Korttidstillsyn av skolungdom över 12 år enligt LSS. Social- och äldrenämnden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Korttidstillsyn av skolungdom över 12 år enligt LSS. Social- och äldrenämnden"

Transkript

1 Korttidstillsyn av skolungdom över 12 år enligt LSS Social- och äldrenämnden

2 Innehållsförteckning 1 Upplands Väsby kommun Överenskommelse om korttidstillsyn för skolungdom över 12 år enligt LSS Giltighetstid Målgrupp Övergripande beskrivning och omfattning av uppdraget Övergripande mål för verksamheten Uppföljning och utvärdering Praktiska förutsättningar Ekonomisk ersättning Betalningsrutin Lagar Lokalansvar Kvalitetskrav Kvalitetssystem Myndighetsutövning Anvisning av plats Uppsägning av plats Bemanning Ledning Personal Hantering vid förändrade förutsättningar Informationsskyldighet Ansvar vid fel och brister och sanktioner Reducerad ersättning och skadestånd Omförhandling Omvärldsfaktorer Lokal kris- och katastroforganisation Miljöarbete Barnkonventionen Handikappolitiskt program Underskrift Social- och äldrenämnden, Korttidstillsyn av skolungdom över 12 år enligt LSS 2(10)

3 1 Upplands Väsby kommun Sakkunnig Katarina Blomstrand Tel Dnr SÄN/2016:239 2 Överenskommelse om korttidstillsyn för skolungdom över 12 år enligt LSS Huvudman: Social- och äldrenämnden Uppdragsgivare: Beställaravdelningen Uppdragstagare: Väsby stöd och omsorg 2.1 Giltighetstid Överenskommelsen är giltig under perioden: Målgrupp Målgruppen för verksamheten är de personer som framgår av LSS 1 pp 1 2 och som är över 12 år, dvs. från och med den månad de fyller 13 år. 2.3 Övergripande beskrivning och omfattning av uppdraget Korttidstillsyn för skolungdom över 12 år utanför det egna hemmet ska erbjudas tillsyn före och efter skoldagen samt under skollov samt studiedagar. Korttidstillsyn är en fortsättning på den kommunala fritidsverksamheten och erbjuds så länge eleven går i skolan. 2.4 Övergripande mål för verksamheten Många ungdomar med omfattande funktionsnedsättningar som har förvärvsarbetande föräldrar kan av olika skäl inte klara sig själva före eller efter skoldagen eller under skollov och studiedagar. Det är därför nödvändigt att de kan tillförsäkras både en trygg situation och meningsfull tillvaro. Den ska främja social gemenskap samt ge fysisk och psykisk stimulans. Den övergripande målsättningen för all verksamhet enligt LSS är att den ska främja delaktighet i levnadsvillkor och delaktighet i samhällslivet för personer med funktionsnedsättning. Målet ska vara att den enskilde får möjlighet att leva som andra i jämförbar ålder. Verksamheten ska vara grundad på respekt för den enskildes självbestämmande och integritet. Den enskilde ska i största möjliga utsträckning ges inflytande och medbestämmande över insatser som ges. Social- och äldrenämnden, Korttidstillsyn av skolungdom över 12 år enligt LSS 3(10)

4 2.5 Uppföljning och utvärdering Utföraren ska medverka till att uppföljnings- och utvärderingsarbete sker i samverkan med beställaren. Det kan förekomma både planerade och oplanerade besök. Vid det planerade besöket förutsätts att ansvarig chef är med. Det övergripande syftet med uppföljnings- och utvärderingsarbetet är att säkerställa kvaliteten i verksamheten. Utföraren ska delge beställaren resultatet av sin egen kvalitetsundersökning samt resultat och analys av egenkontroller, bemanning och uppföljning. Social- och äldrenämnden är ansvarig för uppföljningen av verksamheten sker. Uppföljningen kommer att ske på individuell och övergripande nivå. För den individuella uppföljningen ansvarar myndighetsenheten för funktionsnedsättning. För den övergripande uppföljningen ansvarar sakkunnig för funktionsnedsättning. Utföraren ska på begäran lämna följande statistikuppgifter till respektive myndighet enligt nedan med kopia till kvalitetsenheten; Inspektionen för vård och omsorg, IVO Sveriges kommuner och landsting, SKL Statistiska centralbyrån, SCB Utföraren ska senast 1 mars skicka nedanstående dokument till kvalitetsenheten; en verksamhetsberättelse per enhet en kvalitetsberättelse per enhet 3 Praktiska förutsättningar 3.1 Ekonomisk ersättning Ersättningen löper 365 dagar per kalenderår och utgår med kronor per plats och månad. För personer med tillsyn på morgonen utgår ersättning med kr per plats. I ersättningen ingår alla kostnader exklusive hyran. Verksamheten kan stänga två plus två dagar per år för planering. Ersättningen för lokalerna utgår med kronor per år Betalningsrutin Betalningsrutin Utföraren har skyldighet att använda det IT-stöd som Social- och omsorgskontoret använder för återrapportering och dokumentation av insatser. I nuläget finns systemet Pulsen combine. Betalning av ersättning ska ske månatligen via Pulsen combine. Ersättning betalas ut månadsvis, när fullgjord månadsrapportering är korrekt utförd och bilagd debiteringsunderlaget. Utföraren ska rapportera till beställaren enligt gällande rutiner. Fakturaspecifikationen ska innehålla: Verksamhetens namn Kundens namn Beställaren (handläggarens namn) Tidsperiod Social- och äldrenämnden, Korttidstillsyn av skolungdom över 12 år enligt LSS 4(10)

5 Typ av insats Pris per timme/dag Pris totalt 3.2 Lagar Verksamheten ska bedrivas i enlighet med de mål och riktlinjer som följer Lagen om särskilt stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) samt andra vid varje tillfälle lämpliga lagar. Verksamheten ska också bedrivas i enlighet med Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd. Utföraren är skyldiga att följa nya lagar och riktlinjer som börjar gälla under den tid överenskommelsen löper. 3.3 Lokalansvar Utföraren svarar för att verksamheten bedrivs i, enligt arbetsmiljölagstiftningen, lämpliga lokaler, samt tillhandahåller för verksamheten lämplig utrustning och andra inventarier. Utföraren har kostnadsansvaret för lokalerna och ansvarar för eventuell uppsägning av hyreskontraktet. Utföraren ansvarar för lokalerna och ska ha en plan för hur eventuella avbrott i elförsörjningen ska hanteras. Utföraren ska arbeta i enlighet med Riktlinjer för brandsäkerhetsarbetet i Upplands Väsby kommun, som antogs av kommunstyrelsen den 10 september Kvalitetskrav Verksamhetens innehåll Genom korttidstillsynen ska den enskilde tillförsäkras en trygg situation och en meningsfull fritidssysselsättning. Behovet av tillsyn kan variera och därför måste verksamheten utformas flexibelt med utrymme för individuella lösningar. Social dokumentation Utföraren ska svara för att dokumentation av insatsen sker rättssäkert i enlighet med gällande lagstiftning och föreskrifter. En genomförandeplan ska upprättas utifrån beställningen i samband med att insatsen påbörjas, och senast inom 30 dagar. Genomförandeplanen ska skriftligt delges beställaren så snart den är upprättad. Genomförandeplanen ska upprättas tillsammans med den enskilde eller dennes företrädare och godkännas av den enskilde eller dennes företrädare. I planen ska mål och delmål anges och den ska följas upp och revideras vid behov, minst en gång per år. Verksamheten ska följa kommunens riktlinjer för social dokumentation. Kontaktman En person i personalgruppen ska utses som den enskildes kontaktman. Den enskilde ska ha möjlighet att byta kontaktman. Det ska finnas en skriftlig rutin av uppdragets innehåll. Klagomål och synpunkter Social- och äldrenämnden, Korttidstillsyn av skolungdom över 12 år enligt LSS 5(10)

