Minnesanteckningar från Handikapprådet 13 september 2012

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Minnesanteckningar från Handikapprådet 13 september 2012"

Transkript

1 1 (5) Minnesanteckningar från Handikapprådet 13 september 2012 Plats: Handikappens Hus, Linnégården, Hantverkaregatan 24 Tid: Närvarande: Frånvarande: Karin Frisk (S), ordförande tillgänglighetsutskottet Robert Larsson, diagnosgrupp Rörelse Sören Pettersson, diagnosgrupp Rörelse Ingrid Karlsson, diagnosgrupp Medicin Katarina Karlsson, diagnosgrupp Syn Bertil Claesson, diagnosgrupp Kognitiv Roland Elfving, diagnosgrupp Hörsel Erik Bjelmrot, samhällsbyggnadsförvaltningen Tobias Lundqvist, Katrinholms Fastighets AB Anna Arvidsson, kommunledningsförvaltningen Jörgen Rüdeberg, bildningsförvaltningen (under punkten 3) Lars Ramstedt, samhällsbyggnadsförvaltningen Mats Lundgren, vice ordförande, diagnosgrupp Kognitiv 1. Mötets öppnande Karin Frisk, ny ordförande i handikapprådet, hälsade alla välkomna och inledde mötet med att alla fick presentera sig. 2. Krav på friskolor avseende tillgänglighet och särskilt stöd Jörgen Rüdeberg från bildningsförvaltningen, informerade om friskolors krav på tillgänglighet och särskilt stöd. Från den 1 juli 2011 gäller en ny skollag, denna reglerar tydligare att det ska gälla lika villkor mellan friskolor och den kommunala skolan. Enligt skollagen har friskolor egentligen samma krav som den kommunala skolan på att ta emot elever som är i behov av särskild tillgänglighetsanpassning eller särskilt stöd. Men fortfarande kan betydande ekonomiska eller organisatoriska svårigheter för friskolan innebära att de inte behöver uppfylla exakt samma krav som den kommunala skolan på att kunna ta emot alla elever. Upplevelsen är dock att friskolor i hög utsträckning tar samma ansvar som den kommunala skolan för elever med särskilda behov. 3. Genomgång av minnesanteckningar från senaste sammanträdet Minnesanteckningar från föregående möte den 23 februari 2012 var bifogat kallelsen. Rådet lyfter frågan om ombyggnad av folktandvården samt lägesrapport kring ramp vid SEB. Angående rampen vid SEB meddelas att bygglov har godkänts.

2 2 (5) Tobias Lundqvist informerar om att Magnus på KIAB meddelar att han inte känner till några problem med hissen vid Folktandvården. Däremot har Folktandvården själva ett projekt att bygga om entrén för att den ska fungera bättre i alla avseenden. 4. Checklista för ökad tillgänglighet vid evenemang Checklistan var bifogad med kallelsen. Ingen av representanterna i handikapprådet hade några synpunkter på checklistan så som den ser ut i dagsläget. Anna Arvidsson kompletterar kortfattat listan med uppgifter om hur den kan användas och vilken status den har. Checklistan skickas ut inför föreningsrepresentanternas nästa förmöte för genomgång. Kommunledningsförvaltningen kommer sedan översända checklistan på remiss till berörda förvaltningar, åtminstone till kultur- och turismförvaltningen, service- och teknikförvaltningen, KFV Marknadsföring och samhällsbyggnadsförvaltningen. Efter remissen planeras i samarbete med handkapprådet en revidering av checklistan som sedan ska antas av tillgänglighetsutskottet innan den tas i bruk och börjar gälla för evenemang i kommunen. 5. Information om planprocessen, reglering och tolkning På föregående möte lyftes frågan om handikapprådets ledamöter kunde få information om planprocessen med mera. Erik Bjelmrot informerade på mötet om planprocessen, vilken reglering som finns och hur man kan läsa och förstå en detaljplan. Erik delade ut underlag på mötet, detta bifogas också utskicket av minnesanteckningarna. 6. Revidering av uppdragsbeskrivning för handikapprådet Gällande uppdragsbeskrivning som också var kompletterad med klipp från andra kommuners uppdragsbeskrivningar var bifogad kallelsen. Rådets representanter ville inkludera samtliga exempel från andra kommuner i den nya uppdragsbeskrivningen. Uppdragsbeskrivningen kommer att färdigställas efter budgetbeslut och beslut om eventuell ny organisering av tillgänglighetsfrågorna. Uppdraget ligger hos kommunledningsförvaltningen. 7. Tillgänglighetsutskottets skrivelse för ökad tillgänglighet utifrån resultat i Tillgänglighetsbarometer 2012 Anna informerar om att skrivelser från tillgänglighetsutskottet har skickat till kulturoch turismnämnden, byggnadsnämnden och service- och tekniknämnden. Skrivelserna utgick från resultat från Tillgänglighetsbarometern 2012 och vidtalade berörda nämnder om vilka brister som uppmärksammats och att utskottet ville att dessa skulle åtgärdas i den utsträckning det var möjligt. 8. Uppföljningar Reseersättning till representanter i handikapprådet Tillgänglighetsutskottet beslutade att representanter i handikapprådet, både ordinarie och ersättare, som uppfyller kriterierna för reseersättning ska få detta. Beslutet gäller från den 1 juli 2012.

3 3 (5) Åtgärder vid gradängerna Åtgärderna vi gradängerna har diskuterats tidigare av rådet som anser att de inte är tillräckliga. Håkan Stenström informerar via e-post att hela Stortorget ses över just nu och frågan beaktas i det fortsatta arbetet. Hälsans stig Håkan har tidigare i ett samtal meddelat Anna att han varit i kontakt med Torvald Duan på service- och teknikförvaltningen angående Hälsans stig. Frågan återkommer på nästa möte. Ärendelista för handikapprådet De punkter som finns på listan diskuteras, bland annat framkommer att: Anna informerar om den kontakt som hon haft med Peter Öjdahl på Sörmlands sparbank. Rådet var inte helt nöjd med den korrespondens som varit och ger Roland Elfving i uppdrag att ta kontakt med Peter igen. Bristande tillgänglighet i centrum. Dialog fördes i handikapprådet med Harriet Nilsson VD för KFV Marknadsföring för cirka ett år sedan. Rådet känner behov att få reda på vad som hänt i frågan och bjuder i Harriet till nästkommande möte. Ärende om taltidning är fortfarande under beredning på kommunledningsförvaltningen. 9. Nya frågor Lägesrapport tillgänglighetsutskottet och handikapprådets framtid Karin informerar om att beslut om utskottets och rådets framtid kommer att fattas i samband med budget. Roland informerar om att han och Mats Lundgren träffat Göran Dahlström och Mattias Jansson i ett möte rörande detta. Information om utbildning i tillgänglighet den 22 oktober Anna delar ut information om utbildning i tillgänglighet som hålls i kommunen den 22 oktober. Föreningsrepresentanter i rådet kan anmäla sig, platsen bekostas av kommunen. Kommunanställda anmäler sig som vanligt till Viadidakt. KattCons skrivelse om att åtgärda tillgängligheten i föreningens lokaler Privat förening, skrivelsen lämnas utan åtgärd. AVA-husets tillgänglighetsanpassning Tobias informerar om att Magnus på KIAB meddelar att entrén ännu inte färdigt på Ava-huset. Notering efter mötet: Magnus har varit i kontakt med Anna och kommer att kontakta Mats och Roland med anledning av entrén. Inpassering till vård- och omsorgsförvaltningen Tobias informerar om att Magnus på KIAB meddelar att KIAB har varit i kontakt med vård- och omsorgsförvaltningen om deras entré. KIAB håller i dagsläget på med en kostnadsutredning för att kunna åtgärda tillgängligheten vid entrén.

