ÖVERSIKTLIG TRAFIKUTREDNING I SAMBAND MED DETALJPLANERING SÖRBY IND.OMR., MJÖLBY KOMMUN

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ÖVERSIKTLIG TRAFIKUTREDNING I SAMBAND MED DETALJPLANERING SÖRBY IND.OMR., MJÖLBY KOMMUN"

Transkript

1 PM - Trafik ÖVERSIKTLIG TRAFIKUTREDNING I SAMBAND MED DETALJPLANERING SÖRBY IND.OMR., MJÖLBY KOMMUN

2 1 Sammanfattning En ny anslutning till Sörby industriområde skulle kunna ge en kortare och mer logisk anslutningsväg till området samt att man skulle kunna minimera den tunga trafiken förbi bostadsområdena. Detta skulle bidra till både att Sörby industriområde skulle bli attraktivare för verksamheter samt att trafikbelastningen av tung trafik på länkarna förbi bostäderna skulle minska. Det allra bästa vore om man kunde kombinera flera alternativ för att lösa trafikförsörjningen till och från industriområdet eftersom det anländer trafik både norr- och söderifrån. Dock bör man i första hand koncentrera sig på den norra trafikkopplingen eftersom Sörby ind.omr. trafikförsörjs till största delen ifrån norr där trafikplats Mjölby Västra kopplar på E4:an. I norra delen är både alternativet med direkt koppling till befintlig cirkulation (alternativ 3) och alternativet med ny korsningspunkt (med cirkulation) öster om befintlig cirkulation (alternativ 1) bra. Dock innebär alternativet med direkt koppling till befintlig cirkulation (alt 3) att man behöver anlägga ny väg över ett befintligt gravfält och arkeologiskt område vilket kan medföra andra problem än trafiktekniska. Både alternativ 1 och 3 skulle även frigöra exploaterbar yta i den norra delen av industriområdet och lokalt kunna trafikförsörja denna. I södra delen skulle en lokalgata i området med en direkt koppling till ny cirkulationsplats i korsningen Smålandsvägen-Riksväg 32 vara att föredra. Detta för att minimera risken att tung trafik passerar på länk som ligger i direkt anslutning till planerat exploateringsområde för bostäder samt att en sådan gata lokalt skulle kunna trafikförsörja en utvidgad exploatering inom Sörby ind.omr. Dock är risken stor att trafik till och från industriområdet kommer använda sig av dagens anslutningar om man inte gör vissa korrigeringar i dagens gatunät, t.ex. genom att stänga Sväng- och Hallevadsgatans (ev. även Truckgatans, beroende på vilket alternativ man väljer) kopplingar till Svarvargatan. Eller reglerar genom att förbjuda genomfartstrafik för tung trafik på Svarvargatan och Smålandsvägen och på så sätt plockar bort alla alternativanslutningar för trafik till området och bara spar huvudin- och utfarterna. O:\STH\249425\T\Text\Sörby-Översiktlig_trafikutredning docx

3 2 Bakgrund Mjölby kommun önskar utreda möjligheterna med ny anslutning till Sörby industriområde i Mjölby. Idag är området trafikförsörjt norrifrån av korsningarna utmed Svarvargatan och västerifrån av korsningen mellan Smålandsvägen och Transformatorgatan. Det finns möjligheter att exploatera ytterligare mark inom Sörby ind.omr. och en sådan utökad exploatering kommer att behöva trafikförsörjas. Området är beläget ca 1 km sydväst om Mjölby centrum. Läget utmed riksväg 32 (RV32) och närheten till sydvästra infarten från E4:an till Mjölby gör området attraktivt för verksamheter då det är lätt att ta sig både hit och ifrån med tunga transporter. Inne på området finns idag ett gatunät som trafikförsörjer området lokalt. Detta lokala gatunät kan behöva ses över och eventuellt utökas/förstärkas vid en utökad exploatering. I söder angränsar området direkt till RV32. I området finns Toyota Material Handling (BT) som är världsledande tillverkare av truckar och i Mjölby har man ca 1600 anställda. 3(25)

4 3 Problembeskrivning Trafikförsörjningen till området behöver ses över då det finns planer att utöka verksamheter till icke exploaterade delar på området samt att det runt området ligger bebyggelse och att det även finns planer att utöka denna bebyggelse i direkt angränsande område till Sörby ind.omr. Mjölby kommun vill undvika att ha tung trafik förbi både de befintliga och planerade bostäderna i området bl.a. på grund av buller. På Svarvargatan finns fem gångpassager i plan för de som använder sig av busshållplatserna utmed gatan eller de som behöver korsa Svarvargatan av annan anledning, t.ex. om man som gående har målpunkt i Sörby ind.omr. Trafiksäkerhetsmässigt vore det att föredra om man kunde minimera tung trafik på denna sträcka. En ny anslutning till Sörby industriområde skulle kunna ge en kortare och mer logisk anslutningsväg till området samt att man skulle kunna minimera den tunga trafiken förbi bostadsområdena. Detta skulle bidra till både att Sörby industriområde skulle bli attraktivare för verksamheter samt att trafikbelastningen av tung trafik på länkarna förbi bostäderna skulle minska. Sydöst om och i direkt anslutning till den befintliga cirkulationsplatsen mellan RV32 och Ryttarhagsleden ligger ett arkeologiskt gravfält (se Figur 3). 4 Nuvarande anslutningar En stor del av trafiken till och från området kommer norrifrån (från E4:an) och trafikförsörjs idag av korsningarna utmed Svarvargatan och sydöst (från RV32) av korsningen mellan Smålandsvägen och Transformatorgatan. Norr om Sörby ind.omr. ligger bostäder och det är inte optimalt att låta tung trafik som ska till och från området gå på Svarvargatan som angränsar till bostadsområdet Den tunga trafiken som kommer ifrån sydöst går idag av RV32 i vanlig 3-vägskorsning (stopplikt för trafik från Smålandsvägen) med en högersväng in på Smålandsvägen för att sedan göra vänstersväng in på Transformatorgatan (korsning med väjningsplikt för Transformatorgatan), båda svängar saknar höger- respektive vänstersvängskörfält. Idag finns inga bostäder utmed sträckan men det planeras för exploateringar utmed Smålandsvägen på just denna sträcka (södra delen som ansluter mot RV32). 4(25)

5 Figur 1: Nuläge, anslutningsvägar till Sörby ind.omr. Rött=Gång och cykel i tunnel och i plan (pil). 5(25)

6 5 Nuvarande trafik Trafik till och från Sörby ind.omr. finns redan idag i vägnätet och ingår i de mätningar som gjorts i området. Viss omfördelning av trafiken kommer troligtvis att ske om man väljer att bygga om in- och utfarter för området, dock är storleksordningarna på dessa låga och det uppskattas att det inte kommer att behöva göras kapacitetsförstärkande åtgärder i vägnätet. Med en utvidgning av verksamheterna inom området kommer det att ske ett visst trafiktillskott. Beroende på hur stor denna utvidgning är samt typen av ny verksamhet kan in- och utfarter till området behöva studeras. Dock har detta inte tagits i beaktande för denna utredning. Mätningar av trafik finns gjorda i området under åren 2010 och 2013 (av Trafikverket och Mjölby kommun). De redovisas som medeldygnstrafik, ÅDT eller VDT / Tung trafik, i Figur 2. På Svarvargatan mellan Truckgatan och Svänggatan finns ett korsande övergångställe med avsmalning för trafik på Svarvargatan. 5.1 Riksväg 32 Riksväg 32 (RV32) spelar redan idag en viktig roll i att trafikförsörja den södra delen av Mjölby och i framtiden förväntas den bli ännu viktigare. Detta kan vara en anledning till att undvika att bygga fler korsningspunkter utmed denna ur framkomlighetssynpunkt och istället försöka hålla sig till de befintliga korsningarna och i framtiden förstärka dessa vid behov. Det finns en överenskommelse mellan Trafikverket, Regionförbundet och länets kommuner om värnad statlig infrastruktur som innefattar riksväg 32 och nedan finns ett utdrag ur detta: Värnad statlig infrastruktur Genom dialog mellan Trafikverket, Regionförbundet och länets kommuner ska samförstånd uppnås kring ett värnat övergripande väg- och järnvägsnät. Positiv regional utveckling förutsätter att länets aktörer samverkar för att säkra näringslivets behov av transporter och arbetskraft. På detta väg- och järnvägsnät gäller mycket stor restriktivitet beträffande åtgärder som kan begränsa framkomligheten eller kapaciteten, exempelvis nya anslutningar och cirkulationsplatser. Trafikverket och Mjölby kommun är överens om att värna ett övergripande väg- och järnvägsnät som är av särskilt stor vikt för arbetspendling, näringslivets transporter och tillgänglighet till vitala samhällsfunktioner. Trafikverket och Mjölby kommun förbinder sig att högprioritera god förutsägbarhet på detta väg- och järnvägsnät. Idag finns ett antal gång- och cykelpassager som går under RV32 i området. De finns utmärkta i rött i Figur Busstrafik Svarvargatan har två busshållplatser i vardera riktningen på sträckan mellan Smålandsvägen och Truckgatan. I och med detta korsar gående till och från bussen Svarvargatan. 6(25)

