jubileum för naturbruk

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "jubileum för naturbruk"

Transkript

1 1 juni 2012 jubileum för naturbruk Ansvarig utgivare: Kommunchef Magnus Nilsson Svenljunga kommun Redaktion Text och foto: Andrea Zackrisson Sofie Kerstell Grafisk form: Kerstin Johansson Studenterna Julia Edman och Linnea Andersson med hästen Aquador. I höst firar Naturbruksgymnasiet 25 år med marknad, mässa och öppet hus. Foto: Sofie Kerstell läs bland annat om nya lokaler lyfter lärandet skyddsvärda träd läge för logistik din nya webbplats Lämna gärna synpunkter och förbättringsförslag på kommunens verksamheter.

2 nytt från Eva Eva Johansson kommunstyrelsens ordförande Nu har vårens skira grönska anlänt och jag tror inte jag är ensam om att nära en dröm att någon gång få göra som skomakaren som stängde mellan hägg och syren! På den kommunala horisonten har vi många saker att glädjas åt. Vår Kulturskola utmärker sig återigen som en av landets allra bästa och vi har nyligen invigt vårt nygamla Lärcentrum, där vi fått en fantastisk arbetsmiljö för det livslånga lärandet. Jag vill även passa på att gratulera våra duktiga 5:e-klassare från Mårdaklevs skola till den hedrande andraplaceringen i regionfinalen av Vi i femman! Vårt starka näringsliv fortsätter att växa och utvecklas och vi gläds åt Star Tradings nya imponerande byggnation vid 154:ans södra infart och att den första byggnationen i Lockryd nu har tagit fart. Företaget Arom-dekor väljer Lockryd för det geografiskt strategiska läget vilket gör området idealt för logistik. Tanken med hela området är att dra fördel av den nya förbifarten av riksväg 27, som kommer att bli en genväg till Göteborg. Vi sliter nu med att få ihop en treårsbudget till och med år Vår ansträngda ekonomi beror delvis på den hittills uteblivna revideringen av nuvarande skatteutjämningssystem, där Svenljunga kommun är kraftigt underkompenserad, speciellt när det gäller barnomsorgen. Vi dras även med eftersatt underhåll av våra fastigheter, vilket gör att vi tvingas göra många akuta åtgärder som ju ofta blir kostsamma. Samtidigt betyder det att vi får fräscha lokaler som förhoppningsvis ska vara till stor nytta under lång framtid! Jag vill önska alla våra läsare en riktigt skön vår och sommar som jag hoppas ska kunna inrymma många upptäcktsfärder i vår vackra bygd, med alla dess fina besöksmål! silver till femman Bäst i Sjuhärad, näst bäst i Västsverige. Klass fem från Mårdaklevs skola gjorde mycket bra ifrån sig i årets Vi i femman. Mårdaklevs skola, med Erika Axell och Karl Lindman i spetsen, är nöjda med sin insats och med sin tid i tävlingen, som har varit jobbig men lärorik. Tre lag var med i regionfinalen av Vi i femman: Mårdaklevs skola, Lextorpsskolan från Trollhättan och Ransbergsskolan från Tibro. Och vad är det då som de kommer att ta med sig från Vi i femman-tiden? Att vi är Sjuhärads bästa och att vi ändå kom så långt som vi gjorde. Trots att det inte bar hela vägen så är Erika och Karl mycket stolta över sin insats. De är båda överens om att det har varit en lärorik tid, men att det också har varit rätt ansträngande, med mycket resande och många deltävlingar. Det har varit spännande och kul. Fast det har varit rätt så jobbigt också, säger Karl. Klassen kan nu stoltsera med att vara den bästa klassen i Sjuhärad och den nästa bästa i Västra Götaland.

3 din nya webbplats Tillgänglig, lätt att hitta, skriven för dig och i helt nytt utförande. Svenljunga kommun lanserar en moderniserad webbplats under försommaren. Den nya sidan är framtagen ur ett medborgarperspektiv och uppbyggd så att den ska vara tillgänglig för alla, oavsett ålder, bakgrund eller funktionsnedsättning. Omkring procent av befolkningen har någon form av funktionsnedsättning och det är inte minst en demokratisk fråga att vi som kommun och myndighet ger alla möjlighet att ta del av vad som står på vår hemsida. Sidorna är uppbyggda på ett sätt som ska göra det lättare att förstå och att hitta det du söker. Webbplatsen är väl förberedd för de nya finesser som man i framtiden kan förvänta sig för att få en bättre digital service. Bland annat kommer du att kunna prenumerera på nyheter, kommentera alla medborgarförslag på vårt nya webbforum, dela nyheter till sociala medier och skriva vad du tycker via vårt nya webbformulär. Så, saknar du något eller bara vill kolla in den nya designen, surfa in på svenljunga.se. Vill du skriva vad du tycker om den nya webbplatsen eller om något annat du brinner för, använd vårt webbformulär Vad tycker du? prioriterar ungas hälsa Större fokus på att bekämpa organiserad brottslighet och på ungas hälsa. Polisen och Svenljunga kommun samarbetar för att öka tryggheten. De fyra gemensamma fokusområdena som parterna har kommit överens om att arbeta särskilt med är ungas drogkonsumtion, ungdomsbrottslighet, organiserad brottslighet samt trafiksäkerhet. Att arbeta med ungas alkoholkonsumtion är prioriterat eftersom Svenljunga ligger i topp när det gäller intensivkonsumenter bland unga, det vill säga att man en gång per månad eller oftare dricker alkohol som motsvarar en flaska vin. I våra inriktningar prioriterar vi insatser för barn och unga, vår vision är att vi ska bli den tryggaste kommunen i Sverige! säger Eva Johansson, kommunalråd. Ett nytt fokusområde i det lokala samarbetet är organiserad brottslighet. Den organiserade brottsligheten tar sig in samhället och gömmer sig idag bakom exempelvis olika företag. Här kan kommunen bidra med mycket för att stoppa den organiserade brottsligheten i tid, säger polisområdeschef Boel Petersson. Svenljunga kommun och polisen satsar på ökad trygghet. I det stora hela har Svenljunga utvecklats positivt när man jämför trygghetsundersökningarna mellan år 2008 och år Rent generellt har den upplevda tryggheten ökat, säger Ingemar Gustafsson, polischef Svenljunga och Mark. Lämna gärna synpunkter och förbättringsförslag på kommunens verksamheter.

4 skyddar träden Under hösten och våren har en inventering av skyddsvärda träd pågått i Svenljunga kommun. Syftet med inventeringen är att hitta de träd som har ett extra stort biologiskt och kulturellt värde. Gamla och grova träd har inte bara ett stort biologiskt värde, utan de har även kulturella och känslomässiga värden. De har också stor betydelse för landskapsbilden. Matilda Chocron, naturvårdshandläggare vid Svenljunga kommun, ligger bakom initiativet som går ut på att kartlägga dessa träd inom kommunen. För detta har kommunen fått bidrag av Länsstyrelsen, som avser att inventera träd i hela länet. Ju äldre trädet är, desto fler arter är knutna till det. Speciellt grova ekar i soliga lägen är viktiga för många arters överlevnad. En gammal ek kan hysa uppåt tusen arter, bland annat insekter, lavar, mossor, fåglar och fladdermöss. Inventeringen kommer att fortsätta under sommaren och hösten. Än så länge har cirka 800 skyddsvärda träd identifierats och deras uppgifter kommer att föras in databasen Trädportalen, som drivs på uppdrag av Naturvårdsverket. För skyddsvärda träd som ligger på kommunal mark kommer en skötselplan att upprättas. Det är många sorters insekter och växter som är knutna till skyddsvärda träd, speciellt till grova, äldre träd eller träd med hål i. Kommunen kommer att skicka ut en informationsbroschyr om skyddsvärda träd till de markägare som har många träd. Broschyren kommer också att kunna beställas från miljö- och byggenheten. Om du tror att du har skyddsvärda träd på din privata mark, kontakta Matilda Chocron vid miljö- och byggenheten, genom kommunens växel På tradportalen.se kan du läsa mer om skyddsvärda träd och själv rapportera in de skyddsvärda träd du har på din mark. Träd med hål i kan vara värda att skyddas. Bild: Warren Green. succé för äldremässan Svenljungas första äldremässa blev en eftermiddag fylld av glädje och inspiration. De drygt 400 personer som besökte mässan fick ta del av information om hur de kan förenkla sin vardag. Med ett stort antal utställare fick de testa hjälpmedel och lyssna på föreläsningar. Förhoppningen med dagen var att inspirera till ett gott åldrande. Både besökare och utställare var nöjda med dagen, liksom kommunen som anordnade mässan. Om det blir fler mässor i framtiden är ännu inte bestämt, men intresset för att upprepa succén är stort. Det finns många idéer både från projektgruppen, besökarna och utställare, vilket kan resultera i en ännu bättre mässa! Bild: Katarina Johansson, STT. Vi har fått oerhört mycket positiv respons. Många har hört av sig och vill att det ska vara en återkommande händelse, säger Åsa Ring, samordnare vid Socialfövaltningen.