4 4 (5) Tillgänglighetsinventering hur tillgängligt är centrum, butiker med mera Handikappföreningarna i Katrineholm önskar att det ska göras en tillgänglighetsvandring av centrum. Handikapprådet ger handikappföreningarna i Katrineholm i uppdrag att ta fram underlag för en sådan, och om möjligt genomföra den. Handikapptoaletter i centrum, höjder med mera Frågan bordläggs till nästa möte den 22 november 2012 då rådet bedömer att någon från samhällsbyggnadsförvaltningen bör närvara i diskussionen av frågan. Hur tillgänglig är kommunens handikappstrategi? Anna informerar om att kommunen gjorde en översyn av samtliga styrdokument. I samband med detta och att den nya ansvarsorganisationen för tillgänglighetsfrågor trädde i kraft i kommunen gjordes bedömningen av Handikappstrategin skulle utgå och istället implementeras i det kommande arbetet. I samband med att styrdokument om En god hälsa för alla i Katrineholms kommun utmaningar för år togs fram sågs Handikappstrategin därför över. De punkter som ansågs viktigas i strategin såsom bemötande, inflytande och delaktighet, liksom tillgänglighet till bland annat information inkluderades i det nya gemenamma styrdokumentet. Detta för att man ville åstadkomma färre dokument och mer verkstad i frågorna. Bland annat handikapprådet var med i det arbetet. Övergångsställen/gångpassager har problem med riktningsvisaren Frågan bordläggs till nästa möte den 22 november 2012 då rådet bedömer att någon från samhällsbyggnadsförvaltningen bör närvara i diskussionen av frågan. Rapport om tillgänglighet vid Köksterrassen Robert Larsson informerar om att han varit i kontakt med ägaren på Köksterassen i Katrineholm. Det går i dagsläget inte att komma upp till restaurangen med rullstol/permobil. Ägaren ska sätta upp en skylt med ett telefonnummer så att man kan ringa och få tillgång till hiss upp till restaurangen. Rådet följer upp att så skett vid ett senare tillfälle. Förändring av datum för nästa möte. Kommunledningsförvaltningen har förhinder vid nästkommande möte för handikapprådet. Rådet bestämde därför att nästa möte flyttas fram till den 22 november. Rådet träffas som vanligt klockan Information från länshandikapprådet Roland och Ingrid Karlsson informerar från länshandikapprådet om att man bytt namn till landstingets råd för funktionshinderfrågor. Monica Johansson, ordförande i landstingets primärvårdsnämnd informerade om nämndens arbete och uppdrag. En representant från regionförbundet informerade om Sörmlandsstrategin Fullständigt protokoll finns på landstingets Sörmlands hemsida.

5 5 (5) 11. Information från vård- och omsorgsnämnden Karin informerar kort från vård- och omsorgsnämndens sammanträde om att vårdoch omsorgsförvaltningen har en ny tjänstemannaorganisation i tjänstemannaledningen. En ny förvaltningschef har blivit tillförordnad under ett års tid. Det kommer att bli en förhöjd personaltäthet i kommunens demensboenden till följd av ett regeringsbeslut. 12. Genomgång av protokoll från tillgänglighetsutskottets sammanträde Protokoll från tillgänglighetsutskottets sammanträde den 7 juni var bifogat kallelsen. Protokoll från tillgänglighetsutskottets och folkhälsoutskottets gemensamma sammanträde den 6 september bifogas vid nästa kallelse. Rådet lyfte inget särskilt från protokollet. 13. Övrigt samt önskemål inför kommande sammanträde Översiktsplanarbete Sara Eresund har erbjudit sig att komma och informera och föra en dialog med handikappföreningarna kring kommunens arbete med att ta fram en ny översiktsplan för centrala Katrineholm. Rådet kommer överens om att det bästa är att Sara träffar ordförandegruppen den 13 november. Roland får i uppgift att ta kontakt med Sara. Tillgänglighetsinventeringar En rapport från Viadidaktnämnden skickades ut för kännedom i juni. Efter en tidigare rapport har vissa synpunkter lämnats på inventeringarnas upplägg och innehåll, bland annat Roland har haft viss kontakt med Anna i frågan. Handikapprådet kommer att behandla frågan på nästa möte. 14. Mötets avslutande Ordförande Karin Frisk förklarar mötet för avslutat. Observera att handikapprådet bytt datum för nästa möte! Handikapprådets träffas nästa gång torsdagen den 22 november 2012, klockan Anna Arvidsson Tillgänglighetsstrateg

Minnesanteckningar från Handikapprådet 10 maj 2012

Minnesanteckningar från Handikapprådet 10 maj 2012 1 (5) Minnesanteckningar från Handikapprådet 10 maj 2012 Plats: Handikappens Hus, Linnégården, Hantverkaregatan 24 Tid: 17.30 19.30 Närvarande: Frånvarande: Gunilla Magnusson (S), ordförande tillgänglighetsutskottet

Läs mer

Minnesanteckningar från Handikapprådet 29 september 2011

Minnesanteckningar från Handikapprådet 29 september 2011 1 (6) Minnesanteckningar från Handikapprådet 29 september 2011 Plats: Handikappens Hus, Linnégården, Hantverkaregatan 24 Tid: 17.30 19.30 Närvarande: Frånvarande: Gunilla Magnusson (S), ordförande tillgänglighetsutskottet

Läs mer

Minnesanteckningar från Handikapprådet

Minnesanteckningar från Handikapprådet SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNIGEN Vår handläggare Håkan Stenström Ert datum Er beteckning Minnesanteckningar från Handikapprådet Plats: Handikappens hus, Linnégården, Hantverkaregatan 24 Tid: 17:30-20:00 Närvarande:

Läs mer

Minnesanteckningar från Handikapprådet

Minnesanteckningar från Handikapprådet Vår handläggare Håkan Stenström Ert datum Er beteckning Minnesanteckningar från Handikapprådet 09-05 Plats: Handikappens hus, Linnégården, Hantverkaregatan 24 Tid: 17:30-19:30 Närvarande: Politiker: Tjänstemän:

Läs mer

Minnesanteckningar från Funktionsrättsrådet

Minnesanteckningar från Funktionsrättsrådet SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNIGEN 05-07 Vår handläggare Ert datum Er beteckning Minnesanteckningar från Funktionsrättsrådet 05-07 Plats: Handikappens hus, Linnégården, Hantverkaregatan 24 Tid: 17:30-19:30 Närvarande:

Läs mer

I\atrineholms kommun ~

I\atrineholms kommun ~ ~,,~~ T 1~~1t11I1e1101111S 1~0171111Uri FOLKHÄLSOUTSKOTTET 2012-09-06 1 Blad Plats och tid KTS-salen, Vita Huset klockan 10-11.30 Beslutande Anneli Hedberg (S) ordförande, Carina Björk-Andersson (FP) Beslutande

Läs mer

Minnesanteckningar från Handikapprådet 2014-04-08

Minnesanteckningar från Handikapprådet 2014-04-08 Vår handläggare Håkan Stenström Ert datum Er beteckning Minnesanteckningar från Handikapprådet 2014-04-08 Plats: Handikappens hus, Linnégården, Hantverkaregatan 24 Tid: 17:30-19:30 Närvarande: Karin Frisk

Läs mer

Minnesanteckningar från Funktionsrättsrådet

Minnesanteckningar från Funktionsrättsrådet Vår handläggare Håkan Stenström Ert datum Er beteckning Minnesanteckningar från Funktionsrättsrådet 2017-11-27 Plats: Handikappens hus, Linnégården, Hantverkaregatan 24 Tid: 17:30-20:00 Närvarande: Politiker:

Läs mer

Sammanträdesdatum TILLGÄNGLIGHETSUTSKOTTET

Sammanträdesdatum TILLGÄNGLIGHETSUTSKOTTET `.~ ~ T ~: l~atrineholms kommun \ 2012-06-07 1 Plats och tid KTS-salen, Vita Huset, klockan 10.00-12.00 Beslutande Gunilla Magnusson (S) ordförande, Bengt Andersson (M) vice ordförande, Sten Holmgren (C),

Läs mer

Minnesanteckningar från Funktionsrättsrådet

Minnesanteckningar från Funktionsrättsrådet Vår handläggare Ert datum Er beteckning Minnesanteckningar från Funktionsrättsrådet 2019-09-23 Plats: Perrongen, Lokstallarna, Östermalmsgatan 2 Tid: 17:30-19:30 Närvarande: Politiker: Tjänstemän: Representant

Läs mer

Minnesanteckningar från Handikapprådet 2014-11-11

Minnesanteckningar från Handikapprådet 2014-11-11 (3) Datum SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNIGEN 2014-11-11 Näringsliv och samhällsutveckling Vår beteckning Vår handläggare Håkan Stenström Ert datum Er beteckning Minnesanteckningar från Handikapprådet 2014-11-11

Läs mer

Minnesanteckningar från Funktionsrättsrådet

Minnesanteckningar från Funktionsrättsrådet SERVICE OCH TEKNIKFÖRVALTNING PARK Vår handläggare Ert datum Er beteckning Stefan Ivarsson 1(6) Minnesanteckningar från Funktionsrättsrådet Plats: Linnegården, Linnevägen 23 Tid: 17:30-20:00 Närvarande:

Läs mer

Marie-Louise Karlsson (S), Ulrica Truedsson (S), Bo Sivars (M)

Marie-Louise Karlsson (S), Ulrica Truedsson (S), Bo Sivars (M) i 1\atrineholms kommun ~ FOLKHÄLSOUTSKOTTET 2013-02-13 1 Biad Plats och tid KTS-salen, Vita Huset, klockan 10-11.40 Beslutande Anneli Hedberg (S) ordförande, Bengt Andersson (M) vice ordförande, Pat Werner

Läs mer

I~atrineholms kommun \ SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

I~atrineholms kommun \ SAMMANTRÄDESPROTOKOLL I~atrineholms kommun \ SAMMANTRÄDESPROTOKOLL FOLKHÄLSOUTSKOTTET 2013-04-10 1 Platsochtid KTS-salen, Vita Huset, klockan 10-11.35 Beslutande Anneli Hedberg (S) ordförande, Bengt Andersson (M) vice ordförande,

Läs mer

Protokoll från sammanträde med folkhälsoutskottet

Protokoll från sammanträde med folkhälsoutskottet Kansliavdelningen, Annika Lundgren 2005-06-14 FU 5/05 Protokoll från sammanträde med folkhälsoutskottet Tid Tisdagen den 14 juni kl. 9.00-15.00 Plats Närvarande ledamöter Kronobergsrummet, Ledningsenheten,

Läs mer

Sammanträdande organ Tid Plats

Sammanträdande organ Tid Plats KALLELSE Datum VÅRD- OCH OMSORGSFÖRVALTNINGEN 2015-12-02 Sammanträdande organ Tid Plats Vård- och omsorgsnämnden Torsdagen den 10 december 2015 kl 13.00 OBS! Vård- och omsorgsförvaltningen, Upplandsgatan

Läs mer

I~atiineholms kommun \ SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

I~atiineholms kommun \ SAMMANTRÄDESPROTOKOLL I~atiineholms kommun \ Sammanträdesdatum Blad 2012-04-19 1 Plats och tid KTS-salen, Vita Huset, klockan 10.00-12.00 Beslutande Gunilla Magnusson (S) ordförande, Sten Holmgren (C) Beslutande Lotta Back

Läs mer

Anneli Hedberg (S) ordförande, Johan Söderberg (S), Ulrica Truedsson (S), Ewa Callhammar (L), Ylva G. Karlsson (MP)

Anneli Hedberg (S) ordförande, Johan Söderberg (S), Ulrica Truedsson (S), Ewa Callhammar (L), Ylva G. Karlsson (MP) FOLKHÄLSOUTSKOTTET 2016-02-10 1 Plats och tid Ateljén, Vasavägen 16 Katrineholm, kl 10:00 11:30 Beslutande Anneli Hedberg (S) ordförande, Johan Söderberg (S), Ulrica Truedsson (S), Ewa Callhammar (L),

Läs mer

Lomma kommunhus, sammanträdesrum Flädie. Se bifogad närvaroförteckning. Leif Bjurström Lomma kommunhus, Kommunala Handikapprådet

Lomma kommunhus, sammanträdesrum Flädie. Se bifogad närvaroförteckning. Leif Bjurström Lomma kommunhus, Kommunala Handikapprådet Sammanträdesdatum s. 1 (10) Kommunala Handikapprådet 2013-10-15 Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Flädie Tid Tisdagen den 15 oktober 2013, kl. 18.00-19.30 Beslutande Se bifogad närvaroförteckning

Läs mer

2 Dagordningen fastställs Rådet fastställer dagordningen.

2 Dagordningen fastställs Rådet fastställer dagordningen. Råd för funktionshinderfrågor vid fastighetsnämnden och miljö- och hälsoskyddsnämnden 2015-06-15 Tid Måndagen den 15 juni 2015 kl 13.00 15.00 Plats Jungska rummet, Tekniska Nämndhuset Justerat Stefan Mattsson

Läs mer

RAPPORT FRÅN NÄTVERK LANDSTINGET

RAPPORT FRÅN NÄTVERK LANDSTINGET RAPPORT FRÅN NÄTVERK LANDSTINGET Vårt uppdrag, från ombudsmötet, var att utreda hur vi skulle jobba mot Landstinget när Handikappkonsulenten inte finns tillgänglig längre. Handikappkonsulenten gav oss

Läs mer

Kommunstyrelsens sessionssal, 15.00-16.30

Kommunstyrelsens sessionssal, 15.00-16.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1-10) Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal, 15.00-16.30 Beslutande Ledamöter Representanter Ersättare, ej tjänstgörande Övriga deltagande Niina Laitila, (S) ordförande, reptesentant

