Hiit. Medlemstidning för Lidköpings Brukshundklubb Nr

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Hiit. Medlemstidning för Lidköpings Brukshundklubb Nr. 1-2011. www.lidkopingbk.se"

Transkript

1 Hiit Medlemstidning för Lidköpings Brukshundklubb Nr

2 LIDKÖPINGS BRUKSHUNDKLUBB KLUBBSTYRELSE 2011 Ordförande Gunnar Andersson Vice Ordförande Christina Abrahamsson Sekreterare Lotta Axelsson Kassör Ulrica Svensson Övriga kontaktpersoner Utbildningssektorn Sektorledare: Irene Boklund Tävlingssektorn Sektorledare: Christina Abrahansson Ungdomssektorn Sektorledare: Nadine S. Fasth Agilitysektorn Sektorledare: Carolina Flyckt Stugkommittén Gunnar Andersson Kökskommittén Karin Wiklund Hiit-tidningen Carolina Flyckt Bankgiro Tävlingsplusgiro Tfn till Klubbstugan Hemsida

3 Ordföranden har ordet Det är jag som är nyvald ordförande i Lidköpings Brukshundklubb, jag har blivit ombedd att presentera mig och mina planer för klubben. Egentligen var jag påtänkt som vaktmästare och klubbens allt-i-allo, men hamnade av någon outgrundad anledning på ordförandestolen, och där sitter jag ganska skönt måste jag erkänna. Alla ni medlemmar, som jag har som uppgift att värna, kommer att märka nyordningen på klubben efterhand. Vi har många projekt på gång och jag har omgetts av en superduktig styrelse, där alla verkligen tar sitt ansvar och ser till att hjulen snurrar. Kurserna har just startat och det var, som jag förstår, väldigt många deltagare. Så många att några får stå över till hösten. Men ni skall veta att ni inte behöver vänta med att aktivera hunden till dess. Det finns massor av aktiviteter under våren, som ni alla är välkomna till! Kom gärna upp till klubben på onsdagskvälllarna och träffa andra likasinnade. Då är det fri träning och det brukar finnas fika att köpa. Väl mött på Lidköpings Brukshundklubb Gunnar Andersson

4

5

6 Hjälp klubben tjäna pengar! Den maj skall Skaraborgs Kennelklubb anordna utställning i Lidköpings arena. Lidköpings Brukshundklubb skall bidra med funktionärer. Minst 30 funktionärer behövs. Information och anmälan till: Eva Svensson Lotta Axelsson Susanne Kjernald Massagens effekter: Blodcirkulation ökar & blodtrycket sänks. Lymfcirkulation ökar samt utsöndring. Ger ökat välbefinnande & friskare & glansigare päls. Muskeln återhämtar sig snabbare. Hunden blir mindre nervös/stressad. Hunden får större rörelsefrihet & mindre spänningar. Motverkar stelhet, växtvärk, hälta, ledvärk & träningsvärk. Immunförsvaret blir motståndskraftigare. Stretchingens effekter: Ökad muskelflexibilitet. Ökad ledernas rörelseförmågan. Stärker muskulaturen. Släpper på spänningar i muskler, senor, ledband och ledkapslar. Slätar ut sammanväxter i bindväven. Skadeförebyggande. Minskarnmuskel ömhet. Anci Odhe Diplomerad Hundmassör Medlem av Svenska Hundmassage Förbundet Mobil:

7 Vi skall ha en SBK-dag för kursdeltagarna den 26 maj och visa vilka aktiviteter vi har. Räddningshund och agility är några aktiviteter vi kommer att få se. Klubben bjuder på fika och grillad korv. Eran instruktör kommer att meddela er om tid. Härliga sommarbilder från hemsidan!

