Verksamhetsplan 2012

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhetsplan 2012"

Transkript

1 Älvsjö AIK FF F97 Verksamhetsplan 2012 ÄLVSJÖ AIK FF F97 - VERKSAMHETSPLAN (8)

2 Så mycket fotboll som möjligt! Vår överordnade målsättning med Älvsjö AIK FF F97 är att få så många tjejer som möjligt att spela fotboll så länge som möjligt. Mycket fotboll innebär att man skapar goda motionsvanor och lagspelsfostran som man har nytta av i alla lägen i livet. Men ingen säsong får bli en grå och glädjelös transport- och uppbyggnadssträcka. För att effekten ska blir bestående är det också nödvändigt att hela tiden skapa nya fina fotbollsminnen. Gör vi det tillräckligt bra kommer vi också att bidra till att på allvar återinsätta Älvsjö på fotbollskartan, speciellt när det gäller flick- och damfotboll. Vi kommer då automatiskt också så småningom att kunna förse klubbens representationslag med egna produkter. Anna-Karin Ullberg Henrik Surell Jan Rönnberg John Peterson Sammanfattning... 3 Det här ska vi göra!... 4 En seriös och fokuserad satsning... 5 Så blir vi ännu bättre i år... 6 Hur behålla känslan?... 7 Det här är våra säsonger ÄLVSJÖ AIK FF F97 - VERKSAMHETSPLAN (8)

3 Sammanfattning Överordnad målsättning Få så många tjejer som möjligt att spela fotboll så länge som möjligt Positionering Topp-5 söder om stan avseende både bredd och topp i fotbollsårsklassen Flickor 97 Spelidé Spela sevärd, snabb, fantasifull, passningsbaserad situationsanpassad fotboll på hela planen Huvudaktiviteter 2012 Upptaktsläger Sanktan F15-2 och F15-3 Sommarcup (Gothia/Dana) Mål för 2012 Topp-3 i både F15-2 och F15-3 Kritiska framgångsfaktorer spelare 2 målvakter Föräldraengagemang Stöd från föreningen Externtränarstöd Kontinuitet i lagandan Fortsatt roligt ÄLVSJÖ AIK FF F97 - VERKSAMHETSPLAN (8)

4 Det här ska vi göra! Vi vill vara topp-5 söder om stan avseende både bredd och topp i fotbollsårsklassen Flickor 97. Vi ska vara ett naturligt val för boende i Älvsjö med närliggande stadsdelar och kommuner. För att vara en brett attraktiv klubb måste vi kunna erbjuda utveckling på flera nivåer. För vår del innebär det för spelåret 2012 att vi har ett lag i F15-2 och ett i F15-3 i Sankt Erikscupen. Med ett brett material får vi kontinuerligt god tillgång till spelare och en sund konkurrens om platserna i förstalaget. Vårt mål är att komma topp-3 i både F15-2 och F15-3 I Sanktan har vi alltså ett A-lag och ett B-lag som löpande definieras beroende på aktuell spelstyrka. I andra sammanhang kan vi välja att spela med jämna lag eller A- och B-lag beroende på vad vi vill uppnå med respektive aktivitet. Genom att bibehålla förstklassig topp och bredd vill vi också bidra till fortsatta höjning av klubbens status som helhet. Förhoppningen är att vi inom ett par år kan förse såväl föreningens damjunior- som damseniorlag med spelare. Vår spelidé är att Spela sevärd, snabb, fantasifull, passningsbaserad situationsanpassad fotboll på hela planen Vi ska också bli kända för vårt fina och prydliga uppträdande mot varandra, motståndare, publik och domare. ÄLVSJÖ AIK FF F97 - VERKSAMHETSPLAN (8)

5 En seriös och fokuserad satsning Fotboll med den ambitiösa nivå och bredd vi vill fortsätta ha kräver en bra sammanhållen och dedikerad trupp med stark lagmoral. Det kommer att förväntas fullt fotbollsfokus från spelare och föräldrar, speciellt under Sanktansäsongerna. Är man verksam i andra idrotter uppmuntrar vi det, om det inte menligt inverkar på träning och match inom fotbollen. Ett klimat som präglas av trygghet, stolthet, glädje och vilja att ständigt lära är helt centralt och en av ledarnas huvuduppgifter. Ett av sätten att bygga det är att skriva djupa och omfattande referat, som förhoppningsvis tillför något även till andra lag i klubben. Vår organisation består primärt av 3 tränare, 1 lagledare, 1 kassör och 1 webbansvarig med gängse ansvar. Samtliga dessa är föräldrar i träningsgruppen. På träningarna är 2-3 tränare närvarande (vid fys- och löpträning 1-2). Vid varje tillfälle finns en huvudansvarig tränare som planerar och utvärderar träningen. Även vid match är 2-3 tränare närvarande och eventuellt lagledaren. När behov uppstår (material, läger o s v) formerar träningsgruppens föräldrar tillfälliga arbetsgrupper. Älvsjö AIK som miljö, med tillgång till bra tränare, träningstider, akademiinitiativ, specialträning och utbyte med andra lag i både tränings- och matchsammanhang är ytterligare en viktig grundpelare. Ekonomin baseras på självkostnadsprincipen. Vid turneringar och läger betalar man sin andel. Alla spelare köper eget matchställ (med hemma- och bortatröja) och representationsoverall. Övriga träningskläder och motsvarande i klubbkollektionen är frivilliga. En gemensam kassa upprätthålls för gemensamma utgifter (förband, tränings- och matchmateriel, gruppaktiviteter och motsvarande). Huvudsaklig informationskanal är hemsidan på Sportnik med dess mejlfunktioner. Gällande information definieras alltid av hemsidan, och det är allas egna ansvar att uppmärksamma den. Riktlinjerna avseende principer, informationskanaler och hur vi agerar i samband med träning och match som fastslogs inför 2010 och reviderades inför 2011 gäller fortfarande. De är den yttersta förutsättningen för att tillämpa konsekvens och rättvisa. ÄLVSJÖ AIK FF F97 - VERKSAMHETSPLAN (8)

