Drömmen börjar här! NAVIGARE YACHTING

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Drömmen börjar här! NAVIGARE YACHTING"

Transkript

1 Drömmen börjar här! NAVIGARE YACHTING

2 Ett smart båtköp för dig som vill tjäna pengar och samtidigt segla i varma vatten

3 Frihet Är du trött på höga kostnader och hög kapitalbindning i en båt som du använder relativt lite och där stor del av användandet utgörs av långa kalla underhållstimmar? Är din familj trött på att se stora delar av semestern regna bort i en allt för trång båt (i vart fall när tiden spenderas i salongen)? Börjar barnen be om att få stanna hemma när det är dags att planera fem-veckors-seglingen i sommar? Kanske är det dags att tänka på en egen charterbåt på varmare breddgrader. Smaka på tanken: Inga kostnader för båten Inga arbetstimmar för underhåll Årlig avkastning på runt 10 % av båtens värde 3-8 seglingsveckor varje år i varma vatten Seglingsklar båt ligger och väntar på dig när du ankommer Välj själv i vilket land du tar ut dina veckor Barnen kommer garanterat alltid att vilja åka med.

4 KVALITET OCH SERVICE En ledstjärna för Navigare Yachting är kvalitet och kundservice. Detta är inte bara tomma ord utan värderingar som genomsyrar organisationen. Vår viktigaste försäljningskanal är mun-till-mun metoden, dvs nöjda kunder sprider budskapet till vänner och bekanta. För att bibehålla detta måste kvaliteten på båtarna vara på topp samt omhändertagandet både vid bokning och på destinationen måste vara perfekt. Därför kommer din båt att bli servad på bästa sätt och dessutom har varje båt en generös underhållsfond som borgar för en hög standard och i sin tur ett högt andrahandsvärde. Dessutom fi nns det svensk personal på alla våra baser som både tar hand om kunderna och din båt på bästa sätt efter svenska normer. Navigare Group UNDERHÅLL Koncernen har verksamhet i Sverige, Norge, Grekland, Kroatien, Turkiet och Thailand. Moderbolaget är svenskt och Navigare bedriver uthyrning till slutkund i Sverige och Norge. Dock sker större delen av uthyrningen via dedikerade återförsäljare i Norden och runt om i Europa. Dessutom har Navigare operatörsverksamhet på destinationerna i Medelhavet och i Thailand, dessa är representerade av 100 % ägda dotterbolag. Jesper Rönngard och Per Abrahamsson har varit verksamma på den svenska uthyrningsmarknaden sedan mitten av 1990-talet och startade Navigare Yachting AB Tillväxten har sedan dess varit explosiv och organisationen har idag över sextio anställda med en omsättning på över 100 miljoner kronor. Navigare har över 100 båtar i fl ottorna, som är spridda bland våra egna baser. Flertalet båtar är fi nansierade av svenska och norska privatpersoner som själva eller via bolag fi nansierat sina båtar hos Navigares dotterbolag i Grekland, Kroatien, Turkiet och Thailand. Underhållet är oerhört viktigt för oss på Navigare. Våra charterkunder förväntar sig att båtarna är i absolut toppskick och för att tillgodose dessa krav arbetar vi mycket med vinterservice samt löpande underhåll. Våra båtar har en service bok där all service och reparationer bokförs, dessutom loggas all skador båten har haft under sin livstid. Detta ger också framtida köpare en mycket bra bild av vad båten har varit med om, vilket i sin tur ökar andrahandsvärdet. Vårt serviceprogram innehåller bland annat byte av storsegel och genua, byte av running rig, motorrenovering samt all service som görs löpande och under vintern som exempelvis dubbel epoxy behandling av skrovet varje vinter och konservering av inombordsmotor osv. Att vi har skandinaviskt infl ytande på våra destinationer borgar också för att vi håller hög kvalitet på service och underhåll. Detaljerad information om underhållet återfi nns i avtalet.

5 FULLFINANSIERING Som fi nansiär lånar man ut 100 % av båtens inköpspris till Navigare Yachting i det land båten skall ligga. Lånets säkerhet är en pant i aktuellt lands sjöfartsregister. Detta är den bästa säkerhet som kan ges. Tack vare panten kan Navigare bland annat inte vidarepantsätta, belåna, sälja eller ändra registrering på båten utan pant-innehavarens godkännande. Någon annan borgenär än fi nansiären kan aldrig få rätt till båten eftersom panten gör att fi nansiärens fordran är prioriterad. Den årliga avkastningen ligger på 9-15% vid 20 veckors beläggning beroende på båtmodell, land och uthyrning. En del av avkastningen är garanterad och en del är rörlig. Grundprincipen är att Navigare och fi nansiären delar lika på intäkterna men fyra-åtta procents avkastning är alltid garanterad. På vissa destinationer fi nns det även möjlighet att delfi nansiera båtarna i olika leasing upplägg. Utöver denna avkastning har fi nansiären rätt till fl era veckors förbokad segling per säsong. Dessutom har fi nansiären rätt att boka båten ytterligare fyra veckor med kort varsel, dvs om båten inte är uthyrd. Navigare förbinder sig att hyra ut båten i minst sex säsonger men som fi nansiär har man en option att efter varje säsong ta ut båten ur fl ottan. DELFINANSIERING Investera från 60 % av värdet i båten och låt den årliga avkastningen fi nansiera resten. Precis som i det fullständiga fi nansieringsprogrammet tillkommer inga extra kostnader för investeraren under charter åren. Efter sex år överförs ägandet av båten till investeraren utan några kostnader förutom moms. EFTER AVTALSTIDEN VAD HÄNDER? Detta program fi nns i Kroatien och Turkiet. Navigare hjälper dig oavsett vad du väljer att göra med båten efter avtalstidens slut, vare sig du behåller båten eller väljer att sälja den. Blir försäljning aktuell kan Navigare hjälpa till med försäljningen via sin båtmäklartjänst. Väljer du att investera i en ny charterbåt kan Navigare hjälpa dig med försäljningen av din gamla. Väljer du att ta hem båten kan Navigare administrera delar eller hela leveransen.

6 Medelhavet KROATIEN Kustband av små öar Kroatien ligger beläget i hjärtat av Europa på den vackra Adriatiska kusten och gränsar till Italien, Slovenien och Ungern. På en kuststräcka av ca 250 sjömil mellan Pula i nordväst och Dubrovnik i sydost ligger mer än 1100 öar. Här fi nns även många skyddade vikar som är perfekta natthamnar. I fl era hamnar fi nns fasta bojar att förtöja vid och även i de minsta vikarna fi nns ofta en liten familjerestaurang som serverar goda middagar. GREKLAND Stilla vikar och öppet hav Grekland erbjuder segling för alla; här fi nns möjlighet att färdas i lugna vindar i skyddade vatten eller segla på öppna havet med den friska nordanvinden som drivkraft. Den grekiska arkipelagen består av tusentals öar, varav de fl esta fortfarande är obebodda. Det stora antalet öar gör att det alltid fi nns något nytt och spännande att upptäcka, även för den som varit här förut. Från varvet till basen När båten är färdigbyggd hämtas den av vår speditör som på lastbil transporterar henne till någon av Navigares slutmonteringsstationer. Navigare Yachting har slutmonteringsstationer på fl era orter i Europa såsom i Port Napoleon, Les Sables dólonne (Frankrike), Koper (Slovenien) och Henån (Sverige). Här monteras diverse utrustning samtidigt färdigställs dem inför sjötransporten. När båten är klar kommer ett av våra leveransteam och hämtar den för att segla den till den bas båten skall vara verksam i. Leveransen tar mellan 7 och 10 dagar och under seglingen testar och servar man båten enligt ett speciellt serviceschema vilket borgar för en perfekt grundkvalitet från start. Efter det att båten har anlänt till basen monteras den sista utrustningen under tiden som den registreras in i sjöfartsregistret. När detta är klart kan den stolta investeraren kasta loss för en förväntansfull premiärtur. TURKIET Höstsegla på turkiska rivieran Längs med Turkiets 160 mil långa kuststräcka samsas vackra naturhamnar med pulserande storstäder. Här vid det Egeiska havet, nära den grekiska övärlden, är skärgården rik och omväxlande och seglingssäsongen lång. Vattnet börjar bli varmt i maj och här är det möjligt med höstseglingar i november när temperaturen hemma har sjunkit. Den turkiska gästfriheten och det delikata turkiska köket gör det till en fröjd att segla i området och i stor som liten hamn fi nns det goda möjligheter till nöjesliv och marknadsbesök. Asien THAILAND - Turkosblåa laguner och kritvita sandstränder När vintern är som mörkast och kylan som värst kan du välja att segla i soliga turkosa vatten. Thailand är många svenskars favorit och anledningarna är många. Oavsett om du attraheras av klimatet, stränderna, prisvärdheten, undervattenslivet, de gästfria thailändarna eller något annat kan du lägga till en dimension till din thailandsresa.

