ENKÄT OCH CHECKLISTA OM TRYGGHET

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ENKÄT OCH CHECKLISTA OM TRYGGHET"

Transkript

1 Förord till trygghetsmaterialet ENKÄT OCH CHECKLISTA OM TRYGGHET Att få bo tryggt och säkert är bland det viktigaste som finns. Vi har låtit ta fram en enkät och en checklista som ska kunna användas för att öka tryggheten och säkerheten i bostadsmiljön. Tanken är att enkäten snabbt ska kunna fånga in eventuella trygghetsbrister. Den kan användas av t ex en förvaltare, bovärd eller lokal hyresgästförening för att ta reda på om de boende känner sig otrygga och också få tips om hur eventuella trygghetsbrister skulle kunna åtgärdas. Enkäten delas lämpligen ut i brevlådorna med ett följebrev som formuleras av avsändaren. Där ska givetvis också finnas instruktioner om hur mottagarna ska lämna tillbaka de ifyllda enkäterna. Checklistan Trygga och säkra bostadsfastigheter kan vara en metod att systematiskt gå igenom en bostadsmiljö och se vad som är viktigt att tänka på för att öka tryggheten. Arbetet med att se till att detta material nu publiceras har skett inom ramen för det s.k. 3-partssamarbetet där Fastighetsägarna, SABO och Hyresgästföreningen samarbetar. Materialet publiceras nu samtidigt på samtligas hemsidor. Ulf Malm, Malm Kommunikation AB, har hjälpt oss med ett underlag till enkät och checklista. Vi tar gärna emot kommentarer och synpunkter så att vi kan utveckla materialet vid behov. Lycka till i trygghetsarbetet! Maj 2007 Göran Höckert Fastighetsägarna goran.hockert@syd.fastighetsagarna.se Marika Lundin SABO marika.lundin@sabo.se Ewa Frisk Hyresgästföreningen ewa.frisk@hyresgastforeningen.se

2 - 1 - Frågor om din syn på trygghet i ditt bostadsområde 1. Kön: Man Kvinna 2. Hur gammal är du? år år år 65 år eller äldre 3. Hur länge har du bott i din lägenhet sammanlagt? 0-1 år 1-5 år 5-10 år 10 år eller mer 4. Hur är din kontakt med dina grannar? Mycket bra Ganska bra Inte särskilt bra Jag har ingen kontakt alls med mina grannar 5. Allmänt sett, hur tycker du det är att bo i ditt bostadsområde? Mycket bra Ganska bra Inte särskilt bra Inte alls bra 6 a. Om du går ut ensam sent en kväll i ditt bostadsområde, hur känner du dig då? Trygg gå till fråga 7 Otrygg gå till fråga 7 Jag går i stort sett aldrig ut ensam sent på kvällen i mitt bostadsområde gå till fråga 6 b 6 b. Varför går du inte ut ensam sent på kvällen i ditt bostadsområde? På grund av rädsla att utsättas för brott På grund av annan anledning......(skriv gärna vilken)

3 - 2-7 a. Känner du dig ibland orolig för att vistas på vissa platser i ditt bostadsområde? Ja gå till fråga 7 b Nej gå till fråga 8 7 b. Om svaret är ja, på vilka platser? Flera svarsalternativ kan markeras. I bostaden I trapphuset På gården eller gatan utanför huset I källaren I tvättstugan På parkeringsplatsen I garaget Vid närmaste hållplats/station På vägen till och från närmaste hållplats/station I anslutning till närmaste skola I anslutning till närmaste köpcentrum/torg På annat ställe (skriv gärna var) Om du har angett någon av platserna som otrygg, vad skulle du i så fall vilja göra åt det?

4 Om du tycker att någon eller några av följande saker är stora problem i ditt bostadsområde kan du markera det nedan. Flera svarsalternativ kan markeras. Nedskräpning Skadegörelse Klotter Våld eller hot om våld Inbrott i bostäder Inbrott i källare eller vindar Brott mot bilar eller motorcyklar Cykelstölder Mopedstölder Bråk i tvättstugor Hund- eller kattbajs Berusade eller drogpåverkade personer utomhus Ungdomsgäng som bråkar och stör Störande grannar Kamphundar eller andra stora hundar Buskörning med bil Buskörning med moped eller motorcykel Bråk i anslutning till restauranger Handel med narkotika Personer med rasistiska åsikter Illegalt spel Något annat.(skriv gärna vad) 9. Har du under de senaste tolv månaderna blivit utsatt för brott i ditt nuvarande bostadsområde? Ja gå till fråga 10 Nej gå till fråga Specificera det eller de brott du har blivit utsatt för? Nedan följer en lista med olika brott. Om du blev utsatt för ett eller flera av dem så anger du detta till höger i tabellen. Brottstyp: Våldsbrott (ex. misshandel, rån, hot, sexualbrott) Stöldbrott (inkl. inbrott) Skadegörelse (OBS! ej skadegörelse i samband med stöld) Annat brott Antal tillfällen:

5 Hur upplever du eventuell brottslighet i ditt bostadsområde? Stort problem Litet problem Inget problem 12. Upplever du att eventuell brottslighet i ditt bostadsområde har ökat eller minskat de senaste två åren? Brottsligheten har ökat Brottsligheten är i stort oförändrad Brottsligheten har minskat Har ingen uppfattning 13. Har din personliga känsla av trygghet i ditt bostadsområde ökat eller minskat de senaste två åren? Min känsla av trygghet har ökat Min känsla av trygghet är i stort oförändrad Min känsla av trygghet har minskat Har ingen uppfattning Det var alla frågor. Kontrollera att du inte har glömt någon fråga! Om du har några tankar om tryggheten och säkerheten i ditt bostadsområde eller förslag på hur du vill utveckla området på något annat sätt så får du gärna skriva ner dem nedan. Fortsätt på ett annat papper om du inte får plats. (Skriv gärna ner vad du tycker att din hyresvärd eller du själv skulle kunna göra för att ytterligare förbättra tryggheten i ditt bostadsområde.).... Ett varmt tack för din medverkan! Namn och telefonnummer (OBS! Frivillig uppgift): Enkäten är utarbetad i samarbete mellan SABO, Fastighetsägarna, Hyresgästföreningen och Malm Kommunikation AB 2007.

6 CHECKLISTA Trygga och säkra bostadsfastigheter Utemiljö Utebelysningen skall vara utformad så att mötande personer kan urskiljas från omgivande bebyggelse och planteringar. Redskap på lekplatser, bänkar, innergårdar etc. inom egna ansvarsområdet skall vara hela och väl underhållna. Buskar, häckar, träd och andra växande grödor skall vara underhållna så att de inte minskar möjligheten till överskådlighet och social kontroll. Det skall finnas tillräckligt med papperskorgar uppsatta inom det egna förvaltningsområdet. Skymmande vegetation intill huset skall undvikas. Entréparti Belysningen vid entrén skall vara god. Gatuadresser och gatunummer skall vara väl synliga så att det är lätt att orientera sig i området/på gatan. Varje entré skall vara väl utmärkt med nummer eller bokstav. Entrédörrarna skall vara låsta kvällar/nätter. Entrédörrarna skall vara beslagna med godkända låsenheter 1 och brytskydd. Trapphus Trapphuset skall ha god belysning Det skall finnas det en anslagstavla i entréplanet där det framgår vem som äger fastigheten och hur hyresgästerna kan få kontakt med fastighetsägaren eller dennes ombud. Det skall finnas en aktuell namntavla på hyresgästerna i uppgången, väl synlig i entréplanet. Om det finns hiss så skall den ha god belysning. 1 Elektroniskt nyckelsystem rekommenderas. Vid osäkerhet om låsenheten är godkänd; kontakta låssmed.

