KEMI- OCH BIOTEKNIK SEKTIONEN VID LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "KEMI- OCH BIOTEKNIK SEKTIONEN VID LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA"

Transkript

1 KEMI- OCH BIOTEKNIK SEKTIONEN VID LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA Kemi- och Biotekniksektionens Höstterminsmöte år Mötet ägde rum den 19:e och 20:e november klockan på Kemicentrum i sal KC:C. Dagordning Ärende Åtgärd 1. TFMÖ Talman Elisabeth Ax förklarade mötet öppnat klockan Tid och sätt Mötet godkände tid och sätt. 3. Närvaro och adjungeringar (bilaga ) Närvaro och adjungeringar godkändes enligt bilaga Fastställande av dagordning 5. Justering att ändra om 14. Valberedningen informerar till 14. Val uppdelad i informationspunkten 14a. Valberedningen informerar samt beslutspunkten 14b. Valförfarande. Mötet biföll detta ändringsyrkande varpå dagordningen godkändes. a) Val av tvenne justerare och tillika rösträknare Kajsa Nilsson och My Bratbakken Lundvall valdes till justerare och tillika rösträknare. b) Datum för justering Datum för justering är 4 december 2013, dvs. senast 10 läsdagar efter mötets avslut. 6. Val av tillfällig talman På grund av risk för jäv valdes Samuel Butler som tillfällig Talman under 9. Beslut om ansvarsfrihet för Styrelsen Föregående mötesprotokoll (bilaga 2) Elisabeth Ax föredrog protokollet för Vårterminsmötet 2013 enligt bilaga 2 varpå det godkändes och lades till handlingarna. 8. Styrelsens förslag till rambudget för nästkommande verksamhetsår (bilaga 3) Elin Nordahl och My Bratbakken Lundvall föredrog Styrelsens förslag till rambudget för nästkommande verksamhetsår enligt bilaga 3. Till en början valde Styrelsen att sätta rambudgeten till +/-0 kronor då Sektionen inte är en vinstdrivande organisation. Styrelsen valde också att snäva åt rambudgeten, både utgifter och inkomster, för att på detta sätt förhindra att sätta press på utskott och även undvika att gå minus.

2 Dessutom valde Styrelsen att anpassa Styrelsens budget efter de resterande utskotten, dvs. sätta dessa budgetposter först och därefter avsluta med Styrelsens för att kunna anpassa efter resultatet +/- 0 kronor. My Bratbakken Lundvall informerade att i år har SrBK inte fått någon spons från Programledningen (PLED) men att förhoppningen finns att SrBK ska få spons nästa år för att kunna hålla i SMIL, därav samma summa för nästkommande år. Phøsets budget har ändrats och detta för att uppmuntra till att söka spons. IKG:s budget har minskats då huvudsponsoravtalet som håller på att förhandlas fram kommer att ge Sektionen en lägre inkomst än tidigare år. Tidigare år har PLED sponsrat sektionstidningen Kempen men inte i år, därav InfU:s budgetändring. Tidigare år har Sektionen ökat IdrU:s budget för att kunna utveckla idrottsverksamheten. Då detta inte skett i den utsträckning som önskats, har budgetposten ändras. Styrelsen har också valt att ta bort budgetposten Alumniverksamhet och flytta 2000 kronor till Styrelsens budgetpost, detta då Alumniverksamheten inte varit aktiv i år. Genom att flytta budgetposten finns förhoppningen om att Styrelsen skall bli påminda om denna verksamhet och att de, med Vice Ordförande/Internationell Sekreterare i spetsen, skall kunna driva denna verksamhet framåt. Styrelsen valde dessutom att sätta 6M:s budget till 0 kronor då detta är en alkoholrelaterad verksamhet. KG:s budget har satts till kronor, detta för att utskottet består av en pubverksamhet, som man anser bör gå +/-0 kronor, samt en del med glädjespridning, som man anser inte skall bero på pubverksamhetens resultat. Elin Nordahl föredrog villkoren för rambudgeten som Styrelsen satt, se samma bilaga. Mötet diskuterade huruvida 6M:s budgetpost är rimlig då utskottet planerar Kalibreringsphesten som är väldigt dyr och påverkar 6M resultat till stor grad. Mötet ansåg att 6M kan anordna flera andra event och på så sätt försöka kompensera upp Kalibreringsphesten. Dessutom behöver denna phest inte vara dyr utan kan exempelvis hållas i Lund osv. för att minska priserna. Mötet ansåg att detta är upp till varje 6M att planera, både sitt verksamhetsår samt budget, och att mötet inte bör gå in på detaljnivå för varje enskild budgetpost. Rickard Möller ansåg att SrBK:s budget bör ändras då detta utskott är ytterst relevant för Sektionen och då det inte är säkert att PLED kommer att sponsra utskottet för SMIL. Pengar bör läggas till här istället för exempelvis i InfU. Mötet ansåg att det är viktigare att trycka sektionstidningen Kempen än att dela ut gratis fika till Sektionens medlemmar och att SrBK därför skulle kunna fortsätta att ta en tia för fikat under SMIL ifall PLED inte har möjlighet att sponsra.

3 Rickard Möller yrkade på att 6M skall gå kronor och att denna summa skall flyttas upp till SrBK så att resultatet för SrBK sätts till kronor. Mötet avslog detta yrkande. Ida Lindström informerade att det under mötet kommer att komma motioner och propositioner andra läsningen om att införa nya funktionärer (BTS-ansvarig och Karnevalefix) i AU och dessa nya funktionärer och deras verksamheter kan komma att behöva pengar, därav kan AU:s budget komma att påverkas. Exempelvis kommer de BTS-ansvariga att åka på BTS:s Höst- samt Vårmöten och på så sätt representera K- sektionen under dessa möten. Ida Lindström menade att Sektionen bör stå för biljetter till dessa resor då det inte skall kosta något att vara funktionär. Ida Lindström yrkade på att lyfta 1000 kronor ur Styrelsens budget och lägga dessa under AU så att AU:s resultat blir konor. Mötet ansåg att Sektionens Karnevalsfond bör användas till Karnevalefixernas verksamhet samt att pengar till resor för de BTS-ansvariga kan sökas ur Styrelsens budget, t.ex. ur budgetposterna Verksamhetsutvecklande projekt eller Styrelsen disponibelt. Mötet menade att pengar ej bör låsas i en specifik budget om man inte vet den exakta summan på utgifterna. Mötet ansåg dock att Styrelsens enighet i frågan inte bör påverka huruvida Sektionen skall vara representerad i BTS. Ida Lindström ändringsyrkade på att ur Styrelsens budget skall 1000 kronor avsättas för resor till BTS-ansvariga. Elisabeth Johansson yrkade på att dra streck i debatten. Mötet avslog Elisabeth Johanssons yrkande. Mötet diskuterade huruvida villkoret för maxsumman till Phøsets klädsel är rimlig. Jonny Karlsson menade att Phøset förväntas att bära kläder som kostar mycket pengar och att detta är en stor summa att betala själv. Styrelsen informerade att villkoret max 5000 kronor till Phøsets egen klädsel, är menat att uppmuntra Phøset att söka spons då de har stor möjlighet att få in pengar som kan gå till klädsel. Jonny Karlsson yrkade på att villkora max 1000 kronor per person till Phøsets klädsel.

4 Mötet avslog detta yrkande. Mötet biföll Styrelsens förslag till rambudget för nästkommande verksamhetsår med Ida Lindströms tillägg att ur Styrelsens budget skall 1000 kronor avsättas för resor till BTS-ansvariga. Samuel Butler ersatte Elisabeth Ax som Talman. 9. Beslut om ansvarsfrihet för Styrelsen 2012 Elisabeth Ax, Ordförande emeritus, informerade att Vårterminsmötet 2013 bordlade beslut om ansvarsfrihet för Styrelsen 2012 då bokslutet inte var klart samt då det uppdagats att pengar försvunnit. En polisanmälan har upprättats angående de försvunna pengarna men bokslutet för 2012 är ännu inte klart, detta på grund av personliga problem. Elisabeth Ax återtog rollen som Talman. 10. Propositioner andra läsningen: att bordlägga ansvarsfrihet för Styrelsen 2012 till nästkommande Sektionsmöte. samt att ge Revisorerna 2012 förlängd mandattid till nästkommande Sektionsmöte. samt att Sektionsmötet låter Styrelsen 2012 gemensamt med erforderlig hjälp avsluta verksamhetsåret 2012 till nästkommande Sektionsmöte. Petter Starlander yrkade på att uppdra Styrelsen 2012 att färdigställa bokslutet för 2012 och presentera detta för Revisorerna 2013 senast 31 december Om detta inte skett uppdras Revisorerna 2012 och sittande Styrelse (2014) att färdigställa bokslutet. Elisabeth Ax jämkade sin tredje att-sats med Petter Starlanders yrkande. Samuel Butler yrkade på att ta att-satserna i klump. Mötet biföll detta varpå att-satserna bifölls i klump. a) Proposition angående införandet av Karnevalefixer (bilaga 4) Elisabeth Ax föredrog proposition andra läsningen angående införandet av Karnevalefixer enligt bilaga 4. att ta att-satserna i klump.

5 Mötet biföll detta yrkande och därefter bifölls attsatserna i klump. 11. Motioner andra läsningen: a) Motion angående ändringar av Styrdokument (bilaga ) Elisabeth Ax föredrog motion andra läsning angående ändringar av Styrdokument enligt bilaga att ta att-satserna i klump. Mötet biföll detta yrkande och därefter bifölls attsatserna i klump. b) Motion angående nya grupper inom IKG (bilaga 6) Elisabeth Ax föredrog motion andra läsning angående nya grupper inom IKG enligt bilaga 6. att ta att-satserna i klump. Mötet biföll detta yrkande och därefter bifölls attsatserna i klump. c) Motion angående nya poster i KM (bilaga 7) Elisabeth Ax föredrog motion andra läsning angående nya poster i KM enligt bilaga 7. att ta att-satserna i klump. Mötet biföll detta yrkande och därefter bifölls attsatserna i klump. d) Motion angående införandet av BTSansvarig (bilaga 8) Elisabeth Ax föredrog motion andra läsning angående införandet av BTS-ansvarig enligt bilaga 8. att ta att-satserna i klump. Mötet biföll detta yrkande och därefter bifölls attsatserna i klump. e) Motion angående städning av Gallien (bilaga 9) Elisabeth Ax föredrog motion andra läsning angående städning av Gallien enligt bilaga 9. att ta att-satserna i klump. Mötet biföll detta yrkande och därefter bifölls attsatserna i klump. My Bratbakken Lundvall yrkade på att ajournera mötet för matpaus efter 12b. i 30 minuter. Linnea Rudolfson ändringsyrkade på att ta 45 minuters matpaus. My Bratbakken Lundvall jämkade sig med detta yrkande. Mötet biföll Linnea Rudolfssons yrkande.