8 RESERVERA söndagen den 18 september! Att träna och tävla med glädje En heldag på klubben för dig som är instruktör eller tävlande. Jenny Jacobsson heter vår föreläsare. Hon bor i Töreboda och är husdjursagronom naturbrukslärare agilityinstruktör B-figurant mentalbeskrivning funktionsbeskrivare för golden- och tollarklubben utbildad Immi-instruktör. tävlar agility, lydnad, bruks och jakt. Mer info kommer i höst på hemsidan. Utbildningssektorn Ett hundpensionat och dagis vid Hunnebergs sluttning i Flo utanför Grästorp. Hundarna får bo i egna rum med soffor, fåtöljer och mattor så att det blir så snarlikt hemmet som möjligt. Under promenaderna får de umgås med andra hundar i den mån de vill och kan. Det finns fri tillgång till rasthage i direkt anslutning till rummen i 12 av de 15 rummen, samt 2 stora hagar där även de hundar som inte kan gå lösa får en chans att springa och leka. Dessutom flera dagliga promenader. För att få vara här skall hundarna vara fullvaccinerade, även mot kennelhosta. För mer info ring eller maila till: Västerby Hunddagis & Pensionat Tina Nyberg

9 Skaraborgsdistriktets Tävlingssektor inbjuder till Utbildningshelg Fredag 13/5 Söndag 15/ På mångas begäran kommer nu ett unikt tillfälle att utbilda dig och din hund. Vi tar in riktigt bra instruktörer till denna helg. Så passa på att ta del av detta erbjudande. Du som är instruktör passa på att gå utan hund och få uppdaterade kunskaper till din kursverksamhet. Verksamheten är förlagd till Kyrkekvarn, Mullsjö. Följande kurser finns att anmäla sig till med eller utan hund: Lydnadslydnad klass 1 Elit: Instruktör Anna Lindelöf Brukslydnad Akl Elit: Instruktör Lena Kjelltén SÖK: Instruktör Silva Holmér SPÅR: Instruktör Gunnar Langerström Svensk Skydd: Patrik Svensson Vi erbjuder även grupper utan instruktör i Sök och Spår. Uppställning av husvagn/tält eller boende i rum på Sörgården alternativt boka stuga. Mer information finns på skaraborgs distriktets hemsida OBS! Först till kvarn gäller. Anmälan är bindande. Anmälan/Frågor besvaras av distriktets tävlingssektor genom Berit Björk ,

10 Inbjuder till Nybörjarcupen i Agility Onsdagen den 11 maj på Lidköpings BK Nybörjarcupen är en tävling för Dig och din hund som aldrig har tävlat agility tidigare. Anmälan på plats mellan kl 17:30-18:15 Första start: 18:30 Klasser: 1 agility och 1 hoppklass Avgift: 20:- per klass Domare: PG Lindahl Agilityklass S, M, L. Banbygge Hoppklass L, M, S. Glöm ej att ta med ert medlemsbevis och vaccinationsintyg. Fika kommer att finnas till försäljning. Vid frågor ring Carolina eller maila Välkomna!!!

11 Tränar du agility men inte har tävlat än? Då är nybörjarcupen något för dig!! REGLER FÖR NYBÖRJARCUPEN I AGILITY Varken hund eller förare ska tidigare ha tävlat agility utan var ett rent nybörjarekipage vid första cuptillfället som man deltar i. Man får dock ha deltagit i KM och träningstävling inom egna klubben för klubbens medlemmar. Nybörjarcupen skall vara i lätt agilityklass 1 och hoppklass 1. Dessa räknas sedan ihop inför finalen precis som SM och DM. Officiella tävlingsregler gäller. Blir man diskad får man alltid fullfölja loppet och då med hjälp från t ex domaren. Cupen är 3-6 gånger. De klubbar som kan tänka sig att anordna en deltävling anmäler sitt intresse och önskat datum till distriktet senast till mötet i december. Om fler klubbar vill anordna tävlingar tas de i den ordning de kan tänka sig att anordna. Den sista klubben anordnar då finalen. Inbjudningar från respektive klubb skickas till distriktets hemsida. Startavgiften är 20 kr/klass och det skall vara drive-in anmälan. Finalen kostar dock 40 kr/klass. Eftersom alla ekipage kanske inte vill starta i två klasser bör det ske två prisutdelningar. Diplom och något enklare pris delas ut till de 3 bäst placerade i både agility- och hoppklass. Diplom hämtas på distriktets hemsida. Ingen sammanslagen prisutdelning kommer att ske innan finalen då det blir tre prisutdelningar. Pris till de 3 bäst placerade i respektive klass och storlek samt priser till samtliga finalister. De fem bästa ekipagen i varje storleksgrupp går till final. Resultatet läggs ihop från de två klasserna så finalisterna behöver starta i båda. Vid finalen nollställs alla tidigare resultat. Alla som deltagit i cupen tidigare är välkomna att delta i finalen och de startar före de fem bästa ekipagen. Skulle någon utav finalisterna inte vara där går deras plats till den sjätte bästa o s v. Under förutsättning att de är där. Vilka som gått till final och övriga resultat finns på distriktets hemsida. Poängsystemet gynnar de som deltar i många deltävlingar. Det skall löna sig att åka och tävla! Alla starter ger 5 poäng oavsett hur det går. Gäller både agilityklass och hoppklass. Placeringarna 1 5 får följande poäng utöver startpoängen: 1 = 5 p 2 = 4 p 3 = 3 p 4 = 2 p 5 = 1 p 5/5 Tidaholms BK 11/5 Lidköpings BK 16/5 Billinge BK 25/5 Götene BK 31/5 Tibro BK FINAL Mer info och inbjudan hittar du på respektive klubbs hemsida.

