Logitech. Användarhandbok

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Logitech. Användarhandbok"

Transkript

1 Logitech Användarhandbok

2

3 Användarhandbok för Squeezebox Boom 1 Innehåll Tack!...3 Hjälp...3 Paketet innehåller...4 Systemkrav:...4 Översikt över Boom-maskinvaran...5 Fjärrkontroll...5 Knappar och reglage på framsidan...6 Tips och råd om fjärrkontrollen...7 Anslutningar på baksidan...8 Installera Squeezebox Boom...9 Översikt över installationen...9 Skriv ner nätverksinställningarna...9 Skapa ett onlinekonto och ladda ner programvara Installera Squeezebox Boom och ansluta den till nätverket Välja musikkälla Spela upp musik Valfritt: Ansluta till SqueezeCenter Använda Squeezebox Boom Nu spelas Aktivera ljudlöst läge Förinställningsknappar och favoriter Väckarklocka Displayens ljusstyrka...20 Välja och ändra musikkällor...20 Upprepnings- och slumpfunktion...22 Poddsändningar och RSS-nyhetsflöden...22 Last.fm Audioscrobbler...22 Ansluta mp3-spelare och andra enheter med utgångar...23 Mer information om SqueezeNetwork och SqueezeCenter...23 Tips, råd och avancerade funktioner...24 StereoXL...24 Styra Pandora...24 Montera Boom...24 Lyssna på din musiksamling utan dator...25 Bilaga A: Konfigurera brandväggen...26 Bilaga B: Filformat som stöds...27 Bilaga C: Använda Apple itunes...28 Bilaga D: Hjälp...29 Webbaserad hjälp...29 Kontakta oss...29 Resurser för utvecklare...29 Om du vill returnera din Squeezebox Boom...29

4 2 Logitech Bilaga E: Felsökning...30 Mitt nätverk visas inte när jag konfigurerar nätverket...30 Nätverksnamnet visas men det går inte att ansluta Squeezebox Boom...30 Squeezebox Boom kan inte identifiera datorn eller ansluta till SqueezeCenter Hur använder man Squeezebox Boom med en statisk IP-adress?...32 Spelaren hackar, förvränger musiken eller hoppar över partier...32 Squeezebox Boom tilldelas inte någon IP-adress...33 Det går inte att spela upp musik...33 Knapparna för framåt- och bakåtspolning fungerar inte på vissa låtar i mitt musikbibliotek...33 SqueezeCenter hittar inte all min musik...34 Vissa av mina spår saknas eller är felaktiga...34 Jag har konfigurerat SqueezeCenter så att jag ska kunna lyssna på musik som finns på min dator. Ändå finns det spår i musikbiblioteket från itunes som inte går att spela...35 Jag kan inte logga in på mitt nya SqueezeNetwork-konto...36 När jag ansluter hörlurar till Squeezebox Boom hör jag endast ljud från en kanal...36 Bilaga F: Använda Boom i hela huset...37 Logitech Hårdvaruprodukt Garanti...38 Säkerhetsinformation...39

5 Användarhandbok för Squeezebox Boom 3 Tack! Tack för att du har valt nätverksmusiksystemet Squeezebox Boom från Logitech. Vi hoppas att du kommer att ha lika roligt när du använder systemet som vi hade när vi utvecklade det. Squeezebox Boom kombinerar funktionerna och tekniken som våra kunder uppskattar i en allt-i-ett-spelare. Tack vare den inbyggda förstärkaren och de högkvalitativa högtalarna kan du ställa din Squeezebox Boom var du vill inom räckhåll för nätverket. Det behövs inga externa högtalare. Squeezebox Boom lämpar sig perfekt för begränsade utrymmen eller utrymmen där otympliga högtalarsystem inte passar in. Den här användarhandboken innehåller grundläggande anvisningar om hur du installerar och använder Squeezebox Boom. Mer information om de senaste funktionerna finns på webbplatsen där du också kan gå med i våra aktiva användarforum eller ta del av detaljerad dokumentation för programutvecklare. Hjälp Om du stöter på några problem under installationen har du flera olika möjligheter att få experthjälp: Gå först till avsnittet Felsökning i den här handboken. De vanligaste problemen tas upp där. En utförlig lista över vanliga frågor finns på under Support > Felsökning. Välj Trådlösa musiksystem från listan över produktkategorier. Skicka e-post till kundsupporten. Besök 3. och fyll i e-postformuläret. Du får svar inom en arbetsdag.

6 4 Logitech Paketet innehåller I paketet hittar du: Squeezebox Boom Infraröd fjärrkontroll med batteri Skyddsväska Eluttagsadaptrar för din region 3,5 mm-ljudkabel (hane till hane) Snabbstartsguide Systemkrav: Operativsystem Dator Windows Vista, Windows XP eller Windows 2000 (SP4 eller nyare krävs) Mac OS X, version 10.3 eller senare Linux-baserat operativsystem med Perl eller senare 733 MHz-processor eller snabbare 256 MB RAM-minne 80 MB ledigt hårddiskutrymme Nätverk Ethernet- och/eller b-/g-kompatibelt trådlöst nätverk Även routrar som har stöd för Draft-N är kompatibla så länge de är bakåtkompatibla med g. Internet Bredband krävs för webbradio och musiktjänster. Internetanslutning krävs också om du vill ladda ner programmet SqueezeCenter.

