Fakultetsstyrelsen för filosofiska fakulteten har inrättat följande stipendier:

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Fakultetsstyrelsen för filosofiska fakulteten har inrättat följande stipendier:"

Transkript

1 1(6) Nomineringar till Filosofiska fakultetens stipendier 2010 Fakultetsstyrelsen för filosofiska fakulteten har inrättat följande stipendier: * Stipendium till lärare eller tjänsteman vid filosofiska fakulteten som gjort särskilda insatser för fakultetens grundutbildning eller annan verksamhet till Ellen Keys minne * Stipependium till lärare vid filosofiska fakulteten som gjort betydelsefulla insatser för forskning och forskarutbildning * Stipendium för en avhandling inom filosofiska fakulteten det senaste året * Stipendium till forskare som gjort en uppmärksammad forskningsinsats inom filosofiska fakulteten det senaste året till Tamara K Harevens minne * Stipendium till studenter vid fakulteten som gjort särskilda insatser för att stärka fakulteten Besluten bifogas. Av dessa framgår vilka som kan nominera kandidater och hur detta skall ske. Nomineringar med angivande av vilket stipendium som avses skall vara undertecknad tillhanda senast den 6 oktober 2010 (adress: FFK, Linköpings universitet, Linköping). Märk nomineringen med dnr LiU Sprid gärna information om stipendier och nomineringstid till berörda inom er institution. Vänliga hälsningar Anne Christine Lindvall Filosofiska fakultetens kansli Tel

2 2(6) Stipendier till lärare eller tjänsteman vid filosofiska fakulteten som gjort särskilda insatser för fakultetens grundutbildning eller annan verksamhet till Ellen Keys minne Fakultetsstyrelsen för filosofiska fakulteten har inrättat ett resestipendium enligt beskrivningen nedan. Filosofiska fakulteten har en bred och mångfacetterad verksamhet. Det finns stora skillnader mellan fakultetens olika delar. Ofta kommer därför de gemensamma värderingar som ligger till grund för utbildning och forskning inom en filosofisk fakultet i bakgrunden. Det är en viktig uppgift för fakulteten att stimulera diskussionen om målsättningar och utgångspunkter för utbildning och forskning. En sådan diskussion måste föras i många olika sammanhang och involvera såväl lärare och tjänstemän som studenter. Deras initiativ, engagemang och delaktighet är angelägna. Fakultetsstyrelsen avsätter därför ett stipendieutrymme avsett för lärare eller tjänsteman vid filosofiska fakulteten som gjort betydelsefulla insatser för att utveckla fakultetens grundutbildningar eller andra uppmärksammade insatser för fakultetens verksamhet och samverkan med det omgivande samhället. Stipendiet skall användas för resa eller studiebesök i anslutning till arbetet. Det utdelade stipendiet förvaltas av institution eller motsvarande enhet utan avdrag. Beslut om användning görs i samråd med prefekt eller motsvarande och delges fakulteten för kännedom. Insatser som kan belönas är utvecklingen av grundutbildningens arbetsformer, kvalitetsarbete, internationellt engagemang och i övrigt universitetets samhällskritiska uppdrag. Även andra insatser som bidrar till att utveckla grundutbildningen inom fakulteten kan kvalificera för stipendium. institutioner eller StuFF och dess sektioner. Förslagen skall vara motiverade. Stipendiet kan utdelas en gång per år i samband med julavslutningen och bör ha anknytning till insatser som genomförts under närmast föregående år.

3 3(6) Stipendier till lärare vid filosofiska fakulteten som gjort betydelsefulla insatser för forskning och forskarutbildning Fakultetsstyrelsen för filosofiska fakulteten har inrättat ett stipendium enligt beskrivningen nedan. Filosofiska fakulteten har en bred och mångfacetterad verksamhet där forskning och forskarutbildning är i ständig utveckling. Såväl den tematiska eller tvärvetenskapliga forskningen som den disciplinära förändras genom att nya viktiga forskningsfält etableras och nya forskarutbildningar utvecklas. Det är en viktig uppgift för fakulteten att stimulera diskussionen om denna utveckling inom forskning och forskarutbildning. Fakultetsstyrelsen avsätter därför ett stipendieutrymme avsett för lärare vid filosofiska fakulteten som gjort betydelsefulla insatser för att utveckla fakultetens forskning och forskarutbildning eller andra insatser för forskningen vid fakulteten. Stipendiet skall användas för resa eller studiebesök i anslutning till arbetet. Det utdelade stipendiet förvaltas av institution eller motsvarande enhet utan avdrag. Beslut om användning görs i samråd med prefekt eller motsvarande och delges fakulteten för kännedom. institutioner eller StuFF och dess sektioner. Förslagen skall vara väl motiverade. Stipendiet kan utdelas en gång per år i samband med julavslutningen och har anknytning till verksamhet under närmast föregående år.

4 4(6) Stipendier för en avhandling inom filosofiska fakulteten det senaste året Fakultetsstyrelsen för filosofiska fakulteten har inrättat ett stipendium enligt beskrivningen nedan. Filosofiska fakulteten har en bred och mångfacetterad verksamhet där forskning och forskarutbildning är i ständig utveckling. Såväl den tematiska eller tvärvetenskapliga forskningen som den disciplinära förändras genom att nya viktiga områden utforskas och etableras, och att teorier och metoder prövas och omprövas. Det är en viktig uppgift för fakulteten att stimulera utvecklingen inom forskning och forskarutbildning. Fakultetsstyrelsen avsätter därför ett stipendieutrymme avsett för en avhandling under det senaste året där författaren utvecklat en viktig teoretisk eller empirisk forskningsansats eller på annat sätt vidgat ramarna för kunskapsbildning inom den filosofiska fakultetens verksamhetsområde. institutioner eller StuFF och dess sektioner. Förslagen skall vara väl motiverade. Stipendiet kan utdelas en gång per år i samband med julavslutningen och belönar aktivitet som genomförts under närmast föregående kalenderår. Stipendiet skall användas för resa eller studiebesök i anslutning till arbetet. Det utdelade stipendiet förvaltas av institution eller motsvarande enhet utan avdrag. Beslut om användning görs i samråd med prefekt eller motsvarande och delges fakulteten för kännedom. För att kunna lyfta stipendiet måste stipendiaten vara anställd vid universitetet.

