Avverkning på region Uppland

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Avverkning på region Uppland"

Transkript

1 Lokal information till skogsägare i Uppland Avs.: Korsnäs AB, Karl Kihlboms väg 11, Österbybruk Avverkning på region Uppland Östra Uppland Norra Uppland Henrik Larsson henrik.larsson@korsnas.com Södra Uppland Olov Hasselberg olov.hasselberg@korsnas.com Västra Uppland Avverkningsentreprenörer och produktionsledare samlade för att diskutera upplägget av ett utvecklingsprojekt. Från vänster: Sven Westerberg, Mats Ågren, Johan Blom, Stefan Karlsson, Anders Bergström, Kent Holmgren, Erik Nyström samt Jonas Nyström. Björn Håkansson bjorn.hakansson@korsnas.com Roland Nyström roland.nystrom@korsnas.com Köpverksamheten på region Uppland har ökat kraftigt de senaste åren. Det har medfört större krav på en väl fungerande avverkningsorganisation Produktionsledare Ansvariga produktionsledare på region Uppland är Anders Bergström och Johan Blom. Totalt sysselsätts 10 entreprenörsgrupper hela året och kompletteras vid behov med två extra grupper En förutsättning för ett bra resultat är kompetenta entreprenörer, säger Anders och konstaterar att samtliga entreprenörer är certifierade och har varit verksamma i många år. Kontinuerliga utbildningsinsatser i aptering och uppfölj- ning av utfört arbete är en garanti för skogsägaren Med hjälp av ett avancerat planeringssystem styrs avverkningsgrupperna på ett kostnadseffektivt sätt. Vid exempelvis stormfällningar så har vi dock en flexibel organisation tack vare tillgången på många resurser konstaterar Johan. Planerade aktiviteter Den planerade resan till Nässja plantskola i vår var vi tvungna att ställa in då tidpunkten för den nya giftfria behandlingen av plantor ändrades med kort varsel. Vi återkommer i höst med en ny inbjudan då vi förhoppningsvis även kan besöka den nya biobränslepannan i Gävle. Beklaglig felaktighet Förra numret av Korsnäs Informationsblad, som utkom i mars, uppstod en felaktighet i adressregistret. Detta medförde att ett antal skogsägare fick många exemplar i sin brevlåda. Vi beklagar uppriktigt den olägenhet detta medförde. Kommande utgåvor kommer vi att kontrollera noggrannare så att det inte ska inträffa igen.

2 Lokal information till skogsägare i Gästrikland Avs.: Korsnäs, Gävle Avverkning på skogens villkor Västra Gästrikland Sydöstra Dalarna Södra Gästrikland Sala Johanna Ydringer Sonny Kvist Mattias Johansson, förare på Ecolog. När Korsnäs avverkar, vare sig det är föryngringsavverkning eller gallring, anpassar vi naturligtvis utförandet efter skogsägarens önskemål. Utgångspunkten är bästa möjliga resultat till lägsta möjliga kostnad. Vi påstår inte att vi är bäst, men det är få som gör det bättre! säger Sonny Kvist, virkesköpare i Hedesunda. En förutsättning för ett bra resultat är kompetenta entreprenörer. Här presenterar vi en av Korsnäs fasta avverkningsgrupper. Teodor Bengtsson skogstjänst AB, som ägs och drivs av Teodor själv, startade Då hade Teodor arbetat åt sin far, som också han var entreprenör åt Korsnäs, under många år. Sedan 1996 har Teodor arbetat åt Korsnäs. Teodor äger två skördare, en Ponsse Ergo och en Ecolog 560 D, och en skotare, Ponsse Elk. Det finns även en underentreprenör som kör skotare efter en av skördarna. Teodor har fem anställda inklusive honom själv och en administratör. Gruppen har stor kunskap och lång erfarenhet så rutin saknas inte i det här gänget. Teodors maskiner kan köra på både föryngringsavverkning och gallring och är en eftertraktad entreprenör hos våra privata skogsägare. Företaget är certifierat och alla förare har Grönt Kort vilket borgar för att uppdragen blir utförda enligt de krav som finns. Gävle Årsunda/Valbo Owe Eriksson Entreprenörägaren Teodor Bengtsson. Att serva och jobba med maskinerna är en nödvändig syssla för en skogsentreprenör.

3 Lokal information till skogsägare i Hälsingland Avs.: Korsnäs, Box 25, Alfta Nu är vi nästan i mål efter stormen! Hälsingland (kontor i Alfta) Kjell-Åke Hammar Anders Lundberg Hälsingland och Härjedalen (kontor i Ljusdal) Bo Uddh Efter stormen Dagmar i julhelgen har vi städat vindfällen med alla resurser. Både våra entreprenörer på regionen men även med inlånade från andra regioner. Vi räknar med att vara klara med upparbetning och utkörning i slutet av juni. Planera för fortsättningen. Det är redan nu dags att börja planera för markberedning och plantering på de utsatta skogsfastigheterna. Normalt bör markberedningen ske till säsongen 2013 men om det är rätt förutsättningar kan man göra den redan i sommar. Trycket på beställningar av skogsplantor kommer säkert att bli stort, så kom ihåg att beställa i tid. Har du någon fröträdställning som blåste ikull kan den vara i behov av kompletteringsplantering. Ju tidigare, desto bättre, för gräset kommer ganska snabbt. Uppdatera skogsbruksplanen Har du haft stora stormskador på din fastighet är säkert skogsbruksplanen i behov av en revidering eller uppdatering. Det kan även vara aktuellt att kontrollera hur det är med stormförsäkring. Kontakt Ta gärna kontakt med din lokale virkesköpare om du behöver hjälp med planering och genomförande.

4 Lokal information till skogsägare i Östra Dalarna Avs.: Korsnäs, Yvradsvägen 39, Mora Nytt regionkontor med samlade resurser Mora, Sollerön Södra Venjan Norra Venjan För att samordna våra resurser och komma mer centralt i region Dalarna har vi under april flyttat från vårt kontor i Orsa till kontoret i Mora. Den 9 maj hade vi invigning av vårt nya regionkontor och öppet hus för skogsägare. En vacker vårdag, lite kyligt i luften men vi är glada att ett 60-tal skogsägare ville komma till oss på besök. Under dagen visade vi upp lokaler och presenterade Korsnäs medarbetare. Kolbullar och kaffe serverades och vi hade en tävling i gissa kottens vikt. Lenitha Liljeberg, köpare på Orsa-området, diskuterar ortofoto med fastighetsgränser med Kurt Karner, skogsägare från Skuttungsbyn. Kontakt Vi hoppas att alla ni som inte kunde komma under dagen vill komma vid annan tidpunkt. Ta gärna kontakt med någon av oss köpare så vi kan boka en tid. Staffan Jutterström Orsa, Ore Våmhus Lenitha Liljeberg Sören Nygårds Orsa Mora Östra Dan Flykt Borlänge Gagnef Leksand Västra Falu kommun Under dagen kom även en klass från Yrkeshögskolan i Älvdalen på besök. Mats Karlsson (t hö) berättade om Korsnäs planeringsprogram. Magnus Eriksson Tävlingen gissa kottens vikt vanns av Ingemar Olmats, skogsägare från Bonäs. Kottens vikt var 35 gram. På bilden ser vi fr vä Bengt Rask, Roland Prästhans och Bert Eriksson, samtliga skogsägare från Nusnäs.

