Teknik- och fritidsnämnden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Teknik- och fritidsnämnden 2011-02-09 1"

Transkript

1 Teknik- och fritidsnämnden Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Moberg, Järnvägsgatan 28, Emmaboda, onsdagen den 9 februari 2011, kl Per Sigvardsson (s), ordförande Annchristin Rosell (s) Stig Skruvik (s) Anders Fransson (s) Gabriela Håveland (s) Viktoria Svensson (mp) Berthold Andersson (m) Cecilia Thuresson (m) Bo Sunesson (c) Anja Granlund Karlsson (c) Mac Hellborg (kd) Gunnar Magnusson (s) Erling Karlsson, teknisk chef Jan Hagström, fritidschef Åsa Albertsson, avdelningschef Åke Petersson, föredragande 1 Utses att justera Annchristin Rosell Justeringens plats och tid , kl Underskrifter sekreterare Paragrafer 1-15 Åsa Albertsson ordförande justerande Per Sigvardsson Annchristin Rosell ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Nämnd/styrelse Teknik- och fritidsnämnden Datum för anslags uppsättande Förvaringsplats för protokollet Datum för anslags nedtagande Kommunförvaltningen, Emmaboda Underskrift Monica Areschoug

2 Teknik- och fritidsnämnden TFN 1 Dnr Energi effektivisering Enligt regerings målsättning har varje kommun fått i uppdrag att genomföre energi effektivisering på fastigheter och transporter. I Emmaboda kommun har det gjorts en nulägesanalys och därefter förslag på åtgärder som syftar till att minska energiförbrukningen och utsläppen från transporter.. Åke Peterson presenterar. Teknik och fritidsnämnden beslutar att anta handlingsplan och målsättning för Emmaboda kommuns fastigheter och transporter som syftar till 20% besparing av energin till år 2020 med 2009 som basår

3 Teknik- och fritidsnämnden TFN 2 Dnr Budget Erling Karlsson redogör för teknik och fritidsnämndens resultatredovisning per samt för pågående investeringsbudget Teknik och fritidsnämndens budgetram för 2011 är beslutad i KF till tkr. Investeringsbudgeten för Teknik och fritidsnämnden för 2011 är beslutad i till tkr. Teknik- och fritidsnämnden beslutar att med godkännande anteckna om den preliminära bokslutsrapporten per till protokollet Teknik- och fritidsnämnden beslutar enligt ovanstående förslag samt att med godkännande anteckna om investeringsbudgeten per till protokollet.

4 Teknik- och fritidsnämnden TFN 3 Dnr Bilpool 4-hjulsdrift Social nämnden har beslutat i att uppdra till socialchefen att inleda en diskussion med teknik och fritidsnämnden om att anskaffa bilar med 4 hjulsdrift som ska användas i Emmaboda kommuns hemtjänst. Socialnämnden framför att de har antagit Trafiksäkerhetsrutiner för socialnämnden 9 november Ett av målen i denna rutin är att se över riskerna att de anställda drabbar av ohälsa och olycksfall i sitt arbete. Anställda inom hemtjänsten och hälso- och sjukvården kör ofta bil i tjänsten för att träffa och vårda personer som bor hemma i ordinärt boende. Under de senaste åren har vi haft rikliga vintrar med snöiga och hala vägar. Detta gör att personalen utsätter sig för stora risker då man ska besöka dessa personer. Tekniska kontoret har förståelse för de besvärliga vintervägarna, som måste användas dagligen, och har i samråd med socialkontoret studerat olika 4-hjulsdrivna bilmodeller. Med anledning av de senaste vintrarna kan också utbildning, körning i vinterväglag, handhavande av befintlig utrustning med motorvärmare etc vara aktuell. Teknik- och fritidsnämnden har beslutat i att alla nyinköp av kommunens bilar till bilpoolen ska förses med alkolås. Teknik- och fritidsnämnden har också beslutat i att etanolbilar ska användas. Teknik och fritidsnämnden ställer sig positiv till förslaget men kommer vi detta inköp inte att följa beslutet beträffande etanoldrift. Teknik o fritidsnämnden beslutar att leasa 2 st fyrhjulsdrivna bilar för användning inom socialtjänstens hemtjänst och hälso- och sjukvård att uppdra till socialtjänsten att utvärdera hur dessa bilar fungerar för ändamålet.

5 Teknik- och fritidsnämnden TFN 4 Dnr Kommunens bilpool - höjning av milpriset 2011 Tekniska kontoret ansvarar för kommunens bilpool. Tabellen nedan visar antal körda mil i bilpoolen de senaste tre åren Verksamhet Socialtjänsten Övrigt SUMMA Teknik- och fritidsnämnden anser att det är positivt med minskad bilkörning. Eftersom bilflottan i stora delar är leasad finns betydande fasta kostnader för bilarna. Under 2010 har dessutom utgifterna för reparation, reservdelar och självrisk ökat väsentligt, samtidigt som drivmedelskostnaderna ökar stadigt. För att teknik- och fritidsnämnden ska få balans i bilpoolens ekonomi, behövs en höjning av milpriset med 2 kronor år Debitering av milpriset 2010 har varit mellan 29:- - 38:- per mil. Förvaltningarna kan gärna komma med förslag till olika åtgärder som gör att teknik- och fritidsnämnden kan minska fordonsflottan som leder till att totalkostnaderna kan minska. Teknik- och fritidsnämnden beslutar höja milkostnaden med 2 kronor år 2011 för att täcka nämndens bilkostnader.

6 Teknik- och fritidsnämnden TFN 5 Dnr Riskklassning av gamla deponier Länsstyrelserna i Sverige har utfört en kartläggning av potentiellt förorenade områden i landet. I Kalmar län finns det idag ca 4000 identifierade områden som misstänks vara förorenade eller där föroreningar har konstaterats. Av dessa objekt är ca 300 stycken deponier (soptippar). Dessa deponier kan bidra till spridning av föroreningar och ska därför riskklassas enligt Naturvårdsverket. I Emmaboda kommun har det identifierats 7 stycken; Vissefjärda nedlagd tipp på fastigheten Törestorp 2:1, Lindås nedlagd tipp på fastigheten Emmabo 1:71, Lindås nedlagd tipp på fastigheten Emmabo 1:459, Långasjö nedlagd tipp på fastigheten Strängsmåla 1:63, Långasjö nedlagd tipp bakom f d Pingstkyrkan, Broakulla nedlagd tipp på fastigheten Suttarekulla 1:46 och Algutsboda nedlagd tipp på fastigheten Algutsboda 3:1. Bygg o Miljönämnden har i beslut 102 den begärt av Teknik och fritidsnämnden att dessa gamla deponier ska riskklassas enligt MIFO fas 1. För att samordna detta i länet har miljösamverkan och regionförbundet tagit initiativet att göra en gemensam upphandling av dessa tjänster. Teknik och fritidsnämnden beslutar att gå med i den gemensamma upphandlingen för att utföra risklassning enligt MIFO fas 1 med ovanstående 7 deponier.

