Styrelsemöte BRF Primusbacken

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Styrelsemöte BRF Primusbacken"

Transkript

1 Sekreterare: Carl Bladh-Johansson Ordförande: Anders Långberg PROTOKOLL Datum: Styrelsemöte BRF Primusbacken Tid: 19:00 till 20:30 Plats: Rosa Drömmar Närvarande: Carl Bladh-Johansson, Anders Långberg, Michael Monaghan, Annika Tjernlund, Dan Rexhammar, Helena Hellerqvist, Iman Bayazi 1. Anders Långberg öppnade mötet. 2. Föregående protokoll genomgicks. 3. Presentation av Reduca verktyg för styrelsearbete i bostadsrättsföreningar (Christian Murray). I Reduca:s program får alla styrelsemedlemmar ett inlogg. Går att spåra vilka förändringar som har gjorts genom Senaste händelser. Går att lägga in avtal kopplade till föreningen med deras giltighetstider. Finns en kalender där viktiga händelser kan läggas in. Ett mail skickas direkt till varje styrelsemedlem som påminnelse innan händelsen. Går även att ladda upp dokument (20 Gb). Finns ett styrelserum där protokoll kan läggas in. Går att skicka ut utskick till olika personer (ex medlemmarna eller styrelsemedlemmar). Finns även ett offertverktyg där styrelsen kan begära in offerter för olika typer av tjänster. Reduca tar sedan in offerter. Pris för styrelseverktyget: 660 kr i månaden med 3 månaders uppsägningstid. Reduca erbjuder även hemsidor för bostadsrättsföreningar. Hemsida: (2500 kr i uppstart och cirka 330 kr i månaden). På mötet diskuterade vi sedan att flera av de tjänster som erbjuds av Reduca redan finns i vårt styrelserum på SBC:s hemsida. Vi beslutade att Anders L undersöker närmare vilka möjligheter vi har i SBC idag. 4. Åtgärdslistan gicks igenom (se bilaga 1). Nedan återges de punkter där informationen uppdaterats: a. Punkt nr 6: Carl har gjort underhållsplanen tillgänglig elektroniskt och laddat upp den på hemsidan. På nästa möte tar vi upp underhållsplanen och uppdaterar den så att den är aktuell inför år 2016.

2 b. Punkt nr 7: Fönsterrenoveringen är på gång. Uppstartsmöte hölls den 22 oktober hos Anders L. Anders L fixar namntaggar till nycklarna. Anders L och Mike skriver på avtalet. c. Punkt nr 36: Annika har haft Åkerlunds hemma hos sig två gånger. De har luftat och trixat med elementen. Annika har även pratat med några andra grannar som har samma problem. Kommer begära att Åkerlunds kommer tillbaka igen och ser till så att det fixas. Har ett element som inte fungerar alls. d. Punkt nr 38: Taket är åtgärdat. Fasaden kommer inte att ske förrän till våren när det blir varmare. e. Punkt nr 44: Planerat datum för rundvandringen spikas vid styrelsemötet den 7 december. 5. Nya punkter a. Punkt nr 43: Dan tog upp frågan med dålig lukt i trapphuset i hus 20 vilket beror på att lukt från soprummet tränger in. Anders har pratat med Åkerlunds som ska kolla upp vad som kan göras. b. Punkt nr 45: Avlopp i tvättstuga. Blir ofta stopp i rörets böj. Anders kollar om det går att byta mot en annan typ av rör. c. Punkt nr 46: Försäljning/bortforsling av cyklar i pannrummet. Hur går vi vidare? d. Punkt nr 47: Mingelkväll den 15 december i port 20: Bjuda på glögg och pepparkakor kl i entrén och eventuellt införskaffa och klä en gran. e. Punkt nr 48: Carl informerade om att polisen fick tillkallas för att avstyra en fest i hus 18 natten mellan den 26 och 27 september. En skriftlig varning bör ges till bostadsrättsinnehavaren för att visa att bostadsrättsföreningen inte accepterar denna typ av vilda fester. Annika tar fram ett förslag. f. Punkt nr 49: Vi beslutade att föreningen ska skaffa en Facebooksida för kommunikation med medlemmarna. 6. Övrigt a. Kolfilterfläkt Vi diskuterade hur mycket föreningen ska bekosta av utbytet/iordningsställandet av kolfilterfläkt hos en medlem som fick sina rör till fläkten nedmonterade i samband med OVK:n. Anders kollar med Mia på Åkerlunds. 7. Avslutade punkter a. Punkt nr 33: Alltele har nu skruvat upp serverskåpet i hus 18. b. Punkt nr 39: Höststädning c. Punkt nr 40: Lös portkodsdosa 8. Datum för nästa styrelsemöte: Nästa möte blir den 7 december kl på Rosa Drömmar 9. Mötet avslutades Justerat av:

3 Anders Långberg Michael Monaghan

4 Bilaga 1. Åtgärdslista 1. AllTele Dan Pågående 1. Skicka avtal till Dan Rexhammar. Det är flera som har problem med bredbandet, styrelsen ska göra en inventering över vilka problem som finns och hur våra medlemmar blir bemötta av AllTele (Markus ansvarar för detta). AllTele hänvisar oftast tillbaka till föreningen vid problem. Har vi något kundnummer? Det kan vara bra att ha när man ringer till AllTeles kundservice. 2. Iman skriver ihop ett brev till AllTele om att föreningen ämnar säga upp avtalet på grund av kontraktsbrott. 2. Inglasningen Carl Pågående Ärendet har avvisats av tjänstemännen på bygglovsavdelningen Stockholms stad. De anser att de ritningar som skickats in inte tillräckligt beskriver hur inglasningen kan placeras på fasaden utan att förvanska byggnaden. De anmärker på att glaset placeras över fönster och anser att det behövs tydligare beskrivningar av hur det ska lösas på ett tillfredsställande sätt. De skriver också att inglasningar är generellt främmande för den här byggnadsstilen vilket ställer högre krav på utformning. I ärendet (DNR ) finns de handlingar som beskriver vilka handlingar som efterfrågas, varför och vilka datum. Frågan har inte avgjorts i nämnden utan avvisats av tjänstemännen då de ansett att det saknats underlag för beslut. Vi har rätt att skicka in en ny ansökan baserad på begärda handlingar om vi vill ha frågan prövad. Carl har varit i kontakt med Johannes Furberg Nordic House som ska prata med Trafikverket om hur de ska kunna lösa problemen. Enligt uppgift har Trafikverket tillsatt en byggledare som ska hjälpa till med ärendet. Johannes har varit i kontakt

5 med Trafikverket den 28 augusti 2015 och överlämnat material till dem.. Styrelsen har även kontaktats av Svenska Lumon AB som också erbjuder balkonginglasning. Enligt deras säljare ska det inte vara några problem med att fixa de kompletteringar som krävs för bygglovsansökan. Lumon har något avtal med Trafikverket. Detta behöver kollas upp. Vi ska även vidarebefordra mailet från Lumon till Nordic House för att sätta lite press på dem. 5. Höjning av hyra hyresrätter Mike Pågående Hyran måste höjas till det den lagligen får höjas till. Mike har kollat upp vad som gäller. Föreningen ska skicka in en förhandlingsframställan till hyresgästföreningen där lägenhetsnummer, yta och nuvarande hyra framgår. Därefter ska hyresgästföreningen svara och därmed påbörjas förhandlingen. Som motivering till höjningen kan kommande investeringar användas samt att vi inte har höjts på väldigt länge och att vi nu gör flera stora investeringar. Förslag på att hyran höjs med 10 %. Detta accepterade inte hyresgästföreningen som dock kunde gå med på en höjning på 4 %. Vi föreslog då en höjning med 6 % vilket hyresgästföreningen inte svarat på. Mike har mailat till SBC för att höra med dem om hur vi ska gå vidare. Har ännu inte fått svar på detta av SBC men vi beslutade på mötet att hålla fast vid höjningen på 6 %. Mike har skickat mail till SBC igen men väntar fortfarande på svar. Mike ringer till dem i veckan (v.45) om de inte svarat innan dess. Mike kollar också på förslag på att erbjuda hyresgästerna att köpa sina lägenheter. 6. Underhållsplan Anders L Pågående Se till att Åkerlunds upprättar en underhållsplan för 5-10 år framöver.

