RAPPORTERINGSANVISNINGAR ENKÄT OM UTLÄNDSKA VÄRDEPAPPERSTILLGÅNGAR OCH -SKULDER I ICKE-FINANSIELLA FÖRETAG, FINANSIELLA FÖRETAG OCH STATEN (SAVE)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "RAPPORTERINGSANVISNINGAR ENKÄT OM UTLÄNDSKA VÄRDEPAPPERSTILLGÅNGAR OCH -SKULDER I ICKE-FINANSIELLA FÖRETAG, FINANSIELLA FÖRETAG OCH STATEN (SAVE)"

Transkript

1 RAPPORTERINGSANVISNINGAR ENKÄT OM UTLÄNDSKA VÄRDEPAPPERSTILLGÅNGAR OCH -SKULDER I ICKE-FINANSIELLA FÖRETAG, FINANSIELLA FÖRETAG OCH STATEN (SAVE) Version 1.2 Gäller från

2 Rapporteringsanvisningar 2(2) Innehåll 1 INLEDNING RAPPORTERINGEN I PRAKTIKEN GRUNDBEGREPP Inlänningar och utlänningar Utländska värdepappersskulder och värdepappersfordringar Rapportering värdepapper för värdepapper ISIN-kod Sektortillhörighet Koncerninterna utländska värdepappersskulder och värdepappersfordringar UPPGIFTER SOM SKA RAPPORTERAS VÄRDEPAPPER FÖR VÄRDEPAPPER Rapportens basuppgifter och uppgiftslämnarens kontaktuppgifter Utländska värdepappersskulder Allmänt Värdepapper med ISIN-kod Värdepapper utan ISIN-kod Utländska värdepappersfordringar Allmänt Återköpta värdepapper Värdepappersrepor och värdepapperslån Värdepapper med ISIN-kod Värdepapper utan ISIN-kod Värdepapper som omfattas av repor och låneavtal med utlänningar Allmänt Uppgifter om repor och lån BILAGOR: KLASSIFICERINGAR BILAGA 1 Landskoder enligt ISO BILAGA 2 Lista över landskoder för internationella organisationer BILAGA 3 Sektorkoder enligt Statistikcentralens sektorindelning BILAGA 4 Valutakoder enligt ISO BILAGA 5 ISIN-kodens struktur enligt ISO BILAGA 6 Instrumentkoder enligt ESA BILAGA 7 Kategorikoder för värdepapper BILAGA 8 Rapportering av värdepapper som omfattas av repor och låneavtal värdepapper för värdepapper BILAGA 9 Koder för olika typer av värdepappersrepor och värdepapperslån BILAGA 10 Nyttiga länkar och kontaktuppgifter... 33

3 Rapporteringsanvisningar 3(3) 1 INLEDNING Finlands Bank samlar månatligen in uppgifter från icke-finansiella företag, finansiella företag (inkl. försäkringsföretag), kommuner och staten om deras utländska värdepappersfordringar och värdepappersskulder. Uppgifterna används för att sammanställa finans- och betalningsbalansstatistik för Finland och euroområdet. Statistiken lämnas till EU:s institutioner och internationella organisationer, framför allt till Europeiska centralbanken (ECB. Statistiken publiceras bland annat på Finlands Banks och ECB:s webbplatser. Finlands Banks rätt att få uppgifter baserar sig på följande rättsakter: lagen om Finlands Bank (214/1998: 26 och 28 ) och Europeiska unionens förordning (EC) nr 2533/1998 om Europeiska centralbankens insamling av statistiska uppgifter. Enligt ECB:s riktlinje ECB/2004/15 ska uppgifter om värdepapper samlas in uppdelade efter enskilda värdepapper, dvs. värdepapper för värdepapper.

4 Rapporteringsanvisningar 4(4) 2 RAPPORTERINGEN I PRAKTIKEN Rapporteringsskyldiga är inhemska icke-finansiella företag, finansiella företag (inkl. försäkringsföretag) och enheter inom den offentliga sektorn som omfattas av Finlands Banks urvalsenkät. Rapporterna lämnas in till Finlands Banks senast den 15 bankdagen i den månad som följer på rapportmånaden. Begreppsmässigt ska rapporten innehålla de delar som räknas upp i tabellen nedan. Det finns separata anvisningar om postformaten 1. De beskriver i detalj formaten för de uppgifter som ska rapporteras och den dataöverföringsmetod som i första hand ska användas, s.k. DCSöverföring 2. Uppgiftslämnarens kontaktuppgifter lämnas inte i den egentliga rapporten, utan de administreras av Finlands Banks DCSoperatör. De kontaktuppgifter som ska lämnas om uppgiftslämnaren specificeras i avsnitt 4.1. Basuppgifter Utländska värdepappersskulder Utländska värdepappersfordringar Värdepappersrepor och värdepapperslån T.ex. rapportperiod och rapportörens FO-nummer Rapport om utestående räntebärande värdepapper skuldebrev med ISIN-kod emitterade av rapportören skuldebrev utan ISIN-kod emitterade av rapportören Rapport om värdepappersinnehav rapportörens innehav av värdepapper med ISIN-kod rapportörens innehav av värdepapper utan ISIN-kod Rapport om värdepapper, med ISIN-kod, som omfattas av repor och låneavtal med utlänningar DCS-operatören kontrollerar att varje rapportfil uppfyller de tekniska kraven. Filen kontrolleras vid överföringen och eventuella fel rapporteras omedelbart. Dessutom kontrollerar Finlands Bank innehållet i de filer som DCS-operatören förmedlat och tekniskt godkänt. I tekniska frågor ska uppgiftslämnarna kontakta DCS-operatörens tekniska kundstöd (Itella Information Logistics, helpdesk@itella.net), som håller öppet dygnet runt och betjänar på finska, svenska och engelska. 1 Postformat enkät om utländska värdepapperstillgångar och -skulder i icke-finansiella företag, finansiella företag och staten (SAVE), Finlands Bank. 2 DCS är en förkortning av Data Collection Services. DCS-operatören erbjuder företagen en enhetlig metod för elektronisk rapportering av uppgifter till myndigheter och instanser som handhar myndighetsuppgifter.

5 Rapporteringsanvisningar 5(5) Rådgivning om rapportinnehåll och annan information fås av Finlands Bank och frågorna ska i första hand riktas till maksutase@bof.fi. E- postadresserna till personer har formen fornamn.efternamn@bof.fi. I regel lämnar varje rapporteringsskyldig i Finland inom en och samma koncern in en separat rapport. Undantagsvis kan dock koncernen lämna uppgifter om alla rapporteringsskyldiga enheter i Finland på en gång i samma fil. Närmare information om koncernintern rapportering finns i anvisningarna om postformaten.

6 Rapporteringsanvisningar 6(6) 3 GRUNDBEGREPP 3.1 Inlänningar och utlänningar Som inlänningar (inhemska) klassificeras enheter som har sin permanenta ekonomiska hemvist i Finland och en lokalitet i Finland varifrån verksamheten bedrivs, t.ex. ett arbetsställe eller en produktionsanläggning. Permanent är hemvisten om enheten utövar ekonomiska aktiviteter och transaktioner i Finland under en period på minst ett år. Övriga enheter klassificeras som utlänningar (utländska). Inlänningar är i praktiken alla hushåll, företag och andra juridiska personer som är registrerade i Finland. Utländska filialer till enheter registrerade i Finland utgör undantag. De klassificeras som utlänningar. På motsvarande sätt klassificeras finländska filialer till utlandsregistrerade enheter som inlänningar. Inhemska finansinstituts filialer i utlandet klassificeras således som utlänningar och utländska finansinstituts filialer i Finland som inlänningar. Nordiska Investeringsbanken (NIB), Europeiska unionens institutioner (t.ex. Europeiska Investeringsbanken) och övriga internationella organisationer klassificeras som utlänningar och har egna landskoder. 3.2 Utländska värdepappersskulder och värdepappersfordringar Utländska värdepappersskulder omfattar omsättbara räntebärande värdepapper (obligationer och penningmarknadsinstrument) som emitterats av inlänningar i utlandet. Med värdepappersfordringar avses utländska omsättbara värdepapper, t.ex. aktier och räntebärande värdepapper emitterade av utlänningar och fondandelar i investeringsfonder registrerade i utlandet. Till värdepappersfordringar räknas även rapportörens investeringar i räntebärande värdepapper som emitterats av inlänningar i utlandet. Uppgifterna om värdepappersskulder och värdepappersfordringar ska rapporteras uppdelade efter enskilda värdepapper. På samma sätt ska uppgifter om värdepapper som omfattas av repor och låneavtal med utlänningar rapporteras värdepapper för värdepapper. Koncerninterna utländska fordringar och skulder (se avsnitt 3.3) utgör undantag; de ska rapporteras hopräknade per instrument inte värdepapper för värdepapper på formulären SV E och SV F (Utländska fordringar och skulder).

7 Rapporteringsanvisningar 7(7) Derivatkontrakt med utlänningar ska inte rapporteras som värdepappersfordringar och värdepappersskulder. Derivat ska rapporteras hopräknade på blankett SV C (Utländska fordringar och skulder). Derivat är exempelvis optioner, warranter, teckningsrätter, futurer, terminer och swappar Rapportering värdepapper för värdepapper ISIN-kod Vid rapportering värdepapper för värdepapper ska uppgifter lämnas för varje enskilt värdepapper. Principen är att Finlands Bank på basis av den ISIN-kod som rapportören angett kan matcha värdepapperet med uppgifterna om värdepapperet i ECB:s centraliserade värdepappersregister för sammanställning av betalningsbalansstatistik. För värdepapper med ISIN-kod ska därför bara följande uppgifter rapporteras: antal, nominellt värde och marknadsvärde, utdelningar, värdepapperstyp och valuta. Uppgifter samlas också in värdepapper för värdepapper om värdepapper utan ISIN-kod. Som ID-kod i rapporterna används då den entydiga kod som rapportören använder i sitt interna datasystem. Om värdepapper utan ISINkod ska rapportörerna däremot lämna utförligare uppgifter än för värdepapper med ISIN-kod. ISIN-kod används för att identifiera värdepapper som är föremål för allmän handel. ISIN-koderna tilldelas av den nationella numreringscentralen i respektive land, exempelvis värdepapperscentralen (såsom i Finland) eller någon motsvarande institution som har fått sådan befogenhet. De officiellt tilldelade ISIN-koderna följer den internationella standarden ISO ISIN-kodens struktur framgår av bilaga 5. Endast officiellt tilldelade koder får uppges som ISIN-koder. Utan ISINkod ska sådana värdepapper rapporteras som exempelvis en kommersiell uppgiftslämnare har tilldelat en artificiell ID-kod som liknar en ISIN-kod Sektortillhörighet Värdepappersemittentens sektortillhörighet ska anges enligt Statistikcentralens sektorindelning 2000, som bygger på Europeiska unionens sektorindelning ESA 95. Sektorindelningen framgår av bilaga 3 (Sektorindelning 2000, Statistikcentralen).

8 Rapporteringsanvisningar 8(8) 3.3 Koncerninterna utländska värdepappersskulder och värdepappersfordringar Koncerninterna utländska värdepappersfordringar och värdepappersskulder ska rapporteras hopräknade per instrument inte värdepapper för värdepapper på blanketterna SV E och SV F (Utländska fordringar och skulder). Med koncerninterna utländska värdepappersskulder och värdepappersfordringar avses värdepappersskulder och värdepappersfordringar mellan det rapporterande företaget och utländska koncernföretag. Som utländska koncernföretag räknas utländska moderföretag, dotterföretag, intresseföretag, filialer och systerföretag till det rapporterande företaget. Med utländska moderföretag avses utländska företag som har en ägarandel eller rösträtt (direkt + indirekt) i det rapporterande företaget på minst 10 %. Med utländska dotterföretag, intresseföretag och filialer avses utländska företag där det rapporterande företaget har en ägarandel eller rösträtt (direkt + indirekt) på minst 10 %. Med filial avses en enhet som under minst ett år producerar varor eller tjänster och som inte är ett juridiskt självständigt företag men som har separat bokföring (med resultaträkning och balansräkning). Med utländska systerföretag avses företag som hör till samma koncern som det rapporterande företaget men som koncernens moderföretag inte är ägare till genom samma ägarkedja. Till skillnad från finsk bokföringslagstiftning räknas till koncernföretagen således även intresseföretag där ägarandelen eller rösträtten är % och moderföretag som har en ägarandel eller rösträtt i det rapporterande företaget på %.