7 Användarhandbok för Squeezebox Boom 5 Översikt över Boom-maskinvaran. Fjärrkontroll A) Med Power slår du på och stänger av Squeezebox Boom. B) Hem tar dig tillbaka till startsidan (rotmenyn). Trycker du på Hem en gång till från startsidan visas Nu spelas. C) Med Vänster, Höger, Upp och Ner navigerar du bland spellistor, menyer, med mera. Upp och Ner använder du för att bläddra i menyn, Höger för att markera ett objekt och Vänster för att återgå till föregående meny. D) Tryck på knappen Spela om du vill lyssna på det spår eller album eller den genre eller spellista som du markerat. Den aktuella spellistan ersätts då med det objekt som du valt. Om du vill lägga till det markerade objektet till Nu spelas-listan trycker du på Plus istället för på Spela. E) Tryck på Plus när du vill lägga till låten, artisten, albumet, genren eller spellistan som markerats sist i den aktuella spellistan. Tryck på Plus om du vill lägga till det markerade objektet i Nu spelas-listan. F) Med knapparna Snabbspolning bakåt, Paus och Snabbspolning framåt styr du uppspelningen av musiken. Tryck på Snabbspolning framåt om du vill hoppa till nästa spår och på Snabbspolning bakåt för att gå tillbaka. Tryck på Paus om du vill pausa musiken eller starta uppspelningen igen. Håll Snabbspolning bakåt eller Snabbspolning framåt nertryckt om du vill söka igenom det spår som spelas upp. Håll Paus nertryckt om du vill stoppa uppspelningen av det aktuella spåret. G) Volym + och Volym - H) Knappen Viloläge har två funktioner. Vid normal användning trycker du på vilolägesknappen för att aktivera timern för viloläge, som stänger av strömmen efter angiven tid (mellan 15 och 90 minuter). Knappen Viloläge har även en snoozefunktion, som fördröjer väckarklockan med ett tidsintervall som du har angett, när den väl har aktiverats. Standardinställningen är nio minuter. Se Tips och råd om fjärrkontrollen om du vill veta mer om hur du ställer in fördröjningstiden.

8 6 Logitech Knappar och reglage på framsidan A) Med Power slår du på och stänger av Squeezebox Boom. B) Rullningshjulet används för att snabbt navigera uppåt och neråt i menyer, spellistor, listor över musiktjänster, med mera. Snurra på hjulet för att bläddra. Tryck därefter på hjulet om du vill välja ett alternativ. När skärmsläckaren Nu spelas är aktiverad kan du använda hjulet som volymkontroll. C) Tryck på knappen Spela om du vill lyssna på det spår eller album eller på den genre eller spellista som du markerat. När du bläddrar i din musiksamling eller bland musiken på en musiktjänst ersätts Nu spelas-listan med det markerade objektet. Om du vill lägga till det markerade objektet i Nu spelas-listan trycker du på plus istället för på Spela. D) Tryck på Bakåt om du vill återgå till föregående meny. Det motsvarar Vänster på fjärrkontrollen. E) Med knapparna Snabbspolning bakåt, Paus och Snabbspolning framåt styr du uppspelningen av musiken. Tryck på Snabbspolning framåt om du vill hoppa till nästa spår och på Snabbspolning bakåt för att gå till föregående spår. Tryck på Paus om du vill pausa musiken eller starta uppspelningen igen. Tryck ner Snabbspolning bakåt eller Snabbspolning framåt om du vill söka igenom det spår som spelas upp. Håll Paus nertryckt om du vill stoppa uppspelningen av det aktuella spåret.

9 Användarhandbok för Squeezebox Boom 7 F) Volym + och Volym -. När du har tryckt på Volym + eller Volym - kan du även justera volymen med rullningshjulet. G) Med Förinställningsknapparna får du snabbt tillgång till favoritlåtar, webbradiokanaler, spellistor och album. Tryck på en av förinställningsknapparna om du vill välja ett favoritalternativ och håll knappen nertryckt för att koppla den till det markerade objektet. H) Knappen Viloläge har två funktioner. Vid normal användning trycker du på vilolägesknappen för att aktivera timern för viloläge, som stänger av strömmen efter angiven tid (mellan 15 och 90 minuter). Knappen Viloläge har även en snooze-funktion, som fördröjer väckarklockan med ett tidsintervall som du har angett, när den väl har aktiverats. Tips och råd om fjärrkontrollen Fjärrkontrollen kommunicerar med Squeezebox Boom med hjälp av infrarött ljus. IR-sensorn är placerad på spelarens framsida. Rikta därför fjärrkontrollen mot framsidan och se till att du har fri sikt mellan fjärrkontrollen och spelaren. Mer information om fjärrkontrollen finns i avsnittet Använda Boom i hela huset nedan i handboken. Squeezebox Boom har ingen renodlad "stoppknapp". Det beror på att den fungerar som en mp3- eller cd-spelare; du kan pausa musiken och starta uppspelningen när du vill. Trycker du på Paus pausas uppspelningen. Om du vill avbryta spåret håller du Paus nertryckt. När du väljer spår, artist, album, genre eller en annan spellista från musiksamlingen eller från en onlinemusiktjänst och trycker på Spela rensas den aktuella spellistan (Nu spelas) från minnet. En ny spellista skapas därefter utifrån det objekt du valt. Om du vill lägga till det markerade objektet i Nu spelas-listan trycker du istället på Plus. När du trycker ner Plus infogas det markerade objektet som nästa spår på Nu spelas-listan. Snooze-knappen har ett standardtidsintervall på nio minuter. Mer information om hur du ändrar tidsintervallet finns i avsnittet Väckarklocka nedan i den här handboken.

