Cardi Belysningsspecialisten AB Försäljningskontor och utställning: Valhallavägen 8, Stockholm Tel: Fax:

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Cardi Belysningsspecialisten AB Försäljningskontor och utställning: Valhallavägen 8, 114 22 Stockholm Tel: 08-612 39 15 Fax: 08-612 81 12."

Transkript

1 KATALOG

2

3

4 KATALOG

5 Cardi Belysningsspecialisten AB Försäljningskontor och utställning: Valhallavägen 8, Stockhol Tel: Fax: Grafisk for: Lena Eliasson Foto: Carl Lindhe Tryck: AlfaPrint Cardi Belysningsspecialisten AB

6 Cardi Katalog Innehåll Inledning 5 Ljusdesign 9 Ljusservice 11 Logistik och lager 19 Miljöpolicy 21 Spotlight 3-fas 22 3-fasskenor & detaljer 54 Infällda Spotlights/Downlights 58 Utanpåliggande Downlight 81 Lysrörsaraturer 82 RGB-araturer 104 Skyltbelysning 108 Pendelaraturer 110 Utohus/Badru 122 Infällda Spotlights Halogen volt syste 130 Skensyste 12 volt 132 Driftdon och transforatorer 133 Tillbehör 135 Ljuskurvor 136 Ljuskälleinforation 140 Ljuskällors egenskaper 144 Vanliga belysningsbegrepp 145 Leveransvillkor 146 Register 148

7

8 Cardi Katalog Inledning Marknaden kräver flexibla och energieffektiva belysningslösningar. Flexibla därför att butikspersonalen vill ha öjlighet att anpassa butiksljuset efter den ständigt föränderliga butikslayouten ed nya varuexponeringar. Energieffektiva därför att butiksägarna vill ha belysningslösningar so ger lägre driftkostnader. Vi lyssnar, känner av arknaden och breddar sortientet. I den här katalogen presenterar vi Cardis utökade sortient av butiksljus. När vi projekterar belysningslösningar tänker vi på iljön. Vi vill att våra kunder ska välja energieffektivare ljuskällor so kopakta etallhalogenlapor och T5 lysrör fraför halogenlapor och vanliga lysrör. Vi rekoenderar också våra kunder att använda elektroniska driftdon so är betydligt er energieffektiva än konventionella driftdon (EM don). Intresset och engageanget för kliatfrågan växer snabbt ino handeln. Ett bra sätt att inska iljöbelastningen och även elkostnaderna är att energieffektivisera. Geno att välja energieffektiva belysningsprodukter till ditt butiksljus kan du inska den totala energiförbrukningen och CO 2 utsläppen. Vi hoppas att Cardis nya katalog ska inspirera dig att uppgradera ditt butiksljus. Geno att byta till belysningsprodukter so förbrukar indre energi har du öjlighet att bidra till en bättre iljö och satidigt få lägre totalkostnad för butiksljuset. Det är ett riktigt vinn-vinn koncept! Trevlig läsning!

9

10 Cardi Katalog Den kopletta leverantören av butiksljus Cardi Olika typer av butiker har olika butiksprofiler. Därför finns det inte någon universell belysningslösning för butiksljus. Butiker skiljer sig åt i bl a sortient, prissättning, servicegrad och inredning. Ett bra butiksljus ska spegla en butiks affärsidé och sälja varorna. Därför är butiksljuset en viktig del av själva butiksinredningen. Rätt butiksljus profilerar butiken, exponerar varorna på ett attraktivt och säljande sätt, hjälper kunderna att hitta i butiken och ger en ljusiljö so både kunderna och personalen trivs i. Cardi är en koplett leverantör av butiksljus. Vi projekterar butiksljuset och levererar araturer, ljuskällor och driftdon. Dessuto erbjuder vi kvalificerad ljusservice. Vi har: 30 års erfarenhet av butiksbelysning Brett sortient av belysningsprodukter för butiksljus araturer, ljuskällor och driftdon Kvalitetsprodukter ed konkurrenskraftiga priser Belysningskonsulter so ger professionell rådgivning Ljusdesign planering och projektering av butiksljus Snabba leveranser Ljusservice regelbundet och professionellt underhåll av butiksljus Utställning av butiksljus Välkoen till vår utställning Du är alltid välkoen till vår utställning på Valhallavägen 8 i Stockhol för att diskutera butiksljus. Här visar vi ett brett sortient av butiksljus allt från provrusbelysning, hyllbelysning, skyltbelysning, accentbelysning för skyltfönster och störtskyltning av varor till allänbelysning för så butiker och stora varuhus. Utställningen är öppen åndag till fredag ellan kl 9 och 16.

11 8 Spotlight 3-fas

12 Cardi Katalog Ljusdesign en service vi bjuder på Ett behagligt och levande butiksljus ed ett genotänkt och tydligt forspråk drar till sig kunder och stiulerar försäljningen. Det gäller att planera butiksljuset och skapa en ljusiljö både exteriört och interiört so är inbjudande och väcker kundernas intresse. Det allra första intrycket får kunderna av skyltfönstren, so åste sticka ut och kännas inbjudande dygnet runt. So en ren kundservice erbjuder Cardi dig ljusdesign. Tjänsten, so ingår i totalofferten, innebär att vi planerar belysningen och löser hela belysningsprojekteringen åt dig.

13

14 Cardi Katalog Vår kunskap är din trygghet Idag är ljuskällorna betydligt er koplicerade än för några år sedan. Dessuto drivs dagens araturer ofta av avancerad elektronik. Det gör att kraven på underhåll av en belysningsanläggning har blivit högre. De oderna araturerna år inte bra av att ha ljuskällor so inte fungerar. Varje upptändningsförsök av araturer so har trasiga ljuskällor sliter på elektroniken. Araturernas livslängd förkortas och du tvingas investera i nytt butiksljus i förtid. Alla ljuskällor har en viss livslängd och alltefterso ljuskällorna åldras sker en viss ljusnedgång. Försäringen sker gradvis och så långsat att du kanske inte ens ärker det. O ljuskällorna inte byts ut i tid, så överansträngs driftdonen och kan gå sönder i förtid. Då åste du byta både ljuskällor och driftdon och det blir dyrare. O du själv gör styckbyten och byter ut de ljuskällor so går sönder efterhand, blir belysningen ojän. En del araturer ger då er ljus och andra indre. Det ger ett säre helhetsintryck. För att du alltid ska ha ett optialt butiksljus och på ett axialt sätt ska kunna utnyttja den energi so krävs för att driva araturerna i din butik, åste butiksbelysningen underhållas regelbundet.

15

16 Cardi Katalog Butiksljuset är en investering Efterso butiksljuset exponerar och säljer varorna, har alltfler börjat inse hur viktigt det är att alltid ha en riktigt bra belysning. För att du ska slippa tänka på belysningen erbjuder Cardi ljusservice. Vi kan butiksljus och vet hur an sköter ett underhåll professionellt. Serviceavtal Vi har serviceavtal ed flera stora butikskedjor och efterfrågan på regelbundet underhåll av butiksljuset ökar hela tiden. Kontakta oss o du är intresserad av ljusservice. Innan vi tecknar serviceavtal går vi igeno ditt butiksljus. Därefter får du utifrån dina önskeål och förutsättningar en offert på ljusservice. När vi har tecknat serviceavtalet, kan du glöa belysningen. Cardis Ljusservice tar över ansvaret och ser till att ditt butiksljus alltid är optialt. Två gånger o året får du besök av våra servicetekniker. Då kontrollerar de hur belysningen ser ut, byter ut enstaka ljuskällor och riktar o araturerna o det behövs. Du kanske har ändrat butikslayouten och åste anpassa effektbelysningen. Våra servicetekniker har full koll på ditt butiksljus ända tills det är dags att göra gruppbyte av ljuskällorna. Gruppbyte Gruppbyte innebär att vi ed jäna intervaller byter ut alla ljuskällor i butiken satidigt även de ljuskällor so inte har slocknat. Vi håller reda på när det är dags att göra gruppbyte. Fördelar ed Ljusservice De sex frästa skälen att använda vår Ljusservice är: 1. Vi gör en serviceplan för butiksljuset och tar hand o hela underhållet. 2. Du spar tid och slipper utbilda personal i belysningsfrågor. 3. Du vet exakt vad ditt underhåll kostar per år. 4. Du kan vara säker på att förbrukade ljuskällor alltid tas o hand på ett iljöriktigt sätt. 5. Du har alltid ett optialt butiksljus so hjälper dig att sälja. 6. En välskött anläggning har längre livslängd. Beställ vår trycksak o underhåll av butiksljus! Ring oss eller aila till info@cardi.se

17

18 Cardi Katalog Åhléns sparar tid och pengar So kounikatör ansvarar jag för den totala säljiljön i butiken, berättar Åsa Magnusson, på Åhléns i Solna Centru. När jag började jobba här var det dags att byta ljuskällor. Den ena lapan efter den andra slocknade och jag fick lägga ner ycket tid på att beställa och byta ljuskällor. Det tog så ycket tid att jag inte hann ed alla ina andra arbetsuppgifter. Skillnaden är enor Sedan Åhléns tecknade serviceavtal ed Cardi Ljusservice är skillnaden enor. Cardis servicetekniker har besökt oss ett par gånger. Först för att inventera det befintliga butiksljuset och undersöka vad so behövde göras. Och sedan för att utföra själva servicen. Föruto att byta ljuskällor riktade de araturerna. De hjälpte oss också att placera o effektbelysningen och anpassa den efter de obyggnationer so vi gjort. Åsa Magnusson, Åhléns i Solna Centru. Tryggt ed professionellt underhåll Jag sparar så ycket tid att det knappt går att beskriva. Det är ju så ycket annat so jag också åste hinna ed. Föruto att vi sparar tid känns det tryggt att veta att vi alltid har ett optialt butiksljus. Jag vill absolut rekoendera Cardi Ljusservice. Geno att optiera vår befintliga belysning och ha ett professionellt underhåll sparar vi både tid och pengar.