6 Så blir vi ännu bättre i år Under det andra elvamannaåret gjordes stora framsteg inom spelförståelsen hos laget och individen. Alla är nu också bekväma med rakt såväl som med med diamantmittfält och Gradvisa tekniska och fysiska framsteg har gjort att närkampsspel och speltempo har förbättrats avsevärt. Uppträdande i lagdel och position har också blivit mer tydligt och konsekvent. Den stora utvecklingen får vi i matchutbyte med så många andra klubbar som möjligt i tävlingslikväl som träningsmatcher. Vi hoppas att även fortsättningsvis få möjlighet att växa genom att få delta i träningar och matcher med äldre flicklag i F16-18-serien. Ett led i att utveckla spelförståelse och inte minst domarens situation var att ge hela truppen den första domarutbildningen under förra året. Nyttigt och utvecklande vore också att få våra tjejer att leda träningar för yngre årsklasser, något som kommer att uppmuntras av föreningen. Träningen kommer vid behov att nivåindelas vid vissa övningar och extra träningstillfällen läggs till för att maximera alla spelares utveckling. Begreppen A-lag och B-lag har nu tillämpats under ett år, och toppning under matcher är naturliga inslag. A- och B-lag (typiskt i division 2 respektive 3) tas helt förutsättningslöst ut omgång för omgång. Målsättningen är att alla skall spela minst en match i veckan under tävlingssäsong om man inte har förhinder. Den uppbyggda konditionsnivån skall bibehållas och utvecklas. Det tunga försäsongsarbetet de senaste två åren var bra investeringar. Vi fortsätter också envist arbetet med löpteknik, accelerationssnabbhet och toppfart, och ökar inslaget av fysträning med fokus på bålstyrka, benstyrka, koordination och balans. Vårt arbete under 2011 med skadeförebyggande övningar, speciellt inriktat mot knän, har varit framgångsrikt och fortsätter. Vi fortsätter nötandet på grundtekniken, speciellt mot rena och kontrollerade förstaberöringar. Vi ökar inslaget av en-mot-en-övningar för att få större inslag av utmaning. Vi fortsätter också utvecklingen av avslutsspelet i straffområdet. Sist men inte minst kommer fortsatt uppbyggnad av självförtroende och bestämdhet individuellt såväl som kollektivt. Det vill vi uppnå genom att i varje läge skapa de positiva bilderna av framgång på träning och match. ÄLVSJÖ AIK FF F97 - VERKSAMHETSPLAN (8)

7 Hur behålla känslan? Vi vill bibehålla både volym och kvalitet i verksamheten, men också tryggheten, stoltheten, glädjen och viljan att ständigt lära. För det behövs till att börja med tillräckligt många ledare och kontinuitet i ledarskapet. Det har vi säkrat för Nödvändigt är också att vi får fortsatt bra stöd från föreningen, exempelvis när det gäller tilldelning av träningstider och stöd från externa tränare. Minst lika viktigt är ett tillräckligt stort spelarmaterial, det vill säga motsvarande två elvamannalag med marginal (30-34 spelare). Vi kommer även fortsättningsvis att vara en enda träningsgrupp för sund platskonkurrens och tålighet mot sjukdom, skador, annan tillfällig frånvaro och avhopp. Vår ambition på målvaktssidan är att ha minst tre möjliga målvakter, varav två dedikerade för målvaktsspel. Vi kommer kontinuerligt att behöva komplettera truppen, men nybörjare kommer inte att tas in i träningsgruppen. Den prioriteringen görs för att kunna uppfylla våra målsättningar. Däremot kommer intresserade tjejer med fotbollsbakgrund i mån av plats att erbjudas provträning. Ser vi att de har förutsättningar att passa in spelstyrkemässigt, attitydmässigt och socialt erbjuds de plats. Det vanligaste skälet till avhopp har varit att man valt att fokusera på andra idrotter. På den högstanivå vi nu håller börjar också föreningar med större resurser och mer elitbetonad satsning att försöka attrahera och värva enskilda spelare. Samtidigt finns det mycket i den här åldern som drar bort från idrotten helt och hållet, och det är naturligtvis betydligt mindre önskvärt. Vi har under det gångna året sett att skadeproblem har skapat ofrivilliga speluppehåll och till och med att man slutar med fotbollen. Det är väl dokumenterat att speciellt knäproblem, i regel långvariga men övergående, är mycket vanliga bland flickor i de här tillväxtåren. Inte minst gäller det i fotbollssammanhang. Skadeförebyggande övningar, speciellt när det gäller knän, kommer därför att ingå som en naturlig del av träningen. Självklart innebär åldern också periodiska och icke-periodiska pubertetseffekter, som får tas med i beräkningen. För att behålla känslan och därmed tjejerna följer vi en enkel ledstjärna: Vi ska ha så roligt att ingen slutar Vår allra största tillgång är den laganda vi byggt upp. ÄLVSJÖ AIK FF F97 - VERKSAMHETSPLAN (8)

8 Det här är våra säsonger 2012 Försäsong 9/2-31/3 En fotbollsträning (utomhus), en löpträning (utomhus) och en fysträning (inomhus) i veckan Strötider efter behov (utomhus, inomhus) Träningsmatcher efter behov (utomhus, inomhus) Slutspel Ersan Höstsäsong 21/8-30/10 Tre fotbollsträningar i veckan Sanktan Slutspel Sanktan Vårsäsong 1/4-10/6 Upptaktsläger Tre fotbollsträningar i veckan Sanktan Slutspel Ersan Inomhussäsong 1/11-6/1 Tre fotbollsträningar i veckan ST-Cupen, Stuvsta Indoor och eventuellt ytterligare inomhuscuper Sommarsäsong 10/6-20/8 Två fotbollsträningar i veckan Några träningsfria veckor Gothia Cup 15-21/7 eller Dana Cup (Hjörring) 23-28/7 Säsongsuppehåll 7/1-9/2 Träningsuppehåll Eventuellt inomhuscuper ÄLVSJÖ AIK FF F97 - VERKSAMHETSPLAN (8)

Älvsjö AIK FF F97 Riktlinjer 2011

Älvsjö AIK FF F97 Riktlinjer 2011 Älvsjö AIK FF F97 Riktlinjer 2011 Uppdaterade 2011-02-15 ÄLVSJÖ AIK FF F97 - RIKTLINJER 2011 1 (12) Våra grundprinciper... 3 Truppen... 4 Träningar... 5 Varför ett "A-lag" och ett "B-lag"?... 6 Principer

Läs mer

Riktlinjer för verksamhets- och säsongsplanering

Riktlinjer för verksamhets- och säsongsplanering Till tränare, ledare och föräldragruppsrepresentanter Riktlinjer för verksamhets- och säsongsplanering Inledning Verksamhetsplaneringen är en process där samtliga ledare som ingår i gruppen ska involveras.

