Likviditetsstyrning Cash Pool Zero Balancing

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Likviditetsstyrning Cash Pool Zero Balancing"

Transkript

1 Allmänt Under Likviditetsstyrning i Business Online är det möjligt att hämta information om Cash Pool produkten, Cash Pool - Zero Balancing. Det är även möjligt att uppdatera och godkänna limiter och räntesatser på samtliga koncerninterna konton i en Cash Pool Zero Balancing där ägaren av Cash Poolen är densamma som ägaren av Business Online-avtalet. För att komma till Likviditetsstyrning klickar du på Konton i vänstermenyn på startsidan i Business Online, därefter klickar du på Likviditetsstyrning. Du kan se de olika menyerna på bilden nedan. Cash Pool- Zero Balancing När du i produktmenyn valt Cash Pool - Zero Balancing finner du under Produkt-ID de facilitetskonton som du har behörighet till. I rullisten Belopp ska visas i kan du välja i vilken valuta belopp skall visas, som standard visas beloppen i den valuta Cash Poolen förs i. Det är även möjligt att välja ett tidigare datum för att få en historisk översikt. Informationen är tillgänglig sex månader bakåt i tiden, inklusive innevarande månad. När du fyllt i önskade sökkriterier klickar du på Sök. Du kommer nu till en översiktsbild där du hittar information om beviljad kredit, valuterat och bokfört saldo för det facilitetskonto du har valt. Du hittar även koncernintern information för anslutna konton som limit samt valuterat och bokfört saldo. Informationsikon som tidvis förekommer i anslutning till en limit indikerar att täckningskontrollen är inaktiv och att den aktuella limiten inte kommer att följas. Du kan läsa mer om täckningskontroll i hjälpfunktionen på startsidan för Likviditetstyrning.

2 Genom att klicka på pilen till vänster om facilitetskontot får du en lista över de funktioner du kan välja bland. Väljer du Anslutna konton i menyn ovan hittar du bland annat information om disponibelt belopp för koncerninterna konton. I anslutning till respektive koncerninternt konto finns en liknande funktionspil. Här hittar du generell kontoinformation som till exempel transaktionsöversikt och saldo- och räntehistorik. Ränteöversikt Genom att välja Ränteöversikt i Facilitetskontots funktionspil får du en översikt över kapitaliserad ränta, upplupen ränta och total ränta för Cash Pool Zero Balancing. När du i anslutning till Produkt valt Cash Pool - Zero Balancing, väljer du i rullisten för Produkt-ID, det facilitetskonto för vilket du önskar visa information.

3 I rullisten Belopp ska visas i väljer du i vilken valuta du önskar visa informationen. Som standard visas beloppen i den valuta som Cash Poolen förs i. Det är även möjligt att välja för vilken period du önskar visa information, det är möjligt att välja: Innevarande år Ränteinformation från första Januari till dagens datum. Föregående år Ränteinformation för hela föregående år. När du har angett sökkriterier klickar du på Sök. Räntesatsöversikt Väljer du Räntesatsöversikt i facilitetskontots funktionspil är det möjligt att få en översikt över debet och krediträntesatser för Cash Pool - Zero Balancing. Informationen finns tillgänglig i två olika flikar, en för debet och en för kredit. När du i anslutning till Produkt valt Cash Pool - Zero Balancing väljer du, i rullisten för Produkt-ID, det facilitetskonto för vilket du önskar visa information.

4 I anslutning till sökdatum anger du för vilket datum du önskar visa information. Informationen kan visas enligt nedan: Dagens datum (anges som standard) Upp till 18 månader bakåt i tiden Inom innevarande månad och tre månader framåt i tiden. När du har angett sökkriterier klickar du på Sök. Administrera koncerninterna räntesatser Via funktionspilen på koncerninterna konton i Räntesatsöversikten är det möjligt för användare som har Likviditetsstyrningsbehörighet att visa, ändra, ta bort eller godkänna ändringar av koncerninterna räntesatser.

5 Är du Business Online-administratör kan du redan nu tilldela behörigheten till användare via Administrationsmodulen. Behörigheten tilldelas som ensamfullmakt eller två i förening. Visa koncernintern räntesats Om du väljer Visa koncernintern räntesats i funktionspilen ovan kommer du till bilden nedan och kan till exempel se det enskilda kontots basränta, marginal och räntesats. Ändra koncernintern räntesats Väljer du Ändra koncernintern limit i det koncerninterna kontots funktionspil ovan kommer du till bilden nedan: Det är möjligt att ändra: Giltig från som anger när en ränta skall träda i kraft. Det är möjligt att ange datum upp till fyra månader bakåt i tiden, datum inom innevarande månad och ytterligare tre månader framåt i tiden. Marginal för koncerinterna konton med en rörlig ränta som består av en förutbestämd basränta och en marginal som tillsammans resulterar i en räntesats. Räntesats för koncerinterna konton med en fast räntesats. Den nya räntesatsen kommer att aktiveras direkt om du har ensamfullmakt. För att ändra basränta eller typ av ränteberäkning vänligen kontakta banken.

6 Ta bort ändring av koncernintern räntesats Om du väljer Ta bort ändring av koncernintern räntesats i listan över funktioner kommer du till bilden nedan. Godkänn ändring av koncernintern räntesats Om du väljer Godkänn ändring av koncernintern räntesats i funktionspilen ovan kommer du till bilden nedan. Här kan du, i egenskap av godkännare nummer två, godkänna ändringar som gjorts av en annan användare och därmed aktivera ändringen av den koncerninterna räntesatsen.

