Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (21) Arbetsmarknadsenheten, Arlöv kl. 17:00-19:50

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (21) Arbetsmarknadsenheten, Arlöv kl. 17:00-19:50"

Transkript

1 Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (21) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Arbetsmarknadsenheten, Arlöv kl. 17:00-19:50 Inger Borgenberg (S), ordförande Bo Lindqvist (V) Ann-Christine Elmström (M) Awaz Modaber (MP) Owe Håkansson(C) Cecilia Wollmér (S) Lars-Anders Espert (SD) Lisbeth Jönsson (SD) Ulla Jinneland (M), tjg. ers. för Mia Eldh-Holmqvist (M) Lisbeth Jensen (S) Uno Törringer (C) Ruth Palm (SD) Malin Lövdahl, sekreterare Lars Wästberg, socialchef Lena Lundgren, avdelningschef Sara Österberg, utvecklingsstrateg Anna Näslund, utredningssekreterare Monika Skowronski Amaral, enhetschef 36 Petra Strandkvist, arbetsmarknadssekreterare 36 Armin Mehmedagic, arbetsmarknadssekreterare 36 Ulrika Sörell, samordnare 36, Ali Rahimipour, ungdomslots 36 Andreas Nilsson, ungdomslots 36 Uliana Hellberg, utredningssekreterare 36, Göran Nilsson, handledare 36 Cecilia Wollmér (S) Justeringens plats och tid Kansliet, 23 juni 2016 Paragrafer Underskrifter: Sekreterare _ Malin Lövdahl Ordförande Justerande Inger Borgenberg Cecilia Wollmér ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ Socialnämnden Sammanträdesdatum Anslaget uppsatt den Anslaget tas ner den Förvaringsplats för protokollet Underskrift Socialnämndens arkiv _ Eva Andersson

2 Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 2 (21) 36 Rundvandring och information om Arbetsmarknadsenheten Sammanträdet inleds med rundvandring i arbetsmarknadshetens lokaler samt presentation av verksamheten.

3 Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 3 (21) 37 Upprop och val av justerare att utse Cecilia Wollmér (S) att jämte ordföranden justera dagens protokoll. Justeringen ska äga rum i Medborgarhuset, Arlöv, den 23 juni 2016.

4 Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 4 (21) 38 Information om försörjningsstödet Avdelningschef Lena Lundgren informerar om försörjningsstödet i Burlövs kommun.

5 Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 5 (21) SN/2016: Tillsynsplan avseende kontroll av serveringstillstånd, detaljhandel/servering av folköl, tobak samt handel med receptfria läkemedel i Burlövs kommun, under år Sammanfattning Staten, genom Folkhälsomyndigheten och Länsstyrelsen förordar kommunernas skyldighet att utföra tillsyn enligt alkohollagen och tobakslagen. Kommunerna ska enligt lagen om handel med vissa receptfria läkemedel kontrollera efterlevnaden av regelverket och Läkemedelsverket har fått det övergripande tillsynsansvaret och sanktionsmöjligheterna. I alkohollagen 9 kap. 2 anges: Kommunen och polismyndigheten har tillsyn över efterlevnaden av de bestämmelser som gäller för servering av alkoholdrycker. Kommunen och polismyndigheten har också tillsyn över detaljhandel med folköl. Kommunen ska upprätta en tillsynsplan som ska ges in till Länsstyrelsen. Avseende försäljningen av läkemedel ska kommunen kontrollera att handlare, förutom apoteken, som säljer receptfria läkemedel efterlever kraven enligt lagen om handel med vissa receptfria läkemedel. Huvudinriktningen för tillsynsplanen ska vara tillsyn av åldersgräns, ordning, nykterhet samt märkning av tobaksvaror och reklam. Målet är att varje tillståndshavare-/näringsidkare skall få minst ett tillsynsbesök per år. Gemensam tillsyn bör ske tillsammans med polis, skatteverket och vid behov miljökontoret samt räddningstjänst en gång per år. Sammansättningen av myndigheter kan se olika ut beroende på behovet. Vilka tillståndshavare/näringsidkare som besöks vid den gemensamma tillsynen bestäms utifrån eventuellt inkomna anmälningar, tidigare tillsyn samt de som har öppet till kl Socialnämndens arbetsutskott behandling av ärendet Socialnämndens arbetsutskott föreslår socialnämnden besluta att anta tillsynsplan avseende kontroll av serveringstillstånd, detaljhandel/servering av folköl, tobak samt handel med receptfria läkemedel i Burlövs kommun, under år , enligt i ärendet redovisat förslag.

6 Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 6 (21) Forts. 39 Socialnämndens behandling av ärendet att anta tillsynsplan avseende kontroll av serveringstillstånd, detaljhandel/servering av folköl, tobak samt handel med receptfria läkemedel i Burlövs kommun, under år , enligt i ärendet redovisat förslag.

7 Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 7 (21) SN/2016: Revidering av riktlinjer för alkoholserveringstillstånd Sammanfattning Ett övergripande mål för folkhälsan och samhällets alkoholpolitik är att begränsa konsumtionen av alkohol, och motverka skador och andra olägenheter. Det är ett samhälls-intresse att det finns restauranger där människor kan samlas, äta, dricka och umgås både till vardags och till fest. I samverkan med restaurangägarna vill kommunen utveckla goda restaurangmiljöer och skapa bra förutsättningar för krögarna att konkurrera på lika villkor. Kommunen ska tillhandahålla information om alkohollagen samt utforma riktlinjer för tillämpningen. Riktlinjerna ska utgöra en information till den som önskar servera alkoholdrycker. Syftet med riktlinjerna är att komplettera och anpassa alkohollagens be-dömningsgrunder (8 kap. 9 alkohollagen (2010:1622) ). Varje ansökan ska prövas individuellt. Beslut enligt alkohollagen ska vara objektiva och inte diskriminerande, rättssäkra och följa kraven på likabehandling, förutsebara och baserade på lagstiftningen. Det ska vara möjligt att i förväg bedöma om det går att få ett tillstånd. Burlövs kommuns riktlinjer för alkoholserveringstillstånd tar särskilt fasta på vad som ska gälla beträffande ansvarsfull alkoholservering, risken för olägenheter i fråga om ordning och nykterhet eller särskild risk för människors hälsa, serveringstider, villkor, diskriminering, uteserveringar, tillfälliga tillstånd, serveringslokalens beskaffenhet, tillsyn och återkallelse av tillstånd. Socialnämndens arbetsutskotts behandling av ärendet Socialnämndens arbetsutskott föreslår socialnämnden besluta att godkänna i ärendet redovisat förslag till revidering av riktlinjer för alkoholserverings-tillstånd, samt överlämna detta till kommunfullmäktige för fastställande. Socialnämndens behandling av ärendet att godkänna i ärendet redovisat förslag till revidering av riktlinjer för alkoholserverings-tillstånd, samt överlämna detta till kommunfullmäktige för fastställande.

