Välkommen till LKK! Annars får åkaren inte vara på isen.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Välkommen till LKK! https://goo.gl/ecjcby. Annars får åkaren inte vara på isen."

Transkript

1 Välkommen till LKK! OBS!!! Vår säsong är augusti april. Oavsett när ni blir medlemmar under året måste ni göra medlemsanmälan digitalt så fort ni börjat träna, i år via länken Annars får åkaren inte vara på isen.

2 Välkommen till säsongen 2016/2017! Vi är jätteglada att just Ni läser vårt häfte nu. Tänk att vi får förtroendet att se om Ert barn vill testa (eller fortsätta med) den fina sporten konståkning. Tack för det! Information om LKK:s verksamhet finns fortlöpande på anslagstavlan utanför klubbrummet/omklädningsrummen samt på klubbens hemsida: www6.idrottonline.se/lysekilskk konstakning Gilla oss gärna på Facebook: Grupperna är indelade efter märken, tester och kunskapsnivå/ målsättning. Förändringar sker i grupperna kontinuerligt under säsongen för att på bästa sätt utveckla varje åkare utefter deras målsättningar. Alla gruppers träning består av is och off ice /barmarksträning. Klubben har skridskor att hyra ut storlek 26 39, kostnad 300 kr/termin. Önskvärt vore om man om möjligt hyr så att barnen har BRA skridskor tidigt. Fråga gärna oss andra föräldrar eller tränare om råd och köp tips avseende skridskor, nya eller begagnade. I samband med bl a uppvisningar, avslutningar och tävlingar så publiceras bilder på barnen med namn antingen ensam eller i grupp (Lysekilsposten/Bohusläningen/hemsidan/Facebook). Du lämnar som förälder ditt samtycke eller inte i medlemsanmälan. Nytt för i år! Klubben fakturerar åkares föräldrar bara 1 gång, i mars. Detta för att minska klubbens administrativa uppgifter. OBS! Medlemsavgiften faktureras inte, man anmodas i medlemsanmälan att betala den inom en vecka från att åkaren börjat (efter de 2 gratis provtillfällena), annars får man inte vara på isen.

3 Information till alla nybörjare i Lysekils KK Avgifter Träningsregler Föräldrar ni är viktiga! Skötselråd för skridskor Att knyta sina skridskor Märkestagning Kontaktinformation Swish Lysekilslägret Lysekils KK, målsättning för 2016/17 Medlemsanmälan

4 Information till alla nybörjare i Lysekils KK Vi erbjuder isträning tre gånger i veckan för nybörjare. Nybörjare på märke 1 3 har möjlighet att välja att träna max 2 timmar i veckan av nedanstående is tider samt Off ice /barmarksträning. De på märke 4 8 kan välja att träna alla av nedanstående tider. Is träning Måndagar kl (var på plats ombytt 16:50 för närvaroregistrering) Onsdag kl (var på plats ombytt 16:50 för närvaroregistrering) Söndag kl (var på plats ombytt 16:50 för närvaroregistrering) Off ice /barmarksträning Söndag kl Som nybörjare tränar man således en, två eller tre dagar i veckan viktigt är att meddela sin tränare när man tänker träna. Varje blivande deltagare kan prova på 2 träningstillfällen utan kostnad. Tränare man 2 pass i rad är det bra att ta med en frukt och vatten. Viktigt! Att vara med i klubben innebär även vissa förpliktelser såsom att hjälpa till vid hemarrangemang, tävlingar, tester, shower, lägret etc. Klubben kommer att tillfråga föräldrar om detta, eventuellt tilldela uppgifter. Avgifter Medlemsavgift betalas in inom en vecka efter man bestämt sig för att börja (man får prova på 2 gånger) och gäller säsongen ut. En säsong är vår och hösttermin. Medlemsavgiften innebär bland annat att åkaren är försäkrad, vilket är ett krav från klubbens sida. Träningsavgift betalas in per termin, klubben fakturerar 1 gång per år (mars) efter besked från tränarna hur mycket åkaren har åkt.

5 Medlemsavgift Åkaren blir medlem när medlemsavgiften är betald. Först efter det kan vi registrera åkaren och då startar försäkringen gälla. Den ska betalas inom en vecka efter att åkaren börjat åka. Medlem som fyller lägst sexton år har rösträtt på årsmöte. Rösträtten är personlig och får inte utövas av ombud exempelvis förälder. Förälder och medlem som inte har rösträtt har yttrande och förslagsrätt på mötet. Medlemsavgiften gäller säsongsvis (HT och VT). Medlemsavgiften för en åkare är 300 kr per år. Medlemsavgiften för flera åkare från samma familj är 400 kr per år inkluderat båda föräldrarna om man vill. Man blir endast medlem om man i samband med ifyllandet av medlemsanmälan meddelar namn och personnummer på de som ska vara medlemmar. Om avgiften inte är betalad i tid så kommer klubben att avvisa åkaren från isen. Betald medlemsavgift återbetalas ej. Träningsavgift Aktiva åkare betalar för varje termin en träningsavgift, i den ingår is och tränarkostnad. Notera att det står timmar, inte tillfällen. Träning 1 timme per vecka: 600 kr Träning 2 timmar per vecka: 750 kr Träning 3 timmar per vecka: 900 kr o s v med ökningen 150, /timme Off ice /barmarksträning är gratis. Hela terminsavgiften skall betalas även om man väljer att avbryta under pågående termin. Om åkaren vill avsluta sin undervisning skall föräldern snarast säga upp platsen, detta görs till antingen tränarna eller någon i styrelsen. Exempel: En åkare börjar på höstterminen och tränar 2 timmar/vecka. Åkarens förälder följer uppmaningen i anmälningsformuläret och betalar medlemsavgiften inom en vecka på 300,, de vill inte ha familjemedlemskap. Ett litet tag tränar åkaren bara 1 gång i veckan men övervägande har det varit 2 gånger. Åkaren hyr skridskor från klubben (vilket är att rekommendera) på höstterminen. På vårterminen känns det inte lika kul längre och åkaren gör ett uppehåll. I mars kommer en faktura från klubben på 1050,. Den består av 300, för en termins skridskohyra och 750, för en termins tränande 2 timmar i veckan.

6 Träningsregler Kom i god tid! Meddela alltid frånvaro till din tränare via SMS eller telefon. Hjälm är obligatorisk tills man tagit 8:e märket. Vi rekommenderar huvudskydd efter märke 8. Gå på toaletten före träningsstart. Ha varma och smidiga kläder. Om du har långt hår sätt upp det i en tofs, gäller även om du har huvudskydd. Tänk på att svett och smink inte hör ihop. Tuggummi, godis, kakor m.m. är inte tillåtet i samband med träning, tävling eller läger. Prata inte i onödan med andra åkare och visa hänsyn till de som befinner sig på isen. Respektera din tränare och lyssna på deras information. Gör ditt bästa vid träning och tävlingssituationer. Var glad, positiv och en god kamrat. Tänk på att det är roligt och spännande när du tävlar. Det är inte placeringen som är det viktigaste utan din prestation!