6 Anders har fått ett utkast på hur en underhållsplan kan se ut. På mötet den 19 januari bestämde vi oss för att köra på denna och komplettera med besiktning av tak och fasad. Utförliga bedömningar för varje område måste finnas. Underhållsplanen har leverats av Åkerlunds. Carl har lagt in den elektroniskt och laddat upp den på hemsidan. På nästa möte tar vi upp underhållsplanen och uppdaterar denna för år Balkongdörrar och fönster Anders L Pågående På årsmötet 2014 beslutades att fönster och balkongdörrar skall åtgärdas under En offert på renovering av fönster finns med i underhållsplanen (punkten 6). Vi behöver komplettera med offert för renovering av balkongdörrar med. Åkerlunds ska kolla status för fönster och balkongdörrar hos en på våning 5 i hus 20. Vi skjuter på renovering av fönster och balkongdörrar till hösten Därefter går vi på förslaget i underhållsplanen och renoverar fönsterna. Vi har fått en offert från Mälardalens fönster (från i juni). Fönsterrenoveringen är på gång och kommer utföras under start v.48 till v.50. Uppstartsmöte hölls den 22 oktober hos Anders L. Anders L fixar namntaggar till nycklarna. Anders L och Mike skriver på avtalet.

7 13. Andrahandsuthyrningar Mike Pågående Vi har dålig koll på vilka som hyr ut sina lägenheter i andrahand. Hur kan vi kolla om det bor olovliga andrahandsgäster? Mike ska ta fram en lista över vilka medlemmar vi har och därefter kontrollerar vi listan mot folkbokföringen. Hur går vi vidare med detta? Ett sätt är att kontrollera varje gång gröna lappar från Bring City mail sätts upp. Alternativt trycka upp nya lappar för brevlådorna så att egen skrivna lappar försvinner. Förslag ring på hos alla lägenheter och anteckna vem som bor i lägenheterna. Kombinera detta med att dela ut boendeboken (punkt 23) och kolla om de har rätt uppgifter på postlåda och dörr etc. En bra uppgift för den nya styrelsen. Mike hade gjort en sammanställning över vilka som hyr ut lagligt i andrahand idag. 20. Nyhetsbrev Pågående Ett nyhetsbrev ska tas fram ungefär en gång i kvartalet för att uppdatera föreningens medlemmar om vad som händer i föreningen. Protokoll från styrelsemötet publiceras på föreningens hemsida. Eventuella frågor som är av känslig karaktär kan lyftas ut från det protokoll som publiceras. Två nyhetsbrev har givits ut, ett i början på februari och ett i slutet på april. efter mötet den 19 januari Nyhetsbrevet publiceras dels på föreningens hemsida och dels i entréerna Nytt nyhetsbrev behövs nu hösten Ta upp information om städdag och renovering av fönster och dörrar, namnändringar, nya styrelsen, radonmätning och brandvarnare. 22. Beställa grus till gången på baksidan Emilia Pågående Grus behöver beställas till gången på baksidan eftersom denna håller på att växa igen. Vi kollar vid höststädningen om denna punkt fortfarande är aktuell.

8 23. Uppdatera boendeboken Anders L Pågående Boendeboken har uppdaterats med aktuell information. Vi skulle behöva skriva ut den och dela ut den till alla nya (och gamla) medlemmar. Vi behöver även ta fram ett välkomstbrev till nya medlemmar med information om boendeboken och information om adresser (namn) som kan användas till att märka upp dörrar, brevlåda och entré). Förslagvis går den nya styrelsen 2015/2016 och presenterar sig och i samband med det delas boendeboken ut. Detta bör samordnas med punkt 13 om kartläggning av andrahandsuthyrning. 28. Nyckelinventering Anders L Pågående Nyckelinventering behöver göras. Anders L ansvarar för detta. Kopiera upp nya nycklar till de nya styrelsemedlemmarna. Nycklar är beställda och ska hämtas. 35. Bostadens lån Mike Pågående Mike kollar upp bindningstider för huslånen och vad den nya räntan kan bli. Bindningstiden går ut i december Mike kommer försöka få en offert i november från bankerna. 36. Element Annika Pågående Be Åkerlunds kolla upp varför en del har problem med ojämn värme i elementen. Annika kollar upp detta. Kontrollera vid rundvandring. 37. Systematiskt brandskyddsarbete (SBA) Helena Annika har haft Åkerlunds hemma hos sig två gånger. De har luftat och trixat med elementen. Annika har även pratat med några andra grannar som har samma problem. Kommer begära att Åkerlunds kommer tillbaka igen och ser till så att det fixas. Har ett element som inte fungerar alls. Pågående I samband med genomgången av underhållsplanen framkom att vi behöver ta fram rutiner för systematiskt brandskyddsarbete (SBA). Vi behöver även se till så att brandvarnare sätts upp i trapphusen och att skyltar om

9 närmaste nödutgång sätts upp i källarutrymmen. Vi bör även komplettera de skumsläckare som finns vid hissarna på bottenvåningen i båda husen med ytterligare två brandsläckare (pulver) per hus. Vi behöver också införskaffa en vev till rökluckan i hus 20. Utöver att införskaffa dessa grejer är det viktigt att dokumentera vilket arbete som görs för att förbättra brandskyddet. Vilka rutiner som finns och hur de boende informeras. Vid rundvandringen kan det till exempel kontrolleras om de 38. Renovering av fasad hus 18 och tak 41. Status för uthyrt utrymme i källaren i hus 20 Anders L Mike boende har brandvarnare. Pågående Taket är åtgärdat. Fasaden kommer inte att ske förrän till våren när det blir varmare. Pågående Styrelsen avser att säga upp detta hyresavtal då den som hyr inte längre är medlem i föreningen. Han ska då också lämna tillbaka nycklarna. Förslag på att avtalet sägs upp från och med den 1 mars. 42. Trasig cykelpump Helena Pågående Cykelpumpen i cykelrummet verkar inte ladda upp med tillräckligt med luft. Helena kollar upp vad det kostar att köpa en ny cykelpump. 43. Lukt från soprummet Anders L Pågående Dan tog upp frågan med dålig lukt i trapphuset i hus 20 vilket troligen beror på att lukt från soprummet tränger in genom gipsskivorna eller i springor där gipsskivorna fäster. Anders har pratat med Åkerlunds som ska kolla upp vad som kan göras. 44. Rundvandring hos medlemmar Pågående En dörrknackning hos medlemmarna ska göras där den nya styrelsen presenterar sig. Vid rundvandringen ska följande undersökas: om de boende har brandvarnare hur elementen fungerar vem som bor i lägenheten om rätt namn står angivet i port, dörr och postbox utdelning av boendebok Hur bredbandet fungerar.

10 Planerat datum för rundvandringen spikas vid styrelsemötet den 7 december. 45. Stopp i vattenrör i tvättstugan hus 20. Anders L Pågående Avlopp i tvättstuga. Blir ofta stopp i rörets böj. Anders kollar om det går att byta mot en annan typ av rör. 46. Cyklar i pannrummet. Pågående Försäljning/bortforsling av cyklar i pannrummet. Hur går vi vidare? 47. Mingelkväll Annika och Dan Pågående Mingelkväll den 15 december i port 20: Bjuda på glögg och pepparkakor kl i entrén och eventuellt införskaffa och klä en gran. 48. Störande fest i hus 18 Annika Pågående Carl informerade om att polisen fick tillkallas för att avstyra en fest i hus 18 natten mellan den 26 och 27 september. En skriftlig varning bör ges till bostadsrättsinnehavaren för att visa att bostadsrättsföreningen inte accepterar denna typ av vilda fester. Annika tar fram ett förslag. 49. Facebooksida för bostadsrättsföreningen Carl Pågående Vi beslutade att föreningen ska skaffa en Facebooksida för kommunikation med medlemmarna. 3. Hyresrätt i nr 18 Anders L Avslutad Det ska bytas matta hos Tahani, hon får åka och kolla vilken typ av matta hon vill ha och återkomma till Anders, som kan ta det vidare med Åkerlunds. Mattan är nu utbytt. 4. Två låsta utrymmen i pannrummet i nr 20 Avslutad Ulfs förråd är det som ligger direkt till vänster när man kommer in i pannrummet i nr 20. Det som ligger på höger sida är outhyrt men låst. Troligtvis den förra hyresgästen som bara har lämnat det låst. Klipp upp låset och sätt på ett nytt lås som styrelsen har nycklar till. Mike kollar upp om det har kommit in några pengar på Ulfs förråd.

