Personal ska vara insatt i förskolans läroplan, pedagogisk omsorg, barnkonventionen och skollagens bestämmelser.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Personal ska vara insatt i förskolans läroplan, pedagogisk omsorg, barnkonventionen och skollagens bestämmelser."

Transkript

1 1. C Företaget ser anställningsprocessen av personal som en del i att skapa goda förutsättningar för kvalité i verksamheterna. Anställningsprocessen grundas i skollagens krav på personal med utbildning eller erfarenhet som kan tillgodose en god pedagogisk omsorg för barnen i verksamheten. Innan anställning av ny personal kommer följande steg vidtas: - Ett anställningssamtal hålls i dagbarnvårdarens tilltänkta lokal för pedagogisk omsorg med vår kvalitetsansvariga. - Dagbarnvårdaren ska ha god kunskap i svenska i både tal och skrift - Uppvisande av erfarenhet av barn och/eller en utbildning/arbetslivserfarenhet med inriktning mot barn. - Godkännande av lokalen/hemmet. - Inlämning av verksamhetsplan där C Företaget kan få en inblick i dagbarnvårdarens pedagogiska kompetens. Dagbarnvårdaren ska kunna förbereda barnen för fortsatt lärande samt ha ett gott bemötande och samarbete med barn och föräldrar. Personal ska vara insatt i förskolans läroplan, pedagogisk omsorg, barnkonventionen och skollagens bestämmelser. 2. Vi följer de allmänna råden som säger att gruppens sammansättning och storlek ska vara god. C Företaget informerar alla dagbarnvårdare om att dessa råd gäller. Alla våra anställda dagbarnvårdare tar hand om max sex barn vilket vi kontrollerar genom barnlistor. Några har sju barn men detta är på grund utav att flera av barnen i gruppen inte går heltid. Det motiverar inte till stora barngrupper och vi tolererar inte att barngrupperna är för stora. Däremot väljer många att ha mindra barngrupper på cirka 4 barn.

2 3. Vi tittar på hemmet innan anställning och dagbarnvårdarna intygar att de kontinuerligt går igenom säkerheten i hemmet. De fyller i vår checklista och skickar till oss en gång per år. Vi försöker även besöka alla dagbarnvårdares hem en gång per år. SKYDDSROND FÖR PEDAGOGISK OMSORG o Särskilda lekutrymmen finns för barnen. o Brandskydd är uppfyllt. o Brandfilt och brandsläckare finns. o Elektriskt material är CE-märkt., felfritt och pet- skyddat. o Elmaskiner / hushållsapparater förvaras oåtkomligt för barnen. o Mediciner förvaras i låsbart skåp. o Starka rengörings-, maskindisk-, växtskyddsmedel, koncentrerad ättiksyra etc. förvaras för barn på oåtkomlig plats och i säkra förpackningar. o Tobaksvararor och alkohol förvaras oåtkomligt för barn. Rökning får inte förekomma inomhus. o Spisen har barnlås, hällskydd och tippskydd. Alla kökets lådor och skåp är bansäkrade. o Fönster och balkongdörrar är försedda med säkerhetsspärrar. 1 meters räcke vid trappor. o Barnsängar och barnstolar är barnsäkrade. o Barnvagnar har effektiva bromsar. o Giftiga, farliga och allergiframkallande växter förekommer inte. o Vatten: Säkerhetsåtgärder är vidtagna vid närhet till strand, pool, damm eller dyl. o Trafiksäkerhet: Grindar har barnsäkra lås.

3 o Husdjur finns? Vilket? o Plastpåsar och dyl. är säkert förvarat. o Persiennsnören är avklippta. o All inredning är väggfast. o Alla sladdar/kablar är barnsäkrade. o Alla eluttag är pet - skyddade. o Vassa föremål är säkert förvarade oåtkomligt från barn. o Alla leksaker är hela och CE-märkta. o Verksamheten använder sig av giftfria material som färg, klister ect o Det finns rutiner för regelbunden rengöring av leksaker. o Det finns grindar vid trappor. o Utestaketet är barnsäkrat. o Underhållsfasta lekanordningar på gården. o Byte av sand i sandlådan sker regelbundet. o Toalettdörr kan öppnas utifrån. o Verksamheten arbetar efter brandskyddsverket riktlinjer. o Det finns rutiner vid utflykt. o Det finns en krispärm i hemmet som är uppdaterad. Dagbarnvårdarens underskrift och datum : Underskrift av kvalitetsansvarig på C Företaget:

4 4. Vi kommer följa kommunens avgiftssystem och vi vill ta in våra egna föräldraavgifter. 5. Vi har anställd personal som alltid finns tillgängliga över telefon och mail för våra dagbarnvårdare. Om det uppstår en situation där vi behövs på plats åker en eller flera av oss dit. Pedagogisk handledning Den pedagogiska handledningen sker genom: - Pärmar för pedagogisk omsorg Personalen får pärmar som uppdateras kontinuerligt av C Företagets förskolechefer och kvalitetsansvariga. Pärmarna är uppdaterade med regler och riktlinjer för pedagogisk omsorg. De innefattar checklistor om vad verksamheten ska uppfylla för att hålla en god kvalité. Checklistorna måste även skrivas under och skickas in till C Företaget. - Litteratur anpassad för pedagogisk omsorg Nyanställd personal får information om att de ska vara insatta i: Barnkonventionen, allmänna råd samt läroplanen för förskolan. Dessa dokument finns att hämta på C Företagets hemsida när man loggar in som dagbarnvårdare. - Förskolechefer som ger pedagogisk handledning All personal är välinformerad om att C Företaget har två förskolechefer som nås för pedagogisk handledning. Dagbarnvårdarna skickar kontinuerligt in dokument över verksamheten som läses av kvalitetsansvarig samt en förskolechef. Uppfyller inte verksamheten målen för en god pedagogisk omsorg eller behöver förbättras kontaktas vederbörande för samtal och stöd. - Kompetensutveckling C Företaget listar kompetensutvecklingskrav i pärmen för pedagogisk omsorg. Dagbarnvårdare som bor i närheten av Uppsala kommer ta del av förskolornas

5 kompetensutveckling. Dagbarnvårdare i städer längre bort kommer själva eller med hjälp av C Företaget ombesörja kompetensutvecklingen. - Verksamhetsmöten Dagbarnvårdarna ska kontinuerligt reflektera över sitt arbete genom verksamhetsmöten. Uppföljning och utvärdering Inskickande av material Dagbarnvårdarna får tydliga riktlinjer om vilket material som C Företaget vill få inskickat för att kunna säkerställa kvalitén i verksamheterna: - Verksamhetsplan som uppdateras och utvärderas en gång per år av dagbarnvårdarna. Finns det brister i denna kontaktas berörd personal och ett möte bokas in för pedagogisk vägledning. - Verksamheten intygar att. En checklista som dagbarnvårdaren ska följa för att säkerställa verksamhetens kvalité. Listan ska intygas av dagbarnvårdaren genom en underskrift. - Verksamhetsberättelse En gång per år ska dagbarnvårdare skicka in en verksamhetsberättelse. - Likabehandlingsplan Revidering av likabehandlingsplan ska ske en gång per år. Klagomålshantering C Företaget har tydliga riktlinjer för klagomålshantering.