Läs mer

Övriga närvarande Anna Wikstrand, biträdande kommundirektör, 4 Kent Erlandson, förvaltare, Arvika Fastighetsbolag AB, 5 Mia Nilsson, sekreterare

Övriga närvarande Anna Wikstrand, biträdande kommundirektör, 4 Kent Erlandson, förvaltare, Arvika Fastighetsbolag AB, 5 Mia Nilsson, sekreterare Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid Sammanträdesrum, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 13.30 Beslutande ledamöter Sten Fransson, Ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Lena Kandergård (S) Kjell

Läs mer

_~f.~ g&::---bevis. ar~h;l)çò'- ""O",. 1-7

_~f.~ g&::---bevis. ar~h;l)çò'- O,. 1-7 ?T.Jltll7 ~rj in. 'if I ; IZatrineholn1s kon11tiun '- TI LLGÄNG L1G HETSUTSKOTTET 2011-02-21 i Plats och tid Beslutande KTS-salen, Vita huset kl 13.30-15.30 Gunilla Magnusson (s), Bengt Andersson (m),

Läs mer

Protokoll fört vid kommunstyrelsens råd för funktionshinderfrågors sammanträde måndagen den 6 februari 2017

Protokoll fört vid kommunstyrelsens råd för funktionshinderfrågors sammanträde måndagen den 6 februari 2017 Protokoll fört vid kommunstyrelsens råd för funktionshinderfrågors sammanträde måndagen den 6 februari 2017 Tidpunkt: Kl. 15.00 Plats: Stora Kollegiesalen, Stockholms stadshus Närvarande: Se bilaga Justerat

Läs mer

Förvaltningsbyggnaden i Gällivare, rum 1, torsdagen den 9 juni 2016 kl. 13:00 16:00

Förvaltningsbyggnaden i Gällivare, rum 1, torsdagen den 9 juni 2016 kl. 13:00 16:00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Beslutande Förvaltningsbyggnaden i Gällivare, rum 1, torsdagen den 9 juni 2016 kl. 13:00 16:00 Bernt Nordgren Ordförande Britt-Marie Wiklund till 15:25 Tomas

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och pensionärsrådet 2014-05-07 1 (13)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och pensionärsrådet 2014-05-07 1 (13) Handikapp- och pensionärsrådet 2014-05-07 1 (13) Plats och tid Samlingssalen Vaukagården, onsdagen den 7 maj 2014, Kl. 9.00 12.00 Beslutande Leif Rönnqvist, ordförande John Sundström, ledamot Eva Forsmark,

Läs mer

Protokoll från Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (KRF)

Protokoll från Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (KRF) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Protokoll från Vänersborgs kommun Protokoll från (KRF) Tid: Kl 13:00-16.00 Plats: Ursands camping, konferensrum Justerare Ing-Marie Lagher Kågerstig. Paragrafer 27-33 Underskrifter

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Kommunala Handikapprådet Sammanträdets öppnande. 8 Justering

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Kommunala Handikapprådet Sammanträdets öppnande. 8 Justering Kommunala Handikapprådet 2008-04-16 Ärendeförteckning 7 Sammanträdets öppnande 8 Justering 9 Förslag till fördelning av 2008 års bidrag till handikapporganisationernas fritidsverksamhet 10 Ledsagning,

Läs mer

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset Sammanträdesdatum 1(14) Plats och tid Listerbysalen kl 17 00 17 50 Beslutande Ledamöter Se särskild förteckning Ersättare Se särskild förteckning Övriga närvarande Se särskild förteckning Justerare Anita

Läs mer

Sammanträdesdatum Paragrafer Sid Pensionärsrådet (6) Plats och tid Landstingets huvudkontor, kl

Sammanträdesdatum Paragrafer Sid Pensionärsrådet (6) Plats och tid Landstingets huvudkontor, kl Pensionärsrådet 2010-09-15 17-24 1(6) Plats och tid Landstingets huvudkontor, kl 13.30 16.00 Ordinarie ledamöter Tjänstgörande ersättare Närvarande ersättare Sören Bertilsson, ordförande, landstinget Gunnar

Läs mer

Kommunala Handikapprådet 2015-06-08 1 (11)

Kommunala Handikapprådet 2015-06-08 1 (11) Kommunala Handikapprådet 2015-06-08 1 (11) Plats och tid Hörsalen i Centrumhuset Hyltebruk, kl. 16.00 17.30 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Politiker Wiveca Norén (SPI) ordförande,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Kommunala Handikapprådet. Sid nr. 12 Sammanträdets öppnande

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Kommunala Handikapprådet. Sid nr. 12 Sammanträdets öppnande Kommunala Handikapprådet Ärendeförteckning Sid nr 12 Sammanträdets öppnande 2 13 14 Presentation Godkännande av dagordningen 15 Godkännande av föregående protokoll 2 16 Val av justerare 2 17 Val av vice

Läs mer

Ulrica Truedsson (S), Bo Sivars (M)

Ulrica Truedsson (S), Bo Sivars (M) 1\atrineholms kommun \ SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum FOLKHÄLSOUTSKOTTET 2013-06-05 1 Blad Plats och tid Ateljen, Nämndhuset klockan 10-12.10 Beslutande Anneli Hedberg (S) ordförande, Bengt Andersson

Läs mer

Kommunala handikapprådet

Kommunala handikapprådet REGLEMENTE FÖR Kommunala handikapprådet Antaget av Kommunstyrelsen Antaget 2018-11-26 246 Giltighetstid Dokumentansvarig Tills vidare Kanslichef Håbo kommuns styrdokumentshierarki Diarienummer KS 2018/00577

Läs mer

Anneli Hedberg (S) ordförande, Bengt Andersson (M) vice ordförande, Carina Björk- Andersson (FP)

Anneli Hedberg (S) ordförande, Bengt Andersson (M) vice ordförande, Carina Björk- Andersson (FP) '' 1\atrineholms kommun ~ FOLKHÄLSOUTSKOTTET 2012-11-29 1 Plats och tid KTS-salen, Vita Huset klockan 10-12.15 Beslutande Anneli Hedberg (S) ordförande, Bengt Andersson (M) vice ordförande, Carina Björk-

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) 2015-12-15. Rådet för funktionshinderfrågo. Plats och tid 2015-12-15 kl. 13:00-16:00. Ordförande

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) 2015-12-15. Rådet för funktionshinderfrågo. Plats och tid 2015-12-15 kl. 13:00-16:00. Ordförande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Plats och tid kl. 13:00-16:00 Beslutande Bernt Nordgren Anneli Isaksson Britt-Marie Wiklund Michael Martinsson AnnaMaja Larsson Laila Furskog Rigmor Matti Mayvor Larsson Bo

Läs mer

Protokoll från Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (KRF)

Protokoll från Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (KRF) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Protokoll från Vänersborgs kommun Protokoll från (KRF) Tid: Kl 13:00-15:35 Plats: Vänersborg, kommunhuset, Sundsgatan 29, rum 225 Justerare Ing-Marie Lagher Kågerstig. Paragrafer