11 8. Ventilationsfilter Anders L Avslutad Ventilationsfilter har beställts och finns i källaren i hus 18. Nu behöver de bara distribueras till medlemmarna. Vi delar ut dessa i postfacken i samband med städdagen. Anders har beställt nya till 9. Hissen i nr 20 Anders L och Markus Grammer Avslutad reserv. Hissen i hus 20 ska moderniseras så att den uppfyller de krav som ställs. Inspekta har senast granskat hissen den 28 november 2014 och om vi inte gör något åt den kommer vi att få körförbud på den. Hissen Elektriska och Mekaniska AB och OTIS (vilka vi har servicekontrakt med idag) har lämnat offert på hissmodernisering som i princip hamnar på samma summa, däremot är OTIS offert mer omfattande än Hissen Elektriska och Mekaniska AB:s offert. Gällande hissen i nr 18 ska vi kolla upp varför denna har stannat under den senaste tiden och vad vi kan göra åt detta. Mötet den 16 februari 2015 beslutade att gå på OTIS alternativet vad det gäller hissen i hus 20. Arbetet kommer att påbörjas måndagen v. 20 och avslutas fredagen v.24. Mike kollar upp vad det skulle kosta att finansiera hissmoderniseringen med banklån alternativt finansiera det med pengar ur kassan. 10. Vattenkostnaderna Mike Avslutad Vattenkostanden var kr högre 2013 än Frågan kom upp på årsmötet vad det beror på. Mike utreder om kostnaden beror på höjda vattenavgifter eller ökad förbrukning alternativt en kombination av båda. Den höjda kostnaden beror på att brytdatum för fakturorna skett så att 14 fakturor kommit med det ena året och 12 det andra. 11. Förbud mot att parkera cyklar vid fastigheten Patrick Pagreus Avslutad Vi avvaktar med att sätta upp förbudsskyltar på fasaden eftersom det efter höststädningen inte längre finns något problem med detta. Cyklar som

12 saknar ägare ska forslas bort. Vid städdagar ska de cyklar som inte är uppmärkta forslars bort för förvaring. 12. Soprummet / nedskräpning Anders E, Anders L, Emilia och Carl Avslutad 1. Det är fortfarande problem med att det ställs in grovsopor i soprummet. Sätta upp skyltar med information om att föreningen kommer att sätta upp kameraövervakning om detta inte slutar. Emilia skriver lapp och sätter upp. Carl fixar upp kameran under veckan. 2. Det finns en viss person som stökar till väldigt mycket i fastigheten, och som har gjort det under en lång period, och fortsätter trots tidigare uppmaningar om att sluta med detta. Styrelsen tar en muntlig erinran med denna person. 3. Styrelsen ber vår fastighetsskötare att slänga allt som ställs i trapphuset vid deras rond i fastigheten en gång i veckan. 14. Info om att var försiktig vid flytt/renovering Anders L Avslutad Sätt upp en lapp och information på webben om att man ska vara försiktig med hiss etc. när man renoverar, det blir så mycket förstört. Anders L lägger in något om detta på hemsidan och i boendeboken (se punkt 23). Vi har konstaterat att ytterligare en lapp kommer nog inte hjälpa utan punkten avslutas och tas upp igen om det blir nya problem. 15. Höststädning Avslutad Städdagen blir den 13 september Container ska hyras in 16. Vad ska utrymmet högst upp i hus 18 användas till. Markus Grammer Avslutad Markus Grammer ansvarar för denna fråga. Efter att ha undersökt utrymmet har vi kommit fram till att utrymmet inte går att använda till något speciellt, 17. Trasig tapet i hus 20 Anders L Avslutad Anders Långberg har kontaktat Åkerlunds för att åtgärda detta. Inget har dock hänt på denna punkt. Anders L påminner Åkerlunds om detta. Anders

13 har fortfarande inte fått något svar på detta utan kommer ta tag i detta snarast. 18. Värme Anders L Avslutad Anders L pratar med Åkerlunds om att sänka värmen i trapphus och lägenheter under sommaren. Anders kontaktade Åkerlunds men fick inte något direkt svar på denna fråga. Förslagsvis läggs sänkning av värmen in i åtgärdsplanen så att det sker vid samma tidpunkt varje år. 19. Hemsidan Anders L Avslutad Anders L ska uppdatera informationen på hemsidan med nya styrelsemedlemmar. 21. Fixa extranyckel till postfacken 24. Åtgärda trasiga armaturer Mike Avslutad En extra nyckel ska beställas så att Emilia får åtkomst till styrelsens postfack. En extranyckel har införskaffats. Anders L har denna. (19/1). Anders L Avslutad Anders L kontaktar Åkerlunds och ber dem fixa den trasiga armaturen på baksidan av hus 20. Anders kollar upp detta med Åkerlunds. Armaturerna i hus 20 är nu åtgärdade. (19/1). 25. Snöskottningsavtal Mike Avslutad Mike har kollat upp att avtalet för snöskottning av tak även gäller för år Har de varit och kollat taken nu när det varit snö? Imam kollar upp detta med företaget efter att Mike har kollat kontaktuppgifterna. 26. Radonmätning Carl Avslutad En långtidsmätning på två månader har gjorts och mätdosorna skickades tillbaka till Landauer i slutet på april för analys och utvärdering av resultatet. 27. Byte av portkod. Anders L Avslutad Byte av portkod behöver göras. Anders ska se till så att Åkerlunds fixar detta och att Svensk direktreklam kontaktas. Åkerlunds har kontaktat en låssmed som ska byta lås och fixa nya aktiveringskoder. Därefter ska koden bytas.

14 29. Procentsats delägande Avslutad Procentsatsen för delägandeskap fastställs till minst 10 %. Maximalt tillåts 2 ägare. 30. Städning av tvättstuga Anders L Avslutad Tvättstugorna är dåligt städade. Anders L har meddelat Åkerlunds att tvättstugorna ska städas varje vecka och fått detta bekräftat. Förslag på att sätta upp en lapp där städbolaget kan kvittera städningen fanns också. 31. Trasig strömbrytare i källare i hus Stopp i avloppet hus nr 18 och 20 Anders L Avslutad En strömbrytare i källaren i hus 18 ser ut att vara provisoriskt lagad med tejp. Kontakt gällande detta har tagits med Åkerlunds. Vi påminde Niklas (Åkerlunds) om detta när vi gick igenom underhållsplanen fredagen den 8 maj. Vid rundvandringen efter mötet den 31 augusti konstaterades att detta var åtgärdat. Anders L Avslutad Spolning av avloppsstammar i hus 18 och 20 utfördes under vecka 16 och 17. Det utfördes eftersom det har varit stopp dels hos en person på bottenvåningen i hus 18 och dels i tvättstugan i hus 20. Alla lägenheter utom två spolades (Ingen åtkomst gavs till lgh 1102 hus 18 och lgh 1403 hus 20 trots dubbelavisering). Vid kommande stopp får de själva bekosta spolning av avlopp. 33. Skruva upp serverbox i hus 18 Dan Avslutad AllTeles serverbox har släppt från sitt fäste i källaren på hus 18. Dan har varit i kontakt med dem under september 2015 och de kommer boka in en tid för att fixa detta. Alltele har nu (v.43) skruvat upp serverskåpet. 34. Vårstädning Avslutad Vårstädningen kommer att äga rum den 23 maj. Vi behöver beställa container och grus. Vi behöver också kolla upp var vi ska göra med cyklarna i förrådet. De har nu varit i förvar i över 6 månader och vi kan därför göra oss av med dem nu. En lista över vad som behöver göras på städdagen kommer att sättas upp i samband med aviseringen av städdagen. Avisering görs av Carl. Efter städningen grillar vi korv. Styrelsen

15 träffas vid kl 8 den 23 maj för att gå igenom vilka saker som behöver köpas in (rengöringsmedel, handskar, korv etc.) Anders L ansvarar för att beställa container och Anders E fixar griptänger för att plocka upp skräp och fimpar med. 39. Höststädning Annika Avslutad Höstens städdag blir lördagen den 10:e oktober. Container har beställts från Wiklunds och kommer finnas på plats från och med den 9:e oktober. 40. Dosan till portkoden hus 20 Anders L Avslutad Dosan till portkoden är lös. Anders har bett Åkerlunds att skruva åt denna.

