Utlåtande 2. Antagandehandling Januari Detaljplan för Hulebäck 1:608 m fl. GÄRDESOMRÅDET i Mölnlycke, Härryda kommun

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Utlåtande 2. Antagandehandling Januari Detaljplan för Hulebäck 1:608 m fl. GÄRDESOMRÅDET i Mölnlycke, Härryda kommun"

Transkript

1 Antagandehandling Januari 2016 Sektorn för samhällsbyggnad Detaljplan för Hulebäck 1:608 m fl. GÄRDESOMRÅDET i Mölnlycke, Härryda kommun Utlåtande 2 Detaljplanen har varit tillgänglig för granskning i enlighet med plan- och bygglagen 5 kap. 18 (PBL) under tiden 4 november 26 november Planförslaget som ställts ut överensstämmer med det förslag som antogs av kommunfullmäktige 18 maj 2015, vilket innebär att de s.k. stickgatorna (Kyrkvägen 4-6 och Trädgårdsvägen 7) inte övertas av kommunen utan bildar gemensamhetsanläggning på kvartersmark. För Wendelsvägen har en bestämmelse gällande grodpassager införts. En mindre ändring i skyddsbestämmelserna för de Kvarnströmska parhusen i tegel har också gjorts. Förslaget är förenligt med gällande översiktsplan, ÖP 2012 och går att förena med en från allmän synpunkt lämplig användning av mark- och vattenresurser enligt miljöbalken kap 3. Förslaget medför inte att någon miljökvalitetsnorm enligt miljöbalken kap. 5 överträds. SAMMANFATTNING Inkomna synpunkter handlar främst om att de s.k. stickgatorna Kyrkvägen 4-6 samt Trädgårdsvägen 7 ej övertas av kommunen utan bildar gemensamhetsanläggning, breddning av vägar samt att Wendelsvägen planläggs som huvudgata. Det har dessutom inkommit ett flertal skrivelser angående gatukostnadsutredningen. Dessa synpunkter beaktas dock inte i detta granskningsutlåtande eftersom gatukostnadsutredningen redan är överklagad och behandlas av Förvaltningsrätten. Inkomna synpunkter: Myndigheter och företag: Länsstyrelsen Lantmäteriet Räddningstjänsten Storgöteborg Härryda energi Vattenfall Sakägare: Hulebäck 4:7 och 1:143 (gemensam skrivelse) Hulebäck 1:494 och 4:38-4:40 (gemensam skrivelse) Hulebäck 1:216 1(10)

2 Hulebäck 1:596 Hulebäck 1:857 Hulebäck 1:568-1:570 (gemensam skrivelse) Hulebäck 1:151 Hulebäck 1:607 Hulebäck 1:21, 1:49, 1:541, 1:595 samt 1:641 (gemensam skrivelse) Hulebäck 1:216, 1:565-1:570 samt 1:857 (gemensam skrivelse) Boende på Gärdesvägen 14 B Boende på Gärdesvägen 14 C YTTRANDE FRÅN LÄNSSTYRELSEN Yttrande daterat Bedömning enligt 11 kap. l0 PBL Länsstyrelsen bedömer med hänsyn till ingripandegrunderna i 11 kap. l0 PBL och nu kända förhållanden att planen kan accepteras och därför inte kommer att prövas av Länsstyrelsen om den antas. Motiv för bedömningen Länsstyrelsen bedömer att planförslaget inte berör prövningsgrunderna enligt kap 11. PBL. Synpunkter på förslagshandlingen Länsstyrelsen har inget att erinra mot planförslaget men vill påpeka att begränsningsbestämmelsen g med lydelsen Marken ska vara tillgänglig för gemensamhetsanläggning för uppställning av sopkärl även bör omfatta väg då Lantmäteriet annars kan få svårigheter att bilda gemensamhetsanläggning för väg med planen som grund. Kommentar: Synpunkten noteras. Lantmäteriet, yttrande daterat Det markerade u-området i planområdets sydöstra del anses vara olämpligt då där finns byggnader. U-området bör anpassas efter befintliga förhållanden. Gällande de tre stickvägarna som föreslås att inte bli allmän platsmark så förs resonemang om att dessa lämpligen bör utgöra tre separata gemensamhetsanläggningar. Detta behöver prövas vid en lantmäteriförrättning. De ekonomiska konsekvenserna bör beskrivas noggrannare i planbeskrivningen. Även om kommunen ansvarar för att söka lantmäteriförrättning så betyder inte det att kostnaderna inte åläggs de berörda fastighetsägarna. Gällande möjligheten av att avstycka nya fastigheter så kan det, med planförslagets bestämmelser, vara så att byggnader, t.ex. bostadshus måste rivas. Detta bör framgå i planbeskrivningen. 2(10)

3 I planens sydöstra del har ett u-område lagts så att det påverkar flera byggnader. Konsekvenserna av detta bör tydligt beskrivas i planbeskrivningen. Kommentar: Synpunkterna noteras, men föranleder ingen åtgärd Remissinstanser som inte har något att erinra: Räddningstjänsten Härryda Energi Vattenfall Eldistribution SYNPUNKTER FRÅN SAKÄGARE Ägarna till Hulebäck 4:7 och 1:143, yttrande daterat Undrar varför gatorna ska vara bredare än 4 meter och vilka trafiksäkerhetsfakta kommunen använder för att motivera detta? Fastighetsägarna menar att trafiksäkerheten och framkomligheten kommer att försämras om breddning sker. Är råkantsten kommunal standard på småvägar i kommunen och i så fall var. Varför saknas de på kommunala vägar? Fastighetsägarna undrar varför parkeringsplatsen utökas vid Wendelsberg trots låg beläggning. Fel att fastighetsägarna ska betala detta. Fastighetsägarna befarar att trafiken kommer att öka om den blir huvudgata och vill att gatan ska smalna av mellan infarten till Wendelsberg och Hulebäcksvägen så att möte inte kan ske på annan plats än mötesplats. Kommentar: Wendelsvägen fungerar redan idag som huvudgata. På en dubbelriktad 4- meters gata kan knappt två personbilar mötas och är ett av fordonen en lastbil blir det omöjligt. Det är ingen godtagbar standard vare sig det gäller trafiksäkerhet eller framkomlighet. Med utökningen av parkeringen vid Wendelsberg vill kommunen säkerställa att behovet av p-platser i området tillgodoses. Ägarna till Hulebäck 1:494, 4:38, 4:39, 4:40, yttrande daterat Fastighetsägarna undrar varför stickgatan som tillhör Hulebäck ga:11 och som idag förvaltas av Hulebäck s:19 skall lösas in och övergå till kommunal gata. Fastighetsägarna har inte fått information om ersättningsbeloppet för inlösen av marken och inte heller om hur underhåll och snöskottning ska skötas. Varför behandlas stickgatorna annorlunda och är det prövat om detta strider mot kommunens likställighetsprincip? Kommentar: Den mark som är utlagt som allmän platsmark har kommunen en rättighet och en skyldighet att lösa in. Kommunen avser att försöka komma till en överenskom- 3(10)