5 5(6) Stipendier till forskare som gjort en uppmärksammad forskningsinsats inom filosofiska fakulteten det senaste året till Tamara K Harevens minne Fakultetsstyrelsen för filosofiska fakulteten har inrättat ett stipendium enligt beskrivningen nedan. Filosofiska fakulteten har en bred och mångfacetterad verksamhet där forskning och forskarutbildning är i ständig utveckling. Såväl den tematiska eller tvärvetenskapliga forskningen som den disciplinära förändras genom att nya viktiga forskningsområden utforskas och genom att teorier och metoder prövas och omprövas. Det är en viktig uppgift för fakulteten att stimulera utvecklingen av forskningen. Fakultetsstyrelsen avsätter därför ett stipendieutrymme avsett för ett vetenskapligt projekt eller arbete under de senaste åren där forskaren presenterar intressanta rön eller utvecklar annan viktig teoretisk eller empirisk forskningsansats eller på annat sätt vidgat ramarna för kunskapsbildning inom den filosofiska fakultetens verksamhetsområde. Stipendiet skall användas för resa eller studiebesök i anslutning till arbetet. Det utdelade stipendiet förvaltas av institution eller motsvarande enhet utan avdrag. Beslut om användning görs i samråd med prefekt eller motsvarande och delges fakulteten för kännedom. institutioner eller StuFF och dess sektioner. Förslagen skall vara väl motiverade. Stipendiet kan utdelas en gång per år i samband med julavslutningen och belönar aktivitet som genomförts under närmast föregående kalenderår.

6 6(6) Stipendier till studenter vid fakulteten som gjort särskilda insatser för att stärka fakulteten Fakultetsstyrelsen för filosofiska fakulteten har inrättat en stipendiefond enligt beskrivningen nedan. Filosofiska fakulteten har en bred och mångfacetterad verksamhet. Det finns stora skillnader mellan fakultetens olika delar. Ofta kommer därför de gemensamma värderingar som ligger till grund för utbildning och forskning inom en filosofisk fakultet i bakgrunden. Det är en viktig uppgift för fakulteten att stimulera diskussionen om målsättningar och utgångspunkter för utbildning och forskning. En sådan diskussion måste föras i många olika sammanhang och involvera både lärare och studenter. Studenternas initiativ, engagemang och delaktighet är särskilt angelägen. Fakultetsstyrelsen avsätter därför ett stipendieutrymme avsett för stipendier till studenter som har tagit initiativ till och genomfört verksamheter som stimulerar till diskussion om utbildning och forskning inom fakulteten. Vidare till student som genom eget arbete på ett förtjänstfullt sätt bidragit till för fakulteten värdefull verksamhet, utveckling eller förnyelse. Stipendierna skall användas för resor i anslutning till utbildningen. Reserapport skall lämnas till fakulteten. Ett brett spektrum av aktiviteter kan vara aktuella men de bör i en eller annan form behandla grundfrågor för fakulteten och bidra till att tydliggöra fakultetens profil och karaktär. Exempel på frågor är universitetets samhällskritiska uppdrag, utbildningens och forskningens samband med demokrati och rättvisa, utbildning och internationellt engagemang, jämställdhet mellan män och kvinnor, respekt för individen. Även andra aktiviteter som bidrar till att stärka gemenskapen inom fakulteten kan kvalificera för stipendium. Stipendier kan tilldelas såväl studenter på grundutbildningsnivå som fakultetens doktorander. Lärare och studenter inom fakulteten kan nominera kandidater. Nominering kan ske via StuFF och dess sektioner och fakultetens institutioner. Förslagen skall vara väl motiverade. Stipendiet kan utdelas en gång per år i samband med julavslutningen och belönar aktivitet som genomförts under närmast föregående kalenderår. Beslut om stipendier fattas av fakultetsstyrelsen för filosofiska fakulteten efter förslag från en stipendiekommitté.

Beslut Dnr LiU LINKÖPINGS UNIVERSITET Fakultetsstyrelsen för filosofiska fakulteten

Beslut Dnr LiU LINKÖPINGS UNIVERSITET Fakultetsstyrelsen för filosofiska fakulteten LINKÖPINGS UNIVERSITET Fakultetsstyrelsen för filosofiska fakulteten Beslut 2011-09-15 Dnr LiU -2011-00991 Gemensamma kostnader 2012 Grundutbildning Forskning Total 2012 2011 2012 2011 2012 2011 Universitetsgemensamma

Läs mer

LINKÖPINGS UNIVERSITET Beslut Fakultetsstyrelsen för filosofiska Dnr LiU fakulteten

LINKÖPINGS UNIVERSITET Beslut Fakultetsstyrelsen för filosofiska Dnr LiU fakulteten LINKÖPINGS UNIVERSITET Beslut Fakultetsstyrelsen för filosofiska 2011-09-15 Dnr LiU-2011-00991 fakulteten Prognos över OH-kostnader för grund- och forskarutb. 2012 kommentarer. Prognosen framgår av bilagd

Läs mer

LINKÖPINGS UNIVERSITET BESLUT FSF 09-8.7L(1) Fakultetsstyrelsen för filosofiska 2009-12-10 Dnr LiU-2009-00914 fakulteten

LINKÖPINGS UNIVERSITET BESLUT FSF 09-8.7L(1) Fakultetsstyrelsen för filosofiska 2009-12-10 Dnr LiU-2009-00914 fakulteten LINKÖPINGS UNIVERSITET BESLUT FSF 09-8.7L(1) Fakultetsstyrelsen för filosofiska 2009-12-10 Dnr LiU-2009-00914 fakulteten Ekonomisk plan över gemensamma kostnader budgetåret 2010 - kommentarer Den ekonomiska

Läs mer

S T I P E N D I E R E G L E M E N T E N

S T I P E N D I E R E G L E M E N T E N 2011-04-12 S T I P E N D I E R E G L E M E N T E N Innehåll Adolf Björkanders resestipendium sid. 2 Arpis premium sid. 3 Ellen Wedelins bostadsstipendium sid. 4 Ivar Hallbergs stipendium sid. 5 Jonas Samzelii

Läs mer

Vision och strategi Universitetsbiblioteket

Vision och strategi Universitetsbiblioteket Vision och strategi 2015-2020 Universitetsbiblioteket VISION OCH STRATEGI 2015-2020 - UNIVERSITETSBIBLIOTEKET Inledning Linnéuniversitetet är Sveriges nyaste universitet med rötterna i Småland och med

Läs mer

Riktlinjer för tilldelning av priser och stipendium inom kultur- och fritidsområdet

Riktlinjer för tilldelning av priser och stipendium inom kultur- och fritidsområdet Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler Lysekils kommun Utbildningsförvaltningen Riktlinjer för tilldelning av priser och stipendium inom kultur- och fritidsområdet Fastställt av: Utbildningsnämnden

Läs mer

Kommittédirektiv. Pedagogisk förnyelse av den högre utbildningen. Dir. 2000:24. Beslut vid regeringssammanträde den 6 april 2000.