19

20 Cardi Katalog Belysningen är en investering so ska skötas Trasiga lapor ger ett dåligt intryck. Man betalar ju lika ycket för en belysning so har tappat i ljusnivå so för ett butiksljus so är på topp. Alla är nog inte edvetna o det. Belysningen är en investering so ska skötas. Akadeibokhandeln har insett hur viktigt det är att alltid ha ett butiksljus so har axial ljusnivå och ser bra ut. Därför har vi ett centralt serviceavtal för Akadeibokhandelns 59 butiker. Tillsaans ed Cardi sköter vi underhållet av belysningen, säger Joaki Lindhol. Stor skillnad efter gruppbyte Akadeibokhandeln i Malö är en av de butiker, so haft besök av Cardis servicetekniker. Butikschefen Lotta Witzell berättar: Serviceteknikerna var här under en knapp vecka. De gjorde gruppbyte, efterso ljuskällornas livslängd led ot sitt slut. Det visade sig att de ljuskällor so inte hade slocknat hade tappat ycket ljus. Därför var det stor skillnad på ljusflödet före och efter gruppbytet. Ljusnedgången var något so vi inte alls tänkt på tidigare. Jag kan rekoendera Cardi Ljusservice. Att ha serviceavtal underlättar vårt jobb i butiken. Vi får tid över för annat. Dessuto vet vi att vi alltid har ett bra och säljande butiksljus. Joaki Lindhol, PUI.

21

22 Cardi Katalog Logistik och lager Föruto butiksaraturer har Cardi ett brett sortient av ljuskällor. Vi har er än 900 olika ljuskällor på lager allt för att öta dina behov so kund. Dessuto har vi konkurrenskraftiga priser och snabba leveranser. När du beställer ljuskällor garanterar vi att du får leverans efter två dagar oavsett var i Sverige du finns. Vi har ett väl genotänkt och utvecklat logistiksyste från våra leverantörer och ut till dig so kund. Vårt lager ligger i Örebro. Det centrala och strategiska läget gör att vi har korta transportsträckor. Vi når hela Sverige snabbt och har korta ledtider. Det innebär att våra transporter också skonar iljön.

23

24 Cardi Katalog Miljöpolicy ger resultat Den globala uppvärningen, so orsakas av växthuseffekten, är idag ett av våra största iljöproble. Växthuseffekten beror på okontrollerade koldioxidutsläpp (CO 2 -utsläpp), från fräst förbränning av fossila bränslen so kol och olja. Under de senaste 100 åren har förbränningen av fossila bränslen ökat ed nästan 30 %. Medvetna iljöval Den elektriska belysningen står för ungefär 20 % av växthusgaserna. Allt fler inser att det inte längre är hållbart att använda produkter so förbrukar ycket energi och bidrar till att öka växthuseffekten. Geno att välja energieffektiva belysningsprodukter kan du inska den totala energikonsutionen och däred också CO 2 -utsläppen. På Cardi har vi en iljöpolicy so vi arbetar edvetet efter. Den innebär bl a att vi ska öka försäljningen av energieffektiva och iljöanpassade belysningsprodukter. Energieffektiva produkter Cardi rekoenderar sina kunder att använda elektroniska driftdon, so är betydligt er energieffektiva än konventionella driftdon (EM-don). För 5 år sedan installerade vi cirka 20 % elektroniska driftdon och cirka 80 % EM-don i nya anläggningar. Idag är förhållandet ovänt. Nu installerar vi ungefär 70 % elektroniska don och 30 % EM-don. Sedan förra året har Cardis försäljning av elektroniska driftdon ökat ed 50 %. Vi rekoenderar också våra kunder att välja energieffektiva ljuskällor t ex kopakta etallhalogenlapor istället för halogenlapor. De kopakta etallhalogenlaporna är energieffektivare och har betydligt längre livslängd. Det krävs färre ljuskällor, går åt indre energi och krävs färre underhållstillfällen. Det gör att CO 2 -utsläppen inskar och att det blir indre avfall att hantera. Idag installerar Cardi hela 90 % kopakta etallhalogenlapor och bara 10 % lågvoltshalogenlapor i nya anläggningar. När det gäller lysrörsbelysning, så förordar vi araturer ed T5 lysrör för HF-drift. Med T5 lysrör sparar du upp till 28 % energi jäfört ed vanlig lysrörsbelysning. Det är gynnsat för både din ekonoi och iljön. Ställer krav Vi ställer också krav på våra leverantörer. Lival, so levererar erparten av våra araturer, har en edveten iljöpolicy och beaktar iljökonsekvenserna när de utvecklar nya produkter. Araturerna ska vara så energisnåla so öjligt. Och för att spara resurser får det inte gå åt för ycket aterial. Målsättningen är att iniera produkternas iljöpåverkan under och efter livscykeln.

25 Spotlight 3-fas

26 Cardi Katalog

27 24 Spotlight 3-fas Prio Mini Mindre elektronisk spotlight ed integrerad avbländningsring, för etallhalogen CDM-T 20W/35W. Tillverkad i helgjuten aluiniu. Levereras inklusive onterad ljuskälla och 3-fas adapter. Finns i färgerna vit, svart och silver. Artnr Effekt W Spridningsvin kel Färg M Vit M Vit M Vit M Svart M Svart M Svart M Silver M Silver M Silver M Vit M Vit M Vit M Svart M Svart M Svart M Silver M Silver M Silver Material: Aluiniu Effekt: 20W/35W Spänning: 230V Färg: Vit/Svart/Silver Vikt: 620 g Montage: 3-fas adapter Sockel: PGJ 5 Driftdon: Elektroniskt Spridningsvinkel: 12 /24 /34 Skyddsklass: IP20 Klass I MT 20W 12 0,12 0, MT 20W 24 0,18 0, MT 20W 34 0, , , , , , , , , , , , , , , , , , ,78 97 För fler ljuskurvor se sid. 137, ljuskurva nr

28 Cardi Katalog Spotlight 3-fas 25 Prio Elektronisk spotlight ed integrerad avbländningsring, för etallhalogen MT-35W/70W. Tillverkad i helgjuten aluiniu. Levereras inklusive onterad ljuskälla och 3-fas adapter. Alternativa ljuskällor; CDM-T, HCI-T, Shoplight, Elite. Finns i färgerna vit, svart och silver. Artnr Effekt W Spridningsvin kel Färg M Vit M Vit M Vit M Vit M Svart M Svart M Svart M Svart M Silver M Silver M Silver M Silver M Vit M Vit M Vit M Vit M Svart M Svart M Svart M Svart M Silver M Silver M Silver M Silver Material: Aluiniu Effekt: 35W/70W Spänning: 230V Färg: Vit/Svart/Silver Vikt: 1000 g Montage: 3-fas adapter Sockel: G12 Driftdon: Elektroniskt Spridningsvinkel: 12 /24 /44 / Skyddsklass: IP20 Klass I 12 0,10 0, ,18 0, , ,36 0, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , För fler ljuskurvor se sid. 136, ljuskurva nr. 1 8.