7 Sagt om Navigare Sagt om Navigare MIKAEL OCH KAJSA ENGSTRÖM KAJSA KAVAT Sun Odyssey 54 DS - Grekland 2002 tog Mikael Engström beslutet att investera i en Bavaria 50 hos Navigare Yachting. På den tiden var bolaget litet men efter att ha besökt deras lilla bas i Poros, Grekland kom jag fram till att de var väldigt kundorienterade och jag fi ck förtroende för Jesper & Per. Det fungerade så bra att jag redan 2006 beslutade att byta upp mig till en större båt. Det blev Jeanneaus fl aggskepp Sun Odyssey 54 DS. Navigare sålde Mikaels första båt S/y Kajsa till en ny investerare för att möjliggöra denna andra affär. Grekland är ett härligt land och Poros är en av mina absoluta favoritplatser i världen. Jag tycker så mycket om det att jag och min fru Kajsa valde att gifta oss där Den Grekiska arkipelagen väldigt speciell för oss och vi har nu spenderat väldigt många seglingsveckor i både Saroniska övärlden och i Cycladerna. S/y Kajsa Kavat är en av Navigares största båtar med sina 16,5 meter LOA. Utrustad med fyra kabiner med egen dusch och toalett till varje kabin samt en skepparkabin längst fram gör seglingarna med henne till en riktigt bekväm upplevelse. Kajsa är en härlig båt med generösa utrymmen och på sommaren uppskattar vi verkligen hennes AC och elverk. säger Kajsa Engström. PELLE, JAN OCH ANDERS LINDBERG BLONDIE Beneteau Cyclades Grekland Pelle, Janne och Anders Lindberg är tre bröder som 2007 valde att investera i en Beneteau Cyclades 43.4 tillsammans. Den ekonomiska risken minskar, eftersom investeringen delas upp i fl er andelar, vilket kändes tryggare. Eftersom de oftast seglar tillsammans blir det också en väldigt social investering. Pelle var dock ingen seglare från början och när vi nu frågar honom hur han utvecklats efter fyra år hos Navigare svarar han jag åker ner och seglar tre veckor om året och gillar det verkligen, det är ett easy going life. Vi gör något tillsammans som vi gillar alla tre, det är socialt, vädret är bra och man behöver inte fundera på vad man ska göra på semestern längre! Bröderna Lindberg är också fl itiga deltagare i Navigare Owners Cup som brukar gå av stapeln under novemberlovet i slutet av Oktober. Totalt brukar båtar ställa upp och tävla på dagarna och äta gott och ha trevligt ihop på kvällarna. Det är ett bra sätt att lära känna övriga båtägare och träffa Navigaremänniskor samtidigt som det är riktigt roligt! säger Pelle Lindberg. För Bjarte och hans fru var det viktigt att båten skulle vara en katamaran. Hans fru är inte speciellt seglingsintresserad men tycker såklart det är underbart med ett sommarhus i Medelhavet! Katamaraner har den stora fördelen att inte lutar när det blåser och har dessutom väldigt generösa utrymmen både inne och ute. Själva seglingen löser familjen då en av döttrarna är väldigt seglingsintresserad. När Bjarte valde vilken operatör som skulle ta hand om hans båt var det skötseln av båten den viktigaste parametern. Det är stor skillnad på hur företagen sköter underhållet på charterbåtarna. Vi såg båtar som var 3-4 år gamla som var i väldigt dåligt skick medan andra båtar såg ut som nya. Navigare har ett serviceprogram som är väldigt omfattande och det märks också på båtarna. Skötseln av båten har dessutom stor inverkan på båtens andrahandsvärde. Två vänner besökte Stockholms båtmässa november 2010 för att hyra en båt, det slutade två veckor senare med ett köp av en majestätisk Jeanneau 53 Performance, en storlek som de bara hade drömt om! Vi har hyrt båtar och sommarhus tillsammans under de senaste fem åren och vet att vi fungerar bra tillsammans både barn och vuxna. Vi planerar att segla 1-2 veckor tillsammans varje säsong plus diverse gubbseglingar. Plats i båten är det gott om för vänner som vill med på kort varsel (ni vet tonåringars planeringshorisont) då båten har 6 kabiner dvs. plats för 12 personer. Att få segla så mycket man vill och kan till halva pengen gör delad båt kostnad väldigt attraktivt, det fi nns så många andra måsten på sommaren. BJARTE FAGERÅS KARISMA Lagoon Kroatien Bjarte funderade också på att ha en helt egen båt i Medelhavet men då han bara har möjlighet att segla två tre veckor per år tycker han att detta är den mest effektiva formen av båtägande. Att sedan första årets avkastning på båten gav kr trots att det inte var en full säsong ser Bjarte som något mycket positivt. I sommar skall han och hans fru njuta av två härliga seglingsveckor mitt i sommaren och en vecka till hösten i den Kroatiska skärgården! PÄR DARJ OCH BJÖRN ANDERSSON MADELEINE Jeanneau 53 Performance - Kroatien

