LÄS MER! ALLT OM VARUMÄRKEN SER DU ALLA VARUMÄRKEN? VÄRLDEN ÄR FULL AV DOM! FÖRRESTEN, VI MÅSTE BESTÄMMA OSS FÖR HUR VÅRT VARUMÄRKE SKA SE UT.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "LÄS MER! ALLT OM VARUMÄRKEN SER DU ALLA VARUMÄRKEN? VÄRLDEN ÄR FULL AV DOM! FÖRRESTEN, VI MÅSTE BESTÄMMA OSS FÖR HUR VÅRT VARUMÄRKE SKA SE UT."

Transkript

1 200881_varuma?rken.qxd:TRADEMARKS-1.qxd Sida 2 SER DU ALLA VARUMÄRKEN? VÄRLDEN ÄR FULL AV DOM! JA, VERKLIGEN! FÖRRESTEN, VI MÅSTE BESTÄMMA OSS FÖR HUR VÅRT VARUMÄRKE SKA SE UT. PONTUS, VI KOMMER ATT BLI HISTORISKA! DE HÄR VARUMÄRKENA SOM MARCO PRATAR OM, VAD ÄR DE FÖR NÅGOT? LÄS MER! ALLT OM VARUMÄRKEN

2 ÄR DU SÄKER PÅ ATT DET ÄR HÄR? JA, DET ÄR ETT STÄLLE DÄR DOM GÖR T-SHIRTAR SOM MAN KAN BESTÄLLA. DÄR ÄR DET! PERFEKT! DET ÄR PRE- CIS VAD VI VILL HA! TÄNK ER, VI BESTÄLLER T-SHIRTAR UTAN TRYCK. PONTUS DESIGNAR DU OCH JAG TRYCKER DOM OCH SÄTTER DIT VÅRT VARUMÄRKE OCH.SEN SÄLJER VI DOM PÅ GATAN.

3 JAG HOPPAS ATT DET FUNGERAR! VI KOMMER ATT KONKURRERA MED RIKTIGT BERÖMDA VARUMÄRKEN! MEN DOM KAN INTE SLÅ VÅRT GÄNG JAG TYCKER DET BORDE FINNAS PLATS FÖR ALLA. OCH EFTERSOM VÅRA T-SHIRTAR KOMMER ATT VARA UNIKA DE BERÖMDA MÄRKENA HAR REDAN SIN PLATS HAR NI HÖRT OM LURIGA LEFFES SENASTE TRICK? HAN KOPIERAR VÄL- KÄNDA VARUMÄRKEN OCH SÄLJER SINA GREJOR SÅ KOMMER DET ATT FINNAS PLATS FÖR OSS OCKSÅ! SOM OM DE VORE ORIGINAL!

4 LEFFE FUSKAR! VI SKA VISA HONOM ATT VI KAN TJÄNA PENGAR ÄRLIGT MED HÅRT ARBETE ÅH, OCH HÄR KOMMER CISSI OCH VÅRT EGET VARUMÄRKE! HEJ PÅ ER! JAG HAR VARIT PÅ PRV:S VARUMÄRKESAVDELNING VAD ÄR ETT VARUMÄRKE? ETT VARUMÄRKE ÄR ETT KÄNNETECKEN SOM VID HANDEL ANVÄNDS FÖR ATT SÄRSKILJA EN NÄRINGS- IDKARES ELLER ETT FÖRETAGS VAROR OCH TJÄNSTER FRÅN EN ANNAN PERSONS ELLER FÖRETAGS VAROR ELLER TJÄNSTER. ETT VARUMÄRKE KAN VARA ETT ORD, EN SIFFRA, EN SYMBOL, ETT LJUD, DET KAN VARA I TRE DIMENSIONER POÄNGEN ÄR ATT DET UTMÄRKER NÄRINGSIDKARENS ELLER FÖRETAGETS PRODUKT SÅ ATT DEN INTE BLANDAS IHOP MED ANDRA PRODUKTER!

