A.1 Telia ansöker om tillstånd att driva nationellt UMTS-nät i Sverige.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "A.1 Telia ansöker om tillstånd att driva nationellt UMTS-nät i Sverige."

Transkript

1 A Sammanfattning A.1 Telia ansöker om tillstånd att driva nationellt UMTS-nät i Sverige. Denna ansökan är ingiven i enlighet med Post- och telestyrelsens inbjudan till ansökan om tillstånd att tillhandahålla nätkapacitet för mobila teletjänster enligt UMTS/IMT-2000 standard. Sökande är: Telia AB (publ) Organisationsnummer FARSTA Telia AB (publ) är ett svenskt publikt aktiebolag och är moderbolag i Teliakoncernen. Telia AB noterades på OM Stockholmsbörsen den 13 juni Svenska staten är majoritetsägare i Telia AB genom dess 70%-iga ägande i bolaget. Per den 25 augusti 2000 fanns inga enskilda aktieägare, varken företag eller privatpersoner, som innehade mer än 3% av aktierna i Telia AB. 22,5% av aktierna i Telia AB ägs sedan börsintroduktionen av cirka privatpersoner. Telia AB benämns hädanefter som Telia. Telia-koncernen utgörs av cirka etthundra dotterbolag och cirka fyrtio intressebolag. Organisatoriskt är Telia-koncernen sedan början av 2000 indelat i fem affärsområden, nämligen Mobil, Privat, Företag, Carrier & Nät och Enterprises. A.2 UMTS-utvecklingens betydelse UMTS, en global standard Utvecklingen kan jämföras med Internet-boomen Den globala mobiltelefonimarknaden har skapat en kraftfull utveckling av ny teknik och nya tjänster. GSM har redan idag utvecklats till att omfatta mycket mer än någon initialt kunnat förutspå och är under stark fortsatt utveckling. Det råder idag inget som helst tvivel om att UMTS kommer att bli en global standard. Intresset och de stora investeringar som redan gjorts i UMTS har drivit utvecklingen snabbt framåt och kan liknas vid den snabba utveckling som skett inom Internet. 1(7)

2 Utbyggnaden av fasta bredbandsnät som just nu pågår kommer under nästa år att öka både Internet-användandet och utbudet av nya tjänster. Därmed skapas ett naturligt förhållningssätt till Internet-baserade tjänster, som blir mer individuellt och mobilt anpassade genom bl a personliga portaler. Användningen av Intranät, främst på arbetsplatser, skapar dessutom ett behov av tillgång till tjänster, applikationer och information oavsett tid och rum. A.3 Telias konkurrensfördelar En av de mest erfarna mobiloperatörerna i världen Marknadsledande inom mobil kommunikation i Norden Ledande Internetleverantör i Sverige Ledande europeisk leverantör av transatlantisk Internettrafik. Marknadsledande inom mobil kommunikation. Telia är den största mobiloperatören i Norden och har behållit sin marknadsledande ställning genom att vara i framkant av utvecklingen av nyskapande mobila teletjänster och produkter. Bolaget lanserade 1992 ett av världens första GSMnät, introducerade 1998 den första tjänsten för Unified Messaging (UM) och 1999 en av de första WAP-portalerna. Telia är också ledande inom utvecklingen av UMTS och inom ramen för bolagets gemensamma forskningsprojekt med Ericsson genomfördes världens första UMTS-samtal i september En av de mest erfarna mobiloperatörerna i världen Telia är en av de mest erfarna mobiloperatörerna i världen. Bolaget stod för en banbrytande insats inom mobiltelefonin redan 1956 i och med införandet av världens första, helt automatiska mobila system. Sedan dess har Telia byggt upp en unik teknisk och marknadsmässig erfarenhet genom bl a lanseringarna av NMToch GSM-systemen, vilka snabbt accepterades av marknaden och som aktivt bidragit till det goda rykte Sverige har om att vara världsledande inom området mobil kommunikation. Telia har därefter kontinuerligt utvecklat nyskapande produkter för mobil kommunikation. 2(7)

3 Ledande Internetleverantör i Sverige. Telia är den ledande Internetleverantören i Sverige, med över privat- och småföretagskunder, motsvarande 35 procent av den svenska konsumentmarknaden. Den nyskapande Internet-tjänsten "Mina Sidor" gör det möjligt att analysera kundens användarbeteende och anpassa innehåll, annonsering och produkterbjudanden därefter. Telia erbjuder även Internet-access, Webb-hotell, e- handel och andra Internet-relaterade tjänster till företagskunder. Först med att digitalisera det fasta nätet Telia var i oktober 1998 bland de första teleoperatörerna i världen att helt digitalisera sitt fasta nät. Det nya nätet medför att ett brett utbud av tjänster kan levereras till lägre kostnad än tidigare. Bolagets internationella IP-nät är också under utbyggnad och Telia är för närvarande den ledande europeiska leverantören av transatlantisk Internet-trafik. Bolaget bygger ett kilometer långt IP-nät som täcker 15 länder i Europa och har kilometer egen infrastruktur i Nordamerika, vilken tas i drifts senare i år. Nätet förstärks, dels genom utbyggnad, dels genom utbyte av fiberkapacitet och infrastruktur med andra nätoperatörer. Ledande inom bredbandsnät och -tjänster. Telia befinner sig i frontlinjen vad avser införandet av bredbandstjänster i fasta nätet. Under första kvartalet 2000 lanserades bredbandsaccess och bolagets bredbandsnät byggs för närvarande ut. Telias bredbandsportal, som förväntas lanseras under fjärde kvartalet 2000, kommer att utgöra navet i erbjudanden till hushåll och möjliggör en rad nya tjänster. A.4 Telia är största mobiloperatören i Norden Telia har cirka 4,3 miljoner mobilkunder Telia har erhållit UMTS-licens i Finland Telia har ansökt om licens i Norge och har för avsikt att söka licens för UMTS i Danmark. Telia är marknadsledande inom mobil kommunikation i Norden och kan som enda operatör erbjuda mobila tjänster i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Om hänsyn tas till ägarandelen i intressebolag samt NetCom ASA uppgick Telias totala antal mobilkunder till cirka 4,3 miljoner vid halvårsskiftet Telia har en licens för UMTS i Finland och har genom sitt norska dotterbolag Netcom ansökt om licens i Norge. Telia har även för avsikt att söka licens för UMTS i Danmark. 3(7)