Läs mer

1 Förstalag. 2 Ledarorganisation. 3 Träningsdisposition. 4 Aktiviteter. 5 Verksamhet för 11-manna. 6 Rotationsträning/Uppflyttning

1 Förstalag. 2 Ledarorganisation. 3 Träningsdisposition. 4 Aktiviteter. 5 Verksamhet för 11-manna. 6 Rotationsträning/Uppflyttning Enskede Idrottsklubb POLICY FÖR FÖRSTALAG FLICKOR 13-16 ÅR FÖRSTALAG F13-F16 Målsättningen med policyn är att särskilja förstalagen (lag 1 i varje åldersgrupp) från den övriga policyn för flickor och höja

Läs mer

Den vinröda tråden Näsets SK Nä

Den vinröda tråden Näsets SK Nä Den vinröda tråden Vision och målsättning Vision Näset är en förening för alla som vill träna och spela fotboll. Vi välkomnar både killar och tjejer, så väl barn, ungdom och seniorer, både bredd och topp.

Läs mer

Informationsmöte

Informationsmöte Informationsmöte 19.00-20.00 2014-11-13 Varför starta en ny förening? ü ü ü ü ü ü KUL! Våra barn får fortsätta spela tillsammans Möjlighet att påverka - vi gemensamt skapar vår egen struktur och regler

Läs mer

Fotbollsplan 2015 Skogås-Trångsunds FF F03 Föräldramöte

Fotbollsplan 2015 Skogås-Trångsunds FF F03 Föräldramöte Fotbollsplan 2015 Skogås-Trångsunds FF F03 Föräldramöte 2015-03-03 1 LAGET 23 tjejer 6 Tränare, en lagledare, en kassör/materialare 2st 9-mannalag 2015 (Svår och Lätt serie) MÅLSÄTTNING Vi ska ha kul tillsammans

Läs mer

STYRDOKUMENT FÖR LUND GIANTS D 2 (U 9)

STYRDOKUMENT FÖR LUND GIANTS D 2 (U 9) STYRDOKUMENT FÖR LUND GIANTS D 2 (U 9) Målsättningen är att öka intresset för sporten bland spelarna och deras familjer. I Lund Giants D 2 spelar vi knattehockey med fokus på glädje och gemenskap. Verksamheten

Läs mer

Välkommen till Haverdal IF

Välkommen till Haverdal IF Välkommen till Haverdal IF Riktlinjer för ungdomsverksamheten Våra riktlinjer är en del i vår strävan att vara tydliga med vad vi vill från föreningen, men ska också vara ett stöd för dig som ledare, förälder

Läs mer

FLICKOR 01. Riktlinjer

FLICKOR 01. Riktlinjer Riktlinjer FLICKOR 01 2014 Grunden till detta dokument är Järla IF FKs policydokument Röda Tråden. Med detta dokument vill vi tränare och ledare förtydliga vad det innebär för oss i flickor födda 2001.

Läs mer

FLICKOR 01. Riktlinjer

FLICKOR 01. Riktlinjer Riktlinjer FLICKOR 01 2015 Grunden till detta dokument är Järla IF FKs policydokument Röda Tråden. Med detta dokument vill vi tränare och ledare förtydliga vad det innebär för oss i flickor födda 2001.

Läs mer

Karlskrona AIF barn- och ungdomspolicy

Karlskrona AIF barn- och ungdomspolicy Sida 1 (8) Karlskrona AIF barn- och ungdomspolicy gemensamma värdegrunder för såväl lagledare, tränare, föräldrar, barn och ungdomar Sida 2 (8) Barns och ungdomars fotbollsspel bygger på att - de ska ha

Läs mer

Föräldramöte NYA IF Brommapojkarna F03-2

Föräldramöte NYA IF Brommapojkarna F03-2 Föräldramöte 180115 NYA IF Brommapojkarna F03-2 Dagordning Nya IF Brommapojkarna F03-2 HT 2017 - vad gjorde vi? Spelarstatistik 2017 Seriespel, cuper & lagaktiviteter 2018 Utbildningsplan Modell för uttagning

Läs mer

Säsongsplanering. Träningsgrupp XX År XXXX

Säsongsplanering. Träningsgrupp XX År XXXX Säsongsplanering Träningsgrupp XX År XXXX 1. Värdegrund Vi är en förening som är öppen för alla Vi står för alla individers lika värde Vi verkar för öppenhet i vår verksamhet Vi verkar både för gemensam

Läs mer

Planeringsdokument 2015. Till: Föräldrarna Bjärreds IF P-04. Från: Tränarna Bjärreds IF P-04. Datum: April 2015

Planeringsdokument 2015. Till: Föräldrarna Bjärreds IF P-04. Från: Tränarna Bjärreds IF P-04. Datum: April 2015 Planeringsdokument 2015 Till: Föräldrarna Bjärreds IF P-04 Från: Tränarna Bjärreds IF P-04 Datum: April 2015 Innehåll Inledning... 2 Föräldrarnas medverkan och ansvar... 3 Laguttagning... 3 Cuper/turneringar...

Läs mer

POJKAR & FLICKOR ÅR

POJKAR & FLICKOR ÅR POJKAR & FLICKOR 13-15 ÅR En Guide för dig som Ledare - Kalender - Träning / Cup - Coachning Version April 2009 KALENDER Tränings kalender, Våren som PF 13 15 Två tre träningstillfällen per vecka, med

Läs mer

Börje UFO Spelarutbildningsplan

Börje UFO Spelarutbildningsplan Börje UFO Spelarutbildningsplan Alla barn och ungdomar i Börje med omnejd ska ges chansen att spela fotboll. Fotbollen ska vara rolig och utvecklande, oavsett ålder och kunskapsnivå. Fotbollslek, 6 år

Läs mer

POJKAR & FLICKOR 9ÅR P9 och F9

POJKAR & FLICKOR 9ÅR P9 och F9 POJKAR & FLICKOR 9ÅR P9 och F9 En Guide för dig som tränare - Kalender - Träning / Cup - Coachning Version April 2009 KALENDER Tränings kalender, Våren som P9 / F9 En till två träningstillfällen per vecka,

Läs mer

ÅRSPLAN SÄSONGEN 2014

ÅRSPLAN SÄSONGEN 2014 Instruktioner för hur vi gör och implementerar en årsplan Alla lag i FC Djursholm gör en årsplan in för nästa säsong. Förslag på innehåll i planen görs av tränare och lagledare utifrån de riktlinjer som

Läs mer

Föreningen för hela familjen!

Föreningen för hela familjen! Föreningen för hela familjen! Värdegrund Harrie FF är en förening som drivs av humanistisk människosyn. Det innebär att alla individer ges möjlighet att vara delaktiga i verksamheten utifrån sina förutsättningar.

