Drömmen börjar här! NAVIGARE YACHTING

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Drömmen börjar här! NAVIGARE YACHTING"

Transkript

1 Drömmen börjar här! NAVIGARE YACHTING

2 Ett smart båtköp för dig som vill tjäna pengar och samtidigt segla i varma vatten

3 Frihet Är du trött på höga kostnader och hög kapitalbindning i en båt som du använder relativt lite och där stor del av användandet utgörs av långa kalla underhållstimmar? Är din familj trött på att se stora delar av semestern regna bort i en allt för trång båt (i vart fall när tiden spenderas i salongen)? Börjar barnen be om att få stanna hemma när det är dags att planera fem-veckors-seglingen i sommar? Kanske är det dags att tänka på en egen charterbåt på varmare breddgrader. Smaka på tanken: Inga kostnader för båten Inga arbetstimmar för underhåll Årlig avkastning på runt 10 % av båtens värde 3-8 seglingsveckor varje år i varma vatten Seglingsklar båt ligger och väntar på dig när du ankommer Välj själv i vilket land du tar ut dina veckor Barnen kommer garanterat alltid att vilja åka med.

4 KVALITET OCH SERVICE En ledstjärna för Navigare Yachting är kvalitet och kundservice. Detta är inte bara tomma ord utan värderingar som genomsyrar organisationen. Vår viktigaste försäljningskanal är mun-till-mun metoden, dvs nöjda kunder sprider budskapet till vänner och bekanta. För att bibehålla detta måste kvaliteten på båtarna vara på topp samt omhändertagandet både vid bokning och på destinationen måste vara perfekt. Därför kommer din båt att bli servad på bästa sätt och dessutom har varje båt en generös underhållsfond som borgar för en hög standard och i sin tur ett högt andrahandsvärde. Dessutom fi nns det svensk personal på alla våra baser som både tar hand om kunderna och din båt på bästa sätt efter svenska normer. Navigare Group UNDERHÅLL Koncernen har verksamhet i Sverige, Norge, Grekland, Kroatien, Turkiet och Thailand. Moderbolaget är svenskt och Navigare bedriver uthyrning till slutkund i Sverige och Norge. Dock sker större delen av uthyrningen via dedikerade återförsäljare i Norden och runt om i Europa. Dessutom har Navigare operatörsverksamhet på destinationerna i Medelhavet och i Thailand, dessa är representerade av 100 % ägda dotterbolag. Jesper Rönngard och Per Abrahamsson har varit verksamma på den svenska uthyrningsmarknaden sedan mitten av 1990-talet och startade Navigare Yachting AB Tillväxten har sedan dess varit explosiv och organisationen har idag över sextio anställda med en omsättning på över 100 miljoner kronor. Navigare har över 100 båtar i fl ottorna, som är spridda bland våra egna baser. Flertalet båtar är fi nansierade av svenska och norska privatpersoner som själva eller via bolag fi nansierat sina båtar hos Navigares dotterbolag i Grekland, Kroatien, Turkiet och Thailand. Underhållet är oerhört viktigt för oss på Navigare. Våra charterkunder förväntar sig att båtarna är i absolut toppskick och för att tillgodose dessa krav arbetar vi mycket med vinterservice samt löpande underhåll. Våra båtar har en service bok där all service och reparationer bokförs, dessutom loggas all skador båten har haft under sin livstid. Detta ger också framtida köpare en mycket bra bild av vad båten har varit med om, vilket i sin tur ökar andrahandsvärdet. Vårt serviceprogram innehåller bland annat byte av storsegel och genua, byte av running rig, motorrenovering samt all service som görs löpande och under vintern som exempelvis dubbel epoxy behandling av skrovet varje vinter och konservering av inombordsmotor osv. Att vi har skandinaviskt infl ytande på våra destinationer borgar också för att vi håller hög kvalitet på service och underhåll. Detaljerad information om underhållet återfi nns i avtalet.

5 FULLFINANSIERING Som fi nansiär lånar man ut 100 % av båtens inköpspris till Navigare Yachting i det land båten skall ligga. Lånets säkerhet är en pant i aktuellt lands sjöfartsregister. Detta är den bästa säkerhet som kan ges. Tack vare panten kan Navigare bland annat inte vidarepantsätta, belåna, sälja eller ändra registrering på båten utan pant-innehavarens godkännande. Någon annan borgenär än fi nansiären kan aldrig få rätt till båten eftersom panten gör att fi nansiärens fordran är prioriterad. Den årliga avkastningen ligger på 9-15% vid 20 veckors beläggning beroende på båtmodell, land och uthyrning. En del av avkastningen är garanterad och en del är rörlig. Grundprincipen är att Navigare och fi nansiären delar lika på intäkterna men fyra-åtta procents avkastning är alltid garanterad. På vissa destinationer fi nns det även möjlighet att delfi nansiera båtarna i olika leasing upplägg. Utöver denna avkastning har fi nansiären rätt till fl era veckors förbokad segling per säsong. Dessutom har fi nansiären rätt att boka båten ytterligare fyra veckor med kort varsel, dvs om båten inte är uthyrd. Navigare förbinder sig att hyra ut båten i minst sex säsonger men som fi nansiär har man en option att efter varje säsong ta ut båten ur fl ottan. DELFINANSIERING Investera från 60 % av värdet i båten och låt den årliga avkastningen fi nansiera resten. Precis som i det fullständiga fi nansieringsprogrammet tillkommer inga extra kostnader för investeraren under charter åren. Efter sex år överförs ägandet av båten till investeraren utan några kostnader förutom moms. EFTER AVTALSTIDEN VAD HÄNDER? Detta program fi nns i Kroatien och Turkiet. Navigare hjälper dig oavsett vad du väljer att göra med båten efter avtalstidens slut, vare sig du behåller båten eller väljer att sälja den. Blir försäljning aktuell kan Navigare hjälpa till med försäljningen via sin båtmäklartjänst. Väljer du att investera i en ny charterbåt kan Navigare hjälpa dig med försäljningen av din gamla. Väljer du att ta hem båten kan Navigare administrera delar eller hela leveransen.

6 Medelhavet KROATIEN Kustband av små öar Kroatien ligger beläget i hjärtat av Europa på den vackra Adriatiska kusten och gränsar till Italien, Slovenien och Ungern. På en kuststräcka av ca 250 sjömil mellan Pula i nordväst och Dubrovnik i sydost ligger mer än 1100 öar. Här fi nns även många skyddade vikar som är perfekta natthamnar. I fl era hamnar fi nns fasta bojar att förtöja vid och även i de minsta vikarna fi nns ofta en liten familjerestaurang som serverar goda middagar. GREKLAND Stilla vikar och öppet hav Grekland erbjuder segling för alla; här fi nns möjlighet att färdas i lugna vindar i skyddade vatten eller segla på öppna havet med den friska nordanvinden som drivkraft. Den grekiska arkipelagen består av tusentals öar, varav de fl esta fortfarande är obebodda. Det stora antalet öar gör att det alltid fi nns något nytt och spännande att upptäcka, även för den som varit här förut. Från varvet till basen När båten är färdigbyggd hämtas den av vår speditör som på lastbil transporterar henne till någon av Navigares slutmonteringsstationer. Navigare Yachting har slutmonteringsstationer på fl era orter i Europa såsom i Port Napoleon, Les Sables dólonne (Frankrike), Koper (Slovenien) och Henån (Sverige). Här monteras diverse utrustning samtidigt färdigställs dem inför sjötransporten. När båten är klar kommer ett av våra leveransteam och hämtar den för att segla den till den bas båten skall vara verksam i. Leveransen tar mellan 7 och 10 dagar och under seglingen testar och servar man båten enligt ett speciellt serviceschema vilket borgar för en perfekt grundkvalitet från start. Efter det att båten har anlänt till basen monteras den sista utrustningen under tiden som den registreras in i sjöfartsregistret. När detta är klart kan den stolta investeraren kasta loss för en förväntansfull premiärtur. TURKIET Höstsegla på turkiska rivieran Längs med Turkiets 160 mil långa kuststräcka samsas vackra naturhamnar med pulserande storstäder. Här vid det Egeiska havet, nära den grekiska övärlden, är skärgården rik och omväxlande och seglingssäsongen lång. Vattnet börjar bli varmt i maj och här är det möjligt med höstseglingar i november när temperaturen hemma har sjunkit. Den turkiska gästfriheten och det delikata turkiska köket gör det till en fröjd att segla i området och i stor som liten hamn fi nns det goda möjligheter till nöjesliv och marknadsbesök. Asien THAILAND - Turkosblåa laguner och kritvita sandstränder När vintern är som mörkast och kylan som värst kan du välja att segla i soliga turkosa vatten. Thailand är många svenskars favorit och anledningarna är många. Oavsett om du attraheras av klimatet, stränderna, prisvärdheten, undervattenslivet, de gästfria thailändarna eller något annat kan du lägga till en dimension till din thailandsresa.

