Drömmen börjar här! NAVIGARE YACHTING

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Drömmen börjar här! NAVIGARE YACHTING"

Transkript

1 Drömmen börjar här! NAVIGARE YACHTING

2 Ett smart båtköp för dig som vill tjäna pengar och samtidigt segla i varma vatten

3 Frihet Är du trött på höga kostnader och hög kapitalbindning i en båt som du använder relativt lite och där stor del av användandet utgörs av långa kalla underhållstimmar? Är din familj trött på att se stora delar av semestern regna bort i en allt för trång båt (i vart fall när tiden spenderas i salongen)? Börjar barnen be om att få stanna hemma när det är dags att planera fem-veckors-seglingen i sommar? Kanske är det dags att tänka på en egen charterbåt på varmare breddgrader. Smaka på tanken: Inga kostnader för båten Inga arbetstimmar för underhåll Årlig avkastning på runt 10 % av båtens värde 3-8 seglingsveckor varje år i varma vatten Seglingsklar båt ligger och väntar på dig när du ankommer Välj själv i vilket land du tar ut dina veckor Barnen kommer garanterat alltid att vilja åka med.

4 KVALITET OCH SERVICE En ledstjärna för Navigare Yachting är kvalitet och kundservice. Detta är inte bara tomma ord utan värderingar som genomsyrar organisationen. Vår viktigaste försäljningskanal är mun-till-mun metoden, dvs nöjda kunder sprider budskapet till vänner och bekanta. För att bibehålla detta måste kvaliteten på båtarna vara på topp samt omhändertagandet både vid bokning och på destinationen måste vara perfekt. Därför kommer din båt att bli servad på bästa sätt och dessutom har varje båt en generös underhållsfond som borgar för en hög standard och i sin tur ett högt andrahandsvärde. Dessutom fi nns det svensk personal på alla våra baser som både tar hand om kunderna och din båt på bästa sätt efter svenska normer. Navigare Group UNDERHÅLL Koncernen har verksamhet i Sverige, Norge, Grekland, Kroatien, Turkiet och Thailand. Moderbolaget är svenskt och Navigare bedriver uthyrning till slutkund i Sverige och Norge. Dock sker större delen av uthyrningen via dedikerade återförsäljare i Norden och runt om i Europa. Dessutom har Navigare operatörsverksamhet på destinationerna i Medelhavet och i Thailand, dessa är representerade av 100 % ägda dotterbolag. Jesper Rönngard och Per Abrahamsson har varit verksamma på den svenska uthyrningsmarknaden sedan mitten av 1990-talet och startade Navigare Yachting AB Tillväxten har sedan dess varit explosiv och organisationen har idag över sextio anställda med en omsättning på över 100 miljoner kronor. Navigare har över 100 båtar i fl ottorna, som är spridda bland våra egna baser. Flertalet båtar är fi nansierade av svenska och norska privatpersoner som själva eller via bolag fi nansierat sina båtar hos Navigares dotterbolag i Grekland, Kroatien, Turkiet och Thailand. Underhållet är oerhört viktigt för oss på Navigare. Våra charterkunder förväntar sig att båtarna är i absolut toppskick och för att tillgodose dessa krav arbetar vi mycket med vinterservice samt löpande underhåll. Våra båtar har en service bok där all service och reparationer bokförs, dessutom loggas all skador båten har haft under sin livstid. Detta ger också framtida köpare en mycket bra bild av vad båten har varit med om, vilket i sin tur ökar andrahandsvärdet. Vårt serviceprogram innehåller bland annat byte av storsegel och genua, byte av running rig, motorrenovering samt all service som görs löpande och under vintern som exempelvis dubbel epoxy behandling av skrovet varje vinter och konservering av inombordsmotor osv. Att vi har skandinaviskt infl ytande på våra destinationer borgar också för att vi håller hög kvalitet på service och underhåll. Detaljerad information om underhållet återfi nns i avtalet.

