Hem en gång till. Visa Nu spelas med hjälp av reglagen på framsidan Tryck på Bakåt tills du kommer till startsidan. Använd sedan rullningshjulet för att bläddra till Nu spelas, vilket är det första alternativet på startsidan. Tryck därefter på hjulet eller tryck på Spela för att gå till Nu spelas. Lägga till spår, album, spellistor och andra objekt Tryck på Plus på fjärrkontrollen eller spelaren. Det markerade objektet läggs till sist i Nu spelas. Om du trycker ner Plus infogas det markerade objektet som nästa spår i Nu spelas-listan. Spara som spellista Med Squeezebox Boom kan du spara Nu spelas-listan på hårddisken om du vill använda den senare. Funktionen är användbar om du har fest. Det bästa med Squeezebox Boom är att alla vill vara med och leka! Om du sparar spellistan innan festen börjar kan du återskapa den senare om någon gäst raderar den eller lägger till musik du inte tycker om. Kontrollera att Squeezebox Boom är ansluten till SqueezeCenter. Gå till startsidan och välj Extrafunktioner > Spara spellista. Använd piltangenterna på fjärrkontrollen eller rullningshjulet på spelaren för att namnge spellistan. Det är endast ditt hårddiskutrymme som begränsar hur många spellistor du kan skapa.

19 Användarhandbok för Squeezebox Boom 17 Rensa Nu spelas-listan När du väljer spår, artist, album, genre eller spellista från musiksamlingen eller från en onlinemusiktjänst, och trycker på Spela rensas Nu spelas-listan från minnet. En ny spellista skapas därefter utifrån det objekt du valt. Tips! Om du har fest och låter gästerna välja låt med fjärrkontrollen är det viktigt att du förklarar hur man använder Plus när man lägger till spår i Nu spelas-listan. Om de råkar trycka på Spela istället för på Plus ersätts listan med det valda spåret. Om du har aktiverat upprepningsläget spelas spåret tills gästerna har fått nog och går därifrån. Det är därför viktigt att spara Nu spelas-listan som en spellista på datorn innan gästerna anländer. Om någon gäst råkar radera musiken du omsorgsfullt valt ut kan du enkelt återställa listan genom att välja Musikfilsbibliotek > Spellistor från Startsidan. Aktivera ljudlöst läge Eftersom Boom liknar en cd-spelare finns det inget behov av Ljud av-knapp. Vad gäller de flesta musikkällor kan du trycka på Paus och sedan påbörja uppspelningen igen, precis när det passar dig. Musik från musiksamlingen eller från interaktiva onlinetjänster kan du ofta pausa hur länge du vill. Lyssnar du på webbradio pausas musiken tills minnesbufferten är full om du trycker på Paus. Flera minuters musik kan lagras i minnet. Exakt hur många minuter som kan lagras beror på radiostationens samplingsfrekvens. Om du vill avbryta uppspelningen helt håller du Paus nertryckt i några sekunder. Förinställningsknappar och favoriter Favoriter och förinställningsknappar: Vad är det för skillnad? Vi har behandlat favoriter som hastigast i handboken. Lägg till det spår, det album eller den radiostation som du markerat till listan över favoriter genom att trycka på Paus på fjärrkontrollen eller genom att trycka på rullningshjulet. Välj därefter Lägg till i favoriter. Vissa objekt kan inte läggas till som favoriter. Om du lyssnar på radio kan du lägga till radiostationen som favorit, men inte det spår som radiostationen för tillfället spelar. Vissa tjänster som kräver prenumeration tillåter inte att du lägger till alla typer av objekt i favoriter. Om du är osäker kan du trycka på rullningshjulet och se om det finns ett menyalternativ som låter dig lägga till i favoriter. Det finns sex förinställningsknappar under displayen. Du kan se knapparna som en miniatyrlista över sex favoriter som du kan komma åt när du vill. Om du lägger till ett objekt till en förinställningsknapp läggs det till i favoriter, om det inte redan finns där.

20 18 Logitech Ställa in och använda förinställningsknapparna Har du någon gång använt en bilradio vet du precis hur förinställningsknapparna fungerar. Håll en av förinställningsknapparna nertryckt för att koppla det markerade objektet till knappen. Tryck på knappen om du vill välja objektet. Samma typer av objekt som kan läggas till som favoriter spår, album, radiostationer eller spellistor kan kopplas till knapparna. Hantera dina favoriter med hjälp av SqueezeNetwork eller SqueezeCenter Om du vill lägga till eller ta bort många favoriter på en gång kan det vara enklare att göra det från datorn. Gå till och logga in på ditt konto. Välj sedan Favoriter. Kör du SqueezeCenter på en lokal dator kan du använda den för att hantera dina favoriter. Markera menyvalet Favoriter och välj redigera-ikonen (en penna). Tips! Om Squeezebox Boom är ansluten till SqueezeNetwork lagras objektet på ditt konto om du lägger till det som förinställning eller favorit. Om Boom är ansluten till SqueezeCenter lagras objektet i SqueezeCenter om du lägger till det som förinställning eller favorit. SqueezeNetwork och SqueezeCenter har oberoende listor över favoriter och förinställningar. Lägga till en radiostation som inte finns i någon av guiderna som favorit. Tack vare de radioguider som SqueezeNetwork och Squeezebox Boom tillhandahåller kan du snabbt och smidigt bläddra bland tusentals radiostationer och lägga till dem i favoriter eller som förinställningar. Om du inte hittar din favoritstation med hjälp av guiderna kan du enkelt lägga till den i SqueezeCenter eller SqueezeNetwork om du vet radioströmmens adress. Med SqueezeNetwork Om du vill lägga till en radiostation i favoriter på SqueezeNetwork går du till klickar på Favoriter och väljer ett namn för strömmen. Ange därefter adressen. Om du vill lägga till en radiostation i listan över favoriter i SqueezeCenter: 1. Öppna SqueezeCenters webbgränssnitt. 2. Välj Webbradio-menyn och därefter Ange webbadress. 3. Ange adressen och klicka på +.