7 Teknik- och fritidsnämnden TFN 6 Dnr Fördelning av bidrag enskilda vägar I teknik och fritidsnämndens budget 2011 finns 2,4 miljoner kronor avsatt till drift och underhåll samt investering i kommunens enskilda vägar. Tilldelning av drift. Och underhållsbidrag genomförs enligt beslut bestämmelser för anslag och bidrag till enskild väghållning Investeringsutrymmet blir år kronor. Teknik- och fritidsnämnden beslutar att ersätta vägföreningarna med för drift och underhåll enligt redovisning och att avsätta kr till investeringar Bo Sunesson (c) deltar inte i beslutet av detta ärende p g a jäv.

8 Teknik- och fritidsnämnden TFN 7 Dnr Medborgarförslag - djurkyrkogård Ett medborgarförslag har inkommit där man vill att det byggs en djurkyrkogård för våra kära husdjur i Emmaboda. En plats där man kan komma och hedra de kära. Teknik och fritidsnämnden har beslutat att ön i ER-sjön ska anvisas som minneslund för spridande av aska efter avlidna sällskapsdjur. Information om detta och hur man går tillväga finns på Emmaboda kommuns hemsida. För invånare/djurskydd Teknik- och fritidsnämnden beslutar att avslå förslaget om djurkyrkogård med hänvisning till att det finns en minneslund för avlidna husdjur i Emmaboda.

9 Teknik- och fritidsnämnden TFN Arbetsrutiner och ersättning för skadedjursskyttar Bygg o Miljönämnden arbetar med att ta fram arbetsrutiner och ersättning för skadedjursskytte. Arbetet har inletts med möte med skyttarna och också en dialog med andra kommuner i området hur de gör. Förslaget är nu ute på kommunicering med aktuella skadedjursskyttar och markägaren, teknik och fritidsnämnden. Förslaget bygger på att Bygg o miljönämndens fastställer arbetsrutiner och ersättningar för uppdrag av skyddsjakt som utförs inom detaljplanelagda områden, samt i tätbebyggt område som inte omfattas av detaljplan i Emmaboda kommun. Teknik o fritidsnämnden beslutar att med anledning av ovanstående upphäva beslutet i TFN i den delen som lyder om efterfrågan finns på avskjutning av skadedjur et cetera ska ersättning betalas ut per timma enligt Emmaboda kommun fastställda kommunarvode för förtroendevalda.

10 Teknik- och fritidsnämnden TFN 9 Dnr Val till gruppen Hållbar Hälsa och Miljö Gruppen hållbar Hälsa och miljö uppkom som ett resultat av en sammandragning av de tvåpolitiska styrgrupperna Agenda 21 och folkhälsofrågor. Inför mandatperioden jobbade an arbetsgrupp fram ett förslag för hur Hållbar Hälsa och miljö skulle organiseras. Arbetet baserades på den mandatfördelning som rådde efter 2002 år val. För mandatperioden har kommunstyrelsen behandlat frågan i Hållbar Hälsa och Miljö ska bestå av sju ledamöter och sex ersättare. Målet skall vara att samtliga partier i kommunfullmäktige är representerade i gruppen, antingen med ledamot eller med ersättare. Kommunstyrelsen har beslutat att kommunens nämnder ska inkomma med förslag på ledamöter och ersättare för gruppen Hållbar hälsa och miljö för perioden Enligt fördelningen har teknik o fritidsnämnden att utse en ledamot och en ersättare. Teknik- och fritidnämnden beslutar föreslå kommunstyrelsen att tillsätta Annchristin Rosell som ledamot och Anja Granlund Karlsson som ersättare till gruppen Hållbar Hälsa och miljö för perioden

11 Teknik- och fritidsnämnden TFN 10 Dnr Ansökan om investeringsbidrag - Vissefjärda Crossklubb Vissefjärda Crossklubb bildades 1994 efter att dåvarande motorklubb gått i konkurs. Den nybildade föreningen förvärvade den gamla och anrika motoranläggningen Rövardalen som då befanns i nerslitet skick. Idag utgörs anläggningen av en huvudarena, mindre barn-slinga, klubbhus med dusch och garage, depå och parkeringsområde, spolplatta med miljöbod. Klubben har ca 250 medlemmar. Genom en medvetet stor satsning på ungdom finns för närvarande 55 barn/ungdomar aktiva inom olika körgrupper. Flera av de investeringar som klubben genomfört har bekostats genom egen ekonomi och ideella arbetskrafter över tid. Nu står klubben inför en alltför stor ekonomisk utgift genom förvärvande av en ny lastmaskin som ska ersätta den gamla och utslitna. Den beräknade förvärvskostnaden är kr plus moms. Vissefjärda crossklubbs ansöker om bidrag till investering av lastmaskin. Teknik- och fritidsnämnden beslutar att ställa sig positiv till förslaget och att bidra med kr i nuläget till investering av lastmaskin.

12 Teknik- och fritidsnämnden TFN 11 Dnr Bromboda bygdegård komunalt bidrag till standardhöjande renovering Bromboda bygdegårdsförening ansöker härmed om kommunalt bidrag till standardhöjande renovering av Bromboda bygdegård. Bygdegården är bra tilläggsisolerad efter renovering år Fönstren är däremot från 1964 och de är i dåligt skick och släpper ut mycket värme. Förutom en mindre luftvärmepump och värmefläktar i serveringsrummet består uppvärmningen av luftburen oljepanna. Efter rådfrågning kring detta har man kommit fram till att värmepumpar är det bästa alternativet för att få ner energiförbrukningen. Föreningen har ansökt om bidrag från Boverket. Följande åtgärder med kostnadsberäkning söker föreningen bidrag för. Byggmästeri inkl material :- Målning 10000:- 3 st luftvärmepumpar inkl installation 65000:- Elinstallation 5000:- Administration 1000:- Räntor och kreditiv 4000:- Moms 52250:- SUMMA :- Teknik- och fritidsnämnden beslutar föreslå kommunstyrelsen föreslå kommunfullmäktige att bevilja bidrag med 30% av Boverkets bidragsunderlag till Bromboda bygdegård under förutsättning att Boverket beviljar bidrag.

13 Teknik- och fritidsnämnden TFN 12 Dnr En bad- och vattensäker kommun Emmaboda kommuns handlingsplan för en bad o vattensäker kommun inom ramen för lagen om skydd mot olyckor har uppdaterats. Arbete med vattensäkerhetsfrågor skalla var en prioriterad fråga för Emmaboda kommun, då alltför många människor omkommer genom drunkning. För att få ner antalet drunkningstillbud ska simundervisning och information om vattensäkerhet förbättras. Räddningstjänsten tillsammans med teknikoch fritidsnämnden ska ta stor del i att främja detta arbete och stödja de olika aktörerna. Människor ska kunna vistas i och i kring vatten utan att skadas eller omkomma genom drunkning. Då dödsfall genom drunkning är ungefär lika vanligt som dödsfall vid bränder bör informations och utbildningsresurser läggas på denna verksamhet i syfte att minska riskerna för drunkning. Teknik och fritidsnämnden beslutar att anta det reviderade programmet daterat för en bad och vattensäker kommun i Emmaboda.