7 Lägenhetsdörrar Alla lägenheterna skall vara försedda med en godkänd säkerhetsdörr med tittöga. Alternativt skall alla hyresgäster erbjudas sådan dörr som tillval. Lägenhetsdörrarna skall vara försedda med en godkänd låsenhet. Lägenheter Lägenheter som är belägna i markplan med insyn och nära gångstråk skall, om möjligt, kompenseras med väl tilltagna distansytor, exempelvis uteplatser omgivna av staket eller häckar. Terrass- och balkongdörrar samt fönster på markplan eller i loftgångar skall vara förstärkta med godkända brytskydd och låsenheter. Källardörrar och vindsdörrar/branddörrar Källardörrar skall vara förstärkta med godkända brytskydd och låsenheter. Källar- och vindsförråd Källare/vindsförråd skall ha god belysning. Väggar till källarförråd skall bestå av godkänt galler eller liknande. Källare/vindar skall vara sektionerade i så små enheter som möjligt. Fastighetsansvariga skall göra regelbundna underhålls- och ordningskontroller i källar- och vindsutrymmen. Fastighetsägaren skall veta vilken hyresgäst som disponerar respektive förråd. Alla källare och vindsförråd, även tomma, skall vara låsta. Övriga gemensamma utrymmen Allmänna utrymmen, t ex tvättstuga och cykelrum skall, om möjligt, vara helt avskilda från lägenhetsförråden. Dörrar till allmänna utrymmen skall vara förstärkta med godkända brytskydd och låsenheter. Tvättstugan Tvättstugan skall, om möjligt, vara fristående eller placerad på bottenvåningen. Tvättstugan skall vara inredd i ljusa färger och vara försedd med god belysning. Vid upprepade konflikter eller misskötsel skall tvättstugan ha elektroniskt bokningssystem.

8 Cykelparkeringar Yttre cykelparkeringar skall vara synliga från fastighetens lägenheter. Det skall finnas möjlighet att låsa fast cykeln vid cykelparkeringen eller i eventuellt cykelrum. Det skall göras en inventering om vem som äger vad i eventuella cykel- och barnvagnsrum minst en gång per år. Nyckel- och passersystem Nyckelförvaring hos förvaltare skall finnas i minst ett säkerhetsklassat skåp. Systemägaren skall ha fullständig kontroll på nyckel- och passersystemet till de gemensamma utrymmena så att tillträde och behörighet styrs av behovet. Huvudnyckelsystem skall undvikas om inte lägenhetsdörrarna är försedda med kompletterande tillhållarlås. Förvaltning Samtliga brott mot fastighetsägaren skall polisanmälas. Hyresgästerna skall lätt kunna komma i kontakt med fastighetsskötare på telefon eller genom besök på expedition eller dylikt. Det skall finnas synlig personal från fastighetsförvaltningen i området med igenkännbar klädsel och väl synlig ID-handling. Någon inom förvaltningen skall ha kunskap för att kunna möta och handha de speciella problem som gäller kring kvinnliga boende eller barn som misshandlas, förföljs eller trakasseras av anhöriga. Här krävs kontakt med lokal kvinnojour, socialförvaltning och/eller lokal polis. Någon inom förvaltningen skall ha kunskap för att kunna möta och handha de speciella problem som gäller kring psykiskt sjuka. Här krävs kontakt med socialförvaltning. Någon inom förvaltningen skall ha kunskap för att kunna möta och handha de speciella problem som gäller kring missbrukare. Här krävs kontakt med socialförvaltning. Om ett lokalt brottsförebyggande råd ordnar så kallade trygghetsvandringar i området så skall representant från fastighetsägaren delta. Fastighetsskötare skall rutinmässigt kontrollera att dörrstängare och lås i dörrar till allmänna utrymmen samt belysning fungerar. De boende skall ha möjlighet att kontakta störnings- och åtgärdsjour. Det skall vara klart om vem inom förvaltningen som handhar störningsärenden. Upptäckt klotter skall saneras inom 48 timmar.

9 Upptäckt skadegörelse skall åtgärdas snarast möjligt. Trygga och säkra parkeringsmiljöer Öppna parkeringar Hela parkeringen skall vara mycket väl upplyst. Parkeringen skall vara välskött och underhållen. Hela parkeringen skall vara översiktbar från bostadshus. Alternativt kan en bristande naturlig övervakning kompenseras med teknisk övervakning. Skyltsättningen på parkeringen skall vara tydlig med klara markeringar av förhyrda respektive besöksparkeringar. Antalet in- och utfarter skall vara så få som möjligt. Parkeringen skall vara tydligt avgränsad med staket, häck eller dylikt. Det skall finnas skyltar där det tydligt framgår vem som äger eller förvaltar parkeringen. Eventuella garageportar skall vara försedda med godkända lås och brytskydd. Eventuella radgarage skall vara sektionerade i så små enheter som möjligt. Eventuella garageportar skall vara väl upplysta. Upptäckt klotter skall saneras inom 48 timmar. Upptäckt skadegörelse skall åtgärdas snarast möjligt. Checklistan är utarbetad i samarbete mellan SABO, Fastighetsägarna, Hyresgästföreningen och Malm Kommunikation AB 2007.

Checklista. - för trygghetskontroll av bostadsfastigheter

Checklista. - för trygghetskontroll av bostadsfastigheter Checklista - för trygghetskontroll av bostadsfastigheter Fastighetens adress: Fastighetsägare: A. Utemiljö Ja Nej? Sign. Noteringar 1. Är utebelysningen utformad så att mötande personer kan urskiljas från

Läs mer

SB 2008 Trygghetskontroll av bostadsfastigheter Fastigheten besiktigad av:

SB 2008 Trygghetskontroll av bostadsfastigheter Fastigheten besiktigad av: SB 2008 Trygghetskontroll av bostadsfastigheter Fastigheten besiktigad av: Representant från affärsområdet: Datum: Tidigare besiktningar (datum): Fastighetens adress: Referensfastighet för följande adresser:

Läs mer

Introduktion tilll. Trygghetscertifiering av bostäder.

