Likviditetsstyrning Cash Pool Zero Balancing

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Likviditetsstyrning Cash Pool Zero Balancing"

Transkript

1 Allmänt Under Likviditetsstyrning i Business Online är det möjligt att hämta information om Cash Pool produkten, Cash Pool - Zero Balancing. Det är även möjligt att uppdatera och godkänna limiter och räntesatser på samtliga koncerninterna konton i en Cash Pool Zero Balancing där ägaren av Cash Poolen är densamma som ägaren av Business Online-avtalet. För att komma till Likviditetsstyrning klickar du på Konton i vänstermenyn på startsidan i Business Online, därefter klickar du på Likviditetsstyrning. Du kan se de olika menyerna på bilden nedan. Cash Pool- Zero Balancing När du i produktmenyn valt Cash Pool - Zero Balancing finner du under Produkt-ID de facilitetskonton som du har behörighet till. I rullisten Belopp ska visas i kan du välja i vilken valuta belopp skall visas, som standard visas beloppen i den valuta Cash Poolen förs i. Det är även möjligt att välja ett tidigare datum för att få en historisk översikt. Informationen är tillgänglig sex månader bakåt i tiden, inklusive innevarande månad. När du fyllt i önskade sökkriterier klickar du på Sök. Du kommer nu till en översiktsbild där du hittar information om beviljad kredit, valuterat och bokfört saldo för det facilitetskonto du har valt. Du hittar även koncernintern information för anslutna konton som limit samt valuterat och bokfört saldo. Informationsikon som tidvis förekommer i anslutning till en limit indikerar att täckningskontrollen är inaktiv och att den aktuella limiten inte kommer att följas. Du kan läsa mer om täckningskontroll i hjälpfunktionen på startsidan för Likviditetstyrning.

2 Genom att klicka på pilen till vänster om facilitetskontot får du en lista över de funktioner du kan välja bland. Väljer du Anslutna konton i menyn ovan hittar du bland annat information om disponibelt belopp för koncerninterna konton. I anslutning till respektive koncerninternt konto finns en liknande funktionspil. Här hittar du generell kontoinformation som till exempel transaktionsöversikt och saldo- och räntehistorik. Ränteöversikt Genom att välja Ränteöversikt i Facilitetskontots funktionspil får du en översikt över kapitaliserad ränta, upplupen ränta och total ränta för Cash Pool Zero Balancing. När du i anslutning till Produkt valt Cash Pool - Zero Balancing, väljer du i rullisten för Produkt-ID, det facilitetskonto för vilket du önskar visa information.

3 I rullisten Belopp ska visas i väljer du i vilken valuta du önskar visa informationen. Som standard visas beloppen i den valuta som Cash Poolen förs i. Det är även möjligt att välja för vilken period du önskar visa information, det är möjligt att välja: Innevarande år Ränteinformation från första Januari till dagens datum. Föregående år Ränteinformation för hela föregående år. När du har angett sökkriterier klickar du på Sök. Räntesatsöversikt Väljer du Räntesatsöversikt i facilitetskontots funktionspil är det möjligt att få en översikt över debet och krediträntesatser för Cash Pool - Zero Balancing. Informationen finns tillgänglig i två olika flikar, en för debet och en för kredit. När du i anslutning till Produkt valt Cash Pool - Zero Balancing väljer du, i rullisten för Produkt-ID, det facilitetskonto för vilket du önskar visa information.

4 I anslutning till sökdatum anger du för vilket datum du önskar visa information. Informationen kan visas enligt nedan: Dagens datum (anges som standard) Upp till 18 månader bakåt i tiden Inom innevarande månad och tre månader framåt i tiden. När du har angett sökkriterier klickar du på Sök. Administrera koncerninterna räntesatser Via funktionspilen på koncerninterna konton i Räntesatsöversikten är det möjligt för användare som har Likviditetsstyrningsbehörighet att visa, ändra, ta bort eller godkänna ändringar av koncerninterna räntesatser.