29 26 Spotlight 3-fas Cone Elektronisk spotlight för etallhalogen MT-35W/70W ed onterad avbländningsring. Mycket effektiv fasettreflektor. Driftdonet onteras dikt ot skenan. Levereras inklusive onterad ljuskälla och 3-fas adapter. Alternativa ljuskällor; CDM-TC, HCI-TC, Shoplight, Elite. Finns i färgerna vit, svart och silver. Artnr Effekt W Spridningsvin kel Färg M Vit M Vit M Vit M Svart M Svart M Svart M Silver M Silver M Silver M Vit M Vit M Vit M Svart M Svart M Svart M Silver M Silver M Silver Material: Teroplast/Aluiniu Effekt: 35W/70W Spänning: 230V Färg: Vit/Svart/Silver Vikt: 636 g Montage: 3-fas adapter Sockel: G8,5 Driftdon: Elektroniskt Spridningsvinkel: 9 /25 /35 Skyddsklass: IP20 Klass II 9 0,14 0, ,20 0, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , För fler ljuskurvor se sid. 137, ljuskurva nr

30 Cardi Katalog Spotlight 3-fas 27 Cone CDM-R111 Mycket väl avbländad elektronisk spotlight för etallhalogen, MR35W/70W. Driftdonet onteras dikt ot skenan. Levereras inklusive onterad ljuskälla och 3-fas adapter. Alternativa ljuskällor; CDM-R111, HCI-R111. Finns i färgerna vit, svart och silver. Artnr Effekt W Spridningsvin kel Färg M Vit M Vit M Vit M Svart M Svart M Svart M Silver M Silver M Silver M Vit M Vit M Vit M Svart M Svart M Svart M Silver M Silver M Silver Material: Teroplast Effekt: 35W/70W Spänning: 230V Färg: Vit/Svart/Silver Vikt: 636 g Montage: 3-fas adapter Sockel: GX8,5 Driftdon: Elektroniskt Spridningsvinkel: 10 /24 /40 Skyddsklass: IP20 Klass II MR 70W 10 0,09 0, MR 70W 24 0,21 0, MR 70W 40 0,33 0, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , För fler ljuskurvor se sid. 137, ljuskurva nr

31 28 Spotlight 3-fas Round Elektronisk spotlight för etallhalogen MT-35W/70W. Mycket effektiv fasettreflektor. Driftdonet onteras dikt ot skenan. Levereras inklusive onterad ljuskälla och 3-fas adapter. Alternativa ljuskällor; CDM-T, HCI-T, Shoplight, Elite. Finns i färgerna vit, svart och silver. Artnr Effekt W Spridningsvin kel Färg M Vit M Vit M Vit M Vit M Silver M Silver M Silver M Silver M Vit M Vit M Vit M Vit M Silver M Silver M Silver M Silver Material: Aluiniu Effekt: 35W/70W Spänning: 230V Färg: Vit/Svart/Silver Vikt: 1570 g Montage: 3-fas adapter Sockel: G12 Driftdon: Elektroniskt Spridningsvinkel: 12 /24 /44 / Skyddsklass: IP20 Klass I 12 0,10 0, ,18 0, , ,36 0, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , För fler ljuskurvor se sid. 136, ljuskurva nr. 1 8.

32 Cardi Katalog Spotlight 3-fas 29 Round CDM-R111 Mycket väl avbländad elektronisk spotlight för etallhalogen MR-35W/70W. Driftdonet onteras dikt ot skenan. Levereras inklusive onterad ljuskälla och 3-fas adapter. Alternativa ljuskällor; CDM-R111, HCI-R111. Finns i färgerna vit, svart och silver. Artnr Effekt W Spridningsvin kel Färg M Vit M Vit M Vit M Silver M Silver M Silver M Vit M Vit M Vit M Silver M Silver M Silver Material: Aluiniu Effekt: 35W/70W Spänning: 230V Färg: Vit/Svart/Silver Vikt: 1340 g Montage: 3-fas adapter Sockel: GX8,5 Driftdon: Elektroniskt Spridningsvinkel: 10 /24 /40 Skyddsklass: IP20 Klass I MR 70W 10 0,09 0, MR 70W 24 0,21 0, MR 70W 40 0,33 0, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , För fler ljuskurvor se sid. 137, ljuskurva nr

33 30 Spotlight 3-fas Metal+ Variant Elektronisk spotlight för etallhalogen MT-35W/ 70W/150W. Tillverkad helt i etall. Levereras inklusive onterad ljuskälla och 3-fas adapter. Alternativa ljuskällor; CDM-T, HCI-T, Shoplight, Elite. Finns i färgerna vit, svart och silver. Artnr Effekt W Spridnings- Färg vin kel M Vit M Vit M Vit M Vit M Vit M Vit M Silver M Silver M Silver M Silver Material: Metall Effekt: 35W/70W/150W Spänning: 230V Färg: Vit/Svart/Silver Vikt: 860 g Montage: 3-fas adapter Sockel: G12 Driftdon: Elektroniskt Spridningsvinkel: 12 /24 /44 / Skyddsklass: IP20 Klass I Tillbehör Artnr Benäning Färg T Bländskydd Vit T Bländskydd Silver 12 0,10 0, ,18 0, , ,36 0, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , För fler ljuskurvor se sid. 136, ljuskurva nr

34 Cardi Katalog Spotlight 3-fas 31 Metal+ Variant SDW-TG Elektronisk spotlight för Mini White SON SDW-TG 50W/100W. Tillverkad helt i etall. Levereras inklusive onterad ljuskälla och 3-fas adapter. Finns i färgerna vit, svart och silver. Artnr Effekt W Spridnings- Färg vin kel S Vit S Vit S Silver S Silver S Vit S Vit S Silver S Silver Material: Metall Effekt: 50W/100W Spänning: 230V Färg: Vit/Svart/Silver Vikt: 860 g Montage: 3-fas adapter Sockel: GX12-1 Driftdon: Elektroniskt Spridningsvinkel: 24 /44 Skyddsklass: IP20 Klass I Tillbehör Artnr Benäning Färg T Bländskydd Vit T Bländskydd Silver STH 100W 12 0,10 0, STH 100W 24 0,18 0, STH 100W 44 0, STH 100W 0,36 0, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , För fler ljuskurvor se sid. 138, ljuskurva nr

35 32 Spotlight 3-fas Metal+ Variant CDM-R111 Mycket väl avbländad elektronisk spotlight för etallhalogen MR-35W/70W. Levereras inklusive onterad ljuskälla och 3-fas adapter. Alternativa ljuskällor; CDM-R111, HCI-R111. Finns i färgerna vit, svart och silver. Artnr Effekt W Spridnings- Färg vin kel M Vit M Vit M Vit M Silver M Silver M Silver M Vit M Vit M Vit M Silver M Silver M Silver Material: Stålplåt/aluiniu Effekt: 35W/70W Spänning: 230V Färg: Vit/Svart/Silver Vikt: 860 g Montage: 3-fas adapter Sockel: GX8,5 Driftdon: Elektroniskt Spridningsvinkel: 10 /24 /40 Skyddsklass: IP20 Klass I MR 70W 10 0,09 0, MR 70W 24 0,21 0, MR 70W 40 0,33 0, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , För fler ljuskurvor se sid. 137, ljuskurva nr

36 Cardi Katalog Spotlight 3-fas 33 Metal+ Trend Elektronisk spotlight för etallhalogen MT-35W/70W/ 150W och STH-50W/100W. Tillverkad helt i etall. Levereras inklusive onterad ljuskälla och 3-fas adapter. Alternativa ljuskällor; CDM-T, HCI-T, Shoplight, Elite, SDW-TG. Finns i färgerna vit, svart och silver. I svart utförande är reflektorns utsida svartlackerad. Artnr Effekt W Spridnings- Färg vin kel M Vit M Vit M Vit M Vit M Svart M Svart M Svart M Svart M Silver M Silver M Silver M Silver M Vit M Vit M Vit M Vit M Svart M Svart M Svart M Svart M Silver M Silver M Silver M Silver Material: Metall Effekt: 35W/50W/70W/100W/150W Spänning: 230V Färg: Vit/Svart/Silver Vikt: 960 g/1180 g Montage: 3-fas adapter Sockel: G12, GX12-1 Driftdon: Elektroniskt Spridningsvinkel: 12 /24 /44 / Skyddsklass: IP20 Klass I 12 0,10 0,18 0,26 0,34 0,42 2 0, ,18 0,36 6 0,72 0,92 8 1, , , , , , , Tillbehör Artnr Benäning Färg 44 0, ,36 0, T Bländskydd Vit T Bländskydd Svart T Bländskydd Silver 0,80 8 1,32 1,60 1, ,16 2 1,90 2,28 2, , , , , , För fler ljuskurvor se sid. 136 och 138, ljuskurva nr och

37 34 Spotlight 3-fas Metal+ Duo Elektronisk spotlight för etallhalogen MT-35W/70W. Tillverkad helt i etall. Levereras inklusive onterad ljuskälla och 3-fas adapter. Alternativa ljuskällor; CDM-T, HCI-T, Shoplight, Elite. Finns i färgerna vit, svart och silver. Artnr Effekt W Spridningsvin kel Färg M Vit M Vit M Vit M Vit M Silver M Silver M Silver M Silver M Vit M Vit M Vit M Vit M Silver M Silver M Silver M Silver M /44 Vit Material: Metall Effekt: 2x35W/2x70W Spänning: 230V Färg: Vit/Svart/Silver Vikt: 2172 g Montage: 3-fas adapter Sockel: G12 Driftdon: Elektroniskt Spridningsvinkel: 12 /24 /44 / Skyddsklass: IP20 Klass I Tillbehör Artnr Benäning Färg T Bländskydd Vit T Bländskydd Silver 12 0,10 0, ,18 0, , ,36 0, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , För fler ljuskurvor se sid. 136, ljuskurva nr. 1 8.