12 Utbildningssektorn informerar Det ser ut som om våren kommit, när jag tittar ut genom fönstret. Solen skiner och krokusarna har öppnat sina blommor. I går trippade sädesärlan på gräsmattan i närheten av en stor flock med bofinkar. Ja, det är vår, känner jag vid promenaden med Sista, min bästa vän, en svart riesentik. Det blåser i dag också, faktiskt mer än vad det gjort de senaste dagarna. Snart är kanske planerna på klubben upptorkade. Agilityplanen ser ut som en sumpmark. I går kväll, 8 april, var det instruktörsmöte och fördelning av kurserna. Nästan alla anmälda fanns det plats för och instruktörerna var nöjda med sina kurser. Det kommer att bli trångt på planen ibland men det gäller ju bara en kort tid. En del förändringar av kurserna har gjorts och under årets gång skall vi i sektorn arbeta genom samtliga kursplaner och sedan tillsammans med instruktörerna godkänna dem. Mycket arbete återstår men målet åt att det mesta skall vara klart till För första gången gjordes kursanmälan via mail. Många har tyckt att det var bra och det fungerade bra tyckte vi. Tiden mellan anmälan och kursstart blir mycket kort men vi måste komma igång så vi får kursslut före midsommar. Sedan är det snart höst med ny kurstid, som förhoppningsvis skall ha ett bredare utbud och kursstart redan i augusti. 26 maj blir det en SBK-dag för att visa de verksamheter som vi har. Vi är i stort behov av att få kontakt med dig som är nyfiken på instruktörsjobbet. Hör av dig till utbildningssektorn! Irene Anmälan till höstens kurser sker via mail i juni. Se hemsidan!

13

14 Skotträning kan förekomma på måndagar mellan kl Under övrig tid måste alla som finns på klubben tillfrågas först. Hänsyn skall tas till de som har berörda hundar eller av annan anledning inte vill att skott skjuts. /Styrelsen Gör som Brukshundklubben, välj Sparbanken Lidköping!

15 UPPSKATTAT SOMMARLÄGER Givetvis fortsätter traditionen med sommarlägret på klubben! I år kommer lägret att vara den 3-4 september. Ta chansen att testa det du inte provat förut eller fördjupa dig i det du redan håller på med! ALLA ÄR VÄLKOMNA FRÅN NYBÖRJARE TILL TÄVLINGSEKIPAGE! Plats finns för att sätta upp tält och ställa upp husvagn och det finns även chans för någon att sova i klubbstugan för den som inte vill åka hem efter lördagens middag och kvällens hundsnack. Mer information kommer att finnas på klubbens anslagstavla samt på hemsidan. /Styrelsen

16 Hej, det här är den nya tävlingssektorn 2011 Christina Janne Marie Tommy. och vi har massor av planer. För det första skall vi genomföra alla våra tävlingar, (se nästa sida) så att vi får ett bestående och gott rykte att vi är den bästa av klubbar att tävla på.