6 12. Propositioner a) Proposition angående val av Inspector (bilaga 10) Emma Persson föredrog proposition angående val av Inspector enligt bilaga 10. Nuvarande Inspector har suttit sin mandattid och det är nu dags för Sektionen att välja ny Inspector. Styrelsen 2013 yrkade på att välja Jan-Olle Malm till Inspector på Kemi- och Biotekniksektionen. Jan-Olle Malm presenterade sig för mötet. Han informerade att han nu suttit en mandatperiod, vilket har varit väldigt lärorikt, och att han ser fram emot ytterligare en om han blir vald. Det finaste man kan få är att få vara kvar i sektionen!, menade Jan-Olle Malm. Mötet valde Jan-Olle Malm till Inspector för Kemioch Biotekniksektionen. b) Proposition angående avskrivning av skulder och fordringar (bilaga 11) Elin Nordahl föredrog proposition angående avskrivning av fordringar och skulder enligt bilaga 11. Sektionens skulder till och fordringar på teknologer har ackumulerats under flera års tid. I år har Styrelsen försökt att betala ut och få in dessa fordringar och skulder i den mån de kunnat. För att underlätta för nästkommande Styrelse ansåg Styrelsen 2013 att resterande skulder och fordringar bör skrivas av. Sektionsmötet ansåg att Styrelsen 2013 med Elin Nordahl i spetsen gjort ett väldigt bra arbete med att betala ut och få in fordringar respektive skulder, och på detta sätt underlätta för nästkommande verksamhetsår. Elin Nordahl informerade att Styrelsen i år använt sig att en kvittoutläggslapp för att undvika ackumulation av skulder och fordringar. Elin Nordahl informerade också att om mötet väljer att skriva av dessa skulder och fordringar, kommer detta att påverka Sektionens resultat som då kommer att gå ytterligare minus. Mötet biföll propositionen angående avskrivning av skulder och fordringar. Mötet ajournerades klockan till klockan Mötet återupptogs klockan Motioner: a) Motion angående förändring av Styrdokument (bilaga ) Petter Starlander och Erik Bergman föredrog motion angående förändring av Styrdokument enligt bilaga Under Vårtterminsmötet uppdrogs en arbetsgrupp bestående av Erik Bergman, Petter Starlander, Daniel Sahlin, Alisa Rizvanovic och My Bratbakken Lundvall att se över Sektionens Styrdokument och inkomma med ändringar. Arbetsgruppen har sett över Styrdokumenten och gjort om dessa till mer lättförståeliga samt uppdaterat de med relevant och aktuell information.

7 Elin Nordahl föredrog Styrelsens motionssvar enligt bilaga Styrelsen och även Sektionsmötet ansåg att arbetsgruppen gjort ett utmärkt arbete med att ta fram nya Styrdokument och på så sätt underlätta för Sektionens medlemmar att ta del av dokumenten! Styrelsen informerade att det blivit ett redaktionellt fel i motionssvaret och att paragrafnumret i att-satsen är fel. Styrelsen 2013 ändringsyrkade på att bifalla motionen i sin helhet, med tillägget i 3:5:3:4 Vice Pubmästare, Vice Pubmästare skall genomgå lämplig alkoholhanteringsutbildning som väljs i samråd med Styrelsen.. Arbetsgruppen jämkade sig med detta yrkande. Rickard Möller yrkade på att Överphøs skall stavas med stort svenskt Ö, dvs. Överphøs. Petter Starlander informerade att Sektionen stavat med danskt Ø dvs. Øverphøs, sedan en lång tid tillbaka. Daniel Sahlin menade att man inte bör ändra denna tradition bara för att Rickard stavade fel på sin frack!. Rickard Möller drog tillbaka sitt yrkande. Mötet diskuterade funktionärslistan i 9:1 Sektionens funktionärer. Petter Starlander informerade att exakta antal av en post samt erforderligt antal tagits bort ur Stadgar samt delar av Reglemente. Är man intresserad av antal av en viss post går det att hitta i den nämnda funktionärslistan. Mötet diskuterade antal Idrottsjoner som satts till 5 stycken. En del av mötet ansåg att man inte bör sätta dit en restriktion då det är många av Sektionens medlemmar som vill engagera sig i IdrU. Dessutom är Sektionens jon -poster en bra inkörsport och en bra start för nya medlemmar. Arbetsgruppen ansåg dock att för många Idrottsjoner kan göra att ingen känner ansvar för uppgifterna och att saker inte blir gjorda. Därför bör man ha en kärngrupp bestående av Idrottsförmän/kvinnor samt ett få antal Idrottsjoner som sedan har jobbare under sig. Det finns inte heller tillräckligt många ansvarsområden för så många Idrottsjoner och därför bör det finnas en restriktion. Marianne Koliana yrkade på att i 9:1 Sektionens funktionärer ändra Idrottsjon (5 st) till Idrottsjon (10 st). Mötet diskuterade antal Phøs. En del av mötet ansåg att 4 stycken Phøs skulle utgöra en bättre grupp. Arbetsgruppen ansåg att detta inte var värt att diskutera då siffran 5 inte ändrats från föregående Styrdokument och att Sektionsmötet bör diskutera faktiska ändringar som gjorts. De menade också att poster alltid kan

8 vakantsättas och likaså posten Phøs. Mötet diskuterade även rekommendationen av könsfördelning i 3:9:3:2 Phøs. En del av mötet ansåg att denna rekommendation bör tas bort då det inte finns någon rekommendation om könsfördelning i andra utskott. Börjar man kvotera in efter kön bör man också kvotera in efter programtillhörighet. En annan del av mötet ansåg att det är viktigt att ha en jämn könsfördelning då Phøset är Sektionens ansikte utåt för de nyantagna och man bör visa att Sektionen består av både killar och tjejer. Rickard Möller yrkade på att i 9:1 Sektionens funktionärer ändra Phøs (5 st) till Phøs (4-5 st). samt att i 3:9:3:2 Phøs ändra Phøset rekommenderas väljas med en fördelning så att Phøset totalt består av tre män och tre kvinnor. till Phøset rekommenderas väljas med en jämn könsfördelning.. Oskar Hansson yrkade på att i 3:9:3:2 Phøs stryka Phøset rekommenderas väljas med en fördelning så att Phøset totalt består av tre män och tre kvinnor.. Mötet biföll Styrelsens ändringsyrkade samt Rickard Möllers andra att-sats att i 3:9:3:2 Phøs ändra Phøset rekommenderas väljas med en fördelning så att Phøset totalt består av tre män och tre kvinnor. till Phøset rekommenderas väljas med en jämn könsfördelning.. b) Motion angående utökat ansvarsområde för Obelix (bilaga ) Oskar Hansson och Astrid Sundström föredrog motion angående utökat ansvarsområde för Obelix enligt bilaga KG:s pubverksamhet har växt mycket den senaste tiden medan KG:s övriga verksamhet minskat. Dessutom har AktO fått alltmer att göra och dennas arbete skulle underlättas med hjälp från exemplevis Obelix. Därav ansåg motionärerna att Obelixs roll bör förtydligas genom att man bör låta denna leda KG. På detta sätt skulle man göra posten som Obelix tydligare och starkare. Petter Starlander föredrog Styrelsens motionssvar enligt bilaga Styrelsen ansåg att detta var ett mycket bra initiativ. De anser dock att Obelix inte bör bli en Vice AktO med större mandat än exempelvis Idrottsförmannen/kvinnan. Oskar Hansson och Astrid Sundström jämkade sig med Styrelsens andra att-sats att om denna motion antas skall den införas i både nuvarande Styrdokument samt i förslag till nya Styrdokument..

9 Sektionsmötet ansåg att risken finns att AktO inte får någon hjälp av sina utskottsmedlemmar om meningen Obelix ska bistår AktivitetsOrdförande tas bort. Dessutom förtydligar denna mening att KG är ett aktivitetsutskott och inte endast arbetar med pubverksamhet. Moa Larson yrkade på att i motion angående utökat ansvarsområde för Obelix ändra ordet denne till hen i Obelix ska bistå AktivitetsOrdförande när denne anser lämpligt,. Mötet biföll motionen angående utökat ansvarsområde för Obelix, enligt bilaga 13.1, med tillägget om denna motion antas skall den införas i både nuvarande Styrdokument samt i förslag till nya Styrdokument.. c) Motion angående utökning av sektionens likabehandlingsverksamhet (bilaga ) Martina Jostrup föredrog motion angående utökning av sektionens likabehandlingsverksamhet enligt bilaga Hon informerade att första meningen i motionen är felaktig då Kåren endast rekommenderar sektionerna att utöka sin likabehandlingsverksamhet, de har dock ingen plan på att ändra detta i sina Styrdokument. Martina Jostrup menade att införandet av ytterliggare ett likabehandlingsombud (av Sektionen kallat Jämlikhetsombud) skulle underlätta då de två skulle kunna fungera som stöd för varandra för dessa ibland komplexa frågorna. Erik Bergman föredrog Styrelsens motionssvar enligt bilaga Styrelsen ansåg att detta var ett mycket bra initiativ och att det är betydelsefullt för Sektionen att ha en väl fungerande likabehandlingsverksamhet och då genom att införa ytterligare ett Jämlikhetsombud. Mötet diskuterade huruvida de två Jämlikhetsombuden/Likabehandlingsombuden skall väljas in samtidigt eller inte. Mötet ansåg att då SrBK redan är en stor grupp som väljs på Höstterminsmötet, skulle det finnas en risk att det ena Jämlikhetsombudet/Likabehandlingsombudet hamnar utanför om denna valdes på Vårterminsmötet. Ebba Hermansson Lindgren ändringsyrkade på att ändra namnet Jämlikhetsombud till Likabehandlingsombud. Styrelsen 2013 jämkade sig med Ebba Lindgren Hermanssons yrkande. Martina Jostrup jämkade sig med Ebba Lindgren Hermanssons yrkande. att ta att-satserna i klump. Mötet biföll detta yrkande och därefter bifölls attsatserna i klump.

10 My Bratbakken Lundvall yrkade på att ta en kort paus i 10 minuter. Mötet godkände detta yrkande och mötet ajournerades klockan Mötet återupptogs klockan Val a) Valberedningen informerar Petter Starlander, i egenskap av ordförande för Valberedningen, informerade hur Valberedningens arbete gått till. Han informerade att Valberedningen fått in över 400 stycken nomineringar. De som tackat ja till sin nominering har fått svara på ett formulär som Valberedningen haft som grund för sina diskussioner. Dessutom har Styrelsen, Phøset och 6M intervjuats. Valberedningen har under sin arbetsgång sett till personen i frågas egenskaper, hur denna passar i grupp och vilka tidigare erfarenheter denna besitter. Valberedningen uppmanade mötet att ta Valberedningens förslag i beaktning vid röstning då Valberedningen tagit del av alla de sökandes svar och intervjuer, och sedan anpassat grupper utefter detta. b) Valförfarande att valförfarandet skall se ut på följande sätt: 1. Talmannen presenterar Valberedningens förslag 2. Förfrågan om fler (mot)kandideringar 3. Kandidaterna lämnar rummet 4. Valberedningens förslag presenterar sig i 3 min (även vid motkandidering) 5. Utfrågning i 10 min (först får Valberedningen möjlighet att ställa max 3 frågor, därefter resten av mötet) 6. Presentation och utfrågning av övriga kandidater 7. Valberedningen läser sin motivering för sitt förslag 8. Diskussion (efter det att alla kandidater utfrågats) 5 min, om en kandidat 15 min, om flera kandidater 9. Beslut Dessutom skall samma talarlista vid utfrågning användas för alla kandidater som söker samma post, vilket innebär att alla kandidater kommer utfrågas på samma vis. Detta för att underlätta vid diskussion. Valberedningen yrkade på att Valberedningen läser sin motivering efter diskussionen. Marianne Koliana yrkade på att ändra presentationstiden till 5 minuter för Styrelseposter om det finns fler än en kandidat. Mötet biföll Elisabeth Axs yrkande med Marianne Kolianas ändringsyrkade.