7 Ändring av koncernintern Genom att välja Ändring av koncernintern räntesats för godkännande i Likviditetsstyrningsräntesats för godkännande menyn kan du godkänna ändringar på ett, eller flera, koncerninterna konton. Du kommer nu till bilden Ändring som ska godkännas där du väljer vilka ändringar du vill godkänna. Det är möjligt att godkänna ändringar för ett, eller flera konton. Administrera ändringar av koncerninterna limiter Om du har Likviditetsstyrningsbehörighet kan du välja att visa, ändra, ta bort och godkänna ändringar av koncerninterna limiter genom funktionsmenyn på ett koncerninternt konto i produktöversikten för Cash Pool Zero Balancing. Om du är Business Online-administratör kan du redan nu tilldela behörigheten till användare via Administrationsmodulen. Behörigheten tilldelas som ensamfullmakt eller två i förening. Visa koncernintern limit Väljer du Visa koncernintern limit i det koncerinterna kontots funktionsmenyn som visas ovan kommer du till bilden nedan.

8 Ändra koncernintern limit Väljer du Ändra koncernintern limit i det koncerninterna kontots funktionsmenyn kommer du till bilden nedan. En ändring av den koncerninterna limiten kommer att aktiveras direkt om du har ensamfullmakt. Ta bort koncernintern limit Om du väljer Ta bort ändring av koncernintern limit kommer du att se bilden nedan. Godkänn ändring av koncernintern limit Väljer du Godkänn ändring av koncernintern limit i det koncerninterna kontots funktionspil kan du, i egenskap av godkännare nummer två, verifiera ändringen och därmed aktivera den nya limiten.

9 Ändring av koncernintern Genom att välja Ändring av koncernintern limit för godkännande i Likviditetsstyrningsmenyn räntesats för godkännande kan du godkänna ändringar för ett, eller flera, koncerninterna konton. I bilden Ändring som ska godkännas väljer vilka ändringar du vill godkänna. Det är möjligt att godkänna ändringar för ett, eller flera konton. Hjälp Genomgående i Likviditetsstyrningsmodulen finns en hjälpfunktion. Klicka på frågetecknet överst i högra hörnet av bilden för att se sidhjälpen och välj därefter det ämne som du vill veta mer om. Meny Genom att klicka på menyn högst upp i högra hörnet av bilden kan du välja mellan att skriva ut informationen eller att exportera den till ett kalkylprogram.

Likviditetsstyrning Cash Pool Single Legal Account

Likviditetsstyrning Cash Pool Single Legal Account Allmänt Under Likviditetsstyrning i Business Online är det möjligt att hämta information om Cash Pool produkten, Cash Pool Single Legal Account. Det är även möjligt att uppdatera och godkänna limiter och

Läs mer

Likviditetsstyrning Multicurrency Cash Pool

Likviditetsstyrning Multicurrency Cash Pool Motsvarande vägledningar för vänstermeny hittar du längre ner i dokumentet Allmänt Under Likviditetsstyrning i Business Online är det möjligt att hämta information om Cash Pool produkten, Multicurrency

Läs mer

Transaktionsöversikt. Motsvarande vägledningar för vänstermeny hittar du längre ner i dokumentet

Transaktionsöversikt. Motsvarande vägledningar för vänstermeny hittar du längre ner i dokumentet Motsvarande vägledningar för vänstermeny hittar du längre ner i dokumentet Generellt Transaktionsöversikten visar ett kontos transaktioner med tillhörande detaljer, t ex meddelanden. Du når Transaktionsöversikten

Läs mer

Kortavtalsadministratör. Med behörighet som Kortavtalsadministratör kan du se företagets och anslutna företags kortavtal.

Kortavtalsadministratör. Med behörighet som Kortavtalsadministratör kan du se företagets och anslutna företags kortavtal. Generellt Kortavtalsadministratör I modulen Kort kan du som har behörighet administrera Företagets kort och se Kortavtal. För att få tillgång till Kortmodulen måste du ha ett Kortavtal med banken. När

Läs mer

Administration generellt

Administration generellt Administration generellt Motsvarande vägledningar för vänstermeny hittar du längre ner i dokumentet Generellt Med Business Online Administration kan du bl.a. registrera, ändra och ta bort användare beställa

Läs mer

Administration generellt

Administration generellt Administration generellt Med Business Online Administration kan du bl.a. registrera, ändra och ta bort användare beställa ny Start-PIN beställa kodbox spärra användare lägga till och ändra användares åtkomst

Läs mer

Motsvarande vägledningar för vänstermeny hittar du längre ner i dokumentet

Motsvarande vägledningar för vänstermeny hittar du längre ner i dokumentet Motsvarande vägledningar för vänstermeny hittar du längre ner i dokumentet Generellt earkiv är ett elektronisk arkiv i Business Online. Med earkiv får du tillgång till de flesta dokument elektroniskt i

Läs mer

Business Online Generellt

Business Online Generellt Motsvarande vägledningar för vänstermeny hittar du längre ner i dokumentet Menyn Du kan navigera i Business Online på flera olika sätt. Ingången till de olika funktionerna hittar du via toppmenyn. Genom

Läs mer

Administration generellt

Administration generellt Administration generellt Med Business Online Administration kan du bl.a. registrera, ändra och ta bort användare beställa ny Start-PIN beställa kodbox spärra användare lägga till och ändra användares åtkomst

Läs mer

För att erhålla en notifiering måste du skapa en prenumeration i funktionen

För att erhålla en notifiering måste du skapa en prenumeration i funktionen Generellt Nedan beskrivs funktionen Notifieringsservice i Business Online. I funktionen prenumererar du på olika notifieringar. Dokumentet innehåller följande: Information om var jag hittar Notifieringsservice

Läs mer

Statistik och rapporter

Statistik och rapporter Du kan skapa ett antal olika rapporter via modulerna Statistik och rapporter Företag eller Statistik och rapporter Koncern. I toppmenyn, under Övriga tjänster, hittar du den/de moduler som du har behörighet

Läs mer

Administration generellt

Administration generellt Administration generellt Generellt Med Business Online Administration kan du bl.a. registrera, ändra och ta bort användare beställa ny Start-PIN beställa kodbox spärra användare lägga till och ändra användares