Kommittédirektiv. Pedagogisk förnyelse av den högre utbildningen. Dir. 2000:24. Beslut vid regeringssammanträde den 6 april 2000. Kommittédirektiv Pedagogisk förnyelse av den högre utbildningen Dir. 2000:24 Beslut vid regeringssammanträde den 6 april 2000. Sammanfattning av uppdraget En särskild utredare tillkallas med uppdrag att

Läs mer

Dnr: 2014/396-1.1. Regeldokument. Språkpolicy. Beslutat av Rektor. Gäller från 2014-11-17

Dnr: 2014/396-1.1. Regeldokument. Språkpolicy. Beslutat av Rektor. Gäller från 2014-11-17 Dnr: 2014/396-1.1 Regeldokument Språkpolicy Beslutat av Rektor Gäller från 2014-11-17 Beslutat av: Rektor Beslutsdatum: 2014-11-17 Dnr: 2014/396-1.1 Innehåll Inledning 3 Linnéuniversitetet en kreativ kunskapsmiljö

Läs mer

Allmän studieplan för forskarutbildningen i tillämpad etik (Applied Ethics)

Allmän studieplan för forskarutbildningen i tillämpad etik (Applied Ethics) LINKÖPINGS UNIVERSITET Filosofiska fakulteten Institutionen för kultur och kommunikation Dnr LiU-2010-00865 Allmän studieplan för forskarutbildningen i tillämpad etik (Applied Ethics) Studieplanen är fastställd

Läs mer

Dnr KK14/215 Dnr KFN13/73. Regler för Kultur- och fritidsnämndens stipendier. Antagen av kommunfullmäktige 2014-06-10

Dnr KK14/215 Dnr KFN13/73. Regler för Kultur- och fritidsnämndens stipendier. Antagen av kommunfullmäktige 2014-06-10 Dnr KK14/215 Dnr KFN13/73 Regler för Kultur- och fritidsnämndens stipendier 2/6 Innehållsförteckning Sammanfattning... 3 1 Inledning... 3 2 Bakgrundsanalys och överväganden... 3 3 Mål och inriktning...

Läs mer

2010-10-17 Dnr LS 2010/68, A13

2010-10-17 Dnr LS 2010/68, A13 2Skapat den PM 2010-10-17 Dnr LS 2010/68, A13 Sektionen Forskning, innovation och extern samverkan PM Remiss, Förslag till föreskrifter för stipendier Rektor fattade den 28 januari 2010 beslut om en utredning

Läs mer

HANDLINGSPLAN & VERKSAMHETSPLAN 2015 INSTITUTIONEN FÖR KLINISKA VETENSKAPER, SAHLGRENSKA AKADEMIN

HANDLINGSPLAN & VERKSAMHETSPLAN 2015 INSTITUTIONEN FÖR KLINISKA VETENSKAPER, SAHLGRENSKA AKADEMIN HANDLINGSPLAN 2015-2017 & VERKSAMHETSPLAN 2015 INSTITUTIONEN FÖR KLINISKA VETENSKAPER, SAHLGRENSKA AKADEMIN 2015-01-30, version 1 DATUM: 2015-02-05 AVSÄNDARE & KONTAKTPERSON: Prefekt, Professor Ian Milsom

Läs mer

Målbild för Fakulteten för lärande och samhälle vid Malmö universitet

Målbild för Fakulteten för lärande och samhälle vid Malmö universitet Malmö högskola / Fakulteten för lärande och samhälle Antagen av fakultetsstyrelsen 2017-03-24 2017-03-29 Dnr:LED 1.12016/570 Målbild för Fakulteten för lärande och samhälle vid Malmö universitet Målbild

Läs mer

Allmän studieplan för forskarutbildning i filosofi (Philosophy)

Allmän studieplan för forskarutbildning i filosofi (Philosophy) LINKÖPINGS UNIVERSITET Institutionen för kultur och kommunikation Dnr LiU-2010-01756 Allmän studieplan för forskarutbildning i filosofi (Philosophy) Studieplanen är fastställd av Fakultetsstyrelsen för

Läs mer

INSTRUKTION FÖR ARBETSENHET HUMLAB

INSTRUKTION FÖR ARBETSENHET HUMLAB INSTRUKTION FÖR ARBETSENHET HUMLAB Typ av dokument: Datum: Dnr: FS 1.2.1-1942-18 Beslutad av: Giltighetstid: Tills vidare Område: Organisation Ansvarig förvaltningsenhet: Planeringsenheten Ersätter dokument:

Läs mer

3. Villkor ANSÖKAN HUMSTIPENDIET. Stipendiets syfte. Behörighetskrav. Ansökningskrav

3. Villkor ANSÖKAN HUMSTIPENDIET. Stipendiets syfte. Behörighetskrav. Ansökningskrav 3. Villkor Stipendiets syfte Stipendiet är avsett för kostnader i samband med: Uppsatsskrivande Studiesociala arrangemang Praktik Projekt Vid bedömning av stipendiet tas särskilt hänsyn till: Studiens

Läs mer

Riktlinjer gällande finansiering vid anställning och stipendium inom ILM

Riktlinjer gällande finansiering vid anställning och stipendium inom ILM 1 Datum 2019-06-05 Institutionen för laboratoriemedicin Riktlinjer gällande finansiering vid anställning och stipendium inom ILM Bakgrund Den största posten på kostnadssidan i resultaträkningen är våra

Läs mer

Valberedningens information Stipendium ansökan Inbjudan till Årsmötet

Valberedningens information Stipendium ansökan Inbjudan till Årsmötet Valberedningens information Stipendium ansökan Inbjudan till Årsmötet 2015 Inför VSF:s årsmöte 2015... VALBEREDNINGEN INFORMERAR Kandidatnominering inför Västergötlands Skidförbunds årsmöte 2015 Västergötlands

Läs mer

Lokala regler för inrättande och avveckling av ämne på forskarnivå

Lokala regler för inrättande och avveckling av ämne på forskarnivå Lokala regler för inrättande och avveckling av ämne på forskarnivå Beslutat av Rektor Gäller från 2016-04-18 Innehåll Inledning 3 1 Inrättande av ämne och inriktning 4 1.1 Ansökan 4 1.2 Bedömningsgrunder

Läs mer

BESLUT Antagningsordning för utbildning på forskarnivå vid Lunds universitet

BESLUT Antagningsordning för utbildning på forskarnivå vid Lunds universitet BESLUT 1 2017-06-16 STYR 2017/409 Universitetsstyrelsen Antagningsordning för utbildning på forskarnivå vid Lunds universitet Med stöd av 6 kap. 3 högskoleförordningen (1993:100) i dess lydelse från och

Läs mer

Socionomprogrammet Bachelor of Science in Social Work 210 Högskolepoäng

Socionomprogrammet Bachelor of Science in Social Work 210 Högskolepoäng Utbildningsplan för Socionomprogrammet Bachelor of Science in Social Work 210 Högskolepoäng Socionomprogrammet bygger på socialt arbete som vetenskap. Ämnesstudierna har genomgående forskningsanknytning

