ostadshus i Ämnäs, Finström. Rymligt bostadshus i ett plan från 2004 utbyggt 2013 på strandfastighet med västerläge. Utgångspris:

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ostadshus i Ämnäs, Finström. Rymligt bostadshus i ett plan från 2004 utbyggt 2013 på strandfastighet med västerläge. Utgångspris: 338 000"

Transkript

1 ostadshus i Ämnäs, Finström. Rymligt bostadshus i ett plan från 2004 utbyggt 2013 på strandfastighet med västerläge. Utgångspris:

2 Hasselbacken ANSVARIG MÄKLARE Robert Gustafsson MÄKLARE Tel direkt: +358 (0) Tel mobil: +358 (0) E-post:

3 BESKRIVNING Stort bostadshus med öppen, praktisk planlösning och fem sovrum uppfört 2004 och utbyggt Fastigheten ligger med vackert västerläge på privat och avskild strandfastighet i Ämnäs, Finström ca 16,5 km från Mariehamn. FASTIGHETSBETECKNING TOMTAREAL TYP Hasselbacken RNr. 5:29 samt ett outbrutet område ur Söderby RNr. 5:27, båda belägna i Ämnäs by, Finströms kommun. ( , ) Totalt ca m² (5.100 m² m² outbrutet område). Bostadshus på glesbebyggelseområde BYGGNADSÅR 2004/2013 BYGGNADSMATERIAL GRUND FASAD-/TAKMATERIAL VÅNINGSSYTA VÄRMESYSTEM UPPVÄRMNINGSKOSTNADER VA-SYSTEM SAMFÄLLDA OMRÅDEN GRAVATIONER ADRESS TILLTRÄDE Träelement/Lösvirke Gjuten betongplatta. Trä/Tegel Ca 191 m² enligt bygglovshandling El + 2 luftvärmepumpar + täljstensspis samt mekanisk ventilation med värmeåtervinning. Ca kwh/år (innan utbyggnad samt innan installationerna av luftvärmepumpar) Ålands vatten. Sluten tank för avloppet (gråvatten till trekammarbrunn med infiltration i markbädd). Saknar andelar Överlåts fri från pantsättning. Belastas av jakt och fiskerätt (hushållsbehov). Hasselbacken 12, GODBY 3 veckor efter köpslut UTGÅNGSPRIS KOSTNADER Köpare svarar för kostnader för det offentliga köpvittnets bestyrkande av köpebrev (x2), lagfartens utverkande, lantmäteriförrättning samt för överlåtelseskatt om 4 % av köpesumman. OBS! Köpare som är mellan år och köper sin första bostad (minst hälften) är befriade från överlåtelseskatt.

4 TEKNISK BESKRIVNING Bostadshuset är uppfört i träelement på gjuten betongplatta 2004 och har 2013 byggts till med utbyggnad i lösvirke på gjuten platta. Fasaderna är klädda med träpanel och taket är klätt med tegel. Den totala våningsytan uppgår till ca 191 m² enligt byggnadslovshandlingar och inrymmer i den ursprungliga delen entréhall, kök med matplats, vardagsrum i lägre etage, tre sovrum, gästtoalett, badrum samt klädvård. Tillbyggnaden inrymmer groventré anslutet till klädvården, hall, två sovrum och rymlig klädkammare/förråd samt biltak för två bilar. Vid tillbyggnationen byggdes även badrummet till med bastu. Utvändigt löper stor altan med västerläge längs fasaden undantaget bakom biltaket där plats tänkt som vedförvaring under tak finns. I anslutning till köket är även en del av altanen skyddad under tak. Vid huvudentrén finns mindre veranda med österläge. Bostadshuset uppvärms med direktverkande el till ingjutna golvvärmeslingor i hela huset med separata termostater. Som komplement finns stor Tulikivi täljstensspis och två luftluftvärmepumpar samt mekanisk ventilation med värmeåtervinning (till- och frånluft). Bostadshusets elförbrukning (värme och hushållsel) har legat på ca kwh/år. Sedan luftvärmepumparna installerades och huset byggts till har huset inte varit regelbundet bebott och således finns inte tillförlitlig elförbrukning gällande de senaste åren. Huset är anslutet till kommunalt vatten (Ålands vatten) och avloppet leds till sluten tank samt gråvatten till 3-kammarbrunn med efterföljande infiltrering i markbädd. Centraldammsugare finns installerad. De flesta rum har spotlightbelysning, många med dimmerfunktion. De flesta fönstren är försedda med rullgardiner och mot söder och väster är de även utrustade med markiser (inte altandörr och fönster mot väster vid matplatsen).