14 Teknik- och fritidsnämnden TFN 13 Dnr Lokalfrågan på Skatan, Långasjö skola Långasjö föräldrastyrelse har till bildningsnämnden lämnat in en skrivelse beträffande förskolan Skatans lokaler i Långasjö flyttade dåvarande förskolan Korallen från fd vårdhemmet till skolan. När nu barnantalet för inskrivning till förskolan ökat så anser man att lokalerna är för trånga. Styrelsen anser att såväl ytterliggare lekytor som personallokaler behöver tillskapas. Erling Karlsson och Ingrid Bruze som fick uppdraget av bildningsnämnden att hitta en snabb respektive. en långiktig lösning på problemet, har ombesörjt den snabba lösningen inför vårterminen. Erling Karlsson anser att den långsiktiga lösningen bör studeras lite mer i detalj, varför en enkel projektering krävs för att belysa åtgärdsbehovet. Dessutom ska en inventering av barnantal per m 2 göras för samtliga förskolor i kommunen. Teknik- och fritidsnämnden beslutar att genomföra en enkel projektering för att visa på en långsiktig lösning på problemet.

15 Teknik- och fritidsnämnden TFN 14 Dnr Delegationsbeslut Parkeringstillstånd nr Yttrande till Emmaboda IS angående avstängning av gator, disponera mark för marknad i Emmaboda 9-10 september Ingen erinran. Dnr Yttrande till Polismyndigheten i Kalmar län: *Mobilt poliskontor vid Centrumtorget helgfria torsdagar, ojämna veckor under år Ingen erinran. Dnr *Tältmöte och torgmöte Långasjö-Emmaboda Pingstförsamling. Ingen erinran. Dnr Teknik- och fritidsnämnden beslutar anteckna om ovanstående delegationsbeslut till protokollet

16 Teknik- och fritidsnämnden TFN 15 Dnr Meddelanden Skrivelse från miljöenheten - Långasjö 4:21, Långasjö serviceområde. Kontroll av verksamhetens egenkontroll med inriktning på de boendes inomhusmiljö. Dnr Skrivelse från miljöenheten Tallbacken 1. Esplanadens serviceområde. Kontroll av verksamhetens egenkontroll med inriktning på de boendes inomhusmiljö. Dnr Skrivelse från miljöenheten Algutsboda 3:31. Algutsboda serviceområde. Kontroll av verksamhetens egenkontroll med inriktning på de boendes inomhusmiljö. Dnr Skrivelse från miljöenheten Vissefjärda 1:176. Vissefjärda serviceområde. Kontroll av verksamhetens egenkontroll med inriktning på de boendes inomhusmiljö. Dnr Skrivelse till en fastighetsägare som klagat på sin granne beträffande träd som växer över tomtgränsen. Dnr Aktuellt om gator och trafik Vägs ände för kommunernas väghållning. Dnr Skogsstyrelsen med avverkningsanmälan beträffande Vissefjärda-Lindehult 2:2. Dnr Skogsstyrelsen med beslut Ansökan om att få påbörja föryngringsavverkning tidigare än sex veckor efter det att anmälan gjorts Skutaryd 2:8 Dnr Trafikverket med sammanställning av allmänna vägar och andra viktigare vägar samt bärighetsklasser i Kalmar län år Dnr KF 105/2010 Höjning av taxor för vatten och avlopp samt latrintömning för Dnr KF 80/2010 Förslag till val till lediga uppdrag i kommunen m m från Dnr KF 97/2010 Komplettering Val till lediga uppdrag i kommunen m m från Dnr KS 146/2010 Höjning av nätavgifter för Emmaboda elnät Dnr

17 Teknik- och fritidsnämnden Sveriges Kommuner och Landsting med Indexserier av kommunalt intresse Dnr KS 13/2011 Samråd om förslaget Unga i samverkan Dnr KF 103/2010 Ansökan om investeringsbidrag allmänna samlingslokaler Broakulla Folkets Husförening. Dnr Förvaltningsrätten i Linköping med dom angående överklagat beslut av teknik- och fritidsnämnden , 59 beträffande jakt. Överklagandet avslås. Dnr Synpunktshantering: Dnr * Klagomål Stort hål i asfalten på Envägen, Broakulla. * Synpunkt Snöröjningen på Lodjursvägen * Klagomål Snöröjningen på Grimmansmålaområdet * Klagomål Snöröjningen på Älg-, Varg- och Bävervägen m fl. Synpunktshantering: Dnr * Klagomål Dålig sandning KF 106/2010 Antagande av Detaljplan för utökning av kv Blåsippan. Dnr Länsstyrelsen i Kalmar län med beslut Bidrag till administration, spridningskontroll och effektuppföljning i samband med kalkning av sjöar och vattendrag under Dnr KF 83/2010 Besvarande av motion Emmaboda en cykelvänlig kommun. Dnr KF 100/2010 Besvarande av medborgarförslag större lekplats vid Änglamark i Lindås. Dnr KF 88/2010 Antagande av nytt arkivreglemente. Dnr KS 12/2011 Remissvar Granskningsrapport kommunens arkivhantering uppföljning granskning. Dnr KF 101/2010 Besvarande av medborgarförslag cykelväg Esplanaden och Bokvägen. Dnr KS 11/2011 Remissvar granskning av målstyrning enligt god ekonomisk hushållning i Emmaboda, Lessebo och Uppvidinge kommuner. Dnr

18 Teknik- och fritidsnämnden KS 126/2010 Upprätta överenskommelse om ett mottagande av ensamkommande asylsökande ungdomar. Dnr Samrådshandlingar Detaljplan för Förlångskvarn 1:86. Dnr Emmaboda IS med ansökan om tillstånd för avstängning av gator och disponering av mark för marknad 9-10 september. Dnr Teknik- och fritidsnämnden beslutar anteckna om ovanstående meddelanden till protokollet.