5 FULLFINANSIERING Som fi nansiär lånar man ut 100 % av båtens inköpspris till Navigare Yachting i det land båten skall ligga. Lånets säkerhet är en pant i aktuellt lands sjöfartsregister. Detta är den bästa säkerhet som kan ges. Tack vare panten kan Navigare bland annat inte vidarepantsätta, belåna, sälja eller ändra registrering på båten utan pant-innehavarens godkännande. Någon annan borgenär än fi nansiären kan aldrig få rätt till båten eftersom panten gör att fi nansiärens fordran är prioriterad. Den årliga avkastningen ligger på 9-15% vid 20 veckors beläggning beroende på båtmodell, land och uthyrning. En del av avkastningen är garanterad och en del är rörlig. Grundprincipen är att Navigare och fi nansiären delar lika på intäkterna men fyra-åtta procents avkastning är alltid garanterad. På vissa destinationer fi nns det även möjlighet att delfi nansiera båtarna i olika leasing upplägg. Utöver denna avkastning har fi nansiären rätt till fl era veckors förbokad segling per säsong. Dessutom har fi nansiären rätt att boka båten ytterligare fyra veckor med kort varsel, dvs om båten inte är uthyrd. Navigare förbinder sig att hyra ut båten i minst sex säsonger men som fi nansiär har man en option att efter varje säsong ta ut båten ur fl ottan. DELFINANSIERING Investera från 60 % av värdet i båten och låt den årliga avkastningen fi nansiera resten. Precis som i det fullständiga fi nansieringsprogrammet tillkommer inga extra kostnader för investeraren under charter åren. Efter sex år överförs ägandet av båten till investeraren utan några kostnader förutom moms. EFTER AVTALSTIDEN VAD HÄNDER? Detta program fi nns i Kroatien och Turkiet. Navigare hjälper dig oavsett vad du väljer att göra med båten efter avtalstidens slut, vare sig du behåller båten eller väljer att sälja den. Blir försäljning aktuell kan Navigare hjälpa till med försäljningen via sin båtmäklartjänst. Väljer du att investera i en ny charterbåt kan Navigare hjälpa dig med försäljningen av din gamla. Väljer du att ta hem båten kan Navigare administrera delar eller hela leveransen.

6 Medelhavet KROATIEN Kustband av små öar Kroatien ligger beläget i hjärtat av Europa på den vackra Adriatiska kusten och gränsar till Italien, Slovenien och Ungern. På en kuststräcka av ca 250 sjömil mellan Pula i nordväst och Dubrovnik i sydost ligger mer än 1100 öar. Här fi nns även många skyddade vikar som är perfekta natthamnar. I fl era hamnar fi nns fasta bojar att förtöja vid och även i de minsta vikarna fi nns ofta en liten familjerestaurang som serverar goda middagar. GREKLAND Stilla vikar och öppet hav Grekland erbjuder segling för alla; här fi nns möjlighet att färdas i lugna vindar i skyddade vatten eller segla på öppna havet med den friska nordanvinden som drivkraft. Den grekiska arkipelagen består av tusentals öar, varav de fl esta fortfarande är obebodda. Det stora antalet öar gör att det alltid fi nns något nytt och spännande att upptäcka, även för den som varit här förut. Från varvet till basen När båten är färdigbyggd hämtas den av vår speditör som på lastbil transporterar henne till någon av Navigares slutmonteringsstationer. Navigare Yachting har slutmonteringsstationer på fl era orter i Europa såsom i Port Napoleon, Les Sables dólonne (Frankrike), Koper (Slovenien) och Henån (Sverige). Här monteras diverse utrustning samtidigt färdigställs dem inför sjötransporten. När båten är klar kommer ett av våra leveransteam och hämtar den för att segla den till den bas båten skall vara verksam i. Leveransen tar mellan 7 och 10 dagar och under seglingen testar och servar man båten enligt ett speciellt serviceschema vilket borgar för en perfekt grundkvalitet från start. Efter det att båten har anlänt till basen monteras den sista utrustningen under tiden som den registreras in i sjöfartsregistret. När detta är klart kan den stolta investeraren kasta loss för en förväntansfull premiärtur. TURKIET Höstsegla på turkiska rivieran Längs med Turkiets 160 mil långa kuststräcka samsas vackra naturhamnar med pulserande storstäder. Här vid det Egeiska havet, nära den grekiska övärlden, är skärgården rik och omväxlande och seglingssäsongen lång. Vattnet börjar bli varmt i maj och här är det möjligt med höstseglingar i november när temperaturen hemma har sjunkit. Den turkiska gästfriheten och det delikata turkiska köket gör det till en fröjd att segla i området och i stor som liten hamn fi nns det goda möjligheter till nöjesliv och marknadsbesök. Asien THAILAND - Turkosblåa laguner och kritvita sandstränder När vintern är som mörkast och kylan som värst kan du välja att segla i soliga turkosa vatten. Thailand är många svenskars favorit och anledningarna är många. Oavsett om du attraheras av klimatet, stränderna, prisvärdheten, undervattenslivet, de gästfria thailändarna eller något annat kan du lägga till en dimension till din thailandsresa.