Läs mer

Forskande och undervisande personal, vägledning för bedömning av arbetsprestationer

Forskande och undervisande personal, vägledning för bedömning av arbetsprestationer Lönekriterier som grund för lönesamtalet Varje medarbetare ska veta på vilka grunder lönen sätts och hur hon eller han kan påverka sin lön. Inför en lönerevision ska varje medarbetare därför erbjudas ett

Läs mer

Strategi för fakulteten för hälsooch livsvetenskap

Strategi för fakulteten för hälsooch livsvetenskap Dnr: ST 2013/281-1.1 Strategi för fakulteten för hälsooch livsvetenskap 2013-2015 Beslutat av Fakultetsstyrelsen för hälso- och livsvetenskap Gäller från 2013-10-24 Beslutat av: Beslutsdatum: 2013-1024

Läs mer

Fakultetsnämnden för Naturvetenskap, teknik och medier

Fakultetsnämnden för Naturvetenskap, teknik och medier Fakultetsnämnden för Naturvetenskap, teknik och medier Kvalitetskriterier för utnämning till docent vid fakulteten för naturvetenskap, teknik och medier vid Mittuniversitetet. Riktlinjer fastställda av

Läs mer

Anställningsformer för doktorander

Anställningsformer för doktorander 2007-04-02 BESLUT LiU 455/07-50 1(1) Anställningsformer för doktorander Med hänvisning till föreliggande skriftligt underlag beslutar universitetsstyrelsen härmed att utbildningsbidrag fr o m 1 juli 2007

Läs mer

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna.

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna. HUMANISTISKA FAKULTETEN Dnr: U2015/732 Allmän studieplan för doktorsexamen i vetenskapsteori Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet den 26 november 2015.

Läs mer

Riktlinjer för stipendier vid Stockholms universitet

Riktlinjer för stipendier vid Stockholms universitet 1 (5) BESLUT 2015-12-17 Dnr SU FV-1.1.2-3926-15 Dok nr 1 Jenny Gardbrant Chefsjurist Ledningskansliet Riktlinjer för stipendier vid Stockholms universitet Stipendier inom Erasmus, Linnaeus-Palme och NordPlus

Läs mer

Bidragsnormer för föreningar och organisationer

Bidragsnormer för föreningar och organisationer 1 (7) Typ: Bestämmelse Giltighetstid: Version: 2.0 Fastställd: KF 2014-04-16, 20 Uppdateras: Barn, kultur- och utbildningsnämnden lämnar bidrag till olika föreningar och organisationer som bedriver barn-

Läs mer

Riktlinjer för centrum för utbildning och/eller forskning

Riktlinjer för centrum för utbildning och/eller forskning BESLUT 1 Dnr RÄ 2007/302 Styrelsen Centrum vid Lunds universitet Riktlinjer för centrum för utbildning och/eller forskning 1. Inledning Universitetet beslutar härmed att följande riktlinjer ska gälla för

Läs mer

S T I P E N D I E R FORSKARE & FORSKARSTUDERANDE 2015/2016

S T I P E N D I E R FORSKARE & FORSKARSTUDERANDE 2015/2016 S T I P E N D I E R FORSKARE & FORSKARSTUDERANDE 2015/2016 2015-10-07 Vä lkommen ätt so kä stipendium! F orskarstuderande och forskare vid Högskolan i Gävle har möjlighet att söka stipendier. Den totala

Läs mer

LYSKRAFT Avtal för samverkan mellan Norrköpings kommun och Linköpings universitet

LYSKRAFT Avtal för samverkan mellan Norrköpings kommun och Linköpings universitet LYSKRAFT Avtal för samverkan mellan Norrköpings kommun och Linköpings universitet 2014-2016 Bakgrund och allmänna förutsättningar Mellan Norrköpings kommun (Kommunen) och Linköpings universitet (LiU) finns

Läs mer

Instruktion för Nationellt kunskapscentrum för våld och andra övergrepp mot barn - Barnafrid

Instruktion för Nationellt kunskapscentrum för våld och andra övergrepp mot barn - Barnafrid Il e U UNIVERSITET LINKÖPINGS 2016-10-24 DNR LiU-2016-02111 BESLUT 1(1) Instruktion för Nationellt kunskapscentrum för våld och andra övergrepp mot barn - Barnafrid Instruktionen för Barnafrid fastställs

Läs mer

Policy och föreskrifter gällande stipendiefinansiering för försörjning under utbildning eller för förkovran efter avlagd doktorsexamen

Policy och föreskrifter gällande stipendiefinansiering för försörjning under utbildning eller för förkovran efter avlagd doktorsexamen BESLUT 1 2013-06-27 Dnr PE 2013/356 Rektor Policy och föreskrifter gällande stipendiefinansiering för försörjning under utbildning eller för förkovran efter avlagd doktorsexamen Bakgrund Rektor fattade

Läs mer

Fakulteten för teknik. Strategi 2015 2020

Fakulteten för teknik. Strategi 2015 2020 Fakulteten för teknik Strategi 2015 2020 Attraktivt utbildningsutbud. Starka forskningsmiljöer. Samhörighetskänsla, ansvar och tydliga mål. Välkommen till Fakulteten för teknik! Fakulteten för teknik Strategi

Läs mer

Regler för studentinflytande vid Umeå universitet

Regler för studentinflytande vid Umeå universitet Regler för studentinflytande vid Umeå universitet Fastställd av rektor 2015-12-22 Dnr: FS 1.1-1950-15 Denna regel ersätter tidigare fastställt beslut av rektor 2013-08-20 Typ av dokument: Beslutad av:

Läs mer

Anvisningar och riktlinjer vid utdelande av stipendier/bidrag

Anvisningar och riktlinjer vid utdelande av stipendier/bidrag Anvisningar och riktlinjer vid utdelande av stipendier/bidrag 1 Allmänt 1.1 Stipendier/bidrag Med stipendier avses (prop. 1990/91: 54 s. 180): ett bidrag till en fysisk person som utges för mottagarens

Läs mer

~rlt !' 1. UTDRAG UR PROTOKOLL fört vid föredragning för rektor 2010-01-28. Ärende

~rlt !' 1. UTDRAG UR PROTOKOLL fört vid föredragning för rektor 2010-01-28. Ärende UTDRAG UR PROTOKOLL fört vid föredragning för rektor 2010-01-28 Ärende 18. Revidering av riktlinjer för stipendier vid Stockholms nniversitet (dnr SU 301-0239-10). Föredragande: Jenny Gardbrant. Ledningskansliet.