5 OM FOLK KÄNNER IGEN DEN PRODUKT DOM VILL HA, SÅ KAN DOM FRÅGA EFTER DEN. PRECIS, OCH HANDLAREN KAN GÖRA REKLAM FÖR DEN. JAG FATTAR! Bäst i test SOLKLART! OM FOLK GILLAR PRODUKTEN KOMMER DOM ATT KÄNNA IGEN VARUMÄRKET, SOM KOMMER ATT BLI MER KÄNT OCH ÖKA I VÄRDE. ETT VARUMÄRKE KAN ANVÄNDAS FÖR ATT SKAPA EN BILD OCH EN SPECIELL STIL ÅT PRODUKTEN. OM MAN VÄNDER PÅ DET SÅ KOMMER INGEN ATT KÄNNA IGEN PRODUKTEN UTAN ETT VARUMÄRKE. SÅ VIKTIGT ÄR DET ATT HA ETT VARUMÄRKE! DET ÄR CHOKLAD, JÄTTEGOD, MEN JAG KOMMER INTE IHÅG VAD DET VAR FÖR MÄRKE VADÅ, JAG KAN JU INTE BARA GISSA!

6 SÅ KOM IHÅG, ATT OM MÄRKET BLIR VÄLKÄNT KOMMER FOLK ATT UPPMÄRKSAMMA DET OCH MEN VÄNTA LITE TÄNK OM NÅGON KOPIERAR ELLER HÄRMAR VÅRT VARUMÄRKE? VI BLIR BÄST! DET ÄR FÖRBJUDET. VARUMÄRKEN MÅSTE VARA UNIKA OCH SKILJA SIG FRÅN ALLA ANDRA SOM FINNS. OCH VI HÅVAR IN PENGAR! DET ÄR MENINGEN ATT DE SKA SKILJA UT, INTE FÖRVIRRA. MEN TÄNK OM DOM KOPIERAR ELLER HÄR- MAR OSS ÄNDÅ? DÅ ANMÄLER VI DOM TILL POLISEN FÖR ATT HA BRUTIT MOT LAGEN. KONFISKERING OCH BÖTER? VARFÖR SKA JAG BÖTA SÅ MYCKET NÄR MIN RÖRELSE ÄR SÅ LITEN? FÖRFALSKNING ÄR ETT ALLVARLIGT BROTT FÖR ATT SKYDDA DITT VARUMÄRKE MÅSTE DU FÖRST REGISTRERA DET. JUST DET, DIN SKOJARE! OJ! OCH OM JAG INTE HAR GJORT DET?

7 DÅ ÄR DET INTE SKYDDAT! (1) REGISTRERINGEN GÖR DIG ANSVARIG FÖR MÄRKET. DU BLIR ÄGARE REGISTRERINGEN GÄLLER I TIO ÅR, MEN KAN FÖRNYAS HUR MÅNGA GÅNGER SOM HELST (2) DEN ENDA SOM FÅR ANVÄNDA DET. DET ÄR LIKA BRA ATT VI HITTAR PÅ VÅRT VARUMÄRKE OCH FÅR DET REGISTRERAT PÅ EN GÅNG. GÄLLER DET HELA LIVET? DEN HÄR VÄGEN, OM JAG FÅR BE! (2) VISSA LÄNDER GÄLLER DET LÄNGRE TID. VI FÖRESLÅR ALLIHOP ORD SOM KUNDERNA GILLAR OCH SEN VÄLJER VI DET BÄSTA. NI MÅSTE KOMMA IHÅG ATT KUNDERNA KOPPLAR IHOP VARUMÄRKET MED PRO- DUKTEN. (1) I VISSA LÄNDER ÄR DET MÖJLIGT ATT ÄVEN SKYDDA VARUMÄRKEN SOM INTE ÄR REGISTRERADE.

8 VAD TROR NI OM DET KOMMER AV: D ET FINNS OLIKA TYPER AV VARUMÄRKEN. TANKEVÄCKANDE SOM VÄCK- ER MINNEN. ORD SOM SYFTAR PÅ PRODUKTENS ELLER TJÄNSTENS KVALITET: DET LÅTER SOM MEDICIN VAD SÄGER NI OM - VADÅ, SOM REEBOOK, MÄRKET SOM DOM GÖR REKLAM FÖR PÅ TV..? JA, DET ÄR KÄNT ÖVER HELA VÄRLDEN! GODTYCKLIGA. ORD SOM INTE BESKRIVER ELLER SYFTAR PÅ PRODUKTENS ELLER TJÄNSTENS KVALITET: OJ, JUST DET! FÖRLÅT OM VI INTE HAR ÄGARENS TILL- STÅND, FÖRSTÅS. HAR DU GLÖMT ATT VI INTE FÅR ANVÄNDA VARUMÄRKEN SOM REDAN ÄR REGISTRERADE? KAN DU GE TILLSTÅND? TJUSIGA ORD SOM INTE BETYDER NÅGOT SÄRSKILT:

9 ATT ÄGA ETT VARUMÄRKE ÄR SOM ATT ÄGA EN BIL. DET ÄR NÅGOT SOM MAN KAN SÄLJA ELLER LÅTA NÅGON ANVÄNDA ETT TAG OM HAN BETALAR FÖR DET. VARUMÄRKET ÄR EN RÖRLIG ÄGO - DEL SOM MAN INTE KAN TA PÅ. SÅ VI KAN SÄTTA ETT PRIS PÅ DET OCH TJÄNA PENGAR PÅ DET? DET BEROR PÅ VARUMÄRKETS MARKNADSVÄRDE. DET ÄR DÄRFÖR ANSEENDET ÄR SÅ VIKTIGT. MINNS DU? BEER KOM IGEN, VI MÅSTE BESTÄMMA OSS FÖR ETT VARUMÄRKE! ETT VARUMÄRKE KAN MAN FÖRHANDLA OM, PRECIS SOM OM VILKEN ANNAN VARA SOM HELST. VARFÖR INTE MITT NAMN,? VARFÖR INTE? DET ÄR ETT GODTYCKLIGT NAMN! VARFÖR INTE FÅFÄNGA MARCO? HA HA

10 DET BEHÖVER INTE VARA MITT NAMN! DET KUNDE VARA NEJ! CISSI LARSSON ÄR MITT NAMN. DET ÄR SOM MITT VARUMÄRKE. JAG ÄGER DET OCH JAG TÄNKER INTE LÅTA DIG ANVÄNDA DET! SE UPP! DET FINNS OCKSÅ OLIKA FÖRBUD SOM GÄLLER VARUMÄRKES- REGISTRERING OCH SOM VARIERAR FRÅN LAND TILL LAND. DET HÄR DÅ:? KLÄDER ATT LEVA I... JAG ÄLSKAR JAG HAR PÅ MIG. FÖR MER INFORMATION KAN DU KONTAKTA PRV:S VARUMÄRKESAVDELNING. JAG GILLAR, MED SOM STÅR FÖR REGISTRERAT. PRECIS! NU DESIGNAR VI DET OCH FÅR DET REGISTRERAT!

11 VI KOMMER JU ATT GÖRA OM NÅGON GÖR -T-SHIRTAR, MEN TÄNK -KARAMELLER, TILL EXEMPEL? DET FINNS INGEN RISK ATT MAN FÖRVÄXLAR DOM NÄR PRODUKTERNA INTE HAR NÅGOT MED VARANDRA ATT GÖRA, SOM TILL EXEMPEL BILAR OCH KAMEROR. OLIKA PRODUKTER ÄR INORDNADE I OLIKA KLASSER. DET FÅR MAN GÖRA EFTERSOM DET ÄR EN ANNAN PRODUKT DÅ, SOM INTE HAR NÅGONTING ATT GÖRA MED VÅRA T-SHIRTAR. PRODUKTKLASSERNA BESKRIVS I NICEÖVERENSKOMMELSEN OM INTERNATIONELL KLASSIFICERING. TECHNOLOGY I M P O R T S Niceöverenskommelsen om internationell klassificering WIPO OCH VEM BESTÄMMER ÖVER DOM DÄR KLASSERNA? HÄR ÄR VÅR ANSÖKAN OKEJ, TACK. NU DÅ? OCH JAG SKULLE VILJA HA EN STÄMPLAD KOPIA, TACK.