Läs mer

Gyllenhjelm, Kommunhuset, Strängnäs kl. 15:00-16:45. Jacob Högfeldt (M)

Gyllenhjelm, Kommunhuset, Strängnäs kl. 15:00-16:45. Jacob Högfeldt (M) 2018-02-14 Dnr. KS/2018:5-103 1/6 Plats och tid Ordförande Närvarande rådsrepresentanter och ersättare Gyllenhjelm, Kommunhuset, Strängnäs kl. 15:00-16:45 Jacob Högfeldt (M) Maud Husberg, Föreningen Autism

Läs mer

Stig Ögren, R Ros-Marie Eriksson, HRF Elsa Eriksson, SRF Syrene Öberg, HCK Gun Eirand, Nordmalings astma- och allergiförening

Stig Ögren, R Ros-Marie Eriksson, HRF Elsa Eriksson, SRF Syrene Öberg, HCK Gun Eirand, Nordmalings astma- och allergiförening 1(12) Plats och tid: Kommunhusets konferensrum 13.00 15.10 Beslutande: Margareta Gustavsson (s), ordförande Ingvar Kleinert (fp), vice ordförande Anneli Kuosmanen (s) Stig Ögren, R Ros-Marie Eriksson,

Läs mer

Sammanträdande organ. Tid kl. 18:00 Plats. Kommunfullmäktige. Safiren, Drottninggatan 19 i Katrineholm

Sammanträdande organ. Tid kl. 18:00 Plats. Kommunfullmäktige. Safiren, Drottninggatan 19 i Katrineholm KALLELSE KOMMUNLEDNINGSFÖRVALTNINGEN 2016-01-13 Sammanträdande organ Kommunfullmäktige Tid 2016-01-18 kl. 18:00 Plats Safiren, Drottninggatan 19 i Katrineholm Ärende Beteckning 1. Allmänhetens fråga 2.

Läs mer

Mötesprotokoll Kommunala rådet för funktionshindersfrågor. Ordförande ... Plats och tid Prologen kl. 16:00-17:45

Mötesprotokoll Kommunala rådet för funktionshindersfrågor. Ordförande ... Plats och tid Prologen kl. 16:00-17:45 Plats och tid Prologen kl. 16:00-17:45 Närvarande Protokollet omfattar paragraferna Margaretha Wiberg (M) (vice ordförande) Heidi Carneheim (M) Ingela Sedin Nilsson (L) (ordförande) Anna-Carin Stålgren

Läs mer

Kommunala handikapprådet

Kommunala handikapprådet Kommunala handikapprådet 2009-02-19 1 Plats och tid Tullbackagården, 2009-02-19 Beslutande Monica Andersson (s), ordförande Britta Spiik, DHR Torbjörn Lindblom, FEB Birgitta Wahlund, SRF Tom Rymoen, Kufn

Läs mer

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset 1(12) - Sammanträdesdatum Plats och tid Listerbysalen kl 17 00 18 10 Beslutande Ledamöter Se särskild förteckning Ersättare Se särskild förteckning Övriga närvarande Se särskild förteckning Justerare Justeringens

Läs mer

Marianne Ahlqvist. Annika Forslin. Birgitta Medin. Marianne Ahlqvist

Marianne Ahlqvist. Annika Forslin. Birgitta Medin. Marianne Ahlqvist Protokoll 1 (10) Plats och tid: Forsa Rehab, Fredens Kulle, kl 13:00-16:00 Förtroendevalda: Beslutande: Ej beslutande: Birgitta Medin (M) ordf Majvor Westberg-Jönsson (S) Roland Lodén (PRO) Gösta Larsson

Läs mer

Bertil Olsson (M), 2:e vice ordförande Kjell-Åke Johnsson (S) Mickael Persson (S) Krister Nilsson (C) Anita Blixt (FP) Peter Persson (S)

Bertil Olsson (M), 2:e vice ordförande Kjell-Åke Johnsson (S) Mickael Persson (S) Krister Nilsson (C) Anita Blixt (FP) Peter Persson (S) 1 (10) Plats och tid Onsdagen den 20 januari 2016 kl 18:30-20:40 Beslutande Ledamöter Ann-Sofie Fridehjelm (S), Ordförande Jörgen Johnsson (M) Caroline Wegner (S), 1:e vice ordförande Jörgen Bernebring

Läs mer

Pensionärs- och Handikappråd

Pensionärs- och Handikappråd Pensionärs- och Handikappråd Reglemente Antaget av kommunfullmäktige den 4 maj 2015, 35 Antaget av Socialnämnden den 22 januari 2015, 17 Postadress Besöksadress Webb Telefon Bankgiro Organisationsnummer

Läs mer

REGLEMENTE FÖR RÅDET FÖR FUNKTIONSHINDERFRÅGOR

REGLEMENTE FÖR RÅDET FÖR FUNKTIONSHINDERFRÅGOR KOMMUN REGLEMENTE FÖR RÅDET FÖR FUNKTIONSHINDERFRÅGOR Antaget av kommunfullmäktige 2010-12-14, 159 Reglemente för rådet för funktionshinderfrågor Antaget av kommunfullmäktige 2010-12-14, 159 Tryck april

Läs mer

Bygg-, trafik- och räddningsnämnden

Bygg-, trafik- och räddningsnämnden Sida 1/13 Plats och tid Kommunhuset, kl. 08.30 10.15 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Marcus Zadenius (FP) tjänstgörande ersättare för Ulla Wallin (S) Håkan Andersson (C), vice ordförande Stig Lampa

Läs mer

Övriga deltagande Sirene Johansson Avd.chef handikappomsorg Marianne Sandsten Sekreterare

Övriga deltagande Sirene Johansson Avd.chef handikappomsorg Marianne Sandsten Sekreterare TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(5) + Plats och tid Bullarsalen kommunhuset Tanumshede Klockan 9.30-12.00 Närvarande Mona Svegås Omsorgsnämnden Bertil Gedda Omsorgsnämnden Lennart Larson Kommunstyrelsen Hans

Läs mer

Kommunhuset, Medborgarrummet, kl.13.00

Kommunhuset, Medborgarrummet, kl.13.00 Plats och tid Kommunhuset, Medborgarrummet, kl.13.00 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 1-5 Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Sekreterare Susanne Ivarsson

Läs mer

Protokoll Skärholmens råd för funktionshinderfrågor

Protokoll Skärholmens råd för funktionshinderfrågor Protokoll Sida 1 (5) Protokoll Skärholmens råd för funktionshinderfrågor Tidpunkt: 2016-09-16, kl. 10.00 12.00 Lokal: Norrholmen,, plan 7. Lotta Rosenström Ordförande Mikael Erdefelt Justerare Närvarande:

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Kommunala Handikapprådet Sammanträdets öppnande

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Kommunala Handikapprådet Sammanträdets öppnande Kommunala Handikapprådet 2008-09-03 Ärendeförteckning 23 Sammanträdets öppnande 24 Den kommunala arbetsgången och beslutsprocessen 25 Föreslagen arbetsordning, fortsatta diskussioner 26 Kort information