6 Om det förekommer brister i verksamheten Om C Företaget upptäcker brister i verksamheten kommer åtgärder omedelbart vidtas av ansvariga för pedagogisk omsorg. Åtgärderna består av : Besök av verksamheten, kartläggning av bristerna, pedagogisk rådgivning och extra stöd till dagbarnvårdaren samt en skräddarsydd handlingsplan för att rätta till bristerna. Dagbarnvårdaren kommer informeras om att C Företaget kommer utföra oanmälda besök till verksamheten. Om inte verksamhetens brister rättas till kommer samarbetet att avslutas. Revidering av C Företagets systematiska kvalitetsarbete Genom att gå igenom eventuella klagomål och se över personalens dokumentation (verksamheten intygar, verksamhetsplan, verksamhetsberättelse, likabehandlingsplan) kommer C Företaget följa upp verksamheterna. C Företaget pärm för pedagogisk omsorg revideras och skickas ut till personalen i nyutgåva en gång per år. 6. Se punkt Alla våra dagbarnvårdare lagar egen mat i hemmet. Vi har en dialog med dem om kosten. De informerar oss om hur de tänker kring kost och om de har en speciell inriktning på kosten. Inriktiningarna kan t.ex vara närproducerat, mindre socker och ekologiskt. C Företaget kan inte vara med varje dagbarnvårdare och handla mat och inte heller vara med vid lagandet av maten. Men det gör inte heller kommuner i deras verksamheter. 8. Dagbarnvårdarna intygar att de följer våra riktlinjer och lämnar även in material en gång per år till oss, se punkt C Företaget ställer krav på alla dagbarnvårdare att vikarier ska finnas i verksamheten. C Företaget godkänner alla vikarier och gör en vandelprövning. Rent praktiskt så strävar vi alltid efter att rekrytera en grupp som kan samarbeta. Vi har 40 anställda dagbarnvårdare och endast två arbetar utan kollega, dessa har startat upp under de senaste månaderna. Har vi inte en grupp på plats har dagbarnvårdaren en vikarie och vi kommer även skicka in uppgifter för att godkänna vikariens hem. På så sätt kan barnen vistas i vikariens hem och dagbarnvårdaren är sjuk.

7 10. Alla våra dagbarnvårdare har olika kompetens och utbildning. Vi har anställda som är barnskötare, förskollärare och dramapedagoger. Alla dessa ligger på olika nivåer gällande kompetensutveckling och vi ser det inte som passande att ha samma fortbildningskrav på alla då de har olika behov av fortbildning. Vi är delaktiga då vi informerar om hur ofta HLR ska ske. Dagbarnvårdarna skriver även i sin verksamhetsberättelse om vilken kompetensutveckling de genomfört under året som gått. På så sätt ser vi vilka utbildningar och kurser dagbarnvårdarna genomför. Tycker vi att det inte är tillräckligt nog informerar vi dagbarnvårdaren om att mer fortbildning ska ske. Upptäcker vi genom det systematiska kvalitetsarbetet att dagbarnvårdaren saknar kompetenser kommer vi kräva mer fortbildning. 11. Hur mycket ersättning betalar ni ut? Du har skrivit att det ligger på 8488 kr per år men vi förstår att detta är en felskrivning? Stämmer kr per barn och år? Angående städ så städar dagbarnvårdarna själva i hemmen. Kostnadsersättningen som betalas ut följer skatteverkets regler och är en ersättning för mat och slitage. 12. Se även punkt 3. VERKSAMHETEN INTYGAR ATT DEN: o Arbetar efter C Företagets riktlinjer o Följer årshjulet o Följer de allmänna råden o Arbetar efter och reviderar verksamhetsplanen o Följer riktlinjer om information till vårdnadshavare o Följer riktlinjer från miljöbalken o Gör skyddsronder och brandövningar minst 2 ggr per år och skickar in till C Företaget o Följer Systematisk arbetsmiljö o Efterlever, arbetar och reviderar likabehandlingsplanen o Följer rutiner i kök

8 o Följer livsmedelsrutiner o Uppdaterar krispärmen årligen Jag intygar att jag följer C Företagets riktlinjer. Dagbarnvårdarens underskrift och datum : Underskrift av kvalitetsansvarig på C Företaget:

Ansökan om godkännande och bidrag för enskild pedagogisk omsorg

Ansökan om godkännande och bidrag för enskild pedagogisk omsorg 2016-10-01 Ansökan om godkännande och bidrag för enskild pedagogisk omsorg Ort och datum Sökande Underskrift Namnförtydligande Fullständigt ifylld ansökan med bilagor ska lämnas till: Utbildningsförvaltningen,

Läs mer

Ansökan om enskild pedagogisk omsorg/familjedaghem

Ansökan om enskild pedagogisk omsorg/familjedaghem Ansökan om enskild pedagogisk omsorg/familjedaghem Fullständig ifylld ansökan med bilagor ska lämnas till Bildningskontoret, Box 503, 385 25 Torsås. Följ bifogade instruktioner för att säkerställa att

Läs mer

Riktlinjer för Enskilt driven pedagogisk omsorg i Ronneby kommun

Riktlinjer för Enskilt driven pedagogisk omsorg i Ronneby kommun Tjänsteskrivelse Beslutad av Kommunfullmäktige 2010-05-27 150 Utbildningsenheten Inger Hjort, Utvecklingssamordnare E-post: inger.hjort@ronneby.se Riktlinjer för Enskilt driven pedagogisk omsorg i Ronneby

Läs mer

Riktlinjer för Enskilt driven pedagogisk omsorg i Ronneby kommun

Riktlinjer för Enskilt driven pedagogisk omsorg i Ronneby kommun Tjänsteskrivelse rev 2010-03-19 rev 2014-01-31 Utbildningsenheten Inger Hjort, Bitr.förvaltningschef E-post: inger.hjort@ronneby.se Riktlinjer för Enskilt driven pedagogisk omsorg i Ronneby kommun Skollagen

Läs mer

Riktlinjer för rätt till bidrag för enskilt driven pedagogisk omsorg.