4 A.5 Telias position på telekommarknaden Telia är ledande på den svenska marknaden Telia är fullserviceoperatör i Norden och på angränsande marknader Telia är ledande aktör inom ett antal tillväxtområden på världens mest välutvecklade telekommarknad Telia framtidssäkrar kundernas möjligheter att utnyttja både befintliga och nya tjänster Telia driver verksamhet i ett trettiotal länder. Telekommunikationsmarknaden har under de senaste åren genomgått genomgripande förändringar, vilket påverkat Telias verksamhet och förutsättningar. Förändringarna har drivits av bl a den teknologiska utvecklingen, avregleringar och globalisering. Resultatet är hårdare konkurrens och allt större efterfrågan på nya, kvalificerade tjänster. Telia har en ledande position på den svenska marknaden, som är den sjunde största telekommarknaden inom EU. Fortsatta investeringar inom intressanta tillväxtområden ställer krav på Telias förmåga att i samarbete med teknik- och mjukvaruleverantörer utveckla ny teknik och nya kommersiellt gångbara tjänster. Telias framtida verksamhetsinriktning kommer att koncentreras till ett antal kärnområden såväl geografiskt som verksamhetsmässigt. Gemensamt för dessa områden är att Telia har en internationellt sett ledande och i vissa fall unik kompetens och erfarenhet. Telia är ledande aktör inom ett antal tillväxtområden, bland andra mobil kommunikation, bredbands- och Internet-tjänster samt IP-baserade nättjänster. Bolaget har en lång tradition av nyskapande inom telekomsektorn. Denna tradition sträcker sig från den tidigaste utvecklingen inom fast telefoni till Telias centrala roll inom utvecklingen av GSM-standarden under tidigt -90-tal och den nyligen genomförda lanseringen av en av världens första WAP-portaler, MyDOF. Den svenska marknaden är en av världens mest välutvecklade telekommarknader och kännetecknas av snabb acceptans av ny teknik. Penetrationen avseende persondatorer, mobiltelefoni och Internet är bland de högsta i världen. 4(7)

5 Till skillnad från de flesta europeiska länder etablerades i Sverige redan i början av 90-talet konkurrens inom de flesta delmarknader. Detta har bidragit till att Sverige tidigt har blivit en av de mest konkurrensutsatta marknaderna i Europa. Telia har behållit sin marknadsledande ställning inom samtliga segment, trots den tidiga och snabbt ökande konkurrensen i Sverige. Telia har under lång tid deltagit i internationella utvecklings- och standardiseringsarbeten av nya mobilsystem. I dessa har Telia haft den mycket klara inriktningen att teknologierna ska vara både framtidsäkra och bakåtkompatibla såväl vad gäller införandestöd för nya tjänster som vad gäller att verka för flexibla och utvecklingsbara kärn- och radioaccessnät. Därigenom medverkar Telia aktivt till att framtidssäkra de nät och tjänster som erbjuds kunderna. Telia har i dag kunskap och erfarenhet från verksamhet i ett trettiotal länder. A.6 Telias planer för utbyggnad av UMTS-nätet Telia förbereder introduktion av UMTS-tjänster redan år 2001 Större delen av Sveriges befolkning får UMTS-täckning år 2002 Telia investerar 7-11 miljarder SEK Telia återutnyttjar stora delar av GSM-nätet Nya tjänster och öppen tjänstearkitektur. Utbyggnadstakt Telia har för avsikt att bygga ut UMTS-nätet i Sverige mycket snabbt. Genom att återanvända stora delar av det befintliga GSM-nätet underlättas utbyggnaden väsentligt, samtidigt som den kan genomföras på ett kostandseffektivt sätt. Telia är förberett för att redan år 2001 kunna erbjuda UMTS-tjänster. Redan i slutet av år 2002 kommer cirka tre fjärdedelar av Sveriges befolkning att kunna utnyttja tredje generationens mobila tjänster. År 2003 kommer UMTS-täckningen att vara jämnställd med Telias nuvarande GSM-täckning, som idag omfattar mer än 99% av Sveriges befolkning. Investeringsnivå Under en tioårsperiod beräknas den sammanlagda investeringen för UMTSinförandet uppgå till cirka 7-11 miljarder SEK. 5(7)

6 A.7 UMTS-tjänster Telia ser UMTS som en möjlighet att kunna erbjuda marknaden speciellt anpassade nya tjänster som kommer att hjälpa många i sina dagliga liv. Exempel på sådana användningsområden är olika former av samhällsservice, telemedicin inom sjukvården, utbildning riktad till intresseområden med geografisk spridning, mediabranschen genom snabb överföring av stora informationsmängder, t ex reportage med både bild- och, etc. Användningsområdenas mångfald kommer snabbt att skapa behov av ytterligare tjänsteutveckling. Initialt kan UMTS-tjänsterna grupperas i följande områden: Meddelandetjänster ( med stora bilagor, mulitimediatjänster som ljud-, bildoch videomeddelanden). Informationstjänster (nyhetes-, väder-, trafik- och navigeringsinformation, access till portaler). Webb-surfing (Internet access- "always on line") Mobilt distansarbete (den fasta arbetsplatsen blir mobil i ordets verkliga mening). LAN-access (kundanpassade tjänster och säkerhetslösningar för access till lokala företagsnät). Underhållning (interaktiva spel, musik- och videoöverföring). Mobil elektronisk handel (elektronisk plånbok för betalning i både butiksmiljö och i nätbaserad handel). Terminalspecifika tjänster (nedladdning av nya skärmbilder, ringsignaler, mm). Maskin-till-maskin (kommunikation för övervakning, larmar m.m). Öppen tjänstearkitektur En av de bakomliggande orsakerna till framgången för det Internet vi känner idag är "öppenhet". UMTS kommer att medge samma typ av öppenhet genom standardiseringen av bla Open Service Architecture (OSA). Genom OSA kommer, förutom mobiloperatörerna själva, även andra intressenter att på ett helt nytt sätt kunna erbjudas utrymme att utveckla och tillhandahålla kundspecifika tjänster. Telia kommer att stödja och underlätta sådan verksamhet. 6(7)

7 A.8 Telias finansiella kapacitet Telia har tilldelats högsta möjliga rating för kortfristig upplåning För långfristig upplåning har Telia ratingen AA Telia finansierar UMTS-utbyggnaden genom internt genererade medel Telias verksamhet finansieras i huvudsak genom internt genererade medel och genom upplåning via koncernens markandsfinansieringsprogram och bankkreditfaciliteter. Telia har en mycket bra rating, vilket gör det lätt för koncernen att finansiera sig via upplåning på finansmarknaderna. Av Standard & Poor's och Moody s har Telia tilldelats högsta möjliga rating för kortfristig upplåning. För långfristig upplåning har Telia ratingen AA från Standar & Poor och Aa3 från Moody s. Telia avser att finansiera UMTS-utbyggnaden genom internt genererade medel och genom att utnyttja befintliga lånemöjligheter. Bolagets starka finansiella position gör att den planerade investeringen inte bedöms påverka upplåningskapaciteten negativt. A.9 Miljöaspekter Telias miljöpolicy Telia stöder samlokalisering av antenn- och basstationsutrustning. Enligt Telias miljöpolicy tas miljöhänsyn redan då nya mobila nät projekteras. Telia har den kompetens som krävs för att bygga ett UMTS-nät som minimerar miljöpåverkan. I samband med nätutbyggnader prioriterar Telia särskilt följande: - samlokalisering med existerande installationer - samutnyttja existerande byggnader, vägar, kraftinstallationer, mm - samutnyttja befintliga antennplatser (skorstenar, master mm). Telia stödjer och erbjuder redan i dag samlokalisering av antenn- och basstationsutrustning med andra mobiloperatörer. Förfrågan från andra operatörer om samlokalisering kommer även i UMTS att behandlas i positiv anda. Denna sammanfattning bifogas ansökan i elektronisk form som bilaga A.1 7(7)

A. Sammanfattning HI3G Access AB

A. Sammanfattning HI3G Access AB A. Sammanfattning HI3G Access AB HI3G Access AB ( HI3G ) ansöker härmed om tillstånd att tillhandahålla nätkapacitet för mobila teletjänster enligt UMTS/IMT 2000-standard. Det tillstånd som HI3G söker

Läs mer

Därför kommer Europolitan att bygga ett UMTS-nät med en mycket hög täckningsgrad och snabb utbyggnadstakt.