11 15. Val av sektionsstyrelse (bilaga 15) a) Ordförande Talmannen presenterade Valberedningens förslag till posten som Sektionens Ordförande: Oskar Hansson. Erik Bergman motkandiderade posten. Mötet valde Erik Bergman (personnummer: ) till Ordförande på Kemi- och Biotekniksektionen b) Vice ordförande/ Internationell sekreterare Talmannen presenterade Valberedningens förslag till posten som Sektionens Vice ordförande/internationell sekreterare: Erik Bergman. Erik Bergman avsade sig sin kandidatur till posten som Vice Ordförande/Internationell Sekreterare. Erik Bergman nominerade Oskar Hansson till Vice Ordförande/Internationell Sekreterare. Oskar Hansson tackade ja. Jonny Karlsson nominerade Emma Persson (B11) till Vice Ordförande/Internationell Sekreterare. Emma Persson tackade nej. Mötet valde Oskar Hansson (personnummer: ) till Vice ordförande/internationell sekreterare på Kemi- och Biotekniksektionen c) Skattmästare Talmannen presenterade Valberedningens förslag till posten som Sektionens Skattmästare: Ninnie Wybrands. Mötet valde Ninnie Wybrands (personnummer: ) till Skattmästare på Kemi- och Biotekniksektionen d) Aktivitetsordförande Inget förslag från Valberedningen. Marianne Koliana yrkade på att bordlägga denna punkt till resterande Styrelse är vald. Mötet biföll detta yrkande. Erik Bergman nominerade Disa Skiöldebrand till AktivitetsOrdförande. Disa Skiöldebrand tackade nej. Louise Beckius nominerade Elisabeth Johansson till AktivitetsOrdförande. Elisabeth Johansson tackade nej. Erik Bergman nominerade Ingrid Ramm till AktivitetsOrdförande. Ingrid Ramm tackade nej. Moa Larsson och Fredrik Tegnér kandiderade till posten som AktivitetsOrdförande. Mötet valde Moa Larsson till AktivitetsOrdförande på Kemi- och Biotekniksektionen 2014.

12 e) Sekreterare Talmannen presenterade Valberedningens förslag till posten som Sektionens Sekreterare: Dag Bengtsson. Mötet valde Dag Bengtsson till Sekreterare på Kemi- och Biotekniksektionen f) SrBK-ordförande Talmannen presenterade Valberedningens förslag till posten som Sektionens SrBK-ordförande: Mikaela Johannesson. Jonny Karlsson yrkade på att ta paus. Mötet biföll detta yrkande. Mötet ajournerades klockan Mötet återupptogs klockan Mötet valde Mikaela Johannesson till SrBKordförande på Kemi- och Biotekniksektionen g) Källarmästare Talmannen presenterade Valberedningens förslag till posten som Sektionens Källarmästare: Nina Bjurman. Rickard Möller yrkade på att ajournera mötet efter 15 h. Sexmästare. Elisabeth Johansson yrkade på att ajournera mötet efter 15 i. Överphøs. Mötet godkände Elisabeth Johanssons yrkande. Astrid Sundström motkandiderade posten. Mötet valde Nina Bjurman till Källarmästare på Kemi- och Biotekniksektionen h) Sexmästare Talmannen presenterade Valberedningens förslag till posten som Sektionens Sexmästare: Alexander Rex. Mötet valde Alexander Rex till Sexmästare på Kemi- och Biotekniksektionen i) IKG-ordförande Talmannen presenterade Valberedningens förslag till posten som Sektionens IKG-ordförande: Zishan Chaudhry. Zishan Chaudhry avsade sig sin kandidatur till posten som IKG-ordförande. Louise Beckius nominerade Julia Scheffel till IKGordförande. Julia Scheffel tackade nej. Erik Bergman nominerade Hanna Andreasson till IKGordförande. Hanna Andreasson tackade nej. Jonny Karlsson nominerade Ronja Borg Larsen till IKG-ordförande. Ronja Borg Larsen tackade nej. Erik Bergman nominerade Louise Beckius till IKGordförande. Louise Beckius tackade nej. Øyvind Nørregård nominerade Ida Lindström till IKGordförande. Ida Lindström tackade nej. Louise Beckius nominerade My Bratbakken Lundvall till IKG-ordförande. My Bratbakken Lundvall tackade nej.

13 Jonny Karlsson nominerade Max Hammarfjord till IKG-ordförande. Max Hammarfjord tackade nej. Sebastian Clementson nominerade Jonny Karlsson till IKG-ordförande. Jonny Karlsson tackade nej. Ida Kleinau Andersson nominerade Ebba Rosendal till IKG-ordförande. Ebba Rosendal tackade nej. Marianne Koliana nominerade Emma Persson (B11) till IKG-ordförande. Emma Persson (B11) tackade nej. Max Hammarfjord yrkade på att bordlägga val av IKG-ordförande till nästa Sektionsmöte. Erik Bergman yrkade på att bordlägga val av IKG-ordförande till efter 17j. Phøs. Mötet biföll Erik Bergmans yrkande. My Bratbakken Lundvall nominerade Rickard Allreke Wählhammar till IKG-ordförande. Rickard Allreke Wählhammar tackade nej. Petter Starlander yrkade på att bordlägga val av IKG-ordförande till nästa Sektionsmöte samt uppdrar Valberedningen 2013 att valbereda denna post. Mötet biföll detta yrkande. Elin Nordahl yrkade på att ta 45 minuters matpaus efter 16. Val av SrBK:s styrelse. Marianne Koliana yrkade på att ta matpaus efter 17 a. Informationsutskottet. Mötet biföll Marianne Kolianas yrkande. j) Överphøs Talmannen presenterade Valberedningens förslag till posten som Sektionens Överphøs: Elisabeth Johansson. Mötet ajournerades klockan till klockan senare idag. Mötet återupptogs klockan (20 november 2013). Marianne Koliana och Linnea Thörnqvist motkandiderade posten. Mötet valde Marianne Koliana till Överphøs på Kemi- och Biotekniksektionen Val av SrBK:s styrelse (bilaga 15) Talmannen presenterade Valberedningens förslag till poster i SrBK:s styrelse enligt bilaga 15. Sebastian Clementsson nominerade Edvard Torkelsson till Evenemangsansvarig. Edvard Torkelsson tackade ja. Emma Persson (B11) nominerade Louise Beckius till Evenemangsansvarig. Louise Beckius tackade nej.

14 Oskar Hansson nominerade Ida Kleinau Andersson till Studierådssekreterare. Ida Kleinau Andersson tackade nej. Hanna Andreasson nominerade Linnea Rask till Studierådssekreterare. Linnea Rask tackade ja. att ta SrBK i klump. Mötet biföll detta yrkande varpå Valberedningens förslag valdes med tillägget av Linnea Rask som Studierådssekreterare samt Edvard Torkelsson som Evenemangsansvarig. 17. Val av övriga funktionärer (bilaga 15) a) Informationsutskottet Talmannen presenterade Valberedningens förslag till poster i InfU enligt bilaga 15. Mötet ajournerades klockan till klockan Mötet återupptogs klockan Ellinor Karlsson nominerade Matilda Carlsson till Veckobladsredacteur. Matilda Carlsson tackade nej. Marianne Koliana nominerade Sofia Wijk till Veckobladsredacteur. Sofia Wijk tackade nej. Alexander Rex nominerade Anna Schenning till Veckobladsredacteur. Anna Schenning tackade nej. Anni Guhl nominerade Alisa Rizvanovic till Veckobladsredacteur. Alisa Rizvanovic tackade nej. Stina Lidén nominerade Ida Lindström till Veckobladsredacteur. Ida Lindström tackade nej. My Bratbakken Lundvall kandiderade till Journalist. Sofia Wijk kandiderade till Journalist. Ida Lindström yrkade på att välja 5 stycken Journalister. Mötet biföll detta yrkande. att ta InfU i klump. Mötet biföll detta yrkande varpå Valberedningens förslag valdes med tillägget av Sofia Wijk och My Bratbakken Lundvall som Journalister. b) Sexmästeriet Talmannen presenterade Valberedningens förslag till poster i Sexmästeriet enligt bilaga 15. Talmannen presenterade Valberedningens förslag till Vice Hovmästare: Ester Lundberg.

15 Jonny Karlsson nominerade Erik Vu till Vice Hovmästare. Erik Vu tackade nej. Alexandra Bäckström och Balder Werin motkandiderade posten som Vice Hovmästare. Erik Vu informerade att Ester Lundberg inte kunde närvara på mötet på grund av familjeangelägenheter men att hon fortfarande vill kandidera till posten. Valberedningen bekräftade detta. Mötet valde Ester Lundberg till Vice Hovmästare. Talmannen presenterade Valberedningens förslag till Vice Barmästare: Margareta Bergmark. Ingrid Ramm motkandiderade posten som Vice Barmästare. Mötet valde Margareta Bergmark till Vice Barmästare. Talmannen presenterade Valberedningens förslag till Vice Köksmästare: Disa Skiöldebrand. Ellinor Karlsson motkandiderade posten som Vice Köksmästare. Mötet valde Disa Skiöldebrand till Vice Köksmästare. att ta resterande poster i Sexmästeriet i klump. Mötet biföll detta yrkande varpå resterande poster i Sexmästeriet valdes i klump enligt Valberedningens förslag. c) Källarmästeriet Talmannen presenterade Valberedningens förslag till poster i Källarmästeriet enligt bilaga 15. Moa Larsson avsade sig sin kandidatur till posten som Smidefix. Robin Börsum kandiderade till Smidefix. Johan Olsson nominerade Fredrik Strindberg till Pryltillsyningsman. Fredrik Strindberg tackade nej. Elisabeth Johansson nominerade Max Hammarfjord till Pryltillsyningsman. Max Hammarfjord tackade nej. Hampus Olsson nominerade Bernard Rosencrantz till Pryltillsyningsman. Bernard Rosencrantz tackade ja. att ta posterna i Källarmästeriet i klump. Mötet biföll detta yrkande varpå Valberedningens

16 förslag valdes med tillägget av Robin Börsum som Smidefix och Bernard Rosencrantz som Prylstillsyningsman. d) Kulturutskottet Talmannen presenterade Valberedningens förslag till poster i Kulturutskottet enligt bilaga 15. Bernard Rosencrantz avsade sig sin kandidatur till posten som Sångastridsöverste. Linnea Enge avsade sig sin kandidatur till posten som Kulturtant/farbror. Emma Persson (B10) nominerade Alexander Odell till Obligatorieförman. Alexander Odell tackade nej. Alexander Odell nominerade Bernard Rosencrantz till Obligatorieförman. Bernard Rosencrantz tackade nej. Ida Lindström nominerade Øyvind Nørregård till Obligatorieförman. Øyvind Nørregård tackade nej. Alexander Rex nominerade Julia Lindqvist till Obligatorieförman. Julia Lindqvist tackade nej. Alexander Odell nominerade Hampus Olsson till Obligatorieförman. Hampus Olsson tackade nej. Talmannen presenterade Valberedningens förslag till Troubadix: Adam Eliasson och Bernard Rosencrantz. Bernard Rosencrantz nominerade Hampus Olsson och Alexander Odell till Troubadix. Hampus Olsson och Alexander Odell tackade ja. Mötet valde Bernard Rosencrantz och Hampus Olsson till Troubadix. Oskar Hansson nominerade Linda Ehrenberg till Kulturförkvinna/man. Linda Ehrenberg tackade ja. Alexander Odell nominerade Kristina Sturk till Kulturförkvinna/man. Kristina Sturk tackade ja. att ta resterande poster i Kulturutskottet i klump. Mötet biföll detta yrkande varpå resterande poster i Kulturutskottet valdes enligt Valberedningens förslag med tillägget av Linda Ehrenberg som Kulturförkvinna/man och Kristina Sturk som Kulturförkvinna/man. e) Allmänna utskottet Talmannen presenterade Valberedningens förslag till poster i Allmänna utskottet enligt bilaga 15. Klas Bratteby nominerade Ingrid Ramm till Karnevalefix. Ingrid Ramm tackade nej. Oskar Hansson nominerade Nanna Sjöstrand till Karnevalefix. Nanna Sjöstrand tackade ja.