6 Den enskilde eller dennes legala ställföreträdare ska veta vart han/hon kan vända sig med synpunkter och klagomål på verksamheten. Utföraren ska följa nämndens kvalitets och ledningssystem enligt SOSFS 2011:9 för klagomål och synpunkter. Lex Sarah Det åvilar utföraren att säkerställa att all personal känner till skyldigheterna att rapportera missförhållanden enligt 24b-24g och 23e LSS. Utföraren ska ha lokala rutiner som ska följa nämndens kvalitets och ledningssystem enligt SOSFS 2011:9 för klagomål och synpunkter. Utföraren ska ha lokala rutiner för Lex Sarah. Information om rutin Lex Sarah ska delges all personal minst en gång per år i muntlig och skriftlig form. Måltider Utföraren ska se till att den enskilde serveras välkomponerad, näringsriktig och vid behov konsistensanpassad mat. Under lov och studiedagar ska frukost, lunch och mellanmål serveras. I anslutningen till skoldagen ska frukost serveras före skoltid och mellanmål serveras under eftermiddagstid. Kostnader för måltiderna ersätts till utföraren av den enskilde. Tider Verksamheten ska hållas öppen innan och efter skolans slut, studiedagar och skollov. Öppettider för verksamheten är kl Samverkan Utföraren ska samverka med anhöriga och verka för att det görs delaktiga i verksamheten. Utföraren ska samverka med anhöriga/vårdnadshavare, LSS handläggare och andra personer som är viktig för den enskilde för att få en fungerande helhet. Frånvaro Vid oplanerad frånvaro som överstiger två veckor ska LSS-handläggare kontaktas. Delegering Primärvårdens sjuksköterskor, arbetsterapeuter och sjukgymnast har möjlighet att delegera vissa hälso- och sjukvårdsuppgifter till utförarens personal om det är förenligt med en god och säker sjukvård. IT-system Utföraren ska använda sig av kommunens webbaserade dokumentationssystem Pulsen combine. Utföraren ska medverka till att införa e-tjänster för de boende och även e-tjänster för personal för att utveckla och effektivisera verksamheten Kvalitetssystem Verksamheten ska ha ett lokalt ledningssystem som uppfyller de krav som finns i Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om ledningssystem och kvalitet i Social- och äldrenämnden, Korttidstillsyn av skolungdom över 12 år enligt LSS 6(10)

7 verksamhet enligt SOSFS 2011: Myndighetsutövning Anvisning av plats Beställaren svarar för myndighetsutövningen genom att besluta om insats enligt gällande lagar. En skriftligt individuell beställning med mål för insatsen ska skickas till verksamheten. Beställaren ska informera utföraren så snart som möjligt om eventuella nya deltagare. Beställaren och utföraren träffas minst en gång per termin för att informera om eventuellt nya deltagare. Ansvarig för inbjudan är beställaren. Utföraren är skyldig att ta emot de personer som kundvalskontoret anvisar. Placeringen av nya deltagare ske i dialog mellan utföraren och beställaren. Om den enskildes behov medför krav på stora resurser i form av personal eller av lokaler, ska en förhandling inledas Uppsägning av plats Uppsägningstiden är 90 dagar. Därefter utgår ingen ersättning. 3.6 Bemanning Ledning Det ska vid varje tidpunkt finnas en chef som förestår och ansvarar för verksamheten. Enhetschefen ska ha relevant högskoleutbildning, t.ex sociala omsorgslinjen, socionom examen eller annan utbildning som bedöms likvärdig samt minst tre års erfarenhet av arbete som arbetsledare heltid inom verksamhetsområdet. Enhetschef ska ha ingående kunskaper om tillämpliga lagar, förordningar, föreskrifter och allmänna råd inom verksamhetsområdet. Det ska finnas kontinuitet i arbetsledningen. Vid förändringar i ledarskapet eller andra organisationsförändringar ska utföraren i god tid informera beställaren. Vid semestertider ska vikarieplanering meddelas beställaren samt om längre ledigheter inplaneras Personal Utförare är ansvarig för att medarbetarna har adekvat utbildning (lägst gymnasial utbildning inriktning funktionsnedsättning/omsorg respektive barn- och fritidsprogrammet). Personalen ska ha kunskap om funktionsnedsättning, förhållningssätt och bemötande, hjälpmedel, kommunikationssätt, kompletterande stödåtgärder och lagstiftning. Personalen ska vara väl förtrogen med verksamhetens inriktning och mål. All personal ska ha kunskaper om olika funktionsnedsättning och fördjupade kunskaper om den enskildes speciella funktionsnedsättning. Alla medarbetare ska behärska språket på ett sådant sätt att han/hon kan kommunicera med den enskilde, deras närstående, övriga medarbetare samt kunna Social- och äldrenämnden, Korttidstillsyn av skolungdom över 12 år enligt LSS 7(10)

8 dokumentera skriftligt. Utföraren ska under tiden för överenskommelsen kunna redovisa bemanning och täthetsschema. Personalen bör erhålla kontinuerlig kompetensutveckling enligt en individuell kompetens och utvecklingsplan. Utföraren är arbetsgivare och ska följa gällande arbetsrättsliga lagar och förordningar och får inte vidta åtgärder som kan strida mot vad som är allmänt godtaget inom utförarens verksamhetsområde. Bemanning Utföraren är ansvarig för att verksamheten är bemannad med sådan personalstyrka att den enskilde alltid tillförsäkras nödvändig tillsyn och säkerhet. Personal ska finnas tillgänglig under den tid verksamheten bedrivs vilket innebär att det ska finnas personal tillgänglig på dagtid alla vardagar. Det ska finnas en grundbemanning med fast anställd personal, timanställning ska bara användas vid tillfälliga behov. Schemaläggning ska utgå från den enskildes behov av kontinuitet i kontakterna med personal. Introduktion av nyanställda Det ska hos utföraren finnas rutiner för introduktion av nyanställda. De nyanställda ska få en introduktion kring arbetsmetoder, genomgång av ledningssystemet och de lokala rutinerna. Sekretess Utföraren svarar för att personalen följer den lagstiftning om sekretess och tystnadsplikt som gäller. Utföraren ansvarar för att all personal informeras om bestämmelserna och undertecknar förbindelse om tystnadsplikt. Registerkontroll - gäller insatser för barn med funktionshinder SFS 2010:49 Utföraren är skyldiga att enligt lagen om registerkontroll begära utdrag från Rikspolisstyrelsen belastningsregister innan anställning. Med barn avses personer under 18 år. 4 Hantering vid förändrade förutsättningar 4.1 Informationsskyldighet Parterna förbinder sig att informera varandra om sådana förändringar som kan påverka verksamheten enligt denna överenskommelse. Utföraren ska fortlöpande informera beställaren om förändringar i verksamheten. 4.2 Ansvar vid fel och brister och sanktioner Båda avtalsparter är skyldiga att göra motparten omedelbart uppmärksam på det man uppfattar som ett eventuellt kontraktsbrott eller avvikelser från överenskommelsen. Vid allvarliga brister ska beställaren alternativt utföraren skriftligen informera motparten om avvikelser från överenskommelsen. Om beställaren uppmärksammar avvikelser från överenskommelsen ska utföraren Social- och äldrenämnden, Korttidstillsyn av skolungdom över 12 år enligt LSS 8(10)