8 Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 8 (21) SN/2016: Handlingsplan för samverkan mot hot och våld i nära relationer Sammanfattning Handlingsplanen är en revidering av Handlingsplan för samverkan mot hot och våld i nära relationer inom Burlövs kommun som togs fram under år 2010 inom ramen för Socialförvaltningens projekt Familjefrid. Med stöd av utvecklingsmedel från Socialstyrelsen har kartläggning och framtagande av en handlingsplan avseende våld i nära relationer skett under vintern 2015/2016. Den övergripande målsättningen för arbetet med handlingsplanen är att utveckla och stärka samverkan på området hot och våld i nära relationer inom kommunen genom en gemensam handlingsplan. Handlingsplanen syftar till att vara ett stödjande och vägledande dokument i arbetet med övergripande samverkan inom Burlövs kommun på området hot och våld i nära relationer. Handlingsplanen avser att se till så att berörda aktörer har fungerande och aktuella rutiner för samverkan, utvecklingsområden att arbeta med och fastställda mål att arbeta mot. Handlingsplanen avser den övergripande samverkan och ej samverkan gällande enskilda ärenden. Arbetet har delats in i fem områden. För att förtydliga vad de övergripande målen för respektive område innebär, och göra det möjligt att uppnå målen, har arbetet delats in i aktiviteter. I varje aktivitet anges hur/vad aktiviteten gäller, när aktiviteten ska genomföras och följas upp samt vem/vilka som ansvarar för aktiviteten. Socialnämndens arbetsutskotts behandling av ärendet Socialnämndens arbetsutskott föreslår socialnämnden besluta att anta handlingsplan för samverkan mot hot och våld i nära relationer, samt att överlämna handlingsplanen till samtliga nämnder samt kommunfullmäktige, för kännedom. Socialnämndens behandling av ärendet att anta handlingsplan för samverkan mot hot och våld i nära relationer, samt att överlämna handlingsplanen till samtliga nämnder samt kommunfullmäktige, för kännedom.

9 Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 9 (21) SN/2016: Avveckling av stiftelsen "Hans Hanssons fond" Sammanfattning Förvaltaren, Burlövs Kommun, anser att det inte längre går att uppfylla stiftelsen Hans Hanssons fonds ändamål då värdet av tillgångarna att tillgå aldrig har varit i närheten att uppnå ett gränsbelopp som motsvarat 10 prisbasbelopp sedan stiftelsen startade år 1945 i form av ett testamente. Idag uppgår stiftelsens tillgångar till 13,028,59kr samtidigt som den saknar skulder. Då det under de senaste 5 åren framgått att det inte har funnits tillräckligt med intresse eller avkastning att främja sitt ändamål, anser Burlövs Kommun att avkastningen och kapitalet bättre gynnar ett annat, men liknande, ändamål. Då den ursprungliga stiftelsens ändamål var att den årliga ränteavkastningen skulle utbetalas till Burlövs Ålderdomshem och dess intagna pensionärer, förslagsvis till festligheter eller andra tillfällen som föreståndaren finner lämpligt, så har förvaltaren beslutat att avkastningen och kapitalet endast gynnar ändamålet i vård och äldreomsorgen i Burlövs Kommun. Detta beror på att dåtidens verksamhet (Burlövs Ålderdomshem) idag är under socialförvaltningens ansvar under verksamheten Vård och Äldreomsorgen i Burlövs Kommun. Socialnämndens arbetsutskotts behandling av ärendet Socialnämndens arbetsutskott föreslår socialnämnden besluta att förespråka att de samlade tillgångarna i Minne av Hans Hanssons fond överförs till kommunen som en gåva, samt att pengarna tillfaller vård och äldreomsorgen, samt att vård och äldreomsorgen lämnar rapport till nämnden hur pengarna har nyttjats. Socialnämndens behandling av ärendet att förespråka att de samlade tillgångarna i Minne av Hans Hanssons fond överförs till kommunen som en gåva, samt att pengarna tillfaller vård och äldreomsorgen, samt att vård och äldreomsorgen lämnar rapport till nämnden hur pengarna har nyttjats.

10 Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 10 (21) 43 Avveckling av Anders Stjernquists fond Sammanfattning Kommunstyrelsen beslutade den 26 oktober 2015, 162 att avveckla stiftelsen Minne av Anders Stjernquist fond samt att ge kommunledningskontoret i uppdrag att genomföra avvecklingen. Skälet till avvecklingen är att stiftelsens avkastning är så låg att den under de senaste fem åren inte kunnat främja sitt ändamål. Värdet av tillgångarna att tillgå har aldrig varit i närheten att uppnå ett gränsbelopp som motsvarat 10 prisbasbelopp sedan stiftelsen startade år 1995 i form av en donation på 10,000kr. Idag uppgår stiftelsens tillgångar till 12,450 kr samtidigt som den saknar skulder. Då det under de senaste 5 åren framgått att det inte har funnits tillräckligt med intresse eller avkastning att främja sitt ändamål, anser Burlövs Kommun att avkastningen och kapitalet bättre gynnar ett annat, men liknande, ändamål. Då den ursprungliga stiftelsens ändamål var att hjälpa underåriga, bosatta i Burlövs Kommun med medfött handikapp, så har stipendieförvaltaren beslutat att avkastningen och kapitalet bäst gynnar ändamålet i Korttids & Fritids Lillevång under avdelningen Funktionsnedsättning och LSS i Burlövs Kommun. Detta val beror på att denna verksamhet tar hand om minderåriga med sina 5 övernattningsrum, lekrum och aktivitetsrum samt bl.a. hjälper barn med medfött handikapp med läxläsning, sociala aktiviteter och har en klar målsättning att ge barn och ungdomar en trygghet, möjlighet till utveckling och ett bidragande med ett socialt nätverk. Förvaltningens förslag innebär att Korttids/fritids vill använda pengarna för att sätta guldkant på tillvaron för barnen. De vill boka en stuga för en lägervecka/äventyrsvecka, besöka Tivoli och Tosselilla, grilla korv och köpa glass. Lägerveckan är en chans att känna sig som alla andra barn och ungdomar, utifrån sina egna förmågor samt möjlighet att skaffa nya kompisar. Socialnämndens arbetsutskotts behandling av ärendet Socialnämndens arbetsutskott föreslår socialnämnden besluta att förespråka att de samlade tillgångarna i Minne av Anders Stjernquist fond överförs till kommunen som en gåva, samt att pengarna tillfaller Korttids/fritids på Lillevång för att kunna utföra utflykter och aktiviteter med barnen, samt att Korttids/fritids på Lillevång lämnar rapport till nämnden hur pengarna har nyttjats.

11 Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 11 (21) Forts. 43 Socialnämndens behandling av ärendet att förespråka att de samlade tillgångarna i Minne av Anders Stjernquist fond överförs till kommunen som en gåva, samt att pengarna tillfaller Korttids/fritids på Lillevång för att kunna utföra utflykter och aktiviteter med barnen, samt att Korttids/fritids på Lillevång lämnar rapport till nämnden hur pengarna har nyttjats.

12 Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 12 (21) SN/2016:58 44 Äldreplan, reviderad Sammanfattning Motion väcktes i februari 2012 om en äldreplan. Kommunala pensionärsrådet ställde sig bakom motionen i mars samma år och socialnämnden ställde sig bakom motionen i maj I augusti samma år fattade kommunfullmäktige beslut om att uppdra åt socialförvaltningen att, i nära samverkan med övriga berörda nämnder och aktörer inleda arbetet med att utarbeta en äldreplan för Burlövs Kommun. Socialnämnden överlämnar den 3 mars 2016, 17, förslag till äldreplan för fullmäktiges fastställande. Kommunfullmäktige beslutade den 25 april att återremittera ärendet till socialnämnden för att utveckla avsnittet som handlar om teknisk utveckling inom vård och omsorg. Förslaget till äldreplanen omfattar frågor som rör samhällsplanering, tillgänglighet, boende, kultur och fritid, kollektivtrafik, medborgerligt deltagande och inflytande, kommunikation och teknik samt vård och omsorg. Äldreplanen ska säkerställa att äldres behov, intressen och inflytande beaktas i kommunens olika verksamheter och planering. Äldreplanen ska fokusera på samverkan av kommunövergripande karaktär, förvaltningsintern samverkan samt samverkan med externa samhällsaktörer i syfte att ge äldre kommuninvånare möjlighet att delta i samhällslivet på samma villkor som övriga medborgare. Äldreplanen ska säkerställa en utveckling inom området för välfärdsteknologi med syfte att bidra till ökad trygghet, aktivitet, delaktighet och självständighet. Välfärdsteknologin kan även stödja eget boende och förebygga eller komplettera vård- och omsorgsbehov. Äldreplanen ska fungera som vägledning då styrelser, nämnder och utskott ska fatta beslut samt i förvaltningarnas dagliga arbete. Äldrefrågor är hela kommunens ansvar och arbetet med äldrefrågor ska vara av strategisk och övergripande karaktär och omfatta hela kommunens kompetensområde. Äldreplanen är en långsiktig plan som sträcker sig över 5 år. Äldreplanen ska kontinuerligt ingå i kommunens plan- och budgetarbete. Äldreplanen är framtagen i samverkan med KPR och samtliga förvaltningar samt kommunledningskontoret. Forts. på nästa sida.

