Tillökning i Värdens Park

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Tillökning i Värdens Park"

Transkript

1 AUGUSTI SEPTEMBER 2006 MED BOSTADS AB POSEIDON I ANGERED Tack för förtroendet! JAG VILL BÖRJA med att tacka alla engagerade hyresgäster som på olika sätt hjälper oss med att sköta utemiljön, se till tvättstugor, källare och miljöhus. Ni gör ett fantastiskt jobb och bidrar starkt till att vi får trevligare och tryggare boendemiljöer. Vi vill gärna se fler engagera sig i gårdsföreningar. Det behöver inte handla om utemiljö. Föreningen kan lika gärna anordna aktiviteter för er egen trivsel! I NÄSTA NUMMER kommer vi att presentera resultatet av årets NBI-mätningar (Nöjd Boende Index). Jag kan redan nu avslöja att helhetsbetyget för Poseidon har ökat från föregående år och vi arbetar naturligtvis vidare för att förbättra oss ytterligare. Tack för att ni tog er tid att svara på frågorna! Just nu jobbar vi med att analysera resultatet från Angereds distrikt och i nästa nummer kommer ni som sagt kunna läsa mer om det. I Kommande nummer kan du också läsa om vårt samarbete med Lugna Gatan. Det handlar om ungdomar som är goda förebilder för andra ungdomar. Lugna Gatan kommer att gå runt i Angered och medverka till att tryggheten stärks i området. Ha en fortsatt skön sensommar! Jan Nilsson Distriktschef Angered jan.nilsson@poseidon.goteborg.se Tillökning i Värdens Park I STRÅLANDE JUNIVÄDER invigde Lars Johansson, styrelseledamot i Bostads AB Poseidon och riksdagsman (s), den andra delen av Värdens Park i Backa Röd. Parken går i havsguden Poseidons tecken och består av ett kvadratmeter stort gräshav. Bakom arkitekturen står samma trio som utformade den första delen av parken trädgårdskonsulterna Mona Holmberg och Ulf Strindberg samt landskapsarkitekten Ulf Rehnström. Vi avslutade den första etappen med två böljande gräsvågor. Från dem har vi arbetat vidare och även lagt till interaktiva inslag, säger Ulf Rehnström. Genom det gröna gräshavet löper en gång av runda betongblock som du kan hoppa emellan. Längs gången finns sittplatser utplacerade med rörelsesensorer och högtalare som ger ifrån sig havsljud när du går förbi. I gräshavet finns också några större öar med prydnadsgräs, iris och körsbärsträd. Mitt i parken tronar en val i form av en skulpterad gräskulle med en stor stjärtfena av stål. Ur valens blåshål sprutar en vattenfontän. Den första delen av parken riktar sig mer till alla trädgårdsintresserade. I den nya delen har vi haft barnfamiljerna i fokus. Vi hoppas att det ska bli en träffpunkt för hyresgästerna, där de kopplar av och umgås. Varför inte ta med en picknickkorg ut i gräset, säger Morgan Wassmur, trädgårdsansvarig på Poseidon. Invigningstalaren Lars Johansson påpekade också vikten av gröna ytor i våra bostadsområden. Kostnaden för den nya delen av parken är lika stor som att plattsätta området med stenar. Tänk vilken inspiration och vilket mervärde allt det gröna ger i jämförelse, säger Lars Johansson. Har du ännu inte besökt Värdens Park rekommenderar vi varmt ett besök! Du hittar oss på Hjalmar Bergmans gata i Hisings Backa.

2 Ett rosa hus fyllt av glädje och musik DE FLESTA SOM BOR i Övre Lövgärdet känner säkert till Rosa Huset på Rosmaringatan 53. Här bedriver Missionskyrkan sin verksamhet, men det är inte någon vanlig kyrka. I huset finns alltifrån föräldrar/barngrupp och handarbetsgrupp till tonårscafé, söndagsskola och Kulturskolan Svängdörren. Den senare har funnits i Lövgärdet sedan hösten 1999 och är ett samarbete med Göteborgs Räddningsmission. Svängdörren är till för alla boende i Övre Lövgärdet som vill hålla på med sång och musik, säger Jan Mattsson, som startade skolan tillsammans med Anders Wättring. BÅDE JAN OCH ANDERS framhåller vikten av kontinuitet i verksamheten. Kulturskolan är här för att stanna och målsättningen är att kunna erbjuda något unikt som inte finns på andra ställen. Vår målsättning är att göra Lövgärdet till en bättre plats att bo på, säger Jan Mattsson. Svängdörren erbjuder lektioner i de flesta instrument, som afrikanska trummor, sång, flöjt, fiol, piano, och gitarr. Du kan även lära dig orientalisk Åsa Börjesson från Kulturskolan Svängdörren lär Sebastian Nemeti, Nadine Davass och Walid Ondra orientalisk dans i Övre Lövgärdet. dans, sjunga i kör eller spela in egna låtar i en professionell musikstudio. Du kan komma och prova tre gånger gratis. Annars kostar tolv lektioner 250 kronor. Danslektioner kostar 350 kronor för 24 lektioner, säger Jan Mattsson. NÄR VI BESÖKER Rosa Huset och Svängdörren, är två klasser från Rävebergsskolan på besök. Barnen får prova på afrikanska djembetrummor, sjunga och dansa. Sebastian Nemeti gillar dansen och trummorna. Jag vill gärna lära mig att dansa breakdance, säger han. Vill du också börja spela, sjunga eller dansa ringer du Jan Mattsson på telefon eller mailar till: jan.mattsson@smf.se Du kan också köpa CD-skivan "Låtar från Lövgärdet" för 50 kronor och samtidigt stödja uppbyggnaden av inspelningsstudion i Rosa Huset. Skivan är en härlig mix av olika stilar som visar prov på vilken talang och kreativitet det finns i Övre Lövgärdet. Några av dem som medverkar på skivan kan du se och höra på festivalen i Lövgärdet den 9 september, tipsar Anders Wättring. Våra medarbetare i BoButiken Angered I BOBUTIKEN I ANGERED arbetar alltifrån säljare, telefonister och förvaltare till fastighetsingenjör, ekonom och distriktschef. Vår personal i BoButiken finns till hands för dig om du till exempel har frågor som rör uthyrning av lägenheter och parkeringsplatser, hyresinbetalning eller autogiro. Vi har i tidigare nummer av I Våra Kvarter presenterat alla utom vår distriktschef och ekonom, som du nu kan läsa mer om här bredvid. På sista sidan hittar du vårt telefonnummer om du vill kontakta oss i BoButiken. Jan Nilsson, distriktschef Jan har det övergripande ansvaret för distriktets verksamhet. Visionsfrågor och trygghetsfrågor ingår också i arbetsuppgifterna. Inga Engström, ekonom Inga arbetar med frågor som rör ekonomi, budget, hyresinbetalningar, autogiro och fakturahantering.