Läs mer

Psykologiska institutionen

Psykologiska institutionen HANDLINGSPLAN 2016 2018 OCH VERKSAMHETSPLAN 2016 Psykologiska institutionen DATUM: 2015-11-27 BESLUTAD AV: Jesper Lundgren, prefekt KONTAKTPERSON: Jesper Lundgren FORSKNING SOM PÅVERKAR Mål och strategier

Läs mer

Särskilda nämnden för lärarutbildning PROTOKOLL SNL-O Nr Licentiatexamen kompletterande riktlinjer Dnr

Särskilda nämnden för lärarutbildning PROTOKOLL SNL-O Nr Licentiatexamen kompletterande riktlinjer Dnr Särskilda nämnden för lärarutbildning PROTOKOLL SNL-O Nr 19-07 Licentiatexamen kompletterande riktlinjer Dnr 1848-07 Föredragande - Catharina Lind har berett ärendet 2002 ändrades Högskoleförordningen

Läs mer

Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler. Styrdokument STIPENDIER OCH PRISER

Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler. Styrdokument STIPENDIER OCH PRISER Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler Styrdokument STIPENDIER OCH PRISER ANTAGET AV: Kommunfullmäktige DATUM: 2019-05-23, 88 GÄLLER FRÅN OCH MED: 2019-06-01 ANSVAR UPPFÖLJNING/UPPDATERING: Servicechef

Läs mer

Psykologiska institutionen

Psykologiska institutionen HANDLINGSPLAN 2019 2020, VERKSAMHETSPLAN 2019 Dnr V 2018/703 Psykologiska institutionen DATUM: 2018-10-30 BESLUTAD AV: Jesper Lundgren, prefekt KONTAKTPERSON: Jesper Lundgren FORSKNING SOM PÅVERKAR Vårt

Läs mer

Bedömning av arbetsprestationer

Bedömning av arbetsprestationer 2014-10-30 Bedömning av arbetsprestationer Lönekriterier som grund för lönesamtalet Varje medarbetare ska veta på vilka grunder lönen sätts och hur hon eller han kan påverka sin lön. Inför en lönerevision

Läs mer

ASTELLAS FORSKNINGS-/ FORTBILDNINGS- STIPENDIUM 2014

ASTELLAS FORSKNINGS-/ FORTBILDNINGS- STIPENDIUM 2014 ASTELLAS FORSKNINGS-/ FORTBILDNINGS- STIPENDIUM 2014 Medlemmar i Svensk Transplantationsförening inbjuds härmed av Astellas Pharma att söka ett stipendium instiftat 1997. Tidigare var detta ett resestipendium

Läs mer

Regler för hantering av Adlerbertska stipendier

Regler för hantering av Adlerbertska stipendier V 2016/152 2016-03-17 STIPENDIENÄMNDEN VID GÖTEBORGS UNIVERSITET Regler för hantering av Adlerbertska stipendier Följande stiftelser berörs av reglerna: Adlerbertska Stipendiestiftelsen Adlerbertska Studentbostadsstiftelsen

Läs mer

Handlingsplan för

Handlingsplan för TEKNAT 2015/6 Handlingsplan för teknisk-naturvetenskapliga fakulteten 2016-2017 Utgående från Mål och strategier för teknisknaturvetenskapliga fakulteten (TEKNAT 2015/6) Fastställd av fakultetsnämnden

Läs mer

Wf (6(11- ~ r2--b. Beslut om fastställande av instruktion och anknytningsavtal för Nationellt centrum för avancerade kulturstudier, ACSIS

Wf (6(11- ~ r2--b. Beslut om fastställande av instruktion och anknytningsavtal för Nationellt centrum för avancerade kulturstudier, ACSIS Wf (6(11-2010-11-19 BESLUT Dnr LiU-201 0-01678 1(1) Beslut om fastställande av instruktion och anknytningsavtal för Nationellt centrum för avancerade kulturstudier, ACSIS Den 29 november 2010 inrättades

Läs mer

Centrum för utbildningsvetenskap och lärarforskning

Centrum för utbildningsvetenskap och lärarforskning HANDLINGSPLAN 2019 2020, VERKSAMHETSPLAN 2019, RISKANALYS 2019 Dnr V 2018/1174 Centrum för utbildningsvetenskap och lärarforskning DATUM: 2018-12-06 BESLUTAD AV: Åke Ingerman, dekan Utbildningsvetenskaplig

Läs mer

Rese- och forskningsbidrag inom humanistiska fakulteten

Rese- och forskningsbidrag inom humanistiska fakulteten LEDIGKUNGÖRELSE 2019-01-22 1 (5) Dnr V 2019/7 Stiftelseförvaltning Rese- och forskningsbidrag inom humanistiska fakulteten Ansökan Anvisningar och ansökningsformulär finns på Lunds universitets webb: http://www.medarbetarwebben.lu.se/forskningsbidrag

Läs mer

Handlingsplan för jämställdhet och likabehandling. Institutionen för pedagogik och specialpedagogik (IPS)

Handlingsplan för jämställdhet och likabehandling. Institutionen för pedagogik och specialpedagogik (IPS) HANDLINGSPLAN Dnr V 2014/678 Handlingsplan för jämställdhet och likabehandling Institutionen för pedagogik och specialpedagogik Publicerad http://www.ips.gu.se/om-ips/likabehandling/ Beslutsfattare Gäller

Läs mer

Kommunikationsplan Institutionen för hälsa, vård och samhälle

Kommunikationsplan Institutionen för hälsa, vård och samhälle Kommunikationsplan Institutionen för hälsa, vård och samhälle INNEHÅLL Övergripande om kommunikation... 3 Definitioner... 3 Information... 3 Kommunikation... 3 Relation... 3 Kommunikationens innehåll...

Läs mer

Handlingsplan för jämställdhet och likabehandling Institutionen för svenska språket

Handlingsplan för jämställdhet och likabehandling Institutionen för svenska språket HANDLINGSPLAN Dnr V2016/239 Handlingsplan för jämställdhet och likabehandling Institutionen för svenska språket Publicerad Beslutsfattare http://svenska.gu.se/digitalassets/1570/1570437_handlingsplan-forjamstalldhet-och-likabehandling-inst--f-svenska-spraket-2016.pdf

Läs mer

HANDLINGSPLAN & VERKSAMHETSPLAN 2014

HANDLINGSPLAN & VERKSAMHETSPLAN 2014 HANDLINGSPLAN 2014-2016 & VERKSAMHETSPLAN 2014 KONSTNÄRLIGA FAKULTETEN DATUM: 2013-11- 06 Fastställt av Fakultetsstyrelsen 6 november. KONTAKTPERSON: Ingrid Elam Ingrid.Elam@konst.gu.se FORSKNING SOM PÅVERKAR

Läs mer

Handlingsplan för jämställdhet och likabehandling Institutionen för svenska språket

Handlingsplan för jämställdhet och likabehandling Institutionen för svenska språket HANDLINGSPLAN Dnr V 2013/1012 Handlingsplan för jämställdhet och likabehandling Institutionen för svenska språket Publicerad Beslutsfattare http://svenska.gu.se/digitalassets/1469/1469290_likabehandlingsplan2014.pdf

Läs mer

Göteborgs universitets forsknings- och utbildningsstrategier

Göteborgs universitets forsknings- och utbildningsstrategier REMISS 1 / 2 2007-11-01 Dnr G11 1331/07 Fakultetsnämnderna Universitetsbiblioteket Göteborgs universitets studentkårer Göteborgs universitets forsknings- och utbildningsstrategier Bakgrund Regeringen har

Läs mer

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna.

