Rapport från utredningstjänsten RUT- OCH ROT-ARBETEN. Stockholm Dnr 2014:925

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Rapport från utredningstjänsten RUT- OCH ROT-ARBETEN. Stockholm 2014-06-03 Dnr 2014:925"

Transkript

1 Stockholm Dnr 2014:925 Rapport från utredningstjänsten RUT- OCH ROT-ARBETEN 1. Hur har antalet som använder RUT avdraget utvecklats sedan det infördes? 2. Hur har antalet anställda utvecklats i Sverige inom de företag där kunderna får använda RUT avdrag? 3. Hur har antalet som använder ROT avdrag utvecklats under motsvarande period? 4. Hur har antalet anställda utvecklats i de företag där kunderna får använda ROT avdrag? 5. Sten och markanläggning ger inte ROT avdrag. Hur har antalet anställda utvecklats i de företagen under motsvarande period? 6. Nedbrutet per län och kommun, hur många använde RUT resp. ROT avdrag under 2013? 7. Inom vilka åldersgrupper använder man RUT resp. ROT avdrag? 8. Hur mycket större skatteintäkter (arbetsgivaravgifter och skatteintäkter och moms) betalar företag inom RUT branschen idag jämfört med 2005? Hur har antalet som använder RUT avdraget utvecklats sedan det infördes? I diagram 1 visas hur andelen av alla personer över 20 år som utnyttjat RUT-avdrag utvecklats. Det är bara ett fåtal individer under 20 år som utnyttjar RUT-avdrag. Diagram 1: Andelen av alla personer över 20 år som har utnyttjat RUT 7,0 6,0 5,0 4,0 3,0 2,0 1,0 0, Källa: Statistiska centralbyrån och egna beräkningar 1 (9)

2 Hur har antalet anställda utvecklats i Sverige inom de företag där kunderna får använda RUT avdrag? Utredningstjänsten har uppgifter om antal anställda i de företag som utförde RUT-jobb enbart för år 2011, vilket försvårar en analys av utvecklingen över tiden. Enligt Statistiska centralbyråns databas FRIDA fanns drygt anställda i de företag som utförde RUT-jobb Tittar vi på samma företag som utförde RUT-jobb 2011 så hade dessa företag anställda år Det är naturligtvis möjligt att en del företag som utförde RUT-jobb 2007 inte längre finns och att man därmed överskattar utvecklingen. Vidare är det möjligt att företag som i dag utför RUT-jobb fanns 2007 utan att utföra RUT-jobb. Det sistnämnda skulle leda till en underskattning av utvecklingen. Utöver avsaknaden av ordentliga tidsserier så finns ytterligare faktorer som gör det svårt att dra några slutsatser om hur arbetsmarknaden i sin helhet har påverkats av RUT. i) Variabeln i sig är inte så tillförlitlig. I aktiebolag med bara en sysselsatt uppfattar den sysselsatte sig ibland som anställd, ibland inte. Hur mycket ska man arbeta för att räknas som anställd? Olika arbetsgivare har säkert olika uppfattningar om det. ii) Många företag inom RUT-branscher kan tänkas drivas i form enskild näringsverksamhet utan anställda. Antalet sysselsatta inom RUTbranscherna kan i så fall ha ökat mer än antalet anställda. iii) Att en person är anställd i ett företag som har utfört RUT-jobb betyder inte nödvändigtvis att den personen har utfört ett RUTjobb. Företagets huvudverksamhet kan ju vara en annan, någon som inte har med RUT att göra. iv) Vi vet inte hur antalet anställda i andra branscher har påverkats på grund av RUT. En förutsättning för att antalet anställda ska öka i ekonomin som helhet är att den totala efterfrågan på arbetskraft ökar. RUT kan ha inneburit att efterfrågan på arbetskraft har ändrats, utan att ha ökat. För att nyansera bilden något redovisas även antalet personer som under året fått en löneutbetalning från ett företag som utfört RUT-jobb. Dels alla personer, dels de som har fått mer än kronor sammanlagt under året. Tabell 1: Antal anställda i och antal personer som fått lön från företag som utfört RUT-jobb Anställda Löneutbetalningar Alla > kr Företag som utfört RUT-jobb Samma företag Källa: Statistiska centralbyråns databas FRIDA och egna beräkningar Hur har antalet som använder ROT avdrag utvecklats under motsvarande period? I sin nuvarande form infördes ROT-avdraget i december Det går således inte att studera utvecklingen av ROT för samma period som för RUT. Under 2009 var det knappt personer som utnyttjade ROT-avdraget. Antalet användare växte under de följande åren till personer år I diagram 2 visas hur andelen av alla personer över 20 år som utnyttjat ROT-avdrag utvecklats. Det är bara ett fåtal individer under 20 år som utnyttjar ROT-avdrag. 2 (9)