17 Nanna Sjöstrand nominerade Marika Arvidsson till Karnevalefix. Marika Arvidsson tackade ja. Stina Lidén kandiderade till BTS-ansvarig. Johan Olsson nominerade Simon Svensson till Hoppborgsansvarig. Simon Svensson tackade nej. Alexander Rex nominerade Ingrid Ramm till Fanbärare. Ingrid Ramm tackade ja. Rickard Allreke Wählhammar nominerade Erik Vu till Hoppborgsansvarig. Erik Vu tackade ja. Jonny Karlsson nominerade Max Hammarfjord och Petter Starlander till Hoppborgsansvarig. Petter Starlander uppmanade Max Hammarfjord att tacka ja. Max Hammarfjord uppmanade Petter Starlander att tacka ja. Max Hammarfjord och Petter Starlander tackade nej. Emma Persson (B11) nominerade Erik Nordin till Hoppetossa. Erik Nordin tackade nej. Emma Persson (B11) nominerade Jonny Karlsson till Hoppetossa. Jonny Karlsson tackade nej. att ta posterna i Allmänna utskottet i klump. Mötet biföll detta yrkande varpå posterna i Allmänna utskottet valdes enligt Valberedningens förslag med tillägget av Nanna Sjöstrand som Karnevalefix, Marika Arvidsson som Karnevalefix, Stina Lidén som BTS-ansvarig, Ingrid Ramm som Fanbärare och Erik Vu som Hoppborgsansvarig. f) Kommando Gul Talmannen presenterade Valberedningens förslag till poster i Kommando Gul enligt bilaga 15. Ebba Hermansson Lindgren nominerade Christoffer Perldahl till Vice Pubmästare. Christoffer Perldal tackade ja. Edvard Torkelsson nominerade Madeleine Göransson till Vice Pubmästare. Madeleine Göransson tackade nej. Kristina Sturk nominerade Erica Johnsson till Kommandojon. Erica Johnsson tackade ja. Erica Johnsson nominerade Linnea Rask till Kommandojon till Linnea Rask. Linnea Rask tackade ja. Kristina Sturk nominerade Erik Vu till Kommandojon. Erik Vu tackade ja. Klas Bratteby nominerade Anna Schenning till Kommandojon. Anna Schenning tackade nej.

18 Rikard Olofsson nominerade Rickard Allreke Wählhammar till Kommandojon. Rickard Allreke Wählhammar tackade nej. Johan Olsson nominerade Pierre Andersson till Obelix. Pierre Andersson tackade ja via telefoni-magi. Cecilia Ahlström nominerade Simon Svensson till Obelix. Simon Svensson tackade nej. Oskar Hansson yrkade på att tillsätta 9 stycken Kommandojoner. Mötet biföll detta yrkande. att ta posterna i Kommando Gul i klump. Mötet biföll detta yrkande varpå posterna i Kommando Gul valdes enligt Valberedningens förslag med tillägget av Christoffer Perldal som Vice Pubmästare, Erik Vu som Kommandojon, Linnea Rask som Kommandojon, Erica Johnsson som Kommandojon och Pierre Andersson som Obelix. g) Idrottsutskottet Talmannen presenterade Valberedningens förslag till poster i Idrottsutskottet enligt bilaga 15. Marcus Malmsjö nominerade Oliver Bogojevic till Idrottsjon. Oliver Bogojevic tackade ja. Marianne nominerade Madeleine Göransson och Elisabeth Jirström till Idrottsjoner. Madeleine Göransson och Elisabeth Jirström tackade ja. My Bratbakken Lundvall yrkade på att tillsätta 8 stycken Idrottsjoner. Mötet biföll detta yrkande. att ta posterna i Idrottsutskottet i klump. Mötet biföll detta yrkande varpå posterna i Idrottsutskottet valdes enligt Valberedningens förslag med tillägget av Oliver Bogojevic, Madeleine Göransson och Elisabeth Jirström som Idrottsjoner. h) Medaljkommittén Talmannen presenterade Valberedningens förslag till poster i Medaljkommittén enligt bilaga 15. Stina Lidén avsade sin kandidatur som Årskursrepresentant i Medaljkommittén, årskurs 4.

19 Stina Lidén nominerade Alisa Rizvanovic till posten Årskursrepresentant i Medaljkommittén, årskurs 4. Ida Lindström uppmanade Alisa Rizvanovic att tacka ja. Alisa Rizvanovic tackade ja. Ebba Lindgren Hermansson nominerade Alexandra Bäckström till Årskursrepresentant i Medaljkommittén, årskurs 2. Alexandra Bäckström tackade nej. Linnea Thörnqvist nominerade Astrid Sundström till Årskursrepresentant i Medaljkommittén, årskurs 2. Astrid Sundström tackade ja. Linnea Thörnvist kandiderade till Årskursrepresentant i Medaljkommittén årskurs 3. Alexander Rex nominerade Dag Bengtsson till Årskursrepresentant i Medaljkommittén, årskurs 2. Dag Bengtsson tackade nej. Oskar Hansson nominerade Petter Starlander till Årskursrepresentant i Medaljkommittén, årskurs 5. Petter Starlander tackade ja. att ta posterna i Medaljkommittén i klump. Mötet biföll detta yrkande varpå posterna i Medaljkommittén valdes enligt Valberedningens förslag med tillägget Astrid Sundström som Årskursrepresentant i Medaljkommittén, årskurs 2, Linnea Thörnqvist som Årskursrepresentant i Medaljkommittén, årskurs 3, Alisa Rizvanovic som Årskursrepresentant i Medaljkommittén, årskurs 4, och Petter Starlander som Årskursrepresentant i Medaljkommittén, årskurs 5. Marianne Koliana yrkade på att ta en 10 minuters bensträckare efter 17i. Industrikontaktgruppen. Mötet biföll detta yrkande. i) Industrikontaktgruppen Talmannen presenterade Valberedningens förslag till poster i Industrikontaktgruppen enligt bilaga 15. Mötet ajournerades klockan till klockan Mötet återupptogs klockan att ta posterna i Industrikontaktgruppen i klump. Mötet biföll detta yrkande varpå posterna i Industrikontaktgruppen valdes enligt Valberedningens förslag. j) Phøs Talmannen presenterade Valberedningens förslag till poster i Phøset: Linnea Thörnqvist, Martina Jostrup, Rickard Olofsson och Klas Bratteby. Linnea Thörnqvist avsade sig sin kandidatur till posten som Phøsare.

20 Elin Nilsson, Elisabeth Johansson och Hanna Andreasson motkandiderade till Phøsare. Kristina Sturk nominerade Rickard Allreke Wählhammar till Phøsare. Rickard Allreke Wählhammar tackade ja. Mötet diskuterade val av antal Phøs. Valberedningen informerade hur de gått tillväga då de nominerade 4 personer till Phøsare. Valberedningen satte till en början upp en grupprofil samt egenskaper de ansåg att Phøset bör besitta. De personer som sedan nominerades ansåg Valberedningen besatt dessa egenskaper och skulle ut göra en bra grupp tillsammans. Då Valberedningens förslag till Överphøs inte valdes samt då ett av Valberedningens förslag till Phøsare avsade sin kandidatur, ansåg Valberedningen att detta grupp-argument inte längre håller. En del av Sektionsmötet ansåg att 4 stycken Phøsare samt ett Överphøs skulle utgöra en bra grupp då gruppdynamiken skulle vara bättre i en sådan grupp. En annan del av Sektionsmötet ansåg att Phøset redan har ett betungande arbete och arbetsbördan skulle bli ännu större om mötet valde att endast tillsätta 4 stycken Phøsare. Elin Nordahl informerade att 6 stycken Phøs inte får plats i en bil. Alexander Rex informerade att det finns bilar som kan klara av 6 personer. Jonny Karlsson informerade att man kan åka två vändor. My Bratbakken Lundvall informerade att Phøs också kan gå. Mötet diskuterade även eventuell könskvotering. En del av Sektionsmötet ansåg att man ej bör könskvotera och att istället personer skall väljas in för att de besitter de egenskaper som krävs för att vara Phøsare dvs. Sektionsmötet bör välja in de bästa kandidaterna. En annan del av Sektionsmötet menade att det är viktigt att visa de nya Nollorna att Sektionen består av såväl killar som tjejer, och att Phøset därför bör spegla detta. De ansåg också att gruppdynamiken kommer att vara olika beroende på antalet av vardera kön och att de båda könen därför bör vara representerade i gruppen. Petter Starlander yrkade på att tillsätta 4 stycken Phøs med villkoret: minst två av endera kön. Jonny Karlsson yrkade på att tillsätta 5 stycken Phøs med villkoret: ingen könskvotering.

21 Max Hammarfjord yrkade på att tillsätta 5 stycken Phøs med villkoret: minst två av endera kön. Jonny Karlsson jämkade sig med detta. Oskar Hansson yrkade på att tillsätta 5 stycken Phøs med villkoret: ingen könskvotering. My Bratbakken Lundvall yrkade på att tillsätta 5 stycken Phøs samt ett Överphøs med villkoret: jämn könsfördelning totalt. Mötet biföll Oskar Hansson yrkande. Mötet ajournerades klockan för paus. Mötet återupptogs klockan Mötet valde Klas Bratteby, Hanna Andreasson, Martina Jostrup, Elisabeth Johansson och Elin Nilsson till Phøsare. Erik Bergman yrkade på att ta 17nk. Revisorer före val av IKG-ordförande dvs. 15 i. Mötet biföll detta yrkande. k) Revisorer Talmannen presenterade Valberedningens förslag till Revisorer enligt bilaga 15. Elin Nordahl nominerade Øyvind Nørregård till Revisorsuppleant. Øyvind Nørregård tackade ja. Erik Bergman nominerade Ida Lindström till Revisor. Ida Lindström tackade nej. Alexander Rex nominerade Linnea Thörnqvist till Revisor. Linnea Thörnqvist tackade nej. att ta posterna som Revisorerna i klump. Mötet biföll detta yrkande varpå Revisorerna valdes enligt Valberedningens förslag samt med tillägget av Øyvind Nørregård som Revisorsuppleant. 18. Val av eventuella tilläggsfunktionärer Christoffer Perldal kandiderade till Fanbärarlärling. Niklas Ortenlöf kandiderade till Idrottsförkvinnelärling via telefoni-magi. Marika Arvidsson nominerade Linda Ehrenberg till Karnevalefixlärling. Linda Ehrenberg tackade ja. Marika Arvidsson nominerade Linnea Rask till Källonomlärling. Linnea Rask tackade ja.

22 Ebba Lindgren Hermansson nominerade Alexandra Bäckström till Idrottsjonslärling. Alexandra Bäckström tackade ja. Alexander Rex nominerade Rickard Allreke Wählhammar till Kommandojonlärling. Rickard Allreke Wählhammar tackade ja. Alexander Rex yrkade på att instifta de lärlingsposter som inkommit. Dara Kader yrkade på att bordlägga detta val till nästa Sektionsmöte. Mötet biföll Alexander Rexs yrkande. att ta lärlingsposterna i klump. Mötet biföll detta yrkande varpå mötet valde Christoffer Perldal som Fanbärarlärling, Niklas Ortenlöf som Idrottsförkvinnelärling, Linda Ehrenberg som Karnevalefixlärling, Linnea Rask som Källonomlärling, Alexandra Bäckström som Idrottsjonslärling, Rickard Allreke Wählhammar som Kommandojonlärling. 19. Beslutsuppföljning (bilaga 16) 1. Bokslutet bordlades till den 31 december 2013, enligt diskussion 9. Beslut om ansvarsfrihet för Styrelsen Färdigjustering av Styrelsen 2012 års mandattid bordlades till nästa Sektionsmöte. 3. Arbetsgruppen bestående av Daniel Sahlin, Petter Starlander, Alisa Rizvanovic, My Bratbakken Lundvall och Erik Bergman har sett över Styrdokumenten, se 13a. a) Motion angående förändring av Styrdokument, därav godändes punkten. 4. Petter Starlander och Daniel Sahlin har upprättat en polisanmälan angående de försvunna kronorna, därav godkändes punkten. 20. Övriga frågor Inga övriga frågor. Mötet valde att lägga till punkten om att bordlägga val av IKG-ordförande till nästa Sektionsmöte samt uppdra Valberedningen att valbereda denna post. 21. Meddelanden Dara Kader informerade att endast 1,8 % av K- sektionen röstat på val av Fullmäktige och han uppmanade därför Sektionsmötet att gå in och rösta! Linnea Thörnqvist meddelade att det snart går att söka till Nolleøverste om man vill jobba med nollning på Kåren! Marianne Koliana meddelade att nollning 2014 kommer att bli den bästa hittills!