4 melse med de fastighetsägare som berörs av intrånget. Skulle detta inte vara möjligt kan kommunen ansöka om inlösen och värdering hos lantmäteriet. Ersättningsnivån ska enligt lag motsvara marknadsvärdeminskningen plus 25 % för den fastighet som drabbas av intrång. Vid intrång på samfälld mark ska marknadsvärdminskingen för de delägande fastigheterna ersättas. I detta fall bedöms vägen som en förutsättning för att de delägande fastigheterna ska kunna fungera. Vid kommunens övertagande kommer gatans funktion bevaras. Kommunen bedömer inte att det sker någon marknadsvärdeminskning för de delägande fastigheterna. Kommunen har bedömt att vägen som Hulebäck GA:11 består av har karaktären av en lokalgata. Därför ska det övertas av kommunen i samband med övertagandet av övriga gator inom detaljplaneförslaget. De stickvägar som går in till Kyrkvägen 4-6 samt Kyrkvägen 7 bedöms som enskilda infarter eftersom de är mycket smala och korta med avsaknad av vändmöjligheter, samt att de endast utnyttjas av högst tre bostäder vardera. Ägarna till Hulebäck 1:216, yttrande daterat Fastighetsägarna skriver att vägen som försörjer 1:216, 1:857 och 1:858 från Trädgårdsvägen redan är i kommunal ägo sedan 1970-talet och ingår i kommunens ansvar vad gäller standard, drift och underhåll. Ägarna vänder sig mot förslaget att de ska bilda en gemensamhetsanläggning för att sköta om en väg vilken ägs av kommunen. Kommunen bör inte behandla Trädgårdsvägen på annat sätt än andra vägar vilka försörjer övriga fastigheter i området. Kommentar: Kommunen bekräftar att gatumarken övertogs vid lantmäteriförrättning från med FRM-akt 14-RÅD Det innebär dock inte det är en kommunal gata med stöd av detaljplan eller vägrätt och att det åligger kommunen att stå för underhållet och driften av gatan. Kommunen har inte heller vad framkommit någon gång skött om gatan. Vid omprövning av Mölnlycke ga:8 FRM-akt har kommunen åtagit sig att renovera gatan och det åtagandet avser kommunen infria i samband med omläggningen av Va-nätet i området. Det framkommer dock tydligt att driften av gatan övergår på Mölnlycke ga:8. De stickvägar som går in till Kyrkvägen 4-6 samt Kyrkvägen 7 har karaktären av privata infarter. De ska därför inte vara allmän plats i detaljplanen och därmed inte övertas av kommunen Vad gäller vägen som försörjer Hulebäck 1:216, 1:857 och 1:858 är den planlagd som kvartersmark och inte som allmän platsmark eller gata i gällande detaljplan. I samband med upprättande av ny detaljplan prövas alltid markens lämplighet och användning med dagens förutsättningar, krav och behov som utgångspunkt. I samrådsförslaget föreslogs att stickgatorna skulle bilda gemensamhetsanläggning vilket mötte protester. Planen reviderades då till att gatorna skulle övergå i kommunal ägo samt att viss ombyggnad skulle ske. Detta möttes också av protester då de boende befarade att trafiken skulle öka. Ett kommunalt vägövertagande innebär att standarden 4(10)

5 måste höjas och att vägen är tillgänglig för allmänheten. Om endast boende ska nyttja stickgatorna och driftfordon eller annan trafik inte kan köra in är det enligt kommunens bedömning heller ingen kommunal gata, se även kommentar ovan till Hulebäck 1:494, 4:38, 4:39, 4:40. Ägare till Hulebäck 1:596, yttrande daterat Av detaljplanen framgår att ett större område på Hulebäck 1:596 närmast Hulebäcken är punktprickad, vilket borde tas bort alternativt kraftigt reduceras. Kommentar: Den prickade marken innebär att mark reserveras för att i framtiden möjliggöra ett allmänt gångstråk längs med Hulebäcken. Genom denna bestämmelse säkerställs att bebyggelse inte kommer för nära bäcken. Ägarna till Hulebäck 1:857, yttrande daterat Undrar varför ett kommunalt huvudmannaskap av Gärdesområdet inte är möjligt som det fungerar idag? Varför behöver gatorna breddas till fem meter och vilket ansvar har kommunen för olyckor som orsakas av den ökade hastigheten breddandet för med sig? När klassades Wendelsvägen som huvudgata? Kommentar: Benämningen huvudgata innebär att gatan går mellan två områden till skillnad från en lokalgata som är en gata inom ett område. Det handlar mer om en funktion på gatan än om mängden trafik. Wendelsvägen fungerar som huvudgata redan idag och det är en funktion kommunen anser är lämplig och vill bibehålla. Vad gäller gatubredder se svar till Hulebäck 4:7 ovan. Vad gäller tidigare lantmäteriförrättning se svar till 1:216 ovan. Ägarna till Hulebäck 1:568, 1:569 och 1:570, yttrande daterat Anser att Kyrkvägen inte fungerar som en privat väg utan snarare som kommunal. Fastighetsägarna skriver att gatan dagligen används av gående, mopedister, varuleveranser och ibland även som parkering för besökare till närliggande radhus. Fastighetsägarna kan inte acceptera att kommunen inte inkluderar stickgatorna i det kommunala övertagandet av vägföreningens gator. Fastighetsägarna undrar hur den gångväg som i planen benämns som Park kommer att skötas. Kommentar: De stickvägar som går in till Kyrkvägen 4-6 samt Kyrkvägen 7 bedöms som enskilda infarter eftersom de är mycket smala och korta med avsaknad av vändmöjligheter, samt att de endast utnyttjas av högst tre bostäder vardera. Se även svar till 1:216 ovan. Kommunen kommer sköta berörd mark. 5(10)

6 Ägarna till Hulebäck 1:216, 1:565, 1:566, 1:567, 1:568, 1:569, 1:570 och 1:857 (gemensam skrivelse), yttrande daterat Menar att nuvarande lösning med bildande av gemensamhetsanläggning för stickgatorna är dålig och att det medför orimliga konsekvenser för fastighetsägarna. Kommentar: Se svar till Hulebäck 1:216 ovan Ägaren till Hulebäck 1:151, yttrande daterat Vill inte att kommunen tar över och breddar gatorna och Wendelsvägen. Kommentar: Se svar till ägare till Hulebäck 4:7. Ägarna till Hulebäck 1:607, yttrande daterat Menar att Wendelsvägen bör utformas så att så få som möjligt väljer att köra där samt att gatan ges planbeteckningen lokalgata. Föreslagen huvudgata är olämplig markanvändning. Om Wendelsvägen ändå kommer att användas som huvudgata bör konsekvenserna av detta framgå av planbeskrivningen. De boende befarar att vägen kommer att användas som infart till de nya bostäder och idrottsanläggningar som planeras vid fabriksområdet. Förekomsten av grodor i området borde beskrivas närmare. Tänker kommunen bygga grodtunnlar och var ska de placeras i så fall? Behöver plankartan anpassas? Stenmurarna längs med Wendelsvägen utgör viktiga inslag i områdets karaktär och bör behållas så att gatan får en naturlig avsmalning med endast ett körfält. Om stenmuren ändå flyttas hoppas de boende att kommunen har en hög kulturhistorisk ambition, så att den nya muren blir lik befintlig mur. En breddning av Wendelsvägen innebär att ett tiotal stora ädellövträd måste tas ned, vilket påverkar karaktären påtagligt. Kommunen bör kompensera denna förlust på något sätt. Kommentar: Kommunen är medveten om förekomsten av grodor i anslutning till Wendelsvägen. Skyddsåtgärder kommer att vidtas i samband med ombyggnaden av vägen, såsom anläggandet av grodpassager under vägbanan. Åtgärderna kan vara i form av grodtunnlar och vägledande skärmar. En inventering och dokumentation av grodornas rörelser och hur stort område som omfattas ska utföras under våren 2016, eftersom grodorna förflyttar sig under vårens lekperiod, som normalt är under april och maj månad. Uppföljande kontroller kommer även att utföras i augusti och oktober. Denna inventering ska sedan ligga till grund för projektering av ombyggnaden av Wendelsvägen. 6(10)

7 Plankartan har kompletteras med en bestämmelse om anläggande av grodpassager längs med Wendelsvägen. Vidare kompletteras planbeskrivningen med information om ovannämnda grodor. Gällande Wendelsvägen se svar till Hulebäck 1:857. Ägarna till Hulebäck 1:21, 1:49, 1:541, 1:595 och 1:641, yttrande daterat Motsätter sig mot att delen av Wendelsvägen mellan Kyrkvägen och Hulebäcksvägen klassas som huvudgata och menar att detta görs för att möjliggöra genomfartstrafik till det planerade området vid Mölnlycke Fabriker. Ökad genomfartstrafik är inte önskvärt för de boende i området. Kommentar: Trafik till och från Mölnlycke Fabriker ska ske via Långenäsvägen söder om Massetjärn. Vad gäller klassificering av gator se svar till Hulebäck 1:857. Boende Gärdesvägen 14B, yttrande daterat Undrar varför gatorna ska breddas och anser att säkerheten kommer att minska. Gator borde vara smala, krokiga och ha vägbulor för att vara säkra. Kommentar: Se svar till ägare till Hulebäck 4:7. Boende Gärdesvägen 14 C Motsätter sig breddning av Gärdesvägen i samband med kommunens övertagande och menar att detta leder till snabbare och tyngre trafik samt miljöförstöring. Kommentar: Se svar till ägare till Hulebäck 4:7. SAKÄGARE SOM INTE FÅTT SINA SYNPUNKTER TILLGODOSEDDA (under denna granskning) Fastighet Namn Synpunkter på detaljplanen Hulebäck 1:143 Ing-Britt Sjöstrand Gatubredd och Wendelsvägen Hulebäck 4:7 Hulebäck 1:216 Agneta Eriksson Sjöstrand och Jan Eriksson Anna och Erik Öljemark Gatubredd och Wendelsvägen Stickgatorna Hulebäck 1:565 Johanna Engman och Stickgatorna, Wendelsvägen, 7(10)