3 Trettio år i samma lägenhet SONJA SAMUELSSON är en av Poseidons hyresgäster som bott längst i Övre Lövgärdet. Jag har bott på många platser runt om i Göteborg tidigare, men aldrig trivts speciellt bra. Här i Lövgärdet känner jag mig hemma. Snart är Sonja inne på sitt trettionde år i samma lägenhet på Paprikagatan. Här finns allt jag behöver, så varför skulle jag flytta? Sonja är en riktig naturmänniska som gillar att gå i skogen och plocka svamp. I Övre Lövgärdet ligger naturen alldeles inpå knuten och Sonja brukar promenera en mil om dagen. Efter en whiplashskada från en bilolycka, har jag lite svårt att röra mig, så därför är det bra att promenera och få igång kroppen. Hon är en obotlig optimist som hela tiden ser framåt. Men ibland saknar hon att inte kunna arbeta på grund av sina skador. Jag har haft alla yrken som finns. Arbetet har tidigare varit en stor del av mitt liv, säger hon. Sonja Samuelsson vill aldrig flytta från Paprikagatan. Det är lätt att förstå när man ser Sonjas härliga trädgård. Sonja har till exempel varit med och byggt Hasselbladskamerorna som användes på den första månfärden. Hon var den som introducerade bingo i Sverige och har haft egna blomsteraffärer, en hårsalong, arbetat som undersköterska, finmekaniker, affärsbiträde, croupier och huvudkallskänka för att nämna några av alla yrken Sonja haft genom åren. Idag är det trädgården som är Sonjas huvudsysselsättning. Och det märks verkligen på den grönskande oas som utgör Sonjas uteplats. På båda sidor om huset har hon planterat blommor, bärbuskar, jordgubbar, smultron och lite färskpotatis i en hörna. Det är jätteroligt och avkopplande med allt det gröna. Det är mitt största intresse efter mina barn och barnbarn förstås, säger Sonja. Övre Lövgärdet får miljöhus VI HAR TIDIGARE berättat om planerna för nio nya miljöhus och två miljörum i Övre Lövgärdet. Nu kan du se resultatet på skissen här bredvid. Eftersom bostadshusen i vissa delar ligger tätt ihop med uteplatser och gångbanor, har det krävts en del planering för att passa in de nya miljöhusen. Husen bör också placeras så att de syns och inte ligga för långt ifrån hyresgästerna. Vi vill att miljöhusen ska var ljusa, luftiga och trevliga att gå in i säger Ann Tolly på Liljewall arkitekter. Byggnaderna får stora glasfasader och spaljéer på de täta delarna som kommer att kläs in med växtlighet efter hand. På taken planteras örter och suckulenter, ett så kallat sedumtak. Tanken är att miljöhusen ska smälta in i den gröna miljön i Övre Lövgärdet. Två av punkthusen kommer att få varsitt miljörum i ombyggda utrymmen bredvid entréen. I DE NYA MILJÖHUSEN får hyresgästerna möjlighet att sortera i flera olika fraktioner, som till exempel glas, tidningar, plast- och metallförpackningar, batterier, glödlampor, komposterbart avfall och restavfall. Byggnationen påbörjas under senhösten. Mer information kommer att gå ut till alla berörda hyresgäster. Miljöhusen i Övre Lövgärdet är utformade för att smälta in i den gröna utemiljön.

4 B-Post Porto betalt Miljövärdarna tar inte bara hand om det gröna VÅREN 1999 skapade Poseidon en ny tjänst i branschen miljövärden! Vi rekryterade personal till de nya tjänsterna bland våra kvalificerade trädgårdsarbetare. De fick utbildning i bland annat miljökunskap, kundvård och data för att kunna ta ett ökat ansvar och växa in i den nya rollen som miljövärd, säger Morgan Wassmur, trädgårdsansvarig på Poseidon. IDAG HAR POSEIDON 33 miljövärdar. En av dem som var med från starten är Åke Hein, som är certifierad miljövärd i Kortedala. Jag började som trädgårdsarbetare på Poseidon Sedan dess har arbetsuppgifterna utvecklats och förra våren blev jag certifierad miljövärd tillsammans med tre andra miljövärdar på Poseidon, säger Åke. ISO-certifieringen är en personcertifiering som utfärdas av Svenska Specialcertifieringar. Den ger en objektiv utvärdering av miljövärdens kunskaper och samtidigt ett kvitto på att han eller hon har rätt kompetens för sin uppgift. Vi var de första som gjorde testet och klarade det alla fyra. Jag brukar läsa mycket om olika växter, ju mer Åke Hein är en av fyra certifierade miljövärdar hos Poseidon. Du kan fråga din miljövärd om råd i alltifrån källsortering, kompostering och hantering av miljöfarligt avfall till trädgårdsfrågor. man kan, desto roligare blir jobbet! Våren och sommaren är naturligt Åkes mest hektiska arbetsperiod. Under våren är det mycket nyplanteringar och kompletteringar. Det viktigaste är sedan att hålla planteringarna fina under hela sommaren. Miljövärden ansvarar för den yttre miljön som gårdar, planteringar, men även för trapphus och miljörum/hus. Vi ska också utveckla miljöarbetet för att skapa bättre boendemiljöer. Dialogen med hyresgästerna är mycket viktig, påpekar Åke som gärna tar emot önskemål från hyresgästerna angående utemiljön. För den som vill vara med och själv sköta om blommorna på gården finns alla möjligheter. Det är bara att prata med närmsta miljövärd eller husvärd. Förutom trädgård, ligger sophantering, snöröjning och halkbekämpning under vintern på miljövärdens ansvar. Det roligaste med jobbet är att det är så omväxlande. Och att hyresgästerna visar uppskattning för det man gör, avslutar Åke. VÄLKOMMEN TILL VÅR BOBUTIK: BoButiken Angered Angereds Torg 12 Tel / Telefontider: vardagar Besökstider: måndag , tisdag , onsdag , torsdag , fredag Tala med: Carina Nilsson och Margareta Göthberg. HUVUDKONTOR: Bostads AB Poseidon Angereds Torg Box Angered Tel