8 Sagt om Navigare FAQ Vi vill tacka er för tiden med Navigare och alla härliga seglingar i Grekland som gett minnen för livet för hela familjen! Förutsättningen har ju varit att ni tar så väl hand om båten, Ni har skött om Fragancia på bästa sätt. Även hyresgästerna måste ha varit både kompetenta och försiktiga med båten! Det syns knappt att hon varit använd. Än mindre att hon gått i chartertrafi k i 4 säsonger! Tvärtom har fl era förbättringar gjorts samt tillägg av utrustning. Hon är med andra ord mycket bättre nu än när hon var ny! Jan & Marianne Malmberg S/Y FRAGANCIA, Bavaria 44 Efter att ha seglat första veckan på min nya Beneteau Cyclades 50.5 och bott en vecka på hotell i Grekland förstår jag att mitt beslut att investera i en segelbåt var rätt. Nästa vecka kommer jag skippa hotellet och segla två veckor istället. investeraren bakom S/Y LOVISA, Beneteau Cyclades 50.5 Det bästa med båtköpet är att jag har seglat mer än 20 veckor i Medelhavet. Det skulle jag aldrig annars ha gjort. Björn Johansson JOHANNA, Bavaria 44, Grekland Det är en känslomässig investering som kombinerar både god avkastning och en mycket trevlig upplevelse Investeraren bakom S/Y Anna-Maria, Bavaria 50, Kroatien Vilken är den bästa Charter båten? Alla båtar som erbjuds i Navigare programmet är utvalda eftersom de är väldigt bra uthyrningsbåtar. När du funderar på vilken båt du vill ha ska du först och främst utgå efter dina egna behov för att sedan se vilken av Navigares erbjudna båtar som tillfredsställer dina behov bäst. Vad är värdet av båten efter sex år? Detta är en mycket svår fråga att besvara då det är ganska lång tid in i framtiden. Men som det ser ut nu har båtarna som nått sex år och sålts ut ur Navigare programmet fallit mellan % av det ursprungliga värdet. Vilka försäkringar kommer båten att ha? Båten kommer att ha en heltäckande fullvärdesförsäkring som även täcker tredje parts skador, motorskador och eventuell charterförlust. Varför ska jag välja Navigare Yachting? Navigare erbjuder service av hög kvalitet för både gäster och ägare samt utmärkt underhåll av båtarna. Trots att Navigare har över 100 båtar är vi ett väldigt fl exibelt företag. Det viktiga för en investerare är båtens skick efter charterperioden och Navigare Yachting levererar alltid det bästa. Vad är avkastningen på min investering? Du har en rörlig avkastning med en lägsta garanti. Denna rörlighet genererar mellan 9-12 % som är genomsnittet medans garantinivån ligger på 6 % av båtens värde (inklusive utrustning). Väljer du att investera i Thailand kan du nå en nivå på 15 % samt att din garantinivå ligger på 8 %. Hur länge binder jag upp mig i Navigare Management programmet? Du som investerare har rätt att varje år (efter säsongen) lämna programmet och ta ut din båt. Navigare förbinder sig däremot till att hyra ut din båt under 6 säsonger eller 5,5 år. Vilken typ av servicenivå kan jag förvänta mig? Navigare försöker hålla en mycket god standard på underhåll av båtar. Viktigt att nämna är att ägaren kommer få status listor varannan månad under säsongen som beskriver skador, arbeten som är utförda på båten samt motorservice och timmar. Detta är också väldigt värdefullt vid eventuell försäljning till 3:e part. Varje vinter får varje båt mellan underhållstimmar. Efter fyra år byts seglen ut. Vilka kostnader kommer jag att ha under tiden båten ligger i programmet? När båten samt den extrautrustning du vill ha är betald kommer du inte att ha några extrakostnader för båten förutom en liten momskostnad och de extra tjänster du eventuellt väljer att utnyttja när du använder den. Vem är det som äger båten egentligen? Navigare Yachting Grekland, Kroatien, Turkiet och Thailand kommer att äga båten under charter åren därefter övertas båten av investeraren (om den inte säljs till 3:e part). Men om Navigare äger båten, vad händer då om företaget går i konkurs? Som investerare och långivare får du en första prioritets sjöfartspant som säkerhet för lånet till Navigare. Detta innebär att om Navigare skulle gå i konkurs har du alltid ägarrätten till din båt och det kommer att förhindra någon annan borgenär från att ta besittning av båten. Det kommer också förhindra Navigare till utlåning av båten som säkerhet, försäljning av båten eller göra några andra förändringar i båtens papper. Detta är den bästa säkerheten som kan ges. Hur många veckor får jag använda min båt? Du har två möjligheter som ger dig rätt att boka båten från tre till tio veckor. - Gratis förbokade veckor. Varje säsong har du 80 poäng som du kan använda för att boka mellan två och åtta veckor beroende på när du bokar båten. - Kort varsel bokningar. Du har rätt att boka din båt högst fyra veckor med kort varsel, detta kan göras upp till sju dagar före avresa. SÅHÄR GÅR DET TILL: Steg 1 Steg 2 Steg 3 Steg 4 Ni väljer ut en båt, reserverar den och betalar en mindre reservationsavgift. Kontrakt skrivs cirka 10 dagar senare. Två veckor efter kontraktskrivning betalar ni 25 % av båtens värde minus eventuell reservationsavgift samt att ett leveransdatum meddelas. 4 veckor innan leverans betalas 75 % av båten och kostnaden för leveransen.

9 Navigare Yachting AB Norra Vallgatan Malmö Telefon Fax Sun Yachting Navigare AS Filipstadveien 5, 0250 Oslo Telefon Fax

RUTTFÖRSLAG FÖR EN VECKAS SEGLING NORR OCH SÖDER FRÅN SPLIT

RUTTFÖRSLAG FÖR EN VECKAS SEGLING NORR OCH SÖDER FRÅN SPLIT RUTTFÖRSLAG FÖR EN VECKAS SEGLING NORR OCH SÖDER FRÅN SPLIT 7 DAGAR SÖDER UT: Dag 1 - Trogir Vi rekommenderar er att segla norr ut er under första dag till staden Trogir. Trogir är en riktig pärla och

Läs mer

30 mars-29 april. Första seglingen upp till Halkidiki! (halvöarna längst upp i Egeiska havet)

30 mars-29 april. Första seglingen upp till Halkidiki! (halvöarna längst upp i Egeiska havet) Resebrev nr 3, 2012 30 mars-29 april. Första seglingen upp till Halkidiki! (halvöarna längst upp i Egeiska havet) Det var inga större problem med att segla norr ut I Egeiska havet, vi visste att det all

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL REPUBLIKEN MALTA

VÄLKOMMEN TILL REPUBLIKEN MALTA RESA MALTA VÄLKOMMEN TILL REPUBLIKEN MALTA Den vackra östaten Malta ligger i mellersta Medelhavet, mellan Libyen i söder och Italien i norr. Malta är Europas sydligaste stat och har drygt 400 000 invånare.

Läs mer

Kryssarklubbens eskader 14-21 september Kroatien2013

Kryssarklubbens eskader 14-21 september Kroatien2013 Kryssarklubbens eskader 14-21 september Kroatien2013 1 RESEFAKTA, FLYG OCH BÅTAR FLYG Vi kommer att flyga till Split med SAS morgonflyg från Göteborg och Stockholm. Utresa Göteborg Split Stockholm Split

Läs mer

METROPOLEN ISTANBUL STADEN DÄR ÖST MÖTER VÄST

METROPOLEN ISTANBUL STADEN DÄR ÖST MÖTER VÄST RESA TILL ISTANBUL STADEN DÄR ÖST MÖTER VÄST Istanbul metropolen vid Bosporen är gräns och smältdegel på samma gång. Här tycks Europa möta Asien inför en slutgiltig kraftmätning. Öst mot väst. Ur denna

Läs mer

METROPOLEN ISTANBUL STADEN DÄR ÖST MÖTER VÄST

METROPOLEN ISTANBUL STADEN DÄR ÖST MÖTER VÄST RESA TILL ISTANBUL STADEN DÄR ÖST MÖTER VÄST Istanbul metropolen vid Bosporen är gräns och smältdegel på samma gång. Här tycks Europa möta Asien inför en slutgiltig kraftmätning. Öst mot väst. Ur denna

Läs mer

HELSINGFORS MARIEHAMN STOCKHOLM GÖTEBORG MALMÖ

HELSINGFORS MARIEHAMN STOCKHOLM GÖTEBORG MALMÖ Välj båtförsäkring med omsorg Vi vet vad som krävs HELSINGFORS MARIEHAMN STOCKHOLM GÖTEBORG MALMÖ Robert Rostedt Dags att lära gammal hund sitta Så fort det ges tillfälle till lite ledighet beger jag mig

Läs mer

Hyreslösningar Rätt truck för rätt tillfälle

Hyreslösningar Rätt truck för rätt tillfälle EMPOWERING YOUR BUSINESS Hyreslösningar Rätt truck för rätt tillfälle www.toyota-forklifts.se HYRESLÖSNINGAR Rätt truck för rätt tillfälle Olika situationer kräver olika lösningar. Vilken truck passar

Läs mer

Vad har du gjort på semestern?