7 Föräldrar ni är viktiga! Att tänka på vid träning: Föräldrar, kompisar m m är välkomna att sitta på läktaren (ej vid sargen) för att se och njuta av all träningsflit på isen. Tiden i ishallen är även ett bra tillfälle att hjälpa oss i föreningen med olika uppgifter. Man är som vuxen ansvarig för att det finns någon som kan hjälpa till utanför banan med att exempelvis knyta skridskor och vara behjälplig för tränarna att spela musik om tränarna önskar detta för åkare som har tävlingsprogram. För att ditt barn ska få en så bra träning som möjligt bör du som förälder tänka på att barnen kommer i god tid till träningen så att du hinner hjälpa till med utrustningen så att barnen kommer ut på banan i tid och inte efter träningsstart så att man stör de som redan har kommit igång med träningen. Tänk på förberedelse i form av kost och sömn. Förhinder vid träning: Meddela förhinder eller om ditt barn är sjuk till tränaren så fort som möjligt, skicka ett sms till tränaren (telefonnummer finns i häftet). Den träningstid som ditt barn har fått är den tid som barnet tränar. Man kan således inte komma på annan träningstid bara för att den ordinarie tiden inte passade just då, utan att först ta kontakt med barnets tränare för eventuellt tillfällig ändring. Omklädning: I möjligaste mån använder vi omklädningsrummen, ej sargen eftersom den platsen behövs för tränarna och åkarna som går av och på isen av olika anledningar. Omklädningsrummen är i första hand till för åkarna, ibland får föräldrar vänta utanför om det är trångt om utrymme. För de åkare som behöver hjälp med sin utrustning, att knyta på skridskor etc, så byter de i första hand om i omklädningsrummet till höger, där även föräldrar kan vara med. De stora tjejerna/killarna byter om i omklädningsrummet till vänster då de inte vill att föräldrar skall vara där. Att vara förälder: Visa ditt engagemang och intresse för ditt barns idrott, det är viktigt att du finns till som stöd. Det är bra att ställa lagom krav, uppmuntra istället för att kritisera. Barnens träning förutsätter att de får hjälp av dig som förälder, de tycker att det är roligt och de mår bra av att föräldrar är med och engagerar sig. Tränarna står för kunskapen om sporten, du som förälder måste ge dem förtroendet att de gör sitt bästa för åkarna, visa tillit till tränarnas regler, beslut och riktlinjer. Viktigt med en god kommunikation mellan tränare, åkare och förälder. Frågor till tränare tas upp efter träningens slut. Alla föräldrar är också viktiga för att klubben ska kunna bedriva verksamheten. Som i alla andra klubbar och föreningar krävs det även i konståkningen att vi föräldrar hjälps åt med arbetsuppgifter för att klubben ska kunna fungera i dess omfattning och ekonomiska förutsättningar. Att vara med i klubben innebär vissa förpliktelser såsom att hjälpa till vid

8 hemarrangemang, tävlingar, tester, shower, lägerverksamhet etc. Du ska veta att du som förälder är ovärderlig tack för att du finns till hands! Tips till tävlingsföräldrar: Ha med varma kläder, skor, vantar, sittunderlag, fika. Samkör gärna, det är kul att vara på tävling! Se till av medföljande tränare får plats i bilen om så behövs. Det är trevligt när föräldrar är med och hejar på åkarna men undvik omklädningsrummet under tävlingen, det är viktigt att tränaren och åkaren får vara för sig själva. Skötselråd för skridskor Gå inte utan skydd utanför isen!! Detta orsakar lätt skador som är svåra att slipa bort Ta av skydden när skridskorna inte används, annars rostar skenan Tvätta skydden ofta, grus och smuts kan ge repor i skenan Innan du lägger dina skridskor i väskan torkar du av skenan och sulan/klacken med en handduk. Skaffa gärna mjuka tygskydd till skenorna för att skydda dessa. När du kommer hem tar du skridskorna ur väskan så att de får torka i rumstemperatur aldrig över element eller annan värmekälla Kontrollera och efterdrag skruvarna så att de håller skenan. Detta gäller främst de som hoppar på isen Välslipade skridskor är viktiga för bra resultat.

9 Att knyta sina skridskor Att knyta sin skridsko rätt är oerhört viktigt för att inte fördärva skon men också för en fotriktig belastning. Knytningen skall vara som hårdast över lästen, mitt på skon, se nedan. Alltså löst hårt löst Be gärna om hjälp så att det blir rätt från början!

10 Märkestagning För Skridskoskola och Konståkningsskola finns det åtta märken att ta. Märkestagning sker löpande under säsongen och tränaren meddelar när åkaren är redo för att testa. Våra märken heter Leo och består av en pin att sätta på jacka, väska m m. Ett Leomärke kostar 50kr och finns att köpa efter godkänd märkestagning hos tränare/styrelse.

11 Kontaktinformation Klubbens styrelse Ordförande Jimmie Didriksson Sekreterare Anders Wockatz Ledamot Maria Larsson Ledamot Helen Sandfridsson Persson Ledamot Kerstin Moser Ledamot Elisabet Paavilainen Suppleant Marie Isaksson Kassören (ej med i styrelsen) är Elin Ragnarsson. Klubbens tränare Sara Johansson Kristin Nilsson Linn Persson Mikaela Johansson Alexandra Krutova Jennie Benzerud Cecilia Thell Anna Ragnarsson

12 Klubbens mejladdress Klubbens hemsida www6.idrottonline.se/lysekilskk konstakning

13 Swish Kan vara bra att använda vid mindre köp såsom skydd, märken, fika vid avslutningar m m. Lysekilslägret Vår förening arrangerar Lysekilslägret även Detta läger finansiera en stor del av vår verksamhet under resten av året och hjälp från medlemmar behövs bland annat vid uppstart och slutstäd av lägret. Lägret gör att vi kan anställa tränare, ha bra skridskor och erbjuda låga avgifter. Vi kommer gemensamt att arbeta för att det ska bli ett toppenläger för åkare och tränare. Vi erbjuder bra plats på isen, tränare på toppnivå, utbildad danspedagog och god näringsriktig mat i en fantastisk miljö. Lysekilslägret är ett fint tillfälle att få träna tillsammans under en vecka. För våra åkare som bor här i Lysekil så kan man naturligtvis välja att bo hemma och vistas på lägret dagtid.

14 Är du intresserad av att vara lägerförälder/personal samma vecka som ditt barn deltar på lägret? Lägerpersonal utför olika uppdrag på lägret för alla deltagande barn, genom att vara föräldrar åt dem, samt deltar i servering och städning. Lägeravgift reduceras de veckor du deltar, för LKKs föräldrar blir reducering hela lägeravgiften 3500 kr. En lägervecka är söndag t o m lördag, ingen ledig dag på lägret. Per dag blir det 2 3 ispass, 1 danspass och 1 fyspass. Är du nyfiken på lägret? Lägg på minnet och titta in där i från december för det är då vi brukar lägga ut anmälningsformuläret. Gilla lägret på Facebook, Lysekils KK, målsättning för 2016/17 1. Att öka antalet aktiva medlemmar. Information från klubben ska gå ut till alla barn från förskoleklass. Speciellt informationsblad skall uppdateras av styrelsen/kommitté. Skridskoskola, med start och prova på både HT +VT ( varje blivande deltagare kan prova på 2 träningstillfällen). Annons i lokalpressen då nya och gamla åkare hälsas välkommen. Ansvarsperson skall finnas till hands för nya åkare och föräldrar vid upp start av skridskoskola. Klubbens hemsida skall göras mer informativ och uppdateras oftare. Information även via sociala medier. 2. Att satsa på både bredd och topp bland åkarna. Att utveckla varje individ utifrån de förutsättningar hon/han har. Alla klubbmedlemmar skall känna glädje på isen. Pyramiden och SKF s policy, ligger som grund för verksamheten. Klubbens A åkare som tävlar skall ha en individuell tränings och tävlingsplan och skall stöttas på bästa sätt, likvärdigt A åkare i övriga landet. A åkare skall uppfylla LKKs regler för A åkare + tränings och tävlingsregler. Övriga tävlingsåkare skall ha en tränings/tävlingsplan gällande den grupp de tillhör. Nolltolerans mot alla former av mobbing (psykisk, verbal, fysisk samt e mobbing) av såväl barn, ungdomar och vuxna, egna medlemmar och gäster. Tränings och tävlingsregler skall följas vid alla tillfällen av våra åkare och föräldrar. Samarbete med andra klubbar både i distriktet och utanför distriktet när det gäller sammandrag och att ta emot gäståkare när det är möjligt. 3. Att satsa på vidareutveckling och trivsel för tränarna De tränare som finns i klubben skall få utveckling i form av stegutbildning, om man arbetar i klubben nästkommande säsong.