7 Figur 2: Uppmätt trafik (Medeldygnstrafik/Andel tung trafik) i området. Rött=Gång och cykel i tunnel och i plan (pil). 7(25)

8 6 Planer för området Bostadsexploateringar planeras i området öster om den punkt där Smålandsvägen ansluter till RV32. Den sydvästra delen av Sörby industriområde är relativt orört och det finns planer att exploatera för verksamheter i detta område. Dock har detta inte tagits i beaktande (trafikalstringsmässigt) för denna utredning. 8(25)

9 Figur 3: Grön=Gravfält, Gul=Planerad verksamhetsexploatering, Blå=Planerad bostadsexploatering 9(25)

10 7 Alternativa anslutningar 7.1 Alt 0: Regleringar och ev. något förändrat gatunät Ett relativt enkelt alternativ skulle kunna vara att använda sig av dagens gatunätslösning och gör små korrigeringar av denna för att minimera den tunga trafiken förbi bostadsområdena utmed större delen av Svavargatan. Svarvargatan har två busshållplatser i vardera riktningen på sträckan mellan Smålandsvägen och Truckgatan. I och med detta korsar gående till och från bussen Svarvargatan vilket kan medföra konflikter mellan oskyddade trafikanter och tung trafik. Förslagsvis skulle man kunna stänga Sväng- och Hallevadsgatans kopplingar till Svarvargatan och på så sätt tvinga in trafik till området via Truck- och Transformatorgatan och på så sätt minimera tung trafik på Svarvargatan. Ett annat alternativ skulle kunna vara att man förbjuder tung trafik på Svarvargatan mellan Truckgatan och Smålandsvägen samt på Smålandsvägen mellan Transformator- och Svarvargatan och på så sätt plockar bort alla alternativkopplingarna för trafik till området förutom Transformator- och Truckgatan. Positivt: Relativt små åtgärder. Skyltning och eventuellt ta bort två kopplingar mot Svavargatan. Minimerar tung trafik på delen av Svarvargatan som har många övergångsställen. Negativt: Del av Svarvargatan (västra) vid bostadsområde används för att trafikförsörja området. Södra delen av Smålandsvägen förbi planerat bostadsområde används för att trafikförsörja området. 10(25)

11 Figur 4: Alternativ 0. I stort oförändrat vägnät, två borttagna kopplingar mot Svarvargatan. Blå= Bef. och planerad bostadsexploatering. 11(25)

12 7.2 Alt 1: Ny cirkulationsplats i norra delen I detta alternativ tas trafiken norrifrån till Sörby ind.omr. in i befintlig cirkulation och därefter via en ny cirkulation in på området. En ny koppling i norra delen kan även lokalt trafikförsörja en utökad exploatering i norra delen av Sörby ind.omr. Trafik söderifrån tas via befintliga korsningar in på området via Transformatorgatan. Två cirkulationsplatser tätt inpå varandra. Dock ej förväntade höga trafikmängder till och från Sörby ind.omr. samt att denna länk idag ej är hårt trafikbelastad vilket gör att någon köbildning inte borde uppstå. Eventuellt kan det behövas kompletterande reglering eller mindre utformningsjusteringar (nämnda i Alt 0) för att minimera risken att tung trafik använder sig av Truck-, Sväng- eller Hallevadsgatan för att ta sig in på området. Positivt: Eftersom man tar in trafiken tidigare på området minimerar man den tunga trafiken på hela delen av Svarvargatan som går förbi bostadsområdet norr om Sörby ind.omr. En ny koppling i norra delen kan även lokalt trafikförsörja en utökad exploatering i norra delen av Sörby ind.omr. Negativt: Trafik söderifrån tas in via södra delen av Smålandsvägen, där nya bostäder planeras. 12(25)

13 Figur 5: Alternativ 1. Anslutning via ny cirkulation i norra delen. Blå=Planerad bostadsexploatering. 13(25)

14 7.3 Alt 2: Ny cirkulationsplats i södra delen Alternativet bygger på att man använder sig av befintlig lösning i norr och bygger om i södra delen med cirkulationsplats (se Figur 6). Denna lösning kan med fördel kombineras med en lokalgata (se Figur 7/Figur 8/Figur 9) som kopplas direkt till en ny cirkulationsplats i korsningen Smålandsvägen-RV32 inne på området för att undvika tung trafik på den södra delen av Smålandsvägen där planer på bostadsexploatering finns. Vid en verksamhetsexploatering av outbyggda delar i sydvästra delen av Sörby ind.omr. skulle även denna lokalgata kunna trafikförsörja de nya delarna lokalt inne på området. En sådan lokalgata inom området skulle behöva gå med ett säkerhetsavstånd utmed RV32. På vissa ställen är det relativt trångt samt att kommunen inte äger all mark utmed RV32 och för att en sådan lösning skulle vara genomförbar behövs detta lösas innan man kan gå vidare med ett sådant alternativ. Lokalgatan skulle kunna dras på lite olika sätt, men förmodligen kommer den att behöva korsa minst två GC-passager vilka ligger i en lägre nivå på grund av att de går under RV32 i tunnel. Det finns även en dagvattendamm med pumpstation utmed norra delen av RV32 som går förbi området som man bör ha i åtanke om man planerar för en lokalgata i denna sträckning. Om ingen lokalgata anläggs och kopplas på i ny cirkulationsplats mellan Smålandsvägen-RV32 kommer den tunga trafiken på Smålandvägens södra del att öka. Detta är inte att föredra med tanke på de planer som finns för bostadsexploatering på östra sidan av den här delen av Smålandsvägen. Detta alternativ med ny cirkulationsplats i södra delen skulle även kunna kombineras med en omdragning av vägen som går till och från Mjölby golfklubb och koppla på den i den nya cirkulationsplatsen mellan Smålandsvägen och RV32. Denna omdragning skulle behöva ske över en del av golfbanan (se Figur 9). Eventuellt kan det behövas kompletterande reglering eller mindre utformningsjusteringar (nämnda i Alt 0) för att minimera risken att tung trafik använder sig av Sväng- eller Hallevadsgatan för att ta sig in på området. Positivt: Ev. ny lokalgata kan trafikförsörja nyexploateringar inom Sörby ind.omr. Vid en omdragning av vägen till Mjölby golfbana till ny cirkulationsplats försvinner en korsningspunkt på RV32. Negativt: Trafik norrifrån till Sörby ind.omr. kommer förmodligen ta Svarvargatan förbi del av bostadsområde. Mycket att ta hänsyn till om lokalgata anläggs. GC-passager och ev. dagvattendamm med pumpstation samt trång passage i ytan mellan RV32 och verksamhet i södra delen av Sörby ind.omr. Utan en påkopplad lokalgata som går parallellt med RV32 skulle trafik till området behöva gå på södra delen av Smålandsvägen, där ny bostadsexploatering planeras. 14(25)

15 Figur 6: Alternativ 2a. Ny cirkulation i södra delen. Blå=Planerade och befintliga bostäder 15(25)

16 Figur 7: Alternativ 2b. Ny cirkulation i södra delen med påkopplad lokalgata. Lila=Trång passage, Ljusblå=Dagvattendamm, Gul=Planerad verksamhetsexploatering, Blå=Befintliga bostäder, Röd=Gång och cykel i tunnel och i plan (pil). 16(25)

17 Figur 8: Alternativ 2c. Ny cirkulation i södra delen med påkopplad längre lokalgata. Lila=Trång passage, Ljusblå=Dagvattendamm, Gul=Planerad verksamhetsexploatering, Blå=Befintliga bostäder, Röd=Gång och cykel i tunnel och i plan (pil). 17(25)

18 Figur 9: Alternativ 2d. Ny cirkulation i södra delen med påkopplad lokalgata och omdragen väg till Mjölby golfbana. Lila=Trång passage, Ljusblå=Dagvattendamm, Gul=Planerad verksamhetsexploatering, Blå=Befintliga bostäder, Röd=Gång och cykel i tunnel och i plan (pil). 18(25)

19 7.4 Alt 3: Femte ben i befintlig cirkulationsplats i norra delen I detta alternativ tas trafik som ska till Sörby ind.omr. norrifrån in via ett femte ben i den befintliga cirkulationsplatsen. Ny koppling kommer att gå över det gamla gravfältet (se Figur 10). En ny koppling i norra delen kan även lokalt trafikförsörja en utökad exploatering i norra delen av Sörby ind.omr. Trafik söderifrån tas via befintliga korsningar in på området via Transformatorgatan. Eventuellt kan det behövas kompletterande reglering eller mindre utformningsjusteringar (nämnda i Alt 0) för att minimera risken att tung trafik använder sig av Truck-, Sväng- eller Hallevadsgatan för att ta sig in på området. Positivt: Eftersom man tar in trafiken tidigare in på området minimerar man den tunga trafiken på Svarvargatan som går förbi bostadsområdet norr om Sörby ind.omr. Minskar antalet svängrörelser för trafik till och från Sörby ind.omr. En ny koppling i norra delen kan även lokalt trafikförsörja en utökad exploatering i norra delen av Sörby ind.omr. Negativt: Trafik söderifrån tas in via södra delen av Smålandsvägen, där nya bostäder planeras. Ett femte ben i befintlig cirkulationsplats kommer att behöva gå över det gamla gravfältet som ligger i direkt anslutning sydöst om korsningen. 19(25)