Läs mer

Betalningsöversikt. Motsvarande vägledningar för vänstermeny hittar du längre ner i dokumentet

Betalningsöversikt. Motsvarande vägledningar för vänstermeny hittar du längre ner i dokumentet Motsvarande vägledningar för vänstermeny hittar du längre ner i dokumentet Generellt Information om registrerade och genomförda betalningar hittar du i Betalningsöversikt. För att komma till Betalningsöversikten

Läs mer

Lönelista. Motsvarande vägledningar för vänstermeny hittar du längre ner i dokumentet

Lönelista. Motsvarande vägledningar för vänstermeny hittar du längre ner i dokumentet Motsvarande vägledningar för vänstermeny hittar du längre ner i dokumentet Generellt Lönelista använder du när du ska betala ut lön till flera mottagare samtidigt. På så sätt återanvänder du de registrerade

Läs mer

Business Online Generellt

Business Online Generellt Menyn Du kan navigera i Business Online på flera olika sätt. Ingången till de olika funktionerna hittar du via toppmenyn. Genom att klicka på menyn fälls de tillhörande undermenyerna ut. Du kan bara se

Läs mer

Collection Service SEPA Direct Debit

Collection Service SEPA Direct Debit Motsvarande vägledningar för vänstermeny hittar du längre ner i dokumentet Förloppet hos SEPA Direct Debit Nedan ges en kort beskrivning om hur du skapar och godkänner en SEPA Direct Debet Betalningsorder

Läs mer

Mappar. Motsvarande vägledningar för vänstermeny hittar du längre ner i dokumentet

Mappar. Motsvarande vägledningar för vänstermeny hittar du längre ner i dokumentet Motsvarande vägledningar för vänstermeny hittar du längre ner i dokumentet Mappar Mappar används för att gruppera dina betalningar. I en mapp kan du blanda alla betalningstyper. Manuellt upprättade betalningar

Läs mer

Inbetalningar. Motsvarande vägledningar för vänstermeny hittar du längre ner i dokumentet

Inbetalningar. Motsvarande vägledningar för vänstermeny hittar du längre ner i dokumentet Motsvarande vägledningar för vänstermeny hittar du längre ner i dokumentet Elektronisk Insättningsuppgift (ELIN) Via funktionen Elektronisk Insättningsuppgift (ELIN) kan du länka dig till BGC för att se

Läs mer

Förfrågan utlandsbetalningar

Förfrågan utlandsbetalningar Förfrågan utlandsbetalningar Introduktion Förfrågan på en utlandsbetalning kan göras i Business Online. Genom att använda funktionen Förfrågan kan du begära en förfrågan på både överföring till utlandet

Läs mer

Ändra användare. Här är en kort vägledning till hur du ändrar en användare i Business Online

Ändra användare. Här är en kort vägledning till hur du ändrar en användare i Business Online ÄNDRA ANVÄNDARE Ändra användare Här är en kort vägledning till hur du ändrar en användare i Business Online För att ändra en användare ska du gå in via Administration --> Användaröversikt Alla användarnamn

Läs mer

Godkänn betalningar Generellt Godkänn betalning vid registrering

Godkänn betalningar Generellt Godkänn betalning vid registrering Generellt För att de betalningar du registrerat (se vägledning Registrera betalning) eller sänt in till banken via fil (se vägledning Filer till banken) ska expedieras måste de godkännas och, om betalningarna

Läs mer

Filregistrering. Motsvarande vägledningar för vänstermeny hittar du längre ner i dokumentet

Filregistrering. Motsvarande vägledningar för vänstermeny hittar du längre ner i dokumentet Motsvarande vägledningar för vänstermeny hittar du längre ner i dokumentet Generellt I Toppmenyn Filer har du möjlighet att bestämma var Business Online ska hämta de filer du sänder till banken, samt var

Läs mer

Sedan klickar du på Skapa rapport.

Sedan klickar du på Skapa rapport. Allmänt Menyval Med Leasingmodulen kan du skapa rapporter som visar information om era leasingavtal (avtalsöversikt) registrera beställning av objekt om du har ett vagnparks- eller leasingkontoavtal hos

Läs mer

e-faktura - Mottagare

e-faktura - Mottagare Allmänt e-faktura Mottagare är en tjänst där du får möjligheten att ta emot och betala elektroniska fakturor för ditt företag i Business Online. Du kan enkelt anmäla ditt företag för e-faktura till sin

Läs mer

Filer till banken - översikt

Filer till banken - översikt Motsvarande vägledningar för vänstermeny hittar du längre ner i dokumentet Generellt I Business Online kan du skicka filer i bankgiroformat (LB, KI, AG samt Utlands-LB), e- fakturaformat eller i bankens

Läs mer

Skräddarsy din handelsplattform. Introduktion till din SaxoWebTrader

Skräddarsy din handelsplattform. Introduktion till din SaxoWebTrader Skräddarsy din handelsplattform Introduktion till din SaxoWebTrader 2 INNEHÅLL 3 SKRÄDDARSY SAXOWEBTRADER EFTER DINA INVESTERINGSBEHOV 4 BYGG DIN PERSONLIGA ARBETSYTA 5 UPPRÄTTA PRIS- OCH HANDELSMODUL

Läs mer

Manual för hantering av abonnemang från Natur & Kultur

Manual för hantering av abonnemang från Natur & Kultur Manual för hantering av abonnemang från Natur & Kultur Uppdaterat 2016-06-03 1 Manual för hantering av abonnemang från Natur & Kultur... 1 Inledning... 3 Registrera dig... 3 Logga in... 5 Federerad inloggning...