Introduktion tilll. Trygghetscertifiering av bostäder. Introduktion tilll Trygghetscertifiering av bostäder www.lautveckling.se 1 Innehåll Landskrona stad - Landskrona Stadsutveckling AB För ökad trygghet i Landskrona 4 Vad innebär trygghetscertifiering? 4

Läs mer

Åtgärder för minskad brottslighet och ökad trygghet i Skärholmen

Åtgärder för minskad brottslighet och ökad trygghet i Skärholmen för minskad brottslighet och ökad trygghet i Skärholmen Dessa åtgärder bygger bland annat på problembilder från kartläggningar i Skärholmen som Svenska Bostäder och SDF Skärholmen har genomfört under 2007.

Läs mer

Trygghetsundersökning, V Götaland, PO

Trygghetsundersökning, V Götaland, PO Trygghetsundersökning, V Götaland, PO2 2--23 Om Trygghetsundersökningen Målgruppen består av individer, -5 år, bosatta i de geografiska områden som en undersökning omfattar Det är en stickprovsundersökning,

Läs mer

Checklista: Programpunkter för C4 Projektering

Checklista: Programpunkter för C4 Projektering Checklista: Programpunkter för C4 Projektering Arbetshandling (E, B) 1 I detta skede av projekteringen konkretiseras beställarens/byggherrens behov och önskemål i arbetshandlingar fram t.o.m. bygghandling.

Läs mer

Trygghet i Lidingö Resultat från Polisregion Stockholms trygghetsmätning

Trygghet i Lidingö Resultat från Polisregion Stockholms trygghetsmätning Trygghet i Lidingö 217 Resultat från Polisregion Stockholms trygghetsmätning Trygghet i Lidingö 217 Under våren 217 genomfördes Stockholms stads trygghetsmätning för tredje gången. Trygghetsmätningen är

Läs mer

Trygghet i Stockholm Resultat från Stockholms stads trygghetsmätning fördelat efter ålder

Trygghet i Stockholm Resultat från Stockholms stads trygghetsmätning fördelat efter ålder Trygghet i Stockholm Resultat från Stockholms stads trygghetsmätning fördelat efter ålder Trygghet i stadsdelen Under våren genomfördes Stockholms stads trygghetsmätning för tredje gången. Trygghetsmätningen

Läs mer

Polisens nya arbete. Sifoenkät 2017

Polisens nya arbete. Sifoenkät 2017 Polisens nya arbete Sifoenkät 2017 Du är en av cirka 8 000 personer som slumpmässigt har blivit utvald att delta i Brottsförebyggande rådets undersökning i samarbete med Sifo. En likadan enkät gick ut

Läs mer

Tingsryd kommun - Nivåvärdering av problem

Tingsryd kommun - Nivåvärdering av problem Ärende nr 6 Tingsryd kommun - Nivåvärdering av problem Total problembild - 1.36 1.27 1.39 Missbruksproblem - 1.00 1.00 1.00 Ungdomsgäng som bråkar och stör ordningen - 1 1 1 Buskörning med mopeder, mc

Läs mer

TRYGGHETSVANDRINGAR 1

TRYGGHETSVANDRINGAR 1 TRYGGHETSVANDRINGAR 1 VAD INNEBÄR TRYGGHETSVANDRING? Trygghetsvandringen har som mål att skapa en bättre boendemiljö för de boende. Det är viktigt att se till att alla berörda i ett område involveras i

Läs mer

Göteborg Trygghetsundersökning 2017 Torslanda. Göteborg Trygghetsundersökning Torslanda

Göteborg Trygghetsundersökning 2017 Torslanda. Göteborg Trygghetsundersökning Torslanda Göteborg Trygghetsundersökning 2017 Torslanda Innehåll Sammanfattning s.3 Om undersökningen s.4 Bakgrund och syfte Målpopulation Genomförande Fakta om respondenterna s.5 Resultat s.8 Trygghet Övriga frågekategorier

Läs mer

Göteborg Trygghetsundersökning Biskopsgården. Göteborg Trygghetsundersökning 2017 Biskopsgården

Göteborg Trygghetsundersökning Biskopsgården. Göteborg Trygghetsundersökning 2017 Biskopsgården Göteborg Trygghetsundersökning 2017 Biskopsgården 1 Innehåll Sammanfattning s.3 Om undersökningen s.4 Bakgrund och syfte Målpopulation Genomförande Fakta om respondenterna s.5 Resultat s.8 Trygghet Övriga

Läs mer

Kommunrapport Svenljunga Trygghetsmätningen Västra Götaland, polisområde Älvsborg Våren 2011

Kommunrapport Svenljunga Trygghetsmätningen Västra Götaland, polisområde Älvsborg Våren 2011 Kommunrapport Svenljunga Trygghetsmätningen Västra Götaland, polisområde Älvsborg Våren 2011 Producerad av MIND Research www. m i n d r e s e a r c h. se INNEHÅLLSFÖRTECKNING Fältarbete och svarsfrekvens

Läs mer

Kommunrapport Ulricehamn Trygghetsmätningen Västra Götaland, polisområde Älvsborg Våren 2011

Kommunrapport Ulricehamn Trygghetsmätningen Västra Götaland, polisområde Älvsborg Våren 2011 Kommunrapport Ulricehamn Trygghetsmätningen Västra Götaland, polisområde Älvsborg Våren Producerad av MIND Research www. m i n d r e s e a r c h. se INNEHÅLLSFÖRTECKNING Fältarbete och svarsfrekvens Sid

Läs mer

Trygghet i Skärholmen

Trygghet i Skärholmen Trygghet i Skärholmen Åtgärdsplan för minskad brottslighet och ökad trygghet i Skärholmen 2009 Skärholmens brottsförebyggande råd Vad kan jag som boende i Skärholmen göra? Allra viktigast för att Skärholmen

Läs mer

Polisens trygghetsundersökning

Polisens trygghetsundersökning Fältarbetstid Svarsfrekvenser -8-2--9-6 POMS TOTALT 69 % 64 % Centrum 63 % Norra Fäladen 9 % Linero 66 % Dalby % Övriga delar 6 % Problem med nedskräpning 6 48 4 36 32 3 33 38 4 3 34 32 32 33 28 36 31

Läs mer

Trygghet i Stockholm Resultat från Stockholms stads trygghetsmätning för män och kvinnor

Trygghet i Stockholm Resultat från Stockholms stads trygghetsmätning för män och kvinnor Trygghet i Stockholm 1 Resultat från Stockholms stads trygghetsmätning för män och kvinnor Trygghet i stadsdelen 1 Under våren 1 genomfördes Stockholms stads trygghetsmätning för tredje gången. Trygghetsmätningen

Läs mer

2011 (1.56) 2011 (2.0) 2009 (1.34) 2009 (1.0) Nedskräpning 27 (1) 29 (2) 31 (2) 36 (2) 27 (1) 25 (1) 2012 (1.31) 2012 (1.5) 2012 (1.0) 2011 (1.