5 enklare söka bygglov Färre byggfel och enklare för dig som vill bygga. Med den nya plan- och bygglagen presenteras en rad nyheter som kan vara bra för dig som ska bygga att känna till. Det ska framförallt bli lättare för dig som söker bygglov eller gör en anmälan. Du har till exempel rätt att få besked på ditt bygglov inom tio veckor från det att du har lämnat in en komplett byggansökan. Med den nya lagen ändrades även sanktionsreglerna. Avgifterna för byggfel är betydligt högre med den nya lagstiftningen än med den gamla. Om du startar utan startbesked, flyttar in utan slutbesked eller installerar en braskamin utan att ha gjort en anmälan kan du bli betalningsskyldig. Syftet med det nya sanktionssystemet är att få en förutsägbar och enhetlig tillämpning över hela landet. Planerar du att bygga, installera eller göra någon annan byggnadsteknisk åtgärd och är osäker på vad som är lov- eller anmälanpliktigt, kontakta gärna någon av kommunens byggnadsinspektörer via kommunens växel på nummer Den nya plan- och bygglagen trädde i kraft i maj Mer information om plan- och bygglagen finns på svenljunga.se och Boverkets webbplats. arbetstränar med vintage När vintagebutiken i Svenljunga startade var syftet inte att tjäna pengar utan att ge möjlighet för fler att få arbetsträna. Tidigare har kommunen kunnat erbjuda arbetsträning med rätt fysiskt krävande arbetsuppgifter. Med vintagebutiken Ateljé Annorlunda kan vi erbjuda mjukare och mer kreativa arbetsformer. Den nya butiken kommer att sälja en mängd olika saker som kanske annars skulle ha slängts bort. Men innan sakerna säljs vidare kommer deltagarna i projektet att sy om och skapa nya saker av i första hand textil, exempelvis kläder, möbler och tyg. Drygt 10 personer deltar i projektet som pågår fram till mitten av Butiken bidrar till att långtidsarbetslösa ska få en möjlighet till rehabilitering, språk och arbetsträning innan de går vidare ut i arbetslivet och egen försörjning. På sikt är tanken att affären ska kunna drivas vidare som ett socialt företag. EU-projektet Ateljé Annorlunda sker i samarbete mellan Svenljunga kommun och Samordningsförbundet Sjuhärad. Lämna gärna synpunkter och förbättringsförslag på kommunens verksamheter.

6 kommunen satsar stegvis I Lockryd skapar kommunen förutsättningar för ett flexibelt industri- och handelsområde. Satsningen sker stegvis och pengarna kommer åter vid försäljning. I Lockryd vill Svenljunga kommun skapa ett industri- och handelsområde med bra skyltläge utmed riksväg 27. Där ska det finnas möjlighet att etablera både stor och liten industri, samt handel och kontor. Totalt handlar det om 90 hektar industrimark, en yta som motsvarar 150 fotbollsplaner. Målet med satsningen är att få fler företag till Svenljunga och att skapa fler arbetstillfällen. Industri, handel och bostäder Den första etappen av projektet har omfattat Lockryd och bostadsområdet Sandsjön, där kommunen säljer tomter i en lugn och stabil takt. Dessa två projekt hänger ihop med den satsning som har gjorts med att bygga ut vatten och avlopp, vilket tjänar både industrioch handelsområdet såväl som villaområdet. Första industrietableringen är just nu på gång och beräknas bli klar till senhösten. Självfinansierat projekt Den totala investeringsutgiften för Lockryd och Sandsjön är 140,6 miljoner kronor. Av dessa pengar har hittills 20,5 miljoner använts till markköp, 11,9 miljoner till vatten och avlopp, 20,7 miljoner för investeringar i Sandsjön och 20,5 miljoner för Lockryd. De resterande 67 miljonerna kommer att investeras i de återstående etapperna och det kommer att ske på lång sikt. Det är alltid höga kostnader i startskedet på ett sådant här projekt. I början gör man många investeringar som tjänar hela området, säger Fredrik Ekberg, samhällsbyggnadschef Svenljunga kommun. Projektet kommer att vara självfinansierande. Med det menas att kommunen avser att få in lika mycket pengar som de har lagt ut för att driva projektet. Tomtpristaxa och taxa för vatten och avlopp ska täcka utgifterna i investeringen så att det till sist blir ett nollsummespel. I Sandsjöns villaområde täcker intäkterna från försäljning redan investeringen i gator, belysning och gång- och cykelleder. Både investeringarna i och försäljningarna av industri- och bostadstomterna sker stegvis. Under projektets gång ligger kommunen ute med pengarna, vilket är ett vanligt tillvägagångssätt i liknande projekt. Investeringen blir en tillgång i balansräkningen och belastar inte driftkostnaderna i kommunens verksamhet. Skapar arbetstillfällen Genom att göra det möjligt för företag att etablera sig i Svenljunga skapar man också fler arbetstillfällen i kommunen. Samtidigt ger bostadsområdena i Sandsjön människor en chans att bosätta sig på orten. Långsiktigt innebär det högre skatteintäkter som kommer att gynna hela kommunen. Läget är sådant att det skulle kunna bli ett framtida logistikcenter. Riksväg 27 utgör en länk mellan Göteborgsområdet och Småland och på den länken ligger Lockryd bra till. Lockryd Arom dekor. Tidsaxel Lockryd Början 2000-talet: Tankar på industriområde i Lockryd väcks. 2004: Fördjupad översiktsplan för industriområde Lockryd. 2006: Konsultrapport, översiktlig VA-utredning i Lockryd och Sandsjön. 2007: Beslut i kommunfullmäktige att satsa på Lockryd och Sandsjön. 2008: Överföringsledning för VA från Sexdrega anläggs. 2008: Detaljplan för Sandsjön och Lockryd etapp 1 antas. 2009: Villaområde Sandsjön börjar anläggas. Klart våren : Industriområde Lockryd börjar anläggas. Första etappen klar våren : Detaljplan Lockryd etapp 2 antas. 2012: Detaljplan för förskjuten trevägskorsning påbörjas.

7 möjlighet till utveckling Den nya dragningen av riksväg 27 kommer inte bara att innebära kortare restider mellan Svenljunga och Göteborg, utan innebär också stora utvecklingsmöjligheter för Lockryd. Närheten till Göteborg, Viared och Småland ger området goda förutsättningar att utvecklas till ett centrum för logistik. Tre kommuner samfinansierar den nya dragningen av riksväg 27: Svenljunga, Borås och Tranemo. Den nya dragningen berör sträckan mellan Kråkered och Viared och kommer att innebära att vägen inte längre kommer att passera genom Borås, utan istället kommer att snedda upp mot riksväg 40. Förbifarten kommer att innebära en rad fördelar för Sjuhäradsområdet. Genom att bygga förbifarten slipper Borås genomfarten genom de centrala delarna av orten vilket gör att avgaser, buller, energiförbrukning och trafikolyckor minskar. Förbifarten öppnar även upp nya områden för byggande av bostäder, verksamheter och handel i både Borås och Svenljunga. Vägen är en del av Baltic Link, transportnätet i Östersjöregionen och varje dygn passerar cirka fordon Lockryd på riksvägen. Detta gör området till ett strategiskt läge för god logistik. Den nya dragningen stärker korridoren Göteborg Borås Småland via Svenljunga och Tranemo. Bilvägen till Göteborg blir tre kilometer kortare för dessa kommuner, vilket kommer att underlätta pendling och företagsetableringar. Den här satsningen är nästan avgörande för oss, som nu får pendlingsavstånd även till Göteborg. För Lockryd innebär det ännu större möjligheter att utvecklas som ett framtida logistikcenter, säger Eva Johansson, kommunalråd i Svenljunga. Riksväg 27 som passerar Lockryd är en viktig led genom kommunen med mycket pendlingstrafik, framförallt till Borås, och godstransporter från Småland till Borås och Göteborg. nyanserat näringsliv Genom att locka företag till Lockryd vill kommunen skapa ekonomisk tillväxt för hela kommunen. Lockryd är kommunens största satsning för nya etableringar någonsin. Nu startar arbetet med att marknadsföra området. Det som krävs är att några fler företag tar steget och bestämmer sig, vi har ett antal företag som hört av sig och skulle alla välja Lockryd så handlar det om en stor mängd arbetstillfällen, säger Eva Johansson, kommunalråd. Marknadsföringen sker nu både i form av direktkontakter med växande företag och genom traditionell marknadsföring med bland annat en nyframtagen etableringsguide. Det finns mycket som talar för det nya industrioch handelsområdet. Vi får ge området tid att växa fram i sin egen takt. Vi vill få till ett näringsliv med en mix av olika företag och vi kommer att fortsätta att arbeta för nya etableringar, säger Eva Johansson. Etableringsguiden kan du beställa via kommunens växel, Lämna gärna synpunkter och förbättringsförslag på kommunens verksamheter.