10 8 Logitech Anslutningar på baksidan A) Ljudingång. Anslut mp3-spelare, bärbara cd-spelare eller andra ljudenheter med 3,5 mm-utgång och njut av Squeezebox Booms avancerade högtalare och ljudegenskaper. Du behöver inte välja ljudingång som källa. Squeezebox Boom känner automatiskt av att du har anslutit en enhet. B) Ljudutgång för hörlurar och baselement. Anslut hörlurar om du vill lyssna i fred, eller ett strömförsörjt baselement för tyngre bas. Eftersom anslutningen kan användas på två olika sätt måste du välja Inställningar > Ljud > Utgång och välja hörlurar eller baselement från startsidan. Om du använder hörlurar och endast hör ljud från en kanal kontrollerar du att du inte har markerat baselement. C) Ethernet. Om du vill använda Ethernet istället för den inbyggda trådlösa anslutningen ansluter du en Ethernet-sladd till Squeezebox Boom. D) Nätkontakt. Använd endast den kontakt som följde med Squeezebox Boom.

11 Användarhandbok för Squeezebox Boom 9 Installera Squeezebox Boom Om användningsmiljön Squeezebox Boom är avsedd för inomhusbruk. Spelaren kan användas utomhus tillfälligt förutsatt att den är skyddad mot fukt och extrema temperaturer. Se till att den inte utsätts för direkt solljus när du använder den utomhus eftersom det kan leda till störningar. Mer information finns i avsnittet Säkerhetsinformation i den här handboken. Översikt över installationen Skriv ner inställningarna för det trådlösa nätverket (om du ansluter via ett trådlöst nätverk) Skapa ett konto på SqueezeNetwork och ladda ner programvaran Konfigurera Boom och anslut spelaren till nätverket Välj en musikkälla Skriv ner nätverksinställningarna Om du vet hur man ansluter en dator till ett trådlöst nätverk, kommer du inte att ha några problem med att konfigurera Squeezebox Boom. Det blir lättare att konfigurera Squeezebox Boom om du först antecknar uppgifterna nedan om ditt nätverk. Nätverksnamn (SSID): Säkerhetssystem för trådlöst nätverk (ringa in) WEP 64-bitars WEP 128-bitars WPA WPA2 Säkerhetsnyckel:

12 10 Logitech Om du inte vet vilket säkerhetssystem som används eller inte känner till säkerhetsnyckeln kan du få reda på detta genom att ansluta till den trådlösa routern. Mer information finns i handboken för din router. Du kan också ta kontakt med nätverksleverantören eller den som installerade den trådlösa routern. Du kan ta reda på nätverksnamnet med hjälp av en dator som redan är ansluten till nätverket. I Windows XP och Vista Dubbelklicka på ikonen för trådlöst nätverk i systemfältet. I Mac OS X Klicka på ikonen för trådlöst nätverk i menyraden och skriv upp vilket nätverk som är förkryssat. Om du använder Apple Airport Base Station: Squeezebox Boom använder standarden och är inställd för WEP-nycklar i hexadecimalt format. Apple Airport Base Station använder ASCII-tecken för WEP-nyckeln. Du måste hitta den hexadecimala versionen av WEP-nyckeln för att konfigurera Squeezebox Boom. Gör så här: Öppna administratörsverktyget för Airport I Mac OS X hittar du verktyget under Program > Verktygsprogram i Finder. I Windows går du till Start > Program > Airport Admin Utility. Markera din basstation och klicka på Konfigurera. I konfigurationsfönstret klickar du på lösenordsikonen (ikonen som ser ut som ett hänglås) högst upp i fönstret. Nyckeln visas då i hexadecimalformat. Skriv ner säkerhetsnyckeln på föregående sida. Obs! 64-bitars WEP-nycklar för Airport Base Station är exakt 5 tecken långa, 128-bitars exakt 13 tecken.

13 Användarhandbok för Squeezebox Boom 11 Skapa ett onlinekonto och ladda ner programvara Viktig information om musikkällor Squeezebox Boom fungerar endast om den är ansluten till en musikkälla. Det finns två möjliga musikkällor: SqueezeNetwork och SqueezeCenter. SqueezeNetwork SqueezeNetwork är en gratis onlinetjänst från Logitech. Du kan ansluta till många olika tjänster, däribland webbradioguider och onlinemusiktjänster som Rhapsody och Pandora Radio. Du kan till och med lagra din musiksamling i ett eget onlinearkiv för mp3-filer och lyssna på den när datorn är avstängd. För vissa tjänster måste du betala en separat avgift, men vi erbjuder kostnadsfria utvärderingsperioder så att du kan testa tjänsterna först. SqueezeCenter (valfritt) SqueezeCenter är ett program som skickar din personliga musiksamling från datorn till Squeezebox-spelarna i ditt hem. Du kan även ansluta till webbradioguider och onlinemusiktjänster via SqueezeCenter. Du behöver inte SqueezeCenter om du bara vill lyssna på din egen musiksamling eller om du tänker ladda upp musik till musikarkivet för mp3-filer på MP3tunes. Skapa ett SqueezeNetwork-konto Registrera dig och skapa ett gratiskonto på SqueezeNetwork. Besök www. squeezenetwork.com och följ registreringsguiden. Om du redan har ett konto kan du läsa anvisningar om hur du lägger till en ny Squeezebox Boom nedan i den här guiden. Valfritt: Ladda ner och installera SqueezeCenter När du har registrerat dig på SqueezeNetwork får du frågan om du vill ladda ner SqueezeCenter. SqueezeCenter behövs bara om du tänker lyssna på musiksamlingar som finns lagrade på en dator på ditt lokala nätverk. Om du endast tänker lyssna på webbradio eller onlinemusiktjänster kan du hoppa över det här steget. Det finns versioner av SqueezeCenter för Windows, Mac OS X och Linux. När du har valt lämplig version sparar du filen på hårddisken och dubbelklickar på den nerladdade filen. När du är klar kan du börja använda SqueezeCenter för att skicka musik till Squeezebox Boom.