Läs mer

Så här hanterar du dina betalningar online AMERICANEXPRESS.SE/AFFARSPARTNERS

Så här hanterar du dina betalningar online AMERICANEXPRESS.SE/AFFARSPARTNERS Så här hanterar du dina betalningar online AMERICANEXPRESS.SE/AFFARSPARTNERS Hantera dina betalningar online: I den här guiden förklarar vi hur du som Affärspartner kan hantera dina betalningar online.

Läs mer

Filer från banken och filbeställning

Filer från banken och filbeställning Motsvarande vägledningar för vänstermeny hittar du längre ner i dokumentet Generellt Du kan själv skapa beställningar av filer från banken i Skapa filbeställning. En översikt på beställningar som skapats

Läs mer

Lathund. Bankkort Business i Internetbanken Företag

Lathund. Bankkort Business i Internetbanken Företag Lathund Bankkort Business i Internetbanken Företag Innehållsförteckning. Bankkort Business i Internetbanken..... Visa Kortöversikt..... Visa kortransaktioner... 4.3. Ändra uppgifter Företagskort... 4.

Läs mer

SÅ HANTERAR DU BEHÖRIGHETER I INTERNETBANKEN. 1.0 / Juni 2015

SÅ HANTERAR DU BEHÖRIGHETER I INTERNETBANKEN. 1.0 / Juni 2015 SÅ HANTERAR DU BEHÖRIGHETER I INTERNETBANKEN 1.0 / Juni 2015 Hantera behörigheter i internetbanken Nu är det enklare för dig som företagare att administrera olika användares behörigheter i internetbanken.

Läs mer

Räntor och påminnelser kunder Räntor och påminnelser kunder Bokföringskonto till ränteintäkter från kunder

Räntor och påminnelser kunder Räntor och påminnelser kunder Bokföringskonto till ränteintäkter från kunder För att kunna använda räntor och påminnelser måste följande punkter upprättas i systemet: Bokföringskonto för ränteintäkter från kunder Bokföringskonto för kreditering av påminnelseavgifter Konteringsregler

Läs mer

Räntor och påminnelser kunder

Räntor och påminnelser kunder För att kunna använda räntor och påminnelser måste följande punkter upprättas i systemet: Bokföringskonto för ränteintäkter från kunder Bokföringskonto för kreditering av påminnelseavgifter Konteringsregler

Läs mer

Frågor & svar Smartbank

Frågor & svar Smartbank Frågor & svar Smartbank Smartbank få stenkoll på din vardagsekonomi Med Sveriges första Smartbank får du automatiskt koll på alla dina transaktioner varje månad. Och hjälp att förbättra din ekonomi så

Läs mer

Kom igång med Smart Bokföring

Kom igång med Smart Bokföring Innehåll Hogia-ID... 3 Guide - Smart - Registrera dina uppgifter... 4 Startsidan... 7 Guide 2 Bokföring... 8 Inställningar... 10 Organisation... 10 Kontoinställningar... 11 Bokföring... 12 Ingående balans...

Läs mer

Tele2 Växel. Användarmanual Statistik

Tele2 Växel. Användarmanual Statistik Tele2 Växel Användarmanual Statistik Innehåll 1. Tele2 Växel Statistik... 3 1.1 Få tillgång till Tele2 Växel Statistik... 4 1.2 Översikt Tele2 Växel Statistik... 5 2. Tele2 Växel Statistik Bas... 7 2.1

Läs mer

Så här kommer du igång

Så här kommer du igång Så här kommer du igång Så skapar du klassrum...1 Lägg till elever i klassrummet... 2 Lägg till lärare i klassrummet... 5 Ändra klassrumsnamn eller ta bort klassrum... 6 Så får du överblick över klassrummet,

Läs mer

B = Bokad tid. T = Tillfälligt bokad tid. L = Ledig tid. X = Spärrad tid

B = Bokad tid. T = Tillfälligt bokad tid. L = Ledig tid. X = Spärrad tid 3 Elev När eleven har loggat in får eleven upp denna bild, ett schema över sin lärares körtider och en gul meny som visas högst upp. Här nedan, under funktionsbeskrivning, kommer alla funktioner som eleven

Läs mer

Välkommen. Den här guiden visar enkelt hur Kundservice på internet fungerar, hur du hittar och hur du använder olika funktioner.

Välkommen. Den här guiden visar enkelt hur Kundservice på internet fungerar, hur du hittar och hur du använder olika funktioner. Välkommen Kundservice på internet är alltid öppet. Du gör dina GE Money Bank-ärenden när du vill och där du vill; hemma, på jobbet, från sommarstugan. Vi kan också svara på dina frågor som du skickar som

Läs mer

kalkylprogram Motsvarande vägledningar för vänstermeny hittar du längre ner i dokumentet

kalkylprogram Motsvarande vägledningar för vänstermeny hittar du längre ner i dokumentet Motsvarande vägledningar för vänstermeny hittar du längre ner i dokumentet Överför data till kalkylprogram I vissa funktioner, t ex Transaktionsöversikt, Kontoöversikt, Saldo- och räntehistorik och Räntesatsförlopp

Läs mer

Räntor och påminnelser kunder Räntor och påminnelser kunder Bokföringskonto till ränteintäkter från kunder

Räntor och påminnelser kunder Räntor och påminnelser kunder Bokföringskonto till ränteintäkter från kunder Räntor och påminnelser kunder För att kunna använda räntor och påminnelser skall följande punkter upprättas i systemet: Bokföringskonto till ränteintäkter från kunder Bokföringskonto till kreditering av

Läs mer

Användarhandledning Nordea Swish Företag Admin

Användarhandledning Nordea Swish Företag Admin Användarhandledning Nordea Swish Företag Admin Swish Företag Ta betalt enklare Admin, manual version 2.0 Innehåll 1 Nordea Swish Företag Admin... 3 1.1 Kort introduktion... 3 1.2 Administratör i avtalet...

