Dp 4942 MYNDIGHETER

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Dp 4942 MYNDIGHETER"

Transkript

1 Dp 4942 SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande preliminärt förslag till detaljplan för del av Hamnen 22:3, Järnvägen 1:1 m.fl. (Bro 400) i Hamnen i Malmö Planförslaget har varit utsänt på remiss och för samråd med länsstyrelsen, berörda nämnder, statliga och kommunala organ, sakägare och andra som kan ha ett väsentligt intresse av förslaget. Följande sammanställning redovisar samråds- och remissynpunkter. Stadsbyggnadskontorets kommentarer redovisas i anslutning till varje remissvar. MYNDIGHETER Länsstyrelsen påpekar i yttrande att förslaget inte strider mot de intressen som Länsstyrelsen har att bevaka enligt 12 kap 1 plan- och bygglagen. Länsstyrelsen har dock följande synpunkter: Riksintressen m.m. Södra stambanan och Citytunneln utgör riksintresse för järnväg. Detaljplanen får därför inte påtagligt skada detta intresse. Enligt Lag om byggande av järnväg får kommande järnvägsplan för ombyggnad av Malmö personbangård i och med Citytunneln inte strida mot detaljplan. Den nu föreslagna detaljplanen bör alltså överensstämma med kommande järnvägsplan och Länsstyrelsen finner därför att planområdet bör revideras i enlighet med Banverkets synpunkter. - Planområdesgränsen är justerad enligt Banverkets önskemål. För att inte den tillfälliga förlängningen av spår och nyttjandet av området som järnvägsstation ska strida mot detaljplanen, bör en bestämmelse om tillfällig markanvändning för järnvägstrafik införas i detaljplanen. - Bestämmelsen T inbegriper normalt trafik som tar i anspråk kvartersmark, dvs. trafik med järnväg, bil, buss, taxi, utryckningsfordon m.m. Den tillfälliga användningen av marken som järnvägsstation ryms inom bestämmelsen och en tillfällig användning behöver inte införas i detaljplanen. I det slutliga planförslagets genomförandebeskrivning förklaras tydligare hur genomförandet från tillfällig järnvägsstation till bussterminal kommer att gå till.

2 Planområdet ingår även i riksintresse för kulturmiljövården, Malmö (M114). I riksintresseområdets värdebeskrivning omnämns stationen. Planhandlingarna bör redovisa huruvida riksintresset kan komma att påverkas. - Planens genomförande kan komma att påverka riksintresset på följande sätt: Borttagande av ett befintligt perrongtak, närmast kanalen. Nybyggnad av nedgångar och hiss(ar) till det underjordiska cykelgaraget inordnat med befintliga konstruktioner (t.ex. perrongtak). Nybyggnad av kaj, ca 10 m söderut i förhållande till befintlig strandskoning medför att befintliga Petribrons brofäste kommer att påverkas. Vid befintlig entré till lokaltågstationen finns höjdskillnader som för framtida busstrafik måste lösas. För att skydda byggnadsdelar i centralstationen måste t.ex. stödmurar byggas. - De förutsedda konsekvenserna för riksintresset har införts i beskrivningen tillsammans med illustrationer. Hälsa och säkerhet Planhandlingarna bör bättre belysa trafikflödena i de olika utbyggnadsskedena samt vad denna trafik innebär för förebyggande av olycks- och säkerhetsrisker. Det saknas en tydlig redovisning av de olika trafikslagen buss, bil, taxi och gång- och cykelvägssträckningar och dess omfattning under dygnet samt korsningspunkter mellan trafikslagen dess eventuella olycks- och konfliktpunkter. - Gatukontoret har tagit fram kartor som visar hur stadsbussar, regionbussar, bilar och cyklar är tänkta att trafikera området under de olika skedena i genomförandet av planen. De olika skedena är 1) byggandet av bron år , 2) tillfällig järnvägsstation år och 3) slutlig lösning med förlängd bussterminal vid Citytunnelns öppnande från år Förändringarna kommer att påverka många intressenter. Utbyggnaderna ska långsiktigt bli bättre för alla trafikanter/resenärer. Länsstyrelsen förutsätter därför att utbyggnaden sker i nära samverkan med bl.a. räddningstjänst, Citytunnelkonsortiet, företagare. - Kontakter med nämnda instanser sker kontinuerligt bl.a. inom ramen för Malmö stads projektorganisation för Citytunneln. Klimatförändringarna i ett 100-årsperspektiv med vattenståndshöjningar på upp till 1 m bör beaktas och dess konsekvenser belysas, t.ex. genom brons höjdläge m.m. - Bron måste, i det kortare tidsperspektivet, läggas på en nivå som är anpassad till befintliga marknivåer i området. I händelse av framtida kraftiga vattenståndshöjningar krävs omfattande åtgärder som omfattar fler områden i Malmö. Stadsbyggnadskontoret fick den 1 mars 2007 i uppdrag av stadsbyggnadsnämnden att redovisa aktuella bedömningar av havsnivåförändringar och andra konsekvenser, vilka områden i Malmö 2 (7)

3 som kan komma att påverkas, vilka motåtgärder som kan aktualiseras och vilka riktlinjer för ny bebyggelse som bör tillämpas. Rapporten ska utformas som en Dialog-PM. Barnperspektivet är viktigt och Länsstyrelsen finner att kommunen har uppmärksammat detta. Jämställdhetsperspektivet i resandet bör även belysas. Utformning av belysning bör beakta säkerhets- och trygghetsfaktorer. - Det är känt att kvinnor i större utsträckning än män använder kollektivtrafiken för vardagliga transporter. Planens genomförande syftar till att i än högre grad stärka kollektivtrafiken för att kunna öka tillgängligheten och utnyttja dess fördelar. - Möjligheten att bygga ett underjordiskt cykelgarage finns. Här finns förutsättningar att skapa utrymme för verksamheter kopplade till cykelgaraget, t.ex. cykelverkstad och bevakad cykelparkering. Övrigt Det bör framgå av planhandlingarna att detaljplanen berör ett byggnadsminne. Malmö centralstation är byggnadsminne och skyddas enligt 3 kap 1 Lag (10988:950) om kulturminnen. Detta skydd berör lokalstationen, lokalstationens perrongtak och pergola från Endast länsstyrelsen får lämna tillstånd till förändringar som strider mot skyddsföreskrifterna som särskilda skäl föreligger. Den del av byggnadsminnet som berörs av planen har getts markanvändningen Q och skyddsbestämmelse q byggnader får inte rivas. Planhandlingarna redogör inte för hur marken ska utformas vilket gör att det inte går att säga om förändringarna i planområdet är möjliga utifrån byggnadsminnets föreskrifter. Utformningen och gestaltningen av planområdet bör ske i samråd med länsstyrelsens kulturmiljösektion. - Att Malmö centralstation är ett byggnadsminne och är skyddat enligt nämnda lag är infört i beskrivningen. Att samråd ska ske med länsstyrelsens kulturmiljösektion i samband med utformning och gestaltning har förts in i beskrivningen. STATLIGA OCH KOMMUNALA ORGAN Tekniska nämnden meddelar i skrivelse följande: Trafiksynpunkter I det område som har planbeteckningen Q ska det övre högra hörnet undantas från cykelparkering, resterande del ska dock behålla möjligheten för cykelparkering. Det övre högra hörnet ska, förutom beteckningen Q, även ha tilläggsbestämmelsen q byggnad får inte rivas. - Det övre högra hörnet har enligt Banverkets önskemål utgått ur planområdet för att inte aktuell järnvägsplan ska komma i konflikt med den nya detaljplanen. I övrigt är Tekniska nämndens önskemål uppfyllda. 3 (7)