5 Hemförsäkring behövs det? IBLAND ÄR MAN tvungen att spara in på vissa saker för att ha råd med andra, kanske mer väsentliga utgifter. Ett misstag som kan bli ödesdigert är att välja bort hemförsäkringen. En del gör det av okunskap, andra för att de inte tror att olyckan ska drabba dem. Jag förstår att många människor har det jobbigt med att få ekonomin att gå ihop. Men en hemförsäkring är förhållandevis billig om man tänker på vad det kostar om olyckan skulle vara framme, säger Kerstin Lindell, affärsutvecklare på Folksam. En vanlig föreställning är att hemförsäkringen bara skulle omfatta lösöret (dina egna saker i lägenheten). Men saknar du hemförsäkring och orsakar en skada i lägenheten, är det du som får stå för eventuella ersättningskrav. Har du till exempel borrat sönder ett vattenrör och kanske skadat flera lägenheter, kan detta bli mycket kostsamt. Skulle en olycka inträffa och huset brinner ner, är du som saknar hemförsäkring helt hänvisad till de sociala myndigheterna för att få hjälp. Namnet till trots skyddar hemförsäkringen inte bara hemmet, de flesta erbjuder dig också skydd på resa och om du råkar skada någon annan eller dennes egendom. Man talar i många fall inte om trygghetsbiten förrän något händer. Du kan drabbas av skadeståndskrav varje dag, om du till exempel råkar knuffa någon på stan så att han eller hon skadar sig. Har du en hemförsäkring har du ett mycket gott grundskydd, säger Kerstin Lindell. MEN BEHÖVER man hemförsäkring som ungdom och student räcker det inte med föräldrarnas försäkring? Vi har en lag i Sverige som säger att du måste vara skriven på den adress där du har din huvudsakliga dygnsvila under året. Sedan början av 1990-talet, gäller detta även studenter, som alltså måste ha en egen hemförsäkring för att få möjlighet till full ersättning vid skada, säger Kerstin Lindell. När det är så viktigt med hemförsäkring, borde det inte vara lag på att alla har det precis som med trafikförsäkringen? I trafiken är risken att man utsätter andra människor för fara tydligare. Jag tycker att det borde vara en självklarhet ändå att alla har en gällande hemförsäkring, menar Kerstin Lindell. I en SIFO-undersökning som gjordes för ett par år sedan, svarade 72 procent av svenska folket ja till obligatorisk hemförsäkring. Flest förespråkare fanns bland pensionärerna som tyckte det vore skönt att slippa tänka på det här med försäkring. Vi har diskuterat för- och nackdelar med att inkludera hemförsäkringen i hyran. Nackdelarna är att vi tar bort valfriheten för våra hyresgäster att välja sin egen försäkring. Det ska vägas mot att de som idag är oförsäkrade får ett fullgott skydd, säger Mats Jones på Poseidon som arbetat med frågan. En del hyresvärdar har idag krav på att hyresgästerna ska ha en hemförsäkring för att få ett hyreskontrakt. Det finns en viss problematik i hur man kontrollerar att hemförsäkringen inte sägs upp efter att kontraktet har skrivits. Poseidon har idag inga planer på obligatorisk hemförsäkring eller att inkludera hemförsäkringen i hyran, säger Mats Jones.

6 ERBJUDANDE Lillsemester med tropiska bad från 473: per person Lämna vardagen hemma och njut av tid tillsammans! DU BEHÖVER INTE resa långt för att slappna av i tropisk värme. Bara till Scandic Stena Line i Frederikshavn. Här väntar ett subtropiskt badlandskap med rutschkanor, vattenfall och piratskepp. Vill du ta det lite lugnare finns också både bubbelpool och bastu. Njut sedan av en god middag i någon av hotellets restauranger. Sov gott i nybäddade sängar och vakna upp till en god hotellfrukost. Hotellet ligger mitt i Frederikshavn, nära tåg-, buss- och färjeterminalen med shopping runt hörnet. UNNA DIG OCH din familj en härlig Lillsemester. Stena Line ger Posidons hyresgäster upp till 350 kronor rabatt/bokning för resor till Scandic Stena Line Frederikshavn Hotel.* RESA MED BARN Som hyresgäst hos Poseidon betalar du endast från 473 kronor/ person (ord. pris från 560 kronor/person). Gäller vid bokning för två vuxna och två barn inklusive båtresa t/r med personbil, övernattning i familjerum samt frukost. RESA UTAN BARN Reser du utan barn betalar du endast från 845 kronor/person (ord. pris 1020 kronor/person). Gäller vid bokning för två personer inklusive båtresa t/r med personbil, övernattning i dubbelrum samt frukost. SÅ BOKAR DU RESAN Boka din resa på utan bokningsavgift eller ring Bokningsavgift tillkommer vid personlig service. Uppge bokningskod: SCANDFRE vid bokning på telefon. *350 kronor rabatt/bokning med bil. (100 kronor rabatt/vuxen och 50 kronor rabatt/barn vid resa utan bil). Gäller på Lillsemester till Scandic Stena Line Frederikshavn till och med 30 september Begränsat antal platser.

Tillökning i Värdens Park

Tillökning i Värdens Park AUGUSTI SEPTEMBER 2006 MED BOSTADS AB POSEIDON PÅ KARLAPLATSEN EM-fest i stan! SOMMAREN BÖRJAR sakta gå mot sitt slut, men än finns det förhoppningsvis många varma sommardagar kvar. Det gäller att ta tillvara

Läs mer

Tillökning i Värdens Park

Tillökning i Värdens Park AUGUSTI SEPTEMBER 2006 MED BOSTADS AB POSEIDON I KORTEDALA Jag fi ck rätt! I APRILNUMRET lovade jag att våra utemiljöer med sommarblommor och perennrabatter skulle vara minst lika fina i år som de var

Läs mer

Tillökning i Värdens Park

Tillökning i Värdens Park AUGUSTI SEPTEMBER 2006 MED BOSTADS AB POSEIDON I OLSKROKEN Nu är det fest i stan! ÄNTLIGEN ÄR det igång! EM i friidrott har invigts. Efter många års planering så är vi äntligen där. Förutsättningarna för

Läs mer

Tillökning i Värdens Park

Tillökning i Värdens Park AUGUSTI SEPTEMBER 2006 MED BOSTADS AB POSEIDON I LINNÉ/GULDHEDEN Maila gärna husvärden! DET ÄR MÅNGA som ringer till oss och våra husvärdar. Det gör att det ibland kan vara svårt att komma fram på telefon.

Läs mer

Säkrare gårdar med nya nycklar

Säkrare gårdar med nya nycklar JUNI JULI 2006 MED BOSTADS AB POSEIDON I BACKA Semestertider! SOMMAREN ÄR HÄR! Förhoppningsvis med sol, värme och salta bad. En del åker iväg utomlands för att vara säkra på bra väder. Andra njuter av

Läs mer

Poseidon tillämpar kvalitetshyror

Poseidon tillämpar kvalitetshyror FEBRUARI MARS 2007 MED BOSTADS AB POSEIDON I ANGERED Upptäck nya hemsidan! DET ÄR MÅNGA som ringer till oss och våra husvärdar. Det gör att det ibland kan vara svårt att komma fram på telefon. Våra husvärdar

Läs mer

Säkrare gårdar med nya nycklar

Säkrare gårdar med nya nycklar JUNI JULI 2006 MED BOSTADS AB POSEIDON I ANGERED Sommar, sol och hav FÖR MÅNGA är vi nu mitt inne i den årstid som vi gillar allra bäst sommaren! Sol, salta bad och lummiga grönområden fyller våra sinnen.

Läs mer

Högt betyg för boinflytande i enkät!

Högt betyg för boinflytande i enkät! OKTOBER NOVEMBER 06 MED BOSTADS AB POSEIDON I KORTEDALA Ett glädjande besked! I DETTA NUMMER av I Våra Kvarter redovisar vi årets stora hyresgästenkät. Enkäten hjälper oss att ta reda på hur våra hyresgäster

Läs mer

en plats för livet 3 Välkommen till Haga

en plats för livet 3 Välkommen till Haga en plats för livet 3 Välkommen till Haga Haga Tryggghetsboende är beläget i stadsdelen Fredriksdal i Helsingborg. En oas av grönska med fåglar och fjärilar, med närhet till service, vård, butiker och kommunikationer.

Läs mer

Kerstin hyr ut rum till studenter. Med den här mappen utmanar hon dig.