Läs mer

Collection Service Min första fordran

Collection Service Min första fordran Motsvarande vägledningar för vänstermeny hittar du längre ner i dokumentet Allmänt Nedan ges en kort beskrivning om hur du skapar och godkänner en fordran i Collection Service. 1. Skapa fordran/mappar

Läs mer

Telia Touchpoint mobil växellösning

Telia Touchpoint mobil växellösning Telia Touchpoint mobil växellösning Kom igång med Statistik Bas Få tillgång till Touchpoint Statistik Bas Tillgång till Touchpoint Statistik Bas får du från Adminwebben; samma gränssnitt som du administrerar

Läs mer

Användarguide till Corporate Netbank. Cash management-tjänster

Användarguide till Corporate Netbank. Cash management-tjänster Användarguide till Corporate Netbank Cash management-tjänster Introduktion Den här guiden ger dig en överblick över de vanligaste Cash management-funktionerna i Corporate Netbank samt tips om hur applikationen

Läs mer

Så här kommer du igång

Så här kommer du igång Så här kommer du igång Så skapar du klassrum...1 Lägg till elever i klassrummet... 2 Lägg till lärare i klassrummet... 5 Ändra klassrumsnamn eller ta bort klassrum... 6 Så får du överblick över klassrummet,

Läs mer

Enkla steg-för-steg guider. Användarguide. Nordeas Mobilbank

Enkla steg-för-steg guider. Användarguide. Nordeas Mobilbank Enkla steg-för-steg guider Användarguide Nordeas Mobilbank Varför ska jag välja digitala tjänster? Idag kan nästan allt göras digitalt och vi använder internet för många olika typer av tjänster. Digitala

Läs mer

Manual för webportalen

Manual för webportalen Manual för webportalen Innehållsförteckning Manual för webportalen... 1 1.Startsida:... 1 2.Beställa/Förflytta:... 1 2.1 Beställa pallar och lådor... 2 2.2 Rapportera Godsleverans... 3 2.3 Hämtning av

Läs mer

Frågor & svar Smartbank

Frågor & svar Smartbank Frågor & svar Smartbank Smartbank få stenkoll på din vardagsekonomi Med Sveriges första Smartbank får du automatiskt koll på alla dina transaktioner varje månad. Och hjälp att förbättra din ekonomi så

Läs mer

Handledning. Biträdessidan. Handledning till Biträdessidan, 2013 version 1.0 : 2014-11-03

Handledning. Biträdessidan. Handledning till Biträdessidan, 2013 version 1.0 : 2014-11-03 Handledning Biträdessidan Innehåll 1 Inledning... 3 2 Logga in/ut på biträdessidan... 4 2.1 Logga in på biträdessidan... 4 2.2 Logga ut från biträdessidan... 5 3 Biträdets administration av assistenter...

Läs mer

e-faktura Total Allmänt Om e-faktura i Danske Bank Distributionskanaler Var hittar jag e-faktura Total?

e-faktura Total Allmänt Om e-faktura i Danske Bank Distributionskanaler Var hittar jag e-faktura Total? Allmänt e-faktura Total är en elektronisk faktureringstjänst i Business Online. Tjänsten möjliggör för dig att: registerhålla och administrera dina fakturamottagare ta emot anmälningsfiler från fakturamottagare

Läs mer

TIS-Web startguide 3.6. TIS-Web Startguide

TIS-Web startguide 3.6. TIS-Web Startguide TIS-Web Startguide Den här guiden hjälper dig komma igång med de vanligaste funktionerna i TIS-Web, ladda upp data och utvärdering av färdskrivardata. För mer detaljerad information se manualerna som finns

Läs mer

Lunchkort Webbtjänst Manual för användning av tjänsten 1.1.2012

Lunchkort Webbtjänst Manual för användning av tjänsten 1.1.2012 Lunchkort Webbtjänst Manual för användning av tjänsten 1.1.2012 1. Inloggning och val av företag... 2 2. Val av företag... 2 3. Val av språk... 3 4. Aktivering och hantering av lunchförmåns beställningar...

Läs mer

Handledning. Biträdessidan - E-tjänst för offentliga biträden. Handledning till Biträdessidan, 2017 version 1.4 :

Handledning. Biträdessidan - E-tjänst för offentliga biträden. Handledning till Biträdessidan, 2017 version 1.4 : Handledning Biträdessidan - E-tjänst för offentliga biträden Handledning till Biträdessidan, 2017 version 1.4 : 2017-06-13 Innehåll 1 Inledning... 3 2 Logga in/ut på biträdessidan... 3 2.1 Logga in på

Läs mer

Collection Service Mottagarinformation

Collection Service Mottagarinformation Motsvarande vägledningar för vänstermeny hittar du längre ner i dokumentet Allmänt Mottagarinformation användes vid utskrift av fakturor via Collection Service. Grunduppgifter är den fasta text som skrivs

Läs mer

Nyhetsdokument Vitec Ekonomi

Nyhetsdokument Vitec Ekonomi Nyhetsdokument Vitec Ekonomi Version x.62 November 2017 2017-10-26 Vitec Affärsområde Fastighet www.vitec.se/fastighet infofastighet@vitec.se Växel 090-15 49 00 Innehåll Rapporter... 3 Rapportdefinition...

Läs mer

Manual för bokning. Under menyn kan ni se vilken sida ni befinner er på för stunden. Här finns även en länk till hjälpfilen (den ni läser just nu).

Manual för bokning. Under menyn kan ni se vilken sida ni befinner er på för stunden. Här finns även en länk till hjälpfilen (den ni läser just nu). Manual för bokning Översikt Överst på sidan visas en meny där ni kommer åt funktionerna på sidan. Klicka på Boka för att gå till bokningssidan eller Mitt konto för att se era personuppgifter, bokningar

Läs mer

Administration - Skapa och administrera användare. Din roll som administratör 1. Meny och huvudfunktioner 2-4. Skapa en användare...