23 My Bratbakken Lundvall meddelade att det är kul att så många är kvar här på mötet trots att klockan snart är 03.50! Hon meddelade också att hela 60 personer röstade i senaste valet och att det är roligt att det är så många som engagerar sig i Sektionens val. Stor eloge och tack!. Ida Lindström meddelade att det i helgen var BTD. Projektgruppen har lagt ner mycket arbete och hon är väldigt stolt. Ida Lindström tackade alla som varit med och hjälp till! Max Hammarfjord tackade Erik Bergman för det nya röstsystemet trots att Sektionsmötet slog rekord i längsta tid. Jonny Karlsson tackade för maten varpå Styrelsen 2013 fick en stor applåd! My Bratbakken Lundvall meddelande att 2014 kommer att det bli det bästa året i K-sektionens historia! Petter Starlander meddelade att detta Sektionsmöte var det längsta samt det med flest besökare sedan han började på K-sektionen. Elin Nordahl informerade att det var väldigt länge sedan Petter Starlander började på K-sektionen. 22. TFMA Talman Elisabeth Ax förklarade Hösterminsmötet 2013 avslutat klockan Elisabeth Ax Talman My Bratbakken Lundvall Justerare Alisa Rizvanovic Sekreterare Kajsa Nilsson Justerare

KEMI- OCH BIOTEKNIK- SEKTIONEN VID LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA

KEMI- OCH BIOTEKNIK- SEKTIONEN VID LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA KEMI- OCH BIOTEKNIK- SEKTIONEN VID LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA Kemi- och Biotekniksektionens Höstterminsmöte år 2012. Mötet äger rum den 19e och 20e november, klockan 17.15 i sal K:B på kemicentrum. Protokoll

Läs mer

KEMI- OCH BIOTEKNIK SEKTIONEN VID LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA

KEMI- OCH BIOTEKNIK SEKTIONEN VID LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA KEMI- OCH BIOTEKNIK SEKTIONEN VID LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA Kemi- och Biotekniksektionens Vårterminsmöte år 2013. Mötet äger rum den 24 april klockan 17.15 på Kemicentrum i sal KC:C. Dagordning Ärende Åtgärd

Läs mer

KEMI- OCH BIOTEKNIK SEKTIONEN VID LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA

KEMI- OCH BIOTEKNIK SEKTIONEN VID LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA KEMI- OCH BIOTEKNIK SEKTIONEN VID LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA Kemi- och Biotekniksektionens Höstterminsmöte år 2015. Mötet ägde rum den 16-18 november klockan 17.15 på Kemicentrum i sal KC:A. Dagordning Ärende

Läs mer

KEMI- OCH BIOTEKNIK SEKTIONEN VID LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA

KEMI- OCH BIOTEKNIK SEKTIONEN VID LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA KEMI- OCH BIOTEKNIK SEKTIONEN VID LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA Kemi- och Biotekniksektionens åttonde Styrelsemöte. Mötet äger rum klockan 18.15 måndagen den 11:e november i konferensrummet Marie Curie. Dagordning

Läs mer

KEMI- OCH BIOTEKNIK SEKTIONEN VID LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA

KEMI- OCH BIOTEKNIK SEKTIONEN VID LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA KEMI- OCH BIOTEKNIK SEKTIONEN VID LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA Kemi- och Biotekniksektionens Höstterminsmöte år 2013. Mötet äger rum den 19 november klockan 17.15 på Kemicentrum i sal KC:C. Dagordning Ärende

Läs mer

Policy för testamenten för Kemi- och biotekniksektionen

Policy för testamenten för Kemi- och biotekniksektionen Policy för testamenten för Kemi- och biotekniksektionen 1 Beskrivning Detta dokument beskriver de anvisningar som gäller för skapande av testamenten mellan K-sektionens verksamhetsår. Ett testamente inom

Läs mer

KEMI- OCH BIOTEKNIK SEKTIONEN VID LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA

KEMI- OCH BIOTEKNIK SEKTIONEN VID LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA Dagordning (1) KEMI- OCH BIOTEKNIK SEKTIONEN VID LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA Kemi- och Biotekniksektionens åttonde Styrelsemöte. Mötet äger rum klockan 17.15 måndagen den 6 oktober i konferensrummet Marie

Läs mer

KEMI- OCH BIOTEKNIK SEKTIONEN VID LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA

KEMI- OCH BIOTEKNIK SEKTIONEN VID LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA KEMI- OCH BIOTEKNIK SEKTIONEN VID LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA Kemi- och Biotekniksektionens styrelsemöte. Mötet äger rum klockan 17.15 torsdagen den 29 januari 2015 i konferensrummet Marie Curie Dagordning

Läs mer

KEMI- OCH BIOTEKNIK SEKTIONEN VID LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA

KEMI- OCH BIOTEKNIK SEKTIONEN VID LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA KEMI- OCH BIOTEKNIK SEKTIONEN VID LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA Kemi- och Biotekniksektionens första extrainsatta Sektionsmöte 2014. Mötet äger rum den 22 januari klockan 17.15 på Kemicentrum i sal KC:C. Dagordning

Läs mer

KEMI- OCH BIOTEKNIKSEKTIONEN

KEMI- OCH BIOTEKNIKSEKTIONEN Kemi- och Biotekniksektionen Dagordning (1) KEMI- OCH BIOTEKNIKSEKTIONEN Lunds Tekniska Högskola Kemi- och Biotekniksektionsstyrelsens. Mötet äger rum klockan 17:15 tisdagen den 9:e maj 2017 samt onsdagen

Läs mer

KEMI- OCH BIOTEKNIK SEKTIONEN VID LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA

KEMI- OCH BIOTEKNIK SEKTIONEN VID LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA KEMI- OCH BIOTEKNIK SEKTIONEN VID LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA Riktlinjer för svensk-engelsk ordlista 1 Syfte Riktlinjen instiftades den 9 mars 2016 och dess syfte är att fungera som en svensk-engelsk ordlista

Läs mer

KEMI- OCH BIOTEKNIK SEKTIONEN VID LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA

KEMI- OCH BIOTEKNIK SEKTIONEN VID LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA Kemi- och Biotekniksektionen Dagordning (1) KEMI- OCH BIOTEKNIK SEKTIONEN VID LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA Kemi- och Biotekniksektionens första Höstterminsmöte. Mötet äger rum klockan 17.15-23.00 tisdagen den

Läs mer

KEMI- OCH BIOTEKNIK SEKTIONEN VID LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA

KEMI- OCH BIOTEKNIK SEKTIONEN VID LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA KEMI- OCH BIOTEKNIK SEKTIONEN VID LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA Kemi- och Biotekniksektionens fjärde Styrelsemöte. Mötet äger rum klockan 17.15 söndagen den 31 mars i konferensrummet Marie Curie. Dagordning

Läs mer

KEMI- OCH BIOTEKNIK SEKTIONEN VID LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA

KEMI- OCH BIOTEKNIK SEKTIONEN VID LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA KEMI- OCH BIOTEKNIK SEKTIONEN VID LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA Kemi- och Biotekniksektionens femte Styrelsemöte. Mötet äger rum klockan 17.15 måndagen den 13:e maj hemma hos Inspector Jan-Olle Malm. Dagordning

Läs mer

KEMI- OCH BIOTEKNIK SEKTIONEN VID LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA

KEMI- OCH BIOTEKNIK SEKTIONEN VID LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA Kemi- och Biotekniksektionen Web-version (1) KEMI- OCH BIOTEKNIK SEKTIONEN VID LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA Kemi- och Biotekniksektionens Vårterminsmöte. Mötet äger rum klockan 17.15-23.00 måndagen den 11:e

Läs mer

Vårterminsmötesprotokoll

Vårterminsmötesprotokoll Vårterminsmötesprotokoll Närvaro: Mattias Axelsson D96 Talman Christian Berling D00 Sekreterare Jonas Hörström D99 Anders Rangevall D98 (tom 20) Fredrik Salomonsson D98 Johan Persson D99 Torbjörn Eklund

Läs mer

Maskinsektionens vårterminsmöte

Maskinsektionens vårterminsmöte Maskinsektionens vårterminsmöte Protokoll fört tisdagen den 19/3 i M:A 1 TFMÖ Talman Johan Bson Bergfalk förklarade mötet öppnat kl. 17.15. 2 Val av mötessekreterare att välja Rakel Hed till mötessekreterare.

Läs mer

Stadgar. Kemi- och Biotekniksektionen. Teknologkåren vid Lunds Tekniska Högskola

Stadgar. Kemi- och Biotekniksektionen. Teknologkåren vid Lunds Tekniska Högskola Stadgar Kemi- och Biotekniksektionen Teknologkåren vid Lunds Tekniska Högskola 1 Stadgar för Kemi- och Biotekniksektionen vid Lunds Tekniska Högskola De första Stadgarna fastställdes av Sektionsmötet den

Läs mer

KEMI- OCH BIOTEKNIK SEKTIONEN VID LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA

KEMI- OCH BIOTEKNIK SEKTIONEN VID LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA KEMI- OCH BIOTEKNIK SEKTIONEN VID LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA Kemi- och Biotekniksektionens Vårterminsmöte år 2015. Mötet äger rum den 8 april klockan 17.15 på Kemicentrum i sal KC:C. Dagordning Ärende Åtgärd

Läs mer

KEMI- OCH BIOTEKNIK SEKTIONEN VID LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA

KEMI- OCH BIOTEKNIK SEKTIONEN VID LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA Dagordning(1) KEMI- OCH BIOTEKNIK SEKTIONEN VID LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA Kemi- och Biotekniksektionens tionde Styrelsemöte. Mötet äger rum klockan 17.15 tisdagen den 4 november i konferensrummet Marie Curie.

Läs mer

Protokoll. Ständigt adjungerade. Av mötet adjungerade. Humanistiska och teologiska studentkåren vid Lunds universitet. Fullmäktige

Protokoll. Ständigt adjungerade. Av mötet adjungerade. Humanistiska och teologiska studentkåren vid Lunds universitet. Fullmäktige Protokoll Humanistiska och teologiska studentkåren vid Lunds universitet Fullmäktige 2016-05-11 Närvarande ledamöter My Bodin (ledamot) Saga Cornelius (ledamot) Gustav Ekström (ledamot) Marina Hansson

Läs mer

KEMI- OCH BIOTEKNIK SEKTIONEN VID LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA

KEMI- OCH BIOTEKNIK SEKTIONEN VID LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA 9(1) KEMI- OCH BIOTEKNIK SEKTIONEN VID LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA Kemi- och Biotekniksektionens tredje styrelsemöte. Mötet äger rum klockan 17.15 onsdagen den 25 februari 2015 i konferensrummet Marie Curie

Läs mer

Bioteknikutbildningar i Sverige Org. nummer 802446-2155. BUS Vårmöte 2013. Innehåll. Justering av protokoll

Bioteknikutbildningar i Sverige Org. nummer 802446-2155. BUS Vårmöte 2013. Innehåll. Justering av protokoll BUS Vårmöte 2013 Innehåll Justering av protokoll Kallelse med preliminär föredragningslista och beslutsunderlag Protokoll Närvarolista Justering av protokoll Jenny Salin, ordförande samt mötesordförande

Läs mer

Stadgar. Kemi- och Biotekniksektionen. Teknologkåren vid Lunds Tekniska Högskola

Stadgar. Kemi- och Biotekniksektionen. Teknologkåren vid Lunds Tekniska Högskola Stadgar Kemi- och Biotekniksektionen Teknologkåren vid Lunds Tekniska Högskola Stadgar för Kemi- och Biotekniksektionen inom Teknologkåren vid Lunds Tekniska Högskola De första Stadgarna fastställdes av

Läs mer

Elaine besvarar mötets frågor. Resultatrapporten i sin helhet finns att läsa på A-sektionens hemsida.