5 Lokal information till skogsägare i Västra Dalarna Avs.: Korsnäs, Lindsberg 3 A, Malung Avverkning på skogens villkor Malung Vansbro Lima Transtrand Särna Idre Älvdalen Den här skogen är slutmålet för många skogsägare. Man lägger förutsättningarna för detta slutmål i ett välplanerat röjnings- och gallringsprogram Kalle Göransson Sören Nygårds Röjningen har oerhört stor påverkan på utvecklingen av din skog. Det är då du lägger grunden och skapar den framtida skogen. Att du röjer och hur du röjer påverkar ditt ekonomiska utfall väsentligt. Friställning Syftet med röjningen är att skapa utrymme för de träd som skall växa vidare och bilda ett homogent och tillräckligt grovt gallringsbestånd. Det är viktigt att de sparade träden får tillräckligt med plats att växa till i både grovlek och höjd. Det gäller att få igång den gröna fabriken för produktion av volym och kvalitet. Tidpunkt I normala fall röjs barrskog en gång vid 2 3 meters höjd. Då hinner stubbskott av björk inte växa i kapp barrträden och man slipper en extra röjning. Är det stor risk för älgskador bör skogen röjas något senare. På bördiga marker krävs dock ofta två röjningar, först en lövröjning med enkelställning av huvudplantorna och sedan en slutröjning. Tall är generellt mer känslig än gran för konkurrensen. Trädval Urvalet av kvarvarande stammar görs med tanke på kvalitet och tillväxtförutsättningar. Man tar bort krokiga, skadade och mycket kvistiga träd. Trädslagsvalet anpassas till markens förutsättningar. Gran gynnas på de bättre markerna och tall på de magrare markerna. På medelgoda marker eftersträvas blandbestånd av gran och tall. I fuktigare partier kan det med fördel lämnas en större andel lövträd. Lämpligt avstånd mellan de kvarvarande stammarna, efter röjning, är mellan 2 och 2,5 meter beroende på markens tillväxtförmåga. I ett välröjt bestånd ska en fullstor person kunna gå igenom obehindrat med utsträckta armar. Träden skall kunna utveckla en bra balans mellan krona och rotsystem och därmed bli tåligare i extrema vindar och vid stort snötryck. Dags att planera Den bästa tiden för röjning i vår region är för tall 15 maj 30 juli och för gran 1 augusti 30 september. Alltså hög tid att planera och boka röjning. Ta kontakt med någon av oss köpare så hjälper vi till med detta.

6 Lokal information till skogsägare i Örebro län, Västmanland och södra Dalarna Avs.: Korsnäs Frövi Skog, Frövi Skogsvården på region Frövi Målsättningen för regionens köpverksamhet är, förutom att förse industrin med virke, att skapa ett långsiktigt samarbete med dig som skogsägare. Framförhållning En viktig förutsättning för alla åtgärder är att det finns en uppdaterad skogsbruksplan och att skogsägaren tillsammans med vår köpare kommer överens om behoven när virkesaffären görs upp. Ta kontakt med din köpare för att få information vilka möjligheter till rabatt det finns när du vill skaffa en ny skogsbruksplan eller förnya den du redan har. Skogsvårdsansvarig Ansvarig för skogsvården när det gäller privata skogsägare är Göran Bergkvist. Det är stimulerande med skogsägarkontakter när föreslagna åtgärder är planerade i tid och väl genomtänkta, säger Göran och tillägger att uppdragen utförs efter samråd med skogsägaren och åtgärdena följs upp av kompetent personal. Korsnäs har ett långsiktigt samarbete med seriösa entreprenörer vilket gör att vi kan utföra uppdragen med fokus på pris och kvalité. För att garantera att utfört arbete överensstämmer med direktiven så görs, exempelvis vid plantering, kontroll av antalet plantor och att planteringspunkten är rätt vald. Vikten av att röja Återbeskogningen fungerar bra men rådet till skogsägarna är att röja betydligt mer. Röjning, utförd i rätt tid, kostar mindre och är grunden för bra tillväxt och lägre avverkningskostnader vid gallring, alltså bättre totalekonomi säger Göran. Röjningsuppdragen har ökat förhållandevis bra sedan starten för region Frövi. Men vi kan åta oss fler uppdrag avslutar Göran. Den bästa tiden för röjning är för tall 15 maj 30 juli och för gran 1 augusti 30 september. Alltså hög tid att planera och boka röjning. Kontakt Ta gärna kontakt med din köpare så att vi tillsammans kan se över behovet av röjning på fastigheten eller andra skogsskötselåtgärder. Fellingsbro Fredrik Ryd Ludvika, Smedjebacken, Fagersta & Norberg Mats Johnsson Närke Johan Karlhager Prodledare/Virkesköp Ljusnarsberg Ramsberg Frövi, Lindesberg Göran Bergkvist Hällefors, Nora, Karlskoga & Degerfors Jonas Kling Regionchef Vill man ha en sådan här storskog om 80 år så måste man röja som det är gjort i den här ungskogen, säger Göran Bergkvist.

7 Lokal information till skogsägare i Södermanland och Västmanland Avs.: Korsnäs Frövi Skog, Frövi Skogsvården på region Frövi Målsättningen för regionens köpverksamhet är, förutom att förse industrin med virke, att skapa ett långsiktigt samarbete med dig som skogsägare. Framförhållning En viktig förutsättning för alla åtgärder är att det finns en uppdaterad skogsbruksplan och att skogsägaren tillsammans med vår köpare kommer överens om behoven när virkesaffären görs upp. Ta kontakt med din köpare för att få information vilka möjligheter till rabatt det finns när du vill skaffa en ny skogsbruksplan eller förnya den du redan har. Skogsvårdsansvarig Ansvarig för skogsvården när det gäller privata skogsägare är Göran Bergkvist. Det är stimulerande med skogsägarkontakter när föreslagna åtgärder är planerade i tid och väl genomtänkta, säger Göran och tillägger att uppdragen utförs efter samråd med skogsägaren och åtgärdena följs upp av kompetent personal. Korsnäs har ett långsiktigt samarbete med seriösa entreprenörer vilket gör att vi kan utföra uppdragen med fokus på pris och kvalité. För att garantera att utfört arbete överensstämmer med direktiven så görs, exempelvis vid plantering, kontroll av antalet plantor och att planteringspunkten är rätt vald. Vikten av att röja Återbeskogningen fungerar bra men rådet till skogsägarna är att röja betydligt mer. Röjning, utförd i rätt tid, kostar mindre och är grunden för bra tillväxt och lägre avverkningskostnader vid gallring, alltså bättre totalekonomi säger Göran. Röjningsuppdragen har ökat förhållandevis bra sedan starten för region Frövi. Men vi kan åta oss fler uppdrag avslutar Göran. Den bästa tiden för röjning är för tall 15 maj 30 juli och för gran 1 augusti 30 september. Alltså hög tid att planera och boka röjning. Kontakt Ta gärna kontakt med din köpare så att vi tillsammans kan se över behovet av röjning på fastigheten eller andra skogsskötselåtgärder. Södermanland Dan Öhman Övergripande virkesköp Jonas Kling Regionchef Västmanland (utom Fagersta, Norberg och Sala) Fredrik Ryd Vill man ha en sådan här storskog om 80 år så måste man röja som det är gjort i den här ungskogen, säger Göran Bergkvist.