9 Rapporteringsanvisningar 9(9) 4 UPPGIFTER SOM SKA RAPPORTERAS VÄRDEPAPPER FÖR VÄRDEPAPPER I detta avsnitt beskrivs och definieras de uppgifter som ska rapporteras värdepapper för värdepapper. Upplysningar ges även om obligatoriska statistikkrav, dvs. uppgifter som behövs för sammanställning av finans- och betalningsbalansstatistik för Finland och euroområdet. Uppgifterna rapporteras var för sig i egna fält i rapportfilen. Också i dessa anvisningar används termen "fält" i beskrivningarna av de uppgifter som ska lämnas Rapportens basuppgifter och uppgiftslämnarens kontaktuppgifter Basuppgifterna omfattar upplysningar om den rapport som ska lämnas (t.ex. vilken period rapporten gäller) och uppgiftslämnarens och den egentliga rapportörens FO-nummer. I regel är uppgiftslämnaren och den egentliga rapportören (det rapporteringsskyldiga företaget eller någon annan rapporteringsskyldig organisation) identiska. Vid gemensam koncernrapportering ska uppgiftslämnaren utöver egna uppgifter också lämna in uppgifter om andra rapporteringsskyldiga inom koncernen rapportör för rapportör. Uppgiftslämnarens kontaktuppgifter och uppgifter om kontaktpersonen ska inte lämnas i den egentliga rapporten, eftersom de administreras av Finlands Banks DCS-operatör. Minst en och högst tio kontaktpersoner bör anmälas via DCS-operatören. Rapportperiod I fältet ska anges den månad rapporten avser. Skriv om rapportperioden är januari Uppgiftslämnarens FO-nummer Uppgiftslämnaren identifieras genom sitt FO-nummer. Rapportörens FO-nummer Rapportören identifieras genom sitt FO-nummer. Uppgiftslämnarens kontaktuppgifter Namn Gatuadress Postbox Postnummer Postort Växelnummer Uppgifter om kontaktpersonen Namn Telefonnummer E-postadress 3 I postbeskrivningarna i de anvisningar om postformaten som nämns på s. 4 kan namnen på fälten i vissa fall något avvika från dem som används i dessa rapporteringsanvisningar. I så fall finns det en anmärkning om detta i beskrivningen av postens innehåll i dessa anvisningar.

10 Rapporteringsanvisningar 10 (10) 4.2 Utländska värdepappersskulder Allmänt Värdepapper med ISIN-kod Som värdepappersskulder rapporteras alla omsättbara räntebärande värdepapper emitterade i utlandet. Hit räknas inte aktier eller fondandelar. Med räntebärande värdepapper avses obligationer och penningmarknadsinstrument. Som obligationer räknas alla omsättbara skuldebrev med en ursprunglig löptid över ett år. Penningmarknadsinstrument omfattar omsättbara skuldebrev med en ursprunglig löptid upp till 12 månader, t.ex. företagsoch bankcertifikat och skuldförbindelser. Utländska koncernföretags innehav av räntebärande värdepapper ska rapporteras hopräknade per instrument inte värdepapper för värdepapper på blanketterna SV E och SV F (Utländska fordringar och skulder). De obligatoriska fälten för rapportering av värdepappersskulder med ISINkod är: 1) värdepapperskategori, 2) nominellt värde, 3) marknadsvärde, 4) ISIN-kod, 5) intern ID-kod, 6) värdepapperstyp, 7) nominell valuta och 8) marknadsvaluta. Dessa uppgifter ska således lämnas för såväl obligationer som penningmarknadsinstrument. Närmare upplysningar om vad fälten ska innehålla följer nedan Värdepapperskategori Uppgifter om utestående belopp I detta fält ska uppgift lämnas om vilken kategori värdepapperet tillhör. Värdepapperen ska här klassificeras som 1) utländska värdepappersskulder, 2) utländska värdepappersfordringar eller 3) värdepapper som omfattas av repor eller låneavtal. En lista på koder för dessa kategorier finns i bilaga 7. Utländska värdepappersskulder ska alltid rapporteras med koden L. Fältets namn är "Kategori" i postbeskrivningen i anvisningarna om postformaten. Värdepapperets utestående nominella belopp och marknadsvärde ska rapporteras. Valutakoder ska anges för såväl nominellt värde som marknadsvärde i de respektive fälten (se avsnitt ). Det nominella värdet och marknadsvärdet ska redovisas till fullt belopp utan avdrag för emittentens (dvs. rapportörens) egna återköp. Rapportörens

11 Rapporteringsanvisningar 11 (11) egna återköp ska rapporteras som utländska värdepappersfordringar med ISIN-kod (se avsnitt 4.3.2) Nominellt värde I detta fält ska det utestående nominella beloppet för räntebärande värdepapper vid rapportperiodens slut rapporteras. För indexbundna lån ska det nominella värdet multipliceras med den aktuella indexfaktorn. Det nominella värdet ska anges i den ursprungliga emissionsvalutan. Uppgift om valutan ska lämnas i fältet "Nominell valuta". Fältets namn är "Sammanlagt nominellt värde" i postbeskrivningen i anvisningarna om postformaten Marknadsvärde Uppgifter om värdepapperet ISIN-kod I detta fält ska det utestående marknadsvärdet av räntebärande värdepapper vid rapportperiodens slut rapporteras. Obligationer och penningmarknadsinstrument ska redovisas till marknadsvärde exklusive upplupen ränta (clean price). Marknadsvärdet ska rapporteras i den valuta som angetts i fältet "Marknadsvaluta". Om marknadsvärdet rapporteras i någon annan valuta än den nominella valutan, ska marknadsvärdet omräknas till den aktuella valutan enligt den genomsnittliga marknadskursen (= medeltalet av köp- och säljkursen) på månadens sista dag. Fältets namn är "Sammanlagt marknadsvärde" i postbeskrivningen i de anvisningarna om postformaten. För räntebärande värdepapper med ISIN-kod behövs endast uppgifter om ISIN-kod, värdepapperstyp och valuta, eftersom Finlands Bank med hjälp av ISIN-koden kan ta fram uppgifter om t.ex. kupongräntor i ECB:s centraliserade värdepappersregister. Om ett värdepapper med ISIN-kod inte finns i registret och emissionsbeloppet är betydande, begär Finlands Bank uppgifterna av rapportören. ISIN-koden ska uppges för varje värdepapper som officiellt har tilldelats en sådan kod. Värdepapper som är föremål för allmän handel tilldelas ISINkoder av den nationella numreringscentralen i respektive land, exempelvis värdepapperscentralen (såsom i Finland) eller någon motsvarande institution som har fått sådan befogenhet. De officiellt tilldelade ISIN-

12 Rapporteringsanvisningar 12 (12) koderna följer den internationella standarden ISO ISIN-kodens struktur framgår av bilaga 5. Endast officiellt tilldelade koder får uppges som ISIN-koder. Utan ISINkod ska sådana värdepapper rapporteras som exempelvis en kommersiell uppgiftslämnare har tilldelat en artificiell ID-kod som liknar en ISIN-kod Intern ID-kod Utöver ISIN-koden uppges den interna ID-kod som emittenten (rapportören) själv använder i sitt datasystem för att identifiera värdepapperet. Värdepapperet ska genomgående rapporteras med samma interna ID-kod från rapportperiod till rapportperiod. Om uppgifter om värdepapperet lämnas under både värdepappersskulder (kategori L) och värdepappersfordringar (kategori A) 4, ska samma interna ID-kod anges i båda kategorierna. Som intern ID-kod kan rapportören även använda värdepapperets ISIN-kod Värdepapperstyp Värdepapperstypen ska rapporteras med koder enligt ESA 95 som särskiljer aktier och andra ägarandelar från räntebärande värdepapper (= värdepapper andra än aktier), de sistnämnda ytterligare nedbrutna på olika typer av skuldebrev. Som obligationer räknas alla omsättbara skuldebrev med en ursprunglig löptid över ett år. Penningmarknadsinstrument omfattar alla omsättbara skuldebrevslån med en ursprunglig löptid upp till 12 månader, t.ex. företags- och bankcertifikat. Instrumentklassificeringen framgår av bilaga 6. 5 Fältets namn är "Instrument" i postbeskrivningen i anvisningarna om postformaten Valutauppgifter Nominell valuta Marknadsvaluta I dessa fält rapporteras valutauppgifterna för de uppgifter som redovisats i fälten "Nominellt värde" och "Marknadsvärde". En lista på de valutakoder som ska användas finns i bilaga 4. Båda valutakoderna ska anges enligt ISO Det är då fråga om återköp av ett räntebärande värdepapper som rapportören själv har emitterat, se även avsnitt I praktiken ska instrumentkoden anges så att teckensträngen "F." i början av koden utelämnas.

13 Rapporteringsanvisningar 13 (13) Värdepapper utan ISIN-kod De obligatoriska fälten för rapportering av värdepappersskulder utan ISINkod framgår av tabellen nedan. Om fälten är obligatoriska eller inte beror delvis på de värden som rapporterats i andra fält. Fälten beskrivs närmare efter tabellen. Obligatoriska fält för rapportering av utestående räntebärande värdepapper utan ISIN-kod efter värdepapperstyp Fältets namn Penningmarknadsinstrument (F.331) Obligationer (F.332) Värdepapperskategori x x Nominellt värde x x Marknadsvärde x x Intern ID-kod x x Värdepapperets namn x x Värdepapperstyp x x Nominell valuta x x Marknadsvaluta x x Nästa kupongdag x 1 x 1 Förfallodag x 2 x 2 Kupongränta x x Antal kupongdagar per år x x 1 = Obligatorisk uppgift endast om uppgift saknas om förfallodag. 2 = Obligatorisk uppgift endast om uppgift saknas om nästa kupongdag Värdepapperskategori I detta fält ska uppgiftslämnaren ange till vilken kategori värdepapperet hör. Värdepapperen ska här klassificeras som 1) utländska värdepappersskulder, 2) utländska värdepappersfordringar eller 3) värdepapper som omfattas av repor eller låneavtal. En lista på koder för dessa kategorier finns i bilaga 7. Utländska värdepappersskulder ska alltid rapporteras med koden L. Fältets namn är "Kategori" i postbeskrivningen i anvisningarna om postformaten.

14 Rapporteringsanvisningar 14 (14) Uppgifter om utestående belopp Nominellt värde Marknadsvärde Värdepapperets utestående nominella belopp och marknadsvärde ska rapporteras. Valutakoder ska anges för såväl nominellt värde som marknadsvärde i de respektive fälten (se avsnitt ). Det nominella värdet och marknadsvärdet ska redovisas till fullt belopp utan avdrag för emittentens (dvs. rapportörens) egna återköp. Rapportörens egna återköp ska rapporteras som utländska värdepappersfordringar utan ISIN-kod (se avsnitt 4.3.2). I detta fält ska det utestående beloppet för räntebärande värdepapper vid rapportperiodens slut rapporteras. För indexbundna lån ska det nominella värdet multipliceras med den aktuella indexfaktorn. Det nominella värdet ska anges i den ursprungliga emissionsvalutan. Uppgift om valutan ska lämnas i fältet "Nominell valuta". Fältets namn är "Sammanlagt nominellt värde" i postbeskrivningen i anvisningarna om postformaten. I detta fält ska det utestående marknadsvärdet av räntebärande värdepapper vid rapportperiodens slut rapporteras. Obligationer och penningmarknadsinstrument ska redovisas till marknadsvärde exklusive upplupen ränta (clean price). Marknadsvärdet ska rapporteras i samma valuta som angetts i fältet "Marknadsvaluta". Om marknadsvärdet rapporteras i någon annan valuta än den nominella valutan, ska marknadsvärdet omräknas till den aktuella valutan enligt den genomsnittliga marknadskursen (= medeltalet av köp- och säljkursen) på månadens sista dag. I princip ska värdepapperen redovisas till det verkliga marknadsvärdet vid rapportperiodens slut. Om inga uppgifter om det verkliga marknadsvärdet finns att tillgå, ska en bästa uppskattning ges, t.ex. priset vid den senast genomförda bilaterala direkta affären (dvs. utanför börsen). I total avsaknad av marknadsvärde ska det nominella värdet rapporteras. Fältets namn är "Sammanlagt marknadsvärde" i postbeskrivningen i anvisningarna om postformaten.

15 Rapporteringsanvisningar 15 (15) Uppgifter om värdepapperet Intern ID-kod För värdepapper utan ISIN-kod ska fullständiga uppgifter om värdepapperet lämnas. För värdepapper utan ISIN-kod ska uppgift lämnas om den ID-kod som emittenten (rapportören) själv använder i sitt datasystem för att entydigt identifiera värdepapperet. Värdepapperet ska genomgående rapporteras med samma interna ID-kod från rapporteringsperiod till rapporteringsperiod. Om uppgifter om värdepapperet lämnas under både värdepappersskulder (kategori L) och värdepappersfordringar (kategori A) 6, ska samma interna ID-kod anges i båda kategorierna Värdepapperets namn Värdepapperstyp Valutauppgifter För värdepapper utan ISIN-kod ska namnet anges i den form som det står på det emitterade skuldebrevet och/eller har registrerats i rapportörens interna datasystem. Fältets namn är "Instrumentets namn" i postbeskrivningen i anvisningarna om postformaten. Värdepapperstypen ska rapporteras med koder enligt ESA 95 som särskiljer aktier och andra ägarandelar från räntebärande värdepapper (= värdepapper andra än aktier), de sistnämnda ytterligare nedbrutna på olika typer av skuldebrev. Som obligationer räknas alla omsättbara skuldebrev med en ursprunglig löptid över ett år. Penningmarknadsinstrument omfattar alla omsättbara skuldebrev med en ursprunglig löptid upp till 12 månader, t.ex. företagsoch bankcertifikat och skuldförbindelser. Instrumentklassificeringen framgår av bilaga 6. 7 Fältets namn är "Instrument" i postbeskrivningen i anvisningarna om postformaten. Nominell valuta 6 Det är då fråga om återköp av ett räntebärande värdepapper som rapportören själv har emitterat, se även avsnitt I praktiken ska instrumentkoden anges så att teckensträngen "F." i början av koden utelämnas.