5 Är du Business Online-administratör kan du redan nu tilldela behörigheten till användare via Administrationsmodulen. Behörigheten tilldelas som ensamfullmakt eller två i förening. Visa koncernintern räntesats Om du väljer Visa koncernintern räntesats i funktionspilen ovan kommer du till bilden nedan och kan till exempel se det enskilda kontots basränta, marginal och räntesats. Ändra koncernintern räntesats Väljer du Ändra koncernintern limit i det koncerninterna kontots funktionspil ovan kommer du till bilden nedan: Det är möjligt att ändra: Giltig från som anger när en ränta skall träda i kraft. Det är möjligt att ange datum upp till fyra månader bakåt i tiden, datum inom innevarande månad och ytterligare tre månader framåt i tiden. Marginal för koncerinterna konton med en rörlig ränta som består av en förutbestämd basränta och en marginal som tillsammans resulterar i en räntesats. Räntesats för koncerinterna konton med en fast räntesats. Den nya räntesatsen kommer att aktiveras direkt om du har ensamfullmakt. För att ändra basränta eller typ av ränteberäkning vänligen kontakta banken.

6 Ta bort ändring av koncernintern räntesats Om du väljer Ta bort ändring av koncernintern räntesats i listan över funktioner kommer du till bilden nedan. Godkänn ändring av koncernintern räntesats Om du väljer Godkänn ändring av koncernintern räntesats i funktionspilen ovan kommer du till bilden nedan. Här kan du, i egenskap av godkännare nummer två, godkänna ändringar som gjorts av en annan användare och därmed aktivera ändringen av den koncerninterna räntesatsen.

7 Ändring av koncernintern Genom att välja Ändring av koncernintern räntesats för godkännande i Likviditetsstyrningsräntesats för godkännande menyn kan du godkänna ändringar på ett, eller flera, koncerninterna konton. Du kommer nu till bilden Ändring som ska godkännas där du väljer vilka ändringar du vill godkänna. Det är möjligt att godkänna ändringar för ett, eller flera konton. Administrera ändringar av koncerninterna limiter Om du har Likviditetsstyrningsbehörighet kan du välja att visa, ändra, ta bort och godkänna ändringar av koncerninterna limiter genom funktionsmenyn på ett koncerninternt konto i produktöversikten för Cash Pool Zero Balancing. Om du är Business Online-administratör kan du redan nu tilldela behörigheten till användare via Administrationsmodulen. Behörigheten tilldelas som ensamfullmakt eller två i förening. Visa koncernintern limit Väljer du Visa koncernintern limit i det koncerinterna kontots funktionsmenyn som visas ovan kommer du till bilden nedan.

8 Ändra koncernintern limit Väljer du Ändra koncernintern limit i det koncerninterna kontots funktionsmenyn kommer du till bilden nedan. En ändring av den koncerninterna limiten kommer att aktiveras direkt om du har ensamfullmakt. Ta bort koncernintern limit Om du väljer Ta bort ändring av koncernintern limit kommer du att se bilden nedan. Godkänn ändring av koncernintern limit Väljer du Godkänn ändring av koncernintern limit i det koncerninterna kontots funktionspil kan du, i egenskap av godkännare nummer två, verifiera ändringen och därmed aktivera den nya limiten.

9 Ändring av koncernintern Genom att välja Ändring av koncernintern limit för godkännande i Likviditetsstyrningsmenyn räntesats för godkännande kan du godkänna ändringar för ett, eller flera, koncerninterna konton. I bilden Ändring som ska godkännas väljer vilka ändringar du vill godkänna. Det är möjligt att godkänna ändringar för ett, eller flera konton. Hjälp Genomgående i Likviditetsstyrningsmodulen finns en hjälpfunktion. Klicka på frågetecknet överst i högra hörnet av bilden för att se sidhjälpen och välj därefter det ämne som du vill veta mer om. Meny Genom att klicka på menyn högst upp i högra hörnet av bilden kan du välja mellan att skriva ut informationen eller att exportera den till ett kalkylprogram.