8 Lokal information till skogsägare i Falu kommun Avs.: Korsnäs, Box 103, Orsa Västra Gästrikland, Sydöstra Dalarna Östra Falu kommun Borlänge Gagnef Leksand Västra Falu kommun Den här skogen är slutmålet för många skogsägare. Man lägger förutsättningarna för detta slutmål i ett välplanerat röjnings- och gallringsprogram Röjningen har oerhört stor påverkan på utvecklingen av din skog. Det är då du lägger grunden och skapar den framtida skogen. Att du röjer och hur du röjer påverkar ditt ekonomiska utfall väsentligt. Friställning Syftet med röjningen är att skapa utrymme för de träd som skall växa vidare och bilda ett homogent och tillräckligt grovt gallringsbestånd. Det är viktigt att de sparade träden får tillräckligt med plats att växa till i både grovlek och höjd. Det gäller att få igång den gröna fabriken för produktion av volym och kvalitet. Tidpunkt I normala fall röjs barrskog en gång vid 2 3 meters höjd. Då hinner stubbskott av björk inte växa i kapp barrträden och man slipper en extra röjning. Är det stor risk för älgskador bör skogen röjas något senare. På bördiga marker krävs dock ofta två röjningar, först en lövröjning med enkelställning av huvudplantorna och sedan en slutröjning. Tall är generellt mer känslig än gran för konkurrensen. Trädval Urvalet av kvarvarande stammar görs med tanke på kvalitet och tillväxtförutsättningar. Man tar bort krokiga, skadade och mycket kvistiga träd. Trädslagsvalet anpassas till markens förutsättningar. Gran gynnas på de bättre markerna och tall på de magrare markerna. På medelgoda marker eftersträvas blandbestånd av gran och tall. I fuktigare partier kan det med fördel lämnas en större andel lövträd. Lämpligt avstånd mellan de kvarvarande stammarna, efter röjning, är mellan 2 och 2,5 meter beroende på markens tillväxtförmåga. I ett välröjt bestånd ska en fullstor person kunna gå igenom obehindrat med utsträckta armar. Träden skall kunna utveckla en bra balans mellan krona och rotsystem och därmed bli tåligare i extrema vindar och vid stort snötryck. Johanna Ydringer Magnus Eriksson Dags att planera Den bästa tiden för röjning i vår region är för tall 15 maj 30 juli och för gran 1 augusti 30 september. Alltså hög tid att planera och boka röjning. Ta kontakt med någon av oss köpare så hjälper vi till med detta. Det blir Skogens Dag i år igen! Den 1 september mellan i Rankhyttan, söder om Vika. Skogsstyrelsen arrangerar, i samarbete med en stor variation av skogliga intressenter. Korsnäs kommer naturligtvis att vara där för att visa hur skog blir till kartong. Vi har dessutom en aktivitet för alla åldrar, där du kan vinna priser. Väl mött!

9 Lokal information till skogsägare i Sala/Heby Avs.: Korsnäs AB, Hyttvägen 2, Sala Patrik på plats i Sala Södra Gästrikland, Nordöstra Västmanland Sala, Avesta, Heby Sonny Kvist sonny.kvist@korsnas.com Patrik Hellblom patrik.hellblom@korsnas.com Patrik Hellblom framför entrén till Korsnäs nya kontor i Sala. Korsnäs har funnits i 150 år. Vi har stor kunskap och lång erfarenhet av skogsskötsel. Målsättningen för Korsnäs är att finnas lokalt med stor kunskap om de lokala förutsättningarna för skogsbruk som finns i den trakt där du har din skog. Korsnäs nya kontor i Sala finns på Hyttgatan 2, i det som kallas Teknikhuset. Patrik Hellblom finns på plats sedan några månader och han hälsar alla skogsägare välkomna på besök. Ring gärna så vi kan bestämma en tid säger Patrik, jag är ofta ute till skogs så det kan vara svårt med oplanerade besök. uppdatera den man redan har. Man kan även diskutera och utvärdera de olika samarbetsavtal som Korsnäs erbjuder. Det finns mycket vi kan diskutera vid ett möte, så välkommen in på ett besök avslutar Patrik. En möjlighet Patrik ger en möjlighet för besökande skogsägare, förutom diskussioner om konkreta skogsskötseluppdrag, kunna gå in i fastighetsregistret och få ett ortofoto utskrivet över den egna fastigheten vid sitt besök. Andra möjligheter kan vara att diskutera hur man upprättar en skogsbruksplan om man nu inte har någon. Eller att Exempel på ett ortofoto med flera fastigheter. Grunden är ett sattelitfotografi med inritade fastighetsgränser från Lantmäteriet

Roland Nyström in på livet...

Roland Nyström in på livet... Lokal information till skogsägare i Uppland Avs.: Korsnäs AB, Karl Kihlboms väg 11, 748 30 Östebybruk Roland Nyström in på livet... Östra Uppland Norra Uppland Henrik Larsson 0295-24 44 65 henrik.larsson@korsnas.com

Läs mer

Därför vill vi vara din skogliga partner!

Därför vill vi vara din skogliga partner! Lokal information till skogsägare i Uppland Avs.: Korsnäs AB, Karl Kihlboms väg 11, 748 30 Österbybruk Därför vill vi vara din skogliga partner! Vi tror att vi har gemensamma intressen. Du vill att värdet

Läs mer

Inte rätt eller fel, men konsekvenser

Inte rätt eller fel, men konsekvenser Lokal information till skogsägare i Uppland Avs.: Korsnäs AB, Bruksgatan 18, 747 44 Gimo Inte rätt eller fel, men konsekvenser Det finns inget rätt eller fel när man bedriver skogsbruk, utan bara konsekvenser

Läs mer

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I NORRBOTTEN

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I NORRBOTTEN TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I NORRBOTTEN Norrbotten. Här kommer du framöver få lokal information om vad som är på gång hos BillerudKorsnäs i det område där du har din skog. Våren närmar sig Vilken avverkningsmässigt

Läs mer

Skogsvården på region Uppland

Skogsvården på region Uppland Lokal information till skogsägare i Uppland Avs.: Korsnäs AB, Karl Kihlboms väg 11, 748 30 Österbybruk Skogsvården på region Uppland Målsättningen för regionens köpverksamhet är, förutom att förse industrin

Läs mer

Bo Hjalmarson, vår regionchef, har samlat regionens personal på ett ställe.

Bo Hjalmarson, vår regionchef, har samlat regionens personal på ett ställe. Lokal information till skogsägare i Uppland Avs.: Korsnäs AB, Karl Kihlboms väg 11, 748 30 Östebybruk Samlat grepp Korsnäs region Uppland har nu samlat hela personalstyrkan i Österbybruk. Skärplingekontoret

Läs mer

Henrik Larsson in på livet... Fortsatt högtryck. Lokal information till skogsägare i Uppland. www.korsnas.com/skog

Henrik Larsson in på livet... Fortsatt högtryck. Lokal information till skogsägare i Uppland. www.korsnas.com/skog Lokal information till skogsägare i Uppland Henrik Larsson in på livet... Mitt namn är Henrik Larsson och jag är från och med i höst virkesköpare och kontaktperson hos Korsnäs inom distriktet Uppland Östra.