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna. HUMANISTISKA FAKULTETEN Dnr: U 2018/777 Allmän studieplan för licentiatexamen i sinologi Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet den 18 december 2018. Studieplanen

Läs mer

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna.

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna. HUMANISTISKA FAKULTETEN Dnr: U 2016/264 Allmän studieplan för doktorsexamen i historia Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet den 3 maj 2016 och ersätter

Läs mer

Strategidokument för Enheten för polisutbildning vid Umeå universitet

Strategidokument för Enheten för polisutbildning vid Umeå universitet Strategidokument för Enheten för polisutbildning vid Umeå universitet 2013-2017!"#$%&"'()*#+*,-.//",0.'')#+,'"/.*#/,1#)2.*)*#-3*#.%%#%*422)*.#/)156''.7#-3*# $%8.9:'"02#)8#/8.0/:#+,'"/#,95#-3*#.%%#'"8/';02%#.2.%#'6*)0(.

Läs mer

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna.

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna. HUMANISTISKA FAKULTETEN Dnr: U 2018/778 Allmän studieplan för doktorsexamen i sinologi Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet den 18 december 2018. Studieplanen

Läs mer

Plan för kvalitetsarbetet Göteborgs universitet

Plan för kvalitetsarbetet Göteborgs universitet Plan för kvalitetsarbetet 2011-2012 Göteborgs universitet kvalitetsplan2011 2012.indd 1 2011-02-02 14.32 Förord Denna plan ersätter Plan för kvalitetsarbetet 2007 2010. Den har reviderats av Kvalitetsrådet

Läs mer

Diskussion om vilka punkter som är viktigast att ta upp i ett svar. Ärendet tas upp som en beslutspunkt på nästa möte.

Diskussion om vilka punkter som är viktigast att ta upp i ett svar. Ärendet tas upp som en beslutspunkt på nästa möte. PROTOKOLL USP 2011-7 3(4) 7 Underlag till regeringen inför den kommande forsknings- och innovationspolitiska propositionen (inklusive universitetets forsknings- och innovationsstrategi 2013-2016) Föredragande:

Läs mer

FöreskrUnivHögsk06_4.doc 1

FöreskrUnivHögsk06_4.doc 1 1 Verksamhetsstyrning 1.1 Politikområde Utbildningspolitik Mål Sverige skall vara en ledande kunskapsnation som präglas av utbildning av hög kvalitet och livslångt lärande för tillväxt och rättvisa. 1.1.1

Läs mer

STOCKHOLMS LIVSMEDELSHANDLAREFÖRENING

STOCKHOLMS LIVSMEDELSHANDLAREFÖRENING STOCKHOLMS LIVSMEDELSHANDLAREFÖRENING Allmän information om SLHF:s stipendier Hur stor är stipendiesumman 2008? Den sammanlagda summan att fördela bland 2008 års stipendiater uppgår till ca 1.500.000 kronor!

Läs mer

Allmän studieplan för forskarutbildningen i nationalekonomi (Economics)

Allmän studieplan för forskarutbildningen i nationalekonomi (Economics) 2017-06-21 BESLUT Dnr LiU-2017-00810 Sida 1 av 5 Allmän studieplan för forskarutbildningen i nationalekonomi (Economics) Studieplanen gäller för studerande som avslutar utbildningen med doktorsexamen och

Läs mer

Regler och handläggningsordning för inrättande av institutioner, centrumbildningar, arbetsenheter och högskolor vid Umeå universitet

Regler och handläggningsordning för inrättande av institutioner, centrumbildningar, arbetsenheter och högskolor vid Umeå universitet Regler och handläggningsordning för inrättande av institutioner, centrumbildningar, arbetsenheter och högskolor vid Umeå universitet Fastställd av universitetsstyrelsen 2010-04-15 Dnr 100-828-10 Dokumenttyp:

Läs mer

SAMFAK 2014/114. Mål och strategier. Samhällsvetenskapliga fakulteten. Fastställd av Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden

SAMFAK 2014/114. Mål och strategier. Samhällsvetenskapliga fakulteten. Fastställd av Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden SAMFAK 2014/114 och strategier Fastställd av Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden 2017-01-25 Innehållsförteckning Detta är samhällsvetenskapliga fakulteten 3 En fakultet för framstående forskning 4 4

Läs mer

2004-01-19 FÖRSLAG. Övergripande samarbetsavtal Linköpings universitet - Landstinget i Östergötland

2004-01-19 FÖRSLAG. Övergripande samarbetsavtal Linköpings universitet - Landstinget i Östergötland REGIONALT ALF-AVTAL Parter i detta avtal är Landstinget i Östergötland (Landstinget) och Linköpings universitet (Universitetet), nedan gemensamt benämnda parterna. Vad avtalet reglerar Detta avtal är ett

Läs mer

Institutionen för kulturvetenskaper

Institutionen för kulturvetenskaper UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLANEN 2015 Institutionen för kulturvetenskaper DATUM: 2016-02-15 BESLUTAD AV: Mats Björkin, prefekt KONTAKTPERSON: Mats Björkin FORSKNING SOM PÅVERKAR Vårt mål är att Göteborgs

Läs mer

2 100 lärare/forskare - 46 % kvinnor 4 fakulteter 39 institutioner 4 miljarder i årsomslutning

2 100 lärare/forskare - 46 % kvinnor 4 fakulteter 39 institutioner 4 miljarder i årsomslutning 31 200 studenter - 39 % män 4 330 anställda - 47 % män 2 100 lärare/forskare - 46 % kvinnor 4 fakulteter 39 institutioner 4 miljarder i årsomslutning Antal helårsstudenter ca 16 300 Stort antal 1:a handssökande

Läs mer

Anvisningar för sökande avseende universitetslektor vid HT-fakulteterna

Anvisningar för sökande avseende universitetslektor vid HT-fakulteterna PM 2012-04-11 m. ändr. 2015-02-12 Dnr HT 2012/200 A 10 1 Fakultetsstyrelsens arbetsutskott Anvisningar för sökande avseende universitetslektor vid HT-fakulteterna Observera att ansökningar endast tas emot