Därför kommer Europolitan att bygga ett UMTS-nät med en mycket hög täckningsgrad och snabb utbyggnadstakt. Ansökan om UMTS-tillstånd Sid 4 (122) Europolitans programförklaring 1. UMTS till alla En starkt bidragande orsak till Sveriges framgång inom IT och telekom är den breda användningen i samhället. Europolitan

Läs mer

Koncernchefens bolagsstämmotal 6 april 2011

Koncernchefens bolagsstämmotal 6 april 2011 Koncernchefens bolagsstämmotal 6 april 2011 Bästa aktieägare, Vi lever i en intressant tid. De tjänster TeliaSonera erbjuder utgör en allt viktigare del av våra liv. Orsaken till det är att vi tillgodoser

Läs mer

Datum Vår referens Sida 2010-06-22 Dnr: 10-1282 1(8)

Datum Vår referens Sida 2010-06-22 Dnr: 10-1282 1(8) Bilaga 5 Datum Vår referens Sida 2010-06-22 Dnr: 10-1282 1(8) Konkurrensavdelningen Företagsuppgifter Jämför avsnitt 5.2 i Beslutsutkastet 10-1282 Kommunikationsmyndigheten PTS Post- och telestyrelsen

Läs mer

Bilaga 5 avsnitt 5.2 i beslutsutkastet för respektive operatör... 1 1 Avsnitt 5.2 beskrivningen av respektive företag... 2 1.1 Hi3G...

Bilaga 5 avsnitt 5.2 i beslutsutkastet för respektive operatör... 1 1 Avsnitt 5.2 beskrivningen av respektive företag... 2 1.1 Hi3G... PROMEMORIA Datum Vår referens Sida 2010-06-23 Dnr: 10-1282 1(9) Konkurrensavdelningen Bilaga 5 avsnitt 5.2 i beslutsutkastet för respektive operatör Innehållsförteckning Bilaga 5 avsnitt 5.2 i beslutsutkastet

Läs mer

A Sammanfattning. A.1 Ansökans omfattning. A.2 Om sökanden

A Sammanfattning. A.1 Ansökans omfattning. A.2 Om sökanden UMTS / IMT-2000 Ansökan Sektion A Sammanställning Band 1 A: Sammanfattning B: Information om sökanden C: Finansiell kapacitet Band 2 D: Teknisk genomförbarhet Band 3 E: Affärsmässig genomförbarhet Band

Läs mer

Svensk telekommarknad 2018

Svensk telekommarknad 2018 Svensk telekommarknad 2018 1 Svensk telekommarknad 2018 Post- och telestyrelsen (PTS) har i uppdrag att följa tjänsteutvecklingen på marknaden för elektronisk kommunikation, att främja konkurrensen och

Läs mer

Handlingsplan för bredbandsutbyggnad i Kungsörs kommun 2015-2020. Infrastrukturens utbyggnad och kapacitet

Handlingsplan för bredbandsutbyggnad i Kungsörs kommun 2015-2020. Infrastrukturens utbyggnad och kapacitet HANDLINGSPLAN Sida 1 (6) Datum Kommunstyrelse förvaltningen Vår handläggare Näringslivsutvecklare Raymond Jennersjö Adressat Kommunstyrelsen Handlingsplan för bredbandsutbyggnad i Kungsörs kommun 2015-2020

Läs mer

Hur kan TeliaSonera kommunikationsoperatör öka lönsamheten i stadsnätet

Hur kan TeliaSonera kommunikationsoperatör öka lönsamheten i stadsnätet Hur kan TeliaSonera kommunikationsoperatör öka lönsamheten i stadsnätet Ante Baric Försäljningsdirektör Tobias Blom Key Account Manager Stadsnät TeliaSonera Operator Next 1 Innehåll Svensk fibermarknad

Läs mer

Bilaga 1. Ansökningars struktur och innehåll

Bilaga 1. Ansökningars struktur och innehåll Bilaga 1. Ansökningars struktur och innehåll Ansökningarna skall ha den struktur som beskrivs nedan. Om den information som skall lämnas i olika avsnitt är alltför omfångsrik skall sökanden även tillhandahålla

Läs mer

Herr ordförande, ärade aktieägare, mina damer och herrar

Herr ordförande, ärade aktieägare, mina damer och herrar Herr ordförande, ärade aktieägare, mina damer och herrar Det är med stor tillfredställelse vi kan konstatera att 2005 blev det bästa året i SWECOs historia, vi slog de flesta av våra tidigare rekord. Jag

Läs mer

Redogörelse för de första 9 månaderna 2014

Redogörelse för de första 9 månaderna 2014 Redogörelse för de första 9 månaderna 2014 Malmö, 28 november 2014 - Mobile Loyalty, som utvecklar och säljer online och mobila annonslösningar, (AktieTorget "MOBI") ("Bolaget") meddelar idag en redogörelse

Läs mer

IT-infrastrukturplan

IT-infrastrukturplan IT-infrastrukturplan Version: 002 IT Strategiskt Centrum IT-infrastrukturplan för Lomma kommun Antagen av kommunstyrelsen 2007-10-03 IT-infrastrukturplan Peter Nisula 2 (6) INNEHÅLLSFÖRTECKNING INLEDNING...3

Läs mer

Introduktion Broadwaves erbjudande till den svenska marknaden

Introduktion Broadwaves erbjudande till den svenska marknaden A. /Sammanfattning Broadwave konsortiet ansöker till Post- Och Telestyrelsen om en nationell UMTS/IMT-2000, UTRA FDD/TDD licens i Sverige, där konsortiet också önskar erbjuda GSM/GPRS tjänster. Sekundärt

Läs mer

Informationsmaterial Bredbandsutbyggnad Mariestad och Töreboda kommuner

Informationsmaterial Bredbandsutbyggnad Mariestad och Töreboda kommuner Informationsmaterial Bredbandsutbyggnad Mariestad och Töreboda kommuner Nästa generations bredbandsnät. Kommunerna i Töreboda och Mariestad har tagit initiativ till utbyggnad av ett gemensamt regionnät.

Läs mer

Yttrande från Stockholmsregionen angående EU-kommissionens samråd om bredbandsbehoven efter 2020

Yttrande från Stockholmsregionen angående EU-kommissionens samråd om bredbandsbehoven efter 2020 Yttrande från Stockholmsregionen angående EU-kommissionens samråd om bredbandsbehoven efter 2020 Bakom detta yttrande står Stockholmsregionens Europaförening (SEF) 1 som företräder en av Europas mest konkurrenskraftiga

Läs mer

Regeringens proposition 1999/2000:84

Regeringens proposition 1999/2000:84 Regeringens proposition 1999/2000:84 Börsintroduktion av Telia AB Prop. 1999/2000:84 Regeringen överlämnar denna proposition till riksdagen. Stockholm den 28 mars 2000 (Näringsdepartementet) Propositionens

Läs mer

Mobispine AB (publ) Delårsrapport för perioden 2008-01-01 till 2008-03-31. Kraftig ökning av aktiva användare och lästa artiklar 556666-6466

Mobispine AB (publ) Delårsrapport för perioden 2008-01-01 till 2008-03-31. Kraftig ökning av aktiva användare och lästa artiklar 556666-6466 Mobispine AB (publ) 556666-6466 Delårsrapport för perioden 2008-01-01 till 2008-03-31 Kraftig ökning av aktiva användare och lästa artiklar Sammanfattning av delårsrapport för första kvartalet 2008 Koncernen

Läs mer

Bokslutskommuniké 2003 för Seven Nox AB org. nr 556645-5893 för verksamhetsåret 2003.