Läs mer

En kväll med OS-skytten Nathalie Larsson

En kväll med OS-skytten Nathalie Larsson Lokal information till skogsägare i Uppland Avs.: Korsnäs AB, Karl Kihlboms väg 11, 748 30 Östebybruk En kväll med OS-skytten Nathalie Larsson Ett 30-tal skogsägare kom och lyssnade på Nathalie Larsson

Läs mer

Nu kör Ohlsén Åkeri för Korsnäs

Nu kör Ohlsén Åkeri för Korsnäs Lokal information till skogsägare i Uppland Avs.: Korsnäs AB, Karl Kihlboms väg 11, 748 30 Österbybruk Nu kör Ohlsén Åkeri för Korsnäs Ohlsén Åkeri startades 1928 av John Einar Ohlsén och har därefter

Läs mer

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I NORRBOTTEN

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I NORRBOTTEN TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I NORRBOTTEN Nu är vintern här! För oss skogsbrukare är det bra när kylan kommer tidigt, helst innan snön lägger sig som ett isolerande täcke så att marken och skogsbilvägarna

Läs mer

SKOGSDAG tema bioenergi

SKOGSDAG tema bioenergi Lokal information till skogsägare i Uppland Avs.: Korsnäs AB, Karl Kihlboms väg 11, 748 30 Österbybruk SKOGSDAG tema bioenergi Östra Uppland Norra Uppland Korsnäs arrangerade en skogsdag den 30 september

Läs mer

Certifiering med hjälp av skogsbruksplan

Certifiering med hjälp av skogsbruksplan Lokal information till skogsägare i Uppland Avs.: Korsnäs AB, Karl Kihlboms väg 11, 748 30 Österbybruk Certifiering med hjälp av skogsbruksplan Korsnäs kunder blir allt mer intresserade av var skogsråvaran

Läs mer

NYTT UPPLÄGG MED NY REGION

NYTT UPPLÄGG MED NY REGION Lokal information till skogsägare i Gästrikland Avs.: BillerudKorsnäs, Karl Kihlboms väg 11, 748 30 Österbybruk NYTT UPPLÄGG MED NY REGION Men gamla sanningar gäller fortfarande. God planering, hårt arbete

Läs mer

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I NORRBOTTEN

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I NORRBOTTEN TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I NORRBOTTEN Gallra din skog i rätt tid Vid gallringen plockas oönskade stammar bort så att de som står kvar får chans att utvecklas till värdefulla träd. Gallringen ökar de

Läs mer

Skogsägaraktiviteter. Oavsett konjunktur... Lokal information till skogsägare i Uppland. www.korsnas.se/skog

Skogsägaraktiviteter. Oavsett konjunktur... Lokal information till skogsägare i Uppland. www.korsnas.se/skog Lokal information till skogsägare i Uppland Avs.: Korsnäs AB, Karl Kihlboms väg 11, 748 30 Österbybruk Skogsägaraktiviteter Östra Uppland Norra Uppland Henrik Larsson 0295-24 44 65 henrik.larsson@korsnas.com

Läs mer

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I REGION SYD

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I REGION SYD TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I REGION SYD med på sändlistan? Skicka din mejladress till kambium@ för Göran i pension Emil tar över Emil Arvidsson och Göran Bergkvist Göran Bergkvist, som är en av trotjänarna

Läs mer

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I REGION SYD

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I REGION SYD TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I REGION SYD Virkesaffärer året om Högsäsongen för virkesaffärer är här. "Före älgjakten" är ett klassiskt begrepp, många skogsägare vill göra affärerna innan början på oktober.

Läs mer

Trivsamma höstaktiviteter

Trivsamma höstaktiviteter Lokal information till skogsägare i Uppland Avs.: Korsnäs AB, Karl Kihlboms väg 11, 748 30 Östebybruk Trivsamma höstaktiviteter Under hösten har två jakter och en fiskedag genomförts i Uppland. De inbjudna

Läs mer

Premiär för resa till Elmia Wood

Premiär för resa till Elmia Wood Lokal information till skogsägare i Uppland Avs.: Korsnäs AB, Karl Kihlboms väg 11, 748 30 Östebybruk Premiär för resa till Elmia Wood Gimo Skärplinge Ett glatt gäng efter en bra dag på Elmia Wood, Jönköping.

Läs mer

En dag med utbyte av timmer och erfarenhet

En dag med utbyte av timmer och erfarenhet Lokal information till skogsägare i Uppland En dag med utbyte av timmer och erfarenhet Gimo Skärplinge För att åskådliggöra hur stocken kommer att sågas har Lars Ohlin spänt snören efter stocken. Då framgår

Läs mer

Fiske, jakt och ris...

Fiske, jakt och ris... Lokal information till skogsägare i Uppland Fiske, jakt och ris... Gimo För storfiskare behövs stora håvar. Nathalie Larsson och Henrik Larsson visar stolta upp sin fångst. Korsnäs har under hösten bjudigt

Läs mer

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I NORRBOTTEN

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I NORRBOTTEN TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I NORRBOTTEN När vi tittar tillbaka i backspegeln så här tre år efter sammanslagningen mellan Billerud och Korsnäs kan vi konstatera att det har varit en synnerligen händelserik

Läs mer

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I DALARNA MARS 2018

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I DALARNA MARS 2018 TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I DALARNA MARS 2018 V i organiserar för framtiden Drygt fem år har passerat sedan det nya företaget BillerudKorsnäs såg dagens ljus. Dessa fem år har varit en framgångssaga och

Läs mer

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I NORRBOTTEN NOVEMBER 2016

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I NORRBOTTEN NOVEMBER 2016 TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I NORRBOTTEN NOVEMBER 2016 Vi har förstärkt inköp och skoglig rådgivning med Leif Johansson som började som virkesköpare i augusti. Leif Johansson KALIX, ÖVERKALIX ÖVERTORNEÅ,

Läs mer

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I DALARNA

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I DALARNA TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I DALARNA Som ni kan läsa i Kambiums artikel Då och nu så har älgjakt funnits i Sverige under lång tid. Älgjaktens betydelse har gått från det att älgen har varit ett viktigt

Läs mer

Skogforsk gödslar med information

Skogforsk gödslar med information Lokal information till skogsägare i Uppland Avs.: Korsnäs AB, Bruksgatan 18, 747 44 Gimo Skogforsk gödslar med information I början av mars kom ett antal intresserade skogsägare till Uppsala för att lyssna

Läs mer

Kan det bli bättre? Vackert väder, en brasa och kokkaffe. En ögonblicksbild från Korsnäs fiskedag.

Kan det bli bättre? Vackert väder, en brasa och kokkaffe. En ögonblicksbild från Korsnäs fiskedag. Lokal information till skogsägare i Uppland Avs.: Korsnäs AB, Karl Kihlboms väg 11, 748 30 Östebybruk En tradition Vissa säger att när man gjort något i 10 år, då är det en tradition. Riktigt så många

Läs mer

Ett besök på pappersbruket

Ett besök på pappersbruket Ett besök på pappersbruket Morgonen den 26 januari åkte ett tjugotal skogsägare från Uppland till Korsnäs pappersbruk i Gävle. Dagen bjöd på fint väder och intresset var på topp bland deltagarna hela dagen.