3 Diagram 2: Andelen av alla personer över 20 år som har utnyttjat ROT 14,0 12,0 10,0 8,0 6,0 4,0 2,0 0, Källa: Statistiska centralbyrån och egna beräkningar Hur har antalet anställda utvecklats i de företag där kunderna får använda ROT avdrag? Det råder samma problem med att mäta antalet anställda i företag som utför ROT-jobb som i företag som utför RUT-jobb. Antalet anställda i företag som utfört ROT-jobb uppgick till år I samma företag uppgick antalet anställda till år I tabell 2 redovisas antalet anställda och antalet personer som det har betalats ut lön till. Tabell 2: Antal anställda i och antal personer som fått lön från företag som utfört ROT-jobb Anställda Löneutbetalningar Alla > kr Företag som utfört ROT-jobb Samma företag Källa: Statistiska centralbyråns databas FRIDA och egna beräkningar Sten och markanläggning ger inte ROT avdrag. Hur har antalet anställda utvecklats i de företagen under motsvarande period? Att studera utvecklingen av delbranscher är svårt vilket blir tydligt här. Verksamheten är inte berättigad till ROT-avdrag men inte desto mindre finns flera företag registrerade som utförare av både ROT- och RUT- jobb inom nämnda bransch. 1 Företagen som utförde RUT-jobb 2011 hade enligt statistiken anställda och företagen som utförde ROT-jobb hade anställda. Antalet anställda i samtliga företag inom branschen ökade enligt statistiken från år 2009 till år Här avses branschen mark- och grundarbeten med koden enligt SNI (9)

4 Nedbrutet per län och kommun, hur många använde RUT resp. ROT avdrag under 2013? De senaste uppgifter vi har tillgång till avser Räknat på samtliga invånare var det knappt 5 procent som utnyttjade RUT-avdraget ROT-avdraget utnyttjades av knappt var tionde invånare. Hur utnyttjandet fördelar sig på Sveriges kommuner redovisas i en bilaga. Inom vilka åldersgrupper använder man RUT resp. ROT avdrag? För att studera vilka åldersgrupper som använder RUT och ROT har Statistiska centralbyråns mikrosimuleringsmodell FASIT och tillhörande databasen HEK använts. Datamaterialet utgör en urvalsundersökning varför värdena bör tolkas med försiktighet, framförallt i de högsta åldersklasserna där antalet observationer är få. Vad som dock framgår är att såväl ROT som RUT utnyttjas av mycket få under 25 år. Andelarna ökar sedan upp till drygt 30-års ålder. I åldrarna mellan 35 och 65 är andelarna av befolkningen som utnyttjar ROT och RUT ganska stabila men cirka 10 procentenheter högre för ROT än för RUT. Från cirka 65 års ålder sker en tydlig förändring. Utnyttjandet av RUT börjar öka samtidigt som utnyttjandet av ROT minskar. Från cirka 80 års ålder är det en större andel som utnyttjar RUT än som utnyttjar ROT. Diagram 3: Andelen av befolkningen i respektive åldersgrupp som utnyttjade RUT eller ROT under ,0 35,0 30,0 25,0 20,0 15,0 10,0 5,0 0, ROT RUT Källa: Statistiska centralbyrån och egna beräkningar Hur mycket större skatteintäkter (arbetsgivaravgifter och skatteintäkter och moms) betalar företag inom RUT branschen idag jämfört med 2005? En jämförelse av skatteintäkterna och arbetsgivaravgifterna från företag inom RUT-branschen idag och 2005 låter sig inte riktigt göras. De företag som utför RUT- arbeten återfinns i många branscher. 2 Det går således inte att identifiera någon enskild bransch som man skulle kunna följa för att studera utvecklingen. Återstår att försöka följa de företag som utfört RUT-arbeten och se hur stora skatteinbetalningar de har gjort. Men som nämnts tidigare så finns problem med att försöka följa de enskilda företagen över tid - man missar alla de företag som upphört under tiden eller köpts upp av andra företag. Vidare saknar vi uppgifter om arbetsgivaravgifter för Slutligen så beskattas inkomst av enskild näringsverksamhet tillsammans med ägarens övriga inkomster varför det inte går att särskilja hur mycket av den inbetalda skatten som kommer från företaget. 2 Vid en genomgång av de företag som registrerats för RUT- arbeten av skatteverket och deras SNI-kod visar det sig att många företag har SNI-koder som man inte skulle förknippa med RUT-arbeten och det svårt att inte misstänka att vissa företag felaktigt registreras för RUT-arbeten istället ROT-arbeten. 4 (9)