4 VA-synpunkter VA-verket har idag en vattenledning i Centralplan som sträcker sig fram till Petribron. För att förbättra vattenomsättningen och nätet i området avser VAverket att bygga en ny ledning i den planerade bussgatan och i brokonstruktionen för att slutligen knytas ihop med bef. vattenledning i Norra Vallgatan. VA-verkets projektering och upphandling av vattenledningen måste således ske i samband med projektering och upphandling av den nya bron/bussgatan. - VA-verkets planer för den nya vattenledningen förs in i beskrivningen. Planbeskrivning Sid 3 sista stycket ändras till Antalet brostöd i kanalen, exkl. landfästen, får vara maximalt tre stycken, dvs - Ändringen är införd enligt önskemål. Motsvarande ändring har även gjorts på plankartan. Övriga synpunkter Eventuella ombyggnader av allmän platsmark som förorsakas av detaljplanen, skall bekostas av exploatören. I övrigt finn det från tekniska nämndens sida inget att erinra mot planförslaget och ej heller mot att detsamma antages av stadsbyggnadsnämnden i kommunfullmäktiges ställe. - Ansvar för kostnader för ombyggnader av allmän platsmark har förts in i genomförandebeskrivningen. Miljönämnden meddelar i skrivelse att planförslaget tillstyrkes. Ett genomförande av planen skapar bättre förutsättningar för kollektiv- och cykeltrafik, vilket i sin tur medför mindre utsläpp av koldioxid, i stor skapar större möjligheter att uppnå miljökvalitetsnormen för kvävedioxid samt bidrar till en bättre stadsmiljö för Malmö stads invånare. Å andra sidan kan den trafikförbättrande åtgärden medföra att framkomligheten för biltrafiken i området ökar, vilket i sin tur kan få till följd att kvävedioxidsituationen på Djäknegatan, men även på andra gator, ytterligare förvärras. Även om trafikdämpande åtgärder faller utanför planen jurisdiktion vill Miljönämnden poängtera att de måste komma ifråga i andra sammanhang. - Gatukontoret kommer att reglera om trafiken under byggnadstiden. Se illustrationer i beskrivningen. Vidare kommer omregleringar att ske dels efter det att bron är byggd och dels efter att bussterminalen är färdigställd. SDF Centrum meddelar i skrivelse att de ser positivt på att förbättra förutsättningarna för lokal- och regionbussar till Centralstationen. Att förbättra cykelparkeringsmöjligheterna vid Centralstationen är en viktig åtgärd då den nuvarande pontonen för cykelparkering planeras att lyftas bort för att ersättas med den nya busshållplatsytan. Planeringen av den nya bron är en bra och intressant lösning för busstrafiken från södra delarna av staden. Detta 4 (7)

5 innebär att Djäknegatan är den nya busstrafikgatan och Kalendegatan är en gåoch gårdsgata. Busstrafiken kommer med den nya bron att få en bättre trafikväg till Centralstationen. Konflikterna mellan bussar och gående på norra delen av nuvarande Centralplan minskar. Med en utökad Centralplan öster om nuvarande Centralplan skapas dessa möjligheter. Intressanta är även resonemangen kring relevanta projekt i området såsom att kunna skapa ett gång- och cykelstråk från Centralplan mot Malmös östra stadsdelar vilket Stadsdelsfullmäktige Centrum betonat i tidigare yttranden kring planfrågor. Detta förslag gör det möjligt att ansluta ett sådant stråk österut. Det som ytterligare behöver belysas är om det är tillräckligt antal cykelparkeringar som föreslås, dvs. kommer cykelpontonens nuvarande platser att ersättas? Hur kan trygghetsaspekten vid ett planerat underjordiskt cykelgarage lösas? Samt hur löses cykelparkeringsmöjligheterna under byggarbetstiden då pontonen tas bort? Parkering av cyklar är redan idag ett bekymmer vid Centralstationen och brist på plats är det redan i dagsläget. - Cykelpontonen kommer under byggarbetstiden att flyttas till en annan del av kanalen för att även då kunna utnyttjas. När Centralplan och Centralstationen är ombyggda kommer nya cykelparkeringar att finnas tillgängliga vid nuvarande lokaltågstationen samt under den nya delen av Centralplan. Här finns möjlighet att ordna cykelparkering i två plan för att utnyttja marken mer effektivt. Malmö Kulturmiljö skriver i yttrande att de på ett tidigt stadium informerats, och haft möjlighet att lämna synpunkter, gällande planerna att uppföra en ny bro över den Östra Hamnkanalen samt att nyttja nuvarande lokaltågstation för buss-, gång- och cykeltrafik. Detta har lett till att en arkeologisk utgrävning, med dokumentation av delar av den äldre strandmuren som följd, har genomförts vid den plats längs Norra Vallgatan där det södra brofästet planeras. Institutionen har också, på uppdrag av Gatukontoret, gjort en antikvarisk konsekvensutredning gällande de framtida förändringarna av Lokaltågstationen då Malmö Centralstation är klassat som byggnadsminne och är skyddat enligt 3 kap 1 Lagen om kulturminnen (KML 1988:950). Uppgifter om byggnadsminnesmärkningen bör tas med i planbeskrivningen. Likaledes bör q-markeringen i planbestämmelserna preciseras så att rivningsförbudet inte gäller byggnader utan perronger och perrongtak samt utökas så att det framgår att spår- och tåganknutna detaljer ska bevaras i möjligaste utsträckning. Dessutom bör texten innehålla uppgifter om att markbeläggning och andra materialval i anslutning till de bevarade perrongerna och dess tak ska göras i samråd med Stadsantikvarien för att områdets kulturhistoriska värden ska beaktas. Allt i enlighet med de antikvariska bedömningar som gjorts i konsekvensutredningen. Slutligen vill Malmö Kulturmiljö påpeka att de planerade förändringarna måste föregås av ett ändringsbeslut gällande byggnadsminnesmärkning. Ett sådant ansöks om hos Länsstyrelsen i Skåne län och är en tillståndsprövning som sker parallellt och oberoende av bygglovsförfarandet. 5 (7)

6 - Uppgifterna om byggnadsminnesmärkningen är införda i planbeskrivningen. Betydelsen för beteckningen q har ändrats till perronger och perrongtak får inte rivas. Att spår- och tåganknutna detaljer ska bevaras anses vara täckt med användningen Q användning anpassad till bebyggelsens kulturvärde. I beskrivningen har tillförts en förklarande text. Att samråd ska ske med Stadsantikvarien i samband med val av markbeläggning och övriga material har lagts till i beskrivningen. Information om krav på ändringsbeslut från länsstyrelsen gällande byggnadsminnesmärkningen har förts in i beskrivningen. Banverket meddelar i skrivelse följande: Planens långsiktiga och slutliga syfte är att reglera markanvändningen för bussar och cykelparkering inom nuvarande område för lokaltågsstationen. Inför byggandet av Citytunneln och ombyggnaden av Malmö personbangård upprättas en järnvägsplan som enligt Lag om byggande av järnväg inte får strida mot detaljplan. Det är därför viktigt att föreliggande detaljplan överensstämmer med järnvägsplanen och för att uppnå detta önskar Banverket att detaljplanens planområde revideras till att överensstämma med järnvägsfastigheten i norr och öster. Den del av Järnvägen 1:1 som erfordras för bussbron och brons anslutning kan dock ingå i planområdet. Banverket ser däremot inget syfte med utsträckningen av trafikområdet öster om bron och menar att detta område inte bör ingå i planområdet. - Planområdets utbredning är reviderat i nordöst för att inte strida mot järnvägsplanen. Trafikområdet öster om brofästet behöver dock Gatukontoret behärska för att kunna bygga bron. I det kortare perspektivet, under ombyggnaden av Malmö C och personbangård, kommer hela planområdet att behöva nyttjas för Trafikområde järnvägstrafik. Detta innebär att spåren 12 och 13 behöver förlängas västerut till samma längd som spåren 10 och 12 (de två nordliga spåren inom planområdet). För att ge erforderligt utrymme för tågpassagerare är det väsentligt att byggnationen av kajkant och bro är färdigställt innan lokaltågsstationen provisoriskt behöver betjäna all tågtrafik till Malmö. Detta framgår också av planens genomförandebeskrivning. För att inte den tillfälliga förlängningen av spår och nyttjandet av området som järnvägsstation skall strida mot den förhoppningsvis fastställda planen, behöver tillfällig markanvändning Trafikområde järnvägstrafik införas i detaljplanen. Den tillfälliga markanvändningen skall gälla hela planområdet med undantag för bron. - Bestämmelsen T inbegriper normalt trafik som tar i anspråk kvartersmark, dvs. trafik med järnväg, bil, buss, taxi, utryckningsfordon m.m. Den tillfälliga användningen av marken som järnvägsstation ryms inom bestämmelsen och en tillfällig användning behöver inte införas i detaljplanen. I det slutliga planförslagets genomförandebeskrivning förklaras tydligare hur genomförandet från tillfällig järnvägsstation till bussterminal kommer att gå till. 6 (7)