14 12 Logitech Installera Squeezebox Boom och ansluta den till nätverket Välj ut en plats där du vill placera Squeezebox Boom. Spelaren bör vara skyddad från fukt och extrema temperaturer och inte utsättas för direkt solljus. Om du tänker ansluta till ett trådlöst nätverk väljer du en plats inom routerns eller åtkomstpunktens räckvidd. Tänker du ansluta till ett Ethernetnätverk ser du till att det finns en Ethernet-anslutning i närheten. Förbered fjärrkontrollen genom att öppna batteriluckan, dra ut skyddsfliken och därefter stänga luckan. Valfritt: Om du ansluter med Ethernet-kabel ansluter du den nu. Tack vare kontakterna till nätadaptern kan systemet anslutas i hela världen. Sätt fast kontakten på nätadaptern och se till att den klickar på plats. Anslut den runda kontakten till strömförsörjningsingången på baksidan av Squeezebox Boom. Anslut nätkabeln till vägguttaget. Squeezebox Boom startar automatiskt. Därefter visas ett välkomstmeddelande följt av inställningsmenyn. Tips! Som tidigare beskrivits fyller knapparna Upp och Ner på fjärrkontrollen samma funktion som rullningshjulet. Samma åtgärder utförs när du trycker på Höger på fjärrkontrollen som när du trycker på hjulet. I fortsättningen använder vi de olika knapparna på fjärrkontrollen i den här beskrivningen, men det går lika bra att använda rullningshjulet På menyn som visas väljer du anslutning via ett trådbundet eller ett trådlöst nätverk. Använd Upp- och Ner-knapparna om du vill välja ett alternativ. Tryck därefter på Höger. Om du ansluter till ett trådlöst nätverk visas en meny där du kan välja region och sedan en meny där du väljer ett trådlöst nätverk utifrån dess namn. Om du använder ett säkerhetsaktiverat trådlöst nätverk måste du ange säkerhetsnyckeln som du skrev ner tidigare i Skriv ner nätverksinställningarna. När Squeezebox Boom har anslutits till det trådlösa nätverket trycker du på Höger för att fortsätta.

15 Användarhandbok för Squeezebox Boom Om det står på displayen att Squeezebox Boom inte kunde anslutas till nätverket trycker du på Vänster på fjärrkontrollen (eller på Bakåt på spelarens framsida) för att återgå till nätverksakonfigurationsmenyerna. Kontrollera att du har angett rätt säkerhetsnyckel och att du har anslutit till rätt nätverk. Se bilagan Felsökning om du ändå inte kan ansluta. I nästa meny kan du välja om du vill få en IP-adress automatiskt via DHCP eller om du vill koppla en IP-adress manuellt till Squeezebox Boom. De flesta hemnätverk använder DHCP. Om du är osäker väljer du det automatiska alternativet. När du fått en bekräftelse om att IP-adressen har tilldelats, trycker du på Höger för att gå vidare till nästa meny.

16 14 Logitech Välja musikkälla När Squeezebox Boom har anslutits till nätverket visas en meny där du kan välja musikkälla. Välj SqueezeNetwork, som är en gratis, webbaserad tjänst från Logitech. När du ansluter till SqueezeNetwork visas en unik kod på Squeezebox Boom. Du kan använda den om du vill koppla ihop spelaren med ditt SqueezeNetwork-konto. Gå till och välj Spelare. Ange därefter koden i avsnittet Lägg till spelare. Spela upp musik Nu är du nästan klar. Kontrollera att allting fungerar som det ska genom att öppna och lyssna på en webbradiokanal. 1. Gå till startsidan genom att trycka på Hem på fjärrkontrollen. 2. Tryck på Ner på fjärrkontrollen (eller snurra rullningshjulet åt höger) tills Webbradio visas. Tryck sedan på Höger (eller tryck på hjulet). 3. Välj Våra favoriter. 4. Välj Webbradiofavoriter. 5. Bläddra till Demonstration: Miles Davis och tryck på Spela Justera volymen. Håll en av förinställningsknapparna nertryckt om du vill koppla den här stationen till en förinställningsknapp. Tips! Med de sex förinställningsknapparna kan du snabbt öppna sex favoritspår, -album eller -webbradiokanaler, men du kan lägga till hur många favoriter du vill i listan. När du kopplar ett objekt till förinställningsknapparna läggs det automatiskt till i dina Favoriter. Om du vill lägga till ett objekt som favorit utan att koppla det till en förinställningsknapp trycker du på hjulet eller på Höger på fjärrkontrollen. Välj därefter Lägg till i favoriter.

17 Användarhandbok för Squeezebox Boom 15 Valfritt: Ansluta till SqueezeCenter Om du vill lyssna på en musiksamling som finns lagrad på din dator, och om du har laddat ner och installerat SqueezeCenter, gör du följande för att ansluta till SqueezeCenter för första gången. 1. Tryck ner Bakåt på spelarens framsida (eller Vänster på fjärrkontrollen) för att gå till inställningsskärmen. 2. Bläddra tills du ser ett alternativ som låter dig ansluta till din dator (till exempel, Anslut till johan-larssons-dator) 3. Tryck på rullningshjulet (eller tryck på Höger på fjärrkontrollen) om du vill ansluta till datorn. Om datorns namn inte visas i menyn eller om Squeezebox Boom inte kan ansluta, se Bilaga E: Felsökning.