8 läge för logistik I samband med flytten införde de också ett helt nytt logistiksystem. Arom-dekor väljer Lockryd på grund av logistikläget. Byggnationen beräknas vara klar till senhösten. Det ena skapar ljus, det andra gör kemikalier. Båda företagen väljer läge för logistik. Star Trading har byggt nytt i Svenljunga tätort, Arom-dekor flyttar till Lockryd. Arom-dekor Kemi AB blir det första företaget som etablerar sig i det nya industri- och handelsområdet i Lockryd. Under de senaste åren har företaget utvecklats till en av Nordens ledande leverantörer av kemikalier för fordonsvård och verkstads- och livsmedelsindustri. Sedan 2008 är Arom-dekor helägt av Christian Lundell. Företaget har växt snabbt. Bakom deras framgångar ligger stora satsningar på marknadsföring och information, och effektiva logistisklösningar. Arom-dekor väljer att etablera sig i Lockryd på grund av områdets läge vid riksväg 27. Jag hörde talas om att det skulle etableras ett nytt industriområde i Lockryd, jag tyckte läget verkade bra ur logistisk synvinkel, säger Christian Lundell. Efter en första kontakt med kommunen valde Arom-dekor att gå vidare och de sattes i kontakt med Svenljunga Industrifastigheter AB i januari Det kommunalägda Svenljunga Industrifastigheter bygger de nya lokalerna och hyr ut till Arom-dekor. Byggnationen startade under försommaren och beräknas vara klar i november i år. I våra nya anpassade lokaler i Lockryd har vi alla möjligheter till vidare expansion, vår vision är att öka omsättning med 100 miljoner kronor inom en femårsperiod, säger Lundell. Bra lägen Ett annat företag som nyligen valde att satsa stort i Svenljunga är jul- och dekorationsbelysningsföretaget Star Trading AB. De valde att bygga nya lokaler i det centrala läget på Star Street 1, där de idag har kontor, lager och showroom. Star Trading fanns sedan tidigare i Svenljunga, men då de blev för trångbodda valde de att flytta hela verksamheten till större lokaler. God placering och planering är anledningarna till att Star Trading valde att stanna i Svenljunga vid sin expansion. Tack vare läget kan företaget hantera stora volymer och erbjuda branschens bästa leveransförmåga även under julsäsongen. Läget underlättar också kommunikationerna med deras internationella nätverk och deras leverantörer i Asien. Vågar satsa Hans-Eric Olofsson vid Svenljunga Industrilokaler tror att Arom-dekors byggnad kommer att locka fler att våga satsa i området. Någon måste vara först. Det ska bli kul att se vilken spin-off effekt som Arom-dekor kommer att ha på Lockryd. Intresserad av lägen i Svenljunga kommun? Vi erbjuder dig råd och hjälp vid etablering. Svenljunga kommun, Utvecklingsenheten, växel , Svenljunga Industrifastigheter , Star Trading

9 närtrafik för alla Närtrafik är till för dig som vill åka kollektivt mellan landsbygden och tätorten. Den är i första hand anpassad för vardagsoch serviceresor och körs i mindre fordon från det lokala taxibolaget. Bilen hämtar dig på din hemadress och du betalar biljetten kontant. Du beställer din resa med närtrafik genom att ringa Broschyren om närtrafik kan du hämta på biblioteken och i kommunhuset, eller beställa genom att ringa paddla med hela familjen Upplev Svenljunga vattenvägen, paddla i forsande åar eller njut av lugnet i våra sjöar. Kommunen har under många år arbetat för att skapa paddelleder för alla åldrar. Vi har ett väl utbyggt paddelsystem med gott om entreprenörer som hyr ut kanoter och väl förberedda lägerplatser med det allra nödvändigaste, säger Fredrik Dahl, turistansvarig i Svenljunga kommun. Ätran startar redan i Åsarp norr om Ulricehamn och rinner ut i havet i Falkenberg. I den södra delen av kommunen ligger Fegen, Kalvsjön och Spaden samt flera mindre sjöar och åar. hjälper skolor i nöd Under mottot vi kan inte lösa all nöd i världen, men vi kan göra mycket nytta på ett fåtal ställen, arbetar Mogaskolan med solidaritetsarbete. Sedan 1990 samlar Mogaskolan genom sitt dagsverke årligen in pengar till framför allt tre projekt: en skola för synskadade i Arad, Rumänien, ett barnhem i Pabrade, Litauen, och till en by nära Jaffna, Sri Lanka. Det är ett mångårigt projekt som hela skolan är involverad i, säger rektor Per Skansvik. Pengarna får de in bland annat genom en dagsverkesdag, kortförsäljning, volleybollturnering och bullbak. Genom att jobba för företag, släkt och vänner samlar år 7 9 in ungefär euros varje år. I år går pengarna till skolan i Litauen. Under hösten kommer fyra elever och två lärare från Mogaskolan att resa dit för att personligen lämna över pengarna till skolan. Det är kommunens snickerilag som förbereder lägerplatserna och lederna inför säsong och ser till att det är rent och snyggt även under högsäsong. I paddelområdet finns det drygt 20 lägerplatser med tillgång till ved, torrtoa och grillplats. Var du kan hyra kanoter och köpa lägerplatscheckar hittar du på svenljunga.se samt i den broschyr om paddel som finns att hämta på turistbyrån i Svenljunga. I sommar kan du även via turistbyrån hyra kanot i Svenljunga tätort. Lämna gärna synpunkter och förbättringsförslag på kommunens verksamheter.

10 en attraktiv köping Skapa fler aktiviteter kring torget och göra Svenljunga till en attraktiv plats för företag blir några av Kajsa Lager Brinks uppgifter som ny projektledare för Svenljunga köping. För att utveckla centrala Svenljunga startades projektet Svenljunga köping, vars syfte är utveckla ortens varumärke och göra den till en attraktiv mötesplats för företag. Kajsa Lager Brink arbetar för Coompanion Sjuhärad och har precis avslutat ett treårigt projekt kring destinationsutveckling längs Viskan. Nu har hon tagit över rollen som projektledare för Svenljunga köping. med app runt Fegen Om du ska besöka Fegen i sommar och behöver förslag på aktiviteter i området, finns det nu en app till din smartphone. Med applikationen och telefonens kamera skannar du av området och får information om platser i närheten som är värda att besöka. Verdi är ett EU-projekt där Fegenområdet ingår tillsammans med danska och norska naturoch reservatsområden. Målet är att skapa en gemensam marknadsföring för hela Fegenområdet, att hjälpa entreprenörer i området till kompetensutveckling, samt att dela idéer och erfarenheter med projektets norska och danska deltagare. Projektet har pågått under tre år och avslutas den 31 juli 2012, men avsikten är att de nätverk som bildats kommer att skapa förutsättningar för fortsatt utveckling i naturområdena. Jag gillar att jobba med aktiviteter och att få saker att hända. Många är intresserade av att starta företag i Svenljunga. Vår uppgift är att erbjuda dem hjälp för att komma igång och att få fler företag att etablera sig på orten. Kajsa kommer att fokusera på att locka existerande företag till kommunen, hjälpa nyföretagare att komma igång och att fungera som ett redskap för att synliggöra verksamheter. Målet är att få alla att bidra till en positiv anda och få igång fler aktiviteter kring torget. För mer information, besök Skannar av omgivningen Fegen-appen kommer man att kunna ladda ner vid någon av de WiFi-platser som finns i Fegen via App Store eller Android Market. Den är baserad på en karta över området och användare kan med hjälp av telefonens kamera skanna av omgivningen och på så sätt få upp information om platser i närheten som är värda att besökas. Kajsa Lager Brink är ny projektledare för Svenljunga köping. Även barn kan aktiveras med appen. De kan gå på skattjakt och få poäng om de besöker vissa platser, utför vissa uppgifter eller fotar vissa objekt. För detta får de sedan ett pris. Detta är enkla sätt för besökarna att förstärka upplevelse av deras vistelse i Fegen. Vern og verdiskaping, eller skyddande och värdeskapande som det betyder på svenska, är den värdegrund som förkortningen VER-DI bygger på. App ska förstärka upplevelsen Förra året invigdes Fegen Inspiration Area, FIA, en informationscentral för besökare i Fegenområdet. Där erbjuds besökarna information om de turistföretag, aktiviteter och sevärdheter som finns runt Fegensjön i Falkenbergs, Svenljunga och Gislaveds kommuner. Besökare ska lätt hitta den information de behöver för att få en så bra vistelse i området som möjligt. Samtidigt ska de få veta hur de kan bidra för att skydda de värden som finns där. Som ett steg i detta har man tagit fram en applikation som kan laddas ner till smartphones. Fegen-appen ska hjälpa användaren att hitta så kallade points of interest, som till exempel badplatser eller kulturhistoriska platser.

11 nya lokaler lyfter lärandet Bättre arbetsmiljö och fler salar. Det är resultatet av ett års ombyggnad av Lärcentrums lokaler vid Torggatan. Den nya lokalen är ett lyft för hela verksamheten. Ljusa, fräscha rum välkomnar studenterna när de kliver in i Lärcentrums ombyggda lokal på Torggatan 9. Det tillbyggda trapphuset i glas ger känslan av öppenhet, vilket speglar den verksamhet som pågår mellan väggarna. Tolv anställda och 180 elever rör sig i de nyrenoverade lokalerna. Här finns det möjlighet att bland annat läsa grundläggande vuxenutbildning på grundskolenivå, gymnasial vuxenutbildning, omvårdnadsutbildningen och SFI, svenska för invandrare. Det finns även möjlighet att studera på distans. Rektor Lars Bengtsson visar stolt runt i de färgglada korridorerna. Den gamla lokalen innebar begränsningar, men nu klarar vi av att ta emot alla elever som vill studera här. Svenljunga Verksamhetslokaler AB köpte fastigheten i december Där hade det bedrivits vuxenutbildning i många år, men fastigheten var i så dåligt skick att den inte lämpade sig för verksamheten längre. Lärcentrum behövde bättre lokaler och kommunen ville rusta upp fastigheterna runt torget, så vi slog två flugor i en smäll, säger Hans-Erik Olofsson, VD vid Svenljunga Verksamhetslokaler AB. Ombyggnaden har varit mycket omfattande. Väggar och tak har bytts ut, endast byggnadens stomme var i tillräckligt gott skick för att bevaras. Ett år efter byggstart står lokalen färdig och Lärcentrum har flyttat in sin verksamhet. Nu finns det elva undervisningssalar, varav två är delningsbara, en mängd möteslokaler och arbetsrum i olika storlekar, lunchrum för både lärare och elever, fler toaletter och en datorsal som kan användas vid undervisningen. Det har varit ett lyckat projekt vars resultat både Lärcentrum och Svenljunga Verksamhetslokaler är nöjda med. Vi är väldigt nöjda med resultatet, säger Lars. Man blir glad av att komma till jobbet nu. jubileum för naturbruk Det som började med en skogsbrukskola har under åren utökats med både häst- och jaktoch viltvårdsinriktning. I år fyller Naturbruksgymnasiet 25 år och det firar de med att bjuda in allmänheten till jubileet söndag den 9 september. Skolan invigdes den 9 september 1987 av dåvarande landshövding Göte Fridh. Den första kullen elever tog två år senare examen från skogsbrukslinjen. Sedan skolan startade 1987 har den gått från att ha 46 elever och 60 internatplatser till i dagsläget 120 elever och 100 internatplatser. Idag kan skolan erbjuda följande fyra utgångar, Hästskötare, Skogsmaskinförare, Skogsvård och Jakt- och viltvård. Det hålls även kortkurser för motorsågskörkort och trädklättringskurser. Vuxenutbildning inom skog 20 och 40 veckor förekommer. Vår förhoppning och ambition är att vi även i fortsättningen kan hålla den standard och positiva miljö vi nu har. Skolan har varit representerad i både SM i skog, Skotar-SM och SM i Jakt i år och deltar även i EM i skog som går i Slovenien. Vår vision är att inom ett antal år vara en av de främsta naturbruksskolorna i landet, säger rektor Sakari Lempessalmi. Jubileet firas på 25-årsdagen 9 september med mässa, marknad och öppet hus Världens starkaste man Magnus Samuelsson har uppvisning TV-kocken Anders Levén tillagar lunch Stefan Gerhardsson som konferecier Riduppvisning, körning med arbetshästar, motorsågstävling, visning av skogsmaskiner, motorsågsskulptör, skyttesimulator och mycket mer.. Lämna gärna synpunkter och förbättringsförslag på kommunens verksamheter.