Läs mer

TINGSRYDS FOTBOLLSFÖRENINGS SPELARUTBILDNING UNGDOMSSEKTIONEN. Reviderad

TINGSRYDS FOTBOLLSFÖRENINGS SPELARUTBILDNING UNGDOMSSEKTIONEN. Reviderad TINGSRYDS FOTBOLLSFÖRENINGS SPELARUTBILDNING UNGDOMSSEKTIONEN Reviderad 20070201 Det här vill vi i TFF:s ungdomssektion Att skapa vi-känsla inom Tingsryds FF. Att ge barnen en social och fysisk träning.

Läs mer

Älvsjö AIK Ungdomsfotbolls Policy

Älvsjö AIK Ungdomsfotbolls Policy 1 (5) Älvsjö AIK Ungdomsfotbolls Policy 2007 Vision: Med bredden nå toppen Älvsjö AIK har ett stort upptagningsområde och vår idrottsplats ett centralt läge. Tack vare det har vi god tillströmning av barn

Läs mer

Åsele IK:s Ishockeypolicy

Åsele IK:s Ishockeypolicy Åsele IK:s Ishockeypolicy Vår policy ska vara en vägledning för alla ledare inom vår verksamhet och en information till föräldrar, spelare, kommunen, sponsorer och andra intresserade om hur vi vill driva

Läs mer

NIVÅINDELNING TÄBY BASKET

NIVÅINDELNING TÄBY BASKET NIVÅINDELNING TÄBY BASKET 2017-02-21 Nivåindelning vid tränings- och matchtillfällen inom laget Målgrupp Målgruppen för detta dokument är klubbens ledare, föräldrar samt styrelsen i Täby basket. Bakgrund

Läs mer

Säsongsplanering. P-05: Träningsgrupp 1 & 2 År 2016

Säsongsplanering. P-05: Träningsgrupp 1 & 2 År 2016 Säsongsplanering P-05: Träningsgrupp 1 & 2 År 2016 1. Värdegrund Vi är en förening som är öppen för alla Vi står för alla individers lika värde Vi verkar för öppenhet i vår verksamhet Vi verkar både för

Läs mer

Riktlinjer för verksamhets- och säsongsplanering (Reviderad 2013-11-19)

Riktlinjer för verksamhets- och säsongsplanering (Reviderad 2013-11-19) 2014 Riktlinjer för verksamhets- och säsongsplanering (Reviderad 2013-11-19) Inledning Verksamhetsplanen tas fram av respektive chefstränare/samordnande tränare i samråd med lagens tränare, ledare och

Läs mer

IF LÖDDE MODELLEN Den gula tråden

IF LÖDDE MODELLEN Den gula tråden IF LÖDDE MODELLEN Den gula tråden IF Lödde skall verka för att ledare och spelare skall utveckla en stark känsla för föreningen, det som man i dagligt tal kallar klubbkänsla. Detta innebär att man skall

Läs mer

5 6 år. 7-8 år. Få information varför man gör de olika övningarna

5 6 år. 7-8 år. Få information varför man gör de olika övningarna 5 6 år Målsättningen med denna åldersgrupp är att det skall vara mycket teknikträning på ett leksamt sätt. Betoning på att bli vän med bollen, övningar med mycket bollkontakt. Införa begreppet uppvärmning.

Läs mer

Den Blå tråden. Annebergs IF:s Ungdomssektion

Den Blå tråden. Annebergs IF:s Ungdomssektion 2011 DenBlåtråden AnnebergsIF:sUngdomssektion DenBlåtrådenskallvareenhjälpochvägledningförledare,spelareoch föräldrarihurlageniannebergsif:sungdomssektionspelarfotboll. DenBlåtrådenförAnnebergsIF:sUngdomssektion

Läs mer

Policy Barn & ungdom t o m 15 år UNGDOM

Policy Barn & ungdom t o m 15 år UNGDOM Policy Barn & ungdom t o m 15 år UNGDOM 2016 10 05 Policy Tävling barn och ungdom Föreningskrav Tränare och spelare är med i en förening. Tränare ska agera som ett föredöme inför sina spelare och omgivning

Läs mer

UTBILDNINGSMALL Ungdom Mål och metoder per åldersgrupp

UTBILDNINGSMALL Ungdom Mål och metoder per åldersgrupp UTBILDNINGSMALL Ungdom Mål och metoder per åldersgrupp 6-9 år Lek med boll, från 8 år 5-manna fotboll MÅL: - Stimulera spelaren till aktivitet genom lek med boll. Tycka fotboll är det roligaste som finns!

Läs mer

Verksamhetplan F06 Helenelund

Verksamhetplan F06 Helenelund Verksamhetplan 2017 F06 Helenelund F06 Helenelund 26 tjejer i laget! Lagledare & Huvudtränare : Harold Tränare: Carina, Joakim, Stefan, Claes Materialansvarig: Stefan Värdegrundansvarig: Joakim Webbansvarig:

Läs mer

IFK Stocksund Flickor 09 Föräldramöte

IFK Stocksund Flickor 09 Föräldramöte IFK Stocksund Flickor 09 Föräldramöte 2018-09-13 18 glada flickor som gillar fotboll Vilka vi Flickor 09 är Flickornas föräldrar som gillar att engagera oss med/ i våra barn Närvarande i kväll.. Agenda

Läs mer

Konkreta riktlinjer för olika åldrar

Konkreta riktlinjer för olika åldrar Konkreta riktlinjer för olika åldrar Inspirerade av Svenska Fotbollsförbundets policies och våra egna erfarenheter följer här Lerums IS riktlinjer för olika åldrar: 6 9 år (3- och 5-mannaspel) Efter fotbollsskolan

Läs mer

Policy. Möjligheternas förening Ope Idrottsförening

Policy. Möjligheternas förening Ope Idrottsförening Policy Möjligheternas förening Ope Idrottsförening POLICY MÖJLIGHETERNAS FÖRENING Kamratskap Trygghet Glädje Gemenskap Fotboll Efter egen förmåga Stärkt självkänsla Lek Inledning Ope IF är en av norrlands

Läs mer

Föräldramöte IF Brommapojkarna F03-2

Föräldramöte IF Brommapojkarna F03-2 Föräldramöte 170315 IF Brommapojkarna F03-2 Dagordning 2016 - vad gjorde vi? Spelarstatistik 2016 Seriespel, cuper & lagaktiviteter 2017 Utbildningsplan Modell för uttagning till match Utmaningar i verksamheten