7 Sagt om Navigare Sagt om Navigare MIKAEL OCH KAJSA ENGSTRÖM KAJSA KAVAT Sun Odyssey 54 DS - Grekland 2002 tog Mikael Engström beslutet att investera i en Bavaria 50 hos Navigare Yachting. På den tiden var bolaget litet men efter att ha besökt deras lilla bas i Poros, Grekland kom jag fram till att de var väldigt kundorienterade och jag fi ck förtroende för Jesper & Per. Det fungerade så bra att jag redan 2006 beslutade att byta upp mig till en större båt. Det blev Jeanneaus fl aggskepp Sun Odyssey 54 DS. Navigare sålde Mikaels första båt S/y Kajsa till en ny investerare för att möjliggöra denna andra affär. Grekland är ett härligt land och Poros är en av mina absoluta favoritplatser i världen. Jag tycker så mycket om det att jag och min fru Kajsa valde att gifta oss där Den Grekiska arkipelagen väldigt speciell för oss och vi har nu spenderat väldigt många seglingsveckor i både Saroniska övärlden och i Cycladerna. S/y Kajsa Kavat är en av Navigares största båtar med sina 16,5 meter LOA. Utrustad med fyra kabiner med egen dusch och toalett till varje kabin samt en skepparkabin längst fram gör seglingarna med henne till en riktigt bekväm upplevelse. Kajsa är en härlig båt med generösa utrymmen och på sommaren uppskattar vi verkligen hennes AC och elverk. säger Kajsa Engström. PELLE, JAN OCH ANDERS LINDBERG BLONDIE Beneteau Cyclades Grekland Pelle, Janne och Anders Lindberg är tre bröder som 2007 valde att investera i en Beneteau Cyclades 43.4 tillsammans. Den ekonomiska risken minskar, eftersom investeringen delas upp i fl er andelar, vilket kändes tryggare. Eftersom de oftast seglar tillsammans blir det också en väldigt social investering. Pelle var dock ingen seglare från början och när vi nu frågar honom hur han utvecklats efter fyra år hos Navigare svarar han jag åker ner och seglar tre veckor om året och gillar det verkligen, det är ett easy going life. Vi gör något tillsammans som vi gillar alla tre, det är socialt, vädret är bra och man behöver inte fundera på vad man ska göra på semestern längre! Bröderna Lindberg är också fl itiga deltagare i Navigare Owners Cup som brukar gå av stapeln under novemberlovet i slutet av Oktober. Totalt brukar båtar ställa upp och tävla på dagarna och äta gott och ha trevligt ihop på kvällarna. Det är ett bra sätt att lära känna övriga båtägare och träffa Navigaremänniskor samtidigt som det är riktigt roligt! säger Pelle Lindberg. För Bjarte och hans fru var det viktigt att båten skulle vara en katamaran. Hans fru är inte speciellt seglingsintresserad men tycker såklart det är underbart med ett sommarhus i Medelhavet! Katamaraner har den stora fördelen att inte lutar när det blåser och har dessutom väldigt generösa utrymmen både inne och ute. Själva seglingen löser familjen då en av döttrarna är väldigt seglingsintresserad. När Bjarte valde vilken operatör som skulle ta hand om hans båt var det skötseln av båten den viktigaste parametern. Det är stor skillnad på hur företagen sköter underhållet på charterbåtarna. Vi såg båtar som var 3-4 år gamla som var i väldigt dåligt skick medan andra båtar såg ut som nya. Navigare har ett serviceprogram som är väldigt omfattande och det märks också på båtarna. Skötseln av båten har dessutom stor inverkan på båtens andrahandsvärde. Två vänner besökte Stockholms båtmässa november 2010 för att hyra en båt, det slutade två veckor senare med ett köp av en majestätisk Jeanneau 53 Performance, en storlek som de bara hade drömt om! Vi har hyrt båtar och sommarhus tillsammans under de senaste fem åren och vet att vi fungerar bra tillsammans både barn och vuxna. Vi planerar att segla 1-2 veckor tillsammans varje säsong plus diverse gubbseglingar. Plats i båten är det gott om för vänner som vill med på kort varsel (ni vet tonåringars planeringshorisont) då båten har 6 kabiner dvs. plats för 12 personer. Att få segla så mycket man vill och kan till halva pengen gör delad båt kostnad väldigt attraktivt, det fi nns så många andra måsten på sommaren. BJARTE FAGERÅS KARISMA Lagoon Kroatien Bjarte funderade också på att ha en helt egen båt i Medelhavet men då han bara har möjlighet att segla två tre veckor per år tycker han att detta är den mest effektiva formen av båtägande. Att sedan första årets avkastning på båten gav kr trots att det inte var en full säsong ser Bjarte som något mycket positivt. I sommar skall han och hans fru njuta av två härliga seglingsveckor mitt i sommaren och en vecka till hösten i den Kroatiska skärgården! PÄR DARJ OCH BJÖRN ANDERSSON MADELEINE Jeanneau 53 Performance - Kroatien