15 Vi vill arbeta för att tränarna ska känna trivsel, gemenskap och uppskattning för det stora arbete de utför. Tränare i klubben skall ansvara för att följa de regler som styrelsen tar beslut om och närvara vid alla tränarmöten och hålla sig uppdaterade efter beslut och tränarmötesprotokoll. Rekrytering av fler tränare, särskilt en tränare med steg 4 utbildning. 4. Att utbilda domare, organisationsledare och föräldrar De domare som finns i klubben skall få utveckling i form av stegutbildning, om man arbetar i klubben nästkommande säsong. Skapa ett intresse hos klubbmedlemmar och föräldrar genom att få ökad kunskap om konståkning. Utbilda organisationsledare och/eller föräldrar i tävlings och arrangörskunskap. Organisationsledare skall fortlöpande utbildas i SISU s olika utbildningar i föreningsarbete. 5. Att fortsätta att driva Lysekilslägret En lägerkommitté utses av styrelsen i augusti 2016 inför 2017 års läger, där varje person tilldelas ansvarsuppgifter. Lägerkommittén skall ha regelbunden kontakt/möten för att uppnå goda förberedelser inför nästa års läger. Lägerkommittén skall nå ut till klubbens alla föräldrar med information om lägret. 6. Att öka teamkänslan inom och utom träningsgrupper, föräldrar, tränare, lägerkommitté och organisationsledare. Möjlighet att köpa klubbjacka för alla åkare Tävlingsåkarna skall bära klubbjackan i samband med tävling och tester. Att fördela organisatoriska arbetsuppgifter inom föreningen på så många personer som möjligt. 7. Regelbundna möten och aktiviteter: Styrelsemöten 1 2 ggr./månad eller efter behov.r Tränarmöten 1 gång/månad eller efter behov. Lägerkommitté möte 1 ggr/månad eller efter behov. Föräldramöten 1 gång/ termin eller efter behov. Tävlingsinformation. Arrangemang av tävling. Avslutningsuppvisningar terminsvis Märkestagning och tester 1 4 ggr./säsong. Löpande information till klubbens medlemmar via anslagstavlan och hemsida. Bedriva möjlighet för tävlingsåkare i högstadiet att välja elevens val konståkning. 8. Utarbeta ett klubbhäfte/arbetshäfte : med arbetsbeskrivning för alla olika funktioner inom klubben, stora som små.

16 Medlemsanmälan Gör den direkt när åkaren börjat åka via länken En anmälan per åkare gäller. Trippelkolla att ni anger en korrekt epost adress och följer de standarder vi ber om ibland (för personnummer och mobilnummer). De frågorna som har en röd asterix ( * ) efter sig är obligatoriska, går inte att hoppa över. Observera att ni behöver inte fylla i alla uppgifter på er föräldrar för mer än på en åkare. Har ni tecknat familjemedlemskap blir alla medlemmar som har angett sina namn och personnummer i medlemsanmälan. I och med medlemsanmälan blir er epost adress inlagd i en grupp epostlista. Den kan ni när som helst avregistrera sig från om man så vill, finns länk för det längst ner i mejlet. I och med medlemsanmälan och att medlemsavgiften blir betald så är är åkaren försäkrad i vår verksamhet, utan det får åkaren inte vara på isen. Notera det fördelaktiga med familjemedlemskap, för bara en hundralapp mer får alla ni har med i anmälningsformuläret rösträtt på årsmötet (OBS! Medlem under 16 har aldrig rösträtt). SLUT

Välkommen till en ny säsong!

Välkommen till en ny säsong! Välkommen till LKK! Obs!!! Som vanligt ber vi vid varje höstuppstart att ni fyller i en medlemsanmälan för varje åkare. Det för att ha uppgifter om er aktuella för fakturering och kontakt. I år har vi

Läs mer

INFORMATION FÖR ÅKARE OCH FÖRÄLDRAR

INFORMATION FÖR ÅKARE OCH FÖRÄLDRAR INFORMATION FÖR ÅKARE OCH FÖRÄLDRAR 2015-2016 Hammarö Konståkningsklubb Vi bedriver konståkningsträning för barn och ungdomar i Hammarö ishall. Föreningen är medlem i Svenska Konståkningsförbundet. Vi

Läs mer

INFORMATION FÖR ÅKARE OCH FÖRÄLDRAR

INFORMATION FÖR ÅKARE OCH FÖRÄLDRAR INFORMATION FÖR ÅKARE OCH FÖRÄLDRAR 2016-2017 Hammarö Konståkningsklubb Vi bedriver konståkningsträning för barn och ungdomar i Hammarö ishall. Föreningen är medlem i Svenska Konståkningsförbundet. Vi

Läs mer

Lerums Konståkningsklubb

Lerums Konståkningsklubb Skridskoskolan säsongen 2015/16 1 Skridskoskolan tränar i Vättlehallen på söndagar kl. 10.00-11.00. Schema höstterminen 2015 söndag 6 september 10-11 söndag 13 september 10-11 söndag 20 september 10-11

Läs mer

POLICY och Information för Luleå konståkningsklubb. Organisations nr:

POLICY och Information för Luleå konståkningsklubb. Organisations nr: POLICY och Information för Luleå konståkningsklubb Organisations nr: 897001-2186 Bildad 1986 Inledning Detta dokument är framtaget för att tydliggöra de riktlinjer vi arbetar efter i vår klubb. Styrelsen

Läs mer

Gävle konståkningsklubb. Klubben. Issäsong och träningar. Träningshallar. Office säsong. Läger

Gävle konståkningsklubb. Klubben. Issäsong och träningar. Träningshallar. Office säsong. Läger Gävle konståkningsklubb Värt att veta för tävlingsåkare och föräldrar i Gävle konståkningsklubb. Klubben Klubben bedriver konståkning och skridskoskola för barn och ungdom from 4 års ålder. Vi vill ha

Läs mer

Lerums Konståkningsklubb

Lerums Konståkningsklubb Konståkningsklubb Allmän information Om tävling Tävlingslicens Alla åkare som är tävlingsåkare och åkare som inom kort beräknas bli det ska betala en tävlingslicens. Licensen ska vara betald i god tid

Läs mer

Regelverk för BKK Innehåll

Regelverk för BKK Innehåll Regelverk för BKK Innehåll Regler för åkare Koreografi Obligatorisk träning utanför isen Obligatorisk för- och eftersäsong Obligatoriskt hemmaläger Obligatoriskt sommarläger Tävling Test Föräldraregler

Läs mer

Mål och inriktning. Version 3.0, uppdaterad

Mål och inriktning. Version 3.0, uppdaterad Mål och inriktning Vår huvudmålsättning är att erbjuda kvalificerad träning, där alla har möjlighet att utvecklas i sin egen takt och efter sina egna mål, från nybörjare i skridskoskolan till tävlingsåkare

Läs mer

Välkommen till Kalmarlägret. vecka 31 30/7-5/8 2017

Välkommen till Kalmarlägret. vecka 31 30/7-5/8 2017 Välkommen till Kalmarlägret vecka 31 30/7-5/8 2017 Kalmar Konståkningsklubb arrangerar för 29:e året i följd ett konståkningsläger för konståkare på alla nivåer, från nybörjare till avancerade tävlingsåkare.