13 Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 13 (21) Forts. 44 Socialnämndens arbetsutskotts behandling av ärendet Socialnämndens arbetsutskott föreslår socialnämnden besluta att godkänna i ärendet redovisat förslag till äldreplan samt överlämna detta till kommunfullmäktige för fastställande. Socialnämndens behandling av ärendet att godkänna i ärendet redovisat förslag till äldreplan samt överlämna detta till kommunfullmäktige för fastställande.

14 Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 14 (21) SN/2016:18 45 Revidering av socialnämndens delegationsordning Sammanfattning Föreligger förslag till reviderad delegationsordning för socialnämnden. Vissa förtydliganden har gjorts i delegationsordningen under verksamheten Hälsa & Omsorg gällande vem som tar beslut om bostadsanpassningsbidrag under punkten 1.5 på sidan 20. Avsnittet om verkställighet under samma sida är även ett tillägg för att förtydliga. Socialnämndens arbetsutskotts behandling av ärendet Socialnämndens arbetsutskott föreslår socialnämnden besluta att godkänna reviderad delegationsordning för socialnämnden. Socialnämndens behandling av ärendet Yrkanden Bo Lindquist (V) yrkar bifall socialnämndens arbetsutskott förslag till beslut. att godkänna reviderad delegationsordning för socialnämnden.

15 Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 15 (21) SN/2016: Taxereglemente gällande insatser för äldre och funktionshindrade enligt SoL och HSL Sammanfattning Socialförvaltningen har sett över gällande taxor och avgifter för insatser för äldre och funktionshindrade enligt SoL och HSL. I tidigare taxareglemente fanns en del insatser som var avgiftsfria. I föreliggande förslag till taxareglementet omfattas nu samtliga insatser av en avgift och föreslås träda i kraft Förändringen består i att: Biståndsbeviljad avlösarservice för anhörig/närstående som vårdar anhörig/närstående debiteras per timme. Omvårdnadsavgift för biståndsbeviljad dagvård debiteras per timme. Avlösarservice och ledsagarservice debiteras samtliga timmar. All hemsjukvård debiteras per besök Förändringen innebär att avgiften motsvarar övriga insatser. Avgiften kommer uppgå till maxtaxa efter 10 timmar eller 10 besök. I samband med översynen av reglementet gällande taxor och avgifter har riksdagen antagit ny nivå av maxtaxa inom äldreomsorgen. Detta möjliggör för kommunen att ta ut en högre avgift inom äldreomsorgen för både vård och boende. I dagsläget är beloppet 1780 kronor/månad och den nya höjningen gäller from 1 juli 2016 är 1991 kronor/månad, vilket innebär en ökning på uppemot 2532 kronor per år. Det är inte tvingande för kommunerna att höja maxtaxan men samtidigt minskas statsbidragen med lika mycket som avgiftshöjningen ger kommunen. Socialförvaltningen föreslår att den nya höjningen av maxtaxan ska träda i kraft samtidigt som de nya taxorna och avgifterna gällande insatser för äldre och funktionshindrade enligt Sol och HSL. Forts. på nästa sida.

16 Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 16 (21) Forts. 46 Socialnämndens arbetsutskotts behandling av ärendet Socialnämndens arbetsutskott föreslår socialnämnden besluta att godkänna i ärendet redovisat förslag till nytt reglemente för taxor och avgifter gällande insatser för äldre och funktionshindrade enligt socialtjänstlagen och hälso- och sjukvårdslagen, samt att överlämna förslaget till kommunfullmäktige för fastställande. Socialnämndens behandling av ärendet att godkänna i ärendet redovisat förslag till nytt reglemente för taxor och avgifter gällande insatser för äldre och funktionshindrade enligt socialtjänstlagen och hälso- och sjukvårdslagen från och med , att överlämna förslaget till kommunfullmäktige för fastställande, samt att föreslå kommunfullmäktige att fastställa höjning av maxtaxan inom äldreomsorgen till 1991 kr per månad från och med

17 Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 17 (21) 47 Yttrande, motion angående Iokal Barnombudsman Sammanfattning Socialnämnden har beretts möjlighet att yttra sig över en motion som avser inrättande av en lokal barnombudsman i Burlövs kommun. Föreligger förslag till yttrande i ärendet. Svar önskas senast Motionen beskriver att en lokal barnombudsman skall stärka barns rättigheter i kommunen och skall vara företrädare för barn och unga. Det finns behov av att tydliggöra kommunens arbete vad gäller barns rätt utifrån barnkonventionen. Som hjälp i det arbetet kan inrättandet av en barnombudsman vara en väg. Frågan att utreda frågan om ett barnpolitiskt råd anser vi inte finnas behov av. I nuläget kan inrättande av en barnombudsman vara tillräckligt för att få till stånd en tydlighet vad gäller barns rätt utifrån barnkonventionen. Socialförvaltningens förslag till beslut att tillstyrka motionens första att-sats, att avstyrka motionens andra att-sats, samt att till kommunfullmäktige avge yttrande i enlighet med i ärendet redovisat förslag. Socialnämndens arbetsutskotts behandling av ärendet Yrkanden Lars-Anders Espert (SD) yrkar att motionen avstyrkes. Bo Lindquist (V) yrkar att motionens båda att-satser tillstyrkes. Awaz Modaber (MP) yrkar bifall till Bo Lindquists (V) yrkande. Ann-Christine Elmström (M) yrkar bifall till social förvaltningens förslag till beslut. Socialnämndens arbetsutskott beslutar överlämna ärendet till socialnämnden för beslut.

18 Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 18 (21) Forts. 47 Socialnämndens behandling av ärendet Yrkanden Bo Lindquist (V) yrkar att motionens båda att-satser tillstyrkes. Lars-Anders Espert (SD) yrkar att motionen avstyrkes. Ann-Christine Elmström (M) yrkar bifall till social förvaltningens förslag till beslut. Beslutsgång Ordföranden ställer yrkandena mot varandra och finner att socialnämnden bifaller Bo Lindquists (V) yrkande. Votering begärs. Ordföranden meddelar att Bo Lindquists (V) yrkande är huvudförslag. Lars-Anders Esperts (SD) och Ann-Christine Elmströms (M) yrkanden ställs mot varandra och finner att socialnämnden utser Ann-Christine Elmströms (M) yrkande till motförslag. Votering Ja-röst för Bo Lindquists (V) yrkande. Nej-röst för Ann-Christine Elmströms (M) yrkande. Ledamot Ja Nej Avstår Bo Lindquist (V) X Ann-Christine Elmström (M) X Awaz Modaber (MP) Owe Håkansson (C) Cecilia Wollmér (S) X X X Lars-Anders Espert (SD) Lisbeth Jönsson (SD) Ulla Jinneland (M) X X X Inger Borgenberg (S) X Totalt 5 4 Med 5 ja-röster för Bo Lindquists (V) yrkande och 4 nej-röster för Ann-Christine Elmströms (M) yrkande beslutar socialnämnden att bifalla Bo Lindquists (V) yrkande. att tillstyrka motionen.