12 Skicka in era evenemang till Ni hittar evenemang på svenljunga.se samt på - facebook.com/svenljungaevent. EVENEMANG juni - september 1 juni - 31 augusti Konstutställning Michel Paillard (skulptur), Biblioteket juni Midsommarfirande Fre Roasjö Traditionellt midsommarfirande vid Roasjö bygdegård, med dans kring stången, lekar, tävlingar och lotterier. OBS! Medtag egen fikakorg! Lör Östra Frölunda Traditionsenligt midsommarfirande vid församlingshemmet midsommardagen. Dans, underhållning, lotterier, kaffeservering. Sön Bingo i Örsås Trivselbingo i Örsåsgården chans på kronor. STICK-CAFÈ Ta med ditt handarbete och träffa likasinnade. Fika finns till självkostnadspris. Arrangör: Svenljunga kommun, Kulturenheten. juli Ons Allsång Jerry Rudenwall Svenljunga torg (ta med egen stol) Ons Allsång Mikael Rickfors Svenljunga torg (ta med egen stol) Fre 13 Svenljunga torg Svenljunga Marknad Ons Allsång CajsaStina Åkerström Svenljunga torg (ta med egen stol) Tors 19 - fre 20 Hästpremiering Ljungaskogs ridanläggning i Svenljunga Nordsvenskar, ardenner & ponny, alla åldrar utom 3-åriga ston samt körprov av olika slag. Ons Allsång Gösta Linderholm Svenljunga torg (ta med egen stol) augusti Kalvfestival Texasdagar Tors Blommornas Vals Dansföreställning på Svenljunga bibliotek september Mån Föreläsning Susanne Pettersson, Svenljunga bibliotek 7-29 Konstutställning Agneta Bergström (Olja, Collage, Stengods), Biblioteket Sön Fölmönstring Nordsvenska föl på Ljungaskogs ridanläggning i Svenljunga Välkomna till höststarten 22 augusti 2012, vi stickar fram till 12 december. Biblioteket Svenljunga Trevlig sommar

med blick för affärer etablera i Svenljunga

med blick för affärer etablera i Svenljunga med blick för affärer etablera i Svenljunga vi har blick för affärer Här finns viljan, kunskapen, nyfikenheten och uppfinningsrikedomen. Svenljunga erbjuder ett varmt och öppet företagsklimat med lojal

Läs mer

INBJUDAN TILL BRANSCHDAGEN 10 FEBRUARI 2016

INBJUDAN TILL BRANSCHDAGEN 10 FEBRUARI 2016 INBJUDAN TILL BRANSCHDAGEN 10 FEBRUARI 2016 Företagens stora chans att träffa studenter som snart ska ut i arbetslivet men även knyta kontakter med andra företag inom samma bransch. INFORMATION OM BRANSCHDAGEN

Läs mer

Grästorps kommun Kommunförvaltningen Allmän verksamhet

Grästorps kommun Kommunförvaltningen Allmän verksamhet Projektet Varumärket Grästorp Bakgrund s verksamhetsmål för 2013 är att förbättra profileringen av Grästorp. För att skapa förutsättningar för en framgångsrik marknadsföring krävs att alla som finns och

Läs mer

INBJUDAN TILL BRANSCHDAGEN 2 FEBRUARI 2015

INBJUDAN TILL BRANSCHDAGEN 2 FEBRUARI 2015 INBJUDAN TILL BRANSCHDAGEN 2 FEBRUARI 2015 Företagens stora chans att träffa studenter som snart ska ut i arbetslivet men även knyta kontakter med andra företag inom samma bransch. INFORMATION OM BRANSCHDAGEN

Läs mer

Mötesplats Varberg I n f o r M a t I o n t I l l d I g s o M ä r n y I n f l y t t a d

Mötesplats Varberg I n f o r M a t I o n t I l l d I g s o M ä r n y I n f l y t t a d Mötesplats Varberg Information till dig som är nyinflyttad 1 Välkommen t Hej! Jag heter Ann-Charlotte Stenkil och är kommunstyrelsens ordförande här i Varberg. Vi är en kommun som växer och du är en av

Läs mer

Vi på SmartLens UF erbjuder. Sverige tre olika kameralinser via web och direktförsäljning. Innehållsförteckning. 2 Affärsidé

Vi på SmartLens UF erbjuder. Sverige tre olika kameralinser via web och direktförsäljning. Innehållsförteckning. 2 Affärsidé Affärsplan 12/13 Innehållsförteckning 2 Affärsidé 3 Vara och Produktion Ledstjärnor 4 Kunder Marknadsföring 5 Marknad konkurrenter 6 Mission & Vision 7 Framtid 8 SWOT Vi på SmartLens UF erbjuder Smartphoneanvändaren

Läs mer

Fyra gånger Nolia. Mässor Konferens Event Uthyrning

Fyra gånger Nolia. Mässor Konferens Event Uthyrning Fyra gånger Nolia. Mässor Konferens Event Uthyrning Kreativitet Personlighet Mässor Konferens Event Uthyrning Lust Nyskapande När människor och idéer möts. Det är då det händer. Tankar utbyts, erfarenheter

Läs mer

Yrkesutbildning nu - BRvux

Yrkesutbildning nu - BRvux Välkommen till BRvux Nyhetsbrev! Med ett tätare samarbete mellan sjuhäradskommunerna har vi förnyat vårt nyhetsbrev och vänder oss nu till alla kommunerna i Boråsregionen. I detta nummer har vi intervjuat

Läs mer

Läs mer på sidan 3. Läs mer på sidan 4. Läs mer på sidan 5

Läs mer på sidan 3. Läs mer på sidan 4. Läs mer på sidan 5 Styrelsen visar riktningen för IBAB Uno Jöelaid, styrelseordförande i Industribyggnader i Borås AB, ser med stolthet och glädje tillbaka på vad som har åstadkommits under det senaste året. Bolaget står

Läs mer

Projektet Varumärket Grästorp. Grästorps kommun

Projektet Varumärket Grästorp. Grästorps kommun Projektet Varumärket Grästorp Målet är att öka profileringen av Grästorp. Det första steget är att ta fram Grästorps varumärke. Den första etappen efter projektstart är en nulägesanalys Den andra etappen

Läs mer

» Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler. Borås 2025. Vision och strategi

» Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler. Borås 2025. Vision och strategi » Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler Borås 2025 Vision och strategi Fastställt av: Kommunfullmäktige Datum: 2012-XX-XX För revidering ansvarar: Kommunstyrelsen För ev uppföljning och tidplan

Läs mer

Så kommer skattepengarna till nytta i Järfälla. Kortversion av kommunens mål och budget 2016 2017

Så kommer skattepengarna till nytta i Järfälla. Kortversion av kommunens mål och budget 2016 2017 Så kommer skattepengarna till nytta i Järfälla Kortversion av kommunens mål och budget 2016 2017 1 JÄRFÄLLA så här används dina skattepengar 2016 2017 Du kan läsa mer om kommunens politik på jarfalla.se/politik.

Läs mer

Med kunden i fokus Kurshäfte 2011

Med kunden i fokus Kurshäfte 2011 Med kunden i fokus Kurshäfte 2011 Skylttextning Sälj mer med service! Praktisk butiksekonomi Skapa en egen hemsida Mera - sälj mer med service! Utveckla din befintliga hemsida Marknadsföring & marknadsplanering

Läs mer

mellan stillhet och äventyr paddla i Svenljunga

mellan stillhet och äventyr paddla i Svenljunga mellan stillhet och äventyr paddla i Svenljunga en upplevelserik resa Vi vågar påstå att paddling i Svenljunga är en upplevelse som stannar kvar långt efter att kanoten är uppdragen på land. För dig som

Läs mer

för mer info. se www.skanesdjurpark.se

för mer info. se www.skanesdjurpark.se 1 Lär dig paddla kajak och ha kul i kanotskola! Åk. 3 - uppåt Tid: Mån 14 juni - tors 17 juni, kl.l10.00-15.00. Söndag 13 juni k.l15.00 har vi föräldraträff med information om kanotskolan. Kostnad: 500kr

Läs mer

FEBER BRÖLLOPS ÄR BRÖLLOP EN DEL AV DIN AFFÄRSVERKSAMHET? Stockholm Malmö Göteborg. Då bör du ställa ut på våra mässor! stad!