Vad har du gjort på semestern? Vad har du gjort på semestern? Joanna, vad har du gjort på din semester? Min semester har varit lite ovanlig för vi hade inte så mycket tid att planera den. Vi visste inte riktigt hur det skulle bli med

Läs mer

Benessere 5-12 Oktober 2013

Benessere 5-12 Oktober 2013 Benessere 5-12 Oktober 2013 I ett arrangemang med välmående på den prestigefyllda vingården Villa Sparina i Italien, välkomnar vi Dig att boka plats till nästa resa där programmet består av avkoppling,

Läs mer

Green Park Village. BBCG Construction - Akbük

Green Park Village. BBCG Construction - Akbük Green Park Village BBCG Construction - Akbük Green Park Village Green Park Village har ett utmärkt läge i ett pittoreskt och lugnt område i Akbük med fantastisk havsutsikt åt ena hållet och tallar och

Läs mer

UPPLEV EN KONFERENS PÅ LAHOLMEN

UPPLEV EN KONFERENS PÅ LAHOLMEN UPPLEV EN KONFERENS PÅ LAHOLMEN Med ett fantastiskt läge vid havet......mitt i centrala Strömstad, ligger Laholmen Hotell. Hotellet ligger högt beläget med en fantastisk utsikt över havet i väster samtidigt

Läs mer

Kroatien 2014 NPTK klubbresa 26 april 3 maj

Kroatien 2014 NPTK klubbresa 26 april 3 maj Näsbyparks TK välkomnar Er till tennislägret i Kroatien våren 2014! Kroatien 2014 NPTK klubbresa 26 april 3 maj Med början hösten 2010 samt våren 2011-2013 arrangerade vi våra första 4 tennisresor till

Läs mer

Österrike, Alpendorf Avresa 1: 27 feb - 8 mars 2015 Avresa 2: 13-22 mars 2015

Österrike, Alpendorf Avresa 1: 27 feb - 8 mars 2015 Avresa 2: 13-22 mars 2015 Österrike, Alpendorf Avresa 1: 27 feb - 8 mars 2015 Avresa 2: 13-22 mars 2015 Upplev underbar skidåkning i Alperna 10 dagar Följ med på årets skidresa till fantastiska Alpendorf- St. Johann i Österrike.

Läs mer

Underbar villa till salu i Thailand

Underbar villa till salu i Thailand Underbar villa till salu i Thailand På bekvämt gångavstånd från en av Thailands mest oexploaterade stränder erbjuder denna exklusiva och bekväma villa i västerländsk stil och med västerländsk kvalitet

Läs mer

Kroatien 2013 NPTK klubbresa 13-20 april

Kroatien 2013 NPTK klubbresa 13-20 april Näsbyparks TK välkomnar Er till tennislägret i Kroatien våren 2013! Kroatien 2013 NPTK klubbresa 13-20 april Med början hösten 2010 samt våren 2011-2012 arrangerade vi våra första tennisresor till Kroatien.

Läs mer

KLASSRESAN SOL, HAV & VENTYR. 14 - i solen!

KLASSRESAN SOL, HAV & VENTYR. 14 - i solen! KLASSRESAN SOL, HAV & VENTYR 14 - i solen! 9A från Länna skola utanför Norrtälje En vecka i maj hade vi på Hostal San Miguel i Nerja besök av klass 9A från Länna skola utanför Norrtälje. De hade jobbat

Läs mer

Detta brev kommer att handla om resan till Alanya o våra barnbarn som kom till Alanya.

Detta brev kommer att handla om resan till Alanya o våra barnbarn som kom till Alanya. Resebrev nr 4, 2013 Besök av familjen Blom-Frid. Detta brev kommer att handla om resan till Alanya o våra barnbarn som kom till Alanya. Efter Göceks skärgård väster ut tog vi oss åter öster ut förbi Finike

Läs mer

Nautic Yacht Båtförmedling

Nautic Yacht Båtförmedling Hej! Kul att du är intresserad av att köpa båt via oss på Nautic Yacht AB. Vi har arbetat med internationell båt förmedling i flera år och har en stor erfarenhet av att hjälpa kunder till en bra och säker

Läs mer

Nedanför huset möter medelhavets klarblå vatten de vita klapperstenarna på stranden

Nedanför huset möter medelhavets klarblå vatten de vita klapperstenarna på stranden Vrnik - Kroatien 2011 Vrnik är en liten ö, inte större än att man kan promenera runt den på en halvtimme. Här finns ett trettiotal hus men bara tre bofasta innevånare. Vrnik ligger ett stenkast från den

Läs mer

InterRail Res fritt och bekvämt i hela Europa.

InterRail Res fritt och bekvämt i hela Europa. 2264 InterRail Res fritt och bekvämt i hela Europa. Äventyr, valfrihet, bekvämlighet. Europa har så mycket att erbjuda: storstäder, pittoreska byar, vacker natur och spännande evenemang. Med InterRail

Läs mer

Nu är det dags för femkamp igen!!!

Nu är det dags för femkamp igen!!! Motorblocket Våren 2007 Nu är det dags för femkamp igen!!! Vi har beslutat att arrangera en femkamp i år också. Eftersom vi har begränsat med plats på vissa grenar så är antalet aktiva deltagare begränsat

Läs mer

HOTELL OCH ÄGARSVITER I BÅSTAD FÖR ETT SKÖNARE LIV VID HAVET

HOTELL OCH ÄGARSVITER I BÅSTAD FÖR ETT SKÖNARE LIV VID HAVET HOTELL OCH ÄARSVITER I BÅSTAD FÖR ETT SKÖNARE LIV VID HAVET På Riviera Strand kombineras hotellets alla fördelar med ett eget trivsamt semesterboende. Med havsutsikt och naturskönt läge i Båstad bygger

Läs mer

Resebrev nr 11, 3 oktober 11 november 2011. Resan runt Leros, Kalymnos, Lipsi, o Patmos!

Resebrev nr 11, 3 oktober 11 november 2011. Resan runt Leros, Kalymnos, Lipsi, o Patmos! Resebrev nr 11, 3 oktober 11 november 2011. Resan runt Leros, Kalymnos, Lipsi, o Patmos! Efter att vi lämnat av Torpagojorna o båten Hero på Kos, tog vi en segling ner på södersidan av Kos. Som vanligt

Läs mer

HOTELL OCH ÄGARSVITER I BÅSTAD FÖR ETT SKÖNARE LIV VID HAVET

HOTELL OCH ÄGARSVITER I BÅSTAD FÖR ETT SKÖNARE LIV VID HAVET HOTELL OCH ÄARSVITER I BÅSTAD FÖR ETT SKÖNARE LIV VID HAVET På Riviera Strand kombineras hotellets alla fördelar med ett eget trivsamt semesterboende. Med havsutsikt och naturskönt läge i Båstad bygger

Läs mer

Vår Verklighet. Vi har en vision. Grönsakshallen Sorunda. ska med glädje och passion skapa växtrikedom för våra kunder och oss själva.

Vår Verklighet. Vi har en vision. Grönsakshallen Sorunda. ska med glädje och passion skapa växtrikedom för våra kunder och oss själva. Vår Verklighet Vår Verklighet Gunnar Netz, vd Grönsakshallen Sorunda Vi har en vision Grönsakshallen Sorunda ska med glädje och passion skapa växtrikedom för våra kunder och oss själva. Det var en gång..

Läs mer

Resebrev nr 9, 12 juli 11 augusti 2011. Rekresa till Kos o mötet med Emma o Andreas med resp, plus Familjen Sturesson som var på besök i 2 veckor.

