erksamhets erättelse 011 high voltage valley

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "erksamhets erättelse 011 high voltage valley"

Transkript

1 erksamhets erättelse 011 high voltage valley

2

3 bakgrund High Voltage Valley bildades i slutet av 2005 och initiativtagare var det regionala utvecklingsbolaget AB Samarkand2015 i samarbete med ABB, STRI, KTH, Uppsala Universitet och Chalmers. Verksamheten var inriktad på att etablera en forskarby i Ludvika. Detta för att säkerställa regionens världsledande ställning inom elkraftteknik. Vad är HVV? HVV är ett klusterinitiativ där akademi, stora och små företag samt offentliga aktörer samarbetar inom olika områden som är viktiga för att säkra och vidareutveckla regionens världsledande position inom elkraftteknik. Konkret handlar samarbetet om forskningsprojekt, utveckling av innovationer och nya företag, utveckling av befintliga leverantörer till elkraftsbranschen samt om att säkerställa branschens behov av kompetensförsörjning. Därmed har verksamheten utvecklats från forskning till att också inkludera andra områden som är viktiga för att skapa förnyelse och ekonomisk tillväxt. syfte Syftet med High Voltage Valley är att vidareutveckla den världsledande position regionen har inom elkraftteknik. vision High Voltage Valley är möjliggöraren som med ledande teknik bygger framtidens energieffektiva samhälle. affärsidé High Voltage Valley är arenan där olika aktörer och kompetenser samarbetar för att utveckla morgondagens teknik och företag inom elkraftteknik.

4 Organisation Färdigställande av strategidokument för hur High Voltage Valley ska arbeta strategiskt inom områdena; Genus- och jämställdhet och kunskaps- och kompetensförsörjning. Under 2011 har en ny ordförande i High Voltage Valley tillträtt. Carl-Johan Linér, ny platschef på ABB i Ludvika, tar över ordförandeposten efter Johan Söderström. Det är oerhört viktigt att HVV får vara ett ställe där vi tillåts gå utanför normala ramar. Samtidigt gäller det att vi verkligen försöker fokusera på rätt saker. Kanske borde vi driva färre projekt, men djupare. Carl-Johan Linér, ordförande i HVV. Ansökan till Länsstyrelsen för projektet Leverantörsnätverk High Voltage Valley. Projektet blev beviljat under sommaren och HVV kommer att driva nätverket under åren Aktiviteter för att uppnå de långsiktiga målen För att återföra kunskap till projektledningen och för att kontinuerligt följa upp att projektet fortgår i riktning mot de satta målen har under året följeforskare upphandlats till projektet. Dalarnas forskningsråd vann upphandlingen och de kommer att kontinuerligt följa projektet till dess slut i december Vi har mycket höga förväntningar på vad detta kan tillföra projektet i form av feedback. DET ÄR I GRÄNSLANDET MELLAN OLIKHETER SOM IDÉER KREERAS OCH NYA INNOVATIONER SKAPAS. För att informera, inspirera och skapa nätverk och samarbete mellan företagen inom vår målgrupp har vi under året bjudit in till två olika nätverksträffar på aktuella teman. Vi bjöd in teknikkonsultföretag som vi tror kan ha utbyte av att samarbeta med varandra till en frukostträff på temat förnybar energi. Vidare så arrangerade vi en träff där vi tog fasta på den positiva utveckling som sker i regionen just nu, främst tack vare ABB:s framgångar och satsningar på orten men också på vad detta medför sig i form av ytterligare företagsetableringar.

5 Leverantörsnätverket har för avsikt att utveckla de medverkande företagen för att säkerställa deras långsiktiga bärkraftighet. Företagen som är delaktiga i projektet är Lemont, Mattsson Metal, VILAS, FeRex och Svanströms lackeringar. Man ska utifrån en gemensam affärsplan bygga upp och utveckla ett regionalt leverantörsnätverk, som genom företagens spetskompetenser och nätverkets gemensamma styrka,kan bli en aktör av betydelse som leverantör dels till ABB och dels till nya kunder och marknader. Detta skall skapa en ökad omsättning och långsiktig lönsamhet för de medverkande företagen och därmed ökad omsättning i regionen. Det känns väldigt spännande att få jobba med dessa drivna och engagerade företag i ett sånt konkret projekt där man tidigt kan se vilka resultat det ger Bonnie Andersson, projektledare för Leverantörsnätverket

6 Jämställdhetsfrågor är något som alltid är i fokus på HVV och något som ska genomsyra alla aktiviteter vi genomför. För att ta detta till ytterligare en nivå bjöd vi tillsammans med systerklustret inom stålindustrin, Triple Steelix, in till en kurs i ledarskap för kvinnor. Kursen pågår under under 2011 och Intressant, spännande och tankeväckande! Årets upplaga av POWERFUL INNOVATION DAY bjöd på ett späckat program och flera givande föredrag på temat innovation och expansion. 150 personer från både akademi, offentlig sektor och näringsliv deltog under dagen på Folkets hus i Ludvika. Dagen bestod av mingel, mässa och flertalet föredrag och diskussioner med olika innehåll men alla lika aktuella för vår expansiva region. Med en succé som denna, som vuxit sen tidigare år, har vi alla förutsättningar för att göra detta till en återkommande mötesplats av betydelse för nätverkande och utbyte av idéer.

7 SMARTGRID ENERGILAGRING är vårt forskningsprojekt inom området för smarta elnät och består av tre separata delprojekt. Deltagarna inom varje delprojekt har under året träffats gemensamt i Ludvika vid två tillfällen för att stärka relationerna mellan projekten och diskutera hur man ska ta nytta av de resultat man kommer fram till i varandras delar. Så här sa projektledaren efter en av träffarna: Det var väldigt spännande att höra doktoranderna beskriva det arbete som de utför inom projektet och se vilka resultat de kommit fram till. Att det samtidigt fanns företagsrepresentanter närvarande som genast kunde applicera en del av forskningsresultaten i framtida affärsmöjlighter visar på just den typ av korsbefruktning som High Voltage Valley arbetar för att skapa. En projektspecifikation kring två av delprojekten har också tagits fram där man tittade på tillämpbarheten och skalbarheten för en Smart Energy container-lösning. Tillämpningsstudien visade att man kan skala upp/ned lösningen och hur detta möter nyttjares behov på olika nivåer: Liten användare, Företag, Region. <10KV, 10KV och KV.