FEBER BRÖLLOPS ÄR BRÖLLOP EN DEL AV DIN AFFÄRSVERKSAMHET? Stockholm Malmö Göteborg. Då bör du ställa ut på våra mässor! stad! ÄR BRÖLLOP EN DEL AV DIN AFFÄRSVERKSAMHET? Då bör du ställa ut på våra mässor! Bröllopsfeber i din stad! Stockholm Malmö Göteborg Våra bröllopsmässor i Stockholm, Malmö och Göteborg har på några års tid

Läs mer

Innehåll Det här är No Limit Street Art Borås...5

Innehåll Det här är No Limit Street Art Borås...5 Förord Det har varit mycket roligt att få arbeta med detta projekt och vi är glada över att No Limit mottagits så positivt av Boråsare såväl som besökare. Vi är överraskade över det stora mediala intresset

Läs mer

FEBER BRÖLLOPS ÄR BRÖLLOP EN DEL AV DIN AFFÄRSVERKSAMHET? Stockholm Malmö Göteborg. Då bör du ställa ut på våra mässor! stad!

FEBER BRÖLLOPS ÄR BRÖLLOP EN DEL AV DIN AFFÄRSVERKSAMHET? Stockholm Malmö Göteborg. Då bör du ställa ut på våra mässor! stad! ÄR BRÖLLOP EN DEL AV DIN AFFÄRSVERKSAMHET? Då bör du ställa ut på våra mässor! Bröllopsfeber i din stad! Stockholm Malmö Göteborg Våra bröllopsmässor i Stockholm, Malmö och Göteborg har på några års tid

Läs mer

ETT GOTT LIV. Aktiviteter och motionslopp 10. VGR-erbjudanden i södra regionen 20. VGR-erbjudanden i göteborgsområdet 30

ETT GOTT LIV. Aktiviteter och motionslopp 10. VGR-erbjudanden i södra regionen 20. VGR-erbjudanden i göteborgsområdet 30 3 ETT GOTT LIV Till alla anställda i Västra Götalandsregionen. Västra Götalandsregionen ska skapa förutsättningar för en god hälsa och ett gott liv. Grunden för en god hälsa är en sund miljö. Den miljö

Läs mer

Investera i Dig själv & våga förändra!

Investera i Dig själv & våga förändra! Investera i Dig själv & våga förändra! Bli en av oss på Milook 1 Är Du redo att prova på något nytt, få in flärd och glamour i Din vardag? Som återförsäljare/stylist väntar spännande utmaningar och personlig

Läs mer

NYHETSBREV 2011 # 2. Convention Bureau

NYHETSBREV 2011 # 2. Convention Bureau NYHETSBREV 2011 # 2 Lite klarare luft, lite starkare färger och en härlig energi efter sommarens ledighet. Hoppas att ni också känner så nu när hösten närmar sig. Efter sommarens många möten med vänner

Läs mer

Glädjerapporten 2014. Om skratt och glädje på svenska arbetsplatser September 2014

Glädjerapporten 2014. Om skratt och glädje på svenska arbetsplatser September 2014 Glädjerapporten 2014 Om skratt och glädje på svenska arbetsplatser September 2014 Så här kul har vi det på jobbet just nu. I genomsnitt skrattar vi 5,1 ggr/dag på svenska arbetsplatser. Vård och Omsorg

Läs mer

Slutrapport för Leader-checken

Slutrapport för Leader-checken 1 (5) Slutrapport för Leader-checken Projektnamn: Vedeldad stengodsugn Datum: 2015-10-25.. Diarienummer: 2014-149 AN.. Projekttid: 20150414-20151030. Kontaktpersoner i projektet: (uppgifter på personer

Läs mer

Undersökning bland deltagare i Volvosteget 2013

Undersökning bland deltagare i Volvosteget 2013 Undersökning bland deltagare i Volvosteget 2013 Innehåll 1 Om undersökningen 2 Sammanfattning 3 Ungdomarnas utvärdering av Volvosteget 18 4 Ungdomarnas syn på arbetslivet 03 08 22 2 Om undersökningen 3

Läs mer

LEADER Göteborgs Insjörike

LEADER Göteborgs Insjörike LEADER Göteborgs Insjörike PROJEKTPLAN Bilaga Diarienummer: (ifylls av kansliet) Obs! Börja med att fylla i dokumentet på skärmen och spara det i din dator. Maila sedan in din ansökan. 1. Allmänna uppgifter

Läs mer

HANDELNS DAG TORSDAG 17 NOVEMBER LANDSKRONA TEATER 2011 INSPIRERANDE FÖRELÄSARE MODESHOW MED BUTIKER. Fotograf: Gekås Ullared

HANDELNS DAG TORSDAG 17 NOVEMBER LANDSKRONA TEATER 2011 INSPIRERANDE FÖRELÄSARE MODESHOW MED BUTIKER. Fotograf: Gekås Ullared FÖRELÄSNINGAR MODESHOW KONTAKTER INSPIRATION ETABLERINGAR HANDELNS DAG TORSDAG 17 NOVEMBER LANDSKRONA TEATER 2011 MODESHOW MED BUTIKER INSPIRERANDE FÖRELÄSARE Fotograf: Gekås Ullared VÄLKOMMEN TILL HANDELNS

Läs mer

Hej studerandemedlem i FUF

Hej studerandemedlem i FUF 1 Hej studerandemedlem i FUF Nu är det dags att söka till höstens arbetsgrupper i världens bästa förening! FUF-bladet Seminariegruppen Biståndsdebatten.se Projektgruppen FUF-nätverket Vem kan söka till

Läs mer

Vision och strategisk plan TRANEMO, kommunen som tolkar tillvaron ur ett barnperspektiv, är familjernas naturliga val av bostadsort.

Vision och strategisk plan TRANEMO, kommunen som tolkar tillvaron ur ett barnperspektiv, är familjernas naturliga val av bostadsort. Vision och strategisk plan TRANEMO, kommunen som tolkar tillvaron ur ett barnperspektiv, är familjernas naturliga val av bostadsort. En väl utbyggd service skapar trygghet och trivsel som i kombination

Läs mer

Klimatklivet - stöd till lokala klimatinvesteringar!

Klimatklivet - stöd till lokala klimatinvesteringar! Nyheter från din kommun Det här är Mariestads kommuns nyhetsbrev för näringslivet, här kan du läsa om vad som händer i kommunen och näringslivet. Har du nyheter som du vill lyfta i det här forumet tar

Läs mer

Åtvidaberg Satsar. Centrumutveckling Gruppmöte 3, 2014-09- 05

Åtvidaberg Satsar. Centrumutveckling Gruppmöte 3, 2014-09- 05 Åtvidaberg Satsar Centrumutveckling Gruppmöte 3, 2014-09- 05 Dagordning 1. Vad har ske6 sedan föregående möte 2. Förslagsverket PartnerTech 3. Workshop Centrumutveckling 4. Konkreta projekt 5. Redovisning

Läs mer

Vi skapar Skandinaviens mest attraktiva stadskärna. Vill du vara med?

Vi skapar Skandinaviens mest attraktiva stadskärna. Vill du vara med? Vi skapar Skandinaviens mest attraktiva stadskärna. Vill du vara med? Målet är att göra Jönköping till Skandinaviens mest attraktiva stadskärna i sin storlek. Ganska kaxigt, tycker kanske en del. Men faktum

Läs mer

Detta är en lättläst version av Vision Västra Götaland Det goda livet Bearbetningen har gjorts av Centrum för lättläst

Detta är en lättläst version av Vision Västra Götaland Det goda livet Bearbetningen har gjorts av Centrum för lättläst vision västra götaland det goda livet Detta är en lättläst version av Vision Västra Götaland Det goda livet Bearbetningen har gjorts av Centrum för lättläst Visionen gäller för Västra Götaland. Den är

Läs mer

PROJEKT: MÖLNLYCKE LOGISTIKPARK ETAPP 3

PROJEKT: MÖLNLYCKE LOGISTIKPARK ETAPP 3 PROJEKT: MÖLNLYCKE LOGISTIKPARK ETAPP 3 TOMTSTORLEK: 26 000 M 2 ADRESS: RETURVÄGEN 1, MÖLNLYCKE - Next Step Group - BYGGFAKTA Detaljplan: Detaljplanen är färdig och byggklar för verksamheter inom handel,

Läs mer

BID som samverkansform

BID som samverkansform BID som samverkansform Vad är BID? Internationell tillämpning Erfarenheter i Sverige Metod Drivkrafter Medborgardialog Hur går utvecklingen vidare i Sverige? Business Improvement District Skottland Innerstaden

Läs mer

kulturarvet - en resurs i landsbygdsutveckling

kulturarvet - en resurs i landsbygdsutveckling Minnesanteckningar Munkedal 6 november 2008 kulturarvet - en resurs i landsbygdsutveckling Moderator Ann Palmnäs, Coach & Company, inledde dagen med att tala om vikten av att gräva där du står utan att

Läs mer

Utvärderingar från deltagande företag (17 av 19 företag har svarat) April-November 2014

Utvärderingar från deltagande företag (17 av 19 företag har svarat) April-November 2014 Utvärderingar från deltagande företag (17 av 19 företag har svarat) April-November 2014 Fråga 1: Varför sökte du till programmet? Vad hoppades du på och vad behövde du? Blev rekommenderad av turistbyrån.