21 Användarhandbok för Squeezebox Boom 19 Väckarklocka Squeezebox Boom är utrustad med en avancerad väckarklocka Du kan ställa in flera olika alarm per dag och ställa in dem på olika tider på valfri veckodag. Välj om du vill vakna till musik från dina favoriter eller till musiken eller ljudeffekterna som finns inbyggda i Squeezebox Boom. Tack vare den inbyggda säkerhetsfunktionen lagras alarminställningarna i upp till två veckor om spelarens skulle kopplas ur. Om du har valt en musikkälla från internet (till exempel en webbradiostation) och Boom förlorar anslutningen till internet byts musikkällan automatiskt ut mot en välklingande (men effektiv) alarmton så att du vaknar i tid. Så här ställer du väckarklockan: Gå till startsidan och välj Väckarklocka. Det första menyalternativet är Alla alarm (På/Av) en nyttig funktion om du ska på semester. Bläddra till Lägg till alarm och tryck på rullningshjulet. I nästa meny kan du välja vilka dagar väckarklockan ska ringa (varje dag eller vissa dagar), vilket objekt som ska spelas upp samt ljudvolymen. Snooze-knappen Alla bra väckarklockor har en snooze-knapp och Squeezebox Boom är inget undantag. När alarmet ringer kan du trycka på den stora knappen längst upp på spelaren för att fördröja det. Knappen Viloläge på fjärrkontrollen (mellan Hem- och Power-knapparna) fungerar också som en snooze-knapp när väckarklockan ringer. Standardinställningen för snooze-funktionen är nio minuter. Om du har installerat SqueezeCenter kan du ändra snooze-tiden: 1. Öppna SqueezeCenters webbgränssnitt. 2. Klicka på fliken Spelare 3. Från den vänstra nedrullningsbara listan kan du välja vilken spelare du vill konfigurera (det behöver du inte göra om du bara har en Squeezebox). 4. Välj Väckarklocka från den nedrullningsbara listan till höger. 5. Längst ner på sidan justerar du reglaget Snooze-tid i minuter.

22 20 Logitech Viloläge När väckarklockan ringer fungerar den stora knappen längst upp på Squeezebox Boom som snooze-knapp. I vanliga fall trycker du på den om du vill aktivera timern för viloläge. Squeezebox Boom stängs då av automatiskt efter en viss tid. Knappen Viloläge på fjärrkontrollen fyller samma funktion. Håll knappen Viloläge nertryckt (eller tryck på knappen Viloläge på fjärrkontrollen) om du vill att Squeezebox Boom ska stängas av när låten tagit slut. Håll knappen nertryckt en gång till (eller tryck på knappen Viloläge på fjärrkontrollen en gång till) om du vill att Squeezebox Boom ska stängas av efter 15 minuter. Upprepa proceduren (håll knappen Viloläge nertryckt och släpp den) fler gånger om du vill ange 30 minuter, 45 minuter, 60 minuter, 90 minuter samt, slutligen, om du vill avbryta funktionen. Displayens ljusstyrka Tack vare en inbyggd ljussensor anpassas displayens ljusstyrka automatiskt efter rådande ljusförhållanden. Du kan åsidosätta denna funktion genom att välja Inställningar > Display > Ljusstyrka från Startsidan. I menyn Ljusstyrka kan du ställa in olika ljusstyrkor för uppspelning samt för avbrutet och avstängt läge. För varje objekt kan du välja att ställa in ljusstyrkan manuellt eller att låta den justeras automatiskt. Välja och ändra musikkällor Squeezebox Boom fungerar endast om den är ansluten till en musikkälla. Det finns två typer av musikkällor: SqueezeNetwork (en gratis onlinetjänst från Logitech) En dator eller en NAS-enhet (nätverksbaserad lagringsenhet) med SqueezeCenter. Musikkällan (SqueezeNetwork eller Squeezecenter) ger dig tillgång till många olika tjänster, till exempel Pandora och Last.fm, liksom till webbradiostationer, poddsändningar, med mera.

Logitech. Nätverksmusiksystem. Användarhandbok. svenska (emea)

Logitech. Nätverksmusiksystem. Användarhandbok. svenska (emea) Logitech Nätverksmusiksystem Användarhandbok svenska (emea) Användarhandbok för Squeezebox Duet 1 Contents Om Squeezebox Duet...2 Hjälp...2 Innehåll...3 Systemkrav...3 Innan du börjar...4 Välj nätverkskonfiguration...4

Läs mer

SkeKraft Bredband Installationsguide

SkeKraft Bredband Installationsguide SkeKraft Bredband Installationsguide SkeKraft Bredband Installationsguide Innan du startar installationen av SkeKraft Bredband bör du kontrollera om din dator har ett nätverkskort installerat. OBS! Har

Läs mer

Förpackningens innehåll. Ordlista. Powerline Adapter

Förpackningens innehåll. Ordlista. Powerline Adapter Powerline Adapter OBS! Utsätt inte Powerline Adapter för extrema temperaturer. Placera inte enheten i direkt solljus eller i närheten av värmeelement. Använd inte Powerline Adapter i extremt fuktiga eller

Läs mer

LW313 Sweex Wireless 300N Adapter USB

LW313 Sweex Wireless 300N Adapter USB LW313 Sweex Wireless 300N Adapter USB OBS! Utsätt inte Sweex Wireless 300N Adapter USB för extrema temperaturer. Placera inte enheten i direkt solljus eller i närheten av värmeelement. Använd inte Sweex

Läs mer

InterVideo Home Theater Snabbstartguide Välkommen till InterVideo Home Theater!

InterVideo Home Theater Snabbstartguide Välkommen till InterVideo Home Theater! InterVideo Home Theater Snabbstartguide Välkommen till InterVideo Home Theater! InterVideo Home Theater är en komplett digital underhållningslösning som du kan använda för att titta på TV, spela in från

Läs mer

Del 2 HANTERA MUSIKFILER. 5. Importera filer... 34 6. Skapa ordning i din musiksamling... 38 7. Skapa spellistor... 46 8. Bränna cd-skivor...

Del 2 HANTERA MUSIKFILER. 5. Importera filer... 34 6. Skapa ordning i din musiksamling... 38 7. Skapa spellistor... 46 8. Bränna cd-skivor... Del HANTERA MUSIKFILER. Importera filer... 6. Skapa ordning i din musiksamling... 8 7. Skapa spellistor... 6 8. Bränna cd-skivor... . IMPORTERA FILER När du använder samma ljudformat för alla dina musikfiler,

Läs mer

Bekanta dig med Logitech Squeezebox Touch Wi-Fi-musikspelare. Funktionsguide

Bekanta dig med Logitech Squeezebox Touch Wi-Fi-musikspelare. Funktionsguide Bekanta dig med Logitech Squeezebox Touch Wi-Fi-musikspelare Funktionsguide Innehåll Squeezebox Touch: Funktionsguide Tack!................................................................ 5 Hjälp................................................................