20 Figur 10: Alternativ 3. Femte ben i den norra befintliga cirkulationsplatsen. Grön=Gravfält, Blå=Planerade bostäder, Gul=Planerad verksamhetsplanering, Rött=Gång och cykel i tunnel och i plan (pil). 20(25)

21 7.5 Alt 4: Koppling mitt på Riksväg 32 I detta alternativ trafikförsörjs Sörby ind.omr. via en ny koppling från RV32 som korsar Sörby industriområde och kopplas ihop med Lockarpsgatan inne på området (se Figur 11). Förmodligen kan det även behövas kompletterande reglering eller mindre utformningsjusteringar (nämnda i Alt 0) för att minimera risken att tung trafik använder sig av Truck-, Sväng- eller Hallevadsgatan (och även Transformatorgatan för trafik söderifrån) för att ta sig in på området för detta alternativ. Ytterligare en koppling till RV23 som kan innebära att framkomligheten på RV32 sänks. Positivt: Bara en koppling till och från Sörby ind.omr. istället för två (nord- och sydlig). Negativt: Måste förmodligen kompletteras med reglering/utformningsjusteringar i befintligt vägnät för tung trafik. Annars är risken övervägande att trafik till och från Sörby ind.omr. inte nyttjar kopplingen på RV32 utan istället tar de gamla vägarna som används idag. Ytterliggare en in- och utfart på RV32, vilket kan innebära att framkomligheten på RV32 sänks. Kommunen går miste om exploateringsbar yta inne på Sörby ind.omr. (i och med att ny koppling korsar exploateringsbar yta) som annars kunde användas av framtida verksamheter. 21(25)

22 Figur 11: Alternativ 4. Ny koppling mitt på Riksväg 32. Gul=Planerad verksamhetsexploatering, Rött=Gång och cykel i tunnel och i plan (pil). 22(25)

23 8 Slutsats Den mesta av trafiken till och från Sörby ind.omr. kommer norrifrån (från E4:an) och därför borde trafikförsörjningen i första hand lösas på ett bra sätt för den norra delen av området. I alternativ 1 och 3 tar man in trafiken på ett sådant sätt att närliggande bostäder norr om området störs minst. De andra alternativen bygger på att man i stort sett låter trafiken till och från norra delen av området använda sig av de befintliga kopplingarna som de använder sig av idag, vilket inte är optimalt eftersom de går förbi bostadsområdet norr om Sörby ind.omr. Både alternativ 1 och 3 är bra lösningar för norra delen av Sörby ind.omr. men i nummer 3 så innebär det att man behöver anlägga ny väg över ett befintligt gravfält och arkeologiskt område vilket kommer medföra andra problem än trafiktekniska. Både alternativ 1 och 3 skulle lokalt även kunna trafikförsörja den norra delen av en utvidgad exploatering inom Sörby ind.omr. Om man kan minimera risken för tung trafik på Svarvargatan mellan Truckgatan och Smålandsvägen skulle ett sådant alternativ fungera bra. Detta skulle inte innebära så stora åtgärder utan man kan i stort använda sig av dagens lösning med eventuellt små gatujusteringar/regleringar. Dock skulle alternativ 0 innebära att man inte kan trafikförsörja utvidgad exploatering utan utvidgning av det lokala gatunätet inom området. I alternativ 1 och 3 kan man även lokalt inom området trafikförsörja en utvidgning av verksamhetsexploatering i den norra delen av Sörby ind.omr. För att minimera risken för tung genomfartstrafik förbi bostadsområdet utmed Svarvargatan (och även Smålandsvägen) rekommenderas ett genomfartsförbud för tung trafik eller att man helt enkelt tar bort kopplingarna Sväng- och Hallevadsgatan (kanske även Truckgatan beroende på vilket alternativ man väljer) in på industriområdet, som i alternativ 0. Det allra bästa vore om man kunde kombinera flera alternativ för att lösa trafikförsörjningen till och från industriområdet eftersom det anländer trafik både norr- och söderifrån. I den södra delen planeras en bostadsexploatering utmed östra sidan av södra delen av Smålandsvägen och det måste man ha i åtanke när man planerar för hur man ska trafikförsörja området. Förslagsvis kommer det att behövas bullerdämpande åtgärder samt en trafiksäker koppling till Sörby ind.omr. för oskyddade trafikanter från nytt bostadsområde som arbetar, har målpunkt i Sörby ind.omr. eller av annan anledning behöver korsa Smålandsvägen. Om man anlägger en parallell lokalgata utmed RV32 som kopplas direkt till en ny cirkulationsplats mellan Smålandsvägen och RV32 tar man in trafik tidigt till området och de behöver inte belasta den södra delen av Smålandsvägen. En sådan gata inom området skulle även lokalt kunna försörja planerade verksamhetsexploateringar om den kopplas till befintligt gatunät. I en ny cirkulationsplats mellan Smålandsvägen och RV32 skulle man även kunna koppla den intilliggande korsningen där vägen till golfbanan kopplas till RV32 för att minska in- och utfarter på RV32. 23(25)

24 9 Rekommendation Eftersom största delen av trafiken till och från Sörby ind.omr. kommer norrifrån (från E4:an) bör man i första hand koncentrera sig på att lösa trafikförsörjningen i norra delen av Sörby ind.omr. De alternativen som löser det bäst är alt 1, 3 och även 0 (med vissa justeringar av dagens trafiklösning). Eftersom kommunen vill frigöra exploaterbar verksamhetsyta kan alternativ 1 eller 3 vara att föredra eftersom något av dessa alternativ även lokalt skulle kunna trafikförsörja ny exploaterbar yta i den norra delen av Sörby ind.omr. Dock innebär alt 3 att man behöver dra ny länk över arkeologiskt gravfält vilket kommer innebära andra problem än trafiktekniska. Oavsett vilket alternativ man väljer behövs det troligtvis även att man gör små justeringar/reglerar det befintliga gatunätet för att minimera tung trafik på Svarvargatan. T.ex. genom att göra det icke möjligt att ta sig in på området andra vägar än de påvisade (se alt 0). 24(25)

25 Johan Kjellberg Tyréns AB Stockholm Besök: Peter Myndes Backe Stockholm Tel: Säte: Stockholm 25(25)

ALTERNATIVA PLACERINGAR AV BUSSTATION I BROBY

ALTERNATIVA PLACERINGAR AV BUSSTATION I BROBY PM ALTERNATIVA PLACERINGAR AV BUSSTATION I BROBY SLUTRAPPORT 2017-10-05 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 INLEDNING... 3 2 BEFINTLIG BUSSTATION... 3 2.1 TÄNKBARA BUSSKÖRVÄGAR... 4 2.2 KOMMENTARER... 4 3 NY BUSSTATION

Läs mer

TRAFIKUTREDNING Hovslätts ängar

TRAFIKUTREDNING Hovslätts ängar TRAFIKUTREDNING Hovslätts ängar 2010-11-05 Upprättad av: Jonas Mörhed Ombud/Granskare: Reino Erixon TRAFIKUTREDNING Hovslätts ängar 2010-11-05 Kund Jönköpings kommun Stadsbyggnadskontoret 551 89 Jönköping

Läs mer

BERÄKNING AV TRAFIKFLÖDEN INOM SVARTÅ STRAND, MJÖLBY

BERÄKNING AV TRAFIKFLÖDEN INOM SVARTÅ STRAND, MJÖLBY PM BERÄKNING AV TRAFIKFLÖDEN INOM SVARTÅ STRAND, MJÖLBY SLUTRAPPORT 2013-12-16 Sammanfattning Det centrala området Svartå strand i Mjölby planeras genomgå en omvandling från verksamhetsområde till ett

Läs mer

TRAFIKUTREDNING BJÖRKLUNDA I HÄSSLEHOLM

TRAFIKUTREDNING BJÖRKLUNDA I HÄSSLEHOLM RAPPORT TRAFIKUTREDNING BJÖRKLUNDA I HÄSSLEHOLM SLUTRAPPORT 2017-07-07 UPPDRAG 277661, Björklunda trafikutredning Titel på rapport: Trafikutredning Björklunda i Hässleholm Status: Datum: 2017-07-07 MEDVERKANDE

Läs mer

TRAFIKUTREDNING BLÅSIPPAN

TRAFIKUTREDNING BLÅSIPPAN PM TRAFIKUTREDNING BLÅSIPPAN SLUTVERSION 2019-02-21 1 INLEDNING Tyréns har fått i uppdrag att genomföra en trafikutredning som syftar till att utreda vilka trafikomfördelningar föreslagna åtgärder kring