7 E.ON Gas meddelar i skrivelse följande: En av våra distributionsledningar för natur- och biogas berör planområdet. Ledningen är belägen längs norra sidan av Norra Vallgatan och dess läge framgår av bifogad kartfil. Distributionsledningar enligt ovan är underkastade Energigasnormens regler (EGN 01). Troligen behöver gasledningen flyttas eller omfattas av förstärkningsåtgärder för att få anpassning till det kommande brofästet. E.ON Gas förutsätter att exploatören svarar för alla kostnader som uppkommer till följd av plangenomförandet. I god tid innan några markarbeten påbörjas ska samråd ske med vår områdeshandläggare Anders Friis ( ). - Information om att Energigasnormens regler gäller och att samråd angående ledningen i god tid ska ske har tillförts genomförandebeskrivningen. Följande har inget att erinra mot förslaget. Räddningstjänst Syd " Skånetrafiken " E.ON Elnät " TeliaSonera AB " SAKÄGARE OCH ÖVRIGA Jernhusen AB meddelar i skrivelse att ingen erinran finns mot planförslaget. I övrigt har inga anmärkningsskrivelser från kända sakägare och övriga inkommit mot förslaget. Joakim Axelsson Agneta Hammer 7 (7)

tillhörande förslag till detaljplan för del av Hamnen 22:3, Järnvägen 1:1 m.fl. (Bro 400) i Hamnen och Innerstaden i Malmö

tillhörande förslag till detaljplan för del av Hamnen 22:3, Järnvägen 1:1 m.fl. (Bro 400) i Hamnen och Innerstaden i Malmö 2007-04-19 Dp 4942 BESKRIVNING tillhörande förslag till detaljplan för del av Hamnen 22:3, Järnvägen 1:1 m.fl. (Bro 400) i Hamnen och Innerstaden i Malmö HANDLINGAR Planhandlingarna omfattar plankarta

Läs mer

tillhörande detaljplan för del av fastigheterna Bunkeflostrand 6:95, 6:37 och Ängsklockan 2 i Bunkeflostrand i Malmö

tillhörande detaljplan för del av fastigheterna Bunkeflostrand 6:95, 6:37 och Ängsklockan 2 i Bunkeflostrand i Malmö 2009-06-11 Dp 5076 SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för del av fastigheterna Bunkeflostrand 6:95, 6:37 och Ängsklockan 2 i Bunkeflostrand i Malmö Planförslaget har varit utsänt på remiss och för

Läs mer

som tillhör detaljplan för fastigheten MARIEHAGE 1 m.m. i Innerstaden i Malmö

som tillhör detaljplan för fastigheten MARIEHAGE 1 m.m. i Innerstaden i Malmö 20xx xx xx 2011-05-31 Dp 5184 SAMRÅDSREDOGÖRELSE som tillhör detaljplan för fastigheten MARIEHAGE 1 m.m. i Innerstaden i Malmö Planförslaget har varit utsänt på remiss och för samråd med länsstyrelsen,

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för del av kv. Slagthuset i Hamnen i Malmö

SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för del av kv. Slagthuset i Hamnen i Malmö 2009-04-15 Dp 5068 UNDERRÄTTELSE SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för del av kv. Slagthuset i Hamnen i Malmö Planförslaget har varit utsänt på remiss och för samråd med länsstyrelsen, berörda

Läs mer

Detaljplan för del av Norr 3:59, ny utfart mot Sveavägen

Detaljplan för del av Norr 3:59, ny utfart mot Sveavägen Detaljplan för del av Norr 3:59, ny utfart mot Sveavägen SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2018-03-19 Dnr. 2017-182 2(8) 3(8) Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 3 Sammanfattning av samrådsredogörelsen... 4

Läs mer

Detaljplan för Gårö 1:14, Gnosjö kommun, Jönköpings län

Detaljplan för Gårö 1:14, Gnosjö kommun, Jönköpings län 2017-12-12 Detaljplan för Gårö 1:14, Gnosjö kommun, Jönköpings län SAMRÅDSREDOGÖRELSE ÄRENDEHANTERING 2016-10-04 244 gav kommunstyrelsen i uppdrag åt samhällsbyggnadsförvaltningen att ta upprätta en detaljplan

Läs mer

S A M R Å D S R E D O G Ö R E L S E

S A M R Å D S R E D O G Ö R E L S E Detaljplan för Del av Haganäs 3 (vid Älmhults vattentorn) Älmhult, Älmhults kommun S A M R Å D S R E D O G Ö R E L S E Planprocessen Planförslaget har varit föremål för samråd från den 15 december 2016

Läs mer

datum Detaljplan för del av fastigheterna GÄNGTAPPEN 1 och KRANEN 5 i Hamnen i Malmö

datum Detaljplan för del av fastigheterna GÄNGTAPPEN 1 och KRANEN 5 i Hamnen i Malmö datum 2012-08-23 diarienummer 2011-00887 Dp 5234 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för del av fastigheterna GÄNGTAPPEN 1 och KRANEN 5 i Hamnen i Malmö Planförslaget har varit utsänt på remiss och för samråd

Läs mer

Detaljplan för Bussterminal vid Uppsala C Uppsala kommun ANTAGANDEHANDLING. Stadshuset. Centralstation. Kv Frigg. nuv.

Detaljplan för Bussterminal vid Uppsala C Uppsala kommun ANTAGANDEHANDLING. Stadshuset. Centralstation. Kv Frigg. nuv. Diarienummer 2005/20029-1 Detaljplan för Bussterminal vid Uppsala C Uppsala kommun ANTAGANDEHANDLING Kv Frigg Stadshuset Storgatan Storgatan Storgatan Storgatan Storgatan Storgatan Storgatan Storgatan

Läs mer

Samrådsredogörelse tillhörande detaljplan för Hantverksgården, Tomelilla kommun, Skåne län.

Samrådsredogörelse tillhörande detaljplan för Hantverksgården, Tomelilla kommun, Skåne län. Dnr: Ks 2017/25 Samrådsredogörelse Samrådsredogörelse tillhörande detaljplan för Hantverksgården, Tomelilla kommun, Skåne län. Upprättad. Samråd Detaljplanen har varit utställd för samråd från och med

Läs mer

Detaljplan för Båten 7 m.fl. (Sjöparkens reseparkering E2) i Alvesta tätort

Detaljplan för Båten 7 m.fl. (Sjöparkens reseparkering E2) i Alvesta tätort 1 Detaljplan för Båten 7 m.fl. (Sjöparkens reseparkering E2) i Alvesta tätort SAMRÅDSREDOGÖRELSE SAMMANFATTNING Planförslaget har varit utsänt för samråd under tiden 2016-12-12 2017-01-13. Under samrådstiden

Läs mer

DETALJPLAN för Drottningen S:1 i Eslöv, Skåne län flerbostadshus på Sallerupsområdet

DETALJPLAN för Drottningen S:1 i Eslöv, Skåne län flerbostadshus på Sallerupsområdet Hanna Bäckgren 0413-620 18 Dnr 1120/2009 2010-01-04 DETALJPLAN för Drottningen S:1 i Eslöv, Skåne län flerbostadshus på Sallerupsområdet SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplanen har sänts ut för samråd under tiden