Bokslutskommuniké 2003 för Seven Nox AB org. nr 556645-5893 för verksamhetsåret 2003. Seven Nox AB driver ett säljnätverk i Sverige, Norge, Danmark och Finland och är under etablering i Italien. Sevens nuvarande kunderbjudande är fast och mobiltelefoni till konkurrenskraftiga priser. Seven

Läs mer

Aspiro AB (publ( publ) Delårsrapport januari-september 2006

Aspiro AB (publ( publ) Delårsrapport januari-september 2006 Aspiro AB (publ( publ) Delårsrapport januari-september 2006 1 Aspiro i korthet Marknadsledare i Norden inom mobila innehållstjänster Omsättning januari-september 2006: 341,3 MSEK 132 anställda Huvudkontor

Läs mer

Särskilt informationsmöte om mobiltäckning och täckningskrav i 700-bandet

Särskilt informationsmöte om mobiltäckning och täckningskrav i 700-bandet Särskilt informationsmöte om mobiltäckning och täckningskrav i 700-bandet 11 december, kl. 13.00-14.30 på PTS Post- och telestyrelsen Syftet och agenda Ge regionala aktörer och andra intressenter av ett

Läs mer

Fiber ger företaget nya möjligheter. Magnus Ekman Anders Wahlbom Thomas Berggren

Fiber ger företaget nya möjligheter. Magnus Ekman Anders Wahlbom Thomas Berggren Fiber ger företaget nya möjligheter Magnus Ekman Anders Wahlbom Thomas Berggren Regeringens målsättning:...år 2020 bör 90 procent av alla hushåll och företag ha tillgång till bredband om minst 100 Mbit/s.

Läs mer

Nu kommer fibernätet till: Laholm

Nu kommer fibernätet till: Laholm Nu kommer fibernätet till: Laholm En utbyggnad som förändrar Sverige Sveriges tredje största stadsnät 100% fokus på stadsnät och telekom Erfarenhet och kompetens Öppenhet, Helhetsgrepp, Närhet och Flexibilitet

Läs mer

Björn Björk IT strateg/projektledare

Björn Björk IT strateg/projektledare www.lf.svekom.se/it Björn Björk, IT-enheten nr 1 Björn Björk IT strateg/projektledare Svenska kommunförbundet / Landstingsförbundet tel: 08-452 74 25 mobil: 0703-25 51 25 epost: bjorn.bjork@svekom.se Projekt

Läs mer

Riktlinje för bredband

Riktlinje för bredband STYRDOKUMENT Sida 1(8) Riktlinje för bredband Område Program Plan Riktlinje Tjänsteföreskrift Fastställd Nämnd, datum, Giltighetstid Reviderad/Uppdaterad Diarienummer 2 Innehållsförteckning 1. Syfte och

Läs mer

Kommissionen samråder om hur EU ska gå i täten för övergången till Web 3.0

Kommissionen samråder om hur EU ska gå i täten för övergången till Web 3.0 IP/08/1422 Bryssel den 29 september 2008 Kommissionen samråder om hur EU ska gå i täten för övergången till Web 3.0 EU har möjlighet att visa vägen in i nästa generation av Internet. Europeiska kommissionen

Läs mer

Informationsmöte Västanvik 2013-09-05

Informationsmöte Västanvik 2013-09-05 Informationsmöte Västanvik 2013-09-05 Torsby kommuns bredbandsstrategi Regeringens mål för år 2020 är att 90 % av alla hushåll och företag bör ha tillgång till bredband om minst 100Mbit/s. Kommunfullmäktige

Läs mer

Åtta goda skäl. att välja Stadsnät.

Åtta goda skäl. att välja Stadsnät. Åtta goda skäl att välja Stadsnät. Snabbt & prisvärt Mycket mer än bara bredband. Stadsnätet är ett fiberoptiskt kommunikationsnät i Västerås och Hallstahammar. Via en och samma anslutning kan du välja

Läs mer

Tjänster för elektronisk identifiering och signering

Tjänster för elektronisk identifiering och signering Bg eid Gateway och Bg PKI Services Tjänster för elektronisk identifiering och signering En elektronisk ID-handling är förutsättningen för säker och effektiv nätkommunikation. I takt med att tjänster blir

Läs mer

Vad säger PTS om öppenhet och exklusiva avtal med fastighetsägare?

Vad säger PTS om öppenhet och exklusiva avtal med fastighetsägare? Vad säger PTS om öppenhet och exklusiva avtal med fastighetsägare? David Troëng david.troeng@pts.se PTS en myndighet med sektorsansvar PTS bildades 1992 Samlat sektorsansvar för: Postområdet och Området

Läs mer

Vad är PacketFront. Regional Samtrafik Behövs det? Hur skapar man det? Presentation. Svenskt företag, bildat 2001

Vad är PacketFront. Regional Samtrafik Behövs det? Hur skapar man det? Presentation. Svenskt företag, bildat 2001 Presentation Fredrik Nyman PacketFront Vad är PacketFront Svenskt företag, bildat 2001 Bakgrund: Bredbandsbolaget, Cisco, (Tele2/Netcom) Accessroutrar och hemma-switchar för bredbandsnät Prisbelönt provisionerings

Läs mer

RATING KEYNOTE STREAMQ ÅRSREDOVISNING

RATING KEYNOTE STREAMQ ÅRSREDOVISNING A+ RATING KEYNOTE STREAMQ Q B R I C K - T H E E U R O P E A N C H O I C E F O R G L O B A L S T R E A M I N G ÅRSREDOVISNING 20 0 8 Årsredovisning 2008 Bolaget skall utveckla teknologier för, samt produktion

Läs mer

Tilgin Redeye, IT-dagen 2009

Tilgin Redeye, IT-dagen 2009 Tilgin Redeye, IT-dagen 2009 2009-11-11 Ola Berglund CEO Tel. + 46 8 5723 8600 ola.berglund@tilgin.com 1 2 Tilgin Våra system hjälper operatörer att lansera nya bredbandstjänster och skapa det digitalt

Läs mer

DELÅRSRAPPORT 2000 1 JANUARI 30 JUNI

DELÅRSRAPPORT 2000 1 JANUARI 30 JUNI DELÅRSRAPPORT 2000 1 JANUARI 30 JUNI DELÅRSRAPPORT 1 januari 30 juni 2000 FÖRVALTNING Invik-koncernen består av moderbolaget Invik & Co. AB samt ett antal rörelsedrivande dotterbolag. Moderbolaget är ett

Läs mer

FORTSATT STARK KUNDTILLVÄXT, BÄST I TEST OCH ÖKANDE INTÄKTER

FORTSATT STARK KUNDTILLVÄXT, BÄST I TEST OCH ÖKANDE INTÄKTER Delårsrapport 1 januari 1999 30 juni 1999 TeleTrade Financial Services AB (publ) TeleTrade Financial Services AB (publ) är inofficiellt noterat på Aragon-listan. Verksamheten består av Internetmäklaren

Läs mer

Index för digital ekonomi och digitalt samhälle

Index för digital ekonomi och digitalt samhälle Index för digital ekonomi och digitalt samhälle 1 2015 2 Landsprofil har i Desi 2015 ett sammanlagt resultat 3 på 0,66 och hamnar på andra bland :s 28 medlemsländer. hör till de fem bästa i alla Desidimensioner.