Riktlinjer för rätt till bidrag för enskilt driven pedagogisk omsorg. Riktlinjer för rätt till bidrag för enskilt driven. Familjenämnden i Tomelilla kommun beslutar om rätt till bidrag samt utövar tillsyn av enskild. Huvudmannens ansvar Huvudmannen ansvarar för att utbildningen

Läs mer

Ansökan om rätt till bidrag för pedagogisk omsorg i enskild regi - C Företaget Dagbarnvårdare ekonomisk förening ( )

Ansökan om rätt till bidrag för pedagogisk omsorg i enskild regi - C Företaget Dagbarnvårdare ekonomisk förening ( ) Tjänsteutlåtande Utfärdat 2017-04-25 Diarienummer N139-0029/17 Sektor Utbildning Carina Ström Moser Telefon: 031-365 70 95 E-post: carina.strom.moser@centrum.goteborg.se Ansökan om rätt till bidrag för

Läs mer

Kvalitetsarbete på Solveigs förskolor

Kvalitetsarbete på Solveigs förskolor Kvalitetsarbete på Solveigs förskolor Verksamhetsberättelsen i vårt kvalitetsarbete på Solveigs förskolor är ett verktyg och en del i det systematiska kvalitetsarbetet. Vi reviderar den för att stämma

Läs mer

Rapport om tillsyn av fristående förskolor och pedagogisk omsorg i Värmdö kommun 2015

Rapport om tillsyn av fristående förskolor och pedagogisk omsorg i Värmdö kommun 2015 2016-06-03 Handläggare Anette Ekholm Avdelning styrning och kvalitet 2016UTN/0161-1 Rapport om tillsyn av fristående förskolor och pedagogisk omsorg i Värmdö kommun 2015 Besöksadress: Skogsbovägen 9 11,

Läs mer

Riktlinjer för pedagogisk omsorg

Riktlinjer för pedagogisk omsorg Riktlinjer för pedagogisk omsorg i Kumla kommun Vision Program Policy Regler Handlingsplan Riktlinjer Kommunfullmäktige Kommunstyrelsen Nämnd Innehållsförteckning 1. Vad är pedagogisk omsorg? 2. Skillnader

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskola. Örtagården 2014

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskola. Örtagården 2014 Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskola Örtagården 2014 Innehållsförteckning KVALITÉTSARBETE... 3 REDOVISNING AV UPPDRAG... 4 Varje barns kunskapsutveckling skall stärkas... 4 I Trollhättan

Läs mer

Rapportering Tillsyn i fristående förskola Skollagen 26 kap. 4

Rapportering Tillsyn i fristående förskola Skollagen 26 kap. 4 Rapportering Tillsyn i fristående förskola Skollagen 26 kap. 4 Krokofantens fristående förskola Hemmingsmark 2018-04-10 Krokofantens förskola är ett personalkooperativ som startade 2009-01-01. Förskolan

Läs mer

Att tidigt fånga barns behov av särskilt stöd

Att tidigt fånga barns behov av särskilt stöd Att tidigt fånga barns behov av särskilt stöd Att tidigt fånga barns behov av särskilt stöd Förskolan skall vara ett stöd för familjerna i deras ansvar för barnens fostran utveckling och växande. Förskolans

Läs mer

Allmänt om tillsyn och insyn

Allmänt om tillsyn och insyn 2017-01-13 Bilaga 1 Allmänt om tillsyn och insyn Vad är tillsyn och insyn? Tillsyn är en granskning som har till syfte att kontrollera om den verksamhet som granskas uppfyller de krav som följer av lagar

Läs mer

Kvalitetsrapport för. Rinnebäcks förskola

Kvalitetsrapport för. Rinnebäcks förskola Kvalitetsrapport för Rinnebäcks förskola 2012-2013 Sid. Innehållsförteckning 2 1. Kvalitetsrapport för Rinnebäcks förskola läsåret 2012/2013 3 2. Grundfakta om Rinnebäcks förskola läsåret 2012/2013 3 3.

Läs mer

Vad är pedagogisk omsorg?

Vad är pedagogisk omsorg? Vad är pedagogisk omsorg? Annan pedagogisk verksamhet eller pedagogisk omsorg? Samlingsbegrepp Föräldrar väljer Ska stimulera barns utveckling och lärande Främja allsidiga kontakter och social gemenskap

Läs mer

Kvalitetsarbete på Solveigs förskolor

Kvalitetsarbete på Solveigs förskolor Kvalitetsarbete på Solveigs förskolor Verksamhetsberättelsen i vårt kvalitetsarbete på Solveigs förskolor är ett verktyg och en del i det systematiska kvalitetsarbetet för att en gång per år stämma av

Läs mer

BARNSÄKERHETSROND HANDLINGSPLAN FÖR BARNSÄKERHET. Förskolan Sånga Barnträdgården

BARNSÄKERHETSROND HANDLINGSPLAN FÖR BARNSÄKERHET. Förskolan Sånga Barnträdgården BARNSÄKERHETSROND HANDLINGSPLAN FÖR BARNSÄKERHET Förskolan Sånga Barnträdgården Inledning Förskolechefen ansvarar för att ett systematiskt arbetsmiljöarbete bedrivs på förskolan. I detta ingår att göra

Läs mer

VITSIPPANS LOKALA ARBETSPLAN

VITSIPPANS LOKALA ARBETSPLAN VITSIPPANS LOKALA ARBETSPLAN 2016-2017 Innehåll 2016-05-11 Presentation Förskolans värdegrund och uppdrag Normer och värden Utveckling och lärande Barns inflytande Förskola och hem Samverkan med förskoleklass,

Läs mer

Förskolan Barnkullen Likabehandlingsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2013

Förskolan Barnkullen Likabehandlingsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2013 Förskolan Barnkullen Likabehandlingsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2013 Den här planen har tagits fram för att stödja och synliggöra arbetet med att främja barns och elevers lika