16 Rapporteringsanvisningar 16 (16) Marknadsvaluta I dessa fält rapporteras valutauppgifterna för de uppgifter som redovisats i fälten "Nominellt värde" och "Marknadsvärde". En lista på de valutakoder som ska användas finns i bilaga 4. Båda valutakoderna ska anges enligt ISO Ränteuppgifter Nästa kupongdag Förfallodag Kupongränta Antal kupongdagar per år Uppgift om nästa kupongdag, alternativt förfallodag, ska rapporteras. Dessutom ska kupongräntan och antalet kupongdagar per år uppges. I detta fält ska anges datum för nästa kupongbetalning. Värdepapperets förfallodag ska anges endast om uppgift om nästa kupongdag saknas (t.ex. obligationer med nollränta). Den kupongränta som emittenten följande gång ska betala på skuldebrevet ska rapporteras. Kupongräntan är den ränta som betalas på lånets nominella värde och den uttrycks i procent av det nominella värdet (p.a.). Om ingen ränta betalas på skuldebrevet, ska kupongräntan anges med 0, liksom för obligationer med nollränta. För penningmarknadsinstrument ska kupongräntan anges med 0 om ingen ränta betalas. Kupongräntan för skuldebrev med fast ränta är den ränta som anges i skuldebrevet. Skuldebrev med rörlig ränta ska rapporteras på följande sätt: Om kupongräntan har fastställts för en ränteperiod som omfattar rapportmånadens sista dag, ska denna ränta anges. Om ingen kupongränta har fastställts, ska den ränta som fastställts för den föregående ränteperioden anges. I fältet ska uppgift lämnas om hur många gånger per år kupongränta betalas. Om ingen ränta betalas, ska antalet anges med 0. Fältets namn är Kupongdagar per år i postbeskrivningen i anvisningarna om postformaten.

17 Rapporteringsanvisningar 17 (17) 4.3 Utländska värdepappersfordringar Allmänt Återköpta värdepapper Som värdepappersfordringar rapporteras rapportörens innehav av omsättbara utländska värdepapper, dvs. aktier och räntebärande värdepapper emitterade av utlänningar och fondandelar i investeringsfonder registrerade i utlandet. Som värdepappersfordringar rapporteras också investeringar i räntebärande värdepapper emitterade i utlandet av inlänningar (återköpta värdepapper). Med räntebärande värdepapper avses obligationer och penningmarknadsinstrument. Som obligationer räknas alla omsättbara skuldebrev med en ursprunglig löptid över ett år. Penningmarknadsinstrument omfattar kortfristiga omsättbara skuldebrev emitterade i utlandet med en ursprunglig löptid upp till 12 månader, t.ex. företags- och bankcertifikat och skuldförbindelser. Aktieinvesteringar där ägarandelen eller rösträtten efter förvärv är minst 10 % ska redovisas hopräknade inte värdepapper för värdepapper på blankett SV F (koncerninterna) under Aktier och övrigt eget kapital. Investeringar i räntebärande värdepapper emitterade av utländska koncernföretag ska på motsvarande sätt rapporteras hopräknade på blanketterna SV E eller SV F (Utländska fordringar och skulder). Förvärv av aktier i utländska fastighetsbolag ska också rapporteras under aktier. Som återköpta värdepapper rapporteras förvärv av räntebärande värdepapper (obligationer och penningmarknadsinstrument) som inlänningar emitterat i utlandet. Emittenten kan vara antingen rapportören själv eller något annat inhemskt företag. För värdepapper som rapportören själv har emitterat i utlandet ska återköp (direkt vid emission och på andrahandsmarknaden) av värdepapper med och utan ISIN-kod rapporteras. När det gäller värdepapper emitterade av andra inlänningar i utlandet ska endast återköp (direkt vid emission och på andrahandsmarknaden) av värdepapper med ISIN-kod rapporteras. I praktiken är det då fråga om skuldebrev med en ISIN-kod som inte börjar med FI.

18 Rapporteringsanvisningar 18 (18) Värdepappersrepor och värdepapperslån Med repor avses återköpsavtal (inkl. sell/buy-back-avtal) och återförsäljningsavtal (inkl. buy/sell-back-avtal) avseende värdepapper. En schematisk översikt av rapporteringen av värdepapper som omfattas av repor och låneavtal ges i bilaga 8. Värdepapperen har delats upp på åtta kategorier efter avtalspart, emittent och avtalets art (riktning). För varje kategori finns fastställda regler för hur värdepapperet ska rapporteras. Den allmänna principen är att tillfälliga förändringar i värdepappersinnehaven till följd av repor och låneoperationer inte ska beaktas i rapporteringen. Som värdepappersfordringar ska således rapporteras även de värdepapper definierade i avsnitt som sålts eller lånats ut genom återköps- eller låneavtal (med ut- eller inlänningar). Däremot ska inte värdepapper som köpts eller lånats in genom återförsäljnings- eller låneavtal (med ut- eller inlänningar) rapporteras som värdepappersfordringar. Om emellertid sådana värdepapper säljs vidare till tredje part, ska de sålda värdepapperen redovisas till ett negativt antal/värde (short position). Om det finns både normala och korta positioner i samma värdepapper ska uppgifterna nettoredovisas. Närmare anvisningar om värdepappersrepor och värdepapperslåneavtal med utlänningar lämnas längre fram i texten (se avsnitt 4.4). Anvisningarna gäller alla värdepapper som har en ISIN-kod och som omfattas av avtal, oberoende om de har emitterats av in- eller utlänningar i Finland eller i utlandet.

19 Rapporteringsanvisningar 19 (19) Värdepapper med ISIN-kod De obligatoriska fälten för rapportering av värdepapper med ISIN-kod framgår av tabellen nedan. Om fälten är obligatoriska eller inte beror på värdepapperstypen. Fälten beskrivs närmare efter tabellen. Obligatoriska fält för rapportering av innehav av värdepapper med ISIN-kod efter Fältets namn Penningmarknadsinstrument Obligationer (F.332) Aktier (F.51) Fondandelar (F.52) (F.331) Värdepapperskategori x x x x Antal x x Nominellt värde x x Marknadsvärde x x x x Utdelningar x x 1 ISIN-kod x x x x Intern ID-kod x x x x Värdepapperstyp x x x x Nominell valuta x x Marknadsvaluta x x x x Utdelningsvaluta x x 1 1 = Obligatorisk uppgift endast för avkastningsfonder Värdepapperskategori Antal och värde I detta fält ska uppgift lämnas om vilken kategori värdepapperet tillhör. Värdepapperen ska här klassificeras som 1) utländska värdepappersskulder, 2) utländska värdepappersfordringar eller 3) värdepapper som omfattas av repor eller lån. En lista på koder för dessa kategorier finns i bilaga 7. Utländska värdepappersfordringar ska alltid rapporteras med koden A. Fältets namn är "Kategori" i postbeskrivningen i anvisningarna om postformaten. För innehav av aktier och andelar ska uppgifter lämnas om antal, marknadsvärde och utdelningar och för räntebärande värdepapper nominellt värde och marknadsvärde. Valutakoden ska anges för såväl nominellt värde som marknadsvärde i de respektive fälten (se avsnitt ).

20 Rapporteringsanvisningar 20 (20) Antal I detta fält ska uppgift lämnas om antalet aktier eller andelar vid rapportperiodens slut Nominellt värde I detta fält ska uppgift lämnas om det nominella värdet av räntebärande värdepapper som innehas vid rapportperiodens slut. För indexbundna lån ska det nominella värdet multipliceras med den aktuella indexfaktorn. Det nominella värdet ska anges i den ursprungliga emissionsvalutan. Uppgift om valutan ska lämnas i fältet "Nominell valuta". Fältets namn är "Sammanlagt nominellt värde" i postbeskrivningen i anvisningarna om postformaten Marknadsvärde I detta fält rapporteras värdepappersinnehavets marknadsvärde vid rapportperiodens slut. Uppgift om marknadsvärde ska lämnas för alla värdepapper. Marknadsvärdet ska rapporteras i samma valuta som angetts i fältet "Marknadsvaluta". Marknadsvärdet för aktier och andelar ska anges i noteringsvalutan. Om noteringsvalutorna är flera, ska marknadsvärdet redovisas i en av valutorna. Obligationer och penningmarknadsinstrument ska redovisas till marknadsvärde exklusive upplupen ränta (clean price). Om marknadsvärdet rapporteras i någon annan valuta än den nominella valutan, ska marknadsvärdet omräknas till den aktuella valutan enligt den genomsnittliga marknadskursen (= medeltalet av köp- och säljkursen) på månadens sista dag. Principen är att marknadsvärdet redovisas till verkligt marknadsvärde (börskursen) vid rapportperiodens slut. Om inga uppgifter om det verkliga marknadsvärdet finns, ska en bästa uppskattning ges, t.ex. priset vid den senast genomförda bilaterala direkta affären (dvs. utanför börsen). I total avsaknad av marknadsvärde ska det nominella värdet rapporteras. Fältets namn är "Sammanlagt marknadsvärde" i postbeskrivningen i anvisningarna om postformaten Utdelningar För aktier och andelar ska uppgift lämnas om de bruttoutdelningar (utdelningar före skatt) som betalats till innehavaren under

21 Rapporteringsanvisningar 21 (21) Uppgifter om värdepapperet ISIN-kod Intern ID-kod rapportmånaden. Utdelningarna ska rapporteras i samma valuta som angetts i fältet "Utdelningsvaluta". För räntebärande värdepapper med ISIN-kod behövs uppgifter endast om ISIN-kod, värdepapperstyp och valuta, eftersom Finlands Bank med hjälp av ISIN-koden kan ta fram uppgifter om t.ex. emittent och kupongräntor i ECB:s centraliserade värdepappersregister. Om ett värdepapper med ISINkod inte finns i registret och det innehavda antalet eller värdet är betydande, begär Finlands Bank uppgifterna av rapportören. ISIN-koden ska uppges för varje värdepapper som officiellt har tilldelats en sådan kod. Värdepapper som är föremål för allmän handel tilldelas ISINkoder av den nationella numreringscentralen i respektive land, exempelvis värdepapperscentralen (såsom i Finland) eller någon motsvarande institution som har fått sådan befogenhet. De officiellt tilldelade ISINkoderna följer den internationella standarden ISO ISIN-kodens struktur framgår av bilaga 5. Endast officiellt tilldelade koder får anges som ISIN-koder. Utan ISIN-kod ska sådana värdepapper rapporteras som exempelvis kommersiell uppgiftslämnare har tilldelat en artificiell ID-kod som liknar en ISIN-kod. Utöver ISIN-koden uppges den interna ID-kod som emittenten (rapportören) själv använder i sitt datasystem för att identifiera värdepapperet. Värdepapperet ska genomgående rapporteras med samma interna ID-kod från rapportperiod till rapportperiod. Om uppgifter om värdepapperet lämnas under både värdepappersskulder (kategori L) och värdepappersfordringar (kategori A) 8, ska samma interna ID-kod anges i båda kategorierna. Som intern ID-kod kan rapportören även använda värdepapperets ISIN-kod Värdepapperstyp Värdepapperstypen ska anges med koder enligt ESA 95 som särskiljer aktier och andra ägarandelar från räntebärande värdepapper (= värdepapper andra än aktier), de sistnämnda ytterligare nedbrutna på olika typer av skuldebrev. Obligationer omfattar alla omsättbara skuldebrevslån med en 8 Det är då fråga om återköp av ett räntebärande värdepapper som rapportören själv har emitterat, se även avsnitt

22 Rapporteringsanvisningar 22 (22) ursprunglig löptid över ett år. Penningmarknadsinstrument omfattar alla omsättbara skuldebrev med en ursprunglig löptid upp till 12 månader, t.ex. företags- och bankcertifikat och skuldförbindelser. Instrumentklassificeringen framgår av bilaga 6. 9 Fältets namn är "Instrument" i postbeskrivningen i anvisningarna om postformaten Valutauppgifter Nominell valuta Marknadsvaluta Utdelningsvaluta I dessa fält rapporteras valutauppgifterna för de uppgifter som redovisats i fälten "Nominellt värde", "Marknadsvärde" och "Utdelning". En lista på de valutakoder som ska användas finns i bilaga 4. Alla tre valutakoder ska anges enligt ISO I praktiken ska instrumentkoden anges så att teckensträngen "F." i början av koden utelämnas.

23 Rapporteringsanvisningar 23 (23) Värdepapper utan ISIN-kod De obligatoriska fälten för rapportering av värdepapper utan ISIN-kod framgår av tabellen nedan. Om fälten är obligatoriska eller inte beror på värdepapperstypen och i vissa fall på de värden som rapporterats i övriga fält. Fälten beskrivs närmare efter tabellen. Obligatoriska fält för innehav av värdepapper utan ISIN-kod efter värdepapperstyp Fältets namn Penningmarknadsinstrument Obligationer (F.332) Aktier (F.51) Fondandelar (F.52) (F.331) Värdepapperskategori x x x x Antal x x Nominellt värde x x Marknadsvärde x x x x Utdelningar x x 1 Intern ID-kod x x x x Värdepapperets namn x x x x Värdepapperstyp x x x x Emittentens sektortillhörighet x x x x Emittentens hemland x x x x Nominell valuta x x Marknadsvaluta x x x x Utdelningsvaluta x x 1 Nästa kupongdag x 2 x 2 Förfallodag x 3 x 3 Kupongränta x x Antal kupongdagar per år x x 1 = Obligatorisk uppgift endast för avkastningsfonder. 2 = Obligatorisk uppgift endast om förfallodagen inte har uppgetts. 3 = Obligatorisk uppgift endast om nästa kupongdag inte är känd eller inte har fastställts Värdepapperskategori I detta fält ska uppgiftslämnaren ange till vilken kategori värdepapperet hör. Värdepapperen ska här klassificeras som 1) utländska värdepappersskulder, 2) utländska värdepappersfordringar eller 3) värdepapper som omfattas av repor eller låneavtal. En lista på koder för dessa kategorier finns i bilaga 7.