18 16 Logitech Använda Squeezebox Boom Nu spelas Squeezebox Boom lagrar alltid den aktuella spellistan i minnet. Den aktuella spellistan heter Nu spelas. Du kan ändra den genom att lägga till spår från din musiksamling, spår och spellistor från musiktjänster eller hela spellistor som du sparat. Om du vill få ut så mycket som möjligt av Squeezebox Boom bör du lära dig hur Nu spelas-listan fungerar. Visa Nu spelas med hjälp av fjärrkontrollen Tryck på Hem för att gå tillbaka till startsidan, om den inte redan visas. Tryck sedan på Hem en gång till. Visa Nu spelas med hjälp av reglagen på framsidan Tryck på Bakåt tills du kommer till startsidan. Använd sedan rullningshjulet för att bläddra till Nu spelas, vilket är det första alternativet på startsidan. Tryck därefter på hjulet eller tryck på Spela för att gå till Nu spelas. Lägga till spår, album, spellistor och andra objekt Tryck på Plus på fjärrkontrollen eller spelaren. Det markerade objektet läggs till sist i Nu spelas. Om du trycker ner Plus infogas det markerade objektet som nästa spår i Nu spelas-listan. Spara som spellista Med Squeezebox Boom kan du spara Nu spelas-listan på hårddisken om du vill använda den senare. Funktionen är användbar om du har fest. Det bästa med Squeezebox Boom är att alla vill vara med och leka! Om du sparar spellistan innan festen börjar kan du återskapa den senare om någon gäst raderar den eller lägger till musik du inte tycker om. Kontrollera att Squeezebox Boom är ansluten till SqueezeCenter. Gå till startsidan och välj Extrafunktioner > Spara spellista. Använd piltangenterna på fjärrkontrollen eller rullningshjulet på spelaren för att namnge spellistan. Det är endast ditt hårddiskutrymme som begränsar hur många spellistor du kan skapa.

19 Användarhandbok för Squeezebox Boom 17 Rensa Nu spelas-listan När du väljer spår, artist, album, genre eller spellista från musiksamlingen eller från en onlinemusiktjänst, och trycker på Spela rensas Nu spelas-listan från minnet. En ny spellista skapas därefter utifrån det objekt du valt. Tips! Om du har fest och låter gästerna välja låt med fjärrkontrollen är det viktigt att du förklarar hur man använder Plus när man lägger till spår i Nu spelas-listan. Om de råkar trycka på Spela istället för på Plus ersätts listan med det valda spåret. Om du har aktiverat upprepningsläget spelas spåret tills gästerna har fått nog och går därifrån. Det är därför viktigt att spara Nu spelas-listan som en spellista på datorn innan gästerna anländer. Om någon gäst råkar radera musiken du omsorgsfullt valt ut kan du enkelt återställa listan genom att välja Musikfilsbibliotek > Spellistor från Startsidan. Aktivera ljudlöst läge Eftersom Boom liknar en cd-spelare finns det inget behov av Ljud av-knapp. Vad gäller de flesta musikkällor kan du trycka på Paus och sedan påbörja uppspelningen igen, precis när det passar dig. Musik från musiksamlingen eller från interaktiva onlinetjänster kan du ofta pausa hur länge du vill. Lyssnar du på webbradio pausas musiken tills minnesbufferten är full om du trycker på Paus. Flera minuters musik kan lagras i minnet. Exakt hur många minuter som kan lagras beror på radiostationens samplingsfrekvens. Om du vill avbryta uppspelningen helt håller du Paus nertryckt i några sekunder. Förinställningsknappar och favoriter Favoriter och förinställningsknappar: Vad är det för skillnad? Vi har behandlat favoriter som hastigast i handboken. Lägg till det spår, det album eller den radiostation som du markerat till listan över favoriter genom att trycka på Paus på fjärrkontrollen eller genom att trycka på rullningshjulet. Välj därefter Lägg till i favoriter. Vissa objekt kan inte läggas till som favoriter. Om du lyssnar på radio kan du lägga till radiostationen som favorit, men inte det spår som radiostationen för tillfället spelar. Vissa tjänster som kräver prenumeration tillåter inte att du lägger till alla typer av objekt i favoriter. Om du är osäker kan du trycka på rullningshjulet och se om det finns ett menyalternativ som låter dig lägga till i favoriter. Det finns sex förinställningsknappar under displayen. Du kan se knapparna som en miniatyrlista över sex favoriter som du kan komma åt när du vill. Om du lägger till ett objekt till en förinställningsknapp läggs det till i favoriter, om det inte redan finns där.

20 18 Logitech Ställa in och använda förinställningsknapparna Har du någon gång använt en bilradio vet du precis hur förinställningsknapparna fungerar. Håll en av förinställningsknapparna nertryckt för att koppla det markerade objektet till knappen. Tryck på knappen om du vill välja objektet. Samma typer av objekt som kan läggas till som favoriter spår, album, radiostationer eller spellistor kan kopplas till knapparna. Hantera dina favoriter med hjälp av SqueezeNetwork eller SqueezeCenter Om du vill lägga till eller ta bort många favoriter på en gång kan det vara enklare att göra det från datorn. Gå till och logga in på ditt konto. Välj sedan Favoriter. Kör du SqueezeCenter på en lokal dator kan du använda den för att hantera dina favoriter. Markera menyvalet Favoriter och välj redigera-ikonen (en penna). Tips! Om Squeezebox Boom är ansluten till SqueezeNetwork lagras objektet på ditt konto om du lägger till det som förinställning eller favorit. Om Boom är ansluten till SqueezeCenter lagras objektet i SqueezeCenter om du lägger till det som förinställning eller favorit. SqueezeNetwork och SqueezeCenter har oberoende listor över favoriter och förinställningar. Lägga till en radiostation som inte finns i någon av guiderna som favorit. Tack vare de radioguider som SqueezeNetwork och Squeezebox Boom tillhandahåller kan du snabbt och smidigt bläddra bland tusentals radiostationer och lägga till dem i favoriter eller som förinställningar. Om du inte hittar din favoritstation med hjälp av guiderna kan du enkelt lägga till den i SqueezeCenter eller SqueezeNetwork om du vet radioströmmens adress. Med SqueezeNetwork Om du vill lägga till en radiostation i favoriter på SqueezeNetwork går du till klickar på Favoriter och väljer ett namn för strömmen. Ange därefter adressen. Om du vill lägga till en radiostation i listan över favoriter i SqueezeCenter: 1. Öppna SqueezeCenters webbgränssnitt. 2. Välj Webbradio-menyn och därefter Ange webbadress. 3. Ange adressen och klicka på +.