2011 (1.56) 2011 (2.0) 2009 (1.34) 2009 (1.0) Nedskräpning 27 (1) 29 (2) 31 (2) 36 (2) 27 (1) 25 (1) 2012 (1.31) 2012 (1.5) 2012 (1.0) 2011 (1. Problembild - Problemindex 2015 (1.78) Utemiljö 2015 201 (1.40) 201 2012 (1.1) 2012 2011 (1.56) 2011 2010 (1.59) 2010 2009 (1.4) 2009 Nedskräpning 27 (1) 29 (2) 1 (2) 6 (2) 27 (1) 25 (1) Skadegörelse 28

Läs mer

TRYGGHETSUNDERSÖKNING ÖSTRA GÖTEBORG 2017

TRYGGHETSUNDERSÖKNING ÖSTRA GÖTEBORG 2017 TRYGGHETSUNDERSÖKNING ÖSTRA GÖTEBORG 01 1 INNEHÅLL OM UNDERSÖKNINGEN RESULTAT I KORTHET - TRYGG I OMRÅDET -1 ATT GÅ UT KVÄLLSTID 1-1 PROBLEM I OMRÅDET 1-0 STÖLD, HOT, VÅLD, POLISANMÄLAN 1- UPPLEVT ORO

Läs mer

Loka Brunn. 153 lägenheter i hjärtat av Stockholm

Loka Brunn. 153 lägenheter i hjärtat av Stockholm Loka Brunn. 153 lägenheter i hjärtat av Stockholm Tradition i ständig utveckling. sedan början av seklet, det förra, har vår verksamhet byggt på samma värderingar och kärnvärden. Det har tvingat oss att

Läs mer

Polisens trygghetsundersökning. Nacka polismästardistrikt 2006

Polisens trygghetsundersökning. Nacka polismästardistrikt 2006 Polisens trygghetsundersökning polismästardistrikt 2006 Rikspolisstyrelsen, Controlleravdelningen 2006 TRYGGHETSUNDERSÖKNING I NACKA POLISMÄSTARDISTRIKT ÅR 2006 OM TRYGGHETSUNDERSÖKNINGEN... 3 ATT TOLKA

Läs mer

Trygghetsundersökningen i Västra Götalands län, Polisområde 2-2005

Trygghetsundersökningen i Västra Götalands län, Polisområde 2-2005 Rikspolisstyrelsen, Ekonomibyrån augusti 2005 Trygghetsundersökningen i Västra Götalands län, Polisområde 2-2005 OM UNDERSÖKNINGEN I Polisens trygghetsmätning undersöks medborgarnas uppfattning om ordningsstörningar,

Läs mer

Trygghetscertifierade hus

Trygghetscertifierade hus Trygghetscertifierade hus Förhandlingsöverenskommelse angående trygghetspaket och skador Trygghet är högt värdesatt av våra hyresgäster. Det har tydligt framkommit i hyresgästenkäter och i brottsförebyggande

Läs mer

Redovisning av brottsutvecklingen i Fisksätra år 2006 2011.

Redovisning av brottsutvecklingen i Fisksätra år 2006 2011. Redovisning av brottsutvecklingen i Fisksätra år 26 211. I denna redovisning används tre olika källor: - Brå:s rapport: Lokala poliser Hinder och möjligheter med lokala poliskontor - Statistik på polisanmälda

Läs mer

Problemindex - Trelleborg

Problemindex - Trelleborg Problemindex - (1.81) (1.65) (1.62) (1.56) - Anderslöv 1,87 - Skegrie 1,53 - Smygehamn 1,06 - Tätort 2 Problembild - Problemindex (1.81) Utemiljö (1.5) (1.65) (1.62) (1.56) Nedskräpning 34 (2) 26 (1) 40

Läs mer

Varje år begås tiotusentals bostadsinbrott i Sverige

Varje år begås tiotusentals bostadsinbrott i Sverige Trygg i bostaden Varje år begås tiotusentals bostadsinbrott i Sverige Det här är en brottsförebyggande broschyr mot bostadsinbrott. Den beskriver vad du kan göra för att minska risken att drabbas av inbrott

Läs mer

Trygghetsmätning Höör Sammanfattning

Trygghetsmätning Höör Sammanfattning Trygghetsmätning Höör 2016 Sammanfattning 1 Trygghetsmätning Trygghetsmätningen i Region Syd genomfördes i slutet av 2016 och skickades ut den 10 oktober. Medborgarna som svarade på enkäten lämnade in

Läs mer

Brf Imatra 2014-12-10

Brf Imatra 2014-12-10 Brf Imatra 2014-12-10 1 Bostadsinbrott, inklusive försök 2013-01-01 12-31 127 brott 2014-01-01 12-08 166 brott 2 Bostadsinbrott, inklusive försök Brf Imatra 2013-01-01 12-31 2 brott 2014-01-01 12-07 6

Läs mer

Polisområde Nordvästra Skåne. Kriminalunderrättelsetjänsten- PONV TRYGGHETSUNDERSÖKNING 2011

Polisområde Nordvästra Skåne. Kriminalunderrättelsetjänsten- PONV TRYGGHETSUNDERSÖKNING 2011 Polisområde Nordvästra Skåne TRYGGHETSUNDERSÖKNING 2011 1 Trygghetsmätning- tillvägagångssätt Fältarbetet har genomförts med hjälp av en postal enkät, adresserad till ett stratifierat individurval på totalt

Läs mer

Trygghetsundersökningen i Polisområde Luleå år 2006

Trygghetsundersökningen i Polisområde Luleå år 2006 Rikspolisstyrelsen, mars 2006 Trygghetsundersökningen i Polisområde Luleå år 2006 OM TRYGGHETSUNDERSÖKNINGEN... 3 EXTRAFRÅGOR... 3 ATT TOLKA RESULTATEN... 3 FAKTA OM TRYGGHETSUNDERSÖKNINGEN... 4 TRYGGHETSSITUATIONEN

Läs mer

BRF Skiftesgatan 4 Trivselregler & Allmän Information

BRF Skiftesgatan 4 Trivselregler & Allmän Information Hej och Välkommen till Brf Skiftesgatan! I det här dokumentet finner du föreningens trivselregler samt allmän information som är bra att känna till. Vi som sitter i Styrelsen har alltid en ambitionen om

Läs mer

TRYGG I STOCKHOLM? 2011 En stadsövergripande trygghetsmätning

TRYGG I STOCKHOLM? 2011 En stadsövergripande trygghetsmätning SIDAN 1 TRYGG I STOCKHOLM? 211 En stadsövergripande trygghetsmätning Stockholms stad Brottsförebyggande och trygghetsskapande frågor Projektledare: Niklas Roth Tel: 8-58 4324 E-mejl: niklas.roth@stockholm.se

Läs mer

Trygghetsmätning 2011. Polismyndigheten i Skåne

Trygghetsmätning 2011. Polismyndigheten i Skåne Trygghetsmätning 2011 Polismyndigheten i Skåne 1 Bakgrund Under flera år har polismyndigheten i Skåne regelbundet genomfört trygghetsmätningar, som i kombination med annan relevant information utgör en

Läs mer

Brf Nattsländans trivselregler för dig och dina grannar

Brf Nattsländans trivselregler för dig och dina grannar Bostadsrättsföreningen Nattsländan i Järvastaden Trivselregler 2015-05-07 Sid 1 (5) Sid 1 (5) Brf Nattsländans trivselregler för dig och dina grannar Styrelsen har satt ihop några enkla trivselregler för