Läs mer

Trafikomfördelning. E22 Fjälkinge - Gualöv Ärendenummer: TRV 2017/1732

Trafikomfördelning. E22 Fjälkinge - Gualöv Ärendenummer: TRV 2017/1732 PM Trafikomfördelning E22 Fjälkinge - Gualöv 2017-10-11 Ärendenummer: TRV 2017/1732 Trafikverket Postadress: Box 366, 201 23 Malmö E-post: trafikverket@trafikverket.se Telefon: 0771-921 921 TMALL 0004

Läs mer

TILLÄGG TRAFIKUTREDNING, HEJANS LYCKA - KARLSKRONA KOMMUN RAPPORT

TILLÄGG TRAFIKUTREDNING, HEJANS LYCKA - KARLSKRONA KOMMUN RAPPORT TILLÄGG TRAFIKUTREDNING, HEJANS LYCKA - KARLSKRONA KOMMUN RAPPORT 2017-03-21 TILLÄGG TRAFIKUTREDNING TILLÄGG TRAFIKUTREDNING HEJANS LYCKA, KARLSKRONA KOMMUN 2017-03-21 KUND Karlskrona kommun KONSULT WSP

Läs mer

Finnshyttan Filipstads kommun. Trafikutredning till detaljplan

Finnshyttan Filipstads kommun. Trafikutredning till detaljplan Finnshyttan Filipstads kommun Trafikutredning till detaljplan 2017-05-22 Beställare: Filipstads kommun Projektledare: Roger Danielsson Konsult: Wermlands Infrakonsult AB (Wikon) Verkstadsgatan 20A, 652

Läs mer

PM NORRA STÄKSÖN TRAFIK

PM NORRA STÄKSÖN TRAFIK PM NORRA STÄKSÖN TRAFIK KONCEPT 2014-08-25 1 Bakgrund Planering för ny etablering på norra delen av Stäksön pågår. Som ett led i arbetet studeras förutsättningarna för trafiken i området. För att etableringen

Läs mer

Trafikutredning Fridhem, Tjörns kommun I samband med detaljplan Fridhem del av Hövik 5:1

Trafikutredning Fridhem, Tjörns kommun I samband med detaljplan Fridhem del av Hövik 5:1 Beställare: 471 80 SKÄRHAMN Beställarens representant: Kristina Stenström Konsult: Uppdragsledare Norconsult AB Box 8774 402 76 Göteborg Maria Young Uppdragsnr: 104 23 38 Innehållsförteckning 1 Inledning...

Läs mer

TRÄKVISTA - ÖVERSYN AV TRAFIKFRÅGOR INFÖR SAMRÅD

TRÄKVISTA - ÖVERSYN AV TRAFIKFRÅGOR INFÖR SAMRÅD PM TRÄKVISTA - ÖVERSYN AV TRAFIKFRÅGOR INFÖR SAMRÅD SAMRÅDSHANDLING 2017-03-22 Tyréns AB 118 86 Stockholm Besök: Peter Myndes Backe 16 Tel:010 452 20 00 www.tyrens.se Säte: Stockholm Org.nr: 556194-7986

Läs mer

Trafikutredning TCR Oskarshamn

Trafikutredning TCR Oskarshamn 2014-02-17, sid 1(12) Trafikutredning TCR Oskarshamn 2014-02-17, sid 2(12) Beställare Kristian Wendelboe Wendelboe West Properties Uppdragsledare/Trafikplanerare Trafikplanerare Patrik Lundqvist Karin

Läs mer

PM Trafik. Södra Årby. Tyréns - Arvid Gentele 1(13) Uppdragsnr: Rapportnr: Rev (): l tl t t\ut d i \T é T fik PM k t LGS d

PM Trafik. Södra Årby. Tyréns - Arvid Gentele 1(13) Uppdragsnr: Rapportnr: Rev (): l tl t t\ut d i \T é T fik PM k t LGS d 1(13) PM Trafik Södra Årby 20111031 Tyréns - Arvid Gentele 2(13) Inledning En ny stadsdel, Södra Årby, planeras i anslutning till Läggesta station. Området omfattar bostäder, verksamheter och samhällsservice.

Läs mer

HERRGÅRDSGÄRDET TRAFIKUTREDNING

HERRGÅRDSGÄRDET TRAFIKUTREDNING RAPPORT HERRGÅRDSGÄRDET TRAFIKUTREDNING 2018-06-01 UPPDRAG 286841, Herrgårdsgärdet Tenhult - trafik- och bullerutredning Titel på rapport: Herrgårdsgärdet Trafikutredning Status: Slutrapport Datum: 2018-06-01

Läs mer

GÅNG- OCH CYKELSTRÅK I HAMMARSHUSOMRÅDET. Kristianstads kommun Stadsbyggnadskontoret

GÅNG- OCH CYKELSTRÅK I HAMMARSHUSOMRÅDET. Kristianstads kommun Stadsbyggnadskontoret GÅNG- OCH CYKELSTRÅK I HAMMARSHUSOMRÅDET PM Kristianstads kommun Stadsbyggnadskontoret 2013-06-14 Uppdrag: 241428, Trafikutredning Hammarshusområdet Titel på PM: Status: GÅNG- OCH CYKELSTRÅK I HAMMARSHUSOMRÅDET

Läs mer

TRAFIKALSTRING BRILLINGE ÅVC

TRAFIKALSTRING BRILLINGE ÅVC RAPPORT TRAFIKALSTRING BRILLINGE ÅVC RAPPORT 2016-12-16 Uppsala kommun, plan- och byggnadsnämnden. Dnr PBN 2015-000522, 2016-12-16 UPPDRAG 272040, Kretsloppsparken Brillinge ÅVC Titel på rapport: Trafikalstring

Läs mer

Området Vårvik med ny bro i Trollhättan Kompletterande simuleringar

Området Vårvik med ny bro i Trollhättan Kompletterande simuleringar Området Vårvik med ny bro i Trollhättan Kompletterande simuleringar 2018-09-19 Under våren 2018 genomfördes en trafikanalys för Vårvik (fd Knorren) och Hjulkvarnelund i Trollhättan (Trafikanalyser Vårvik

Läs mer

PM Trafikutredning Snurrom verksamheter

PM Trafikutredning Snurrom verksamheter PM Trafikutredning Snurrom verksamheter Bakgrund och syfte Planering pågår för nya verksamheter i anslutning till Norra vägen och E22 i norra delen av staden. Trafikutredningen ska undersöka hur området

Läs mer

28(65) 28(65) Fördjupad översiktsplan, Tanumshede

28(65) 28(65) Fördjupad översiktsplan, Tanumshede 28(65) 28(65) Fördjupad översiktsplan, Tanumshede Fördjupad översiktsplan, Tanumshede 29(65) TRAFIK Järnväg Cirka 2 km väster om Tanumshede ligger järnvägsstationen med tåg mot Strömstad samt Uddevalla/Göteborg.

Läs mer

UPPDRAGSLEDARE. Stefan Andersson UPPRÄTTAD AV. Stefan Andersson

UPPDRAGSLEDARE. Stefan Andersson UPPRÄTTAD AV. Stefan Andersson 14 UPPDRAG Trafikutredning Brämhult-Kyrkvägen UPPDRAGSNUMMER 12602343 UPPDRAGSLEDARE Stefan Andersson UPPRÄTTAD AV Stefan Andersson DATUM Trafkutredning, avstängning av Kyrkvägen Bakgrund och syfte Samghällsbyggnadsförvaltningen

Läs mer

Trafikutredning Hallerna, Stenungsund Utredning rörande övergripande trafikförsörjning på Hallerna

Trafikutredning Hallerna, Stenungsund Utredning rörande övergripande trafikförsörjning på Hallerna Trafikutredning Hallerna, Stenungsund Utredning rörande övergripande trafikförsörjning på Hallerna Beställare: Stenungsunds kommun 444 82 STENUNGSUND Beställarens representant: Kristina Hellström Konsult:

Läs mer

Kävlinge kommun Trafikplats Hofterup Idéstudie 2007

Kävlinge kommun Trafikplats Hofterup Idéstudie 2007 Kävlinge kommun Trafikplats Hofterup Idéstudie 2007 2007-12 Jan Rafstedt AB INNEHÅLL 1. BAKGRUND 1 2. UPPDRAGET 1 3. FÖRUTSÄTTNINGAR 1 4. TRAFIK 2 Trafikgenerering 3 5. STUDERADE LÖSNINGAR 4 Tpl Hofterup

Läs mer

Trafikutredning Tvetavägen

Trafikutredning Tvetavägen Telge Inköp AB Version 1 Stockholm 2018-08-17 Datum 2018-08-17 Uppdragsnummer 1320035759 Utgåva/Status Version 1 Svante Nyberg Malin Lagervall Andreas Samuelsson Uppdragsledare Handläggare Granskare Ramböll

Läs mer

Jönköpings kommun. PM Skeppsbron. Malmö

Jönköpings kommun. PM Skeppsbron. Malmö Jönköpings kommun Malmö 2016-01-08 Datum 2016-01-08 Uppdragsnummer 1320006609-001 Utgåva/Status 1 Johan Svensson Anna Persson Johan Jönsson Uppdragsledare Handläggare Granskare Ramböll Sverige AB Skeppsvägen

Läs mer

Trafikutredning Svanvik, Tjörns kommun I samband med program för Svanvik

Trafikutredning Svanvik, Tjörns kommun I samband med program för Svanvik Beställare: 471 80 SKÄRHAMN Beställarens representant: Karin Löfgren Konsult: Norconsult AB Box 8774 402 76 Göteborg Uppdragsledare/utredare/författare Maria Young Granskare Stefan Krii Uppdragsnr: 104

Läs mer

PM - Trafik. Bilaga till Hemavan Björkfors Detaljplan Uppdragsnummer: Uppdragsansvarig: Mikael Yngvesson.