Läs mer

NIVÅINDELNING I PRAKTIKEN

NIVÅINDELNING I PRAKTIKEN NIVÅINDELNING I PRAKTIKEN Saltsjöbaden fotboll är en breddklubb, inte en elitklubb. Inom ramen för breddfotboll har vi nivåindelning och följer tidsplanen som Svenska Fotbollsförbundet satt upp med nivåindelning

Läs mer

Välkomna till P-02 föräldramöte 10 februari

Välkomna till P-02 föräldramöte 10 februari Välkomna till P-02 föräldramöte 10 februari Agenda 1. Gula tråden 2. Alkohol och drog policy IF Lödde 3. Antal lag och spelidé 4. Förälder vid matcher 5. Utvecklingssamtalen 6. HIF samarbetet 7. Cuper

Läs mer

Ledarguiden IS Halmia Ungdom 4-19 år

Ledarguiden IS Halmia Ungdom 4-19 år Ledarguiden IS Halmia Ungdom 4-19 år 1. Klubbens historia 1907 Idrottssällskapet Halmia bildas den 16 juni. 1912 Halmstad IF besegras med 5-3 1914 Första utländska matchen mot Köpenhamn 1924 IS Halmia

Läs mer

Verksamhetsplan Sollentuna FK F06 Silverdal 2017

Verksamhetsplan Sollentuna FK F06 Silverdal 2017 Verksamhetsplan Sollentuna FK F06 Silverdal 2017 En del av Sollentuna FK F06 Silverdal är en lokal träningsgrupp i Sollentuna FK, med 27 spelare. Det finns fem andra träningsgrupper i klubben, och sammanlagt

Läs mer

HUR VI JOBBAR I IF MÖLNDAL FOTBOLL

HUR VI JOBBAR I IF MÖLNDAL FOTBOLL HUR VI JOBBAR I IF MÖLNDAL FOTBOLL Spelarutbildningsplan 3-manna 6-7 år Skapat: 2013-09-04 Version:2014-09-30 Spelarutbildningsplan IF Mölndals Fotboll I IF Mölndal Fotboll vill vi skapa vinnare. I IF

Läs mer

Blå/Vita tråden - Verksamhetsfilosofi för IFK VÄSTERVIK

Blå/Vita tråden - Verksamhetsfilosofi för IFK VÄSTERVIK Blå/Vita tråden - Verksamhetsfilosofi för IFK VÄSTERVIK IFK Västervik har som målsättning att alla i föreningen ska känna glädje och samhörighet både på och utanför fotbollsplanen. För att vi som tillhör

Läs mer

Bilaga 1 Riktlinjer för ungdomsverksamhet 17 år-äldre

Bilaga 1 Riktlinjer för ungdomsverksamhet 17 år-äldre Bilaga 1 Riktlinjer för ungdomsverksamhet 17 år-äldre Utveckla spelare till representationslaget Innebandyn är den huvudsakliga idrotten Meddela sig vid frånvaro från träning respektive match Hänsyn tas

Läs mer

POLICYDOKUMENT FÖR LEDARE, SPELARE OCH FÖRÄLDRAR I ÄLVSJÖ AIK FF

POLICYDOKUMENT FÖR LEDARE, SPELARE OCH FÖRÄLDRAR I ÄLVSJÖ AIK FF POLICYDOKUMENT FÖR LEDARE, SPELARE OCH FÖRÄLDRAR I ÄLVSJÖ AIK FF Sida 1 av 9 Innehåll Inledning... 3 Värdegrund... 3 Vision... 3 Föreningsmål... 3 Organisationsstruktur... 4 Älvsjö AIK:s synsätt... 4 Engagemangsmodellen...

Läs mer

IFKs värdegrund Inledning:

IFKs värdegrund Inledning: IFKs värdegrund Inledning: Detta dokument har upprättats för att beskriva IFK Mariehamn Fotboll rf ( ungdomsfotboll ) barn och ungdomspolicy. Dokumentet uppdateras årligen före det nya verksamhetsåret

Läs mer

POJKAR & FLICKOR 11ÅR P11 och F11

POJKAR & FLICKOR 11ÅR P11 och F11 POJKAR & FLICKOR 11ÅR P11 och F11 En Guide för dig som Ledare - Kalender - Träning / Cup - Coaching Version April 2009 POJKAR & FLICKOR 11 ÅR KALENDER Tränings kalender, Våren som P11 / F11 SIF rekommenderar

Läs mer

Så många som möjligt, så länge som möjligt, så bra som möjligt!

Så många som möjligt, så länge som möjligt, så bra som möjligt! Så många som möjligt, så länge som möjligt, så bra som möjligt! "Alla som vill ska få vara med och spela fotboll så länge som möjligt oavsett ambitionsnivå" ur boken Fotbollens spela, lek och lär, Idrottslyftet

Läs mer

Karlstads Tennisklubb. Verksamhetsplan

Karlstads Tennisklubb. Verksamhetsplan Karlstads Tennisklubb Verksamhetsplan 2(8) Innehållsförteckning 1. Föreningen... 3 1.1. Vision... 3 1.2. Verksamhetsidé... 3 1.3. Värdegrund... 3 2. Strategi... 4 2.1. Långsiktiga mål... 4 2.2. Kortsiktiga

Läs mer

Fotbollsfilosofi Eskilstuna City FK

Fotbollsfilosofi Eskilstuna City FK Fotbollsfilosofi Eskilstuna City FK För att nå våra målsättningar utvecklar vi och arbetar med en fotbollsfilosofi där viljan att spela underhållande fotboll, ha ett stort bollinnehav, ha ett bra passningsspel

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN SOLLENTUNA FK P-04 TÖJNAN

VERKSAMHETSPLAN SOLLENTUNA FK P-04 TÖJNAN VERKSAMHETSPLAN SOLLENTUNA FK P-04 TÖJNAN VERKSAMHETEN 2015 Vi har under 2015 haft två lag anmälda i St:Erikscupen, ett lag i lättserien och ett i medelserien, vilket gör att vi totalt har spelat 28 seriematcher.