12 VI MÅSTE PUBLICERA VÅR ANSÖKAN I DEN TIDNING SOM PRV:S VARUMÄRKES- AVDELNING SÄGER ÅT OSS ATT GÖRA DET I. VARFÖR DÅ? FÖR ATT OM NÅGON VILL PROTESTERA MOT VÅRT MÄRKE SÅ KAN DE GÖRA DET HOS PRV. OCH OM NÅGON ÄR EMOT DET? EN TID SENARE DÅ KOLLAR PRV:S VARUMÄRKESAVDELNING UPP OM ANSÖKAN ÄR OKEJ ELLER INTE. VÅR PRODUKT HAR SITT EGET REG- ISTRERADE VARUMÄRKE FOLK KÄNNER IGEN DET OCH FRÅGAR EFTER DET. WIPO publication no 483 (SE) ISBN VI HAR JOBBAT HÅRT, MEN VÅRT VARUMÄRKE HAR BLIVIT KÄNT OCH NU HÅVAR VI IN STÅLAR ALLIHOP! Varumärken, Lima år Publicerat efter en överenskommelse mellan peruanska patentverket (INDECOPI), World Intellectual Property Organisation (WIPO) och Patent- och Registreringsverket (PRV). Manus och illustrationer: Juan Acevedo / Animation: Germán Luna, Jorge Ilahuala Översättning: PRV Kontakt: WIPO, 34 Chemin des Colombettes, 1211 Genève 20 (Schweiz) E- post-: INDECOPI: Calle de la Prosa 138, San Borja, Lima 41 (Peru). E-post: PRV, Patent- och Registreringsverket, Box 5055, Stockholm, Sverige. E-post:

MEN LÄS VIDARE! JAG BER DIG INTE TA NED MÅNEN TITTA! DÄR ÄR LEONARDO! VILL DU NÅGONTING? DEN DÄR KILLEN ÄR GALEN DET ÄR INTE SANT!

MEN LÄS VIDARE! JAG BER DIG INTE TA NED MÅNEN TITTA! DÄR ÄR LEONARDO! VILL DU NÅGONTING? DEN DÄR KILLEN ÄR GALEN DET ÄR INTE SANT! WATCHES JAG BER DIG INTE TA NED MÅNEN TITTA! DÄR ÄR LEONARDO! LEONARDO HAR INTE GJORT NÅGOT FEL, MEN VAD ÄR DET SOM BEKYMRAR HONOM? VEM SPRINGER HAN IFRÅN? DEN DÄR KILLEN ÄR GALEN DET ÄR INTE SANT! VILL

Läs mer

Vad du ska tänka på innan jag köper hemsida?

Vad du ska tänka på innan jag köper hemsida? Vad du ska tänka på innan jag köper hemsida? Vi går igenom allt du bör tänka på innan köp. Råd som du tjänar på längre fram. sförteckning et i denna bok ser du till höger. Vill du gå direkt till något

Läs mer

Demolektion moraliskt resonerande Lukas problemsituation

Demolektion moraliskt resonerande Lukas problemsituation Demolektion moraliskt resonerande Lukas problemsituation Huvudtränare: David: huvudtränare Medtränare: Emese Deltagare: David, Nathanael, Robert, Julia, Mujje, Hassan 1 Planering innan lektionen: David

Läs mer

I Lilla Fridolf och Selma upplever jag att Selma ofta talar om för Fridolf vad han skall göra och hur han skall vara.

I Lilla Fridolf och Selma upplever jag att Selma ofta talar om för Fridolf vad han skall göra och hur han skall vara. 38 fyra jag- du Den kommunikativa nyckeln jag och du innebär att ha förståelse för att jag ansvarar, tänker och tycker för mig. Jag står för mina egna tankar och åsikter. Jag låter dig vara och respekterar

Läs mer

Sex enkla tips om hur du övertygar kunderna

Sex enkla tips om hur du övertygar kunderna Sex enkla tips om hur du övertygar kunderna DU måste känna att det du säljer är bra och att du gör köparen en tjänst när du säljer till honom/henne. Då går ofta resten av sig självt du säljer mer, sover

Läs mer

Hjälp! Mina föräldrar ska skiljas!

Hjälp! Mina föräldrar ska skiljas! Hjälp! Mina föräldrar ska skiljas! Vad händer när föräldrarna ska skiljas? Vad kan jag som barn göra? Är det bara jag som tycker det är jobbigt? Varför lyssnar ingen på mig? Många barn och unga skriver

Läs mer

Nu gör jag något nytt

Nu gör jag något nytt Nu gör jag något nytt Linda Alexandersson fredag 15 maj Det började med att två tjejer i min församling i Arvika, åkte ner hit till Göteborgsområdet för att träffa en präst. De hade bekymmer på ett område

Läs mer

MAN INNAS! En handbok för barn och unga som lever med skyddade personuppgifter.

MAN INNAS! En handbok för barn och unga som lever med skyddade personuppgifter. MAN VI U INNAS! En handbok för barn och unga som lever med skyddade personuppgifter. Länsstyrelsen Östergötland Handbok: Man vill ju finnas! En handbok för barn och unga som lever med skyddade personuppgifter.