Resebrev nr 9, 12 juli 11 augusti 2011. Rekresa till Kos o mötet med Emma o Andreas med resp, plus Familjen Sturesson som var på besök i 2 veckor. Resebrev nr 9, 12 juli 11 augusti 2011. Rekresa till Kos o mötet med Emma o Andreas med resp, plus Familjen Sturesson som var på besök i 2 veckor. Efter att Elin o Larsa lämnat oss så tog vi en seglig

Läs mer

HOTELL OCH ÄGARSVITER I BÅSTAD FÖR ETT SKÖNARE LIV VID HAVET

HOTELL OCH ÄGARSVITER I BÅSTAD FÖR ETT SKÖNARE LIV VID HAVET HOTELL OCH ÄARSVITER I BÅSTAD FÖR ETT SKÖNARE LIV VID HAVET På Riviera Strand kombineras hotellets alla fördelar med ett eget trivsamt semesterboende. Med havsutsikt och naturskönt läge i Båstad bygger

Läs mer

5. Vad kunde du tillgodoräkna inom ditt program? 5 veckor ortopedi, 2 veckor lungmedicin samt 5 veckor kardiologi.

5. Vad kunde du tillgodoräkna inom ditt program? 5 veckor ortopedi, 2 veckor lungmedicin samt 5 veckor kardiologi. Reserapport efter utbytesstudier 1. Vilket program läser du på? Läkarprogrammet 2. Vilket universitet, land och stad åkte du till? University of Crete, Heraklion, Grekland 3. Vilken termin åkte du och

Läs mer

Swedavias resvanebarometer

Swedavias resvanebarometer Swedavias resvanebarometer 2011 Kommentarer: Antalet passagerare vid Swedavias flygplatser ökade med 13 procent under 2011, en historiskt mycket hög siffra och oöverträffad sedan 1980-talet. Swedavias

Läs mer

UTMANANDE PADDLING OCH SPÄNNANDE NATUR PÅ SHETLAND

UTMANANDE PADDLING OCH SPÄNNANDE NATUR PÅ SHETLAND AV HÉLÈNE LUNDGREN UTMANANDE PADDLING OCH SPÄNNANDE NATUR PÅ SHETLAND Kraftiga dyningar, grottor, vikingahistoria, sandstränder och vackra klipportaler längs Shetlandsöarnas kust. En dramatisk natur med

Läs mer

RESA TANZANIA & ZANZIBAR

RESA TANZANIA & ZANZIBAR RESA TANZANIA & ZANZIBAR SAFARI PÅ RIKTIGT I TANZANIA Tanzania är ett land som lockar allt fler äventyrslystna turister. För många är det en livslång dröm att få se och uppleva den afrikanska naturen och

Läs mer

Rabatterat semesterboende i Italien

Rabatterat semesterboende i Italien Rabatterat semesterboende i Italien Fackförbundens medlemmar har möjlighet att boka rabatterat semesterboende i Italien. La Serra och Riva del Sole är två semester och konferensanläggningar som ägs av

Läs mer

Information. ALLT ni BEHÖVER VETA OM SOCKGROSSISTENS försäljning. för SKOLKLASSER. Vi lämnar alltid ett års garanti på våra produkter

Information. ALLT ni BEHÖVER VETA OM SOCKGROSSISTENS försäljning. för SKOLKLASSER. Vi lämnar alltid ett års garanti på våra produkter Information ALLT ni BEHÖVER VETA OM SOCKGROSSISTENS försäljning Ett enkelt sätt att TJÄNA PENGAR för SKOLKLASSER och FÖRENINGAR Vi lämnar alltid ett års garanti på våra produkter VÄLKOMMEN till SOCKGROSSISTEN!

Läs mer

Yogaresa till Turkiet

Yogaresa till Turkiet Yogaresa till Turkiet Fri från stress Full med liv 30 april till 3 maj 2015 Liat Michaeli Upplever du att du lever med stress och press runt omkring dig? Vill du fylla på med ny energi och livskraft? Då

Läs mer

UTHYRNINGSAVTAL. (1) och (2) ovan kallas i fortsättningen var för sig för Part eller tillsammans för Parterna ).

UTHYRNINGSAVTAL. (1) och (2) ovan kallas i fortsättningen var för sig för Part eller tillsammans för Parterna ). UTHYRNINGSAVTAL Mellan (1) ( ) ( Medlemmen ) och (2) Hotel&Resort Norderstrand AB ( Operatören ) har denna dag träffats detta Avtal. (1) och (2) ovan kallas i fortsättningen var för sig för Part eller

Läs mer

Fotograf Emelie Fagerberg Prislista Bröllop 2013

Fotograf Emelie Fagerberg Prislista Bröllop 2013 Fotograf Emelie Fagerberg Prislista Bröllop 2013 Fotograf Emelie Fagerberg Född och uppvuxen på västkusten, men en längtan efter snö och vinter resulterade i en flytt tillsammans min sambo till nordligare

Läs mer

Empress Cruises. På följande sidor finns våra ruttförslag inför sommaren 2011 för avgångar från Marmaris med M/Y Empress.

Empress Cruises. På följande sidor finns våra ruttförslag inför sommaren 2011 för avgångar från Marmaris med M/Y Empress. Empress Cruises På följande sidor finns våra ruttförslag inför sommaren 2011 för avgångar från Marmaris med M/Y Empress. Marmaris-Göcek, 6 dagar Weekend i Dalyan, 3 dagar Grekiska öarna, 7 dagar Västliga

Läs mer

Santos hade precis avslutat träningen med ungdomslaget när tränaren kom och kallade på honom.

Santos hade precis avslutat träningen med ungdomslaget när tränaren kom och kallade på honom. 1. Santos hade nu spelat för klubben ungdomslag i två år och trivdes oerhört bra med sitt nya liv. Han fick i princip hålla på med det han älskade från morgon till kväll. Ja, de hade ju lite skola också

Läs mer

KONFERENSRESA BERGAMO

KONFERENSRESA BERGAMO KONFERENSRESA BERGAMO UPPLEV VACKRA BERGAMO Den italienska staden Bergamo är en vacker stad belägen i utkanten av Alperna. Staden ligger i regionen Lombardien i norra Italien. Denna vackra stad är delad

Läs mer

COURTYARD BY MARRIOTT STOCKHOLM

COURTYARD BY MARRIOTT STOCKHOLM COURTYARD BY MARRIOTT STOCKHOLM Nedan finner du dels information angående våra konferenslokaler och även förslag på priser på konferenslokaler och rum. Observera att priserna kan variera beroende på datum

Läs mer

Jóhann F ś Ridresor. Jóhann Fri geirsson inbjuder dig att vara med om en exklusiv Islandshästupplevelse.

Jóhann F ś Ridresor. Jóhann Fri geirsson inbjuder dig att vara med om en exklusiv Islandshästupplevelse. Jóhann F ś Ridresor Jóhann Fri geirsson inbjuder dig att vara med om en exklusiv Islandshästupplevelse. Nu välkomnar han alla oss, som han har lärt känna under sina år i Sverige, att komma hem till honom

Läs mer

Göteborgs scoutdistrikt

Göteborgs scoutdistrikt Göteborgs scoutdistrikt Arrangemang 2014 Introduktion 2 Hej 2014 kommer sprudla av aktiviteter för dig som scout i Göteborgs scoutdistrikt! Här i arrangemangsfoldern finns de datum som redan är satta inför

Läs mer

Klimat, vad är det egentligen?

Klimat, vad är det egentligen? Klimat, vad är det egentligen? Kan man se klimatet, beröra, höra eller smaka på det? Nej, inte på riktigt. Men klimatet påverkar oss. Vi känner temperaturen, när det regnar, snöar och blåser. Men vad skiljer

Läs mer

Från Grossenbrode till Väsbyviken

Från Grossenbrode till Väsbyviken Från Grossenbrode till Väsbyviken Lördagen den 17 april kl. 06:00 klev vi av båten i Rostock Tyskland. Från början var tanken att vi skulle flyga ner från Nyköping till Lübeck under fredagseftermiddagen

Läs mer

Uppgift: 1 På spaning i hemmet.