8 Marknadsföring Arbetet med den nya hemsidan har fortsatt och utvecklats löpande och vi ser nu att fler och fler hittar till den. EN NYHET FÖR I ÅR ÄR ATT FÖRETAG INOM VÅRT NÄTVERK NU KAN ANVÄNDA SIG AV VÅR HEMSIDA FÖR ATT ANNONSERA UT LEDIGA TJÄNSTER. Vi har detta år lagt större fokus på att utveckla vår närvaro i sociala medier. Främst så har vår grupp på facebook ändrat form och vi har numera en sida där man kan gilla HVV och få uppdateringar i korthet om vad som händer inom HVV och vad som är på gång i regionen. Facebook ska vara det verktyg som vi använder när vi vill komma i kontakt med främst studenter. Även annonseringen på facebook ska utformas för att tilltala denna målgrupp. Arbetsgrupper Under 2011 har en ny arbetsgrupp bildats. Arbetsgruppen ska fokusera på att hitta lämpliga företagsetableringar till vår region och jobba aktivt med att få dessa till skott. ARBETSGRUPPEN FÖR ETABLERINGAR uppkom genom ett identifierat behov. När vi flertalet gånger blev kontaktade av företag som på ett eller annat sätt var intresserade av den Smart Energy container som idag står på STRI och som HVV äger största delen av nyttjanderätten till. De företag som kontaktade oss hade önskemål om att hitta en marknad för den, ta upp produktion av den eller integrera med egna lösningar för att få en konkurrensfördel. För att få struktur i detta arbete bildades Etableringsgruppen och de har under året träffat fem företag och diskuterat hur man kan gå vidare med en eventuell kommersialisering och produktion av containern. Då HVV har höga mål gällande företagsetableringar kommer arbetsgruppen även att strategiskt och aktivt fokusera på att hitta nya etableringsmöjligheter till vår region som även ligger utanför intresseområdet för Smart Energy container.

9 Gör ditt examensarbete där framtiden börjar! Examensarbeten I våras lanserade vi på vår hemsida något som vi kallar för exjobbsportalen. High Voltage Valley i Ludvika är ett världscentrum för elkraftteknik och kraftöverföring. Här finns Exjobbsportalen är en sida där studenter kan anmäla sitt intresse för examensarbete inom High företagen som är med och utvecklar och levererar teknik till morgondagens energieffektiva samhälle. Voltage Valley och ladda upp betyg, CV och personligbrev för att vi enkelt ska kunna förmedla ut detta Företagen till företagen. står redo och Det framtiden finns också är här, vill en du motsvarande med i utvecklingen? sida för företag där de kan lägga upp tillängliga arbeten som studenter sen kan söka hittade 16 studenter till portalen och registrerade Vi kan erbjuda förmedling till några av branschens mest betydande aktörer med sig. examensjobb Två studenter som t.ex: har förmedlats till ett examensarbete, båda på STRI. Design av ett vakuumkärl för individuell torkning och impregnering av högspänningskondensatorer.

10 Sammanfattande statistik 10 företagsbesök hos regionens SME inom branschen, 2 företagsbesök på ABB utöver flertalet möten med företrädare för ABB. 10 besök/möten med nationella aktörer och finansiärer. Fler hittar till vår nya hemsida och besöken på hemsidan har ökat med 99 % jämfört med Vi har arrangerat 4 värdeskapande mötesplatser med syfte att bidra till nya idéer och innovationer då människor från olika bakgrunder och kulturer möts på en neutral plattform. Vår aktiva PR arbete har gjort att vi fått 11 st artiklar publicerade i olika medier. styrgrupp Carl-Johan Linér, ABB ordf. Bo Sörberg, VB Energi, vice ordf. Maria Strömkvist, Ludvika kommun Lars-Åke Josefsson, Ludvika kommun Dan Wikström, STRI Tomas Olofsson, Lemont Jan Pettersson, Väsman Invest Staffan Andersson, ABB Monica Rönnlund, Falun Borlänge regionen Marcus Lindahl, Uppsala Universitet Lars Lindblom, Samarkand2015 processledning Kathrine Abrahamsen, processledare Mikael Carlsson, projektledare Erika Jansson, projektadministratör

11 high voltage valley är möjliggöraren som med ledande teknik bygger framtidens energieffektiva samhälle

12 High Voltage Valley Fredsgatan 27/Box Ludvika

VERKSAMHETS BERÄTTELSE 2010 HIGH VOLTAGE VALLEY

VERKSAMHETS BERÄTTELSE 2010 HIGH VOLTAGE VALLEY VERKSAMHETS BERÄTTELSE 2010 HIGH VOLTAGE VALLEY Organisation Påbörjande av framtagning av handlingsdokument för hur High Voltage Valley ska arbeta strategiskt inom områdena; Genus- och jämställdhet, kunskapsoch

Läs mer

Strategi och handlingsplan High Voltage Valley 2009-2010

Strategi och handlingsplan High Voltage Valley 2009-2010 Strategi och handlingsplan High Voltage Valley 2009-2010 1. Bakgrund och nuläge High Voltage Valley startade sin verksamhet i slutet av år 2005. Målsättningen var främst att skapa en forskarby och under

Läs mer

Vision: Triple Steelix skall med stålet som bas verka för ökad tillväxt och attraktionskraft i Bergslagen.

Vision: Triple Steelix skall med stålet som bas verka för ökad tillväxt och attraktionskraft i Bergslagen. Vår verksamhet 2007 Vision: Triple Steelix skall med stålet som bas verka för ökad tillväxt och attraktionskraft i Bergslagen. Underlättar för innovationer och nytänkande Det är i mötet mellan olika kompetenser

Läs mer

Projektplan för klusterinitiativet High Voltage Valley för perioden 2011-2014

Projektplan för klusterinitiativet High Voltage Valley för perioden 2011-2014 Projektplan för klusterinitiativet High Voltage Valley för perioden 2011-2014 1. Inledning High Voltage Valley (HVV) är ett klusterinitiativ med de unika förutsättningar som finns runt ABB i Ludvika med

Läs mer

Vår verkstad. Utvecklar människor och affärer.