Läs mer

IFK Västerås Konståkningsklubb

IFK Västerås Konståkningsklubb Värt att veta för nyare tävlingsåkare och föräldrar Välkommen till att tävla i konståkning med! Som ny tävlingsåkare kan det finnas många frågor om hur konståkningsvärlden fungerar. Detta är en introduktion,

Läs mer

Välkommen till. Kalmarlägret. vecka 31 29/7-3/8 2019

Välkommen till. Kalmarlägret. vecka 31 29/7-3/8 2019 Välkommen till Kalmarlägret vecka 31 29/7-3/8 2019 Kalmar Konståkningsklubb arrangerar för 31:e året i följd ett konståkningsläger för konståkare på alla nivåer, från nybörjare till avancerade tävlingsåkare.

Läs mer

Skridskoskolan Information

Skridskoskolan Information Information VFKK Först vill vi i Västra Frölunda Konståkningsklubb hälsa dig välkommen till vår klubb. VFKK Västra Frölunda Konståkningsklubb är en av Sveriges större klubbar inom konståkning, och den

Läs mer

Välkommen till Kalmarlägret. vecka 31 30/7-4/8 2018

Välkommen till Kalmarlägret. vecka 31 30/7-4/8 2018 Välkommen till Kalmarlägret vecka 31 30/7-4/8 2018 Kalmar Konståkningsklubb arrangerar för 30:e året i följd ett konståkningsläger för konståkare på alla nivåer, från nybörjare till avancerade tävlingsåkare.

Läs mer

Verksamhet i Pålsboda IBF ska utformas så att den blir tillgänglig för alla och att den organiseras enligt demokratiska former.

Verksamhet i Pålsboda IBF ska utformas så att den blir tillgänglig för alla och att den organiseras enligt demokratiska former. Verksamhetsidé Vi vill vara en gedigen, trygg och välskött förening med verksamhet i framkant och med öppenhet för nya utmaningar Verksamhet i Pålsboda IBF ska utformas så att den blir tillgänglig för

Läs mer

Information till föräldrar i SGA

Information till föräldrar i SGA Information till föräldrar i SGA Om föreningen Sandvikens Gymnastikavdelningar (SGA) har idag ca. 1200 aktiva medlemmar och ca. 45 grupper med ca.70 välutbildade ledare. Vi är idag Sandvikens största barn-

Läs mer

Bollnäs Konståkningsklubb Verksamhetsberättelse 2013-2014. Verksamhetsplan 2014-2015

Bollnäs Konståkningsklubb Verksamhetsberättelse 2013-2014. Verksamhetsplan 2014-2015 Bollnäs Konståkningsklubb Verksamhetsberättelse 2013-2014 Verksamhetsplan 2014-2015 Budget 2014-2015 Föreningsverksamhet Styrelsen har haft 13 protokollförda styrelsemöten inklusive årsmötet. Styrelsen

Läs mer

Tränings- och Tävlingsgrupp 13 år och äldre (födda 02 och tidigare):

Tränings- och Tävlingsgrupp 13 år och äldre (födda 02 och tidigare): Tränings- och Tävlingsgrupp 13 år och äldre (födda 02 och tidigare): HT (15 veckor) 1tim/vecka HT (15 veckor) 2tim/vecka (+ fysträningsspass och teori) VT (17 veckor) 1 tim/ vecka VT(17veckor) 2 tim/vecka

Läs mer

KKS. Konståknings Klubben i Sollentuna. Rutiner KKS. Upprättad av: KKS styrelse

KKS. Konståknings Klubben i Sollentuna. Rutiner KKS. Upprättad av: KKS styrelse KKS Konståknings Klubben i Sollentuna Rutiner KKS Upprättad av: KKS styrelse C:\KKS_rutiner2\_KKS_rutiner_åkare_tävlingar.doc Sidan: 1 av 8 1. MÅLSÄTTNING... 3 2. FÖRÄLDRAR OCH ÅKARE... 3 2.1. FÖRÄLDRAR...

Läs mer

Verksamhetsplan. Vallentuna konståkningsklubb Säsongen

Verksamhetsplan. Vallentuna konståkningsklubb Säsongen Verksamhetsplan Vallentuna konståkningsklubb Säsongen 2017-2018 Hej och välkommen till Vallentuna Konståkningsklubb (VKK), I detta dokument går vi kortfattat igenom verksamheten i klubben. Inom VKK använder

Läs mer

Föreningen VÄLKOMMEN TILL LET S MOVE

Föreningen VÄLKOMMEN TILL LET S MOVE Föreningen VÄLKOMMEN TILL LET S MOVE VÄLKOMMEN TILL Föreningen LET S MOVE För dig som tävlingsdansar på Eskilstuna Dansstudio! E-post: foreningenlm@foreninglm.se Hemsidan: foreninglm.se Föreningens bankgironummer:

Läs mer

Styrelsen består av ordförande, sekreterare, kassör samt fyra övriga ledamöter. Styrelsen skall bestå av både kvinnor och män.

Styrelsen består av ordförande, sekreterare, kassör samt fyra övriga ledamöter. Styrelsen skall bestå av både kvinnor och män. Original 27 27 Styrelsens sammansättning Styrelsen består av ordförande, sekreterare, kassör samt fyra övriga ledamöter. Styrelsen skall bestå av både kvinnor och män. Styrelsen utser inom sig vice ordförande

Läs mer

Föräldramöte 1/5 P08

Föräldramöte 1/5 P08 Föräldramöte 1/5 P08 Agenda - Planering 2016 -Träning -Matcher - Fotbollsförälder i NSK -Viktigt! - Klubben: Arrangemang, Vinröda tråden Laguppställning John Videgren Jakob Stoltze Linda Peterson Katja

Läs mer

Verksamhetsplan. Vallentuna konståkningsklubb Säsongen

Verksamhetsplan. Vallentuna konståkningsklubb Säsongen Verksamhetsplan Vallentuna konståkningsklubb Säsongen 2016-2017 Hej och välkommen till Vallentuna Konståkningsklubb, Det här är ett informationshäfte från Vallentuna Konståkningsklubb (VKK). Här går vi

Läs mer

16 juni-6 juli 2019 Sparbanken Arena, Katrineholm

16 juni-6 juli 2019 Sparbanken Arena, Katrineholm 16 juni-6 juli 2019 Sparbanken Arena, Katrineholm Där Kvalitet går före Kvantitet www.svenskalag.se/ekk Välkommen på konståkningsläger i Katrineholm 16 juni 6 juli 2019 Välkomna alla gamla och nya åkare

Läs mer

I detta brev ska vi försöka beskriva vad du som medlem kan förvänta dig av Piteå Sim och vad vi som förening förväntar oss av dig som medlem.

I detta brev ska vi försöka beskriva vad du som medlem kan förvänta dig av Piteå Sim och vad vi som förening förväntar oss av dig som medlem. VÄLKOMMEN SOM MEDLEM I PITEÅ SIM I detta brev ska vi försöka beskriva vad du som medlem kan förvänta dig av Piteå Sim och vad vi som förening förväntar oss av dig som medlem. Du kan alltid prova på att

Läs mer

Vi vill att Sportlife Kungälv IBK skall vara den givna klubben för ungdomar som vill spela innebandy i Kungälvs Kommun.