Läs mer

Förskolan Barnkullen Likabehandlingsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2012

Förskolan Barnkullen Likabehandlingsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2012 Förskolan Barnkullen Likabehandlingsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2012 Den här planen har tagits fram för att stödja och synliggöra arbetet med att främja barns och elevers lika

Läs mer

Jämtögårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: förskoleverksamhet

Jämtögårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: förskoleverksamhet Jämtögårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: förskoleverksamhet Läsår: 2015/2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Jämtögårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Jämtögårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Jämtögårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen förskoleverksamhet Läsår 2016/2017 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av

Läs mer

Tillsyn av förskolan Bollen Måbra Förskolor AB

Tillsyn av förskolan Bollen Måbra Förskolor AB Tillsynsbeslut förskoleverksamhet Kundvalskontoret 2013-12-06 Dnr: UBN/2013:35 Förskolan Bollen, Måbra Förskolor AB Tillsyn av förskolan Bollen Måbra Förskolor AB Brister som ska åtgärdas utifrån gällande

Läs mer

Tillsyn av fristående förskola

Tillsyn av fristående förskola Utbi Utbildningsförvaltningen Ut Utbildningskansliet Eva Bengtsson Tel: 046-35 70 21 E-post: eva.bengtsson6@lund.se Tillsyn av fristående förskola I enlighet med skollagen (2010:800) 26 kap 4, 6-16, 18

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskola. Lunnen 2014

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskola. Lunnen 2014 Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskola Lunnen 2014 Innehållsförteckning KVALITÉTSARBETE... 3 REDOVISNING AV UPPDRAG... 4 Varje barns kunskapsutveckling skall stärkas... 4 I Trollhättan

Läs mer

ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE FÖR FRISTÅENDE FÖRSKOLA/FRITIDSHEM

ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE FÖR FRISTÅENDE FÖRSKOLA/FRITIDSHEM ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE FÖR FRISTÅENDE FÖRSKOLA/FRITIDSHEM Enligt 2 kap. 5 Skollagen samt Partille kommuns regler för fristående förskola/fritidshem Personuppgifter i ansökan behandlas i enlighet med Personuppgiftslagen.

Läs mer

Likabehandlingsplan/plan mot kränkande behandling för Backens förskola, Bureå 2014-0922

Likabehandlingsplan/plan mot kränkande behandling för Backens förskola, Bureå 2014-0922 Likabehandlingsplan/plan mot kränkande behandling för Backens förskola, Bureå 2014-0922 Förord Varje år ska förskolan upprätta två planer för likabehandlingsarbetet, en likabehandlingsplan (enligt 3 kap.16

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskola. Västanvinden 2013

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskola. Västanvinden 2013 Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskola Västanvinden 2013 Innehållsförteckning KVALITÉTSARBETE... 3 REDOVISNING AV UPPDRAG... 3 Varje barns kunskapsutveckling skall stärkas... 3 I Trollhättan

Läs mer

Förskolan Bergsätters plan mot diskriminering och kränkande behandling

Förskolan Bergsätters plan mot diskriminering och kränkande behandling Förskolan Bergsätters plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola 1-5 år Läsår 2015/16 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

TEGELS FÖRSKOLA. Lokal utvecklingsplan för 2013-2017. Reviderad 150130

TEGELS FÖRSKOLA. Lokal utvecklingsplan för 2013-2017. Reviderad 150130 TEGELS FÖRSKOLA Lokal utvecklingsplan för 2013-2017 Reviderad 150130 Planen ska revideras årligen i samband med att nya utvecklingsområden framkommer i det systematiska kvalitetsarbetet. Nedanstående är

Läs mer

Verksamhetsplan Arbetsåret 2013/14

Verksamhetsplan Arbetsåret 2013/14 Barnomsorgs- och utbildningsförvaltningen Verksamhetsplan Arbetsåret 2013/14 Lackarebäcks förskolor Innehåller lokala arbets- och handlingsplaner Arbetsplan för det pedagogiska arbetet Begränsning Med

Läs mer

Rapport: Tillsyn och verksamhetsbesök vid familjedaghemmen Teg/Böleäng. Tegspedagogernas ek. förening

Rapport: Tillsyn och verksamhetsbesök vid familjedaghemmen Teg/Böleäng. Tegspedagogernas ek. förening Sida 1 av 5 2016-05-11 Dnr: SK-2016/00012 Familjedaghem Teg/Böleäng Tegspedagogernas Ek. förening Åldermansvägen 29 904 21 Umeå Rapport: Tillsyn och verksamhetsbesök vid familjedaghemmen Teg/Böleäng. Tegspedagogernas

Läs mer

Riktlinjer för bedömning av fristående pedagogisk omsorgs förutsättningar för rätt till bidrag

Riktlinjer för bedömning av fristående pedagogisk omsorgs förutsättningar för rätt till bidrag Riktlinjer för bedömning av fristående pedagogisk omsorgs förutsättningar för rätt till bidrag Kommunen ska sträva efter att istället för förskola eller fritidshem erbjuda ett barn pedagogisk omsorg om

Läs mer

Havskorallen september 2016

Havskorallen september 2016 Inledning: I vårt arbete I Grön flagg har vi under de kommande terminerna bestämt att ta ett uppehåll. Under fem år har vi arbetat med att utveckla ett miljötänk och en hållbar utveckling med hjälp av

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskola. Tornet 2013

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskola. Tornet 2013 Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskola Tornet 2013 Innehållsförteckning KVALITÉTSARBETE... 3 REDOVISNING AV UPPDRAG... 3 Varje barns kunskapsutveckling skall stärkas... 3 I Trollhättan

Läs mer

Förskolan Älvans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Förskolan Älvans plan mot diskriminering och kränkande behandling Förskolan Älvans plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Ansvariga för planen: Förskolechef Pedagogisk utvecklare/pedagogista Förskolans förskollärare Vår vision Att visa respekt

Läs mer

Förslag till beslut Tillsynsrapport. Förskolan Lilla Holm 6 mars 2018

Förslag till beslut Tillsynsrapport. Förskolan Lilla Holm 6 mars 2018 Enheten för fristående verksamheter Handläggare: Carina Ström Moser Förslag till beslut Tillsynsrapport Förskolan Lilla Holm 6 mars 2018 1 Sammanfattning Stadsdelsnämnden har ansvar för att kontrollera

Läs mer

Verksamhetsplan Förskolan 2017

Verksamhetsplan Förskolan 2017 Datum Beteckning Sida Kultur- och utbildningsförvaltningen Verksamhetsplan Förskolan 2017 Innehåll Verksamhetsplan... 1 Vision... 3 Inledning... 3 Förutsättningar... 3 Förskolans uppdrag... 5 Prioriterade

Läs mer

Likabehandlingsplan för Centrum förskoleområde. En trygg förskola för alla! Vårt gemensamma ansvar!