8 Sagt om Navigare FAQ Vi vill tacka er för tiden med Navigare och alla härliga seglingar i Grekland som gett minnen för livet för hela familjen! Förutsättningen har ju varit att ni tar så väl hand om båten, Ni har skött om Fragancia på bästa sätt. Även hyresgästerna måste ha varit både kompetenta och försiktiga med båten! Det syns knappt att hon varit använd. Än mindre att hon gått i chartertrafi k i 4 säsonger! Tvärtom har fl era förbättringar gjorts samt tillägg av utrustning. Hon är med andra ord mycket bättre nu än när hon var ny! Jan & Marianne Malmberg S/Y FRAGANCIA, Bavaria 44 Efter att ha seglat första veckan på min nya Beneteau Cyclades 50.5 och bott en vecka på hotell i Grekland förstår jag att mitt beslut att investera i en segelbåt var rätt. Nästa vecka kommer jag skippa hotellet och segla två veckor istället. investeraren bakom S/Y LOVISA, Beneteau Cyclades 50.5 Det bästa med båtköpet är att jag har seglat mer än 20 veckor i Medelhavet. Det skulle jag aldrig annars ha gjort. Björn Johansson JOHANNA, Bavaria 44, Grekland Det är en känslomässig investering som kombinerar både god avkastning och en mycket trevlig upplevelse Investeraren bakom S/Y Anna-Maria, Bavaria 50, Kroatien Vilken är den bästa Charter båten? Alla båtar som erbjuds i Navigare programmet är utvalda eftersom de är väldigt bra uthyrningsbåtar. När du funderar på vilken båt du vill ha ska du först och främst utgå efter dina egna behov för att sedan se vilken av Navigares erbjudna båtar som tillfredsställer dina behov bäst. Vad är värdet av båten efter sex år? Detta är en mycket svår fråga att besvara då det är ganska lång tid in i framtiden. Men som det ser ut nu har båtarna som nått sex år och sålts ut ur Navigare programmet fallit mellan % av det ursprungliga värdet. Vilka försäkringar kommer båten att ha? Båten kommer att ha en heltäckande fullvärdesförsäkring som även täcker tredje parts skador, motorskador och eventuell charterförlust. Varför ska jag välja Navigare Yachting? Navigare erbjuder service av hög kvalitet för både gäster och ägare samt utmärkt underhåll av båtarna. Trots att Navigare har över 100 båtar är vi ett väldigt fl exibelt företag. Det viktiga för en investerare är båtens skick efter charterperioden och Navigare Yachting levererar alltid det bästa. Vad är avkastningen på min investering? Du har en rörlig avkastning med en lägsta garanti. Denna rörlighet genererar mellan 9-12 % som är genomsnittet medans garantinivån ligger på 6 % av båtens värde (inklusive utrustning). Väljer du att investera i Thailand kan du nå en nivå på 15 % samt att din garantinivå ligger på 8 %. Hur länge binder jag upp mig i Navigare Management programmet? Du som investerare har rätt att varje år (efter säsongen) lämna programmet och ta ut din båt. Navigare förbinder sig däremot till att hyra ut din båt under 6 säsonger eller 5,5 år. Vilken typ av servicenivå kan jag förvänta mig? Navigare försöker hålla en mycket god standard på underhåll av båtar. Viktigt att nämna är att ägaren kommer få status listor varannan månad under säsongen som beskriver skador, arbeten som är utförda på båten samt motorservice och timmar. Detta är också väldigt värdefullt vid eventuell försäljning till 3:e part. Varje vinter får varje båt mellan underhållstimmar. Efter fyra år byts seglen ut. Vilka kostnader kommer jag att ha under tiden båten ligger i programmet? När båten samt den extrautrustning du vill ha är betald kommer du inte att ha några extrakostnader för båten förutom en liten momskostnad och de extra tjänster du eventuellt väljer att utnyttja när du använder den. Vem är det som äger båten egentligen? Navigare Yachting Grekland, Kroatien, Turkiet och Thailand kommer att äga båten under charter åren därefter övertas båten av investeraren (om den inte säljs till 3:e part). Men om Navigare äger båten, vad händer då om företaget går i konkurs? Som investerare och långivare får du en första prioritets sjöfartspant som säkerhet för lånet till Navigare. Detta innebär att om Navigare skulle gå i konkurs har du alltid ägarrätten till din båt och det kommer att förhindra någon annan borgenär från att ta besittning av båten. Det kommer också förhindra Navigare till utlåning av båten som säkerhet, försäljning av båten eller göra några andra förändringar i båtens papper. Detta är den bästa säkerheten som kan ges. Hur många veckor får jag använda min båt? Du har två möjligheter som ger dig rätt att boka båten från tre till tio veckor. - Gratis förbokade veckor. Varje säsong har du 80 poäng som du kan använda för att boka mellan två och åtta veckor beroende på när du bokar båten. - Kort varsel bokningar. Du har rätt att boka din båt högst fyra veckor med kort varsel, detta kan göras upp till sju dagar före avresa. SÅHÄR GÅR DET TILL: Steg 1 Steg 2 Steg 3 Steg 4 Ni väljer ut en båt, reserverar den och betalar en mindre reservationsavgift. Kontrakt skrivs cirka 10 dagar senare. Två veckor efter kontraktskrivning betalar ni 25 % av båtens värde minus eventuell reservationsavgift samt att ett leveransdatum meddelas. 4 veckor innan leverans betalas 75 % av båten och kostnaden för leveransen.

9 Navigare Yachting AB Norra Vallgatan Malmö Telefon Fax Sun Yachting Navigare AS Filipstadveien 5, 0250 Oslo Telefon Fax

RUTTFÖRSLAG FÖR EN VECKAS SEGLING NORR OCH SÖDER FRÅN SPLIT

RUTTFÖRSLAG FÖR EN VECKAS SEGLING NORR OCH SÖDER FRÅN SPLIT RUTTFÖRSLAG FÖR EN VECKAS SEGLING NORR OCH SÖDER FRÅN SPLIT 7 DAGAR SÖDER UT: Dag 1 - Trogir Vi rekommenderar er att segla norr ut er under första dag till staden Trogir. Trogir är en riktig pärla och

Läs mer

Ett bättre sätt att uppleva Grekland & Aten finns inte! - 2, 9 & 16 Juli -

Ett bättre sätt att uppleva Grekland & Aten finns inte! - 2, 9 & 16 Juli - Ett bättre sätt att uppleva Grekland & Aten finns inte! - 2, 9 & 16 Juli - För sjunde året i rad förläggs sommarens äventyrssegling till den Grekland övärlden. Vi reser tillsammans mot blått vatten, ljumma

Läs mer

Kryssarklubbens eskader 14-21 september Kroatien2013

Kryssarklubbens eskader 14-21 september Kroatien2013 Kryssarklubbens eskader 14-21 september Kroatien2013 1 RESEFAKTA, FLYG OCH BÅTAR FLYG Vi kommer att flyga till Split med SAS morgonflyg från Göteborg och Stockholm. Utresa Göteborg Split Stockholm Split

Läs mer

RELAX Yacht Ownership Program. Äg en yacht i Kroatien, världens bästa seglingsdestination AVNJUT SEGLING MED SÄKER INVESTERING.

RELAX Yacht Ownership Program. Äg en yacht i Kroatien, världens bästa seglingsdestination AVNJUT SEGLING MED SÄKER INVESTERING. RELAX Yacht Ownership Program Äg en yacht i Kroatien, världens bästa seglingsdestination Gå med i vårt Yacht Ownership Program få en segelbåt eller katamaran till bara en del av priset. Njut av din egen

Läs mer

Båtuthyrning vid Sporaderna Hyr segelbåt i paradiset

Båtuthyrning vid Sporaderna Hyr segelbåt i paradiset Sporaderna Båtuthyrning vid Sporaderna Hyr segelbåt i paradiset Njut av den underbara seglingen runt Sporaderna från livliga Skiathos till avsides belägna Pelagos, utgör skärgården i Egeiska havet ramen

Läs mer

Empress Yachtpartners

Empress Yachtpartners Empress Yachtpartners Investera i livskvalitet samt i ett optimalt ekonomiskt och bekymmersfritt båtägande! EC Charter AB, med säte i Höllviken, erbjuder delägarskap i en välutrustad motoryacht i Medelhavet.

Läs mer

30 mars-29 april. Första seglingen upp till Halkidiki! (halvöarna längst upp i Egeiska havet)

30 mars-29 april. Första seglingen upp till Halkidiki! (halvöarna längst upp i Egeiska havet) Resebrev nr 3, 2012 30 mars-29 april. Första seglingen upp till Halkidiki! (halvöarna längst upp i Egeiska havet) Det var inga större problem med att segla norr ut I Egeiska havet, vi visste att det all

Läs mer

METROPOLEN ISTANBUL STADEN DÄR ÖST MÖTER VÄST

METROPOLEN ISTANBUL STADEN DÄR ÖST MÖTER VÄST RESA TILL ISTANBUL STADEN DÄR ÖST MÖTER VÄST Istanbul metropolen vid Bosporen är gräns och smältdegel på samma gång. Här tycks Europa möta Asien inför en slutgiltig kraftmätning. Öst mot väst. Ur denna

Läs mer

Resebrev 1 2015. från Prima Donna

Resebrev 1 2015. från Prima Donna Resebrev 1 2015 från Prima Donna Marmaris den 28 maj Hej på Er Alla En ny segelsäsong i Medelhavet ligger framför oss. Vi kom hit den 21 april. Denna gång med flyg från Stockholm. Vi landade i Dalaman

Läs mer

METROPOLEN ISTANBUL STADEN DÄR ÖST MÖTER VÄST

METROPOLEN ISTANBUL STADEN DÄR ÖST MÖTER VÄST RESA TILL ISTANBUL STADEN DÄR ÖST MÖTER VÄST Istanbul metropolen vid Bosporen är gräns och smältdegel på samma gång. Här tycks Europa möta Asien inför en slutgiltig kraftmätning. Öst mot väst. Ur denna

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL REPUBLIKEN MALTA

VÄLKOMMEN TILL REPUBLIKEN MALTA RESA MALTA VÄLKOMMEN TILL REPUBLIKEN MALTA Den vackra östaten Malta ligger i mellersta Medelhavet, mellan Libyen i söder och Italien i norr. Malta är Europas sydligaste stat och har drygt 400 000 invånare.