Läs mer

KARLSBORGS ENERGI AB INTERNET KABEL-TV INSTALLATIONSHANDBOK REV. 2011.01

KARLSBORGS ENERGI AB INTERNET KABEL-TV INSTALLATIONSHANDBOK REV. 2011.01 KARLSBORGS ENERGI AB INTERNET KABEL-TV INSTALLATIONSHANDBOK REV. 2011.01 Karlsborgs Energi AB 2 Innehåll 1. ANSLUT KABELMODEMET... 4 2. ANSLUT OCH KONFIGURERA DIN UTRUSTNING... 5 OM DU VILL ANVÄNDA DIN

Läs mer

BRUKSANVISNING. DENVER MPG-4054 NR Mediaspelare

BRUKSANVISNING. DENVER MPG-4054 NR Mediaspelare Video MP4-spelaren är en full multimediespelare. Detta innebär att den visar bilder och e-böcker med text, registrerar och spelar upp live-ljud och att den spelar upp musik- och videofiler. De här filerna

Läs mer

Förpackningens innehåll. Ordlista. Powerline Adapter

Förpackningens innehåll. Ordlista. Powerline Adapter Powerline Adapter OBS! Utsätt inte Powerline Adapter för extrema temperaturer. Placera inte enheten i direkt solljus eller i närheten av värmeelement. Använd inte Powerline Adapter i extremt fuktiga eller

Läs mer

Trådlös musikadapter. Snabbstartguide. Installera. Ansluta. Spela

Trådlös musikadapter. Snabbstartguide. Installera. Ansluta. Spela SV Trådlös musikadapter SLA5520 Snabbstartguide 1 2 3 Installera Ansluta Spela Vad som följer med i lådan a.trådlös musikadapter SLA5520 b1. Fjärrkontroll, b2. 2 st. AAA-batterier c. Snabbstartguide Installation

Läs mer

Svensk version. Installation av Windows XP och Vista. LW311 Sweex trådlösa LAN Cardbus-adapter 300 Mbps

Svensk version. Installation av Windows XP och Vista. LW311 Sweex trådlösa LAN Cardbus-adapter 300 Mbps LW311 Sweex trådlösa LAN Cardbus-adapter 300 Mbps Utsätt inte Sweex trådlösa LAN Cardbus-adapter 300 Mbps för extrema temperaturer. Placera inte enheten i direkt solljus eller nära värmekällor. Använd

Läs mer

Blackwire C310/C320. Sladdanslutet USB-headset. Användarhandbok

Blackwire C310/C320. Sladdanslutet USB-headset. Användarhandbok Blackwire C310/C320 Sladdanslutet USB-headset Användarhandbok Innehåll Välkommen 3 Systemkrav 3 Vill du ha mer hjälp? 3 Det här finns i förpackningen 4 Grundläggande fakta om headsetet 5 Sätta på dig headsetet

Läs mer

ipod Övningsexempel Innehåller lektioner om att föra över musik till ipod, spela musik och lagra filer på ipod

ipod Övningsexempel Innehåller lektioner om att föra över musik till ipod, spela musik och lagra filer på ipod ipod Övningsexempel Innehåller lektioner om att föra över musik till ipod, spela musik och lagra filer på ipod apple Apple Computer, Inc. 2004 Apple Computer, Inc. Alla rättigheter förbehålls. Apple, Apples

Läs mer

Handbok för WiFi-inställningar

Handbok för WiFi-inställningar Handbok för WiFi-inställningar uu Inledning Det finns två lägen för trådlöst nätverk: infrastrukturläget för att ansluta via en åtkomstpunkt och adhoc-läget för att upprätta en direktanslutning till en

Läs mer

Instruktion: Trådlöst utbildningsnät orebro-utbildning

Instruktion: Trådlöst utbildningsnät orebro-utbildning Instruktion: Trådlöst utbildningsnät orebro-utbildning Sida 2 av 19 Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Så ansluter du till nätverket orebro-utbildning... 4 2.1 Allmän information:... 4 2.2 Enkel anslutning

Läs mer

Handbok för installation av programvara

Handbok för installation av programvara Handbok för installation av programvara Denna handbok beskriver hur du installerar programvaran via en USB- eller nätverksanslutning. Nätverksanslutning är inte tillgängligt för modellerna SP 200/200S/203S/203SF/204SF

Läs mer

Mac OS X 10.6 Snow Leopard Installationshandbok

Mac OS X 10.6 Snow Leopard Installationshandbok Mac OS X 10.6 Snow Leopard Installationshandbok Läs det här dokumentet innan du installerar Mac OS X. Det innehåller viktig information om att installera Mac OS X. Systemkrav Om du ska uppgradera till

Läs mer

via webbgränssnittet. Du har även tystnadsplikt gällande dina identifikationsuppgifter.

via webbgränssnittet. Du har även tystnadsplikt gällande dina identifikationsuppgifter. Anvia Säkerhetskopiering 1(6) Anvia Säkerhetskopiering 2.3 Saker som bör beaktas före installationen! Eftersom tjänsten även omfattar en sharing-egenskap, ansvarar du som kund själv för hurdana filer som

Läs mer

Komma igång med PSS (Personal Sound System)

Komma igång med PSS (Personal Sound System) QSG_swe 29/12/04 15:14 Page 43 Komma igång med PSS (Personal Sound System) Ta dig tid att läsa det här innan du använder ditt PSS. Vi hoppas att du kommer ha mycket nöje med din personligt ljudsystem (pss).

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL OWNIT!