24 Rapporteringsanvisningar 24 (24) Utländska värdepappersfordringar ska alltid rapporteras med koden A. Fältets namn är "Kategori" i postbeskrivningen i anvisningarna om postformaten Antal och värde För innehav av aktier och andelar ska uppgifter lämnas om antal, marknadsvärde och utdelningar och för räntebärande värdepapper uppgifter om nominellt värde och marknadsvärde. Valutakoden ska anges för såväl nominellt värde som marknadsvärde i de respektive fälten (se avsnitt ) Antal I detta fält ska uppgift lämnas om antalet aktier eller andelar vid rapportperiodens slut Nominellt värde I detta fält ska uppgift lämnas om det nominella värdet av räntebärande värdepapper vid rapportperiodens slut. För indexbundna lån ska det nominella värdet multipliceras med den aktuella indexfaktorn. Det nominella värdet ska anges i den ursprungliga emissionsvalutan. Uppgift om valutan ska lämnas i fältet "Nominell valuta". Fältets namn är "Sammanlagt nominellt värde" i postbeskrivningen i anvisningarna om postformaten Marknadsvärde I detta fält rapporteras värdepappersinnehavets marknadsvärde vid rapportperiodens slut. Marknadsvärdet ska rapporteras för alla värdepapper. Marknadsvärdet ska rapporteras i samma valuta som angetts i fältet "Marknadsvaluta". I princip ska marknadsvärdet för aktier och andelar redovisas i noteringsvalutan. Om noteringsvalutorna är flera, ska marknadsvärdet rapporteras i en av valutorna. Obligationer och penningmarknadsinstrument ska redovisas till marknadsvärde exklusive upplupen ränta (clean price). Om marknadsvärdet rapporteras i någon annan valuta än den nominella valutan, ska marknadsvärdet omräknas till den aktuella valutan enligt den genomsnittliga marknadskursen (= medeltalet av köp- och säljkursen) på månadens sista dag.

25 Rapporteringsanvisningar 25 (25) I princip ska värdepapperen rapporteras till det verkliga marknadsvärdet vid rapportperiodens slut. Om inga uppgifter om det verkliga marknadsvärdet finns, ska en bästa uppskattning ges, t.ex. priset vid den senast genomförda bilateral direkta affären (dvs. utanför börsen). I total avsaknad av marknadsvärde ska det nominella värdet rapporteras. Fältets namn är "Sammanlagt marknadsvärde" i postbeskrivningen i anvisningarna om postformaten Utdelningar Uppgifter om värdepapperet Intern ID-kod För aktier och andelar ska uppgift lämnas om bruttoutdelningar till innehavaren under rapportmånaden, dvs. utdelningar före skatt. Utdelningar ska rapporteras i samma valuta som angetts i fältet "Utdelningsvaluta". För värdepapper utan ISIN-kod ska uppgift lämnas om den interna ID-kod som emittenten (rapportören) själv använder i sitt datasystem för att entydigt identifiera värdepapperet. Värdepapperet ska genomgående rapporteras med samma interna ID-kod från rapportperiod till rapportperiod. Om uppgifter om värdepapperet lämnas under både värdepappersskulder (kategori L) och värdepappersfordringar (kategori A) 10, ska samma interna ID-kod anges i båda kategorierna Värdepapperets namn Namnet på värdepapper utan ISIN-kod ska anges i den form som det registrerats i rapportörens interna datasystem. Fältets namn är "Instrumentets namn" i postbeskrivningen i anvisningarna om postformaten Värdepapperstyp Värdepapperstypen ska anges med koder enligt ESA 95 som särskiljer aktier och andra ägarandelar från räntebärande värdepapper (= värdepapper andra än aktier), de sistnämnda ytterligare nedbrutna på olika typer av skuldebrev. Obligationer omfattar alla omsättbara skuldebrev med en ursprunglig löptid över 1 år. Penningmarknadsinstrument omfattar alla omsättbara skuldebrev med en ursprunglig löptid upp till 12 månader, t.ex. 10 Det är då fråga om återköp av ett räntebärande värdepapper som rapportören själv har emitterat, se även avsnitt

26 Rapporteringsanvisningar 26 (26) Emittentens sektortillhörighet Emittentens hemland Valutauppgifter företags- och bankcertifikat och skuldförbindelser. Instrumentklassificeringen framgår av bilaga Fältets namn är "Instrument" i postbeskrivningen i anvisningarna om postformaten. Emittentens sektortillhörighet ska anges enligt ESA 95. Även utländska emittenter ska ges en sektorkod som börjar med S.1. Sektorindelningen framgår av bilaga 3 (Sektorindelning 2000, Statistikcentralen). 12 Emittentens hemland anges enligt ISO En lista på de landskoder som ska användas i rapporteringen finns i bilaga 1. Internationella organisationer rapporteras med landskoder enligt listan över internationella organisationer i bilaga 2 som grundar sig på Eurostats klassificering Ränteuppgifter Nominell valuta Marknadsvaluta Utdelningsvaluta. I dessa fält rapporteras valutauppgifterna för de uppgifter som redovisats i fälten "Nominellt värde", "Marknadsvärde" och "Utdelning". En lista på de valutakoder som ska användas finns i bilaga 4. Alla tre valutakoder ska anges enligt ISO I första hand ska nästa kupongdag och i andra hand förfallodagen rapporteras. Dessutom ska kupongräntan och antalet kupongdagar per år anges Nästa kupongdag I detta fält anges datum för nästa kupongbetalning. 11 I praktiken ska instrumentkoden anges så att teckensträngen "F." i början av koden utelämnas. 12 I praktiken anges sektorkoden så att teckensträngen "S." i början av koden utelämnas.

27 Rapporteringsanvisningar 27 (27) Förfallodag Värdepapperets förfallodag anges endast om ingen kupongdag finns (t.ex. obligationer med nollränta) eller om den är okänd. Om uppgift om förfallodag saknas, anges som datum Kupongränta Den kupongränta som nästa gång ska betalas till innehavaren ska rapporteras. Kupongräntan är den ränta som enligt skuldebrevet betalas på lånets nominella värde och den uttrycks i procent av det nominella värdet (p.a.). Om ingen ränta betalas på skuldebrevet, ska kupongräntan anges med 0, liksom för obligationer med nollränta. För penningmarknadsintrument ska kupongräntan anges med 0 om ingen ränta betalas. Kupongräntan för skuldebrev med fast ränta är den ränta som anges i skuldebrevet. Skuldebrev med rörlig ränta ska rapporteras på följande sätt: om kupongräntan har fastställts för en ränteperiod som omfattar rapportmånadens sista dag, ska denna ränta anges. Om ingen kupongränta har fastställts, ska den ränta som fastställts för den föregående ränteperioden anges Antal kupongdagar per år I detta fält ska uppgift lämnas om hur många gånger per år kupongränta betalas. Om ingen ränta betalas, ska antalet anges med 0. Fältets namn är Antal kupongdagar per år i postbeskrivningen i anvisningarna om postformaten.

28 Rapporteringsanvisningar 28 (28) 4.4 Värdepapper som omfattas av repor och låneavtal med utlänningar Allmänt Med denna rapport ska uppgifter lämnas värdepapper för värdepapper om de värdepappersrepor och värdepapperslåneavtal med utlänningar som är i kraft vid rapportmånadens slut. Rapporteringen gäller enbart värdepapper med ISIN-kod som omfattas av avtalen. En schematisk översikt av rapporteringen av värdepapper som omfattas av repor och låneavtal finns i bilaga 8. Värdepapperen har delats upp på åtta kategorier efter avtalspart, emittent och avtalets art (riktning). För varje kategori finns fastställda regler för hur värdepapperet ska rapporteras. När det gäller repor och låneavtal ska både värdepapper som emitterats av inlänningar och värdepapper som emitterats av utlänningar rapporteras enligt schemat. Om ett värdepapper som uppfyller kriterierna för utländska värdepapper (se avsnitt 4.3.1) har sålts eller lånats ut till en utlänning genom en repa eller ett låneavtal, ska värdepapperet inte bara redovisas som repor eller låneavtal utan även som utländska värdepappersfordringar (kategori A). Till repor hänförs också sell/buy-back- och buy/sell-back-avtal. Låneavtalen omfattar både avtal med kontantsäkerhet (insättningar) och kontrakt med värdepapper som säkerhet. Den egentliga inlåningen (försäljning/utlåning av värdepapper) eller utlåningen (köp/inlåning av värdepapper) i samband med repor och låneavtal med kontantsäkerhet ska rapporteras under "Lån" på blanketterna SV A.A.2 eller SV B2.A1 (Enkät om utländska fordringar och skulder) Uppgifter om repor och lån De obligatoriska fälten för rapportering av värdepapper som omfattas av repor och låneavtal framgår av tabellen nedan. Om fälten är obligatoriska eller inte beror på värdepapperstypen. Fälten beskrivs närmare efter tabellen.

29 Rapporteringsanvisningar 29 (29) Obligatoriska fält för värdepapper som omfattas av repor och lån efter värdepapperstyp Fältets namn Penningmarknadsinstrument (F.331) Obligationer (F.332) Aktier (F.51) Fondandelar (F.52) Värdepapperskategori x x x x Kontraktstyp x x x x Avtalspartens hemland x x x x Antal x x Nominellt värde x x Marknadsvärde x x x x ISIN-kod x x x x Intern ID-kod x x x x Värdepapperstyp x x x x Nominell valuta x x Marknadsvaluta x x x x Värdepapperskategori Basuppgifter om avtalet Kontraktstyp I detta fält ska uppgift lämnas om vilken klass värdepapperet tillhör. Värdepapperen ska här klassificeras som 1) utländsk värdepappersskuld, 2) utländsk värdepappersfordran eller 3) värdepapper som omfattas av repor eller låneavtal. En lista på koder för dessa kategorier finns i bilaga 7. Värdepapper som omfattas av repor och låneavtal ska alltid rapporteras med koden R. Fältets namn är "Kategori" i postbeskrivningen i anvisningarna om postformaten. I detta fält ska uppgift lämnas om typen av de repor och avtal som är i kraft vid rapportperiodens slut. Avtalen ska klassificeras efter avtalstyp (repa eller låneavtal) och avtalsriktning (köp/inlåning eller försäljning/utlåning) och rapporteras med koden för avtalstypen. En lista på de koder som ska användas finns i bilaga 9. När ett köpt/inlånat värdepapper (som rapporterats med kod RB eller LB) säljs vidare genom en repa eller lånas vidare till en utlänning, ska det också rapporteras som försäljning/utlåning (med kod RS eller LS). Om ett köpt/inlånat värdepapper däremot säljs vidare genom en normal värdepappersaffär till en utlänning, ska värdepapperet inte rapporteras som försäljning.

30 Rapporteringsanvisningar 30 (30) Avtalspartens hemland Antal och värde Antal Nominellt värde Avtalspartens hemland ska anges enligt ISO En lista på de landskoder som ska användas finns i bilaga 1. Internationella organisationer rapporteras med landskoder enligt listan över internationella organisationer i bilaga 2 som grundar sig på Eurostats klassificering. Om avtalen upprättas via automatiska handelssystem (ATS-system) och avvecklingen sker i en central clearingmotparts (central clearing counterparty, CCP) system 13, har rapportören inte nödvändigtvis någon uppgift om den faktiska avtalspartens hemland. I sådana fall ska clearingorganisationens sätesland anges som hemland för avtalsparten. I fråga om aktier och andelar ska uppgift lämnas om antal och marknadsvärde för de värdepapper som omfattas av avtalet och i fråga om räntebärande värdepapper det nominella värdet och marknadsvärdet för de värdepapper som omfattas av avtalet. Valutakoderna för nominellt värde och marknadsvärde anges i var sitt fält (se avsnitt ). Antal och värde ska rapporteras på bruttobasis så att avtal med samma avtalspart om samma värdepapper i motsatta riktningar inte nettas. I detta fält ska uppgift lämnas om antalet aktier eller andelar som omfattas av avtalet vid rapportperiodens slut. I detta fält ska uppgift lämnas om det nominella värdet av räntebärande värdepapper som omfattas av avtalet vid rapportperiodens slut. För indexbundna lån ska det nominella värdet multipliceras med den aktuella indexfaktorn. Det nominella värdet ska anges i den ursprungliga emissionsvalutan. Uppgift om valutan ska lämnas i fältet "Nominell valuta". Fältets namn är "Sammanlagt nominellt värde" i postbeskrivningen i anvisningarna om postformaten. 13 Exempelvis LIFFE-Clearnet och EUREX Clearing är centrala clearingmotparter för repor.