PM - Trafik. Bilaga till Hemavan Björkfors Detaljplan Uppdragsnummer: Uppdragsansvarig: Mikael Yngvesson. 1(9) PM - Trafik Bilaga till Hemavan Björkfors Detaljplan 2012 2013-01-25 Uppdragsnummer: 226443 Uppdragsansvarig: Mikael Yngvesson Handläggare Kvalitetsgranskning Rune Karlberg 010-452 24 91 Mikael Yngvesson

Läs mer

McDONALD S ETABLERING NYKÖPINGSVÄGEN - GENETALEDEN

McDONALD S ETABLERING NYKÖPINGSVÄGEN - GENETALEDEN McDONALD S ETABLERING NYKÖPINGSVÄGEN - GENETALEDEN TRAFIK-PM 2014-12-10 1 Bakgrund, syfte och omfattning McDonald s planerar för att etablera en ny hamburgerrestaurang i nordvästra hörnet vid korsningen

Läs mer

PM - Trafik. Bilaga till detaljplan Björkfors 1:449 m.fl Nya bostäder vi Skjutbanevägen Uppdragsnummer:

PM - Trafik. Bilaga till detaljplan Björkfors 1:449 m.fl Nya bostäder vi Skjutbanevägen Uppdragsnummer: 1(5) PM - Trafik Bilaga till detaljplan Björkfors 1:449 m.fl Nya bostäder vi Skjutbanevägen 2015-09-15 Uppdragsnummer: 256723 Uppdragsansvarig: Rune Karlberg Handläggare Kvalitetsgranskning Rune Karlberg

Läs mer

PM TRAFIKUTREDNING TOMTEBOVÄGEN

PM TRAFIKUTREDNING TOMTEBOVÄGEN UPPDRAG Coop Tomtebo UPPDRAGSNUMMER 2433490000 UPPDRAGSLEDARE Krister Johansson, HIFAB UPPRÄTTAD AV Katarina Lindberg DATUM 10-05 Bakgrund och syfte Coop AB planerar att etablera en ny butik på en i dagsläget

Läs mer

Nuläge, brister och behov

Nuläge, brister och behov Nuläge, brister och behov Åtgärdsvalsstudie ABB-industriområde och Väsmanstrand 2014-10-15 Nuläge 2046 Antal fordon per veckodygn inom området se karta in i området, ut från området, totalt. Mätningarna

Läs mer

BILTRAFIK. Förutsättningar

BILTRAFIK. Förutsättningar BILTRAFIK Förutsättningar I den trafikutredning ( Trafikutredning Södra Norrlandet, 2009) som upprättats parallellt med fördjupningen redovisas dagens trafiksituation, hur trafiknätet kommer att belastas

Läs mer

Stöd till planarbete och projektering - Brevikshalvön. 1 Bakgrund. Uppdragsnr: (9)

Stöd till planarbete och projektering - Brevikshalvön. 1 Bakgrund. Uppdragsnr: (9) Uppdragsnr: 10235378 1 (9) PM Stöd till planarbete och projektering - Brevikshalvön 1 Bakgrund Kommunen vill bygga en cykelbana utmed Nytorpsvägens södra sida. I dag är gång och cykeltrafiken hänvisad

Läs mer

Trafikering

Trafikering Huddinge kommun planerar för en utbyggnad av Gräsvretens industriområde och en ny in-och utfart till området. Kommunen behöver stöd med att bedöma trafikmängder till och från det planerade området, få

Läs mer

TRAFIKPLATS REBBELBERGA

TRAFIKPLATS REBBELBERGA Trafikteknisk utredning för TRAFIKPLATS REBBELBERGA Objektnummer: 8850565 Maj 2012 Denna trafiktekniska utredning har utförts i april till maj 2012 av följande projektorganisation: Beställare Trafikverket

Läs mer

Trafikutredning Planprogram Hentorp Södra

Trafikutredning Planprogram Hentorp Södra Skövde kommun Trafikutredning Planprogram Hentorp Södra Göteborg, 2011-01-19 Reviderat 2011-04-13 Trafikutredning Planprogram Hentorp Södra Datum 2011-01-19 Reviderat 2011-04-13 Uppdragsnummer 61441038924

Läs mer

Trafikutredning Ny vägdragning inom Skrea 2:39, Falkenberg

Trafikutredning Ny vägdragning inom Skrea 2:39, Falkenberg Beställare: FALKENBERGS KOMMUN Box 293 311 23 Falkenberg Beställarens representant: Sabina Uzelac Konsult: Uppdragsledare: Handläggare: Norconsult AB Box 8774 402 76 Göteborg Johanna Gervide Terese Salomonsson

Läs mer

TRAFIKUTREDNING HÄLLEVIK STIBY 4:17 MFL

TRAFIKUTREDNING HÄLLEVIK STIBY 4:17 MFL RAPPORT TRAFIKUTREDNING HÄLLEVIK STIBY 4:17 MFL 2016-01-20 Uppdrag 265929, Trafikutredning Hällevik Titel på rapport: Trafikutredning Hällevik Stiby 4:17 mfl Status: Slutversion Datum: 2016-01-20 Medverkande

Läs mer

PM - Trafik. Bilaga till detaljplan Björkfors 1:449 m.fl. Nya bostäder utmed Trollhålsbäcken Uppdragsnummer:

PM - Trafik. Bilaga till detaljplan Björkfors 1:449 m.fl. Nya bostäder utmed Trollhålsbäcken Uppdragsnummer: 1(6) PM - Trafik Bilaga till detaljplan Björkfors 1:449 m.fl. Nya bostäder utmed Trollhålsbäcken 2015-09-15 Uppdragsnummer: 256723 Uppdragsansvarig: Rune Karlberg Handläggare Kvalitetsgranskning Rune Karlberg

Läs mer

Kabling av två befintliga luftledningar vid Astrid Lindgrens Värld, Vimmerby

Kabling av två befintliga luftledningar vid Astrid Lindgrens Värld, Vimmerby E.ON Elnät Sverige AB Nobelvägen 66 205 09 Malmö eon.se T 040 25 50 00 Val av stråk Kabling av två befintliga luftledningar vid Astrid Lindgrens Värld, Vimmerby Maj 2013 Bg: 59674770 Pg: 4287972 Org. Nr:

Läs mer

PM Trafik. 1. Förutsättningar. Trafikutredning detaljplan ETERN 3, Umeå

PM Trafik. 1. Förutsättningar. Trafikutredning detaljplan ETERN 3, Umeå Trafik Datum 2014-06-04 Uppdrag Planförfattare Från Till nummer Trafikutredning detaljplan ETERN 3, Umeå Planavdelningen Umeå kommun Mats Burström, Gustav Edvinsson, Ramböll Sv AB Anders Dieter Aubry,

Läs mer

Översiktlig trafikutredning Brämhult. 1. Bakgrund och syfte. 2. Utredningsområde

Översiktlig trafikutredning Brämhult. 1. Bakgrund och syfte. 2. Utredningsområde 8-04-06 Översiktlig trafikutredning Brämhult 1. Bakgrund och syfte Borås stad har tagit fram ett förslag till detaljplan som möjliggör utbyggnad av 100 bostäder samt utvidgning av befintlig förskoleverksamhet

Läs mer

BUSSGATOR I BROBY SLUTVERSION

BUSSGATOR I BROBY SLUTVERSION PM BUSSGATOR I BROBY SLUTVERSION 2016-04-08 UPPDRAG 266072, Bussgator Broby Titel: BUSSGATOR I BROBY Status: Slutversion Datum: 2016-04-08 MEDVERKANDE Beställare: Kontaktperson: Östra Göinge kommun Kenneth

Läs mer

RAPPORT. Mjällby centrum, Sölvesborgs kommun Trafikutredning Upprättad av: Milos Jovanovic

RAPPORT. Mjällby centrum, Sölvesborgs kommun Trafikutredning Upprättad av: Milos Jovanovic RAPPORT Mjällby centrum, Sölvesborgs kommun Trafikutredning 2016-06-08 Upprättad av: Milos Jovanovic 1 Innehåll BAKGRUND... 3 FÖRUTSÄTTNINGAR... 3 Trafik och trafikanter... 3 Trafiksäkerhet... 5 FÖRESLAGNA

Läs mer

Trafikutredning tillhörande detaljplan för Karossen 5 m.fl

Trafikutredning tillhörande detaljplan för Karossen 5 m.fl 1(111) Trafikutredning tillhörande detaljplan för Karossen 5 m.fl Aktuell trafikutredning redovisar trafikmiljön vid Karossen 5, dess påverkan av föreslagen detaljplan samt förslag på åtgärder. 2(11) Bakgrund...