17 Nytt för i år är en kvällstävling i lydnadsklasserna 1 och 2 med grillafton fredagen innan midsommar, alltså den 17 juni. Då hoppas vi på massor av tävlande, så att domaren Christina får stå där hela kvällen och njuta av duktiga lydnadshundar. Denna tävling finns inte med i tävlingskalendern, så hjälp oss att berätta för alla ni möter att den finns och att den är officiell. Nytt för i år är också vårt bonussystem för alla hemma-ekipage. De kan nämligen starta gratis på vilken officiell hemmatävling som helst, förutsatt att de jobbat in sin bonus genom att vara medhjälpare vid två officiella prov tidigare (ej äldre än 1,5 år). Lidköpings tävlingar maj Sök alla klasser 17 juni Lydnad klass I och II kväll 25 sept Sök alla klasser 29 sept Lydnad klass I-elit 27 aug KM bruks 2 sept KM lydnad Söndagen den 16 oktober kommer lag-dm för brukshundar att hållas hos oss i Lidköping. Kommer alla 17 klubbar, blir det många hundar att hålla reda på. Då behövs många frivilliga som hjälper oss, så tveka inte att anmäla intresse redan nu. Det går bra att maila Christina: Det var allt för denna gången, vi återkommer med fortlöpande rapporter från tävlingsfronten. /Christina Abrahamsson

18 KM agility Lördagen 19 februari hölls KM i agility. I år hölls tävlingen extra tidigt för att resultaten påverkar lagen till DM som går 16 april. Vi samlades kl 14 i ridhuset i Norra Härene där vi har vinterträning, alla tävlande byggde gemensamt domarens banor och hjälptes åt med tidtagning och sekretariat. 20 kr per hund fick betalas som går till hyran av ridhuset. Hela 22 ekipage var med i kampen om klubbmästartiteln i agility! Tyvärr tog ingen titeln i medium då de tre tävlande ekipagen diskade sig i ett eller flera lopp, i small var det bara PG och Konrad som tog sig runt två lopp utan diskning av de 4 ekipagen. Hela tävlingen flöt på riktigt bra och blev riktigt lyckad trots att det är trångt i ett ridhus. Tack till alla som var med och hjälpte till och till våran domare Maria Ivarsson som hade ritat riktigt bra KM banor! Vi tackade Maria med en glasskål och tuggisar till hennes tålmodiga hundar. Ett stort grattis till våra klubbmästare! Följande ekipage tog sig runt utan diskning i båda loppen av totalt 22 ekipage. Large Jack Bergman och Leia Ann Wiktorsson och Tia Carolina Flyckt och Adde Christina Engman och Dixie Helen Nyberg och Cailin Kicki Bergman och Bilbo Jack Bergman och Kira Carolina Flyckt och Anja Nadine Fasth och Saiko Small PG Lindahl och Konrad

19

20

21 UNGDOMSTRÄFFAR!!! Vi träffas på klubben varje söndag ( Alla välkomna upp till 25 år) Vissa kan allt om hundar, Vi kan allt om däck! Kållandsgatan54. Tel

22 Nycklar : Nu är det dags att lämna tillbaka nyckeln till klubbstugan! Vi behöver nycklar till våra nya instruktörer och styrelsen. Kontakta Lotta snarast! Mail: lotta Tel: Gäller dig som inte har något uppdrag i klubben eller som inte är aktiv instruktör! Alla är välkomna att skicka bilder och texter för att få det publicerat i vår klubbtidning HIIT! Skriv till:

23 Maj maj klubben hjälper till på utställning i arenan 11 Nybörjarcupen Agility 12 torsdag kl Klubmöte 26 SBKdag på klubben, vi visar upp vår verksamhet Juni 5 kl 9-17 Föreläsning med Jörgen Thynell 17 fredag Officiell kvällstävling lydnad klass 1 och 2 Augusti 27 KM bruks September 2 KM lydnad 3-4 sommarläger 18 föreläsning av Jenny Jacobsson Att träna och tävla med glädje 25 söktävling alla klasser Oktober 16 lag DM bruks hålls av klubben 19 kl Medlemsmöte Försvarsmaktshund kommer och informerar om sin verksamhet 29 lydnadstävling klass 1-elit