Administration - Skapa och administrera användare. Din roll som administratör 1. Meny och huvudfunktioner 2-4. Skapa en användare... myschenker.se Administration - Skapa och administrera användare Din roll som administratör 1 Meny och huvudfunktioner 2-4 Skapa en användare.... 5-8 Lägga till/ta bort kundnummer och e-tjänster för användare..

Läs mer

Guide för ebas.svea.org

Guide för ebas.svea.org Guide för ebas.svea.org Här är en guide för hur ni registerar ert medlemskap på ebas.svea.org. Innan ni går igenom den här guiden ska ni ha varit i kontakt med Sveriges elevråd - SVEAs kansli och fått

Läs mer

Produktvillkor Collector sparkonto

Produktvillkor Collector sparkonto Produktvillkor Collector sparkonto Avtalspart är Collector Bank AB, 556597-0513, ( Collector Bank ), Box 119 14, 404 39 Göteborg, telefon: 010-161 00 00. Collector Bank är ett bankaktiebolag som står under

Läs mer

MetaTrader för iphone. Användarguide

MetaTrader för iphone. Användarguide MetaTrader för iphone Användarguide Innehåll Hur man får appen MT4/5 för iphone* och ipad*... 3 Så här loggar du in på ditt befintliga konto eller skapar ett nytt demo-konto... 3 1. Fliken Quotes... 4

Läs mer

Manual Betongindustris kundportal

Manual Betongindustris kundportal Manual Betongindustris kundportal Betongindustri har utvecklat en portal där du som kund, åkare eller chaufför kan hitta de följesedlar som är relaterade till dig. Du hittar portalen på följande adress:

Läs mer

Bokföring Nytt konto Ctrl-N Ta bort konto Ctrl-R Obs!

Bokföring Nytt konto Ctrl-N Ta bort konto Ctrl-R Obs! Nytt konto Gör så här: Välj Ny eller tryck på Ctrl-N. Skriv in kontonummer, benämning och övrig information. Glöm inte att ange momsrapportkod om kontot ska redovisas i momsrapporten. Uppgifter om SRU-koder

Läs mer

Guide för ebas.svea.org

Guide för ebas.svea.org Guide för ebas.svea.org I den här guiden kan ni läsa hur ni gör för att rapportera in medlemskap i Sveriges elevråd - SVEA via ebas.svea.org. Om ni behöver mer hjälp efter att ha gått igenom guiden är

Läs mer

TELIA TOUCHPOINT MOBIL VÄXELLÖSNING. Kom igång med Statistik Bas

TELIA TOUCHPOINT MOBIL VÄXELLÖSNING. Kom igång med Statistik Bas TELIA TOUCHPOINT MOBIL VÄXELLÖSNING Kom igång med Statistik Bas FÅ TILLGÅNG TILL TOUCHPOINT STATISTIK BAS Tillgång till Touchpoint Statistik Bas får du från Adminwebben; samma gränssnitt som du administrerar

Läs mer

Heroma användarmanual Självservice i nya webben

Heroma användarmanual Självservice i nya webben Heroma användarmanual Självservice i nya webben Logga in i Självservice Logga in med ditt vanliga användarnamn och lösenord och klicka på Logga in. Har du glömt ditt lösenord klickar du på Glömt ditt lösenord?

Läs mer

Fortnox. För att aktivera bokföring genom Fortnox för er förening finns dessa krav:

Fortnox. För att aktivera bokföring genom Fortnox för er förening finns dessa krav: Krav Fortnox För att aktivera bokföring genom Fortnox för er förening finns dessa krav: Föreningen ska ha en ordförande och en kassör registrerad i IdrottOnline, båda två personerna måste ha en e-postadress

Läs mer

Företagsportalen + digitala tillstånd Manual - användare

Företagsportalen + digitala tillstånd Manual - användare Företagsportalen + digitala tillstånd Manual - användare Vad är digitala tillstånd? Digitala tillstånd är samma sak som ett tryckt parkeringstillstånd i papper, bara på ett nytt sätt. Digitalt. Det betyder

Läs mer

Formatbeskrivning. CashPool - Notional Group Account Ränteinformation på fil. Handelsbankens CSV & SKV format

Formatbeskrivning. CashPool - Notional Group Account Ränteinformation på fil. Handelsbankens CSV & SKV format Formatbeskrivning CashPool - Notional Group Account Ränteinformation på fil Handelsbankens CSV & SKV format Version 1.0.0 Publiceringsdatum 2011-09-30 Innehållsförteckning INLEDNING... 3 Historik... 3

Läs mer

För att kunna använda räntor och påminnelser skall följande punkter upprättas i systemet:

För att kunna använda räntor och påminnelser skall följande punkter upprättas i systemet: Räntor och påminnelser kunder För att kunna använda räntor och påminnelser skall följande punkter upprättas i systemet: Bokföringskonto till ränteintäkter från kunder Bokföringskonto till kreditering av

Läs mer

Rapporter på Valvets hemsida

Rapporter på Valvets hemsida Logga in på Internet och gå till www.valvetab.se. Klicka på Logga in. Här kan du välja både att logga in för att hantera föreningens fakturor och att komma åt föreningens rapporter. 1 Du kommer då till

Läs mer

INFORMATION FRÅN VITEC. Reskontrarapporter

INFORMATION FRÅN VITEC. Reskontrarapporter INFORMATION FRÅN VITEC VITEC Reskontrarapporter Lathund, Vitec Hyra VITEC Affärsområde Fastighet www.vitec.se infofastighet@vitec.se Växel 090-15 49 00 GÖTEBORG: REDEG 1 C, 426 77 V. FRÖLUNDA KALMAR: BORGMÄSTAREGATAN