Läs mer

Här kan du ta del mer information om vad fibernät, bredbandsanslutning med hög kapacitet, innebär.

Här kan du ta del mer information om vad fibernät, bredbandsanslutning med hög kapacitet, innebär. Fiber är en bredbandslösning som erbjuder bäst prestanda idag och i framtiden. Fiber är driftsäkert, okänsligt för elektroniska störningar såsom åska och har näst intill obegränsad kapacitet. Här kan du

Läs mer

DELÅRSRAPPORT 1 JANUARI 31 MARS 2010. VD har ordet SEPTEMBER 2009. Genomförda strukturåtgärder börjar ge effekt. Perioden 1 januari 31 mars 2010

DELÅRSRAPPORT 1 JANUARI 31 MARS 2010. VD har ordet SEPTEMBER 2009. Genomförda strukturåtgärder börjar ge effekt. Perioden 1 januari 31 mars 2010 DELÅRSRAPPORT 1 JANUARI 31 MARS SEPTEMBER Genomförda strukturåtgärder börjar ge effekt Rörelseresultatet under årets första kvartal är negativt, men som en effekt av genomförda strukturåtgärder väsentligt

Läs mer

Bahnhof AB (publ) Delårsrapport 1-2008

Bahnhof AB (publ) Delårsrapport 1-2008 Bahnhof AB (publ) Delårsrapport 1-2008 Kvartalet januari mars 2008 i sammandrag Omsättningen uppgick till 26,9 Mkr Rörelseresultatet uppgick till 1,7 Mkr Resultat efter skatt uppgick till 1,1 Mkr Uppskrivning

Läs mer

Regeringens proposition 2008/09:73

Regeringens proposition 2008/09:73 Regeringens proposition 2008/09:73 Överlåtelse av aktier i Venantius AB till AB Svensk Exportkredit samt åtgärder för förstärkt utlåning från AB Svensk Exportkredit och Almi Företagspartner AB Prop. 2008/09:73

Läs mer

Samråd kring marknaden för lokalt tillträde (marknad 3a)

Samråd kring marknaden för lokalt tillträde (marknad 3a) Post- och telestyrelsen Enbart via e-post: smp@pts.se Stockholm 2018-09-07 Samråd kring marknaden för lokalt tillträde (marknad 3a) Telenor Sverige AB ( Telenor ) yttrar sig över samråd kring marknaden

Läs mer

10 frågor och svar om. bredband

10 frågor och svar om. bredband 10 frågor och svar om bredband Bredband var för några år sedan ett i det närmaste okänt begrepp för de flesta av oss. I dag tävlar företagen om att erbjuda de snabbaste bredbandsuppkopplingarna till hushåll

Läs mer

NORRBOTTENS DIGITALA AGENDA SVERIGES FÖRSTA! Tony Blomqvist, VD IT Norrbotten

NORRBOTTENS DIGITALA AGENDA SVERIGES FÖRSTA! Tony Blomqvist, VD IT Norrbotten NORRBOTTENS DIGITALA AGENDA SVERIGES FÖRSTA! Tony Blomqvist, VD IT Norrbotten ÄGARE IT Norrbotten AB ägs av Norrbottens 14 kommuner Arvidsjaur, Arjeplog, Boden, Gällivare, Haparanda, Jokkmokk, Kalix,

Läs mer

Cyber Com fördubblar omsättning och fyrdubblar resultat

Cyber Com fördubblar omsättning och fyrdubblar resultat Cyber Com Consulting Group Scandinavia AB (publ) Org.nr 556544-6522 Cyber Com fördubblar omsättning och fyrdubblar resultat D E L Å R S R A P P O R T för perioden 1 januari 31 mars 2000 Perioden i sammandrag

Läs mer

Sex frågor du bör ställa dig innan du väljer M2M-uppkoppling

Sex frågor du bör ställa dig innan du väljer M2M-uppkoppling GUIDE Sex frågor du bör ställa dig innan du väljer M2M-uppkoppling Inom de flesta branscher utvecklas idag nya och innovativa applikationer och tjänster för att bättre kunna monitorera, analysera och styra

Läs mer

Halvårsrapport Januari juni 2000

Halvårsrapport Januari juni 2000 Med en kraftig kundtillväxt och förvärv av norska mobiloperatören NetCom ASA har Telia stärkt sin ställning som den ledande mobiloperatören i Norden. Halvårsrapport Januari juni 2000 Finansiell information

Läs mer

Trygghetslarm en vägledning

Trygghetslarm en vägledning Trygghetslarm en vägledning Trygghetslarm en vägledning Trygghetslarm är en av flera insatser som bidrar till att ge trygghet för ett stort antal äldre och personer med funktionsnedsättning. I ordet trygghet

Läs mer

Bredbandsstrategi för Staffanstorps kommun

Bredbandsstrategi för Staffanstorps kommun 2012-03-28 Diarienr: XXXX.XXX 1(5) KOMMUNLEDNING Bredbandsstrategi för Staffanstorps kommun 2(5) Innehållsförteckning Bredbandsstrategi för Staffanstorps kommun 1 Förord 3 Mål 3 Extern kommunikationsoperatör

Läs mer

Din guide till en säkrare kommunikation

Din guide till en säkrare kommunikation GUIDE Din guide till en säkrare kommunikation Introduktion Internet genomsöks regelbundet i jakten på osäkra nätverk och enheter som saknar skydd för olika typer av exponering och intrång. Viktiga system

Läs mer

STRATEGI FÖR ELEKTRONISK KOMMUNIKATION FÖR MÖNSTERÅS KOMMUN

STRATEGI FÖR ELEKTRONISK KOMMUNIKATION FÖR MÖNSTERÅS KOMMUN STRATEGI FÖR ELEKTRONISK KOMMUNIKATION FÖR MÖNSTERÅS KOMMUN Antagen av Kommunfullmäktige 2012-06-25 Mönsterås Kommuns strategi för elektronisk kommunikation Mönsterås Kommun vill verka för att kommunens

Läs mer

Nettomsättningen ökade med 28% från 5 709 till 7 281 KSEK. Löpande telefoniintäkter ökade med 41% från 3 899 till 5 515 KSEK

Nettomsättningen ökade med 28% från 5 709 till 7 281 KSEK. Löpande telefoniintäkter ökade med 41% från 3 899 till 5 515 KSEK Januari-december 2005 Nettomsättningen ökade med 28% från 5 709 till 7 281 KSEK Löpande telefoniintäkter ökade med 41% från 3 899 till 5 515 KSEK Rörelseresultatet uppgick till -4 514 (-3 024) KSEK Resultat

Läs mer

ANSÖKAN OM MEDGIVANDE avseende användande av frekvensutrymme för repeaterändamål

ANSÖKAN OM MEDGIVANDE avseende användande av frekvensutrymme för repeaterändamål Public 1 (8) 2008-10-06 A ANSÖKAN OM MEDGIVANDE avseende användande av frekvensutrymme för repeaterändamål 1 Inledning 1.1 Allmänt Den som vill använda en repeater inom en mobiloperatörs frekvensband måste