8 Hulebäck 1:566 Tomas Wannerud Veronica och Fredrik Osla ekarna på Kyrkvägen Stickgatorna Hulebäck 1:567 Greta Rohdin Stickgatorna Hulebäck 1:568 Hulebäck 1:569 Karin och Anders Blennermark Anna och Lasse Keybets Stickgatorna Stickgatorna Hulebäck 1:570 Gottie Tim-Karlsson Stickgatorna Hulebäck 1:596 Hulebäck 1:607 Anders och Annelie Thorén Per och Carolin Folkesson Prickmark längs Hulebäcken Wendelsvägen och u-område Hulebäck 1:857 Ulla och Sigfrid Almgren Stickgatorna, Wendelsvägen och Kyrkvägen Hulebäck 1:541 Lena och Lars Loftäng Wendelsvägen Hulebäck 1:21 Hulebäck 1:641 Anna och Fredrik Westin Ulrica och Mikael Torslund Wendelsvägen Wendelsvägen Hulebäck 1:595 Eva och Hans Bardh Wendelsvägen Hulebäck 1:49 Ingemar Hegmo Wendelsvägen Hulebäck 1:151 Boende på Gärdesvägen 14 B Boende på Gärdesvägen 14 C Birgitta Jorlind Jonsson Kristina Eriksson Malle Neem Breddning av vägar Gatubredd på Gärdesv. Gatubredd på Gärdesv. 8(10)

9 SAKÄGARE SOM INTE FÅTT SINA SYNPUNKTER TILLGODOSEDDA (under tidigare samråd och granskning) Fastighet Namn Synpunkter på detaljplanen Hulebäck 1:202 Anna och Jonas Claudelin Vill ha gångfartsområde i Gärdesområdet Hulebäck 1:217 Regina Strömsten Vill att 1:152 ska vara park istället för gata i planen och att skärmtak får anläggas utöver byggarean. Hulebäck 1:219 Hulebäck 1:495 Patrik Strömsten och Strömsten Invest Nina och Howard Thomas Vill att 1:152 ska vara park istället för gata i planen och att skärmtak får anläggas utöver byggarean. Sophantering, Wendelsvägen, Kyrkvägen och ekarna på Kyrkvägen Hulebäck 1:592 Brf Gärdet Breddning av Gärdesvägen Hulebäck 1:618 Jan Staffas Wendelsvägen Hulebäck 1:858 Boende på Gärdesv. 12A Boende på Gärdesv. 12F Boende på Gärdesv. 14E Mölnlycke vägförening Karin och Fredrik Helgesson Maria Welin Jan Frankfeldt Juliusz Brzezinski Stickgatorna Gatubredd på Gärdesvägen Gatubredd på Gärdesvägen Gatubredd på Gärdesvägen Gatubredder 9(10)

10 Mölnlycke i januari 2016 SAMHÄLLSBYGGNAD Planenheten Michaela Kleman Verksamhetschef plan- och bygglov Anders Lidén Planarkitekt 10(10)

Granskningsutlåtande 2

Granskningsutlåtande 2 Antagandehandling Mars 2014 Sektorn för samhällsbyggnad Detaljplan för Hönekulla 1:153 m. fl. STENHUGGERIET i Mölnlycke, Härryda kommun Granskningsutlåtande 2 Detaljplanen har varit utställd för granskning

Läs mer

Utlåtande 1. Granskningshandling 2 maj Detaljplan för del av Salmered 1:306 FÖRSKOLA VID ÖNNERÖDSPLAN i Landvetter, Härryda kommun

Utlåtande 1. Granskningshandling 2 maj Detaljplan för del av Salmered 1:306 FÖRSKOLA VID ÖNNERÖDSPLAN i Landvetter, Härryda kommun Granskningshandling 2 maj 2015 Sektorn för samhällsbyggnad Detaljplan för del av Salmered 1:306 FÖRSKOLA VID ÖNNERÖDSPLAN i Landvetter, Härryda kommun Utlåtande 1 Ett förslag till detaljplan varit föremål

Läs mer

Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom fastigheten Malevik 1:6

Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom fastigheten Malevik 1:6 Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom fastigheten Malevik 1:6 Genomförande Byggnadsnämnden beslöt den 2016-07-07 215 att genomföra samråd för detaljplaneförslaget.

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE FÖR UTTAG AV GATUKOSTNADER INOM FÖRSLAG TILL DETALJPLAN FÖR MÖLNLYCKE 1:1 M FL, MÖLNLYCKE FABRIKER, MÖLNLYCKE, HÄRRYDA KOMMUN

SAMRÅDSREDOGÖRELSE FÖR UTTAG AV GATUKOSTNADER INOM FÖRSLAG TILL DETALJPLAN FÖR MÖLNLYCKE 1:1 M FL, MÖLNLYCKE FABRIKER, MÖLNLYCKE, HÄRRYDA KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE FÖR UTTAG AV GATUKOSTNADER INOM FÖRSLAG TILL DETALJPLAN FÖR MÖLNLYCKE 1:1 M FL, MÖLNLYCKE FABRIKER, MÖLNLYCKE, HÄRRYDA KOMMUN SAMRÅDETS GENOMFÖRANDE En utredning om uttag av gatukostnader

Läs mer

Granskningsutlåtande. Handläggning. Sammanfattning. Detaljplan för Bostäder norr om Hjälmavägen inom stadsdelen Björlanda i Göteborg

Granskningsutlåtande. Handläggning. Sammanfattning. Detaljplan för Bostäder norr om Hjälmavägen inom stadsdelen Björlanda i Göteborg Granskningsutlåtande Datum: 2016-03-22 Diarienummer: 0886/03 Aktbeteckning: 2-5341 Sirpa Antti-Hilli Telefon: 031-368 16 09 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan för Bostäder norr om Hjälmavägen

Läs mer

Ändring av detaljplan för Löddeköpinge 23:3 m.fl. - Antagande Ärende 4 KS 2017/115

Ändring av detaljplan för Löddeköpinge 23:3 m.fl. - Antagande Ärende 4 KS 2017/115 Ändring av detaljplan för Löddeköpinge 23:3 m.fl. - Antagande Ärende 4 KS 2017/115 Sida 3 av 17 Tjänsteskrivelse 1(1) 2017-03-23 Dnr: KS 2017/115 Kommunstyrelsen Ändring av detaljplan för Löddeköpinge

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Kommunstyrelseförvaltni ngen Mark och exploatering Detaljplan Ålstavägen, Tungelsta Ålsta 3:98 m fl Upprättad 2005-09-20, reviderad 2006-01-16. Kjell Flygelholm exploateringschef GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR TEGSNÄSSKIDANS INDUSTRIOMRÅDE. Vindelns kommun Västerbottens län GRANSKNINGSUTLÅTANDE

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR TEGSNÄSSKIDANS INDUSTRIOMRÅDE. Vindelns kommun Västerbottens län GRANSKNINGSUTLÅTANDE DETALJPLAN FÖR TEGSNÄSSKIDANS INDUSTRIOMRÅDE Tegsnäset 8:4 mfl Vindelns kommun Västerbottens län GRANSKNINGSUTLÅTANDE Sweco Architects SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2017-11-14 Granskningsutlåtande Rubricerad detaljplan

Läs mer

Detaljplan för del av kvarteret Kofoten

Detaljplan för del av kvarteret Kofoten Detaljplan för del av kvarteret Kofoten GRANSKNINGSUTLÅTANDE 2018-06-18 Dnr. 2018-061 2(7) 3(7) Innehållsförteckning Sammanfattning av granskningsutlåtande... 4 Yttranden med synpunkter... 4 Lantmäteriet

Läs mer

Detaljplan för Laxåskogen 18:1, Hemgården. Laxå kommun, Örebro län. SAMRÅDSREDOGÖRELSE

Detaljplan för Laxåskogen 18:1, Hemgården. Laxå kommun, Örebro län. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för Laxåskogen 18:1, Hemgården Laxå kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Global Care i Laxå AB äger fastigheten Laxåskogen 18:1. Företaget önskar möjlighet för fler typer av användningar

Läs mer

Detaljplan för del av kv Smultronet

Detaljplan för del av kv Smultronet Detaljplan för del av kv Smultronet i Salems kommun, Stockholms län Plan nr 82-82, dnr 2016/42 Standardförfarande enligt Plan- och bygglagen (SFS 2010:900) i dess lydelse fr o m den 2 januari 2015. Granskningshandling

Läs mer

Ändring av detaljplan för del av Sälven 1:35, Lanna Golf Resort, Lekebergs kommun, Örebro län.