För att erhålla en notifiering måste du skapa en prenumeration i funktionen

För att erhålla en notifiering måste du skapa en prenumeration i funktionen Generellt Nedan beskrivs funktionen Notifieringsservice i Business Online. I funktionen prenumererar du på olika notifieringar. Dokumentet innehåller följande: Information om var jag hittar Notifieringsservice

Läs mer

Statistik och rapporter

Statistik och rapporter Du kan skapa ett antal olika rapporter via modulerna Statistik och rapporter Företag eller Statistik och rapporter Koncern. I toppmenyn, under Övriga tjänster, hittar du den/de moduler som du har behörighet

Läs mer

Collection Service SEPA Direct Debit

Collection Service SEPA Direct Debit Motsvarande vägledningar för vänstermeny hittar du längre ner i dokumentet Förloppet hos SEPA Direct Debit Nedan ges en kort beskrivning om hur du skapar och godkänner en SEPA Direct Debet Betalningsorder

Läs mer

Inbetalningar. Motsvarande vägledningar för vänstermeny hittar du längre ner i dokumentet

Inbetalningar. Motsvarande vägledningar för vänstermeny hittar du längre ner i dokumentet Motsvarande vägledningar för vänstermeny hittar du längre ner i dokumentet Elektronisk Insättningsuppgift (ELIN) Via funktionen Elektronisk Insättningsuppgift (ELIN) kan du länka dig till BGC för att se

Läs mer

Filregistrering. Motsvarande vägledningar för vänstermeny hittar du längre ner i dokumentet

Filregistrering. Motsvarande vägledningar för vänstermeny hittar du längre ner i dokumentet Motsvarande vägledningar för vänstermeny hittar du längre ner i dokumentet Generellt I Toppmenyn Filer har du möjlighet att bestämma var Business Online ska hämta de filer du sänder till banken, samt var

Läs mer

Näsgård Mobile TID Manual senast ändrad 2012-09-11. Näsgård Mobile TID. Inloggning

Näsgård Mobile TID Manual senast ändrad 2012-09-11. Näsgård Mobile TID. Inloggning Näsgård Mobile TID Generellt Näsgård Mobile TID är en tilläggsmodul och måste användas tillsammans med Näsgård Online modul i PC program. Näsgård Mobile TID kan användas separat eller tillsammans med Näsgård

Läs mer

Frågor & svar Smartbank

Frågor & svar Smartbank Frågor & svar Smartbank Smartbank få stenkoll på din vardagsekonomi Med Sveriges första Smartbank får du automatiskt koll på alla dina transaktioner varje månad. Och hjälp att förbättra din ekonomi så

Läs mer

REKRYTERA MED HJÄLP AV OFFENTLIGA JOBB

REKRYTERA MED HJÄLP AV OFFENTLIGA JOBB REKRYTERA MED HJÄLP AV OFFENTLIGA JOBB Från och med nu sköts rekryteringsprocessen med hjälp av Offentliga Jobb. Nedan följer en beskrivning av hur du på enklast vis använder dig av verktyget vid en rekrytering.

Läs mer

e-faktura - Mottagare

e-faktura - Mottagare Allmänt e-faktura Mottagare är en tjänst där du får möjligheten att ta emot och betala elektroniska fakturor för ditt företag i Business Online. Du kan enkelt anmäla ditt företag för e-faktura till sin

Läs mer

Manual för webportalen

Manual för webportalen Manual för webportalen Innehållsförteckning Manual för webportalen... 1 1.Startsida:... 1 2.Beställa/Förflytta:... 1 2.1 Beställa pallar och lådor... 2 2.2 Rapportera Godsleverans... 3 2.3 Hämtning av

Läs mer

Välkommen. Den här guiden visar enkelt hur Kundservice på internet fungerar, hur du hittar och hur du använder olika funktioner.