Teknik- och fritidsnämnden 2012-02-22 10

Teknik- och fritidsnämnden 2012-02-22 10 Teknik- och fritidsnämnden 2012-02-22 10 Plats och tid Beslutande Moberg, Järnvägsgatan 28, Emmaboda onsdagen den 22 februari 2012, kl 08.30-12.00 Per Sigvardsson (s) ordförande Annchristin Rosell (s)

Läs mer

Emmaboda kommun Teknik- och fritidsnämnden

Emmaboda kommun Teknik- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum Sid 101 Plats och tid Beslutande Storegården i Vissefjärda onsdagen den 11 december 2013, kl 08.30-12:30 Per Sigvardsson (S) ordförande Annchristine Rosell (S) Anders Fransson (S) Christer

Läs mer

Teknik- och fritidsnämnden 2010-12-01 92

Teknik- och fritidsnämnden 2010-12-01 92 Teknik- och fritidsnämnden 2010-12-01 92 Plats och tid Storegården, Vissefjärda, onsdagen den 1 december 2010, kl 08.30-12.15 Beslutande Per Sigvardsson (s) ordförande Annchristin Rosell (s) Anders Fransson

Läs mer

Teknik- och fritidsnämnden 2012-10-31. kl.8.30-12 Besök av revisorerna 8:30 9.30

Teknik- och fritidsnämnden 2012-10-31. kl.8.30-12 Besök av revisorerna 8:30 9.30 Sid81 Plats och tid Möjligheternas Hus i Emmaboda onsdagen den 31 oktober 2012 kl.8.30-12 Besök av revisorerna 8:30 9.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Patrik

Läs mer

Teknik- och fritidsnämnden 2010-05-05 43

Teknik- och fritidsnämnden 2010-05-05 43 Teknik- och fritidsnämnden 2010-05-05 43 Plats och tid Tallbacken, Esplanaden 8, Emmaboda, onsdagen den 5 maj 2010, kl 08.30-11.30 Beslutande Per Sigvardsson (s) ordförande Annchristin Rosell (s) Anders

Läs mer

Teknik- och fritidsnämnden

Teknik- och fritidsnämnden Teknik- och fritidsnämnden 2011-12-07 82 Plats och tid Storegården, Vissefjärda onsdagen den 7 december 2011, Kl 08.30-12.30 Beslutande Per Sigvardsson (s) ordförande Annchristin Rosell (s) Stig Skruvik

Läs mer

Sammanträdesdatum 2014-10-08

Sammanträdesdatum 2014-10-08 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Plats och tid Bjurbäcksgården matsal, kl. 08:30 11:00 Beslutande Övriga deltagande Per Sigvardsson, (S) ordförande Annchristin Rosell, (S) Stig Skruvik, (S) Anders Fransson,

Läs mer

Annchristin Rosell (S) Tekniska kontoret 2013-04-30 kl.08:00. Teknik- och fritidsnämnden. 2013-04-30 Datum för anslags nedtagande

Annchristin Rosell (S) Tekniska kontoret 2013-04-30 kl.08:00. Teknik- och fritidsnämnden. 2013-04-30 Datum för anslags nedtagande Sammanträdesdatum Sid 25 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Bowlinghallen, Emmaboda onsdagen den 24 april 2013, kl 08.30-12:00 Avslutar med rundvandring

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Sammanträdesdatum Teknik- och fritidsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Sammanträdesdatum Teknik- och fritidsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Plats och tid Sammanträdesrum, Moberg i kommunhuset, kl. 08.30 12.00 Beslutande Övriga deltagande Niklas Banérsson (C) ordförande Rune Magnusson (C) Hans Ohlsson (M) deltog

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Teknik- och fritidsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Teknik- och fritidsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Teknik- och fritidsnämnden Plats och tid Emmaboda idrottsplats inklusive rundresa i kommunen, kl.08:30 16:30. Ajournering 09:05-09.15. Beslutande Övriga deltagande Per Sigvardsson,

Läs mer

Sammanträdesdatum 2014-05-07

Sammanträdesdatum 2014-05-07 1 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Plats och tid Vissefjärda bibliotek,, kl. 08:30 11:00 Beslutande Övriga deltagande Per Sigvardsson, (S) ordförande Annchristin Rosell, (S) Stig Skruvik, (S) Anders Fransson,

Läs mer

ANSLAG / BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Bygg- och miljönämnden

ANSLAG / BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Bygg- och miljönämnden Bygg- och miljönämnden 2010-04-19 35 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Sammanträdesrum Moberg, Rådhusgatan 2, Emmaboda, måndagen den 19 april 2010, kl 13.00. Per Adolfsson, ordförande

Läs mer

Teknik- och fritidsnämnden 2012-09-26

Teknik- och fritidsnämnden 2012-09-26 Sammanträdesdatum Sid Plats och tid Björketorps golfbana,vissefjärda onsdagen den september 0 kl.8.0 -.0 Beslutande Per Sigvardsson (s) ordförande Annchristine Rosell (s) Stig Skruvik (s) Anders Fransson

Läs mer

Tommy Persson, kommunsekreterare Claes Lewander, kommunchef Jan Demerud, ekonomichef

Tommy Persson, kommunsekreterare Claes Lewander, kommunchef Jan Demerud, ekonomichef 2012-02-27 10 Plats och tid Nygatan 8, Folkets Hus Emmaboda, 2012-02-27, 18:00 19:45 Beslutande Samtliga närvarande med undantag av Ingrid Jensen(c). Gunvor Karlsson(s), Emma Åhlander Hansson(m), Annchristin

Läs mer

Mac Hellborg (KD) Tekniska kontoret kl.13:00. Teknik- och fritidsnämnden Datum för anslags nedtagande

Mac Hellborg (KD) Tekniska kontoret kl.13:00. Teknik- och fritidsnämnden Datum för anslags nedtagande Sammanträdesdatum Sid 16 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Allegården, Långasjö onsdagen den 27 mars 2013 kl.08.30-11.45 Studiebesök förskolan Skatan

Läs mer

Emmaboda kommun Teknik- och fritidsnämnden

Emmaboda kommun Teknik- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum Sid 72 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Emmaboda bad och träningscenter, onsdagen den 9 oktober 2013, kl. 08.30-12.00 Per Sigvardsson

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(12) Plats och tid Tallbacken 1, Esplanaden 8 i Emmaboda kl. 08:30 11:00 Beslutande Övriga deltagande Per Sigvardsson, (S) ordförande Annika Karlsson, (S) Christer Norrby, (S) Inger

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2009-01-29

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2009-01-29 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 29 januari 2009, kl. 14.30-17.05 ande Ordinarie ledamöter: Sten-Åke Claesson, ordförande (c) Elisabeth Jonasson, 1:e vice ordf. (kd) Susanne Sjögren,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Bygg- och miljönämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Bygg- och miljönämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Moberg,, kl. 13.00 15.00 Beslutande Bo Eddie Rossbol, (S), ordförande Ingrid Adolfsson (S) ersättare för Petra Haraldsson, (S) Zeljka Krajinovic, (S) Eva-Lena

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Plats och tid Bjurbäcksskolans textilslöjdsal, kl. 08:30 11:30 Ajournering 10:00-10:10 Beslutande Övriga deltagande Per Sigvardsson, (S) ordförande Annika Karlsson, (S) Christer

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsen 2013-03-05 35 Plats och tid Mobergsalen kommunhuset Emmaboda, 2013-03-05, 13:00 14:30 Beslutande Övriga deltagare Tema Ann-Marie Fagerström (s) ordförande Stig-Ove Andersson (s) Bo Eddie Rossbol (s) Jan-Olof