5 Vi kan således inte göra jämförelser med 2005 och vi kan inte inkludera företag som bedrivs i form av enskild verksamhet. Vad vi kan göra är att jämföra skatterna från de företag som 2011 utförde RUT-jobb, exklusive enskilda verksamheter, med skatterna från samma företag 2007, det år som RUT infördes. I tabell 3 redovisas dessa siffror. Det är dock tveksamt om man kan dra några slutsatser från dem då skatterna kan variera mycket från år till år och det kan finnas flera förklaringar till varför de utvecklas som de gör. Tabell 3: Skatter, moms och arbetsgivaravgifter för aktie- och handelsbolag samt ekonomiska föreningar, miljoner kronor Slutlig skatt Moms Arbetsgivaravgifter Källor: Statistiska centralbyråns databaser FRIDA och egna beräkningar Slutlig skatt = Statlig skatt på förvärvsinkomster + fastighetsskatt + avkastningsskatt + särskild löneskatt + expansionsmedelsskatt - skattereduktion för bredbandsanslutning - skattereduktion för vissa miljöförbättrande åtgärder - skattereduktion för utgifter för byggnadsarbete - skattereduktion för virke från stormfälld skog Bilaga Antal personer och andel av befolkningen som utnyttjade ROT respektive RUT 2012, fördelat på kommuner Totalt Med ROT Andel, Med RUT Andel, % % 0114 Upplands Väsby , , Vallentuna , , Österåker , , Värmdö , , Järfälla , , Ekerö , , Huddinge , , Botkyrka , , Salem , , Haninge , , Tyresö , , Upplands-Bro , , Nykvarn , , Täby , , Danderyd , , Sollentuna , , Stockholm , , Södertälje , , Nacka , , Sundbyberg , , Solna , , Lidingö , , Vaxholm , , Norrtälje , , Sigtuna , , Nynäshamn , , Håbo , , Älvkarleby , , Knivsta , , Heby , , Tierp , , Uppsala , , Enköping , , Östhammar , , Vingåker , , Gnesta , , Nyköping , , Oxelösund , , Flen , , Katrineholm , , Eskilstuna , ,1 5 (9)

6 0486 Strängnäs , , Trosa , , Ödeshög , , Ydre , , Kinda , , Boxholm , , Åtvidaberg , , Finspång , , Valdemarsvik , , Linköping , , Norrköping , , Söderköping , , Motala , , Vadstena , , Mjölby , , Aneby , , Gnosjö , , Mullsjö , , Habo , , Gislaved , , Vaggeryd , , Jönköping , , Nässjö , , Värnamo , , Sävsjö , , Vetlanda , , Eksjö , , Tranås , , Uppvidinge , , Lessebo , , Tingsryd , , Alvesta , , Älmhult , , Markaryd , , Växjö , , Ljungby , , Högsby , , Torsås , , Mörbylånga , , Hultsfred , , Mönsterås , , Emmaboda , , Kalmar , , Nybro , , Oskarshamn , , Västervik , , Vimmerby , , Borgholm , , Gotland , , Olofström , , Karlskrona , , Ronneby , , Karlshamn , , Sölvesborg , , Svalöv , , Staffanstorp , , Burlöv , , Vellinge , , Östra Göinge , , Örkelljunga , , Bjuv , , Kävlinge , , Lomma , , Svedala , , Skurup , , Sjöbo , , Hörby , , Höör , , Tomelilla , , Bromölla , , Osby , , Perstorp , , Klippan , , Åstorp , , Båstad , , Malmö , , Lund , , Landskrona , , Helsingborg , ,8 6 (9)