Läs mer

ENKÖPINGS SK U P01. .men vårt långsiktigt mål består dvs vi ska vara bäst i Uppland 2018

ENKÖPINGS SK U P01. .men vårt långsiktigt mål består dvs vi ska vara bäst i Uppland 2018 2014 har inneburit: Ökad träningsmängd från ca 70 (2013) träningar till 115 (2014) Spelat över 70 matcher i två serier Ändrat träningsinnehåll Bra utveckling hos alla spelare Cuper (6 st) Semifinal Global

Läs mer

Föräldramöte 1/5 P08

Föräldramöte 1/5 P08 Föräldramöte 1/5 P08 Agenda - Planering 2016 -Träning -Matcher - Fotbollsförälder i NSK -Viktigt! - Klubben: Arrangemang, Vinröda tråden Laguppställning John Videgren Jakob Stoltze Linda Peterson Katja

Läs mer

Hammarby IF DFF. En förening som satsar både på Topp & Bredd

Hammarby IF DFF. En förening som satsar både på Topp & Bredd Hammarby IF DFF En förening som satsar både på Topp & Bredd Innehållsförteckning - Historik och Fakta - Organisation - Bredd & Elit - Spelar, ledar - och föräldraroller - Fotbollsstegen - Ekonomi - Marknad

Läs mer

F14 säsongen 2014 föräldramöte 25 november

F14 säsongen 2014 föräldramöte 25 november F14 säsongen 2014 föräldramöte 25 november Vår förening FOTBOLLSFAKTA 200 knattar 600 aktiva spelare 39 lag i seriespel 84 träningstillfällen per vecka 2600 träningstillfällen per år 660 matcher i seriespel

Läs mer

Verksamhetsplan 2011 Flickor födda -03 EIK Fotboll

Verksamhetsplan 2011 Flickor födda -03 EIK Fotboll Verksamhetsplan 2011 Flickor födda -03 EIK Fotboll 1 Organisation... 2 2 Träningsgruppens övergripande mål... 2 2.1 Tjejlyftet... 2 3 Aktiviteter... 2 3.1 Säsongsplanering... 2 3.2 Träningsplanering...

Läs mer

Målsättning ideologi för HIK Innebandy

Målsättning ideologi för HIK Innebandy ideologi för HIK Innebandy Policy riktlinjer för ledare, spelare, ungdom, junior I detta dokument framgår riktlinjer för våra lag såsom ledare, aktiva och spelare. Det som står skrivet i dokumentet är

Läs mer

FC Rosengårds fotbollspolicy. Information till ledare

FC Rosengårds fotbollspolicy. Information till ledare FC Rosengårds fotbollspolicy Information till ledare Den bästa fotbollsutbildningen Vi på FC Rosengård är glada att du vill vara ledare i vår klubb. Vår målsättning är att ge barn den bästa fotbollsutbildningen.

Läs mer

Föräldramöte 2013-11-20 Sollentuna FK Vaxmora Pojkar 2003

Föräldramöte 2013-11-20 Sollentuna FK Vaxmora Pojkar 2003 Föräldramöte 2013-11-20 Sollentuna FK Vaxmora Pojkar 2003 Välkomna till P03 - Vaxmora Pelle Brandt med familj Hugo Hall Johansson med familj Jonathan Johansson med familj Albin Hammarström med familj Oscar

Läs mer

Åre SLK Fotboll. Klubben för ALLA! Klubbpolicy

Åre SLK Fotboll. Klubben för ALLA! Klubbpolicy Åre SLK Fotboll Klubben för ALLA! Klubbpolicy Fotboll Att spela fotboll innebär att du är med i världens största idrott. Fotboll spelas över hela världen och själva bollen är kanske världens populäraste

Läs mer

FLICKOR 01. Riktlinjer

FLICKOR 01. Riktlinjer Riktlinjer FLICKOR 01 2013 Grunden till detta dokument är Järla IF FKs policydokument Röda Tråden. Med detta dokument vill vi tränare och ledare förtydliga vad det innebär för oss i flickor födda 2001.

Läs mer

Vi vill att Sportlife Kungälv IBK skall vara den givna klubben för ungdomar som vill spela innebandy i Kungälvs Kommun.

Vi vill att Sportlife Kungälv IBK skall vara den givna klubben för ungdomar som vill spela innebandy i Kungälvs Kommun. Policy & värderingar Sportlife Kungälv IBK Detta vill vi: Vi vill att Sportlife Kungälv IBK skall vara den givna klubben för ungdomar som vill spela innebandy i Kungälvs Kommun. Vi vill att Sportlife Kungälv

Läs mer

Verksamhetsplan 2018

Verksamhetsplan 2018 BAKGRUND. är en träningsgrupp inom SFK som har tränat ihop under se år. 2018 blir det sjunde året som grupp och andra året med 9- mannaspel. Träningsgruppen består, i skrivande stund, av 16 spelare samt

Läs mer

P-01/02/03. Säsongen 2017

P-01/02/03. Säsongen 2017 Säsongen 2017 P03 Föräldramöte 19 januari 2017 Plats: Modohallens caféteria Närvarande barns föräldrar: André, Albin L, Linus E, Linus O, Linus D, Jakob L, Elliot V, Casper N, Alfred J, Emil F, Albin J,

Läs mer

POJKAR & FLICKOR 7-8 ÅR

POJKAR & FLICKOR 7-8 ÅR POJKAR & FLICKOR 7-8 ÅR En Guide för dig som tränare - Kalender - Träning / Cup - Coachning Version April 2009 POJKAR & FLICKOR 7-8ÅR KALENDER Träning Hela året som P7 och F7, tränar man på Saltsjöbadens

Läs mer

Stafsinge IF:S Ungdomssektions Verksamhetsidé

Stafsinge IF:S Ungdomssektions Verksamhetsidé Stafsinge IF:S Ungdomssektions Skall ligga till grund för målsättning, beslut och inriktning av verksamheten. Skall fungera som ett rättesnöre för ledare, tränare och föräldrar. Är framtagen av u-sektionens

Läs mer

Att vara spelare och förälder i Stuvsta IF så många fotbollsspelare som möjligt så länge som möjligt

Att vara spelare och förälder i Stuvsta IF så många fotbollsspelare som möjligt så länge som möjligt Att vara spelare och förälder i Stuvsta IF så många fotbollsspelare som möjligt så länge som möjligt 1 Innehållsförteckning 1. INLEDNING... 3 REVISIONSHISTORIK... 3 SYFTE OCH MÅLGRUPP... 3 DOKUMENTANSVARIG,

Läs mer

Policy och riktlinjer för Nödinge SK Fotboll

Policy och riktlinjer för Nödinge SK Fotboll Policy och riktlinjer för Nödinge SK Fotboll Inledning Dokumentet påvisar NSK Fotboll:s policy och riktlinjer för alla de lag som är aktiva inom klubben, samt tränare/ledare för dessa lag. Syftet är att

Läs mer

Grebbestads Idrottsförening

Grebbestads Idrottsförening Grebbestads Idrottsförening Barn- och Ungdomsfotboll Policy Föräldraguide GIF's Röda Trådar Grebbestads IF www.grebbestadsif.se e-mail: info@grebbestadsif.se Bryggerigatan 15B Tel. 0525-106 63 Bankgiro

Läs mer

Den lilla klubben med det stora hjärtat!