Läs mer

UNDERRÄTTELSEHANDLING

UNDERRÄTTELSEHANDLING V 130710 datum 2014-02-24 diarienummer 2011-00634 Dp 5208 UNDERRÄTTELSEHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för fastigheten BOLMÖRTEN 9 i Fosie i Malmö Planförslaget har varit utsänt på remiss och för

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Hillerstorp 3:85 m.fl. (Thule), Gnosjö kommun, Jönköpings län

Detaljplan för fastigheten Hillerstorp 3:85 m.fl. (Thule), Gnosjö kommun, Jönköpings län 2018-06-12 Detaljplan för fastigheten Hillerstorp 3:85 m.fl. (Thule), Gnosjö kommun, Jönköpings län SAMRÅDSREDOGÖRELSE ÄRENDEHANTERING 2018-01-09 17 gav kommunstyrelsen i uppdrag åt samhällsbyggnadsförvaltningen

Läs mer

Genomförandebeskrivning Detaljplan för fastigheten Tobaksmonopolet 3 i stadsdelen Södermalm i Stockholm, S-Dp

Genomförandebeskrivning Detaljplan för fastigheten Tobaksmonopolet 3 i stadsdelen Södermalm i Stockholm, S-Dp STADSBYGGNADSKONTORET SAMRÅDSHANDLING PLANAVDELNINGEN Nils Sylwan 2014-06-30 Tfn 08-508 27 253 1(5) Genomförandebeskrivning Detaljplan för fastigheten Tobaksmonopolet 3 i stadsdelen Södermalm i Stockholm,

Läs mer

Detaljplan för del av Broby 9:132, Panelvägen, Landsbro, Vetlanda kommun

Detaljplan för del av Broby 9:132, Panelvägen, Landsbro, Vetlanda kommun 2013-10-18 Reviderad 2013-11-18 Detaljplan för del av Broby 9:132, Panelvägen, Landsbro, Vetlanda kommun Planbeskrivning HANDLINGAR Planförslaget består av denna beskrivning och plankarta med bestämmelser.

Läs mer

Granskningsutlåtande ANTAGANDEHANDLING. Fastighet 0:0. Enkelt planförfarande 1(6) SPN 2014/

Granskningsutlåtande ANTAGANDEHANDLING. Fastighet 0:0. Enkelt planförfarande 1(6) SPN 2014/ Granskningsutlåtande 1(6) tillhörande detaljplan för fastigheten Sankt Johannes 4:79 inom Tingstad i Norrköpings kommun den 20 april 2015 tillhörande detaljplan för del av fastigheten Fastighet 0:0 ANTAGANDEHANDLING

Läs mer

Följande sammanställning redovisar samråds- och remissynpunkter. Stadsbyggnadskontorets kommentarer redovisas i anslutning till varje remissvar.

Följande sammanställning redovisar samråds- och remissynpunkter. Stadsbyggnadskontorets kommentarer redovisas i anslutning till varje remissvar. 2006-09-01 Dp 4688 SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande preliminärt förslag till detaljplan för del av fastigheten SALLERUP 180:22 m.fl. (Hörlanders väg) i Sallerup i Malmö Ärendet har bedömts vara av den karaktären

Läs mer

Byggnadsnämnden beslutade den 9 februari 2016, BN 2, att genomföra ett samråd i enlighet med 5 kap. 11 i Plan- och bygglagen.

Byggnadsnämnden beslutade den 9 februari 2016, BN 2, att genomföra ett samråd i enlighet med 5 kap. 11 i Plan- och bygglagen. Samrådsredogörelse 2016-04-08 P 2015-2 Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE DETALJPLAN FÖR BOSTÄDER PÅ GETEN 2 M.FL., FALKÖPING HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Byggnadsnämnden beslutade den 9 februari 2016, BN

Läs mer

Detaljplan för Laxåskogen 18:1, Hemgården. Laxå kommun, Örebro län. SAMRÅDSREDOGÖRELSE

Detaljplan för Laxåskogen 18:1, Hemgården. Laxå kommun, Örebro län. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för Laxåskogen 18:1, Hemgården Laxå kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Global Care i Laxå AB äger fastigheten Laxåskogen 18:1. Företaget önskar möjlighet för fler typer av användningar

Läs mer

Samrådsredogörelse för förslag till ny detaljplan för del av Kosta 36:13 m.fl

Samrådsredogörelse för förslag till ny detaljplan för del av Kosta 36:13 m.fl 1(7) 2018-05-30 Granskningshandling Samrådsredogörelse för förslag till ny detaljplan för del av Kosta 36:13 m.fl Planområdets ungefärliga lokalisering 2(7) Innehållsförteckning Samrådets genomförande...

Läs mer

Detaljplan del av Perstorp 23:4 vid kvarteret Syrenen (ny parkering) Perstorps kommun, Skåne län

Detaljplan del av Perstorp 23:4 vid kvarteret Syrenen (ny parkering) Perstorps kommun, Skåne län 1(5) Datum: 2017-02-13, 2017-04-10 Diarienummer: Detaljplan del av Perstorp 23:4 vid kvarteret Syrenen (ny parkering) Perstorps kommun, Skåne län GRANSKNINGSHANDLING Detaljplanen har Upprättats: 2017-02-13,

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Apeln 13 i stadsdelen Norrmalm, Dp (23 studentbostäder)

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Apeln 13 i stadsdelen Norrmalm, Dp (23 studentbostäder) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (5) 2015-09-14 Handläggare Tony Andersson Telefon 08-508 27 318 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Apeln 13 i stadsdelen

Läs mer

Detaljplan för del av kvarteret Kofoten

Detaljplan för del av kvarteret Kofoten Detaljplan för del av kvarteret Kofoten SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2018-061 Dnr. 2018-061 2(7) 3(7) Innehållsförteckning Sammanfattning av samrådsredogörelsen... 4 Yttranden med synpunkter... 4 Räddningstjänsten

Läs mer

Vidare skriver de att trädridån i väster bidrar till områdets karaktär och att skydd i plan bör övervägas.

Vidare skriver de att trädridån i väster bidrar till områdets karaktär och att skydd i plan bör övervägas. 2008-05-27 Dp 4978 SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande förslag till detaljplan för koloniområdet KÖLNAN i Husie i Malmö Ärendet har bedömts vara av den karaktären att det enligt plan- och bygglagen 5 kap 29

Läs mer

Datum Dnr 2014/320

Datum Dnr 2014/320 1(6) Detaljplan för TALLEN 1 Sölvesborg, Sölvesborgs kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET BEDRIVITS Ärendet handläggs med enkelt planförfarande enligt plan- och bygglagens 5 kap 6. Tillfälle att ta del

Läs mer

Detaljplan för Varpet 1:17

Detaljplan för Varpet 1:17 Detaljplan för Varpet 1:17 SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2018-04-19 Dnr. 2017-163 2(6) 3(6) Innehållsförteckning Sammanfattning av samrådsredogörelsen... 4 Yttranden med synpunkter... 4 Miljösamverkan Östra Skaraborg

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV STRÖVELSTORP 6:27, STRÖVELSTORP, ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE

GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV STRÖVELSTORP 6:27, STRÖVELSTORP, ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV STRÖVELSTORP 6:27, STRÖVELSTORP, ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Sakägare enligt fastighetsförteckningen samt berörda förvaltningar

Läs mer

Detaljplan för bostäder vid Theres Svenssons gata inom stadsdelen Lundbyvassen i Göteborg

Detaljplan för bostäder vid Theres Svenssons gata inom stadsdelen Lundbyvassen i Göteborg Granskningsutlåtande Datum: 2016-12-20 Diarienummer: 434/13 Aktbeteckning: 2-5364 Christer Persson Telefon: 031-368 18 56 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan för bostäder vid Theres Svenssons

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län Sydnärkes byggförvaltning Ulrika Åberg Planarkitekt SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län Enligt PBL 2011 (Plan- och bygglagen 2011) 5 kap. 17 har Detaljplan

Läs mer

Detaljplan för fastighet Hidinge-Lanna 4:62 m.fl. (Del av Vreta Bytomt) Lekebergs kommun, Örebro län.