7 1284 Höganäs , , Eslöv , , Ystad , , Trelleborg , , Kristianstad , , Simrishamn , , Ängelholm , , Hässleholm , , Hylte , , Halmstad , , Laholm , , Falkenberg , , Varberg , , Kungsbacka , , Härryda , , Partille , , Öckerö , , Stenungsund , , Tjörn , , Orust , , Sotenäs , , Munkedal , , Tanum , , Dals-Ed ,6 71 1, Färgelanda , , Ale , , Lerum , , Vårgårda , , Bollebygd , , Grästorp , , Essunga , , Karlsborg , , Gullspång , , Tranemo , , Bengtsfors , , Mellerud , , Lilla Edet , , Mark , , Svenljunga , , Herrljunga , , Vara , , Götene , , Tibro , , Töreboda , , Göteborg , , Mölndal , , Kungälv , , Lysekil , , Uddevalla , , Strömstad , , Vänersborg , , Trollhättan , , Alingsås , , Borås , , Ulricehamn , , Åmål , , Mariestad , , Lidköping , , Skara , , Skövde , , Hjo , , Tidaholm , , Falköping , , Kil , , Eda , , Torsby , , Storfors , , Hammarö , , Munkfors , , Forshaga , , Grums , , Årjäng , , Sunne , , Karlstad , , Kristinehamn , , Filipstad , , Hagfors , , Arvika , ,3 7 (9)

8 1785 Säffle , , Lekeberg , , Laxå , , Hallsberg , , Degerfors , , Hällefors , , Ljusnarsberg , , Örebro , , Kumla , , Askersund , , Karlskoga , , Nora , , Lindesberg , , Skinnskatteberg ,8 57 1, Surahammar , , Kungsör , , Hallstahammar , , Norberg , , Västerås , , Sala , , Fagersta , , Köping , , Arboga , , Vansbro , , Malung-Sälen , , Gagnef , , Leksand , , Rättvik , , Orsa , , Älvdalen , , Smedjebacken , , Mora , , Falun , , Borlänge , , Säter , , Hedemora , , Avesta , , Ludvika , , Ockelbo , , Hofors , , Ovanåker , , Nordanstig , , Ljusdal , , Gävle , , Sandviken , , Söderhamn , , Bollnäs , , Hudiksvall , , Ånge , , Timrå , , Härnösand , , Sundsvall , , Kramfors , , Sollefteå , , Örnsköldsvik , , Ragunda , , Bräcke , , Krokom , , Strömsund , , Åre , , Berg , , Härjedalen , , Östersund , , Nordmaling , , Bjurholm ,2 66 2, Vindeln , , Robertsfors , , Norsjö ,2 97 2, Malå ,6 37 1, Storuman , , Sorsele ,2 66 2, Dorotea ,4 21 0, Vännäs , , Vilhelmina , , Åsele ,5 71 2, Umeå , , Lycksele , , Skellefteå , ,9 8 (9)

9 2505 Arvidsjaur , , Arjeplog ,5 21 0, Jokkmokk ,5 97 1, Överkalix ,8 64 1, Kalix , , Övertorneå ,1 57 1, Pajala , , Gällivare , , Älvsbyn , , Luleå , , Piteå , , Boden , , Haparanda , , Kiruna , ,1 Riket , ,9 Källa: Statistiska centralbyrån 9 (9)

2014-10-24. Namn: Värde per kommun Urval: Antal bokslut: minst 3, Omsättning: 0,25 Mkr till 92 Mkr, Antal anställda: 1 till 49

2014-10-24. Namn: Värde per kommun Urval: Antal bokslut: minst 3, Omsättning: 0,25 Mkr till 92 Mkr, Antal anställda: 1 till 49 Urval: Antal bokslut: minst 3, Omsättning: 0,25 Mkr till 92 Mkr, Antal anställda: 1 till 49 ÄLVSBYN 659 0,1% 429 0,1% 53,6% 63 GÖTENE 727 0,1% 536 0,1% 35,6% 67 UPPLANDS-BRO 1 173 0,2% 888 0,2% 32,1% 110

Läs mer

Värde per kommun. Värde 2014 (Mkr) % Fördelning 2014. Värde 2013 (Mkr)

Värde per kommun. Värde 2014 (Mkr) % Fördelning 2014. Värde 2013 (Mkr) Värde per kommun Urval av aktiebolag: Antal bokslut: minst 3, Omsättning: 0,25 Mkr till 92 Mkr, Antal anställda: 1 till 49. Det länsvisa bolagsvärdet för avser aktiebolag med brutna räkenskapsår och bokslutsdatum