Läs mer

Tvättstugor och källargångar

Tvättstugor och källargångar 1 Tvättstugor och källargångar Tvättstugorna är viktiga, men känns eftersatta och otrygga. De upplevs ofta som trånga, smutsiga och osäkra. Öppna upp ytorna i tvättstugorna, ta bort onödiga väggar och

Läs mer

TRYGGHETSUNDERSÖKNING PARTILLE 2017

TRYGGHETSUNDERSÖKNING PARTILLE 2017 TRYGGHETSUNDERSÖKNING PARTILLE 2017 1 INNEHÅLL OM UNDERSÖKNINGEN 3 RESULTAT I KORTHET 5-6 TRYGG I OMRÅDET OCH OTRYGGHET KVÄLLSTID 7-22 PROBLEM I OMRÅDET 23-52 STÖLD, HOT, PSYKISKT OCH FYSISKT VÅLD SAMT

Läs mer

Piteå kommun Trygghetsundersökning 2016

Piteå kommun Trygghetsundersökning 2016 Piteå kommun Trygghetsundersökning 2016 Polisområde Norrbotte, Region Nord 2016-05-04 RAPPORT 2 (10) Piteå kommun Innehåll 1 INLEDNING... 3 2 SYFTE... 4 3 PROBLEMOMRÅDEN... 4 4 RESULTAT... 5 4.1 Utemiljö...

Läs mer

Trygghetsundersökning Torslanda Hjuvik, Björlanda, Nolered. December GÖTEBORG: Drottninggatan 26, tfn

Trygghetsundersökning Torslanda Hjuvik, Björlanda, Nolered. December GÖTEBORG: Drottninggatan 26, tfn Trygghetsundersökning Torslanda Hjuvik, Björlanda, Nolered December 2014 GÖTEBORG: Drottninggatan 26, tfn 0708-32 32 18 www.hanneklarssen.se Innehåll Om undersökningen 3 Resultat i korthet 4 Trygghet i

Läs mer

Ett hem där du känner dig trygg och säker

Ett hem där du känner dig trygg och säker Ett hem där du känner dig trygg och säker En bra kontakt med grannarna innebär ofta både större trivsel och större känsla av trygghet. Att kunna be sina grannar hålla ett öga på lägenheten när man reser

Läs mer

Ett hem där du känner dig trygg och säker

Ett hem där du känner dig trygg och säker Ett hem där du känner dig trygg och säker En bra kontakt med grannarna innebär ofta både större trivsel och större känsla av trygghet. Att kunna be sina grannar hålla ett öga på lägenheten när man reser

Läs mer

Tryggheten i Västra Götalands län, Polisområde 2, år 2006

Tryggheten i Västra Götalands län, Polisområde 2, år 2006 Rikspolisstyrelsen, Controlleravdelningen Juni 2006 Tryggheten i Västra Götalands län, Polisområde 2, år 2006 OM TRYGGHETSUNDERSÖKNINGEN... 3 ATT TOLKA RESULTATEN... 3 FAKTA OM TRYGGHETSUNDERSÖKNINGEN...

Läs mer

Trygghetsvandring tankar på vägen

Trygghetsvandring tankar på vägen Trygghetsvandring tankar på vägen 1 LÄTT SVENSKA Innehåll Sätt ner foten för ett tryggt, jämställt och mer demokratiskt samhälle... 3 Din kunskap behövs!... 4 Förmöte... 5 Andra mötet vandringen... 5 Avslutande

Läs mer

Välkommen till kv Lodjuret, Karlfeldtsgatan 9-33

Välkommen till kv Lodjuret, Karlfeldtsgatan 9-33 Välkommen till kv Lodjuret, Karlfeldtsgatan 9-33 Fastighetsförvaltning Fastigheten ägs av Aroseken Bostäder. Vår förvaltare är Jörgen Källman tfn 021-17 91 14. Felanmälan Telefon till felanmälan är 021-17

Läs mer

Trygghetsundersökningen i Västra Götalands län, Polisområde

Trygghetsundersökningen i Västra Götalands län, Polisområde Rikspolisstyrelsen, Ekonomibyrån augusti 2005 Trygghetsundersökningen i Västra Götalands län, Polisområde 2-2005 OM UNDERSÖKNINGEN I Polisens trygghetsmätning undersöks medborgarnas uppfattning om ordningsstörningar,

Läs mer

Grannar som hjälper varandra! Samverkan med kommun, bostadsbolag och polisen. Minska brottsligheten. Öka tryggheten och trivseln.

Grannar som hjälper varandra! Samverkan med kommun, bostadsbolag och polisen. Minska brottsligheten. Öka tryggheten och trivseln. Grannsamverkan Vad är grannsamverkan? Grannar som hjälper varandra! Samverkan med kommun, bostadsbolag och polisen. Minska brottsligheten. Öka tryggheten och trivseln. Grannsamverkan är frivilligt. illi

Läs mer

Ansökan om godkännande av större ombyggnation / renovering av lägenhet i Brf Högborgen. Definition av större ombyggnation och renovering

Ansökan om godkännande av större ombyggnation / renovering av lägenhet i Brf Högborgen. Definition av större ombyggnation och renovering Ansökan om godkännande av större ombyggnation / renovering av lägenhet i Brf Högborgen Introduktion På förekommen anledning och för att undvika problem och störningar vid större ombyggnation och/eller

Läs mer

Markera med ett kryss i den ruta under siffrorna som du tycker stämmer bäst överens med din uppfattning.

Markera med ett kryss i den ruta under siffrorna som du tycker stämmer bäst överens med din uppfattning. Stadsmiljöenkät 202 Markera med ett kryss i den ruta under siffrorna som du tycker stämmer bäst överens med din uppfattning. Om du råkar kryssa i fel ruta, stryk över och kryssa i rätt ruta. Frågorna i

Läs mer

Kvarteret Provisorn 4

Kvarteret Provisorn 4 Din fastighet Kvarteret Provisorn 4 Beläget på: Tulegatan 4-8, Kungstensgatan 17, Rådmansgatan 32, Birger Jarlsgatan 57-63. Regler gällande sopor, el, vatten etc finns i Ert kontakt då olika regler gäller

Läs mer

Cykelparkering 27A flyttas så att den står på vänster sida om entrén framför 27A.