Den lilla klubben med det stora hjärtat! Den lilla klubben med det stora hjärtat! Syfte Syfte med denna ledarguide är att ge riktlinjer och stöd till dem som är berörda av vår verksamhet. Vision Fotboll för alla! Getinge IF:s vision är att ha

Läs mer

ENKÖPINGS SK U P01. Höja ambitionen kontinuerligt enligt ESK Förhållningssätt till matchande mm

ENKÖPINGS SK U P01. Höja ambitionen kontinuerligt enligt ESK Förhållningssätt till matchande mm Föräldramöte 2013-02-12 ENKÖPINGS SK U P01 Målsättning med 2013 o Våra spelare ska bli bäst i Uppland 2018! Vi jobbar långsiktigt, dvs inga snabba toppningar för att nå kortsiktiga resultat. o Utvecklas

Läs mer

Verksamhetsplan säsongen 2017

Verksamhetsplan säsongen 2017 Roslagsbro IF U15 Verksamhetsplan säsongen 2017 1. Inledning Detta dokument är en förklaring som gäller för samtliga spelare, tränare och föräldrar involverade i Roslagsbro IF U15 Syftet med dokumentet

Läs mer

Barn och ungdomsfotbollen

Barn och ungdomsfotbollen Här kan du läsa om vad vi i FC Gute vill med vår verksamhet för våra barn och ungdomar i föreningen. Det är av stor vikt att alla i föreningen känner till detta och att vi arbetar utifrån våra styrdokument.

Läs mer

Verksamhetsplan 2017

Verksamhetsplan 2017 BAKGRUND. är en träningsgrupp inom SFK som har tränat ihop under fem år. 2017 blir det sjätte året som grupp och första året med 9- mannaspel. Träningsgruppen består, i skrivande stund, av 18 spelare.

Läs mer

Barn- och ungdomspolicy

Barn- och ungdomspolicy Barn- och ungdomspolicy Ingarö IF Fotboll 2016-05-10 Ingarö IF Ledningsgruppen Fotboll Barn- och ungdomspolicy Ingarö IF Fotboll Målet för Ingarö IF fotboll är att behålla så många spelare som möjligt,

Läs mer

Här nedan följer en del info och datum som är viktig för både spelare och förälder.

Här nedan följer en del info och datum som är viktig för både spelare och förälder. Sundbybergs IK Fotboll P98 Information till spelar och föräldrar inför säsongen 2012. Hej Spelare och Förälder! Dags för en ny härlig fotbollsäsong med förhoppningsvis goda resultat och glada miner. Ni

Läs mer

1 (5) IFK ÖSTERÅKER P SÄSONGEN 2016

1 (5) IFK ÖSTERÅKER P SÄSONGEN 2016 1 (5) 2015-11-24 1 IFK ÖSTERÅKER P03-1 - SÄSONGEN 2016 2 POLICY IFK Österåkers policy ligger som grund för verksamheten, och den finns tillgänglig på http://www.ifkosteraker.se. 2.1 Målsättning Vår målsättning

Läs mer

Verksamhetsplan säsongen 2018

Verksamhetsplan säsongen 2018 Roslagsbro IF U16 Verksamhetsplan säsongen 2018 1. Inledning Detta dokument är en förklaring som gäller för samtliga spelare, tränare och föräldrar involverade i Roslagsbro IF U16. Syftet med dokumentet

Läs mer

Vår målsättning är och har varit i alla år är att vi vill att killarna skall hålla på med sin idrott så länge som möjligt!

Vår målsättning är och har varit i alla år är att vi vill att killarna skall hålla på med sin idrott så länge som möjligt! LB07 P04 (2018) LB07 som klubb LB07 är idag en av Skånes största fotbollsförening med drygt 1 300 aktiva. Målet är att vi skall vara bland Sveriges bästa utbildnings- och utvecklingsmiljöer för unga spelare.

Läs mer

Riktlinjer för verksamhets- och säsongsplanering. (Reviderad )

Riktlinjer för verksamhets- och säsongsplanering. (Reviderad ) 2018 Riktlinjer för verksamhets- och säsongsplanering (Reviderad 2017-11-16) Inledning Verksamhetsplanen tas fram av respektive lags/gruppers tränare, ledare och föräldraföreningsrepresentanter i samråd

Läs mer

Introduktion Oscar Bjers Styrelseordförande Saltsjöbaden Fotboll

Introduktion Oscar Bjers Styrelseordförande Saltsjöbaden Fotboll Introduktion Oscar Bjers Styrelseordförande Saltsjöbaden Fotboll Ledarmöte Mars 2009 Saltsjöbadens IF Fotbollssektionen Tack för att ni ställer upp! Fotboll Agenda, Fotboll introduktion Målsättning med

Läs mer

Mål för barn- och ungdomslag

Mål för barn- och ungdomslag LEDARPÄRM 2014 Mål för barn- och ungdomslag Kågedalens AIF:s barn- och ungdomsfotboll ska genom välorganiserad verksamhet bereda plats till alla barn och ungdomar som vill spela fotboll. Dessutom stimulera

Läs mer

Den blå linjen. Spånga Hockeys policydokument

Den blå linjen. Spånga Hockeys policydokument Den blå linjen Spånga Hockeys policydokument Verksamhetsidé Spånga Hockeys verksamhetsidé är att som breddförening erbjuda högkvalitativ individuellt inriktad träning, i en välkomnande miljö som präglas

Läs mer

Norralinjen år 2011 Träning 1 gång i veckan och poolspel 3-4 tillfällen. Alla som vill är med och spelar ungefär lika mycket

Norralinjen år 2011 Träning 1 gång i veckan och poolspel 3-4 tillfällen. Alla som vill är med och spelar ungefär lika mycket Norralinjen 2018 5 manna 5 år 2013 Vi startar upp fotbollskul med 5 åringar i April på Fagrabäck konstgräs. Träning 1 gång i veckan och ev ett poolspel. Alla som vill får vara med på matcher. Prioritet

Läs mer

Karlbergs BK. Information till föräldrar och spelare. Varmt välkommen till Karlbergs BK!

Karlbergs BK. Information till föräldrar och spelare. Varmt välkommen till Karlbergs BK! Varmt välkommen till Karlbergs BK! Vasastans och Kungsholmens rödvita stolthet Karlbergs BK (KB) fyller 100 år som förening i år. Därför är det extra roligt att KB under de senaste åren åter har utvecklats

Läs mer

Riktlinjer och kloka ord från förbundsnivå.