Läs mer

Industriförvaltnings AB Kinnevik Skeppsbron 18 Box 2094, 103 13 Stockholm Tel 08-562 000 00

Industriförvaltnings AB Kinnevik Skeppsbron 18 Box 2094, 103 13 Stockholm Tel 08-562 000 00 Industriförvaltnings AB Kinnevik Skeppsbron 18 Box 2094, 103 13 Stockholm Tel 08-562 000 00 (Publ) Org nr 556001-9035 Säte Fagersta Fax 08-20 37 74 BOKSLUTSKOMMUNIKÉ 2000 Nettoomsättningen uppgick till

Läs mer

Qmarket Fiber från Qmarket. Information utbyggnad fibernät Smedjebacken 2015-01-27

Qmarket Fiber från Qmarket. Information utbyggnad fibernät Smedjebacken 2015-01-27 Information utbyggnad fibernät Smedjebacken 2015-01-27 Agenda 1. Varför fibernät? 2. Erbjudande fiberanslutning 3. Ekonomi 4. Tjänster 5. Lösning i fastighet Kortfakta om Zitius 250 000 fiberanslutna

Läs mer

Plejd AB (publ) DELÅRSRAPPORT KVARTAL ETT 2018

Plejd AB (publ) DELÅRSRAPPORT KVARTAL ETT 2018 Plejd AB (publ) DELÅRSRAPPORT KVARTAL ETT 2018 DELÅRSRAPPORT KVARTAL ETT 2018 Jan - mars 2018 (Första kvartalet) Nettoomsättningen uppgick till 17 415 (6 291) tkr Rörelseresultat före avskrivningar (EBITDA)

Läs mer

Index för digital ekonomi och digitalt samhälle

Index för digital ekonomi och digitalt samhälle Index för digital ekonomi och digitalt samhälle 1 2015 2 Landsprofil I Desi 2015 får ett sammanlagt resultat 3 på 0,62 och ligger på 4:e bland 28 -länder. hör till :s ledande länder när det gäller digitala

Läs mer

Post- och telestyrelsen avvisar Vodafones begäran. Post- och telestyrelsen avvisar Hi3G:s begäran. Post- och telestyrelsen avslår Oranges ansökan.

Post- och telestyrelsen avvisar Vodafones begäran. Post- och telestyrelsen avvisar Hi3G:s begäran. Post- och telestyrelsen avslår Oranges ansökan. BESLUT HANDLÄGGARE, AVDELNING/ENHET, TELEFON, E-POST Hans Brändström Telefrågor 08-678 55 97 hans.brandstrom@pts.se DATUM VÅR REFERENS 2003-04-23 03-2918 Orange Sverige AB att. Pontus Nylander Stora Varvsgatan

Läs mer

Telia Operator Business som kommunikationsoperatör ett öppet nät för fastigheten

Telia Operator Business som kommunikationsoperatör ett öppet nät för fastigheten Telia Operator Business som kommunikationsoperatör ett öppet nät för fastigheten Namn Namn Titel Så här ser affärsmodellen ut Slutkund Support Support Support Tjänsteleverantör 1 Tjänsteleverantör 2 Tjänsteleverantör

Läs mer

Vodafone* rapporterar ett resultat före skatt om MSEK 1 887 för räkenskapsåret

Vodafone* rapporterar ett resultat före skatt om MSEK 1 887 för räkenskapsåret Pressmeddelande - Stockholm 30 April 2002 Vodafone* rapporterar ett resultat före skatt om MSEK 1 887 för räkenskapsåret Resultat efter skatt uppgick till MSEK 1 350 150 000 nya kunder i nettoökning Nettoomsättningen

Läs mer

Vindico Group AB (publ)

Vindico Group AB (publ) Sida 1 av 11 Vindico Group AB (publ) DELÅRSRAPPORT FÖR PERIODEN 2016-01-01 2016-03-31 Rapportperioden 2016-01-01 2016-03-31 Koncernens nettoomsättning minskade jämfört med Q1 2015 och uppgick till 1 640

Läs mer

KABE AB > 756,0 (737,3 > 41,7 (45,9). > 4:63 (5:11). > 55,0 (60,7). > 7,3 % (8,2). HALVÅRSRAPPORT JANUARI JUNI

KABE AB > 756,0 (737,3 > 41,7 (45,9). > 4:63 (5:11). > 55,0 (60,7). > 7,3 % (8,2). HALVÅRSRAPPORT JANUARI JUNI KABE AB (publ.) > en uppgick till 756,0 Mkr (737,3 Mkr). > Resultat efter skatt uppgick tilll 41,7 Mkr (45,9). > Resultat per aktie var 4:63 (5:11). > Rörelseresultatet uppgick till 55,0 Mkr (60,7). >

Läs mer

Handelsbanken Capital Markets

Handelsbanken Capital Markets Handelsbanken köpwarrant TeliaSonera AB aktie Lösenpris: EUR 5 Slutdag: 29.5.2006 Handelsbanken Capital Markets Warrantspecifika villkor 19.8.2004 Dessa warrantspecifika villkor utgör tillsammans med de

Läs mer

Omsättningen för 2008 uppgick till 12,4 MSEK (12,1) och resultatet blev -5,1 MSEK (-1,0).

Omsättningen för 2008 uppgick till 12,4 MSEK (12,1) och resultatet blev -5,1 MSEK (-1,0). 2009-02-27, Free2move Holding AB Bokslutskommunike för 2008 Försäljning och resultat för koncernen Omsättningen för 2008 uppgick till 12,4 MSEK (12,1) och resultatet blev -5,1 MSEK (-1,0). Sammanfattning

Läs mer

BREDBANDSSKOLA. Digital Agenda Västmanland Tillgänglighet Till Hållbar IT Erbjuder: Från skoj och ploj till samhällsnytta. med Patrik Forsström

BREDBANDSSKOLA. Digital Agenda Västmanland Tillgänglighet Till Hållbar IT Erbjuder: Från skoj och ploj till samhällsnytta. med Patrik Forsström 1 Styrgruppsmöte 4:e sep Digital Agenda Västmanland Tillgänglighet Till Hållbar IT Erbjuder: BREDBANDSSKOLA Från skoj och ploj till samhällsnytta med Patrik Forsström Mälarenergi Ett tidsperspektiv på

Läs mer

VIKTEN AV ETT ÖPPET NÄT OCH FORTSATT FIBERUTBYGGNAD. Mikael Ek VD

VIKTEN AV ETT ÖPPET NÄT OCH FORTSATT FIBERUTBYGGNAD. Mikael Ek VD VIKTEN AV ETT ÖPPET NÄT OCH FORTSATT FIBERUTBYGGNAD Mikael Ek VD Vad gör SSNf? Utveckling Standardisering Möten Svenska Stadsnätsföreningen är en bransch och Informationsspridning intresseorganisation

Läs mer

Arbete med mobiltäckning var är vi idag?

Arbete med mobiltäckning var är vi idag? Arbete med mobiltäckning var är vi idag? Jonas Wessel Anna Wikström PTS Post- och telestyrelsen Rättigheter Nya täckningskartor Två år med täckningsfrågan 11-punktslistan & 800 MHz Rätt till telefoni?