VÄLKOMMEN TILL OWNIT! INSTALLATIONSMANUAL Bästa VÄLKOMMEN bredbandskund! TILL OWNIT! VÄLKOMMEN TILL OWNIT! Du har nu mottagit dina uppgifter från Ownit som är är nödvändiga för för dig dig för för att att du du skall skall

Läs mer

KARLSBORGS ENERGI AB ADSL INSTALLATIONSHANDBOK REV. 2010.05

KARLSBORGS ENERGI AB ADSL INSTALLATIONSHANDBOK REV. 2010.05 KARLSBORGS ENERGI AB ADSL INSTALLATIONSHANDBOK REV. 2010.05 Karlsborgs Energi AB 2 Innehåll 1. LOKALISERA FÖRSTA TELEFONJACKET... 4 2. ANSLUT DITT MODEM... 4 3. ANSLUT OCH KONFIGURERA DIN UTRUSTNING...

Läs mer

Svensk version. Inledning. Installation av Windows XP och Vista. LW056V2 Sweex trådlös LAN cardbus-adapter 54 Mbps

Svensk version. Inledning. Installation av Windows XP och Vista. LW056V2 Sweex trådlös LAN cardbus-adapter 54 Mbps LW056V2 Sweex trådlös LAN cardbus-adapter 54 Mbps Inledning Utsätt inte Sweex trådlösa LAN cardbus-adapter 54 Mbps för extrema temperaturer. Placera inte enheten i direkt solljus eller nära värmekällor.

Läs mer

BeoSound 5 Encore. Handbok

BeoSound 5 Encore. Handbok BeoSound 5 Encore Handbok Bästa kund Den här handboken innehåller mer information om din produkt och beskriver vissa funktioner från Att komma igång-guiden mer utförligt. Du hittar bland annat information

Läs mer

Instruktion: Trådlöst nätverk för privata enheter

Instruktion: Trådlöst nätverk för privata enheter Instruktion: Trådlöst nätverk för privata enheter orebro-byod Sida 2 av 21 Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Så ansluter du till nätverket orebro-byod... 4 2.1 Allmän information:... 4 2.2 Enkel

Läs mer

Guide för Wi-Fi-inställningar

Guide för Wi-Fi-inställningar Guide för Wi-Fi-inställningar Wi-Fi-anslutningar till skrivaren Ansluta med en dator via en Wi-Fi-router Ansluta med en dator direkt Ansluta med en smartenhet via en Wi-Firouter Ansluta med en smartenhet

Läs mer

Rekommenderad felsökning av dator innan service

Rekommenderad felsökning av dator innan service Rekommenderad felsökning av dator innan service Rekommenderad felsökning av dator innan service Detta dokument beskriver åtgärder som kan testas för att utesluta mjukvarufel innan en Mac skickas in på

Läs mer

DI-624+ AirPlus G+ trådlös 2.4 GHz router

DI-624+ AirPlus G+ trådlös 2.4 GHz router Denna produkt kan installeras med hjälp av en vanlig webbläsare, t.ex. Internet Explorer 6 eller Netscape Navigator 6.2.3. DI-624+ AirPlus G+ trådlös 2.4 GHz router Innan du börjar 1. Om du har köpt denna

Läs mer

Anvisningar för installation och borttagning av skrivardrivrutinerna Windows PostScript och PCL utgåva 8

Anvisningar för installation och borttagning av skrivardrivrutinerna Windows PostScript och PCL utgåva 8 Anvisningar för installation och borttagning av skrivardrivrutinerna Windows PostScript och PCL utgåva 8 I den här Viktigt-filen får du anvisningar om hur du installerar drivrutinerna för egen PostScript

Läs mer

ipod shuffle Användarhandbok

ipod shuffle Användarhandbok ipod shuffle Användarhandbok 2 Innehåll Kapitel 1 3 Om ipod shuffle Kapitel 2 4 Grundläggande om ipod shuffle 4 ipod shuffle i överblick 5 Använda reglagen på ipod shuffle 6 Ansluta och koppla från ipod

Läs mer

Fråga: Hur ställer jag in min router utan att använda CD skivan? Svar: Du kan ställa in din router manuellt genom att följa stegen nedan.

Fråga: Hur ställer jag in min router utan att använda CD skivan? Svar: Du kan ställa in din router manuellt genom att följa stegen nedan. Fråga: Hur ställer jag in min router utan att använda CD skivan? Svar: Du kan ställa in din router manuellt genom att följa stegen nedan. Produkter som täcks in av denna guide : De flesta routrar i DIR

Läs mer

Handbok för installation av programvara

Handbok för installation av programvara Handbok för installation av programvara Denna handbok beskriver hur du installerar programvaran via en USB- eller nätverksanslutning. Nätverksanslutning är inte tillgängligt för modellerna SP 200/200S/203S/203SF/204SF

Läs mer

ADOBE FLASH PLAYER 10.3 Lokal inställningshanterare

ADOBE FLASH PLAYER 10.3 Lokal inställningshanterare ADOBE FLASH PLAYER 10.3 Lokal inställningshanterare PRERELEASE 03/07/2011 Juridisk information Juridisk information Juridisk information finns på http://help.adobe.com/sv_se/legalnotices/index.html. iii

Läs mer

Benga s IT-hörna. Så enkelt gör du ett eget nätverk hemma

Benga s IT-hörna. Så enkelt gör du ett eget nätverk hemma Så enkelt gör du ett eget nätverk hemma Av Martin Appel Använd samma internetuppkoppling och nå dina filer överallt. Med ett hemmanätverk kan du som har flera datorer utnyttja kraften maximalt. Nätverk.

Läs mer

Så enkelt gör du ett eget nätverk hemma

Så enkelt gör du ett eget nätverk hemma Så enkelt gör du ett eget nätverk hemma Av Martin Appel Tips och skolor Använd samma internetuppkoppling och nå dina filer överallt. Med ett hemmanätverk kan du som har flera datorer utnyttja kraften maximalt.