7 Sagt om Navigare Sagt om Navigare MIKAEL OCH KAJSA ENGSTRÖM KAJSA KAVAT Sun Odyssey 54 DS - Grekland 2002 tog Mikael Engström beslutet att investera i en Bavaria 50 hos Navigare Yachting. På den tiden var bolaget litet men efter att ha besökt deras lilla bas i Poros, Grekland kom jag fram till att de var väldigt kundorienterade och jag fi ck förtroende för Jesper & Per. Det fungerade så bra att jag redan 2006 beslutade att byta upp mig till en större båt. Det blev Jeanneaus fl aggskepp Sun Odyssey 54 DS. Navigare sålde Mikaels första båt S/y Kajsa till en ny investerare för att möjliggöra denna andra affär. Grekland är ett härligt land och Poros är en av mina absoluta favoritplatser i världen. Jag tycker så mycket om det att jag och min fru Kajsa valde att gifta oss där Den Grekiska arkipelagen väldigt speciell för oss och vi har nu spenderat väldigt många seglingsveckor i både Saroniska övärlden och i Cycladerna. S/y Kajsa Kavat är en av Navigares största båtar med sina 16,5 meter LOA. Utrustad med fyra kabiner med egen dusch och toalett till varje kabin samt en skepparkabin längst fram gör seglingarna med henne till en riktigt bekväm upplevelse. Kajsa är en härlig båt med generösa utrymmen och på sommaren uppskattar vi verkligen hennes AC och elverk. säger Kajsa Engström. PELLE, JAN OCH ANDERS LINDBERG BLONDIE Beneteau Cyclades Grekland Pelle, Janne och Anders Lindberg är tre bröder som 2007 valde att investera i en Beneteau Cyclades 43.4 tillsammans. Den ekonomiska risken minskar, eftersom investeringen delas upp i fl er andelar, vilket kändes tryggare. Eftersom de oftast seglar tillsammans blir det också en väldigt social investering. Pelle var dock ingen seglare från början och när vi nu frågar honom hur han utvecklats efter fyra år hos Navigare svarar han jag åker ner och seglar tre veckor om året och gillar det verkligen, det är ett easy going life. Vi gör något tillsammans som vi gillar alla tre, det är socialt, vädret är bra och man behöver inte fundera på vad man ska göra på semestern längre! Bröderna Lindberg är också fl itiga deltagare i Navigare Owners Cup som brukar gå av stapeln under novemberlovet i slutet av Oktober. Totalt brukar båtar ställa upp och tävla på dagarna och äta gott och ha trevligt ihop på kvällarna. Det är ett bra sätt att lära känna övriga båtägare och träffa Navigaremänniskor samtidigt som det är riktigt roligt! säger Pelle Lindberg. För Bjarte och hans fru var det viktigt att båten skulle vara en katamaran. Hans fru är inte speciellt seglingsintresserad men tycker såklart det är underbart med ett sommarhus i Medelhavet! Katamaraner har den stora fördelen att inte lutar när det blåser och har dessutom väldigt generösa utrymmen både inne och ute. Själva seglingen löser familjen då en av döttrarna är väldigt seglingsintresserad. När Bjarte valde vilken operatör som skulle ta hand om hans båt var det skötseln av båten den viktigaste parametern. Det är stor skillnad på hur företagen sköter underhållet på charterbåtarna. Vi såg båtar som var 3-4 år gamla som var i väldigt dåligt skick medan andra båtar såg ut som nya. Navigare har ett serviceprogram som är väldigt omfattande och det märks också på båtarna. Skötseln av båten har dessutom stor inverkan på båtens andrahandsvärde. Två vänner besökte Stockholms båtmässa november 2010 för att hyra en båt, det slutade två veckor senare med ett köp av en majestätisk Jeanneau 53 Performance, en storlek som de bara hade drömt om! Vi har hyrt båtar och sommarhus tillsammans under de senaste fem åren och vet att vi fungerar bra tillsammans både barn och vuxna. Vi planerar att segla 1-2 veckor tillsammans varje säsong plus diverse gubbseglingar. Plats i båten är det gott om för vänner som vill med på kort varsel (ni vet tonåringars planeringshorisont) då båten har 6 kabiner dvs. plats för 12 personer. Att få segla så mycket man vill och kan till halva pengen gör delad båt kostnad väldigt attraktivt, det fi nns så många andra måsten på sommaren. BJARTE FAGERÅS KARISMA Lagoon Kroatien Bjarte funderade också på att ha en helt egen båt i Medelhavet men då han bara har möjlighet att segla två tre veckor per år tycker han att detta är den mest effektiva formen av båtägande. Att sedan första årets avkastning på båten gav kr trots att det inte var en full säsong ser Bjarte som något mycket positivt. I sommar skall han och hans fru njuta av två härliga seglingsveckor mitt i sommaren och en vecka till hösten i den Kroatiska skärgården! PÄR DARJ OCH BJÖRN ANDERSSON MADELEINE Jeanneau 53 Performance - Kroatien