Ändring av detaljplan för del av Sälven 1:35, Lanna Golf Resort, Lekebergs kommun, Örebro län. Ändring av detaljplan för del av Sälven 1:35, Lanna Golf Resort, Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med detaljplaneändringen är att ändra planbestämmelser för att möjliggöra

Läs mer

Tillägg till PLANBESKRIVNING

Tillägg till PLANBESKRIVNING Antagandehandling Februari 2018 Laga kraft 2018-03-23 Ändring av del av stadsplan för del av Askersunds stad, Kv. Skolan m.fl. (Sjötomten 1 och 2) Askersunds kommun Örebro län Tillägg till PLANBESKRIVNING

Läs mer

Detaljplan för BRF Vintergatan 1

Detaljplan för BRF Vintergatan 1 1(11) Detaljplan för BRF Vintergatan 1 UTLÅTANDE April 2017 I detta utlåtande redovisas de yttranden som framkommit i samband med samråd (21 december 2016 16 januari 2017) samt granskning (21 februari

Läs mer

Dnr PL/2016:21 Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom Vallda 4:46 m.fl.

Dnr PL/2016:21 Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom Vallda 4:46 m.fl. Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE 1 (5) Datum 2018-11-07 Dnr PL/2016:21 Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom Vallda 4:46 m.fl. Genomförande Byggnadsnämnden beslöt den 2016-06-15 181 att

Läs mer

Fastställd av Gäller fr.o.m. Diarienummer Kommunfullmäktige

Fastställd av Gäller fr.o.m. Diarienummer Kommunfullmäktige Planbeskrivning 1 (4) PLANBESKRIVNING FÖRSLAG TILL UPPHÄVANDE AV DEL AV DETALJPLAN FÖR SKURUP 48:41 M. FL. I SKURUP, SKURUPS KOMMUN PLANHANDLINGAR Upphävandehandlingarna består av: - En plankarta (gällande

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Dnr: LKS 11-94-214 Upprättad: 2013-01-07 Justerad: 2013-02-28, 2013-05-22 ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för GULLMARSSTRAND Skaftö-Fiskebäck 1:480 m.fl. Fiskebäckskil, kommun ANTAGANDE Planen är antagen

Läs mer

Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun

Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun GRANSKNINGSUTLÅTANDE 1 (5) Susanne Nilzon, Planarkitekt 0221-253 45 susanne.nilzon@koping.se GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun Hur samråd och granskning

Läs mer

Detaljplan för del av kvarteret Kofoten

Detaljplan för del av kvarteret Kofoten Detaljplan för del av kvarteret Kofoten SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2018-061 Dnr. 2018-061 2(7) 3(7) Innehållsförteckning Sammanfattning av samrådsredogörelsen... 4 Yttranden med synpunkter... 4 Räddningstjänsten

Läs mer

Detaljplan för del av Norr 3:59, ny utfart mot Sveavägen

Detaljplan för del av Norr 3:59, ny utfart mot Sveavägen Detaljplan för del av Norr 3:59, ny utfart mot Sveavägen GRANSKNINGSUTLÅTANDE 2018-04-23 Dnr. 2017-182 2(7) 3(7) Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 3 Sammanfattning av granskningsutlåtandet...

Läs mer

Ändring av detaljplan för del av Sälven 1:35, Lanna Golf Resort, Lekebergs kommun, Örebro län.

Ändring av detaljplan för del av Sälven 1:35, Lanna Golf Resort, Lekebergs kommun, Örebro län. Ändring av detaljplan för del av Sälven 1:35, Lanna Golf Resort, Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med detaljplaneändringen är att ändra planbestämmelser för att möjliggöra

Läs mer

Ändring av detaljplan för Löddeköpinge 23:3 mfl i Löddeköpinge, Kävlinge kommun

Ändring av detaljplan för Löddeköpinge 23:3 mfl i Löddeköpinge, Kävlinge kommun PLANBESKRIVNING Ändring av detaljplan för Löddeköpinge 23:3 mfl i Löddeköpinge, Kävlinge kommun UPPRÄTTAD: Diarienr: MN 2016/56 STANDARDFÖRFARANDE PLANUPPDRAG SAMRÅD Granskning ANTAGANDE LAGAKRAFT Plan-

Läs mer

Båstad 109:365 m.fl. Båstads kommun, Skåne län

Båstad 109:365 m.fl. Båstads kommun, Skåne län Upphävande av del av Detaljplan för del av Båstad 109:365 m.fl. Båstads kommun, Skåne län Samrådsredogörelse Detta detaljplaneförslag, har varit utsänt för samråd under tiden 2013-12-02 till 2014-01-12

Läs mer

SÄRSKILT UTLÅTANDE ANTAGANDEHANDLING ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR

SÄRSKILT UTLÅTANDE ANTAGANDEHANDLING ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR Datum: 2014-03-10 Diarienummer 0122/13 Sida 1/7 SÄRSKILT UTLÅTANDE ANTAGANDEHANDLING ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR DEL AV HÖNÖ OMFATTANDE HÖNÖ 2:272, ÖCKERÖ KOMMUN Datum: 2014-03-10 Diarienummer 0122/13 Sida

Läs mer

ÅSEN 1 i Älmhult, Älmhults kommun, Kronobergs län

ÅSEN 1 i Älmhult, Älmhults kommun, Kronobergs län ANTAGANDEHANDLING ENKELT PLANFÖRFARANDE Detaljplan för ÅSEN 1 i Älmhult, Älmhults kommun, Kronobergs län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Till planförslaget hör denna beskrivning, plankarta i ett blad med bestämmelser

Läs mer

LAGA KRAFT. Grotorp 10:5 Vretstorp, Hallsbergs kommun, Örebro län. Ändring av detaljplan 18-VRE-50 för fastigheten /KS/31

LAGA KRAFT. Grotorp 10:5 Vretstorp, Hallsbergs kommun, Örebro län. Ändring av detaljplan 18-VRE-50 för fastigheten /KS/31 2019-03-21 19/KS/31 LAGA KRAFT Ändring av detaljplan 18-VRE-50 för fastigheten Grotorp 10:5 Vretstorp, Hallsbergs kommun, Örebro län FÖRENKLAT FÖRFARANDE Samråd: 2019-03-01 2019-03-15 Antagen av KS: 2019-04-09

Läs mer

Granskningsutlåtande

Granskningsutlåtande Datum 2017-10-13 Dnr SBN 2015/166 Detaljplan för Orion 1, Granskningsutlåtande Hur granskningen bedrivits Granskningen har skett på i stadshuset under perioden 13 september och 4 oktober 2017. Kungörelse

Läs mer

Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE PL 2016/22. Samrådsredogörelse

Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE PL 2016/22. Samrådsredogörelse Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE 1 (6) Datum 2019-08-05 Dnr Samrådsredogörelse PL 2016/22 Genomförande Byggnadsnämnden beslöt den 2016-06-15 184 att genomföra samråd för detaljplaneförslaget. Detaljplaneförslaget

Läs mer

Ändring av del av stadsplan för del av Askersunds stad, Kv. Skolan m.fl. Sjötomten 1 och 2. Askersunds kommun, Örebro län.

Ändring av del av stadsplan för del av Askersunds stad, Kv. Skolan m.fl. Sjötomten 1 och 2. Askersunds kommun, Örebro län. Ändring av del av stadsplan för del av Askersunds stad, Kv. Skolan m.fl. Sjötomten 1 och 2. Askersunds kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med planändringen är att justera byggrätten

Läs mer

Granskning 2 för detaljplan för ny anslutning Karhuniemi, E10

Granskning 2 för detaljplan för ny anslutning Karhuniemi, E10 GRANSKNINGSUTLÅTANDE 2 Cecilia Nerman, 2017-04-26 Vårt Dnr: 00907-2014 Granskning 2 för detaljplan för ny anslutning Karhuniemi, E10 Planen hanteras med ett normalt planförfarande enligt PBL 2010:900.