21 Användarhandbok för Squeezebox Boom 19 Väckarklocka Squeezebox Boom är utrustad med en avancerad väckarklocka Du kan ställa in flera olika alarm per dag och ställa in dem på olika tider på valfri veckodag. Välj om du vill vakna till musik från dina favoriter eller till musiken eller ljudeffekterna som finns inbyggda i Squeezebox Boom. Tack vare den inbyggda säkerhetsfunktionen lagras alarminställningarna i upp till två veckor om spelarens skulle kopplas ur. Om du har valt en musikkälla från internet (till exempel en webbradiostation) och Boom förlorar anslutningen till internet byts musikkällan automatiskt ut mot en välklingande (men effektiv) alarmton så att du vaknar i tid. Så här ställer du väckarklockan: Gå till startsidan och välj Väckarklocka. Det första menyalternativet är Alla alarm (På/Av) en nyttig funktion om du ska på semester. Bläddra till Lägg till alarm och tryck på rullningshjulet. I nästa meny kan du välja vilka dagar väckarklockan ska ringa (varje dag eller vissa dagar), vilket objekt som ska spelas upp samt ljudvolymen. Snooze-knappen Alla bra väckarklockor har en snooze-knapp och Squeezebox Boom är inget undantag. När alarmet ringer kan du trycka på den stora knappen längst upp på spelaren för att fördröja det. Knappen Viloläge på fjärrkontrollen (mellan Hem- och Power-knapparna) fungerar också som en snooze-knapp när väckarklockan ringer. Standardinställningen för snooze-funktionen är nio minuter. Om du har installerat SqueezeCenter kan du ändra snooze-tiden: 1. Öppna SqueezeCenters webbgränssnitt. 2. Klicka på fliken Spelare 3. Från den vänstra nedrullningsbara listan kan du välja vilken spelare du vill konfigurera (det behöver du inte göra om du bara har en Squeezebox). 4. Välj Väckarklocka från den nedrullningsbara listan till höger. 5. Längst ner på sidan justerar du reglaget Snooze-tid i minuter.

22 20 Logitech Viloläge När väckarklockan ringer fungerar den stora knappen längst upp på Squeezebox Boom som snooze-knapp. I vanliga fall trycker du på den om du vill aktivera timern för viloläge. Squeezebox Boom stängs då av automatiskt efter en viss tid. Knappen Viloläge på fjärrkontrollen fyller samma funktion. Håll knappen Viloläge nertryckt (eller tryck på knappen Viloläge på fjärrkontrollen) om du vill att Squeezebox Boom ska stängas av när låten tagit slut. Håll knappen nertryckt en gång till (eller tryck på knappen Viloläge på fjärrkontrollen en gång till) om du vill att Squeezebox Boom ska stängas av efter 15 minuter. Upprepa proceduren (håll knappen Viloläge nertryckt och släpp den) fler gånger om du vill ange 30 minuter, 45 minuter, 60 minuter, 90 minuter samt, slutligen, om du vill avbryta funktionen. Displayens ljusstyrka Tack vare en inbyggd ljussensor anpassas displayens ljusstyrka automatiskt efter rådande ljusförhållanden. Du kan åsidosätta denna funktion genom att välja Inställningar > Display > Ljusstyrka från Startsidan. I menyn Ljusstyrka kan du ställa in olika ljusstyrkor för uppspelning samt för avbrutet och avstängt läge. För varje objekt kan du välja att ställa in ljusstyrkan manuellt eller att låta den justeras automatiskt. Välja och ändra musikkällor Squeezebox Boom fungerar endast om den är ansluten till en musikkälla. Det finns två typer av musikkällor: SqueezeNetwork (en gratis onlinetjänst från Logitech) En dator eller en NAS-enhet (nätverksbaserad lagringsenhet) med SqueezeCenter. Musikkällan (SqueezeNetwork eller Squeezecenter) ger dig tillgång till många olika tjänster, till exempel Pandora och Last.fm, liksom till webbradiostationer, poddsändningar, med mera.

Bekanta dig med Logitech Squeezebox Touch Wi-Fi-musikspelare. Funktionsguide

Bekanta dig med Logitech Squeezebox Touch Wi-Fi-musikspelare. Funktionsguide Bekanta dig med Logitech Squeezebox Touch Wi-Fi-musikspelare Funktionsguide Innehåll Squeezebox Touch: Funktionsguide Tack!................................................................ 5 Hjälp................................................................

Läs mer

ipod Användar- handbok

ipod Användar- handbok ipod Användarhandbok Innehåll 3 Komma igång snabbt 5 Vad du behöver för att komma igång 8 Ställa in ipod för att spela musik 13 Använda ipod 13 Använda ipods reglage 20 Ansluta och koppla ifrån ipod 25

Läs mer

Argon inet 1 - Snabbstartguide

Argon inet 1 - Snabbstartguide Argon inet 1 - Snabbstartguide Powered by Strävan efter kvalitet har alltid varit det som driver oss framåt, och grundandet av Argon Audio är en naturlig fortgång av denna filosofi. Vi har 20 års erfarenhet

Läs mer

Apple AirPort-nätverk

Apple AirPort-nätverk Apple AirPort-nätverk 1 Innehåll Kapitel 1 3 Komma igång 5 Ställa in en trådlös Apple-enhet för Internetanslutning med AirPort-verktyg 6 Öka räckvidden på AirPort-nätverket 6 Dela en USB-hårddisk som är