Kerstin hyr ut rum till studenter. Med den här mappen utmanar hon dig. 13-0413 forza_mappinnehall.indd 1 2015-01-15 11:49 Mappens omslag föreställer familjen Åströms gård Nilslarsberg i Svartnäs, Dalarna. Broderat av Kerstin! Kerstin hyr ut rum till studenter. Med den här

Läs mer

Bostads AB Poseidon 2010

Bostads AB Poseidon 2010 2010 Detta är Poseidon Vår vision är ett av Göteborgs största bostadsbolag. Hos oss bor drygt 40 000 personer nästan var tionde göteborgare. Fastighetsbeståndet omfattar 326 bostadsfastigheter med 23 780

Läs mer

dags för fräschare garage och modernare gård

dags för fräschare garage och modernare gård Rissneleden 17 95 dags för fräschare garage och modernare gård Vi jobbar med förnyelsen patricia persson projektsamordnare Håller i kontakten med hyresgästerna under arbetet med förnyelsen. caroline cerbach

Läs mer

Fortsatt högt betyg för Poseidon!

Fortsatt högt betyg för Poseidon! OKTOBER NOVEMBER 07 MED BOSTADS AB POSEIDON I ANGERED Vilket uppvaknande! KLOCKAN FYRA PÅ natten till måndagen den 6 augusti ringer husvärden Salam Ali till mig och berättar att Eklövet brinner. Naturligtvis

Läs mer

Tappa inte bort häftet för det ska du lämna in tillsammans med de skriftliga arbetsuppgifterna. Lycka till! Sofia

Tappa inte bort häftet för det ska du lämna in tillsammans med de skriftliga arbetsuppgifterna. Lycka till! Sofia Namn: Klass: Din uppgift: Ni kommer att arbeta med detta vecka 39 till vecka 43. Ni har svensklektionerna till ert förfogande. Uppgifterna ska lämnas in, allt tillsammans, senast måndag vecka 45. Då blir

Läs mer

CITY HOTELL ESKILSTUNA

CITY HOTELL ESKILSTUNA CITY HOTELL ESKILSTUNA 562-3548_City Hotell_folder_125x250.indd 1 2013-11-13 16:32 562-3548_City Hotell_folder_125x250.indd 2 2013-11-13 16:32 CITY HOTELL ESKILSTUNA Övernatta hos oss när du är i Eskilstuna!

Läs mer

Ett steg närmare kvarteret Venus

Ett steg närmare kvarteret Venus APRIL MAJ 2006 MED BOSTADS AB POSEIDON I ANGERED Äntligen vår! EFTER EN LÅNG och kall vinter är våren äntligen här! Vi börjar redan se resultatet från höstens löksättardagar. Sedan dröjer det inte länge

Läs mer

Gambia tour 5-10 februari 2014. Upplev det bästa av Gambia tillsammans med mig och vår fina personal på One World Village Guesthouse!

Gambia tour 5-10 februari 2014. Upplev det bästa av Gambia tillsammans med mig och vår fina personal på One World Village Guesthouse! Gambia tour 5-10 februari 2014 Upplev det bästa av Gambia tillsammans med mig och vår fina personal på One World Village Guesthouse! Onsdag 5/2 Bakau tour. Vi promenerar i omgivningarna, besöker Crocodile

Läs mer

Parkstaden vid Brunnsparken i Örebro. 25 nya radhus. med äganderätt

Parkstaden vid Brunnsparken i Örebro. 25 nya radhus. med äganderätt Parkstaden vid Brunnsparken i Örebro 25 nya radhus med äganderätt Parkstaden Parkstaden Parkstaden vid Brunnsparken i Örebro har sin förebild i den klassiska trädgårdsstaden. Området ca 3 km från Örebro

Läs mer

Hyresförhandlingarna för Hus 3 på Pennygången är klara

Hyresförhandlingarna för Hus 3 på Pennygången är klara 10 okt 2014 Hyresförhandlingarna för Hus 3 på Pennygången är klara Förhandlingarna kring hyran i Hus 3, Pennygången 33 47, efter renoveringen är klara. Hyresgästföreningen och Stena Fastigheter Göteborg

Läs mer

Informationsbrev oktober 2015

Informationsbrev oktober 2015 Informationsbrev oktober 2015 Hej alla föräldrar! Nu har terminen varit igång i några veckor och vi börjar lära känna varandra i de olika grupperna. Eftersom föräldramötet inte blev av så bifogar vi ett

Läs mer

Resedagbok. Studieresa Limousin- och Blondeföreningen

Resedagbok. Studieresa Limousin- och Blondeföreningen Resedagbok Studieresa Limousin- och Blondeföreningen - onsdag 24 juli 2013 07:59 Äntligen på väg! Några hade hoppat på redan i Varberg och resten hoppade på på Erikslund utanför Ängelholm. Totalt är 26

Läs mer

Ett steg närmare kvarteret Venus

Ett steg närmare kvarteret Venus APRIL MAJ 2006 MED BOSTADS AB POSEIDON PÅ KARLAPLATSEN Våren är på väg! EFTER EN LÅNG och kall vinter känns det som om våren äntligen är på väg! Snart ser vi också resultatet av höstens löksättardagar,

Läs mer

Berätta om din vecka DAGSTIDNING GRAFIK UPPGIFT SKICKA IN

Berätta om din vecka DAGSTIDNING GRAFIK UPPGIFT SKICKA IN din vecka DAGSTIDNING Dagstidningarna berättar om människor. Bredvid texten finns ofta en bild av personen som man berättar om. Någon journalist som jobbar på dagstidningen har kanske intervjuat en person

Läs mer

Brogårdsbladet. Skanska etablerar sig. På Gång. Nr 3, februari 2008. Februari: Planeringen av mini-tvåorna i hus 35 blir klar.

Brogårdsbladet. Skanska etablerar sig. På Gång. Nr 3, februari 2008. Februari: Planeringen av mini-tvåorna i hus 35 blir klar. Nr 3, februari 2008 Brogårdsbladet Gemensamt nyhetsbrev från Alingsåshem och Hyresgästföreningen till hyresgästerna på Brogården i Alingsås. Skanska etablerar sig Nu är det snart dags att dra igång ombyggnationen

Läs mer

Förläng våren med en ALLA KAN VECKA Yoga & Sång i Nerja 9-16 April 2014

Förläng våren med en ALLA KAN VECKA Yoga & Sång i Nerja 9-16 April 2014 Förläng våren med en ALLA KAN VECKA Yoga & Sång i Nerja 9-16 April 2014 Nu är det möjligt! För Alla som vill! Har vi glädjen att kunna erbjuda en yogakurs kombinerat med Alla kan sjunga på din resa till

Läs mer

Bonusboende För ett enklare liv

Bonusboende För ett enklare liv Bonusboende För ett enklare liv Kom hem till lite extra trygghet och gemenskap Oavsett var i livet du befinner dig vill vi att du ska känna hemlängtan. Våra bonusboenden erbjuder både det och den där extra

Läs mer

Jobbet på det perfekta läget

Jobbet på det perfekta läget Jobba hos oss! Jobbet på det perfekta läget Att bo eller arbeta i Svedala kommun är att ha nära till städer som Malmö, Lund, Trelleborg och Köpenhamn. I kommunen finns allt du behöver natur, kultur, näringsliv,

Läs mer

Färdtjänstresan blir kontantlös från och med 1 oktober 2013 Enklare att betala resan, mindre väntande, bättre service och kvalitet

Färdtjänstresan blir kontantlös från och med 1 oktober 2013 Enklare att betala resan, mindre väntande, bättre service och kvalitet Färdtjänstresan blir kontantlös från och med 1 oktober 2013 Enklare att betala resan, mindre väntande, bättre service och kvalitet Färdtjänsten genomför kvalitetsförbättringar för att minska förseningar