Läs mer

Detaljplan för Fjugesta 5:2 m.fl, Lekebergs kommun, Örebro län.

Detaljplan för Fjugesta 5:2 m.fl, Lekebergs kommun, Örebro län. Detaljplan för Fjugesta 5:2 m.fl, Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med detaljplanen är att möjliggöra för nybyggnation i de södra delarna av Fjugesta. Planen ger förutsättningar

Läs mer

Detaljplan för Torglägenheterna

Detaljplan för Torglägenheterna 1(13) Detaljplan för Torglägenheterna UTLÅTANDE Juni 2017 I detta utlåtande redovisar de yttranden som framkommit i samband med samråd (2 februari 23 februari 2017) samt granskning (31 maj - 21 juni 2017)

Läs mer

Detaljplan för del av Knislinge 43:1 FREJAGATAN

Detaljplan för del av Knislinge 43:1 FREJAGATAN Upprättad 2016-02-17 Dnr: KS 2015/00884 Samrådshandling Planbeskrivning Detaljplan för del av Knislinge 43:1 FREJAGATAN Utskrift från Tekis-GI Knislinge, Östra Göinge kommun, Skåne län www.ostragoinge.se

Läs mer

UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE Antagandehandling

UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE Antagandehandling Datum 2011-12-02 Diarienummer 0333/10 Sida 1/6 UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE Antagandehandling DETALJPLAN FÖR BOSTÄDER ÖCKERÖ 2:497, ÖCKERÖ KOMMUN Datum 2011-12-02 Diarienummer 0333/10 Sida 2/6 INLEDNING Syftet

Läs mer

Eknö 1:501, fritidshus på Trovill, Sandön

Eknö 1:501, fritidshus på Trovill, Sandön DETALJPLAN FÖR Eknö 1:501, fritidshus på Trovill, Sandön VÄRMDÖ KOMMUN GRANSKNINGSUTLÅTANDE Antagandehandling PBL (2010:900) Datum: 2017-04-12 Ansvarig handläggare: Sten Hammar Samhällsbyggnadsavdelningen

Läs mer

Detaljplan för Tallskogen 1 m fl, Lidköpings kommun Granskningsutlåtande

Detaljplan för Tallskogen 1 m fl, Lidköpings kommun Granskningsutlåtande 2018-04-25 Dnr SBN 2018/66 Detaljplan för Tallskogen 1 m fl, Lidköpings kommun Granskningsutlåtande Hur samråd och granskningen bedrivits Samhällsbyggnadsnämnden beslutade att godkänna detaljplanen för

Läs mer

Detaljplan för bostäder med särskild service vid Blackevägen inom stadsdelen Tolered i Göteborg

Detaljplan för bostäder med särskild service vid Blackevägen inom stadsdelen Tolered i Göteborg Aktbeteckning: 2-5233 Granskningsutlåtande Datum: 2014-03-20 Diarienummer: 0371/12 Petter Frid Telefon: 031-368 15 70 E-post: petter.frid@sbk.goteborg.se Detaljplan för bostäder med särskild service vid

Läs mer

Planområdets ungefärliga lokalisering

Planområdets ungefärliga lokalisering 1(6) 2018-02-20 Granskningshandling Samrådsredogörelse för förslag till ny detaljplan för Skruv 15:13 m.fl Planområdets ungefärliga lokalisering Innehållsförteckning 2(6) Samrådets genomförande... 3 Detaljplanens

Läs mer

Detaljplan för del av kvarteret Vargen 2, Skogsbacken/Friluftsvägen i Storskogen, Sundbyberg

Detaljplan för del av kvarteret Vargen 2, Skogsbacken/Friluftsvägen i Storskogen, Sundbyberg STADSBYGGNADS- OCH MILJÖFÖRVALTNINGEN 2011-11-24 Lisa Brattström DNR 64/2010-214 PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING ENKELT FÖRFARANDE Detaljplan för del av kvarteret Vargen 2, Skogsbacken/Friluftsvägen i

Läs mer

Genomförandebeskrivning. Detaljplan för skola, kontor och bostad, Stenung 106:7, 3:84 och 105:7. Antagandehandling Stenungsunds kommun

Genomförandebeskrivning. Detaljplan för skola, kontor och bostad, Stenung 106:7, 3:84 och 105:7. Antagandehandling Stenungsunds kommun STENUNGSUNDS KOMMUN Dnr: 0324/09 Genomförandebeskrivning Detaljplan för skola, kontor och bostad, Stenung 106:7, 3:84 och 105:7 Tillhör kommunfullmäktiges i Stenungsunds kommun beslut 2012-11-19 200...

Läs mer

Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län.

Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län. Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med detaljplanen är att möjliggöra utökning av verksamheten för Macken i Lekeberg AB och stänga av

Läs mer

DETALJPLAN FÖR DEL AV LANDVETTER 4:45 M.FL. LANDVETTERS-BACKA VÄSTRA I LANDVETTER, HÄRRYDA KOMMUN

DETALJPLAN FÖR DEL AV LANDVETTER 4:45 M.FL. LANDVETTERS-BACKA VÄSTRA I LANDVETTER, HÄRRYDA KOMMUN Sektorn för Samhällsbyggnad Utställningshandling 3 November 2015 DETALJPLAN FÖR DEL AV LANDVETTER 4:45 M.FL. LANDVETTERS-BACKA VÄSTRA I LANDVETTER, HÄRRYDA KOMMUN Genomförandebeskrivning ORGANISATORISKA

Läs mer

Detaljplan för Varpet 1:17

Detaljplan för Varpet 1:17 Detaljplan för Varpet 1:17 SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2018-04-19 Dnr. 2017-163 2(6) 3(6) Innehållsförteckning Sammanfattning av samrådsredogörelsen... 4 Yttranden med synpunkter... 4 Miljösamverkan Östra Skaraborg

Läs mer

- MARK OCH PLANERING - 16 FEBRUARI 2015 Dnr 2011/81 DP/ä 329/349

- MARK OCH PLANERING - 16 FEBRUARI 2015 Dnr 2011/81 DP/ä 329/349 ANTAGANDEHANDLING 1 (9) - MARK OCH PLANERING - SAMRÅDSTID 20 januari 2015 12 februari 2015 ANTAGANDE 24 februari 2015 ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR Fredsbacken Hov 49:1 Östervåla tätort Heby kommun, Uppsala

Läs mer

Detaljplan för Tallmon 2:1. Parkeringsändamål. Skutskär, Älvkarleby kommun, Uppsala län

Detaljplan för Tallmon 2:1. Parkeringsändamål. Skutskär, Älvkarleby kommun, Uppsala län 1(7) Samhällsbyggnadsnämnden Bygg- och miljöavdelningen Timothy Levin Timothy.Levin@alvkarleby.se 070-160 63 38 GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Tallmon 2:1. Parkeringsändamål. Skutskär, Älvkarleby

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE

GRANSKNINGSUTLÅTANDE GRANSKNINGSUTLÅTANDE 2017-09-14 DETALJPLAN FÖR flerbostadshus vid Kabinbanevägen och FASTIGHETSBETECKNING Mörviken 1:61, 1:62, 1:74, 1:100 och 1:103 ÅRE KOMMUN, JÄMTLANDS LÄN GENOMFÖRD GRANSKNING Planförslaget,

Läs mer

Detaljplan för bostäder vid Koppersvägen, Kopper 2:11 m.fl.