31 Rapporteringsanvisningar 31 (31) Marknadsvärde Uppgifter om värdepapperet ISIN-kod I detta fält ska uppgift lämnas om värdepapperets marknadsvärde vid rapportperiodens slut. Marknadsvärde ska redovisas för alla värdepapper. Marknadsvärdet ska rapporteras i samma valuta som angetts i fältet "Marknadsvaluta". Marknadsvärdet för aktier och andelar ska anges i noteringsvalutan. Om noteringsvalutorna är flera, ska marknadsvärdet rapporteras i en av valutorna. Obligationer och penningmarknadsinstrument ska redovisas till marknadsvärde exklusive upplupen ränta (clean price). Om marknadsvärdet rapporteras i någon annan valuta än den nominella valutan, ska marknadsvärdet omräknas till den aktuella valutan genom den genomsnittliga marknadskursen (= medeltalet av köp- och säljkursen) på månadens sista dag. Principen är att marknadsvärdet redovisas till det verkliga marknadsvärdet (börskursen) vid rapportperiodens slut. Om inga uppgifter om det verkliga marknadsvärdet finns, ska en bästa uppskattning ges, t.ex. priset vid den senast genomförda bilaterala direkta affären (dvs. utanför börsen). I total avsaknad av marknadsvärde ska det nominella värdet rapporteras. Fältets namn är "Sammanlagt marknadsvärde" i postbeskrivningen i anvisningarna om postformaten. För värdepapper med ISIN-kod behöver uppgifter endast om ISIN-kod, värdepapperstyp och valuta, eftersom Finlands Bank med hjälp av ISINkoden kan ta fram uppgifter om t.ex. emittenten i ECB:s centraliserade värdepappersregister. Om ett värdepapper med ISIN-kod inte finns i registret och det antal eller värde som omfattas av avtalet är betydande, begär Finlands Bank uppgifterna av rapportören. ISIN-kod ska uppges för varje värdepapper som officiellt har tilldelats en sådan kod. Värdepapper som är föremål för allmän handel tilldelas ISINkoder av den nationella numreringscentralen i respektive land, exempelvis värdepapperscentralen (såsom i Finland) eller någon motsvarande institution som har fått sådan befogenhet. De officiellt tilldelade ISINkoderna följer den internationella standarden ISO ISIN-kodens struktur framgår av bilaga 5. Endast officiellt tilldelade koder får uppges som ISIN-koder. Värdepapper som exempelvis en kommersiell uppgiftslämnare har tilldelat en artificiell

RAPPORTERINGSANVISNINGAR ENKÄT OM UTLÄNDSKA VÄRDEPAPPERSTILLGÅNGAR OCH -SKULDER I ICKE-FINANSIELLA FÖRETAG, FINANSIELLA FÖRETAG OCH STATEN (SAVE)

RAPPORTERINGSANVISNINGAR ENKÄT OM UTLÄNDSKA VÄRDEPAPPERSTILLGÅNGAR OCH -SKULDER I ICKE-FINANSIELLA FÖRETAG, FINANSIELLA FÖRETAG OCH STATEN (SAVE) RAPPORTERINGSANVISNINGAR ENKÄT OM UTLÄNDSKA VÄRDEPAPPERSTILLGÅNGAR OCH -SKULDER I ICKE-FINANSIELLA FÖRETAG, FINANSIELLA FÖRETAG OCH STATEN (SAVE) Version 1.3 Gäller från Rapporteringsanvisningar 2 (36)

Läs mer

RAPPORTERINGSANVISNINGAR ENKÄT TILL INLÅNINGSBANKER OCH VÄRDEPAPPERSFÖRETAG SOM TILLHANDAHÅLLER DEPÅ- OCH KAPITALFÖRVALTNING (TIHA)

RAPPORTERINGSANVISNINGAR ENKÄT TILL INLÅNINGSBANKER OCH VÄRDEPAPPERSFÖRETAG SOM TILLHANDAHÅLLER DEPÅ- OCH KAPITALFÖRVALTNING (TIHA) Ra RAPPORTERINGSANVISNINGAR ENKÄT TILL INLÅNINGSBANKER OCH VÄRDEPAPPERSFÖRETAG SOM TILLHANDAHÅLLER DEPÅ- OCH KAPITALFÖRVALTNING (TIHA) Version 1.2 Gäller från Rapporteringsanvisningar 2 (2) Innehåll 1

Läs mer

RAPPORTERINGSANVISNINGAR

RAPPORTERINGSANVISNINGAR 1 (6) ENKÄT OM UTLÄNDSKA FORDRINGAR OCH SKULDER VID SLUTET AV 2009 (SVA -ÅRSENKÄT 2009): RAPPORTERINGS INNEHÅLL 1 Allmänt... 2 2 Användaruppgifter... 2 3 Enkätens uppbyggnad... 3 3.1 Basuppgifter... 3

Läs mer

RAPPORTERINGSANVISNINGAR

RAPPORTERINGSANVISNINGAR 1 (7) ENKÄT OM UTLÄNDSKA FORDRINGAR OCH SKULDER VID SLUTET AV 2011 (SVA-ÅRSENKÄT 2011): RAPPORTERINGS INNEHÅLL 1 Allmänt... 2 2 Användning av rapporteringstjänsten... 2 2.1 Inloggning i rapporteringtjänsten...

Läs mer

VERSION 1.3 (21.11.2008)

VERSION 1.3 (21.11.2008) POSTFORMAT ENKÄT OM UTLÄNDSKA VÄRDEPAPPERSTILLGÅNGAR -SKULDER I ICKE-FINANSIELLA FÖRETAG, FINANSIELLA FÖRETAG STATEN (SAVE) VERSION 1.3 (21.11.2008) Gäller från 1.1.2009 Tekniska anvisningar 2 (15) Version

Läs mer

ENKÄT OM VÄRDEPAPPERSTILLGÅNGAR OCH -SKULDER I ICKE-FINANSIELLA FÖRETAG, FINANSIELLA FÖRETAG OCH STATEN (SAVE) RAPPORTERINGSANVISNINGAR

ENKÄT OM VÄRDEPAPPERSTILLGÅNGAR OCH -SKULDER I ICKE-FINANSIELLA FÖRETAG, FINANSIELLA FÖRETAG OCH STATEN (SAVE) RAPPORTERINGSANVISNINGAR ENKÄT OM VÄRDEPAPPERSTILLGÅNGAR OCH -SKULDER I ICKE-FINANSIELLA FÖRETAG, FINANSIELLA FÖRETAG OCH STATEN (SAVE) RAPPORTERINGSANVISNINGAR Version 1.91 Gäller från 1.1.2017 Rapporteringsanvisningar 2 (30)

Läs mer

VERSION 2.0 ( )

VERSION 2.0 ( ) POSTFORMAT ENKÄT OM VÄRDEPAPPERSTILLGÅNGAR OCH - SKULDER I ICKE-FINANSIELLA FÖRETAG, FINANSIELLA FÖRETAG OCH STATEN (SAVE) VERSION 2.0 (30.9.2019) Gäller från 30.9.2019 Tekniska anvisningar 2 (24) Version

Läs mer

ENKÄT OM VÄRDEPAPPERSTILLGÅNGAR OCH -SKULDER I ICKE-FINANSIELLA FÖRETAG, FINANSIELLA FÖRETAG OCH STATEN (SAVE) RAPPORTERINGSANVISNINGAR

ENKÄT OM VÄRDEPAPPERSTILLGÅNGAR OCH -SKULDER I ICKE-FINANSIELLA FÖRETAG, FINANSIELLA FÖRETAG OCH STATEN (SAVE) RAPPORTERINGSANVISNINGAR ENKÄT OM VÄRDEPAPPERSTILLGÅNGAR OCH -SKULDER I ICKE-FINANSIELLA FÖRETAG, FINANSIELLA FÖRETAG OCH STATEN (SAVE) RAPPORTERINGSANVISNINGAR Version 1.91 Gäller från 1.1.2017 Innehållsförteckning 1 RAPPORTERINGEN

Läs mer

ENKÄT OM VÄRDEPAPPERSTILLGÅNGAR OCH -SKULDER I ICKE-FINANSIELLA FÖRETAG, FINANSIELLA FÖRETAG OCH STATEN (SAVE) RAPPORTERINGSANVISNINGAR

ENKÄT OM VÄRDEPAPPERSTILLGÅNGAR OCH -SKULDER I ICKE-FINANSIELLA FÖRETAG, FINANSIELLA FÖRETAG OCH STATEN (SAVE) RAPPORTERINGSANVISNINGAR ENKÄT OM VÄRDEPAPPERSTILLGÅNGAR OCH -SKULDER I ICKE-FINANSIELLA FÖRETAG, FINANSIELLA FÖRETAG OCH STATEN (SAVE) RAPPORTERINGSANVISNINGAR Version 1.92 Gäller från 1.10.2019 Innehållsförteckning 1 RAPPORTERINGEN

Läs mer

VERSION 1.6 ( )

VERSION 1.6 ( ) POSTFORMAT ENKÄT OM VÄRDEPAPPERSTILLGÅNGAR - SKULDER I ICKE-FINANSIELLA FÖRETAG, FINANSIELLA FÖRETAG STATEN (SAVE) VERSION 1.6 (30.6.2016) Gäller från 1.1.2017 Tekniska anvisningar 2 (23) Version Datum

Läs mer

POSTFORMAT ENKÄT TILL INLÅNINGSBANKER OCH VÄRDEPAPPERSFÖRETAG SOM TILLHANDAHÅLLER DEPÅ- OCH KAPITALFÖRVALTNING (TIHA) Version 1.2 (6.8.

POSTFORMAT ENKÄT TILL INLÅNINGSBANKER OCH VÄRDEPAPPERSFÖRETAG SOM TILLHANDAHÅLLER DEPÅ- OCH KAPITALFÖRVALTNING (TIHA) Version 1.2 (6.8. POSTFORMAT ENKÄT TILL INLÅNINGSBANKER OCH VÄRDEPAPPERSFÖRETAG SOM TILLHANDAHÅLLER DEPÅ- OCH KAPITALFÖRVALTNING (TIHA) I kraft 1.9.2008 Tekniska anvisningar 2 (16) Version Datum Giltighetstid Förklaring

Läs mer

ENKÄT TILL INLÅNINGSBANKER OCH VÄRDEPAPPERSFÖRETAG SOM TILLHANDAHÅLLER DEPÅ- OCH KAPITALFÖRVALTNING (TIHA) RAPPORTERINGSANVISNINGAR

ENKÄT TILL INLÅNINGSBANKER OCH VÄRDEPAPPERSFÖRETAG SOM TILLHANDAHÅLLER DEPÅ- OCH KAPITALFÖRVALTNING (TIHA) RAPPORTERINGSANVISNINGAR ENKÄT TILL INLÅNINGSBANKER OCH VÄRDEPAPPERSFÖRETAG SOM TILLHANDAHÅLLER DEPÅ- OCH KAPITALFÖRVALTNING (TIHA) RAPPORTERINGS Version 1.7 Gäller från 2 (23) Innehåll INLEDNING... 3 1 RAPPORTERINGEN I PRAKTIKEN...

Läs mer

POSTFORMAT ENKÄT TILL INLÅNINGSBANKER OCH VÄRDEPAPPERSFÖRETAG SOM TILLHANDAHÅLLER DEPÅ- OCH KAPITALFÖRVALTNING (TIHA)

POSTFORMAT ENKÄT TILL INLÅNINGSBANKER OCH VÄRDEPAPPERSFÖRETAG SOM TILLHANDAHÅLLER DEPÅ- OCH KAPITALFÖRVALTNING (TIHA) POSTFORMAT ENKÄT TILL INLÅNINGSBANKER OCH VÄRDEPAPPERSFÖRETAG SOM TILLHANDAHÅLLER DEPÅ- OCH KAPITALFÖRVALTNING (TIHA) Gäller från 1.1.2017 Tekniska anvisningar 2 (21) Version Datum Giltighetstid Förklaring

Läs mer

POSTFORMAT ENKÄT TILL INLÅNINGSBANKER OCH VÄRDEPAPPERSFÖRETAG SOM TILLHANDAHÅLLER DEPÅ- OCH KAPITALFÖRVALTNING (TIHA)

POSTFORMAT ENKÄT TILL INLÅNINGSBANKER OCH VÄRDEPAPPERSFÖRETAG SOM TILLHANDAHÅLLER DEPÅ- OCH KAPITALFÖRVALTNING (TIHA) POSTFORMAT ENKÄT TILL INLÅNINGSBANKER OCH VÄRDEPAPPERSFÖRETAG SOM TILLHANDAHÅLLER DEPÅ- OCH KAPITALFÖRVALTNING (TIHA) Gäller från 1.1.2018 Tekniska anvisningar 2 (22) Version Datum Giltighetstid Förklaring

Läs mer

POSTFORMAT ENKÄT TILL INLÅNINGSBANKER OCH VÄRDEPAPPERSFÖRETAG SOM TILLHANDAHÅLLER DEPÅ- OCH KAPITALFÖRVALTNING (TIHA) Version 1.3 (21.11.

POSTFORMAT ENKÄT TILL INLÅNINGSBANKER OCH VÄRDEPAPPERSFÖRETAG SOM TILLHANDAHÅLLER DEPÅ- OCH KAPITALFÖRVALTNING (TIHA) Version 1.3 (21.11. POSTFORMAT ENKÄT TILL INLÅNINGSBANKER OCH VÄRDEPAPPERSFÖRETAG SOM TILLHANDAHÅLLER DEPÅ- OCH KAPITALFÖRVALTNING (TIHA) Version 1.3 (21.11.2008) Gäller från 1.1.2009 Tekniska anvisningar 2 (16) Version Datum

Läs mer

VÄRDEPAPPERSFÖRETAG SOM TILLHANDAHÅLLER DEPÅ- OCH KAPITALFÖRVALTNING (TIHA)

VÄRDEPAPPERSFÖRETAG SOM TILLHANDAHÅLLER DEPÅ- OCH KAPITALFÖRVALTNING (TIHA) 17BPOSTFORMAT ENKÄT TILL INLÅNINGSBANKER OCH VÄRDEPAPPERSFÖRETAG SOM TILLHANDAHÅLLER DEPÅ- OCH KAPITALFÖRVALTNING (TIHA) Gäller från 1.11.2015 Tekniska anvisningar 2 (21) Version Datum Giltighetstid Förklaring

Läs mer

RAPPORTERINGSANVISNINGAR FÖR INVESTERINGSFONDER (SIRA)

RAPPORTERINGSANVISNINGAR FÖR INVESTERINGSFONDER (SIRA) Rapporteringsanvisningar 1 (27) RAPPORTERINGSANVISNINGAR FÖR INVESTERINGSFONDER (SIRA) Version 1.3 Gäller från 1.1.2009 Rapporteringsanvisningar 2 (27) Sisällys 1 RAPPORTERINGEN I PRAKTIKEN... 4 2 GRUNDBEGREPP...