Läs mer

Snabbguide. 1. Systemkrav. 2. Installation och aktivering. Installation. Aktivering

Snabbguide. 1. Systemkrav. 2. Installation och aktivering. Installation. Aktivering Snabbguide Denna snabbguide hjälper dig att installera och komma igång med Readiris TM 15. För detaljerad information om Readiris TM alla funktioner, läs hjälpfilen som medföljer programvaran, eller de

Läs mer

ipod shuffle Användarhandbok

ipod shuffle Användarhandbok ipod shuffle Användarhandbok Innehåll 5 Kapitel 1: Om ipod shuffle 6 Nyheter i ipod shuffle 7 Kapitel 2: Grundläggande om ipod shuffle 7 ipod shuffle i överblick 8 Använda reglagen på ipod shuffle Controls

Läs mer

Startboxen innehåller följande utrustning. Modem Nätverkskabel Strömadapter

Startboxen innehåller följande utrustning. Modem Nätverkskabel Strömadapter Manual Huawei B260a Startboxen innehåller följande utrustning Modem Nätverkskabel Strömadapter 2 3 Modem Huawei B260a Betydelsen av modemets lampor 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. Anslutning för extern antenn

Läs mer

Användarhandbok Nokia Musik

Användarhandbok Nokia Musik Användarhandbok Nokia Musik Utgåva 1.0 SV Nokia Musik Med Nokia Musik på Windows Phone kan du ladda ned låtar på din telefon och kompatibla dator. Svep åt vänster och tryck på Mer information finns på

Läs mer

Mac OS X 10.5 Leopard Installationshandbok

Mac OS X 10.5 Leopard Installationshandbok Mac OS X 10.5 Leopard Installationshandbok Om du redan har Mac OS X 10.3 eller senare installerat på datorn: Du behöver bara uppgradera till Leopard. Se Uppgradera Mac OS X på sidan 1. Om du vill installera

Läs mer

1. Inkoppling till bredbandsnätet

1. Inkoppling till bredbandsnätet Sid 1 (19) Innehåll 1. Inkoppling till bredbandsnätet a) Aktiv utrustning CTS 2. Nätverksinställningar för datorer med Windows XP eller 2000 3. Nätverksinställningar för datorer med Windows 95, 98, ME

Läs mer

Benga s tekniska hörna. Så skapar du ett Vista-nätverk. 2008-03-18 16:16 - PC för Alla

Benga s tekniska hörna. Så skapar du ett Vista-nätverk. 2008-03-18 16:16 - PC för Alla 2008-03-18 16:16 - PC för Alla Benga s tekniska hörna Så skapar du ett Vista-nätverk Av Martin Appe Ett hemmanätverk behöver varken vara komplicerat eller dyrt. Har du datorn kopplad till en router är

Läs mer

Windows 2000, Windows XP och Windows Server 2003

Windows 2000, Windows XP och Windows Server 2003 Windows 2000, Windows XP och Windows Server 2003 Det här avsnittet omfattar: "Förberedelser" på sidan 3-15 "Snabbinstallation från cd-skiva" på sidan 3-15 "Andra installationssätt" på sidan 3-16 "Felsökning

Läs mer

Bruksanvisning M-ANY PreMium MP3 Art 100043 I kartongen: Fjärrkontroll, hörlurar, batterier, USB-kabel, Audiokabel, väska, halssnodd, CD-Rom.

Bruksanvisning M-ANY PreMium MP3 Art 100043 I kartongen: Fjärrkontroll, hörlurar, batterier, USB-kabel, Audiokabel, väska, halssnodd, CD-Rom. Bruksanvisning M-ANY PreMium MP3 Art 100043 I kartongen: Fjärrkontroll, hörlurar, batterier, USB-kabel, Audiokabel, väska, halssnodd, CD-Rom. Komma igång: Stoppa in den medföljande CD-Rom skivan M-ANY

Läs mer

BIPAC-7100S / 7100 ADSL Modem/Router

BIPAC-7100S / 7100 ADSL Modem/Router BIPAC-7100S / 7100 ADSL Modem/Router Snabbstartsguide Snabbstartsguide För mer detaljerade anvisningar om inställning och användning av en (Trådlös) ADSL Firewall Router, v.g. konsultera on-line-handboken.

Läs mer

Svensk version. Inledning. Installation av maskinvara. LC202 Sweex Powerline Ethernet-adapter 200 Mbps

Svensk version. Inledning. Installation av maskinvara. LC202 Sweex Powerline Ethernet-adapter 200 Mbps LC202 Sweex Powerline Ethernet-adapter 200 Mbps Inledning Utsätt inte Sweex Powerline Ethernet-adapter 200 Mbps för extrema temperaturer. Placera inte enheten i direkt solljus eller nära värmeelement.

Läs mer

snabbmanual för installation av trådlöst bredband och telefoni

snabbmanual för installation av trådlöst bredband och telefoni snabbmanual för installation av trådlöst bredband och telefoni STARTBOXEN INNEHÅLLER FÖLJANDE UTRUSTNING Modem Två nätverkskablar Strömadapter Splitter Testplugg Bredbandsbolaget Kundservice: 0770-777

Läs mer

GIVETVIS. SKA DU HA INTERNET I DIN LÄGENHET! En guide till hur du installerar internet i ditt nya hem.

GIVETVIS. SKA DU HA INTERNET I DIN LÄGENHET! En guide till hur du installerar internet i ditt nya hem. GIVETVIS SKA DU HA INTERNET I DIN LÄGENHET! En guide till hur du installerar internet i ditt nya hem. INTERNET EN SJÄLVKLARHET Internet är en standard i våra lägenheter, precis som vatten, el och värme.

Läs mer

Anvia Online Backup 1(8) Installationsguide

Anvia Online Backup 1(8) Installationsguide Anvia Online Backup 1(8) Anvia Online Backup Sådant som du bör beakta före installationen! Eftersom tjänsten omfattar sharing-egenskaper, ansvarar du som kund själv för hurdana filer som säkerhetskopieras

Läs mer

Användarhandbok AE6000. Wireless Mini USB AC580-adapter med Dualband

Användarhandbok AE6000. Wireless Mini USB AC580-adapter med Dualband Användarhandbok AE6000 Wireless Mini USB AC580-adapter med Dualband a Innehåll Produktöversikt Funktioner 1 Installation Installation 2 Trådlös nätverkskonfiguration Wi-Fi Protected Setup 3 Verktyg för

Läs mer

Se till att alltid starta om nätverket i den här ordningen:

Se till att alltid starta om nätverket i den här ordningen: Kapitel 2 Felsökning I det här kapitlet får du information om felsökning av routern. Snabbtips Här följer några tips om hur du rättar till enklare problem. Se till att alltid starta om nätverket i den

Läs mer

Operativsystem - Windows 7

Operativsystem - Windows 7 Uppgift 5 B Operativsystem - Windows 7 Skapa mappar och undermappar Det finns olika sätt att skapa nya mappar på. Alternativ. Högerklicka på en tom yta. Håll muspekaren över Nytt. Klicka på Mapp Alternativ.