5

6

7 INTERIÖR Entréhallen har klinkergolv i anslutning till ytterdörren och i övrigt är golvet lagt med ekparkett. Målade/tapetserade väggar. Här finns också den ena av luftvärmepumparna. Köket är utrustat m ed vitvaror i rostfritt utförande från Siemens vilka utgör spis med keramikhäll (två induktion), mikrovågsugn och varmluftsugn i ergonomisk höjd, diskmaskin (integrerad i inredning), kyl, frys och fläkt. Spisen är placerad i köksö med förvaring och extra handfat. I anslutning till köket finns matplats samt även bardisk öppen mot vardagsrum, båda platser med sjöutsikt. Mellan köksö och övrig inredning är golvet lagt med tåligt klinkergolv och i övrigt är golven klädda med ekparkett. Tapetserade väggar. Från matplatsen finns utgång till altanen. Vardagsrummet är placerat i ett lägre etage utrustat med stor Tulikivi täljstensspis. Ytskikten består av parkettgolv och målade/ tapetserade väggar. Mot vattnet finns stora fönsterpartier samt utgång till altanen. Utvändigt finns också stor eldriven markis. Halvvägg mot köket. Mastersovrummet har lam inatgo lv o ch tapetserade/målade väggar. Det har utgång till altanen och egen dörr till badrummet. Sovrummet är utrustat med tre garderober med spotlightbelysning. Badrum & bastu har klinkergolv och kaklade väggar och är utrustat med handfat i inredning med spegel, sido- och underskåp, massageduschkabin med belysning, wc, samt bastu med elspis (nybyggd i samband med utbyggnationen). Fiberoptisk belysning i badrummet utöver inredningsbelysningen. Sovrum 2 har laminatgolv och tapetserade/ målade väggar och är utrustat med sex garderober. Sovrum 3/kontoret är det m indre av de tre sovrummen i den ursprungliga delen och har använts som gästrum/kontor. Här finns fyra garderober varav i den enda centraldammsugaren finns installerad. Ytskikten utgörs av tapetserade väggar och laminatgolv. Gästtoaletten är utrustad m ed wc och handfat och har klinkergolv och delvis kaklade och delvis målade väggar. Klädvården ansluter den nybyggda delen den ursprungliga, här finns tvättmaskin, varmvattenberedare (300 l) och avställningsyta med tvättho. Klinkergolv och målade väggar. Groventrén/nya hallen har klinkergo lv i anslutning till ytterdörren resterande delen av hallgolvet är klädda med laminatgolv. Sovrum 4 har laminatgolv och tapetserade väggar. Det har sjöutsikt samt egen utgång till altanen. Rummet är utrustat med garderober med skjutdörrar. Sovrum 5/nya gästrummet är något m indre men kan med fördel användas som gästrum eller kontor. Rummet har sjöutsikt och är utrustat med fem garderober. Laminatgolv och tapetserade väggar. Förrådet är m ycket rymligt och rikligt försett med hyllor. Det har målade väggar och laminatgolv.