Detaljplan för bostäder vid Koppersvägen, Kopper 2:11 m.fl. Dnr: 0559 /13 2017-04-19 GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för bostäder vid Koppersvägen, Kopper 2:11 m.fl. Stenungsunds kommun Västra Götalands län Detaljplanens syfte och huvuddrag Syftet med detaljplanen

Läs mer

Detaljplan för Hulebäck 1:608 m fl GÄRDESOMRÅDET i Mölnlycke

Detaljplan för Hulebäck 1:608 m fl GÄRDESOMRÅDET i Mölnlycke Antagandehandling Janauri 2016 Detaljplan för Hulebäck 1:608 m fl GÄRDESOMRÅDET i Mölnlycke ANTAGANDEHANDLINGAR: Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning Antagandehandling Januari 2016 Detaljplan för

Läs mer

Detaljplan för Bärstad- Smörsoppsvägen, Hammarö kommun

Detaljplan för Bärstad- Smörsoppsvägen, Hammarö kommun Samrådsredogörelse Detaljplan för Bärstad- Smörsoppsvägen, Hammarö kommun 2018-09-28 Dnr 2017/317 1 Inledning Kommunledningskontoret fick 2018-02-12 av kommunstyrelsens arbetsutskott i uppdrag att ta fram

Läs mer

UTLÅTANDE. DETALJPLAN FÖR DEL AV REPISVAARA SÖDRA ETAPP Del av fastigheten Gällivare 6:5 m fl

UTLÅTANDE. DETALJPLAN FÖR DEL AV REPISVAARA SÖDRA ETAPP Del av fastigheten Gällivare 6:5 m fl ANTAGANDEHANDLING UTLÅTANDE DETALJPLAN FÖR DEL AV REPISVAARA SÖDRA ETAPP Del av fastigheten Gällivare 6:5 m fl Samhällsbyggnadsförvaltningen Gällivare kommun Norrbottens län GRANSKNINGSUTLÅTANDE Rubricerad

Läs mer

Utlåtande för detaljplan för del av Siggestorp 3:1 och 4:1 Rosenberg i Tidaholms centralort, Tidaholms kommun, Västra Götalands län.

Utlåtande för detaljplan för del av Siggestorp 3:1 och 4:1 Rosenberg i Tidaholms centralort, Tidaholms kommun, Västra Götalands län. Utlåtande för detaljplan för del av Siggestorp 3:1 och 4:1 Rosenberg i Tidaholms centralort, Tidaholms kommun, Västra Götalands län. 1. Förfarande - granskning Miljö- och byggnadsnämnden fick i uppdrag

Läs mer

Tillägg till detaljplan för kv. Lodjuret m.fl (fastigheten Lodjuret 11), Huddinge kommun

Tillägg till detaljplan för kv. Lodjuret m.fl (fastigheten Lodjuret 11), Huddinge kommun DATUM DIARIENR 2015-04-10 1 (6) Tillägg till planbeskrivning-antagandehandling Tillägg till planbeskrivning Tillägg till genomförandebeskrivning Tillägg till plankarta med bestämmelser Fastigheten Lodjuret

Läs mer

UTLÅTANDE EFTER UTSTÄLLNING 2

UTLÅTANDE EFTER UTSTÄLLNING 2 Dnr MN/2002-0967 Detaljplan för Del av NYCKLEBY 1:33 Strömstads kommun UTLÅTANDE EFTER UTSTÄLLNING 2 HUR UTSTÄLLNINGEN HAR BEDRIVITS Miljö- och byggnämnden beslutade 2011-02-03 26 att genomföra en andra

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län Sydnärkes byggförvaltning Ulrika Åberg Planarkitekt SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län Enligt PBL 2011 (Plan- och bygglagen 2011) 5 kap. 17 har Detaljplan

Läs mer

Samrådshandling oktober 2013

Samrådshandling oktober 2013 Samrådshandling oktober 2013 Sektorn för samhällsbyggnad Ändring av detaljplan för del av Djupedalsäng 1:14 Återvinningsstation vid Råstensvägen Härryda kommun Planbeskrivning Planbeskrivningens uppgift

Läs mer

Planbeskrivning. Södertull 13:11 mfl, Kv Samariten. Detaljplan för utökning av fastighet Gävle kommun, Gävleborgslän SAMHÄLLSBYGGNAD GÄVLE

Planbeskrivning. Södertull 13:11 mfl, Kv Samariten. Detaljplan för utökning av fastighet Gävle kommun, Gävleborgslän SAMHÄLLSBYGGNAD GÄVLE SAMHÄLLSBYGGNAD GÄVLE 2012-11-30 ANTAGEN AV BMN: 2013-12-11 DNR: 12BMN90 LAGA KRAFT: 2014-01-10 HANDLÄGGARE: HENRY GREW Planbeskrivning Södertull 13:11 mfl, Kv Samariten Detaljplan för utökning av fastighet

Läs mer

Tillägg till planbeskrivning

Tillägg till planbeskrivning Sektorn för samhällsbyggnad Samrådshandling September 2014 Ändring av stadsplanen för Hönekulla 1:114 m.fl. SOLÄNGSOMRÅDET i Mölnlycke, Härryda kommun Tillägg till planbeskrivning Planbeskrivningens uppgift

Läs mer

Ändring av Stadsplan för Gärsnäs stationssamhälle avseende Granskningsutlåtande 2

Ändring av Stadsplan för Gärsnäs stationssamhälle avseende Granskningsutlåtande 2 GRANSKNINGSUTLÅTANDE 2 FÖR Ändring av Stadsplan för Gärsnäs stationssamhälle avseende, Skåne län DNR SBN 2018/567 Upprättad 2018-10-26 Hur granskning 2 har bedrivits Förslag till Ändring av Stadsplan för

Läs mer

Detaljplan för fastigheterna Fjugesta 1:2 & Fjugesta 5:24 (Äventyrets förskola) Lekebergs kommun, Örebro län.

Detaljplan för fastigheterna Fjugesta 1:2 & Fjugesta 5:24 (Äventyrets förskola) Lekebergs kommun, Örebro län. Detaljplan för fastigheterna Fjugesta 1:2 & Fjugesta 5:24 (Äventyrets förskola) Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Detaljplanens syfte är att justera byggrätten för Äventyrets

Läs mer

SÄTER 5:4, del av. Utlåtande. Detaljplan för. Stöpens tätort, Skövde kommun, Västra Götalands län. Upprättad Planenheten

SÄTER 5:4, del av. Utlåtande. Detaljplan för. Stöpens tätort, Skövde kommun, Västra Götalands län. Upprättad Planenheten Detaljplan för SÄTER 5:4, del av Stöpens tätort, Skövde kommun, Västra Götalands län Utlåtande Upprättad 2009-09-08 Planenheten Antagen BN 2009-09-17 Laga kraft 2009-10-12 Detaljplan för Säter 5:4, del

Läs mer

Samrådshandling. Ändring av detaljplan för del av Stenhammar m fl. Lidköpings kommun. Dnr. SBN 2018/558

Samrådshandling. Ändring av detaljplan för del av Stenhammar m fl. Lidköpings kommun. Dnr. SBN 2018/558 1055 Samrådshandling Ändring av detaljplan för del av Stenhammar m fl Lidköpings kommun Dnr. SBN 2018/558 Innehåll Planbeskrivning... 3 Ändringar i planförslaget... 3 Planens syfte och huvuddrag... 3 Förslag

Läs mer

Detaljplan för del av Norr 3:59, ny utfart mot Sveavägen

Detaljplan för del av Norr 3:59, ny utfart mot Sveavägen Detaljplan för del av Norr 3:59, ny utfart mot Sveavägen SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2018-03-19 Dnr. 2017-182 2(8) 3(8) Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 3 Sammanfattning av samrådsredogörelsen... 4

Läs mer

DETALJPLAN FÖR ÖSTER-SKÄSTRA 24:7 M.FL. OMRÅDET MELLAN JÄRNVÄGEN OCH INDUSTRIVÄGEN I JÄRVSÖ

DETALJPLAN FÖR ÖSTER-SKÄSTRA 24:7 M.FL. OMRÅDET MELLAN JÄRNVÄGEN OCH INDUSTRIVÄGEN I JÄRVSÖ Datum Datum Dnr 2015-10-08 KS 0466/14 Samhällsutvecklingsförvaltningen Plan och Bygg DETALJPLAN FÖR ÖSTER-SKÄSTRA 24:7 M.FL. OMRÅDET MELLAN JÄRNVÄGEN OCH INDUSTRIVÄGEN I JÄRVSÖ LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS

Läs mer

del av Dunshult 1:1, 1:5

del av Dunshult 1:1, 1:5 Detaljplan för del av Dunshult 1:1, 1:5 Stöpens tätort, Skövde kommun, Västra Götalands län Utlåtande Upprättad 2013-04-05 Planenheten Antagen av byggnadsnämnden 2013-04-18 Laga kraft 2013-05-13 UTLÅTANDE