Läs mer

Powerline 500 WiFi-åtkomstpunkt XWN5001 Installationshandbok

Powerline 500 WiFi-åtkomstpunkt XWN5001 Installationshandbok Powerline 500 WiFi-åtkomstpunkt XWN5001 Installationshandbok Teknisk support Tack för att du väljer NETGEAR:s produkter. När du har installerat din enhet, leta reda på serienumret på etiketten på din produkt,

Läs mer

Support. Tack för att du väljer NETGEAR:s produkter.

Support. Tack för att du väljer NETGEAR:s produkter. Komma igång Support Tack för att du väljer NETGEAR:s produkter. När enheten har installerats letar du upp serienumret på etiketten på produkten och använder det till att registrera produkten på https://my.netgear.com.

Läs mer

FIBER INSTALLATIONSHANDBOK VERSION 1.0. Felanmälan och support nås på 0502-60 65 90. Alla dagar 08:00-22:00

FIBER INSTALLATIONSHANDBOK VERSION 1.0. Felanmälan och support nås på 0502-60 65 90. Alla dagar 08:00-22:00 FIBER INSTALLATIONSHANDBOK VERSION 1.0 Felanmälan och support nås på 0502-60 65 90 Alla dagar 08:00-22:00 1. ANSLUT OCH KONFIGURERA DIN UTRUSTNING Er anslutning är klar först när den gröna lampan på Fiberkonverten

Läs mer

INSTALLATIONSGUIDE Com Hem Wi-Fi Hub C1

INSTALLATIONSGUIDE Com Hem Wi-Fi Hub C1 INSTALLATIONSGUIDE Com Hem Wi-Fi Hub C1 2,4G 5G DINA PERSONLIGA INLOGGNINGSUPPGIFTER COM HEM WI-FI HUB C1 Ditt trådlösa nätverk (Wi-Fi-namn) Wi-Fi-namn (2,4 GHz): COMHEM_xxxxxx Wi-Fi-namn (5 GHz): COMHEM_xxxxxx-5G

Läs mer

iphone/ipad Snabbguide för anställda på HB

iphone/ipad Snabbguide för anställda på HB iphone/ipad Snabbguide för anställda på HB Innehållsförteckning: Första uppstarten... 1 Apple-ID... 1 Hitta min iphone... 1 Trådlöst nätverk (Wi-Fi)... 2 Kalender, E-post & Kontakter... 3 GW-Sync konfiguration...

Läs mer

Instruktioner för Internetanslutning

Instruktioner för Internetanslutning Nov 2003 Instruktioner för Internetanslutning På dessa sidor finner du instruktioner för att få din bredbandsanslutning att fungera. Du behöver inte använda några inloggningsuppgifter utan är hela tiden

Läs mer

Installationsguide / Användarmanual

Installationsguide / Användarmanual (Ver. 2.6.0) Installationsguide / Användarmanual Innehåll 1. Välkommen Sid 1 Välkommen som Internet kund hos Seth s Bredband Kontrollera att din Internetlåda innehåller: 2. Anslutningsguide Sid 2 Koppla

Läs mer

Blackwire C310-M/ C320-M

Blackwire C310-M/ C320-M Blackwire C310-M/ C320-M USB Corded Headset User Guide Contents Välkommen 3 Systemkrav 3 Vill du ha mer hjälp? 3 Det här finns i förpackningen 4 Grundläggande fakta om headsetet 5 Sätta på dig headsetet

Läs mer

snabbmanual för installation av bredband och telefoni

snabbmanual för installation av bredband och telefoni snabbmanual för installation av bredband och telefoni Startboxen innehåller följande utrustning Nätverkskablar Modem Strömadapter Testplugg Splitter Antenner Väggfäste Bredbandsbolaget Kundservice: 0770-777

Läs mer

Sweex Powerline 200 Adapter

Sweex Powerline 200 Adapter Sweex Powerline 200 Adapter Inledning Utsätt inte Sweex Powerline Ethernet-adapter 200 Mbps för extrema temperaturer. Placera inte enheten i direkt solljus eller nära värmeelement. Använd inte Sweex Powerline

Läs mer

Lathund Victor Reader Stream

Lathund Victor Reader Stream Lathund Victor Reader Stream Innehåll 2/13 Lathund Victor Reader Stream 1 1 Innehåll 2 Knappbeskrivning 3 Knappbeskrivning 3 Vänster sida 3 Höger sida 3 Övre kant 3 Framsida 3 Numeriska knappar 4 Under

Läs mer

Installera Windows Custom PostScript- eller PCL-skrivardrivrutin

Installera Windows Custom PostScript- eller PCL-skrivardrivrutin Installera Windows Custom PostScript- eller PCL-skrivardrivrutin I den här Viktigt-filen får du anvisningar om hur du installerar den Custom PostScript- eller PCLskrivardrivrutinen i Windows-system. Med

Läs mer

Snabbstart. N300 WiFi Range Extender Modell EX2700

Snabbstart. N300 WiFi Range Extender Modell EX2700 Snabbstart N300 WiFi Range Extender Modell EX2700 Komma igång NETGEAR WiFi Range Extender utökar räckvidden för WiFi-nätverk genom att den befintliga WiFi-signalen förstärks och signalkvaliteten generellt

Läs mer

BIPAC-711C2 / 710C2. ADSL Modem / Router. Snabbstart Guide

BIPAC-711C2 / 710C2. ADSL Modem / Router. Snabbstart Guide BIPAC-711C2 / 710C2 ADSL Modem / Router Snabbstart Guide Billion BIPAC-711C2/710C2 ADSL Modem / Router För mer detaljerade instruktioner om konfiguration och användning av denna ADSL Modem/Router, hänvisar

Läs mer

Installationsanvisning För dig som har dynamisk IP-Adress

Installationsanvisning För dig som har dynamisk IP-Adress Installationsanvisning För dig som har dynamisk IP-Adress Inomhusnod Comega FTTH-TVMC... 2 Inomhusnod Allied Telesyn img616... 4 Inomhusnod CTS HET-3109... 5 Nätverkskort... 6 Kontakter och kablar... 6

Läs mer

COAX INSTALLATIONSHANDBOK VERSION 1.0. Felanmälan och support nås på 0502-60 65 90. Alla dagar 08:00-22:00