Vår verkstad. Utvecklar människor och affärer. Vår verkstad Utvecklar människor och affärer. Västerås Science Park är en inspirerande och innovativ miljö och mötesplats för företag i tillväxt där människor, idéer, kunskap och kapital kan mötas och

Läs mer

Mentorskapsprogram 2013/2014. i samarbete med

Mentorskapsprogram 2013/2014. i samarbete med Mentorskapsprogram 2013/2014 i samarbete med REDIRE - att återvända och avkastning Mentor - handledare och förebild med uppdrag att vägleda en yngre person i dennes personliga och professionella utveckling

Läs mer

0DUNQDGVNRPPXQLNDWLRQ

0DUNQDGVNRPPXQLNDWLRQ VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2011 2 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 4 MARKNADSKOMMUNIKATION Svår men spännande utmaning att särskilja sig 6 MARKNADSKOMMUNIKATION PR-arbete för relationer, reaktioner och rykten PR HANDLAR

Läs mer

Innovation är då kunskap omsätts i nya värden Exempel

Innovation är då kunskap omsätts i nya värden Exempel Innovation är då kunskap omsätts i nya värden Exempel En ny vara eller tjänst En ny process för att producera en vara eller tjänst En ny form för industriell organisering En ny marknad eller sätt att nå

Läs mer

Mälardalens högskola. Presentation vid Automation region frukostmöte 10 januari 2012

Mälardalens högskola. Presentation vid Automation region frukostmöte 10 januari 2012 Mälardalens högskola Presentation vid Automation region frukostmöte 10 januari 2012 MDH En nationell högskola som verkar i en region - med en innovativ och internationell profil MDH i siffror 1977 MDH

Läs mer

2 VERKSAMHETSPLANEN UTGÅR IFRÅN 4 medlemmarnas behov 4 analyser av Oskarshamns företagsklimat 4 SWOT-analyser av Oskarshamns näringsliv 4

2 VERKSAMHETSPLANEN UTGÅR IFRÅN 4 medlemmarnas behov 4 analyser av Oskarshamns företagsklimat 4 SWOT-analyser av Oskarshamns näringsliv 4 Verksamhetsplan FöretagsCentrums verksamhetsplan antogs av styrelsen 20 oktober 2011 och gäller tills vidare. Planen följs upp fortlöpande och revideras vid behov (senast 2013-12-12). INNEHÅLL 1 FÖRETAGSCENTRUMS

Läs mer

High Voltage Valley möjliggör framtidens energieffektiva värld.

High Voltage Valley möjliggör framtidens energieffektiva värld. High Voltage Valley möjliggör framtidens energieffektiva värld. INNEHÅLL 1 En världsledande region inom Elkraftteknik 2 HVV:s kärnvärden och identitet 3 Logotyp 4 Profilfärger 5 Typografi 6 Layout 7 Avsändare

Läs mer

Rapport från följeforskningen 1/4 30/6 2013. Monica Rönnlund

Rapport från följeforskningen 1/4 30/6 2013. Monica Rönnlund Rapport från följeforskningen 1/4 30/6 2013 Monica Rönnlund 1. Inledning Bakgrunden till projektet är att gränserna mellan den kommunala ideella och privata sektorn luckras upp, vilket ställer krav på

Läs mer

Projektplan High Voltage Valley Walk

Projektplan High Voltage Valley Walk Projektplan High Voltage Valley Walk Bakgrund Vid 1900-talets början var staden Ludvika i stort sett bara en järnvägsknutpunkt. Runt om i Västerbergslagen blomstrade bruksorterna med gruv- och järndrift.

Läs mer

CMB:s FORSKNINGSSATSNING

CMB:s FORSKNINGSSATSNING CMB:s FORSKNINGSSATSNING TILL PER ERIK JOSEPHSONS MINNE 5 miljoner per år i 5 år till forskning och innovation NU BYGGER VI VIDARE Sedan 2011 har CMB genomfört en framgångsrik uppväxling av verksamheten

Läs mer

Utvärdering Q-Biz Affärs- och kompetensarena för kvinnor i Västernorrland

Utvärdering Q-Biz Affärs- och kompetensarena för kvinnor i Västernorrland Utvärdering Q-Biz Affärs- och kompetensarena för kvinnor i Västernorrland Sammanfattning Projektet Q-Biz Affärs- och kompetensarena för kvinnor i Västernorrland har bedrivits mellan 2008-01-01 2010-12-31

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN beslutad av styrelsen december 2015

VERKSAMHETSPLAN beslutad av styrelsen december 2015 VERKSAMHETSPLAN 2016 -beslutad av styrelsen december 2015 Tillväxt Gotland har 2015 påbörjat en förändringsprocess kallat projekt Branschsamverkan. I ett första av totalt tre år har föreningen börjat utveckla

Läs mer

Företag, akademi och samhälle i samverkan automation i världsklass!

Företag, akademi och samhälle i samverkan automation i världsklass! Vad är Automation Region? Nya initiativ Automation Region är ett företagskluster som arbetar för att synliggöra och stärka Sveriges automationsindustri. Automationsbranschen har stor strategisk betydelse

Läs mer

Strategi för Agenda 2030 i Väst,

Strategi för Agenda 2030 i Väst, Partnerskap för genomförande av de Globala målen i Västsverige Detta dokument tar sin utgångspunkt i visionen om ett Västsverige som är i framkant i partnerskap för genomförande av de Globala målen, och

Läs mer

TECHTANK VERKSAMHETSPLAN 2018 TECHTANK.SE

TECHTANK VERKSAMHETSPLAN 2018 TECHTANK.SE TECHTANK VERKSAMHETSPLAN 2018 TECHTANK.SE OM TECHTANK Techtank är ett teknikkluster i södra Sverige som samlar avancerade industri- och teknikföretag. Medlemsföretagen har kunder på olika internationella

Läs mer

Institutionen för Psykologi Psykologprogrammet EN FOKUSGRUPPSSTUDIE OM MENTORSKAP OCH NÄTVERKSFORM

Institutionen för Psykologi Psykologprogrammet EN FOKUSGRUPPSSTUDIE OM MENTORSKAP OCH NÄTVERKSFORM Institutionen för Psykologi Psykologprogrammet FOKUS NÄTVERK EN FOKUSGRUPPSSTUDIE OM MENTORSKAP OCH NÄTVERKSFORM M A R I E E R L A N D S S O N, F R I D A T I V E R M A N & M A T T I A S T R A N B E R G

Läs mer

Redo att leda. ett nätverk för kvinnliga ledare inom Scouterna

Redo att leda. ett nätverk för kvinnliga ledare inom Scouterna Redo att leda ett nätverk för kvinnliga ledare inom Scouterna Kvinna, scout & ledare? Missa inte chansen att delta i Scouternas nystartade nätverk för kvinnliga ledare. Nätverket Redo Att Leda erbjuder

Läs mer

IT-CHEFSTRÄFF 31 OKT.