Välkommen. Den här guiden visar enkelt hur Kundservice på internet fungerar, hur du hittar och hur du använder olika funktioner. Välkommen Kundservice på internet är alltid öppet. Du gör dina GE Money Bank-ärenden när du vill och där du vill; hemma, på jobbet, från sommarstugan. Vi kan också svara på dina frågor som du skickar som

Läs mer

Skräddarsy din handelsplattform. Introduktion till din SaxoWebTrader

Skräddarsy din handelsplattform. Introduktion till din SaxoWebTrader Skräddarsy din handelsplattform Introduktion till din SaxoWebTrader 2 INNEHÅLL 3 SKRÄDDARSY SAXOWEBTRADER EFTER DINA INVESTERINGSBEHOV 4 BYGG DIN PERSONLIGA ARBETSYTA 5 UPPRÄTTA PRIS- OCH HANDELSMODUL

Läs mer

Frågor & svar Smartbank

Frågor & svar Smartbank Frågor & svar Smartbank Smartbank få stenkoll på din vardagsekonomi Med Sveriges första Smartbank får du automatiskt koll på alla dina transaktioner varje månad. Och hjälp att förbättra din ekonomi så

Läs mer

Filer från banken och filbeställning

Filer från banken och filbeställning Motsvarande vägledningar för vänstermeny hittar du längre ner i dokumentet Generellt Du kan själv skapa beställningar av filer från banken i Skapa filbeställning. En översikt på beställningar som skapats

Läs mer

AGDA Webb Enskild användare tidrapportering 1

AGDA Webb Enskild användare tidrapportering 1 AGDA Webb Enskild användare tidrapportering 1 Innehållsförteckning Enskild användare...2 Tidrapportering...3 Orsakskoder för frånvaro...4 Frånvaro semester...4 Frånvaro sjuk...5 Övertidsersättning...6

Läs mer

Schema. Under dessa menyer finns dina tillgängliga funktioner. Alternativ kan saknas om skolan inte aktiverat en funktion. Nova Software AB 1 (12) 402

Schema. Under dessa menyer finns dina tillgängliga funktioner. Alternativ kan saknas om skolan inte aktiverat en funktion. Nova Software AB 1 (12) 402 Föräldrar i Skola24 Genom föräldrarollen i Skola24 kan föräldrar ta del av en mängd användbar information. En central databas gör det möjligt att med samma inloggning se information om flera barn även

Läs mer

Användarhandledning för vårdnadshavare 1 (36) Användarhandledning. Procapita Education Vårdnadshavare. Version 3.2 2009-08-17.

Användarhandledning för vårdnadshavare 1 (36) Användarhandledning. Procapita Education Vårdnadshavare. Version 3.2 2009-08-17. Användarhandledning för vårdnadshavare 1 (36) Användarhandledning Procapita Education Vårdnadshavare Version 3.2 2009-08-17 TietoEnator INNEHÅLL 1 PROCAPITA EDUCATION FÖR VÅRDNADSHAVARE... 3 1.1 VÄLKOMMEN!...

Läs mer

e-faktura Total Allmänt Om e-faktura i Danske Bank Distributionskanaler Var hittar jag e-faktura Total?

e-faktura Total Allmänt Om e-faktura i Danske Bank Distributionskanaler Var hittar jag e-faktura Total? Allmänt e-faktura Total är en elektronisk faktureringstjänst i Business Online. Tjänsten möjliggör för dig att: registerhålla och administrera dina fakturamottagare ta emot anmälningsfiler från fakturamottagare

Läs mer

Hantering av behörigheter. Instruktion för behörighetsadministratörer

Hantering av behörigheter. Instruktion för behörighetsadministratörer Hantering av behörigheter Instruktion för behörighetsadministratörer Innehåll. Översikt 2. Lägg till behörighet 3. Exempel steg -3 4. Visa och ändra behörighet 5. Bra att veta 6. Tillvalstjänster Välkommen

Läs mer

Användarhandledning Interbook

Användarhandledning Interbook Linköpings Kommun Användarhandledning Interbook För föreningar Kultur & Fritid, Lokalbokningen 2009-07-14 2 Användarhandbok till Interbook (för föreningar) Via länken http://interbook.linkoping.se/netinterbook/