Läs mer

Diarienummer STYR 2014/973

Diarienummer STYR 2014/973 Diarienummer STYR 2014/973 Naturvetenskapliga fakulteten Vid befordran till en anställning som professor vid naturvetenskapliga fakulteten tillämpas högskoleförordningen (SFS 2010:1064, inledande text)

Läs mer

Nominering till Konung Carl XVI Gustafs professur i miljövetenskap 2018/2019

Nominering till Konung Carl XVI Gustafs professur i miljövetenskap 2018/2019 2017-01-30 Reviderad 2017-03-07 Dnr P 2017/49 NATURVETENSKAPLIGA FAKULTETEN Fakultetskansliet för naturvetenskap Marie Emanuelsson Hanteringsordning vid Naturvetenskapliga fakulteten 2017 PRELIMINÄR Nominering

Läs mer

l Projektet/avhandlingen beräknas avslutas år l Ort och datum l Namnteckning Stiftelsen Svenska Institutet i Rom

l Projektet/avhandlingen beräknas avslutas år l Ort och datum l Namnteckning Stiftelsen Svenska Institutet i Rom ANSÖKAN OM STÖRRE STIPENDIUM VID SVENSKA INSTITUTET I ROM LÅ 2014-2015 Ansökan avser: Arkeologiska stipendiet D Filologiska och konstvetenskapliga stipendiet D Arkitektstipendiet D Allmänna stipendiet

Läs mer

Processbeskrivning av LiU:s modell för kvalitetssäkring av utbildning på grundnivå och avancerad nivå

Processbeskrivning av LiU:s modell för kvalitetssäkring av utbildning på grundnivå och avancerad nivå DNR LIU-2017-01507 1(5) Processbeskrivning av LiU:s modell för kvalitetssäkring av utbildning på grundnivå och avancerad nivå Samtliga utbildningar på grundnivå, avancerad nivå och forskarnivå ska kvalitetssäkras

Läs mer

Hanteringsordning avseende inrättande, omprövning och inställande av grundläggande utbildning, samt huvudområde vid Filosofiska fakulteten

Hanteringsordning avseende inrättande, omprövning och inställande av grundläggande utbildning, samt huvudområde vid Filosofiska fakulteten Linköpings universitet Fakultetsstyrelsen för filosofiska fakulteten Beslut 2008-12-17 Dnr LiU-2008-05226 Hanteringsordning avseende inrättande, omprövning och inställande av grundläggande utbildning,

Läs mer

Naturvetenskapliga fakulteten

Naturvetenskapliga fakulteten HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2018 Naturvetenskapliga fakulteten DATUM: 2017-10-26 BESLUTAD AV: Fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Ola Wetterberg, prodekan FORSKNING SOM PÅVERKAR Den långsiktiga profileringen

Läs mer

Strategisk plan LUNDS UNIVERSITET I KONSTNÄRLIGA FAKULTETEN. Studentproduktionen Destruktion, Teaterhögskolan. Foto: av Sandra Saied

Strategisk plan LUNDS UNIVERSITET I KONSTNÄRLIGA FAKULTETEN. Studentproduktionen Destruktion, Teaterhögskolan. Foto: av Sandra Saied Strategisk plan LUNDS UNIVERSITET I KONSTNÄRLIGA FAKULTETEN Studentproduktionen Destruktion, Teaterhögskolan. Foto: av Sandra Saied 2 STRATEGISK PLAN - KONSTNÄRLIGA FAKULTETEN Förord Konstnärliga fakulteten

Läs mer

HISTFILFAK 2016/108. Mål och strategier. Historisk-filosofiska fakulteten. Fastställda av Historisk-filosofiska fakultetsnämnden

HISTFILFAK 2016/108. Mål och strategier. Historisk-filosofiska fakulteten. Fastställda av Historisk-filosofiska fakultetsnämnden HISTFILFAK 2016/108 Fastställda av Historisk-filosofiska fakultetsnämnden 2016-12-20 Innehållsförteckning Inledning 3 Utbildning 3 Mål 3 Strategier 3 Forskning 4 Mål 4 Strategier 5 Arbetsmiljö och samverkan

Läs mer

18. Stadgarna föreningsledarstipendium och kulturstipendium ändring Dnr 2013/

18. Stadgarna föreningsledarstipendium och kulturstipendium ändring Dnr 2013/ SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 34 (47) 2018-03-26 Kf Ks 85 18. Stadgarna föreningsledarstipendium och kulturstipendium ändring Dnr 2013/317-003 Kommunstyrelsen beslutade 2018-02-12, 47 att godkänna

Läs mer

INSTITUTIONEN FÖR MAT, HÄLSA OCH MILJÖ MHM= Mål och visioner Strategiplan 2007-2010

INSTITUTIONEN FÖR MAT, HÄLSA OCH MILJÖ MHM= Mål och visioner Strategiplan 2007-2010 INSTITUTIONEN FÖR MAT, HÄLSA OCH MILJÖ MHM= och visioner Strategiplan 2007-2010 och visioner Strategiplan 2007-2010 1. Inledning Vår vision Verksamheten vid Institutionen för mat, hälsa och miljö, MHM,

Läs mer

Plattform för Strategi 2020

Plattform för Strategi 2020 HIG-STYR 2016/146 Högskolan i Gävle Plattform för Strategi 2020 VERKSAMHETSIDÉ Högskolan i Gävle sätter människan i centrum och utvecklar kunskapen om en hållbar livsmiljö VISION Högskolan i Gävle har

Läs mer

Svenska Brassbandfestivalen

Svenska Brassbandfestivalen Bilaga 1 Anmälningsblankett Tävlingar Vi kommer att delta i Svenska i Värnamo 8-9 nov 2013 Orkesterns namn Kontaktperson Adress Postadress Telefon Mobiltelefon E-post Hemsida Vi tävlar i Division Elit

Läs mer

Regler för hantering av Adlerbertska stipendier

Regler för hantering av Adlerbertska stipendier BILAGA 2 V 2016/152 2018-03-20 STIPENDIENÄMNDEN VID GÖTEBORGS UNIVERSITET Regler för hantering av Adlerbertska stipendier Följande stiftelser berörs av reglerna: Adlerbertska Stipendiestiftelsen Adlerbertska

Läs mer

NATURVETENSKAPLIGA FAKULTETEN

NATURVETENSKAPLIGA FAKULTETEN 2017-01-30 dnr P 2017/14 NATURVETENSKAPLIGA FAKULTETEN Fakultetskansliet för naturvetenskap Marie Emanuelsson HANTERINGSORDNING Hanteringsordning vid Naturvetenskapliga fakulteten för nominering till Kungl.