Läs mer

Pinell Supersound II

Pinell Supersound II Användarhandbok Pinell Supersound II DAB+-/DAB-/FM-/Internetradio www.pinell.no Innehåll Säkerhetsinformation 3 FCC-information 4 Kartongens innehåll 5 Snabbvägledning för Internetradio 6 Detta behöver

Läs mer

ipod photo Användarhandbok

ipod photo Användarhandbok ipod photo Användarhandbok Innehåll 3 Komma igång snabbt 5 Vad du behöver för att komma igång 8 Förbereda ipod photo för att spela musik 13 Använda ipod photo 13 Använda ipod photo-reglagen 20 Ansluta

Läs mer

Handbok för trådlös installation

Handbok för trådlös installation Handbok för trådlös installation 2009 Lexmark International, Inc. Med ensamrätt. Om utgåvan November 2008 Följande stycke gäller inte för länder där sådana bestämmelser inte är förenliga med gällande lagstiftning:

Läs mer

TRÅDLÖS N+-ROUTER N600 DB. Bruksanvisning. F9K1102V3 8820ey01233sv Rev. A00

TRÅDLÖS N+-ROUTER N600 DB. Bruksanvisning. F9K1102V3 8820ey01233sv Rev. A00 TRÅDLÖS N+-ROUTER N600 DB Bruksanvisning F9K1102V3 8820ey01233sv Rev. A00 Svenska Innehållsförteckning Komma igång.... 1 Innehåll i förpackningen... 1 Förberedelser... 1 Installation... 2 Ansluta trådlösa

Läs mer

204 MP3 & WMA Digital musikspelare / Fotovisare / USB 2.0 Hårddisk

204 MP3 & WMA Digital musikspelare / Fotovisare / USB 2.0 Hårddisk 1 204 MP3 & WMA Digital musikspelare / Fotovisare / USB 2.0 Hårddisk Svensk Bruksanvisning Version 1 - Vänligen besök www.archos.com/manuals för att ladda ner den senaste versionen för denna manual. 2

Läs mer

inet2+ Grattis till din inet2+. Vi hoppas att den kommer att ge dig många års musikupplevelser.

inet2+ Grattis till din inet2+. Vi hoppas att den kommer att ge dig många års musikupplevelser. Bäste kund Kvalitet har alltid varit vår största drivkraft, och grundandet av Argon Audio är en naturlig förlängning av den här filosofin. Vi har 20 års erfarenhet av att göra, specificera och tillverka

Läs mer

A Laddningslampa B På/av-knapp C Pekskärm D Kontakt E Högtalare F USB-anslutning G Återställningsknapp H Minneskortsplats. c USB-kabel.

A Laddningslampa B På/av-knapp C Pekskärm D Kontakt E Högtalare F USB-anslutning G Återställningsknapp H Minneskortsplats. c USB-kabel. TomTom Daihatsu 1. Förpackningens innehåll Förpackningens innehåll a Din TomTom D E AB C F G H A Laddningslampa B På/av-knapp C Pekskärm D Kontakt E Högtalare F USB-anslutning G Återställningsknapp H Minneskortsplats

Läs mer

Installationshandbok för N300 Wireless Router WNR2200

Installationshandbok för N300 Wireless Router WNR2200 Installationshandbok för N300 Wireless Router WNR2200 NETGEAR, Inc. 350 E. Plumeria Drive San Jose, CA 95134 USA Juli 2010 208-10643-01 v1.0 Varumärken NETGEAR och NETGEAR-logotypen är registrerade varumärken

Läs mer

Copyright 2006 Nokia. All rights reserved.

Copyright 2006 Nokia. All rights reserved. KONFORMITETSDEKLARATION Härmed intygar, NOKIA CORPORATION, att denna RM-43 står I överensstämmelse med de väsentliga egenskapskrav och övriga relevanta bestämmelser som framgår av direktiv 1999/5/EG. Det

Läs mer

THOMSON TG576 v7/585 v7. Trådlös ADSL2+-gateway för flera användare. Installations- och användarguide

THOMSON TG576 v7/585 v7. Trådlös ADSL2+-gateway för flera användare. Installations- och användarguide THOMSON TG576 v7/585 v7 Trådlös ADSL2+-gateway för flera användare Installations- och användarguide THOMSON TG576 v7/ 585 v7 Installations- och användarguide Copyright Copyright 1999 2008 Thomson. Med

Läs mer

Wireless Network Audio System. NAS-Z200DiR/Z200iR Bruksanvisning

Wireless Network Audio System. NAS-Z200DiR/Z200iR Bruksanvisning Wireless Network Audio System NAS-Z200DiR/Z200iR Bruksanvisning VARNING Se till att inte anläggningens ventilationshål täcks för av tidningar, borddukar, gardiner eller liknande, eftersom det kan medföra

Läs mer

Var god besök www.archos.com/manuals för att ladda ner den senaste versionen av denna manual.

Var god besök www.archos.com/manuals för att ladda ner den senaste versionen av denna manual. SVENSKA BRUKSANVISNING Version 1.0 Var god besök www.archos.com/manuals för att ladda ner den senaste versionen av denna manual. Bäste kund, tack för att du valt denna Archos-produkt. Vi hoppas att du

Läs mer

Copyright 2006 Nokia. All rights reserved.

Copyright 2006 Nokia. All rights reserved. KONFORMITETSDEKLARATION Vi, NOKIA CORPORATION, tillkännager under vårt ensamma ansvar att produkten RM-43 uppfyller villkoren i följande EU-direktiv: 1999/5/EG. Det finns en kopia av konformitetsdeklarationen

Läs mer

Manual. Introduktion. Om du vill läsa manualen på ett annat språk än svenska eller senare upplagor av den kan du gå in på webbplatsen www.bones.ch.