Läs mer

Nedanstående yttranden återges i sin helhet om ej annat anges. SYNPUNKTER GRANSKNING 30 JANUARI 13 FEBRUARI 2015

Nedanstående yttranden återges i sin helhet om ej annat anges. SYNPUNKTER GRANSKNING 30 JANUARI 13 FEBRUARI 2015 Antagandehandling Februari 2015 Sektorn för samhällsbyggnad Ändring av detaljplan för del av Solsten 1:114 m.fl. KONSTRUKTIONSVÄGEN, i Mölnlycke, Härryda kommun Särskilt utlåtande Förslag till detaljplan

Läs mer

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, 2:334 och 2:20, Krokom, Krokoms kommun

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, 2:334 och 2:20, Krokom, Krokoms kommun D 1 (9) Datum 18-08-16 Detaljplan för Hissmoböle 2:281, 2:334 och 2:20, Krokom, Krokoms kommun PLANBESKRIVNING Granskningshandling Reviderad 2018-08-16 (ändringar är i granskningshandlingen markerade i

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Del av Gamla stan 2:26 (Hollendergatan/Lönnerbladsgatan) Falköpings stad

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Del av Gamla stan 2:26 (Hollendergatan/Lönnerbladsgatan) Falköpings stad PLANBESKRIVNING Detaljplan för Del av Gamla stan 2:26 (Hollendergatan/Lönnerbladsgatan) Falköpings stad Antagandehandling Stadsbyggnadsavdelningen 2013-02-27 HANDLINGAR Planförslaget består av plankarta

Läs mer

Ändring av detaljplan(1283k-15950) för del av fastigheten. Pålsjö 3:1 m fl, norr om Senderödsvägen, Mariastaden

Ändring av detaljplan(1283k-15950) för del av fastigheten. Pålsjö 3:1 m fl, norr om Senderödsvägen, Mariastaden Ändring av detaljplan(1283k-15950) för del av fastigheten Pålsjö 3:1 m fl, norr om Senderödsvägen, Mariastaden Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 18 juli 2016 STANDARDFÖRFARANDE

Läs mer

Avstyckningsplan Ukna kyrka, Ukna Västerviks kommun, Kalmar län

Avstyckningsplan Ukna kyrka, Ukna Västerviks kommun, Kalmar län Upphävande av Detaljplan Avstyckningsplan Ukna kyrka, Ukna Västerviks kommun, Kalmar län ANTAGEN KS 2015-10-12 LAGA KRAFT 2015-11-05 KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING Enheten för samhällsbyggnad 2015-09-30

Läs mer

Följande skriftliga synpunkter har inkommit till och med

Följande skriftliga synpunkter har inkommit till och med Detaljplan för Del av Bastekärr 1:18 m fl Vättlands verksamhetsområde Strömstads Kommun UTLÅTANDE HUR UTSTÄLLNINGEN HAR BEDRIVITS Miljö- och byggnämnden beslutade 2009-06-18 150. att genomföra en utställning.

Läs mer

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, Krokom, Krokoms kommun

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, Krokom, Krokoms kommun D 1 (7) Datum 2018-06-27 Detaljplan för Hissmoböle 2:281, Krokom, Krokoms kommun PLANBESKRIVNING KROKOM1000, v1.0, 2012-10-09 Granskningshandling Krokoms kommun Postadress 835 80 Krokom Besöksadress Offerdalsvägen

Läs mer

DETALJPLAN FÖR SURAHAMMAR 9:292 & 9:343 SURAHAMMARS KOMMUN

DETALJPLAN FÖR SURAHAMMAR 9:292 & 9:343 SURAHAMMARS KOMMUN GRANSKNINGSHANDLING 2017-12-15 Dnr: 2017.0478.211 DETALJPLAN FÖR SURAHAMMAR 9:292 & 9:343 SURAHAMMARS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplanen har varit utsänd för samråd från den 25 september till den 15

Läs mer

Ändring av byggnadsplan för Nyland 2:2, m fl, Ramsele tätort, Sollefteå kommun (P 10).

Ändring av byggnadsplan för Nyland 2:2, m fl, Ramsele tätort, Sollefteå kommun (P 10). Ändring av byggnadsplan för Nyland 2:2, m fl, Ramsele tätort, Sollefteå kommun (P 10). Standardförfarande 1 (6) TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING Handlingar Till planen finns följande handlingar: Detta tillägg

Läs mer

Detaljplan för fastighet Hidinge-Lanna 4:62 m.fl. (Del av Vreta Bytomt) Lekebergs kommun, Örebro län.

Detaljplan för fastighet Hidinge-Lanna 4:62 m.fl. (Del av Vreta Bytomt) Lekebergs kommun, Örebro län. Detaljplan för fastighet Hidinge-Lanna 4:62 m.fl. (Del av Vreta Bytomt) Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med detaljplanen är att möjliggöra bostadsbebyggelse på del

Läs mer

Detaljplan. ning (Antagandehandling)

Detaljplan. ning (Antagandehandling) Planbeskrivn Detaljplan för Kv. Mäklaren m..fl Falköpings kommun ning (Antagandehandling) HANDLINGAR Planförslaget består av plankarta i skala a 1:1000 med bestämmelser. Till förslaget hör planbeskrivning

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av Tivedstorp 2:47 Laxå kommun, Örebro län

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av Tivedstorp 2:47 Laxå kommun, Örebro län Sydnärkes byggförvaltning Ulrika Åberg Planarkitekt SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för del av Tivedstorp 2:47 Laxå kommun, Örebro län Enligt PBL 2011 (Plan- och bygglagen 2011) 5 kap. 17 har Detaljplan

Läs mer

Detaljplan för del av Vätinge 1:118 (Stationsvägen) i Gripenbergs samhälle i Tranås kommun

Detaljplan för del av Vätinge 1:118 (Stationsvägen) i Gripenbergs samhälle i Tranås kommun Detaljplan för del av Vätinge 1:118 (Stationsvägen) i Gripenbergs samhälle i Tranås kommun Upprättad i juni 2011 av Plan- och byggavdelningen, Samhällsbyggnadsförvaltningen Dnr 66/2010 Plan- och genomförandebeskrivning

Läs mer

Förslag till detaljplan för del av Björkfors 1:450 och 1:598 i Hemavan, Storumans kommun, Västerbottens län, upprättad 27 mars 2012

Förslag till detaljplan för del av Björkfors 1:450 och 1:598 i Hemavan, Storumans kommun, Västerbottens län, upprättad 27 mars 2012 Förslag till detaljplan för del av Björkfors 1:450 och 1:598 i Hemavan, Storumans kommun, Västerbottens län, upprättad 27 mars 2012 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Rubricerat detaljplaneförslag har varit utsänt för

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN. för. del av Rensbo 1:30. Hedemora kommun, Dalarnas län

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN. för. del av Rensbo 1:30. Hedemora kommun, Dalarnas län ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN för del av Rensbo 1:30 Hedemora kommun, Dalarnas län GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättad 7 juli 2017 HANDLINGAR Detaljplanen består av: Plankarta Planbeskrivning Genomförandebeskrivning

Läs mer

Planbeskrivning Antagandehandling

Planbeskrivning Antagandehandling KOMMUNSTYRELSENS-FÖRVALTNING PLANSEKTIONEN DIARIENR SBN 2012-1057 Planbeskrivning Antagandehandling Detaljplan för del av kv Rädisan och kv Gräslöken Kommundel Stuvsta PBL 2010:900 Kommunstyrelsens förvaltning,

Läs mer

Detaljplan för Hövik 5:1 m.fl. Hövik 5:1 m.fl. Tjörns kommun. Genomförandebeskrivning. Koncept

Detaljplan för Hövik 5:1 m.fl. Hövik 5:1 m.fl. Tjörns kommun. Genomförandebeskrivning. Koncept Detaljplan för Tjörns kommun Koncept 2010-05-17 Detaljplan för Tjörns kommun Koncept 2010-05-05 Beställare: Tjörns kommun 471 80 Skärhamn Beställarens representant: Marcelo Arancibia Konsult: Uppdragsledare

Läs mer

Spinetten 2 och 6 Inom kommundel Trångsund ANTAGANDEHANDLING. Detaljplan för. Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning PBL 2010:900