8 Sagt om Navigare FAQ Vi vill tacka er för tiden med Navigare och alla härliga seglingar i Grekland som gett minnen för livet för hela familjen! Förutsättningen har ju varit att ni tar så väl hand om båten, Ni har skött om Fragancia på bästa sätt. Även hyresgästerna måste ha varit både kompetenta och försiktiga med båten! Det syns knappt att hon varit använd. Än mindre att hon gått i chartertrafi k i 4 säsonger! Tvärtom har fl era förbättringar gjorts samt tillägg av utrustning. Hon är med andra ord mycket bättre nu än när hon var ny! Jan & Marianne Malmberg S/Y FRAGANCIA, Bavaria 44 Efter att ha seglat första veckan på min nya Beneteau Cyclades 50.5 och bott en vecka på hotell i Grekland förstår jag att mitt beslut att investera i en segelbåt var rätt. Nästa vecka kommer jag skippa hotellet och segla två veckor istället. investeraren bakom S/Y LOVISA, Beneteau Cyclades 50.5 Det bästa med båtköpet är att jag har seglat mer än 20 veckor i Medelhavet. Det skulle jag aldrig annars ha gjort. Björn Johansson JOHANNA, Bavaria 44, Grekland Det är en känslomässig investering som kombinerar både god avkastning och en mycket trevlig upplevelse Investeraren bakom S/Y Anna-Maria, Bavaria 50, Kroatien Vilken är den bästa Charter båten? Alla båtar som erbjuds i Navigare programmet är utvalda eftersom de är väldigt bra uthyrningsbåtar. När du funderar på vilken båt du vill ha ska du först och främst utgå efter dina egna behov för att sedan se vilken av Navigares erbjudna båtar som tillfredsställer dina behov bäst. Vad är värdet av båten efter sex år? Detta är en mycket svår fråga att besvara då det är ganska lång tid in i framtiden. Men som det ser ut nu har båtarna som nått sex år och sålts ut ur Navigare programmet fallit mellan % av det ursprungliga värdet. Vilka försäkringar kommer båten att ha? Båten kommer att ha en heltäckande fullvärdesförsäkring som även täcker tredje parts skador, motorskador och eventuell charterförlust. Varför ska jag välja Navigare Yachting? Navigare erbjuder service av hög kvalitet för både gäster och ägare samt utmärkt underhåll av båtarna. Trots att Navigare har över 100 båtar är vi ett väldigt fl exibelt företag. Det viktiga för en investerare är båtens skick efter charterperioden och Navigare Yachting levererar alltid det bästa. Vad är avkastningen på min investering? Du har en rörlig avkastning med en lägsta garanti. Denna rörlighet genererar mellan 9-12 % som är genomsnittet medans garantinivån ligger på 6 % av båtens värde (inklusive utrustning). Väljer du att investera i Thailand kan du nå en nivå på 15 % samt att din garantinivå ligger på 8 %. Hur länge binder jag upp mig i Navigare Management programmet? Du som investerare har rätt att varje år (efter säsongen) lämna programmet och ta ut din båt. Navigare förbinder sig däremot till att hyra ut din båt under 6 säsonger eller 5,5 år. Vilken typ av servicenivå kan jag förvänta mig? Navigare försöker hålla en mycket god standard på underhåll av båtar. Viktigt att nämna är att ägaren kommer få status listor varannan månad under säsongen som beskriver skador, arbeten som är utförda på båten samt motorservice och timmar. Detta är också väldigt värdefullt vid eventuell försäljning till 3:e part. Varje vinter får varje båt mellan underhållstimmar. Efter fyra år byts seglen ut. Vilka kostnader kommer jag att ha under tiden båten ligger i programmet? När båten samt den extrautrustning du vill ha är betald kommer du inte att ha några extrakostnader för båten förutom en liten momskostnad och de extra tjänster du eventuellt väljer att utnyttja när du använder den. Vem är det som äger båten egentligen? Navigare Yachting Grekland, Kroatien, Turkiet och Thailand kommer att äga båten under charter åren därefter övertas båten av investeraren (om den inte säljs till 3:e part). Men om Navigare äger båten, vad händer då om företaget går i konkurs? Som investerare och långivare får du en första prioritets sjöfartspant som säkerhet för lånet till Navigare. Detta innebär att om Navigare skulle gå i konkurs har du alltid ägarrätten till din båt och det kommer att förhindra någon annan borgenär från att ta besittning av båten. Det kommer också förhindra Navigare till utlåning av båten som säkerhet, försäljning av båten eller göra några andra förändringar i båtens papper. Detta är den bästa säkerheten som kan ges. Hur många veckor får jag använda min båt? Du har två möjligheter som ger dig rätt att boka båten från tre till tio veckor. - Gratis förbokade veckor. Varje säsong har du 80 poäng som du kan använda för att boka mellan två och åtta veckor beroende på när du bokar båten. - Kort varsel bokningar. Du har rätt att boka din båt högst fyra veckor med kort varsel, detta kan göras upp till sju dagar före avresa. SÅHÄR GÅR DET TILL: Steg 1 Steg 2 Steg 3 Steg 4 Ni väljer ut en båt, reserverar den och betalar en mindre reservationsavgift. Kontrakt skrivs cirka 10 dagar senare. Två veckor efter kontraktskrivning betalar ni 25 % av båtens värde minus eventuell reservationsavgift samt att ett leveransdatum meddelas. 4 veckor innan leverans betalas 75 % av båten och kostnaden för leveransen.