Läs mer

Vi vill finnas med på festivaler, marknader, torg. och i nattlivet! www.bussmissionen.se

Vi vill finnas med på festivaler, marknader, torg. och i nattlivet! www.bussmissionen.se Vi vill finnas med på festivaler, marknader, torg och i nattlivet! www.bussmissionen.se Bakom Cafébussens arbete finns Bussmissionen, som är en kristen ideell förening som startade 2003, med representanter

Läs mer

Din uppgift: trovärdig verklig inte

Din uppgift: trovärdig verklig inte Din uppgift: Ni kommer att arbeta med detta vecka 39 till vecka 43. Ni har svensklektionerna till ert förfogande. Uppgifterna ska lämnas in, allt tillsammans, senast fredag vecka 43. En kortare redovisning

Läs mer

Seniorlägenheter i Forserum

Seniorlägenheter i Forserum Seniorlägenheter i Forserum Vad är en seniorlägenhet? En seniorlägenhet är i princip samma sak som ett vanligt boende. Om du behöver hemtjänst, trygghetslarm eller någon annan sorts hjälp ansöker du om

Läs mer

sara danielsson röster från backa Röster från Backa

sara danielsson röster från backa Röster från Backa Röster från Backa Mellanplatsprojektet bidrog till och följde uppstarten och utvecklingen av odlingsprojektet Gåsagången Gror! i ett bostadsområde i Backa. Odlingen låg på Familjebostäders mark och var

Läs mer

Sommarvecka med Yoga i Nerja 9-16 Juni

Sommarvecka med Yoga i Nerja 9-16 Juni Sommarvecka med Yoga i Nerja 9-16 Juni Har glädjen att kunna erbjuda en en vecka med YOGA på din resa till vackra Nerja vid Medelhavets strand, Costa del sol, Malaga, Andalusien. Den 9-16 juni 2014 med

Läs mer

NALLEABONNEMANG 2015/2016

NALLEABONNEMANG 2015/2016 NALLEABONNEMANG 2015/2016 NALLEKONSERTER Våra älskade Nallekonserter flyttade givetvis med oss från Konserthuset till Malmö Live. Ett enkelt och trevligt sätt för generationer att umgås och en möjlighet

Läs mer

Möte i Trollhättan augusti 2015

Möte i Trollhättan augusti 2015 1 Föreningen Försvarsdirektörer Emeriti Möte i Trollhättan augusti 2015 Den 29 juni fick vi från mötesarrangören Lennart Olofsson följande hälsning: Jag har fått ihop ett program som ser ut så här: 19

Läs mer

Hej alla elever på K u l t u r s k o l a n!

Hej alla elever på K u l t u r s k o l a n! Hej alla elever på K u l t u r s k o l a n! Som ni vet har musikskolan utvecklats och blivit en kulturskola. För att vi ska få kalla oss kulturskola måsta vi ha minst tre olika konstformer på skolan. Tidigare

Läs mer

Ta steget! Konfirmation 2015/16. Järfälla kyrka Kyrkvägen 8. Maria kyrka Vasavägen 25. S:t Lukas kyrka Svarvargränd 1. Viksjö kyrka Agrargränd 2

Ta steget! Konfirmation 2015/16. Järfälla kyrka Kyrkvägen 8. Maria kyrka Vasavägen 25. S:t Lukas kyrka Svarvargränd 1. Viksjö kyrka Agrargränd 2 Ta steget! Järfälla kyrka Kyrkvägen 8 Maria kyrka Vasavägen 25 S:t Lukas kyrka Svarvargränd 1 Viksjö kyrka Agrargränd 2 Konfirmation 2015/16 Varför konfirmation? Konfirmandtiden är ett fantastiskt tillfälle

Läs mer

Solsäkra din höst med en Yogavecka i vackra, soliga Nerja 9-16/9 2014

Solsäkra din höst med en Yogavecka i vackra, soliga Nerja 9-16/9 2014 Solsäkra din höst med en Yogavecka i vackra, soliga Nerja 9-16/9 2014 Har glädjen att kunna erbjuda en en vecka med YOGA på din resa till vackra Nerja vid Medelhavets strand, Costa del sol, Malaga, Andalusien.

Läs mer

SKATTEGÅRDEN TRIVSAM NÄRHET FÖR ALLA I CENTRALA BOLLEBYGD. Det lilla bostadsföretaget med det stora hjärtat. Besöksadress: Ballebovägen 4

SKATTEGÅRDEN TRIVSAM NÄRHET FÖR ALLA I CENTRALA BOLLEBYGD. Det lilla bostadsföretaget med det stora hjärtat. Besöksadress: Ballebovägen 4 SKATTEGÅRDEN TRIVSAM NÄRHET FÖR ALLA I CENTRALA BOLLEBYGD Det lilla bostadsföretaget med det stora hjärtat Besöksadress: Ballebovägen 4 bygger 58 nya lägenheter påe-post: info@bollebo.se Hemsida: www.bollebo.se

Läs mer

Tjuvstarta sommaren 2016 med en härlig yogavecka i Nerja 9-16 april

Tjuvstarta sommaren 2016 med en härlig yogavecka i Nerja 9-16 april Tjuvstarta sommaren 2016 med en härlig yogavecka i Nerja 9-16 april Har glädjen att kunna erbjuda en yogakurs på din resa till vackra Nerja vid Medelhavets strand, Costa del sol, Andalusien. Den 9-16 april

Läs mer

NKI - Särskilt boende 2012

NKI - Särskilt boende 2012 NKI Särskilt boende (boende) 2012 1(7) NKI - Särskilt boende 2012 Enkät till boende 1.1 Nöjd Kund Index Tabell 1.1 Färgformatering i tabellen: Genomsnitt mellan svarsalt 1 & 2 RÖD Genomsnitt mellan svarsalt

Läs mer

Reserapport. Fachhochschule des BFI Wien Våren 2010. Bethina Bergman. Arcada Nylands svenska yrkeshögskola Företagsekonomi

Reserapport. Fachhochschule des BFI Wien Våren 2010. Bethina Bergman. Arcada Nylands svenska yrkeshögskola Företagsekonomi Reserapport Fachhochschule des BFI Wien Våren 2010 Bethina Bergman Arcada Nylands svenska yrkeshögskola Företagsekonomi Helsingfors 2009 1 INLEDNING Redan då jag började Arcada visste jag att jag i något

Läs mer

POLEN 2011. Jesper Hulterström. V10 s

POLEN 2011. Jesper Hulterström. V10 s POLEN 2011 Jesper Hulterström V10 s 1 Jag heter Jesper Hulterström och Har varit på utlandspraktik 5/5 25/5 i Polen i en stad vid namn Tuchola. Resan varade i 3 veckor och den gjorde jag med John Pettersson

Läs mer

Borlänge Skolors Musikkår

Borlänge Skolors Musikkår Borlänge Skolors Musikkår 27 juni 8 juli 2013 Nu är det snart dags att stiga på bussarna och åka till Lido di Jesolo! Vi ledare ser fram emot ett par härliga veckor tillsammans med er och hoppas att allt

Läs mer

Välkommen som hyresgäst hos oss!