Läs mer

Upptäck 7 trick som förvandlar ditt nyhetsbrev till en kassako

Upptäck 7 trick som förvandlar ditt nyhetsbrev till en kassako LYSTRING FÖRETAGARE som vill ha fler referenser, högre intäkter och fler kunder, klienter eller patienter som jagar dig istället för tvärtom Upptäck 7 trick som förvandlar ditt nyhetsbrev till en kassako

Läs mer

Först vill vi förklara några ord och förkortningar. i broschyren: impulsiv för en del personer kan det vara som att

Först vill vi förklara några ord och förkortningar. i broschyren: impulsiv för en del personer kan det vara som att Hej! Du som har fått den här broschyren har antagligen ett syskon som har ADHD eller så känner du någon annan som har det. Vi har tagit fram den här broschyren för att vi vet att det inte alltid är så

Läs mer

"Content is king" - Vacker Webbdesign & Effektiv Sökmotorsoptimering för företag

Content is king - Vacker Webbdesign & Effektiv Sökmotorsoptimering för företag "Content is king" Skapad den jul 20, Publicerad av Anders Sällstedt Kategori Webbutveckling Jag funderade ett tag på vad jag skulle kalla detta blogginlägg. Problemet som sådant är att många undrar varför

Läs mer

TÖI ROLLSPEL F 003 Sidan 1 av 5 Försäkringstolkning

TÖI ROLLSPEL F 003 Sidan 1 av 5 Försäkringstolkning ÖI ROLLSPEL F 003 Sidan 1 av 5 Försäkringstolkning Ordlista stålskena fraktur brott i handleden akuten amputering konvention avtal efterskott omprövning överklaga SJUVÅRD VID ILLFÄLLIG VISELSE UOMLANDS

Läs mer

TEAM. Manus presentationen

TEAM. Manus presentationen 4 TEAM Manus presentationen Nu är chansen är din! 1 Ni startar upp er verksamhet med 1.000 p. Det ger er först och främst rätt till att kvalificera ert företagande i Nu Skin. Dessutom får ni ett stort

Läs mer

FN:s allmänna förklaring om de mänskliga rättigheterna. Lättläst

FN:s allmänna förklaring om de mänskliga rättigheterna. Lättläst FN:s allmänna förklaring om de mänskliga rättigheterna Lättläst Om FN och de mänskliga rättigheterna FN betyder Förenta Nationerna. FN är en organisation som bildades efter andra världskriget. Alla länder

Läs mer

Upptäck Robbans 7 trick för att få 160 000 besökare till sin hemsida varje månad som du enkelt kan kopiera

Upptäck Robbans 7 trick för att få 160 000 besökare till sin hemsida varje månad som du enkelt kan kopiera LYSTRING FÖRETAGARE: När du upptäcker de här hemligheterna kan du få fler kunder på en månad än vad du nu får på ett helt år! Upptäck Robbans 7 trick för att få 160 000 besökare till sin hemsida varje

Läs mer

Lata marknadsföraren

Lata marknadsföraren Lata marknadsföraren *************************************************** * * * * Inre Cirkelns Månadsbrev 6, december 2014 * * * * *************************************************** Sälj mer utan att

Läs mer

WEBB365.SE. Hur skriver man sökmotoroptimerade texter

WEBB365.SE. Hur skriver man sökmotoroptimerade texter Hur skriver man sökmotoroptimerade texter Introduktion Det finns mycket man kan göra för att lyckas på nätet och att skriva sökmotoroptimerade texter är definitivt en av de viktigare. I korta ordalag kan

Läs mer

Vikingarna. Frågeställning: Ämne: Historia, vikingarna.

Vikingarna. Frågeställning: Ämne: Historia, vikingarna. Frågeställning: Ämne: Historia, vikingarna. Jag vill fördjupa mig i vikingatiden. Vad de åt, hur de levde, o.s.v. Jag tänkte dessutom jämföra med hur vi lever idag. Detta ska jag ta reda på: Vad var städerna

Läs mer

RAPPORT ÖVER SOCIALA WEBBEN. Webbdesign för sociala interaktioner Josefine Holmberg

RAPPORT ÖVER SOCIALA WEBBEN. Webbdesign för sociala interaktioner Josefine Holmberg RAPPORT ÖVER SOCIALA WEBBEN Webbdesign för sociala interaktioner Josefine Holmberg DIALOG Att skapa en dialog på webben är idag något av det viktigaste som finns då stora delar av vår kommunikation mellan