24 Anmälningsavgifter 2010/2011 års avgifte Bruksprov Appellklass Lägre, högre & elitklass SM FM-mästerskap 150:-*) 175:-*) 300:-*) 300:-*) Utställning Valp Junior, Unghund, Bruksklass Öppen & Champion Veteran 140:- 240:- 190:- Lydnadsprov Alla klasser SM 150:-*) 300:-*) Inomhustillägg (0-20:-) Korning Hel korning Mentaltest Exteriörbeskrivning 500:- 350:- 150:- Agility Agilityklass & Hoppklass Internationell Agilityklass Internationell Hoppklass Lagklass SM Individuell SM Lag 55:- 65:- 65:- 160:- 300:- 500:- Inomhustillägg (0-10:-) (0-10:-) (0-10:-) (0-20:-) Mentalbeskrivning Mentalbeskrivning för utlandsägd hund (2011) Dragprov tillkommer utöver fastställd avgift för tävlingsklassen 350:- 700:- 30:- BH-prov BSP-Prov BSL-prov IPO/BHP-prov SM-IPO 150:-*) 175:-*) 175:-*) 175:-*) 300:-*) Rallylydnadsprov Rallylydnadsprov kommer att börja arrangeras från den 1 juli 2011 under förutsättning att Svenska Kennelklubben godkänner föreslaget regelverk. Förbundsstyrelsen (FS) har beslutat att anmälningsavgiften för rallylydnasprov bli 100 kr/start i samtliga klasser. *) varav 25:- är administrationsavgift Avsändare: Lidköpings Brukshundklubb c/o Lotta Axelsson Kättegatan LIDKÖPING

INFOBLADET HÖSTEN 2011

INFOBLADET HÖSTEN 2011 INFOBLADET HÖSTEN 2011 LINKÖPINGS BRUKSHUNDKLUBB Linköpings brukshundklubb på nätet Håll vår hemsida under bevakning, www.sbklinkoping.com Här kan du hitta det mesta som rör klubben. Du kan också göra

Läs mer

Nyhetsbrev. November 2014. Söderåsens Brukshundklubb Sida 1av 5 [År]

Nyhetsbrev. November 2014. Söderåsens Brukshundklubb Sida 1av 5 [År] Sida 1av 5 November 2014 Medlemsmöte och RACET Den 5 oktober var det dags för medlemsmöte och RACET. Förutom de vanliga rapporterna om verksamheten togs det beslut om en alkohol- och drogpolicy för klubbens

Läs mer

RRR-apport Nummer 1 2010 Årgång 19

RRR-apport Nummer 1 2010 Årgång 19 RRR-apport Nummer 1 2010 Årgång 19 Grundad 1992 Heby brukshundklubbs medlemstidning Läs RRR-apport i färg på webben, besök hemsidan ofta så du inte missar något kul. www.hebybk.se Styrelse och övriga funktionärer

Läs mer

Årsmöteshandlingar Skövde Brukshundklubb 2014-02-15

Årsmöteshandlingar Skövde Brukshundklubb 2014-02-15 Innehåller: Dagordning Verksamhetsberättelser Resultat- och balansräkning 2013 Revisionsberättelse Förslag verksamhetplaner 2014 Budgetförslag 2014 Valberedningens förslag Motioner Årsmöteshandlingar Skövde

Läs mer

Colliebladet. ÅRSMÖTET Vandringspriser och vinnare. AKTIVITETSOMRÅDEN Vad händer i ditt område? PROJEKT MENTALT SUND COLLIE RAS 2014.

Colliebladet. ÅRSMÖTET Vandringspriser och vinnare. AKTIVITETSOMRÅDEN Vad händer i ditt område? PROJEKT MENTALT SUND COLLIE RAS 2014. Colliebladet Medlemstidning för Svenska Collieklubben Nr 1-2015 AKTIVITETSOMRÅDEN Vad händer i ditt område? RAS 2014 Utvärdering ÅRSMÖTET Vandringspriser och vinnare PROJEKT MENTALT SUND COLLIE 1 INNEHÅLL

Läs mer

2. Fastställande av röstlängd Närvarolista fastställs som röstlängd. 18 medlemmar närvarande.(bil 1).

2. Fastställande av röstlängd Närvarolista fastställs som röstlängd. 18 medlemmar närvarande.(bil 1). NACKA BRUKSHUNDSKLUBB Protokoll fört vid medlemsmöte 2 juni 2010. Tid: Kl 18.30 Plats: Klubbstugan 1. Mötets öpnande Ordförande Patrik Gunnarsson hälsar alla välkomna och förklarar mötet öppnat. 2. Fastställande