19 Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 19 (21) 48 Samarbetsavtal mellan Burlövs Bostäder AB och socialnämnden i Burlövs kommun Sammanfattning Burlövs Bostäder skall som en del av sitt bostadssociala ansvar bistå Socialförvaltningen med lägenheter. Antalet lägenheter regleras utifrån den marknadsmässiga situation som råder på hyresmarknaden. Erhållande av bostad inom ramen för detta samarbetsavtal betyder i realiteten att Socialnämnden i vissa falla beviljas förtur i bostadskön och samtidigt får tillstånd att hyra ut lägenheten i andra hand med samma skyldigheter som följer av hyreslagen. Besittningsrätten skall förhandlas bort för alla andrahandskontrakt. Ovanstående regleras i ett avtal mellan Burlövs Bostäder AB och socialnämnden i Burlövs kommun. Syftet med samarbetet är att Burlövs Bostäder och Socialförvaltningen gemensamt skall verka för att människor som idag har svårt att ta sig in på den ordinarie bostadsmarknaden får möjlighet till detta genom ett boende i en andrahandslägenhet. Andrahandslägenheterna vänder sig till de personer som Socialförvaltningen bedömer har möjlighet att klara ett självständigt boende inom överskådlig tid samt till personer som kommer via Burlövs kommuns flyktingmottagning. Socialnämndens arbetsutskotts behandling av ärendet Socialnämndens arbetsutskott föreslår socialnämnden besluta att godkänna avtalet enligt i ärendet redovisat förslag. Socialnämndens behandling av ärendet att godkänna avtalet enligt i ärendet redovisat förslag.

20 Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 20 (21) 49 Delgivningar/Delegationsbeslut Delgivningar: Beslut om ansökan om statsbidrag från Delegationen för Unga till arbete, Beslut från kommunstyrelsen , uppföljning av intern kontroll 2015 för kommunstyrelsens verksamheter Protokoll från förtroenderådet på Harakärrsgården A och C-F, Protokoll från förtroenderådet på Harakärrsgården A och C-F, Beslut från kommunfullmäktige, , årsredovisning 2015 Delegationsbeslut: Beslut från Individ- och familjeomsorgen under perioden Socialnämnden lägger delgivningarna och delegationsbesluten till handlingarna.

21 Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 21 (21) 50 Information Socialchef Lars Wästberg informerar om: Burlövs kommuns ansökan om statsbidrag från delegationen för unga till arbete har beviljats. Projekt om vårdplanering via Skype är på gång. Boklunden och Granlidens boenden kommer att vara testpiloter. Sara Österberg började 13 juni som ny utvecklingsstrateg på socialförvaltningen. Byggnationen av modulerna vid Lidl i Arlöv.

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-01 Sida 1 (16)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-01 Sida 1 (16) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-01 Sida 1 (16) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:15 Inger Borgenberg (S),

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (12) Mötesplatsen, Arlöv kl. 17:00-18:10

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (12) Mötesplatsen, Arlöv kl. 17:00-18:10 Socialnämnden Sammanträdesdatum 2017-12-06 Sida 1 (12) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Mötesplatsen, Arlöv kl. 17:00-18:10 Inger Borgenberg (S), ordförande Bo Lindquist

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (9)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (9) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-01-08 Sida 1 (9) Plats och tid Medborgarhuset i Arlöv, Konfer, kl. 18:00-19.00 Beslutande Övriga närvarande Inger Borgenberg, S, ordförande Bo Lindquist, V, 1e vice

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (15)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (15) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-11-12 Sida 1 (15) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:15 Inger Borgenberg, ordförande Bo Lindquist

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (14) Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:25

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (14) Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:25 Socialnämnden Sammanträdesdatum 2017-03-02 Sida 1 (14) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:25 Inger Borgenberg (S),

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (16) Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:00

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (16) Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:00 Sida 1 (16) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:00 Inger Borgenberg (S), ordförande Bo Lindquist (V) Ann-Christine

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:10

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:10 Socialnämnden Sammanträdesdatum 2016-01-27 Sida 1 (13) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:10 Inger Borgenberg (S),

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (14) Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-18:50

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (14) Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-18:50 Socialnämnden Sammanträdesdatum 2018-01-25 Sida 1 (14) Plats och tid Beslutande Ersättare Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-18:50 Inger Borgenberg (S), ordf. Bo Lindquist (V) Ann-Christine

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (13)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2013-03-07 Sida 1 (13) Plats och tid Beslutande Medborgarhuset, Lilla Sessionssalen, kl. 18:30 21:00 Inger Borgenberg (S), ordförande Sven-Åke Persson (S) Britt Sonesson

Läs mer

Uno Törringer (C) Stefan Klang (S) Ingalill Melcher (SD) Alit Kaja (L)

Uno Törringer (C) Stefan Klang (S) Ingalill Melcher (SD) Alit Kaja (L) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2018-12-11 Plats och tid Skärfläckan/Betan 17:00-18:00 1 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Inger Borgenberg (S), ordförande Bo Lindquist (V) Ann-Christine

Läs mer

Michelle Drakälv (S) Carina Åström (S) Leila Karlberg (M) Lena Lundgren, tf förvaltningschef Malin Lövdahl, sekreterare. Laila Knudsen (SD)

Michelle Drakälv (S) Carina Åström (S) Leila Karlberg (M) Lena Lundgren, tf förvaltningschef Malin Lövdahl, sekreterare. Laila Knudsen (SD) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2019-01-03 Plats och tid Skärfläckan/Betan 18:00-19:25 1 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Inger Borgenberg (S) Mats Olsson (M), tjg. ers. för Sara

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-08-20 Sida 1 (16)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-08-20 Sida 1 (16) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-08-20 Sida 1 (16) Plats och tid Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:30 Beslutande Inger Borgenberg (S), ordförande Bo Lindquist (V) Ulla Jinneland

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-11-06 Sida 1 (13)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-11-06 Sida 1 (13) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-11-06 Sida 1 (13) Plats och tid Lilla Sessionsslaen, Medborgarhuset i Arlöv, kl 18.30-20.40 Beslutande Inger Borgenberg,(S) ordförande Sven-Åke Persson, (S) Britt Sonesson,

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (16) Magnolian, Arlöv kl. 18:00-20:20

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (16) Magnolian, Arlöv kl. 18:00-20:20 Socialnämnden Sammanträdesdatum 2018-04-24 Sida 1 (16) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Magnolian, Arlöv kl. 18:00-20:20 Inger Borgenberg (S), ordförande Bo Lindquist

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (16)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (16) 2014-02-18 1 (16) Plats och tid Älmhults kommunhus 18 februari 2014 kl. 8.30 11.00 Beslutande Vidar Lundbäck (C), ordförande Ann Johansson (S), andre vice ordförande Annelie Olin (C) Josefin Grenander

Läs mer

Sammanträdesdatum 2013-01-30 Plats och tid Kommunkontoret, Nossebro kl. 15.00 16.40

Sammanträdesdatum 2013-01-30 Plats och tid Kommunkontoret, Nossebro kl. 15.00 16.40 Sida 1 Sammanträdesdatum 2013-01-30 Plats och tid Kommunkontoret, Nossebro kl. 15.00 16.40 Beslutande Elsy Lundberg Östrand (FP), ordförande ej 3 Bengt-Göran Henningsson (S), ordförande 3 Jörgen Dimenäs

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (8) Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (8) Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2017-12-11 Sida 1 (8) Plats och tid Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 17.00 17.15 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Katja Larsson (S),

Läs mer

Kommunstyrelsens utskott för omsorg

Kommunstyrelsens utskott för omsorg 1(14) Kommunstyrelsens utskott för omsorg Plats och tid: Koppången, Lillågatan 2 A, 2019-08-21 kl. 13:00 15:50 Beslutande: Håkan Yngström (C), ordförande Hans-Göran Olsson (S), vice ordförande Madeleine

Läs mer

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott Socialnämndens 30-37 2 30 Tillsynsplaner för serveringstillstånd, försäljning av receptfria läkemedel och försäljning av tobak och folköl...5 31 Ansökan om serveringstillstånd - Åkantens restaurang och

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (17)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (17) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2013-10-03 Sida 1 (17) Plats och tid Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, kl. 18.30 20.50 Beslutande Inger Borgenberg (S), ordförande Sven-Åke Persson (S) Britt Sonesson

Läs mer

Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden. Datum för anslag Överklagandetiden går ut. Kommunledningskontoret, Vallentuna

Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden. Datum för anslag Överklagandetiden går ut. Kommunledningskontoret, Vallentuna SID 1/1 Organ Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden Sammanträdesdatum 2018-09-11 Paragrafer 121-123 Datum för anslag 2018-09-18 Överklagandetiden går ut 2018-10-10 Förvaringsplats

Läs mer

Tillsynsplan Alkohol, tobak och receptfria läkemedel

Tillsynsplan Alkohol, tobak och receptfria läkemedel Tillsynsplan Alkohol, tobak och receptfria läkemedel Antagen i socialnämnden 12 februari 2013-02-12 25, reviderad 19 april 2017 43 1(4) Innehåll Syfte... 2 Tillsyn över verksamheter med serveringstillstånd...

