Kryddgårdsskolan Malmö Matematik Eva Hörnblad

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kryddgårdsskolan Malmö Matematik Eva Hörnblad"

Transkript

1 36-leken på Holmaskolans skolgård Material: Laminerade uppdragskort med snöre i, se näsföljande sidor Protokoll, se nästa sida. Tärning och en burk att kasta den i 5 lådor med saker i till 10-kompisar Övning: Häng upp uppdragen runt om i området. De behöver inte placeras i närheten av var uppdraget ska utföras. Lapparna ska sitta uppe under hela övningen. Dela in eleverna i grupper om 3-4 personer. Varje grupp ska hitta på ett namn och ett eget lockrop. Lockropet ska användas då de ska samla gruppen för att genomföra ett uppdrag. Ett lag i taget slår ett slag med tärningen. Om tärningen visar 4 ska laget sprida ut sig och leta efter det uppdrag som det står 4 på. När någon i gruppen hittar lappen med 4 på ropar hen sitt lockrop. Alla andra i gruppen springer då dit och hjälper till att ropa tills gruppen är samlad. När alla är samlade genomför man uppdraget eller svarar på frågan. När uppdraget är godkänt av läraren kastar en i gruppen tärningen igen. Är det 3 adderas tre till fyra. Det är då uppdrag 7 som ska letas upp och lösas. Fortsätt på samma sätt tills lagen kommer till nr 36 (tal över 36 gäller som 36).

2 Protokoll till 36-leken 1. Hämta 6 löv. 2. Räkna gungorna på skolgården. Kom tillbaka och berätta hur många de är. 3. Hoppa på tre stenar. Kom tillbaka och slå tärningen på nytt. 4. Balansera på stocken en gång. Kom tillbaka och slå tärningen på nytt. 5. Gå till flaggstången och pjätta den 9 gånger. Kom tillbaka och slå tärningen på nytt. 6. Hämta något långt och något kort. Kom tillbaka och visa dem. 7. Hämta ett udda antal löv. Kom tillbaka och visa dem. 8. Titta i låda nummer 1. Hur många till behövs det för att det ska bli 10 i lådan? Hämta dem. 9. Titta i låda nummer 2. Hur många till behövs det för att det ska bli 10 i lådan? Hämta dem. 10. Hämta ett jämt antal grässtrån. Kom tillbaka och visa dem. 11. Titta i låda nummer 3. Hur många till behövs det för att det ska bli 10 i lådan? Hämta dem. 12. Hämta tre olika sorters löv. Lägg dem i storleksordning. Kom tillbaka och visa dem. 13. Titta i låda nummer 4. Hur många till behövs det för att det ska bli 10 i lådan? Hämta dem. 14. Titta i låda nummer 5. Hur många till behövs det för att det ska bli 10 i lådan? Hämta dem. 15. Kom på en sång med ett tal i. Kom tillbaka och sjung den. 16. Hämta något långt och något kort. Kom tillbaka och visa dem. 17. Hämta en pinne som är längre än din tumme. Kom tillbaka och visa pinnen. 18. Kom tillbaka och hoppa 20 hopp som en groda. 19. Klättra upp och ner för repstegen 5 gånger var. 20. Rör vid ett stuprör och kom tillbaka och visa vilket stuprör du rörde. 21. Bygg ett sandtorn i sandlådan som är lika högt som din hand. 22. Spring till 3 brunnslock. Kom tillbaka och visa var locken är.

3 23. Titta på klockan och läs av tiden. Kom tillbaka och berätta hur mycket klockan är. 24. Gå till cykelburen. Hur många cyklar står i cykelställen? Kom tillbaka och berätta hur många cyklar det är. 25. Hur många bokstäver finns det i orden Holmaskolan? Titta på skolans skylt och räkna bokstäverna. Kom tillbaka och berätta. 26. Hur många dörrar har skolan på den här sidan? Kom tillbaka och berätta. 27. Hur många fönster har skolan på den här sidan? Kom tillbaka och berätta. 28. Kom tillbaka och forma er som en cirkel. 29. Kom tillbaka. Hoppa jämfota och räkna baklänges från 20 tillsammans. 30. Räkna hur många fingrar ni har tillsammans i laget. 31. Spring som hästar, men låt som grisar. 32. Skriv era namn i sanden. Kom tillbaka och slå tärningen på nytt. 33. Hur många år är ni tillsammans i laget? Kom tillbaka och berätta. 34. Hur många månader har ett år? Kom tillbaka och berätta hur många de är och vad de heter. 35. Plocka 10 löv från marken. Kom tillbaka med dem och lägg dem i en triangel. 36. Hitta det högsta trädet. Spring fyra varv runt trädet. Kom tillbaka och peka ut trädet.

4 1. Hämta 6 löv. 2. Räkna gungorna på skolgården. Kom tillbaka och berätta hur många de är.

5 3. Hoppa på tre stenar. Kom tillbaka och slå tärningen på nytt. 4. Balansera på stocken en gång. Kom tillbaka och slå tärningen på nytt.