Välkommen som hyresgäst hos oss! Välkommen som hyresgäst hos oss! Information till dig som bor hos Hässlehem Vi på Hässlehem hälsar dig välkommen till ditt nya hem samt till oss som bostadsföretag. I denna folder har vi samlat en del

Läs mer

Ert barn kommer att börja på.. Där arbetar.

Ert barn kommer att börja på.. Där arbetar. Ängsgårds förskola Om Ängsgårds förskola Ängsgårds förskola ligger på Ängsgårdsvägen mitt emot Vallås kyrka. Det är lätt att ta sig hit. Vi har busshållplats precis utanför och flera cykel- och gångbanor.

Läs mer

Njut av tiden tillsammans TV och dator kan vänta!

Njut av tiden tillsammans TV och dator kan vänta! Njut av tiden tillsammans TV och dator kan vänta! Till dig som arbetar i skolan med barn F-5! Här kommer tips och idéer för en hälsovecka där huvudbudskapet är att minska TV / datortid att göra något tillsammans

Läs mer

Prov svensk grammatik

Prov svensk grammatik Prov svensk grammatik Markera det alternativ som du anser vara rätt i meningarna nedan. Det är bara ett av alternativen som är rätt i varje mening. 1. När farfar hade ätit åt har ätit, sov han middag.

Läs mer

Första dagboken: ATT HANTERA EN TSUNAMI. Onsdag 19 januari

Första dagboken: ATT HANTERA EN TSUNAMI. Onsdag 19 januari Onsdag 19 januari Irma 17 år. Jan och jag uppvaktar. Improviserar svensk-dansk "Ja, må hon leva med kage og chokola-a-de ". Jan med tårtans plasthuva på sitt huvud. Tårta och presenter var vi ute och köpte

Läs mer

Kan bostadsrätt bli bostadsfel? frågor och svar när hyresrätten ombildas.

Kan bostadsrätt bli bostadsfel? frågor och svar när hyresrätten ombildas. Kan bostadsrätt bli bostadsfel? frågor och svar när hyresrätten ombildas. En bättre värd? Allt fler kommuner planerar att sälja ut sina hyresrätter. Det väcker en hel del frågor och kanske du känner en

Läs mer

Kan bostadsrätt bli bostadsfel? frågor och svar när hyresrätten ombildas.

Kan bostadsrätt bli bostadsfel? frågor och svar när hyresrätten ombildas. Kan bostadsrätt bli bostadsfel? frågor och svar när hyresrätten ombildas. En bättre värd? Allt fler kommuner planerar att sälja ut sina hyresrätter. Det väcker en hel del frågor och kanske du känner en

Läs mer

Förläng våren med en Yogavecka i vackra Nerja 9-16 April 2014

Förläng våren med en Yogavecka i vackra Nerja 9-16 April 2014 Förläng våren med en Yogavecka i vackra Nerja 9-16 April 2014 Har glädjen att kunna erbjuda en yogakurs kombinerat med Alla kan sjunga på din resa till vackra Nerja vid Medelhavets strand, Costa del sol,

Läs mer

100 nya möjligheter. Landstinget Blekinge anställer 100 ungdomar

100 nya möjligheter. Landstinget Blekinge anställer 100 ungdomar 1 100 nya möjligheter Landstinget Blekinge anställer 100 ungdomar 2 100 nya möjligheter Januari 2013 december 2014 Tidsbegränsade anställningar under 6 månader Lön enligt kollektivavtal Projekt i samverkan

Läs mer

Karlstad - Norra Stockfallet BRF SOLSLINGAN. Radhus att trivas i

Karlstad - Norra Stockfallet BRF SOLSLINGAN. Radhus att trivas i Karlstad - Norra Stockfallet BRF SOLSLINAN Radhus att trivas i En adress nära natur och bekvämlighet Välkommen till Brf Solslingan - ett modernt och behagligt boende på Norra Stockfallet. På en fin tomt

Läs mer

Med stadens puls utanför fönstret CENTRUM BO BRA DÄR DU LEVER. LEV BRA DÄR DU BOR.

Med stadens puls utanför fönstret CENTRUM BO BRA DÄR DU LEVER. LEV BRA DÄR DU BOR. Prinsen, Drottninggatan Med stadens puls utanför fönstret BO BRA DÄR DU LEVER. LEV BRA DÄR DU BOR. Att bo bra är viktigt för oss och för våra hyresgäster. Vi förvaltar bostäder, skapar service och förutsättningar

Läs mer

Miljöhus trend i tiden!

Miljöhus trend i tiden! JUNI JULI 2007 MED BOSTADS AB POSEIDON PÅ KARLAPLATSEN Nu är sommaren här! MÅNGA AV OSS har längtat efter sommaren och nu är den äntligen här. Sommaren som vi väntat på kommer förhoppningsvis med sol,

Läs mer

Psykosociala föreningen Sympati rf MEDLEMSBLAD 4/2015 SEPTEMBER-OKTBER

Psykosociala föreningen Sympati rf MEDLEMSBLAD 4/2015 SEPTEMBER-OKTBER MEDLEMSBLAD 4/2015 SEPTEMBER-OKTBER Eriksgatan 8 IV våningen Verksamhetsledare Miivi Selin-Patel; 050 446 2974 00100 Helsingfors Ordförande Riitta Aarrevuo; 050 4634 4746 Telefon till kansliet; 045 863

Läs mer

Helges resa till Holland i mars 2010 Onsdag den 24 mars.

Helges resa till Holland i mars 2010 Onsdag den 24 mars. Helges resa till Holland i mars 2010 Onsdag den 24 mars. Nu är jag på väg till Holland. Här står flygplanet som jag ska åka med till Schiphol i Amsterdam. Jag tycker att planet ser väldigt säkert ut. Sådär

Läs mer

MARIA NYTT. 9 13 juni

MARIA NYTT. 9 13 juni MARIA NYTT 9 13 juni aktiviteter på MMK 9 13 juni LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG Prisutdelning Aktiviteter Stencoolt MMK- DISCO kl. 14-16 Frukt 16.00 16.00 16.00 16.00 UTE på skolgården SAL

Läs mer

Yogavecka i vackra Nerja 28/11-5/12

Yogavecka i vackra Nerja 28/11-5/12 Ladda batterierna inför julen med en Yogavecka i vackra Nerja 28/11-5/12 Har glädjen att kunna erbjuda en yogaresa till vackra Nerja vid Medelhavets strand, Costa del sol, Malaga, Andalusien. Den 28/11-5/12

Läs mer

Vardagen blir roligare i kollektivhus

Vardagen blir roligare i kollektivhus Vardagen blir roligare i kollektivhus Mer gemenskap, större delaktighet, billigare boende och roligare vardag. Det är några av de faktorer som lockade Mathilda Andersson Nwachukwu och Rafael Jensen att

Läs mer

Dialoger i övningsboken Möde i Petersborg. av B. Hertz, H. Leervad, H. Lärkes, H. Möller, P. Schousboe

Dialoger i övningsboken Möde i Petersborg. av B. Hertz, H. Leervad, H. Lärkes, H. Möller, P. Schousboe 1 Uppsala universitet Slaviska institutionen Ryska A Muntlig språkfärdighet/jn Dialoger i övningsboken Möde i Petersborg.av B. Hertz, H. Leervad, H. Lärkes, H. Möller, P. Schousboe Översättning från danska