Läs mer

PM Trafikutredning McDonald s

PM Trafikutredning McDonald s PM Trafikutredning McDonald s Utformning av in- och utfart SLUTVERSION 2015-03-27 Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 1.1 Syfte... 3 1.2 Förutsättningar... 3 2 In- och utfart till McDonald s... 4 2.1

Läs mer

Trafikverkets synpunkter. Trafikverkets synpunkter. Boende i Vibble

Trafikverkets synpunkter. Trafikverkets synpunkter. Boende i Vibble Sammanställning av inkomna synpunkter över förslag till vägplan för Väg 140/627 ny cirkulationsplats samt förlängning av gång- och cykelväg mot Nygårds Visby. TRV 2010/50466 Detta är en webbanpassad version

Läs mer

Nya Öjersjövägen. Trafikutredning. Partille kommun

Nya Öjersjövägen. Trafikutredning. Partille kommun Trafikutredning Nya Öjersjövägen Partille kommun ÅF-Infrastructure AB, Grafiska vägen 2, Box 1551, SE-40151 Göteborg Sverige Telefon +46 10 505 00 00, Säte i Stockholm, www.afconsult.com Org.nr 556185-2103,

Läs mer

Hårstorp 1:1 industri

Hårstorp 1:1 industri Ramböll Sverige AB Trafikanalys -Korsningen Gronvägen--- Finspångs Tekniska Verk Linköping 2007-02-26 Finspångs Tekniska Verk Trafikanalys -Korsningen Gronvägen Datum 2007-02-26 Uppdragsnummer Utgåva/Status

Läs mer

KUNGSBACKA KOMMUN. Duvehed Trafikutredning. Göteborg 2013-03-01

KUNGSBACKA KOMMUN. Duvehed Trafikutredning. Göteborg 2013-03-01 KUNGSBACKA KOMMUN Trafikutredning Göteborg 2013-03-01 Trafikutredning Datum 2013-03-01 Uppdragsnummer 61441255720 Utgåva/Status Slutleverans v:\44\12\61441255720\3_teknik\t\dokument\pm 2013-03-01.doc Kinell

Läs mer

Ramböll Sverige AB. Trafik och gatustruktur--- Skövde kommun. Vägnät i Horsås. Granskningshandling. Göteborg

Ramböll Sverige AB. Trafik och gatustruktur--- Skövde kommun. Vägnät i Horsås. Granskningshandling. Göteborg Ramböll Sverige AB Trafik och gatustruktur--- Skövde kommun Göteborg 2008-02-07 Skövde kommun Datum 2008-02-07 Uppdragsnummer Utgåva/Status Hans Wiktorsson Stephan Schumpp/Staffan Sandberg HW Uppdragsledare

Läs mer

Trafikutredning Åkervägen. Avseende på uppförande av skola

Trafikutredning Åkervägen. Avseende på uppförande av skola Trafikutredning Åkervägen Avseende på uppförande av skola Trafikutredning Åkervägen 2(22) Titel: Trafikutredning Åkervägen Utgivningsdatum: 17 maj 2016 Medverkande: Mörbylånga kommun Bengt Johansson, Rebecka

Läs mer

PM NY INFARTSGATA TILL GRÄNNA HAMN GRÄNNA SÖDRA INFARTEN

PM NY INFARTSGATA TILL GRÄNNA HAMN GRÄNNA SÖDRA INFARTEN PM NY INFARTSGATA TILL GRÄNNA HAMN GRÄNNA SÖDRA INFARTEN Uppskattning blivande trafik Bakgrund I synnerhet sommartid under högsäsong har genomfartstrafiken och trafiken till- och från Visingsö svårigheter

Läs mer

Siggbo detaljplan för bostadsändamål - trafik

Siggbo detaljplan för bostadsändamål - trafik Tierps kommun Siggbo detaljplan för bostadsändamål - trafik Uppsala Siggbo detaljplan för bostadsändamål - trafik Datum 2018-04-12 Uppdragsnummer 1320022572-004 Utgåva/Status Version 1.1 Cecilia Friis

Läs mer

PM Trafik Detaljplan. Uppdragsnr: (7) Uppsala WSP Sverige AB. Gunilla Sortti

PM Trafik Detaljplan. Uppdragsnr: (7) Uppsala WSP Sverige AB. Gunilla Sortti Uppdragsnr: 10219448 1 (7) PM PM Trafik Detaljplan Uppsala 2016-02-12 WSP Sverige AB Gunilla Sortti WSP Sverige AB Box 1516 751 45 Uppsala Besök: Kungsgatan 66 Tel: +46 10 7225000 WSP Sverige AB Org nr:

Läs mer

Kompletterande Trafikutredning Planiaområdet

Kompletterande Trafikutredning Planiaområdet Nacka Kommun Kompletterande Trafikutredning Planiaområdet Version 5.2 Stockholm 2015-08-20 Kompletterande Trafikutredning Planiaområdet Datum 2015-08-20 Uppdragsnummer Utgåva/Status Version 5.2 Carl Chytraeus

Läs mer

E20 Vårgårda Vara, delen Vårgårda Ribbingsberg

E20 Vårgårda Vara, delen Vårgårda Ribbingsberg TEKNISKT PM TRAFIKANALYS E20 Vårgårda Vara, delen Vårgårda Ribbingsberg Vårgårda och Essunga kommuner, Västra Götalands län Vägplan, val av lokalisering 2017-09-11 Trafikverket Postadress: Box 110, 54

Läs mer

Planens syfte. Trafiksäkerhet. Planerade åtgärder. Bymiljöväg. Cykelpassage

Planens syfte. Trafiksäkerhet. Planerade åtgärder. Bymiljöväg. Cykelpassage Gång- och cykelplan för Ockelbo kommun... 2 Förklaringar.... 2 Planens syfte Gång- och cykelplanen ska användas som underlag för kommande översikts- och detaljplaneläggning samt infrastrukturplanering.

Läs mer

Trafikutredning Roslingsvägen mm i centrala Gällivare

Trafikutredning Roslingsvägen mm i centrala Gällivare Uppdragsnr: 10204776 1 (12) PM Trafikutredning Roslingsvägen mm i centrala Gällivare Kristina Schmidt, Martina Trupina och Sebastian Hasselblom 2015-06-12 Rev 2015-06-16 Innehåll Bakgrund och förutsättningar...

Läs mer

Trafik-PM Västra sjöstaden

Trafik-PM Västra sjöstaden 2013-06-14 Trafik- Västra sjöstaden Ystads kommun arbetar med att ta fram en detaljplan för Västra Sjöstaden. Som den del i detta behöver trafiken studeras med avseende på såväl trafiksäkerhet som framkomlighet

Läs mer

Kallebäck - Trafikanalys

Kallebäck - Trafikanalys Uppdragsansvarig Johan Hallberg Handläggare Robin Hjalmarsson Mottagare Trafikkontoret, Göteborgs stad Joachim Karlgren Datum 2017-07-07 Projekt-ID 735243 Kallebäck - Trafikanalys 1 Bakgrund Kallebäcksmotet

Läs mer

PM: Trafikanalys Skra Bro

PM: Trafikanalys Skra Bro 2016-04-28 Lina Svensson PM: Trafikanalys Skra Bro Med anledning av framtida exploateringar i området vid Skra Bro har en trafikanalys gjorts internt på Trafikkontoret för att säkerställa kapaciteten på

Läs mer

DIALOG ENEBYBERGSVÄGEN. Sammanställning av inkomna synpunkter i samband med dialogmöte

DIALOG ENEBYBERGSVÄGEN. Sammanställning av inkomna synpunkter i samband med dialogmöte DIALOG ENEBYBERGSVÄGEN Sammanställning av inkomna synpunkter i samband med dialogmöte 2016-01-21 Kontaktpersoner Jonas Frejd, Projektledare, Danderyd kommun Martin Wernersson, Planarkitekt, Danderyd kommun

Läs mer

Trafikanalys: Utbyggnad av bostäder i Frösö Park och Söder om Vallsundsbron.