Läs mer

Hovawart blir rikskändis. nr 2 2011 TYSKA MENTALTESTER VÄGEN TILL VM UTSTÄLLNING OCH RIKSMÄSTERSKAP. www.hovawartklubben.se

Hovawart blir rikskändis. nr 2 2011 TYSKA MENTALTESTER VÄGEN TILL VM UTSTÄLLNING OCH RIKSMÄSTERSKAP. www.hovawartklubben.se Hovawart www.hovawartklubben.se nr 2 2011 Hovawart blir rikskändis TYSKA MENTALTESTER VÄGEN TILL VM UTSTÄLLNING OCH RIKSMÄSTERSKAP HOVAWARTTIDNINGEN NUMMER 2 2011 1 Styrelse Kommittéer: Ordförande Louise

Läs mer

Hundbiten KLUBBMÄSTARE I AGILITY! 2009-ÅRS. Grattis Anette & Dino. Övrigt i detta nr:

Hundbiten KLUBBMÄSTARE I AGILITY! 2009-ÅRS. Grattis Anette & Dino. Övrigt i detta nr: Hundbiten Hallstahammar Brukshundklubb Nr 1/2010 Årgång 26 Grattis Anette & Dino 2009-ÅRS KLUBBMÄSTARE I AGILITY! (ord.pris. 139-149:-) Gäller endast medlemmar mot uppvisande av medlemskort Övrigt i detta

Läs mer

Colliebladet. UPPFÖDARTRÄFF Rapport från träffen i Jönköping. AKTIVITETSOMRÅDEN Vad händer och vad har hänt? FRÅGOR & SVAR

Colliebladet. UPPFÖDARTRÄFF Rapport från träffen i Jönköping. AKTIVITETSOMRÅDEN Vad händer och vad har hänt? FRÅGOR & SVAR Colliebladet Medlemstidning för Svenska Collieklubben Nr 2-2014 UPPFÖDARTRÄFF Rapport från träffen i Jönköping AKTIVITETSOMRÅDEN Vad händer och vad har hänt? FRÅGOR & SVAR Om MH och MI VP & HP Presentation

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Tierps brukshundklubb 2012

Verksamhetsberättelse för Tierps brukshundklubb 2012 Verksamhetsberättelse för Tierps brukshundklubb 2012 Styrelsen I styrelsen har följande ingått Ordförande: PO Sundelin Vice ordförande: Johnny Olsson Kassör: Lena Rick Sekreterare: Lisa Eriksson, Ledamoter:

Läs mer

RRR-apport. Nummer 4 2007 Årgång 15. Heby brukshundklubbs medlemstidning Fyllt med massor av läsning lagom till Julens ledighet.

RRR-apport. Nummer 4 2007 Årgång 15. Heby brukshundklubbs medlemstidning Fyllt med massor av läsning lagom till Julens ledighet. RRR-apport Nummer 4 2007 Årgång 15 Heby brukshundklubbs medlemstidning Fyllt med massor av läsning lagom till Julens ledighet. GOD JUL & GOTT NYTT ÅR Vilka duktiga hundfotografer vi har i klubben, här

Läs mer

Protokoll fört vid konstituerande möte med ny styrelse i FRK västra 20010218.

Protokoll fört vid konstituerande möte med ny styrelse i FRK västra 20010218. Protokoll 1/2201. Protokoll fört vid konstituerande möte med ny styrelse i FRK västra 20010218. Närvarande: Tom Rölander, Eva Bergstedt, Maria Jansson, Kicki Olsson samt Martin Lövenfors. 1. Ordförande

Läs mer

Kind-skallet Medlemstidning för Kind BK nr 1 2009

Kind-skallet Medlemstidning för Kind BK nr 1 2009 Kind-skallet Medlemstidning för Kind BK nr 1 2009 www.kindbk.se Info om Kind BK Kind BK Risa 51293 Svenljunga PG 384 382-8 Telefon Klubbstuga 0325-628041 www.kindbk.se Medlemsavgifter 2009 Helbetalande

Läs mer

Hej alla medlemmar! Jag önskar er alla ett fortsatt gott år, med sol och härliga hundäventyr!