16 Ansvarsområden för styrelsemedlemmar : Ordförande: Anders Långberg Kassör: Michael Monaghan Sekreterare: Carl Bladh-Johansson Styrelseledamöter: Dan Rexhammar Annika Tjernlund Helena Hellerqvist Styrelsesuppleant: Iman Bayashi Överlåtelseavtal: Michael Monaghan Alltele: Dan Rexhammar Städgeneral Annika Tjernlund Namnbyten Helena Hellerqvist Hemsidan: Carl Bladh-Johansson

Styrelsemöte BRF Primusbacken

Styrelsemöte BRF Primusbacken Sekreterare: Carl Bladh-Johansson Ordförande: Anders Långberg PROTOKOLL Datum: 15-08-31 Styrelsemöte BRF Primusbacken Tid: 19:00 till 21:00 Plats: Rosa Drömmar Närvarande: Carl Bladh-Johansson, Anders

Läs mer

Styrelsemöte BRF Primusbacken

Styrelsemöte BRF Primusbacken Sekreterare: Carl Bladh-Johansson Ordförande: Anders Långberg PROTOKOLL Datum: 15-02-16 Styrelsemöte BRF Primusbacken Tid: 19:00 till 20:30 Plats: Rosa Drömmar Närvarande: Anders Långberg, Carl Bladh Johansson,

Läs mer

Styrelsemöte BRF Primusbacken

Styrelsemöte BRF Primusbacken Sekreterare: Carl Bladh-Johansson Ordförande: Anders Långberg PROTOKOLL Datum: 15-05-12 Styrelsemöte BRF Primusbacken Tid: 19:00 till 20:30 Plats: Rosa Drömmar Närvarande: Carl Bladh Johansson, Anders

Läs mer

Styrelsemöte BRF Primusbacken

Styrelsemöte BRF Primusbacken Sekreterare: Carl Bladh-Johansson Ordförande: Anders Långberg PROTOKOLL Datum: 15-04-14 Styrelsemöte BRF Primusbacken Tid: 19:00 till 20:30 Plats: Rosa Drömmar Närvarande: Carl Bladh Johansson, Anders

Läs mer

Styrelsemöte BRF Primusbacken

Styrelsemöte BRF Primusbacken Sekreterare: Carl Bladh-Johansson Ordförande: Anders Långberg PROTOKOLL Datum: 15-01-19 Styrelsemöte BRF Primusbacken Tid: 19:00 till 20:00 Plats: Rosa Drömmar Närvarande: Anders Långberg, Carl Bladh Johansson,

Läs mer

Styrelsemöte BRF Primusbacken

Styrelsemöte BRF Primusbacken Sekreterare: Carl Bladh-Johansson Ordförande: Anders Långberg PROTOKOLL Datum: 14-06-16 Styrelsemöte BRF Primusbacken Tid: 19:00 till 20:20 Plats: Rosa Drömmar Närvarande: Anders Ekström, Anders Långberg,

Läs mer

Styrelsemöte BRF Primusbacken

Styrelsemöte BRF Primusbacken Sekreterare: Carl Bladh-Johansson Ordförande: Anders Långberg PROTOKOLL Datum: 15-12-07 Styrelsemöte BRF Primusbacken Tid: 19:00 till 21:00 Plats: Rosa Drömmar Närvarande: Carl Bladh-Johansson, Anders

Läs mer

Styrelsemöte BRF Primusbacken

Styrelsemöte BRF Primusbacken Sekreterare: Carl Bladh-Johansson Ordförande: Anders Långberg PROTOKOLL Datum: 16-01-18 Styrelsemöte BRF Primusbacken Tid: 19:00 till 20:15 Plats: Rosa Drömmar Närvarande: Carl Bladh-Johansson, Anders

Läs mer

Styrelsemöte BRF Primusbacken

Styrelsemöte BRF Primusbacken Sekreterare: Carl Bladh-Johansson Ordförande: Anders Långberg PROTOKOLL Datum: 14-12-08 Styrelsemöte BRF Primusbacken Tid: 19:00 till 20:30 Plats: Rosa Drömmar Närvarande: Anders Långberg, Carl Bladh Johansson,

Läs mer

Styrelsemöte BRF Primusbacken

Styrelsemöte BRF Primusbacken Sekreterare: Carl Bladh Ordförande: Anders Långberg PROTOKOLL Datum: 16-02-29 Styrelsemöte BRF Primusbacken Tid: 19:00 till 21:00 Plats: Rosa Drömmar Närvarande: Carl Bladh, Anders Långberg, Michael Monaghan,

Läs mer

Styrelsemöte BRF Primusbacken

Styrelsemöte BRF Primusbacken Sekreterare: Carl Bladh-Johansson Ordförande: Anders Långberg PROTOKOLL Datum: 14-11-03 Styrelsemöte BRF Primusbacken Tid: 19:00 till 20:30 Plats: Rosa Drömmar Närvarande: Anders Ekström, Anders Långberg,

Läs mer

Styrelsemöte BRF Primusbacken

Styrelsemöte BRF Primusbacken Sekreterare: Carl Bladh Ordförande: Anders Långberg PROTOKOLL Datum: 16-06-16 Styrelsemöte BRF Primusbacken Tid: 19:00 till 20:30 Plats: Rosa Drömmar Närvarande: Carl Bladh, Anders Långberg, Michael Monaghan,

Läs mer

Styrelsemöte BRF Primusbacken

Styrelsemöte BRF Primusbacken Sekreterare: Carl Bladh Ordförande: Anders Långberg PROTOKOLL Datum: 26-09-16 Styrelsemöte BRF Primusbacken Tid: 19:00 till 20:30 Plats: Rosa Drömmar Närvarande: Carl Bladh, Anders Långberg, Michael Monaghan,

Läs mer

Styrelsemöte BRF Primusbacken

Styrelsemöte BRF Primusbacken Sekreterare: Carl Bladh-Johansson Ordförande: Anders Långberg PROTOKOLL Datum: 15-09-28 Styrelsemöte BRF Primusbacken Tid: 19:00 till 20:30 Plats: Rosa Drömmar Närvarande: Carl Bladh-Johansson, Anders

Läs mer

Informationsblad. BRF Johannesfred 4

Informationsblad. BRF Johannesfred 4 1 (6) Informationsblad BRF Johannesfred 4 2 (6) Historik Initiativet till bildandet av bostadsrättsföreningen togs 1982, föreningen konstituerades 1982 och i december 1983 förvärvades huset av dåvarande

Läs mer

Nyhetsbrev nr Brf Ulrika Eleonora

Nyhetsbrev nr Brf Ulrika Eleonora Nyhetsbrev nr 1 2019 Brf Ulrika Eleonora Hej alla grannar i Brf Ulrika Eleonora! Hoppas ni alla haft en fin och skön jul! Tänk att vi fick lite snö som lyser upp. Lyser upp gör också alla fina adventsljusstakar

Läs mer

Boendeguide till Brf Björkslingan

Boendeguide till Brf Björkslingan Boendeguide till Brf Björkslingan Denna boendeguide innehåller information om vad Du som bostadsrättsinnehavare och boende i Brf Björkslingan bör känna till. Utöver denna skrift bör Du även ta del av de

Läs mer

Gökenbladet. November 2009

Gökenbladet. November 2009 Gökenbladet November 2009 Information från styrelsen Brandvarnare Det är varje medlems ansvar att se till att bostaden har en brandvarnare. Styrelsen tycker ändå att det är så viktigt att alla har brandvarnare

Läs mer

BRF Skiftesgatan 4 Trivselregler & Allmän Information

BRF Skiftesgatan 4 Trivselregler & Allmän Information Hej och Välkommen till Brf Skiftesgatan! I det här dokumentet finner du föreningens trivselregler samt allmän information som är bra att känna till. Vi som sitter i Styrelsen har alltid en ambitionen om

Läs mer

HSB Bostadsrättsförening Blåkråkan i Stockholm

HSB Bostadsrättsförening Blåkråkan i Stockholm Information till nyinflyttade Augusti 2016 HSB Bostadsrättsförening Blåkråkan i Stockholm Till föreningens medlemmar I den här skriften har vi samlat information och regler för att du som bor i föreningen

Läs mer

Ordningsföreskrifter för Brf. Hjälmaren

Ordningsföreskrifter för Brf. Hjälmaren Ordningsföreskrifter för Brf. Hjälmaren Ordningsregler är vår gemensamma överenskommelse om hur vi skall bete oss gentemot varandra. Det är därför viktigt att alla följer dem. Ordningsreglerna är inte

Läs mer

VÄLKOMMEN till vårt hus!

VÄLKOMMEN till vårt hus! VÄLKOMMEN till vårt hus! Vi är alla glada för vårt fina hus och vi hoppas att Du också ska finna dig väl till rätta här och känna att du faktiskt är delägare i huset. Detta gör nämligen att man är rädd

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INLEDNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INLEDNING TRIVSELREGLER November 2015 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING INLEDNING... 3 ALLMÄN INFORMATION 3 ANDRAHANDSUTHYRNING... 3 BILTVÄTT... 3 CYKLAR OCH BARNVAGNAR... 3 DÖRRAR/LÅS... 3 GRILLNING... 3 NYCKLAR/KODBRICKA...