Likabehandlingsplan för Centrum förskoleområde. En trygg förskola för alla! Vårt gemensamma ansvar! Likabehandlingsplan för Centrum förskoleområde En trygg förskola för alla! Vårt gemensamma ansvar! Värdegrunden uttrycker det etiska förhållningssätt som skall prägla verksamheten. Omsorg och hänsyn till

Läs mer

Ansökan från den fristående pedagogiska omsorgen Rådjurets familjedaghem om bidrag till enligt 25 kap 10 skollagen (2018:800) UN-2016/167

Ansökan från den fristående pedagogiska omsorgen Rådjurets familjedaghem om bidrag till enligt 25 kap 10 skollagen (2018:800) UN-2016/167 Utdrag ur utbildningsnämndens arbetsutskott PROTOKOLL 2017-05-29 76 Ansökan från den fristående pedagogiska omsorgen Rådjurets familjedaghem om bidrag till enligt 25 kap 10 skollagen (2018:800) UN-2016/167

Läs mer

Dialogmöten fristående verksamheter. April 2017

Dialogmöten fristående verksamheter. April 2017 Dialogmöten fristående verksamheter April 2017 Förskolorna Översikt över kvalitetsgranskningarna som skolinspektionen gjort Skolverkets riktmärke för mindre barngrupper i förskolan - forskningsrapporten

Läs mer

När barnen lämnar förskolan Vulkanen vill vi att de är rustade med : Mod och vilja - att se och förhålla sig till olikheter som en tillgång

När barnen lämnar förskolan Vulkanen vill vi att de är rustade med : Mod och vilja - att se och förhålla sig till olikheter som en tillgång LIKABEHANDLINGSPLAN FÖR FÖRSKOLAN VULKANENS 2014/2015 Vulkanens förskolas vision När barnen lämnar förskolan Vulkanen vill vi att de är rustade med : Mod och vilja - att se och förhålla sig till olikheter

Läs mer

kränkande behandling Törnrosens förskola Läsåret 16/17 Reviderad , gäller till och med

kränkande behandling Törnrosens förskola Läsåret 16/17 Reviderad , gäller till och med kränkande behandling Törnrosens förskola Läsåret 16/17 Reviderad 20160620, gäller till och med 20170831 1. Skolans vision för likabehandlingsarbetet 2. Inledning 2.1 Presentation av verksamheten Törnrosens

Läs mer

Handlingsplan för att främja likabehandling samt förebygga diskriminering, trakasserier och kränkande behandling vid Sätuna förskola.

Handlingsplan för att främja likabehandling samt förebygga diskriminering, trakasserier och kränkande behandling vid Sätuna förskola. Handlingsplan för att främja likabehandling samt förebygga diskriminering, trakasserier och kränkande behandling vid Sätuna förskola. Handlingsplanen gäller för barn och personal vid Sätuna förskola. Planen

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskola. Kritan 2013

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskola. Kritan 2013 Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskola Kritan 2013 Innehållsförteckning KVALITÉTSARBETE... 3 REDOVISNING AV UPPDRAG... 4 Varje barns kunskapsutveckling skall stärkas... 4 I Trollhättan

Läs mer

Kvalitetsredovisning. Pedagogisk omsorg. Uppgifter om enheten. Organisationsenhet: Pedagogisk omsorg i Jakobsberg

Kvalitetsredovisning. Pedagogisk omsorg. Uppgifter om enheten. Organisationsenhet: Pedagogisk omsorg i Jakobsberg År för rapport: 2015 Organisationsenhet: Pedagogisk omsorg i kobsberg Kvalitetsredovisning Pedagogisk omsorg Uppgifter om enheten Uppgift Verksamhetens namn och inriktning Namn på rektor/förskolechef Kommentar

Läs mer

Bovallstrands förskolas årliga plan mot kränkande behandling 2017/2018

Bovallstrands förskolas årliga plan mot kränkande behandling 2017/2018 Bovallstrands förskolas årliga plan mot kränkande behandling 2017/2018 Att främja barns och elevers lika rättigheter och möjligheter Personalen på Bovallstrands förskola diskuterar värdegrundsfrågor, förhållningssätt

Läs mer

Bedömning av prioriterade områden utifrån läroplanen

Bedömning av prioriterade områden utifrån läroplanen DATUM 16-11-16 BUN 2016.170 SID 1/6 Beslut efter tillsyn Nalle-Maja 161116 Vallentuna kommun är tillsynsmyndighet för fristående förskolor med ett godkännande i Vallentuna kommun. Tillsynsbesöket tillsammans

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling samt likabehandling

Plan mot diskriminering och kränkande behandling samt likabehandling Plan mot diskriminering och kränkande behandling samt likabehandling Denna plan bygger på Diskrimineringslagen [2008:567] Skollagen [2010:800] och Läroplan för förskolan [Lpfö 98 rev 2010] 1 Innehåll 1.

Läs mer

Riktlinjer för godkännande och rätt till bidrag för enskild pedagogisk omsorg

Riktlinjer för godkännande och rätt till bidrag för enskild pedagogisk omsorg 2015-05-19 Riktlinjer för godkännande och rätt till bidrag för enskild pedagogisk omsorg Pedagogisk omsorg Pedagogisk omsorg är ett samlingsbegrepp för förskoleverksamhet och skolbarnsomsorg som inte är

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Pedagogisk omsorg

Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Pedagogisk omsorg Plan mot diskriminering och kränkande behandling Pedagogisk omsorg Innehållsförteckning Grunduppgifter... 4 Verksamhetsformer som omfattas av planen... 4 Vår vision... 4 Planen gäller från och med... 4

Läs mer

En gång i månaden har förskolan en arbetsplatsträff (APT). Tiden för detta möte är förlagd till kvällen så att all personal ska kunna närvara.