Läs mer

Tommy Persson, kommunsekreterare Claes Lewander, kommunchef. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Tommy Persson, kommunsekreterare Claes Lewander, kommunchef. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2012-06-25 92 Plats och tid Mobergsalen, kommunhuset Emmaboda, 2012-06-25, 17:00 17:30 Beslutande Övriga deltagande Ann-Marie Fagerström (s) Stig-Ove Andersson (s) Bo Eddie Rossbol (s) Jan-Olof Jäghagen

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 25 oktober 2012 kl. 14.00-15.30 ande Ordinarie ledamöter: Lars-Ejert Steifeldt (M), ordförande Ing-Marie Arwidsson (KD), 1:e vice ordf. Susanne Sjögren(S),

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2012-03-15

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2012-03-15 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 15 mars 2012 kl. 14.00-15.50 ande Ordinarie ledamöter: Lars-Ejert Steifeldt (m), ordförande Susanne Sjögren, 2:e vice ordf. (s) Olivia Fransson (kd) Sven

Läs mer

Teknik- och fritidsnämnden

Teknik- och fritidsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Sammanträdesrum, Karl-Oskar i kommunhuset, kl. 13.15 15.30 Beslutande Övriga deltagande Per Sigvardsson (S) ordförande Annika Karlsson (S) Christer Norrby (S)

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Plats och tid Storegården i Vissefjärda,, kl. 08:30 12:00 Beslutande Övriga deltagande Per Sigvardsson, (S) ordförande Annchristin Rosell, (S) Christer Norrby (S) för Stig Skruvik,

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, onsdag den 7 december kl. 14.00-16.00 ande Ordinarie ledamöter: Susanne Sjögren (S), ordförande Fredrik Håkansson (KD), 1:e vice ordf. Maini Karlsson (C), 2:e vice

Läs mer

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Kommunstyrelsen 2015-03-02. Stihna Johansson Evertsson (C), ordförande Per Gröön (C)

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Kommunstyrelsen 2015-03-02. Stihna Johansson Evertsson (C), ordförande Per Gröön (C) HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Notariet, måndagen den 2 mars 2015 kl 17.30-18.20 Beslutande Övriga deltagande Stihna Johansson Evertsson (C), ordförande Per Gröön (C) Anders Svensson

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 12 Plats och tid Lessebo kommunkontor, tisdagen den 7 maj 2013, kl. 15.00 15.45 ande Monica Widnemark, (s) ordf. Evert Nilsson (s), 2:e vice ordf. Göran Borg (s) Jan O Eriksson (s) Annette Severinsson-Åstrand

Läs mer

ANSLAG / BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Bygg- och miljönämnden

ANSLAG / BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Bygg- och miljönämnden Bygg- och miljönämnden 2013-03-18 32 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Sammanträdesrum Moberg, Rådhusgatan 2, Emmaboda, måndagen den 18 mars 2013, kl 13.00. Bo Eddie Rossbol

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, onsdag den 27 januari 2016 kl. 14.00-16.45 ande Ordinarie ledamöter: Susanne Sjögren (S), ordförande Fredrik Håkansson (KD), 1:e vice ordf. Johanna Ek (KD) Sven Krafft

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-08-26

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-08-26 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 26 augusti 2010, kl. 14.00 15.35 ande Ordinarie ledamöter: Sten-Åke Claesson, ordförande (c) Elisabeth Jonasson, 1:e vice ordf. (kd) Susanne Sjögren,

Läs mer

PROTOKOLL 1 (14) Sammanträdesdatum

PROTOKOLL 1 (14) Sammanträdesdatum PROTOKOLL 1 (14) Plats och tid Konferensrummet, Storegården Vissefjärda,, kl. 08:00 Beslutande Maria Ixcot Nilsson, (S), ordförande Dragan Pavlovic, (S) Ingrid Adolfsson, (S) Jarkko Pekkala, (S) Gullvi

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2014-08-27

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2014-08-27 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, onsdag den 27 augusti 2014 kl. 14.00-16.45 ande Ordinarie ledamöter: Lars-Ejert Steifeldt (M), ordförande Ing-Marie Arwidsson (KD), 1:e vice ordf. Susanne Sjögren

Läs mer

Kultur och Fritidsnämndens kontor

Kultur och Fritidsnämndens kontor 1(12) Plats och tid Kommunkontoret, Foxen, den 25 augusti, kl 16.30-18.30 (ajourn. kl 17.15-17.30) Beslutande Ledamöter Lars Jonehög, ordf, FP Mats Andersson, C Kristina Kristiansson, S Mårten Karlsson,

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande 1 (14) Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl. 09.00-11.10 Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Sävsjö stadsbibliotek, onsdagen den 8 november klockan 14.00 16.30 Beslutande Ordinarie ledamöter: Susanne Sjögren (S) ordförande, Fredrik Håkansson (KD) förste vice ordförande, Maini Karlsson

Läs mer

Datum för anslags Nedtagande

Datum för anslags Nedtagande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Nygatan 8 Folkets Hus Emmaboda,, kl.18:00 18:20 Beslutande Se närvaroförteckning sidan 2 Övriga deltagande Tommy Persson kommunsekreterare Anders Svensson ekonomichef

Läs mer

Tommy Persson, kommunsekreterare Claes Lewander, kommunchef Erling Karlsson, teknisk chef 83. Ann-Marie Fagerström

Tommy Persson, kommunsekreterare Claes Lewander, kommunchef Erling Karlsson, teknisk chef 83. Ann-Marie Fagerström 2010-06-21 123 Plats och tid Karl-Oskar kommunhuset Emmaboda, 2010-06-21, 16:30 17:30 Beslutande Övriga deltagande Ann-Marie Fagerström (s) Stig-Ove Andersson (s) Gullvi Dahllöf (s) Bo Eddie Rossbol (s)

Läs mer

ANSLAG / BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Bygg- och miljönämnden

ANSLAG / BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Bygg- och miljönämnden 2013-06-17 67 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Sammanträdesrum Moberg, kommunhuset, måndagen den 17 juni 2013, kl 13.00. Bo Eddie Rossbol (S) ordförande Roland Gross (S) ersättare

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 1 Plats och tid Sävsjö Camping och Kommunalhuset, onsdag den 26 augusti kl.14.00 18.00 Beslutande Ordinarie ledamöter: Susanne Sjögren (S), ordförande Fredrik Håkansson (KD), 1:e vice ordf. Maini Karlsson

Läs mer

Gunnar Magnusson (S) kallad ersättare Erling Karlsson, teknisk chef Åsa Albertsson, avdelningschef Kristine Åkesson sekreterare