Läs mer

INFORMATIONSBREV. Brandvarnare och varmvattenberedare. Byte av fläkt i små lägenheter. Temperaturen i lägenheterna. Ska ni renovera lägenheten?

INFORMATIONSBREV. Brandvarnare och varmvattenberedare. Byte av fläkt i små lägenheter. Temperaturen i lägenheterna. Ska ni renovera lägenheten? 2017-10-09 Till Medlemmar i Brf Kalvheden, Sälen INFORMATIONSBREV Vill med detta brev informera om några av de punkter vi i styrelsen just nu arbetar med. Extra viktigt att ni läser informationen om låsbytet

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte Brf Dalen 10, Grangården Torsdag den 22 januari 2015 kl 19:00 Enskededalen

Protokoll fört vid styrelsemöte Brf Dalen 10, Grangården Torsdag den 22 januari 2015 kl 19:00 Enskededalen Protokoll fört vid styrelsemöte Brf Dalen 10, Grangården Torsdag den 22 januari 2015 kl 19:00 Enskededalen Närvarande styrelseledamöter Sasa Radisavljevic GunnarScott, närv. t o m 13 c Andreas Johannesson

Läs mer

Informationsbroschyr

Informationsbroschyr Informationsbroschyr Medlemmar BRF Bostadsrättsföreningen Kungsklippan 7-9 Beslutad av föreningen styrelse 2016-10-11 Informationsbroschyr BRF Kungsklippan 7-9 v1.0 beslutad 1(6) Om det här dokumentet

Läs mer

Lathund för Bostadsrättsföreningen Häcklefjäll

Lathund för Bostadsrättsföreningen Häcklefjäll 2011-08-30, Rev L 1(7) Lathund för Bostadsrättsföreningen Häcklefjäll Innehållsförteckning 1 Styrelsen... 2 2 Vad kan jag få hjälp med?... 2 3 Hissar... 3 4 Städning av gemensamma utrymmen... 3 5 Hur skall

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN BJELKEN 10

VÄLKOMMEN TILL BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN BJELKEN 10 VÄLKOMMEN TILL BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN BJELKEN 10 Vi är en liten förening med 20 lägenheter. Vi äger och förvaltar huset tillsammans samt ser till att gemensamt värna och bevara det som är vårt. I detta

Läs mer

Välkommen till BRF Ringlåset 1! I detta välkomstbrev finner du information om det du behöver veta för att bo i vår bostadsrättsförening

Välkommen till BRF Ringlåset 1! I detta välkomstbrev finner du information om det du behöver veta för att bo i vår bostadsrättsförening Välkommen till BRF Ringlåset 1! I detta välkomstbrev finner du information om det du behöver veta för att bo i vår bostadsrättsförening 1 Innehåll Sid Inledning 4 Allmänt 4 Felanmälan 4 Nycklar 4 Att äga

Läs mer

Inför kommande renoveringar

Inför kommande renoveringar December 2017 Till dig som bor på Västra Kyrkogatan 8 A E och Västra Norrlandsgatan 38 A E Inför kommande renoveringar I slutet av november bjöd vi in dig som bor på Västra Kyrkogatan 8 A E och Västra

Läs mer

Ansökan om godkännande av större ombyggnation / renovering av lägenhet i Brf Högborgen. Definition av större ombyggnation och renovering

Ansökan om godkännande av större ombyggnation / renovering av lägenhet i Brf Högborgen. Definition av större ombyggnation och renovering Ansökan om godkännande av större ombyggnation / renovering av lägenhet i Brf Högborgen Introduktion På förekommen anledning och för att undvika problem och störningar vid större ombyggnation och/eller

Läs mer

Drift, städning och felanmälan sköts av externa företag. Telefonnr till felanmälan mm finns på namntavlan i porten det är dit man ringer vid fel.

Drift, städning och felanmälan sköts av externa företag. Telefonnr till felanmälan mm finns på namntavlan i porten det är dit man ringer vid fel. TRIVSELREGLER Brf Flaggan 9 Beckbrännarbacken 7 Det här bör du veta om föreningens Trivselregler Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa

Läs mer

Nyhetsbrev Brf. Hökboet nr 2, mars 2011

Nyhetsbrev Brf. Hökboet nr 2, mars 2011 Info angående vårt nya låssystem På dagtid (06.00 22.00) kommer du in genom att sätta magnetbrickan mot läsaren vid dörren. På nattetid (22.00 06.00) måste du både sätta brickan mot läsaren och slå portkoden

Läs mer

Information för medlemmar i Brf Haga 4:39, Olof af Acrelsväg 5

Information för medlemmar i Brf Haga 4:39, Olof af Acrelsväg 5 Kära medlem, Att bo i bostadsrätt innebär många fördelar. Du har stor frihet att själv utforma ditt boende och många ser det som ett bra sätt att investera i sitt boende. Boendeformen innebär också att

Läs mer

Välkommen till BRF Safiren! Information till nyinflyttade 2014. BRF Safiren

Välkommen till BRF Safiren! Information till nyinflyttade 2014. BRF Safiren BRF Safiren Välkommen till BRF Safiren! Information till nyinflyttade 2014 BRF Safiren 2 2014-03-06 Innehåll Hemsida... 3 Styrelsen... 3 Hobbyrum... 3 Cyklar... 3 Renovering... 4 Vad behöver jag tillstånd

Läs mer

[INFORMATION BRF ERIKSBERG DALEN 7]

[INFORMATION BRF ERIKSBERG DALEN 7] 2009-2010 Information för boende Brf Eriksberg Dalen 7 [INFORMATION BRF ERIKSBERG DALEN 7] Eliegatan 4, 17273, Sundbyberg - Org nr. 715200-0373 Innehåll Innehåll... 2 Att bo i bostadsrätt... 3 Vårat hus...

Läs mer

Anteckningar: Styrelsemöte 2014-10-08. Närvarande: Teresa Walterfeldt. Didem Islercelik. Christer Urde. Henrik Pers

Anteckningar: Styrelsemöte 2014-10-08. Närvarande: Teresa Walterfeldt. Didem Islercelik. Christer Urde. Henrik Pers Styrelsemöte 2014-10-08 Närvarande: Teresa Walterfeldt Didem Islercelik Christer Urde Henrik Pers Nanna Wedar Anteckningar Agenda: 1, Genomgående av föregående protokoll. 2, Nycklar 3, Sophantering 4,

Läs mer

Brf Reveljen 1 & 11. Hedinsgatan 11, Kallskärsgatan 3, Kallskärsgatan 5-115 33 Stockholm Hemsida: www.brfreveljen.se E-mail: brfreveljen@gmail.

Brf Reveljen 1 & 11. Hedinsgatan 11, Kallskärsgatan 3, Kallskärsgatan 5-115 33 Stockholm Hemsida: www.brfreveljen.se E-mail: brfreveljen@gmail. Brf Reveljen 1 & 11 Hedinsgatan 11, Kallskärsgatan 3, Kallskärsgatan 5-115 33 Stockholm Hemsida: www.brfreveljen.se E-mail: brfreveljen@gmail.com Mäklarinformation version 150110 På föreningens hemsida

Läs mer

Anteckningar från INFORMATIONS-/DISKUTIONSMÖTE vid Brf Löten Onsdag den 26 november, kl. 19.00 i Samlingssalen.