Läs mer

Internetbanken företag. Möjligheternas internetbank

Internetbanken företag. Möjligheternas internetbank Internetbanken företag Möjligheternas internetbank Välkommen till gränslösa affärsmöjligheter Med internetbanken står dörren till banken alltid öppen för dig och företaget. Du når internetbanken via alla

Läs mer

Minimanual för Baltzaranvändare, ABF

Minimanual för Baltzaranvändare, ABF Minimanual för Baltzaranvändare, ABF Inloggning i Baltzar Öppna Baltzar via Internet Explorer i Citrix Klicka på ikonen för Internet Explorer i Citrix Via Startsidan väljer du Baltzar 5 Du hamnar nu i

Läs mer

MoKS Portal. http://portal.moks.se STARTSIDA

MoKS Portal. http://portal.moks.se STARTSIDA MoKS Portal http://portal.moks.se I vår föreningsportal kan du som medlem enkelt rapportera in föreningens medlems- och arrangemangsstatistik, föreningsuppgifter, verksamhetsberättelse, årsmöteshandlingar,

Läs mer

Utbildningskontrakt webbstöd för kommuner

Utbildningskontrakt webbstöd för kommuner Utbildningskontrakt webbstöd för kommuner Uppdaterat 2016-09-23 Detta användarstöd hanterar: - avtal - behörigheter - roller - inloggning - kommunspecifik information och gäller i första hand dig som har

Läs mer

Lathund Slutattestant. Agresso Self Service

Lathund Slutattestant. Agresso Self Service Lathund Slutattestant Agresso Self Service Sidan 2/15 Innehållsförteckning 1. Inloggning 3 2. Startsida 5 Mina uppgifter 5 Rapporter 5 Inköp 5 Alternativ 6 3. Slutattestering av fakturor 6 Åtgärdsknappar

Läs mer

SimuWorld Internetportal

SimuWorld Internetportal SimuWorld Internetportal Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 1 BTC Privatbank... 1 Vad är Personalköp?... 1 Hur går Personalköp till?... 2 Information... 4 Valuta... 4 Upprätta lönekonto... 4

Läs mer

KUNDFAKTURERING: Påminnelser och räntedebitering

KUNDFAKTURERING: Påminnelser och räntedebitering Innehåll Introduktion... 1 1. Uppföljning av öppna poster... 1 2. Påminnelser... 2 2.1 Påminnelseförslag... 2 2.2 Ändra i förslaget i Underhåll av påminnelseförslag... 4 2.3 CU26 - Påminnelsebekräftelse...

Läs mer

MARKNADSPLATSEN 2.0. Lathund för attestanter. Sammanfattning Instruktioner om hur du attesterar i Marknadsplatsen 2.0

MARKNADSPLATSEN 2.0. Lathund för attestanter. Sammanfattning Instruktioner om hur du attesterar i Marknadsplatsen 2.0 Lathund för attestanter Sammanfattning Instruktioner om hur du attesterar i Marknadsplatsen 2.0 Charlotte Dahlqvist Charlotte.dahlqvist@vgregion.se Innehåll Introduktion... 2 Attestantens ansvar... 2 Inloggning

Läs mer

Administratörsmanual Companyexpense

Administratörsmanual Companyexpense Administratörsmanual Companyexpense (Bokföring) Companyexpense Svenska AB 556977-0075 companyexpense.se 0771 584 886 info@companyexpense.se Innehållsförteckning 1. Kom igång 2 2. Inställningar 3 2.1 Rapporter

Läs mer

Administratörsmanual Companyexpense (Bokföring)

Administratörsmanual Companyexpense (Bokföring) Administratörsmanual Companyexpense (Bokföring) Companyexpense Svenska AB 556977-0075 companyexpense.se 0771 584 886 info@companyexpense.se Innehållsförteckning 1. Kom igång 2 2. Min organisation 3 2.1

Läs mer

Guide till inloggning och Mina Sidor i EE- & batteriregistret

Guide till inloggning och Mina Sidor i EE- & batteriregistret Guide till inloggning och Mina Sidor i EE- & batteriregistret Om du har några frågor som du inte får svar på här kan du alltid kontakta oss på Naturvårdsverket: Via växeln: 010-698 10 00 Via mejladressen:

Läs mer

Uppgifter

Uppgifter Uppgifter 2017-07-01 Innehåll Uppgifter... 2 Sidan Uppgifter... 3 Skapa en Uppgift... 4 Tillfällen... 5 Skapa uppgift och välj tillfälle... 5 Kunskapskrav... 7 Inställningar... 8 Kopiera uppgift... 9 Skapa

Läs mer

Användarstöd Webbstödet för kompletterande aktörer

Användarstöd Webbstödet för kompletterande aktörer Användarstöd Webbstödet för kompletterande aktörer Avtal, behörighet och roller Inloggning Hantera företagsinformation Uppdaterat 2015-10-13 Sid 2 av 28 Innehållsförteckning INNEHÅLLSFÖRTECKNING... 2 OM

Läs mer

Användarmanual. Visma TendSign Basic. Uppdaterad 2014-05-21. VISMA COMMERCE AB +46 13 47 47 500 tendsignsupport@visma.com www.tendsign.