Läs mer

Det goda livet finns i Norrköping EN VISION FÖR 2030

Det goda livet finns i Norrköping EN VISION FÖR 2030 Det goda livet finns i Norrköping EN VISION FÖR 2030 Diarienummer: KS-504/2008 I Norrköping finns det goda livet. Här finns möjligheter till ett berikande liv för människor i alla åldrar med möjligheter

Läs mer

Maj 2015. Nytt utseende för Näringslivet på Tjörn! Nu är det bevisat! Tjörn är bättre än Bahamas

Maj 2015. Nytt utseende för Näringslivet på Tjörn! Nu är det bevisat! Tjörn är bättre än Bahamas Maj 2015 Nytt utseende för Näringslivet på Tjörn! Nu lanserar vi ett nytt utseende för Näringslivet på Tjörn! För tre år sedan startade de första, månatliga, digitala utskicken av Näringslivet på Tjörn.

Läs mer

1. Hur nöjd är du med din kommun i dess helhet som en plats att leva och bo på?

1. Hur nöjd är du med din kommun i dess helhet som en plats att leva och bo på? Enkätsvar från medborgarpanel Sammanfattning Idag ingår 43 personer i medborgarpanelen och av dessa har 32st svarat på utskickad enkät. Trots en relativt liten population så ger svaren en fingervisning

Läs mer

Från fotbollsplan till affärsplan

Från fotbollsplan till affärsplan Från fotbollsplan till affärsplan Berättelsen om Newbody PRODUKTION Newbody AB, Göteborg 2011 Telefon 031-709 56 50 TEXT Dahn Renholm ILLUSTRATIONER och GRAFISK FORM Ulf Swerin Tryckt på miljövänligt papper

Läs mer

Information från (IBAB) Industribyggnader i Borås AB Ett kommunalt bolag April 2009. Läs mer på sidan 4

Information från (IBAB) Industribyggnader i Borås AB Ett kommunalt bolag April 2009. Läs mer på sidan 4 I detta nummer av IBAB:s Nyhetsbrev hälsar vi på hos ALMI och Nyföretagarcentrum i deras nya lokaler i Neptunhuset. Vi får träffa Anders Kärrman, nytillsatt VD för PROTEKO. I Borås Arena möter vi MAX restaurangchef

Läs mer

LANDSBYGDSPROGRAMMETS EFFEKT PÅ TURISTFÖRETAGANDET

LANDSBYGDSPROGRAMMETS EFFEKT PÅ TURISTFÖRETAGANDET LANDSBYGDSPROGRAMMETS EFFEKT PÅ TURISTFÖRETAGANDET LANDSBYGDSPROGRAMMET År 2007 startade det nuvarande nationella Landsbygdsprogrammet och gäller fram till 31 december 2013. Det övergripande målet för

Läs mer

Näringslivsstrategi Det ska vara roligt och lönsamt att driva företag i Laholm.

Näringslivsstrategi Det ska vara roligt och lönsamt att driva företag i Laholm. Näringslivsstrategi Det ska vara roligt och lönsamt att driva företag i Laholm. Om en av Sveriges mest spännande företagarkommuner. Läge: Laholm berättar om fördelarna med att driva företag i Laholms kommun

Läs mer

LANDVETTER. Boarding Point PROJEKT: HÄRRYDA SKÄLLARED 1:132 TOMTSTORLEK: 11 688 M 2 ADRESS: SKALMEREDSVÄGEN 4, HÄRRYDA

LANDVETTER. Boarding Point PROJEKT: HÄRRYDA SKÄLLARED 1:132 TOMTSTORLEK: 11 688 M 2 ADRESS: SKALMEREDSVÄGEN 4, HÄRRYDA LANDVETTER Boarding Point PROJEKT: HÄRRYDA SKÄLLARED 1:132 TOMTSTORLEK: 11 688 M 2 ADRESS: SKALMEREDSVÄGEN 4, HÄRRYDA BYGGFAKTA Detaljplan: Industri, kontor och handel med skrymmande varor. Maximal byggnadshöjd

Läs mer

Ockelbo. Framtidens centrum i fokus. Marlene Hassel Svenska Stadskärnor / 2014-02-10

Ockelbo. Framtidens centrum i fokus. Marlene Hassel Svenska Stadskärnor / 2014-02-10 Ockelbo Framtidens centrum i fokus Marlene Hassel Svenska Stadskärnor / 2014-02-10 Hur kan vi......utveckla en ort eller stad...öka attraktiviteten...och för vem? Ockelbos situation och möjligheter? -

Läs mer

Må alla samlas. Vi hoppas att den ger dig en stunds inspirerande läsning.

Må alla samlas. Vi hoppas att den ger dig en stunds inspirerande läsning. Utveckling för Skellefteå 2012 2014 Må alla samlas. Det här är det första steget i en lokal utvecklingsstrategi för allas vårt Skellefteå. Därför vill vi att så många som möjligt i Skellefteå ska läsa

Läs mer

Hej studerandemedlem i FUF

Hej studerandemedlem i FUF 1 Hej studerandemedlem i FUF Nu är det dags att söka till vårens arbetsgrupper - i världens bästa förening! Våren 2011 Filmgruppen FUF-bladet Biståndsdebatten Seminariegruppen Projektgruppen Vem kan söka

Läs mer

VD HAR ORDET. Utvecklingen pekar åt rätt håll

VD HAR ORDET. Utvecklingen pekar åt rätt håll AKTUELLT FRÅN DIN VÄRD 2015-2016 VD HAR ORDET Utvecklingen pekar åt rätt håll Laxå växer. Framtidstron spirar i kommunen. Företag söker sig hit. Allt detta sammantaget gör att det ser positivt ut även

Läs mer

Lokal plan för Petaredbackens byalag

Lokal plan för Petaredbackens byalag Lokal plan för Petaredbackens byalag Innehållsförteckning Sida 1 Syfte med den lokala planen...3 2 Vem har tagit fram planen och hur...3 3 Beskrivning av Petaredbacken...3 4 Vad är det bästa med Petaredbacken?...4

Läs mer

UNIKA LOKALER MODERN UTRUSTNING GOD MAT TRIVSEL FLEXIBILITET NÖJDA KUNDER MÖTEN KONFERENS

UNIKA LOKALER MODERN UTRUSTNING GOD MAT TRIVSEL FLEXIBILITET NÖJDA KUNDER MÖTEN KONFERENS UNIKA LOKALER MODERN UTRUSTNING GOD MAT TRIVSEL FLEXIBILITET NÖJDA KUNDER MÖTEN KONFERENS ALLT FÖR ETT BRA MÖTE VÄLJ TRÄCENTRUM Många företag och organisationer väljer Träcentrum som mötesplats. Träcentrum

Läs mer

Möten som utvecklar staden.

Möten som utvecklar staden. Möten som utvecklar staden. Redan på 40-talet insåg boråsarna att det behövdes ett speciellt hus för möten. Därför byggdes ett stort möteshus av framsynta invånare. Byggnaden har sedan använts flitigt,

Läs mer

Program GODKÄNNANDEHANDLING. Programmets bakgrund och syfte 1(8) tillhörande detaljplanen för fastigheten Kvarntorp 7:3

Program GODKÄNNANDEHANDLING. Programmets bakgrund och syfte 1(8) tillhörande detaljplanen för fastigheten Kvarntorp 7:3 1(8) Program tillhörande detaljplanen för fastigheten Kvarntorp 7:3 med närområde inom Åby i Norrköpings kommun 214 den 20 september 2012 Programmets bakgrund och syfte Programmets syfte är att studera

Läs mer

Dnr 03/18 HANDLINGSPLAN. Antagen av kommunfullmäktige 2004-06-14, 50

Dnr 03/18 HANDLINGSPLAN. Antagen av kommunfullmäktige 2004-06-14, 50 Dnr 03/18 HANDLINGSPLAN 2004 2007 Antagen av kommunfullmäktige 2004-06-14, 50 INNEHÅLLSFÖRTECKNING INLEDNING... 2 1. Insatsområde: Leva, bo och flytta till... 3 1.1 Boende... 3 1.2 Kommunikationer... 3

Läs mer

NY ÄGARE PÅ CAMPINGEN SSK 80ÅR

NY ÄGARE PÅ CAMPINGEN SSK 80ÅR Årgång 9 Nr 9 December 2006 BILDER FRÅN HALLOWEEN BASTUN ÄR ÖPPEN BASAR PÅ SKOLAN JULMARKNAD I UR OCH SKUR INVIGNING AV SKOLAN 0-12ÅR NY ÄGARE PÅ CAMPINGEN SSK 80ÅR Sida 1 MANUSSTOPP DEN 20:E I VARJE MÅNAD

Läs mer

Så styrs Nyköping. NAMNDER PRODUKTION. 3. Ansvaret att beställa den verksamhet som motsvaras av målsättningar och budget delegeras till nämnderna.