Trafikanalys: Utbyggnad av bostäder i Frösö Park och Söder om Vallsundsbron. 14 PM UPPDRAG Trafikanalys Östersund UPPDRAGSNUMMER 12601307 UPPDRAGSLEDARE Sara Johansson UPPRÄTTAD AV Sara Johansson DATUM 2018-03-25 VERSION 1.7 Trafikanalys: Utbyggnad av bostäder i Frösö Park och

Läs mer

TRAFIKUTREDNING KV RENEN, SKELLEFTEÅ

TRAFIKUTREDNING KV RENEN, SKELLEFTEÅ RAPPORT TRAFIKUTREDNING KV RENEN, SKELLEFTEÅ 29 JUNI 2012 Uppdrag: Titel på rapport: Status: Datum: 2012-06-29 Medverkande 241808, Detaljplan kv Renen, Skellefteå TRAFIKUTREDNING KV RENEN Status Revideringar

Läs mer

PM FÖRPROJEKTERING GÅNG- OCH CYKELVÄG

PM FÖRPROJEKTERING GÅNG- OCH CYKELVÄG FÖRPROJEKTERING GÅNG-OCH CYKELVÄG, STRÄCKAN VERKEBÄCK - VÄSTERVIK Innehållsförteckning 1 Inledning 3 1.1 Bakgrund 3 1.2 Syfte 3 2 Förutsättningar 4 2.1 Gång- och cykelvägens standard 4 2.2 Grundläggningsförhållanden

Läs mer

RAPPORT. Detaljplan för Järnsida 1:2 m.fl. Trafik- och bullerutredning Upprättad av: Elin Delvéus

RAPPORT. Detaljplan för Järnsida 1:2 m.fl. Trafik- och bullerutredning Upprättad av: Elin Delvéus RAPPORT Detaljplan för Järnsida 1:2 m.fl. Trafik- och bullerutredning 2012-09-06 Upprättad av: Elin Delvéus RAPPORT Detaljplan för Järnsida 1:2 m.fl. Trafik- och bullerutredning Kund Torsås kommun Chatarina

Läs mer

PM TRAFIKUTREDNING SKUTHAMNEN

PM TRAFIKUTREDNING SKUTHAMNEN PM TRAFIKUTREDNING SKUTHAMNEN 2014-06-10 Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Nulägesbeskrivning... 3 2.1 Biltrafik... 4 2.2 Gång- och cykeltrafik... 5 2.3 Kollektivtrafik... 5 3 Planerad exploatering...

Läs mer

Rapport HUDIKSVALLS KOMMUN HUDIKSVALL TRAFIKUTREDNING. Rapport. Eskilstuna

Rapport HUDIKSVALLS KOMMUN HUDIKSVALL TRAFIKUTREDNING. Rapport. Eskilstuna HUDIKSVALLS KOMMUN HUDIKSVALL TRAFIKUTREDNING Eskilstuna 2010-11-17 Datum 2010-11-17 Uppdragsnummer 613A1042069000 Utgåva/Status Slutrapport 2 Rev 2010-11-11 kkn 3 Rev 2010-11-15 kkn KNUTSSON KRISTINA

Läs mer

PM ÄLTAVÄGEN - VÄG OCH TRAFIK

PM ÄLTAVÄGEN - VÄG OCH TRAFIK NACKA KOMMUN Förstudie Älta Centrum UPPDRAGSNUMMER 3730116000 MEDVERKANDE: JOHAN INGELSHED YLVA ALMQVIST Innehållsförteckning 1 Inledning 1 2 Befintliga Ältavägen och planerad bebyggelse 1 3 Korsningspunkter

Läs mer

Detaljplan för del av Knislinge 43:1 FREJAGATAN

Detaljplan för del av Knislinge 43:1 FREJAGATAN Upprättad 2016-02-17 Dnr: KS 2015/00884 Samrådshandling Planbeskrivning Detaljplan för del av Knislinge 43:1 FREJAGATAN Utskrift från Tekis-GI Knislinge, Östra Göinge kommun, Skåne län www.ostragoinge.se

Läs mer

1 Bakgrund 1. 2 Nuläge Trafikflöde och hastighet Kollektivtrafik 2. 3 Nyetablering 2

1 Bakgrund 1. 2 Nuläge Trafikflöde och hastighet Kollektivtrafik 2. 3 Nyetablering 2 Innehållsförteckning 1 Bakgrund 1 2 Nuläge 1 2.1 Trafikflöde och hastighet 1 2.2 Kollektivtrafik 2 3 Nyetablering 2 3.1.1 Sikt 3 3.1.2 Avfartsramp E20 Väg 509 5 3.1.3 Tillgänglighet och trafiksäkerhet

Läs mer

6. Tänkbara åtgärder. N Rv 70

6. Tänkbara åtgärder. N Rv 70 6. Tänkbara åtgärder 6.1 Åtgärder enligt fyrstegsprincipen Enligt fyrstegsprincipen, som redovisas mer utförligt i kapitel 1.2, ska åtgärder på identifierade problem prövas förutsättningslöst i fyra steg.

Läs mer

RAPPORT. DETALJPLAN FÖR HÄGGENÄS 3:7 m.fl. HÖRBY KOMMUN. Sweco Transport system AB Södra regionen, Malmö. David Edman. Rapport ver. 1.

RAPPORT. DETALJPLAN FÖR HÄGGENÄS 3:7 m.fl. HÖRBY KOMMUN. Sweco Transport system AB Södra regionen, Malmö. David Edman. Rapport ver. 1. HÖRBY KOMMUN DETALJPLAN FÖR HÄGGENÄS 3:7 m.fl. Uppdragsnummer 27000678 Rapport ver. 1.0 Malmö 2015-02-12 Sweco Transport system AB Södra regionen, Malmö David Edman 1 (13) Sweco Hans Michelsensgatan 2

Läs mer

PARKERINGSUTREDNING ICA SUPERMARKET SKÄRBLACKA

PARKERINGSUTREDNING ICA SUPERMARKET SKÄRBLACKA PM PARKERINGSUTREDNING ICA SUPERMARKET SKÄRBLACKA SLUTRAPPORT 2017-05-22 INNEHÅLL 1 BAKGRUND... 3 2 NULÄGE... 3 3 BEDÖMNING... 4 3.1 ICAS BEHOV AV YTTERLIGARE PARKERING...4 3.2 YTTERLIGARE PARKERINGSBEHOV

Läs mer

PM Trafik Långflon 2 avseende detaljplan för del av Aspberget 1:127, 1:128 och 1:234

PM Trafik Långflon 2 avseende detaljplan för del av Aspberget 1:127, 1:128 och 1:234 Bilaga 3 PM Trafik Author Gustav Silverin Phone +46 10 505 54 71 E-mail gustav.silverin@afconsult.com Date 2015-02-20 Project ID 704807 Client KLARA arkitektbyrå ab PM Trafik Långflon 2 avseende detaljplan

Läs mer

TRAFIK- OCH KAPACITETSANALYS AV STORGATAN I VÄXJÖ

TRAFIK- OCH KAPACITETSANALYS AV STORGATAN I VÄXJÖ RAPPORT TRAFIK- OCH KAPACITETSANALYS AV STORGATAN I VÄXJÖ FÖRHANDSKOPIA 2017-08-18 UPPDRAG 278989, Korsningar Storgatan- Smedjegatan/Arabygatan Titel på rapport: Trafik- och kapacitetsanalys av Storgatan

Läs mer

Trafikutredning, Detaljplan för del av Druvefors, kv Nejlikan m fl

Trafikutredning, Detaljplan för del av Druvefors, kv Nejlikan m fl UPPDRAG Borås, kv Nejlikan TU UPPDRAGSNUMMER 2392053 UPPDRAGSLEDARE Stefan Andersson UPPRÄTTAD AV Stefan Andersson DATUM Trafikutredning, Detaljplan för del av Druvefors, kv Nejlikan m fl Bakgrund Borås

Läs mer

Trafikutredning Skärholmen Centrum

Trafikutredning Skärholmen Centrum Uppdragsnr: 10038637 1 (7) Joakim Ax Per-Olof Jönsson PM Rev: 041013 Trafikutredning Skärholmen Centrum 1 Bakgrund Till följd av den planerade utbyggnaden av Skärholmen Centrum förväntas påfarten till

Läs mer

TRAFIKUTREDNING. Trafikutredning korsning Ringvägen/Prästängsvägen. Datum Handläggare Tobias Sjöstrand. Projekt-ID

TRAFIKUTREDNING. Trafikutredning korsning Ringvägen/Prästängsvägen. Datum Handläggare Tobias Sjöstrand. Projekt-ID Handläggare Tobias Sjöstrand Tel 010-505 44 19 Mobil 0730-22 88 76 E-post tobias.sjostrand@afconsult.com Datum 2018-03-01 Projekt-ID 709 440 Kund Strömstad kommun, plan- och byggavdelningen Trafikutredning

Läs mer

V Boulevarden S Kaserngatan (alt 10)

V Boulevarden S Kaserngatan (alt 10) 29 5. 5.1 V Boulevarden S Kaserngatan (alt 10) Bussgatans utformning Framkomlighet Separat bussgata utmed hela sträckningen tillsammans med signalprioritering i korsningar med övrig trafik möjliggör en

Läs mer

Alternativa avfarter Bodenvägen

Alternativa avfarter Bodenvägen LULEÅ KOMMUN PM Dnr 1 (6) Stadsplanering 2015-04 SBF 2015/37 Anna Karin Lidén Alternativa avfarter Bodenvägen Sammanfattning Utredning har gjorts om av- och påfart Bodenvägen/97:an. Kraven på hög kvalitetsnivå

Läs mer

RAPPORT TRAFIKUTREDNING FÖR DETALJPLAN TUMBA CENTRUM UPPDRAGSNUMMER 2125500000 RAPPORT VER 0.96 STOCKHOLM 2013-05-20 1 (16)

RAPPORT TRAFIKUTREDNING FÖR DETALJPLAN TUMBA CENTRUM UPPDRAGSNUMMER 2125500000 RAPPORT VER 0.96 STOCKHOLM 2013-05-20 1 (16) UPPDRAGSNUMMER 2125500000 TRAFIKUTREDNING FÖR DETALJPLAN TUMBA CENTRUM VER 0.96 STOCKHOLM 1 (16) S w e co Gjörwellsgatan 22 Box 34044 SE-100 26 Stockholm, Sverige Telefon +46 (0)8 6956000 Fax +46 (0)8