Läs mer

Digitalt nyhetsbrev ska inspirera boende

Digitalt nyhetsbrev ska inspirera boende Hemsida Skicka vidare Prenumerera Avprenumerera Digitalt nyhetsbrev ska inspirera boende Nu kan du som är boende på Centrala Hisingen få ännu bättre information om vad som är på gång i ditt område. Pernilla

Läs mer

& Sång i Nerja 9-16 April 2015

& Sång i Nerja 9-16 April 2015 Låt sommaren börja med en vårvecka Yoga & Sång i Nerja 9-16 April 2015 Nu är det möjligt! För Alla som vill! Har vi glädjen att kunna erbjuda en yogakurs kombinerat med Alla kan sjunga på din resa till

Läs mer

Här kommer HÖSTENS Fritidsprogram 2013

Här kommer HÖSTENS Fritidsprogram 2013 Här kommer HÖSTENS Fritidsprogram 2013 FRITIDEN Hej! Här kommer Höst - programmet 2013. Bläddra igenom och du hittar säkert något du kan vara med på. Tänk på att anmäla er i tid. Thord Nilsson Tel: 0346-88

Läs mer

Inga hinder bara möjligheter. Gruppaktiviteter på Habiliteringen, Riksgymnasiet i Göteborg

Inga hinder bara möjligheter. Gruppaktiviteter på Habiliteringen, Riksgymnasiet i Göteborg Inga hinder bara möjligheter Gruppaktiviteter på Habiliteringen, Riksgymnasiet i Göteborg Inga hinder bara möjligheter Eller? Du kan göra nästan allt det där som alla andra i din ålder tycker om att göra

Läs mer

Inflytande och gemenskap ger ekonomi och trygghet i. kooperativ hyresrätt

Inflytande och gemenskap ger ekonomi och trygghet i. kooperativ hyresrätt Inflytande och gemenskap ger ekonomi och trygghet i kooperativ hyresrätt Vill du ha inflytande och gemenskap, bo tryggt i ett stabilt område, ha möjlighet att engagera dig utan att riskera din ekonomi?

Läs mer

Hörmanus. 1 Ett meddelande. A Varför kommer hon för sent? B Vem ska hon träffa?

Hörmanus. 1 Ett meddelande. A Varför kommer hon för sent? B Vem ska hon träffa? 1 Ett meddelande Lyssna på meddelandet. Sätt kryss för rätt svar. Du får lyssna två gånger. Hej Peter! Jag är lite försenad. Jag hinner inte komma till klockan sex. Jag måste köra mamma till ögonläkaren.

Läs mer

Tidtabell 7 januari - 31 mars 2013

Tidtabell 7 januari - 31 mars 2013 Tidtabell 7 januari - 31 mars 2013 Tack alla som väljer att flyga med oss! Med nya spännande destinationer, pressade priser och bra avgångar till och från Stockholm fortsätter vi att jobba med vår målsättning

Läs mer

Inga hinder bara möjligheter. Gruppaktiviteter på Habiliteringen, Riksgymnasiet i Göteborg

Inga hinder bara möjligheter. Gruppaktiviteter på Habiliteringen, Riksgymnasiet i Göteborg Inga hinder bara möjligheter Gruppaktiviteter på Habiliteringen, Riksgymnasiet i Göteborg Inga hinder bara möjligheter Eller? Du kan göra nästan allt det där som alla andra i din ålder tycker om att göra

Läs mer

38 hemma hos - BYGGA NYTT HUS -

38 hemma hos - BYGGA NYTT HUS - 38 hemma hos - BYGGA NYTT HUS - - BYGGA NYTT HUS - hemma hos 39 Med passion för husbyggande text maria östlund, Louise josborg Foto pär olsson Jan Eidman vet precis hur han vill ha det. Han har renoverat

Läs mer

Inbjudan till Klippans ordförandekonferens 20-21 oktober 2012

Inbjudan till Klippans ordförandekonferens 20-21 oktober 2012 Till alla Klippans sektioner och FUB:s länsförbund och lokalföreningar Inbjudan till Klippans ordförandekonferens 20-21 oktober 2012 Hej! Rikssektionen Klippans styrelse bjuder in till konferens för alla

Läs mer

Rådhusgången och Skolgången Seniorlägenheter

Rådhusgången och Skolgången Seniorlägenheter Rådhusgången och Skolgången Seniorlägenheter Vad är en seniorlägenhet? Att bo i en seniorlägenhet är samma sak som att bo i vilken lägenhet som helst. Om du behöver hemtjänst, trygghetslarm eller någon

Läs mer

Hallstahem. Tillbaka där det började!

Hallstahem. Tillbaka där det började! Mitt Nr 4 december 2013 Hallstahem Nyttigt för oss som bor i Hallstahem Karl-Erik och Solveig Tillbaka där det började! 1968 flyttade de till sin första gemensamma bostad på Trädgårdsgatan 4. Nu efter

Läs mer

BOBAROMETERN Delrapport: Svenskarna om att flytta ihop

BOBAROMETERN Delrapport: Svenskarna om att flytta ihop BOBAROMETERN Delrapport: Svenskarna om att flytta ihop augusti 2005 Bobarometern - augusti 2005 1 Välkommen till Bobarometern Innehållsförteckning Sida Bobarometern är en undersökning från Svensk Fastighetsförmedling

Läs mer

Sommarsemester. Arrangeras av Fritidsverksamheten Stöd- och serviceenheten

Sommarsemester. Arrangeras av Fritidsverksamheten Stöd- och serviceenheten Sommarsemester 2011 Arrangeras av Stöd- och serviceenheten Vi möts Sommarkurs på Önnestads folkhögskola 4 8 juli 2011 Spela teater. Spela trumma. Spela boll. Spela roll Du ska ta plats! Sjunga, dansa och

Läs mer

Bostads AB Poseidon. Bostads AB Poseidon

Bostads AB Poseidon. Bostads AB Poseidon 2012 I är med sina 26 378 lägenheter Göteborgs största bostadsbolag. Hos oss bor drygt 45 000 personer närmare 10 procent av alla göteborgare. Fastighetsbeståndet omfattar 333 bostadsfastigheter och den

Läs mer

Brf Takterrassen. Muréngatan, Gävle. Ett unikt trygghetsboende för dig som vill ha ett boende med det lilla extra.

Brf Takterrassen. Muréngatan, Gävle. Ett unikt trygghetsboende för dig som vill ha ett boende med det lilla extra. Brf Takterrassen Muréngatan, Gävle Ett unikt trygghetsboende för dig som vill ha ett boende med det lilla extra. ... skönt att slippa ansvaret för villan... nu är tid för njutning... Jag vill känna att

Läs mer

Bostadsmarknadens roll för äldres välbefinnande

Bostadsmarknadens roll för äldres välbefinnande Bostadsmarknadens roll för äldres välbefinnande Marianne Abramsson Nationella institutet för forskning om äldre och åldrande (NISAL) Linköpings universitet marianne.abramsson@liu.se Bygg bostäder så att

Läs mer

aktiviteter på MMK 24 28 augusti LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG

aktiviteter på MMK 24 28 augusti LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG aktiviteter på MMK 24 28 augusti LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG Aktiviteter Bordshockey Pingisturnering Frågesport (Jonas) Biljardturnering Bak (Oscar) Film Frukt 16.00 16.00 16.00 16.00 UTE

Läs mer

NKI 2012. Nöjd kund-index. 5100 FS Nol

NKI 2012. Nöjd kund-index. 5100 FS Nol NKI 2012 Nöjd kund-index 5100 FS Nol Innehåll NKI 2012 Serviceindex Ta kunden på allvar Trygghet Rent & snyggt Hjälp när det behövs Produktindex Lägenheten Allmänna utrymmen Utemiljön Profil Attraktivitet

Läs mer

Astoriahuset. Att bevara och utveckla. Ett förslag på en levande stadsmiljö där gammalt möter nytt.