9 lämna en skriftlig åtgärdsplan inom två veckor till beställaren. Om skriftlig återkoppling inte skett inom två veckor kommer beställaren att ge utföraren ännu en erinran. Utföraren har därefter en vecka på sig att skriftligen återkoppla insatta åtgärder till beställaren. Om rättning inte sker inom angiven tid (tre veckor) har beställaren rätt att reducera ersättningen, se punkt reducerad ersättning. i överenskommelsen. 4.3 Reducerad ersättning och skadestånd Beställaren beslutar om eventuella reducerad ersättning. Skadestånd till den enskilde Skadestånd är den ersättning som den som orsakar en skada betalar till den som drabbats av skada. Skadeståndet ska sättas i relation till den skada som åsamkats. Reducerad ersättning Reducerad ersättning är en på förhand fastställd ersättning som ska utbetalas till beställaren om utföraren inte fullgör villkoren i överenskommelsen. Om utföraren inte åtgärdat en av beställaren identifierad allvarlig kvalitetsbrist inom tre veckor har beställaren rätt att reducera ersättningen med kronor per påbörjad vecka i maximalt åtta veckor. Orsaker till reducerad ersättning kan vara allvarliga brister i personaltäthet, utbildningsnivå och kvalitet avseende vård och omsorg. Revidering Har utföraren trots ovanstående möjligheter till rättning inte lyckats med detta har beställaren rätt att revidera överenskommelsen. 4.4 Omförhandling Om förutsättningarna för den överenskomna verksamheten förändras i väsentlig grad, ska parterna informera om förändringarna för gemensamt ställningstagande till eventuell omförhandling av överenskommelsen. Anmälan om omförhandling befriar inte part från skyldighet att fullgöra förpliktelserna i överenskommelsen till dess eventuell skriftlig överenskommelse om ändring träffats. 5 Omvärldsfaktorer 5.1 Lokal kris- och katastroforganisation Kommunen har en lokal beredskaps- och handlingsplan för större olyckor eller händelser av katastrofkaraktär. Om planen utlöses ska utföraren medverka i den del som avser överenskommelsen. Utföraren ska vara införstådd härmed och åta sig att följa kommunens anvisningar om en krissituation uppstår. Utföraren ska även vid behov delta i kris- och katastrofövningar. 5.2 Miljöarbete Kommunens miljöpolicy ska följas och de betydande miljöaspekterna beaktas. 5.3 Barnkonventionen Personalen ska ha kunskaper om vad som sägs i barnkonventionen och kunskaper Social- och äldrenämnden, Korttidstillsyn av skolungdom över 12 år enligt LSS 9(10)

10 om den anmälningsplikt som föreligger i enlighet med 14 kap SoL. 5.4 Handikappolitiskt program Uppdragstagaren ska följa det handikappolitiska program som antagits av kommunstyrelsen. 6 Underskrift Social- och omsorgskontoret Mona Lindgren Verksamhetschef Yvonne Boberg Resultatenhetschef Överenskommelsen har upprättats i två likalydande exemplar av vilka parterna tagit var sitt. Social- och äldrenämnden, Korttidstillsyn av skolungdom över 12 år enligt LSS 10(10)

Korttidstillsyn för skolungdom över 12 år enligt LSS. Social- och äldrenämnden

Korttidstillsyn för skolungdom över 12 år enligt LSS. Social- och äldrenämnden Korttidstillsyn för skolungdom över 12 år enligt LSS Social- och äldrenämnden Innehållsförteckning 1 Upplands Väsby kommun... 3 2 Överenskommelse om korttidstillsyn för skolungdom över 12 år enligt LSS...

Läs mer

Korttidstillsyn för skolungdom över 12 år enligt LSS. Social- och äldrenämnden

Korttidstillsyn för skolungdom över 12 år enligt LSS. Social- och äldrenämnden Korttidstillsyn för skolungdom över 12 år enligt LSS Social- och äldrenämnden Innehållsförteckning 1 Upplands Väsby kommun... 3 2 Överenskommelse mellan social- och äldrenämnden och Väsby välfärd avseende

Läs mer

Personlig assistans, ledsagarservice, kontaktperson, avlösarservice enligt socialtjänstlagen och lagen om särskilt stöd och service

Personlig assistans, ledsagarservice, kontaktperson, avlösarservice enligt socialtjänstlagen och lagen om särskilt stöd och service Personlig assistans, ledsagarservice, kontaktperson, avlösarservice enligt socialtjänstlagen och lagen om särskilt stöd och service Social- och äldrenämnden Innehållsförteckning 1 Upplands Väsby kommun...

Läs mer

Personlig assistans, ledsagarservice, kontaktperson, avlösarservice enligt socialtjänstlagen och lagen om särskilt stöd och service

Personlig assistans, ledsagarservice, kontaktperson, avlösarservice enligt socialtjänstlagen och lagen om särskilt stöd och service Personlig assistans, ledsagarservice, kontaktperson, avlösarservice enligt socialtjänstlagen och lagen om särskilt stöd och service Social- och äldrenämnden Innehållsförteckning 1 Upplands Väsby kommun...

Läs mer

Personlig assistans, ledsagarservice, kontaktperson, avlösarservice enligt socialtjänstlagen och lagen om särskilt stöd och service

Personlig assistans, ledsagarservice, kontaktperson, avlösarservice enligt socialtjänstlagen och lagen om särskilt stöd och service Personlig assistans, ledsagarservice, kontaktperson, avlösarservice enligt socialtjänstlagen och lagen om särskilt stöd och service Social- och äldrenämnden Innehållsförteckning 1 Upplands Väsby kommun...

Läs mer

Daglig verksamhet enligt LSS. Social- och äldrenämnden

Daglig verksamhet enligt LSS. Social- och äldrenämnden Daglig verksamhet enligt LSS Social- och äldrenämnden Innehållsförteckning 1 Upplands Väsby kommun... 3 2 Överenskommelse om daglig verksamhet enligt LSS... 3 2.1 Giltighetstid... 3 2.2 Målgrupp... 3 2.3

Läs mer

Dagverksamhet för äldre enligt socialtjänstlagen. Social- och äldrenämnden

Dagverksamhet för äldre enligt socialtjänstlagen. Social- och äldrenämnden Dagverksamhet för äldre enligt socialtjänstlagen Social- och äldrenämnden Innehållsförteckning 1 Upplands Väsby kommun... 3 2 Överenskommelse om dagverksamhet för äldre enligt socialtjänstlagen... 3 2.1

Läs mer

Daglig verksamhet enligt LSS. Social- och äldrenämnden

Daglig verksamhet enligt LSS. Social- och äldrenämnden Daglig verksamhet enligt LSS Social- och äldrenämnden Innehållsförteckning 1 Upplands Väsby kommun... Fel! Bokmärket är inte definierat. 2 Överenskommelse om daglig verksamhet enligt LSSFel! Bokmärket

Läs mer

Dagverksamhet för äldre enligt socialtjänstlagen. Social- och äldrenämnden

Dagverksamhet för äldre enligt socialtjänstlagen. Social- och äldrenämnden Dagverksamhet för äldre enligt socialtjänstlagen Social- och äldrenämnden Innehållsförteckning 1 Upplands Väsby kommun... 4 2 Överenskommelse om dagverksamhet för äldre enligt socialtjänstlagen... 4 2.1

Läs mer

Bostad med särskild service enligt LSS. Social- och äldrenämnden

Bostad med särskild service enligt LSS. Social- och äldrenämnden Bostad med särskild service enligt LSS Social- och äldrenämnden Innehållsförteckning 1 Upplands Väsby kommun... 4 2 Överenskommelse om bostad med särskild service enligt LSS... 4 2.1 Giltighetstid... 4

Läs mer

Studie- och yrkesvägledning för vuxna och SFI 2014. Utbildningsnämnden

Studie- och yrkesvägledning för vuxna och SFI 2014. Utbildningsnämnden Studie- och yrkesvägledning för vuxna och SFI 2014 Utbildningsnämnden Innehållsförteckning 1 Upplands Väsby kommun... 3 2 Överenskommelse om Studie- och yrkesvägledning för vuxna... 3 2.1 Giltighetstid...