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2004-09-29 98 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 18.00 Beslutande Arne Ottosson (m), ordförande Inger Isaksson (kd) tj ers Gunnie Davidsson (c) Annelie Nyberg (fp)

Läs mer

Kommunala Pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 (5) Attendo Svenshögs äldreboende, Arlöv kl.9:00-11:00

Kommunala Pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 (5) Attendo Svenshögs äldreboende, Arlöv kl.9:00-11:00 Kommunala Pensionärsrådet Sammanträdesdatum 2017-12-12 Sida 1 (5) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Attendo Svenshögs äldreboende, Arlöv kl.9:00-11:00 Jan Hansson,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2007-04-12 1(21) Plats och tid Sessionssalen Skillingehus Kl 14.00-16.00 Beslutande Jan Andersson (c) Gunnel Elg (kd) Sofie Larsson (m) Sören Ståhlgren (s) Sonja Kling (s) Övriga deltagare Laila Bradling,

Läs mer

Socialchef Christel Sundberg Nämndsekreterare Anders Svensson. Jane Holmström Björkman. Omedelbart efter sammanträdet. Anders Svensson.

Socialchef Christel Sundberg Nämndsekreterare Anders Svensson. Jane Holmström Björkman. Omedelbart efter sammanträdet. Anders Svensson. Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Åsljungarummet, tisdagen den 5 april 2016, klockan 17.00-17.15 Arne Andersson (M), ordförande Christer Unosson (KD), 1:e

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott 2011-12-02 1. kl 8:00-11:20. Maria Gustafsson (S) Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Birgitta Widén Blomberg

Socialnämndens arbetsutskott 2011-12-02 1. kl 8:00-11:20. Maria Gustafsson (S) Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Birgitta Widén Blomberg 2011-12-02 1 Plats och tid Kommunkontoret, Ödeshög, fredagen den 2 december 2011 kl 8:00-11:20 Beslutande Birgitta Widén Blomberg (KD), ordförande Ove Bäck (C) Maria Gustafsson (S) Övriga deltagande Ywonne

Läs mer

Justering av tillsynsavgifter beträffande försäljning av folköl och tobak 4. Val av ledamot i socialnämndens arbetsutskott 5

Justering av tillsynsavgifter beträffande försäljning av folköl och tobak 4. Val av ledamot i socialnämndens arbetsutskott 5 Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sid Tillsyn och kontroll av ny lag om detaljhandel med nikotinläkemedel 3 Justering av tillsynsavgifter beträffande försäljning av folköl och tobak 4 Val av

Läs mer

Övriga deltagare: Mikael Krusell och Carina Krusell, O75. Barbro Lund Socialtjänstens kansli. Yvonne Edman. Bengt Andersson. Barbro Lund ANSLAG/BEVIS

Övriga deltagare: Mikael Krusell och Carina Krusell, O75. Barbro Lund Socialtjänstens kansli. Yvonne Edman. Bengt Andersson. Barbro Lund ANSLAG/BEVIS Plats och tid Socialtjänsten, kl 16.00-17.30 ande Bengt Andersson (C), ordförande Per Gren (S) Siw Malmsten (FP) Barbro Lund (KD) Inger Strand (FP) Tomas Danielsson (M) Erlinda Andersson (S) Bengt Ferm

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum 2014-02-20 Sida 1 (7)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum 2014-02-20 Sida 1 (7) Planutskott Sammanträdesdatum 2014-02-20 Sida 1 (7) Plats och tid Stora sessionssalen, kl. 9:00-11.30 Beslutande Katja Larsson, ordförande Sven Sonesson (M), tjg. ers. Lars Johnson (M) Mats Lithner (FP)

Läs mer

Kommunfullmäktige 2011-02-10. Stora sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv. Tid: 2011-02-21 kl. 18:00

Kommunfullmäktige 2011-02-10. Stora sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv. Tid: 2011-02-21 kl. 18:00 Kungörelse Kommunfullmäktige 2011-02-10 Plats: Stora sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2011-02-21 kl. 18:00 Denna kallelse utgår även till ersättarna för kännedom. Vid eventuellt förhinder för

Läs mer

Justeringstid Socialkontoret 2013-02-06 kl. 8.00 Paragrafer 1-6. Bosse Svensson, Sekreterare. Elsy Lundberg Östrand, Ordförande, ej 2,3

Justeringstid Socialkontoret 2013-02-06 kl. 8.00 Paragrafer 1-6. Bosse Svensson, Sekreterare. Elsy Lundberg Östrand, Ordförande, ej 2,3 Sida 1 Sammanträdesdatum 2014-01-29 Plats och tid Kommunkontoret, Nossebro kl. 15.00 16.50 Beslutande Elsy Lundberg Östrand (FP), ordförande ej 2,3 Bengt-Göran Henningsson (S), ordförande 2,3 Anita Carlsson

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 7 Sammanträdesdatum Socialnämnden

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 7 Sammanträdesdatum Socialnämnden TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 7 Plats och tid Kommunhuset, Torsås, kl 18.00-19.00 Beslutande Henrik Nilsson-Bokor, S, ordförande Ewy Svensson, M Bernt Nyqvist, S Anita Eriksson, C Lennart

Läs mer

Protokoll. Socialnämnden

Protokoll. Socialnämnden Socialnämnden 42-50 2 42 Tillstånd för alkoholservering till allmänheten - SMELOC AB (A Dahlbom)...5 43 Tillfälligt utökat tillstånd för alkoholservering inför Potatisfestivalen 2014 - Restaurang Åkanten...6

Läs mer

Thomas Johansson, controller Inger Multanen, t.f. socialchef Monica Fyrhammar, nämndsekreterare

Thomas Johansson, controller Inger Multanen, t.f. socialchef Monica Fyrhammar, nämndsekreterare Socialnämnden 2010-06-08 44 Plats och tid Hjernet, 2010-06-08 kl 13.00-13.30 Beslutande Monica Andersson (S), ordförande Mosad Saker (S) Birgitta Brandt (S), tj ersättare för Maritha Söderlund (S) Kent

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (13)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (13) Sammanträdesdatum s. 1 (13) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 08:30 10:20 Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Lena Forsberg (M) Anders Widesjö

Läs mer

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Socialnämnden 2014-02-05

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Socialnämnden 2014-02-05 1 Plats och tid Kommunhuset kl 13.30 16.50 ande Emma Magnusson (C) Agnetha Landberg (C) Daniel Backenius (C) Inga Jonsson (C) Britt-Marie Domeij (M) Rune Carlsson (KD) Britt-Marie Berg (S) Kate Nilsson

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 12 Plats och tid Kommunhuset, Lessebo måndagen den 26 maj 2014 kl 14.00 16.15 ande Lars Altgård, ordf (s) Gull-Britt Sandefors, v ordf (c) Charlotta Book (s) Jim Lindberg (s) Annette Åstrand