Läs mer

Minimanual för Baltzaranvändare

Minimanual för Baltzaranvändare Minimanual för Baltzaranvändare Inloggning i Baltzar Öppna Baltzar via länken i mailet Ange användare och lösenord och logga in Du hamnar nu i din Inkorg Tryck på knappen F11 för att få hel bildskärm samt

Läs mer

Föräldrar i Skola24. I systemet har föräldrar möjlighet att:

Föräldrar i Skola24. I systemet har föräldrar möjlighet att: Föräldrar i Skola24 Genom föräldrarollen i Skola24 kan föräldrar ta del av en mängd användbar information. En central databas gör det möjligt att med samma inloggning se information om flera barn även

Läs mer

Mamut Kunskapsserie, nr 3-2003 Mamut Business Software VERIFIKATSREGISTRERING EFFEKTIV VERIFIKATSREGISTRERING MED MAMUT BUSINESS SOFTWARE

Mamut Kunskapsserie, nr 3-2003 Mamut Business Software VERIFIKATSREGISTRERING EFFEKTIV VERIFIKATSREGISTRERING MED MAMUT BUSINESS SOFTWARE Mamut Kunskapsserie, nr 3-2003 Mamut Business Software VERIFIKATSREGISTRERING EFFEKTIV VERIFIKATSREGISTRERING MED MAMUT BUSINESS SOFTWARE 2 INLEDNING INNEHÅLL Effektiv verifikatsregistrering med Mamut

Läs mer

Funktionerna kan variera beroende på vilka funktionsområden skolan valt att aktivera.

Funktionerna kan variera beroende på vilka funktionsområden skolan valt att aktivera. Föräldrar i Skola24 Genom föräldrarollen i Skola24 kan föräldrar ta del av en mängd användbar information. En central databas gör det möjligt att med samma inloggning se information om flera barn även

Läs mer

Instruktioner för beställning och kontoadministration för abonnenter av inlästa läromedel

Instruktioner för beställning och kontoadministration för abonnenter av inlästa läromedel Sidan 1 av 9 Instruktioner för beställning och kontoadministration för abonnenter av inlästa läromedel Version 2.0 Sidan 2 av 9 Innehåll Hur man beställer inlästa läromedel för abonnemangskunder... 3 Logga

Läs mer

Internetbanken. öppen alla dagar klockan 0-24. www.sparbanken-nord.se

Internetbanken. öppen alla dagar klockan 0-24. www.sparbanken-nord.se Internetbanken öppen alla dagar klockan 0-24 www.sparbanken-nord.se Säkerhet i internetbanken. För att du ska känna dig trygg när du gör dina bankärenden i internetbanken tillämpar vi en av marknadens

Läs mer

3. Skapa sida 5. Hitta innehåll 6. Meny 7. Användare

3. Skapa sida 5. Hitta innehåll 6. Meny 7. Användare 3. Skapa sida 5. Hitta innehåll 6. Meny 7. Användare 2 Så här skapar du en ny sida. Mycket av informationen nedan kan tillämpas på skapandet av andra typer av innehåll, till exempel nyheter, blogginlägg,

Läs mer

Minimanual för Baltzaranvändare, ABF

Minimanual för Baltzaranvändare, ABF Minimanual för Baltzaranvändare, ABF Inloggning i Baltzar Öppna Baltzar via Internet Explorer i Citrix Klicka på ikonen för Internet Explorer i Citrix Via Startsidan väljer du Baltzar 5 Du hamnar nu i

Läs mer

Registrering av självdeklaration

Registrering av självdeklaration Användarmanual Registrering av självdeklaration Trafikverkets system för självdeklaration Version 2.0, 2011-11-02 Utgivare: Trafikverket Kontakt: fakturering.jarnvag@trafikverket.se Distributör: Trafikverket,

Läs mer

får Office att göra mer

får Office att göra mer CALENDAR BROWSER ANVÄNDARMANUAL INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 INTRODUKTION... 2 2 KOMMA IGÅNG MED CALENDAR BROWSER... 2 2.1 HITTA CALENDAR BROWSER I OUTLOOK... 2 2.2 INSTALLERA CALENDAR BROWSER-KLIENTEN... 3

Läs mer