Uppgift: 1 På spaning i hemmet. Julias Energibok Uppgift: 1 På spaning i hemmet. Min familj tänker redan ganska miljösmart, men det finns såklart saker vi kan förbättra. Vi har redan bytt ut alla vitvaror till mer energisnåla vitvaror.

Läs mer

INTRODUKTION AV RCI WEEKS FÖRBÄTTRINGAR

INTRODUKTION AV RCI WEEKS FÖRBÄTTRINGAR INTRODUKTION AV RCI WEEKS FÖRBÄTTRINGAR För mer än 35 år sedan uppfann RCI semesterbytet. I dag ÅTERUPPFINNER RCI det genom att bygga upp och utöka dina förmåner som RCI-medlem och vi ger dig det du har

Läs mer

Några veckor i Marmarisområdet tillsammans med Malin o Martin som var här för att fira Martins 40 års dag!

Några veckor i Marmarisområdet tillsammans med Malin o Martin som var här för att fira Martins 40 års dag! Resebrev nr 4, 2014 Några veckor i Marmarisområdet tillsammans med Malin o Martin som var här för att fira Martins 40 års dag! Efter att vi själva seglat runt någon vecka hann vi med ett trevligt möte

Läs mer

Beck - stolt generalagent för Kobelco i hela Sverige och centrala delar av Norge

Beck - stolt generalagent för Kobelco i hela Sverige och centrala delar av Norge Beck - stolt generalagent för Kobelco i hela Sverige och centrala delar av Norge Direktimport ger bästa pris! - För en bättre miljö! Huvudkontor Stockholm Beck Maskin Sverige AB Rudanvägen 2 136 50 Jordbro

Läs mer

SCANDJET AB presenterar KONFERENS I KROATIEN 2015. Konferens i världsklass inte dyrare än hemma

SCANDJET AB presenterar KONFERENS I KROATIEN 2015. Konferens i världsklass inte dyrare än hemma SCANDJET AB presenterar KONFERENS I KROATIEN 2015 Konferens i världsklass inte dyrare än hemma Konferensresor med Scandjet Få aktiviteter höjer trivseln och effektiviseringen som en lyckad konferens. Att

Läs mer

Norgeresa med Hurtigrutten till Lofoten och på Motorcykel hem till Karlstad 2015-06-27 2015-07-07

Norgeresa med Hurtigrutten till Lofoten och på Motorcykel hem till Karlstad 2015-06-27 2015-07-07 Norgeresa med Hurtigrutten till Lofoten och på Motorcykel hem till Karlstad 2015-06-27 2015-07-07 27 Juni Första stopp i Årjäng, fint väder. 13:20 Nu är vi i Kongsberg, mat dags det är 23 grader varmt

Läs mer

Prislista bröllop 2015

Prislista bröllop 2015 Prislista bröllop 2015 Valet av fotograf Så roligt att ni hittat till mig! Troligtvis har ni kikat runt lite bland mina foton och intresset har väckts tillräckligt för att ni ska vilja kika på mina priser.

Läs mer

Svenska Kryssarklubben Bottenhavskretsen

Svenska Kryssarklubben Bottenhavskretsen Svenska Kryssarklubben Bottenhavskretsen KUSTSTRÄCKANS STÖRSTA OCH MEST AKTIVA BÅTKLUBB BOTTENHAV V SKRETSEN Vi är en lokal krets inom Svenska Kryssarklubben. i gör skärgården mer tillgänglig. Vi placerar

Läs mer

Vattnet finns överallt även inuti varje människa.

Vattnet finns överallt även inuti varje människa. Bygg en karusell tillsammans. Ställ er i en ring och kroka fast i varandras armar. När karusellen inte får energi står den still. En av er låtsas sätta i kontakten. Karusellen börjar snurra. Dra ut kontakten.

Läs mer

Följ med W-Dyk till Filippinerna i februari/mars 2015!

Följ med W-Dyk till Filippinerna i februari/mars 2015! Följ med W-Dyk till Filippinerna i februari/mars 2015! Mabuhay! Välkommen! Följ med i februari/mars när det är som mörkast och tråkigast här i Skandinavien och upplev den tropiska dykningen i Filippinerna

Läs mer

Australiens östkust i bil

Australiens östkust i bil Australiens östkust i bil Just nu bjuder vi på inrikesflyget. Läs mer om höstkampanjen HÄR Res till Australien och dess fantastiska östkust. Vi har bokat flyg, bil och boende -ni upplever på egen hand.

Läs mer

HERRGÅRDSÄNGEN Förverkliga drömmen om ett lantligt boende www.longvalley.se

HERRGÅRDSÄNGEN Förverkliga drömmen om ett lantligt boende www.longvalley.se HERRGÅRDSÄNGEN Förverkliga drömmen om ett lantligt boende www.longvalley.se För snart 10 år sedan beslutade vi att lämna stressen och bilköerna för att hitta en bättre balans i vårt liv och boende. Vi

Läs mer

Inga hinder bara möjligheter. Gruppaktiviteter på Habiliteringen, Riksgymnasiet i Göteborg

Inga hinder bara möjligheter. Gruppaktiviteter på Habiliteringen, Riksgymnasiet i Göteborg Inga hinder bara möjligheter Gruppaktiviteter på Habiliteringen, Riksgymnasiet i Göteborg Inga hinder bara möjligheter Eller? Du kan göra nästan allt det där som alla andra i din ålder tycker om att göra

Läs mer

Pass 4 av 7 Kundrelationer mm. Du behöver: Anteckningsmaterial Din manual. Utskrift av bilderna till detta pass. wctele1av6 2013-05-21

Pass 4 av 7 Kundrelationer mm. Du behöver: Anteckningsmaterial Din manual. Utskrift av bilderna till detta pass. wctele1av6 2013-05-21 Välkommen! Ta fram papper och penna, stäng dörrar, TV och annat som kan störa, det blir mycket information på kort tid. -18år i Sverige - 33 år i världen och detta är bara början! 1 Utbildningen är fördelad

Läs mer

Inga hinder bara möjligheter. Gruppaktiviteter på Habiliteringen, Riksgymnasiet i Göteborg

Inga hinder bara möjligheter. Gruppaktiviteter på Habiliteringen, Riksgymnasiet i Göteborg Inga hinder bara möjligheter Gruppaktiviteter på Habiliteringen, Riksgymnasiet i Göteborg Inga hinder bara möjligheter Eller? Du kan göra nästan allt det där som alla andra i din ålder tycker om att göra

Läs mer

Smart bilist på väg En broschyr om bilpooler Bilpool för den smarta bilisten! Ien bilpool är Du fri från bekymmer och det är nästan lika smidigt som med egen bil, men oftast mycket billigare Bilpool ligger

Läs mer

MAGNIFIKA LOFOTEN ETT SAGOLIKT LANDSKAP

MAGNIFIKA LOFOTEN ETT SAGOLIKT LANDSKAP RESA LOFOTEN MAGNIFIKA LOFOTEN ETT SAGOLIKT LANDSKAP Lofoten är en ögrupp vid Norges nordvästra kust. Huvudöarna Lofoten har en total landyta på 1227 km² och en befolkning på cirka är Austvågøy, Gimsøy,

Läs mer

Resebrev från Gran Canaria, Tenneriffa, La Gomera, El Hierro och med besök av Lisa o Sivert, Anette o Kenneth, Monica o Peter o Inger o Hasse

Resebrev från Gran Canaria, Tenneriffa, La Gomera, El Hierro och med besök av Lisa o Sivert, Anette o Kenneth, Monica o Peter o Inger o Hasse Resebrev från Gran Canaria, Tenneriffa, La Gomera, El Hierro och med besök av Lisa o Sivert, Anette o Kenneth, Monica o Peter o Inger o Hasse Under denna period har vi hunnit besöka Gran Canaria, Teneriffa;

Läs mer

Konferensresor med Scandjet. Kontakta oss gärna så hjälper vi er också. Hjärtligt välkommen till Scandjet Travel!