Läs mer

Socialnämnden (11) Socialnämndens arbetsutskott. Tekniska kontoret, gamla brandstationen, Orsa, onsdagen den 27 juni 2012, kl

Socialnämnden (11) Socialnämndens arbetsutskott. Tekniska kontoret, gamla brandstationen, Orsa, onsdagen den 27 juni 2012, kl Socialnämnden 2012-06-27 1(11) Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid: Tekniska kontoret, gamla brandstationen, Orsa, onsdagen den 27 juni 2012, kl 13 00 16.45 Beslutande: Övriga: Hans Sternbro (s),

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 2013-01-22 1 (13)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 2013-01-22 1 (13) 2013-01-22 1 (13) Plats och tid Älmhults kommunhus 22 januari 2013 kl. 8.30 10.45 Beslutande Övriga deltagande Vidar Lundbäck (C), ordförande Ann Johansson (S), andre vice ordförande Annelie Olin (C) Gun-Britt

Läs mer

Sammanträdesdatum Socialnämnden

Sammanträdesdatum Socialnämnden fe? Malung Salens kommun A 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 13.15-16.00 Beslutande Carina Albertsson (S), ordförande Jörgen Norén (S) Birgitta Örjas (S) Lena Aune (S) Birgit Wikström-Gotthardsdotter

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-01-29 Sida 1 (13)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-01-29 Sida 1 (13) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-01-29 Sida 1 (13) Plats och tid Skärfläckan/Betan, kl. 18:00-20.30 Beslutande Inger Borgenberg, ordförande, S Bo Lindquist,1e v ordf, V Ann-Christine Elmström, 2e v

Läs mer

Valnämnd Sammanträdesdatum Sida 1 (7) Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-18:50. Uno Törringer (C)

Valnämnd Sammanträdesdatum Sida 1 (7) Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-18:50. Uno Törringer (C) Valnämnd Sammanträdesdatum 2017-09-12 Sida 1 (7) Plats och tid Beslutande Ersättare Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-18:50 Hans-Åke Mårtensson (S), ordförande Andréette Bengtsson (S) Britt Sonesson

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (12)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (12) 2014-03-12 1 (12) Plats och tid Älmhults kommunhus 12 mars 2014 kl. 13.00 14.45 Beslutande Vidar Lundbäck (C), ordförande Ann Johansson (S), andre vice ordförande Annelie Olin (C), t.o.m. 30 Viktor Emilsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Omsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Omsorgsnämnden Tid och plats A-salen, kl. 14:30-14:40 Beslutande Ledamöter Ulf Hedin (M), Ordförande Tomas Thornell (S), 1:e vice ordförande Camilla Albinsson (KD), 2:e vice ordförande Elaine Sandell Belin (M), tjänstgörande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(19)

Sammanträdesprotokoll 1(19) Sammanträdesprotokoll 1(19) Plats och tid Öjersbo konferens, 15.00 17.40 ande Gunnar Tiger (S), ordförande Annika Hedberg Roth (S), vice ordförande Fredrik Johansson (V) Åke Andersson (V) Övriga närvarande

Läs mer

Sammanträdesdatum Socialnämnden Kommunkontoret, Malung, kl

Sammanträdesdatum Socialnämnden Kommunkontoret, Malung, kl A 2019-02-07 1 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Malung, kl. 12.00-13.30 Carina Albertsson (S), ordförande Jörgen Norén (S) Birgitta Örjas (S) Lena Aune (S) Jessica Hellström (L) Brita Sohlin (M)

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 2012-02-21 1 (17)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 2012-02-21 1 (17) 2012-02-21 1 (17) Plats och tid Älmhults kommunhus 21 februari kl. 8:30 11:20 Beslutande Vidar Lundbäck (C), ordförande Berith Krook (M), förste vice ordförande Lars Ingvert (S) Ingrid Bergström (S) Viktor

Läs mer

Socialnämnden 2007-08-21 1 (11)

Socialnämnden 2007-08-21 1 (11) Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2007-08-21 1 (11) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2007-06-12, kl. 13.00-14.45 Beslutande Sune Frisk, ordförande Britt-Marie Wall Rolf Wennerlöf Anita

Läs mer

Innehåll. Sammanträdesdatum

Innehåll. Sammanträdesdatum Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 54 Godkännande av ärendelista 2018/8014 4 55 Förenklat beslutsfattande gällande bistånd 2018/8074 5 56 Betalningsansvar annan kommun 2018/8058

Läs mer

Christina Knutsson 67-69,71-76 Gunilla Franklin 70

Christina Knutsson 67-69,71-76 Gunilla Franklin 70 1 Plats och tid Socialförvaltningen, Lokal: Sundborn, kl. 10:00 11:15 ande Ledamöter S Christina Knutsson, ordf Falu kommun 67-69, 71-76 S Joakim Lundgren Smedjebackens kommun C Kjell Andersson Gagnefs

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-06-10 Sida 1 (15)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-06-10 Sida 1 (15) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-06-10 Sida 1 (15) lats och tid Betan, Medborgarhuset, kl. 18.30. 20.40 Beslutande Inger Borgenberg (S), ordförande Sven-Åke Persson (S) Britt Sonesson (M) Gun Larshag

Läs mer

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Socialnämnden 2014-03-05

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Socialnämnden 2014-03-05 1 Plats och tid Kommunhuset kl 13.30 16.30 ande Emma Magnusson (C) Agnetha Landberg (C) Daniel Backenius (C) Inga Jonsson (C) Håkan Sjöborg (C) Britt-Marie Domeij (M) 18-33 Rune Carlsson (KD) Renée Solstad

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2006-03-29 20 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 18.30 Beslutande Arne Ottosson (m), ordförande Margaretha Schneider (m) Inga-Lill Gustavsson (c) tj ers Björn Jonasson

Läs mer

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 1(6) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30-14.30 Beslutande: Övriga deltagande: Ingalill Jonsson, (m) ordförande Tage Björk (s) Ingrid Holmgren (c) Torsten Palbom (c) Eva-Lena Wrethén

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2010-06-03 Sida 1 (18)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2010-06-03 Sida 1 (18) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2010-06-03 Sida 1 (18) Plats och tid Beslutande Medborgarhuset, Lilla sess, kl. 18.30 20.20 Inger Borgenberg, ordförande Sven-Åke Persson Subhija Besic Hans Andersson Awaz

Läs mer

Sekreterare. Ärende Beteckning Sida

Sekreterare. Ärende Beteckning Sida Socialnämnden 2015-09-22 Plats: Skärfläckan/Betan Tid: 2015-10-01 kl. 18:00 Kl. 17.00 Gruppmöten i Skärfläckan respektive Betan Denna kallelse utgår även till ersättarna för kännedom. Vid eventuellt förhinder

Läs mer

Nils Gunnar Gyhlenius, (m) ersättare Gunilla Gröndahl, (v) ersättare Bo Weiåker, socialchef Dick Andersson, enhetschef Agneta Sandström, ekonom

Nils Gunnar Gyhlenius, (m) ersättare Gunilla Gröndahl, (v) ersättare Bo Weiåker, socialchef Dick Andersson, enhetschef Agneta Sandström, ekonom Socialnämnden 2000-05-09 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna Tisdag den

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sida

Sammanträdesprotokoll Sida Sammanträdesdatum 1 (7) Plats och tid KF-salen kl 13.00-15.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgör ers Övriga deltagande Tjänstemän Åselotte Andersson (KD) ordf Håkan Hjelm (C) Hans Toll (S) Lisa Arvidsson (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Falu kommun

Sammanträdesprotokoll Falu kommun 1 (7) Sammanträdesprotokoll tobak och receptfria läkemedel 2018-10-17 Plats och tid Socialförvaltningen, lokal: Sundborn kl. 10:00-10:45 ande S Christina Knutsson, ordförande Falun S Margreth Göransdotter