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet 2008-05-23 10 Plats och tid Sandhemsrummet kl. 13.00 14.30 Beslutande David Hagel, ordf. (mf) Ida Brinning-Klasson (fp) Håkan Jansson, Landstinget Övriga närvarande Paula Eriksson, folkhälsoplanerare/sekreterare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala handikapprådet Datum Sid 2011-12-08 1 (14)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala handikapprådet Datum Sid 2011-12-08 1 (14) 2011-12-08 1 (14) Plats och tid Sjögläntan, Vinslöv, sammanträdesrum 1 Kl 13.30-15.15 ande Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Anna Gustavsson (kd) ordförande, ON Ernst Herslow (m) tekniska utskottet

Läs mer

Reglemente. Kommunala handikapprådet (KHR) Antagen av kommunfullmäktige KF 67/ Reviderad av kommunfullmäktige KF 45/

Reglemente. Kommunala handikapprådet (KHR) Antagen av kommunfullmäktige KF 67/ Reviderad av kommunfullmäktige KF 45/ Reglemente Kommunala handikapprådet (KHR) Antagen av kommunfullmäktige KF 67/2008-09-29 Reviderad av kommunfullmäktige KF 45/2015-04-27 (KHR) i Degerfors kommun GRUNDER Följande lagrum föreskriver att

Läs mer

Pat Werner (S), Karin Frisk (S), Bo Sivars (M) Tf kanslichef Marie Sandström Koski, kommunstrateg Anna Johansson Milovanovic, Pirjo Svegreus (Polisen)

Pat Werner (S), Karin Frisk (S), Bo Sivars (M) Tf kanslichef Marie Sandström Koski, kommunstrateg Anna Johansson Milovanovic, Pirjo Svegreus (Polisen) FOLKHÄLSOUTSKOTTET 2017-06-07 1 Plats och tid Ateljén, Nämndhuset klockan 13.15 15.00 Beslutande Anneli Hedberg (S) ordförande, Fredrik Ahlman (M) 1:e vice ordförande, Johan Söderberg (S), Ulrica Truedsson

Läs mer

Föreskrift för rådet för funktionshinderfrågor

Föreskrift för rådet för funktionshinderfrågor Föreskrift för rådet för funktionshinderfrågor Föreskrift Ersätter reglemente för rådet för funktionshinderfrågor 2014-10-01 KS2014/1492 Diarienummer: KS2015/1444-1 Dokumentansvarig: Sekreterare i rådet

Läs mer

Stig Ögren, Reumatikerna RMR Ros-Marie Eriksson, HRF Syrene Öberg, HCK Yvonne Grenholm, PSO Elsa Eriksson, SRF. Gunnar Westerlundh, ersättare HRF

Stig Ögren, Reumatikerna RMR Ros-Marie Eriksson, HRF Syrene Öberg, HCK Yvonne Grenholm, PSO Elsa Eriksson, SRF. Gunnar Westerlundh, ersättare HRF 1(12) Plats och tid: Kommunhusets konferensrum 10.00 11.25 Beslutande: Margareta Gustavsson, (s), ordförande Ingvar Kleinert (fp), vice ordförande Anneli Kuosmanen, (s), ersättare Stig Ögren, Reumatikerna

Läs mer

Styrelsen Kulturrådet, Långa Raden 4, Skeppsholmen, Stockholm

Styrelsen Kulturrådet, Långa Raden 4, Skeppsholmen, Stockholm Styrelsen Tid kl. 10:00 17:30 Plats Närvarande ledamöter Kulturrådet, Långa Raden 4, Skeppsholmen, Stockholm Anna Hedborg, ordförande Nabila Alfakir Sture Carlsson (p. 1-16) Ljiljana Dufgran (p. 1-6, 8-24)

Läs mer

Protokoll från Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (KRF)

Protokoll från Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (KRF) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Protokoll från Vänersborgs kommun Protokoll från (KRF) Tid: Kl 13:00-15.30 Plats: Vänersborg, kommunhuset, Södergatan 16 A, konferensrum Vänersborg Justerare Ing-Marie Lagher

Läs mer

Protokoll från Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (KRF)

Protokoll från Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (KRF) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Protokoll från Vänersborgs kommun Protokoll från (KRF) 2017-11-29 Tid: Kl 13:00-16.00 Plats: Vänersborg, kommunhuset, Södergatan 16 A, konferensrum Vänersborg Justerare Emma

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(5) Kommunala Handikapprådet

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(5) Kommunala Handikapprådet TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(5) Kommunala Handikapprådet 2008-11-20 Plats och tid Bullarsalen, Tanumshede, torsdagen den 20 november 2008, klockan 9:30-12:00 Närvarande Roger Wallentin Omsorgsnämnden Bengt

Läs mer

bitr förvaltningschef/verksamhetschef

bitr förvaltningschef/verksamhetschef Tid: 17:00-17:45 Plats: Nämndrummet vån 1 Paragrafer: 71-86 Närvarande Ledamöter Tord Karlsson (S) Fredrik Lindqvist (M) Michael Törnqvist (MP) Ida Balog (M) Filippa Lund (S) Kent Wetterskog (L) Mathias

Läs mer

Ingrid Markström Barn- och utbildningskontoret

Ingrid Markström Barn- och utbildningskontoret Plats och tid Norrtäljesalen onsdagen den 16 januari 2019 kl. 14. 14.45 Ledamöter Patrik Dahl (C) ordförande Jörgen Jansson (M) Gustav Palm (M), tj ersättare Nina Jones (M) Sören Forslund (M) Peter Cederholm

Läs mer

Kommunala Handikapprådet 2014-03-03 1 (13)

Kommunala Handikapprådet 2014-03-03 1 (13) Kommunala Handikapprådet 2014-03-03 1 (13) Plats och tid Hörsalen i centrumhuset, Hyltebruk. Kl. 16:00-18:00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Politiker Åke Morin (KV), SBN

Läs mer

Sammanträde med Hälso- och sjukvårdsnämndens Södra samverkansberedning

Sammanträde med Hälso- och sjukvårdsnämndens Södra samverkansberedning Sammanträde med Hälso- och sjukvårdsnämndens Södra samverkansberedning Datum: 1 december 2008 Plats: Ledamöter: Anmält förhinder: Sekreterare: Medverkande: Hälsoverket, Oxelösund Britta Bergström, (S)

Läs mer

Projektdirektiv Översiktsplan Katrineholm - Staden och landsbygden

Projektdirektiv Översiktsplan Katrineholm - Staden och landsbygden Kommunstyrelsens handling nr 27/2012 Projektdirektiv Översiktsplan Katrineholm - Staden och landsbygden Godkänd av kommunstyrelsen, 100 2 (10) Innehållsförteckning Bakgrund... 3 Syfte och mål med projektet...

Läs mer

Reglemente för kommunala handikapprådet

Reglemente för kommunala handikapprådet Utgåva Datum Status Kommentar 1.0 2010-12-14 Kf 20/08 1.2 2012-11-26 Gällande KF 168/12 Reglemente för kommunala handikapprådet Askersunds kommun REGLEMENTE FÖR ASKERSUNDS KOMMUNS HANDIKAPPRÅD Syfte 1

Läs mer

Instruktion Rådet för funktionshinderfrågor

Instruktion Rådet för funktionshinderfrågor Instruktion Rådet för funktionshinderfrågor Beslutad av kommunfullmäktige 20 juni 2018, 83/18. Dnr KS2017.0156 Innehåll 1 Allmänt om råd... 3 2 Rådets syfte och uppgift... 3 3 Rådets sammansättning...