Elaine besvarar mötets frågor. Resultatrapporten i sin helhet finns att läsa på A-sektionens hemsida. 1. SOFMÖ 2. Val av mötesordförande Rasmus Kjellén, ordförande TLTH, föreslås som mötesordförande. Mötet beslutar att välja Rasmus Kjellén till mötesordförande. 3. Val av mötessekreterare Amanda Oskarsson

Läs mer

Ärende Åtgärd Kom Bilaga

Ärende Åtgärd Kom Bilaga DAGORDNING S9 Kårhuset Lund, 2017-01-21 Karin Dammer, Kårstyrelsens ordförande Dagordning S9, 16/17 Tid: Onsdag, 25 januari, 17.15 Plats: Perstorp, Kårhuset Ärende Åtgärd Kom Bilaga 1 OFMÖ Beslut 2 Tid

Läs mer

Teknologkårens Fullmäktige

Teknologkårens Fullmäktige Teknologkårens Fullmäktige Protokoll fört vid FM9 söndagen den 23 november i Hörsalen, Kårhuset 1 TFMÖ Talman Johan Förberg förklarade mötet öppnat klockan 10.14. 2 Tid och sätt godkänna tid och sätt 3

Läs mer

Stormöte Föreningen Energisystemteknologerna (org.nr 817606-6333) ES- sektionen, Uthgård 752 37 Uppsala

Stormöte Föreningen Energisystemteknologerna (org.nr 817606-6333) ES- sektionen, Uthgård 752 37 Uppsala Stormöte Föreningen Energisystemteknologerna (org.nr 817606-6333) ES- sektionen, Uthgård 752 37 Uppsala 18 november 2014 1 Mötets öppnande Mötet öppnades klockan 17.21 av styrelsens ordförande Emma Wennberg

Läs mer

KEMI- OCH BIOTEKNIK SEKTIONEN VID LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA

KEMI- OCH BIOTEKNIK SEKTIONEN VID LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA KEMI- OCH BIOTEKNIK SEKTIONEN VID LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA Kemi- och Biotekniksektionens tionde styrelsemöte. Mötet äger rum klockan 17:15 onsdagen den 4 november 2015 i konferensrummet Marie Curie Dagordning

Läs mer

Ordförande Rebecca Lundberg förklarade mötet för öppnat kl att justera röstlängden till 20 stycken ombud att justera röstlängden löpande

Ordförande Rebecca Lundberg förklarade mötet för öppnat kl att justera röstlängden till 20 stycken ombud att justera röstlängden löpande 1. Mötets öppnande Rebecca Lundberg förklarade mötet för öppnat kl 18.02 2. Justering av röstlängd Röstlängden justerades till 20 stycken ombud att justera röstlängden till 20 stycken ombud att justera

Läs mer

Protokoll sektionsmöte 2013-10-10

Protokoll sektionsmöte 2013-10-10 Sidan 1 av 7 Kl: 17.17 Mötesnummer: 3-2013/2014 Plats: HB3 Kallelse: [Bilaga 1] Närvarande: Funktion Namn E-mail Ordförande David Ådvall advall Vice Robert Kemi kemi Sekreterare Adam Sandberg Eriksson

Läs mer

Emelie Jeppsson och Carl August Agrell föreslås och väljs till justeringsmän, tillika rösträknare.

Emelie Jeppsson och Carl August Agrell föreslås och väljs till justeringsmän, tillika rösträknare. 1. OFMÖ 2. Val av mötesordförande Axel Andersson, kårordförande, föreslås och väljs till mötesordförande. 3. Val av mötessekreterare Miranda Westfelt föreslås och väljs till mötessekreterare. 4. Val av

Läs mer

Linköpings Y- teknologsektion vårmöte 2014. Föredragningslista. Onsdag 2 april, kl 17:15, lokal: C2

Linköpings Y- teknologsektion vårmöte 2014. Föredragningslista. Onsdag 2 april, kl 17:15, lokal: C2 Sida 1 av 6 Linköpings Y- teknologsektion vårmöte 2014 Onsdag 2 april, kl 17:15, lokal: C2 Kallade: Sektionens medlemmar, representant från LinTek Föredragningslista 1. Mötets öppnande 2. Val av mötesordförande

Läs mer

4. Val av två justeringsmän tillika rösträknare Katrin Johansson och Elaine Åhslund föreslår sig själva som justeringsmän, tillika rösträknare.

4. Val av två justeringsmän tillika rösträknare Katrin Johansson och Elaine Åhslund föreslår sig själva som justeringsmän, tillika rösträknare. 1. SOFMÖ Klockan 17:30 2. Val av mötesordförande Björn Hansson, ordförande TLTH, föreslås som mötesordförande. Mötet beslutar att välja Björn Hansson till mötesordförande. Björn Hansson har en noggrann

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Vårterminsmöte 2015 Datum: 13/8 Tid: 17:15(..) Plats: KC:D, Kemicentrum, Lund

MÖTESPROTOKOLL Vårterminsmöte 2015 Datum: 13/8 Tid: 17:15(..) Plats: KC:D, Kemicentrum, Lund Närvarande ledamöter: Ordförande Johanna Hallberg Informationschef Niklas Uhlin Cafémästare Trang Huynh Näringslivsansvarig Line Wänglund Forsberg Studierådsordförande Maria Lindahl AktU-ordförande Jenny

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte 18 14/15

Protokoll Styrelsemöte 18 14/15 PROTOKOLL Kårstyrelsen Kårhuset Lund, 14 juli 2015 Sara Gunnarsson, mötessekreterare Protokoll Styrelsemöte 18 14/15 Tid: Måndag den 11 maj 2015 klockan 18.00 Plats: Hollywood, Kårhuset Närvarande Styrelsen

Läs mer

Protokoll SSTSS Vårmöte 2013-05-15.

Protokoll SSTSS Vårmöte 2013-05-15. Protokoll SSTSS Vårmöte. Tid: onsdagen den 15 maj, kl. 17.15 Plats: Häggsalen, Ångströmslaboratoriet Bilagor: A. Föredragningslista B. Närvarolista C. Proposition Utredning av möjligheten starta upp STS-mentorskapsprogram

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte 1 14/15

Protokoll Styrelsemöte 1 14/15 PROTOKOLL Kårstyrelsen Kårhuset Lund, 15 oktober 2014 Daniel Lundell, mötessekreterare Protokoll Styrelsemöte 1 14/15 Tid: Måndagen den 8 september 2014 klockan 17.58 Plats: Hollywood, Kårhuset Närvarande

Läs mer

1 Mötets öppnande Hanna Kowalska Elleberg (styrit) förklarar mötet öppnat klockan 18:04 och hälsar alla välkomna.

1 Mötets öppnande Hanna Kowalska Elleberg (styrit) förklarar mötet öppnat klockan 18:04 och hälsar alla välkomna. 1 Mötets öppnande Hanna Kowalska Elleberg (styrit) förklarar mötet öppnat klockan 18:04 och hälsar alla välkomna. 2 Val av mötets ordförande Mathias Forssén (IT10) väljs som mötets ordförande. 3 Val av

Läs mer

Protokoll extrainsatt sektionsmöte

Protokoll extrainsatt sektionsmöte EKOSYSTEMTEKNIKSEKTIONEN INOM TLTH Protokoll extrainsatt sektionsmöte Tid: Måndag, 16 april, 2016, 12:09-13:00 (ajournerat till 17:18) Plats: KC:A Närvaro: Bifogat som Röstlängd 1. Ordförande förklarar

Läs mer

Riktlinje för Svensk-Engelsk Ordlista

Riktlinje för Svensk-Engelsk Ordlista Riktlinje för Svensk-Engelsk Ordlista Kemi- och Biotekniksektionen Teknologkåren vid Lunds Tekniska Högskola 2016-03-06 Senast redigerad 2017-11-15 Innehållsförteckning 1 Historik... 2 2 Syfte... 2 3 Utskott...

Läs mer

EW NB FB DK. Sektionen för Elektronikdesign Organisationsnummer: 825003-5493 Protokoll höstmöte 2015. Datum: 2015-10-15

EW NB FB DK. Sektionen för Elektronikdesign Organisationsnummer: 825003-5493 Protokoll höstmöte 2015. Datum: 2015-10-15 Datum: 2015-10-15 Närvarande: 55, varav 9 styrelsemedlemmar och 13 adjungerade, Se Bilaga 1. Dagordning: 000001 Mötet öppnas 000010 Val av mötesordförande 000011 Val av mötessekreterare 000100 Adjungeringar

Läs mer

KEMI- OCH BIOTEKNIK SEKTIONEN VID LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA

KEMI- OCH BIOTEKNIK SEKTIONEN VID LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA KEMI- OCH BIOTEKNIK SEKTIONEN VID LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA Kemi- och Biotekniksektionens n:te styrelsemöte. Mötet äger rum klockan 18.15 onsdagen den 3 februari 2015 i Konferensrummet Marie Curie Dagordning

Läs mer

Utredning av valförfarandet

Utredning av valförfarandet Utredning av valförfarandet Syfte Att genomföra en undersökning i syfte att besvara frågeställningarna i motion angående valförfarandets utredning. Utredningen har utöver det utvidgats för att få svar

Läs mer

VALGUIDEN 2015 Gör DItt VAL! - GUIDEN till KEmI- och BIotEKNIKsEKtIoNENs funktionärsval

VALGUIDEN 2015 Gör DItt VAL! - GUIDEN till KEmI- och BIotEKNIKsEKtIoNENs funktionärsval VALGUIDEN 2015 Gör ditt val! - guiden till Kemi- och Biotekniksektionens funktionärsval Introduktion Det texthäfte du nu håller i din hand kan vara ett av de viktigaste dokumenten i ditt liv. Det är här

Läs mer

KEMI- OCH BIOTEKNIK SEKTIONEN VID LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA

KEMI- OCH BIOTEKNIK SEKTIONEN VID LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA Dagordning (1) KEMI- OCH BIOTEKNIK SEKTIONEN VID LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA Kemi- och Biotekniksektionens nionde Styrelsemöte. Mötet äger rum klockan 17.15 måndagen den 20 oktober i konferensrummet Marie

Läs mer

KEMI- OCH BIOTEKNIK SEKTIONEN VID LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA

KEMI- OCH BIOTEKNIK SEKTIONEN VID LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA KEMI- OCH BIOTEKNIK SEKTIONEN VID LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA Kemi- och Biotekniksektionens andra Styrelsemöte. Mötet äger rum klockan 17.15 måndagen den 4:e mars i Marie Curie-rummet. Dagordning Ärende Åtgärd

Läs mer

KEMI- OCH BIOTEKNIK SEKTIONEN VID LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA

KEMI- OCH BIOTEKNIK SEKTIONEN VID LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA KEMI- OCH BIOTEKNIK SEKTIONEN VID LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA Kemi- och Biotekniksektionens sjätte Styrelsemöte. Mötet äger rum klockan 14.00 söndagen den 7 september i konferensrummet Marie Curie. Dagordning

Läs mer

KEMI- OCH BIOTEKNIKSEKTIONEN

KEMI- OCH BIOTEKNIKSEKTIONEN Dagordning (1). Styrelsens sjunde protokollmöte KEMI- OCH BIOTEKNIKSEKTIONEN Inom Teknologkåren vid LTH Kemi- och Biotekniksektionsstyrelsens sjunde protokollmöte. Mötet äger rum klockan 17:15 tisdagen

Läs mer

BTS Höstmöte 2014. Innehåll. Justering av protokoll. Protokoll. Närvarolista

BTS Höstmöte 2014. Innehåll. Justering av protokoll. Protokoll. Närvarolista ! BTS Höstmöte 2014 Innehåll Justering av protokoll Kallelse med preliminär föredragningslista och beslutsunderlag Protokoll Närvarolista Justering av protokoll Ken Braesch-Andersen, ordförande samt mötesordförande

Läs mer

1 Mötets öppnande Hanna Kowalska Elleberg (styrit) öppnar mötet klockan 18:07 och hälsar alla välkomna.

1 Mötets öppnande Hanna Kowalska Elleberg (styrit) öppnar mötet klockan 18:07 och hälsar alla välkomna. 1 Mötets öppnande Hanna Kowalska Elleberg (styrit) öppnar mötet klockan 18:07 och hälsar alla välkomna. 2 Val av mötets ordförande Viktor Mellgren (IT08) väljs som mötets ordförande. 3 Val av mötets sekreterare

Läs mer

Protokoll FM1 1 TFMÖ. 2 Val av mötessekreterare. 3 Tid och sätt. 4 Val av tvenne rösträknare tillika justerare. 5 Adjungeringar

Protokoll FM1 1 TFMÖ. 2 Val av mötessekreterare. 3 Tid och sätt. 4 Val av tvenne rösträknare tillika justerare. 5 Adjungeringar PROTOKOLL FM1 / 2015 Kårhuset Lund, 17 februari 2015 Johan Förberg, Sekreterare Protokoll FM1 Protokoll fört vid sammanträde med Teknologkårens Fullmäktige, tisdagen den 10 februari 2015 i Hollywood, Kårhuset.