Gunnar Magnusson (S) kallad ersättare Erling Karlsson, teknisk chef Åsa Albertsson, avdelningschef Kristine Åkesson sekreterare Sammanträdesdatum Sid 1 Plats och tid Moberg, Järnvägsgatan 28, Emmaboda onsdagen den 27 februari 2013, kl 08.30-12.00 Beslutande Per Sigvardsson (S) ordförande 1-2 & 4-13 deltog ej i 3 på grund av jäv

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.55 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

Pia Lindau, sekreterare Jan Bonell, förvaltningschef Agneta Turnstedt, ekonom Åsa Albertsson, utvecklingsstrateg Azra Omic, ingenjör 80

Pia Lindau, sekreterare Jan Bonell, förvaltningschef Agneta Turnstedt, ekonom Åsa Albertsson, utvecklingsstrateg Azra Omic, ingenjör 80 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Sammanträdesrum Karl-Oskar,, kl. 08.30-11.30 Beslutande Övriga deltagande Per Sigvardsson (S) ordförande Annika Karlsson (S) Christer Norrby (S) Inger Rossbol

Läs mer

Se bilagd förteckning

Se bilagd förteckning Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige 2007-03-22 1 Plats och tid Torsdag 22 mars 2007 kl 19.00-19.50 Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Kommunstyrelsens finans- och näringslivsutskott 26 september 2017

Kommunstyrelsens finans- och näringslivsutskott 26 september 2017 Kommunstyrelsens finans- och näringslivsutskott Kommunstyrelsens finans- och näringslivsutskott 26 september 2017 Sid Justering... 2 69 Information om socialnämndens konkreta handlingsplan... 3 70 Information

Läs mer

Sammanträdesdatum. Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi, V

Sammanträdesdatum. Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi, V PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2016-02-03, kl 0900-1200 ande Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi,

Läs mer

Freddy Tönnesen(sd) deltar från 3. Tommy Persson, kommunsekreterare Claes Lewander, kommunchef Jan Demerud, ekonomichef

Freddy Tönnesen(sd) deltar från 3. Tommy Persson, kommunsekreterare Claes Lewander, kommunchef Jan Demerud, ekonomichef 2011-01-31 1 Plats och tid Nygatan 8, Folkets Hus Emmaboda, 2011-01-31, 18:00 19:00 Beslutande Samtliga närvarande med undantag av Gunvor Karlsson(s), Maria Ixcot Nilsson(s), Hans Fransson(sd), Anne Thuresson(kd),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Utskottet Vård och omsorg 2012-04-19 46 Plats och tid Garvaren röd, kl. 13.15-16.55 Beslutande Ledamöter Sten Fransson (S), ordförande Maria Rönnehäll (S) Hans Forssell (S) Sara Andersson (MP) Börje Wahlund

Läs mer

Uno Sjöberg (C) ordförande Ann-Kristin Petersson (S) Gunilla Magnusson (KV)

Uno Sjöberg (C) ordförande Ann-Kristin Petersson (S) Gunilla Magnusson (KV) Tillsynsnämnden 2014-03-27 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrummet på samhällsbyggnadskontoret, kl. 08:00-08:30 Beslutande Uno Sjöberg (C) ordförande Ann-Kristin Petersson (S) Gunilla Magnusson (KV) Övriga

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Plats och tid Nöjesindustrin, Lokstallsgatan 1 i Emmaboda kl.13:00 17:00 Beslutande Övriga deltagande Per Sigvardsson, (S) ordförande Annika Karlsson, (S) Christer Norrby, (S)

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Peter Svensson (S) Elisabeth Stenberg Michalski (S)

Jenny Önnevik (S), ordförande Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Peter Svensson (S) Elisabeth Stenberg Michalski (S) 1(16) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 12.00 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Peter Svensson (S) Tjänstgörande ersättare Elisabeth

Läs mer

Améle Jaiem (KD) Cecilia Axelsson (C) Roger Magnusson (S) Peter Söderlund (FP) Orvar Andersson (KD)

Améle Jaiem (KD) Cecilia Axelsson (C) Roger Magnusson (S) Peter Söderlund (FP) Orvar Andersson (KD) Plats och tid Socialtjänsten, kl 16.00-17.20 ande Bengt Andersson (C), ordförande Siw Malmsten (FP), vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Tomas Danielsson (M) Eva Hallberg (V) Bengt Ferm

Läs mer

Orvar Andersson (KD) Bodil Olsson (M) Maria Sundqvist (S) Peter Söderlund (L)

Orvar Andersson (KD) Bodil Olsson (M) Maria Sundqvist (S) Peter Söderlund (L) Sida 1 (16) Plats och tid Socialtjänsten, måndagen den 17 december 2018 kl 15:00-16:00 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Bengt

Läs mer

Sammanträdesdatum 2015-06-10

Sammanträdesdatum 2015-06-10 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Sammanträdesrum Moberg i Kommunhuset, Avslutade med att titta på utställning på Centrumtorget kl.08:30 12:00. Per Sigvardsson, (S)

Läs mer

Roger Magnusson (S) Cecilia Axelsson (C) Alvar Hansetun (SD)

Roger Magnusson (S) Cecilia Axelsson (C) Alvar Hansetun (SD) Plats och tid Socialtjänsten, måndagen den 24 april 2017 kl 15:00-17:00 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Bengt Ferm (S) Maria

Läs mer

Datum Anders Einarsson, kommunchef Anders Simonsson, sekreterare Maria Rangefil, kanslichef

Datum Anders Einarsson, kommunchef Anders Simonsson, sekreterare Maria Rangefil, kanslichef 1(7) Plats och tid Peter Rosholms tjänsterum, onsdagen den 14 januari, klockan 8.00-8.25 Ordförande Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Tid och plats för justering Peter Rosholm (S) Peter

Läs mer

Notariet, kommunhuset i Högsby 2012-05-08 kl. 8.30

Notariet, kommunhuset i Högsby 2012-05-08 kl. 8.30 Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Notariet, kommunhuset i Högsby kl. 8.30 ande Roland Waern, M Åke Nilsson, KD Gunilla Schollin Borg, MP Per-Inge Pettersson, C Ewa Engdahl, C Gunilla Abrahamsson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. (14) Teknik- och fritidsnämnden. Sammanträdesrum, Karl-Oskar inklusive rundresa i kommunen , kl

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. (14) Teknik- och fritidsnämnden. Sammanträdesrum, Karl-Oskar inklusive rundresa i kommunen , kl (14) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Sammanträdesrum, Karl-Oskar inklusive rundresa i kommunen, kl. 08.00 16.00 Niklas Banérsson (C) ordförande Rune Magnusson (C) Hans

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-01-13 0 Innehållsförteckning Ärende 1 Information från barn- och ungdomssamordnaren... 2 2 Yttrande angående laglighetsprövning enligt kommunallagen angående socialnämndens beslut Överenskommelse