Läs mer

Län och kommun Antal MC Procent av befolkningen Stockholms län

Län och kommun Antal MC Procent av befolkningen Stockholms län Stockholms län Norrtälje 4 373 7,78% Nykvarn 686 7,37% Vallentuna 1 957 6,39% Ekerö 1 636 6,36% Nynäshamn 1 614 6,16% Värmdö 2 270 5,85% Österåker 2 198 5,53% Tyresö 2 100 4,86% Sigtuna 1 890 4,59% Upplands-Bro

Läs mer

Källa: Beräkning av Bredbandsforum, 2013 - baserat på PTS Bredbandskartläggning.

Källa: Beräkning av Bredbandsforum, 2013 - baserat på PTS Bredbandskartläggning. 1 Fiberaccess estimerat som andel av befolkningen uppdelat på villor och flerfamiljshus, 2012 Källa: Beräkning av Bredbandsforum, 2013 - baserat på PTS Bredbandskartläggning. Fiber Totalt Fiber Villa Fiber

Läs mer

Tabell 1b, Boendeutgifter/månad 2005 (LO-familj)

Tabell 1b, Boendeutgifter/månad 2005 (LO-familj) Stockholms län Danderyd 1 941 6 927 2 749 3 528 15 145 298-1 508 35-8 -1 183 Lidingö 1 685 6 064 2 407 3 231 13 387 42-1 327 28 73-1 184 Solna 1 685 5 555 2 205 3 257 12 702 42-712 188-31 -513 Sundbyberg

Läs mer

Antal juridiska personer i varje kommun som ska deklarera senast 1 november

Antal juridiska personer i varje kommun som ska deklarera senast 1 november BLEKINGE OLOFSTRÖM 46 4 3 53 BLEKINGE KARLSKRONA 229 32 30 291 BLEKINGE RONNEBY 105 5 11 121 BLEKINGE KARLSHAMN 144 6 15 165 BLEKINGE SÖLVESBORG 105 1 12 118 DALARNA VANSBRO 48 3 0 51 DALARNA MALUNG-SÄLEN

Läs mer

Antal hundägare och hundar per län och kommun

Antal hundägare och hundar per län och kommun Antal hundägare och hundar per län och kommun Län Namn Kommun Namn Antal ägare Antal djur BLEKINGE KARLSHAMN 2431 3316 BLEKINGE KARLSKRONA 4296 5609 BLEKINGE OLOFSTRÖM 1134 1505 BLEKINGE RONNEBY 2580 3492

Läs mer

Förändring i procent. Hela landet 2 120 434 1 401 000 +3 44% 552 000 120 4 140

Förändring i procent. Hela landet 2 120 434 1 401 000 +3 44% 552 000 120 4 140 Bilaga till analysen Så hög blir den nya skatten på småhus 2015 Kommun för kommun Uppskattning av förväntat 2015 baserat på småhusförsäljningarna 2013 och procentuell förändring jämfört med 2013 (2012

Läs mer

Hundstatistik 2014 Antal hundar och ägare per län och kommun

Hundstatistik 2014 Antal hundar och ägare per län och kommun SKÅNE BJUV 1356 1883 SKÅNE HÖÖR 1798 2570 SKÅNE LUND 5553 7015 SKÅNE OSBY 1254 1659 SKÅNE ESLÖV 2906 4028 SKÅNE HÖRBY 1955 2819 SKÅNE LOMMA 1225 1530 SKÅNE MALMÖ 12253 14717 SKÅNE SJÖBO 2687 3956 SKÅNE

Läs mer

Kommunalt grundskoleindex 2014 - Föräldraalliansen Sverige Kommungrupp - Ranking 1/9

Kommunalt grundskoleindex 2014 - Föräldraalliansen Sverige Kommungrupp - Ranking 1/9 Kommunalt grundskoleindex - Kommungrupp Ranking 2014 Måluppfyllelse Residual Pedagogisk personal Övrigt Fritidshem Index Ranking Lägsta 0,04 1,02 0,16 0,07 1,72 Högsta 1,02 1,99 0,41 0,53 3,05 Median 0,44