38 Cardi Katalog Spotlight 3-fas 35 Corner Elektronisk spotlight för etallhalogen MT-35W/70W. Tillverkad i helgjuten aluiniu. Mycket effektiv fasettreflektor. Levereras inklusive onterad ljuskälla och 3-fas adapter. Alternativa ljuskällor; CDM-T, HCI-T, Shoplight, Elite. Finns i färgerna vit, svart och silver. Artnr Effekt W Spridnings- Färg vin kel M Vit M Vit M Vit M Vit M Silver M Silver M Silver M Silver M Vit M Vit M Vit M Vit M Silver M Silver M Silver M Silver Material: Aluiniu Effekt: 35W/70W Spänning: 230V Färg: Vit/Svart/Silver Vikt: 810 g Montage: 3-fas adapter Sockel: G12 Driftdon: Elektroniskt Spridningsvinkel: 12 /24 /44 / Skyddsklass: IP20 Klass I Tillbehör Artnr Benäning Färg T Bländskydd Vit T Bländskydd Silver 12 0,10 0, ,18 0, , ,36 0, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , För fler ljuskurvor se sid. 136, ljuskurva nr. 1 8.

39 36 Spotlight 3-fas Square 3-fas Elektronisk spotlight ed inbyggt driftdon för etallhalogen MT-35W/70W. Tillverkad helt i etall. Levereras inklusive onterad ljuskälla och 3-fas adapter. Alternativa ljuskällor; CDM-T, HCI-T, Shoplight, Elite. Finns i färgerna vit, svart och silver. Squarearaturen går att få so infälld spotlight och i pendlat utförande. Artnr Effekt W Spridningsvin kel Färg M x35 12 Silver M x35 24 Silver M x35 44 Silver M x35 Silver M x70 12 Silver M x70 24 Silver M x70 44 Silver M x70 Silver Material: Metall Effekt: 2x35W/2x70W Spänning: 230V Färg: Vit/Svart/Silver Vikt: 2910 g Montage: 3-fas adapter Sockel: G12 Driftdon: Elektroniskt Spridningsvinkel: 12 /24 /44 / Skyddsklass: IP20 Klass I 12 0,10 0, ,18 0, , , , , , , , , , , , , , , ,36 0, , , , , , , , , , , , , , För fler ljuskurvor se sid. 136, ljuskurva 1 8.

Även bra butiksljus åldras.

Även bra butiksljus åldras. Även bra butiksljus åldras. Med rätt underhåll har du alltid ett säljande ljus! Med rätt underhåll har du alltid ett säljande butiksljus Bra butiksljus skapar intresse, lyfter fram produkterna på bästa

Läs mer

The future of lighting. UTVALD ledbelysning BUTIK & OFFENTLIG MILJÖ

The future of lighting. UTVALD ledbelysning BUTIK & OFFENTLIG MILJÖ The future of lighting UTVALD ledbelysning INREDNING BUTIK & OFFENTLIG MILJÖ UTOMHUS 01 YTTERLIGARE PRODUKTKATALOGER DayLED DayLED optisk Spotlight med pulverlackerat aluminiumchassi och med 3-fas adapter.

Läs mer

INNEHÅLL LIGHTING YOUR WORLD SPOTLIGHTS SKENA 005 SPOTLIGHTS INFÄLLT 005 TAK INFÄLLT 005 TAK DIKT 005 PENDEL 005

INNEHÅLL LIGHTING YOUR WORLD SPOTLIGHTS SKENA 005 SPOTLIGHTS INFÄLLT 005 TAK INFÄLLT 005 TAK DIKT 005 PENDEL 005 RETAIL INNEHÅLL SPOTLIGHTS SKENA 005 BEAM GA16 006 BEAM GA17 006 BEAM T 007 BEAM T MINI 007 BEAM V 008 GO 010 2 GO 011 SHOPSTAR 013 LITE GA17 014 LITE T MINI 014 METAL+ 015 METAL+ MINI 015 PRIO GA16 016

Läs mer

LIGHTING YOUR WORLD 2012 2013 LIGHTING YOUR WORLD 2012 2013

LIGHTING YOUR WORLD 2012 2013 LIGHTING YOUR WORLD 2012 2013 Cardi Belysningsspecialisten AB Valhallavägen 8 114 22 Stockholm 08 442 94 00 info@cardi.se www.cardi.se LIGHTING YOUR WORLD 2012 2013 LIGHTING YOUR WORLD 2012 2013 SYMBOLFÖRTECKNING FÄRGER K P M KL S

Läs mer

GLOBAL Trac Pro. L1/L2/L3/nolla/jord 16 A/400 V. IP20. L/mm. Sida 1/9 XTS 37 XTS 11 XTS 41 XTS 24 XTS 40 XTS 12 XTS 36 XTS 14 XTS 21 XTS 23 XTS 38

GLOBAL Trac Pro. L1/L2/L3/nolla/jord 16 A/400 V. IP20. L/mm. Sida 1/9 XTS 37 XTS 11 XTS 41 XTS 24 XTS 40 XTS 12 XTS 36 XTS 14 XTS 21 XTS 23 XTS 38 GLOBAL Trac Pro L1/L2/L3/nolla/jord 16 A/400 V. IP20. XTS 41 XTS 24 XTS 37 XTS 40 XTS 11 XTS 12 XTS 36 XTS 14 XTS 21 XTS 23 XTS 34 XTS 38 XTS 35 XTS 39 XTS XTSF L1 N L2 L3 32.5 mm L1 N L2 L3 32.5 mm 31.5

Läs mer

NU GER 35W LIKA MYCKET LJUS SOM 70W

NU GER 35W LIKA MYCKET LJUS SOM 70W NYHETER 2011 35W 70W : 24 : 24 NU GER 35W LIKA MYCKET LJUS SOM 70W Cardis nya register av armaturer präglas av finish, funktion och optimal prestanda. De nyutvecklade, skräddarsydda reflektorerna är

Läs mer

H A L O G E N D O W N L I G H T S

H A L O G E N D O W N L I G H T S 2014 HALOGEN DOWNLIGHTS 2 HALOGEN- DOWNLIGHTS Vi har ett brett urval av infällda och utanpåliggande downlights, i fast eller justerbart utförande med varierande effekter och i olika storlekar för att passa

Läs mer

FAGERHULT. Kontaktskena 3-fas (Global trac pro) Adapter med skarvuttag. Adapter för 3-fas. Armaturfäste. Adapter med skarvuttag.

FAGERHULT. Kontaktskena 3-fas (Global trac pro) Adapter med skarvuttag. Adapter för 3-fas. Armaturfäste. Adapter med skarvuttag. Adapter för 3-fas Adapter med skarvuttag Adapter för 3-fas 400V 16 A, inkl. dragavlastning för max 5- ledare. XTSA 67-3 vit 78420 Adapter med skarvuttag Adapter med jordat skarvuttag och 0,5 m RKK 3x0,75

Läs mer

Global track. Solar Light. Skensystem 230V, levereras i vitt och aluminium. Tillbehör i vitt och grått.

Global track. Solar Light. Skensystem 230V, levereras i vitt och aluminium. Tillbehör i vitt och grått. Skensystem 230V, levereras i vitt och aluminium. Tillbehör i vitt och grått. 188 A B C D E F G H I J K L Down-, spotlight, kontaktskenor L M O P Q R S A:2 189 Skenor: 3-fas kontaktskena i strängpressad

Läs mer

Med energisnål och miljövänlig LED-teknik

Med energisnål och miljövänlig LED-teknik UTOMHUSBELYSNING Bromma kyrka belyst med Envios från Reggiani. Envios finns i flera modeller och har en mängd tillbehör som ger ett brett användningsområde. Sätt ljus på utemiljön Med energisnål och miljövänlig

Läs mer

Belysningsskenor. Global Trac

Belysningsskenor. Global Trac Belysningsskenor Global Trac Global Trac belysningsskenor Global Trac belysningsskenor ett av Europas mest använda system för butiker. Skenorna gör det enkelt att flytta armaturer från en plats till en

Läs mer

finns med LED Telesto Belysning för vägg, tak och pendling med förenklad installation.

finns med LED Telesto Belysning för vägg, tak och pendling med förenklad installation. finns med LED Telesto Belysning för vägg, tak och pendling med förenklad installation. Flex Ljus över allt. Visst är det snyggt med diskret, enhetlig belysning på kontoret, för både allmänljus och riktad

Läs mer

The future of lighting. UTVALD ledbelysning

The future of lighting. UTVALD ledbelysning The future of lighting UTVALD ledbelysning YTTERLIGARE PRODUKTOMRÅDEN INREDNING BUTIK & OFFENTLIG MILJÖ UTOMHUS 01 dayled dayled optisk roterbar 330 gr. Finns även i färgerna alu och svart. Färgtemp: 3000K.

Läs mer

DASH L DC. Specifikation. Material: Aluminium. Färg: Vit / Svart / Silver. Färg 2: Silver / Guld / Vit. Effekt: 16W / 25W

DASH L DC. Specifikation. Material: Aluminium. Färg: Vit / Svart / Silver. Färg 2: Silver / Guld / Vit. Effekt: 16W / 25W DASH L DC Populära spotlighten Dash finns nu med integrerat driftdon i adaptern för 3-fasskena. Finns som singel eller dubbel och med 3 olika spridningsvinklar. Spotlighten kan vinklas 90 och vridas 350.