Läs mer

Kvalitetskrav för daglig verksamhet och sysselsättning i Varbergs kommun

Kvalitetskrav för daglig verksamhet och sysselsättning i Varbergs kommun Kvalitetskrav för daglig verksamhet och sysselsättning i Varbergs kommun RIKTLINJER Följande kvalitetskrav för daglig verksamhet enligt lagen om stöd och service för vissa funktionshindrade (LSS) och för

Läs mer

Vega 2015. Kultur- & fritidsnämnden

Vega 2015. Kultur- & fritidsnämnden Vega 2015 Kultur- & fritidsnämnden 1 Upplands Väsby kommun Avdelningschef 2014-09-12 Maria Röstberg Tel 08-590 971 56 maria.rostberg@upplandsvasby.se Kultur och fritidsnämnden 2 Överenskommelse om Vega

Läs mer

Uppsala "KOMMUN KONTORET FÖR BARN, UNGDOM OCH ARBETSMARKNAD

Uppsala KOMMUN KONTORET FÖR BARN, UNGDOM OCH ARBETSMARKNAD Uppsala "KOMMUN KONTORET FÖR BARN, UNGDOM OCH ARBETSMARKNAD Handläggare Datum Ann Larsén 2013-04-04 Diarienummer BUN-2011-0151.31 Barn- och ungdomsnämnden Internavtal till och med 30 juni 2013 med Styrelsen

Läs mer

Bostad med särskild service enligt SoL. Social- och äldrenämnden

Bostad med särskild service enligt SoL. Social- och äldrenämnden Bostad med särskild service enligt SoL Social- och äldrenämnden 1 Upplands Väsby kommun Sakkunnig 2016-08-26 Katarina Blomstrand Tel: 08-590 97 393 katarina.blomstrand@upplandsvasby.se MAS Ulla Lönn Tel:

Läs mer

Bostad med särskild service enligt LSS. Social- och äldrenämnden

Bostad med särskild service enligt LSS. Social- och äldrenämnden Bostad med särskild service enligt LSS Social- och äldrenämnden Innehållsförteckning 1 Upplands Väsby kommun... 4 2 Överenskommelse om bostad med särskild service enligt LSS... 4 2.1 Giltighetstid... 4

Läs mer

KONTAKTPERSON 9:4 LSS

KONTAKTPERSON 9:4 LSS Kvalitetsdokument KONTAKTPERSON 9:4 LSS Antaget av SON 2005-09-14 74 Reviderat SON 2008-04-23 44 Reviderat SON 2010-12-08 146 Socialförvaltningen Gotlands Kommun Innehåll Kontaktperson 3 Beslut 3 Verkställighet

Läs mer

Varje medarbetare har ansvar för att inom sin enhet aktivt delta i verksamhetens utvärdering

Varje medarbetare har ansvar för att inom sin enhet aktivt delta i verksamhetens utvärdering Samverkan och samarbete det finns rutiner som tydliggör ansvaret för samarbete internt och externt, som gäller den enskildes behov av insatser vad avser t ex överföring av information hur samverkan ska

Läs mer

System för uppföljning och granskning av verksamheter som omfattas av valfrihetssystem- LOV

System för uppföljning och granskning av verksamheter som omfattas av valfrihetssystem- LOV Bilaga 7 System för uppföljning och granskning av verksamheter som omfattas av valfrihetssystem- LOV 2010-10-26 1 Innehåll 1. System för uppföljning och granskning... 3 Styrdokument... 3 Grundsyn för uppföljning...

Läs mer

Daglig verksamhet enligt LSS

Daglig verksamhet enligt LSS Uppdrag och kvalitetskrav Daglig verksamhet enligt LSS Fastställd av socialnämnden Framtagen av socialförvaltningen Datum [Beslut/Publiceringsdatum] Ärendenr SON 2017/144 Version [1.0] Innehållsförteckning...1

Läs mer

Mall för Uppföljning av utförare inom socialpsykiatrin

Mall för Uppföljning av utförare inom socialpsykiatrin Mall för Uppföljning av utförare inom socialpsykiatrin A Basuppgifter Utförare och enhet Verksamhetens regiform Tillstånd från Länsstyrelsen/Socialstyrelsen Kommunal regi Privat regi Entreprenad Datum

Läs mer

KVALITETSKRITERIER FÖR PERSONLIG ASSISTANS SOM UTFÖRS AV ÖSTRA GÖINGE KOMMUN

KVALITETSKRITERIER FÖR PERSONLIG ASSISTANS SOM UTFÖRS AV ÖSTRA GÖINGE KOMMUN Produktion KVALITETSKRITERIER FÖR PERSONLIG ASSISTANS SOM UTFÖRS AV ÖSTRA GÖINGE KOMMUN Kriterierna gäller från 2009-10-01 Storgatan 4 280 60 Broby Växel: 044-775 60 00 Fax: 044-775 62 90 Plusgiro: 8 46

Läs mer

Daglig verksamhet enligt LSS och sysselsättning enligt SOL... 1 Inledning Beskrivning av insatsen... 2 Målgrupper för insatsen...

Daglig verksamhet enligt LSS och sysselsättning enligt SOL... 1 Inledning Beskrivning av insatsen... 2 Målgrupper för insatsen... Uppdrag och kvalitetskrav Daglig verksamhet enligt LSS och sysselsättning enligt SOL Fastställd av socialnämnden Framtagen av socialförvaltningen Datum 2018-09-19 Ärendenr SON 2018/107 Version [1.0] Daglig

Läs mer

KONTAKTPERSON LSS, SoL INTERN KRAVSPECIFIKATION Antagen av Vård- och omsorgsnämnden den 26 maj ( 63) Gäller from 1 januari 2012

KONTAKTPERSON LSS, SoL INTERN KRAVSPECIFIKATION Antagen av Vård- och omsorgsnämnden den 26 maj ( 63) Gäller from 1 januari 2012 1 Vård och omsorg 2011-04-12 Beställarenheten Dnr VON 95/11 KONTAKTPERSON LSS, SoL INTERN KRAVSPECIFIKATION Antagen av Vård- och omsorgsnämnden den 26 maj ( 63) Gäller from 1 januari 2012 Utförare = Driftansvarig,

Läs mer

Uppdragsbeskrivning för Demensteamet

Uppdragsbeskrivning för Demensteamet Dokumentnamn: Uppdragsbeskrivning för Demensteamet Skapad av: Bodil Evertsson, MAR, Christina Taraldsson, handläggare Beslutad av: Robert Brandt, biträdande förvaltningschef Gäller från: 1 januari 2013

Läs mer

Verksamhetens inriktning: Bostad med särskild service enligt 9.9 LSS

Verksamhetens inriktning: Bostad med särskild service enligt 9.9 LSS BASUPPGIFTER Verksamhetens namn: Hammarbyhamnens grupp- och servicebostäder Adress: Färgargårdstorget 26 Telefon: 08-50523563 Epost: anita.flygare@frosunda.se Hemsida: --- Regiform: Entreprenad Företag/organisation:

Läs mer

Bostad med särskild service enligt LSS. Social- och äldrenämnden

Bostad med särskild service enligt LSS. Social- och äldrenämnden Bostad med särskild service enligt LSS Social- och äldrenämnden Innehållsförteckning 1 Upplands Väsby kommun... 3 2 Överenskommelse om bostad med särskild service enligt LSS... 3 2.1 Giltighetstid... 3

Läs mer

Lokal lex Sarah-rutin Norrmalms stadsdelsförvaltning

Lokal lex Sarah-rutin Norrmalms stadsdelsförvaltning 1 Lokal lex Sarah-rutin Norrmalms stadsdelsförvaltning Reviderad juni 2016 Innehåll Vad är lex Sarah 2 Att medverka till god kvalitet 2 Missförhållanden ska rapporteras 3 Skyldigheten att rapportera 3

Läs mer

Denna rutin syftar till att säkra processen kring rapportering, utredning och anmälan enligt lex Sarah.