IT-CHEFSTRÄFF 31 OKT. IT-CHEFSTRÄFF 31 OKT. Bakgrund Första projektet startade i april 2008. Initiativ av Sandbacka Park efter förstudier och företagskontakter som påtalat ett behov. Finansiärer är Sandvikens kommun, Region

Läs mer

Industriell plattform för leverantörer

Industriell plattform för leverantörer Industriell plattform för leverantörer Handlingsplan 2013-2015 Beslutad 2013-06-04 Bilagor: 1. Aktivitetsplan inkl. tidsplan och ansvarsfördelning 2. Budget 3. Riskanalys Bakgrund Handlingsplanen tar sin

Läs mer

Fler småföretag Hållbart samhälle Socialt företagande Närproducerad mat

Fler småföretag Hållbart samhälle Socialt företagande Närproducerad mat Fler småföretag Hållbart samhälle Socialt företagande Närproducerad mat VAD ÄR UPPHANDLINGSDIALOG DALARNA? Upphandlingsdialog Dalarna (UDD) är ett stöd för alla som kommer i kontakt med offentlig upphandling,

Läs mer

Utbildning i marknadsföring och digitala media 4 dagar

Utbildning i marknadsföring och digitala media 4 dagar Utbildning i marknadsföring och digitala media 4 dagar Nercia Utbildning AB I Sverige finns ca 1600 utbildningsföretag med olika utbud av program och kurser, de flesta med ett redan färdigt upplägg som

Läs mer

Krinova - Sveriges enda inkubator och science park med mat som profilområde

Krinova - Sveriges enda inkubator och science park med mat som profilområde Krinova - Sveriges enda inkubator och science park med mat som profilområde TransforMAT startpunkten för Krinova MAT Smakplats Skåne/Smakstart och fortsättningen TransforMAT har sedan 2007 varit projekt

Läs mer

Verksamhetsplan Energiintelligent Dalarna EID samordningsgrupp, EID styrgruppsmöte 2019

Verksamhetsplan Energiintelligent Dalarna EID samordningsgrupp, EID styrgruppsmöte 2019 Verksamhetsplan Energiintelligent Dalarna 2019 EID samordningsgrupp, EID styrgruppsmöte 2019 EID Samverkan huvudsakliga planerade insatser under året Remiss av energi- och klimatstrategin Nätverksträffar

Läs mer

Rådet för Innovation och Företagande 2015-08-28

Rådet för Innovation och Företagande 2015-08-28 Rådet för Innovation och Företagande 2015-08-28 1 Dalarna 2020 Vägval: Innovativa miljöer och entreprenörskap Betydelsen av näringslivets förändrings- och konkurrensförmåga. Utveckla kluster och öppna

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Sölvesborg december 2006 Verksamhetsberättelse 2005-2006 Bakgrund Regionalt Resurscentrum för kvinnor i Blekinge (RRC Blekinge) var ett projekt som drevs av Region Blekinge i samarbete med NUTEK och Länsstyrelsen.

Läs mer

Stöd och hjälp för företag att utvecklas och få fart på lönsamheten

Stöd och hjälp för företag att utvecklas och få fart på lönsamheten Mitt företag Stöd och hjälp för företag att utvecklas och få fart på lönsamheten Livet som företagare är fyllt med utmaningar av olika slag. Vissa perioder är allt på topp medan andra innebär utmaningar

Läs mer

Fyra gånger Nolia. Mässor Konferens Event Uthyrning

Fyra gånger Nolia. Mässor Konferens Event Uthyrning Fyra gånger Nolia. Mässor Konferens Event Uthyrning Kreativitet Personlighet Mässor Konferens Event Uthyrning Lust Nyskapande När människor och idéer möts. Det är då det händer. Tankar utbyts, erfarenheter

Läs mer

Projektbeskrivning

Projektbeskrivning Sid 1 (5) Projektbeskrivning 191001 Projektnamn: Möbelriksdagen 2020 Projektägare: Interior Cluster Sweden AB Projektledare: Samverkan med näringslivskontoret Växjö Kommun, Växjö & co och TMF Projektperiod:

Läs mer

Kommunstyrelsens handling nr 31/2014. INTERNATIONELL STRATEGI Katrineholms kommuns internationella arbete. Tillväxt och integration

Kommunstyrelsens handling nr 31/2014. INTERNATIONELL STRATEGI Katrineholms kommuns internationella arbete. Tillväxt och integration INTERNATIONELL STRATEGI Katrineholms kommuns internationella arbete Tillväxt och integration Katrineholm Läge för liv & lust Vision 2025: I Katrineholm är lust den drivande kraften för skapande och utveckling

Läs mer

Klusterutveckling. Reglab Årskonferens, workshop 2 februari 2011

Klusterutveckling. Reglab Årskonferens, workshop 2 februari 2011 Klusterutveckling Reglab Årskonferens, workshop 2 februari 2011 Samverkan kring kluster 4Kluster för Innovation och Tillväxt VINNOVA och Tillväxtverket 4Kluster för Regional Utveckling Region Dalarna 4Lärprojektet

Läs mer

Region Dalarna, Region Värmland och Region Gävleborg presenterar

Region Dalarna, Region Värmland och Region Gävleborg presenterar Region Dalarna, Region Värmland och Region Gävleborg presenterar Nationella klusterkonferensen 2013 Resultat och effekter. Det var temat på den femte och sista nationella klusterkonferensen i Borlänge

Läs mer

Forskarstation Östra Norrbotten

Forskarstation Östra Norrbotten Forskarstation Östra Norrbotten I samverkan med: Företag Skolor Myndigheter Organisationer För regional utveckling Utvecklingsprojektet: Forskarstation Östra Norrbotten Första fasen genomförs i samverkan

Läs mer

INTERNATIONELLT PROGRAM FÖR UMEÅ KOMMUN

INTERNATIONELLT PROGRAM FÖR UMEÅ KOMMUN INTERNATIONELLT PROGRAM FÖR UMEÅ KOMMUN Dokumentnamn: Internationellt program Dokumentansvarig: Tillväxt/Näringslivsservice Godkänd av: Kommunfullmäktige Version: [1.0] Dokumentdatum: 2018-03-26 KS-2017/00536-15

Läs mer

Strategi för kvalitets- och innovationsarbete inom staden och samarbete med högre utbildning och forskning

Strategi för kvalitets- och innovationsarbete inom staden och samarbete med högre utbildning och forskning PM 2015:79 RI (Dnr 138-723/2015) Strategi för kvalitets- och innovationsarbete inom staden och samarbete med högre utbildning och forskning Borgarrådsberedningen föreslår att kommunstyrelsen beslutar följande.