Användarmanual. Visma TendSign Basic. Uppdaterad 2014-05-21. VISMA COMMERCE AB +46 13 47 47 500 tendsignsupport@visma.com www.tendsign. Användarmanual Visma TendSign Basic Uppdaterad 2014-05-21 VISMA COMMERCE AB +46 13 47 47 500 tendsignsupport@visma.com www.tendsign.com Innehållsförteckning Visma TendSign Basic 1. Navigering... 2 1.1

Läs mer

Två nya system. information/veckobrev ta del av schema. planering/undervisning anmäla frånvaro. kunskapsutveckling ta del av frånvaro

Två nya system. information/veckobrev ta del av schema. planering/undervisning anmäla frånvaro. kunskapsutveckling ta del av frånvaro Två nya system information/veckobrev ta del av schema planering/undervisning anmäla frånvaro kunskapsutveckling ta del av frånvaro utvecklingssamtal ledighetsansökningar När du loggar in som vårdnadshavare

Läs mer

Lathund - Ny förskrivning i

Lathund - Ny förskrivning i Lathund - Ny förskrivning i Sök fram patienten under fliken Patient. Ange hela personnumret utan mellanslag (ÅÅÅÅMMDDXXXX) och klicka på Sök eller Enter. Patientens översiktsbild visas. Välj Ny förskrivning

Läs mer

INFORMATION FRÅN VITEC. Reskontrarapporter

INFORMATION FRÅN VITEC. Reskontrarapporter INFORMATION FRÅN VITEC VITEC Reskontrarapporter Lathund, Vitec Hyra VITEC Affärsområde Fastighet www.vitec.se infofastighet@vitec.se Växel 090-15 49 00 GÖTEBORG: REDEG 1 C, 426 77 V. FRÖLUNDA KALMAR: BORGMÄSTAREGATAN

Läs mer

Användarhandledning. edwise Administrera ansökningar om vårdnadshavarkonton

Användarhandledning. edwise Administrera ansökningar om vårdnadshavarkonton Användarhandledning edwise Administrera ansökningar om vårdnadshavarkonton 2012-09-03 Sida 2/14 Innehållsförteckning 1 Användarhandledningens syfte... 3 2 Menyn Bekräfta vårdnadshavarkonto... 3 3 Anpassa

Läs mer

Manual Feriearbetande ungdomar. Självservice HR/Lön för ferieanställda ungdomar

Manual Feriearbetande ungdomar. Självservice HR/Lön för ferieanställda ungdomar Manual Feriearbetande ungdomar Självservice HR/Lön för ferieanställda ungdomar Logga in via mobil Gå via mobilens webbläsare och skriv i adressen Pmobile.soltakab.se Logga in med ditt AA-nummer och lösenord.

Läs mer

Autogiro Online för betalningsmottagarens kundtjänst Webbtjänst för dig som erbjuder dina kunder Autogiro.

Autogiro Online för betalningsmottagarens kundtjänst Webbtjänst för dig som erbjuder dina kunder Autogiro. 2013-09-27 Autogiro Online för betalningsmottagarens kundtjänst Webbtjänst för dig som erbjuder dina kunder Autogiro. Postadress: 105 19 Stockholm Besöksadress: Palmfeltsvägen 5 Webb: bankgirot.se Bankgironr:

Läs mer

Lathund till VFU-portalen

Lathund till VFU-portalen Lathund till VFU-portalen VFU-samordnare Senast uppdaterad: 2018-05-14 Innehåll Innehåll... 2 Startsidan... 3 Översikt över arbetsplatser på ett område... 5 Redigera information för en arbetsplats... 6

Läs mer

Lägg till Timavlönad

Lägg till Timavlönad Sida 1 av 5 Lägg till Timavlönad Förutsättning Personen är en helt ny person som ska börja på LU, man har verifierat att personen inte redan har ett LU-konto genom att använda sökfunktionen. Gör gärna

Läs mer

Kom igång med CodeMonkey

Kom igång med CodeMonkey Kom igång med CodeMonkey 1 Vad roligt att du valt att arbeta med CodeMonkey! I denna Kom igång-guide får du steg-för-steg-instruktioner för hur du kommer igång med att skapa konton, aktivera koder, tilldela

Läs mer

Formatbeskrivning. CashPool - Notional Group Account Kundintern ränteinformation på fil. Handelsbankens Positionsformat

Formatbeskrivning. CashPool - Notional Group Account Kundintern ränteinformation på fil. Handelsbankens Positionsformat Formatbeskrivning Handelsbankens Positionsformat Version 1.0.0 Publiceringsdatum 2011-09-30 Innehållsförteckning INLEDNING... 3 Historik... 3 INFORMATION OM TJÄNSTEN... 4 FORMATBESKRIVNING... 5 SYMBOLFÖRKLARING:

Läs mer

NEXT e-invoice. Elektronisk fakturahantering. Lathund

NEXT e-invoice. Elektronisk fakturahantering. Lathund NEXT e-invoice Elektronisk fakturahantering Lathund Lathund Ekonomiadministratör Kontrollera inkomna fakturor som inte är markerade som Klar för godkännande. Fakturor som ligger under Felaktig/saknad kontering

Läs mer

Lathund SSK 6.9. 1. Gå till www.kontrollera.se/login 2. Skriv in användarnamn/e-post 3. Skriv in lösenord 4. Logga in. Startsidan

Lathund SSK 6.9. 1. Gå till www.kontrollera.se/login 2. Skriv in användarnamn/e-post 3. Skriv in lösenord 4. Logga in. Startsidan Lathund SSK 6.9.. Gå till www.kontrollera.se/login. Skriv in användarnamn/e-post. Skriv in lösenord 4. Logga in Startsidan Lägg till ny användare Klicka på Skapa användare Skriv in: E-post: Det användarnamn

Läs mer

Lathund för chefer Rekryteringssystemet ReachMee. Senast reviderad

Lathund för chefer Rekryteringssystemet ReachMee. Senast reviderad Lathund för chefer Rekryteringssystemet ReachMee Senast reviderad 2018-06-11 INNEHÅLL 1. INLOGGNING... 3 1.1 Ändra lösenord och kontrollera användaruppgifter... 3 2. REKRYTERINGSÄRENDE... 3 2.1 Översikt...

Läs mer

Instruktion. Appen Tieto Edu

Instruktion. Appen Tieto Edu Instruktion Appen Tieto Edu Innehåll För enkel kommunikation mellan hem och skola 3 Dina funktioner 4 Barnschema 5 Frånvaro 7 Har du frågor? 8 För enkel kommunikation mellan hem och skola Nu finns appen

Läs mer