Läs mer

(5) KONSTITUERANDE SAMMANTRÄDE MED SVEMO STYRELSE I ANSLUTNING TILL FÖRBUNDSMÖTE 2006

(5) KONSTITUERANDE SAMMANTRÄDE MED SVEMO STYRELSE I ANSLUTNING TILL FÖRBUNDSMÖTE 2006 2006-04-05 1 (5) KONSTITUERANDE SAMMANTRÄDE MED SVEMO STYRELSE I ANSLUTNING TILL FÖRBUNDSMÖTE 2006 Sammanträdesdata Tid 2006-04-02 kl 09.30-10.30 Plats Scandic Järva Krog, Sollentuna Närvarande, ordförande

Läs mer

Gabriel Melki, (S) ordförande Anny Mejdahl (S) Martin Koff (S) Anders Runelund (M) Eva Strömberg (FP) Anita Ekstrand SPF Botkyrka

Gabriel Melki, (S) ordförande Anny Mejdahl (S) Martin Koff (S) Anders Runelund (M) Eva Strömberg (FP) Anita Ekstrand SPF Botkyrka SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[8] Plats och tid Kommunalhuset Tumba, konferensrum 2:3, kl 16:00-18.00 ande Ersättare Övriga deltagande Gabriel Melki, (S) ordförande Anny Mejdahl (S) Martin Koff (S) Anders Runelund

Läs mer

Politiskt valda ledamöter Marie-Louise Löwenbeck Birgitta Karlsson Tommy Eckelöv

Politiskt valda ledamöter Marie-Louise Löwenbeck Birgitta Karlsson Tommy Eckelöv Handikapprådet 2009-11-26 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset, Tuna Torg 1, Vallentuna torsdagen den 26 november kl. 19.00 Beslutande Ersättare Politiskt valda ledamöter Marie-Louise

Läs mer

i sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby

i sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby 1(9) Tid och plats Torsdagen den 23 augusti 2018 kl 14.00-15.30 i sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby Beslutande Ann-Charlotte Wiesel (M), ordförande Pia Johansson (S), vice ordförande kl. 14.00-14.40

Läs mer

HSOs lokaler på Skansvägen 5, Lund Tisdagen den 5 december 2017 kl

HSOs lokaler på Skansvägen 5, Lund Tisdagen den 5 december 2017 kl Kommunala funktionshinderrådet Sammanträdesdatum sid. 1 Plats och tid s lokaler på Skansvägen 5, Lund Tisdagen den 5 december 2017 kl. 18.00 21.00 Ledamöter Ann-Christin Fast SRF Lundabygden Ann-Christine

Läs mer

Beslut om samråd av förslagen till revidering av reglementen för råden

Beslut om samråd av förslagen till revidering av reglementen för råden LJUNGBY Sammanträdesprotokoll 2017-10-24 14(23) Kommunstyrelsens arbetsutskott Au 130 Ks2017/0309 103 Beslut om samråd av förslagen till revidering av reglementen för råden Beslut Kommunstyrelsens arbetsutskott

Läs mer

Protokoll fört vid Kommunstyrelsens råd för funktionshinderfrågor 24 augusti 2015

Protokoll fört vid Kommunstyrelsens råd för funktionshinderfrågor 24 augusti 2015 7/2015 Sida 1 2015-08-24 fört vid Kommunstyrelsens råd för funktionshinderfrågor 24 augusti 2015 Tidpunkt: Kl. 14.00 Plats: Stora Kollegiesalen, Stadshuset Närvarande: Se sid. 2 1-11 Justerat 31 augusti

Läs mer

Johan Ahlbäcks plats 7, Smedjebacken

Johan Ahlbäcks plats 7, Smedjebacken 1(22) Plats och tid Sessionssalen, onsdagen den 7 februari 2018 kl 09:00-11:40 Beslutande Ledamöter Monica Forsgren (S), Ordförande Mats Jakobsson (S), 1:e vice ordförande Monica Georgsson (S) Sören Åhlström

Läs mer

Protokoll 1(5) 2012-04-26. Östersunds sjukhus, grupprum 2 vid Hörsalen, den 26 april 2012, kl. 09.00 12.00. Landstinget Landstinget SPF PRO PRO SPF

Protokoll 1(5) 2012-04-26. Östersunds sjukhus, grupprum 2 vid Hörsalen, den 26 april 2012, kl. 09.00 12.00. Landstinget Landstinget SPF PRO PRO SPF Protokoll 1(5) Landstingets pensionärsråd Tid och plats för sammanträdet Beslutande Östersunds sjukhus, grupprum 2 vid Hörsalen, den 26 april 2012, kl. 09.00 12.00 Elin Hoffner (V) Inger Jonsson (C) Olle

Läs mer

Sammanträdesdatum Regionfullmäktiges demokratiberedning

Sammanträdesdatum Regionfullmäktiges demokratiberedning 1 (7) Ordförande 1:e vice ordf. 2:e vice ordf. Vid protokollet Marcus Olofsson Sekreterare 2 (7) Plats: Sammanträdeslokalen Eken, Eklundavägen 1, Örebro Tid: 09.00-11.30 Närvarande ledamöter Torgny Larsson

Läs mer

Tid. Måndagen den 4 november kl Plats. Bolindersalen, Tekniska Nämndhuset. Justerat 2 december Ingrid Dalén.

Tid. Måndagen den 4 november kl Plats. Bolindersalen, Tekniska Nämndhuset. Justerat 2 december Ingrid Dalén. Råd för funktionshinderfrågor vid stadsbyggnadsnämnden och exploateringsnämnden PROTOKOLL 9/2013 Tid Plats Måndagen den 4 november 2013 kl 13.30 15.55 Bolindersalen, Tekniska Nämndhuset Justerat 2 december

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, Vallentuna torsdagen den 4 mars 2004 kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, Vallentuna torsdagen den 4 mars 2004 kl Handikapprådet 2004-03-04 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, Vallentuna torsdagen den 4 mars 2004 kl 19.00 21.15 ande Ersättare Politiskt valda ledamöter Marie-Louise Löwenbeck,

Läs mer

Beslutande Laila Furskog, ordförande AnnaMaja Larsson

Beslutande Laila Furskog, ordförande AnnaMaja Larsson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (10) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, sammanträdesrum 1 Tisdagen den 23 september, kl. 13:00-16:30 Beslutande Laila Furskog, ordförande AnnaMaja Larsson Margareta Pohjanen

Läs mer

Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, sammanträdesrum 1 Tisdagen den 12 februari 2013, kl 13:00-

Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, sammanträdesrum 1 Tisdagen den 12 februari 2013, kl 13:00- SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (13) r Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, sammanträdesrum 1 Tisdagen den 12 februari 2013, kl 13:00- Beslutande Laila Furskog, ordförande Sigrid Mattsson Ove Nilsson Kerstin

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Tid och plats: Kl. 13.15 16.00. Sunnanåsrummet/Förvaltningshuset Beslutande: Markus Evensson Ordförande (S) MonaWandel SRD Maj-Britt Tönners (C) Bo Hammarsten Anna-maria Winblad Ingvar Pettersson Sören