Detaljplan för fastighet Hidinge-Lanna 4:62 m.fl. (Del av Vreta Bytomt) Lekebergs kommun, Örebro län. Detaljplan för fastighet Hidinge-Lanna 4:62 m.fl. (Del av Vreta Bytomt) Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med detaljplanen är att möjliggöra bostadsbebyggelse på del

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan Broängens handelsområde

Samrådsredogörelse Detaljplan Broängens handelsområde Samrådsredogörelse Detaljplan Broängens handelsområde Hur processen har bedrivits: Detaljplanen har varit tillgänglig för samråd under tiden datum till datum. Samrådet har anslagits på kommunens anslagstavla

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND Upprättad 2018-05-03 SBN 2017/195 Plan- och bygglagen (SFS 2010:900) Standardförfarande INKOMNA YTTRANDEN Statliga verk, myndigheter och

Läs mer

BESKRIVNING som tillhör detaljplan för HEMSÖGATANS FÖRLÄNGNING i Hamnen i Malmö

BESKRIVNING som tillhör detaljplan för HEMSÖGATANS FÖRLÄNGNING i Hamnen i Malmö 2011-04-26 Dp 5155 BESKRIVNING som tillhör detaljplan för HEMSÖGATANS FÖRLÄNGNING i Hamnen i Malmö HANDLINGAR Planhandlingarna omfattar plankarta med bestämmelser, genomförandebeskrivning, fastighetsförteckning

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Barnhuset 25 i stadsdelen Norrmalm (0 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Barnhuset 25 i stadsdelen Norrmalm (0 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2015-02-25 Handläggare Helena Wessberg Telefon 08-508 27 331 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Barnhuset

Läs mer

DEL AV GULDFISKEN 1 MED FLERA

DEL AV GULDFISKEN 1 MED FLERA KS/2014/497 GRANSKNINGSUTLÅTANDE DETALJPLAN FÖR DEL AV GULDFISKEN 1 MED FLERA HÖGANÄS KOMMUN, SKÅNE LÄN Aktuellt detaljplanområde markerat med heldragen röd linje. ANTAGANDEHANDLING 2015-01-30 BAKGRUND

Läs mer

Detaljplan för del av kvarteret Kofoten

Detaljplan för del av kvarteret Kofoten Detaljplan för del av kvarteret Kofoten GRANSKNINGSUTLÅTANDE 2018-06-18 Dnr. 2018-061 2(7) 3(7) Innehållsförteckning Sammanfattning av granskningsutlåtande... 4 Yttranden med synpunkter... 4 Lantmäteriet

Läs mer

Ballingslöv 2:20 m.fl.

Ballingslöv 2:20 m.fl. Detaljplan för Ballingslöv 2:20 m.fl. Ballingslöv Hässleholms kommun Skåne län Dnr: BN 2017-1473 Detaljplanen har varit på tillgängligt för samråd under tiden 2018-05-28 2018-06-22 enligt Byggnadsnämndens

Läs mer

Följande sammanställning redovisar samråds- och remissynpunkter. Stadsbyggnadskontorets kommentarer redovisas i anslutning till varje remissvar.

Följande sammanställning redovisar samråds- och remissynpunkter. Stadsbyggnadskontorets kommentarer redovisas i anslutning till varje remissvar. 2005-11-25 Dp 4905 UTSTÄLLNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande preliminärt förslag till detaljplan för inre delen av Frihamnsbassängen i Hamnen i Malmö Planförslaget har varit utsänt på remiss

Läs mer

Detaljplan för korsning av järnvägen via Norregatan. del av Eslöv 51:4, del av Eslöv 51:5 och del av Eslöv 53:4 Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för korsning av järnvägen via Norregatan. del av Eslöv 51:4, del av Eslöv 51:5 och del av Eslöv 53:4 Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING UTSTÄLLNINGSHANDL1NG 1 (7) Detaljplan för korsning av järnvägen via Norregatan del av Eslöv 51:4, del av Eslöv 51:5 och del av Eslöv 53:4 Eslövs kommun, Skåne län Norregatan,

Läs mer

Byggnadsnämndens arbetsutskott GRANSKNINGSUTLÅTANDE. Detaljplan för bostäder inom del av Åsa 3:205 och 3:303

Byggnadsnämndens arbetsutskott GRANSKNINGSUTLÅTANDE. Detaljplan för bostäder inom del av Åsa 3:205 och 3:303 Byggnadsnämndens arbetsutskott GRANSKNINGSUTLÅTANDE 1 (5) Datum 2017-11-16 Dnr PL/2016:31 (189057) D636 P6/16.01 Detaljplan för bostäder inom del av Åsa 3:205 och 3:303 Genomförande Byggnadsnämnden beslöt,

Läs mer

parkering Planenheten i oktober 2011 Kvartersmark ILLUSTRATION m Skala 1:1000 Museum och centrumverksamheter parkering

parkering Planenheten i oktober 2011 Kvartersmark ILLUSTRATION m Skala 1:1000 Museum och centrumverksamheter parkering C parkering PLANBESTÄMMELSER Följande gäller inom områden med nedanstående beteckningar. Endast angiven användning och utformning är tillåten. Bestämmelser utan beteckning gäller inom hela planområdet.

Läs mer

Detaljplan för Knislinge Resecenter del av Knislinge 43:1, Östra Göinge kommun, Skåne län

Detaljplan för Knislinge Resecenter del av Knislinge 43:1, Östra Göinge kommun, Skåne län Detaljplan för Knislinge Resecenter del av Knislinge 43:1, Östra Göinge kommun, Skåne län Datum: 2/7-2014 Dnr.: KS 2011/447.343 Planförslaget har varit på samråd under tiden 17 april 8 maj 2014 enligt

Läs mer

Tillägg till PLAN- och GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

Tillägg till PLAN- och GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Tillägg till PLAN- och GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Ändring genom tillägg till detaljplan för del av Sicklaön 369:34 m fl (del av Dp 4 samt del av dp 75), Nacka kommun Enkelt planförfarande Upprättad på i oktober

Läs mer

Ändring av detaljplan för del av Perstorp 23:4 m.fl., ICAs parkering, Perstorps kommun, Skåne län

Ändring av detaljplan för del av Perstorp 23:4 m.fl., ICAs parkering, Perstorps kommun, Skåne län 1(7) Datum: Diarienummer: 2013-08-13 2013/124 Ändring av detaljplan för del av Perstorp 23:4 m.fl., ICAs parkering, Perstorps kommun, Skåne län SAMRÅDSHANDLING Detaljplanen har Upprättas: 2013-08-13 Antagits

Läs mer

Detaljplan för Torglägenheterna

Detaljplan för Torglägenheterna 1(13) Detaljplan för Torglägenheterna UTLÅTANDE Juni 2017 I detta utlåtande redovisar de yttranden som framkommit i samband med samråd (2 februari 23 februari 2017) samt granskning (31 maj - 21 juni 2017)

Läs mer

datum Detaljplan för koloniområdet ZENITH i Innerstaden i Malmö

datum Detaljplan för koloniområdet ZENITH i Innerstaden i Malmö datum 2013-03-20 diarienummer 2012-00723 Dp 4582 GRANSKNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för koloniområdet ZENITH i Innerstaden i Malmö Planförslaget har varit utsänt på remiss och för samråd

Läs mer

Detaljplan för BRF Vintergatan 1

Detaljplan för BRF Vintergatan 1 1(11) Detaljplan för BRF Vintergatan 1 UTLÅTANDE April 2017 I detta utlåtande redovisas de yttranden som framkommit i samband med samråd (21 december 2016 16 januari 2017) samt granskning (21 februari