Läs mer

POSTFORMAT ENKÄT TILL INLÅNINGSBANKER OCH VÄRDEPAPPERSFÖRETAG SOM TILLHANDAHÅLLER DEPÅ- OCH KAPITALFÖRVALTNING (TIHA)

POSTFORMAT ENKÄT TILL INLÅNINGSBANKER OCH VÄRDEPAPPERSFÖRETAG SOM TILLHANDAHÅLLER DEPÅ- OCH KAPITALFÖRVALTNING (TIHA) POSTFORMAT ENKÄT TILL INLÅNINGSBANKER OCH VÄRDEPAPPERSFÖRETAG SOM TILLHANDAHÅLLER DEPÅ- OCH KAPITALFÖRVALTNING (TIHA) Gäller från 1.2.2019 Tekniska anvisningar 2 (22) Version Datum Giltighetstid Förklaring

Läs mer

Benämningarna SE och E ovan avser tilläggsupplysningar enligt blanketterna i den EU-gemensamma tillsynsrapporteringen.

Benämningarna SE och E ovan avser tilläggsupplysningar enligt blanketterna i den EU-gemensamma tillsynsrapporteringen. Bilaga 7 Anvisningar till blankett Kompletterande tillsynsrapportering tilläggsuppgifter ECB Begrepp och uttryck i blanketten och i dessa anvisningar har samma betydelse som i lagen (1995:1560) om årsredovisning

Läs mer

RAPPORTERINGSANVISNINGAR FÖR INVESTERINGSFONDER (SIRA)

RAPPORTERINGSANVISNINGAR FÖR INVESTERINGSFONDER (SIRA) Rapporteringsanvisningar 1 (35) RAPPORTERINGSANVISNINGAR FÖR INVESTERINGSFONDER (SIRA) Version 1.4.1 Gäller från 1.1.2011 Rapporteringsanvisningar 2 (35) Innehållsförteckning 1 RAPPORTERINGEN I PRAKTIKEN...

Läs mer

RIKTLINJER. med beaktande av stadgan för Europeiska centralbankssystemet och Europeiska centralbanken, särskilt artiklarna 5.1, 12.1 och 14.

RIKTLINJER. med beaktande av stadgan för Europeiska centralbankssystemet och Europeiska centralbanken, särskilt artiklarna 5.1, 12.1 och 14. 19.6.2015 L 154/15 RIKTLINJER EURPEISKA CENTRALBANKENS RIKTLINJE (EU) 2015/948 av den 16 april 2015 om ändring av riktlinje ECB/2013/7 om statistik om värdepappersinnehav (ECB/2015/19) ECB-RÅDET HAR ANTAGIT

Läs mer

RAPPORTERINGSANVISNINGAR ENKÄT OM UTLÄNDSKA SKULDER OCH TILLGÅNGAR I ICKE-FINANSIELLA FÖRETAG, FINANSIELLA FÖRETAG, KOMMUNER OCH STATEN (SV)

RAPPORTERINGSANVISNINGAR ENKÄT OM UTLÄNDSKA SKULDER OCH TILLGÅNGAR I ICKE-FINANSIELLA FÖRETAG, FINANSIELLA FÖRETAG, KOMMUNER OCH STATEN (SV) RAPPORTERINGSANVISNINGAR ENKÄT OM UTLÄNDSKA SKULDER OCH TILLGÅNGAR I ICKE-FINANSIELLA FÖRETAG, FINANSIELLA FÖRETAG, KOMMUNER OCH STATEN (SV) Version 1.2 Gäller från 2 (37) Version Datum Gäller från Ändringar

Läs mer

Placeringsfond/månadsrapport

Placeringsfond/månadsrapport W03 Grundläggande uppgifter om placeringarna Andel risk- Värde av fondens tal, värde, % % 05 10 15 Radnr Knr 03 5 Placeringsfondens värde 12 6 Antal fondandelsägare 14 8 Värdepapper och penningmarknadsinstrument

Läs mer

RAPPORTERINGSANVISNINGAR ENKÄT OM UTLÄNDSKA SKULDER OCH TILLGÅNGAR I ICKE-FINANSIELLA FÖRETAG, FINANSIELLA FÖRETAG, KOMMUNER OCH STATEN (SV)

RAPPORTERINGSANVISNINGAR ENKÄT OM UTLÄNDSKA SKULDER OCH TILLGÅNGAR I ICKE-FINANSIELLA FÖRETAG, FINANSIELLA FÖRETAG, KOMMUNER OCH STATEN (SV) RAPPORTERINGSANVISNINGAR ENKÄT OM UTLÄNDSKA SKULDER OCH TILLGÅNGAR I ICKE-FINANSIELLA FÖRETAG, FINANSIELLA FÖRETAG, KOMMUNER OCH STATEN (SV) Version 1.1 Gäller från 2 (37) Version Datum Gäller från Ändringar

Läs mer

RAPPORTERINGSANVISNINGAR

RAPPORTERINGSANVISNINGAR 1 (5) RAPPORTERINGSANVISNINGAR Blanketterna fylls i enligt dessa anvisningar. Posterna har i tillämpliga delar definierats i enlighet med VIRATI-dokumentet Klassificeringar och definitioner (18.10.2004)

Läs mer

Benämningarna SE och E ovan avser tilläggsuppgifter i de befintliga rapportmallarna i den EU-gemensamma tillsynsrapporteringen.

Benämningarna SE och E ovan avser tilläggsuppgifter i de befintliga rapportmallarna i den EU-gemensamma tillsynsrapporteringen. Bilaga 7 Anvisningar till blankett Kompletterande tillsynsrapportering tilläggsuppgifter ECB Begrepp och uttryck i blanketten och anvisningar till denna har samma betydelse som i lagen (1995:1560) om årsredovisning

Läs mer

Riktlinjer Allmänt Rapportens innehåll Identifikatortyp. ISIN CUSIP SEDOL OTHER Identifikator.

Riktlinjer Allmänt Rapportens innehåll Identifikatortyp. ISIN CUSIP SEDOL OTHER Identifikator. Riktlinjer Från och med 2014-05-31 1(5) Riktlinjer för rapportering av värdepappersemissioner giltiga från och med 2014-05-31 I Riksbankens författningssamling, RBFS 2012:1 ges riktlinjer om vilken typ

Läs mer

ANVISNINGAR MÅNADSENKÄT OM UTLÄNDSKA FINANSIELLA FORDRINGAR OCH SKULDER I BETALNINGSBALANSEN (BOPM) Version 1.1 Gäller från 1.1.

ANVISNINGAR MÅNADSENKÄT OM UTLÄNDSKA FINANSIELLA FORDRINGAR OCH SKULDER I BETALNINGSBALANSEN (BOPM) Version 1.1 Gäller från 1.1. 4 ANVISNINGAR MÅNADSENKÄT OM UTLÄNDSKA FINANSIELLA FORDRINGAR OCH SKULDER I BETALNINGSBALANSEN (BOPM) Version 1.1 Gäller från 2 (32) Version Datum Giltighet Ändringar 3 (32) INNEHÅLL 1 UPPGIFTER SOM SKA

Läs mer

Anvisning 1 (15) Finlands Bank Finansmarknads- och statistikavdelningen Innehållsförteckning

Anvisning 1 (15) Finlands Bank Finansmarknads- och statistikavdelningen Innehållsförteckning Finlands Bank Anvisning 1 (15) Rapporteringsanvisningar av ECBtilläggsupplysningar i samband med Solvens IIrapporteringen Innehållsförteckning 1 Inledning... 2 2 Innehåll i rapporterade uppgifter (SE.01.01)...

Läs mer

Anvisning till blankett VP403. Portföljinvesteringar i utlandet Företags, stiftelsers och andra instituts egna innehav

Anvisning till blankett VP403. Portföljinvesteringar i utlandet Företags, stiftelsers och andra instituts egna innehav Anvisning till blankett VP403 Portföljinvesteringar i utlandet Företags, stiftelsers och andra instituts egna innehav Februari 2015 2(5) Svenskt portföljinnehav - Anvisningar till hur man besvarar blankett

Läs mer

Anvisning till blankett VP404

Anvisning till blankett VP404 Anvisning till blankett VP404 Portföljinvesteringar i utlandet Fonders innehav Februari 2015 2(5) Svenskt portföljinnehav - Anvisningar till hur man besvarar blankett VP404 Undersökningen mäter svenska

Läs mer

Föreskrift om rapportering av avslut i räntebärande värdepapper

Föreskrift om rapportering av avslut i räntebärande värdepapper genom skuggning 1 (5) Till värdepappersföretagen, fondbörserna och kreditinstituten, till utländska kreditinstitut och värdepappersföretag samt övriga marknadsplatser för offentlig handel Föreskrift om

Läs mer

BOKSLUTSBASERAD ENKÄT TILL FÖRETAG SOM HAR ETT UTLÄNDSKT MODERFÖRETAG VID UTGÅNGEN AV 2011 (SSS ÅRSENKÄT, Direktinvestering i Finland)

BOKSLUTSBASERAD ENKÄT TILL FÖRETAG SOM HAR ETT UTLÄNDSKT MODERFÖRETAG VID UTGÅNGEN AV 2011 (SSS ÅRSENKÄT, Direktinvestering i Finland) Finlands Bank Rapporteringsanvisning 1 (13) Finansmarknads- och statistikavdelningen BOKSLUTSBASERAD ENKÄT TILL FÖRETAG SOM HAR ETT UTLÄNDSKT MODERFÖRETAG VID UTGÅNGEN AV 2011 (SSS ÅRSENKÄT, Direktinvestering

Läs mer

Föreskrift om rapportering av avslut i värdepapper

Föreskrift om rapportering av avslut i värdepapper skuggning 1 (5) Till fondbörserna, värdepappersföretagen och kreditinstituten, till utländska kreditinstitut och värdepappersföretag samt övriga marknadsplatser för offentlig handel Föreskrift om rapportering

Läs mer

Anvisning till blankett VP402

Anvisning till blankett VP402 Anvisning till blankett VP402 Portföljinvesteringar i utlandet Hushållens innehav Februari 2015 2(5) Svenskt portföljinnehav - Anvisningar till hur man besvarar blankett VP402 Undersökningen mäter svenska

Läs mer

Riksbankens författningssamling

Riksbankens författningssamling Riksbankens författningssamling ISSN 0349-8344 Riksbankens föreskrifter () om rapportering av innehav av värdepapper; beslutade den 17 oktober 2016. Utkom från trycket den 25 oktober 2016 Riksbanken föreskriver

Läs mer

Rad 9. Kassa, banktillgodohavanden Posten omfattar betalningsmedel, inklusive utländska sedlar och mynt, som kan disponeras fritt.

Rad 9. Kassa, banktillgodohavanden Posten omfattar betalningsmedel, inklusive utländska sedlar och mynt, som kan disponeras fritt. Bilaga 2 Spec A1. Kapitalplaceringar Rad 8. Omvända repor På posten omvända repor redovisas den erlagda köpeskillingen vid äkta återköpsavtal. Omvända repor och repor ska redovisas separat på Spec A1.