Läs mer

Båtuthyrning vid Dodekaneserna (Tolvöarna)

Båtuthyrning vid Dodekaneserna (Tolvöarna) Tolvöarna Båtuthyrning vid Dodekaneserna (Tolvöarna) Dodekaneserna, eller Tolvöarna som de också kallas, ligger utanför den västra delen av Egeiska havet, nära den turkiska kusten. Kos är en av skärgårdens

Läs mer

Vad har du gjort på semestern?

Vad har du gjort på semestern? Vad har du gjort på semestern? Joanna, vad har du gjort på din semester? Min semester har varit lite ovanlig för vi hade inte så mycket tid att planera den. Vi visste inte riktigt hur det skulle bli med

Läs mer

Hyreslösningar Rätt truck för rätt tillfälle

Hyreslösningar Rätt truck för rätt tillfälle EMPOWERING YOUR BUSINESS Hyreslösningar Rätt truck för rätt tillfälle www.toyota-forklifts.se HYRESLÖSNINGAR Rätt truck för rätt tillfälle Olika situationer kräver olika lösningar. Vilken truck passar

Läs mer

Som vanligt firades Jul o Nyår på traditionellt sätt, för övrigt träffades släkt o vänner i vanlig ordning.

Som vanligt firades Jul o Nyår på traditionellt sätt, för övrigt träffades släkt o vänner i vanlig ordning. Resebrev nr 1, 2015 Åter tillbaks i Finike igen Perioden hemma över hjul o nyår Som vanligt firades Jul o Nyår på traditionellt sätt, för övrigt träffades släkt o vänner i vanlig ordning. Åter tillbaks

Läs mer

HOTELL OCH ÄGARSVITER I BÅSTAD FÖR ETT SKÖNARE LIV VID HAVET

HOTELL OCH ÄGARSVITER I BÅSTAD FÖR ETT SKÖNARE LIV VID HAVET HOTELL OCH ÄARSVITER I BÅSTAD FÖR ETT SKÖNARE LIV VID HAVET På Riviera Strand kombineras hotellets alla fördelar med ett eget trivsamt semesterboende. Med havsutsikt och naturskönt läge i Båstad bygger

Läs mer

Hyr segelbåt eller katamaran i Saroniska Golfen och Kykladerna

Hyr segelbåt eller katamaran i Saroniska Golfen och Kykladerna Saroniska bukten & Kykladerna Hyr segelbåt eller katamaran i Saroniska Golfen och Kykladerna Om du är ute efter en segelsemester fylld med fantastiska seglingsförhållanden, vackra landskap, historiskt

Läs mer

KLASSRESAN SOL, HAV & VENTYR. 14 - i solen!

KLASSRESAN SOL, HAV & VENTYR. 14 - i solen! KLASSRESAN SOL, HAV & VENTYR 14 - i solen! 9A från Länna skola utanför Norrtälje En vecka i maj hade vi på Hostal San Miguel i Nerja besök av klass 9A från Länna skola utanför Norrtälje. De hade jobbat

Läs mer

FREETRAILER FÅR AFFÄRERNA ATT RULLA

FREETRAILER FÅR AFFÄRERNA ATT RULLA En av våra servicebilar FREETRAILER FÅR AFFÄRERNA ATT RULLA HISTORIA Freetrailer grundades i Danmark 2003 och kom till Sverige 2008. Bakom den rullande succén står ett par danska herrar med grundtanken

Läs mer

HELSINGFORS MARIEHAMN STOCKHOLM GÖTEBORG MALMÖ

HELSINGFORS MARIEHAMN STOCKHOLM GÖTEBORG MALMÖ Välj båtförsäkring med omsorg Vi vet vad som krävs HELSINGFORS MARIEHAMN STOCKHOLM GÖTEBORG MALMÖ Robert Rostedt Dags att lära gammal hund sitta Så fort det ges tillfälle till lite ledighet beger jag mig

Läs mer

Möt världen. Bli utbytesstudent. Åk på AFS Skolprogram och välj mellan 50 länder!

Möt världen. Bli utbytesstudent. Åk på AFS Skolprogram och välj mellan 50 länder! Möt världen. Bli utbytesstudent med AFS. Åk på AFS Skolprogram och välj mellan 50 länder! AFS ger dig möjligheten att lära känna dig själv samtidigt som du får vänner från hela världen. Som utbytesstudent

Läs mer

Hyr segelbåt vid Sicilien och de Lipariska Öarna

Hyr segelbåt vid Sicilien och de Lipariska Öarna Sicilien & de Eoliska öarna Hyr segelbåt vid Sicilien och de Lipariska Öarna År 2000 blev de Lipariska öarna, som ligger strax ovanför Sicilien i södra utkanten av Tyrrenska havet, utvald till att inkluderas

Läs mer

www.visitestonia.com

www.visitestonia.com www.visitestonia.com RESAN BÖRJAR Gadgetville är en liten by vid en stillsam plats nära havet. Nästan alla invånarna i byn älskar uppfinningar och att uppfinna saker. Lektionerna i naturvetenskap på skolan

Läs mer

Hotel Zagreb. Avkoppling, vacker natur och spännande kulturupplevelser på kroatiska kusten. Hotel Zagreb. Hotellet erbjuder

Hotel Zagreb. Avkoppling, vacker natur och spännande kulturupplevelser på kroatiska kusten. Hotel Zagreb. Hotellet erbjuder Hotel Zagreb Hotel Zagreb ligger i Karlobag, som är beläget vid foten av Velebit bergskedjan i Kroatien. Karlobag är framförallt känt för sitt kristallklara vatten och behagliga klimat. Hotel Zagreb erbjuder

Läs mer

Resebrev nr 8, 3 12 juli 2011. Kort resa från Kos till Rhodos o mötet med Elin o Larsa, som var ombord 1 vecka o var med o segla utmed Rhodos.