Anteckningar från INFORMATIONS-/DISKUTIONSMÖTE vid Brf Löten Onsdag den 26 november, kl. 19.00 i Samlingssalen. Anteckningar från INFORMATIONS-/DISKUTIONSMÖTE vid Brf Löten Onsdag den 26 november, kl. 19.00 i Samlingssalen. Inbjudan till mötet hade delats ut till alla 189 bostadsrättsinhavare. Det var ett åttital

Läs mer

GODA GRANNAR ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN ÄPPELGÅRDEN

GODA GRANNAR ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN ÄPPELGÅRDEN GODA GRANNAR ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN ÄPPELGÅRDEN FÖR DEN GEMENSAMMA TREVNADEN gäller några allmänna regler för alla som bor i bostadsrättsföreningen Äppelgården. Att visa

Läs mer

Styrelsemöte BRF Dalens Ekgård

Styrelsemöte BRF Dalens Ekgård Styrelsemöte BRF Dalens Ekgård Protokoll 2/2018 2018-02-12 Närvarande ordinarie ledamöter: Henrik Virro henrikvirro@hotmail.com reissl mkselservice@gmail.com Fanny Lundstedt Fanny.lundstedt@gmail.com Tobias

Läs mer

Välkommen till Brf Killingen 34

Välkommen till Brf Killingen 34 Välkommen till Brf Killingen 34 Vårt hus, byggt 1936, är ett klassiskt funkishus ritat av arkitekt Sture Frölén och uppfört av byggherre NW Carlsson. Sture Frölén blev känd för sina elegant utformade bostadshus

Läs mer

Så här har vi det i vår förening

Så här har vi det i vår förening 1 Så här har vi det i vår förening Bostadsrättsföreningen Stenhällen började byggas 1988 och i oktober samma år flyttade de första medlemmarna in. I dag består föreningen av 146 bostadsrättslägenheter

Läs mer

Bybladet. Maj 2014. Bybladet innehåller:

Bybladet. Maj 2014. Bybladet innehåller: Bybladet Maj 2014 Bybladet innehåller: Ordförande har ordet Nya styrelsen och ansvarsområden Städdagen den 10/5 Fasadprojektet Takprojektet Ventilationsprojektet Nya skyltar till p-platserna Information

Läs mer

INFORMATIONSBREV TILL MEDLEMMARNA

INFORMATIONSBREV TILL MEDLEMMARNA INFORMATIONSBREV TILL MEDLEMMARNA 2014-3 2014-11-04 Sida 1 Styrelsen Informerar Informationsbrev till medlemmarna 2014-3 Hej alla medlemmar! Sedan sist har vi haft ett informationsmöte angående höjningen

Läs mer

Bybladet. Mars 2015. Bybladet innehåller:

Bybladet. Mars 2015. Bybladet innehåller: Bybladet Mars 2015 Bybladet innehåller: Ordförande har ordet Årsstämman 2015 Sopning av våra vägar Takprojektet 2015 Fasadprojektet 2015 Rensning av våra avlopp och brunnar Vårens städdag Expeditionens

Läs mer

Information för nyinflyttade

Information för nyinflyttade Information för nyinflyttade BRF Tors Mur Välkommen till Västeråsgatan 3! Vi i styrelsen för bostadsrättsföreningen Tors Mur vill hälsa er välkommen till oss. Vi hoppas att ni snabbt ska finna er tillrätta

Läs mer

Några enkla regler för oss som bor i Brf Nötskrikan 16

Några enkla regler för oss som bor i Brf Nötskrikan 16 Några enkla regler för oss som bor i Brf Nötskrikan 16 Att bo i bostadsrätt innebär att vi ingår i en gemenskap. Vår målsättning är att alla skall ha det så trivsamt som möjligt och att boendet ska kosta

Läs mer

Information för medlemmar i BRF Rudan 11

Information för medlemmar i BRF Rudan 11 20190101 Information för medlemmar i BRF Rudan 11 BRF Rudan 11 Föreningen bildades under 2006 då Svea fastigheter sålde fastigheten till hyresgästerna. Föreningen har idag 38 lägenheter samt sju butikslokaler.

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Erik 2 Boendemanual

Bostadsrättsföreningen Erik 2 Boendemanual Bostadsrättsföreningen Erik 2 Boendemanual Styrelsen for Bostadsrättsföreningen Erik 2 har sammanställt denna information för att besvara vanliga frågor som uppkommer i föreningen. Förhoppningen är att

Läs mer

BRF Dalens Ekgård Protokoll 4/2015. Protokoll från styrelsemöte 2015-05-04

BRF Dalens Ekgård Protokoll 4/2015. Protokoll från styrelsemöte 2015-05-04 BRF Dalens Ekgård Protokoll 4/2015 Protokoll från styrelsemöte 2015-05-04 Närvarande ordinarie styrelseledamöter: Marie Louise Engström Mathias Kreissl Fredrik Molin Bengt-Arne Swahn Michel Appelgren Närvarande

Läs mer

Vice sekreteraren har ordet.

Vice sekreteraren har ordet. Mars 2010 Vice sekreteraren har ordet. Nu blir dagarna längre och ljusare och snart är våren här igen. Vintern har verkligen varit riktigt snörik och vit. Våra fastighetsskötare som sköter snöröjningen

Läs mer

Brf Reveljen 1 & 11. Hedinsgatan 11, Kallskärsgatan 3, Kallskärsgatan Stockholm Hemsida:

Brf Reveljen 1 & 11. Hedinsgatan 11, Kallskärsgatan 3, Kallskärsgatan Stockholm Hemsida: Brf Reveljen 1 & 11 Hedinsgatan 11, Kallskärsgatan 3, Kallskärsgatan 5-115 33 Stockholm Hemsida: www.brfreveljen.se E-mail: brfreveljen@gmail.com Mäklarinformation version 181027 På föreningens hemsida

Läs mer

Agenda: Anteckningar: Styrelsemöte 2014-11-11. Närvarande: Didem Islercelik. Henrik Pers

Agenda: Anteckningar: Styrelsemöte 2014-11-11. Närvarande: Didem Islercelik. Henrik Pers Styrelsemöte 2014-11-11 Närvarande: Didem Islercelik Henrik Pers Nanna Wedar Anteckningar Agenda: 1, Genomgående av föregående protokoll. 2, Nycklar 3, Sophantering 4, OVK 5, Trivselregler 6, Webb 7, Underhållsplan

Läs mer

Välkommen till BRF SOLGÅRDEN I LUNDEN

Välkommen till BRF SOLGÅRDEN I LUNDEN Välkommentill BRFSOLGÅRDENILUNDEN Välkommen! Hej och välkommen till BRF Solgården i Lunden. Vi är övertygade om att du kommer att trivas i vår förening. Med denna skrift hoppasvikunnabesvaranågraavdefrågorniharsomnyinflyttadi

Läs mer

Anderstorpar n. Informationsblad för HSB:s bostadsrättsförening Anderstorp i Solna Besök gärna vår hemsida:

Anderstorpar n. Informationsblad för HSB:s bostadsrättsförening Anderstorp i Solna Besök gärna vår hemsida: Anderstorpar n Informationsblad för HSB:s bostadsrättsförening Anderstorp i Solna Besök gärna vår hemsida: http://www.hsb.se/stockholm/anderstorp Maj 2015 Sid 1 Information om stambytet Byggstarten är

Läs mer

Information för nyinflyttade

Information för nyinflyttade Information för nyinflyttade BRF Tors Mur 2017 Välkommen till Västeråsgatan 3! Vi i styrelsen för bostadsrättsföreningen Tors Mur vill hälsa er välkommen till oss. Vi hoppas att ni snabbt ska finna er

Läs mer

Nu är det dags för vår gemensamma höststädning av innergårdarna.

Nu är det dags för vår gemensamma höststädning av innergårdarna. Nu är det dags för vår gemensamma höststädning av innergårdarna. Vi träffs söndag den 30 oktober, kl 11.00 på innergården. Där finns krattor, sopsäckar och allt vad vi behöver för att städa våra gårdar.

Läs mer

Information om boendet och föreningen. Uppdaterad

Information om boendet och föreningen. Uppdaterad Information om boendet och föreningen Uppdaterad 2017-06-14 Välkommen till Brf. Lillsjönäs 22-28 Bostadsrättsföreningen Lillsjönäs 22-28 grundades 2007 och köpte, i april 2008, fastigheten på Barrstigen

Läs mer

Trivselregler. Bostadsrättsföreningen. Plogen. G o t l a n d s g a t a n 7 1

Trivselregler. Bostadsrättsföreningen. Plogen. G o t l a n d s g a t a n 7 1 Trivselregler Bostadsrättsföreningen Plogen 7 G o t l a n d s g a t a n 7 1 År 2008 köpte den nybildade föreningen Brf Plogen 7 två hus av dåvarande ägare Svenska Bostäder, ett gatuhus på Gotlandsgatan

Läs mer

VÄLKOMMEN till Brf SOLTORPET II

VÄLKOMMEN till Brf SOLTORPET II VÄLKOMMEN till Brf SOLTORPET II Telefon: 0725-425 339 Post till styrelsen i brevlåda 16D Hemsida: www.soltorpet2.se Detta informationsblad är avsett att tillhöra Din lägenhet. Det finns att ladda ner från

Läs mer

Först vill vi börja med att önska alla i BRF Duetten en God Jul och ett Gott nytt år!