8 EXTERIÖR Tomten är runt huset vårdad med gräsmattor som klipps med robotgräsklippare vilken ingår i försäljningen. Infarten till huset och biltaken är grusade. Ner mot stranden samt söder om huset är tomten i naturtillstånd. Strandlinjen är ca 70 meter och mestadels vassbevuxen och relativt låglänt men med goda möjligheter att erhålla ett trevligt strandområde. Vattnet utanför blir relativt snabbt djupt. Sedan utbyggnationen finns en del fyllningsmaterial kvar som exempelvis kan användas till att jämna ut slänten mot vattnet. Utsidan av huset målades senast 2012 (den ursprungliga delen). Markstenslagd gång med belysning till huvudentrén. Det är förberett för el till biltaken och även rörlagt för vägbelysning från avtaget från s.k. Ängeskogsvägen fram till huset. ÖVRIGT Fastigheten deltar i de årliga kostnader som uppkommer för vägunderhållet gällande grusvägen (Ängesskogsvägen) från bykärnan till huset. Fastigheten är i nuläget inte registrerad i väglaget. Fastigheten är genom stiftat servitut berättigad väg (den befintliga vägen) över grannfastigheten från Ängesskogsvägen fram till tomten. Senaste ägaren har inte haft kommunal plogning, för uppgifter om kostnader och tillgänglighet gällande kommunal plogning hänvisas köpare till Finströms kommun. I försäljningen medföler inte andelar i samfällda land- och vattenområden. Roger Enström/Premont Ab har utfört överlåtelsebesiktning av bostadshuset och besiktningsprotokollet erhålls av begäran av mäklaren.

9

10

11

12

13

14

15

16

17 Apotek, Bank, Hälsovård Matvarubutik Köpmarknad Skola/Daghem Skola Golfbanor Hasselbacken 12 Lumparn LÄGE Fastigheten har ett avskilt och privat läge ca 2,5 km från bykärnan och ca 6 km från centrala Godby med skolor, daghem, idrottsplats, matvarubutiker, apotek och hälsovård. Avståndet till Sviby/Dalkarby med dess utbud av affärer och köpcentrum är ca 13 km. Ca 16,5 km till centrala Mariehamn. Sjövägen erbjuder fastigheten en snabb access till Lumparn genom lugna vatten.

18

19 OBS! Det outbrutna området färgat i rött. Området utgör en förlängning av den norra och södra rålinjen fram till strandlinjen. Inget vattenområde medföljer köpet.

20 Vi får säljare & köpare att mötas.

Gediget bostadshus med källarvåning, altan samt fristående garage på Musterivägen i Godby

Gediget bostadshus med källarvåning, altan samt fristående garage på Musterivägen i Godby Gediget bostadshus med källarvåning, altan samt fristående garage på Musterivägen i Godby Presentation Gediget bostadshus med källarvåning och fristående garage på Musterivägen 9, i attraktivt läge i Godby.

Läs mer

BOSTADSHUS i 1½ plan jämte markområde ca 2,6 ha i Torrbolstad by i Finström

BOSTADSHUS i 1½ plan jämte markområde ca 2,6 ha i Torrbolstad by i Finström BOSTADSHUS i 1½ plan jämte markområde ca 2,6 ha i Torrbolstad by i Finström Presentation Ett charmigt och mycket välskött bostadshus som ursprungligen är uppfört i stående stock år 1934 i 1½ plan med hel

Läs mer

ostadshus i Storby, Eckerö. Äldre gårdsenhet med bostadshus/torp under pågående renovering, bagarstuga och ladugård. Utgångspris: 75 000

ostadshus i Storby, Eckerö. Äldre gårdsenhet med bostadshus/torp under pågående renovering, bagarstuga och ladugård. Utgångspris: 75 000 ostadshus i Storby, Eckerö. Äldre gårdsenhet med bostadshus/torp under pågående renovering, bagarstuga och ladugård. Utgångspris: 75 000 Käringsundsvägen 67 75 000 ALLMÄN BESKRIVNING Idyllisk äldre gårdsenhet

Läs mer

BOSTADSHUS vid Trobergsgränd 4 Mariehamn

BOSTADSHUS vid Trobergsgränd 4 Mariehamn BOSTADSHUS vid Trobergsgränd 4 Mariehamn Egnahemshus byggt 1961 i två plan med gjuten källare delvis under huset. Huset är delvis renoverat år 1999-2000 och övervåningen år 2005. Fasaden är av putsad ytong

Läs mer

Enastående villa i populära Östernäs

Enastående villa i populära Östernäs Enastående villa i populära Östernäs Representativt Kastellihus från 2003 med ett av Östernäs bästa lägen. Vackert, gediget hus i barnvänligt och attraktivt bostadsområde i södra Mariehamn. På Sadelvägen