Läs mer

Tillsynsplan avseende alkoholservering på restauranger samt försäljning folköl, tobak och vissa receptfria läkemedel inom detaljhandeln

Tillsynsplan avseende alkoholservering på restauranger samt försäljning folköl, tobak och vissa receptfria läkemedel inom detaljhandeln 2016-12-01 1 (6) Social- och arbetsmarknadsförvaltningen Anna-Maria Raimer Scander Social- och arbetsmarknadsnämnden Tillsynsplan avseende alkoholservering på restauranger samt försäljning folköl, tobak

Läs mer

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Sammanträdesdatum. ... Inga-Lill Ängsund

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Sammanträdesdatum. ... Inga-Lill Ängsund PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Plats och tid Kommunförvaltningen 2016-05-16, kl 1300-1540 ande Anna Kumpula Kostet, V Johny Lantto, S Inger Karlsson, S Karin Magnström, S Anita Sköld, M Irene

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2007-12-19 135 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 19.30 Beslutande Bertil Nilsson (m), ordförande Margaretha Schneider Persson (m) Ulla Svensson (c) Annelie Nyberg

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2008-09-24 76 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 19.00 Beslutande Övriga delt Bertil Nilsson (m), ordförande Margaretha Schneider Persson (m) Ulla Svensson (c) Annelie

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-02-06 Sida 1 (11)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-02-06 Sida 1 (11) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-02-06 Sida 1 (11) Plats och tid Beslutande Medborgarhuset i Arlöv, Lilla Sessionssalen kl. 18:30 20:00 Inger Borgenberg (S) ordförande Sven-Åke Persson (S) Britt Sonesson

Läs mer

2012-11-20. Socialkontoret, kl.15.00-16.30

2012-11-20. Socialkontoret, kl.15.00-16.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Plats och tid ande Övriga närvarande Ersättare Socialkontoret, kl.15.00-16.30 Robin Gustavsson (kd) ordförande Sven-Erik Andersson (c) 1:e vice ordförande Leif Jannerstig (s)

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden (8)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden (8) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2012-02-08 1(8) Plats och tid Kommunhuset, kl 14.00-18.30 ande Kent Lagrell (M), ordförande Jim Adolfsson (M) Stig Ottosson (M) Anders Kjellgren (M) Gun Simonsson (S) (S) Tommy

Läs mer

Fredrik Jörgensen, kommunfullmäktiges ordförande Lars-Åke Ståhl, kommundirektör Charlotta Wemme Dehlin, kanslichef

Fredrik Jörgensen, kommunfullmäktiges ordförande Lars-Åke Ståhl, kommundirektör Charlotta Wemme Dehlin, kanslichef Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2019-06-17 Plats och tid Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv 16.30 16.45 1 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Katja Larsson (S) Lars Johnson

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott. Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum blå, 2014-01-28, kl. 13:15-15:05

Socialnämndens arbetsutskott. Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum blå, 2014-01-28, kl. 13:15-15:05 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum blå, 2014-01-28, kl. 13:15-15:05 Beslutande: Anders Malm (M) tjänstgörande ordförande Mikael von Krassow (S) Katarina Nilsson (KD) Gun-Inger Sjögren (S) Marita

Läs mer

Föredragningslista. Socialnämnden Plats: Arbetsmarknadsenheten, Företagsvägen 29, hus 5. Tid: kl. 17:00

Föredragningslista. Socialnämnden Plats: Arbetsmarknadsenheten, Företagsvägen 29, hus 5. Tid: kl. 17:00 BURLÖVS KOMMUN Kallelse Socialnämnden 2016-06-08 1 Plats: Arbetsmarknadsenheten, Företagsvägen 29, hus 5. Tid: 2016-06-16 kl. 17:00 Kl. 16.00 Gruppmöten Denna kallelse utgår även till ersättarna för kännedom.

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Falu kommun

Sammanträdesprotokoll Falu kommun 1 (10) Sammanträdesprotokoll tobak och receptfria läkemedel 2016-04-26 Plats och tid Socialförvaltningen, lokal: Sundborn kl. 10:00-11:00 ande S Kenneth Persson, ordförande, 21-23 Borlänge S Christina

Läs mer

Socialnämnden 2013-06-26 1 (14) Plats och tid: Miljökontoret, onsdagen den 26 juni 2013, kl 13.00 15.00

Socialnämnden 2013-06-26 1 (14) Plats och tid: Miljökontoret, onsdagen den 26 juni 2013, kl 13.00 15.00 Socialnämnden 2013-06-26 1 (14) Plats och tid: Miljökontoret, onsdagen den 26 juni 2013, kl 13.00 15.00 ande: Övriga: Hans Sternbro (S), ordförande Bernt Westerhagen (C), ersättare för Anne-Marie Fröjdh

Läs mer

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande Bo Larsson (S) Catharina Tann (S)

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande Bo Larsson (S) Catharina Tann (S) 1 (10) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl 13.15 15.10 Beslutande Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2005-06-29 67 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 18.00 Beslutande Arne Ottosson (m), ordförande Inger Isaksson (kd) tj ers Gunnie Davidsson (c) Sofia Pettersson (kd)

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (14)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (14) 2014-01-28 1 (14) Plats och tid Älmhults kommunhus 28 januari 2014 kl. 8.30 11.20 Beslutande Vidar Lundbäck (C), ordförande Ann Johansson (S), andre vice ordförande Annelie Olin (C) Josefin Grenander (C)

Läs mer

Socialkontoret IFO, Malung, kl Carina Albertsson (S), ordförande Britt-Marie Strömbäck (V) Brita Sohlin (M)

Socialkontoret IFO, Malung, kl Carina Albertsson (S), ordförande Britt-Marie Strömbäck (V) Brita Sohlin (M) o 1 Plats och tid Beslutande Socialkontoret IFO, Malung, kl. 08.00-12.00 Carina Albertsson (S), ordförande Britt-Marie Strömbäck (V) Brita Sohlin (M) Övriga deltagande Kerstin Perjos, sekreterare Anna-Karin

Läs mer

Underskrifter Sekreterare. Ann Ayoub. Ordförande. Kenneth Persson

Underskrifter Sekreterare. Ann Ayoub. Ordförande. Kenneth Persson 1 (14) Gemensamma nämnden för alkohol, tobak och receptfria läkemedel Sammanträdesprotokoll 2015-02-10 Plats och tid Socialförvaltningen, lokal: Sundborn, kl. 10:00-10:40 ande S Kenneth Persson, ordförande

Läs mer

ESLÖVS KOMMUN. Ärendebeskrivning. Beslutsunderlag. Beredning. Förslag till beslut. Vo Vård och Omsorg Anette Borglin

ESLÖVS KOMMUN. Ärendebeskrivning. Beslutsunderlag. Beredning. Förslag till beslut. Vo Vård och Omsorg Anette Borglin ESLÖVS KOMMUN Vård och Omsorg Anette Borglin 0413-621 55 Vo0.2012.0098 2012-03-29 Vård- och omsorgsnämnden Förslag till tillsynsplan 2012 Ärendebeskrivning En ny alkohollag (2010:1622) trädde i kraft den

Läs mer

Ingalill Melcher (SD) Mats Olsson (M) Carina Åström (S) Leila Karlberg (M) Gertrud Danielsson (L) Awaz Modaber (MP)

Ingalill Melcher (SD) Mats Olsson (M) Carina Åström (S) Leila Karlberg (M) Gertrud Danielsson (L) Awaz Modaber (MP) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2019-02-28 Plats och tid Betan/Skärfläckan, Medborgarhuset, Arlöv 18:00-19:59 1 ande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Inger Borgenberg (S) Sara Vestering (M),