Först vill vi börja med att önska alla i BRF Duetten en God Jul och ett Gott nytt år! Till Bostadsrättsinnehavarna BRF Duetten Skogås den 7 december 2010 Hej! Först vill vi börja med att önska alla i BRF Duetten en God Jul och ett Gott nytt år! Vi kommer att under denna månad att passera

Läs mer

SVENSKA FOLKBYGGENS BRF NR 3 I STOCKHOLM STARTPAKET TILL:

SVENSKA FOLKBYGGENS BRF NR 3 I STOCKHOLM STARTPAKET TILL: SVENSKA FOLKBYGGENS BRF NR 3 I STOCKHOLM STARTPAKET TILL: ---------------------- Välkommen som ny medlem i Svenska Folkbyggens Bostadsrättsförening nr 3 i Stockholm. För att samla information som kan vara

Läs mer

Välkommen till Brf Vattumannen 20

Välkommen till Brf Vattumannen 20 Välkommen till Brf Vattumannen 20 Organisations nr 716416-3391 Välkommen till Brf Vattumannen 20. Föreningen ligger i kvarteret Vattumannen på Södermalm i Stockholm. Huset ritades av arkitekten A Gasslander

Läs mer

Information & trivselregler För boende i BRF Concordia i Gefle 2014-07-01

Information & trivselregler För boende i BRF Concordia i Gefle 2014-07-01 Information & trivselregler För boende i BRF Concordia i Gefle 2014-07-01 Allmänt BRF Concordia i Gefle bildades 2013 och är en liten förening med endast 25 bostadsrätter och 3 hyreslokaler, vilket betyder

Läs mer

Informationsblad nr 2/2012 November

Informationsblad nr 2/2012 November Brf Älvsjö Centrum 1 Informationsblad nr 2/2012 November Hösten är kommen, hör stormarna gny! Men vi fick våra amerikanska blåbär på plats! Tack alla ni som hjälpte till, t ex ni fyra familjer i hörnen

Läs mer

Adresser Brf Södersiluetten har följande adresser, Gotlandsgatan 67 + 69 samt Brännerigatan 7.

Adresser Brf Södersiluetten har följande adresser, Gotlandsgatan 67 + 69 samt Brännerigatan 7. Adresser Brf Södersiluetten har följande adresser, Gotlandsgatan 67 + 69 samt Brännerigatan 7. Andrahandsuthyrning Bostadsrättsinnehavaren får upplåta hela sin lägenhet i andra hand endast om styrelsen

Läs mer

KJELLSTORPSBLADET Nr

KJELLSTORPSBLADET Nr KJELLSTORPSBLADET Nr 4. 2018 LOPPIS lördagen 5/5 kl.10.00-15.00 i Kvarterslokalen! Vi vill påminna om loppisen, kom och sälj vad du vill bli av med. Det finns fortfarande en del lediga bord som kan bokas.

Läs mer

Anteckningar från Medborgarmöte i Skärholmen

Anteckningar från Medborgarmöte i Skärholmen Sida 1 (5) 2013-12-04 Anteckningar från Medborgarmöte i Skärholmen Närvarande i panelen: Jan Jönsson stadsdelsnämnden, Kerstin Sandström stadsdelsdirektör och Sara Heppling Trygg samhällsplanerare på en.

Läs mer

Protokoll för styrelsemöte Brf Dalen 10, Grangården Torsdagen den 25 oktober 2012 19.00 21.30 Enskededalen

Protokoll för styrelsemöte Brf Dalen 10, Grangården Torsdagen den 25 oktober 2012 19.00 21.30 Enskededalen Protokoll för styrelsemöte Brf Dalen 10, Grangården Torsdagen den 25 oktober 2012 19.00 21.30 Enskededalen Närvarande styrelseledamöter Afsaneh Heidarian Ann-Sofie Fredrikson Gunnar Scott Margareta Olofsson

Läs mer

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen Hunden 15

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen Hunden 15 ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen Hunden 15 Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de beslut som föreningsstämman fattar.

Läs mer

Välkommen till Brf. Nattsländan!

Välkommen till Brf. Nattsländan! Bostadsrättsföreningen Nattsländan i Järvastaden Välkomstbrev - version 1.2 2019-01-10 Sid 1 (5) Välkommen till Brf. Nattsländan! Vi vill hälsa dig varmt välkommen som medlem till bostadsrättsföreningen

Läs mer

ATT BO I HYRESRÄTT. Information och tips för dig som bor i hyresrätt

ATT BO I HYRESRÄTT. Information och tips för dig som bor i hyresrätt ATT BO I HYRESRÄTT Information och tips för dig som bor i hyresrätt I den här broschyren har vi samlat viktig information och tips för dig som bor i hyresrätt. Här beskrivs vad som är ditt ansvar och vad

Läs mer

ATT BO I HYRESRÄTT. Information och tips för dig som bor i hyresrätt

ATT BO I HYRESRÄTT. Information och tips för dig som bor i hyresrätt ATT BO I HYRESRÄTT Information och tips för dig som bor i hyresrätt 2 I den här broschyren har vi samlat viktig information och tips för dig som bor i hyresrätt. Här beskrivs vad som är ditt ansvar och

Läs mer

Anmäl till felanmälan om du får stopp i avloppet. Rensa golvbrunn i badrummet ofta så slipper du stopp och dålig lukt.

Anmäl till felanmälan om du får stopp i avloppet. Rensa golvbrunn i badrummet ofta så slipper du stopp och dålig lukt. Andra handsuthyrning Bostadsrättinnehavaren får hyra ut lägenheten i andra hand till annan om styrelsen ger sitt samtycke.samtycket begränsas i tid. Se mer informaton i stadgar 42 Avgifter Instats och

Läs mer

Hyresgästsamråd. Storholmen 3 och 5 Storholmsbackarna 2-44 Projekt-ID: 6001. Datum 2015-02-02 Tid 18.00-20.00 Plats Storholmsbackarna 10

Hyresgästsamråd. Storholmen 3 och 5 Storholmsbackarna 2-44 Projekt-ID: 6001. Datum 2015-02-02 Tid 18.00-20.00 Plats Storholmsbackarna 10 Fastighetsutveckling Distrikt Söderort Hyresgästsamråd Storholmen 3 och 5 Storholmsbackarna 2-44 Projekt-ID: 6001 Datum 2015-02-02 Tid 18.00-20.00 Plats Storholmsbackarna 10 Närvarande Anita Sundh Hyresgäst

Läs mer

Brf Karlavagnen 11. För ett trivsamt boende. Läs och spara informationen!

Brf Karlavagnen 11. För ett trivsamt boende. Läs och spara informationen! Brf Karlavagnen 11 1 Brf Karlavagnen 11 För ett trivsamt boende Läs och spara informationen! Bostadsrättsföreningen (Brf) Karlavagnen 11, kort historik Brf Karlavagnen 11 omfattar två hus, Vegagatan 17

Läs mer

TRIVSELREGLER för Bostadsrättsföreningen Stören 19

TRIVSELREGLER för Bostadsrättsföreningen Stören 19 1 TRIVSELREGLER för Bostadsrättsföreningen Stören 19 Bifogat finner du uppdaterade trivselregler. Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa

Läs mer

Brandsäkerhet i flerbostadshus

Brandsäkerhet i flerbostadshus Brandsäkerhet i flerbostadshus Lite om regler Vid ny- och ombyggnation är det plan och bygglagen och lagen om tekniska egenskaper som reglerar hur brandskyddet skall vara utformat. När byggnaden tas i

Läs mer

HSB Bostadsrättsförening Blåkråkan i Stockholm

HSB Bostadsrättsförening Blåkråkan i Stockholm Information till mäklare Mars 2019 HSB Bostadsrättsförening Blåkråkan i Stockholm Org.nr 702000-2064 Till mäklare I den här skriften, mäklarlathund, har vi samlat information som vanligtvis efterfrågas

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte Brf Dalen 10, Grangården Torsdag den 16 december 2014 kl 19:00 Enskededalen

Protokoll fört vid styrelsemöte Brf Dalen 10, Grangården Torsdag den 16 december 2014 kl 19:00 Enskededalen Protokoll fört vid styrelsemöte Brf Dalen 10, Grangården Torsdag den 16 december 2014 kl 19:00 Enskededalen Närvarande styrelseledamöter Närvarande suppleanter Sasa Radisavljevic Anita Hale tjg fr o m

Läs mer

Ett nyhetsbrev för oss som bor i Brf Viktoriagatan 15CD Oktober 2018 Var god vänd

Ett nyhetsbrev för oss som bor i Brf Viktoriagatan 15CD Oktober 2018 Var god vänd Husnytt Ett nyhetsbrev för oss som bor i Brf Viktoriagatan 15CD Oktober 2018 Premiär för nya Husnytt! Husnytt kommer i din brevlåda en gång i månaden och innehåller information om Föreningen, fastigheten,