En gång i månaden har förskolan en arbetsplatsträff (APT). Tiden för detta möte är förlagd till kvällen så att all personal ska kunna närvara. UKF: Enhetsplan KYRKSKOLANS FÖRSKOLA 1. Verksamhetsbeskrivning Kort beskrivning av avdelningens/enhetens verksamhet. Avdelning: Läsår 2011/2012 Kyrkskolans förskola består av två avdelningar, 1-3 år med

Läs mer

Sjöbo - en plats för tillväxt med innovation och attraktivt boende. Familjeförvaltningen

Sjöbo - en plats för tillväxt med innovation och attraktivt boende. Familjeförvaltningen "På Grimstofta förskoleenhet arbetar vi utifrån tanken att ompröva förskoletraditionens idé om att försöka förstå vem barnet "ÄR" till att öppna sig för vad ett barn "kan BLI". Grimstofta förskoleenhet

Läs mer

Kommunens tolkning av god kvalitet och säkerhet förtydligas under rubrik 3. Kvalitet.

Kommunens tolkning av god kvalitet och säkerhet förtydligas under rubrik 3. Kvalitet. 2015-05-19 Riktlinjer för godkännande och rätt till bidrag för enskilda förskolor och fritidshem 1. Godkännande Enligt 2 kap. 5 och 7 skollagen ska den som vill driva en förskola eller ett fritidshem som

Läs mer

Villkor för godkännande och rätt till bidrag för fristående förskola, fritidshem och annan pedagogisk verksamhet

Villkor för godkännande och rätt till bidrag för fristående förskola, fritidshem och annan pedagogisk verksamhet och annan pedagogisk verksamhet 743:5 Villkor för godkännande och rätt till bidrag för fristående förskola, fritidshem och annan pedagogisk verksamhet Antaget av Kommunfullmäktige 2014-09-25 Gäller fr

Läs mer

Jakobsbergs förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Jakobsbergs förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Jakobsbergs förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola. Ansvariga för planen: Personalen på förskolan och förskolechef Birgitta Johansson

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskola. Kaprifolen 2013

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskola. Kaprifolen 2013 Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskola Kaprifolen 2013 Innehållsförteckning KVALITÉTSARBETE... 3 REDOVISNING AV UPPDRAG... 3 Varje barns kunskapsutveckling skall stärkas... 3 I Trollhättan

Läs mer

Tjänsteskrivelse Att starta enskild förskoleverksamhet i Vallentuna kommun

Tjänsteskrivelse Att starta enskild förskoleverksamhet i Vallentuna kommun VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE FÖRVALTING 2015-07-01 DNR BUN 2015.399 BIRGITTA TALLRYD SID 1/1 UTREDARE/ SPECIALPLANERARE BIRGITTA.TALLRYD@VALLENTUNA.SE BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN Tjänsteskrivelse Att

Läs mer

Kvalitets- och säkerhetsrutiner för pedagogisk omsorg i Söderhamns kommun

Kvalitets- och säkerhetsrutiner för pedagogisk omsorg i Söderhamns kommun 2010-02-25 Kvalitets- och säkerhetsrutiner för pedagogisk omsorg i Söderhamns kommun BARN OCH UTBILDNING 1 Kvalitets- och säkerhetsrutiner för pedagogisk omsorg i Söderhamns kommuns regi Från och med 1

Läs mer

Svar på kommunbeslut efter tillsyn av förskoleverksamheten

Svar på kommunbeslut efter tillsyn av förskoleverksamheten ÄLVSJÖ STADSDELSFÖRVALTNING BARN, UNGDOM OCH VUXNA BILAGA VP 2012 SID 1 (5) 2011-11-14 Handläggare: Göran Sjödin Telefon: 08-508 21 070 Till Stadsdelsnämnden 2012-12-15 Svar på kommunbeslut efter tillsyn

Läs mer

Rapportskrivning Beslut. Besök och dokumentation

Rapportskrivning Beslut. Besök och dokumentation 1(6) TiUtbildningsförvaltningen UtUtbildningskansliet Eva Bengtsson Tel: 046-35 70 21 E-post: eva.bengtsson6@lund.se Tillsyn av fristående fritidshem I enlighet med skollagen (2010:800) 26 kap 4, 6-16,

Läs mer

Kvalitetsdokument Baduhilds förskola (läå 2014/2015) Lek- och lärandemiljön ska väcka varje barns nyfikenhet, lust och intresse att lära!

Kvalitetsdokument Baduhilds förskola (läå 2014/2015) Lek- och lärandemiljön ska väcka varje barns nyfikenhet, lust och intresse att lära! Kvalitetsdokument Baduhilds förskola (läå 2014/2015) Lek- och lärandemiljön ska väcka varje barns nyfikenhet, lust och intresse att lära! Innehållsförteckning 1 Systematiskt kvalitetsarbete i förskolan...

Läs mer

Handlingsplan gällande barn i behov av särskilt stöd i Nässjö kommun.

Handlingsplan gällande barn i behov av särskilt stöd i Nässjö kommun. Handlingsplan gällande barn i behov av särskilt stöd i Nässjö kommun. Nässjö kommun organiserar sin förskoleverksamhet utifrån att den pedagogiska verksamheten ska anpassas till alla barn i förskolan.

Läs mer

Klostertians förskolas

Klostertians förskolas Klostertians förskolas Likabehandlingsplan BUREÅ 14 Likabehandlingsplan/plan mot kränkande behandling för Klostertiansförskola, Bureå 2014-10-27 Förord Varje år ska förskolan upprätta två planer för likabehandlingsarbetet,

Läs mer

Jakobsbergs förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Jakobsbergs förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Jakobsbergs förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Läsår: 2015/2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola

Läs mer

Tillsyn av fristående förskolor och familjedaghem

Tillsyn av fristående förskolor och familjedaghem Tillsyn av fristående förskolor och familjedaghem Årlig rapport Liselott Svensson Mars 2012 Bun Dnr 2012/88 2012-03-30 1 (6) Innehåll 1. BAKGRUND...2 2. SYFTE...2 3. FÖRÄNDRINGAR FRÅN 1 JULI 2011...2 4.