Cykelparkering 27A flyttas så att den står på vänster sida om entrén framför 27A. Bilaga 2 Punkt 20 i kallelsen, Motioner På grund av miljöskäl har motionerna skrivits av. För att läsa motionerna i sin helhet finns de tillgängliga på bostadsrättsföreningen hemsida (www.brf-flyttfageln.se)

Läs mer

NKI 2012. Nöjd kund-index. 5100 FS Nol

NKI 2012. Nöjd kund-index. 5100 FS Nol NKI 2012 Nöjd kund-index 5100 FS Nol Innehåll NKI 2012 Serviceindex Ta kunden på allvar Trygghet Rent & snyggt Hjälp när det behövs Produktindex Lägenheten Allmänna utrymmen Utemiljön Profil Attraktivitet

Läs mer

Diagram - Tranemo Trygghetsmätningen Västra Götaland Vår/sommar 2014

Diagram - Tranemo Trygghetsmätningen Västra Götaland Vår/sommar 2014 Diagram - Tranemo Bild: tranor, Västra Götalands landskapsdjur Trygghetsmätningen Västra Götaland Vår/sommar 2014 Producerad av MIND Research www. m i n d r e s e a r c h. se INNEHÅLLSFÖRTECKNING Fältarbete

Läs mer

Trygghetsvandring. i Vilstaområdet

Trygghetsvandring. i Vilstaområdet i Vilstaområdet 7 november 2012 Innehåll 1 Bakgrund 5 2 Vad är en trygghetsvandring? 6 2.1 Metod... 6 2.2 Trygghetsvandring i Vilstaområdet... 6 2.3 Reaktioner efter vandringen... 6 3 Vilstaområdet 7

Läs mer

TRYGGHETSUNDERSÖKNING 2016 ÖRGRYTE HÄRLANDA

TRYGGHETSUNDERSÖKNING 2016 ÖRGRYTE HÄRLANDA TRYGGHETSUNDERSÖKNING 2016 ÖRGRYTE HÄRLANDA 1 INNEHÅLL OM UNDERSÖKNINGEN 3 RESULTAT I KORTHET 4-6 TRYGG I OMRÅDET 7-13 PROBLEM I OMRÅDET 14-35 STÖLD, HOT OCH FYSISKT VÅLD SAMT POLISANMÄLAN 36-46 UPPLEVT

Läs mer

TRYGG I SKARPNÄCK? SOCIALFÖRVALTNINGEN AVDELNINGEN FÖR STADSÖVERGRIPANDE SOCIALA FRÅGOR UTVECKLINGSENHETEN 1

TRYGG I SKARPNÄCK? SOCIALFÖRVALTNINGEN AVDELNINGEN FÖR STADSÖVERGRIPANDE SOCIALA FRÅGOR UTVECKLINGSENHETEN 1 TRYGG I SKARPNÄCK? 11 SOCIALFÖRVALTNINGEN AVDELNINGEN FÖR STADSÖVERGRIPANDE SOCIALA FRÅGOR UTVECKLINGSENHETEN 1 SKARPNÄCKS STADSDELSOMRÅDE Skarpnäck stadsdelsområde består av de sex stadsdelarna Bagarmossen,

Läs mer

Bomiljöprotokoll - Hyresgästföreningen Tangenten

Bomiljöprotokoll - Hyresgästföreningen Tangenten Västra Frölunda Sid: 1 / 8 Medverkande: Anders Bäck Gunnar Lindberg Fehret Kendic Kerstin Setterberg Raza Kendic 1.Yttre miljön Behöver åtgärdas 1.A Trädgården Sittgrupper Papperskorgar Gräsytor Städning

Läs mer

Trygghet och socialt liv i Akalla

Trygghet och socialt liv i Akalla Trygghet och socialt liv i Akalla Svenska Bostäder Ulf Malm/ Malm Kommunikation AB -- Innehåll INLEDNING OM KARTLÄGGNINGAR AV TRYGGHET OCH SÄKERHET BAKGRUND SYFTE OCH METOD FAKTA OM AKALLA AKALLA BEFOLKNING

Läs mer

Kommunrapport Tranemo Trygghetsmätningen Västra Götaland, polisområde Älvsborg Våren 2011

Kommunrapport Tranemo Trygghetsmätningen Västra Götaland, polisområde Älvsborg Våren 2011 Kommunrapport Tranemo Trygghetsmätningen Västra Götaland, polisområde Älvsborg Våren 2011 Producerad av MIND Research www. m i n d r e s e a r c h. se INNEHÅLLSFÖRTECKNING Fältarbete och svarsfrekvens

Läs mer

Trygghetsvandring Flens centrum Juni 2011

Trygghetsvandring Flens centrum Juni 2011 Trygghetsvandring Flens centrum Juni 2011 Bakgrund Åtgärder för att minska brottsligheten samt öka tryggheten i Flens kommun är ett prioriterat område för både polisen i Flen och Flens kommun som verksamhet.

Läs mer

Uppföljning 11 Juni 2011 Trygghetsvandring Flens centrum. Från September 2009

Uppföljning 11 Juni 2011 Trygghetsvandring Flens centrum. Från September 2009 Uppföljning 11 Juni Trygghetsvandring Flens centrum Från September 2009 Bakgrund Åtgärder för att minska brottsligheten samt öka tryggheten i Flens kommun är ett prioriterat område för både polisen i Flen

Läs mer

Dialog Tranbärsvägen Enkätundersökning. Där du känner dig hemma

Dialog Tranbärsvägen Enkätundersökning. Där du känner dig hemma Dialog Tranbärsvägen Enkätundersökning Om enkäten Utdelade: 21 st brev 44 st mejl = 65 st Besvarade: 12 st brev 23 st mejl = 35 st Svarsfrekvens: brev = 57 procent mejl = 52 procent totalt = 51 procent

Läs mer

Trygghetsvandring. i Flens centrum. September 2009 (uppdaterad med åtgärder oktober 2009)

Trygghetsvandring. i Flens centrum. September 2009 (uppdaterad med åtgärder oktober 2009) Trygghetsvandring i Flens centrum September 2009 (uppdaterad med åtgärder oktober 2009) Bakgrund Åtgärder för att minska brottsligheten samt öka tryggheten i Flens kommun är ett prioriterat område för

Läs mer

Trygghetsmätning 2011 Polismyndigheten i Södermanland. Vingåkers resultat

Trygghetsmätning 2011 Polismyndigheten i Södermanland. Vingåkers resultat Trygghetsmätning 2011 Polismyndigheten i Södermanland Vingåkers resultat Institutet för kvalitetsindikatorer AB Innehållsförteckning Teknisk beskrivning Svarsfrekvenser och bortfall Problem i området där

Läs mer

Grannsamverkan nov 2012

Grannsamverkan nov 2012 Grannsamverkan nov 2012 Beyron Ahxner Trygghetssamordnare Trygghet/Säkerhet Säkerhetschef KLF Marcus Qvennerstedt Trygghetssamordnare SF Beyron Ahxner Säkerhetssamordnare SF Lena Maria Fritzberg Informationssäkerhetssamordnare

Läs mer

Område Urval Antal svar Andel svar

Område Urval Antal svar Andel svar 2 Under våren genomfördes Stockholms stads trygghetsmätning för fjärde gången. Trygghetsmätningen är en stadsövergripande enkätundersökning som Socialförvaltningen har tagit initiativ till och genomfört,,

Läs mer

Tryggare fastighet. Answers for infrastructure.