Läs mer

Glacier II. Effektfull dekorativ pendelarmatur med direkt/indirekt ljus

Glacier II. Effektfull dekorativ pendelarmatur med direkt/indirekt ljus Glacier II Effektfull dekorativ pendelarmatur med direkt/indirekt ljus Finns i två storlekar med ett brett urval av reflektorer och ljuskällor som ger bra prestanda, effektivitet och komfort för olika

Läs mer

STRÅLKASTARE ÅRETS LED NYHET!

STRÅLKASTARE ÅRETS LED NYHET! STRÅLKASTARE ÅRETS LED NYHET! - DAY-LED 45W, 3000lm - 4300K för optimal färgåtergivning - Lyser upp skyltar med höjd 4m - Monteras med c/c upp till 2,0m - Överkopplingsbar - Bästa ekonomi och miljöval

Läs mer

BADRUMSARMATURER/BATHROOM FIXTURES

BADRUMSARMATURER/BATHROOM FIXTURES BADRUMSARMATURER/BATHROOM FIXTURES 595 118-119 DAISY 120 ALLRIGHT 121 119 DROPPEN 122 BADRUMSARMATURER/BATHROOM FIXTURES 595 595 gör sig bra i badrummet, trapphuset, hallen eller i korridoren. Utförande:

Läs mer

Specifikation. SDCM 2 IP20 Riktbar CRI >90. Material: Aluminium. Färg: Vit / Svart / Silver. Färg 2: Silver / Guld / Vit.

Specifikation. SDCM 2 IP20 Riktbar CRI >90. Material: Aluminium. Färg: Vit / Svart / Silver. Färg 2: Silver / Guld / Vit. DASH L AC Volare Djup, väl avbländad LED-spotlight som går direkt på 230V, utan driftdon. Armaturen är tillverkad i pulverlackerat aluminium och finns i utförandena vit, svart eller matt silver. Som tillbehör

Läs mer

induled Ljusmaskinen

induled Ljusmaskinen induled Ljusmaskinen Investera i hög produktivitet och snabb pay off Att byta till LED-belysning är en investering i din produktivitet. Nya InduLED är en äkta ljusmaskin med överlägsen effektivitet och

Läs mer

UTOMHUSBELYSNING 2015

UTOMHUSBELYSNING 2015 UTOMHUSBELYSNING 2015 LJUSET SKAPAR RUMMET ÄVEN UTOMHUS! Med en bra ljussättning utomhus kan man skapa en välkomnande känsla som ger trygghet och samtidigt gör det lättare att hitta. Det gäller för byggnader

Läs mer

Mad In Light E-Nummer Produkter

Mad In Light E-Nummer Produkter 7516504 13-3465 TAK/VÄGG ARMATUR NUOVA 2X18W TC-L 2G11 AKRYL DIA. 400MM ON/OFF Tak- väggarmatur med stomme av stålplåt och kupa av opal akryl eller sidenmatt 7516506 13-3466 TAK/VÄGG ARMATUR NUOVA 2X18W

Läs mer

Rexels lagersortiment 2013-09-16

Rexels lagersortiment 2013-09-16 Rexels lagersortiment 2013-09-16 x=finns på lager Flatlight Komplett kontorsarmatur. Försedd med lysrör, upphäng och sladdställ. Försedd med två dragströmbrytare. Flatlight 328 HF Vit inkl lysrör 830 157001

Läs mer

Fotograferad i ateljé Lyktans ljuslaboratorium, Åhus, 2014.

Fotograferad i ateljé Lyktans ljuslaboratorium, Åhus, 2014. Zeta II Zeta II är en LED-bestyckad takarmatur för infällnad i undertak i två varianter, Comfort och Compact. Compact är en slimmad version med en höjd ovan undertak på 100 mm jämfört med Comforts 139

Läs mer

A-LAMPAN PENDLAR ZER. Zero Box 800 Pukeberg SE-382 28 Nybro Tel. +46 481 800 00 Fax +46 481 140 00 E-pst info@zero.se Internet www.zero.

A-LAMPAN PENDLAR ZER. Zero Box 800 Pukeberg SE-382 28 Nybro Tel. +46 481 800 00 Fax +46 481 140 00 E-pst info@zero.se Internet www.zero. ZE PENDLA A-LAMPAN WATT/SOCKEL GLAS KG AT N 60/E27 Klarglas 0,75 4115-1-01 60/E27 Matt opal 0,75 4116-1-01 190 Ø140 100 150 200 250 I ( cd/klm ) = 87 % 30 30 C0 Klass II 230V 50Hz IP20 Utförande: Aluminium.

Läs mer

Karl H Ström AB Jönköping

Karl H Ström AB Jönköping Karl H Ström AB Jönköping SENSORSTYRD BELYSNING Nyheter hösten 2010 Ljuset tänds... automatiskt 1987 lanserade STEINEL världens första sensorarmatur. En utomhusarmatur försedd med IR-sensor för energibesparing,

Läs mer

Alioth Mimas Zenit Nembus. En ljusare tid Belysningsnyheter från Exaktor, maj 2015

Alioth Mimas Zenit Nembus. En ljusare tid Belysningsnyheter från Exaktor, maj 2015 Alioth Mimas Zenit Nembus En ljusare tid Belysningsnyheter från Exaktor, maj 2015 IP20 LED F Högpresterande effektiv slimmad LED-armatur för t.ex kontor och konferensrum Finns som pendlad och infälld armatur

Läs mer

E05-149B Vägglampa Tube. Guld med blå dekorring. Halogen G4 5W. Skärmhöjd 78 mm. Ø 51 mm.

E05-149B Vägglampa Tube. Guld med blå dekorring. Halogen G4 5W. Skärmhöjd 78 mm. Ø 51 mm. Spotlights Belysningar - sid 1/28 E05-149A Vägglampa Tube. Vit med blå dekorring. Halogen G4 5W. Skärmhöjd 78 mm. Ø 51 mm. E05-149B Vägglampa Tube. Guld med blå dekorring. Halogen G4 5W. Skärmhöjd 78 mm.

Läs mer

discovery evo Mångsidighetens mästare

discovery evo Mångsidighetens mästare discovery evo Mångsidighetens mästare Det finns en Discovery Evo för varje tillfälle. Vilket är ditt? När vi lanserade Discovery var tänket helt nytt. Ett rakt, enkelt och lättjobbat koncept där en enda

Läs mer

EFix för ett miljövänligt kontor

EFix för ett miljövänligt kontor Lighting EFix för ett miljövänligt kontor Med armaturerna EFix för TL5 lysrör får du en mycket prisvärd och innovativ belysning, som ger stora energibesparingar när de gamla EM-donen ersätts med Philips

Läs mer

Minidownlight för infällnad i möbler eller undertak. Täckring i metall, prismatiskt skyddsglas. Inbyggnadsdjup endast 13 mm.

Minidownlight för infällnad i möbler eller undertak. Täckring i metall, prismatiskt skyddsglas. Inbyggnadsdjup endast 13 mm. Downlights DOWNLIGHTS 12 V 1200 Minidownlight för infällnad i möbler eller undertak. Täckring i metall, prismatiskt skyddsglas. Inbyggnadsdjup endast 13 mm. 1200V vit 7469310 1200K krom 7469314 1200GU

Läs mer

Facit ABC. Box School. Våra nya klassrumspaket som gör oss bäst i klassen! Lite mjukare med sina former. Lite enklare till bästa pris!

Facit ABC. Box School. Våra nya klassrumspaket som gör oss bäst i klassen! Lite mjukare med sina former. Lite enklare till bästa pris! Facit Lite mjukare med sina former Box School Lite enklare till bästa pris! ABC Lite tydligare med sina starka linjer Ny i klassen kommer nästa termin Låt stå! Våra nya klassrumspaket som gör oss bäst

Läs mer

BUTIKSBELYSNING 2014

BUTIKSBELYSNING 2014 BUTIKSBELYSNING 2014 YORI Spotlight eller system Yori, minimalistisk spotlight från Reggiani. Kan sättas som enskild spotlight i skena eller infälld i innertak men även byggas som system i anpassade profiler.

Läs mer

2016 H A L O G E N D O W N L I G H T S

2016 H A L O G E N D O W N L I G H T S 2016 HALOGENDOWNLIGHTS HALOGENDOWNLIGHTS Infällda och utanpåliggande downlights, i fast eller justerbart utförande. inns i olika storlekar för att passa i tak, fönsternischer och möbler i alla rum - kök,

Läs mer

Prislista Nokalux AB 2016. Void. IndiLED. Void är ej leveransklar!!! Sidan 15. Typ Art.nr E-nr Pris. Daterad 2015-10-06

Prislista Nokalux AB 2016. Void. IndiLED. Void är ej leveransklar!!! Sidan 15. Typ Art.nr E-nr Pris. Daterad 2015-10-06 Prislista Nokalux AB 2016 Daterad 2015-10-06 Void Void är ej leveransklar!!! Void 4000/830 1T 40W 157301 70 113 74 3322 Void 4000/840 1T 40W 157303 70 114 03 3322 Void 6000/830 1T 60W 157305 70 114 43

Läs mer

När Jan och Hans Forsmarks cortenpollare Tall togs fram för världsberömda arkitekturprojektet Treehotel i Norrbotten, så skulle det inte dröja länge

När Jan och Hans Forsmarks cortenpollare Tall togs fram för världsberömda arkitekturprojektet Treehotel i Norrbotten, så skulle det inte dröja länge Tall Lite När Jan och Hans Forsmarks cortenpollare Tall togs fram för världsberömda arkitekturprojektet Treehotel i Norrbotten, så skulle det inte dröja länge förrän önskemål om en utveckling av armaturen

Läs mer

ljusservice Vi vet hur du underhåller en säljande belysning

ljusservice Vi vet hur du underhåller en säljande belysning ljusservice Vi vet hur du underhåller en säljande belysning 1 Detta är ljusservice Regelbundet underhåll är viktigt för att säkerställa en optimalt fungerande butiksbelysning. Ljusservice erbjuder den

Läs mer

Fotograferad i ateljé Lyktans ljuslaboratorium, Åhus, 2014.