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskola. Vindan 2013

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskola. Vindan 2013 Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskola Vindan 2013 Innehållsförteckning KVALITÉTSARBETE... 3 REDOVISNING AV UPPDRAG... 3 Varje barns kunskapsutveckling skall stärkas... 3 I Trollhättan

Läs mer

Riktlinjer för tillsyn av fristående förskola, fritidshem och annan pedagogisk verksamhet

Riktlinjer för tillsyn av fristående förskola, fritidshem och annan pedagogisk verksamhet Dnr BUN16/39 RIKTLINJER Riktlinjer för tillsyn av fristående förskola, fritidshem och annan pedagogisk verksamhet Antagen av Barn- och ungdomsnämnden 2016-03-22 Dnr BUN16/39 2/10 Innehållsförteckning 1

Läs mer

Ansökan om godkännande och rätt till bidrag för att bedriva pedagogisk omsorg i enskild regi Enligt skollagen 25 kap. 10

Ansökan om godkännande och rätt till bidrag för att bedriva pedagogisk omsorg i enskild regi Enligt skollagen 25 kap. 10 1/5 Ansökan avser Pedagogisk omsorg i hemmet Pedagogisk omsorg i lokal Huvudman Sökandes namn (namn på t.ex. fysisk person, aktiebolag, förening) Organisationsnummer/personnummer Organisationsform (enligt

Läs mer

Möckelns Förskola. Likabehandlingsplan och Plan mot kränkande behandling. Inkluderande jämställdhetsplan 2019/2020 1(9) Utbildningsförvaltningen

Möckelns Förskola. Likabehandlingsplan och Plan mot kränkande behandling. Inkluderande jämställdhetsplan 2019/2020 1(9) Utbildningsförvaltningen 1(9) Utbildningsförvaltningen 2019-02-20 Möckelns Förskola Likabehandlingsplan och Plan mot kränkande behandling Inkluderande jämställdhetsplan 2019/2020 1 2(9) Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Läs mer

Lokal arbetsplan 2014/15

Lokal arbetsplan 2014/15 Lokal arbetsplan 2014/15 Innehållsförteckning 1. Syfte och metod 2. Verksamhetsbeskrivning Vendelsömalms förskolor 3. Systematiskt kvalitetsarbete 4. Prioriterade Målområden och förbättringsplan 5. Genomförande

Läs mer

Organisationsform Organisationsnummer Bankgiro/Plusgiro

Organisationsform Organisationsnummer Bankgiro/Plusgiro 1 (5) Ansökan om godkännande för fristående förskola Enligt 2 kap. 5 skollagen, samt villkor för godkännande och förutsättningar för fullt bidrag till enskild förskoleverksamhet, skolbarnomsorg och förskoleklass

Läs mer

Bilaga Riktlinjer för utövande av tillsynsansvar av fristående förskola och enskild pedagogisk omsorg, daterad

Bilaga Riktlinjer för utövande av tillsynsansvar av fristående förskola och enskild pedagogisk omsorg, daterad TJÄNSTEUTLÅTANDE Datum Sida 1 (1) Diarienr FSN 2017/00567-6.0.1 Barn- och utbildningsförvaltningen Anna Åkerström Epost: anna.akerstrom@vasteras.se Kopia till Förskolenämnden Tjänsteutlåtande - Riktlinjer

Läs mer

Likabehandlingsplan/plan mot kränkande behandling för Palettens förskola läsåret 2017/2018

Likabehandlingsplan/plan mot kränkande behandling för Palettens förskola läsåret 2017/2018 Likabehandlingsplan/plan mot kränkande behandling för Palettens förskola läsåret 2017/2018 Innehållsförteckning Likabehandlingsplan/plan mot kränkande behandling för Palettens förskola läsåret 2017/2018...

Läs mer

PEDAGOGISK OMSORG. Handledning & stöd

PEDAGOGISK OMSORG. Handledning & stöd PEDAGOGISK OMSORG Handledning & stöd 1 Kontaktuppgifter C Företaget..........3 2 Riktlinjer för verksamheten Årshjul......4 Övergripande krav på verksamheten.......5 Verksamhetsplan........8 Verksamhetsberättelse...9

Läs mer

Lidingö Specialförskola Arbetsplan

Lidingö Specialförskola Arbetsplan Lidingö Specialförskola Arbetsplan 2017 2018 Förskolans styrdokument Internationella styrdokument: FNs deklaration om mänskliga rättigheter FNs barnkonvention Nationella styrdokument Skollagen 2010:800

Läs mer

Kvalitetsplan. Susanna Lemminger, Iwona Sadokierska, Honorata Jamer, Viktoria Daniel

Kvalitetsplan. Susanna Lemminger, Iwona Sadokierska, Honorata Jamer, Viktoria Daniel 1 Kvalitetsplan 2018 Malmöknopparnas förskola AB Uppföljning 2018-04-30/SL, Susanna Lemminger, Iwona Sadokierska, Honorata Jamer, Viktoria Daniel Ingångsvärde Förskolan kommer att ha 21 barn inskrivna

Läs mer

Ansökan om godkännande och rätt till bidrag för Familjedaghemmet Borevägen

Ansökan om godkännande och rätt till bidrag för Familjedaghemmet Borevägen BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE DATUM DIARIENR SIDA 2013-03-15 FSN-2013/96.642 1 (2) HANDLÄGGARE Castefjord, Christina 08-535 360 61 Christina.Castefjord@huddinge.se Förskolenämnden

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete

Systematiskt kvalitetsarbete Systematiskt kvalitetsarbete Enligt läroplanen 2.6 skall förskolans kvalitet kontinuerligt och systematiskt dokumenteras, följas upp, utvärderas och utvecklas. Syftet med utvärderingen är att få kunskap

Läs mer

Kvalitetsrapport - Björnbergets förskola. Susanne Nyberg, förskolechef Juni 2016

Kvalitetsrapport - Björnbergets förskola. Susanne Nyberg, förskolechef Juni 2016 Kvalitetsrapport - Susanne Nyberg, förskolechef Juni 2016 Innehåll Innehåll... 2 1. Systematiskt kvalitetsarbete... 3 1.1. Syfte och mål... 3 1.2. Ett kvalitetsarbete som leder mot målen... 3... 4 2. Sammanfattning

Läs mer

Plan mot kränkande behandling för Krossens förskola 2018/19

Plan mot kränkande behandling för Krossens förskola 2018/19 Plan mot kränkande behandling för Krossens förskola 2018/19 Inledning Varje år ska förskolan upprätta två planer för likabehandlingsarbetet, en likabehandlingsplan (enligt 3 kap.16 diskrimineringslagen)

Läs mer

Äventyrets plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamheten

Äventyrets plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamheten Äventyrets plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamheten Läsår: 2015/2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamheten

Läs mer

Tillsyn av förskolan Gläntan Måbra Förskolor AB

Tillsyn av förskolan Gläntan Måbra Förskolor AB Tillsynsbeslut förskoleverksamhet Kundvalskontoret 2013-10-17 Dnr: UBN/2013:35 Förskolan Gläntan, Måbra Förskolor AB Tillsyn av förskolan Gläntan Måbra Förskolor AB Brister som ska åtgärdas utifrån gällande

Läs mer

Kungsgårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Kungsgårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Kungsgårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling 2016-2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet 1-5 år Ansvariga för planen Förskolechef och

Läs mer

BARN- OCH UNGDOMSFÖRVALTNINGEN Skolområde Öst Dirigentens förskola. Plan mot diskriminering och kränkande behandling för Dirigentens förskola

BARN- OCH UNGDOMSFÖRVALTNINGEN Skolområde Öst Dirigentens förskola. Plan mot diskriminering och kränkande behandling för Dirigentens förskola BARN- OCH UNGDOMSFÖRVALTNINGEN Skolområde Öst Dirigentens förskola Plan mot diskriminering och kränkande behandling för Dirigentens förskola Reviderad 2017 1 Innehållsförteckning Plan mot diskriminering

Läs mer

Västhorja förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Västhorja förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Västhorja förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

1. Beskrivning av Stormhattens förskola

1. Beskrivning av Stormhattens förskola Stormhattens föräldrakooperativa förskola Verksamhetsplan 2014/2015 1. Beskrivning av Stormhattens förskola 1.1 Vårt uppdrag Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande. Verksamheten ska vara

Läs mer

Beslut och verksamhetsrapport

Beslut och verksamhetsrapport Dnr 400-2015:6590 efter kvalitetsgranskning av förskolechefens ledning av den pedagogiska verksamheten vid Ekebackens förskola belägen i Högsby kommun 1(11) Beslut I detta beslut med tillhörande verksamhetsrapport

Läs mer

Aktuell sektor UKF: Enhetsplan för Äppelgårdens förskola

Aktuell sektor UKF: Enhetsplan för Äppelgårdens förskola Aktuell sektor UKF: Enhetsplan för Äppelgårdens förskola 2012-2013 1. Verksamhetsbeskrivning Äppelgårdens förskola är en helt nybyggd förskola som startade sin verksamhet augusti 2011. Förskolan ligger

Läs mer

Likabehandlingsplan Förskolan Mällby

Likabehandlingsplan Förskolan Mällby Likabehandlingsplan Förskolan Mällby PLAN FÖR FRÄMJANDE AV LIKABEHANDLING OCH FÖREBYGGANDE AV DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING 2014 Upprättad 2014-11-01 Likabehandlingsplanen skall revideras hösten

Läs mer

Kyrkenorums Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Kyrkenorums Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Kyrkenorums Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Läsår 2017/2018 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Det finns flera andra frågor som generellt går att applicera på alla fokusområden 1 i materialet.

Det finns flera andra frågor som generellt går att applicera på alla fokusområden 1 i materialet. Malmö stad Projekt kvalitetsarbete - barn och ungdom Analysstöd förskola Måluppfyllelse Materialet är tänkt att användas som utgångspunkt vid de tillfällen då rektor/förskolechef tillsammans med personalen

Läs mer

Förskolan/Fritids Myrstacken Kvalitet och måluppfyllelse läsåret 2011/

Förskolan/Fritids Myrstacken Kvalitet och måluppfyllelse läsåret 2011/ Förskolan/Fritids Myrstacken Kvalitet och måluppfyllelse läsåret 2011/ Innehåll: Inledning Beskrivning av verksamheten och utfall av insatser Slutord. Dokumenttyp Redovisning Dokumentägare Förkolans namn

Läs mer

Tillsynsrapport för den fristående förskolan Alphaförskolan Gertrud

Tillsynsrapport för den fristående förskolan Alphaförskolan Gertrud 2018-11-21 Barn- och utbildningsnämnden Dnr 2018/653-644 Tillsynsrapport för den fristående förskolan Alphaförskolan Gertrud Inledning Varje kommun har enligt 26 kap. 4 skollagen (2010:800) tillsyn över

Läs mer

Ordinarie tillsyn 2013 Östra Grevie Montessoriförskola

Ordinarie tillsyn 2013 Östra Grevie Montessoriförskola 2013-03-12 1 (6) Utbildningsavdelningen Dnr: UN 2013/43 Östra Grevie Montessoriförskola AB Gamla Landsvägen 27 235 99 Vellinge Ordinarie tillsyn 2013 Östra Grevie Montessoriförskola Huvudman: Östra Grevie

Läs mer

Verksamhetens namn och inriktning: Ormbacka förskola. Förskoleverksamhet barn 1-5 år Namn på rektor/förskolechef: Göran Krok, förskolechef

Verksamhetens namn och inriktning: Ormbacka förskola. Förskoleverksamhet barn 1-5 år Namn på rektor/förskolechef: Göran Krok, förskolechef År för rapport: 2014 Organisationsenhet: Ormbacka förskola (E) Kvalitetsredovisning Förskola Verksamhetens namn och inriktning: Ormbacka förskola. Förskoleverksamhet barn 1-5 år Namn på rektor/förskolechef:

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskola. Björnen 2014

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskola. Björnen 2014 Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskola Björnen 2014 Innehållsförteckning KVALITÉTSARBETE... 3 REDOVISNING AV UPPDRAG... 4 EFFEKTER OCH ANALYSER AV STADENS STYRANDE POLICYS... 4 Demokratipolicy...

Läs mer

Grantäppans förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Grantäppans förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Grantäppans förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Läsår 2017/2018 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Rutin för systematiskt kvalitetsarbete i förskolan. Bildningsförvaltningen, Motala kommun

Rutin för systematiskt kvalitetsarbete i förskolan. Bildningsförvaltningen, Motala kommun Rutin för systematiskt kvalitetsarbete i förskolan Bildningsförvaltningen, Motala kommun Beslutande: Förvaltningschef Diarienummer: Datum: 2014-03-01 Paragraf: Reviderande instans: Datum: Gäller från:

Läs mer

SKA - SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE

SKA - SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE SKA - SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE DET SYSTEMATISKA KVALITETSARBETET 1 FÖRSKOLAN MINIGIRAFFENS SYSTEMATISKA KVALITETSARBETE 3 FÖRSKOLAN MINIGIRAFFENS SYFTE MED SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE 4 SYSTEMATISKA

Läs mer