Vi vill att Sportlife Kungälv IBK skall vara den givna klubben för ungdomar som vill spela innebandy i Kungälvs Kommun. Policy & värderingar Sportlife Kungälv IBK Detta vill vi: Vi vill att Sportlife Kungälv IBK skall vara den givna klubben för ungdomar som vill spela innebandy i Kungälvs Kommun. Vi vill att Sportlife Kungälv

Läs mer

INBJUDER TILL DALALÄGRET Period 1 V juni 3 juli. Period 2 V.27 4 juli 10 juli

INBJUDER TILL DALALÄGRET Period 1 V juni 3 juli. Period 2 V.27 4 juli 10 juli INBJUDER TILL DALALÄGRET 2010 Period 1 V.26 27 juni 3 juli Period 2 V.27 4 juli 10 juli Kombinera lägervistelsen med familjens semester. Upplev vår natursköna bygd, besök björnparken eller vårt förnämliga

Läs mer

Föräldramöte 9/2 Pojkar 08

Föräldramöte 9/2 Pojkar 08 Föräldramöte 9/2 Pojkar 08 Ledare/ Tränare Spelare Föräldrar Träning Match Lagsponsring Försäkring Övrigt Agenda LEDARE OCH TRÄNARE Planera träningen, alla tränare tagit del av det innan träningen börjar

Läs mer

Informationsbroschyr Färjestadens GoIF

Informationsbroschyr Färjestadens GoIF Informationsbroschyr Färjestadens GoIF Huvudsyftet med att spela fotboll är naturligtvis att barnen ska ha roligt. Det tycker vi i Färjestadens GoIF också, men det för även med sig andra positiva saker.

Läs mer

Grattis! Du är förälder till en skidåkare!

Grattis! Du är förälder till en skidåkare! Grattis! Du är förälder till en skidåkare! Att vara medlem i Svegs Alpina Klubb har en rad fördelar, men kräver också en del engagemang. Det bästa med vår klubb är, att vi lär känna alla barn och föräldrar

Läs mer

Välkommen till. Hofterup IBF

Välkommen till. Hofterup IBF Välkommen till Hofterup IBF Välkommen till Hofterup Innebandyförening Detta dokument är gemensamt framtaget av HIBFs styrelse och sportkommitté som komplement till HIBFs verksamhetsdokument Svart på vitt.

Läs mer

FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL. sida 1

FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL. sida 1 FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL sida 1 Vad innebär det att vara förälder till barn i Öjersjö IF? Först vill vi säga att vi är väldigt glada över att ni har valt att ge oss förtroendet

Läs mer

Forssa BK Dalkurd FF

Forssa BK Dalkurd FF Dalkurd FF Ungdom Förväntningar på dig som spelare Säsongen 2018 - 2 - Att vara del av Dalkurd FF/: Vi vill bedriva en målinriktad fotbollsutbildning med långsiktig och individuell planering. Vi vill värna

Läs mer

Policys IK Sisu. Var inte rädd att kontakta ledare och styrelsen om du har något du undrar över gällande våra policys. Innehållsförteckning

Policys IK Sisu. Var inte rädd att kontakta ledare och styrelsen om du har något du undrar över gällande våra policys. Innehållsförteckning Policys IK Sisu IK Sisu välkomnar alla att vara med och delta i klubbens verksamhet oavsett ålder, kön, ursprung, läggning eller förmåga. Vår friidrottsklubb genomsyras av glädje och gemenskap som gör

Läs mer

Hej alla medlemmar i Kils Slalomklubb.

Hej alla medlemmar i Kils Slalomklubb. Medlemsbrev oktober 2016 Hej alla medlemmar i Kils Slalomklubb. Nu är vi strax inne i oktober månad och förberedelserna inför kommande säsong är i full gång. Våra anmälningar till samtliga våra verksamheter

Läs mer

Tränings- och Trivselregler

Tränings- och Trivselregler Tränings- och Trivselregler Tävlingsåkare med familj åtar sig att: Ta sin konståkning på allvar och följa de regler och krav som är uppskrivna nedan. Denna informationsmapp delas ut till de som önskar

Läs mer

IFK BORLÄNGE ALPIN. Grattis! Du är en förälder till en skidåkare

IFK BORLÄNGE ALPIN. Grattis! Du är en förälder till en skidåkare IFK BORLÄNGE ALPIN Målsättningen för klubben är att vi alla skidintresserade medlemmar tillsammans har roligt och att var och en efter sin förmåga får chans att träna och utöva den alpina sporten i en

Läs mer

Forssa BK Dalkurd FF

Forssa BK Dalkurd FF Dalkurd FF Akademi Förväntningar på dig som spelare Säsongen 2018 - 2 - Att vara del av Akademin: Vi vill bedriva en målinriktad fotbollsutbildning med långsiktig och individuell planering. Vi vill värna

Läs mer

Det som förenar oss som är medlemmar i Lerums Konståkningsklubb är att vi älskar konståkning.

Det som förenar oss som är medlemmar i Lerums Konståkningsklubb är att vi älskar konståkning. VERKSAMHETSPLAN 2015/2016 VISION Det som förenar oss som är medlemmar i Lerums Konståkningsklubb är att vi älskar konståkning. Vi fokuserar på medlemmarnas personliga utveckling en god teamkänsla och vi

Läs mer

Vår organisation Tränarna har ordet Arrangemangsgruppen har ordet Ekonomi Nya grupper Policy U9 Säsongen 2019/2020 Regler kring och på isen

Vår organisation Tränarna har ordet Arrangemangsgruppen har ordet Ekonomi Nya grupper Policy U9 Säsongen 2019/2020 Regler kring och på isen Spelare 2011 Vår organisation Tränarna har ordet Arrangemangsgruppen har ordet Ekonomi Nya grupper Policy U9 Säsongen 2019/2020 Regler kring och på isen Kommunikation Utrustning Övriga frågor En huvudledargrupp

Läs mer

LIKABEHANDLINGSPLAN FÖR VÄSTRA FRÖLUNDA KONSTÅKNINGSKLUBB

LIKABEHANDLINGSPLAN FÖR VÄSTRA FRÖLUNDA KONSTÅKNINGSKLUBB LIKABEHANDLINGSPLAN FÖR VÄSTRA FRÖLUNDA KONSTÅKNINGSKLUBB Bakgrund Västra Frölunda Konståkningsklubb bildades den 1:e september 1974 och bedriver konståkning. Vi bedriver idrott i alla ålderskategorier

Läs mer

26 spelare (4 nya) 36 träningar 36 seriematcher Trekanten cup 8 matcher.

26 spelare (4 nya) 36 träningar 36 seriematcher Trekanten cup 8 matcher. 26 spelare (4 nya) 36 träningar 36 seriematcher Trekanten cup 8 matcher. Bra gemenskap/alla får vara med Bra tränare, förklarar bra Kul med många matcher Peppar varandra Flamsigt på träningarna ibland

Läs mer

FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL. sida 1

FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL. sida 1 FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL sida 1 Vad innebär det att vara förälder till barn i Öjersjö IF? Först vill vi säga att vi är väldigt glada över att ni har valt att ge oss förtroendet

Läs mer

Mål och riktlinjer för Luleå Allmänna Konståkningsförening

Mål och riktlinjer för Luleå Allmänna Konståkningsförening Mål och riktlinjer för Luleå Allmänna Konståkningsförening Föreningens målsättning Målsättningen med föreningens verksamhet är: Att intressera barn och vuxna för konståkning. Att introducera de barn som