Fotograferad i ateljé Lyktans ljuslaboratorium, Åhus, 2014. Fovea LED Året är 1996 och Fovea presenteras för första gången på belysningsmässan i Hannover. Den första armaturen i världen designad för det nya smala T5-lysröret var född. Nu är det dags för nästa generationsskifte,

Läs mer

ENSTO AVD. Energieffektiva armaturer med elegant design i alla former och för alla utrymmen.

ENSTO AVD. Energieffektiva armaturer med elegant design i alla former och för alla utrymmen. ENSTO AVD Energieffektiva armaturer med elegant design i alla former och för alla utrymmen. www.ensto.se AVD -serien Enstos AVD-serie har utvecklats i samarbete med arkitekter och ljusplanerare. Serien

Läs mer

Belysningsskenor. Global Trac

Belysningsskenor. Global Trac Belysningsskenor Global Trac Global Trac belysningsskenor Global Trac belysningsskenor ett av Europas mest använda system för butiker. Skenorna gör det enkelt att flytta armaturer från en plats till en

Läs mer

SPOTLIGHTS OCH SKENSYSTEM Skräddarsytt, enkelt och flexibelt

SPOTLIGHTS OCH SKENSYSTEM Skräddarsytt, enkelt och flexibelt SPOTLIGHTS OCH SKENSYSTEM Skräddarsytt, enkelt och flexibelt LJUSET FRÅN VARBERG Upplev produkter från traditionella hantverk med skandinavisk kvalité och funktionalitet. Vi är stolta över vårt Nordiska

Läs mer

CL ARBETSPLATSBELYSNING

CL ARBETSPLATSBELYSNING HM LS RLM LM HT HS RLM CLM HF TEKNISK DOKUMENTATION CL ARBETSPLATSBELYSNING CLB F R Å G O R O C H S V A R FRÅGOR OCH SVAR OM SUNNEX BELYSNING HUR HITTAR JAG RÄTT BELYSNING? I Sunnex tio olika belysningsserier

Läs mer

Garbo. Attraktivt ljus i attraktiv design

Garbo. Attraktivt ljus i attraktiv design Garbo Attraktivt ljus i attraktiv design Garbo är Thorns senaste satsning på en mjuk, attraktiv belysning från en diskret, klassisk och tidlös armatur. Garbo är en ny serie dekorativa vägg- och takarmaturer

Läs mer

Industri. Vinkelbart MODUL LINJÄR

Industri. Vinkelbart MODUL LINJÄR Industri 1:1 Industri Vi på Westal har i mer än 60år tillverkat armaturer för tuffa miljöer, som kräver höga kapslingsklasser och tåliga komponenter. Vi är medvetna om att bl.a. den svenska västkustens

Läs mer

Belysningslösningar! LED. Light Emitting Diode

Belysningslösningar! LED. Light Emitting Diode Belysningslösningar! LED Light Emitting Diode 24LED Vår klassiska Serie 24 finns nu med senaste teknik i LED-version. 24LED är en kapslad allroundarmatur bestyckad med LED-ljuskälla. Armaturen är avsedd

Läs mer

corridorfunction trapphus och korridorarmaturer

corridorfunction trapphus och korridorarmaturer corridorfunction trapphus och korridorarmaturer Ljusstyrning för trapphus och korridorer Med teknik från TridonicAtco har zobra tagit fram energieffektiv belysning för framförallt trapphus, men även entréer,

Läs mer

Band. Dekorativ ljussättning med LED-teknik

Band. Dekorativ ljussättning med LED-teknik Band Dekorativ ljussättning med LED-teknik Förfinad reflektorteknik och nya kraftfulla lysdioder skapar möjlighet till utökade applikationsmöjligheter med LED. Band är en armatur som kan användas både

Läs mer

SLIMLIFT 6250. Väggmonterad Bänklyftare GRANBERG

SLIMLIFT 6250. Väggmonterad Bänklyftare GRANBERG SLIMLIFT 6250 Väggmonterad Bänklyftare GRANBERG Slimlift 6250 Väggmonterad Bänklyftare SLIMLIFT 6250 är en väggmonterad bänklyftare med stor flexibilitet för anpassning till olika behov. Utrustningen i

Läs mer

CleanLight. Belysning för renrum. Energieffektiv Enkel montering och service Hygienisk design Tät konstruktion

CleanLight. Belysning för renrum. Energieffektiv Enkel montering och service Hygienisk design Tät konstruktion CleanLight Belysning för renrum Energieffektiv Enkel montering och service Hygienisk design Tät konstruktion CleanLight - Belysning för renrum CleanLight är en serie infällda, kompakta ljusarmaturer utvecklade

Läs mer

Lycka till! Innehåll: Inredningsförslag s. 4-7. Vägghängd inredning s. 8-12. Fristående inredning s. 13. Garderobsinredning s.

Lycka till! Innehåll: Inredningsförslag s. 4-7. Vägghängd inredning s. 8-12. Fristående inredning s. 13. Garderobsinredning s. Garderobsinredning och skjutdörrar 2016 2 Pelly har tillverkat smart garderobsinredning i småländska Hillerstorp sedan 1947. Vi gör helt enkelt bra förvaring baserad på skandinavisk designtradition. Med

Läs mer

lepo led För unika belysningslösningar

lepo led För unika belysningslösningar lepo led För unika belysningslösningar Lepo LED Lepo är en inredningsarmatur baserad på LED för oöverträffad energieffektivitet och ljusbehandling. Ljusstavar i tre olika storlekar gör det möjligt att

Läs mer

corridorfunction trapphus och korridorarmaturer

corridorfunction trapphus och korridorarmaturer corridorfunction trapphus och korridorarmaturer Ljusstyrning för trapphus och korridorer Med teknik från TridonicAtco har zobra tagit fram energieffektiv belysning för framförallt trapphus, men även entréer,

Läs mer

BRIGHTNESS OF FUNCTIONAL ART

BRIGHTNESS OF FUNCTIONAL ART BRIGHTNESS OF FUNCTIONAL ART SEELINGS ger dig en unik möjlighet att bygga en spännande och personlig ljusmiljö. Med konceptets armaturer kan du skapa stämningar, fokus och guida besökare på ett attraktivt

Läs mer

Produktnyheter Nokalux elfack 2015

Produktnyheter Nokalux elfack 2015 Produktnyheter Nokalux elfack 2015 LED belysning Missa inte vår nya LED armatur för industri & lager INDUSTRIARMATUR ID 40 LED Nokalux har i decennier varit en av de ledande leverantörerna av industribelysning

Läs mer

FASETT LED ILLUSION LED UNI LED ILLUSION KUB ILLUSION OVAL ILLUSION PLAN FASETT VÄGG FASETT SLADD FASETT STOLPE ILLUSION REKO ILLUSION RUND ALEX UNI

FASETT LED ILLUSION LED UNI LED ILLUSION KUB ILLUSION OVAL ILLUSION PLAN FASETT VÄGG FASETT SLADD FASETT STOLPE ILLUSION REKO ILLUSION RUND ALEX UNI UTGÅVA 2.2 ILLUSION LED FASETT LED ILLUSION PLAN Väggarmatur med nedljus alt. uppljus. Komplett med LED 540lm Samsung multichip 5,4W och drivdon V, 3000K varmvit, IP54. HxBxD 70x170x56mm 7700987 Vit LED

Läs mer

Innehållsförteckning: Lycka till!

Innehållsförteckning: Lycka till! Inredning och skjutdörrar 2015 Pelly har tillverkat smart garderobsinredning i småländska Hillerstorp sedan 1947. Vi gör helt enkelt bra förvaring baserad på Skandinavisk designtradition. Med vårt fl exibla

Läs mer

Fotograferad i ateljé Lyktans ljuslaboratorium, Åhus, 2013.

Fotograferad i ateljé Lyktans ljuslaboratorium, Åhus, 2013. Dot Dot är en familj av tak- och väggarmaturer som kan användas både individuellt och i kombination med varandra. Det finns totalt 24 varianter med olika plafonddjup, olika färgkombinationer och med cirkulära

Läs mer

Maxos LED Performer effektiv och exakt linje med ljus

Maxos LED Performer effektiv och exakt linje med ljus Lighting Maxos LED Performer effektiv och exakt linje med ljus Maxos LED Performer Kunderna vill spara energi och minska kostnaderna jämfört med vad konventionell belysning vanligen ger möjlighet till.