Läs mer

Kommunkontoret Agneta Henriksson. Justerande Sven-Erik Sjöstrand ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret Agneta Henriksson. Justerande Sven-Erik Sjöstrand ANSLAG/BEVIS Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Karpen, 14.00-16.10 1 (14) Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Hans Stifors (PF), tjänstgörande ersättare Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Tekniska nämnden 2009-11-18 1-9 Plats och tid: Kommunkontoret, Lessebo onsdagen den 18 november 2009 kl 14.00 Beslutande Anders Palmengren (s) ordf Rolf Söderberg (s) Örjan Wilhelmsson (s) Jan-Olof Walfridsson

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Miljö- och Bygg- och Räddningsnämnden 2013-01-11 1 (13)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Miljö- och Bygg- och Räddningsnämnden 2013-01-11 1 (13) Miljö- och Bygg- och Räddningsnämnden 2013-01-11 1 (13) Plats och tid Sammanträdesrummet Nasa, Tingsbacka, fredagen den 11 januari 2013, kl 9.00 10.00. Beslutande John Sundström (S), ordförande Anders

Läs mer

Kjell-Åke Nilsson (S) Bo Lundqvist (C) Lars-Gunnar Andersson (S) Robert Lindgren (S) Mari Viberg (C)

Kjell-Åke Nilsson (S) Bo Lundqvist (C) Lars-Gunnar Andersson (S) Robert Lindgren (S) Mari Viberg (C) Kommunstyrelsens socialutskott 2018-02-19 Sida 1 Plats och tid Kommunkontoret 2018-02-19 Beslutande Kjell-Åke Nilsson (S) Bo Lundqvist (C) Lars-Gunnar Andersson (S) Robert Lindgren (S) Mari Viberg (C)

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid ande Lessebo kommunkontor, tisdagen den 14 augusti kl.13:30-15:00 Monica Widnemark (s), ordf. Anders Jonsäng (c), 1:e vice ordf. Lars Altgård (s), 2:e vice ordf. Charlotta Book (s) Roger

Läs mer

Ingemar Svanström (c), ordförande Marita Björkvall (kd) Folke Karlsson (s)

Ingemar Svanström (c), ordförande Marita Björkvall (kd) Folke Karlsson (s) HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Beslutande Kommunhusets tingssal måndagen den 14 december 2009, kl 09.00-15.15 Ingemar Svanström (c), ordförande Marita Björkvall (kd) Folke Karlsson

Läs mer

Ann-Gret Olsson (S) ordförande Lars Ljungman (KOSA) Jonas Wittink (MP) Birgitta Floresjö (C)

Ann-Gret Olsson (S) ordförande Lars Ljungman (KOSA) Jonas Wittink (MP) Birgitta Floresjö (C) Socialnämnden 2015-08-24 1 (5) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 09.00-10.30 Ajournering kl 09.30-09.45 Beslutande Ledamöter Ann-Gret Olsson (S) ordförande Lars Ljungman (KOSA) Jonas Wittink (MP)

Läs mer

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 1(18) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 Beslutande: Tage Björk (s), ordförande Gerd Lindgren (s) Lena Norgren, (fp), tj g ersättare för Ingalill Jonsson, (m) Övriga deltagande:

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2019-06-19 1 () Plats och tid KS-salen, Kommunhuset, klockan 15.00 15.40 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag. Beslutande Hanna Lostelius (C) ordf Owe Nilsson

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande 1 (15) Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl. 09.00-10.55 Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämndens arbetsutskott

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämndens arbetsutskott PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(7) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2013-04-24, kl 0900-1020 Beslutande Anne Niska, S Owe Pekkari, S Övriga deltagande Maj-Lis Ejderlöf, socialchef Anita Sköld,

Läs mer

RÄDDNINGSTJÄNSTEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) ÖSTRA KRONOBERG

RÄDDNINGSTJÄNSTEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) ÖSTRA KRONOBERG RÄDDNINGSTJÄNSTEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Förbundsdirektionen Sammanträdesdatum: Plats och tid Brandstationen Lessebo, kl 08,30 11,50 Beslutande Monica Widnemark (S), ordförande Åke Carlsson (C),

Läs mer

Marie-Louise Eddegård (s) Berthold Andersson (m) Ingrid Jensen (c) ANSLAGSBEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Marie-Louise Eddegård (s) Berthold Andersson (m) Ingrid Jensen (c) ANSLAGSBEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2018-06-11 1 Plats och tid Karl-Oskar, kommunhuset, Rådhusgatan 2B, 2018-06-11 kl.18.00 20:30 Beslutande Närvarande ersättare Inger Rossbol (s), ordförande Göte Lundberg (c) Annika Karlsson (s) Maj Brith

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande 1 (15) Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl. 09.00-09.30, 09.40-12.00. Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Övriga

Läs mer

Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Bo Lundqvist (c) Robert Lindgren (s) Sandra Brändström (s) Marie Viberg (c)

Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Bo Lundqvist (c) Robert Lindgren (s) Sandra Brändström (s) Marie Viberg (c) Plats och tid Kommunkontoret 2015-02-09 kl 8.00 12:00 Beslutande Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Bo Lundqvist (c) Robert Lindgren (s) Sandra Brändström (s) Marie Viberg (c) Övriga deltagare David Grahn

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2013-10-23

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2013-10-23 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, onsdag den 23 oktober 2013 kl. 14.00-16.00 ande Ordinarie ledamöter: Lars-Ejert Steifeldt (M), ordförande Ing-Marie Arwidsson (KD), 1:e vice ordf. Susanne Sjögren

Läs mer

Kommunfullmäktige. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag KOMMUNFULLMÄKTIGE

Kommunfullmäktige. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag KOMMUNFULLMÄKTIGE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Nygatan 8 Folkets Hus Emmaboda,, kl. 18:00-19:45 Beslutande Se närvaroförteckning sidan 2 Övriga deltagande Tema Tommy Persson kommunsekreterare Anders Svensson ekonomichef,

Läs mer

Gunilla Magnusson (KV) ordförande Jane Skytt (MP) Nils Ahlgren (FP)

Gunilla Magnusson (KV) ordförande Jane Skytt (MP) Nils Ahlgren (FP) Tillsynsnämnden 2015-03-12 1 (8) Plats och tid Blå rummet, Storgatan 8C i Hyltebruk. Kl. 08.00-09.00 Beslutande Övriga deltagare Gunilla Magnusson (KV) ordförande Jane Skytt (MP) Nils Ahlgren (FP) Stefan

Läs mer

Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Sandra Brännström (s) Mari Viberg (c) Marta Pettersson (c) Robert Lindgren (s)

Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Sandra Brännström (s) Mari Viberg (c) Marta Pettersson (c) Robert Lindgren (s) Plats och tid Kommunkontoret 2016-04-11 kl 8.00-10:30 Beslutande Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Sandra Brännström (s) Mari Viberg (c) Marta Pettersson (c) Robert Lindgren (s) Övriga deltagare David Grahn