Hej alla medlemmar! Jag önskar er alla ett fortsatt gott år, med sol och härliga hundäventyr! Hej alla medlemmar! Nytt år, och ett äntligen ett nytt nummer av PeKå! Det känns verkligen som ett lovande år, redan nu finns det medlemmar som anmält intresse för att anordna olika klubbaktiviteter. Vi

Läs mer

GympaNYTTigt Maj 2011 från

GympaNYTTigt Maj 2011 från GympaNYTTigt Pernilla Eriksson Maj 2011 från 1 Umeå 2011-05-04 Till alla gymnastikvänner! Nu närmar sig sommaren och för de flesta av oss en något lugnare tid för oss inom gymnastiken. Hoppas att ni haft

Läs mer

Hovawart. www.hovawartklubben.se Nr 2-2009

Hovawart. www.hovawartklubben.se Nr 2-2009 Hovawart www.hovawartklubben.se Nr 2-2009 2 Styrelse Ordförande Bodil Åslund Sunnanå Grimms 428 840 80 Lillhärdal Tel: 0680-30 520 Mobil : 0702-59 69 69 E-post: ordf@hovawartklubben.se Sekreterare (styrelsens

Läs mer

RRR-apport. Nummer 3 2007 Årgång 15

RRR-apport. Nummer 3 2007 Årgång 15 RRR-apport Nummer 3 2007 Årgång 15 Heby brukshundklubbs medlemstidning Nu i nytt utseende! Härliga sommar! Hoppas Du och Din hund har haft en skön badsommar. Skicka in Dina fina hundbilder till redaktionen!

Läs mer

Colliebladet SM-SPECIAL! MENTALINDEX Senaste nytt. COLLIE-SM 2013 Resultat, reportage, bilder. RAS Vad är det?

Colliebladet SM-SPECIAL! MENTALINDEX Senaste nytt. COLLIE-SM 2013 Resultat, reportage, bilder. RAS Vad är det? Colliebladet Medlemstidning för Svenska Collieklubben Nr 3-2013 SM-SPECIAL! COLLIE-SM 2013 Resultat, reportage, bilder RAS Vad är det? FRÅGOR & SVAR från medlemsmötet 6 juli MENTALINDEX Senaste nytt LOKALOMRÅDEN

Läs mer

Nästa möte 28 Feb. Läs sid 6

Nästa möte 28 Feb. Läs sid 6 Nästa möte 28 Feb Läs sid 6 Gasarna Speedwayklubb, föreningen med Sveriges BÄSTA medlemmar! Visste ni alla att ni tillsammans har bidragit med lika mycket i medlemsavgifter och övriga ekonomisk support

Läs mer

Medlemstidning för Lidingö Brukshundklubb No 2 2010

Medlemstidning för Lidingö Brukshundklubb No 2 2010 Pass På Medlemstidning för Lidingö Brukshundklubb No 2 2010 KLUBBENS ADRESS: Lidingö BK Box 1141 181 23 Lidingö www.lidingobk.se Tel klubbstugan: 08-7655298 Plusgiro 32 57 84-7 (Kurs- och medlemsavgifter)

Läs mer

KALLELSE TILL GÄVLE HUNDUNGDOMS - KL 11.00 PÅ STUDIEFRÄMJANDET

KALLELSE TILL GÄVLE HUNDUNGDOMS - KL 11.00 PÅ STUDIEFRÄMJANDET KALLELSE TILL GÄVLE HUNDUNGDOMS ÅRSMÖTE 15 FEBRUARI - KL 11.00 PÅ STUDIEFRÄMJANDET På årsmötet går vi igenom året som varit och blickar fram mot det som kommer hända under pågående år. En ny styrelse ska

Läs mer

Klubbledare. En praktisk kurs för Hundungdomar som vill lära sig hur klubben fungerar

Klubbledare. En praktisk kurs för Hundungdomar som vill lära sig hur klubben fungerar Klubbledare En praktisk kurs för Hundungdomar som vill lära sig hur klubben fungerar Till kursledaren I arbetet med att skapa en klubbledarutbildning (styrelsefunktionärskurs) kom vi till slutsatsen att

Läs mer

MEDLEMSTIDNING TOREKOVS BÅT-OCH SEGELKLUBB

MEDLEMSTIDNING TOREKOVS BÅT-OCH SEGELKLUBB MEDLEMSTIDNING TOREKOVS BÅT-OCH SEGELKLUBB www.tbsk.se 1 TBSK Seglarkalender 2012 DATUM Aktivitet 25/6 SEGELSKOLESTART 16/7-20/7 10-seglingarna 23/7 27/7 Simmons Vandringspris (Klubbmästerskap) 28/7 Årsmöte

Läs mer

TILL DIG SOM HAR EN FÖRTROENDEPOST information från styrelsen för Vallentuna Brukshundklubb. Gäller from 2014-10-01 t.o.m.