Läs mer

Teknologkårens Fullmäktige

Teknologkårens Fullmäktige PROTOKOLL FM6 2010 Kårhuset Lund, 22 oktober 2010 Mats Risberg, Fullmäktigesekreterare Teknologkårens Fullmäktige Protokoll fört vid FM6 tisdagen den 5 oktober Hollywood, Kårhuset 1 TFMÖ Talman Johan Garmer

Läs mer

KEMI- OCH BIOTEKNIKSEKTIONEN

KEMI- OCH BIOTEKNIKSEKTIONEN Kemi- och Biotekniksektionen Dagordning (1) KEMI- OCH BIOTEKNIKSEKTIONEN Lunds Tekniska Högskola Kemi- och Biotekniksektionsens första Höstterminsmöte 2017. Mötet äger rum klockan 17:15 onsdagen den 4

Läs mer

3. Upprop av mötesdeltagare och fastställande av röstlängd Röstlängd godkänns. (se bilaga)

3. Upprop av mötesdeltagare och fastställande av röstlängd Röstlängd godkänns. (se bilaga) Årsmöte 23/04/09 1. Mötets öppnande 2. Fråga om årsmötet blivit behörigt utlyst 3. Upprop av mötesdeltagare och fastställande av röstlängd 4. Fastställande av dagordning 5. Val av funktionärer för årsmötets

Läs mer

Protokoll IT SEKTIONENS STORMÖTE

Protokoll IT SEKTIONENS STORMÖTE Protokoll IT SEKTIONENS STORMÖTE Närvarande: Luis Mauricio Jakob Sennerby Johan Carlquist Sofia Backman Eric Stenberg Viktor Bostrand Love Lindström Matilda Trodin Sekreterare Kassör Studierådsordförande

Läs mer

KEMI- OCH BIOTEKNIK SEKTIONEN VID LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA

KEMI- OCH BIOTEKNIK SEKTIONEN VID LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA Web-version (1) KEMI- OCH BIOTEKNIK SEKTIONEN VID LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA Kemi- och Biotekniksektionens sjätte styrelsemöte. Mötet äger rum klockan 17.15 måndagen den 23:e maj 2016 i Marie Curie. Dagordning

Läs mer

En students guide till funktionärsvalet

En students guide till funktionärsvalet En students guide till funktionärsvalet Gör ditt val! 2016 Guiden till Kemi och Biotekniksektionens funktionärsval 1 Innehållsförteckning Introduktion... 3 Guide till att bli funktionär... 4 Styrelsen.....

Läs mer

Protokoll Sveriges Ungdomsråds kongress 2009

Protokoll Sveriges Ungdomsråds kongress 2009 Protokoll Sveriges s kongress 2009 20090313 till 20090315 - Borås Närvarande: Ombud Se röstlängd, bilaga 1 Suppleanter Se röstlängd, bilaga 1 Dagordning: 1. Kongressen öppnas 2. Val av mötesordförande

Läs mer

Fysikteknologsektionen, Chalmers Studentkår Sida 1 (6) Något försenat öppnades sektionsmötet lite efter halv fyra av Magnus Våge.

Fysikteknologsektionen, Chalmers Studentkår Sida 1 (6) Något försenat öppnades sektionsmötet lite efter halv fyra av Magnus Våge. Fysikteknologsektionen, Chalmers Studentkår 2008-12-05 Sida 1 (6) F-TEKNOLOGSEKTIONEN PROTOKOLL FÖRT VID SEKTIONSMÖTE 2008-11-25 Tid: 15:30-00:30 Plats: HB1 1 MÖTETS ÖPPNANDE Något försenat öppnades sektionsmötet

Läs mer

Reglemente. Kemi- och Biotekniksektionen. Teknologkåren vid Lunds Tekniska Högskola

Reglemente. Kemi- och Biotekniksektionen. Teknologkåren vid Lunds Tekniska Högskola Reglemente Kemi- och Biotekniksektionen Teknologkåren vid Lunds Tekniska Högskola 1 Reglemente för Kemi- och Biotekniksektionen vid Lunds Tekniska Högskola. Reglemente för Kemi- och Biotekniksektionen

Läs mer

Reglemente. Kemi- och Biotekniksektionen. Teknologkåren vid Lunds Tekniska Högskola

Reglemente. Kemi- och Biotekniksektionen. Teknologkåren vid Lunds Tekniska Högskola Reglemente Kemi- och Biotekniksektionen Teknologkåren vid Lunds Tekniska Högskola Reglemente för Kemi- och Biotekniksektionen inom Teknologkåren vid Lunds Tekniska Högskola. Reglemente för Kemi- och Biotekniksektionen

Läs mer

PROTOKOLL SEKTIONSMÖTE VT

PROTOKOLL SEKTIONSMÖTE VT PROTOKOLL SEKTIONSMÖTE VT Närvaro: Edward Linderoth-Olsson Talman Jonatan Jonsson Sekreterare Sofia Dahlberg Erik Iveroth Christian Lindgren Michael Eringsmark T.o.m. 16 Mattias Jernberg T.o.m. 16 Joakim

Läs mer

Konstituerande Fullmäktige 2014

Konstituerande Fullmäktige 2014 Konstituerande Fullmäktige 2014 Datum: 2014-04-24 1. Mötets öppnande 2. Fastställande av röstlängd och närvaro 3. Laga förfall 4. Val av två justerare tillika rösträknare 5. Fastställande av mötets behöriga

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte 1 15/16

Protokoll Styrelsemöte 1 15/16 PROTOKOLL Kårstyrelsen Studiecentrum Lund, 16 september 2015 Anders Lundqvist Persson, mötessekreterare Protokoll Styrelsemöte 1 15/16 Tid: Torsdagen den 3:e September 2015 klockan 18.30 Plats: Brunnen,

Läs mer

Trädde i kraft 9 september 2012 då andra läsningen att stryka delar av kap. 6 7 samt kap. 6 21, 22, 23 godkändes.

Trädde i kraft 9 september 2012 då andra läsningen att stryka delar av kap. 6 7 samt kap. 6 21, 22, 23 godkändes. 1 (5) Antaget av LinTeks fullmäktige 9 maj 2012 Trädde i kraft 9 september 2012 då andra läsningen att stryka delar av kap. 6 7 samt kap. 6 21, 22, 23 godkändes. 2 (5) Fullmäktige skall hålla minst två

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte 2 13/14

Protokoll Styrelsemöte 2 13/14 PROTOKOLL Kårstyrelsen Kårhuset Lund, 3 oktober 2013 Sara Gunnarsson, mötessekreterare Protokoll Styrelsemöte 2 13/14 Tid: Måndag 30 september 2013 klockan 17.59 Plats: Brunnen, Studiecentrum Närvarande

Läs mer

Handlingar till Extra Sektionsmöte E01/ :10 i E:C

Handlingar till Extra Sektionsmöte E01/ :10 i E:C Handlingar till Extra Sektionsmöte E01/17 12:10 i E:C Innehåll En kort guide till Sektionsmötena 2 Dagordning 4 Tid och plats.......................................... 4 Föredragningslista.......................................

Läs mer

Årsmöte Chalmers Orienteringslöpare

Årsmöte Chalmers Orienteringslöpare Årsmöte Chalmers Orienteringslöpare Tid och plats 22:a februari 2017, Vera Sandberg-salen, Chalmers kårhus. Närvarande Bifogad lista 1 Mötets öppnande 2016 års styrelseledamot Simon Öberg hälsade alla

Läs mer

Närvarande: 52, varav 8 styrelsemedlemmar och 6 adjungerade, Se Bilaga 1.

Närvarande: 52, varav 8 styrelsemedlemmar och 6 adjungerade, Se Bilaga 1. Datum: 2015-03- 12 Närvarande: 52, varav 8 styrelsemedlemmar och 6 adjungerade, Se Bilaga 1. Dagordning: 000001 Mötet öppnas 000010 Val av mötesordförande 000011 Val av mötessekreterare 000100 Adjungeringar

Läs mer

Föreningen Ekonomerna vid Stockholms Universitet

Föreningen Ekonomerna vid Stockholms Universitet Föreningen Ekonomerna vid Stockholms Universitet Föreningsmöte #1 Tisdag 18/10 2011 Gröjersalen, Hus 3, Kräftriket Kl. 17.00 21.30.1 Mötets öppnande Talman Kristian Kull förklarade föreningsmötet öppnat

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte 7 13/14

Protokoll Styrelsemöte 7 13/14 PROTOKOLL Kårstyrelsen Kårhuset Lund, 7 februari 2014 Sara Gunnarsson, mötessekreterare Protokoll Styrelsemöte 7 13/14 Tid: Måndag 3 februari 2014 klockan 18.00 Plats: Brunnen, Studiecentrum Närvarande

Läs mer

NÄRVARANDE (38) SEKTIONSMÖTE A-SEKTIONEN. Vilma Kjellin Lina Eriksson Joel Sidenvik Penilla Hermansson Irja Nilsson Nyberg Ellen Lidberg Stina Palmlöf

NÄRVARANDE (38) SEKTIONSMÖTE A-SEKTIONEN. Vilma Kjellin Lina Eriksson Joel Sidenvik Penilla Hermansson Irja Nilsson Nyberg Ellen Lidberg Stina Palmlöf SEKTIONSMÖTE A-SEKTIONEN KALLANDE: A- & AT-STYRET PLATS: SB-H1 TID: 12.01 NÄRVARANDE (38) A1(ANTAL) 0 AT1(7) Vilma Kjellin Lina Eriksson Joel Sidenvik Penilla Hermansson Irja Nilsson Nyberg Ellen Lidberg

Läs mer

Höstterminsmötesprotokoll och

Höstterminsmötesprotokoll och Höstterminsmötesprotokoll 2 Närvaro: Fredrik Salomonsson d98 Talman Jacob Gradén d01 Sekreterare Adrian Ulander d00 ( 12-26) Anders Hallberg d00 ( 23) André Nilsson d97 ( 1-20, 23-26) Andreas Back d01