Läs mer

Gedigen och renoverad enplansvilla med vistelsevänlig tomt, Knutsboda, Lemland

Gedigen och renoverad enplansvilla med vistelsevänlig tomt, Knutsboda, Lemland Gedigen och renoverad enplansvilla med vistelsevänlig tomt, Knutsboda, Lemland Presentation Välskött enplansvilla med stor altan i västerläge samt vistelsevänlig tomt på Lundsvägen 41 i populärt område

Läs mer

adhusbyggnader vid Ljungvägen i Mariehamn

adhusbyggnader vid Ljungvägen i Mariehamn R adhusbyggnader vid Ljungvägen i Mariehamn 3 st parhusbyggnader inrymmande 6 st radhuslokaler som samtliga är ca 103 m2. Bostäderna är fortlöpande uthyrda och fastigheten säljs i sin helhet. Anbudsförfarande

Läs mer

BOSTADSVÅNING PÅ TIMMERMANSGRÄND Klinten, Mariehamn

BOSTADSVÅNING PÅ TIMMERMANSGRÄND Klinten, Mariehamn BOSTADSVÅNING PÅ TIMMERMANSGRÄND Klinten, Mariehamn Tidigare bostadshus som renoverats och bildat två separata lägenheter på Klinten i Mariehamn. Lägenhet A omfattar hela det nedre våningsplanet och är

Läs mer

AKTIELÄGENHET VID ASKUDDSVÄGEN 2 Mariehamn

AKTIELÄGENHET VID ASKUDDSVÄGEN 2 Mariehamn AKTIELÄGENHET VID ASKUDDSVÄGEN 2 Mariehamn 3 rum & kök om ca 81m² Rymlig trea i norra stadsdelen Backeberg i Mariehamn. Lägenheten är renoverad till största delen mellan 2012-2015 och är i mycket gott

Läs mer

GENUIN 1700-TALS FRITIDSPÄRLA med egen strand på Dånö, Geta

GENUIN 1700-TALS FRITIDSPÄRLA med egen strand på Dånö, Geta GENUIN 1700-TALS FRITIDSPÄRLA med egen strand på Dånö, Geta Välskött och underhållen gammelstuga från 1700-talet som säljs med ett ca 6 800 m 2 stort outbrutet strandområde med ca 100 m egen strand på

Läs mer

AKTIELÄGENHET VID BACKAVÄGEN 2 C Mariehamn

AKTIELÄGENHET VID BACKAVÄGEN 2 C Mariehamn AKTIELÄGENHET VID BACKAVÄGEN 2 C Mariehamn Renoverad lägenhet i nedre plan omfattande kök, vardagsrum, sovrum, hall och badrum. Kök, vardagsrum, sovrum och hall är nyrenoverade 2014. Parkettgolv och stilfulla

Läs mer

Bostadshus i två plan jämte garage, egen hörntomt på Genvägen i Mariehamn

Bostadshus i två plan jämte garage, egen hörntomt på Genvägen i Mariehamn Bostadshus i två plan jämte garage, egen hörntomt på Genvägen i Mariehamn Presentation Möjligheternas hus med egen hörntomt på Genvägen 1 i populära Östernäs. Huset är uppfört 1978 på gjuten platta med

Läs mer

AKTIELÄGENHET VID ASKUDDSVÄGEN 2 C Hindersböle, Mariehamn

AKTIELÄGENHET VID ASKUDDSVÄGEN 2 C Hindersböle, Mariehamn AKTIELÄGENHET VID ASKUDDSVÄGEN 2 C Hindersböle, Mariehamn 3 rum & kök om ca 81m² Rymlig trea i norra stadsdelen Hindersböle, Mariehamn. Närhet till centrum via gång och cykelbanor samt goda bussförindelser.

Läs mer

Algutsrum 126 kvm. Pedantskött 1-plansvilla med vidbyggt och isolerat garage om ca 40 kvm.