Konferensresor med Scandjet. Kontakta oss gärna så hjälper vi er också. Hjärtligt välkommen till Scandjet Travel! KONFERENS I KROATIEN 2013 Scandjet travel erbjuder grupp- och konferensresor till ett av Europas vackraste och solsäkraste länder - Kroatien. Vi erbjuder skräddarsydda arrangemang i en fantastisk och inspirerande

Läs mer

Om midsommar Anika Siv Anika Siv Anika Siv Anika Siv Anika Siv Anika Siv Anika Siv Anika

Om midsommar Anika Siv Anika Siv Anika Siv Anika Siv Anika Siv Anika Siv Anika Siv Anika Om midsommar Anika: Snart är det midsommar, hur tänkte du fira midsommar Siv? Siv: Jag åker alltid ut till mitt sommarställe ute i Roslagen. Anika: Mm, det låter trevligt! Och vad gör ni där? Siv: Ja dit

Läs mer

KONFERENS I KROATIEN 2014

KONFERENS I KROATIEN 2014 KONFERENS I KROATIEN 2014 Scandjet travel erbjuder grupp- och konferensresor till ett av Europas vackraste och solsäkraste länder - Kroatien. Vi erbjuder skräddarsydda arrangemang i en fantastisk och inspirerande

Läs mer

San Luis Obispo sett från Bishops Peak

San Luis Obispo sett från Bishops Peak Reseberättelse California Polytechnic State University 2014-2015 Om du läser detta och just nu funderar på att åka på utbytesstudier så har jag bara en sak att säga: SÖK! I denna reseberättelse tänker

Läs mer

Inplaceringstest A1/A2

Inplaceringstest A1/A2 SVENSKA Inplaceringstest A1/A2 Välj ett ord som passar i meningen. Skriv inte det! Ring in bokstaven med det passande ordet! Exempel: Smöret står i kylskåpet. a) om b) på c) i d) från Svar c) ska ringas

Läs mer

och skär Arkö kursgård

och skär Arkö kursgård mellan kobbar och skär Arkö kursgård 1 2 arkö kursgård Välkommen. Att resa ut i skärgården är något alldeles speciellt. Årstiderna sätter sin prägel både på själva resan och på vistelsen. På Arkö kursgård

Läs mer

Förbo AB Brogatan 9 Box 244. 431 23 Mölndal. Tel 031 746 50 00 Fax 031 746 50 46. www.foerbo.se

Förbo AB Brogatan 9 Box 244. 431 23 Mölndal. Tel 031 746 50 00 Fax 031 746 50 46. www.foerbo.se Förbo AB Brogatan 9 Box 244 431 23 Mölndal Tel 031 746 50 00 Fax 031 746 50 46 www.foerbo.se Bo i radhus, parhus eller lägenhet, kanske egen trädgård, nära naturen och lagom nära till stan. I Härryda,

Läs mer

Marknadsundersökning

Marknadsundersökning Bohuslän - Dals Golfdistriktsförbund Projektarbete sommaren 2004 Marknadsundersökning Underlag för byggandet av nya golfbanor 2005-02-28 Utfört av: Louise Svensson Annika Strandh Uddevalla-Vänersborgs

Läs mer

Uddevalla Motorbåtsklubb

Uddevalla Motorbåtsklubb Här hittar du oss Klubblokalen ligger på Föreningsgatan 7 451 52 Uddevalla Telefon: 0727 22 23 23 E-Post: umk@uamotorbatsklubb.com MIDSOMMAR PÅ HOLMEN AktiviteterSkapad av Annika 2011-06-30 21:15:05 Midsommar

Läs mer

UFC 120 London UFC 120

UFC 120 London UFC 120 London UFC 120 London Åk till London för UFC 120 med Ciceron och FIghtplay och upplev MMA-världens största organisation live i en av världens mest dynamiska storstäder! London är staden som har allt, mat,

Läs mer

Finike marina under mars månad, o allt det lilla som där händer!

Finike marina under mars månad, o allt det lilla som där händer! Resebrev nr 2, 2013 Finike marina under mars månad, o allt det lilla som där händer! Lite om vad som händer i marinan, o det är inte lite det! Egentligen så är denna period mest tänkt till att jobba på

Läs mer

MATRIX WORLD TOUR 2012 27/10 1/11 2012 TURKIET

MATRIX WORLD TOUR 2012 27/10 1/11 2012 TURKIET MATRIX WORLD TOUR 2012 27/10 1/11 2012 TURKIET MATRIX WORLD TOUR 2012 TURKIET 27 OKTOBER 1 NOVEMBER 2012 Följ med Matrix på ett fantastiskt frisörarrangemang på gränsen mellan den österländska och västerländska

Läs mer

Stoppa onödan! Många bäckar små... Låt inte pengarna rinna iväg. Vad kan du göra åt dyra elräkningar? Här får du råd. om kallt och varmt vatten

Stoppa onödan! Många bäckar små... Låt inte pengarna rinna iväg. Vad kan du göra åt dyra elräkningar? Här får du råd. om kallt och varmt vatten Stoppa onödan! Många bäckar små... Låt inte pengarna rinna iväg. Vad kan du göra åt dyra elräkningar? Här får du råd. om kallt och varmt vatten Hur mycket energi som går åt i ditt hushåll beror på många

Läs mer

Svenska reserapporten. Swebus undersökning av svenskarnas sommarsemester

Svenska reserapporten. Swebus undersökning av svenskarnas sommarsemester Svenska reserapporten 2014 Swebus undersökning av svenskarnas sommarsemester Resultat i korthet * Svenskarna spenderar nästan hela sin semester i Sverige * Semestrandet inom Sverige ökar kraftigare än

Läs mer

VI VET VAD SOM KRÄVS.

VI VET VAD SOM KRÄVS. VI VET VAD SOM KRÄVS. Vi ger varje båtägare rätt skydd och rätt hjälp till rätt pris. Vid en olycka vet våra kunder att de kan lita på oss. Vi lämnar ingen på landbacken. För oss är varje enskild båt den

Läs mer

Stockholms besöksnäring. Oktober 2014

Stockholms besöksnäring. Oktober 2014 Stockholms besöksnäring. Oktober 214 För första gången nådde antalet gästnätter på kommersiella boendeanläggningar i över en miljon under oktober månad och redan under oktober har över 1 miljoner övernattningar

Läs mer

Information om TripTo:s stuguthyrning

Information om TripTo:s stuguthyrning Information om TripTo:s stuguthyrning Få en högre beläggning under uthyrningsperioden av er semesterbostad med hjälp av oss. Via TripTo kommer er annons att vara med på flera internetsidor i ditt hemland

Läs mer

Vad gör ni den 26:e till 30:e september?