Så styrs Nyköping. NAMNDER PRODUKTION. 3. Ansvaret att beställa den verksamhet som motsvaras av målsättningar och budget delegeras till nämnderna. Så styrs Nyköping. 1. 2. MEDBORGARE KF KS 3. 7. NAMNDER 4. PRIVATA FORETAG 5. DIVISIONER & verksamheter i kommunen 6. PRODUKTION 1. KF är kommunens»riksdag«och de 61 representanterna utses vart 4:e år

Läs mer

Nu kommer våren! Sandgren Linda

Nu kommer våren! Sandgren Linda Sandgren Linda Från: SOK [svenskaolympier@sok.se] Skickat: den 24 september 2015 10:42 Till: Sandgren Linda Ämne: Nytt från Svenska Olympier april 2015 Om du inte kan läsa detta mail, klicka här. Nu kommer

Läs mer

21-23 mars 2014 på Kistamässan i Stockholm

21-23 mars 2014 på Kistamässan i Stockholm För Älvräddarna har det i många år varit en självklarhet att träffa nya och gamla medlemmar i vår monter på Sportfiskemässan. 2014 års Sportfiskemässa utgör inget undantag, vi känner oss säkra på att den

Läs mer

Vision Tibro 2017. - skapar miljöer som sticker ut

Vision Tibro 2017. - skapar miljöer som sticker ut I den här broschyren presenteras några av de framtidsbilder som lyfts fram i projektet Vision Tibro 2017. Dessa målbilder kan Tibro sträva mot och längta till, men de kräver också delaktighet och samarbete

Läs mer

PROJEKT: MÖLNLYCKE LOGISTIKPARK ETAPP 3

PROJEKT: MÖLNLYCKE LOGISTIKPARK ETAPP 3 PROJEKT: MÖLNLYCKE LOGISTIKPARK ETAPP 3 TOMTSTORLEK: 26 000 M 2 ADRESS: RETURVÄGEN, MÖLNLYCKE - Next Step Group - BYGGFAKTA 82 2592 m² n1 84 8,0-37.28- J1 K H e1 40 b 1 b 3 m 1a 1 RÅDA 10-20 12.0 FIX RÖD

Läs mer

Vår vision för år 2022. Så här vill vi ha det:

Vår vision för år 2022. Så här vill vi ha det: Vår vision för år 2022 Mölndal är en stad där alla ska kunna lyckas. Med mod och fantasi gör vi Västsverige starkare. Vi ska spara på det vi har så att staden kan finnas kvar länge. Så här vill vi ha det:

Läs mer

Bostäder och framtidens Väsby

Bostäder och framtidens Väsby Väsbymoderaten Tidning från Moderaterna i Upplands Väsby, #1, 2014 Ansvarig utgivare: Christer Derger Bostäder och framtidens Väsby I vårt Väsby ska alla ha möjlighet att förverkliga drömmen vi vill bygga

Läs mer

Mitt bibliotek Hösten 2014

Mitt bibliotek Hösten 2014 Mitt bibliotek Hösten 2014 För dig som är runt 1 till 13 år Tillhör:... BIBLIOTEKEN I MÖLNDAL Skaffa lånekort! Har du hittat till vår fina bokbuss? Kom och hälsa på! Det här är jag: Jag heter... Jag gillar...

Läs mer

Näringslivsprogram Karlshamns kommun

Näringslivsprogram Karlshamns kommun Programmet antaget av kommunfullmäktige 2014-04-07 Näringslivsprogram Karlshamns kommun 1 (7) Karlshamns kommun Kommunledningsförvaltningen Näringslivsenheten Rådhuset 374 81 Karlshamn Tel +46 454-810

Läs mer

Det här är Centerpartiet. i Torsås kommun

Det här är Centerpartiet. i Torsås kommun Det här är Centerpartiet i Torsås kommun ett hållbart val för dig! Centerpartiet i Torsås kommun arbetar för att skapa ett hållbart, inbjudande och modernt samhälle. Detta i nära samverkan med kommunens

Läs mer

Framtidspaketet. Valprogram för Skövde FÖR ALLAS BÄSTA. I HELA SKÖVDE. socialdemokraterna.se/skovde

Framtidspaketet. Valprogram för Skövde FÖR ALLAS BÄSTA. I HELA SKÖVDE. socialdemokraterna.se/skovde Framtidspaketet Valprogram för Skövde 2015-2018 FÖR ALLAS BÄSTA. I HELA SKÖVDE. socialdemokraterna.se/skovde Framtidspaketet För allas bästa. I hela Skövde. Politiken måste alltid blicka framåt och ta

Läs mer

Resultat brukarundersökningen hösten 2010

Resultat brukarundersökningen hösten 2010 Resultat brukarundersökningen hösten 2010 Om du tänker på bemötandet i stort. Hur nöjd är du då med personalens bemötande? Bemöter personalen dig lika bra som du hoppades? Tänk dig ett perfekt bemötande.

Läs mer

Dags för uppföljning av Smart Energi

Dags för uppföljning av Smart Energi Sida 1(5) Miljönämnden Datum 2013-04-02 Diarienummer MN 38-2013 Smart energi 2013 Kommunstyrelsen Dags för uppföljning av Smart Energi Ni är en av de 67 aktörer som skrivit under Klimatstrategin för Västra

Läs mer

- industri- och handelsområde Lockryd, en del av Boråsregionen

- industri- och handelsområde Lockryd, en del av Boråsregionen nytt LOCKANDE läge - industri- och handelsområde Lockryd, en del av Boråsregionen etableringsguiden ger dig grundfakta inför en etablering primärområde = omkrets utifrån en halvtimmes restid Bollebygd,

Läs mer

ÅRSRAPPORT 2015 SUNDSVALLSREGIONEN

ÅRSRAPPORT 2015 SUNDSVALLSREGIONEN ÅRSRAPPORT 2015 SUNDSVALLSREGIONEN Innehåll Ordförande har ordet... 4 Om Sundsvallsregionen... 5 Vision...6 Sundsvallsregionen i siffror 2015...7 Verksamhetsområden 2015...8 Kompetensförsörjning...8 Näringslivs-

Läs mer

Guideprogram 2015. Guidningar och utflykter i natur och parkmiljöer i Motala kommun

Guideprogram 2015. Guidningar och utflykter i natur och parkmiljöer i Motala kommun Guideprogram 2015 Guidningar och utflykter i natur och parkmiljöer i Motala kommun Välkommen ut i naturen! Årets program innehåller som vanligt en härlig blandning av guidningar och utflykter runt om i

Läs mer

Till DIG. Projekt MedVind Västra - en bra bit av Sollefteå kommun. Från Sollefteå kommun och. som är boende i västra.

Till DIG. Projekt MedVind Västra - en bra bit av Sollefteå kommun. Från Sollefteå kommun och. som är boende i västra. Till DIG som är boende i västra Edseleområdet Karta från www.vindkraftnorr.se Från Sollefteå kommun och Projekt MedVind Västra - en bra bit av Sollefteå kommun 1 Den här informationen vänder sig till DIG

Läs mer

Mot en spännande framtid. Barkarby College i Järfälla nytt regionalt centrum för naturvetenskapliga och tekniska utbildningar

Mot en spännande framtid. Barkarby College i Järfälla nytt regionalt centrum för naturvetenskapliga och tekniska utbildningar Mot en spännande framtid Barkarby College i ärfälla nytt regionalt centrum för naturvetenskapliga och tekniska utbildningar Framåt inom natur och teknik Stockholm Väst är ett av de hetaste tillväxtområdena

Läs mer

BOTVIDSGÅRDENS KOLLOGÅRD

BOTVIDSGÅRDENS KOLLOGÅRD BOTVIDSGÅRDENS KOLLOGÅRD Bodvidsgården kollogård är en utmärkt plats att utveckla och aktivera barn i en miljö långt ifrån stadens stress. Här finns möjlighet till att få tid att umgås utomhus, prova på

Läs mer

HÄNG MED PÅ INDUSTRINATTEN

HÄNG MED PÅ INDUSTRINATTEN #industrinäger HÄNG MED PÅ 46 % SVARAR EFTER ATT DE SKULLE KUNNA TÄNKA SIG EN TEKNISK UTBILDNING PÅ GYMNASIET. 84 % AV ELEVERNA SOM DELTOG PÅ 2016 SÄGER ATT DE VET MER OM INDUSTRIFÖRETAG ÄN INNAN DERAS

Läs mer

Ljustern en tillgång

Ljustern en tillgång Ljustern en tillgång Projektet har lett till fler besökare och ökad användning av området. Foto: Jonas Lindgren Projektägare: Södra Dalarnas Utveckling, ekonomisk förening Projektledare: Sofie Jutner Kommun:

Läs mer

Fälttävlan och Lantlivsmässa 17-18 Maj 2014

Fälttävlan och Lantlivsmässa 17-18 Maj 2014 Fälttävlan och Lantlivsmässa 17-18 Maj 2014 KäraKäKära utställare, välkomna åter! Årets arrangör 2013 Först vill jag tacka alla som vågade satsa och deltog i vår Lantlivsmässa och bidrog till att skapa

Läs mer

Inga hinder bara möjligheter. Gruppaktiviteter på Habiliteringen, Riksgymnasiet i Göteborg

Inga hinder bara möjligheter. Gruppaktiviteter på Habiliteringen, Riksgymnasiet i Göteborg Inga hinder bara möjligheter Gruppaktiviteter på Habiliteringen, Riksgymnasiet i Göteborg Inga hinder bara möjligheter Eller? Du kan göra nästan allt det där som alla andra i din ålder tycker om att göra

Läs mer

Inga hinder bara möjligheter. Gruppaktiviteter på Habiliteringen, Riksgymnasiet i Göteborg

Inga hinder bara möjligheter. Gruppaktiviteter på Habiliteringen, Riksgymnasiet i Göteborg Inga hinder bara möjligheter Gruppaktiviteter på Habiliteringen, Riksgymnasiet i Göteborg Inga hinder bara möjligheter Eller? Du kan göra nästan allt det där som alla andra i din ålder tycker om att göra