9 Navigare Yachting AB Norra Vallgatan Malmö Telefon Fax Sun Yachting Navigare AS Filipstadveien 5, 0250 Oslo Telefon Fax

Marknadsföring på internet suger...

Marknadsföring på internet suger... Marknadsföring på internet suger... så varför inte ta den mest uppenbara vägen till fler kunder? Skriven av: Jesper Lindén affärscoach, författare, talare och marknadsförare på internet Om ungefär 10 min

Läs mer

Så här kan DU också starta företag

Så här kan DU också starta företag Så här kan DU också starta företag there is no passion to be found playing small, in settling for a life that is less than the one you are capable of living. Så här kan du också starta företag Marlena

Läs mer

COREW.SE ATT LYCKAS MED EN HEMSIDA

COREW.SE ATT LYCKAS MED EN HEMSIDA COREW.SE ATT LYCKAS MED EN HEMSIDA Projektarbete Medieprogrammet Niklas Kurvinen, MP07, 2 Maj 2010 Innehållsförteckning Introduktion...3 Inledning...3 Syfte...3 Metod...3 Förarbete... 4-5 Planering...4

Läs mer

Lånespecial. Drömboende. Har du råd? Experterna ger dig tips. Möt en sid 4 personlig bankman. Finansiera sid 21 båten rätt

Lånespecial. Drömboende. Har du råd? Experterna ger dig tips. Möt en sid 4 personlig bankman. Finansiera sid 21 båten rätt ANNONS Hela denna bilaga är annons från Provisa Information AB ANNONS Lånespecial Råd och tips om boende och konsumtion Möt en sid 4 personlig bankman Finansiera sid 21 båten rätt Sambo, sid 22 glöm inte

Läs mer

KLOK BOKEN. Åtta kapitel med samlade råd och tips om vardagsekonomi

KLOK BOKEN. Åtta kapitel med samlade råd och tips om vardagsekonomi KLOK BOKEN Åtta kapitel med samlade råd och tips om vardagsekonomi lindorff.se Den här boken är producerad av Lindorff Sverige tillsammans med Syre AB. Illustrationerna är gjorda av Helene Gedda och texterna

Läs mer

Christian Larsson, Jimmy Lidén och 2006-05-17 Johan Karlsson SP3AE

Christian Larsson, Jimmy Lidén och 2006-05-17 Johan Karlsson SP3AE Handledare: Christian Sandström Jan Ragnarsson Kristina Neldén Karin Norman Innehållsförteckning Inledning...1 Historia...1 Syfte och problemformulering...2 Mål...2 Metod och genomförande...2 Resultat...3

Läs mer

Eskadrar i Medelhavet NR 2-2007