Resebrev nr 8, 3 12 juli 2011. Kort resa från Kos till Rhodos o mötet med Elin o Larsa, som var ombord 1 vecka o var med o segla utmed Rhodos. Resebrev nr 8, 3 12 juli 2011. Kort resa från Kos till Rhodos o mötet med Elin o Larsa, som var ombord 1 vecka o var med o segla utmed Rhodos. Äntligen så kom då vårt besök, Elin o Larsa gående på gatan,

Läs mer

Dufour 45 Performence

Dufour 45 Performence 3-2009 157 Dufour 45 Performence Detta är en relativt ny yacht från det franska varvet Dufour vid Atlantkusten. Den har en rymlig och ljus interiör med många praktiska detaljer. I grundpriset ingår t ex

Läs mer

BILSEMESTERRAPPORTEN 2012

BILSEMESTERRAPPORTEN 2012 BILSEMESTERRAPPORTEN 2012 BILSEMESTER ÄR FRIHET I år firar Stena Line 50 år och därför är vi extra stolta att kunna presentera vår största kartläggning av svenskt resande med bil hittills: Bilsemesterrapporten

Läs mer

Hyr segelbåt i Neapelbukten och ta familjen med på segelsemester

Hyr segelbåt i Neapelbukten och ta familjen med på segelsemester Neapelbukten Hyr segelbåt i Neapelbukten och ta familjen med på segelsemester En seglingssemester i Neapelbukten tenderar att fokusera på Amalfikusten och de vackra öarna i den pittoreska napolitanska

Läs mer

New Summary Report - 25 June 2015

New Summary Report - 25 June 2015 New Summary Report - June 215 1. Har du börjat planera din sommarsemester? 1 81.1% 5 18.9% Ja Nej Ja 81.1% 816 Nej 18.9% 19 Total 1,6 2. Kommer du att åka på bilsemester i år dvs bila runt i Sverige för

Läs mer

Benessere 5-12 Oktober 2013

Benessere 5-12 Oktober 2013 Benessere 5-12 Oktober 2013 I ett arrangemang med välmående på den prestigefyllda vingården Villa Sparina i Italien, välkomnar vi Dig att boka plats till nästa resa där programmet består av avkoppling,

Läs mer

Kundutvärdering (Marie-Louise Borger) Avresedatum: 2015-06-13 Destination: Kroatien, Split - Krka långritt Fråga Svar Kommentarer Hur många deltagare var ni i gruppen? mottagen vid ankomsten? Hur var boendet

Läs mer

Ski Safari Kanada. Ski Safari Kanada. Resan i korthet. Kanada, Skidresor Nordamerika

Ski Safari Kanada. Ski Safari Kanada. Resan i korthet. Kanada, Skidresor Nordamerika Ski Safari Kanada Drömmen om en road trip genom Klippiga Bergen i Kanada kan bli verklighet. På denna skidsafari från öst till väst upplevs tre fantastiska skidområden. Ni ankommer till Calgary i Alberta

Läs mer

Kroatien 2014 NPTK klubbresa 26 april 3 maj

Kroatien 2014 NPTK klubbresa 26 april 3 maj Näsbyparks TK välkomnar Er till tennislägret i Kroatien våren 2014! Kroatien 2014 NPTK klubbresa 26 april 3 maj Med början hösten 2010 samt våren 2011-2013 arrangerade vi våra första 4 tennisresor till

Läs mer

Pine Bay. BBCG Construction - Akbük

Pine Bay. BBCG Construction - Akbük Pine Bay BBCG Construction - Akbük Pine Bay Pine Bay har det bästa läge i ett pittoreskt och lugnt område i Akbük med fantastisk havsutsikt åt ena hållet och tallar och berg åt andra. Komplexet ligger

Läs mer

Kroatien 2013 NPTK klubbresa 13-20 april

Kroatien 2013 NPTK klubbresa 13-20 april Näsbyparks TK välkomnar Er till tennislägret i Kroatien våren 2013! Kroatien 2013 NPTK klubbresa 13-20 april Med början hösten 2010 samt våren 2011-2012 arrangerade vi våra första tennisresor till Kroatien.

Läs mer

Ord och fraser. Vi pratar om väder. Uttal. Väder-kommentarer. Grammatik:

Ord och fraser. Vi pratar om väder. Uttal. Väder-kommentarer. Grammatik: Lektion 5 Ord och fraser Vi pratar om väder Uttal Väder-kommentarer Grammatik: När ska vi använda obestämd och bestämd form? När ska vi säga går och åker Reflexiva, possessiva pronomen (sin, sitt, sina)

Läs mer

Resebrev norra Spanien och en bra bit av Portugal

Resebrev norra Spanien och en bra bit av Portugal Resebrev norra Spanien och en bra bit av Portugal När vi kom till den lilla viken Ria De Cedeira den 18 aug så blev vi liggande många nätter på svaj, vilket är det bästa vi vet (helt gratis och inga grannar

Läs mer

Inplaceringstest A1/A2

Inplaceringstest A1/A2 SVENSKA Inplaceringstest A1/A2 Välj ett ord som passar i meningen. Skriv inte det! Ring in bokstaven med det passande ordet! Exempel: Smöret står i kylskåpet. a) om b) på c) i d) från Svar c) ska ringas

Läs mer

Resebrev från Prima Donna

Resebrev från Prima Donna Resebrev 2 2016 från Prima Donna Naxos den 19 juli Hej på Er Alla Vi har äntligen kommit iväg. Just nu ligger vi på Naxos och väntar på lite snällare vindar. När vi lämnade Marmaris skyddade vatten märkte

Läs mer

Fotograf Emelie Fagerberg Prislista Bröllop 2013

Fotograf Emelie Fagerberg Prislista Bröllop 2013 Fotograf Emelie Fagerberg Prislista Bröllop 2013 Fotograf Emelie Fagerberg Född och uppvuxen på västkusten, men en längtan efter snö och vinter resulterade i en flytt tillsammans min sambo till nordligare

Läs mer

Om midsommar Anika Siv Anika Siv Anika Siv Anika Siv Anika Siv Anika Siv Anika Siv Anika

Om midsommar Anika Siv Anika Siv Anika Siv Anika Siv Anika Siv Anika Siv Anika Siv Anika Om midsommar Anika: Snart är det midsommar, hur tänkte du fira midsommar Siv? Siv: Jag åker alltid ut till mitt sommarställe ute i Roslagen. Anika: Mm, det låter trevligt! Och vad gör ni där? Siv: Ja dit

Läs mer

Information. ALLT ni BEHÖVER VETA OM SOCKGROSSISTENS försäljning. för SKOLKLASSER. Vi lämnar alltid ett års garanti på våra produkter

Information. ALLT ni BEHÖVER VETA OM SOCKGROSSISTENS försäljning. för SKOLKLASSER. Vi lämnar alltid ett års garanti på våra produkter Information ALLT ni BEHÖVER VETA OM SOCKGROSSISTENS försäljning Ett enkelt sätt att TJÄNA PENGAR för SKOLKLASSER och FÖRENINGAR Vi lämnar alltid ett års garanti på våra produkter VÄLKOMMEN till SOCKGROSSISTEN!

Läs mer

Resebrev nr 5 2014. Några slöa veckor i Datca-området o sedan ett besök av Pelle o Dan i Götcek!

Resebrev nr 5 2014. Några slöa veckor i Datca-området o sedan ett besök av Pelle o Dan i Götcek! Resebrev nr 5 2014. Några slöa veckor i Datca-området o sedan ett besök av Pelle o Dan i Götcek! Äntligen har vi fått tummen ur och beskriva vår sista månad i Turkiet, det blir lättar o lättare att dra

Läs mer

INTRODUKTION AV RCI WEEKS FÖRBÄTTRINGAR

INTRODUKTION AV RCI WEEKS FÖRBÄTTRINGAR INTRODUKTION AV RCI WEEKS FÖRBÄTTRINGAR För mer än 35 år sedan uppfann RCI semesterbytet. I dag ÅTERUPPFINNER RCI det genom att bygga upp och utöka dina förmåner som RCI-medlem och vi ger dig det du har

Läs mer

Resebrev nr 7, 2011, 13 juni 2 juli. Igenom hela Eseiska havet o bort mot Kos o Rhodos, som tillhör ögruppen Dodekaneserna.