Läs mer

INBJUDAN SKELLEFTEÅ KONSTÅKNINGSFÖRENINGS HÖSTLOVSLÄGER v /10-3/

INBJUDAN SKELLEFTEÅ KONSTÅKNINGSFÖRENINGS HÖSTLOVSLÄGER v /10-3/ INBJUDAN SKELLEFTEÅ KONSTÅKNINGSFÖRENINGS HÖSTLOVSLÄGER v 44 2018 31/10-3/11 2018 För femte året i rad arrangerar Skellefteå Konståkningsförening ett höstlovsläger där vi välkomnar åkare från alla klubbar

Läs mer

Informationshäfte UMEÅ

Informationshäfte UMEÅ Informationshäfte UMEÅ 2015-08- 25 Föreningens policy Trixas policy är uppdelad i mål att uppnå inom respektive lag, barn och unga i U10 samt för vuxna. Vår policy går i enligt med Riksidrottsförbundets

Läs mer

Lerums Konståkningsklubb höstlovsläger 20171

Lerums Konståkningsklubb höstlovsläger 20171 Alternativ 1 Alternativ 2 Lerums Konståkningsklubb höstlovsläger 20171 Tränare Tanja Magnusson Girts Jekabsons2 Sofia Göransson Träningen leds av Tanja Magnusson och kommer beroende av åkarnas nivå och

Läs mer

IFK ÖSTERÅKERS KONSTÅKNINGSKLUBB

IFK ÖSTERÅKERS KONSTÅKNINGSKLUBB Verksamhetsplan 2018-2021 IFK ÖSTERÅKERS KONSTÅKNINGSKLUBB Bredd och elit tillsammans ska vi dit! VERKSAMHETSIDE Att åka konståkning i IFK Österåkers Konståkningsklubb (IFKÖKK) ska innebära glädje, vänskap

Läs mer

Välkomna till Alingsås Konståkningsklubb Säsong 16/17

Välkomna till Alingsås Konståkningsklubb Säsong 16/17 Välkomna till Alingsås Konståkningsklubb Säsong 16/17 Vi i styrelsen för Alingsås Konståkningsklubb (AliKK) vill med detta informationsblad ge er medlemmar information om alla aktiviteter, som kommer att

Läs mer

Välkommen till KK Sollentunas

Välkommen till KK Sollentunas Välkommen till KK Sollentunas Påskläger 15-19 april 2019 Lägerinformation KK Sollentuna anordnar ett dagläger från måndagen den 15 april till fredagen den 19 april. Istiderna är 8-18 alla dagar i A-hallen

Läs mer

Det som förenar oss som är medlemmar i Lerums Konståkningsklubb är att vi älskar konståkning.

Det som förenar oss som är medlemmar i Lerums Konståkningsklubb är att vi älskar konståkning. VERKSAMHETSPLAN 2014/2015 VISION Det som förenar oss som är medlemmar i Lerums Konståkningsklubb är att vi älskar konståkning. Vi fokuserar på medlemmarnas personliga utveckling en god teamkänsla och vi

Läs mer

Luleå Allmänna Konståkningsförening. Verksamhetsberättelse Säsongen 2010/2011

Luleå Allmänna Konståkningsförening. Verksamhetsberättelse Säsongen 2010/2011 Luleå Allmänna Konståkningsförening Verksamhetsberättelse Säsongen 2010/2011 Föreningsverksamhet Ordförande Vice Ordförande Kassör Sekreterare Ledamöter Suppleanter Anne Lindahl Tina Johansson Ulrica van

Läs mer

Lerums Konståkningsklubb

Lerums Konståkningsklubb Tävlingsinformation Här följer information till dig i LeKK som ska tävla. Vem får tävla? Svenska Konståkningsförbundets beslutar om svenska tävlingsregler. Den åkare som har i vart fall grundtest i friåkning

Läs mer

Välkomna till utomhussäsongen 2018

Välkomna till utomhussäsongen 2018 Välkomna till utomhussäsongen 2018 Information till föräldrar med barn/ungdomar i Högbo GIF. Vi hälsar nya och gamla friidrottare välkomna till utomhussäsongen 2018. På det här bladet har vi sammanställt

Läs mer

Karlskoga GK. Junior och Elit utveckling. Värderingar och mål Styrdokument

Karlskoga GK. Junior och Elit utveckling. Värderingar och mål Styrdokument Karlskoga GK Junior och Elit utveckling Värderingar och mål Styrdokument 1 Innehåll VERKSAMHETSIÈ 3 VÄRDEGRUND 3 VISION 3 VERKSAMHETEN I KORTHET 4 VÅRA GRUPPER 4-6 TRÄNINGSGRUPPER GOLFKUL 7 JUNIOR CLUB

Läs mer

Till vattenskidskolans elever och föräldrar.

Till vattenskidskolans elever och föräldrar. Till vattenskidskolans elever och föräldrar. Då har vi bara några veckor kvar med dragbåten i sjön för detta år men jag vill passa på att tacka för gott samarbete och önskar alla tillbaka i vår och på

Läs mer

Föräldramöte. IFK Fjärås F

Föräldramöte. IFK Fjärås F Föräldramöte IFK Fjärås F06 2014-04-08 www.laget.se/ifkfjarasf06 1 Vårt goa gäng www.laget.se/ifkfjarasf06 2 Agenda Presentation av ledare och faddrar Ledarnas målsättning IFK Fjärås riktlinjer - Social

Läs mer

Nedan ser ni vilka grupper som finns och när träningen startar, schema och exakta datum för varje grupp finns separat.

Nedan ser ni vilka grupper som finns och när träningen startar, schema och exakta datum för varje grupp finns separat. JUNIORTRÄNING 2018 Nu startar äntligen juniorträningen igen! Juniorträning är för barn från 4 år och uppåt. Nedan ser ni vilka grupper som finns och när träningen startar, schema och exakta datum för varje

Läs mer

Föräldramöte Nu blir vi ett ungdomslag det innebär många förändringar - Alla måste hjälpa till

Föräldramöte Nu blir vi ett ungdomslag det innebär många förändringar - Alla måste hjälpa till Föräldramöte 2017 Agenda: Utbildning med Friends Organisation Lagförråd utrustning i hallen Poolspel Träningarna Regler MyClub.se Avgifter Övrigt Utrustning Föräldrar foldern Föräldramöte 2017 Nu blir

Läs mer

tillsammans ska vi dit!

tillsammans ska vi dit! Verksamhetsplan 2015-2020 IFK ÖSTERÅKERS KONSTÅKNINGSKLUBB Bredd och elit tillsammans ska vi dit VERKSAMHETSIDE Att åka konståkning i IFK Österåkers Konståkningsklubb (IFKÖKK) ska innebära glädje, vänskap

Läs mer

Järfälla Skidklubb. Barn- och ungdomsverksamheten Säsongen 2018/2019

Järfälla Skidklubb. Barn- och ungdomsverksamheten Säsongen 2018/2019 Järfälla Skidklubb Barn- och ungdomsverksamheten Säsongen 2018/2019 Träning Vi följer Svenska Skidförbundets riktlinjer för barn- och ungdomsverksamhet som bygger på Riksidrottsförbundets anvisningar.