Läs mer

Protokoll Fullmäktigemöte

Protokoll Fullmäktigemöte PROTOKOLL Fullmäktige Kårhuset Lund, 16 oktober 2015 Björn Sanders, Mötessekreterare Protokoll Fullmäktigemöte 7 2015 Tid: Tisdag 15 september 2015 klockan 17.15. Plats: Hollywood, Kårhuset. 1 TFMÖ Talman

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte 1 11/12

Protokoll Styrelsemöte 1 11/12 PROTOKOLL Kårstyrelsen Kårhuset Lund, 25 augusti 2011 Linus Svensson, mötessektreterare Protokoll Styrelsemöte 1 11/12 Tid: Torsdag 18 augusti klockan 18.00 Plats: Perstorprummet, Kårhuset Närvarande Styrelsen

Läs mer

Föreningen Ekonomerna vid Stockholms Universitet

Föreningen Ekonomerna vid Stockholms Universitet Föreningen Ekonomerna vid Stockholms Universitet Föreningsmöte 10/11 #1 Onsdag 15/10 2010 Loungen, Smedjan Kl. 17.00 22.17.1 Val av sekreterare Förslag: att välja Linda Kihlberg till sekreterare Beslut:

Läs mer

Per inledning. Inledning. Datum 2014-11-25. Tid 17:30. Sektionens medlemmar samt sekretariat. Närvarande: Isak Utsi. Genomgång av mötesformalia

Per inledning. Inledning. Datum 2014-11-25. Tid 17:30. Sektionens medlemmar samt sekretariat. Närvarande: Isak Utsi. Genomgång av mötesformalia Datum 2014-11-25 Plats C305 Tid 17:30 Mötestyp Årsstämma Kallade Sektionens medlemmar samt sekretariat Närvarande: Erik Malmberg Arvid Nordström Erik Åström Betél Isak Malin Segerud Ion Väyrynen Karin

Läs mer

Stormöte Föreningen Energisystemteknologerna (org.nr ) ES- sektionen, Uthgård Uppsala

Stormöte Föreningen Energisystemteknologerna (org.nr ) ES- sektionen, Uthgård Uppsala Stormöte Föreningen Energisystemteknologerna (org.nr 817606-6333) ES- sektionen, Uthgård 752 37 Uppsala 11 maj 2015 1 Mötets öppnande Mötet öppnades klockan 17.35 av styrelsens ordförande Emma Wiesner

Läs mer

KEMI- OCH BIOTEKNIK SEKTIONEN VID LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA

KEMI- OCH BIOTEKNIK SEKTIONEN VID LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA KEMI- OCH BIOTEKNIK SEKTIONEN VID LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA Kemi- och Biotekniksektionens styrelsemöte. Mötet äger rum klockan 17.15 måndagen den 9 februari 2015 i konferensrummet Marie Curie Dagordning

Läs mer

1 Mötets öppnande Ordförande Caisa Lycken förklarade mötet öppnat 2013-12-17 kl 17:18

1 Mötets öppnande Ordförande Caisa Lycken förklarade mötet öppnat 2013-12-17 kl 17:18 BESLUTSPROTOKOLL sid 1/5 Fullmäktige sammanträde 2014-04-01 kl 17:18-21:59 Eva Netzelius-salen, Blåsenhus Till protokollet bifogas samtliga bilagor, förteckning över dessa återfinns på sista sidan. Ordförande:

Läs mer

KEMI- OCH BIOTEKNIKSEKTIONEN

KEMI- OCH BIOTEKNIKSEKTIONEN . Dagordning (1) KEMI- OCH BIOTEKNIKSEKTIONEN Lunds Tekniska Högskola Kemi- och Biotekniksektionsstyrelsens tredje protokollmöte. Mötet äger rum klockan 17:15 tisdagen den 27:e mars 2018 i konferensrummet

Läs mer

Policy för projektfunktionärer Kemi- och Biotekniksektionen vid Lunds Tekniska Högskola

Policy för projektfunktionärer Kemi- och Biotekniksektionen vid Lunds Tekniska Högskola Kemi- och biotekniksektionen Bilaga 7.1(1) Policy för projektfunktionärer Kemi- och Biotekniksektionen vid Lunds Tekniska Högskola Kemi- och biotekniksektionen Bilaga 7.1(2) 2015-11-01 Innehåll 1 Inledning...

Läs mer

Protokoll FM2 1 TFMÖ. 2 Val av mötessekreterare. 3 Tid och sätt. 4 Val av tvenne rösträknare tillika justerare. 5 Adjungeringar

Protokoll FM2 1 TFMÖ. 2 Val av mötessekreterare. 3 Tid och sätt. 4 Val av tvenne rösträknare tillika justerare. 5 Adjungeringar PROTOKOLL FM2 / 2015 Kårhuset Lund, 10 mars 2015 Daniel Lundell, Sekreterare Protokoll FM2 Protokoll fört vid sammanträde med Teknologkårens Fullmäktige, måndagen den 9 mars 2015 i Hollywood, Kårhuset.

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL $$M 8 20/4. Närvarande. Bilagor: 12 1. Mötets öppnande. 2. Formalia. a. Mötets behöriga utlysande Bilaga 1. b. Val av justeringsperson

MÖTESPROTOKOLL $$M 8 20/4. Närvarande. Bilagor: 12 1. Mötets öppnande. 2. Formalia. a. Mötets behöriga utlysande Bilaga 1. b. Val av justeringsperson Sid 1(7) MÖTESPROTOKOLL $$M 8 20/4 Tid: Måndagen den 20 april 2015, kl. 18:08. Plats: Dragskåpet, Teknikringen 36B. Närvarande Aneri Patel, ordförande Michael Ekström, vice ordförande Daniel Ruotsalainen,

Läs mer

Protokoll fört vid: Sektionen för Medicinsk Tekniks Budget-SM Torsdag den 15/5 2014, kl 16:17:18 å Osquars Backe 12, Stockholm

Protokoll fört vid: Sektionen för Medicinsk Tekniks Budget-SM Torsdag den 15/5 2014, kl 16:17:18 å Osquars Backe 12, Stockholm 1 Formalia 1.1 Mötets öppnande Protokoll fört vid: Sektionen för Medicinsk Tekniks Budget-SM Torsdag den 15/5 2014, kl 16:17:18 å Osquars Backe 12, Stockholm Sektionsordförande Louise Anderberg öppnar

Läs mer

Vårterminsmöte 25 april 2013

Vårterminsmöte 25 april 2013 Lund, 2013-04-18 Vårterminsmöte 25 april 2013 M:A kl 17 Föredragningslista 1. TFMÖ 2. Val av mötessekreterare 3. Fråga angående mötets behöriga utlysande 4. Val av två justeringsmän tillika rösträknare

Läs mer

Protokoll sektionsmöte 2013-05-21

Protokoll sektionsmöte 2013-05-21 Sidan 1 av 6 Kl: 17.17 Mötesnummer: 1-2012/2014 Plats: HC4 Kallelse: [Bilaga 1] Närvarande: Funktion Namn E-mail Ordförande David Ådvall advall Vice Robert Kemi kemi Sekreterare Adam Sandberg Eriksson

Läs mer

Protokoll sektionsmöte Geosektionen

Protokoll sektionsmöte Geosektionen Protokoll sektionsmöte Geosektionen Plats: Sal A117,. Tid: 10 mars 2016 kl. 18:30 Närvarande: 29 medlemmar. 2 icke medlemmar, se Bilaga 1. 1 Formalia 1.1. Mötets öppnande Oscar Forsberg förklarade mötet

Läs mer

Mötesprotokoll, Sektionen för Energi och miljö Sektionsmöte 2014-03-04

Mötesprotokoll, Sektionen för Energi och miljö Sektionsmöte 2014-03-04 Mötesprotokoll, Sektionen för Energi och miljö Sektionsmöte 2014-03-04 Adress: Lindstedsvägen 3, Stockholm (E36) Sektionsmöte nr 4, VÅ 2013/2014 Datum: 2014-03-04 Tid: 17.38-18.22 Närvarande: Se punkt

Läs mer

Protokoll Årsmöte

Protokoll Årsmöte Protokoll Årsmöte 2012.05.08 Datum: 8 maj Tid: 18.00 Plats: E244, Luleå Tekniska Universitet Ärende: 1 Inledande formalia 1.1 Mötets öppnande Ordförande Linnea Bladfors öppnar mötet klockan 18.07 1.2 Upptagande

Läs mer

Stadgar. Technology Management Studenterna. Antagna 2014-02-12

Stadgar. Technology Management Studenterna. Antagna 2014-02-12 Stadgar Technology Management Studenterna Antagna 2014-02-12 1 Förening Technology Management Studenterna (TMS) är en ideell förening som drivs utan vinstsyften. 2 Syfte Föreningens syfte är att tillvarata

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte F08 HT17

Protokoll från styrelsemöte F08 HT17 Protokoll -sektionens styrelse 25 december 2017 Protokoll från styrelsemöte F08 HT17 Ledningscentralen, kl. 17.15 tisdagen den 12 december 2017 1 O.F.M.Ö. Styrelseordförande Petter Karlow Herzog förklarade

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte 19 14/15

Protokoll Styrelsemöte 19 14/15 PROTOKOLL Kårstyrelsen Kårhuset Lund, 14 juli 2015 Sara Gunnarsson, mötessekreterare Protokoll Styrelsemöte 19 Tid: Måndag den 25 maj 2015 klockan 18.00 Plats: Perstorp, Kårhuset Närvarande Styrelsen Kårordförande

Läs mer

Protokoll för Spegelglas årsmöte 2015-01-17

Protokoll för Spegelglas årsmöte 2015-01-17 Protokoll för Spegelglas årsmöte 2015-01-17 Sida 1 av 5 Protokoll för Spegelglas årsmöte 2015-01-17 Närvarande: Caroline Bergström, Alice af Jochnick, Cecilia af Jochnick, Alexander Johansson, Joel Johansson,

Läs mer

Årsmötesprotokoll LÄSK 2016

Årsmötesprotokoll LÄSK 2016 Årsmötesprotokoll LÄSK 2016 Dagordning Datum: 2016-02-29 Plats: Frödingssalen Tid: 18:00 Årsmöte Läsk 1 Mötets öppnande - Ordförande Malin Öström öppnar mötet och hälsar alla välkomna Mötet förklaras öppnat

Läs mer

Protokoll Februarimötet

Protokoll Februarimötet Protokoll Februarimötet 1. Preliminärer a) Mötet öppnades kl. 17:59. b) Mötet ansågs stadgeenligt utlyst. c) Amanda Reinsjö, Carl Stenbratt och David Thiringer adjungerades in med närvaro- och yttranderätt.

Läs mer

Proposition: Ändrade mandatperioder för Cafémästeriet

Proposition: Ändrade mandatperioder för Cafémästeriet Proposition: Ändrade mandatperioder för Cafémästeriet Vid vårterminsmötet lade styrelsen fram följande proposition om att ändra cafémästeriets mandatperiod. Mötet valde att avslå propositionen och ålade

Läs mer

Handlingar Årsstämma 2013-05-28. Ekonomsektionen i Luleå

Handlingar Årsstämma 2013-05-28. Ekonomsektionen i Luleå Handlingar Årsstämma 2013-05-28. Ekonomsektionen i Luleå MÖTESFORMALIA Beslutsmässighet Sektionsstämman är beslutsmässig när fem (5) medlemmar, exklusive sektionsstyrelsen, är närvarande på plats eller

Läs mer

PROTOKOLL FRÅN HALLANDS NATIONS NATIONSMÖTE 111201

PROTOKOLL FRÅN HALLANDS NATIONS NATIONSMÖTE 111201 PROTOKOLL FRÅN HALLANDS NATIONS NATIONSMÖTE 111201 1 OFMÖ Mötesordförande ATM hälsade alla välkomna till terminens sista nationsmöte och förklarade mötet öppnat. Nomineringar till valberedningen togs upp.

Läs mer