Tryggare fastighet. Answers for infrastructure. Tryggare fastighet Answers for infrastructure. Välkommen till ett tryggare och trevligare boende! I en flerbostadsfastighet finns det, förutom den egna lägenheten, många gemensamma utrymmen som de boende

Läs mer

Område Urval Antal svar Andel svar

Område Urval Antal svar Andel svar 2 Under våren 1 genomfördes Stockholms stads trygghetsmätning för fjärde gången. Trygghetsmätningen är en stadsövergripande enkätundersökning som Socialförvaltningen har tagit initiativ till och genomfört,,

Läs mer

Område Urval Antal svar Andel svar

Område Urval Antal svar Andel svar Under våren 1 genomfördes Stockholms stads trygghetsmätning för fjärde gången. Trygghetsmätningen är en stadsövergripande enkätundersökning som Socialförvaltningen har tagit initiativ till och genomfört,,

Läs mer

Inga regler kan ersätta hänsyn

Inga regler kan ersätta hänsyn Inga regler kan ersätta hänsyn Vi har här samlat några tips och råd som kan underlätta ditt boende och öka trivseln mellan såväl människor som djur. Dessa tips byggerpå både lagar och förordningar samt

Läs mer

Skyddsrond Brf. Solvändan

Skyddsrond Brf. Solvändan Ansvarig skyddsrond: Kari Hippi / Christian Hollen Datum: 2019.06.04 Noterat endast identiferade brister vid skyddsrond. Område besiktad: Ansv. Åtg. Fastighet (byggnad/belysning/ventilation/dörrar/portar/fasad

Läs mer

Tryggare fastighet. Answers for infrastructure.

Tryggare fastighet. Answers for infrastructure. Tryggare fastighet Answers for infrastructure. Välkommen till ett tryggare och trevligare boende! I en flerbostadsfastighet finns det, förutom den egna lägenheten, många gemensamma utrymmen som de boende

Läs mer

Trivselregler för. HSB:s Bostadsrättsförening SKOGOME

Trivselregler för. HSB:s Bostadsrättsförening SKOGOME 1 Trivselregler för HSB:s Bostadsrättsförening SKOGOME Att bo med bostadsrätt innebär att vi ingår i en gemenskap av människor i samma situation. Tillsammans äger och förvaltar vi husen där vi bor och

Läs mer

engagemang hos våra hyresgäster i samverkan med Väsbyhem kombinerat med fysiska åtgärder i själva husen

engagemang hos våra hyresgäster i samverkan med Väsbyhem kombinerat med fysiska åtgärder i själva husen Trygghet i boendet prioriterar våra hyresgäster högt. Det har tydligt framkommit i våra hyresgästenkäter och i brottsförebyggande rådets (BRÅ) undersökningar. Det har vi på Väsbyhem tagit fasta på och

Läs mer

Kommunrapport Bollebygd Trygghetsmätningen Västra Götaland, polisområde Älvsborg Våren 2011

Kommunrapport Bollebygd Trygghetsmätningen Västra Götaland, polisområde Älvsborg Våren 2011 Kommunrapport Bollebygd Trygghetsmätningen Västra Götaland, polisområde Älvsborg Våren 2011 Producerad av MIND Research www. m i n d r e s e a r c h. se INNEHÅLLSFÖRTECKNING Fältarbete och svarsfrekvens

Läs mer

Trygghet och socialt liv i Rinkeby

Trygghet och socialt liv i Rinkeby Trygghet och socialt liv i Rinkeby Svenska Bostäder Ulf Malm/ Malm Kommunikation AB 0-0-30 2 Innehåll INLEDNING OM KARTLÄGGNINGAR AV TRYGGHET OCH SÄKERHET BAKGRUND SYFTE OCH METOD FAKTA OM RINKEBY RINKEBY

Läs mer

Trygghet och socialt liv i Bagarmossen

Trygghet och socialt liv i Bagarmossen Trygghet och socialt liv i Bagarmossen Svenska Bostäder/SDF Skarpnäck Ulf Malm/ Malm Kommunikation AB 2009-09-11 Innehåll INLEDNING 4 OM KARTLÄGGNINGAR AV TRYGGHET OCH SÄKERHET 4 BAKGRUND 4 SYFTE OCH METOD

Läs mer

Inbrottsskydd och säkerhet Brf Agersö 20 februari 2014

Inbrottsskydd och säkerhet Brf Agersö 20 februari 2014 Inbrottsskydd och säkerhet Brf Agersö 20 februari 2014 1 Du kan själv påverka brottstillfället Faktorer som krävs för brott Gärningsman Offer/ objekt Tillfälle 2 Broken Windows-teorin Koppling mellan oordning

Läs mer

1 141 förslag för ett ännu bättre Tensta

1 141 förslag för ett ännu bättre Tensta & nu då? Jag tycker att skolorna i Tensta är bra... Tensta centrum saknar ett bra café och en bra restaurang... Tensta är absolut inte det ghetto som media och omvärlden vill framställa... Gör parkeringen

Läs mer

Serviceindex. Dåligt Inte så bra Ta kunden på allvar. Mycket bra Ganska bra. Trygghet. Rent och snyggt. Hjälp när det behövs SERVICEINDEX

Serviceindex. Dåligt Inte så bra Ta kunden på allvar. Mycket bra Ganska bra. Trygghet. Rent och snyggt. Hjälp när det behövs SERVICEINDEX Serviceindex Ta kunden på allvar -9,3 90,7 Trygghet -14,7 85,3 Rent och snyggt -16,6 83,4 Hjälp när det behövs -12,3 87,7 SERVICEINDEX -13,5 86,5-100,0-50,0 0,0 50,0 100,0 Ta kunden på allvar Besöks- och

Läs mer

Åtgärdsförslag för minskad brottslighet och ökad trygghet på Järva

Åtgärdsförslag för minskad brottslighet och ökad trygghet på Järva Svenska Bostäder/ Ulf malm 2006-06-30 Åtgärdsförslag för minskad brottslighet och ökad trygghet på Järva Detta åtgärdsförslag bygger på kunskap från kartläggningar av Järvaområdet som Svenska Bostäder

Läs mer

TRYGG I FARSTA? SOCIALFÖRVALTNINGEN STADSÖVERGRIPANDE SOCIALA FRÅGOR UTVECKLINGSENHETEN 1

TRYGG I FARSTA? SOCIALFÖRVALTNINGEN STADSÖVERGRIPANDE SOCIALA FRÅGOR UTVECKLINGSENHETEN 1 TRYGG I FARSTA? SOCIALFÖRVALTNINGEN STADSÖVERGRIPANDE SOCIALA FRÅGOR UTVECKLINGSENHETEN FARSTA STADSDELSOMRÅDE Farsta stadsdelsområde består av de tio stadsdelarna Tallkrogen, Svedmyra, Gubbängen, Fagersjö,

Läs mer

Trygghet och socialt liv i Tensta/Hjulsta

Trygghet och socialt liv i Tensta/Hjulsta Trygghet och socialt liv i Tensta/Hjulsta Svenska Bostäder Ulf Malm/ Malm Kommunikation AB 2006-06-30 2 Innehåll INLEDNING 5 OM KARTLÄGGNINGAR AV TRYGGHET OCH SÄKERHET 5 BAKGRUND 5 SYFTE OCH METOD 5 FAKTA