Eskadrar i Medelhavet NR 2-2007 Eskadrar i Medelhavet NR 2-2007 Lindholmen Lindholmen Medlemstidning för Svenska Kryssarklubben Västkustkretsen ANSVARIG UTGIVARE Gunnar Hejde I DETTA NUMMER: REDAKTÖR Kaj Modig KANSLI Annika Ahlmark och

Läs mer

Den här boken är framtagen i samarbete mellan Svea Ekonomi AB och Editor Media AB.

Den här boken är framtagen i samarbete mellan Svea Ekonomi AB och Editor Media AB. Den här boken är framtagen i samarbete mellan Svea Ekonomi AB och Editor Media AB. Om ni vill komma i kontakt med oss maila till csr@sveaekonomi.se eller ring 08-735 90 00. Att unga människor på väg in

Läs mer

Tankar, idéer och tips inför det nya året

Tankar, idéer och tips inför det nya året Tankar, idéer och tips inför det nya året 2012 av Jesper Lindén Jesper Lindén Så här i början av ett nytt år är ofta det bästa läget att sätta sig ner och fundera på vilka förändringar man kan gör för

Läs mer

JAG, en ent rep renör?

JAG, en ent rep renör? Ef tersom det vi gjorde var okänt för de flesta så intresserade sig många för vad vi gjorde och blev nyfikna Tove West lund, ShapeUp Club JAG, en ent rep renör? Många inbillar sig att det är SVÅRT att

Läs mer

Andmotion AB. Marknadsplan grupp C5 Marknadsföring (7,5 hp) 722G83. Andreas Lindahl. Mattias Wilzén. Lydia Tolliner. Linn Andersson.

Andmotion AB. Marknadsplan grupp C5 Marknadsföring (7,5 hp) 722G83. Andreas Lindahl. Mattias Wilzén. Lydia Tolliner. Linn Andersson. Andmotion AB Marknadsplan grupp C5 Marknadsföring (7,5 hp) 722G83 Andreas Lindahl Mattias Wilzén Lydia Tolliner Linn Andersson Jimmie Niklasson 2013-01-09 Andmotion AB. Sammanfattning I denna marknadsplan

Läs mer

Ur innehållet: Från styrplats. Styrelsen 2010. Ålandseskader 2010 sid 8. Stina Lönn på kurs Sid 9. Hamn & Farledsnytt Sid 14

Ur innehållet: Från styrplats. Styrelsen 2010. Ålandseskader 2010 sid 8. Stina Lönn på kurs Sid 9. Hamn & Farledsnytt Sid 14 Nummer 1 årgång 19 www.sxk.se/kretsar/egg Februari 2010 Ur innehållet: Foto: Mikael Berggren Tant Storm, kretsens senaste tillskott Från styrplats Styrelsen 2010 sid 2 sid 4 Ålandseskader 2010 sid 8 Stina

Läs mer

En av Sveriges största båtutställningar allt under ett tak!