Läs mer

INTERNATIONELL STRATEGI Katrineholms kommuns internationella arbete. Tillväxt och välfärd

INTERNATIONELL STRATEGI Katrineholms kommuns internationella arbete. Tillväxt och välfärd INTERNATIONELL STRATEGI Katrineholms kommuns internationella arbete Tillväxt och välfärd Katrineholm Läge för liv & lust Vision 2025: I Katrineholm är lust den drivande kraften för skapande och utveckling

Läs mer

Verksamhetsplan Forum Flen ANTAGEN AV STYRELSEN DEN 27 JUNI 2019

Verksamhetsplan Forum Flen ANTAGEN AV STYRELSEN DEN 27 JUNI 2019 2019-2020 ANTAGEN AV STYRELSEN DEN 27 JUNI 2019 Inledning Forum Flen bildades januari 2006 av ett 30 tal företagare i kommunen. Idén var att skapa en lokal nätverksorganisation för en bättre samverkan

Läs mer

Slutrapport. Från. Konferensen Mellanlanda 2009 26 27 mars

Slutrapport. Från. Konferensen Mellanlanda 2009 26 27 mars Slutrapport Från Konferensen Mellanlanda 2009 26 27 mars Innehåll Inledning... 3 Bakgrund... 3 LUVG, Lokal Utveckling Västra Götaland... 3 Tema... 4 Målgrupp... 4 Organisation... 4 Medverkande... 5 Deltagare...

Läs mer

Länsstyrelsens länsuppdrag

Länsstyrelsens länsuppdrag Uppgradering av RUP Länsstyrelsens länsuppdrag I startblocken mot nästa programperiod Ny strategi med vissa kvantitativa mål blir styrande Dialogmöten Innovation och förnyelse Tillgänglighet Kompetensförsörjning

Läs mer

Välkommen till ett nytt SNAB-år!

Välkommen till ett nytt SNAB-år! Verksamhetsplan 2015 Välkommen till ett nytt SNAB-år! Med företagens bästa i fokus kommer 2015 präglas av tillväxt och business to business. Konkret innebär det fokus på aktiviteter som skapar möjligheter

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2019

VERKSAMHETSPLAN 2019 VERKSAMHETSPLAN 2019 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Året som gått Sid 2 Prioriterade kontaktytor 2019 Tillväxtrådet Sid 3 Trafikrådet Sid 3 Kompetensplattform Sid 3 Landsbygdsprogrammet Sid 4 Studie- och yrkesmässa

Läs mer

Barns lek och lärande en inspirationskälla till innovation och företagande. Larissa Godlewski 2013-03-19

Barns lek och lärande en inspirationskälla till innovation och företagande. Larissa Godlewski 2013-03-19 Barns lek och lärande en inspirationskälla till innovation och företagande Larissa Godlewski 2013-03-19 Barns lek och lärande - jämställdhetspolitisk arena - för de invandrakvinnor som vill och kan arbeta

Läs mer

Avsiktsförklaring för samarbetet mellan Miljösamverkan Västra Götaland och Miljösamverkan Halland efter TUV

Avsiktsförklaring för samarbetet mellan Miljösamverkan Västra Götaland och Miljösamverkan Halland efter TUV Överenskommen vid gemensamt styrgruppsmöte för båda miljösamverkan 20 maj, efter förankring på chefsmötet 6 maj i Varberg Avsiktsförklaring för samarbetet mellan Miljösamverkan Västra Götaland och Miljösamverkan

Läs mer

Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2014

Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2014 2015-01-25 Sidan 1 av 5 Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2014 Sammanfattning av verksamhetsåret Under året har vi genomfört ett antal evenemang och aktiviteter där vi mött cirka

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN TECHTANK TECHTANK.SE

VERKSAMHETSPLAN TECHTANK TECHTANK.SE VERKSAMHETSPLAN TECHTANK 2017 TECHTANK.SE 1 INLEDNING...4 VERKSAMHET 2017...4 KLUSTERUTVECKLING & MARKNADSFÖRING...5 AFFÄRSUTVECKLING & TILLVÄXT...6 TEKNIKUTVECKLING & INNOVATION...7 KOMPETENSUTVECKLING

Läs mer

Professionellt har det gett nya kontakter och framförallt kunskaper i de ämnen som avhandlas.

Professionellt har det gett nya kontakter och framförallt kunskaper i de ämnen som avhandlas. Dags att nätverka Svensk Byggtjänst har tagit fram ett program med nätverksträffar med syfte att hjälpa unga (under 30 år) talanger till en bra start i yrkeslivet. Idén är att erbjuda den senaste kunskapen

Läs mer

Lärande skapar utveckling!

Lärande skapar utveckling! Lärande skapar utveckling! strategisk kompetensförsörjning Genom kunskap om företagets vision och affärsidé känner vi ökat engagemang vilket också är en grund för att vilja lära nytt. Ett jämställt samhälle

Läs mer

Plattform för Strategi 2020

Plattform för Strategi 2020 HIG-STYR 2016/146 Högskolan i Gävle Plattform för Strategi 2020 VERKSAMHETSIDÉ Högskolan i Gävle sätter människan i centrum och utvecklar kunskapen om en hållbar livsmiljö VISION Högskolan i Gävle har

Läs mer

Avsiktsförklaring för samarbetet mellan Miljösamverkan Västra Götaland och Miljösamverkan Halland efter TUV

Avsiktsförklaring för samarbetet mellan Miljösamverkan Västra Götaland och Miljösamverkan Halland efter TUV Uppdaterad på gemensamt styrgruppsmöte den 8 september 2016. (Överenskommen vid gemensamt styrgruppsmöte för båda miljösamverkan 20 maj 2014, efter förankring på chefsmötet 6 maj i Varberg.) Avsiktsförklaring