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-12-09

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-12-09 1 Plats och tid Vrigstad Värdshus, torsdag den 9 december 2010, kl. 14.00 16.00 ande Ordinarie ledamöter: Sten-Åke Claesson, ordförande (c) Elisabeth Jonasson, 1:e vice ordf. (kd) Susanne Sjögren, 2:e

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden 2015-03-25 1(10) Möckelsnäs Herrgård, Diö Onsdagen den 25 mars 2015 kl 08.30-16.00

Kultur- och fritidsnämnden 2015-03-25 1(10) Möckelsnäs Herrgård, Diö Onsdagen den 25 mars 2015 kl 08.30-16.00 Kultur- och fritidsnämnden 2015-03-25 1(10) Plats och tid Beslutande Möckelsnäs Herrgård, Diö Onsdagen den 25 mars 2015 kl 08.30-16.00 Anton V Härder (S), ordförande Thomas Nygren (S) Filip Akaronka (S)

Läs mer

Bo Eddie Rossbol (BA), ordförande Albin Johansson (KD), ersättare för Erling Karlsson (C) Thomas Gustafson, (M) Kent-Göran Karlsson, (BA)

Bo Eddie Rossbol (BA), ordförande Albin Johansson (KD), ersättare för Erling Karlsson (C) Thomas Gustafson, (M) Kent-Göran Karlsson, (BA) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Plats och tid Sammanträdesrum Moberg, kl. 13:00 16:15 Studiebesök på Björken 1, nya Hälsocentralen i Emmaboda. Beslutande Övriga deltagande Bo Eddie Rossbol (BA), ordförande

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Sammanträdesrum Moberg, 2013-05-20, kl. 13:00 16:00 Beslutande Bo Eddie Rossbol, (S) ordförande Roland Gross (S) för Kristina Ideström, (S) Jan Petersson (S)

Läs mer

Föredragningslista Kommunstyrelsens arbetsutskott

Föredragningslista Kommunstyrelsens arbetsutskott Föredragningslista Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid för sammanträdet Ånge kommunkontor, rum Flataklocken tisdag den 21 januari 2003, kl. 09.00 Föredragande Ärenden 1 Justering 2 Värdskap för

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens budgetutskott 2014-04-29 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08.30-12.00 Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Hans Unander (S) 29-33 Pär Kindlund (C) Tom Martinsson (M) Christer

Läs mer

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande.

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande. 1 (26) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl 14.00 16.40 Beslutande Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

Eva Marklund, sekreterare. Hans Lindgren, Marie Viberg ANSLAG/BEVIS. Kommunfullmäktige

Eva Marklund, sekreterare. Hans Lindgren, Marie Viberg ANSLAG/BEVIS. Kommunfullmäktige Plats och tid Centrumhuset, Robertsfors 2014-11-05, kl 18.00-20.15 Beslutande Samtliga ledamöter med undantag av: Margaret Swande (s), ersättare Peder Forsberg Cecilia Löfbom (s), ersättare Åsa Andersson

Läs mer

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Sammanträdesdatum. ... Inga-Lill Ängsund

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Sammanträdesdatum. ... Inga-Lill Ängsund PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Plats och tid Kommunförvaltningen 2016-05-16, kl 1300-1540 ande Anna Kumpula Kostet, V Johny Lantto, S Inger Karlsson, S Karin Magnström, S Anita Sköld, M Irene

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 12 Plats och tid Lessebo kommunkontor, onsdagen den 14 augusti 2013, kl. 13.30 15.30 ande Monica Widnemark (s), ordf. Evert Nilsson (s) 2:e vice ordf. Göran Borg (s) Örjan Wilhelmsson (s) Jan

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Plats och tid Emmaboda Bad- och träningscenter kl. 08:30 12:30 Besök av revisorerna kl. 08:30-09:30 och rundvandring och information i anläggningen avslutar mötet. Beslutande

Läs mer

ANSLAG / BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Bygg- och miljönämnden

ANSLAG / BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Bygg- och miljönämnden Bygg- och miljönämnden 2011-03-21 27 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Sammanträdesrum Moberg, Rådhusgatan 2, Emmaboda, måndagen den 21 mars 2011, kl 13.00. Bo Eddie Rossbol,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2014-02-17 sid 21 Plats och tid Konferensrum Moberg, kommunhuset, 2014-02-17, kl. 13:00-16:15 Beslutande Övriga deltagande Bo Eddie Rossbol, (S) ordförande Per Adolfsson (S) ersättare för Kristina Ideström,

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Kommunstyrelsens tekniska utskott Sammanträdesdag 2015-11-19 Innehåll 159 Godkännande av ärendelista... 178 160 Anmälan av delegationsbeslut... 179 161 Delgivningar... 180 162 Lägesbeskrivning per programområde...

Läs mer

Arne Höglund, teknisk chef Margareta Magnusson, nämndsekreterare Gert Rydkvist, ekonom Peter Edvinsson, gatuchef

Arne Höglund, teknisk chef Margareta Magnusson, nämndsekreterare Gert Rydkvist, ekonom Peter Edvinsson, gatuchef 1 (7) Plats och tid Torghuset i Smålandsstenar, kl 13.00 15.50 Beslutande Staffan Sjöblom (M), ordförande Hans Uhlmann (M) Magnus Sjöberg (C) Carlos Cevallos (KD) Mihai Banica (MP) Jörgen Karlsson (S)

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott

Socialnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDE Socialnämndens arbetsutskott PLATS OCH TID Stadshuset, lokal Kasen kl. 13:30-16:10 LEDAMÖTER SNAU SNAU-I Elving Andersson (C), ordförande Said Olsson (M), 1:e vice ordförande Stefan Skoglund

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Tekniska nämnden 2003-12-08 1 (15 ) Plats och tid Magistraten, Rådhuset, Askersund, 2003-12-08 kl.16.00 16.50. Beslutande Kent Larsson (s), ordförande Ylva Averin (s) Kurt Andersson

Läs mer

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Sammanträdesdatum

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Sammanträdesdatum PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2013-11-13, kl 1300-1500. ande Birger Lahti, V Jenny Eriksson, S Övriga deltagande Rune Blomster, teknisk chef Anita Sköld, M,

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2012-01-26

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2012-01-26 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, kl. 14.00-15.40 ande Ordinarie ledamöter: Lars-Ejert Steifeldt (m), ordförande Ing-Marie Arwidsson (kd), 1:e vice ordf. Anders Johansson (kd) Sven Krafft (s) Veronica

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 14 Plats och tid Kommunhuset, Lessebo onsdagen den 17 december 2014 kl 14.00-16.15 ande Lars Altgård, ordf (s) Jim Lindberg (s) Marianne Nilsson (m) Gull-Britt Sandefors (c) Charlotta Book (s)

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-10-28

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-10-28 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 28 oktober 2010, kl. 14.00 15.30 Beslutande Ordinarie ledamöter: Sten-Åke Claesson, ordförande (c) Elisabeth Jonasson, 1:e vice ordf. (kd) Susanne Sjögren,

Läs mer