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Ändring av detaljplan 25-P04/164 för Boden 56:9 m.fl. Resecentrum Stationsgatan. Bodens kommun, Norrbottens län

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Ändring av detaljplan 25-P04/164 för Boden 56:9 m.fl. Resecentrum Stationsgatan. Bodens kommun, Norrbottens län SAMRÅDSREDOGÖRELSE Ändring av detaljplan 25-P04/164 för Boden 56:9 m.fl. Resecentrum Stationsgatan Bodens kommun, Norrbottens län 2 Granskningshandling Ändring av detaljplan för Boden 56:9 m.fl. Resecentrum

Läs mer

54:5, KOMMINISTERGÅRDEN

54:5, KOMMINISTERGÅRDEN Granskningshandling, granskning 2 Dnr: MK BN 2017/00795 Detaljplan för Stranden 54:5 Komministergården i Mora kommun, Dalarnas län GRANSKNINGSUTLÅTANDE 1 december 2017 Hur granskningen har bedrivits Planområdet

Läs mer

Detaljplan för Tågarp 15:141 i Arlöv, Burlövs kommun

Detaljplan för Tågarp 15:141 i Arlöv, Burlövs kommun Plan nr 221 1(4) Detaljplan för Tågarp 15:141 i Arlöv, Burlövs kommun Planbeskrivning HANDLINGAR Till detaljplanen hör förutom denna planbeskrivning även plankarta med illustration och planbestämmelser

Läs mer

SAMHÄLLSBYGGNAD. Ändring av detaljplan för del av Halltorp 1:10. Träklubban. Planområde. Antagandehandling

SAMHÄLLSBYGGNAD. Ändring av detaljplan för del av Halltorp 1:10. Träklubban. Planområde. Antagandehandling Ändring av detaljplan för del av Halltorp 1:10 Träklubban Planområde 2015-10-20 Innehåll Förutsättningar 3 Planförslag 4 Plankarta och bestämmelser 5 Genomförandebeskrivning 6 Samhällsbyggnadsförvaltningen

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Gräsanden 7, Centrum, Ängelholms kommun, Skåne län SAMRÅDSREDOGÖRELSE

Detaljplan för fastigheten Gräsanden 7, Centrum, Ängelholms kommun, Skåne län SAMRÅDSREDOGÖRELSE Diarienummer Detaljplan för fastigheten Gräsanden 7, Centrum, Ängelholms kommun, Skåne län SAMRÅDSREDOGÖRELSE GRANSKNINGSHANDLING HUR SAMRÅDET BEDRIVITS Sakägare samt berörda förvaltningar och myndigheter

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Dalen 9 i stadsdelen Gamla Enskede (48 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Dalen 9 i stadsdelen Gamla Enskede (48 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2013-09-23 Handläggare: Emma Byström Tfn 08-508 26 657 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Dalen 9 i stadsdelen Gamla Enskede

Läs mer

Detaljplan för fastighet Hammar 7:1 m.fl. (Gustavelund) Askersunds kommun, Örebro län.

Detaljplan för fastighet Hammar 7:1 m.fl. (Gustavelund) Askersunds kommun, Örebro län. Detaljplan för fastighet Hammar 7:1 m.fl. (Gustavelund) Askersunds kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med planläggningen är att ändra gällande planbestämmelser för området, från

Läs mer

Dnr: GRANSKNINGSHANDLING Sid 1 (5)

Dnr: GRANSKNINGSHANDLING Sid 1 (5) GRANSKNINGSHANDLING Sid 1 (5) Detaljplan för GÄSTGIVAREN 6 Bromölla, Bromölla kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE Hur samrådet bedrivits Ärendet handläggs med standardförfarande enligt plan- och bygglagens 5 kap

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Plankontoret

Samhällsbyggnadsförvaltningen Plankontoret Samhällsbyggnadsförvaltningen Plankontoret dnr: 2015/260 2016-08-23 1(6) GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för Hyllinge 5:109 i Hyllinge samhälle och Åstorps kommun, Skåne län. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Hur samrådet

Läs mer

Stadsbyggnadsnämnden föreslås besluta att godkänna detaljplanen samt att överlämna den till kommunfullmäktige för antagande.

Stadsbyggnadsnämnden föreslås besluta att godkänna detaljplanen samt att överlämna den till kommunfullmäktige för antagande. 2010-08-31 Dp 5051 Stadsbyggnadsnämnden GODKÄNNANDE av detaljplan för den ÖST-VÄSTLIGA GATAN i Hyllie i Malmö FÖRSLAG TILL BESLUT Stadsbyggnadsnämnden föreslås besluta att godkänna detaljplanen samt att

Läs mer

Detaljplan för kv. Nifelhem 7, Köpings tätort, Köpings kommun

Detaljplan för kv. Nifelhem 7, Köpings tätort, Köpings kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE 1 (5) Stadsarkitektkontoret Victor Zakrisson, Planarkitekt 0221-252 92 victor.zakrisson@koping.se Detaljplan för kv. Nifelhem 7, Köpings tätort, Köpings kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE ÄNDRINGAR

Läs mer

Samrådsredogörelse. Detaljplan för del av Ludvika 7:10 Stationsområdet Ludvika GRANSKNINGSHANDLING

Samrådsredogörelse. Detaljplan för del av Ludvika 7:10 Stationsområdet Ludvika GRANSKNINGSHANDLING Planeringsenheten Joel Lidholm, 0240861 80 Joel.lidholm@ludvika.se GRANSKNINGSHANDLING 1(7) Samrådsredogörelse Detaljplan för del av Ludvika 7:10 Stationsområdet Ludvika Ludvika kommun Hemsida www.ludvika.se

Läs mer

Detaljplan för del av Norr 3:59, ny utfart mot Sveavägen

Detaljplan för del av Norr 3:59, ny utfart mot Sveavägen Detaljplan för del av Norr 3:59, ny utfart mot Sveavägen GRANSKNINGSUTLÅTANDE 2018-04-23 Dnr. 2017-182 2(7) 3(7) Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 3 Sammanfattning av granskningsutlåtandet...

Läs mer

KONSEKVENSBESKRIVNING GÅNG- OCH CYKELBRO. Östersunds centralstation, Fastigheten Söder 1:16, Östersund. Datum

KONSEKVENSBESKRIVNING GÅNG- OCH CYKELBRO. Östersunds centralstation, Fastigheten Söder 1:16, Östersund. Datum KONSEKVENSBESKRIVNING GÅNG- OCH CYKELBRO Objekt Östersunds centralstation, Fastigheten Söder 1:16, Östersund Datum 2017-06-20 1 Bakgrund Östersunds kommun arbetar via konsultföretaget Ramböll med att ta

Läs mer

Detaljplan för Fritzhem 9 GARAGE VID FRITZHEMSGATAN/RUUTHSVÄGEN Östersunds kommun

Detaljplan för Fritzhem 9 GARAGE VID FRITZHEMSGATAN/RUUTHSVÄGEN Östersunds kommun Antagandehandling 1 Detaljplan för Fritzhem 9 Dnr Ädh Dnr planmodul: GARAGE VID FRITZHEMSGATAN/RUUTHSVÄGEN Östersunds kommun PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING Upprättad av samhällsbyggnad den 5 november

Läs mer

tillhörande detaljplan för fastigheterna Ringerike 2 m. fl i Vintrie (i Svågertorps verksamhetsområde) i Malmö

tillhörande detaljplan för fastigheterna Ringerike 2 m. fl i Vintrie (i Svågertorps verksamhetsområde) i Malmö 2010-02-09 Dp 5074 SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för fastigheterna Ringerike 2 m. fl i Vintrie (i Svågertorps verksamhetsområde) i Malmö Planförslaget har varit utsänt på remiss och för samråd

Läs mer

ÄNDRING AV DETALJPLAN OCH TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING S. 205

ÄNDRING AV DETALJPLAN OCH TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING S. 205 Dnr: KS.2018.0362 ÄNDRING AV DETALJPLAN OCH TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING S. 205 Ändring av detaljplan för fastigheten Druvan 11 Eslöv kommun, Skåne Län Upprättad: Figur 1. Orienteringskarta för planområdet.