Läs mer

Dnr 03/18 HANDLINGSPLAN. Antagen av kommunfullmäktige 2004-06-14, 50

Dnr 03/18 HANDLINGSPLAN. Antagen av kommunfullmäktige 2004-06-14, 50 Dnr 03/18 HANDLINGSPLAN 2004 2007 Antagen av kommunfullmäktige 2004-06-14, 50 INNEHÅLLSFÖRTECKNING INLEDNING... 2 1. Insatsområde: Leva, bo och flytta till... 3 1.1 Boende... 3 1.2 Kommunikationer... 3

Läs mer

Avsiktsförklaring för samarbetet mellan Miljösamverkan Västra Götaland och Miljösamverkan Halland efter TUV

Avsiktsförklaring för samarbetet mellan Miljösamverkan Västra Götaland och Miljösamverkan Halland efter TUV Överenskommen vid gemensamt styrgruppsmöte för båda miljösamverkan 20 maj, efter förankring på chefsmötet 6 maj i Varberg. Uppdaterad september 2018. Avsiktsförklaring för samarbetet mellan Miljösamverkan

Läs mer

Eventportfölj. Malvina 14/15

Eventportfölj. Malvina 14/15 Hej! Har du kommit så här långt är DU säkert nyfiken på vilket sätt din organisation kan samarbeta med Malvina? Malvina är nätverket för kvinnliga studenter på KTH och vi har över 1000 medlemmar som ni

Läs mer

Verksamhetsplan En stark röst i samhället. En väg in i yrkeslivet. En inspirerande plattform. Ett studentfackligt forum.

Verksamhetsplan En stark röst i samhället. En väg in i yrkeslivet. En inspirerande plattform. Ett studentfackligt forum. Verksamhetsplan 2019 En stark röst i samhället. En väg in i yrkeslivet. En inspirerande plattform. Ett studentfackligt forum. En stark röst i samhället Sveriges Arkitekter Studenterna ska stötta initiativ

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2013

VERKSAMHETSPLAN 2013 VERKSAMHETSPLAN 2013 STUNS Verksamhetsplan 2013 1(6) VERKSAMHETSPLAN FÖR STUNS 2013 1. STUNS roll i Uppsalaregionen Stiftelsen för samverkan mellan universiteten i Uppsala, näringsliv och samhälle STUNS

Läs mer

Aktivitetslista för utveckling av näringslivsklimatet

Aktivitetslista för utveckling av näringslivsklimatet Aktivitetslista för utveckling av näringslivsklimatet Aktivitetslista Under våren 2017 har Gislaveds kommun genom intervjuer och en workshop genomfört en dialog med näringslivet. Syftet har varit att hitta

Läs mer

Sammanfattning från Gnesta Företagsutvecklings informationsmöte

Sammanfattning från Gnesta Företagsutvecklings informationsmöte Sammanfattning från Gnesta Företagsutvecklings informationsmöte 2012-05-22 Projektstatus Nuläge och behovsinventering Genomförandefas from 16 juli Projektramar och organisation Projektkickoff den 4 september

Läs mer

STRATEGIPLAN

STRATEGIPLAN STRATEGIPLAN 2016-2018 VISION STRATEGIPLAN 2016-2018 ÅRLIGA VERKSAMHETSPLANER 1. OMFATTNING & SYFTE Detta dokument omfattar en beskrivning av s strategiplan för 2016-2018. Det innehåller en övergripande

Läs mer

Verksamhetsplan Forum Flen ANTAGEN AV STYRELSEN DEN 16 OKT 2018

Verksamhetsplan Forum Flen ANTAGEN AV STYRELSEN DEN 16 OKT 2018 2018-2019 ANTAGEN AV STYRELSEN DEN 16 OKT 2018 Inledning Forum Flen bildades januari 2006 av ett 30 tal företagare i kommunen. Idén var att skapa en lokal nätverksorganisation för en bättre samverkan mellan

Läs mer

STARTKONFERENS ALLAGEHUB S INSPIRATIONSMILJÖ ULRICA BJÖRNER

STARTKONFERENS ALLAGEHUB S INSPIRATIONSMILJÖ ULRICA BJÖRNER STARTKONFERENS ALLAGEHUB S INSPIRATIONSMILJÖ ULRICA BJÖRNER 2017 02 09 DÅTID 2009-2015 HÖSTEN 2009 INVIGDES VISION BO ÄLDRE VERKSAMHETEN DREVS FRAM TILL OCH MED 2016 I GÖTEBORGS STADS REGI/SENIOR GÖTEBORG

Läs mer

POPULÄRVERSION AV SLUTRAPPORT Främja kvinnors företagande 2011-2014

POPULÄRVERSION AV SLUTRAPPORT Främja kvinnors företagande 2011-2014 POPULÄRVERSION AV SLUTRAPPORT Främja kvinnors företagande 2011-2014 Målet för Region Gävleborgs näringslivsutveckling är att fler företag startas, överlever och växer. Tillväxtverket fick, på uppdrag

Läs mer

Långsiktigt uppdrag till KulturUngdom

Långsiktigt uppdrag till KulturUngdom 1 (11) Långsiktigt uppdrag till KulturUngdom 2015-2017 Beslutat av Västra Götalandsregionens kulturnämnd 3 december 2014, dnr. KUN 176-2014. Postadress: Besöksadress: Telefon: Webbplats: E-post: Kultursekretariatet

Läs mer

Citylab - What s in it for me?

Citylab - What s in it for me? Citylab - What s in it for me? Vad är Citylab? Citylab är ett forum för delad kunskap inom hållbar stadsutveckling, organiserad av Sweden Green Building Council (SGBC). Som medverkande får du tillgång

Läs mer

Strategisk plan för samverkan med det omgivande samhället perioden

Strategisk plan för samverkan med det omgivande samhället perioden Sid 1 (10) Strategisk plan för samverkan med det omgivande samhället perioden 2009-2013 Fastställd av universitetsstyrelsen den 11 juni 2009 Sid 2 (10) Innehåll sid. 1. Uppdraget att samverka 3 2. Umeå

Läs mer

1 Kontakt:

1 Kontakt: 1 Områden Vice projektledare... 4 Personalansvarig... 4 Kommunikationsansvarig... 5 Grafisk formgivare... 5 Marknadsföringsansvarig... 5 Företagsansvarig... 6 Logistikansvarig... 6 Sponsoransvarig... 7

Läs mer

BLI PARTNER TILL HANDELSHÖGSKOLAN

BLI PARTNER TILL HANDELSHÖGSKOLAN BLI PARTNER TILL HANDELSHÖGSKOLAN OM HANDELSHÖGSKOLAN Handelshögskolan vid Göteborgs universitet har ambitionen att vara internationellt framstående inom områdena ekonomi och juridik. Den positiva utvecklingen

Läs mer

Högskoleförbundet Östra Norrbotten Handlingsplan 2011/12 Haparanda

Högskoleförbundet Östra Norrbotten Handlingsplan 2011/12 Haparanda Bilaga 3 Högskoleförbundet Östra Norrbotten Handlingsplan 2011/12 Haparanda Högskoleförbundet Östra Norrbotten, vision: Framgångsrik och hållbar utveckling i östra Norrbotten genom utbildning och forskning.