COAX INSTALLATIONSHANDBOK VERSION 1.0. Felanmälan och support nås på 0502-60 65 90. Alla dagar 08:00-22:00 COAX INSTALLATIONSHANDBOK VERSION 1.0 Felanmälan och support nås på 0502-60 65 90 Alla dagar 08:00-22:00 1. ANSLUT OCH KONFIGURERA DIN UTRUSTNING Alt. 1. OM DU ANSLUTER EN DATOR 1. Anslut den medföljande

Läs mer

Använda Office 365 på en iphone eller en ipad

Använda Office 365 på en iphone eller en ipad Använda Office 365 på en iphone eller en ipad Snabbstartsguide Kontrollera e-post Konfigurera din iphone eller ipad så att du kan skicka och ta emot e-post från ditt Office 365-konto. Kontrollera din kalender

Läs mer

N300 WiFi Range Extender

N300 WiFi Range Extender Installationshandbok N300 WiFi Range Extender Modell WN3000RP Komma igång NETGEAR WiFi Range Extender utökar räckvidden för WiFi-nätverk genom att den befintliga WiFi-signalen förstärks och signalkvaliteten

Läs mer

bredband Bredbandsbolaget Kundservice: 0770-777 000

bredband Bredbandsbolaget Kundservice: 0770-777 000 Snabbmanual för installation av bredband och telefoni Den här guiden visar dig hur du installerarr bredband och telefoni med modemet Zyxel 2812. Startboxen innehåller följande utrustning Bredbandsbolaget

Läs mer

Snabbguide Höghastighetsbredband

Snabbguide Höghastighetsbredband Snabbguide Höghastighetsbredband Compal CH7284e Allt du behöver veta för att komma igång med ditt bredband! Grattis till ett bra val! Så snart du har installerat utrustningen är det bara att börja använda

Läs mer

Uppdatering av programvaror Användarhandbok

Uppdatering av programvaror Användarhandbok Uppdatering av programvaror Användarhandbok Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows är ett USA-registrerat varumärke som tillhör Microsoft Corporation. Informationen i detta dokument

Läs mer

MagicInfo Express 2. Användarhandbok. MagicInfo Express 2

MagicInfo Express 2. Användarhandbok. MagicInfo Express 2 MagicInfo Express 2 MagicInfo Express 2 Användarhandbok Med MagicInfo Express 2 kan du enkelt skapa innehåll med olika layouter. Använd MagicInfo Express 2 för att skapa och hantera scheman för att spela

Läs mer

Instruktion: Trådlöst nätverk för privata

Instruktion: Trådlöst nätverk för privata Instruktion: Trådlöst nätverk för privata enheter orebro-byod Instruktion: Trådlöst BYOD-nätverk Sida 2 av 24 2017-05-17 1.4 Instruktion - orebro-byod.pdf Innehållsförteckning 1 Inledning... 2 2 Så ansluter

Läs mer

KARLSBORGS ENERGI AB FIBER INSTALLATIONSHANDBOK REV. 2009.01

KARLSBORGS ENERGI AB FIBER INSTALLATIONSHANDBOK REV. 2009.01 KARLSBORGS ENERGI AB FIBER INSTALLATIONSHANDBOK REV. 2009.01 Karlsborgs Energi AB 2 Innehåll 1. KONTROLLERA DIN ANSLUTNING... 4 2. SÅ HÄR ANSLUTER DU DIN DATOR... 4 3. KONFIGURERA DIN PC FÖR INTERNET...

Läs mer

Philips GoGear ljudspelare SA1VBE02 SA1VBE04 SA1VBE08 SA1VBE16. Snabbstartguide

Philips GoGear ljudspelare SA1VBE02 SA1VBE04 SA1VBE08 SA1VBE16. Snabbstartguide Philips GoGear ljudspelare SA1VBE02 SA1VBE04 SA1VBE08 SA1VBE16 Snabbstartguide Behöver du hjälp? Gå in på www.philips.com/welcome där du får tillgång till en fullständig uppsättning supportmaterial som

Läs mer

Prestige 660M. Snabbinstallation. Version 1.0

Prestige 660M. Snabbinstallation. Version 1.0 Prestige 660M Snabbinstallation Version 1.0 1 Det här dokumentet hjälper dig att installera och använda din Prestige 660M. Observera att denna installationsguide endast beskriver installation av modemet

Läs mer

Installationsanvisning För dig som har valt fast IP-Adress

Installationsanvisning För dig som har valt fast IP-Adress Installationsanvisning För dig som har valt fast IP-Adress Inomhusnod Comega FTTH-TVMC... 2 Inomhusnod Allied Telesyn img616... 4 Inomhusnod CTS HET-3109... 5 Nätverkskort... 6 Kontakter och kablar...

Läs mer

Uppdatering av programvaror

Uppdatering av programvaror Uppdatering av programvaror Användarhandbok Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows är ett USA-registrerat varumärke som tillhör Microsoft Corporation. Informationen häri kan ändras

Läs mer

Installationshandbok för WN1000RP WiFi Booster for Mobile

Installationshandbok för WN1000RP WiFi Booster for Mobile Installationshandbok för WN1000RP WiFi Booster for Mobile Innehåll Komma igång.......................................... 3 Här har du WiFi Booster................................. 4 Framsida och sida...................................

Läs mer

Setup Internet Acess CSE-H55N

Setup Internet Acess CSE-H55N Setup Internet Acess CSE-H55N Installation och konfigurering av converter (omvandlare) CSE-H55N för tillgång till internet Rev 1.0 September 2014 Översatt till Svenska Innehåll 1. Installationsverktyg...

Läs mer

Installationsguide Bredband + Telefoni

Installationsguide Bredband + Telefoni Installationsguide Bredband + Telefoni (Netgear EVG 2000) Startboxen innehåller följande utrustning: Gateway Nätverkskabel Testplugg Mellanpropp Strömkabel (adapter) Telefonkabel 2 st fötter till din gateway

Läs mer

WiFi-router N300 (N300R)

WiFi-router N300 (N300R) Easy, Reliable & Secure Installationshandbok WiFi-router N300 (N300R) Varumärken Varumärkes- och produktnamn är varumärken eller registrerade varumärken som tillhör respektive ägare. Informationen kan

Läs mer

Snabbguide. till Mini-router

Snabbguide. till Mini-router Snabbguide till Mini-router Välkommen till din nya surftjänst! Med den här trådlösa Mini-routern surfar du på ett smartare sätt. Dels kan flera personer surfa på ett och samma abonnemang, dels kan du

Läs mer

Start av Trådlösradio. Modellerna WGR614, WGT624 och WPN824.