Algutsrum 126 kvm. Pedantskött 1-plansvilla med vidbyggt och isolerat garage om ca 40 kvm. Algutsrum 126 kvm Pedantskött 1-plansvilla med vidbyggt och isolerat garage om ca 40 kvm. Pontuz Löfgren i Kalmar En för alla - alla för en. Kanske är det idag du finner den bostad som blir ditt nästa

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL AMHULTS BY

VÄLKOMMEN TILL AMHULTS BY AMHULTS BY GÖTEBORG Gatuvy över området VÄLKOMMEN TILL AMHULTS BY Det första jag tänkte när jag såg denna sydvästsluttning var, - Vilket härligt område! Här skulle det vara underbart att bo! Här har man

Läs mer

Äldre BOSTADSHUS med nyare garagebyggnad och rymlig verkstadsbyggnad samt åker

Äldre BOSTADSHUS med nyare garagebyggnad och rymlig verkstadsbyggnad samt åker Äldre BOSTADSHUS med nyare garagebyggnad och rymlig verkstadsbyggnad samt åker Presentation I Vargata by i Vårdö kommun ligger detta lantliga ställe med bostadshus, garage, verkstadsbyggnad och vedlider

Läs mer

GAVELLÄGENHET i centrum, 4 R+K, 113 m 2 med två balkonger och varmgarage på Nygatan 15 i Mariehamn

GAVELLÄGENHET i centrum, 4 R+K, 113 m 2 med två balkonger och varmgarage på Nygatan 15 i Mariehamn GAVELLÄGENHET i centrum, 4 R+K, 113 m 2 med två balkonger och varmgarage på Nygatan 15 i Mariehamn Presentation Läglig och stor fyrarummare i vån I, endast ½ trappa upp med en yta om ca 113 m 2 på Nygatan

Läs mer

MÄKLARHUSET LYCKSELE TIMMERVÄGEN 32B PARHUS NÄRA CENTRUM

MÄKLARHUSET LYCKSELE TIMMERVÄGEN 32B PARHUS NÄRA CENTRUM MÄKLARHUSET LYCKSELE TIMMERVÄGEN 32B PARHUS NÄRA CENTRUM RYMLIG VILLA MED ÖPPEN PLAN- LÖSNING! INTRODUKTION Välkommen till Timmervägen 32b HELENE JOHANSSON Trivsamt och rymligt parhus med öppen planlösning.

Läs mer

Snäppvägen. Län Uppsala Typ Kedjehus Kommun Håbo Storlek 93 m2 Område Västerängen Tillträde tidigast. enligt överenskommelse

Snäppvägen. Län Uppsala Typ Kedjehus Kommun Håbo Storlek 93 m2 Område Västerängen Tillträde tidigast. enligt överenskommelse Snäppvägen 27 Län Uppsala Typ Kedjehus Kommun Håbo Storlek 93 m2 Område Västerängen Tillträde tidigast Gatuadress Snäppvägen 27 enligt överenskommelse Fint kedjehus i populära Västerängen. Flexibel planlösning

Läs mer

trädgårdsstadsliv i Södra Hedvigslund kv Lobelian Älta Nacka

trädgårdsstadsliv i Södra Hedvigslund kv Lobelian Älta Nacka trädgårdsstadsliv i Södra Hedvigslund kv Lobelian Älta Nacka Blandad bebyggelse i Södra Hedvigslunds trädgårdsstad Ett bekvämt liv i trädgårdsstaden De första husen i Södra Hedvigslunds trädgårdsstad restes

Läs mer

Hossmo 149.6 kvm. Kvalitétsbyggt stenhus med mycket hög boendestandard och fantastisk planlösning.

Hossmo 149.6 kvm. Kvalitétsbyggt stenhus med mycket hög boendestandard och fantastisk planlösning. Hossmo 149.6 kvm Kvalitétsbyggt stenhus med mycket hög boendestandard och fantastisk planlösning. Pontuz Löfgren i Kalmar En för alla - alla för en. Kanske är det idag du finner den bostad som blir ditt

Läs mer

PRIS: 2 950 000 SEK PRISTYP: Högstbjudande. 220 Småhusenhet, helårsbostad för 1 2 familjer

PRIS: 2 950 000 SEK PRISTYP: Högstbjudande. 220 Småhusenhet, helårsbostad för 1 2 familjer Lomma Tjädervägen 7 På återvändsgata, i lugnt och trevligt villaområde, ligger denna välplanerade och rymliga enplansvilla. Här erbjuds tre sovrum, gästtoalett och badrum med bastu samt vardagsrum och