Läs mer

Sundbybergs stads näringslivspolicy 1

Sundbybergs stads näringslivspolicy 1 KOMMUNKONTORET 2013-04-05 1 (5) Sundbybergs stads näringslivspolicy 1 Övergripande mål Grunden för välfärd för Sundbybergs stads invånare är en hållbar och långsiktig ekonomisk tillväxt. Företagandet är

Läs mer

SMART INDUSTRI ÄR SVERIGES FRAMTID!

SMART INDUSTRI ÄR SVERIGES FRAMTID! SMART INDUSTRI ÄR SVERIGES FRAMTID! Svensk industri står inför utmaningar. Digitaliseringen driver på industrins redan höga omställningstakt och öppnar för nya affärsmodeller. Särskilt för små företag

Läs mer

Vindkraft Öst. Tillsammans utvecklar vi det hållbara Vindbruket! Lokalt möte 22 maj 2013, BMB

Vindkraft Öst. Tillsammans utvecklar vi det hållbara Vindbruket! Lokalt möte 22 maj 2013, BMB Vindkraft Öst Tillsammans utvecklar vi det hållbara Vindbruket! Lokalt möte 22 maj 2013, BMB VKÖ-träff, program 22 maj, Lindesberg 09.00 Samling, kaffe & smörgås 09.30 Inledning, syfte med dagen, deltagarpresentation

Läs mer

Steget före tillsammans

Steget före tillsammans Foto: Cargotec Steget före tillsammans I södra Sverige finns föreningen Tunga fordon som är en medlemsorganisation med världsledande tillverkare av tunga fordon som dumprar, hjullastare, skogsmaskiner,

Läs mer

FYRBODALS KOMMUNALFÖRBUND

FYRBODALS KOMMUNALFÖRBUND FYRBODALS KOMMUNALFÖRBUND Strategisk kompetensförsörjning i Fyrbodal 2019-2020 Kompetensplattformsarbetet 2009-2020 2020 2009 Regeringsuppdrag Start 2014 VG2020 Genomförandeplan 2019 Arbetskraftsbrist

Läs mer

BIOGAS SYD. - ett nätverk för samverkan

BIOGAS SYD. - ett nätverk för samverkan BIOGAS SYD - ett nätverk för samverkan »Biogas Syd ska med nätverket som plattform vidareutveckla regionens position som ledande biogasregion i Sverige.« Biogas Syd Ett nätverk för samverkan Biogas Syd

Läs mer

Tillsynsutveckling i Väst

Tillsynsutveckling i Väst Ansö kan öm fö rla ngning av pröjektet Tillsynsutveckling i Va st, dnr 2011-3050030 Länsstyrelsen i Västra Götalands län ansöker om förlängning av projektet Tillsynsutveckling i Väst. Nuvarande projekttid

Läs mer

Strategisk satsning på tech-sektorn i Uppsala

Strategisk satsning på tech-sektorn i Uppsala KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Skott Charlotte Dahlmann Christian Datum 2018-02-21 Diarienummer KSN-2018-0111 Kommunstyrelsen Strategisk satsning på tech-sektorn i Uppsala 2018-2020 Förslag till beslut

Läs mer

Kartläggning av företagets utvecklingsbehov. Nätverksträff. Tema lönsamhet. Individuellt val av kompetensutveckling. Tematräff i nätverket 1 ggr/månad

Kartläggning av företagets utvecklingsbehov. Nätverksträff. Tema lönsamhet. Individuellt val av kompetensutveckling. Tematräff i nätverket 1 ggr/månad Företagsutveckling individuellt och i nätverk Ölandsnätet är byggt för att ge företagen på Öland en möjlighet att kompetensutveckla sig, ta vara på gemensam kompetens och samtidigt lära känna företagare

Läs mer

Verksamhetsplan Forum Flen

Verksamhetsplan Forum Flen 2017-10-12 Inledning Forum Flen bildades januari 2006 av ett 30 tal företagare i kommunen. Idén var att skapa en lokal nätverksorganisation för en bättre samverkan mellan företagen i hela kommunen. Idag

Läs mer

Bli partner till Handelshögskolan

Bli partner till Handelshögskolan Bli partner till Handelshögskolan Om Handelshögskolan Handelshögskolan vid Göteborgs universitet har ambitionen att vara internationellt framstående inom områdena ekonomi och juridik. Den positiva utvecklingen

Läs mer

En handelsplats och folkfest för alla

En handelsplats och folkfest för alla www.storanolia.se En handelsplats och folkfest för alla Välkommen till Sveriges största besöksmässa 6-14 augusti i Piteå. 100 000 besökare 500 utställare 400 mkr i omsättning Stora Nolia är Sveriges största

Läs mer

Yrkeskompis Manual för att ge den nyanlända ett större kontaktnät - socialt och yrkesmässigt

Yrkeskompis Manual för att ge den nyanlända ett större kontaktnät - socialt och yrkesmässigt Yrkeskompis Manual för att ge den nyanlända ett större kontaktnät - socialt och yrkesmässigt Fungerande nätverksforum genom mentorskap I N N E H Å L L Varför Yrkeskompis? sid 2-3 Målgrupper sid 4-5 Samverkan

Läs mer

samverkan i fokus Med Ska formaliserad samverkan lyftas till en mer strategisk nivå och i mindre utsträckning formuleras i detalj?

samverkan i fokus Med Ska formaliserad samverkan lyftas till en mer strategisk nivå och i mindre utsträckning formuleras i detalj? 2. Med samverkan i fokus Ska formaliserad samverkan lyftas till en mer strategisk nivå och i mindre utsträckning formuleras i detalj? Rapport från lärprojektet Formaliserad samverkan mellan akademi och

Läs mer

3) Nya konstellationer och samverkansformer. branschgränser och områdets målgrupper har skapats

3) Nya konstellationer och samverkansformer. branschgränser och områdets målgrupper har skapats Sverige har en samordnad forsknings- och innovationsverksamhet inom hållbart materialnyttjande och resultaten tillämpas i stor utsträckning i samhället Svenska aktörer visar i praktiken och genom kreativa

Läs mer

Företag, akademi och samhälle i samverkan automation i världsklass!