Läs mer

Att vara spelare och förälder i Stuvsta IF så många fotbollsspelare som möjligt så länge som möjligt

Att vara spelare och förälder i Stuvsta IF så många fotbollsspelare som möjligt så länge som möjligt Att vara spelare och förälder i Stuvsta IF så många fotbollsspelare som möjligt så länge som möjligt 1 Innehållsförteckning 1. INLEDNING... 3 REVISIONSHISTORIK... 3 SYFTE OCH MÅLGRUPP... 3 DOKUMENTANSVARIG,

Läs mer

Fotbollsplan 2015 Skogås-Trångsunds FF F03 Föräldramöte

Fotbollsplan 2015 Skogås-Trångsunds FF F03 Föräldramöte Fotbollsplan 2015 Skogås-Trångsunds FF F03 Föräldramöte 2015-03-03 1 LAGET 23 tjejer 6 Tränare, en lagledare, en kassör/materialare 2st 9-mannalag 2015 (Svår och Lätt serie) MÅLSÄTTNING Vi ska ha kul tillsammans

Läs mer

Tränare i Vallentuna KK

Tränare i Vallentuna KK Tränare i Vallentuna KK Arbetsuppgifter arbeta enligt Verksamhetsplanen planera och leda is- och fysträning koreografiansvarig (program, dräkt och musik) för sina mentorselever fördela sin tid på alla

Läs mer

Fjugesta IF:s policy för ungdomsfotboll V 5

Fjugesta IF:s policy för ungdomsfotboll V 5 Barn och ungdomspolicy Fjugesta IF:s policy för ungdomsfotboll V 5 Målsättning och riktlinjer för Fjugesta IF:s ungdomsfotboll Vi strävar efter Att skapa god kamratskap skall ske genom gemensamma aktiviteter

Läs mer

Ulricehamns IFK P-02

Ulricehamns IFK P-02 Ulricehamns IFK P-02 Föräldramöte 2015-02-19 Anders, Mikael, Fredrik, Bernt, Jerker och Mattias Ulricehamns IFK P-02 UIFK Ungdomskommitten 4U & Calle Vredin Föräldraengagemang/ Bemanning Fotbollssäsong

Läs mer

Välkommen till KK Sollentunas

Välkommen till KK Sollentunas Välkommen till KK Sollentunas Uppstartsläger 13-17 augusti 2018 Lägerinformation KK Sollentuna anordnar ett dagläger från måndagen den 13 augusti till fredagen den 17 augusti. Istiderna är 8-18 alla dagar

Läs mer

På dagens information

På dagens information Föräldrainformation 2018 På dagens information Info om klubben Träningsgrupper Upplägget på träningarna Kläder och utrustning Tävlingar och tävlingsanmälan Frågor -Bli medlem och medlemsavgift Medlemmar

Läs mer

Golfsäsongen 2012 G O L F K LU B B

Golfsäsongen 2012 G O L F K LU B B Golfsäsongen 2012 HUDIKSVALLS G O L F K LU B B Välkommen till säsongen 2012 Vintern är äntligen över och golfsäsongen drar igång. Årets program är fullt av aktiviteter som vi hoppas skall vara roliga och

Läs mer

Barsebäck Golf & Country Club

Barsebäck Golf & Country Club Barsebäck Golf & Country Club Policy för verksamheten Antagen av Styrelsen 2013-12-22 Innehåll Inledning...3 Värdegrund...3 Visioner och mål...3 Medlemskap...3 Träning och tävling...4 Riktlinjer för ledare

Läs mer

Välkommen till Kronwall Hockey Camp 2017

Välkommen till Kronwall Hockey Camp 2017 Välkommen till Kronwall Hockey Camp 2017 Äntligen! Nu är det snart dags för Kronwall Hockey Camp 2017. V.32 drar vi igång sommarens höjdpunkt som avslutas med Kronwall Stars matchen på fredagen. Kronwall

Läs mer

Vad erbjuder RudalensIF och vad förväntar sig föreningen av spelare och deras föräldrar? Version

Vad erbjuder RudalensIF och vad förväntar sig föreningen av spelare och deras föräldrar? Version Vad erbjuder RudalensIF och vad förväntar sig föreningen av spelare och deras föräldrar? Version 2018-01 Medlemskap i Rudalens IF handlar om Träning Seriespel Tävling Klubbens egna arrangemang Klubbresor

Läs mer

Växjö Lakers utbildningsplan för ungdomsverksamhet. Växjö Lakers utbildningsplan för ungdomsverksamhet utgåva

Växjö Lakers utbildningsplan för ungdomsverksamhet. Växjö Lakers utbildningsplan för ungdomsverksamhet utgåva Växjö Lakers utbildningsplan för ungdomsverksamhet Huvudmål Fostra och utveckla ungdomarna ishockeymässigt och socialt. Ungdomarna skall utbildas så att de är representativa föredömen för Växjö Lakers.

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR SKÖVDE KONSTÅKNINGSKLUBB SÄSONGEN

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR SKÖVDE KONSTÅKNINGSKLUBB SÄSONGEN 1 (5) VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR SKÖVDE KONSTÅKNINGSKLUBB SÄSONGEN 2008 2009 2 (5) Skövde Konståkningsklubb får härmed avge verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2008 2009 Styrelsen har under året haft

Läs mer

Bergdalens IK. Vår klubb. Den lokala föreningen med det stora hjärtat

Bergdalens IK. Vår klubb. Den lokala föreningen med det stora hjärtat Bergdalens IK Vår klubb Den lokala föreningen med det stora hjärtat Kvartersklubben med det stora hjärtat! Bergdalens IK bildades 1956 som en kvartersklubb med ungdomsverksamhet som hjärta - och så skall

Läs mer

Föräldramöte. 21 september 2016

Föräldramöte. 21 september 2016 Föräldramöte 21 september 2016 STYRGRUPPEN Linda Maria Mariann Sofia LOK-stödet Lägga upp aktiviteter i kalendern Hemsida Tränarsamordning (boka tränare ) Kassör Inköp Bokning externa tränare till träningsdagar

Läs mer

Välkomna till föräldramöte Hockeyskolan 2012

Välkomna till föräldramöte Hockeyskolan 2012 Välkomna till föräldramöte Hockeyskolan 2012 Agenda Hanhals IF - Kort om klubben Hockeyskolan - Vad är det? Organisationen - Hockeyskolan - Gruppen Utrustning - Vad behöver man? Träningsupplägg Rutiner

Läs mer

Här kommer information om den kommande säsongens tider, träningar och kostnader:

Här kommer information om den kommande säsongens tider, träningar och kostnader: Sida 1 / 6 13.8.2016 Säsongen 2016-2017 Hej konståkare och föräldrar! Här kommer information om den kommande säsongens tider, träningar och kostnader: NIVÅERNA Under inkommande säsong kommer VLK:s konståkare

Läs mer

Värdegrund. För oss i Degerfors IF är alla viktiga oavsett roll och vi sätter alltid föreningen främst i både med- och motgång.

Värdegrund. För oss i Degerfors IF är alla viktiga oavsett roll och vi sätter alltid föreningen främst i både med- och motgång. Värdegrund VÄRDEGRUND DEGERFORS IF I Degerfors IF erbjuder vi glädje och utveckling Glädje är en viktig del av verksamheten och skapar en förutsättning till ett livslångt fotbollsintresse. I Degerfors

Läs mer

Sportlovsläger, vecka 7, 2018

Sportlovsläger, vecka 7, 2018 Sportlovsläger, vecka 7, 2018 Elitläger måndag-onsdag 12-14 februari 2018 Tränare Tanja Magnusson Evgueni Loutkov (EL) och Galina Loutkova (GL) elittränare med landslagstränarbehörighet Girts Jekabsons

Läs mer

Verksamhetsplan Karlskrona Allmänna Skridskoklubb säsongen

Verksamhetsplan Karlskrona Allmänna Skridskoklubb säsongen Verksamhetsplan Karlskrona Allmänna Skridskoklubb säsongen 2016-2017 Skridskoskolan Skridskoskolan är till för de som vill lära sig åka skridskor bra från grunden. Pojkar är lika välkomna som flickor.

Läs mer

ÖVIKSLÄGRET 2016 Välkommen till en eller två veckors härligt sommarläger för konståkare i vackra Örnsköldsvik!