Läs mer

Norlys tillverkar belysning för privata hem och trädgårdar samt offentlig miljö.

Norlys tillverkar belysning för privata hem och trädgårdar samt offentlig miljö. 2012-2013 1 Norlys tillverkar belysning för privata hem och trädgårdar samt offentlig miljö. Både moderna och klassiska armaturer finns i sortimentet. Nästan all produktion är förlagd till Norlys egen

Läs mer

LumiStone designarmatur för framtidens kontor

LumiStone designarmatur för framtidens kontor Lighting LumiStone designarmatur för framtidens kontor LumiStone SP520P/SP522P/SP524P/SP526P Kunder inom kontors- butiks- och hotell- och restaurangsektorerna vill skapa utrymmen med behaglig och inbjudande

Läs mer

Fagerhult The Art of Light

Fagerhult The Art of Light The Art of Liverti Ljuset är utgångspunkten för många konstarter. Film, fotografi, måleri. Ljuset får inte bara människor att må bra fysiskt och psykiskt, det skapar också förutsättningar för estetiska

Läs mer

Facit ABC. Box School. Våra nya klassrumspaket som gör oss bäst i klassen! Lite mjukare med sina former. Lite enklare till bästa pris!

Facit ABC. Box School. Våra nya klassrumspaket som gör oss bäst i klassen! Lite mjukare med sina former. Lite enklare till bästa pris! Facit Lite mjukare med sina former Box School Lite enklare till bästa pris! ABC Lite tydligare med sina starka linjer Låt stå! Våra nya klassrumspaket som gör oss bäst i klassen! Vi introducerar nu nya

Läs mer

MAXLED SIDA 2-3 EXILED SIDA 3-4 UNILED SIDA 5 OMNILED STS & OVALED STS SIDA 6 PROLED SIDA 7 AGORALUX & BEOLUX SIDA 8 HANDLAMPA HL 300 SIDA 9

MAXLED SIDA 2-3 EXILED SIDA 3-4 UNILED SIDA 5 OMNILED STS & OVALED STS SIDA 6 PROLED SIDA 7 AGORALUX & BEOLUX SIDA 8 HANDLAMPA HL 300 SIDA 9 MAXLED SIDA 2-3 EXILED SIDA 3-4 UNILED SIDA 5 OMNILED STS & OVALED STS SIDA 6 PROLED SIDA 7 AGORALUX & BEOLUX SIDA 8 HANDLAMPA HL 300 SIDA 9 FLEXILUX, BOLLSKYDD, TEXTSKIVOR & PIKTOGRAM SIDA 10 LYSRÖR,

Läs mer

136 LJUS I METER LEDSTRIP ALU LEDSTRIP POWER. NY OCH BÄTTRE LEDstrip Alu med senaste generationen SMD dioder

136 LJUS I METER LEDSTRIP ALU LEDSTRIP POWER. NY OCH BÄTTRE LEDstrip Alu med senaste generationen SMD dioder LJUS I METER Vi har flera varianter av ljus i metervara för både inom- och utomhusbruk. Välj mellan våra många olika ljuslister, LEDstrippar, ljusslangar och lysrör. Denna typ av belysning ger ett jämnt

Läs mer

El- och mediacentraler Framtidssäkra kapslingar för bostäder och kommersiella fastigheter

El- och mediacentraler Framtidssäkra kapslingar för bostäder och kommersiella fastigheter El- och mediacentraler Framtidssäkra kapslingar för bostäder och kommersiella fastigheter 2 En ny produktgeneration är här El- och mediacentraler El- och mediacentraler En ny produktgeneration är här Ny

Läs mer

LEDande lösningar! LED-armaturer från OSRAM. www.osram.se

LEDande lösningar! LED-armaturer från OSRAM. www.osram.se www.osram.se LEDande lösningar! Introduktion av: QOD LUMINESTRA LED LINEARlight DRAGON Slim DRAGONPOINT VARIO PRO och DRAGONPOINT FIX PRO LEDvance PARATHOM KIT LED PRO LED-armaturer från OSRAM NYHETER

Läs mer

ARMATURER MED SENSOR

ARMATURER MED SENSOR PROFFS PÅ SENSOR-PRODUKTER ARMATURER MED SENSOR INOMHUS generalagent: Karl H Ström AB, tel 036-31 42 40 www.khs.se Ljuset tänds... automatiskt 1987 lanserade STEINEL världens första sensorarmatur. En utomhusarmatur

Läs mer

BUTIKSBELYSNING 2015

BUTIKSBELYSNING 2015 BUTIKSBELYSNING 2015 VARFÖR SKULLE ICA-ANDERS VARA INTRESSERAD AV LED, LJUSBERÄKNING OCH KILOWATTIMMAR? JO, DÄRFÖR ATT VI INOM KAMIC inte bara tror, utan vet, att man idag kan göra stora vinster om man

Läs mer

Nyhet. Typ Art.nr E-nr Pris. IndiLED 4800lm/830 50W 159010 70 530 78 7222 IndiLED 5000lm/840 50W 159020 70 530 79 7222. Nyhet. Typ Art.

Nyhet. Typ Art.nr E-nr Pris. IndiLED 4800lm/830 50W 159010 70 530 78 7222 IndiLED 5000lm/840 50W 159020 70 530 79 7222. Nyhet. Typ Art. Prislista Nokalux AB 2014 IndiLED Nyhet IndiLED 4800lm/830 50W 159010 70 530 78 7222 IndiLED 5000lm/840 50W 159020 70 530 79 7222 Classlight Uppljus Nyhet Komplett med Wireupphäng samt sladd och stickpropp

Läs mer

Flex strålkastare har en kraftig konstruktion med lika robust insida som dess yttre. Det är med kraft och precision som denna armatur belyser,

Flex strålkastare har en kraftig konstruktion med lika robust insida som dess yttre. Det är med kraft och precision som denna armatur belyser, STRÅLKASTARE FLEX Flex strålkastare har en kraftig konstruktion med lika robust insida som dess yttre. Det är med kraft och precision som denna armatur belyser, sportarenor, parkering, byggarbetsplatser,

Läs mer

Värmefläkt Tiger Robust värmefläkt för portabelt bruk i tuffa miljöer

Värmefläkt Tiger Robust värmefläkt för portabelt bruk i tuffa miljöer 0 kw Elvärme 9 modeller Värmefläkt Tiger Robust värmefläkt för portabelt bruk i tuffa miljöer Användningsområden Tiger är en serie tåliga och kompakta värmefläktar för proffs med höga krav. Värmefläkt

Läs mer

TrueLine, infälld äkta ljusprofil: elegant, energieffektiv och kontorskompatibel

TrueLine, infälld äkta ljusprofil: elegant, energieffektiv och kontorskompatibel Lighting äkta ljusprofil: elegant, energieffektiv och kontorskompatibel Arkitekter behöver en belysningslösning som passar den invändiga arkitekturen i byggnaden de arbetar med. De vill ha en ljusprofil

Läs mer

Voyager Elite. Flexibel familj för nödljus med hög prestanda

Voyager Elite. Flexibel familj för nödljus med hög prestanda Voyager Elite Flexibel familj för nödljus med hög prestanda Voyager Elite En komplett lösning för nödljus Elegant belysning för modern inredning. Med Voyager Eliteserien presenterar Thorn en komplett familj

Läs mer

SENSORSTYRD BELYSNING Närvarovakter - Rörelsevakter - Armaturer - Strålkastare

SENSORSTYRD BELYSNING Närvarovakter - Rörelsevakter - Armaturer - Strålkastare SENSORSTYRD BELYSNING Närvarovakter - Rörelsevakter - Armaturer - Strålkastare Din närvaro - är allt som behövs! Serie Control Pro är en serie av närvaro- och rörelsevakter från Steinel. Serien består

Läs mer

Fotograferad i ateljé Lyktans ljuslaboratorium, Åhus, 2014.

Fotograferad i ateljé Lyktans ljuslaboratorium, Åhus, 2014. Zeta Zeta är en LED-bestyckad takarmatur för infällnad i undertak i två varianter, Comfort och Compact. Compact är en slimmad version med en höjd ovan undertak på 100 mm jämfört med Comforts 139 mm. Båda

Läs mer

Varför ska jag välja Free? Därför att badrumsserien Free har ett harmoniskt formspråk som präglas av balans, enkelhet och omsorg om detaljer.