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida 1-14

Sammanträdesdatum Sida 1-14 Sammanträdesdatum Sida 1-14 Socialnämnden 2010-08-18 Plats och tid Kommunledningskontoret, Plenisalen, Mora, kl 08.15-09.15 ande Bernt Persson (S),ordförande Terje Andersson (C) Christiane Djäken (M) Åke

Läs mer

Protokoll. Socialnämnden 2014-06-17 51-62

Protokoll. Socialnämnden 2014-06-17 51-62 Socialnämnden 51-62 2 51 Tillstånd för alkoholservering till allmänheten - Maxi ICA...5 52 Tillstånd för alkoholservering till allmänheten - Sallys Café i Alingsås AB...6 53 Tillfälligt tillstånd för alkoholservering

Läs mer

RIKTLINJER FÖR SERVERINGSTILLSTÅND

RIKTLINJER FÖR SERVERINGSTILLSTÅND RIKTLINJER FÖR SERVERINGSTILLSTÅND KOMMUNALA RIKTLINJER FÖR HANDLÄGGNING AV ÄRENDEN AVSEENDE SERVERINGSTILLSTÅND Enligt 8 kap 9 alkohollagen (2010:1622) ska kommunen tillhandahålla riktlinjer för tillämpningen

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2007-05-09 47 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 14.00 18.00 Beslutande Bertil Nilsson (m), ordförande Margaretha Schneider Persson (m) Ulla Svensson (c) Birgitta Olsson-Johansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (22)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (22) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Önnerup Tid 2018-03-22, kl. 08:30-12:12 Sammanträdesdatum s. 1 (22) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Anders Widesjö (M)

Läs mer

Tillsynsplan för Luleå kommuns tillsyn över försäljning av alkoholdrycker enligt alkohollagen samt tobaksförsäljning enligt tobakslagen

Tillsynsplan för Luleå kommuns tillsyn över försäljning av alkoholdrycker enligt alkohollagen samt tobaksförsäljning enligt tobakslagen Kommunstyrelsen 2011 03 14 82 165 Arbets och personalutskottet 2011 02 28 43 84 Dnr 11.138 192 marsks14 Tillsynsplan för Luleå kommuns tillsyn över försäljning av alkoholdrycker enligt alkohollagen samt

Läs mer

Protokoll. Socialnämnden

Protokoll. Socialnämnden Socialnämnden 4-7 2 4 Ansökan om tillfälligt serveringstillstånd - Harrys Alingsås...4 5 Ansökan om utvecklingsmedel för insatser mot våld i nära relationer...5 6 Ansökan om statsbidrag för verksamhet

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2009-04-29 Sid 35 Instans Socialnämnden Plats och tid Socialkontorets sammanträdesrum, kl 16.00 17.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Bertil Nilsson (M), ordförande Björn

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 7 mars 2019 kl Ajournering kl

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 7 mars 2019 kl Ajournering kl Socialnämnden 1 (13) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 7 mars 2019 kl. 9.00 13.00 Ajournering kl. 12.05-12.35 Saad Benatallah (S) Ewa Ståhl (S) Victor Oskarsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Falu kommun

Sammanträdesprotokoll Falu kommun 1 (10) Sammanträdesprotokoll tobak och receptfria läkemedel 2018-02-21 Plats och tid Socialförvaltningen Falun, lokal: Sundborn kl. 10:00 10:55 ande S Christina Knutsson, ordförande Falun S Margreth Göransdotter

Läs mer

Plan för tillsyn enligt alkohollagen, tobakslagen och lagen om handel med vissa receptfria läkemedel KS-2010/212

Plan för tillsyn enligt alkohollagen, tobakslagen och lagen om handel med vissa receptfria läkemedel KS-2010/212 Göran Nilsson FÖRSLAG TILL BESLUT Kommunstyrelsens ordförande 2010-03-01 Kommunstyrelsen Plan för tillsyn enligt alkohollagen, tobakslagen och lagen om handel med vissa receptfria läkemedel Förslag till

Läs mer

Protokoll. Socialnämnden 2014-04-22 31-38

Protokoll. Socialnämnden 2014-04-22 31-38 Socialnämnden 31-38 2 31 Information om projektet Plug In...4 32 Ansökan om serveringstillstånd - Amvrosia, Alingsås...5 33 Ansökan om serveringstillstånd - MX Rockbar, Alingsås...6 34 Ansökan om serveringstillstånd

Läs mer

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 1september 2010, kl

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 1september 2010, kl ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 1september 2010, kl 13.00 15.15 ande Övriga Deltagande Utses att justera Hans Sternbro (s), ordförande Anne-Marie

Läs mer

PROTOKOLL 1 (14) Sammanträdesdatum

PROTOKOLL 1 (14) Sammanträdesdatum PROTOKOLL 1 (14) Plats och tid Konferensrummet, Storegården Vissefjärda,, kl. 08:00 Beslutande Maria Ixcot Nilsson, (S), ordförande Dragan Pavlovic, (S) Ingrid Adolfsson, (S) Jarkko Pekkala, (S) Gullvi

Läs mer

Anitha Nygårds (SD) Martin Normark (L) ... Andrea Andersson. ... Tina Teljstedt (KD) ... Martin Normark (L)

Anitha Nygårds (SD) Martin Normark (L) ... Andrea Andersson. ... Tina Teljstedt (KD) ... Martin Normark (L) PROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Gemaket, 17.00-17.50 Ajournering 94 kl. 17.25-17.35 Beslutande Ledamöter Tina Teljstedt, ordförande (KD) Kerstin Ahlin, 1:a vice ordförande (S) Anders Åkerlind, 2:e vice ordförande

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesprotokoll

KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesprotokoll KOMMUNSTYRELSEN Tid och plats Beslutande Ledamöter Tisdagen den 21 juni 2011, kl. 15.00-15.10 i Debatten, kommunhuset Peter Carpelan (M) ordf. Lennart Nilsson (M) Jan Runesten (M) Lena Gerby (M) Jan-Eric

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2015-09-23 Anslags nedtagande: 2015-10-15

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2015-09-23 Anslags nedtagande: 2015-10-15 Socialnämnden 2015-09-17 1 (18) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa, torsdagen 2015-09-17, kl. 9.30-11.30 Beslutande: Gruppmöte: 8.00-9.30 Roger Rydström (S), ordf. Else-Marie Frisk (S) Risto Laine (S)

Läs mer

Omsorgsnämnden 2009-10-29 1 (17)

Omsorgsnämnden 2009-10-29 1 (17) Omsorgsnämnden 2009-10-29 1 (17) Plats och tid Tingshuset, torsdagen den 29 oktober 2009, kl. 16.00-20.30 Ajournering kl.19.30-20.00 Beslutande Hannu Sutinen (fp) ordförande Stefan Edvardsson (m) 87-90

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (15)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (15) Sammanträdesdatum s. 1 (15) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdeslokal Önnerup Tid kl. 08.30-11.10 Beslutande Sofia Forsgren Böhmer (M) ordförande Barbro Söderberg (S) ledamot Lena Forsberg (M) ledamot

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Kommunhuset i Gislaved, kl 13.00-14.30 Beslutande Bengt Petersson ordf (C) Lis Melin (M) PG Risberg (M) Jolanta Andersson (M) Linda Strömblad (C) Börje Malmborg (KD) Jacquline Lynd-Johansson

Läs mer

PROTOKOLLSUTDRAG. 153 Dnr KS/2018:273. Avgifter för tobaksförsäljning- till KF. Kommunstyrelsen förslag till kommunfullmäktiges beslut

PROTOKOLLSUTDRAG. 153 Dnr KS/2018:273. Avgifter för tobaksförsäljning- till KF. Kommunstyrelsen förslag till kommunfullmäktiges beslut Mjölby Kommun PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2019-06-19 1 (1) Sida 153 Dnr KS/2018:273 Avgifter för tobaksförsäljning- till KF Bakgrund Kommunfullmäktige beslutade 2018-11-27/ 157 om

Läs mer