Denna rutin syftar till att säkra processen kring rapportering, utredning och anmälan enligt lex Sarah. Dokumentets giltighet och beslut Dokumentnamn: Rutin för tillämpningen av lex Sarah inom yrkesmässigt bedriven enskild verksamhet och verksamhet vid Statens Gäller för: Privat och statligt drivna verksamheter

Läs mer

Lex Sarah rapport och anmälan av missförhållande eller påtaglig risk för missförhållande

Lex Sarah rapport och anmälan av missförhållande eller påtaglig risk för missförhållande Lex Sarah rapport och anmälan av missförhållande eller påtaglig risk för missförhållande Styrdokument Riktlinje Dokumentansvarig SAS Skribent SAS Beslutat av Förvaltningschef dnr VON 137/18 Gäller för

Läs mer

Ledningssystem för kvalitet i verksamhet enligt SoL, LVU, LVM och LSS

Ledningssystem för kvalitet i verksamhet enligt SoL, LVU, LVM och LSS 2008-07-04 Socialnämnd Eva Martinsson Andersson Planeringsledare Ledningssystem för kvalitet i verksamhet enligt SoL, LVU, LVM och LSS Bakgrund År 2006 utkom socialstyrelsens föreskrifter och allmänna

Läs mer

UPPFÖLJNING AV ENTREPRENADDRIVEN VERKSAMHET

UPPFÖLJNING AV ENTREPRENADDRIVEN VERKSAMHET UPPFÖLJNING AV ENTREPRENADDRIVEN VERKSAMHET BASUPPGIFTER Verksamhetens namn: Tantolundens dagliga verksamhet Adress: Maria Bangata 17, 1tr Telefon: 0768-32 23 09 Epost: -- Hemsida: --- Regiform: Entreprenad

Läs mer

Kvalitetsdeklaration Personlig Assistans

Kvalitetsdeklaration Personlig Assistans 1 Kvalitetsdeklaration Personlig Assistans En översikt för att underlätta ditt val av vård och omsorg Vi Omsorg i Sverige AB 556042-8517 Kvalitetsdeklarationen gäller för 2017 Att arbeta med kvalitet är

Läs mer

Riktlinjer. Vård och omsorg, IFO. Tills vidare. Vård- och omsorgschef, IFO-chef. Dokumenttyp. Fastställd/upprättad av Kommunstyrelsen 129

Riktlinjer. Vård och omsorg, IFO. Tills vidare. Vård- och omsorgschef, IFO-chef. Dokumenttyp. Fastställd/upprättad av Kommunstyrelsen 129 Lex Sarah - skyldigheten att rapportera, utreda, avhjälpa och undanröja missförhållanden och risker för missförhållanden enligt 14 kap. 3 SoL och 24 b LSS Dokumenttyp Riktlinjer Fastställd/upprättad 2011-09-14

Läs mer

Avvikelser och Lex Sarah. Monika Jonasson Robotycka SAS (socialt ansvarig samordnare)

Avvikelser och Lex Sarah. Monika Jonasson Robotycka SAS (socialt ansvarig samordnare) Avvikelser och Lex Sarah Monika Jonasson Robotycka SAS (socialt ansvarig samordnare) SAS, socialt ansvarig samordnare Genomför utredningar och granskningar som syftar till att säkerställa att verksamheterna

Läs mer

Kvalitetsdokument Socialförvaltningen D.nr. eller dokumenttyp: Sid. 1 (12)

Kvalitetsdokument Socialförvaltningen D.nr. eller dokumenttyp: Sid. 1 (12) Sid. 1 (12) Programområde eller övergripande: Omsorg om funktionshindrade, Socialpsykiatri Framtagen av: Ingrid Fagerström Utbildnings- och kvalitetssamordnare Gäller from: Verksamhet: Särskilt boende

Läs mer

Norrtälje är värdkommun för Tiohundraprojektet, ett unikt samarbete med Stockholms läns landsting inom hälsa, sjukvård och omsorg.

Norrtälje är värdkommun för Tiohundraprojektet, ett unikt samarbete med Stockholms läns landsting inom hälsa, sjukvård och omsorg. Riktlinje Utgåva Antal sidor 3 5 Dokumentets namn Riktlinje Patientsäkerhetsarbete Utfärdare/handläggare Anne Hallbäck Medicinskt ansvarig sjuksköterska Margareta Oswald Medicinskt ansvarig för rehabilitering

Läs mer

Bestämmelserna om lex Sarah (SOSFS 2011:5) hittar du på Socialstyrelsens hemsida.

Bestämmelserna om lex Sarah (SOSFS 2011:5) hittar du på Socialstyrelsens hemsida. RIKTLINJE FÖR LEX SARAH inom vård- och omsorgsförvaltningen Handläggare: Socialt ansvarig Beslutsdatum: 2018-10-01 samordnare (SAS) Enhet: Central administration Reviderad: Beslutad av SAS Inledning Lex

Läs mer

Upphandlande nämnd: Socialnämnden. Enhetens namn: Kullens korttidshem. Följs upp av: Södermalm. Enhetens adress: Företag: Hemsida: Föreståndare:

Upphandlande nämnd: Socialnämnden. Enhetens namn: Kullens korttidshem. Följs upp av: Södermalm. Enhetens adress: Företag: Hemsida: Föreståndare: Upphandlande nämnd: Socialnämnden Enhetens namn: Kullens korttidshem Följs upp av: Södermalm Enhetens adress: Bränningevägen 2, Årsta Företag: Samsa AB Hemsida: samsa.nu Föreståndare: Per Edström Telefon:

Läs mer

Granskning av hemtjänst/lov 2014

Granskning av hemtjänst/lov 2014 Granskning av hemtjänst/lov 2014 Sammanställd av Margareta Sjögren, kvalitetsuppföljare/utredare Kvalitets- och utvecklingsenheten 2014-08-28 Bakgrund Lagen om valfrihetssystem (LOV) reglerar vad som ska

Läs mer

Kvalitetskrav. i bostad med särskild service för vuxna enligt LSS exklusive annan särskilt anpassad bostad i Varbergs kommun

Kvalitetskrav. i bostad med särskild service för vuxna enligt LSS exklusive annan särskilt anpassad bostad i Varbergs kommun Kvalitetskrav i bostad med särskild service för vuxna enligt LSS exklusive annan särskilt anpassad bostad i Varbergs kommun RIKTLINJER Följande kvalitetskrav för bostäder med särskild service för vuxna

Läs mer

Uppdrag och kvalitetskrav Kontaktfamilj inom Region Gotland

Uppdrag och kvalitetskrav Kontaktfamilj inom Region Gotland Uppdrag och kvalitetskrav Kontaktfamilj inom Besöksadress Visborgsallén 19 Postadress SE-621 81 Visby Telefon +46 (0)498 26 90 00 vxl E-post registrator-son@gotland.se Bg 339-8328 Pg 18 97 50-3 Org nr

Läs mer

Kvalitetsledningssystem för Socialnämnden i Timrå kommun Utgångspunkter, ansvar och processer

Kvalitetsledningssystem för Socialnämnden i Timrå kommun Utgångspunkter, ansvar och processer Kvalitetsledningssystem för Socialnämnden i Timrå kommun Utgångspunkter, ansvar och processer Upprättad 2013-12-18 2(5) Kvalitetsledningssystem i Timrå Bakgrund Socialtjänstlagen (SoL) 3 kap 3 säger insatserna

Läs mer

Kvalitetsdeklaration Personlig Assistans

Kvalitetsdeklaration Personlig Assistans 1 Kvalitetsdeklaration Personlig Assistans En översikt för att underlätta ditt val av vård och omsorg OP Assistans AB 556553-5910 Kvalitetsdeklaration avseende 2017 Att arbeta med kvalitet är en självklarhet

Läs mer

Uppföljning av LSS-verksamheter

Uppföljning av LSS-verksamheter -verksamheter Sida 1 (12) Enhetens namn: Söderberga gruppbostad 68:an Enhetens adress: Söderberga allé 68 Företag: Frösunda Omsorg AB Hemsida: www.frosunda.se Föreståndare: Kerstin Heineborg Telefon: 010-130

Läs mer

Slutversion 2016, Högås

Slutversion 2016, Högås Slutversion 2016, Högås Upphandlande nämnd: Socialnämnden Enhetens namn: Allomsorg S & R - Högås korttidshem Följs upp av: Älvsjö Enhetens adress: Högås kollogård, Vårdinge by, Mölnbo Företag: Allomsorg

Läs mer

Övergripande ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete inom vård och omsorg i Malmö stad

Övergripande ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete inom vård och omsorg i Malmö stad Övergripande ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete inom vård och omsorg i Malmö stad Datum: Ansvarig: Förvaltning: Enhet: 2012-06-13 Stadskontoret Stadsområdesförvaltningar/Sociala Resursförvaltningen