Läs mer

Plan för kvalitetsarbetet Göteborgs universitet

Plan för kvalitetsarbetet Göteborgs universitet Plan för kvalitetsarbetet 2007 2010 Göteborgs universitet www.gu.se/kvalitet Form och layout: Anders Eurén Foto: Göran olofsson Tryck: Geson Reg.nr: S-000256 Reg.nr: 3750M Innehåll Plan för kvalitetsarbetet

Läs mer

Rese- och forskningsbidrag inom humanistiska fakulteten

Rese- och forskningsbidrag inom humanistiska fakulteten LEDIGKUNGÖRELSE 2017-01-24 1 (5) Dnr V 2017/9 Stiftelseförvaltning Rese- och forskningsbidrag inom humanistiska fakulteten Ansökan Anvisningar och ansökningsformulär finns på Lunds universitets webb: http://www.medarbetarwebben.lu.se/forskningsbidrag

Läs mer

Handlingsplan för jämställdhet och likabehandling Institution för geovetenskaper

Handlingsplan för jämställdhet och likabehandling Institution för geovetenskaper HANDLINGSPLAN Dnr V 2014/694 Handlingsplan för jämställdhet och likabehandling - Institutionen för geovetenskaper Publicerad Beslutsfattare Gäller för www.gvc.gu.se Prefekt, Mark Johnson Institution för

Läs mer

Studieplanen är fastställd av utbildningsvetenskapliga nämnden vid MDH 2007-06-14, reviderad 2009-04-22.

Studieplanen är fastställd av utbildningsvetenskapliga nämnden vid MDH 2007-06-14, reviderad 2009-04-22. Allmän studieplan för utbildning på forskarutbildningnivå i didaktik Studieplanen är fastställd av utbildningsvetenskapliga nämnden vid MDH 2007-06-14, reviderad 2009-04-22. 1. Ämnesbeskrivning Didaktik

Läs mer

Antagningsordning för utbildning på forskarnivå

Antagningsordning för utbildning på forskarnivå FÖRESKRIFTER 1 2013-06-15 Dnr LS 2012/719 Styrelsen Antagningsordning för utbildning på forskarnivå Fastställd av universitetsstyrelsen 2013-06-15, XX. Med stöd av 6 kap. 3 högskoleförordningen (1993:100)

Läs mer

Studieplan för utbildning på forskarnivå i Pedagogiskt arbete

Studieplan för utbildning på forskarnivå i Pedagogiskt arbete Dnr HS2018/125 Fakulteten för humaniora och samhällsvetenskap Studieplan för utbildning på forskarnivå i Pedagogiskt arbete (Doctoral studies in Educational Work) Beslut om inrättande Studieplanen är fastställd

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET 2010

GÖTEBORGS UNIVERSITET 2010 GÖTEBORGS UNIVERSITET 2010 Ett av de stora och mest vitala i Europa med hög kvalitet i forskning och utbildning. ing. En kreativ och spännande nde mötesplats för många vetenskaper. Mitt i staden och i

Läs mer

Enligt examensordningen för doktorsexamen i Högskoleförordningen, Bilaga 2, är målen för doktorsexamen

Enligt examensordningen för doktorsexamen i Högskoleförordningen, Bilaga 2, är målen för doktorsexamen Allmän studieplan för doktorsexamen i vetenskapsteori Dnr: U 2013/767 Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet den 19 december 2013. Studieplanen kompletteras

Läs mer

Dnr: LNU 2012/432. Regeldokument. Organisationsplan. Beslutat av Universitetsstyrelsen. Gäller från Reviderad

Dnr: LNU 2012/432. Regeldokument. Organisationsplan. Beslutat av Universitetsstyrelsen. Gäller från Reviderad Regeldokument Organisationsplan Beslutat av Universitetsstyrelsen Gäller från 2013-01-01 Reviderad 2015-02-19 Organisationsplan Med stöd av 2 kap. 2 8p högskoleförordningen (1993:100) meddelar Linnéuniversitetet

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Verksamhetsplan 2013-2014 Specialpedagogiska institutionen Stockholms universitet Beslutad vid institutionsstyrelsens sammanträde 2013-05-17 2 Verksamhetsplan Verksamhetsplanen innehåller de prioriterade

Läs mer

Arbetsmiljöpolicy FÖR LUNDS UNIVERSITET

Arbetsmiljöpolicy FÖR LUNDS UNIVERSITET Arbetsmiljöpolicy FÖR LUNDS UNIVERSITET 3 Förord Människorna som arbetar och studerar är universitetets viktigaste tillgång. En god arbetsmiljö är grunden för att man ska utvecklas, trivas, vara säker

Läs mer

Stipendiehandbok för Zontaklubbarna i Uppsala

Stipendiehandbok för Zontaklubbarna i Uppsala Stipendiehandbok för Zontaklubbarna i Uppsala Stipendiehandboken är framtagen av Bodil Ström Holst Annika Terner Irene Jankowiak I Eva Pärt Enander I Förord På Zontas internationella hemsida samt på Zonta

Läs mer

Lokala regler för val till fakultetsstyrelser

Lokala regler för val till fakultetsstyrelser Dnr: 2017/5223-1.1 Regeldokument Lokala regler för val till fakultetsstyrelser Beslutat av Rektor Gäller från 2018-02-19 Reviderat 2018-03-05 Beslutat av: Rektor Beslutsdatum: 2018-02-19 Rev. 2018-03-05

Läs mer

Regler och handläggningsordning för inrättande av institutioner, centrumbildningar, arbetsenheter och högskolor vid Umeå universitet

Regler och handläggningsordning för inrättande av institutioner, centrumbildningar, arbetsenheter och högskolor vid Umeå universitet Regler och handläggningsordning för inrättande av institutioner, centrumbildningar, arbetsenheter och högskolor vid Umeå universitet Dokumenttyp: Regel Dnr: 100-828-10 Område: Beslutsfattare: Universitetsstyrelsen

Läs mer

Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori

Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori HANDLINGSPLAN 2017 2019 OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori DATUM: 2016-11-30 BESLUTAD AV: Fredrik Engström, prefekt. FORSKNING SOM PÅVERKAR Prioriteringar

Läs mer

Lönepolicy för Umeå universitet

Lönepolicy för Umeå universitet Lönepolicy för Umeå universitet Fastställd av rektor 2013-03-26 Dnr: UmU 300-376-13 Typ av dokument: Beslutad av: Giltighetstid: Område: Ansvarig enhet: Policy Rektor 2013-03-26 tills vidare Lönebildning

Läs mer

Yttrande över regeringens betänkande Trygghet och attraktivitet en forskarkarriär för framtiden (SOU 2016:29).

Yttrande över regeringens betänkande Trygghet och attraktivitet en forskarkarriär för framtiden (SOU 2016:29). Yttrande Dnr 20160056 TCO Yttrande över regeringens betänkande Trygghet och attraktivitet en forskarkarriär för framtiden (SOU 2016:29). har fått möjlighet att yttra sig till TCO angående betänkandet Trygghet

Läs mer