Läs mer

Svensk telekommarknad första halvåret 2018

Svensk telekommarknad första halvåret 2018 PROMEMORIA Datum Vår referens Sida 2018-11-13 Dnr: 18-7901 1(13) Avdelningen för samhällsfrågor Karin Fransén 08-678 5781, 073-644 57 81 karin.fransen@pts.se Svensk telekommarknad första halvåret 2018

Läs mer

För perioden 1 januari 30 september, 1999 Net Insight AB (publ), org nr. 556533-4397

För perioden 1 januari 30 september, 1999 Net Insight AB (publ), org nr. 556533-4397 DELÅRSRAPPORT För perioden 1 januari 30 september, 1999 Net Insight AB (publ), org nr. 556533-4397 VIKTIGA HÄNDELSER UNDER TREDJE KVARTALET Net Insight har sålt stadsnätsväxlar till Vasa Läns Telefon.

Läs mer

Kvartalsrapport 1 juli - 30 september 2015

Kvartalsrapport 1 juli - 30 september 2015 Kvartalsrapport 1 juli - 30 september 2015 DELÅRSRAPPORT 30 SEPTEMBER 2015 KONCERNEN I KORTHET Nettoomsättning för Moderbolaget Q3 1 830kSEK (2 693kSEK) Nettoomsättning för Koncernen Q3 2 728kSEK (3 617kSEK)

Läs mer

uppcom. i samarbete med

uppcom. i samarbete med Välkomna Peter Eklund - Wexnet Anette Larsson - UppCom Åke Johansson - UppCom Bill Johansson ElTel - Entreprenör UppCom Redan 2002 påbörjades utbyggnaden av det öppna fibernätet av Uppvidinge kommun. UppCom

Läs mer

Kommunikation i hela landet ökad fiberutbyggnad och bättre mobiltäckning

Kommunikation i hela landet ökad fiberutbyggnad och bättre mobiltäckning Enskild motion Motion till riksdagen 2016/17:1119 av Anette Åkesson m.fl. (M) Kommunikation i hela landet ökad fiberutbyggnad och bättre mobiltäckning Förslag till riksdagsbeslut 1. Riksdagen ställer sig

Läs mer

Telia Operator Business som KommunikationsOperatör ett öppet nät för fastigheten 08-504 635 38 08-504 544 06

Telia Operator Business som KommunikationsOperatör ett öppet nät för fastigheten 08-504 635 38 08-504 544 06 Telia Operator Business som KommunikationsOperatör ett öppet nät för fastigheten Thomas Berggren Regionansvarig säljare Thomas.j.berggren@teliasonera.com Linda Saltin Regionansvarig säljare Linda.Saltin@teliasonera.com

Läs mer

Svensk telekommarknad första halvåret 2018

Svensk telekommarknad första halvåret 2018 PROMEMORIA Datum Vår referens Sida 2018-11-13 18-7901 1(13) Avdelningen för samhällsfrågor Karin Fransén 08-678 5781, 073-644 57 81 karin.fransen@pts.se Svensk telekommarknad första halvåret 2018 Ett urval

Läs mer

LUNDS ENERGI ÖPPET STADSNÄT

LUNDS ENERGI ÖPPET STADSNÄT LUNDS ENERGI ÖPPET STADSNÄT Jenny Emanuelsson Kraftringen Service AB 2008-10-09 Entreprenadbolaget inom Lunds Energikoncernen. Elkraft Belysning Värme/kyla/gas IT-kommunikation Affärsutveckling, byggnation

Läs mer

Nordisk Mobiltelefon Sverige AB:s konkursbo, 556684-6340. Lagrummet december nr 1580 AB, 556773-3091, under namnbyte till AINMT Sverige AB

Nordisk Mobiltelefon Sverige AB:s konkursbo, 556684-6340. Lagrummet december nr 1580 AB, 556773-3091, under namnbyte till AINMT Sverige AB BESLUT 1(4) Datum Vår referens Aktbilaga 2009-03-11 Dnr: 09-2097/18 4 Spektrummarknadsavdelningen Per G. Andersson 08 678 57 73 per.g.andersson@pts.se Nordisk Mobiltelefon Sverige AB:s konkursbo Lagrummet

Läs mer

Datum: 2014-08-18. Bredbandsstrategi för Storfors kommun

Datum: 2014-08-18. Bredbandsstrategi för Storfors kommun Datum: 2014-08-18 Bredbandsstrategi för Storfors kommun 1. Inledning Allmän bakgrund till Bredbandsstrategi Storfors kommun. Betydelsen av IT, Internet och bredband för utvecklingen av ett hållbart samhälle

Läs mer

Kvartalsrapport i Mobile Loyalty Holding AB för april juni 2016.

Kvartalsrapport i Mobile Loyalty Holding AB för april juni 2016. Delårsrapport januari- juni, Kvartalsrapport i Mobile Loyalty Holding AB för april juni. Malmö, 15 augusti - Mobile Loyalty, (AktieTorget "MOBI") ("Bolaget") meddelar idag kvartalsrapport för perioden

Läs mer

Kvartalsrapport i Mobile Loyalty Holding AB för juli september 2016.

Kvartalsrapport i Mobile Loyalty Holding AB för juli september 2016. Delårsrapport januari- september, Kvartalsrapport i Mobile Loyalty Holding AB för juli september. Malmö, 31 oktober - Mobile Loyalty, (AktieTorget "MOBI") ("Bolaget") meddelar idag kvartalsrapport för

Läs mer

Aktiespararna Trollhättan 13 mars 2013

Aktiespararna Trollhättan 13 mars 2013 Aktiespararna Trollhättan 13 mars 213 Fredrik Johansson Investerarrelationer TeliaSonera har drygt 55 aktieägare År 2 utförsäljning och börsnotering År 22 samgående med finska Sonera År 27 lanseras Triple-play

Läs mer

Torsby kommuns bredbandsstrategi

Torsby kommuns bredbandsstrategi Datum 2012-05-15 Torsby kommuns bredbandsstrategi Peter Lannge IT-chef Besöksadress Nya Torget 8, Torsby Torsby kommun 20. IT-avdelningen 685 80 Torsby 0560-160 56 direkt 070-630 22 34 mobil 0560-160 00

Läs mer

InfoCast AB (publ) Delårsrapport januari - september 1999

InfoCast AB (publ) Delårsrapport januari - september 1999 1 InfoCast AB (publ) Delårsrapport januari - september 1999 Koncernens nettoomsättning uppgick under perioden till 9,3 MSEK (16,7), en minskning med 44 % jämfört med samma period 1998. Koncernens resultatet

Läs mer

Konsumentklagomål på telefoni och bredband. Kvartalsrapport april - juni 2016

Konsumentklagomål på telefoni och bredband. Kvartalsrapport april - juni 2016 Konsumentklagomål på telefoni och bredband Kvartalsrapport april - juni 2016 Författare: Anna Wikström, Chef för enheten för konsumenträttigheter Post- och telestyrelsen Box 5398 102 49 Stockholm 08-678

Läs mer

uppcom. i samarbete med

uppcom. i samarbete med Välkomna Peter Eklund - Wexnet Anette Larsson - UppCom Åke Johansson - UppCom Bill Johansson ElTel - Entreprenör UppCom Redan 2002 påbörjades utbyggnaden av det öppna fibernätet i Uppvidinge kommun. UppCom

Läs mer

8 goda skäl att välja Karlskronas stadsnät

8 goda skäl att välja Karlskronas stadsnät 8 goda skäl att välja Karlskronas stadsnät Vårt ansvar en fungerande vardag för dig Stadsnätet är ett fiberoptiskt kommunikationsnät i Karlskrona kommun. Via en och samma anslutning kan du välja mellan