En av Sveriges största båtutställningar allt under ett tak! skepp o hoj magazine 2015 En av Sveriges största båtutställningar allt under ett tak! Decennier av erfarenhet 2 Rodins Marin räddar semestern 6 Trygg vinterförvaring med full service 8 En dröm i alla väder

Läs mer

December månads företag: Bastuträsk Charkuteri AB - Topp Chark

December månads företag: Bastuträsk Charkuteri AB - Topp Chark December månads företag: Bastuträsk Charkuteri AB - Topp Chark I Bastuträsk har man gjort korv till försäljning i 118 år, det är en fin Västerbottnisk mattradition som man ser att ägarna Mattias Berg och

Läs mer

Fyndar synkat på loppis. Samlar på designklassiker. emot konstens alla regler

Fyndar synkat på loppis. Samlar på designklassiker. emot konstens alla regler VÄSTERVIK NR 12 EN INSPIRATIONSTIDNING OM BO & BYGG MISSA INTE BoDagen Västervik 25/4 Utställare på Stora Torget Massor av villavisningar av mäklare LÄS MER PÅ SID 3 Ulf och Anette bygger emot konstens

Läs mer

I huvudet på småföretagaren. - trender och tendenser under 2012

I huvudet på småföretagaren. - trender och tendenser under 2012 I huvudet på småföretagaren - trender och tendenser under 2012 Inte svårt att vara rätt försäkrad Småföretag utgör den allra största delen av svenskt näringsliv. Endast 3,5 procent av alla företag i Sverige

Läs mer

ADVISER PARTNER Får företag att öka sin försäljning AFFLUENCE 7. Hur mycket kommer du att sälja i år? Fem skäl till varför du inte vinner alla affärer

ADVISER PARTNER Får företag att öka sin försäljning AFFLUENCE 7. Hur mycket kommer du att sälja i år? Fem skäl till varför du inte vinner alla affärer ADVISER PARTNER Får företag att öka sin försäljning AFFLUENCE 7 Hur mycket kommer du att sälja i år? Fem skäl till varför du inte vinner alla affärer TEMA: Tjäna mer AFFLUENCE 7 Affluence [ıæflʊəns]: Sudden

Läs mer

Hyr ut ditt hus. Så här marknadsför vi. ditt hus Så här

Hyr ut ditt hus. Så här marknadsför vi. ditt hus Så här Hyr ut ditt hus INTERVJU MED EN HUSÅGARE TIPS TILL ÖKAD UTHYrnING Så här marknadsför vi ditt hus Så här FUNGERAR DET Innehåll Om... 4 Den första kontakten... 6 Hur marknadsför vi ditt hus?... 8 Vad innebär

Läs mer

246845/Starta Eget A5 22 99-10-10 12.57 Sidan 1. Bli din egen chef

246845/Starta Eget A5 22 99-10-10 12.57 Sidan 1. Bli din egen chef 246845/Starta Eget A5 22 99-10-10 12.57 Sidan 1 1 246845/Starta Eget A5 22 99-10-10 12.57 Sidan 2 Starta eget Rexit levererar denna bok i föreliggande skick utan garantier i någon form. Vi förberhåller

Läs mer

Prylar för miljarder. En rapport om privatpersoners distanshandel med varandra - februari 2009

Prylar för miljarder. En rapport om privatpersoners distanshandel med varandra - februari 2009 Prylar för miljarder En rapport om privatpersoners distanshandel med varandra - februari 2009 Växande näthandel visar att vi litar på varandra För bara tio år sedan skedde nästan all handel med begagnade

Läs mer

JL Core Power Grunden till accelererad framgång som entreprenör. Del 4 Kunder som förverkligar visioner?