Läs mer

Protokoll från sammanträde i pensionärsrådet

Protokoll från sammanträde i pensionärsrådet Pensionärsrådet PROTOKOLL Protokoll från sammanträde i pensionärsrådet Tid och plats Fredagen den 22 mars 2013 kl. 13.00-15.45 Lokal: Konferensrum Frösjön, Kommunledningskontoret Ledamöter Ingrid Jerneborg

Läs mer

Kallelse 1 (1) KLF Ateljen

Kallelse 1 (1) KLF Ateljen KOMMUNLEDNINGSFÖRVALTNINGEN 2019-08-28 Sammanträdande organ Kallelse 1 (1) Kommunstyrelsen Tid 2019-09-04 kl. 10:00 Plats KLF Ateljen Nr Ärende Beteckning 1 Upprop 2 Val av justerare 3 Fastställande av

Läs mer

Elsa Eriksson, SRF Christina Eriksson, Astma- och allergiförening Karl-Eric Zetterqvist, HRF Syrene Öberg, HCK

Elsa Eriksson, SRF Christina Eriksson, Astma- och allergiförening Karl-Eric Zetterqvist, HRF Syrene Öberg, HCK 1(9) Plats och tid: Kommunhusets konferensrum 13.00 15.30 Beslutande: Margareta Gustavsson (s), ordförande Ingvar Kleinert (fp), vice ordförande Tomas Johansson (s) Övriga deltagande: Sara Larsson (s),

Läs mer

Anneli Karlsson. Lena Kandergård

Anneli Karlsson. Lena Kandergård Sammanträdesprotokoll 1 (11) Plats och tid Skive, Stadshuset, kl. 10.00 12.00 Beslutande ledamöter Aina Wåhlund (S) Lena Kandergård (S) Maria Rönnehäll (S) Bertil Nilsson (HSO) Agneta Wiss Carlsson (HSO)

Läs mer

Kommunfullmäktiges presidium. Björken, Lerums kommunhus 1-7. Kristina Zanhar. Ingela Gyllesten (C) Oskar Ahlman (M) PROTOKOLL 1 (10)

Kommunfullmäktiges presidium. Björken, Lerums kommunhus 1-7. Kristina Zanhar. Ingela Gyllesten (C) Oskar Ahlman (M) PROTOKOLL 1 (10) PROTOKOLL 1 (10) Kommunfullmäktiges presidium Tid och plats Fredag den 10 januari 2019, klockan 09.00 till 12.00 Björken, Lerums kommunhus JUSTERAS LERUM6000, v3.0, 2017-05-09 Underskrifter Sekreterare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (11)

Sammanträdesprotokoll 1 (11) Sammanträdesprotokoll 1 (11) Plats och tid Skive, kl. 13.30 Beslutande ledamöter Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll (S) Gerd-Else Bergdahl (RPG) Laila Andersson (PRO) Stig Nordling (PRO) Birgitta

Läs mer

Tillkommande/kompletterade ärenden till kommunfullmäktiges sammanträde

Tillkommande/kompletterade ärenden till kommunfullmäktiges sammanträde KALLELSE KOMMUNLEDNINGSFÖRVALTNINGEN 2017-12-14 Tillkommande/kompletterade ärenden till kommunfullmäktiges sammanträde 2017-12-18 Ärende Beteckning 1. Utdelning av arbetsmiljöutmärkelsen 2. Entledigande

Läs mer

1 Mötets öppnande LJ hälsar alla välkomna och förklarar mötet öppnat.

1 Mötets öppnande LJ hälsar alla välkomna och förklarar mötet öppnat. Protokoll för styrelsemöte, Welsh Springer Spanielklubben Telefonmöte 160823, kl. 18.00 Närvarande Ordinarie ledamöter Lilian Jonsson (LJ) Torbjörn Håkansson (TH) Birgitta Limnefelt Sundin (BLS) Eva Fabiansson-Johnsson

Läs mer

I tjänsten deltog Sven-Göran Södergren, avd chef 1-10 Lena Fax avd chef 1-10 Anna Magnfors 7 Ulla Bäckman 7

I tjänsten deltog Sven-Göran Södergren, avd chef 1-10 Lena Fax avd chef 1-10 Anna Magnfors 7 Ulla Bäckman 7 HÄSSELBY-VÄLLINGBY STADSDELSFÖRVALTNING STADSDELSDIREKTÖRENS STAB HANDIKAPPRÅD PROTOKOLL 11:2009 SAMMANTRÄDE 7 DECEMBER 2009 SID 1 (5) Närvarande: Ordförande Marita Innergård DHR Vice ordförande Heidi

Läs mer

1(5) PROTOKOLL Handikapp- och pensionärsrådet Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27

1(5) PROTOKOLL Handikapp- och pensionärsrådet Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27 1(5) Tid: Kl 10.00 11.35 Plats: Lokal: Selet Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27 Ledamöter: Helena Öhlund, KS ordförande Sterling Nilsson, Älvsby parasort Lisbeth Vinberg, PRO Sören Nilsson, SPF Karl-Erik

Läs mer

Uppföljning och fortsättning av LSS-rådet

Uppföljning och fortsättning av LSS-rådet OMSORGSFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Lena Wiksten Andersson 2017-11-24 OSN-2017-0665 Rev 2017-12-04 Omsorgsnämnden Uppföljning och fortsättning av LSS-rådet Förslag till beslut Omsorgsnämnden

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (12) Kommunala handikapprådet 2008-09-24

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (12) Kommunala handikapprådet 2008-09-24 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum. 13.00 16.00 Ledamöter Gunilla Åström Eva Enqvist Ulrika Lindström Torvald Stefansson Ola Burström Kenneth Andersson Åke

Läs mer

Kenneth Henningsson, Handikappkonsulent Carin L Andersson, Sekreterare

Kenneth Henningsson, Handikappkonsulent Carin L Andersson, Sekreterare KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET (KHR) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(6) Plats och tid Trineholme, Kristinehamns Konferens Center, 13.15-14.50 Beslutande Ledamöter Bosse Pettersson, Ordförande Inga-Lill Röhr, Överförmyndarnämnden

Läs mer

Bengt-Åke Nilsson. Malin Dahl. Anna Gustavsson. Bengt-Åke Nilsson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(16)

Bengt-Åke Nilsson. Malin Dahl. Anna Gustavsson. Bengt-Åke Nilsson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(16) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(16) Plats och tid Sammanträdesrum 1 Stadshuset, 2012-03-22 kl. 13.30-16.30 ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Anna Gustavsson (KD) ordförande

Läs mer

Protokoll fört vid kommunstyrelsens råd för funktionshinderfrågors sammanträde måndagen den 30 maj 2016

Protokoll fört vid kommunstyrelsens råd för funktionshinderfrågors sammanträde måndagen den 30 maj 2016 Protokoll fört vid kommunstyrelsens råd för funktionshinderfrågors sammanträde måndagen den 30 maj 2016 Tidpunkt: Kl. 15.00 Plats: Stora kollegiesalen, Stockholms stadshus Närvarande: Se bilaga 1-13 Justerat

Läs mer