Resebrev nr 7, 2011, 13 juni 2 juli. Igenom hela Eseiska havet o bort mot Kos o Rhodos, som tillhör ögruppen Dodekaneserna. Resebrev nr 7, 2011, 13 juni 2 juli. Igenom hela Eseiska havet o bort mot Kos o Rhodos, som tillhör ögruppen Dodekaneserna. Efter Egina stad så tar vi os söder ut på ön o kommer till Perdika, en mycket

Läs mer

Pris Bröllopsfotografering 2016

Pris Bröllopsfotografering 2016 Pris Bröllopsfotografering 2016 I alla paket ingår detta: *Rådgivning & planering. Finns möjlighet träffas vi. *Ett X antal högupplösta redigerade bilder på fil som ni själva kan använda till det ni vill,

Läs mer

Dream Ownership DRÖMBÅT KÖP DIN DRÖMBÅT SEGLA I VÄRLDENS BÄSTA FARVATTEN KÖP DIN

Dream Ownership DRÖMBÅT KÖP DIN DRÖMBÅT SEGLA I VÄRLDENS BÄSTA FARVATTEN KÖP DIN Dream Ownership KÖP DIN DRÖMBÅT SEGLA I VÄRLDENS BÄSTA FARVATTEN KÖP DIN DRÖMBÅT Segla själv i din egen drömbåt och du kommer alltid att få dessa fördelar med Dream Yacht Ownership: STÖRSTA URVALET AV

Läs mer

UPPLEV EN KONFERENS PÅ LAHOLMEN

UPPLEV EN KONFERENS PÅ LAHOLMEN UPPLEV EN KONFERENS PÅ LAHOLMEN Med ett fantastiskt läge vid havet......mitt i centrala Strömstad, ligger Laholmen Hotell. Hotellet ligger högt beläget med en fantastisk utsikt över havet i väster samtidigt

Läs mer

Svenska reserapporten. Swebus undersökning av svenskarnas sommarsemester

Svenska reserapporten. Swebus undersökning av svenskarnas sommarsemester Svenska reserapporten 2014 Swebus undersökning av svenskarnas sommarsemester Resultat i korthet * Svenskarna spenderar nästan hela sin semester i Sverige * Semestrandet inom Sverige ökar kraftigare än

Läs mer

UFC 120 London UFC 120

UFC 120 London UFC 120 London UFC 120 London Åk till London för UFC 120 med Ciceron och FIghtplay och upplev MMA-världens största organisation live i en av världens mest dynamiska storstäder! London är staden som har allt, mat,

Läs mer

barnhemmet i muang mai måndag 13 april - söndag 10 maj, 2015

barnhemmet i muang mai måndag 13 april - söndag 10 maj, 2015 barnhemmet i muang mai måndag 13 april - söndag 10 maj, 2015 I morgon är lugnet över för imorgon är alla barn tillbaks från lovet och vi har dessutom fått nio nya familjemedlemmar. I veckan som kommer

Läs mer

Yachtcharter i Quirimbas

Yachtcharter i Quirimbas Yachtcharter i Quirimbas MOÇAMBIQUE 8 dagar/7 nätter Om ni gillar att vara ute på havet är detta den perfekta semestern för hela familjen eller för kompisgänget! Njut av lyxen ombord på en yacht där ni

Läs mer

Nedanför huset möter medelhavets klarblå vatten de vita klapperstenarna på stranden

Nedanför huset möter medelhavets klarblå vatten de vita klapperstenarna på stranden Vrnik - Kroatien 2011 Vrnik är en liten ö, inte större än att man kan promenera runt den på en halvtimme. Här finns ett trettiotal hus men bara tre bofasta innevånare. Vrnik ligger ett stenkast från den

Läs mer

och skär Arkö kursgård

och skär Arkö kursgård mellan kobbar och skär Arkö kursgård 1 2 arkö kursgård Välkommen. Att resa ut i skärgården är något alldeles speciellt. Årstiderna sätter sin prägel både på själva resan och på vistelsen. På Arkö kursgård

Läs mer

Upwind beating med Celeste. foto Max Alm-Norell. Färöarna. foto Bengt Tarre

Upwind beating med Celeste. foto Max Alm-Norell. Färöarna. foto Bengt Tarre search 18 Med lust att upptacka Bengt Tarre har seglat sedan barnsben och alltid lockats av långa distanser och nya platser. Längtan efter äventyr och öppna hav resulterade så småningom i några längre

Läs mer

Whitsundays. Båtuthyrning vid Whitsundays

Whitsundays. Båtuthyrning vid Whitsundays Whitsundays Båtuthyrning vid Whitsundays Beläget utanför Queenslands kust är Whitsundayöarna utan tvekan en av de mest betagande och vackraste platserna på planeten. Omgiven av det Stora barriärrevets

Läs mer

Ett dockhem Arbetsmaterial för läsaren Författare: Henrik Ibsen

Ett dockhem Arbetsmaterial för läsaren Författare: Henrik Ibsen Ett dockhem Arbetsmaterial för läsaren Författare: Henrik Ibsen Arbeta med ord Skriv på ett separat papper. Adjektiv Titta i ordlistan i slutet av det här materialet. Skriv av alla ord som är adjektiv.

Läs mer

Att förbereda en finansieringsansökan hos banken

Att förbereda en finansieringsansökan hos banken Att förbereda en finansieringsansökan hos banken Sara Jonsson, Centrum för Bank och Finans, KTH sara.jonsson@infra.kth.se 07-11-14 1 Hur resonerar banken? Banker är inte riskkapitalister! Bankfinansiering

Läs mer

Santos hade precis avslutat träningen med ungdomslaget när tränaren kom och kallade på honom.

Santos hade precis avslutat träningen med ungdomslaget när tränaren kom och kallade på honom. 1. Santos hade nu spelat för klubben ungdomslag i två år och trivdes oerhört bra med sitt nya liv. Han fick i princip hålla på med det han älskade från morgon till kväll. Ja, de hade ju lite skola också

Läs mer

Smart bilist på väg En broschyr om bilpooler Bilpool för den smarta bilisten! Ien bilpool är Du fri från bekymmer och det är nästan lika smidigt som med egen bil, men oftast mycket billigare Bilpool ligger

Läs mer

The Spirit of real Crete!!

The Spirit of real Crete!! The Spirit of real Crete!! Dag 1 Dag 2 Avgång från Malmö/sturup Airport den 26 maj-2016 kl. 16,40 med ankomst Chania flygplats kl. 20,55 Transfer till Sunny Bay Hotel, Kissamos på Västra Kreta för incheckning.

Läs mer

RESA TANZANIA & ZANZIBAR

RESA TANZANIA & ZANZIBAR RESA TANZANIA & ZANZIBAR SAFARI PÅ RIKTIGT I TANZANIA Tanzania är ett land som lockar allt fler äventyrslystna turister. För många är det en livslång dröm att få se och uppleva den afrikanska naturen och

Läs mer

InterRail Res fritt och bekvämt i hela Europa.

InterRail Res fritt och bekvämt i hela Europa. 2264 InterRail Res fritt och bekvämt i hela Europa. Äventyr, valfrihet, bekvämlighet. Europa har så mycket att erbjuda: storstäder, pittoreska byar, vacker natur och spännande evenemang. Med InterRail

Läs mer

Starta eget av flera skäl: Lingon & Blåbär, Alpnaering och Madame Chic

Starta eget av flera skäl: Lingon & Blåbär, Alpnaering och Madame Chic Praktikfall 6 Starta eget av flera skäl: Lingon & Blåbär, Alpnaering och Madame Chic Anna Carlsson Käck Anledningarna till att man väljer att starta eget är säkert lika många som det finns egenföretagare.

Läs mer

Syfte och organisation. Hör gärna av dig till oss om du har fler frågor. 08-587 940 00. När trader avtalet om samgåendet i kraft?