Läs mer

Tillämpningsområde. Vård och omsorg. Besöksadress Västra Storgatan 35 Postadress Vård och omsorg Osby

Tillämpningsområde. Vård och omsorg. Besöksadress Västra Storgatan 35 Postadress Vård och omsorg Osby Vård och omsorg 1(5) Riktlinjer för rapportering om missförhållanden eller en påtaglig risk för missförhållande enligt socialtjänstlagen (SoL) och Lagen om särskilt stöd och service (LSS) lex Sarah Syfte

Läs mer

Uppföljning av verksamhet och entreprenadavtal avseende dagverksamhet för äldre med demenssjukdom 2015

Uppföljning av verksamhet och entreprenadavtal avseende dagverksamhet för äldre med demenssjukdom 2015 Skarpnäcks stadsdelförvaltning Avdelningen för äldre och funktionsnedsatta Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2015-05-18 Handläggare Christina Koistinen Telefon: 08-508 15024 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd 2015-06-11

Läs mer

Uppföljning av uppdrag vid Svarvargatans servicebostad (SoL), Västerås stad Vård och omsorg

Uppföljning av uppdrag vid Svarvargatans servicebostad (SoL), Västerås stad Vård och omsorg TJÄNSTEUTLÅTANDE Datum 2017-04-04 Sida 1 (1) Diarienr NF 2017/00014-1.6.2 Sociala nämndernas förvaltning Magnus Eckerborn Epost: magnus.eckerborn@vasteras.se Kopia till Västerås stad Vård och omsorg Nämnden

Läs mer

Uppföljning av Aros Stödgrupp, leverantör av boendestöd, SoL, enligt LOV

Uppföljning av Aros Stödgrupp, leverantör av boendestöd, SoL, enligt LOV TJÄNSTEUTLÅTANDE Datum 2018-04-26 Sida 1 (2) Diarienr NF 2018/00048-1.6.2 Sociala nämndernas förvaltning Helena Vesterlund Epost: helena.vesterlund@vasteras.se Kopia till Aros Stödgrupp AB Nämnden för

Läs mer

Uppföljning av uppdrag vid Plåtslagargatan 1B psykiatriboende, Västerås stad Vård och omsorg

Uppföljning av uppdrag vid Plåtslagargatan 1B psykiatriboende, Västerås stad Vård och omsorg TJÄNSTEUTLÅTANDE Datum 2017-04-04 Sida 1 (1) Diarienr NF 2017/00018-1.6.2 Sociala nämndernas förvaltning Magnus Eckerborn Epost: magnus.eckerborn@vasteras.se Kopia till Västerås stad Vård och omsorg Nämnden

Läs mer

Riktlinjer för social dokumentation

Riktlinjer för social dokumentation Riktlinjer för social dokumentation Februari 2011 1 Juni 2011 Inledning Omvårdnadsförvaltningens Riktlinjer för social dokumentation reglerar hur genomförandet av beviljade insatser till äldre personer

Läs mer

Bilaga 2 Krav för drift av daglig verksamhet enligt LSS, Lugnet. 2. Omfattning

Bilaga 2 Krav för drift av daglig verksamhet enligt LSS, Lugnet. 2. Omfattning Bilaga 2 Krav för drift av daglig verksamhet enligt LSS, Lugnet 1. Uppdragsbeskrivning Föreningen Lugnet åtar sig i enlighet med LSS 9 10 att erbjuda den enskilde daglig verksamhet. Föreningen Lugnet ska

Läs mer

Stöd och lärande. Ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete inom Stöd och Lärande Tomelilla Kommun.

Stöd och lärande. Ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete inom Stöd och Lärande Tomelilla Kommun. Stöd och lärande Ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete inom Stöd och Lärande Tomelilla Kommun. Innehåll Inledning... 3 Syfte... 3 Kvalitetsindikatorer... 3 Lagrum... 3 Berörda... 3 Utveckling...

Läs mer

Namn på enheten (går inte att redigera): Freja Assistanstjänst AB. Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Hässelby-Vällingby

Namn på enheten (går inte att redigera): Freja Assistanstjänst AB. Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Hässelby-Vällingby Namn på enheten (går inte att redigera): Freja Assistanstjänst AB Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Hässelby-Vällingby Avtalspart/Nämnd: Socialförvaltningen Verksamhetschef: Leyla

Läs mer

Kvalitetsdeklaration Personlig Assistans

Kvalitetsdeklaration Personlig Assistans 1 Kvalitetsdeklaration Personlig Assistans En översikt för att underlätta ditt val av vård och omsorg RTFL Care AB 556824-9915 Kvalitetsdeklaration 2017 Att arbeta med kvalitet är en självklarhet för offentliga

Läs mer

Riktlinjer Lex Sarah. Riktlinjer. Arbete och socialtjänst Vård och omsorg. Tills vidare. Socialchef

Riktlinjer Lex Sarah. Riktlinjer. Arbete och socialtjänst Vård och omsorg. Tills vidare. Socialchef Riktlinjer Lex Sarah Skyldigheten att rapportera, utreda, avhjälpa och undanröja missförhållanden och risker för missförhållanden enligt 14 kap 3 SoL och 24 b Lagen om särskilt stöd och service till vissa

Läs mer

Lagstiftning Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd; SOSFS 2011:5

Lagstiftning Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd; SOSFS 2011:5 1 Ledningssystem för kvalitet Äldreförvaltningen Ronneby Kommun Ansvarig: Förvaltningsschef Ärende: Rutiner för identifiering och anmälan Lex Sarah Handläggare: Kvalitetsutvecklare Datum: 2014-04-15 Ersätter

Läs mer

Riktlinje för hälso- och sjukvård i Uppsala kommun

Riktlinje för hälso- och sjukvård i Uppsala kommun Riktlinje för hälso- och sjukvård i Uppsala kommun Ett normerande dokument som Omsorgsnämnden fattade beslut om 30 augusti 2018, och som Äldrenämnden fattade beslut om 27 september 2018 Dokumentnamn Fastställd

Läs mer

Namn på enheten:fsb Finsk Hemtjänst AB - Hägersten-Liljeholmen. Uppföljande stadsdelsförvaltning:hägersten-liljeholmen.

Namn på enheten:fsb Finsk Hemtjänst AB - Hägersten-Liljeholmen. Uppföljande stadsdelsförvaltning:hägersten-liljeholmen. Namn på enheten:fsb Finsk Hemtjänst AB - Hägersten-Liljeholmen Uppföljande stadsdelsförvaltning:hägersten-liljeholmen Avtalspart/Nämnd: Äldrenämnden Verksamhetschef: Minna Allerbrand Adress: Hägerstensvägen

Läs mer

Ledningssystem för kvalitet vid avdelningen för social omsorg

Ledningssystem för kvalitet vid avdelningen för social omsorg HÄGERSTEN-LILJEHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR SOCIAL OMSORG SID 1 (3) 2009-08-26 Ledningssystem för kvalitet vid avdelningen för social omsorg Inledning Av bestämmelserna i 3 kap. 3 SoL och

Läs mer

Namn på enheten (går inte att redigera): Omsorgshuset i Stockholm AB. Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Älvsjö

Namn på enheten (går inte att redigera): Omsorgshuset i Stockholm AB. Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Älvsjö Namn på enheten (går inte att redigera): Omsorgshuset i Stockholm AB Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Älvsjö Avtalspart/Nämnd: Socialnämnden Verksamhetschef: Malin Westerlund Hemsida:

Läs mer

Namn på enheten (går inte att redigera): Attendo LSS AB (tidigare Attendo LSS Värdig Assistans Norden AB)

Namn på enheten (går inte att redigera): Attendo LSS AB (tidigare Attendo LSS Värdig Assistans Norden AB) Namn på enheten (går inte att redigera): Attendo LSS AB (tidigare Attendo LSS Värdig Assistans Norden AB) Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Södermalm Avtalspart/Nämnd: Socialnämnden.