Läs mer

Klimatdialog 2010 LYSEKIL

Klimatdialog 2010 LYSEKIL Klimatdialog 2010 LYSEKIL klimatdialog 2010 LYSEKIL! På initiativ av Lysekil kommun kommer unga, lokala politiker och engagerade tjänstemän under hösten 2010 tillsammans skapa förslag och projekt kring

Läs mer

Framtidens lokalt ledda utveckling mo te i Arkelstorp den 23 oktober 2014

Framtidens lokalt ledda utveckling mo te i Arkelstorp den 23 oktober 2014 Framtidens lokalt ledda utveckling mo te i Arkelstorp den 23 oktober 2014 För att kunna bilda ett utvecklingsområde för Lokalt ledd utveckling med leadermetoden och få medel till framtida projekt skrivs

Läs mer

Information från (IBAB) Industribyggnader i Borås AB Ett kommunalt bolag Februari 2010

Information från (IBAB) Industribyggnader i Borås AB Ett kommunalt bolag Februari 2010 I detta årets första nyhetsbrev kan du läsa om IBAB:s grundande, presentation av ekonom Leo Tolkkinen, vad som händer i det anrika Algotshuset samt chans att vinna biljetter till Elfsborgs säsongstart

Läs mer

Fakta om The Glass Factory i Boda. the glass factory. Fakta om emmaboda kommuns satsning på ett glasmuseum i boda

Fakta om The Glass Factory i Boda. the glass factory. Fakta om emmaboda kommuns satsning på ett glasmuseum i boda the glass factory Fakta om emmaboda kommuns satsning på ett glasmuseum i boda 1 Bakgrund Hösten 2008 köpte Emmaboda kommun Kosta Bodas historiska glas. Glassamlingen omfattar 30 000 unika konstglasobjekt

Läs mer

Framtid Ånge Strategi för utveckling i Ånge kommun 2014 2020

Framtid Ånge Strategi för utveckling i Ånge kommun 2014 2020 Framtid Ånge Strategi för utveckling i Ånge kommun 2014 2020 Antagen av Kommunfullmäktige den 17 juni 2013 Framtid Ånge Strategi för utveckling i Ånge kommun 2014 2020 Strategin är framtagen i bred samverkan

Läs mer

BORÅS FIRST HOTEL GRAND FREDAG 24 FEBRUARI

BORÅS FIRST HOTEL GRAND FREDAG 24 FEBRUARI Välkommen till... 2017 BORÅS FIRST HOTEL GRAND FREDAG 24 FEBRUARI 2017 Ett HR-event på First Hotel Grand Fredagen den 24 februari arrangeras HR-Dagen 2017 på First Hotel Grand i Borås. Då hoppas vi att

Läs mer

I N N EHÅ L L I K K AB VA R U MÄ RK ES BO K

I N N EHÅ L L I K K AB VA R U MÄ RK ES BO K > < I N N EHÅ L L I K K AB VA R U MÄ RK ES BO K I N L E DN I N G U p p drage t Vi vill mer. Vi vågar satsa. Vi ger resultat. 6 7 Erbj u dan de t Visa vad våra färger går för. 8 9 Drivk rafte rna 1 0 1

Läs mer

Projekt Bygdens Marknad

Projekt Bygdens Marknad Projekt Bygdens Marknad Ett litet bildspel om vad vi åstadkommit hittills. Första träffen 4 mars - Bygdens Vecka 20-25 augusti 2012. Monika Hulthe Projektet har 12 delmål 1. Att få ihop en grupp producenter

Läs mer

PiteåPanelen. Samhällsbyggande. Rapport 22. Maj 2013 Anett Karlström Kommunledningskontoret

PiteåPanelen. Samhällsbyggande. Rapport 22. Maj 2013 Anett Karlström Kommunledningskontoret PiteåPanelen Rapport 22 Samhällsbyggande Maj 2013 Anett Karlström Kommunledningskontoret Samhällsbyggnad Piteå kommun har påbörjat arbetet med en ny Översiktsplan. En översiktsplans syfte är att ge vägledning

Läs mer

Nu anlägger vi framtiden! 10 punkter om varför du och vi är så bra och om hur vi anlägger framtiden

Nu anlägger vi framtiden! 10 punkter om varför du och vi är så bra och om hur vi anlägger framtiden Nu anlägger vi framtiden! 10 punkter om varför du och vi är så bra och om hur vi anlägger framtiden PMS 286 Den här lilla skriften handlar om hur vi alla tillsammans ska vara med och göra SVEAB till det

Läs mer

Välkommen till oss i monter U:550!

Välkommen till oss i monter U:550! Nummer 1 2012 Tidningen du just nu läser är så aktuell som den kan bli. Vi producerade tidningen på plats på mässan under onsdagen. Den skickades till tryckeriet för tryck samma dag och började delas

Läs mer

Sporthallen i Malmberget

Sporthallen i Malmberget Sporthallen i Malmberget Maria Holmström 1 Innehållsförteckningen Inledning. Syfte. Bakgrund. Mål. Min vision. Bilder på Sporthallen. Sid:3 Sid:3 Sid:4 Sid:5-6 Sid:7 Sid:8-9 2 Indelning Den här rapporten

Läs mer

snabbt att sälja, lätt att tjäna. Tvättmedel, något alla behöver!

snabbt att sälja, lätt att tjäna. Tvättmedel, något alla behöver! snabbt att sälja, lätt att tjäna. Tvättmedel, något alla behöver! varför tvättmedel? Handen på hjärtat; hur många gånger har vi köpt eller sålt sådant som vi egentligen inte behöver för att stödja föreningen

Läs mer

Det händer på Polishögskolan

Det händer på Polishögskolan Nr 4 april/maj 2010 Det händer på Polishögskolan Innehåll nr 4 Nöjda studenter vid Polishögskolan. Administrationen av Frontex kurser. PHS-studenter jobbar på Polismuseet. Studenterna redovisar examensarbeten.

Läs mer

Forshaga - en attraktiv kommun

Forshaga - en attraktiv kommun Forshaga - en attraktiv kommun Strategi för tillväxt Fastställd av kommunfullmäktige 2013-08- 27, 82 Att öka attraktionskraften En kommun där medborgare och företag trivs och vill skapa sin framtid. En

Läs mer

Marknad. Hammarstrands. Fredag den 15 juli kl.10.00-16.00. Lions Hammarstrand Serverar KAMS fredagen den 15/7 COOP parkeringen. Välkomna!

Marknad. Hammarstrands. Fredag den 15 juli kl.10.00-16.00. Lions Hammarstrand Serverar KAMS fredagen den 15/7 COOP parkeringen. Välkomna! Fugelsta Marknad Vid Fugelsta Bygdegård, lördagen den 6 augusti. kl. 11-15. Tombola, älgkalvslotteri, knallar, kams, fika, hamburgare, m.m "Knallar" sökes, anmälan till tel nr. 070-327 99 36 alt. 070-793

Läs mer

Långsiktighet och målmedvetenhet. Boråspusslet

Långsiktighet och målmedvetenhet. Boråspusslet Långsiktighet och målmedvetenhet Boråspusslet Nyckeltal 106 000 INVÅNARE 12 000 FÖRETAG 1/3 INTERNATIONELL MARKNAD 54 % AV ALL TEXTIL PASSERAR BORÅS >750 000 m² YTOR FÖR LOGISTIK CENTRUM FÖR E-HANDEL 1

Läs mer

1 234 m 2 617 m 2 617 m 2 LOKALEN LEDIG LOKAL. Planlösning butik En del. Planlösning butik Två delar UTHYRBAR AREA. 1 234 / 617 m 2 TYP.

1 234 m 2 617 m 2 617 m 2 LOKALEN LEDIG LOKAL. Planlösning butik En del. Planlösning butik Två delar UTHYRBAR AREA. 1 234 / 617 m 2 TYP. LOKALEN LEDIG LOKAL Planlösning butik En del Planlösning butik Två delar 1 234 m 2 617 m 2 617 m 2 UTHYRBAR AREA TYP NÄRLIGGANDE BUTIKER TILLTRÄDE 1 234 / 617 m 2 Handel ÖoB, Sova, Rusta, Mediamarkt m.fl

Läs mer

Skyltprogram för kommunala skyltar

Skyltprogram för kommunala skyltar Skyltprogram för kommunala skyltar 2013 02 21 Projektgrupp: Uppdragsledare: Eva-Marie Samuelson, planarkitekt Conny Svensson, informationschef Sivan Tegnhammar, informatör Magnus Sundén, näringslivschef

Läs mer

Ett livsviktigt arbete

Ett livsviktigt arbete Stockholmshemmet Tidningen för dig som bor hos oss Nr 3 September 2015 Årets enkätresultat klara! Ett livsviktigt arbete Hitta information om ditt boende i Min lägenhet Vår, sommar, höst och vinter nu

Läs mer

Fem mål för framtiden Köping rikare på fantasi, laganda och drivkraft Fantasi Laganda Drivkraft

Fem mål för framtiden Köping rikare på fantasi, laganda och drivkraft Fantasi Laganda Drivkraft Mål 2006-2012 Fem mål för framtiden I det här dokumentet anges de mål som ska vara vägledande för den kommande utvecklingen av Köpings kommun. För att vi ska stå starkare i framtiden behöver vi tydliga

Läs mer

Detaljerat program för media vid Kungaparets besök i Värmlands län den 22 augusti 2013

Detaljerat program för media vid Kungaparets besök i Värmlands län den 22 augusti 2013 PRESS-PM Datum 2013-06-26 Sida 1(4) Kommunikationschef Ann-Charlotte Carlqvist Detaljerat program för media vid Kungaparets besök i Värmlands län den 22 augusti 2013 I samband med Konung Carl XVI Gustavs

Läs mer