Läs mer

Post/betaltjänster och telefoni/bredband med ett landsbygdsperspektiv

Post/betaltjänster och telefoni/bredband med ett landsbygdsperspektiv Post/betaltjänster och telefoni/bredband med ett landsbygdsperspektiv Sten Selander, PTS och Urban Landmark, PTS 5 december 2013 Post- och telestyrelsen PTS arbete med post- och betaltjänster i landsbygd

Läs mer

Delårsrapport 1 januari 30 juni 2006 Svensk Internetrekrytering AB (publ)

Delårsrapport 1 januari 30 juni 2006 Svensk Internetrekrytering AB (publ) Delårsrapport 1 januari 30 juni 2006 Svensk Internetrekrytering AB (publ) Januari juni 2006 jämfört med samma period 2005 Stark kundtillväxt och förstärkt position på den svenska marknaden. Den norska

Läs mer

Seamless Delårsrapport januari-mars 2007

Seamless Delårsrapport januari-mars 2007 Seamless Delårsrapport januari-mars 2007 Seamless Distribution AB (publ) Dalagatan 100, 113 43 Stockholm Telefon: 08-564 878 00 www.seamless.se Organisationsnummer: 556610-2660 JANUARI TILL MARS 2007 3

Läs mer

Delårsrapport för. Challenger Mobile AB (publ) till

Delårsrapport för. Challenger Mobile AB (publ) till Delårsrapport för Challenger Mobile AB (publ) 556671-3607 2019-01-01 till 2019-03-31 Challenger Mobile är en svensk teknikkoncern inom kommunikation, som erbjuder en helhetslösning för IP baserade mobiltelefonitjänster.

Läs mer

Nettoresultatet uppgick till - 1 076 KSEK. Resultat per aktie före och efter utspädning uppgick till -0,19 SEK.

Nettoresultatet uppgick till - 1 076 KSEK. Resultat per aktie före och efter utspädning uppgick till -0,19 SEK. Delårsrapport Januari-mars 2008 Nettoomsättningen uppgick till 26 498 (4 327) KSEK. De löpande telefoniintäkterna uppgick till 9 662 (4 157) KSEK och Internetintäkter till 16 590 (0) KSEK. Rörelseresultatet

Läs mer

Nu skapar vi nya värden människor emellan. Årsredovisning 1999

Nu skapar vi nya värden människor emellan. Årsredovisning 1999 Nu skapar vi nya värden människor emellan Årsredovisning 1999 1999 i korthet 1999 var ett både framgångsrikt och dramatiskt år i Telias historia. Det operativa resultatet uppgick till 6 727 MSEK, en ökning

Läs mer

Dialogmöte 17 november 2014 Karlskrona. Blekinge Kalmar Kronoberg & Skåne län

Dialogmöte 17 november 2014 Karlskrona. Blekinge Kalmar Kronoberg & Skåne län Dialogmöte 17 november 2014 Karlskrona Blekinge Kalmar Kronoberg & Skåne län Arbete med mobiltäckning Rättigheter, förväntningar och var är vi idag? Christa Ahlenblom Christian Höglund PTS Post- och telestyrelsen

Läs mer

Överlåtelse av tillstånd att använda radiosändare enlig lagen (2003:389) om elektronisk kommunikation; fråga om medgivande.

Överlåtelse av tillstånd att använda radiosändare enlig lagen (2003:389) om elektronisk kommunikation; fråga om medgivande. BESLUT Datum Vår referens Sida 2011-08-15 Dnr: 11-7801 1(13) Spektrumavdelningen Kristian Viidas Telenor Sverige AB Box 4247 116 88 Stockholm Tele2 AB c/o Tele2 Sverige AB, Box 62 164 94 Kista Tele2 Sverige

Läs mer

Kv 3. VBG AB Delå rsrapport januari september 2004. Koncernens omsättning ökade med 13% till 446,2 MSEK (395,3).

Kv 3. VBG AB Delå rsrapport januari september 2004. Koncernens omsättning ökade med 13% till 446,2 MSEK (395,3). Koncernens omsättning ökade med 13% till 446,2 MSEK (395,3). Koncernens rörelseresultat före omstruktureringskostnader ökade med 28% till 41,6 MSEK (32,4). Koncernens resultat före skatt ökade med 13%

Läs mer

New Nordic Healthbrands AB (publ) Sexmånadersrapport januari - juni 2015

New Nordic Healthbrands AB (publ) Sexmånadersrapport januari - juni 2015 New Nordic Healthbrands AB (publ) Sexmånadersrapport januari - juni 2015 SEX MÅNADER 2015 SEX MÅNADER 2014 Q2 2015 Q2 2014 Nettoomsättning, ksek 149 433 136 007 76 486 74 935 Bruttoresultat, ksek 99 545

Läs mer

Datum: 2015-10-08. Bredbandsstrategi för Storfors kommun

Datum: 2015-10-08. Bredbandsstrategi för Storfors kommun Datum: 2015-10-08 Bredbandsstrategi för Storfors kommun 1. Inledning Denna bredbandsstrategi är en revidering av förgående bredbandsstrategi antagen av kommunstyrelsen 2014-09-18. Allmän bakgrund till

Läs mer

Kommittédirektiv. Finansmarknadsråd. Dir. 2006:44. Beslut vid regeringssammanträde den 27 april 2006.

Kommittédirektiv. Finansmarknadsråd. Dir. 2006:44. Beslut vid regeringssammanträde den 27 april 2006. Kommittédirektiv Finansmarknadsråd Dir. 2006:44 Beslut vid regeringssammanträde den 27 april 2006. Sammanfattning av uppdraget Ett råd bestående av ledamöter - kunniga i finansmarknadsfrågor - från akademi,

Läs mer

Klart du ska välja. bredband via fiber

Klart du ska välja. bredband via fiber Klart du ska välja bredband via fiber Gör dig redo för framtiden När du väljer bredband via Skellefteå Krafts fibernät blir ditt liv bra mycket enklare och roligare. Koppla upp hur många skärmar och apparater

Läs mer

Vad kostar det att fibrera Sverige?

Vad kostar det att fibrera Sverige? Vad kostar det att fibrera Sverige? Håkan Cavenius Luleå 19 mars 2014 Vår uppgift Att kunna presentera en analys som uppskattar kostnaderna för att bygga accessfiber till 80, 90 samt 100% av hushållen

Läs mer

PERSPEKTIV. Vår fiber ger ett bättre läge. Vårt engagemang gör skillnad

PERSPEKTIV. Vår fiber ger ett bättre läge. Vårt engagemang gör skillnad Vår fiber ger ett bättre läge Vårt engagemang gör skillnad FIBERNÄT FRÅN SVENSKA STADSNÄT PERSPEKTIV Svenska Stadsnät Perspektiv erbjuder fiberanslutning till dig som vill ha ett snabbt, framtidssäkert

Läs mer

Bokslutskommuniké 2008/09

Bokslutskommuniké 2008/09 Bokslutskommuniké 2008/09 13 maj 2009 Jörgen Wigh, VD och koncernchef Niklas Enmark, vvd och finansdirektör Lagercrantz idag Värdeskapande teknikhandelsföretag med marknadsledande positioner i nischer

Läs mer