Läs mer

Samrådredogörelse. Fastigheten 0:0 (södra) för Hult 1:159 m.fl ANTAGANDEHANDLING 1(6)

Samrådredogörelse. Fastigheten 0:0 (södra) för Hult 1:159 m.fl ANTAGANDEHANDLING 1(6) Samrådredogörelse 1(6) tillhörande detaljplan för del av fastigheten tillhörande ändring av Fastigheten 0:0 (södra) Förslag med närområde till inom ändring Stadsdel i Norrköping av byggnadsplan för Hult

Läs mer

datum 2013-03-22 Detaljplan för del av kvarteret VÄTET i Rosengård i Malmö.

datum 2013-03-22 Detaljplan för del av kvarteret VÄTET i Rosengård i Malmö. datum 2013-03-22 diarienummer 2011-01214 Dp 5241 UNDERRÄTTELSEHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för del av kvarteret VÄTET i Rosengård i Malmö. Planförslaget har varit utsänt på remiss och för samråd

Läs mer

2004-08-18 REVIDERAD ANTAGANDEHANDLING. DETALJPLAN för bostadsbebyggelse i Eslöv

2004-08-18 REVIDERAD ANTAGANDEHANDLING. DETALJPLAN för bostadsbebyggelse i Eslöv 2004-08-18 REVIDERAD ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN för bostadsbebyggelse i Eslöv Kv Abborren 15 Eslövs kommun Skåne län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Plankarta, tillika grundkarta, med bestämmelser. Planbeskrivning.

Läs mer

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Göken 9 Kristinehamns kommun, Värmlands län. Antagandehandling

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Göken 9 Kristinehamns kommun, Värmlands län. Antagandehandling Antagandehandling Samrådsredogörelse Detaljplan för Göken 9 Kristinehamns kommun, Värmlands län Hur processen har bedrivits Detaljplanen har varit på samråd under tiden 2015-02-17 till 2015-03-24 Kungörelse

Läs mer

Detaljplan för KÖPMANNEN 11 Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för KÖPMANNEN 11 Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 1 (5) Detaljplan för KÖPMANNEN 11 Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2 (5) PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Plankarta

Läs mer

Granskningsutlåtande. Normalt planförfarande. Detaljplan för. Gröningen" i Beddingestrand Trelleborgs kommun GRANSKNINGSHANDLING

Granskningsutlåtande. Normalt planförfarande. Detaljplan för. Gröningen i Beddingestrand Trelleborgs kommun GRANSKNINGSHANDLING GRANSKNINGSHANDLING 2018-06-12 Diarienummer PB-2013-113 DP 200 Detaljplan för Lilla Beddinge 21:3 och 35:2 Gröningen" i Beddingestrand Trelleborgs kommun Normalt planförfarande Granskningsutlåtande PLANHANDLINGAR

Läs mer

Samrådsredogörelse. tillhörande ändring av detaljplan för del av gemensamhetsanläggningen Norsholm ga:4 (allmän platsmark)

Samrådsredogörelse. tillhörande ändring av detaljplan för del av gemensamhetsanläggningen Norsholm ga:4 (allmän platsmark) Samrådsredogörelse 1(5) 214 214 tillhörande ändring av detaljplan för del av gemensamhetsanläggningen Norsholm ga:4 (allmän platsmark) inom gällande detaljplaner: 0581-88/6, 05-KIM-293, 05-KIM-502, 0581-P94/7,

Läs mer

DP 274 KS/2017:502. Detaljplan för Tågarp 16:75 Burlövs kommun, Skåne län GRANSKNINGSUTLÅTANDE

DP 274 KS/2017:502. Detaljplan för Tågarp 16:75 Burlövs kommun, Skåne län GRANSKNINGSUTLÅTANDE DP 274 KS/2017:502 Detaljplan för Tågarp 16:75 Burlövs kommun, Skåne län 2019-08-26 GRANSKNINGSUTLÅTANDE GRANSKNINGSUTLÅTANDE SAMRÅD Delegationsbeslut på uppdrag av kommunstyrelsen togs av planchefen den

Läs mer

Detaljplan för Fjugesta 4:61 m.fl, Lekebergs kommun, Örebro län.

Detaljplan för Fjugesta 4:61 m.fl, Lekebergs kommun, Örebro län. Detaljplan för Fjugesta 4:61 m.fl, Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med detaljplanen är att säkerställa befintliga användningsområden och möjliggöra ett samlat industri/verksamhetsområde

Läs mer

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, Krokom, Krokoms kommun

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, Krokom, Krokoms kommun D 1 (7) Datum 2018-06-27 Detaljplan för Hissmoböle 2:281, Krokom, Krokoms kommun PLANBESKRIVNING KROKOM1000, v1.0, 2012-10-09 Granskningshandling Krokoms kommun Postadress 835 80 Krokom Besöksadress Offerdalsvägen

Läs mer

Detaljplan för Landsdomaren 9 i Lund, Lunds kommun

Detaljplan för Landsdomaren 9 i Lund, Lunds kommun PÄ 42/2006a Detaljplan för Landsdomaren 9 i Lund, Lunds kommun Upprättad 2007-09-24 Innehåll: Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Detaljplanekarta med planbestämmelser PLANBESKRIVNING 1 (8) Detaljplan

Läs mer

ÖREBRO KOMMUN Bn 207/2015

ÖREBRO KOMMUN Bn 207/2015 Byggnadsnämnden Granskningsutlåtande Detaljplan för fastigheten Nikolai 3:63 m.fl Södra Ladugårdsängen Örebro kommun Sammanfattning Detaljplanen för Södra Ladugårdsängen antogs 2009. Framtagandet av planen

Läs mer

Myndigheter, organisationer, föreningar, kommunala nämnder med flera

Myndigheter, organisationer, föreningar, kommunala nämnder med flera 2015-11-03 Dnr PLAN 2014.25 Detaljplan för del av Söderby 1:751 m.fl., Biltema Handen SAMRÅDSREDOGÖRELSE BAKGRUND Kommunstyrelsen beslutade 2014-05-26, 130 att ge stadsbyggnadsnämnden i uppdrag att upprätta

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Standardförfarande. Detaljplan för. Västra Värlingevägen Skegrie Trelleborgs kommun GRANSKNINGSHANDLING

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Standardförfarande. Detaljplan för. Västra Värlingevägen Skegrie Trelleborgs kommun GRANSKNINGSHANDLING GRANSKNINGSHANDLING 2017-11-21 Diarienummer PL-2016-15 DP 222 Detaljplan för Del av Västra Värlinge S:5 m.fl. Västra Värlingevägen Skegrie Trelleborgs kommun Standardförfarande SAMRÅDSREDOGÖRELSE HANDLINGAR

Läs mer

Antagandehandling. Sjösäter 3:1 m.fl. fastigheter Hällekis tätort, Götene kommun DETALJPLAN

Antagandehandling. Sjösäter 3:1 m.fl. fastigheter Hällekis tätort, Götene kommun DETALJPLAN Antagandehandling HANDLINGAR Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Samrådsredogörelse med utlåtande Plankarta med bestämmelser Bilaga Fastighetsförteckning Planen antagen 2002-02-20 Laga kraft 2002-03-27

Läs mer

Vårt diarienummer Tulpanen 18 Fastighet 0:0 ANTAGANDEHANDLING

Vårt diarienummer Tulpanen 18 Fastighet 0:0 ANTAGANDEHANDLING Granskningsutlåtande 1(8) Tillhörande detaljplan för del av fastigheten Tulpanen 18 inom Gamla staden i Norrköping den 11 april 2013 tillhörande detaljplan för del av fastigheten Fastighet 0:0 Detaljplanen

Läs mer

UTLÅTANDE EFTER GRANSKNING

UTLÅTANDE EFTER GRANSKNING datum 2013-04-19 diarienummer 2009-00914 Dp 5169 UTLÅTANDE EFTER GRANSKNING Detaljplan för fastigheten Innerstaden 31:12 m.fl. i Hamnen Malmö Ärendet har bedömts vara av den karaktären att det enligt plan-

Läs mer

Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län.

Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län. Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med detaljplanen är att möjliggöra utökning av verksamheten för Macken i Lekeberg AB och stänga av

Läs mer

Ändring av detaljplan för fastigheten Neutronen 1, inom stadsdelen Östra industriområdet i Ystad, Ystads kommun, Skåne län

Ändring av detaljplan för fastigheten Neutronen 1, inom stadsdelen Östra industriområdet i Ystad, Ystads kommun, Skåne län Ändring av detaljplan för fastigheten Neutronen 1, inom stadsdelen Östra industriområdet i Ystad, Ystads kommun, Skåne län Upphävande av tomtindelning av kvarteret Neutronen i Ystad 1(10) INNEHÅLL Planhandlingar

Läs mer

Detaljplan för ett område utmed järnvägen, Stockaryds samhälle, Sävsjö kommun

Detaljplan för ett område utmed järnvägen, Stockaryds samhälle, Sävsjö kommun Detaljplan för ett område utmed järnvägen, Stockaryds samhälle, Sävsjö kommun Foto från 2003 UTSTÄLLNINGSHANDLING INNEHÅLL: PLANBESKRIVNING och GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Handlingar Planhandlingarna består

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Utställningshandling. Detaljplan för ARVIDSJAUR 6:1, del av Kv Hinden. Arvidsjaurs kommun Norrbottens län.

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Utställningshandling. Detaljplan för ARVIDSJAUR 6:1, del av Kv Hinden. Arvidsjaurs kommun Norrbottens län. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Utställningshandling Detaljplan för ARVIDSJAUR 6:1, del av Kv Hinden Arvidsjaurs kommun Norrbottens län. DETALJPLAN Upprättat av Britta Lundgren den 2012-02-20 -----------------------------------------------------------------------------------------------------

Läs mer

Detaljplan för Pantbanken 2,3 och 4 Utökad handel, bostäder och kontor Östersunds kommun

Detaljplan för Pantbanken 2,3 och 4 Utökad handel, bostäder och kontor Östersunds kommun Detaljplan för Pantbanken 2,3 och 4 Utökad handel, bostäder och kontor Östersunds kommun 1 Dnr Ädh 303/2015 Dnr ByggR: P 2015-07 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Plansamråd Detaljplanen har varit utsänd för samråd under

Läs mer

P L A N B E S K R I V N I N G G E N O M F ÖR A N D E B E S K R I V N I N G

P L A N B E S K R I V N I N G G E N O M F ÖR A N D E B E S K R I V N I N G DP 453 Dnr MSN 2007/30 214 (tidigare ONS 2003/88 214) P L A N B E S K R I V N I N G G E N O M F ÖR A N D E B E S K R I V N I N G Detaljplan för del av Sicklaön 118:2, vid Nysätravägen på Sicklaön, Nacka

Läs mer

Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun

Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun GRANSKNINGSUTLÅTANDE 1 (5) Susanne Nilzon, Planarkitekt 0221-253 45 susanne.nilzon@koping.se GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun Hur samråd och granskning

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE

GRANSKNINGSUTLÅTANDE GRANSKNINGSUTLÅTANDE 2013-02-28 Detaljplan för Pumpen 3 m fl del av verksamhetsområde Nord, Höörs kommun, Skåne län Detaljplanen upprättad 2012-11-08 har varit ute på granskning under tiden 2012-11-26-2012-12-18.

Läs mer

Förslag till ändring av detaljplan för del av Getterö Lilla 2:2, Gryt, Valdemarsviks kommun, Östergötlands län

Förslag till ändring av detaljplan för del av Getterö Lilla 2:2, Gryt, Valdemarsviks kommun, Östergötlands län 1 VALDEMARSVIKS KOMMUN Förslag till ändring av detaljplan för del av Getterö Lilla 2:2, Gryt, Valdemarsviks kommun, Östergötlands län GRANSKNINGSHANDLING 2014-09-10 P L A N B E S K R I N N I N G HANDLINGAR

Läs mer

Ändring av detaljplan för fastigheten Björkholmen 24,

Ändring av detaljplan för fastigheten Björkholmen 24, Dnr: PLAN.2017.1866 Granskningshandling 2018-09-19 Samrådsredogörelse Ändring av detaljplan för fastigheten Björkholmen 24, Björkholmen, Karlskrona kommun Vad är en samrådsredogörelse? Samrådsskedet Samrådsskedet

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE

GRANSKNINGSUTLÅTANDE SAMHÄLLSBYGGNAD Plan: DP 1055 Siggbo handelsområde Planförfarande: Utökat Dnr: EDP 2016.0387 Datum:2017-01-03 Handläggare: Erika Holmström GRANSKNINGSUTLÅTANDE DP 1055 Siggbo handelsområde Del av fastigheterna

Läs mer

Samrådsredogörelse för förslag till detaljplan för fastigheten Kosta 13:20 - Stenstugan

Samrådsredogörelse för förslag till detaljplan för fastigheten Kosta 13:20 - Stenstugan Samrådsredogörelse för förslag till detaljplan för fastigheten Kosta 13:20 - Stenstugan 1(9) 2018-10-30 Granskningshandling Planområdet Innehållsförteckning 2(9) Samrådets genomförande... 3 Detaljplanens

Läs mer

Dnr PL/2016:21 Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom Vallda 4:46 m.fl.

Dnr PL/2016:21 Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom Vallda 4:46 m.fl. Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE 1 (5) Datum 2018-11-07 Dnr PL/2016:21 Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom Vallda 4:46 m.fl. Genomförande Byggnadsnämnden beslöt den 2016-06-15 181 att

Läs mer

Samråd om förslag till detaljplan för Orgelpipan 6 mm i stadsdelen Norrmalm

Samråd om förslag till detaljplan för Orgelpipan 6 mm i stadsdelen Norrmalm MILJÖFÖRVALTNINGEN PLAN OCH MILJÖ TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (6) 2011-12-19 Handläggare: Anette Jansson Telefon: 08-508 28 820 Till Miljö- och hälsoskyddsnämnden 2012-01-17 p.13 Samråd om förslag till detaljplan

Läs mer

Förslag till ändring av detaljplan för del av Getterö Lilla 2:2, Gryt, Valdemarsviks kommun, Östergötlands län

Förslag till ändring av detaljplan för del av Getterö Lilla 2:2, Gryt, Valdemarsviks kommun, Östergötlands län 1 VALDEMARSVIKS KOMMUN Förslag till ändring av detaljplan för del av Getterö Lilla 2:2, Gryt, Valdemarsviks kommun, Östergötlands län Samrådshandling 2014-06-12 P L A N B E S K R I N N I N G HANDLINGAR

Läs mer

Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom fastigheten Malevik 1:6

Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom fastigheten Malevik 1:6 Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom fastigheten Malevik 1:6 Genomförande Byggnadsnämnden beslöt den 2016-07-07 215 att genomföra samråd för detaljplaneförslaget.

Läs mer

Planärendet har handlagts som enkelt planförfarande.

Planärendet har handlagts som enkelt planförfarande. Detaljplan för Söder 1:16 CENTRALSTATIONEN Östersunds kommun 1 Dnr Ädh 1692/2014 Dnr planmodul: P 2014/40 GRANSKNINGSUTLÅTANDE Planärendet har handlagts som enkelt planförfarande. Detaljplanen har varit

Läs mer

Berga 1:8 m.fl., Kullavägen, etapp 1

Berga 1:8 m.fl., Kullavägen, etapp 1 Dnr: 642/2017 Upprättad 20 oktober 2017 Redaktionellt ändrad "DAG månad ÅR" Ändring av detaljplan (akt 1283K-15703) genom upphävande för fastigheten Berga 1:8 m.fl., Kullavägen, etapp 1 Helsingborgs stad

Läs mer