Astoriahuset. Att bevara och utveckla. Ett förslag på en levande stadsmiljö där gammalt möter nytt. Astoriahuset Att bevara och utveckla Ett förslag på en levande stadsmiljö där gammalt möter nytt. En ny mötesplats mitt på Nybrogatan Astoriahuset på Nybrogatan ett känt och omtyckt inslag i stadsbilden.

Läs mer

konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur

konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur 1 Nya kompisar, läger och gå på vatten Vi lever i en tid där vi möter många olika tankar värderingar och trosuppfattningar. Det kan vara positivt men också förvirrande.

Läs mer

Tillsammans med Birger, Maria, Helena och Annika fick jag en god kopp kaffe.

Tillsammans med Birger, Maria, Helena och Annika fick jag en god kopp kaffe. Måndag den 9 november 2009 Hej kära dagbok. Jag började min resa tidigt den här dagen. Redan klockan 5.30 blev jag hämtad av Birger och damerna. Birger körde oss så lugnt och säkert till Arlanda. På Arlanda

Läs mer

KONFERENS, MÖTE & EVENT STÄMNING Lär känna varandra från en annan sida, och lite bättre.

KONFERENS, MÖTE & EVENT STÄMNING Lär känna varandra från en annan sida, och lite bättre. KONFERENS, MÖTE & EVENT STÄMNING Lär känna varandra från en annan sida, och lite bättre. SAMMANHÅLLNING Vi ser fram emot att se er växa både som grupp och individ. ENTUSIASM Tillsammans skapar vi minnesvärda

Läs mer

Ditt nästa kontor? Gustav lll:s Boulevard 54 58

Ditt nästa kontor? Gustav lll:s Boulevard 54 58 Ditt nästa kontor? Gustav lll:s Boulevard 54 58 706 kvm, Frösunda Gustav lll:s Boulevard 54 58 Frösunda Nytt och fräscht pentry med oslagbar utsikt Ledig yta: 706 m 2 Typ: Kontor Antal arbetsplatser: 33

Läs mer

VÅR RESA TILL BOSNIEN 2008

VÅR RESA TILL BOSNIEN 2008 VÅR RESA TILL BOSNIEN 2008 MÅNDAG 15/9 Vi träffades tidigt på morgonen, för att ta tåget till Kastrup. Därifrån flög vi till Budapest, sen vidare till Sarajevo. Kärt återseende med regn. Vi tog taxi till

Läs mer

Dagverksamhet för äldre

Dagverksamhet för äldre Äldreomsorgskontoret Dagverksamhet för äldre Delrapport med utvärdering Skrivet av Onerva Tolonen, arbetsterapeut, 2010-08-09 Innehåll 1. Inledning...3 1.1 Vilka problem ville vi åtgärda?...3 1.2 Vad vill

Läs mer

Kan bostadsrätt bli bostadsfel? frågor och svar när hyresrätten ombildas

Kan bostadsrätt bli bostadsfel? frågor och svar när hyresrätten ombildas Kan bostadsrätt bli bostadsfel? frågor och svar när hyresrätten ombildas En bättre värd? Antalet ombildningar av hyresrätt till bostadsrätt har ökat markant de senaste åren. Det väcker en hel del frågor

Läs mer

Högt betyg för boinflytande i enkät!

Högt betyg för boinflytande i enkät! OKTOBER NOVEMBER 06 MED BOSTADS AB POSEIDON I OLSKROKEN Behövs enkäter? JAG VET INTE hur ofta du blir uppmanad att fylla i enkäter. Jag blir det ofta. Det kan vara på arbetet, i skolan eller i affären.

Läs mer

Yogavecka i solen i Nerja 9-16 April 2015

Yogavecka i solen i Nerja 9-16 April 2015 Låt sommaren börja redan i april med en Yogavecka i solen i Nerja 9-16 April 2015 Har glädjen att kunna erbjuda en yogakurs på din resa till vackra Nerja vid Medelhavets strand, Costa del sol, Malaga,

Läs mer

Facit Spra kva gen B tester

Facit Spra kva gen B tester Facit Spra kva gen B tester En stressig dag B 1 Pappan (mannen) låser dörren. 2 Han handlar mat efter jobbet. 3 Barnen gråter i affären. 4 Han diskar och tvättar efter maten. 5 Han somnar i soffan. C 1

Läs mer

Övernattning. Dana Cup No.1 Frederikshavn 11-16 juli 2011

Övernattning. Dana Cup No.1 Frederikshavn 11-16 juli 2011 Frederikshavn är beläget på norra Jylland i Danmark. Här finns aktiviteter för hela familjen. Du hittar fina sandbadstränder på bägge sidor av staden. Alldeles norr om Frederikshavn finner ni Danmarks

Läs mer

Lektion 2. Att göra en stretch. eller fördelen med att se sig själv som en amöba

Lektion 2. Att göra en stretch. eller fördelen med att se sig själv som en amöba Lektion 2 Att göra en stretch eller fördelen med att se sig själv som en amöba Utdrag ur Utrustad Johan Reftel, Kristina Reftel och Argument Förlag 2005 15 Att göra en stretch är att göra något som man

Läs mer

DITT NYA HEM I EKÄNGEN

DITT NYA HEM I EKÄNGEN DITT NYA HEM I EKÄNGEN bo BLAND EKAR I EKÄNGEN Välkommen till det nya området Björksäter i omtyckta Ekängen. Sedan det började byggas i Ekängen för 30 år sedan så har området gått från nästan noll till

Läs mer

Marstrands Sjungande Trädgårdar

Marstrands Sjungande Trädgårdar Marstrands Sjungande Trädgårdar 21-23 aug 2015 Medverkande Claudia Thorn Boström Går avslutande året på Mimers Hus estetiska musikalprogram, där fokus läggs på sång, dans och teater. Marion Larsson Slöjdare

Läs mer

UTVÄRDERING Läsåret 2013/2014

UTVÄRDERING Läsåret 2013/2014 UTVÄRDERING Läsåret 2013/2014 Österängs öppna förskola Läsåret 2013/2014 sida 1 UTVÄRDERING Läsåret 2013/2014 Österängs öppna förskola 1. Presentation av förskolan och förutsättningarna för arbetet Österängs

Läs mer

Välkommen till Leanlink - Daglig verksamhet!

Välkommen till Leanlink - Daglig verksamhet! Välkommen till Leanlink - Daglig verksamhet! Du kan läsa information om våra dagliga verksamheter på sidorna som följer. Varje daglig verksamhet har en egen sida. Postadress: E-post: dagligverksamhet@linkoping.se

Läs mer