Läs mer

Uppföljning av placeringsverksamheten

Uppföljning av placeringsverksamheten Anvisning 1 (5) Senaste ändring 16.1.2012 VI Uppföljning av placeringsverksamheten Genom VI-rapporteringen insamlas uppgifter om försäkringsanstalternas placeringsverksamhet. Uppgifterna används för Finansinspektionens,

Läs mer

Beskrivning av förändringar i rapportering av monetära finansinstituts tillgångar och skulder (MFI)

Beskrivning av förändringar i rapportering av monetära finansinstituts tillgångar och skulder (MFI) Datum 2013-12-20 Beskrivning av förändringar i rapportering av monetära finansinstituts tillgångar och skulder (MFI) Sammanfattning En genomgående förändring i den nya uppdaterade blanketten är den anpassning

Läs mer

SV BILAGA XIII. RAPPORTERING OM LIKVIDITET (DEL 5 av 5: STABIL FINANSIERING)

SV BILAGA XIII. RAPPORTERING OM LIKVIDITET (DEL 5 av 5: STABIL FINANSIERING) BILAGA XIII RAPPORTERING OM LIKVIDITET (DEL 5 av 5: STABIL FINANSIERING) 1. Poster som ger stabil finansiering 1.1. Allmänna kommentarer 1. Detta är en sammanfattande mall som innehåller information om

Läs mer

Möte för rapportörer

Möte för rapportörer Möte för rapportörer 22.11.2012 Beredning av förordningar och riktlinjer För närvarande utvärderas ECB:s nya krav inklusive kostnader av användarna Information om vilka de nya kraven är kommer att ges

Läs mer

KVARTALSRAPPORT VÄRDEPAPPERSFONDER OCH SPECIALFONDER INSTITUT PERIOD INSTITUTNUMMER

KVARTALSRAPPORT VÄRDEPAPPERSFONDER OCH SPECIALFONDER INSTITUT PERIOD INSTITUTNUMMER INNEHÅLLSFÖRTECKNING Rapporten ska lämnas till Finansinspektionen Uppgifterna kommer att lämnas till Statistiska centralbyrån och Sveriges riksbank A. Allmänna fonduppgifter B. Tillgångar, skulder och

Läs mer

Scenarier för transaktionsrapportering

Scenarier för transaktionsrapportering Version 1.2 1 (34) Scenarier för transaktionsrapportering Version 1.2 2 (34) Ändringshistorik Version Ändring Datum Version 1.0 Anknyter till TREM version 3.0 Version 1.1 Anknyter till TREM version 3.0

Läs mer

SV BILAGA XIII RAPPORTERING OM LIKVIDITET (DEL 1 av 5: LIKVIDA TILLGÅNGAR)

SV BILAGA XIII RAPPORTERING OM LIKVIDITET (DEL 1 av 5: LIKVIDA TILLGÅNGAR) BILAGA XIII RAPPORTERING OM LIKVIDITET (DEL 1 av 5: LIKVIDA TILLGÅNGAR) 1. Likvida tillgångar 1.1. Allmänna kommentarer 1. Detta är en sammanfattande mall som innehåller information om tillgångar för övervakning

Läs mer

Ekonomi- och miljöstatistik I kraft fr.o.m TK Årsenkät om utländska finansiella fordringar och skulder, rapportanvisning

Ekonomi- och miljöstatistik I kraft fr.o.m TK Årsenkät om utländska finansiella fordringar och skulder, rapportanvisning Ekonomi- och miljöstatistik I kraft fr.o.m. 1.1.2017 TK-41-19-17 Årsenkät om utländska finansiella fordringar och skulder, rapportanvisning 1 (14) Innehåll 1 Datainsamling... 2 2 Allmänna anvisningar...

Läs mer

Instruktioner för rapportering av värdepappersinnehav - VINN

Instruktioner för rapportering av värdepappersinnehav - VINN 1(13) 2016-10-27 Instruktioner för rapportering av värdepappersinnehav - VINN Monetära finansinstitut (MFI) 2(13) 1. INLEDNING... 3 2. ALLMÄNT... 3 3. VÄRDEPAPPER... 4 3.1 HANTERING AV VISSA SPECIFIKA

Läs mer

Instruktioner för rapportering av värdepappersinnehav - VINN

Instruktioner för rapportering av värdepappersinnehav - VINN 1(12) 2016-10-27 Instruktioner för rapportering av värdepappersinnehav - VINN AP-fonder, försäkringsföretag, understödsföreningar med flera 2(12) 1. INLEDNING... 3 2. ALLMÄNT... 3 3. VÄRDEPAPPER... 3 3.1

Läs mer

Detta dokument är endast avsett som dokumentationshjälpmedel och institutionerna ansvarar inte för innehållet

Detta dokument är endast avsett som dokumentationshjälpmedel och institutionerna ansvarar inte för innehållet 2013R1073 SV 27.11.2013 000.001 1 Detta dokument är endast avsett som dokumentationshjälpmedel och institutionerna ansvarar inte för innehållet B EUROPEISKA CENTRALBANKENS FÖRORDNING (EU) nr 1073/2013

Läs mer

MFI-SEKTORNS KONCERNRAPPORTERING (KOTI) POSTFORMAT. Version 1.5 Publicerad Gäller från

MFI-SEKTORNS KONCERNRAPPORTERING (KOTI) POSTFORMAT. Version 1.5 Publicerad Gäller från MFI-SEKTORNS KONCERNRAPPORTERING (KOTI) POSTFORMAT Version 1.5 Publicerad 5.9.2013 Gäller från 1.4.2014 Tekniska anvisningar 2 (22) Version Datum Gäller från Ändringar 1.0 29.5.2009 1.6.2009 Första versionen

Läs mer

Europeiska gemenskapernas officiella tidning

Europeiska gemenskapernas officiella tidning L 57/34 27.2.2002 RÄTTELSE Rättelse till Europeiska centralbankens förordning (EG) nr 2423/2001 av den 22 november 2001 om konsoliderade balansräkningar för monetära (ECB/2001/13) ( L 333 av den 17 december

Läs mer

Instruktioner för rapportering av värdepappersinnehav - VINN

Instruktioner för rapportering av värdepappersinnehav - VINN 1(7) 2017-03-28 Instruktioner för rapportering av värdepappersinnehav - VINN Värdepapperscentraler 2(7) 1. INLEDNING... 3 2. ALLMÄNT... 3 3. HEMVIST... 3 4. RAPPORTENS INNEHÅLL... 4 4.1 INFORMATION OM

Läs mer

Rapporteringsexempel för transaktionsrapportering

Rapporteringsexempel för transaktionsrapportering Version 1.3 1 (39) Rapporteringsexempel för transaktionsrapportering Version 1.3 2 (39) Ändringshistorik Version Ändring Datum Version 1.0 Remissversion 30.11.2012 Anknyter till TREM version 3.0 Version

Läs mer

Finansräkenskapernas reviderade uppgifter för år 2008 har utkommit

Finansräkenskapernas reviderade uppgifter för år 2008 har utkommit Nationalräkenskaper 2010 Finansräkenskaper Finansräkenskapernas reviderade uppgifter för år har utkommit Finansräkenskapernas årsuppgifter för år har reviderats på basis av kompletterade källuppgifter.

Läs mer

ANVISNINGAR FÖR MFI-RAPPORTERING (RATI- OCH KOTI-RAPPORTER)

ANVISNINGAR FÖR MFI-RAPPORTERING (RATI- OCH KOTI-RAPPORTER) Rapporteringsanvisningar 1 (104) ANVISNINGAR FÖR MFI-RAPPORTERING (RATI- OCH KOTI-RAPPORTER) Version 1.10 () Gäller från 1.1.2014 Rapportering enligt dessa anvisningar börjar med ställningen i januari

Läs mer

Anvisningar till blankett Kvartalsstatistik för vissa värdepappersbolag

Anvisningar till blankett Kvartalsstatistik för vissa värdepappersbolag Bilaga 2 Anvisningar till blankett Kvartalsstatistik för vissa värdepappersbolag 2. Klassificering av motparter I blanketten klassificeras motparter enligt Standard för institutionell sektor indelning

Läs mer

KVARTALSRAPPORT FÖR VP-FONDER OCH SPECIALFONDER INSTITUT PERIOD INSTITUTNUMMER

KVARTALSRAPPORT FÖR VP-FONDER OCH SPECIALFONDER INSTITUT PERIOD INSTITUTNUMMER Gäller fr.o.m. period 201412 KVARTALSRAPPORT FÖR VP-FONDER OCH SPECIALFONDER INNEHÅLLSFÖRTECKNING A. Allmänna fonduppgifter B. Tillgångar, skulder och fondens värde C. Transaktioner under kvartalet D.

Läs mer

Avstämningsregler VINN- och MFI-rapporten

Avstämningsregler VINN- och MFI-rapporten 1(11) 2017-03-03 Avstämningsregler VINN- och MFI-rapporten Bakgrund För att det ska vara möjligt att ersätta värdepappersdelarna i MFI-rapporten med uppgifter från VINN krävs en hög grad av samstämmighet

Läs mer

ANVISNINGAR FÖR MFI-RAPPORTERING (RATI- OCH KOTI-RAPPORTER)

ANVISNINGAR FÖR MFI-RAPPORTERING (RATI- OCH KOTI-RAPPORTER) Rapporteringsanvisningar 1 (117) ANVISNINGAR FÖR MFI-RAPPORTERING (RATI- OCH KOTI-RAPPORTER) Version 1.11 () Gäller från 1.1.2015 Rapportering enligt dessa anvisningar börjar med ställningen i januari

Läs mer

ANVISNINGAR FÖR MFI-RAPPORTERING

ANVISNINGAR FÖR MFI-RAPPORTERING Rapporteringsanvisningar 1 (94) ANVISNINGAR FÖR MFI-RAPPORTERING Version 1.7 () Gäller från Rapportering enligt dessa anvisningar börjar med ställningen i juni 2010. Rapporteringsanvisningar 2 (94) VERSIONSHISTORIK

Läs mer

EUROPEISKA CENTRALBANKENS FÖRORDNING (EU)

EUROPEISKA CENTRALBANKENS FÖRORDNING (EU) 24.9.2015 L 248/45 EUROPEISKA CENTRALBANKENS FÖRORDNING (EU) 2015/1599 av den 10 september 2015 om ändring av förordning (EU) nr 1333/2014 om penningmarknadsstatistik (ECB/2015/30) ECB-RÅDET HAR ANTAGIT

Läs mer

Sammanställning över investeringsfondens innehav

Sammanställning över investeringsfondens innehav Bilaga 9 FFFS 2008:x Sammanställning över investeringsfondens innehav Investeringsfondens innehav av överlåtbara värdepapper och andra finansiella instrument ska specificeras sista bankdagen av varje kvartal

Läs mer

Koncerner med en balansomslutning större än 1 miljard kronor (mdkr) får lämna uppgifter som är avrundade till närmaste miljontal.

Koncerner med en balansomslutning större än 1 miljard kronor (mdkr) får lämna uppgifter som är avrundade till närmaste miljontal. Remissexemplar 2014-03-26 Bilaga 2 Anvisningar till blankett Standardrapport Företag med utländska filialer ska upprätta rapporten för moderföretaget inklusive dess filialer. Uppgifterna ska överensstämma

Läs mer

MFI-SEKTORNS KONCERNRAPPORTERING (KOTI) POSTFORMAT. Version 2.0 Publicerad Gäller från

MFI-SEKTORNS KONCERNRAPPORTERING (KOTI) POSTFORMAT. Version 2.0 Publicerad Gäller från MFI-SEKTORNS KONCERNRAPPORTERING (KOTI) POSTFORMAT Version 2.0 Publicerad 1.6.2018 Gäller från 1.10.2018 Tekniska anvisningar 2 (22) Version Datum Gäller från Ändringar 1.0 29.5.2009 1.6.2009 Första versionen

Läs mer

Indataspecifikation för investeringsfonder

Indataspecifikation för investeringsfonder Bilaga 10 FFFS 2008:x Indataspecifikation för investeringsfonder Denna specifikation ska användas vid rapportering via datamedium av investeringsfondernas innehav av finansiella instrument. Rapportering

Läs mer

Instruktioner för rapportering av värdepappersinnehav - VINN

Instruktioner för rapportering av värdepappersinnehav - VINN 1(13) 2016-10-27 Instruktioner för rapportering av värdepappersinnehav - VINN Systemviktiga institut (bankgrupper) 2(13) 1. INLEDNING... 3 2. ALLMÄNT... 3 3. VÄRDEPAPPER... 4 3.1 HANTERING AV VISSA SPECIFIKA

Läs mer

Finansräkenskaper 2010

Finansräkenskaper 2010 Nationalräkenskaper 211 Finansräkenskaper Kapitalvinsterna ökade hushållens finansiella tillgångar i fjol I slutet av år uppgick hushållens finansiella tillgångar till 223 miljarder euro. Detta var en

Läs mer

12.5.2009. Bolag som lämnar rapporten, dvs. värdepappersförmedlaren själv eller någon utomstående för värdepappersförmedlarens räkning.

12.5.2009. Bolag som lämnar rapporten, dvs. värdepappersförmedlaren själv eller någon utomstående för värdepappersförmedlarens räkning. Anvisning 1 (5) RAPPORTINNEHÅLL - RAPPORTERINGSANVISNINGAR Technical reporting firm Reporting firm Bolag som lämnar rapporten, dvs. värdepappersförmedlaren själv eller någon utomstående för värdepappersförmedlarens

Läs mer

Anvisning: Utländska direktinvesteringar i Sverige 2014

Anvisning: Utländska direktinvesteringar i Sverige 2014 Statistiska centralbyrån Betalningsbalans- och finansmarknadsstatistik Anvisning: Utländska direktinvesteringar i Sverige 2014 Anvisning: Utländska direktinvesteringar i Sverige 2014 Syfte: Syftet med

Läs mer

Koncerner med en balansomslutning större än 1 miljard kronor (mdkr) får lämna uppgifter som är avrundade till närmaste miljontal.

Koncerner med en balansomslutning större än 1 miljard kronor (mdkr) får lämna uppgifter som är avrundade till närmaste miljontal. Remissexemplar 2017-06-28 FFFS 2017:xx Bilaga 2 Anvisningar till blankett Standardrapport Företag med utländska filialer ska upprätta rapporten för moderföretaget inklusive dess filialer. Uppgifterna ska

Läs mer

EUROPEISKA CENTRALBANKEN

EUROPEISKA CENTRALBANKEN 26.9.2003 SV Europeiska unionens officiella tidning L 241/1 EUROPEISKA CENTRALBANKEN EUROPEISKA CENTRALBANKENS RIKTLINJE av den 6 februari 2003 om vissa av Europeiska centralbankens krav på statistikrapportering

Läs mer

Anvisning: Utländska direktinvesteringar i Sverige 2017

Anvisning: Utländska direktinvesteringar i Sverige 2017 Statistiska centralbyrån Utrikeshandel och betalningsbalans Anvisning: Utländska direktinvesteringar i Sverige 2017 Anvisning: Utländska direktinvesteringar i Sverige 2017 Syfte: Syftet med undersökningen

Läs mer

RBFS 2002:4 Utkom från trycket den

RBFS 2002:4 Utkom från trycket den RBFS 2002:4 Utkom från trycket den ISSN 0349-8344 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Riksbankens föreskrifter (RBFS 2002:4)

Läs mer

VIRATI MYNDIGHETSSAMARBETSGRUPPEN (Finansinspektionen/Finlands Bank/Statistikcentralen) Ändrad Gäller fr.o.m.