Läs mer

Kommunlista över flest nystartade enskilda firmor per invånare

Kommunlista över flest nystartade enskilda firmor per invånare Kommunlista över flest nystartade enskilda firmor per invånare Rank Kommun Län Antal Antal nya firmor per 1000 invånare

Läs mer

Småhustaxeringen 2012 - Taxeringsvärdeförändringar & fastighetsavgift per kommun (prognos)

Småhustaxeringen 2012 - Taxeringsvärdeförändringar & fastighetsavgift per kommun (prognos) Småhustaxeringen - Taxeringsvärdeförändringar & fastighetsavgift per kommun (prognos) -09-01 Småhustaxeringen - Taxeringsvärdeförändringar & fastighetsavgift per kommun (prognos) Förklaringar resp. : resp.

Läs mer

Nyföretagarbarometern 2010:B Kommungrupper enl. SKL

Nyföretagarbarometern 2010:B Kommungrupper enl. SKL Nyföretagarbarometern 2010:B Kommungrupper enl. SKL NyföretagarCentrum har löpande sedan börjat av 90-talet redovisat utvecklingen över antalet nyregistrerade företag i landet på kommun- och länsnivå i

Läs mer

Vaccinationsstatistik från barnhälsovården, januari 2011.

Vaccinationsstatistik från barnhälsovården, januari 2011. Vaccinationsstatistik från barnhälsovården, januari 2011. Vaccinationstäckning bland barn födda 2008 vaccinerade med 3 doser Län Difteri Stelkramp Kikhosta Polio Hib-infektion* Pneumokocksjukdom 464 Stockholms

Läs mer

Andel deltagare efter kön (%) Antal Studiecirklar. Sammankomster. Deltagare Kvinnor Män. Riket 275 503 3 045 167 9 777 797 1 910 307 58,3 41,7

Andel deltagare efter kön (%) Antal Studiecirklar. Sammankomster. Deltagare Kvinnor Män. Riket 275 503 3 045 167 9 777 797 1 910 307 58,3 41,7 Tabell 6:1. Antal studiecirklar, sammankomster, studietimmar och deltagare efter kommun 2008 Table 6:1. Number of study circles, meetings, study hours and participants by municipality 2008 Antal Studiecirklar

Läs mer

FDD1 FDD2 TDD1 TDD2 3600-3620 / 3700-3720 MHz 3620-3640 / 3720-3740 MHz 3660-3680 / 3680-3700 MHz

FDD1 FDD2 TDD1 TDD2 3600-3620 / 3700-3720 MHz 3620-3640 / 3720-3740 MHz 3660-3680 / 3680-3700 MHz Bilaga 2 För samtliga tillstånd tillkommer 2000 kronor i handläggningsavgift per tillstånd förutom auktionslikviden. FDD1 FDD2 TDD1 TDD2 3600-3620 / 3700-3720 MHz 3620-3640 / 3720-3740 MHz 3660-3680 /

Läs mer

Tomtköundersökning per kommun. En rapport från Villaägarnas Riksförbund

Tomtköundersökning per kommun. En rapport från Villaägarnas Riksförbund Tomtköundersökning per kommun En rapport från Villaägarnas Riksförbund Innehåll SAMMANFATTNING METOD... 1 AVGRÄNSNINGAR... 1 RESULTAT... 2 LÄNGST TOMTKÖER I LANDET... 2 KOMMUNER MED EFTERFRÅGAN PÅ KOMMUNALA

Läs mer

Betala på pensionsskulden nu

Betala på pensionsskulden nu fakta Betala på en nu Hur ser det ut i din kommun? Ta ut problemen i förskott det lönar sig För fjärde året i rad sätter Skandia kommunernas er i fokus. Det gör vi eftersom en är en stor och viktig samhällsfråga

Läs mer

ABFs STUV-redovisning

ABFs STUV-redovisning Län Distr Nr Avdelning kod/namn Stockholms län 01 01 501 Stockholms län 1 Stockholm 80 Stockholm 901 Stockholm /studieprogrammet 80 Stockholm 902 Stockholm Syd 80 Stockholm 1003 Stockholm /Administrativa

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om ändring i förordningen (2004:9) om utjämningsbidrag till och utjämningsavgift för kommuner för kostnader enligt lagen (1993:387) om stöd och service till vissa

Läs mer

Januari 2011. ROT och RUT 2010 succén fortsätter

Januari 2011. ROT och RUT 2010 succén fortsätter Januari 2011 ROT och RUT 2010 succén fortsätter Innehåll Sammanfattning... 3 Snabb ökning av användningen av ROT och RUT... 4 Minst 25 000 nya jobb... 4 Flest nya jobb i storstadslänen... 6 Plus för statsbudgeten

Läs mer

Vad kostar det att bo?