Läs mer

Jakobsbergsplatsen. Trafikutredning. Hannes Englesson Trivector Traffic. Trivector Traffic Åldermansgatan 13 SE Lund / Sweden

Jakobsbergsplatsen. Trafikutredning. Hannes Englesson Trivector Traffic. Trivector Traffic Åldermansgatan 13 SE Lund / Sweden 1 PM 2015:103 Jesper Nordlund Hannes Englesson 2016-01-20 Jakobsbergsplatsen Trafikutredning Åldermansgatan 13 SE-227 64 Lund / Sweden Telefon +46 (0)10-456 56 Fax + 46 46 38 65 25 info@trivector.se 2

Läs mer

Bakgrund. Uppdraget. Genom: Tydligare vägvisning Attraktiv rastplats Pendlarparkering Tillgänglig och attraktiv genomfart

Bakgrund. Uppdraget. Genom: Tydligare vägvisning Attraktiv rastplats Pendlarparkering Tillgänglig och attraktiv genomfart Hofors genomfart Bakgrund Uppdraget Projektera för en genomfart med målsättningarna att: Förtydliga Hofors tätort och dess infarter Öka tillgängligheten för näringsidkare Skapa en inbjudande känsla för

Läs mer

Framtidens gatunät i centrala Gustavsberg en sammanställning och bedömning av genomförda trafikutredningar

Framtidens gatunät i centrala Gustavsberg en sammanställning och bedömning av genomförda trafikutredningar 20150302 Handläggare Sofia Danielsson Samhällsbyggnadsavdelningen Framtidens gatunät i centrala Gustavsberg en sammanställning och bedömning av genomförda trafikutredningar Besöksadress: Skogsbovägen 9

Läs mer

PM Trafik. NCC Property Development AB. Järva krog Kvarteret Startboxen 1. Version 3. Stockholm

PM Trafik. NCC Property Development AB. Järva krog Kvarteret Startboxen 1. Version 3. Stockholm PM Trafik NCC Property Development AB Järva krog Kvarteret Startboxen 1 Version 3 Stockholm 2016-03-18 Järva Krog Startboxen 1 PM Trafik Datum 2016-03-18 Uppdragsnummer 61141251840000 Utgåva/Status Version

Läs mer

PM Sammanställning av upplevda problem och brister

PM Sammanställning av upplevda problem och brister PM Sammanställning av upplevda problem och brister Åtgärdsvalsstudie Förbättra E18 genom Karlskoga Problembeskrivning Nedan följer en sammanfattning av de generella problem och brister som har identifierats

Läs mer

Över Trafikverkets yttrande över förslag till detaljplan för MAXI ICA m.fl. vid Ubbarp 2013-11-07 UNITED BY OUR DIFFERENCE BEF. VÄG NY GC-VÄG RIDHUS

Över Trafikverkets yttrande över förslag till detaljplan för MAXI ICA m.fl. vid Ubbarp 2013-11-07 UNITED BY OUR DIFFERENCE BEF. VÄG NY GC-VÄG RIDHUS BEF. VÄG NY GC-VÄG RIDHUS GODA GRANNAR MÖJLIG TILLB. UNITED BY OUR DIFFERENCE PM Över Trafikverkets yttrande över förslag till detaljplan för MAXI ICA m.fl. vid Ubbarp 2013-11-07 Medverkande MAXI ICA:

Läs mer

Rv 23/119 Stoby, kollektivtrafik Trafikutredning

Rv 23/119 Stoby, kollektivtrafik Trafikutredning Beställare: Trafikverket Kristianstad Box 543 291 25 KRISTIANSTAD Beställarens representant: Konsult: Uppdragsledare Handläggare Norconsult AB Hjälmaregatan 3 211 18 Malmö Mats Hörnfeldt Stefan Krii/ Marcelo

Läs mer

TILLÄGG TILL TRAFIKUTREDNING HAMMARSHUSOMRÅDET

TILLÄGG TILL TRAFIKUTREDNING HAMMARSHUSOMRÅDET RAPPORT TILLÄGG TILL TRAFIKUTREDNING HAMMARSHUSOMRÅDET Kristianstads kommun Stadsbyggnadskontoret 2013-06-14 Uppdrag: 241428, Trafikutredning Hammarshusområdet Titel på rapport: Status: TILLÄGG TILL TRAFIKUTREDNING

Läs mer

TRAFIKANALYS I LJUNGBY CENTRUM SKÅNEGATAN OCH STATIONSGATANS TRAFIKBELASTNING

TRAFIKANALYS I LJUNGBY CENTRUM SKÅNEGATAN OCH STATIONSGATANS TRAFIKBELASTNING PM TRAFIKANALYS I LJUNGBY CENTRUM SKÅNEGATAN OCH STATIONSGATANS TRAFIKBELASTNING 19 MARS 2012 Titel: Trafikanalys i Ljungby centrum Status: Koncept Datum: 2012 03 19 Beställare: Ljungby kommun Kontaktperson:

Läs mer

PM Trafik. Torbjörns torg, Uppsala Uppsala kommun, plan- och byggnadsnämnden. Dnr PBN ,

PM Trafik. Torbjörns torg, Uppsala Uppsala kommun, plan- och byggnadsnämnden. Dnr PBN , PM Trafik Torbjörns torg, Uppsala 2017-08-25 Uppsala kommun, plan- och byggnadsnämnden. Dnr PBN 2017-002462, 2017-08-25 Uppdrag: PM Trafik Torbjörns torg, Uppsala Uppdragsnummer: 1546 Status: Samrådshandling

Läs mer

Säfsen 2:78, utredningar

Säfsen 2:78, utredningar SÄFSEN FASTIGHETER Trafikutredning Uppsala 2014-11-14 Trafikutredning Datum 2014-11-14 Uppdragsnummer 1320010024 Utgåva/Status Michael Eriksson Cecilia Friis Carl Chytraeus Uppdragsledare Handläggare Granskare

Läs mer

Trafikanalys. Alingsås Östra Ängabo

Trafikanalys. Alingsås Östra Ängabo Trafikanalys Alingsås Östra Ängabo Sammanfattning Vectura har på uppdrag av Alingsås kommun fått i uppdrag att göra en översyn kring hur trafikflödet som genereras från planerad bebyggelse i Östra Ängabo

Läs mer

Steninge slottspark Trafikstudie

Steninge slottspark Trafikstudie Trafikstudie Analys och jämförelse anslutning till Steningehöjden 2013-04-16 Uppsala Trafikstudie, 2013-04-16 TRAFIK Datum 2013-04-16 Uppdragsnummer 61381039840000 Utgåva/Status Granskningshandling ERIKSSON

Läs mer

Bålsta Trafikutredning

Bålsta Trafikutredning Skanska Fastigheter Göteborg AB Göteborg 2017-10-19 Koncept Datum 2017-10-19 Uppdragsnummer 1320030409 Utgåva/Status Koncept Harald Lundström Anton Nilsson Åsa Dykes Uppdragsledare Handläggare Granskare

Läs mer

Trafikanalys Luleå Kronan

Trafikanalys Luleå Kronan Luleå kommun Malmö 2016-09-22 Datum 2016-09-22 Uppdragsnummer 1320021084 Utgåva/Status Anders Sjöholm Johan Jönsson Johannes Wolfmaier Uppdragsledare Handläggare Granskare Ramböll Sverige AB Skeppsgatan

Läs mer

FÖRSTUDIERAPPORT Bålbroskogen i Rimbo tillfartsväg för motorfordon Gatu- och parkavdelningen

FÖRSTUDIERAPPORT Bålbroskogen i Rimbo tillfartsväg för motorfordon Gatu- och parkavdelningen Handläggare: Peter Sartorius Dnr: FÖRSTUDIERAPPORT Bålbroskogen i Rimbo tillfartsväg för motorfordon Gatu- och parkavdelningen 1. Bakgrund Gatu- och parkavdelningen har av Mark och exploateringsenheten

Läs mer

Halmstad kommun. Utredning väg 15. Helsingborg

Halmstad kommun. Utredning väg 15. Helsingborg Halmstad kommun Helsingborg 2016-07-06 Datum 2016-07-06 Uppdragsnummer 61450827962-008 Utgåva/Status Slutversion Kristoffer Persson John McDaniel Lars Nilsson John McDaniel Uppdragsledare Handläggare Granskare

Läs mer

Sammanställning av trafikåtgärder Riktlinjer för trafiksäkerhetsarbetet i Nacka 2013

Sammanställning av trafikåtgärder Riktlinjer för trafiksäkerhetsarbetet i Nacka 2013 2013-05-02 Sammanställning av trafikåtgärder Riktlinjer för trafiksäkerhetsarbetet i Nacka 2013 TN 2013/196-512 Förord Nacka kommuns Riktlinjer för trafiksäkerhetsarbetet består av två dokument: Riktlinjer

Läs mer