Manual. Introduktion. Om du vill läsa manualen på ett annat språk än svenska eller senare upplagor av den kan du gå in på webbplatsen www.bones.ch. Manual Introduktion Den här manualen ger en heltäckande beskrivning av Milestone 312. Om du bara vill ha en kortare introduktion för att komma igång med att använda spelaren räcker det att läsa snabbguiden

Läs mer

Första gången du startar din TomTom kan det ta upp till 20 sekunder. Stäng av din TomTom genom att hålla på/av-knappen nedtryckt i 2 sekunder.

Första gången du startar din TomTom kan det ta upp till 20 sekunder. Stäng av din TomTom genom att hålla på/av-knappen nedtryckt i 2 sekunder. TomTom 1. Innan du börjar Innan du börjar Slå på Följ instruktionerna i början av denna användarhandbok när du vill ansluta din TomTom manuellt till bilstereon. Du kan även använda din TomTom utan att

Läs mer

Nokia 300 Användarhandbok

Nokia 300 Användarhandbok Nokia 300 Användarhandbok Utgåva 1.2 2 Innehåll Innehåll Säkerhet 4 Komma igång 5 Knappar och delar 5 Sätta i SIM-kort och batteri 5 Sätta i ett minneskort 7 Ladda batteriet 8 Ladda batteriet via USB 9

Läs mer

Copyright 2006 Nokia. All rights reserved.

Copyright 2006 Nokia. All rights reserved. KONFORMITETSDEKLARATION Härmed intygar, NOKIA CORPORATION, att denna RM-43 står I överensstämmelse med de väsentliga egenskapskrav och övriga relevanta bestämmelser som framgår av direktiv 1999/5/EG. Det

Läs mer

Din manual NOKIA C110 http://sv.yourpdfguides.com/dref/824166

Din manual NOKIA C110 http://sv.yourpdfguides.com/dref/824166 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för NOKIA C110. Du hittar svar på alla dina frågor i instruktionsbok (information, specifikationer,

Läs mer

!"#$%&'#(!)*+(!,(*-+.'!/0-!$#'!&+,,*('!/'!!!"#$%&%#'"()*+!,&()*, -./0.123$2.14)56

!#$%&'#(!)*+(!,(*-+.'!/0-!$#'!&+,,*('!/'!!!#$%&%#'()*+!,&()*, -./0.123$2.14)56 !"#$%&'#(!)*+(!,(*-+.'!/0-!$#'!&+,,*('!/'!!!"#$%&%#'"()*+!,&()*, -./0.123$2.14)56 Innehåll 7 7.1 7.2 Spel 52 Spela ett spel 52 Spel för två spelare 52 1 1.1 1.2 1.3 1.4 1.5 1.6 1.7 1.8 1.9 1.10 2 2.1 2.2

Läs mer

Hantera datorn. C Personlig dator 1. Kontrollpanelen 2. Skrivbordet 3. Skärmsläckare 4. Genvägar 5. Bildskärmen 6. Volym

Hantera datorn. C Personlig dator 1. Kontrollpanelen 2. Skrivbordet 3. Skärmsläckare 4. Genvägar 5. Bildskärmen 6. Volym Hantera datorn Sitter du bra? Är du nöjd med din arbetsmiljö? Kan du hitta en fil igen efter att du sparat den? Helene visar vad du behöver känna till för att få bra ordning på din dator. I handledningen

Läs mer

Nyinstallation Nätverksversion

Nyinstallation Nätverksversion Installationsanvisning för Capitex Säljstöd Nyinstallation Nätverksversion Senast uppdaterad 2007-10-25 Capitex Säljstöd installationsanvisning Välkommen! Denna guide är till för dig som just har köpt

Läs mer

Gratulerar, du och din MacBook Pro är som gjorda för varandra.

Gratulerar, du och din MacBook Pro är som gjorda för varandra. Gratulerar, du och din MacBook Pro är som gjorda för varandra. Välkommen till MacBook Pro. www.apple.com/se/macbookpro Inbyggd FaceTime- HD-kamera Ring videosamtal till en ny ipad, iphone, ipod touch eller

Läs mer

Användarhandbok. NeroVision Express 3. Skapa dina egna DVD-, VCD-, SVCD- och minidvdskivor. Nero AG

Användarhandbok. NeroVision Express 3. Skapa dina egna DVD-, VCD-, SVCD- och minidvdskivor. Nero AG Användarhandbok NeroVision Express 3 Skapa dina egna DVD-, VCD-, SVCD- och minidvdskivor hemma Nero AG Information om copyright och varumärken Användarhandboken till NeroVision Express 3 och programvaran

Läs mer

Viktiga säkerhetsanvisningar

Viktiga säkerhetsanvisningar Bruksanvisning Viktiga säkerhetsanvisningar Läs bruksanvisningen Följ anvisningarna i bruksanvisningen noga. Med hjälp av dem kan du installera och använda systemet på rätt sätt och få glädje av alla avancerade

Läs mer

Användarhandbok. Protector Suite 2009

Användarhandbok. Protector Suite 2009 Användarhandbok Protector Suite 2009 Informationen som ges här anses vara korrekt och pålitlig. Upek tar emellertid inget ansvar för följderna av användandet av denna information, och inte heller för patentintrång

Läs mer

Ringa...14 Ringa och ta emot samtal...14 Kontakter...15 Kortnummer...18 Fler samtalsfunktioner...18

Ringa...14 Ringa och ta emot samtal...14 Kontakter...15 Kortnummer...18 Fler samtalsfunktioner...18 Innehåll Komma igång...4 Sätta ihop telefonen...4 Starta telefonen...5 Hjälp...5 Ladda batteriet...6 Översikt över telefonen...7 Ikoner på skärmen...8 Menyöversikt...9 Navigering...10 Minne...11 Språk

Läs mer