Vad gör ni den 26:e till 30:e september? Vad gör ni den 26:e till 30:e september? För en tid sedan träffade jag Claes Claesson, f.d. mycket erkänd krögare i Karlstad, som numera tillsammans med hustrun Titti bl.a. arrangerar Njutningsresor se

Läs mer

Mitt säkra kort. Förord

Mitt säkra kort. Förord Mitt säkra kort Förord Instruktionerna som du nu kommer att läsa fungerar förutsatt att du följer dem till punkt och pricka. Du kommer att tjäna från 10.000 till över 100.000 kronor per månad beroende

Läs mer

Pärlan vid Asundens strand

Pärlan vid Asundens strand Pärlan vid Asundens strand KO N F E R E N S L Å T D I G I N S P I R E R A S AV G O D M AT O C H VA C K R A V Y E R Där Östergötland är som skönast, vid sjön Åsunden, ligger Rimforsa Strand den perfekta

Läs mer

6sätt att slippa bottenmåla

6sätt att slippa bottenmåla 6 sätt att slippa bottenmåla Äntligen! Nu slipper du bottenmåla Varje år försöker du överlista dem. Havstulpanerna. Och varje år står du där i snålblåsten, med värkande armar och målar tappert botten på

Läs mer

Stora Hawaiiresan. Stora Hawaiiresan. Resan i korthet USA

Stora Hawaiiresan. Stora Hawaiiresan. Resan i korthet USA Stora Hawaiiresan Med sina fantastiska stränder, snorkling i världsklass och underbart tropiska klimat kan Hawaiiöarna leva upp till de flesta drömmarna om den perfekta tropiska ön. En resa till Hawaii

Läs mer

Stockholms besöksnäring. September 2014

Stockholms besöksnäring. September 2014 Stockholms besöksnäring. September 214 Under september noterades 1,68 miljoner gästnätter på kommersiella boendeanläggningar i. Det var 95, eller 1 %, fler än under september 213, vilket i sin tur innebär

Läs mer

Stoppa onödan! Många bäckar små... Låt inte pengarna rinna iväg. Vad kan du göra åt dyra elräkningar? Här får du råd. om kallt och varmt vatten

Stoppa onödan! Många bäckar små... Låt inte pengarna rinna iväg. Vad kan du göra åt dyra elräkningar? Här får du råd. om kallt och varmt vatten Stoppa onödan! Många bäckar små... Låt inte pengarna rinna iväg. Vad kan du göra åt dyra elräkningar? Här får du råd. om kallt och varmt vatten Hur mycket energi som går åt i ditt hushåll beror på många

Läs mer

Informationsbroschyr. Till aktieägarna i Hyresfastigheter Holding IV Vit AB gällande föreslagen försäljning av koncernens fastighetsportfölj

Informationsbroschyr. Till aktieägarna i Hyresfastigheter Holding IV Vit AB gällande föreslagen försäljning av koncernens fastighetsportfölj Informationsbroschyr Till aktieägarna i Hyresfastigheter Holding IV Vit AB gällande föreslagen försäljning av koncernens fastighetsportfölj 1 Sammanfattning... 2 2 Bakgrund och inledning... 3 3 Transaktionen...

Läs mer

NORTH EUROPEAN SAILING LEAGUE H T T P : / / W W W. N E S L. S E

NORTH EUROPEAN SAILING LEAGUE H T T P : / / W W W. N E S L. S E 2012 H T T P : / / W W W. N E S L. S E GRAND PRIZE HELT NY RANGE ROVER EVOQUE PRESTATION OCH TUR I KOMBINATION VINNER. ALLA KAN VINNA! VINSTEN AVSER 1 ÅRS FRITT ANVÄNDANDE AV BILEN NESL KONCEPTET Seglingsvärlden

Läs mer

Kraftsamlingen. Det är lätt att se vem som har. 100 % grön el. Bäst i branschen! Husakuten, alltid till hands. Kundförmåner. El från förnybara källor

Kraftsamlingen. Det är lätt att se vem som har. 100 % grön el. Bäst i branschen! Husakuten, alltid till hands. Kundförmåner. El från förnybara källor Kraftsamlingen Information och erbjudanden från Dalakraft november 2014 Det är lätt att se vem som har dalakraft. Bäst i branschen! Så säger våra kunder 100 % grön el El från förnybara källor Husakuten,

Läs mer

Tjuvstarta sommaren 2016 med en härlig yogavecka i Nerja 9-16 april

Tjuvstarta sommaren 2016 med en härlig yogavecka i Nerja 9-16 april Tjuvstarta sommaren 2016 med en härlig yogavecka i Nerja 9-16 april Har glädjen att kunna erbjuda en yogakurs på din resa till vackra Nerja vid Medelhavets strand, Costa del sol, Andalusien. Den 9-16 april

Läs mer

ha det skönt och precis så lugnt som

ha det skönt och precis så lugnt som Paradise Lost Om konsten att göra absolut ingenting. En gång var vi bara bäst på vilken frukost en riktig skidåkare behövde, för att kunna fokusera helt på det han eller hon älskar mest. Nu har vi blivit

Läs mer

KREATIVA MÖTEN VID HAVET

KREATIVA MÖTEN VID HAVET KREATIVA MÖTEN VID HAVET STORA OCH SMÅ KONFERENSER PÅ SCANDIC I KARLSKRONA VÄLKOMMEN TILL SCANDIC KARLSKRONA HOTELLET VID VATTNET De som inte kommer från Blekinge tror inte att det är sant när dom ser

Läs mer

Island är ett land som lämnar sina turister alltjämt förvånade och förundrade, hänförda och förtrollade.

Island är ett land som lämnar sina turister alltjämt förvånade och förundrade, hänförda och förtrollade. ISLANDSRESA ISLAND ETT SAGOLIKT LANDSKAP Island är ett land som lämnar sina turister alltjämt förvånade och förundrade, hänförda och förtrollade. Än i dag syns spåren tydligt efter hur naturen har format

Läs mer

Valkommen till Turkiet! *

Valkommen till Turkiet! * Valkommen till Turkiet! * ALLT DU BEHÖVER VETA OM DINA GUIDER / UPPLEVELSER / UTFLYKTER / PRAKTISK INFORMATION / HEMRESA VÄLKOMMEN TILL TURKIET! Kara gast Vi guider och aktivitetsguider vill hälsa dig

Läs mer

Redab Properties Plc. Erbjudande. Ny unit för nyemission. Maximalt tillgängliga unitar 1,500 st

Redab Properties Plc. Erbjudande. Ny unit för nyemission. Maximalt tillgängliga unitar 1,500 st Redab Properties Plc Erbjudande Ny unit för nyemission Maximalt tillgängliga unitar 1,500 st * Nyteckning * Konvertering, d v s omvandling av Subordinated Loan och/eller Debenture Loan Detta är inget prospekt

Läs mer

Paketpris på surf, samtal och SMS i utlandet. Innehåll. 30 minuter samtal, 30 SMS & 100 MB surf. 30 minuter samtal, 30 SMS & 100 MB surf.

Paketpris på surf, samtal och SMS i utlandet. Innehåll. 30 minuter samtal, 30 SMS & 100 MB surf. 30 minuter samtal, 30 SMS & 100 MB surf. Utomlands med 3. Storstadssemester i Europa eller sol och bad i Florida oavsett hur du vill använda din mobil under semestern, har vi en lösning för dig. Nyhet. 3Utland. Paketpris på surf, samtal och SMS

Läs mer

Dubrovnik. Oktober 2015

Dubrovnik. Oktober 2015 Dubrovnik Oktober 2015 Alla de tegelklädda taken i Dubrovniks befästa stad Dubrovniks muromgärdade gamla stad är tveklöst en mycket vacker och charmig stad. Inte att undra över horderna med turister. Men

Läs mer

Mitt drömhus. Den romerska arkitekturen påverkar oss än idag, se intervju med en arkitekt student i slutet.

Mitt drömhus. Den romerska arkitekturen påverkar oss än idag, se intervju med en arkitekt student i slutet. Teknikprojekt Sofia Distans våren 2012. Mitt drömhus Efter att ha bott i Italien nästan ett år har jag gjort mitt drömhus baserat på den gamla romerska arkitekturen. Att bygga huset har varit svårt med

Läs mer

KONFERENS I KROATIEN 2014

KONFERENS I KROATIEN 2014 KONFERENS I KROATIEN 2014 Scandjet travel erbjuder grupp- och konferensresor till ett av Europas vackraste och solsäkraste länder - Kroatien. Vi erbjuder skräddarsydda arrangemang i en fantastisk och inspirerande

Läs mer