Läs mer

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I DALARNA MAJ 2019

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I DALARNA MAJ 2019 TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I MAJ 2019 Hej! Nu är sommaren snart här och vi har fortsatt god efterfrågan på virke. Fortfarande befinner vi oss i en mycket bra konjunktur för svensk skogsindustri och svenskt

Läs mer

Intressant kväll samlade många

Intressant kväll samlade många Intressant kväll samlade många Ekonomi- och skattekvällarna som Korsnäs bjöd in till i april samlade ett 50-tal intresserade skogsägare. Katarina Mowits från LRF Konsult Skogsbyrån informerade om de nya

Läs mer

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I NORRBOTTEN

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I NORRBOTTEN TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I NORRBOTTEN Denna dagen, ett liv! Uttrycket, som är ett citat från filosofen och diktaren Thomas Thorild, användes flitigt av farbror Melker när han drabbades av både mot- och

Läs mer

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I SÖDRA SVEALAND SEPTEMBER 2018

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I SÖDRA SVEALAND SEPTEMBER 2018 TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I SÖDRA SVEALAND SEPTEMBER 2018 Hej! Nu är hösten här efter den varmaste sommaren i mannaminne. Ett väder som både ställt till stora problem med dåliga skördar, skogsbränder

Läs mer

PÅ 10 HJUL I SKOGEN. Det är vi som köper virket i Gästrikland. Lokal information till skogsägare i Gästrikland

PÅ 10 HJUL I SKOGEN. Det är vi som köper virket i Gästrikland. Lokal information till skogsägare i Gästrikland Lokal information till skogsägare i Gästrikland Avs.: BillerudKorsnäs, Karl Kihlboms väg 11, 748 30 Österbybruk PÅ 10 HJUL I SKOGEN För att kunna möta skogsbrukets krav på minskade körskador och dessutom

Läs mer

PATRIK, NY KÖPARE GÄSTRIKLAND

PATRIK, NY KÖPARE GÄSTRIKLAND Lokal information till skogsägare i Gästrikland Avs.: BillerudKorsnäs, Karl Kihlboms väg 11, 748 30 Österbybruk JOHAN, NY KÖPARE UPPLAND PATRIK, NY KÖPARE GÄSTRIKLAND Mitt namn är Johan Blom. Jag bor tillsammans

Läs mer

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I GÄSTRIKLAND MAJ 2016

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I GÄSTRIKLAND MAJ 2016 TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I GÄSTRIKLAND MAJ 2016 Nu är snart den sköna sommaren här då det finns extra mycket tid att njuta av sin skog och planera kommande åtgärder. Om du väljer att knyta ett samarbetsavtal

Läs mer

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I DALARNA MAJ 2018

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I DALARNA MAJ 2018 TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I DALARNA MAJ 2018 Hej! Nu börjar BillerudKorsnäs Skogs nya organisation att sätta sig. En av grundtankarna med omorganisationen var att förtydliga våra ansvarsområden. På så

Läs mer

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I REGION SYD MARS 2017

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I REGION SYD MARS 2017 TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I REGION SYD MARS 2017 uppmaning om att ta fram ett specifikt mål för just ditt skogsbruk. Det är viktigt att tänka igenom detta mål, även för dig som inte har någon skogsbruksplan.

Läs mer

LEVERANTÖRSJAKT SCANDIAÅSEN 2014

LEVERANTÖRSJAKT SCANDIAÅSEN 2014 Lokal information till skogsägare i Gästrikland Avs.: BillerudKorsnäs, Karl Kihlboms väg 11, 748 30 Österbybruk LEVERANTÖRSJAKT SCANDIAÅSEN 2014 Den 21 oktober bjöds det in till den årliga leverantörsjakten

Läs mer

Ett lyft för ditt skogsägande. Förvaltningsavtal

Ett lyft för ditt skogsägande. Förvaltningsavtal Ett lyft för ditt skogsägande. Förvaltningsavtal Förvaltningsavtal både tryggt, enkelt och utvecklande En överenskommelse som säkerställer att din skog sköts på bästa sätt, både ekonomiskt och miljömässigt.

Läs mer

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I DALARNA NOVEMBER 2018

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I DALARNA NOVEMBER 2018 TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I DALARNA NOVEMBER 2018 Hej! Vi närmar oss slutet på mörka november. Om bara några dagar tittar vi in i december och då känns det ofta lite ljusare, med snö på marken och julledigheter

Läs mer

Välkommen till en weekend i Dalarna

Välkommen till en weekend i Dalarna Välkommen till en weekend i Dalarna Helgen den 10 11 september 2011 går evenemanget Träffa Dalarna av stapeln. Det riktar sig till dig som är intresserad av att leva, arbeta och bo i Dalarna, men även

Läs mer

Jaktledare Ola Jansson drar förutsättningarna inför dagen. Det är vi som köper virket i Gästrikland

Jaktledare Ola Jansson drar förutsättningarna inför dagen. Det är vi som köper virket i Gästrikland Lokal information till skogsägare i Gästrikland Avs.: BillerudKorsnäs, Karl Kihlboms väg 11, 748 30 Österbybruk ÅRETS SKOGSÄGARJAKT Tisdagen den 22 oktober var det dags för den numera traditionella skogsägarjakten.

Läs mer

Ovanåkers kommun. Rättviks kommun. Ockelbo kommun Mora kommun. Borlänge kommun. Karta 7. Säters. kommun. Karta 6. Smedjebackens.

Ovanåkers kommun. Rättviks kommun. Ockelbo kommun Mora kommun. Borlänge kommun. Karta 7. Säters. kommun. Karta 6. Smedjebackens. 460000 480000 500000 520000 540000 560000 580000 600000 620000 640000 Nordanstigs Härjedalens Karta 1 6750000 6740000 Karta 3 6710000 Karta 13 Karta 7 Hedemora Säters Tierps Karta 10 Smedjebackens Karta

Läs mer

PLUS Förvaltning. gör det enkelt att vara skogsägare. www.scaskog.com

PLUS Förvaltning. gör det enkelt att vara skogsägare. www.scaskog.com PLUS Förvaltning gör det enkelt att vara skogsägare www.scaskog.com SCAs tjänst PLUS Förvaltning gör det enkelt att vara skogsägare. Utifrån dina mål hjälper SCA till med både planering och skötsel av

Läs mer

Ett enklare skogsägande

Ett enklare skogsägande Ett enklare skogsägande Tänk om du hade en egen skogvaktare......med full koll på när åtgärder ska göras i din skog. Någon som ser till att det blir gjort, och stämmer av med dig, så ofta du vill, så att

Läs mer

DIN NATURLIGA PARTNER

DIN NATURLIGA PARTNER 2.14 DIN NATURLIGA PARTNER Gallra klokt Du bestämmer hur din skog ska se ut i framtiden. Sidan 2 Vi köper ditt virke Presentation av BillerudKorsnäs virkesköpare. Sidan 4 Nya regler för samråd Skogsstyrelsen

Läs mer

Åtgärden som gör din skog mer värd. Ungskogsröjning

Åtgärden som gör din skog mer värd. Ungskogsröjning Åtgärden som gör din skog mer värd. Ungskogsröjning Röjning för en värdefull skog Vid röjning bestämmer du hur din skog ska se ut i framtiden. Du kan styra utvecklingen så att kvalitativa stammar gynnas