Företag, akademi och samhälle i samverkan automation i världsklass! Vad är Automation Region? Nya initiativ Automation Region är ett företagskluster som arbetar för att synliggöra och stärka Sveriges automationsindustri. Automationsbranschen har stor strategisk betydelse

Läs mer

SMART INDUSTRI ÄR SVERIGES FRAMTID!

SMART INDUSTRI ÄR SVERIGES FRAMTID! SMART INDUSTRI ÄR SVERIGES FRAMTID! Svensk industri står inför utmaningar. Digitaliseringen driver på industrins redan höga omställningstakt och öppnar för nya affärsmodeller. Särskilt för små företag

Läs mer

Brukarrörelsens synpunkter 2015

Brukarrörelsens synpunkter 2015 Brukarrörelsens synpunkter 2015 Analys av arbetet som följer av Länsövergripande överenskommelse om samverkan för kommuner och landsting i Dalarnas län kring personer med psykiska funktionsnedsättningar

Läs mer

Projektplan. Lönsamhet och attityder steg 2

Projektplan. Lönsamhet och attityder steg 2 Projektplan Lönsamhet och attityder steg 2 Projektperiod 1 december 2013 15 november 2014 Lönsamhet och attityder steg 2 Projektperiod 1 december 2013 15 november 2014 Bakgrundsbeskrivning Ideella föreningen

Läs mer

- en del i programmet Att främja kvinnors företagande

- en del i programmet Att främja kvinnors företagande Slutrapport Projekt Företagsamma kvinnor i Karlskrona - en del i programmet Att främja kvinnors företagande Under åren 2007 2009 har Tillväxtverket samordnat och genomfört ett nationellt program vars syfte

Läs mer

Våra barn och ungdomar är vår framtid! Presentation av projektidé - KNUT

Våra barn och ungdomar är vår framtid! Presentation av projektidé - KNUT Våra barn och ungdomar är vår framtid! Presentation av projektidé - KNUT Vilka är det som arbetar med projektet? Ev. andra nationella aktörer så som ex branschorganisationer Blekinge, Kalmar & Kronobergs

Läs mer

Avsiktsförklaring för strategiskt partnerskap ett universitet, två städer

Avsiktsförklaring för strategiskt partnerskap ett universitet, två städer TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning 2016-12-06 KS 2016/1203 Kommunstyrelsen Avsiktsförklaring för strategiskt partnerskap ett universitet, två städer Förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Beslutsförslag för verksamhet Demola East Sweden

Beslutsförslag för verksamhet Demola East Sweden Beslutsförslag för verksamhet Demola East Sweden 2015-08-18 1. Inledning Nu är det tre år sedan vi hade vårt första möte med Jan Westlund, Intellectual Property Officer Aeronautics, Saab. De beskrev, efter

Läs mer

MALMÖ 22 MAJ 2017 ÅSE BYE, PROJEKTLEDARE BLUE MOVE

MALMÖ 22 MAJ 2017 ÅSE BYE, PROJEKTLEDARE BLUE MOVE MALMÖ 22 MAJ 2017 ÅSE BYE, PROJEKTLEDARE BLUE MOVE Mål The Blue Move for Green Economy skall främja användningen av vätgas från förnybar energi genom att utveckla och öka kunskapen om affärsmodeller för

Läs mer

SMART INDUSTRI ÄR SVERIGES FRAMTID!

SMART INDUSTRI ÄR SVERIGES FRAMTID! SMART INDUSTRI ÄR SVERIGES FRAMTID! Svensk industri står inför utmaningar. Digitaliseringen driver på industrins redan höga omställningstakt och öppnar för nya affärsmodeller. Särskilt för små företag

Läs mer

Hej studerandemedlem i FUF

Hej studerandemedlem i FUF 1 Hej studerandemedlem i FUF Nu är det dags att söka till höstens arbetsgrupper i världens bästa förening! FUF-bladet Seminariegruppen Biståndsdebatten.se Projektgruppen FUF-nätverket Vem kan söka till

Läs mer

Kommunikation som skapar affärer

Kommunikation som skapar affärer Maria Baldin, kommunikations- och hållbarhetschef Kommunikation som skapar affärer siemens.com/answers Upplägg Kort om Siemens Hur är vi organiserade? Kommunikation som skapar affärer Några exempel Page

Läs mer

Vad finns det för behov i äggbranschen, och vad skulle Vreta Kluster kunna bidra med? Helene Oscarsson, Vreta Kluster Malin Alm, SLU/Vreta Kluster

Vad finns det för behov i äggbranschen, och vad skulle Vreta Kluster kunna bidra med? Helene Oscarsson, Vreta Kluster Malin Alm, SLU/Vreta Kluster Vad finns det för behov i äggbranschen, och vad skulle Vreta Kluster kunna bidra med? Helene Oscarsson, Vreta Kluster Malin Alm, SLU/Vreta Kluster Vreta Kluster - ett utvecklings- och innovationscentrum

Läs mer

NÄR VÄGEN ÄR MÅLET. Arrangeras av Resurscentrum för jämställd tillväxt

NÄR VÄGEN ÄR MÅLET. Arrangeras av Resurscentrum för jämställd tillväxt NÄR VÄGEN ÄR MÅLET. Arrangeras av Resurscentrum för jämställd tillväxt VÄLKOMMEN TILL 13 maj Värmlands Museum Hörsalen Jämställdhet är en viktig fråga för Värmlands tillväxt och utveckling. Och Värmland

Läs mer

Upplevelseentreprenören med passion som drivkraft

Upplevelseentreprenören med passion som drivkraft Upplevelseentreprenören med passion som drivkraft Robin Åkerman är en entreprenör som drivs av att syssla med det han älskar, att skapa unika evenemang och möten mellan människor. Genom sin passion har

Läs mer

ENGAGEMANG KUNNANDE SERVICE ANDERS PETTERSSON VD INTERCUT SVERIGE AB A ANDERS Det är med oerhörd stolthet och glädje jag ser att Intercut de senaste åren, tillsammans med vårt systerföretag Areg, har

Läs mer