Syfte och organisation. Hör gärna av dig till oss om du har fler frågor. 08-587 940 00. När trader avtalet om samgåendet i kraft? Business Assurance DNV GL Merger - Frågor och Svar Här finner du svar på generella frågor om sammanslagningen av DNV och GL, samt frågor som gäller dig som kund till DNV Business Assurance. Hör gärna av

Läs mer

ATT SKAPA NÅGOT MAGISKT.. ER BERÄTTELSE

ATT SKAPA NÅGOT MAGISKT.. ER BERÄTTELSE ATT SKAPA NÅGOT MAGISKT.. ER BERÄTTELSE Portätt- & REPOTAGEfotografering EN DAG Jag vill berätta vem ni är som familj, jag vill skapa bilder som ger er ett fönster till en tid som är värd minnas. Som visar

Läs mer

Unikt boende. Hyresrätter i Västerviks skärgård

Unikt boende. Hyresrätter i Västerviks skärgård Unikt boende Hyresrätter i Västerviks skärgård Bo i hyresrätt året runt på Hasselö! För dig som vill stanna kvar i skärgården även när sommaren är slut kan detta bli verklighet. Genom ett unikt projekt

Läs mer

Österrike, Alpendorf Avresa 1: 27 feb - 8 mars 2015 Avresa 2: 13-22 mars 2015

Österrike, Alpendorf Avresa 1: 27 feb - 8 mars 2015 Avresa 2: 13-22 mars 2015 Österrike, Alpendorf Avresa 1: 27 feb - 8 mars 2015 Avresa 2: 13-22 mars 2015 Upplev underbar skidåkning i Alperna 10 dagar Följ med på årets skidresa till fantastiska Alpendorf- St. Johann i Österrike.

Läs mer

Bjud hem värl en BLI VÄRDFAMILJ!

Bjud hem värl en BLI VÄRDFAMILJ! Bjud hem värl en BLI VÄRDFAMILJ! YFU tror att ett av de bästa sätten att lära känna en kultur, ett språk och ett annat land är genom att bo ett år hos en värdfamilj och att gå i landets skola. Under ett

Läs mer

Hyr Segelbåt och åk på segelsemester vid Mallorca och Balearerna

Hyr Segelbåt och åk på segelsemester vid Mallorca och Balearerna Mallorca Hyr Segelbåt och åk på segelsemester vid Mallorca och Balearerna Balearerna är placerade på ett sådant sätt att de bildar en Medelhavsfront som gör de lokala vindarna extra gynnsam för segling

Läs mer

Prislista bröllop 2015

Prislista bröllop 2015 Prislista bröllop 2015 Valet av fotograf Så roligt att ni hittat till mig! Troligtvis har ni kikat runt lite bland mina foton och intresset har väckts tillräckligt för att ni ska vilja kika på mina priser.

Läs mer

Yogaresa till Turkiet

Yogaresa till Turkiet Yogaresa till Turkiet Fri från stress Full med liv 30 april till 3 maj 2015 Liat Michaeli Upplever du att du lever med stress och press runt omkring dig? Vill du fylla på med ny energi och livskraft? Då

Läs mer

KONFERENSRESA BERGAMO

KONFERENSRESA BERGAMO KONFERENSRESA BERGAMO UPPLEV VACKRA BERGAMO Den italienska staden Bergamo är en vacker stad belägen i utkanten av Alperna. Staden ligger i regionen Lombardien i norra Italien. Denna vackra stad är delad

Läs mer

Stall Flitige Lise. Resan. Boende

Stall Flitige Lise. Resan. Boende Stall Flitige Lise Jag hade min praktik med Klara Winkler, vi åkte ner till Holland, till stall Flitige Lise. Stall Flitige Lise är ett försäljnings och tillridningsstall. De flesta av hästarna ägs av

Läs mer

Swedish 2014 PUBLIC EXAMINATION. Continuers Level. Transcript. Section 1: Listening and Responding

Swedish 2014 PUBLIC EXAMINATION. Continuers Level. Transcript. Section 1: Listening and Responding 2014 PUBLIC EXAMINATION Swedish Continuers Level Section 1: Listening and Responding Transcript 2014 Board of Studies, Teaching and Educational Standards NSW Section 1, Part A Text 1 Angelica, om vi vill

Läs mer

Resebrev nr 11, 3 oktober 11 november 2011. Resan runt Leros, Kalymnos, Lipsi, o Patmos!

Resebrev nr 11, 3 oktober 11 november 2011. Resan runt Leros, Kalymnos, Lipsi, o Patmos! Resebrev nr 11, 3 oktober 11 november 2011. Resan runt Leros, Kalymnos, Lipsi, o Patmos! Efter att vi lämnat av Torpagojorna o båten Hero på Kos, tog vi en segling ner på södersidan av Kos. Som vanligt

Läs mer

Informationsbroschyr. Till aktieägarna i Global Fastighet Utbetalning 2008 AB gällande föreslagen försäljning av koncernens fastighetsportfölj

Informationsbroschyr. Till aktieägarna i Global Fastighet Utbetalning 2008 AB gällande föreslagen försäljning av koncernens fastighetsportfölj Informationsbroschyr Till aktieägarna i Global Fastighet Utbetalning 2008 AB gällande föreslagen försäljning av koncernens fastighetsportfölj 1 Sammanfattning... 2 2 Bakgrund och inledning... 3 3 Transaktionen...

Läs mer

Sommar i Träslövsläge o tillbaks i Turkiet, besök av Malin o Germos!.

Sommar i Träslövsläge o tillbaks i Turkiet, besök av Malin o Germos!. Resebrev nr 5, 2013 Sommar i Träslövsläge o tillbaks i Turkiet, besök av Malin o Germos!. Nu var det länge sedan vi skrev ett resebrev o detta kan ju bero på att vi varit hemma i Sverige en hel del i sommar.

Läs mer

Från fotbollsplan till affärsplan

Från fotbollsplan till affärsplan Från fotbollsplan till affärsplan Berättelsen om Newbody PRODUKTION Newbody AB, Göteborg 2011 Telefon 031-709 56 50 TEXT Dahn Renholm ILLUSTRATIONER och GRAFISK FORM Ulf Swerin Tryckt på miljövänligt papper

Läs mer

På resande fot på Cuba och i Mexico

På resande fot på Cuba och i Mexico Sida 1 av 5 Välkommen till Willy o Ingers gästbok På resande fot på Cuba och i Mexico [Skriv nytt] - [Skapa ny gästbok] 72 personer har besökt gästboken som innehåller 17 meddelanden. Senaste meddelandet

Läs mer

Namn: Tina Jansson Resa: Lobez, Polen Datum: 28.6-5.7.2014

Namn: Tina Jansson Resa: Lobez, Polen Datum: 28.6-5.7.2014 Namn: Tina Jansson Resa: Lobez, Polen Datum: 28.6-5.7.2014 Kommentar mottagande: -Värdinnan Nadja möte oss vid ankomsten till Herrgården. Hon var mycket trevlig, glad och vänlig och berättade om vårt boende,

Läs mer

Resebrev från Gran Canaria, Tenneriffa, La Gomera, El Hierro och med besök av Lisa o Sivert, Anette o Kenneth, Monica o Peter o Inger o Hasse

Resebrev från Gran Canaria, Tenneriffa, La Gomera, El Hierro och med besök av Lisa o Sivert, Anette o Kenneth, Monica o Peter o Inger o Hasse Resebrev från Gran Canaria, Tenneriffa, La Gomera, El Hierro och med besök av Lisa o Sivert, Anette o Kenneth, Monica o Peter o Inger o Hasse Under denna period har vi hunnit besöka Gran Canaria, Teneriffa;

Läs mer

Bosses Trimguide 1. Kolla mastkurvan

Bosses Trimguide 1. Kolla mastkurvan Bosses Trimguide Guiden bygger på mitt eget gamla valspråk ungefär rätt är alltid bättre än exakt fel! Med det menar jag att man skall se till att kunna få till ett skapligt bra trim snabbt och säkert