Läs mer

Kopparberg Län - Film Number : Församling/Parish List

Kopparberg Län - Film Number : Församling/Parish List Kopparberg Län - Number : Församling/Parish List 4002993 Lima församling 4015743 Norrbärke församling 4015744 Säfsnäs församling 4015753 Stora Skedvi församling 4171430 Aspeboda församling 4171431 Aspeboda

Läs mer

Upptäck Skogsvinge SKOGSVINGE ÄR EN PRODUKT FRÅN SCA SKOG

Upptäck Skogsvinge SKOGSVINGE ÄR EN PRODUKT FRÅN SCA SKOG Upptäck Skogsvinge SKOGSVINGE ÄR EN PRODUKT FRÅN SCA SKOG I generationer har vi sett skogen på samma sätt. Tills idag. nu revolutionerar vi metoden för att överblicka din skog. Med verktyget Skogsvinge

Läs mer

PM angående 10-årsdagen av stormen Gudrun och hur erfarenheterna av stormen har påverkat skogsbruket

PM angående 10-årsdagen av stormen Gudrun och hur erfarenheterna av stormen har påverkat skogsbruket Datum 2014-12-15 1(5) Skogsenheten Jonas Bergqvist jonas.bergqvist@skogsstyrelsen.se Tfn 036-35 93 25 PM angående 10-årsdagen av stormen Gudrun och hur erfarenheterna av stormen har påverkat skogsbruket

Läs mer

Kunskap och teknik som effektiviserar dina gallringar. Gallring

Kunskap och teknik som effektiviserar dina gallringar. Gallring Kunskap och teknik som effektiviserar dina gallringar. Gallring Gallring är en mycket viktig åtgärd i din skog. Genom att ta ut svaga och skadade träd och koncentrera tillväxten till de mest kvalitativa

Läs mer

Investeringskalkyler, föryngring

Investeringskalkyler, föryngring Investeringskalkyler, föryngring En investeringskalkyl görs för att beräkna lönsamheten av en investering i t.ex. en maskin eller en åtgärd. Föryngringskostnaden betraktas ofta som en investering som ger

Läs mer

Möjliga insatser för ökad produktion clas.fries@skogsstyrelsen.se Tall 80-100 år

Möjliga insatser för ökad produktion clas.fries@skogsstyrelsen.se Tall 80-100 år Möjliga insatser för ökad produktion clas.fries@skogsstyrelsen.se Tall 80-100 år Contortatall 15-20 år Tall 10 år Först en trailer SKA 15 (Skogliga konsekvensanalyser 2015) SKA 15 beskriver skogens utveckling

Läs mer

Korsnäs Din skogliga partner

Korsnäs Din skogliga partner Korsnäs Din skogliga partner Bilder berättar... Ur Korsnäs 150-åriga historia. 3 CTI-tekniken på väg... Ny teknik som ger bättre tillgänglighet när skogsbilvägarna har dålig bärighet. 4 Markberedning Grunden

Läs mer

Effektiv skogsskötsel projektgruppen

Effektiv skogsskötsel projektgruppen 1 Effektiv skogsskötsel projektgruppen 2 Nils Broman Norra Skogsägarna, Ordförande Dan Glöde Hargs Bruk Per Hazell Skogsstyrelsen Henrik Holmberg Södra Skogsägarna Lena Leonardsson Älvdalens Besparingsskog

Läs mer

Befolkning år efter summa förvärvs- och kapitalinkomst 2009

Befolkning år efter summa förvärvs- och kapitalinkomst 2009 Befolkning 20-64 år efter summa förvärvs- och kapitalinkomst 2009 Postnr Postort Låg inkomst Medellåg inkomst Medelhög inkomst Hög inkomst Personer Medelinkomst Medianinkomst 77010 FREDRIKSBERG 44 59 26

Läs mer

Prislista Södras Nycklar

Prislista Södras Nycklar 22 Prislista Södras Nycklar Produkter och tjänster för en värdefullare skog 2 Prislista Södras Nycklar Skogsförvaltning och skogsskötselavtal skogsförvaltning Med Södras skogsförvaltning sköts skogsfastigheten

Läs mer

Korsnäs Din skogliga partner

Korsnäs Din skogliga partner Korsnäs Din skogliga partner Gallringskvitto i praktiken Korsnäs gallringskvitto innehåller två delar, en beståndskarta och en beståndsbeskrivning och dessa beskriver hur din skog ser ut efter en gallring.

Läs mer

Ny teknik som ger dig snabbare betalt. Virkesmätning med skördare

Ny teknik som ger dig snabbare betalt. Virkesmätning med skördare Ny teknik som ger dig snabbare betalt. Virkesmätning med skördare Vid affärsformen virkesmätning med skördare mäts och registreras stammens m 3 fub-volym i skördarens dator redan vid avverkningen ute i

Läs mer

Hedemoraträffen & Daldansen. Arrangör Hedemora Pistolskytteklubb

Hedemoraträffen & Daldansen. Arrangör Hedemora Pistolskytteklubb Resultat från Hedemoraträffen & Daldansen den 15 & 16 juni år 2002 Arrangör Hedemora Pistolskytteklubb Vi tackar medverkande skyttar och önskar er en trevlig skjutsäsong och välkomna tillbaka nästa år.

Läs mer

Skogsbruksplan. Borlänge Kommun2011 Stora Tuna Borlänge Dalarnas län. Fastighet Församling Kommun Län. Ägare. Borlänge Kommun

Skogsbruksplan. Borlänge Kommun2011 Stora Tuna Borlänge Dalarnas län. Fastighet Församling Kommun Län. Ägare. Borlänge Kommun Skogsbruksplan Fastighet Församling Kommun Län Borlänge Kommun2011 Stora Tuna Borlänge Dalarnas län Ägare Borlänge Kommun Upprättad år Planen avser tiden Förrättningsman 2008 2011-2020 Rickard Larsson

Läs mer

TILLSAMMANS FÖRVERKLIGAR VI DIN DRÖMSKOG UPM SKOG

TILLSAMMANS FÖRVERKLIGAR VI DIN DRÖMSKOG UPM SKOG TILLSAMMANS FÖRVERKLIGAR VI DIN DRÖMSKOG UPM SKOG Vad behöver din skog? Vilket av exemplen påminner mest om din situation? Exemplen hjälper dig att hitta rätt servicenivå. Jag har inte gjort just några

Läs mer

EN KUNSKAPSKÄLLA FÖR ALLA SKOGSÄGARE

EN KUNSKAPSKÄLLA FÖR ALLA SKOGSÄGARE EN KUNSKAPSKÄLLA FÖR ALLA SKOGSÄGARE Utifrån de frågor, önskemål och ibland kritiska röster som nått oss under åren har vi fått en allt klarare bild av skogsägarens behov. Från detta unika skogsägarperspektiv

Läs mer

Infoträff i Älghult Här ska tallen frodas

Infoträff i Älghult Här ska tallen frodas Här ska tallen frodas Mera tall! Infoträff i Älghult Den 4 april ordnas en träff i Älghult dit alla som är intresserade av projektet är välkomna. Vi hoppas kunna engagera så många jägare och markägare

Läs mer

Björnträffen i Älvdalen

Björnträffen i Älvdalen Björnträffen i Älvdalen 2017-05-25 C 3 Std.Med Prispengar 1 Lars Hagman Hedemora PK 48 27 46 S 370:- 2 Andreas Ågren Fryksdalens PK 47 27 39 S 270:- 3 Jonatan Strid Ljusdals PSK 47 27 37 S 220:- 4 P-O

Läs mer

Röjning i barrskog. - en lönsam investering

Röjning i barrskog. - en lönsam investering Röjning i barrskog - en lönsam investering 2 röjning i barrskog röjning i barrskog 3 Röjning i rätt tid påverkar resultatet Röjning är en av de klokaste åtgärderna du kan göra i skogen. Genom att röja

Läs mer

Resultat från Orsarundan den 27 juli 2003

Resultat från Orsarundan den 27 juli 2003 Resultat från Orsarundan den 27 juli 2003 Klass 1C 1 Dan Halvardsson Älvdalens Psk 45 17 374:- B 2 Andreas Martinsson Falu Sport & Psk 41 22 232:- 3 Daniel Ax Salems Pk 40 20 144:- 4 Conny Magnusson Älvdalens

Läs mer

Dags att digitalisera! Information om digital-tv-övergången.