Start av Trådlösradio. Modellerna WGR614, WGT624 och WPN824. Start av Trådlösradio. Modellerna WGR614, WGT624 och WPN824. Trådlös radio är inte startad på dessa router vid köp (fabriksinställning). Anledningen till detta är för att undvika att man installerar om

Läs mer

Börja här. Justera bläckpatronerna utan en dator. Svenska

Börja här. Justera bläckpatronerna utan en dator. Svenska Börja här Justera bläckpatronerna utan en dator Se till att du har följt instruktionerna på sidan Inställningar så att maskinvaran är installerad. Fortsätt med följande steg för att optimera utskriftskvaliteten.

Läs mer

Powerline 500 WiFi-åtkomstpunkt XWNB5201 Installationshandbok

Powerline 500 WiFi-åtkomstpunkt XWNB5201 Installationshandbok Powerline 500 WiFi-åtkomstpunkt XWNB5201 Installationshandbok Teknisk support Tack för att du väljer NETGEAR:s produkter. När du har installerat din enhet, leta reda på serienumret på etiketten på din

Läs mer

Konfigurera Routern manuellt

Konfigurera Routern manuellt Konfigurera Routern manuellt Den här guiden beskriver hur du ställer in din Internetanslutning mot Belkin Routern. Steg 1. Stäng av din Kabel eller ADSL-modem. I det fall det inte finns en på- och avstängningsknapp

Läs mer

Hjälp! Det fungerar inte.

Hjälp! Det fungerar inte. Hjälp! Det fungerar inte. Prova först att dra ur elsladden på telefonidosan och elsladden till ditt bredbandsmodem/bredbandsrouter (om du har en) och vänta ca 30 min. Koppla därefter först in strömsladden

Läs mer

Nokia C110/C111 nätverkskort för trådlöst LAN. Installationshandbok

Nokia C110/C111 nätverkskort för trådlöst LAN. Installationshandbok Nokia C110/C111 nätverkskort för trådlöst LAN Installationshandbok KONFORMITETSDEKLARATION Vi, NOKIA MOBILE PHONES Ltd, tillkännager under vårt ensamma ansvar att produkterna DTN-10 och DTN-11 uppfyller

Läs mer

Snabbguide Kom igång med LaCie Network Space på ditt smarta hemmanätverk

Snabbguide Kom igång med LaCie Network Space på ditt smarta hemmanätverk Snabbguide Kom igång med LaCie Network Space på ditt smarta hemmanätverk TSP 1796_1-0901 Introduktion Koppla nätverkshårddisken till ditt hemmanätverk Kom åt nätverkshårddisken från din dator Om du behöver

Läs mer

LAN Port: 4 X RJ45 10/100BASE-TX Fast Ethernet med Auto MDI/MDIX. Resetknapp: Återställer enheten till fabriks inställningar

LAN Port: 4 X RJ45 10/100BASE-TX Fast Ethernet med Auto MDI/MDIX. Resetknapp: Återställer enheten till fabriks inställningar Denna enhet kan konfigureras genom att använda ett webb program, ex. Internet Explorer 6, Netscape Navigator 6.23. DSL-504T ADSL Router Orientering Användande av annan ström adapter med annan volt/amper

Läs mer

Svensk version. Inledning. Installation av maskinvara. Installation av Windows XP. LW057V2 Sweex trådlösa LAN PCI-kort 54 Mbps

Svensk version. Inledning. Installation av maskinvara. Installation av Windows XP. LW057V2 Sweex trådlösa LAN PCI-kort 54 Mbps LW057V2 Sweex trådlösa LAN PCI-kort 54 Mbps Inledning Utsätt inte det trådlösa LAN PCI-kortet 54 Mbps för extrema temperaturer. Placera inte enheten i direkt solljus eller nära värmekällor. Använd inte

Läs mer

Kapitel 1 Ansluta Router till Internet

Kapitel 1 Ansluta Router till Internet Kapitel 1 Ansluta Router till Internet I det här kapitlet beskrivs hur du installerar router i ditt lokala nätverk (LAN) och ansluter till Internet. Du får information om hur du installerar router med

Läs mer

snabbmanual för installation av trådlöst bredband och telefoni

snabbmanual för installation av trådlöst bredband och telefoni snabbmanual för installation av trådlöst bredband och telefoni STARTBOXEN INNEHÅLLER FÖLJANDE UTRUSTNING Trådlös gateway Två nätverkskablar Två telefonkablar Strömadapter Mellanpropp Testplugg Bredbandsbolaget

Läs mer

Konfigurera Routern manuellt

Konfigurera Routern manuellt Konfigurera Routern manuellt Den här guiden beskriver hur du ställer in din Internetanslutning mot Belkin Routern. Steg 1. Stäng av din dator. Steg 2. Anslut en nätverks kabel till en av portarna märkta

Läs mer

Manual. The Cobblestone

Manual. The Cobblestone Manual The Cobblestone Innehållsförteckning 1. Komma igång 1 1.1 Koppla upp Cobblestone 1 1.2 Konfigurera din Cobblestone 2 1.3 Lägga till fler Cobblestone 3 1.4 Namnge din Cobblestone 3 2. Navigera i

Läs mer

Manual Milestone 112 och Milestone 112 Color

Manual Milestone 112 och Milestone 112 Color Manual Milestone 112 och Milestone 112 Color Iris Hjälpmedel AB Ver: 1.09 Innehållsförteckning Manual Milestone 112 och 112 Color Knappbeskrivning 3 Bild och knappbeskrivning. 3 Ovansidan 3 Övre kortsidan

Läs mer

Snabbstart. AC750 WiFi Range Extender. Modell EX3800

Snabbstart. AC750 WiFi Range Extender. Modell EX3800 Snabbstart AC750 WiFi Range Extender Modell EX3800 Komma igång NETGEAR WiFi Range Extender utökar räckvidden för WiFi-nätverk genom att den befintliga WiFi-signalen förstärks och signalkvaliteten generellt

Läs mer