Läs mer

Sol & bad Fort Myers. Sol & bad Fort Myers. Resan i korthet USA

Sol & bad Fort Myers. Sol & bad Fort Myers. Resan i korthet USA Sol & bad Fort Myers Sol & badsemester vid en av 's bästa stränder. Fort Myers på Floridas västkust är perfekt för en sol och badsemester. Klimatet är varmt och skönt året om, stranden är bland de bästa

Läs mer

Ordförande har ordet. Vi ses. Gunilla

Ordförande har ordet. Vi ses. Gunilla Ordförande har ordet Först vill jag tacka er för förtroendet att få fortsätta vara ordförande för detta trevliga byalag ett år till. Jag vill också tacka Ingvar Bagare Andersson för de trevliga byavandringar

Läs mer

Resa till Lofoten med SPF Seniorerna 485 Björken 28 maj 1 juni 2015

Resa till Lofoten med SPF Seniorerna 485 Björken 28 maj 1 juni 2015 Resa till Lofoten med SPF Seniorerna 485 Björken 28 maj 1 juni 2015 28 maj Solen skiner från en klarblå himmel denna morgon när 47 förväntansfulla medlemmar ska ge sig ut på resa till Lofoten med Högbergs

Läs mer

FEBRUARI 2013. Kvar i Östersund. den 23 februari 2013. VM stafett. den 15 februari 2013

FEBRUARI 2013. Kvar i Östersund. den 23 februari 2013. VM stafett. den 15 februari 2013 FEBRUARI 2013 Kvar i Östersund den 23 februari 2013 Har nu hunnit vara hemma några dagar efter VM som var en stor upplevelse för min del, tiden hemma har bestått till största delen av vila och återhämtning

Läs mer

marina resort apartments 2015-16 Kroatien

marina resort apartments 2015-16 Kroatien marina resort apartments 2015-16 Kroatien . Marina och dess hamn är bra beläget med ett naturligt skydd mot väder och vind. Den är väldigt populär för seglare som söker en säker hamn att övernatta i. Hamnen

Läs mer

Större kassa med effektivare fakturering

Större kassa med effektivare fakturering Större kassa med effektivare fakturering Cash is king. Detta bekanta uttryck är så sant som det är sagt. Kanske inte cash i sin faktiskt fysiska form, men definitivt dess funktion i ett företag. Att företag

Läs mer

Resebrev nr 9, 12 juli 11 augusti 2011. Rekresa till Kos o mötet med Emma o Andreas med resp, plus Familjen Sturesson som var på besök i 2 veckor.

Resebrev nr 9, 12 juli 11 augusti 2011. Rekresa till Kos o mötet med Emma o Andreas med resp, plus Familjen Sturesson som var på besök i 2 veckor. Resebrev nr 9, 12 juli 11 augusti 2011. Rekresa till Kos o mötet med Emma o Andreas med resp, plus Familjen Sturesson som var på besök i 2 veckor. Efter att Elin o Larsa lämnat oss så tog vi en seglig

Läs mer

Nu är det dags för femkamp igen!!!

Nu är det dags för femkamp igen!!! Motorblocket Våren 2007 Nu är det dags för femkamp igen!!! Vi har beslutat att arrangera en femkamp i år också. Eftersom vi har begränsat med plats på vissa grenar så är antalet aktiva deltagare begränsat

Läs mer

Resebrev 28 juli 12 september 2010 Malta o lite av Sicilien

Resebrev 28 juli 12 september 2010 Malta o lite av Sicilien Resebrev 28 juli 12 september 2010 Malta o lite av Sicilien Från Sardinien till Malta är det drygt 3 dygn, så därför gjorde vi några stopp på Sicilien, ett kort stopp på en av de många öarna I Marettimo

Läs mer

Specialt idning Best Kust Feskarna, Havsf iske Myrf j ord BestKust Feskarna 2010

Specialt idning Best Kust Feskarna, Havsf iske Myrf j ord BestKust Feskarna 2010 Specialt idning Best Kust Feskarna, Havsf iske Myrf j ord 2010 BestKust Feskarna 2010 Innehåll Årets havsfiskeresor till Norge började med Carlundarna åkte till Rörvik, vidare åkte vi några till Sognefjord

Läs mer

9. Hur upplevde du kontakten med Häst & Sport Resor?: mycket bra Kommentar om kontakten med Häst & Sport Resor: -Enkelt. Har åkt med er förut.

9. Hur upplevde du kontakten med Häst & Sport Resor?: mycket bra Kommentar om kontakten med Häst & Sport Resor: -Enkelt. Har åkt med er förut. Namn: Frida Westerberg Resa: Westernparadis på Gotland Datum: 2013-09-12-15 1. Hur blev du mottagen vid ankomsten?: mycket bra Kommentar mottagande: -Direktkontakt, fika, träffa de andra deltagarna å få

Läs mer

Green Park Village. BBCG Construction - Akbük

Green Park Village. BBCG Construction - Akbük Green Park Village BBCG Construction - Akbük Green Park Village Green Park Village har ett utmärkt läge i ett pittoreskt och lugnt område i Akbük med fantastisk havsutsikt åt ena hållet och tallar och

Läs mer

Sydney och Cairns kombo

Sydney och Cairns kombo Sydney och Cairns kombo Är tiden begränsad men reslusten stor är detta resan för er. Detta är en kortare resa men inte mindre härlig för det. Reseförslaget kombinerar både storstadspuls i Sydney med skön

Läs mer

Informationsbroschyr. Till aktieägarna i Hyresfastigheter Holding IV Vit AB gällande föreslagen försäljning av koncernens fastighetsportfölj

Informationsbroschyr. Till aktieägarna i Hyresfastigheter Holding IV Vit AB gällande föreslagen försäljning av koncernens fastighetsportfölj Informationsbroschyr Till aktieägarna i Hyresfastigheter Holding IV Vit AB gällande föreslagen försäljning av koncernens fastighetsportfölj 1 Sammanfattning... 2 2 Bakgrund och inledning... 3 3 Transaktionen...

Läs mer

Empress Cruises. På följande sidor finns våra ruttförslag inför sommaren 2011 för avgångar från Marmaris med M/Y Empress.

Empress Cruises. På följande sidor finns våra ruttförslag inför sommaren 2011 för avgångar från Marmaris med M/Y Empress. Empress Cruises På följande sidor finns våra ruttförslag inför sommaren 2011 för avgångar från Marmaris med M/Y Empress. Marmaris-Göcek, 6 dagar Weekend i Dalyan, 3 dagar Grekiska öarna, 7 dagar Västliga

Läs mer

KAPITEL 2. Publicerat med tillstånd Bankrånet Text Anna Jansson Bild Mimmi Tollerup Rabén & Sjögren 2010. Bankrånet inl.indd 18 2010-08-24 10.

KAPITEL 2. Publicerat med tillstånd Bankrånet Text Anna Jansson Bild Mimmi Tollerup Rabén & Sjögren 2010. Bankrånet inl.indd 18 2010-08-24 10. KAPITEL 2 De hade knappt kommit ut på gatan förrän Emil fick syn på Söndagsförstöraren. Tant Hulda brukade komma och hälsa på varje söndag, fast Vega som bott i huset före familjen Wern hade flyttat för

Läs mer

På fritiden tycker jag mycket om att åka båt och att fiska. Jag brukar grilla fisken över en eld, det är jätte-mysigt. Hälsningar Antonio Rodríguez

På fritiden tycker jag mycket om att åka båt och att fiska. Jag brukar grilla fisken över en eld, det är jätte-mysigt. Hälsningar Antonio Rodríguez Jag heter Antonio och jag arbetar som tandläkare. En tandläkare hjälper människor med deras tänder. Om du inte går till tandläkaren så kommer du att få hål i tänderna och väldigt ont. Att gå till tandläkaren

Läs mer