Läs mer

Trygghet i Hässelby gård

Trygghet i Hässelby gård Trygghet i Hässelby gård Svenska Bostäder Ulf Malm/ Malm Kommunikation AB 2008-03-12 Innehåll INLEDNING 4 OM KARTLÄGGNINGAR AV TRYGGHET OCH SÄKERHET 4 BAKGRUND 4 SYFTE OCH METOD 4 FAKTA OM HÄSSELBY GÅRD

Läs mer

Nu bygger vi om i Rinkeby

Nu bygger vi om i Rinkeby Nu bygger vi om i Rinkeby Nu startar vi ombyggnaden av våra hus och lägenheter på Järva. Vi bygger om för dig som bor i Svenska Bostäder Så här planerar vi att bygga om i Rinkeby Hus för hus Det tar upp

Läs mer

Nu bygger vi om i Husby

Nu bygger vi om i Husby Nu bygger vi om i Husby Nu startar vi ombyggnaden av våra hus och lägenheter på Järva. Vi bygger om för dig som bor i Svenska Bostäder Så här planerar vi att bygga om i Husby Hus för hus Det tar upp till

Läs mer

Trygghet och socialt liv i Husby

Trygghet och socialt liv i Husby Trygghet och socialt liv i Husby Svenska Bostäder Ulf Malm/ Malm Kommunikation AB -- 2 Innehåll INLEDNING OM KARTLÄGGNINGAR AV TRYGGHET OCH SÄKERHET BAKGRUND SYFTE OCH METOD FAKTA OM HUSBY HUSBY BEFOLKNING

Läs mer

Genomförda underhålls- och förbättringsåtgärder i Brf. Västeråshus 19.

Genomförda underhålls- och förbättringsåtgärder i Brf. Västeråshus 19. Genomförda underhålls- och förbättringsåtgärder i Brf. Västeråshus 19. Under årens lopp har nedanstående åtgärder genomförts syftande till att bevara husen i gott skick med minsta möjliga kostnader för

Läs mer

Område Urval Antal svar Andel svar

Område Urval Antal svar Andel svar 2 Under våren 1 genomfördes Stockholms stads trygghetsmätning för fjärde gången. Trygghetsmätningen är en stadsövergripande enkätundersökning som Socialförvaltningen har tagit initiativ till och genomfört,,

Läs mer

Frågor och svar kring ny- och ombyggnationen i kvarter Hedvig i Spånga

Frågor och svar kring ny- och ombyggnationen i kvarter Hedvig i Spånga Frågor och svar kring ny- och ombyggnationen i kvarter Hedvig i Spånga 1. Varför rustar ni upp husen? Husen är byggda på 60-talet och är i stort behov av stambyte och upprustning. Elinstallationerna uppfyller

Läs mer

TRYGGHETSUNDERSÖKNING ÖSTRA GÖTEBORG

TRYGGHETSUNDERSÖKNING ÖSTRA GÖTEBORG TRYGGHETSUNDERSÖKNING ÖSTRA GÖTEBORG 2015-2016 OM UNDERSÖKNINGEN SYFTE OCH BAKGRUND Stadsdelsförvaltningen Östra Göteborg arbetar i samarbete med Sociala Resursfördelningen och Polisen med att öka tryggheten

Läs mer

Område Urval Antal svar Andel svar

Område Urval Antal svar Andel svar Under våren genomfördes Stockholms stads trygghetsmätning för fjärde gången. Trygghetsmätningen är en stadsövergripande enkätundersökning som Socialförvaltningen har tagit initiativ till och genomfört,,

Läs mer

Vänliga, tillmötesgående och korrekta

Vänliga, tillmötesgående och korrekta Det skulle vara bra med en grillplats Vänliga, tillmötesgående och korrekta Vi hör tydligt hissen Under hösten 2013 genomfördes en undersökning för att ta reda på hur du som hyresgäst uppfattar Saxborn

Läs mer

Tillfället gör tjuven

Tillfället gör tjuven Tillfället gör tjuven Det här är en broschyr om lägenhetsinbrott. Den beskriver vad du kan göra för att minska risken att drabbas av inbrott, vad du kan få hjälp med av andra och vad som händer om du i

Läs mer

Handlingsplan 2015. Samverkansöverenskommelse mellan. Polisområde Skaraborg och Grästorps Kommun

Handlingsplan 2015. Samverkansöverenskommelse mellan. Polisområde Skaraborg och Grästorps Kommun Handlingsplan 2015 Samverkansöverenskommelse mellan Polisområde Skaraborg och Grästorps Kommun ÖVERENSKOMMELSE Grästorps kommun och Polisområde Skaraborg tecknar en överenskommelse om samverkan i det brottsförebyggande

Läs mer

Befolkning 2014 och 2016 samt fördelning efter ålder 2016

Befolkning 2014 och 2016 samt fördelning efter ålder 2016 Under våren genomfördes Stockholms stads trygghetsmätning för fjärde gången. Trygghetsmätningen är en stadsövergripande enkätundersökning som Socialförvaltningen har tagit initiativ till och genomfört,,

Läs mer

Trygghetsmätning 2011 Polismyndigheten i Södermanland län

Trygghetsmätning 2011 Polismyndigheten i Södermanland län Trygghetsmätning 2011 Polismyndigheten i Södermanland län Sammanfattande rapport Utgivare: Polismyndigheten i Södermanlands län Trygghetsmätning 2011 gjord av Insitutet för kvalitetsindikatorer AB Förord

Läs mer

HÖGSTA FÖRVALTNINGSDOMSTOLENS DOM

HÖGSTA FÖRVALTNINGSDOMSTOLENS DOM HÖGSTA FÖRVALTNINGSDOMSTOLENS DOM 1 (6) meddelad i Stockholm den 2 december 2011 KLAGANDE AA Ombud: BB Fastighetsjuristerna Göteborg HB Norra Hamngatan 18 411 06 Göteborg MOTPART Datainspektionen Box 8114

Läs mer

Bakgrund. Genomförande 2009-11-25

Bakgrund. Genomförande 2009-11-25 Lokala brottsförebyggande rådet Sofie Ceder, samordnare Tel: 0457-61 89 61 E-post: sofie.ceder@ronneby.se Till Ansvariga verksamhetschefer Bakgrund Det lokala brottsförebyggande rådet (Brå) genomför två

Läs mer

NYPRODUKTION KUNGSHÖGA TRYGGHETSBOENDE

NYPRODUKTION KUNGSHÖGA TRYGGHETSBOENDE NYPRODUKTION KUNGSHÖGA TRYGGHETSBOENDE - 24 NYA LÄGENHETER MED INFLYTTNING OKTOBER 2019 KUNGSHÖGA TRYGGHETSBOENDE En tryggare boendeform Mjölby kommun har tillsammans med Bostadsbolaget skapat ett unikt

Läs mer