Läs mer

KVALITETSSYSTEM. Lagrum. Socialförvaltningen

KVALITETSSYSTEM. Lagrum. Socialförvaltningen Dokumentnamn Lex Sarah, riktlinjer Fastställt av Socialnämnden Regelverk SoL,LSS Verksamhet Socialförvaltningen Utarbetad av E. Blomberg, P. Ludvigson, M. Wallin Skapat datum Gäller fr.o.m. Version 130724

Läs mer

Kvalitetsledningssystem inom vård- och omsorgsförvaltningen

Kvalitetsledningssystem inom vård- och omsorgsförvaltningen STYRDOKUMENT 1 (9) Vår handläggare Jan Nilsson Antaget av vård- och omsorgsnämnden 2012-10-25, 122 Kvalitetsledningssystem inom vård- och omsorgsförvaltningen STYRDOKUMENT 2 (9) Innehållsförteckning Bakgrund...

Läs mer

Kvalitetsdeklaration Personlig Assistans

Kvalitetsdeklaration Personlig Assistans 1 Kvalitetsdeklaration Personlig Assistans En översikt för att underlätta ditt val av vård och omsorg Awilja Management AB 556872-5864 Kvalitetsdeklaration gäller för 2017 Att arbeta med kvalitet är en

Läs mer

Kvalitetskrav för servicetjänster enligt LOV

Kvalitetskrav för servicetjänster enligt LOV Här redovisas de skakrav som leverantören måste uppfylla. Kraven har utformats utifrån en analys av vad som är kvalitetskritiskt för brukaren. Komplement till kvalitetskraven är utvärderingsinstrument

Läs mer

Den 1 juli 2011 trädde nya bestämmelser SOSFS 2011:5 i kraft om hur lex Sarah ska tillämpas i socialtjänsten (2001:453) SoL och lagen (1993:387) om

Den 1 juli 2011 trädde nya bestämmelser SOSFS 2011:5 i kraft om hur lex Sarah ska tillämpas i socialtjänsten (2001:453) SoL och lagen (1993:387) om Den 1 juli 2011 trädde nya bestämmelser SOSFS 2011:5 i kraft om hur lex Sarah ska tillämpas i socialtjänsten (2001:453) SoL och lagen (1993:387) om stöd och service till vissa funktionshindrade, LSS. De

Läs mer

LEDNINGSSYSTEM FÖR SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE, SOSFS 2011:9

LEDNINGSSYSTEM FÖR SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE, SOSFS 2011:9 Socialnämnden LEDNINGSSYSTEM FÖR SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE, SOSFS 2011:9 DEL 1 Handläggare: Befattning: Mikael Daxberg Verksamhetsutvecklare Upprättad: 2014-02-14 Version: 1 Antagen av socialnämnden:

Läs mer

Namn på enheten:föreningen Blomsterfonden. Uppföljande stadsdelsförvaltning:södermalm. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef: Adress: Telefon:

Namn på enheten:föreningen Blomsterfonden. Uppföljande stadsdelsförvaltning:södermalm. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef: Adress: Telefon: Namn på enheten:föreningen Blomsterfonden Uppföljande stadsdelsförvaltning:södermalm Avtalspart/Nämnd: Äldrenämnden Verksamhetschef: Madeleine Salvi Adress: Ringvägen 107 118 60 Stockholm Telefon: 08 555

Läs mer

SVANEN HEMTJÄNST AB KVALITETSBERÄTTELSE 2015/2016

SVANEN HEMTJÄNST AB KVALITETSBERÄTTELSE 2015/2016 KVALITETSBERÄTTELSE 2015/2016 Verksamheten leds av verksamhetsansvarig, fyra enhetschefer, fyra arbetsledare och två samordnare. Kompetenserna inom företagets ledning är socionom, jurist, ekonom och IT.

Läs mer

Ramavtalsuppföljning Kategori A, Silverkatten HB, Dnr

Ramavtalsuppföljning Kategori A, Silverkatten HB, Dnr Page 1 of 8 Ramavtalsuppföljning Kategori A, Silverkatten HB, Dnr 2010-886-1.2.1. Namn på enheten (går inte att redigera): SilverKatten Handelsbolag Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera):

Läs mer

Lokala rutiner för Lex Sarah Mars 2014

Lokala rutiner för Lex Sarah Mars 2014 Lokala rutiner för Lex Sarah Mars 2014 Beslutade av Älvsjö stadsdelsnämnd xxxxx stockholm.se 2 (11) Innehåll Lokala rutiner för Lex Sarah 3 Inledning 3 Vem är rapporteringsskyldig? 3 Vad ska rapporteras?

Läs mer

Uppföljning av LSS-verksamheter

Uppföljning av LSS-verksamheter -verksamheter Sida 1 (12) Enhetens namn: Finn Malmgrens gruppbostad Enhetens adress: Finn Malmgrens väg 116, 121 50 Johanneshov Företag: Attendo Hemsida: http://www.attendo.se Föreståndare: Peter Vinterqvist

Läs mer

Veroma Omsorgs kvalitetsberättelse

Veroma Omsorgs kvalitetsberättelse Veroma Omsorgs kvalitetsberättelse Enhetens namn: Veroma Omsorg VD: Veronica Forsberg-Meurling Enhetschefens namn: Eva Torgestad/ Veronica Forsberg-Meurling Telefonnummer till enheten: 0705850067 E-post

Läs mer

Denna patientsäkerhetsberättelse utgör en bilaga till vårdgivarens Patientsäkerhetsberättelse.

Denna patientsäkerhetsberättelse utgör en bilaga till vårdgivarens Patientsäkerhetsberättelse. Patientsäkerhetsberättelse för Falkenberg LSS1, Nytida AB År 2013 2013-12-30 Catharina Johansson Denna patientsäkerhetsberättelse utgör en bilaga till vårdgivarens Patientsäkerhetsberättelse. Mallen är

Läs mer

Namn på enheten (går inte att redigera) : CJs Ledsagarservice AB Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Södermalm

Namn på enheten (går inte att redigera) : CJs Ledsagarservice AB Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Södermalm Namn på enheten (går inte att redigera): CJs Ledsagarservice AB Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Södermalm Avtalspart/Nämnd: Socialnämnden. Ledsagning/avlösning Verksamhetschef:

Läs mer

Lex Sarah rapport och anmälan av missförhållande eller påtaglig risk för missförhållande

Lex Sarah rapport och anmälan av missförhållande eller påtaglig risk för missförhållande Vård- och omsorgsförvaltningen Riktlinje Gäller för Vård- och omsorgsförvaltningen Dokumentansvarig Godkänd av Monica Holmgren, chef vård- och omsorgsförvaltningen Diarienr VON 198/15 Version 1 Gäller

Läs mer

Vård- och omsorgsnämndens kvalitetsuppföljningsplan

Vård- och omsorgsnämndens kvalitetsuppföljningsplan Vård- och omsorgsnämnden Reviderad 17 december 2013 Vård- och omsorgsnämndens kvalitetsuppföljningsplan Vård- och omsorgsnämndens ansvar Vård och omsorgsnämnden tillhandahåller tjänster bl.a. i form av

Läs mer

Enhetens namn: Frösunda Slussen. Uppföljande nämnd: Södermalm. Enhetens adress: Företag: Hemsida: Verksamhetschef: Telefon: E-post: Insats:

Enhetens namn: Frösunda Slussen. Uppföljande nämnd: Södermalm. Enhetens adress: Företag: Hemsida: Verksamhetschef: Telefon: E-post: Insats: Enhetens namn: Frösunda Slussen Uppföljande nämnd: Södermalm Enhetens adress: Magnus Ladulåsgatan 61, Stockholm Företag: Frösunda Hemsida: http://www.frosunda.se/sv/funktionsnedsattning/daglig-verksamhet/slussen-stockholm/