Varför ska jag välja Free? Därför att badrumsserien Free har ett harmoniskt formspråk som präglas av balans, enkelhet och omsorg om detaljer. Varför ska jag välja Free? Därför att badrumsserien Free har ett harmoniskt formspråk som präglas av balans, enkelhet och omsorg om detaljer. Därför att seriens tvättställ nu också finns i en grundare

Läs mer

Elstativ (sitt & stå) Arbetsbord

Elstativ (sitt & stå) Arbetsbord Elstativ (sitt & stå) Arbetsbord Edsbyns elstativ ger dig möjligheterna att arbeta ergonomiskt. Genom att variera din arbetsställning så skapar du en ergonomisk arbetsplats. Med höj- och sänkbara skrivbord

Läs mer

Art.nr. Färg Mässing Alu- Krom Struktur Koppar Blanka Matta Övrigt minium färg färger färger

Art.nr. Färg Mässing Alu- Krom Struktur Koppar Blanka Matta Övrigt minium färg färger färger SVERIGE REKOMMENDERADE PRISER TAKLAMPOR SEK OKTOBER 2014 P1 T 1000 495 kr T 1005 1 749 kr Mattvit 1 719 kr T 1006** 2 799 kr Mattvit 2 769 kr T 1007 1 699 kr 1 699 kr 1 599 kr Mattvit 1 535 kr T 1008 745

Läs mer

Lightstream 2. Energieffektiv LED downlight för flera användningsområden både inom- och utomhus

Lightstream 2. Energieffektiv LED downlight för flera användningsområden både inom- och utomhus Lightstream 2 Energieffektiv LED downlight för flera användningsområden både inom- och utomhus Lightstream 2 Energieffektiv LED downlight i stilren design med snabb återbetalning (IP20/IP65) Med 80% energibesparing

Läs mer

Läs mer om vilka produkter vi kommer visa och slipp köerna genom att skriva ut ditt entrékort redan idag via länkarna.

Läs mer om vilka produkter vi kommer visa och slipp köerna genom att skriva ut ditt entrékort redan idag via länkarna. Bästa samarbetspartner! Välkommen till vårt nyhetsbrev, läs mer om: Nyhetsbrev 2014-10-13 Besök oss i monter E:24 på easyfairs ELMÄSSA 22-23 oktober, Kistamässan. Alla produktnyheter, som visas på ELMÄSSAN

Läs mer

EFFEKTA introducerar 5 års garanti!

EFFEKTA introducerar 5 års garanti! EEKTA introducerar 5 års garanti! Den första februari införde vi 5 års garanti på en stor del av våra armaturer med lysdioder. Eftersom vi arbetar för att höja säkerheten i publika anläggningar känns det

Läs mer

2013 l j u s i m e t e r

2013 l j u s i m e t e r 2013 ljus i meter LJUS I METER Vi har flera varianter av ljus i metervara för både inom- och utomhusbruk. Välj mellan våra många olika ljuslister, strippar, ljusslangar och lysrör. Denna typ av belysning

Läs mer

Norlys tillverkar belysning för privata hem och trädgårdar samt offentlig miljö. Både moderna och klassiska armaturer finns i sortimentet Nästan all

Norlys tillverkar belysning för privata hem och trädgårdar samt offentlig miljö. Både moderna och klassiska armaturer finns i sortimentet Nästan all 2008/ 2009 1 2 Norlys tillverkar belysning för privata hem och trädgårdar samt offentlig miljö. Både moderna och klassiska armaturer finns i sortimentet Nästan all produktion är förlagd till Norlys egen

Läs mer

Belysningskatalog 2004/2005

Belysningskatalog 2004/2005 Belysningskatalog 2004/2005 I Töcksfors i västra Värmland utvecklar och producerar vi våra belysningsarmaturer. Med eget ljuslaboratorium och egna anläggningar för plåt- och plastbearbetning har vi kontroll

Läs mer

Vi reder ut begreppen

Vi reder ut begreppen Vi reder ut begreppen Hur armaturen placeras och fördelar ljuset är avgörande för att belysningen ska bidra till en god arbetsmiljö och en behaglig rumsupplevelse. För att du ska ha helt klart för dig

Läs mer

2013 v ä g g / g o lv

2013 v ä g g / g o lv 2013 vägg/golv VÄGG/GOLV Med vägg- eller golvarmaturer kan du enkelt och snabbt låta rummet skifta i karaktär och känsla. Vi har armaturer för både inom- och utomhusbruk, och beroende av vilken färgtemperatur

Läs mer

trafiksäkerhet i nytt ljus Vi hjälper dig att skapa en tryggare väg

trafiksäkerhet i nytt ljus Vi hjälper dig att skapa en tryggare väg trafiksäkerhet i nytt ljus Vi hjälper dig att skapa en tryggare väg Säkerhet på väg Vägbelysningen finns till för att man som trafikant och fotgängare ska kunna upptäcka faror och bedöma risker i tid.

Läs mer

Graffiti. Estetisk spotlightserie med justerbar ljusbild

Graffiti. Estetisk spotlightserie med justerbar ljusbild Graffiti Estetisk spotlightserie med justerbar ljusbild Frihet och flexibilitet Accentbelysning kan ses som ett verktyg för att illustrera med ljus Riktat ljus kan användas för att skapa stimulerande och

Läs mer

Fotograferad i ateljé Lyktans ljuslaboratorium, Åhus, 2014.

Fotograferad i ateljé Lyktans ljuslaboratorium, Åhus, 2014. Halo För att komplettera ateljé Lyktans utomhussortiment ombads Stefan Borselius att rita en utomhusarmatur för gatumiljö. Kravet var att den skulle passa in i flera olika miljöer allt från gamla stadsdelar

Läs mer

19 96 35 40 510 DB-221 Kraftfull och stilren LED-downlight i fast utförande. Inklusive drivdon. Dimbar. Matt vit/nickel matt. 74 624 82 DB-221W Matt vit 6,8W 230V 510 lm 3000K 74 624 83 DB-221NM Nickelmatt

Läs mer

Downlights för dig som inte vill kompromissa

Downlights för dig som inte vill kompromissa Downlights LuxSpace G2 GreenSpace G2 CoreLine G3 Downlights för dig som inte vill kompromissa Downlights för alla behov Philips produktfamiljer LuxSpace, GreenSpace och CoreLine ger dig ett komplett sortiment

Läs mer

ARMATURFÖRTECKNING BYGGHANDLING. Finnboda Terrass HSB Bostad AB

ARMATURFÖRTECKNING BYGGHANDLING. Finnboda Terrass HSB Bostad AB 2015--09 20291 B Bostad AB HANDLÄGGES AV: Henrik Söderman HJ Consulting Group AB Axel Johanssons Gata 6 Tel: 0766-44 55 11 E-mail: henrik.soderman@hjconsult.se S NR. 2015--09 2 Allt material som behövs

Läs mer

induled Ljusmaskinen

induled Ljusmaskinen induled Ljusmaskinen Investera i hög produktivitet och snabb pay off Att byta till LED-belysning är en investering i din produktivitet. Nya InduLED är en äkta ljusmaskin med överlägsen effektivitet och

Läs mer

Varför ska jag välja Free?

Varför ska jag välja Free? Varför ska jag välja Free? Därför att badrumsserien Free har ett harmoniskt formspråk som präglas av balans, enkelhet och omsorg om detaljer. Namnet syftar på seriens valfrihet och det självklara, fria

Läs mer

45 SPOT MINI LED-spot 1W 120 för infällnad i möbler, undertak m.m. Inklusive 20 cm kabel. Seriekopplas plus till minus.

45 SPOT MINI LED-spot 1W 120 för infällnad i möbler, undertak m.m. Inklusive 20 cm kabel. Seriekopplas plus till minus. Power LED POWER LED 45 SPOT MINI LED-spot 1W 120 för infällnad i möbler, undertak m.m. 7452020 7452021 7452026 7452027 7452028 7452029 45131200101 45201200101 45131200108 45201200108 45401200108 45301200108

Läs mer

KHS Selection. - Innovativ utvald kvalité KHS SELECTION

KHS Selection. - Innovativ utvald kvalité KHS SELECTION Selection. - Innovativ utvald kvalité Selection. - Innovativ utvald kvalité Inredningsarmatur Argus One LED Beskrivning: Pendelarmatur i minimalistiskt och kvadratiskt utseende, 40W-3100lm, 80W-6200lm.

Läs mer

Skjutdörrar och inredning 2013-09

Skjutdörrar och inredning 2013-09 Skjutdörrar och inredning 2013-09 Bygg ett bibliotek precis som du vill ha det. Här har vi använt bärlist, hängskena och hyllor som är 275 mm djupa. Innehåll: Skjutdörrar 4-11 Inspiration - inredning 12-15

Läs mer

Cesar. Modern och stilren armatur för effektbelysning på husfasader

Cesar. Modern och stilren armatur för effektbelysning på husfasader Cesar Modern och stilren armatur för effektbelysning på husfasader användningsområden Cesar-serien ger arkitekter, konsulter och ljusdesigners möjlighet att kombinera kreativa belysningslösningar med praktisk

Läs mer

SmartForm den nya standarden för kontorsbelysning med infällda modularmaturer

SmartForm den nya standarden för kontorsbelysning med infällda modularmaturer Lighting SmartForm den nya standarden för kontorsbelysning med infällda modularmaturer SmartForm TBS460 Armaturfamiljen SmartForm speglar Philips strävan efter enkelhet. SmartForm för infällt montage är

Läs mer

2015 P R O F I L E R

2015 P R O F I L E R 20 PROFILER 07 PROFILER Tolv aluminiumprofiler av hög kvalitet, med ett brett sortiment av tillbehör som ökar användningsområdet och underlättar montaget av våra LEDstrippar. Profilerna fungerar som ett

Läs mer