Läs mer

Björngårdsgatan 3. Län Stockholm Gatuadress Björngårdsgatan 3 Kommun Stockholm Storlek 1 rum / 24 m² Område Södermalm - Maria. Enligt överenskommelse

Björngårdsgatan 3. Län Stockholm Gatuadress Björngårdsgatan 3 Kommun Stockholm Storlek 1 rum / 24 m² Område Södermalm - Maria. Enligt överenskommelse Län Stockholm Gatuadress Kommun Stockholm Storlek 1 rum / 24 m² Område Södermalm - Maria Tillträde tidigast Enligt överenskommelse www.hemverket.se - Sida 1 av 10 Interiör Hall med klinkergolv, klädhängare

Läs mer

Information från A-Ö för alla boende

Information från A-Ö för alla boende Information från A-Ö för alla boende Uppdaterad augusti 2013 Välkommen till Söderby 2:14 Vi har sammanställt allmän information för alla boende i området. Helt enkelt ett litet ABC för alla oss som bor

Läs mer

Brf Vindsslottet Januari 2008

Brf Vindsslottet Januari 2008 Nyhetsbrev januari 2008 Hänglås garage De hänglås som ni har idag till garageburarna måste lämnas tillbaka till Sollentuna hem enligt tidigare information från Sollentunahem. Du kan kvittera ut ett nytt

Läs mer

HSB Brf Stanstorp i Staffanstorp 2015-04-01. VÄLKOMMEN TILL HSB Brf STANSTORP

HSB Brf Stanstorp i Staffanstorp 2015-04-01. VÄLKOMMEN TILL HSB Brf STANSTORP HSB Brf Stanstorp i Staffanstorp 2015-04-01 VÄLKOMMEN TILL HSB Brf STANSTORP Nu har du blivit medlem i en kooperativ bostadsrättsförening. Det är något alldeles speciellt med en bostadsrätt i HSB. Tillsammans

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Nötskrikan 16

Bostadsrättsföreningen Nötskrikan 16 Bostadsrättsföreningen Nötskrikan 16 VÄLKOMMEN till vår förening Innehåll Kort om vår förening Kontakter och felanmälningar Taggar och nycklar Porttelefon Brandlarm/utrymning Tvättstugor Hushållssopor

Läs mer

TRIVSELREGLER BRF KARLAGATAN 24-26

TRIVSELREGLER BRF KARLAGATAN 24-26 TRIVSELREGLER BRF KARLAGATAN 24-26 Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de beslut som föreningsstämman fattar. I den löpande

Läs mer

Protokoll 09/2015. HSB Brf Annexet. 1. Mötets öppnande. 2. Närvarande. 3. Fastställande av dagordning. 4. Val av justerare. 5.

Protokoll 09/2015. HSB Brf Annexet. 1. Mötets öppnande. 2. Närvarande. 3. Fastställande av dagordning. 4. Val av justerare. 5. HSB Brf Annexet Protokoll 09/2015 Plats : Annexets lokal, Biblioteksgången 6, Täby Tid : Tisdagen den 27 oktober 2015, kl. 19.15 1. Mötets öppnande Ordförande Ulf Paulsson öppnar styrelsemötet klockan

Läs mer

Välkommen till BRF Jungfrun 21

Välkommen till BRF Jungfrun 21 Välkommen till BRF Jungfrun 21 Kommendörsgatan 24 & Sibyllegatan 26 Bild från Digitala Stadsm useet http://digitalastadsmuseet.stockholm.se/fotoweb/grid.fwx?archiveid=5000&search=(iptc187%20contains(ssmfö000262))

Läs mer

Information om boendet och föreningen. Uppdaterad 2015-03-11

Information om boendet och föreningen. Uppdaterad 2015-03-11 Information om boendet och föreningen Uppdaterad 2015-03-11 Välkommen till Brf. Lillsjönäs 22-28 Bostadsrättsföreningen Lillsjönäs 22-28 köpte i april 2008 fastigheten på Barrstigen i Bromma av Stockholmshem.

Läs mer

Brf Reveljen 1 & 11. Hedinsgatan 11, Kallskärsgatan 3, Kallskärsgatan 5-115 33 Stockholm Hemsida: www.brfreveljen.se E-mail: brfreveljen@gmail.

Brf Reveljen 1 & 11. Hedinsgatan 11, Kallskärsgatan 3, Kallskärsgatan 5-115 33 Stockholm Hemsida: www.brfreveljen.se E-mail: brfreveljen@gmail. Brf Reveljen 1 & 11 Hedinsgatan 11, Kallskärsgatan 3, Kallskärsgatan 5-115 33 Stockholm Hemsida: www.brfreveljen.se E-mail: brfreveljen@gmail.com Mäklarinformation version 150701 På föreningens hemsida

Läs mer

Protokoll 8/2014. HSB Brf Annexet. 1. Mötets öppnande. 2. Närvarande. 3. Val av justerare. 4. Adjungeringar. 5. Fastställande av dagordning

Protokoll 8/2014. HSB Brf Annexet. 1. Mötets öppnande. 2. Närvarande. 3. Val av justerare. 4. Adjungeringar. 5. Fastställande av dagordning HSB Brf Annexet Protokoll 8/2014 Plats: Annexets lokal, Biblioteksgången 6, Täby Tid: Tisdagen den 9 september 2014 1. Mötets öppnande Ordförande Ulf Paulsson förklarar mötet öppnat kl 19.25. 2. Närvarande

Läs mer

TRIVSELREGLER. Ansvar för ordning och trivsel. För vem gäller reglerna? Vad händer om reglerna inte följs? Om du har frågor.

TRIVSELREGLER. Ansvar för ordning och trivsel. För vem gäller reglerna? Vad händer om reglerna inte följs? Om du har frågor. TRIVSELREGLER Brf. Söderberga Allé Ansvar för ordning och trivsel Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de beslut som föreningsstämman fattar. I den

Läs mer

Mäklarinformation Brf Vattenspegeln. 1. Huset Allmänt. Brf Vattenspegeln

Mäklarinformation Brf Vattenspegeln. 1. Huset Allmänt. Brf Vattenspegeln Mäklarinformation Brf Vattenspegeln Kontakt i föreningen: Ordförande Calle Hagerström 076-586 95 31 Mail: brfvattenspegeln@gmail.com Organisationsnummer: 769605-2724 1. Huset Allmänt 1.1 Byggår? 1930 1.2

Läs mer

Inflyttningsdags VÄLKOMMEN HÄMTA DIN HEMNYCKEL VI FINNS HÄR FÖR DIG

Inflyttningsdags VÄLKOMMEN HÄMTA DIN HEMNYCKEL VI FINNS HÄR FÖR DIG Välkommen hem! Inflyttningsdags Trevligt att du flyttar in hos oss på Willhem, vi hoppas att du kommer att trivas! För att du snabbt ska finna dig tillrätta har vi tagit fram en Flytta-in-hjälp. Här kan

Läs mer

ORDNINGSRELGER för Bostadsrättsföreningen Raden

ORDNINGSRELGER för Bostadsrättsföreningen Raden ORDNINGSRELGER för Bostadsrättsföreningen Raden Ansvar Att bo i bostadsrätt innebär ett gemensamt ansvar. Alla är skyldiga att rätta sig efter ordningsreglerna. Ordningsreglerna gäller såväl bostadsrättshavare

Läs mer

Rapport efter informationsmöten om köksrenoveringen i Rinkeby

Rapport efter informationsmöten om köksrenoveringen i Rinkeby Rapport efter informationsmöten om köksrenoveringen i Rinkeby Den 3 oktober 2015 höll vi på Stockholmshem informationsmöten för våra hyresgäster som bor vid Mjölbyplan, Axbyplan och Ljungbyplan. Här kommer

Läs mer

Trivselregler: Vid akuta fall kontakta Grupplarm 044-10 38 50

Trivselregler: Vid akuta fall kontakta Grupplarm 044-10 38 50 Trivselregler: För att alla hyresgäster ska kunna trivas så bra som möjligt har vi här sammanställt våra trivselregler. Detta är reglerna som gäller i Invectus fastigheter. Inflyttning: Inflyttningsdag

Läs mer

Styrelsemöte

Styrelsemöte Datum: 2016-06-21 Plats: Drottninggatan 50A, hos Peter Hedman Tid: 18:00 Närvarande: Deraed, Mona Hellman, Peter Hedman, Patricia Mutschke, Emelie Järlid, Christian Velin Adjungerande: Frånvarande: Patrik

Läs mer