Dags att digitalisera! Information om digital-tv-övergången. Dags att digitalisera! Information om digital-tv-övergången. Fler kanaler att välja på. 1. Varför digital-tv? Varför digital-tv? Beslut av Sveriges riksdag Riksdagen har bestämt att hela Sverige ska gå

Läs mer

Avesta. Avesta bibliotek 7-24 maj Konsthallen, Kungsgatan 32, Avesta Mån - fre, kl. 9:00 18.00 Lör, kl. 10:00 14:00

Avesta. Avesta bibliotek 7-24 maj Konsthallen, Kungsgatan 32, Avesta Mån - fre, kl. 9:00 18.00 Lör, kl. 10:00 14:00 Avesta Avesta bibliotek 7-24 maj Konsthallen, Kungsgatan 32, Avesta Mån - fre, kl. 9:00 18.00 Lör, kl. 10:00 14:00 Krylbo bibliotek, 7-23 maj Åvestadalsskolan, Skolgatan 1, Krylbo Mån, kl. 13:00 18:00

Läs mer

Kontrollrapport 6 Hyreshus. Hyresområde

Kontrollrapport 6 Hyreshus. Hyresområde n 1 / 18 2001 Bostad 2080040 Elsborg, Östanfors, Lustigknopp m fl i Falu centrum 2080041 Slaggatan, Bergmästarg i Falu centrum 2080042 Åsgatan, Holmgatan, Falanhuset i Falu centrum n 2 / 18 2001 Butik

Läs mer

Björnträffen i Älvdalen

Björnträffen i Älvdalen Björnträffen i Älvdalen 2017-05-25 C 3 Std.Med Pris 1 Lars Hagman Hedemora PK 48 27 46 S 370:- 2 Andreas Ågren Fryksdalens PK 47 27 39 S 270:- 3 Jonatan Strid Ljusdals PSK 47 27 37 S 220:- 4 P-O Andersson

Läs mer

1922 Första loppet och målområdesbiljett.

1922 Första loppet och målområdesbiljett. Grundaren 1522 Gustav Anders Vasa. Pers. 1922 Första loppet och målområdesbiljett. 1922 Segraren Ernst Alm. 1922 Målområdet. 1928 Sven Utterström. 1929 P.E. Eriksson. 1938 Erik Larsson. 1950 Mora Nisse.

Läs mer

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping Tfn 036-15 50 00 www.jordbruksverket.se

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping Tfn 036-15 50 00 www.jordbruksverket.se Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping Tfn 036-15 50 00 www.jordbruksverket.se ISSN 1102-0970 Statens jordbruksverks beslut om smittförklaring med anledning av

Läs mer

Falu C; Elsborg, Östanfors, Lustigknopp m fl Bostad. Falu C; Slaggatan, Bergmästarg Bostad. Falu C; Åsgatan, Holmgatan, Falanhuset Butik

Falu C; Elsborg, Östanfors, Lustigknopp m fl Bostad. Falu C; Slaggatan, Bergmästarg Bostad. Falu C; Åsgatan, Holmgatan, Falanhuset Butik Sida: 1 ( 7 ) 2001 2080040 Falu C; Elsborg, Östanfors, Lustigknopp m fl 2080041 Falu C; Slaggatan, Bergmästarg 2080042 Falu C; Åsgatan, Holmgatan, Falanhuset 2001 2080042 Falu C; Åsgatan, Holmgatan, Falanhuset

Läs mer

Naturhänsyn vid avverkningsuppdrag

Naturhänsyn vid avverkningsuppdrag Naturhänsyn vid avverkningsuppdrag SCA SKOG www.scaskog.com Hur mycket naturhänsyn vill du lämna? Vid alla avverkningar måste man följa de bestämmelser om naturhänsyn som finns i skogsvårdslagen. Men kanske

Läs mer

Företagsklimatet i Falu kommun 2017

Företagsklimatet i Falu kommun 2017 Företagsklimatet i Falu kommun 2017 Om undersökningen Metod: webbenkät, postal enkät och telefonintervjuer under perioden januari-april 2017 Lokalt företagsklimat 2017 Falu kommun Primär målgrupp: Företag

Läs mer

RESULTATLISTA KOPPARKNALLEN

RESULTATLISTA KOPPARKNALLEN KOPPARKNALLEN 2012-09-23 Falu Sport- och Pistolskytteklubb vill härmed tacka alla; 87 (91) deltagare från 23 (23) klubbar för sina 188 (180) starter - samt givetvis alla funktionärer och sponsorer för

Läs mer

Tips och råd för skogsägare och skogsvårdsföretagare en handledning från Skogforsk

Tips och råd för skogsägare och skogsvårdsföretagare en handledning från Skogforsk ATT KÖPA OCH SÄLJA SKOGS- VÅRDSTJÄNSTER Tips och råd för skogsägare och skogsvårdsföretagare en handledning från Skogforsk 1 Skogforsk Stiftelsen Skogsbrukets Forskningsinstitut arbetar för ett långsiktigt,

Läs mer

Till Hudiksvall 13/11 Miljötingbussen lämnar Centralskolan kl.14.15, ankommer till Hudiksvall 18.30

Till Hudiksvall 13/11 Miljötingbussen lämnar Centralskolan kl.14.15, ankommer till Hudiksvall 18.30 Hälsingland: Viktigt att vara på plats 10 minuter tidigare än utsatt tid, den chartrade Miljötings-bussen avgår den utsatta tiden. Alla som åker med X-trafik i någon form kommer få ett resebevis utskickat

Läs mer

EN E-BOK AV VIRKESBÖRSEN. Mail: Telefon:

EN E-BOK AV VIRKESBÖRSEN. Mail: Telefon: VIRKESBÖRSENS 10 TIPS FÖR EN LÖNSAMMARE VIRKESAFFÄR EN E-BOK AV VIRKESBÖRSEN WWW.VIRKESBORSEN.SE Mail: info@virkesborsen.se Telefon: 08339944 OM VIRKESBÖRSEN Virkesbörsens vision är att rätt virke ska

Läs mer

Trygga din skogs framtid. Återväxt/plantering

Trygga din skogs framtid. Återväxt/plantering Trygga din skogs framtid. Återväxt/plantering När skogen avverkas ska den ersättas med ny. Vid föryngringen lägger du grunden till det nya beståndet. Du har då stora möjligheter att forma skogen och skapa

Läs mer

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk Jönköping, tel: telefax:

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk Jönköping, tel: telefax: Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping, tel: 036-15 50 00 telefax: 036-19 05 46 ISSN 1102-0970 Statens jordbruksverks föreskrifter om smittförklaring med anledning

Läs mer

Ett enklare skogsägande

Ett enklare skogsägande Ett enklare skogsägande Tänk om du hade en egen skogvaktare... Din skog är ett levande system, som med rätt omsorg och skötsel växer på det sätt du vill. Med Siljan Skog får du noga planerade åtgärder,

Läs mer

Skogsägande på nya sätt

Skogsägande på nya sätt Skogsägande på nya sätt Sätt guldkant på arbete och ledighet I din egen skog har du plats för såväl fritidsintressen som ett stabilt sparande åt kommande generationer. Nu har du som privatperson chans

Läs mer

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk Jönköping, tel: telefax:

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk Jönköping, tel: telefax: Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping, tel: 036-15 50 00 telefax: 036-19 05 46 ISSN 1102-0970 Statens jordbruksverks beslut om smittförklaring med anledning

Läs mer

Skogsstyrelsens författningssamling

Skogsstyrelsens författningssamling Skogsstyrelsens författningssamling ISSN 0347-5212 Skogsstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om ändring i skogsstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (SKSFS 1993:2) till 10, 14, och 30 skogsvårdslagen

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Dalarnas län i slutet av februari 2012

Mer information om arbetsmarknadsläget i Dalarnas län i slutet av februari 2012 2012-03-14 Mer information om arbetsmarknadsläget i Dalarnas län i slutet av februari 2012 Omsättningen till arbete minskar men är på samma nivå som i januari Under februari påbörjade drygt 1 394 av alla

Läs mer

Stockholm

Stockholm Stockholm 2013.10.13 Exkursion Sollentuna Häradsallmänningen Jägmästare Thies Eggers från Skogssällskapet och ansvarig förvaltare visade oss runt på Häradsallmänningen. I förvaltningen ingår hela cykeln

Läs mer

Skogen Tiden. På Brånstrands familjelantgård får Du uppleva skogen under lokala förhållanden.vårt

Skogen Tiden. På Brånstrands familjelantgård får Du uppleva skogen under lokala förhållanden.vårt Skogen Tiden På Brånstrands familjelantgård får Du uppleva skogen under lokala förhållanden.vårt mål idag är att bruka skogen så att det naturliga kretsloppet störs så lite som möjligt. Ta del av skogens

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Dalarnas län i slutet av juli 2012

Mer information om arbetsmarknadsläget i Dalarnas län i slutet av juli 2012 2012-08-17 Mer information om arbetsmarknadsläget i Dalarnas län i slutet av juli 2012 Fler till arbete än för ett år sedan Under juli påbörjade drygt 1 500 av alla som var inskrivna vid Arbetsförmedlingen

Läs mer

Prislista Södras plantor 2015

Prislista Södras plantor 2015 Prislista Södras plantor 2015 2 PRISLISTA PLANTOR Södras plantprislista 2015 Inom Södra har vi 50 års erfarenhet av plantproduktion och vi satsar stora resurser på forskning och utveckling för att kunna

Läs mer

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping Tfn 036-15 50 00 www.jordbruksverket.se

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping Tfn 036-15 50 00 www.jordbruksverket.se Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping Tfn 036-15 50 00 www.jordbruksverket.se ISSN 1102-0970 Statens jordbruksverks beslut om smittförklaring med anledning av

Läs mer

RESULTATLISTA KOPPARKNALLEN

RESULTATLISTA KOPPARKNALLEN RESULTATLISTA KOPPARKNALLEN 2008-09-14 Falu Sport- och Pistolskytteklubb vill härmed tacka alla deltagare och funktionärer för sina insatser. Foto: Hans Hedström Standardmedaljer: Vapengrupp Silver Brons

Läs mer

Fastighetsförteckning tillhörande detaljplan för, Idre Himmelfjäll, Skidområde, (del av Foskros 10:6), Älvdalens kommun, Dalarnas län.

Fastighetsförteckning tillhörande detaljplan för, Idre Himmelfjäll, Skidområde, (del av Foskros 10:6), Älvdalens kommun, Dalarnas län. 1 Fastighetsförteckning tillhörande detaljplan för, Idre Himmelfjäll, Skidområde, (del av Foskros 10:6), Älvdalens kommun, Dalarnas län. Fastigheter inom planområdet Foskros 10:6 Vika Skogsutveckling AB

Läs mer

Stormen Dagmar fällde 4-5 miljoner skogskubikmeter från Mälardalen i söder till Jämtland och Västernorrland i norr

Stormen Dagmar fällde 4-5 miljoner skogskubikmeter från Mälardalen i söder till Jämtland och Västernorrland i norr PM 1(5) Datum 2012-01-11 Diarienr 2012/121 Clas Fries Box 284, 901 06 Umeå clas.fries@skogsstyrelsen.se Tfn 090-158314 Stormen Dagmar fällde 4-5 miljoner skogskubikmeter från Mälardalen i söder till Jämtland

Läs mer

Skogsbruksplan. Planens namn Rovalds 1:13, Isome 1:31. Planen avser tiden Fältarbetet utfört under Planen upprättad av 2015-2024 2015-09-07

Skogsbruksplan. Planens namn Rovalds 1:13, Isome 1:31. Planen avser tiden Fältarbetet utfört under Planen upprättad av 2015-2024 2015-09-07 Skogsbruksplan Planens namn Rovalds 1:13, Isome 1:31 Planen avser tiden Fältarbetet utfört under Planen upprättad av Referenskoordinat (WGS84) 2015-2024 2015-09-07 Thomas Johansson Lat: 57 26' 24.95" N

Läs mer

VA web. VA web är ett etablerat nyckeltalsverktyg för planering, uppföljning, värdering och statistikhantering inom vatten och avloppsverksamhet.

VA web. VA web är ett etablerat nyckeltalsverktyg för planering, uppföljning, värdering och statistikhantering inom vatten och avloppsverksamhet. är ett etablerat nyckeltalsverktyg för planering, uppföljning, värdering och statistikhantering inom vatten och avloppsverksamhet. syftar främst till att stödja förvaltning och utveckling av verksamheter

Läs mer

RAMSBERGS PISTOL & SPORTSKYTTEKLUBB

RAMSBERGS PISTOL & SPORTSKYTTEKLUBB RAMSBERGS PISTOL & SPORTSKYTTEKLUBB RAMSBERGSTRÄFFEN FÄLTSKJUTNING 30:de gången 27 APRIL 2003 200 starter. Vi tackar alla skyttar som trotsade vädret och hjälpte oss till en lyckad tävling. Gränser för

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Dalarnas län i slutet av augusti månad 2012

Mer information om arbetsmarknadsläget i Dalarnas län i slutet av augusti månad 2012 2012-09-12 Mer information om arbetsmarknadsläget i Dalarnas län i slutet av augusti månad 2012 Färre till arbete än för ett år sedan Under augusti påbörjade drygt 1 400 av alla som var inskrivna vid Arbetsförmedlingen

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Dalarnas län i mars 2015

Arbetsmarknadsläget i Dalarnas län i mars 2015 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Jan Sundqvist Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Dalarnas län i mars 2015 Fått arbete I mars fick 1 455 inskrivna vid Arbetsförmedlingen arbete. I mars för ett

Läs mer