JL Core Power Grunden till accelererad framgång som entreprenör. Del 4 Kunder som förverkligar visioner? JL Core Power Grunden till accelererad framgång som entreprenör. Del 4 Kunder som förverkligar visioner? Av: Jesper Lindén I den här delen kommer du att få lära känna den viktigaste personen i hela din

Läs mer

SÅ HÄR ENKELT FIXAR DU FINANSIERINGEN TILL DITT FÖRETAG

SÅ HÄR ENKELT FIXAR DU FINANSIERINGEN TILL DITT FÖRETAG SÅ HÄR ENKELT FIXAR DU FINANSIERINGEN TILL DITT FÖRETAG Magnus Nilselid, VD SpeedLedger INNEHÅLL Förord...3 5 konkreta tips hur du enklare får kredit hos banken...4-15 Tips nr 1: Ha koll på verksamhet

Läs mer

Så här enkelt fixar du finansiering till ditt företag

Så här enkelt fixar du finansiering till ditt företag Så här enkelt fixar du finansiering till ditt företag Magnus Nilselid, VD SpeedLedger Se till att det blir roligare att driva företag! Jag har drivit småföretag vid två olika tillfällen och tvärtemot vad

Läs mer

bättre BOSTAD Så gör du bostadskarriär så planerar du bostadsaffären ny stadsdel i stockholm Mäklaren som ger dig bäst betalt

bättre BOSTAD Så gör du bostadskarriär så planerar du bostadsaffären ny stadsdel i stockholm Mäklaren som ger dig bäst betalt annons Hela denna bilaga i svd är en annons från Erik olsson Fastighetsförmedling annons bättre BOSTAD E n T i D n i n g O m väge n T i l l E n lyck A D B O S TA D S A f fä r Så gör du bostadskarriär så

Läs mer

Hänsyn? - Ja Tack! Att köpa båt utomlands Utbildning Hösten 2008

Hänsyn? - Ja Tack! Att köpa båt utomlands Utbildning Hösten 2008 nr 3-2008 Hänsyn? - Ja Tack! Att köpa båt utomlands Utbildning Hösten 2008 Grefab bygger vidare. Båtlivet utvecklas positivt. Många skaffar båt som behöver båtplats, vinterförvaring och mycket annat. De

Läs mer

Vad krävs för att bli en framgångsrik entreprenör?

Vad krävs för att bli en framgångsrik entreprenör? Fakulteten för ekonomi, kommunikation och IT Patrik Persson Tommy Andersson Vad krävs för att bli en framgångsrik entreprenör? What does it take to become a successful entrepreneur? Företagsekonomi C-uppsats

Läs mer

Håller du på att missa något viktigt?

Håller du på att missa något viktigt? Håller du på att missa något viktigt? Det är fredag kväll. Veckan är slut. Du vill koppla av. Tevesoffan är varm och mjuk. Du somnar. Vem mördade vem? Fick de varandra till slut? Allt missar du. Fast det

Läs mer

Hypotekspension Så här fungerar det

Hypotekspension Så här fungerar det Hypotekspension Så här fungerar det Det här är Hypotekspension Hypotekspension är det livstidstrygga alternativet för dig som är äldre än sextio år, och som vill förvandla outnyttjat värde i din bostad

Läs mer

Så här fungerar det. Ansökningsblankett finns längst bak.

Så här fungerar det. Ansökningsblankett finns längst bak. Så här fungerar det Ansökningsblankett finns längst bak. Det här är Hypotekspension Hypotekspension är den livstidstrygga lösningen för dig som är äldre än sextio år, och som vill förvandla outnyttjat

Läs mer

Från hyresrätt till bostadsrätt. Ditt eget boende ditt eget val

Från hyresrätt till bostadsrätt. Ditt eget boende ditt eget val Från hyresrätt till bostadsrätt Ditt eget boende ditt eget val Många vill äga sin bostad men inte alla. Det är viktigt att det fi nns både hyresrätter och bostadsrätter att välja mellan. Idag saknas den

Läs mer