Riktlinjer och kloka ord från förbundsnivå. Inledning och bakgrund. Detta är det nya vägledande dokumentet som tillsammans med allmänna riktlinjer för THC ungdomssektion framtagits av Kanslichef, tränare samt ledare inom klubbens ungdomssektion

Läs mer

IK Viljan Strängnäs. Förutsättningar för IK Viljans ungdomsverksamhet

IK Viljan Strängnäs. Förutsättningar för IK Viljans ungdomsverksamhet BLÅ TRÅ DEN IK Viljan Strängnäs Inledning IK Viljan Strängnäs bildades 1914 och är en fotbollsförening i centrala Strängnäs. Föreningens ambition är att ge alla barn och ungdomar som vill möjligheten att

Läs mer

MAKING PLAYERS FOR THE GAME!

MAKING PLAYERS FOR THE GAME! MAKING PLAYERS FOR THE GAME! Andersbergs IBK:s Ungdomsmodell Version: 2008-08-26 (I samverkan med IBK Alba) Underlag för AILU (Andersbergs Interna LedarUtbildning) Grundregel Det ska vara enkelt att vara

Läs mer

Lönsboda Gymnastik & Idrottsförening. Ungdomspolicy

Lönsboda Gymnastik & Idrottsförening. Ungdomspolicy Lönsboda Gymnastik & Idrottsförening Ungdomspolicy Inledning Detta dokument beskriver LGIFs syn på hur barn- och ungdomsfotbollen ska bedrivas och ska fungera som ett stöd för ledare, spelare och föräldrar.

Läs mer

Policy för lagens tävlingsverksamhet ( )

Policy för lagens tävlingsverksamhet ( ) 2019 Policy för lagens tävlingsverksamhet (2018-11-29) Innehåll Inledning 1. Planering av tävlingsverksamheten 2. Individens utveckling lagets resultat 3. Min match i veckan 4. Seriespel 5. Profilturneringar

Läs mer

Norrbottens Ishockeyförbund

Norrbottens Ishockeyförbund DISTRIKTSLAGSVERKSAMHET Verksamhet och målsättning Innehåll Bakgrund och syfte Övergripande inriktning Målsättning U 14 Målsättning U 15 Målsättning U 16 Övrigt Bilaga 1: Verksamhetsplaner för U 14 U 16

Läs mer

Lagträff Spånga IS Fotboll. P01 Bas

Lagträff Spånga IS Fotboll. P01 Bas Lagträff Spånga IS Fotboll P01 Bas Vad ska vi prata om? 1. Presentera oss för varandra 2. SvFF och Spångamodellen 3. Lag och lagindelning 4. Spelsystem spelidé färdigheter 5. Träningsupplägg som stöder

Läs mer

Lions Hockey Ungdomsverksamhet. En levande tråd med målsättning att Vi skall vara vägledande föreningen i Strömstad Kommun.

Lions Hockey Ungdomsverksamhet. En levande tråd med målsättning att Vi skall vara vägledande föreningen i Strömstad Kommun. Lions Hockey Ungdomsverksamhet En levande tråd med målsättning att Vi skall vara vägledande föreningen i Strömstad Kommun. Vi skall vara en förening som genom välutbildade ledare och stort engagemang i

Läs mer

Pojkar 04 Lagdokument säsongen 2015

Pojkar 04 Lagdokument säsongen 2015 Pojkar 04 Lagdokument säsongen 2015 1. Inledning Detta dokument är en programförklaring som skall gälla för samtliga spelare, tränare och föräldrar involverade i Knivsta IK-P04 säsongen 2015. Syftet med

Läs mer

AIK Handbollsförening. Mål och verksamhetsplan

AIK Handbollsförening. Mål och verksamhetsplan AIK Handbollsförening Mål och verksamhetsplan 2015 2016 Ekonomi Vi har nu lyckats bygga upp en buffert och går in i årets verksamhet med ett överskott på lite drygt 100.000kr. Det betyder att vi bara behöver

Läs mer

ÄLVSJÖ AIK FF F02. Flick Kick-Off Bromma april 2013 VERKSAMHETSPLAN 2013/2014

ÄLVSJÖ AIK FF F02. Flick Kick-Off Bromma april 2013 VERKSAMHETSPLAN 2013/2014 ÄLVSJÖ AIK FF F02 Flick Kick-Off Bromma 13-14 april 2013 VERKSAMHETSPLAN 2013/2014 ÄLVSJÖ AIK FF F02 VERKSAMHETSPLAN 2013 Innehåll Förord........3 Truppen..........3 Organisation........3-4 Träningar.......

Läs mer

Lag X planering säsongen 2013

Lag X planering säsongen 2013 Lag X planering säsongen 2013 1 Inledning Detta dokument redogör för lagets planering och mål säsongen 2013 (2012 nov 2013 okt). Syftet är att ledare, spelare och föräldrar ska känna till vad som gäller

Läs mer

Så många som möjligt, så länge som möjligt, så bra som möjligt!

Så många som möjligt, så länge som möjligt, så bra som möjligt! Så många som möjligt, så länge som möjligt, så bra som möjligt! "Alla som vill ska få vara med och spela fotboll så länge som möjligt oavsett ambitionsnivå" ur boken Fotbollens spela, lek och lär, Idrottslyftet

Läs mer

Verksamhetsinriktning

Verksamhetsinriktning Verksamhetsinriktning 2019-2020 Fastställd av årsmötet 2019-05-14. På föreningens årsmöte tar medlemmarna varje år beslut om en verksamhetsinriktning, samt en ekonomisk plan (budget) för den kommande säsongen.

Läs mer

Informationsbroschyr Färjestadens GoIF

Informationsbroschyr Färjestadens GoIF Informationsbroschyr Färjestadens GoIF Huvudsyftet med att spela fotboll är naturligtvis att barnen ska ha roligt. Det tycker vi i Färjestadens GoIF också, men det för även med sig andra positiva saker.

Läs mer

DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT

DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT VÄRDEGRUND OCH MÅLSÄTTNING FÖRENINGEN Dunkers IF bedriver fotboll för tjejer i alla åldrar med värdegrunder som kamratskap, glädje och utveckling. Ledarskapets röda

Läs mer

Gävle Red Devils Verksamhetsplan 2016

Gävle Red Devils Verksamhetsplan 2016 Gävle Red Devils Verksamhetsplan 2016 Allmänt Styrelsen har arbetat fram förslag till verksamhetsplan för kommande verksamhetsår, där både kort- och långsiktiga mål för föreningens verksamhet har identifierats.

Läs mer