Läs mer

Välkommen till Trulsibrunnvägen 8B

Välkommen till Trulsibrunnvägen 8B Välkommen till Trulsibrunnvägen 8B TRULSIBRUNNVÄGEN 8B Byggår: 1992 Boarea: ca 122 m² Biarea: ca 20 m² Antal rum: 4 varav 3 sovrum Tomtarea: ca 715 m² Fastighetsbeteckning: Vellinge Höllviken 5:145 P-plats

Läs mer

CENTRUMLÄGENHET VID KÖPMANSGATAN 16 Mariehamn

CENTRUMLÄGENHET VID KÖPMANSGATAN 16 Mariehamn CENTRUMLÄGENHET VID KÖPMANSGATAN 16 Mariehamn 2 rum & kök om ca 76 m² Centrumlägenhet i andra våningen omfattande kök, vardagsrum, sovrum, hall, förråd och badrum. Fastigheten och lägenheten är renoverad

Läs mer

Färjestaden 144 kvm. En storslagen villa med en helt fantastisk utsikt över Kalmarsund.

Färjestaden 144 kvm. En storslagen villa med en helt fantastisk utsikt över Kalmarsund. Färjestaden 144 kvm En storslagen villa med en helt fantastisk utsikt över Kalmarsund. Pontuz Löfgren i Kalmar En för alla - alla för en. Kanske är det idag du finner den bostad som blir ditt nästa hem.

Läs mer

CENTRUMLÄGENHET VID ÅLANDSVÄGEN 19 Mariehamn

CENTRUMLÄGENHET VID ÅLANDSVÄGEN 19 Mariehamn CENTRUMLÄGENHET VID ÅLANDSVÄGEN 19 Mariehamn 3 rum & kök, ca 74 m² Gavellägenhet i första våningsplanet omfattande kök, vardagsrum, två sovrum, klädkammare, badrum och hall. Lägenheten är i gott skick

Läs mer

Backa Backadal 3. Län. Västra Gatuadress Backa Backadal 3. Kommun Mark Storlek 5.0 rum (3 sovrum) / 65 m² Område Öxabäck Tillträde tidigast

Backa Backadal 3. Län. Västra Gatuadress Backa Backadal 3. Kommun Mark Storlek 5.0 rum (3 sovrum) / 65 m² Område Öxabäck Tillträde tidigast Län Västra Gatuadress Götaland Kommun Mark Storlek 5.0 rum (3 sovrum) / 65 m² Område Öxabäck Tillträde tidigast Enligt överenskommelse www.hemverket.se - Sida 1 av 6 Beskrivning 1-plansvilla / fritidshus

Läs mer

Backa Backadal 3. Län. Västra Gatuadress Backa Backadal 3. Kommun Mark Storlek 5.0 rum (3 sovrum) / 65 m² Område Öxabäck Tillträde tidigast

Backa Backadal 3. Län. Västra Gatuadress Backa Backadal 3. Kommun Mark Storlek 5.0 rum (3 sovrum) / 65 m² Område Öxabäck Tillträde tidigast Län Västra Gatuadress Götaland Kommun Mark Storlek 5.0 rum (3 sovrum) / 65 m² Område Öxabäck Tillträde tidigast Enligt överenskommelse www.hemverket.se - Sida 1 av 6 Beskrivning 1-plansvilla / fritidshus

Läs mer

Brf. veidekkebostad.se

Brf. veidekkebostad.se 24 RADHUS, RYDEBÄCK, HELSINGBORG Brf havsbrisen NÄRA HEM veidekkebostad.se sov lite längre Hur underbart är det inte att vinna några minuter extra på morgonen? Och tänk så gott att hinna med frukost i

Läs mer

radhusidyll i Åkersberga Smedbyhöjden nära bad och golfbanor

radhusidyll i Åkersberga Smedbyhöjden nära bad och golfbanor radhusidyll i Åkersberga Smedbyhöjden nära bad och golfbanor villalivets kvalitéer med lägenhetsboendets bekvämlighet livskvalité i nybyggt hem På Smedby Skolväg, mitt i ett befintligt och uppvuxet villaområde

Läs mer