VIRATI MYNDIGHETSSAMARBETSGRUPPEN (Finansinspektionen/Finlands Bank/Statistikcentralen) Ändrad Gäller fr.o.m. VIRATI MYNDIGHETSSAMARBETSGRUPPEN (Finansinspektionen/Finlands Bank/Statistikcentralen) Utfärdad Ändrad Gäller fr.o.m. 29.2.2008 31.12.2007 AS SEGMENTRAPPORTERING (IFRS) Kvartalsrapport Inlämningstid:

Läs mer

Instruktioner för rapportering av värdepappersinnehav - VINN

Instruktioner för rapportering av värdepappersinnehav - VINN 1(13) 2017-03-28 Instruktioner för rapportering av värdepappersinnehav - VINN AP-fonder, försäkringsföretag, understödsföreningar med flera 2(13) 1. INLEDNING... 3 2. ALLMÄNT... 3 3. VÄRDEPAPPER... 3 3.1

Läs mer

EUROPEISKA CENTRALBANKENS RIKTLINJE

EUROPEISKA CENTRALBANKENS RIKTLINJE 7.5.2013 Europeiska unionens officiella tidning L 125/17 RIKTLINJER EUROPEISKA CENTRALBANKENS RIKTLINJE av den 22 mars 2013 om statistik om värdepappersinnehav (ECB/2013/7) (2013/215/EU) ECB-RÅDET HAR

Läs mer

Finansinspektionens författningssamling

Finansinspektionens författningssamling Finansinspektionens författningssamling Utgivare: Finansinspektionen, Sverige, www.fi.se ISSN 1102-7460 Föreskrifter om ändring i Finansinspektionens föreskrifter (FFFS 2010:1) om kvartalsstatistik för

Läs mer

FÖRESKRIFT OM RAPPORTERING AV STORA EXPONERINGAR OCH KONSOLIDERADE STORA EXPONERINGAR

FÖRESKRIFT OM RAPPORTERING AV STORA EXPONERINGAR OCH KONSOLIDERADE STORA EXPONERINGAR tills vidare 1 (17) Till kreditinstituten Till holdingsammanslutningarna FÖRESKRIFT OM RAPPORTERING AV STORA EXPONERINGAR OCH KONSOLIDERADE STORA EXPONERINGAR Finansinspektionen meddelar med stöd av 4

Läs mer

Detta dokument är endast avsett som dokumentationshjälpmedel och institutionerna ansvarar inte för innehållet

Detta dokument är endast avsett som dokumentationshjälpmedel och institutionerna ansvarar inte för innehållet 2003O0002 SV 17.02.2005 001.001 1 Detta dokument är endast avsett som dokumentationshjälpmedel institutionerna ansvarar inte för innehållet B EUROPEISKA CENTRALBANKENS RIKTLINJE av den 6 februari 2003

Läs mer

Beskrivning av posterna Anmälan om lönesumma och Ansökan/ändring av förskott för TYVIgränssnittet

Beskrivning av posterna Anmälan om lönesumma och Ansökan/ändring av förskott för TYVIgränssnittet Meddelande Arbetslöshetsförsäkringsfonden förbereder sig att ta emot elektroniska anmälningar från löneadministrationsprogram beskrivning av poster för TYVI-gränssnittet har publicerats För att effektivisera

Läs mer

Anvisning: Utländska direktinvesteringar i Sverige 2018

Anvisning: Utländska direktinvesteringar i Sverige 2018 Statistiska centralbyrån Utrikeshandel och betalningsbalans Anvisning: Utländska direktinvesteringar i Sverige 2018 Anvisning: Utländska direktinvesteringar i Sverige 2018 Syfte: Syftet med undersökningen

Läs mer

ÅRSANMÄLAN Köp- och försäljningsspecifikationer av värdepapper och derivat som hör till tillgångar från långsiktigt sparande (VSAPPSPS)

ÅRSANMÄLAN Köp- och försäljningsspecifikationer av värdepapper och derivat som hör till tillgångar från långsiktigt sparande (VSAPPSPS) SKATTEFÖRVALTNINGEN 11.6.2018 A105/200/2017 1.1 INNEHÅLL ÅRSANMÄLAN Köp- och försäljningsspecifikationer av värdepapper och derivat som hör till tillgångar från långsiktigt sparande (VSAPPSPS) POSTBESKRIVNING

Läs mer

Finansinspektionens författningssamling

Finansinspektionens författningssamling Finansinspektionens författningssamling Utgivare: Hans Schedin, Finansinspektionen, Box 7831, 103 98 Stockholm. Beställningsadress: Fakta Info Direkt, Box 6430, 113 82 Stockholm. Tel. 08-587 671 00, Fax

Läs mer

RAPPORTERINGSANVISNINGAR FÖR KAPITALFONDER (SIRA)

RAPPORTERINGSANVISNINGAR FÖR KAPITALFONDER (SIRA) Anvisning Avdelningen för finansiell stabilitet och RAPPORTERINGSANVISNINGAR FÖR KAPITALFONDER (SIRA) Version 1.0 Gäller från 1.3.2015 Anvisning 1(50) Innehåll 1 Inledning... 3 2 Datainsamlingstjänst...

Läs mer

RAPPORTERINGSANVISNINGAR

RAPPORTERINGSANVISNINGAR 1 (13) RAPPORTERINGSANVISNINGAR De tekniska reglerna, anvisningarna och beskrivningarna för rapporteringen framgår av bilagorna K001, K002 och K003 i Finansinspektionens föreskrifts- och anvisningssamling.

Läs mer

Instruktion till Balansstatistik mot utlandet:

Instruktion till Balansstatistik mot utlandet: 1(16) Instruktion till Balansstatistik mot utlandet: specifikation till Balansstatistiken BANKTILLGODOHAVANDEN (FRÅN RAD 101)... 2 Utlandet... 2 Landfördelning... 2 Tusental svenska kronor... 2 Ställningsvärden...

Läs mer

STATISTISKA CENTRALBYRÅN VARIABELFÖRTECKNING 1(18) NR/OEM 2015-09-29 Anita Brandt

STATISTISKA CENTRALBYRÅN VARIABELFÖRTECKNING 1(18) NR/OEM 2015-09-29 Anita Brandt STATISTISKA CENTRALBYRÅN VARIABELFÖRTECKNING 1(18) SCBFS 2015:25 Bilaga 2 Nedan följer en beskrivning av de variabler som efterfrågas i undersökningen om kommunernas och landstingens finansiella tillgångar

Läs mer

EUROPEISKA CENTRALBANKEN

EUROPEISKA CENTRALBANKEN L 334/24 SV 11.12.2002 EUROPEISKA CENTRALBANKEN EUROPEISKA CENTRALBANKENS RIKTLINJE av den 21 november 2002 om Europeiska centralbankens krav på rapportering av kvartalsvis statistik över finansräkenskaper

Läs mer

Anvisningar för kvartalsvis rapportering för APfonderna, exklusive 7:e AP-fonden

Anvisningar för kvartalsvis rapportering för APfonderna, exklusive 7:e AP-fonden STATISTISKA CENTRALBYRÅN 1(10) Anvisningar för kvartalsvis rapportering för APfonderna, exklusive 7:e AP-fonden Allmänt Kvartalsrapport för AP-fonder ska insändas till Statistiska centralbyrån senast 45

Läs mer

Investeringssparkonto med förenklad värdepappersskatt

Investeringssparkonto med förenklad värdepappersskatt Investeringssparkonto med förenklad värdepappersskatt investeringssparkonto förenklad värdepappersskatt från årsskiftet Investeringssparkonto, ISK, är en ny kontoform för investerare som är tillgänglig

Läs mer

Statistiska definitioner för penning- och obligationsmarknaden (FI)

Statistiska definitioner för penning- och obligationsmarknaden (FI) Statistiska definitioner för penning- och obligationsmarknaden (FI) DNR 2011-568-AFS Källa: Sveriges riksbank, Bank for International settlements (BIS), Europeiska Kommissionen och NASDAQ OMX. SELMArapporteringen

Läs mer

Instruktioner för rapportering av värdepappersinnehav - VINN

Instruktioner för rapportering av värdepappersinnehav - VINN 1(14) 2017-03-28 Instruktioner för rapportering av värdepappersinnehav - VINN Monetära finansinstitut (MFI) 2(14) 1. INLEDNING... 3 2. ALLMÄNT... 3 3. VÄRDEPAPPER... 4 3.1 HANTERING AV VISSA SPECIFIKA

Läs mer

Finlands Bank Rapporteringsanvisning 1 (14) Finansmarknad- och statistikavdelningen

Finlands Bank Rapporteringsanvisning 1 (14) Finansmarknad- och statistikavdelningen Finlands Bank Rapporteringsanvisning 1 (14) Finansmarknad- och statistikavdelningen BOKSLUTSBASERAD ENKÄT TILL FINLÄNDSKA FÖRETAG SOM HAR UTLÄNDSKA DOTTERFÖRETAG, INTRESSEFÖRETAG OCH FILIALER VID UTGÅNGEN

Läs mer

Instruktioner Balansstatistik

Instruktioner Balansstatistik 1(19) Instruktioner Balansstatistik 1 ALLMÄN INFORMATION... 2 2 DEFINITION AV UPPGIFTERNA... 3 2.1 Ställningsvärden... 3 2.2... 3 2.3 er... 4 3 DEFINITION AV VARIABLERNA... 5 3.1 Finansiella tillgångar...

Läs mer

FÖRESKRIFT OM KONCERNBOKSLUT I KREDITINSTITUT

FÖRESKRIFT OM KONCERNBOKSLUT I KREDITINSTITUT tills vidare 1 (7) Till kreditinstituten Till kreditinstitutens holdingsammanslutningar FÖRESKRIFT OM KONCERNBOKSLUT I KREDITINSTITUT Finansinspektionen meddelar med stöd av 4 2 punkten lagen om finansinspektionen

Läs mer

HANDLEDNING TILL UNDERSÖKNINGEN MP/FM 734 Balansstatistik

HANDLEDNING TILL UNDERSÖKNINGEN MP/FM 734 Balansstatistik 1(14) HANDLEDNING TILL UNDERSÖKNINGEN MP/FM 734 Balansstatistik 1 INLEDNING... 2 2 ALLMÄN INFORMATION... 2 3 DEFINITION AV UPPGIFTERNA... 3 3.1 Ställningsvärden... 3 3.2 Omvärderingar... 3 3.3 er... 3

Läs mer

Sida 1 av 11. Innan du börjar. Sida 2 av 11. A1 Finansiella tillgångar, per den 31/12 2014. A1 Finansiella anläggnings- och omsättningstillgångar

Sida 1 av 11. Innan du börjar. Sida 2 av 11. A1 Finansiella tillgångar, per den 31/12 2014. A1 Finansiella anläggnings- och omsättningstillgångar KTS Test 4:e kvartalet 2014 Testmyndighet nr 1 TEST Landstingens finansiella tillgångar och skulder Påbörjad, skicka in senast 2014-12-31 Myndighet 1a Sida 1 av 11 Innan du börjar Sidor och frågor i blanketten

Läs mer

Anvisning 2 Kvartalsrapportering för värdepappersfonder och specialfonder

Anvisning 2 Kvartalsrapportering för värdepappersfonder och specialfonder Gäller fr.o.m. period 201412 Finansinspektionen Box 7821 SE-103 97 Stockholm [Brunnsgatan 3] Tel +46 8 787 80 00 Fax +46 8 24 13 35 finansinspektionen@fi.se www.fi.se Anvisning 2 Kvartalsrapportering för

Läs mer

ÅRSANMÄLAN Köp- och försäljningsspecifikationer av värdepapper och derivat som hör till tillgångar från långsiktigt sparande (VSAPPSPS)

ÅRSANMÄLAN Köp- och försäljningsspecifikationer av värdepapper och derivat som hör till tillgångar från långsiktigt sparande (VSAPPSPS) SKATTEFÖRVALTNINGEN 23.1.2019 VH/2722/00.01.00/2018 1.0 INNEHÅLL ÅRSANMÄLAN Köp- och försäljningsspecifikationer av värdepapper och derivat som hör till tillgångar från långsiktigt sparande (VSAPPSPS)

Läs mer

SKATTEFÖRVALTNINGEN A42/200/2015 version 1.0. OM PRESTATIONER SOM OMFATTAS AV ISkL

SKATTEFÖRVALTNINGEN A42/200/2015 version 1.0. OM PRESTATIONER SOM OMFATTAS AV ISkL SKATTEFÖRVALTNINGEN 1.1.2017 A42/200/2015 version 1.0 ÅRSANMÄLAN OM PRESTATIONER SOM OMFATTAS AV ISkL RÄNTOR OCH EFTERMARKNADSGOTTFÖRELSER FONDANDELAR OCH ÅRLIG AVKASTNING SOM BETALAS TILL AVKASTNINGSANDELAR

Läs mer

Finansräkenskaper 2009

Finansräkenskaper 2009 Nationalräkenskaper 21 Finansräkenskaper 29 Hushållen placerade ifjol i aktier och fonder Den kraftiga ökningen av hushållens insättningar stannade av år 29. Istället gjorde hushållen placeringar i aktier

Läs mer