Läs mer

Grafisk form och illustration: Fiin - www.sofiekindahl.se Illustration UMO.se:s material: Cecilia Birgerson Nordling

Grafisk form och illustration: Fiin - www.sofiekindahl.se Illustration UMO.se:s material: Cecilia Birgerson Nordling Första upplagan: 20 000 ex Utgivningsår: 2011 Produktion: 1000 Möjligheter i samarbete med UMO.se Utgivare: 1000 Möjligheter Grafisk form och illustration: Fiin - www.sofiekindahl.se Illustration UMO.se:s

Läs mer

Idén om att vi behöver förändring i miljonprogrammen är inte ny.

Idén om att vi behöver förändring i miljonprogrammen är inte ny. Idén om att vi behöver förändring i miljonprogrammen är inte ny. Det nya är idén om att vi kan förändra själva. Utan att vänta på att någon annan ska vilja det. Miljardprogrammet är den här idén: Idén

Läs mer

Lättläst om Läkemedelsverket och läkemedel

Lättläst om Läkemedelsverket och läkemedel Lättläst om Läkemedelsverket och läkemedel Här finns inga svåra ord eller långa meningar. Här kan du läsa om läkemedel och om Läkemedelsverket. Denna information finns också på www.lakemedelsverket.se/lattlast

Läs mer

Trafficking är det moderna slaveriet. Elever på Angeredgymnasiet om trafficking och prostitution VT 2012

Trafficking är det moderna slaveriet. Elever på Angeredgymnasiet om trafficking och prostitution VT 2012 Trafficking är det moderna slaveriet Elever på Angeredgymnasiet om trafficking och prostitution VT 2012 Den grekiska filosofen Aristoteles sade Slaven är ett stycke egendom med själ. Detta citat tycker

Läs mer

5 hemligheter om chefen och att få honom att göra som du vill.

5 hemligheter om chefen och att få honom att göra som du vill. e-bok från Henrik Persson 5 hemligheter om chefen och att få honom att göra som du vill. web: henrikpersson.nu email: henrikpersson@mac.com msn: hen-per@hotmail.com tel: 0739 32 30 49 Är det här verkligen

Läs mer

TIPS TILL FLER KUNDER 35AV VIVIANN LABBA

TIPS TILL FLER KUNDER 35AV VIVIANN LABBA TIPS TILL FLER KUNDER 35AV VIVIANN LABBA www.businesssmart.se ViviAnn Labba och Business Smart 2009-2010 35tips till fler kunder består utav en samling artiklar kring kundvård skrivna av ViviAnn Labba

Läs mer

Texter från filmen Prata Pengar

Texter från filmen Prata Pengar Texter från filmen Prata Pengar 1.1 Boendeformer - Inledning - Vad gör du för något? - Jag letar efter en lägenhet. - Jaha, har du hittat någon? - Ja, den här, titta. Den lägenheten vill jag ha. Den ligger

Läs mer

In under mitt tak (3 e Trett, 1 årg, Högmässa och gtj)

In under mitt tak (3 e Trett, 1 årg, Högmässa och gtj) In under mitt tak (3 e Trett, 1 årg, Högmässa och gtj) 41Även om det är en främling, som inte tillhör ditt folk Israel utan kommer från fjärran land för att han hört om ditt namn 42ja, också där skall

Läs mer

SÄLJGUIDE. - så lyckas du med din försäljning

SÄLJGUIDE. - så lyckas du med din försäljning SÄLJGUIDE - så lyckas du med din försäljning Hej! I den här guiden vill vi dela med oss av några tips och råd som vi tror att du och dina kompisar kan ha nytta av när webbutiken ska öppna och försäljningen

Läs mer

Ramp svenska som andraspråk

Ramp svenska som andraspråk Om sex, kärlek och relationer (sas) Programmanus AV-nummer: 31404/tv 1 Ord och uttryck i manuset som är markerade med asterisk* förklaras i gloslistan som finns i ett separat dokument. 1. /Miljö: Ett Stockholmcafé.

Läs mer

Killen i baren - okodad

Killen i baren - okodad Killen i baren - okodad 1. R: (Säger sitt namn och hälsar välkommen.) K: Tack. Ja, e hmm jag tänkte väl bara säga så här att det känns djävligt konstigt å vara här. Jag brukar gå till doktorn när jag...

Läs mer