Vad kostar det att bo? Vad kostar det att bo? En rapport om driftskostnader för småhus i Sveriges 290 kommuner Postadress Besöksdress Telefon Fax E-post Hemsida Box 7118, 192 07 Sollentuna Johan Berndes väg 8-10 010-750 01 00

Läs mer

Vad kostar det att bo?

Vad kostar det att bo? Vad kostar det att bo? En rapport om driftskostnader för småhus i Sveriges 290 kommuner Villaägarnas Riksförbund den 15 januari 2013 Postadress Besöksdress Telefon Fax E-post Hemsida Box 7118, 192 07 Sollentuna

Läs mer

Fordon i län och kommuner Vehicles in counties and municipalities

Fordon i län och kommuner Vehicles in counties and municipalities Statistik 2014:2 Fordon i län och kommuner Vehicles in counties and municipalities Publiceringsdatum: 2014-02-06 Korrigerad: 2014-02-18 Kontaktperson: Trafikanalys Anette Myhr tel: 010-414 42 17, e-post:anette.myhr@trafa.se

Läs mer

1(73) Antal åtgärder som medgivits i besluten om dispens. Antal beslut om dispenser som Länsstyrelsen överprövat (19:3b MB)

1(73) Antal åtgärder som medgivits i besluten om dispens. Antal beslut om dispenser som Länsstyrelsen överprövat (19:3b MB) Redovisning av regeringsuppdraget uppföljning av strandskyddsbeslut 2013. Naturvårdsverket, NV-00640-14. Bilaga 2. ernas strandskyddsbeslut 2013 per kommun 1 Tabell 1K. Beslut om strandskyddsdispens. Antal

Läs mer

Svensk GlasÅtervinning AB Hammar Tel.nr. vx / kundtj. etc

Svensk GlasÅtervinning AB Hammar Tel.nr. vx / kundtj. etc Kommun Svensk GlasÅtervinning AB Hammar Tel.nr. vx / kundtj. etc Entreprenör Ale Ale kommun 0303-330000 Alingsås SITA Sverige AB Region Mellan 021-349160 Alvesta Alvesta Renhållnings AB 0472-15190 Aneby

Läs mer

Arbetsskador 2013 län och kommun

Arbetsskador 2013 län och kommun Arbetsmiljöstatistik Rapport 2014:2 Arbetsskador 2013 län och kommun preliminära uppgifter Arbetsmiljöstatistik Rapport 2014:2 Arbetsskador 2013 län och kommun preliminära uppgifter Arbetsskador 2013

Läs mer

Varför finns det inte Nattis när det finns Dagis?

Varför finns det inte Nattis när det finns Dagis? Varför finns det inte Nattis när det finns Dagis? Innehållsförteckning: VARFÖR ÄR BARNOMSORG UTANFÖR KONTORSTID EN VIKTIG FRÅGA? SID 03 BARNOMSORG VIKTIG FÖR ARBETSLINJEN SID 04 VAD ÄR BARNOMSORG UTANFÖR

Läs mer

Uppdrag att fördela medel, administrera och följa upp satsningen på en ökad bemanning inom äldreomsorgen

Uppdrag att fördela medel, administrera och följa upp satsningen på en ökad bemanning inom äldreomsorgen Regeringsbeslut II:8 Socialdepartementet 2015-06-25 S2015/4099/FST S2015/04636/FST Socialstyrelsen Uppdrag att fördela medel, administrera och följa upp satsningen på en ökad bemanning inom äldreomsorgen

Läs mer

Redovisning av uppföljning av strandskyddsbeslut 2014. Naturvårdsverket, NV-00453-15. Bilaga 2.

Redovisning av uppföljning av strandskyddsbeslut 2014. Naturvårdsverket, NV-00453-15. Bilaga 2. Redovisning av uppföljning av strandskyddsbeslut 2014. Naturvårdsverket, NV-00453-15. Bilaga 2. Kommunernas strandskyddsbeslut 2014 per kommun Tabell 1K. Beslut om strandskyddsdispens. Antal beslut om

Läs mer