ÖVIKSLÄGRET 2016 Välkommen till en eller två veckors härligt sommarläger för konståkare i vackra Örnsköldsvik! Örnsköldsvik 24/7-6/8 ÖVIKSLÄGRET 2016 Välkommen till en eller två veckors härligt sommarläger för konståkare i vackra Örnsköldsvik! ÖKK har under många år varit arrangör till Övikslägret, ett mycket omtyckt

Läs mer

Allmän information om VSC VSC s juniorverksamhet Kommande evenemang Avgifter Kontaktvägar Aktiva Föräldrar. Agenda föräldramöte 080831

Allmän information om VSC VSC s juniorverksamhet Kommande evenemang Avgifter Kontaktvägar Aktiva Föräldrar. Agenda föräldramöte 080831 Allmän information om VSC VSC s juniorverksamhet Kommande evenemang Avgifter Kontaktvägar Aktiva Föräldrar Agenda föräldramöte 080831 Allmän information om VSC (1) Historia Föreningen registrerad som Västerås

Läs mer

Lerums Konståkningsklubb höstlovsläger 20171

Lerums Konståkningsklubb höstlovsläger 20171 Alternativ 1 Alternativ 2 Lerums Konståkningsklubb höstlovsläger 20171 Elitläger Tränare Tanja Magnusson Girts Jekabsons Sofia Göransson Träningen leds av Tanja Magnusson och kommer beroende av åkarnas

Läs mer

Mitt barn som simmar i LASS. Föräldraengagemang. Viktig information för familjer med barn som är

Mitt barn som simmar i LASS. Föräldraengagemang. Viktig information för familjer med barn som är Föräldraengagemang Viktig information för familjer med barn som är tävlingssimmare i LASS Vad innebär det för mitt barn? Vad innebär det för mig som förälder? Vad behöver jag som förälder bidra med i LASS?

Läs mer

Att starta ett lag i föreningen

Att starta ett lag i föreningen Att starta ett lag i föreningen Att starta ett lag Grattis, det är dags att starta ett nytt lag! I din hand håller du nu ett kompendium som ska vara ett stöd för er som ska starta upp ett nytt lag. Även

Läs mer

Verksamhetsplan 2016/17. Lerums Konståkningsklubb

Verksamhetsplan 2016/17. Lerums Konståkningsklubb Verksamhetsplan 2016/17 Lerums Konståkningsklubb VISION Det som förenar oss som är medlemmar i Lerums Konståkningsklubb är att vi älskar konståkning. Vi fokuserar på: - medlemmarnas personliga utveckling

Läs mer

K U N G S Ö R S S K I N F O B L A D N R

K U N G S Ö R S S K I N F O B L A D N R N U M M E R 1 2 0 1 6 K U N G S Ö R S S K 2016-02- 21 K O M M A N D E A K T I V I T E T E R 3-1 4 / 3 F Ö R S Ä L J N I N G K L U B B K L Ä DER 1 9 / 3 V I N T E R S E R I E N, F I N A L K Ö P I N G 2-3

Läs mer

Årsmöte Järfälla Aikidoklubb

Årsmöte Järfälla Aikidoklubb Årsmöte Järfälla Aikidoklubb 2012-02-04 Tid: Lördag 4/2, kl 10-12 Plats: Konferensrum Jakobsbergs Sporthall 1) Fastställande av röstlängd för mötet. Sexton närvarande medlemmar finns noterade på röstlängden.

Läs mer

Ekonomi Enkät Träningar/närvaro Mål & Riktlinjer Cuper Matcher under våren

Ekonomi Enkät Träningar/närvaro Mål & Riktlinjer Cuper Matcher under våren Ekonomi Enkät Träningar/närvaro Mål & Riktlinjer Cuper Matcher under våren Saldot är 111,6kkr (per 30/11) (Ingående balans 17-18 var 49kkr) Utgående saldo till u11 skall vara min 79,8 (2,1kkr/spelare)

Läs mer

ENKÖPINGS KONSTÅKNINGSKLUBBS. I Katrineholm juni Där Kvalite går före Kvantitet

ENKÖPINGS KONSTÅKNINGSKLUBBS. I Katrineholm juni Där Kvalite går före Kvantitet ENKÖPINGS KONSTÅKNINGSKLUBBS I Katrineholm 14-26 juni 2015 Där Kvalite går före Kvantitet www.enkopingskk.se Välkommen på konståkningsläger i Katrineholm14 juni 26 juni 2015. Vi kommer att hålla till i

Läs mer

Likabehandlingsplan Majornas Boxningsklubb

Likabehandlingsplan Majornas Boxningsklubb Likabehandlingsplan Majornas Boxningsklubb 1 Förklaringar I följande likabehandlingsplan kommer vi utgå ifrån fyra aktörer på föreningen enligt följande; Organisationsledare, Tränare och funktionär, Aktiv

Läs mer

Avgifter och åtaganden säsongen 2013/2014

Avgifter och åtaganden säsongen 2013/2014 Avgifter och åtaganden säsongen 2013/2014 Medlemsavgift: 400 kr / familj: Medlemsavgiften betalas av alla åkare och gäller för hela familjen. Alla i familjen anmäls med namn och fullständigt personnummer

Läs mer

Lerums Konståkningsklubb

Lerums Konståkningsklubb Inbjudan till sommarläger 2018 Läger vecka 31-33 - elitläger, akademiläger och basläger i Vättlehallen! Tränare: Samtliga tränare ingår i klubbens tränarteam med start på sommarlägren. Det framgår under

Läs mer

INBJUDAN SKELLEFTEÅ KONSTÅKNINGSFÖRENINGS HÖSTLOVSLÄGER v /11-5/

INBJUDAN SKELLEFTEÅ KONSTÅKNINGSFÖRENINGS HÖSTLOVSLÄGER v /11-5/ INBJUDAN SKELLEFTEÅ KONSTÅKNINGSFÖRENINGS HÖSTLOVSLÄGER v 44 2016 2/11-5/11 2016 För fjärde året i rad arrangerar Skellefteå Konståkningsförening ett höstlovsläger där vi välkomnar åkare från alla klubbar

Läs mer

VÄRDEGRUND

VÄRDEGRUND VÄRDEGRUND 2017-04-25 VERKSAMHETSIDÉ Vendelsö IK är en familjär förening för alla idrottsutövare, med tyngdpunkt på barn och ungdomar. Vi erbjuder en aktiv fritid med individuella utmaningar i fokus. Målsättningen

Läs mer

Värdegrund. Ingarö IF Ingarö IF Styrelse

Värdegrund. Ingarö IF Ingarö IF Styrelse Värdegrund Ingarö IF 2008-10-16 Ingarö IF Styrelse Värdegrund Ingarö IF: s verksamhet är till för alla! Grundidén är att barn, ungdomar och vuxna som tycker det är roligt med idrott alltid ska känna sig

Läs mer

FÖRÄLDRAINFORMATION. Partille IF Fotbollsklubb

FÖRÄLDRAINFORMATION. Partille IF Fotbollsklubb FÖRÄLDRAINFORMATION För att på ett enkelt sätt nå ut med vad som förväntas av föräldrar, som har barn i Partille Idrottsförening Fotbollsklubb ( Partille IF FK ), har föreningen tagit fram detta dokument.

Läs mer

Idrott en bra start i livet

Idrott en bra start i livet Idrott en bra start i livet Idrotten ger både vuxna och barn möjlighet att röra sig, utmana sig själv eller varandra och ha roligt. Att vara medlem i en idrottsförening ger möjligheter att snabbt hitta

Läs mer