Läs mer

KVALITETS- OCH LEDNINGSSYSTEM ENLIGT SOSFS 2006:11

KVALITETS- OCH LEDNINGSSYSTEM ENLIGT SOSFS 2006:11 SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING SID 1 (6) SDN 2008-11-27 KVALITETS- OCH LEDNINGSSYSTEM ENLIGT SOSFS 2006:11 Kvalitetssystemet inom Södermalms stadsdelsnämnd omfattar verksamhet enligt socialtjänstlagen

Läs mer

LSS. Lag (1993:387) om stöd och service till vissa funktionshindrade 2014-10-22 1

LSS. Lag (1993:387) om stöd och service till vissa funktionshindrade 2014-10-22 1 LSS Lag (1993:387) om stöd och service till vissa funktionshindrade 2014-10-22 1 Principer i LSS 5 Verksamhet ska: Främja jämlikhet i levnadsvillkor Främja full delaktighet i samhällslivet Målet är: Få

Läs mer

Kvalitetsberättelse för område Vård och omsorg

Kvalitetsberättelse för område Vård och omsorg Kvalitetsberättelse för område Vård och omsorg År 2012 2013-02-25 Maria Ottosson Lundström Dnr: 2013-80 1 Innehåll Sammanfattning... 3 Övergripande mål och strategier... 4 Organisatoriskt ansvar... 4 Struktur

Läs mer

Namn på enheten (går inte att redigera): AB Omsorgscompagniet i Norden. Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Enskede-Årsta-Vantör

Namn på enheten (går inte att redigera): AB Omsorgscompagniet i Norden. Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Enskede-Årsta-Vantör Namn på enheten (går inte att redigera): AB Omsorgscompagniet i Norden Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Enskede-Årsta-Vantör Avtalspart/Nämnd: Skarpnäck Verksamhetschef: Ulf Andersson

Läs mer

Riktlinjer för handläggning enligt SoL för personer med psykisk funktionsnedsättning

Riktlinjer för handläggning enligt SoL för personer med psykisk funktionsnedsättning Datum Nämnd, förvaltning 2016-02-29 Socialnämnden Riktlinjer för handläggning enligt SoL för personer med psykisk funktionsnedsättning Beslutad av socialnämnden 2010-06-22 Reviderad 2014-05-20, 55 Reviderad

Läs mer

Kvalitetskrav på externa utförare inom hemtjänst enligt LOV Bilaga 38

Kvalitetskrav på externa utförare inom hemtjänst enligt LOV Bilaga 38 Här redovisas de ska-krav som leverantören måste uppfylla. Kraven har utformats utifrån en analys av vad som är kvalitetskritiskt för brukaren. Område Krav Uppföljningsform Omdöme/värdering 1. Bemötande

Läs mer

Rutin för avvikelsehantering

Rutin för avvikelsehantering 1(8) SOCIALFÖRVALTNINGEN Beslutsdatum: 2014-04-15 Gäller från och med: 2015-03-01 Beslutad av (namn och titel): Framtagen av (namn och titel): Reviderad av (namn och titel): Reviderad den: Amelie Gustafsson

Läs mer

Rutiner för tillämpningen av lex Sarah SOSFS 2011:5

Rutiner för tillämpningen av lex Sarah SOSFS 2011:5 TJÄNSTEUTLÅTANDE Datum 2017-04-24 Sida 1 (1) Diarienr AN 2017/00105-1.3.2 Sociala nämndernas förvaltning Ritwa Frang Epost: ritwa.frang@vasteras.se Äldrenämnden Rutiner för tillämpningen av lex Sarah SOSFS

Läs mer

Namn på enheten (går inte att redigera): Allita Care HB. Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Södermalm.

Namn på enheten (går inte att redigera): Allita Care HB. Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Södermalm. Namn på enheten (går inte att redigera): Allita Care HB Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Södermalm Avtalspart/Nämnd: Allita Care HB Verksamhetschef: Mehri Cavén Hemsida: Adress:

Läs mer

Ledningssystem för kvalitet enligt SOSFS 2006:11 och SOSFS 2005:12

Ledningssystem för kvalitet enligt SOSFS 2006:11 och SOSFS 2005:12 1(9) enligt SOSFS 2006:11 och SOSFS 2005:12 Inledning Socialstyrelsen har angett föreskrifter och allmänna råd för hur kommunerna ska inrätta ledningssystem för kvalitet i verksamheter enligt SoL, LVU,

Läs mer

HKF 7531 HUDDINGE KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING

HKF 7531 HUDDINGE KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING 1 (8) Antaget av äldreomsorgsnämnden 2016-10-25, 4, med ändring i vård- och omsorgsnämnden 2019-04-08, 9 Riktlinjer för ledning, utförande och uppföljning av verksamhet enligt socialtjänstlagen (SoL) och

Läs mer

Villkor för att bli godkänd anordnare av daglig sysselsättning för personer med psykisk funktionsnedsättning

Villkor för att bli godkänd anordnare av daglig sysselsättning för personer med psykisk funktionsnedsättning Villkor för att bli godkänd anordnare av daglig sysselsättning för personer med psykisk funktionsnedsättning Kravspecifikation Uppdragsbeskrivning Tjänster Anordnare kan erbjuda tjänsten daglig sysselsättning

Läs mer

Kvalitet och Ledningssystem

Kvalitet och Ledningssystem Kvalitet och Ledningssystem Arbetsmiljö Abello arbetar kontinuerligt med arbetsmiljön och använder erfarenheten från tidigare arbetsplatser för att undersöka, identifiera, förebygga, åtgärda och följa

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse

Patientsäkerhetsberättelse Patientsäkerhetsberättelse för Långskeppets socialpsykiatriska boende, särskild boende År 2011 Datum och ansvarig för innehållet 2012-04-13 Jaana Wollsten 1 Innehållsförteckning Sammanfattning 3 Övergripande

Läs mer

Namn på enheten:legevisitten Hemtjänst AB - Hägersten. Uppföljande stadsdelsförvaltning:hägersten-liljeholmen. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef:

Namn på enheten:legevisitten Hemtjänst AB - Hägersten. Uppföljande stadsdelsförvaltning:hägersten-liljeholmen. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef: Namn på enheten:legevisitten Hemtjänst AB - Hägersten Uppföljande stadsdelsförvaltning:hägersten-liljeholmen Avtalspart/Nämnd: Äldrenämnden Verksamhetschef: Jeanette Månsson Adress: Selmedalsvägen 42,

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för. Falkenberg LSS 2, Nytida AB. År 2014. 2015-01-10 Annika Hoffsten Hultén

Patientsäkerhetsberättelse för. Falkenberg LSS 2, Nytida AB. År 2014. 2015-01-10 Annika Hoffsten Hultén Patientsäkerhetsberättelse för Falkenberg LSS 2, Nytida AB År 2014 2015-01-10 Annika Hoffsten Hultén Detta underlag till patientsäkerhetsberättelse utgör en bilaga till vårdgivarens patientsäkerhetsberättelse.

Läs mer

Kvalitetskrav på externa utförare inom hemtjänst enligt LOV Bilaga 16

Kvalitetskrav på externa utförare inom hemtjänst enligt LOV Bilaga 16 Här redovisas de ska-krav som leverantören måste uppfylla. Kraven har utformats utifrån en analys av vad som är kvalitetskritiskt. Område Krav sformer När/ansvar 1. Bemötande och inflytande 1.1 Leverantören

Läs mer

Överenskommelse om samverkan mellan landstinget och kommunerna angående bedömning av egenvård

Överenskommelse om samverkan mellan landstinget och kommunerna angående bedömning av egenvård Överenskommelse om samverkan mellan landstinget och kommunerna angående bedömning av egenvård Samverkansrutin i Östra Östergötland Del 1 Den överenskomna processen Del 2 Flödesschema Del 3 Författningen

Läs mer

Mall för uppföljning av personlig assistans inklusive ledsagar- och avlösarservice

Mall för uppföljning av personlig assistans inklusive ledsagar- och avlösarservice OSN/2018:173 Mall för uppföljning av personlig assistans inklusive ledsagar- och avlösarservice Grundläggande uppgifter Datum för uppföljningen: Verksamhetens namn: Adress: Verksamhetsansvarig: Telefon:

Läs mer