TILL DIG SOM HAR EN FÖRTROENDEPOST information från styrelsen för Vallentuna Brukshundklubb. Gäller from 2014-10-01 t.o.m. TILL DIG SOM HAR EN FÖRTROENDEPOST HOS VALLENTUNA BRUKSHUNDKLUB (VaBK) 1(7) TILL DIG SOM HAR EN FÖRTROENDEPOST information från styrelsen för Vallentuna Brukshundklubb Gäller from 2014-10-01 t.o.m. 2015-12-31

Läs mer

Hej alla crossåkare och medlemmar i HMCK och välkomna till en ny spännande säsong.

Hej alla crossåkare och medlemmar i HMCK och välkomna till en ny spännande säsong. 1 av 10 Hej alla crossåkare och medlemmar i HMCK och välkomna till en ny spännande säsong. I år kommer vi fortsätta med att förbättra banorna men också era möjligheter till mer och bättre träning. För

Läs mer

NR 2 24 JULI 2007 ÅRGÅNG 27. Båtmässan klarade vi av redan vecka 6. Första söndagen i mars (efter vasalopp i TV ) gav promenaden

NR 2 24 JULI 2007 ÅRGÅNG 27. Båtmässan klarade vi av redan vecka 6. Första söndagen i mars (efter vasalopp i TV ) gav promenaden KMS-bladet NR 2 24 JULI 2007 ÅRGÅNG 27 www.kmsnordon.se INNEHÅLL Våren Ordföranden har ordet Sommarjobb Båtlivskommitten Kvällsseglingar Tävlingssektionen Ungdomssektionen ANWASS Lökebergsdagen Motion

Läs mer

Slalomnytt. Vi ses i backen! Niklas Thorén, Ordförande Nolby Alpina SK 070-239 69 02. Styrelsen i Nolby Alpina 2012/2013

Slalomnytt. Vi ses i backen! Niklas Thorén, Ordförande Nolby Alpina SK 070-239 69 02. Styrelsen i Nolby Alpina 2012/2013 Sept 2012 Slalomnytt Ordförande har ordet. Vintern närmar sig och det känns riktigt bra! Sommaren var inte den bästa om man önskar soltimmar och värme så vi hoppas på en riktigt kall och snörik vinter

Läs mer

Svenska Brukshundklubben

Svenska Brukshundklubben Svenska Brukshundklubben Minnesanteckningar konferens med distriktens hundägarutbildning Lördag 20/4 Nina Christoffersson hälsade välkommen och läser en tänkvärd text om livets värden. Presentation med

Läs mer

BLADET TRÄDGÅRDS. Medlemsblad för. Forshaga Hemträdgårds förening. www.forshagahemtradgard.se. Nr 1 2012

BLADET TRÄDGÅRDS. Medlemsblad för. Forshaga Hemträdgårds förening. www.forshagahemtradgard.se. Nr 1 2012 Medlemsblad för Nr 1 2012 TRÄDGÅRDS BLADET Redaktörer i detta nummer: Julia Lokka och Örjan Sandberg Redaktionen tar tacksamt emot bidrag till bladet, helst i digital form till: info@forshagahemtradgard.se

Läs mer

13 JUNI ÅRETS SVETTIGASTE FOLKFEST! KARLSTADSTADSLOPP.SE FACEBOOK.COM/KARLSTADSTADSLOPP

13 JUNI ÅRETS SVETTIGASTE FOLKFEST! KARLSTADSTADSLOPP.SE FACEBOOK.COM/KARLSTADSTADSLOPP 13 JUNI VÄLJ MELLAN 10 & 21 KM ÅRETS SVETTIGASTE FOLKFEST! KARLSTADSTADSLOPP.SE FACEBOOK.COM/KARLSTADSTADSLOPP Karlstad är upplevelser I Karlstad är det alltid något på gång. Musikfestivalen Putte i parken

Läs mer