Spinetten 2 och 6 Inom kommundel Trångsund ANTAGANDEHANDLING. Detaljplan för. Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning PBL 2010:900 MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN SBN PL 2011/71.318 0126K-15642 ANTAGANDEHANDLING Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning Detaljplan för Spinetten 2 och 6 Inom kommundel Trångsund PBL 2010:900

Läs mer

RIKTLINJER för exploateringsavtal vid enskilt huvudmannaskap

RIKTLINJER för exploateringsavtal vid enskilt huvudmannaskap RIKTLINJER för exploateringsavtal vid enskilt huvudmannaskap Förklarar hur Eslövs kommun arbetar med markexploatering och hur byggherrar och fastighetsägare som vill delta i markexploatering ska göra i

Läs mer

Ändring av detaljplan för Skeppsgossen 3 och 7

Ändring av detaljplan för Skeppsgossen 3 och 7 Stadsbyggnadsnämnden 2016-08-04 Planavdelning SBN/2015:328 Inga Krekola 016-710 11 19 1 (1) Stadsbyggnadsnämnden Ändring av detaljplan för Skeppsgossen 3 och 7 Förslag till beslut Förslag till ändring

Läs mer

SAMRÅD MED LÄNSSTYRELSEN OCH ANDRA STATLIGA MYNDIGHETER

SAMRÅD MED LÄNSSTYRELSEN OCH ANDRA STATLIGA MYNDIGHETER Granskningshandling Februari 2016 Sektorn för samhällsbyggnad Detaljplan för Mölnlycke 1:55 m fl ALHAGEN i Mölnlycke Granskningsutlåtande Under tiden 24 november 19 december 2014 har detaljplanen varit

Läs mer

P L A N B E S K R I V N I N G G E N O M F ÖR A N D E B E S K R I V N I N G

P L A N B E S K R I V N I N G G E N O M F ÖR A N D E B E S K R I V N I N G DP 453 Dnr MSN 2007/30 214 (tidigare ONS 2003/88 214) P L A N B E S K R I V N I N G G E N O M F ÖR A N D E B E S K R I V N I N G Detaljplan för del av Sicklaön 118:2, vid Nysätravägen på Sicklaön, Nacka

Läs mer

Simlångsdalen, HALMSTADS KOMMUN Plan 1100 K. Standardförfarande, KS 2014/0579 Samhällsbyggnadskontoret

Simlångsdalen, HALMSTADS KOMMUN Plan 1100 K. Standardförfarande, KS 2014/0579 Samhällsbyggnadskontoret TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING Antagandehandling Tillhörande ändr ing av byggnadsplan för del av Sim långsdalens sam hälle (Breared 1:105, 1:191 och 1:194), Plan 473 Simlångsdalen, HALMSTADS KOMMUN Plan

Läs mer

Detaljplan för Bansvik villor, Gamlestan 1:3 m fl GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Antagandehandling. Lysekils kommun, Västra Götalands län 2008-11-20

Detaljplan för Bansvik villor, Gamlestan 1:3 m fl GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Antagandehandling. Lysekils kommun, Västra Götalands län 2008-11-20 Antagandehandling Detaljplan för Bansvik villor, Gamlestan 1:3 m fl, Västra Götalands län 2008-11-20 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Norconsult AB Ref: 1415001 2 (7) INLEDNING En genomförandebeskrivning redovisar

Läs mer

DETALJPLAN FÖR DEL AV KV LJUNGEN SAMT DEL AV PAJALA 9:3 Bostadsändamål

DETALJPLAN FÖR DEL AV KV LJUNGEN SAMT DEL AV PAJALA 9:3 Bostadsändamål DETALJPLAN FÖR DEL AV KV LJUNGEN SAMT DEL AV PAJALA 9:3 Bostadsändamål Pajala kommun Norrbottens län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR I ANTAGANDEHANDLING Planbeskrivning med genomförandebeskrivning Plankarta

Läs mer

Detaljplan för del av Trolleboda 1:30 m.fl.

Detaljplan för del av Trolleboda 1:30 m.fl. Ronneby kommun, Blekinge län GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplaneförslaget, upprättat 2014-06-02 har varit utställt för granskning under tiden den 20 juni 2014 till den 8 augusti 2014. Myndigheter och berörda

Läs mer

Detaljplan för Åkarp 29:15 i Marieholm Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för Åkarp 29:15 i Marieholm Eslövs kommun, Skåne län PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 1 (6) Detaljplan för Åkarp 29:15 i Marieholm Eslövs kommun, Skåne län ANTAGANDEHANDLING 2013-04-17 PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2 (6) PLANBESKRIVNING HANDLINGAR PLANDATA

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND Upprättad 2018-05-03 SBN 2017/195 Plan- och bygglagen (SFS 2010:900) Standardförfarande INKOMNA YTTRANDEN Statliga verk, myndigheter och

Läs mer

Detaljplan för del av Vänersvik 1:1, Lidköpings kommun Samrådsredogörelse

Detaljplan för del av Vänersvik 1:1, Lidköpings kommun Samrådsredogörelse 2015-02-13 SBN2014/0691 Detaljplan för del av Vänersvik 1:1, Lidköpings kommun Samrådsredogörelse Hur samrådet bedrivits Detaljplanen är upprättad i november 2014 och samhällsbyggnadsnämnden beslutade

Läs mer

Välkomna! till. Samrådsmöte för ny detaljplan för Tegelbruket, etapp 11

Välkomna! till. Samrådsmöte för ny detaljplan för Tegelbruket, etapp 11 Välkomna! till Samrådsmöte för ny detaljplan för Tegelbruket, etapp 11 Program för dagens möte Detaljplaneprocessen och tidplan Planförslaget (byggrätter, styckningar, begränsningar, m.m.) 113 Genomförande

Läs mer

Myggenäs 1:114 m fl. I Myggenäs, Tjörns kommun GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Lagakrafthandling Antagen , laga kraft

Myggenäs 1:114 m fl. I Myggenäs, Tjörns kommun GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Lagakrafthandling Antagen , laga kraft Lagakrafthandling 2011-03-23 Antagen 2011-04-27, laga kraft 2011-05-27 Detaljplan för Myggenäs 1:114 m fl. I Myggenäs, Tjörns kommun GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 1 INLEDNING Genomförandebeskrivningen redovisar

Läs mer

Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN, MELLBY 2:165 GRANSKNINGSUTLÅTANDE - detaljplan

Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN, MELLBY 2:165 GRANSKNINGSUTLÅTANDE - detaljplan Sida 1 av 6 ANTAGANDEHANDLING Diarienummer B/2011:446 Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN, MELLBY 2:165 GRANSKNINGSUTLÅTANDE - detaljplan SAMRÅDETS GENOMFÖRANDE Detaljplanesamråd har genomförts enligt

Läs mer

Detaljplan för Bukärr 22:28 m fl, i Släp Kungsbacka kommun

Detaljplan för Bukärr 22:28 m fl, i Släp Kungsbacka kommun Över Planbeskrivning, Samrådshandling Bukärr Detaljplan för Bukärr 22:28 m fl, i Släp Kungsbacka kommun mmun Skala 1:20000 Upprättad i februari 2015 0 2014/P029 D 228 Handlingar: Planbeskrivning, denna

Läs mer

Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN/GAVELÅSVÄGEN, Mellby 2:211 SAMRÅDSREDOGÖRELSE detaljplan

Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN/GAVELÅSVÄGEN, Mellby 2:211 SAMRÅDSREDOGÖRELSE detaljplan Samrådsredogörelse Sida 1 av 7 Handläggare Christoffer Gissy 010-505 99 25 Diarienummer KS/2015:372 Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN/GAVELÅSVÄGEN, Mellby 2:211 SAMRÅDSREDOGÖRELSE detaljplan I denna

Läs mer

Granskningshandling Februari 2014

Granskningshandling Februari 2014 Granskningshandling Februari 2014 Sektorn för samhällsbyggnad Detaljplan för Rydet 1:4 m fl BOSTÄDER VID SKOLAN i Hällingsjö, Härryda kommun Samrådsredogörelse Under tiden 14 oktober till 8 november 2013

Läs mer

Detaljplan för KÖPMANNEN 11 Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för KÖPMANNEN 11 Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 1 (5) Detaljplan för KÖPMANNEN 11 Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2 (5) PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Plankarta

Läs mer