6 5. Gå till flaggstången och pjätta den 9 gånger. Kom tillbaka och slå tärningen på nytt. 6. Hämta något långt och något kort. Kom tillbaka och visa dem.

7 7. Hämta ett udda antal löv. Kom tillbaka och visa dem. 8. Titta i låda nummer 1. Hur många till behövs det för att det ska bli 10 i lådan? Hämta dem.

8 9. Titta i låda nummer 2. Hur många till behövs det för att det ska bli 10 i lådan? Hämta dem. 10. Hämta ett jämt antal grässtrån. Kom tillbaka och visa dem.

9 11. Titta i låda nummer 3. Hur många till behövs det för att det ska bli 10 i lådan? Hämta dem. 12. Hämta tre olika sorters löv. Lägg dem i storleksordning. Kom tillbaka och visa dem.

10 13. Titta i låda nummer 4. Hur många till behövs det för att det ska bli 10 i lådan? Hämta dem. 14. Titta i låda nummer 5. Hur många till behövs det för att det ska bli 10 i lådan? Hämta dem.

11 15. Kom på en sång med ett tal i. Kom tillbaka och sjung den. 16. Hämta två saker. Den ena ska vara dubbelt så lång som den andra. Kom tillbaka och visa dem.

12 17. Hämta en pinne som är längre än din tumme. Kom tillbaka och visa pinnen. 18. Kom tillbaka och hoppa 20 hopp som en groda.

13 19. Klättra upp och ner för repstegen 5 gånger var. 20. Rör vid ett stuprör och kom tillbaka och visa vilket stuprör du rörde.

14 21. Bygg ett sandtorn i sandlådan som är lika högt som din hand. 22. Spring till 3 brunnslock. Kom tillbaka och visa var locken är.

15 23. Titta på skolans klocka och läs av tiden. Kom tillbaka och berätta hur mycket klockan är. 24. Gå till cykelburen. Hur många cyklar står i cykelställen? Kom tillbaka och berätta hur många cyklar det är.

16 25. Hur många bokstäver finns det i orden Holmaskolan? Titta på skolans skylt och räkna bokstäverna. Kom tillbaka och berätta. 26. Hur många dörrar har skolan på den här sidan? Kom tillbaka och berätta.

17 27. Hur många fönster har skolan på den här sidan? Kom tillbaka och berätta. 28. Kom tillbaka och forma er som en cirkel.

18 29. Kom tillbaka. Hoppa jämfota och räkna baklänges från 20 tillsammans. 30. Räkna hur många fingrar ni har tillsammans i laget.

19 31. Spring som hästar, men låt som grisar. 32. Skriv era namn i sanden. Kom tillbaka och slå tärningen på nytt.

20 33. Hur många år är ni tillsammans i laget? Kom tillbaka och berätta. 34. Hur många månader har ett år? Kom tillbaka och berätta hur många de är och vad de heter.

21 35. Plocka 10 löv från marken. Kom tillbaka med dem och lägg dem i en triangel. 36. Hitta det högsta trädet. Spring fyra varv runt trädet. Kom tillbaka och peka ut trädet.

Differensen Springlek med subtraktion för lågstadiet

Differensen Springlek med subtraktion för lågstadiet Differensen Springlek med subtraktion för lågstadiet Den här leken hittade vi på till en fortbildning, och valde då namnen i uppgifterna efter deltagarnas namn! Kul tyckte till och med de vuxna! Uppgiftena

Läs mer

Håll Sverige Rents. Skräpplockardagar. Samarbetslekar och värderingsövningar om skräp och återvinning för årskurs 7-9 och gymnasiet

Håll Sverige Rents. Skräpplockardagar. Samarbetslekar och värderingsövningar om skräp och återvinning för årskurs 7-9 och gymnasiet Håll Sverige Rents Skräpplockardagar Samarbetslekar och värderingsövningar om skräp och återvinning för årskurs 7-9 och gymnasiet 1 Ut och lek! Sätt guldkant på era Skräpplockardagar med en rolig lek eller

Läs mer

Aktiviteter förskolan

Aktiviteter förskolan Aktiviteter förskolan Äggkartongsuppdrag Du behöver: Äggkartonger Typ av aktivitet: par Tränar följande: - att bilda par - hälften och dubbelt - geometriska former och talföljder - jämförelseord - antal

Läs mer

SNO:s grön vit torsdagsträning 3 och 10 oktober 2013 i Tveta

SNO:s grön vit torsdagsträning 3 och 10 oktober 2013 i Tveta SNO:s grön vit torsdagsträning 3 och 10 oktober 2013 i Tveta 3 oktober var det en linje orientering där man skulle hitta saker längs med rätt väg, alla fick med sig en karta och en bingobricka samt en

Läs mer

HOPP FÖR DIG DAGSPROGRAMMET FRÅN TRAMPOLIN

HOPP FÖR DIG DAGSPROGRAMMET FRÅN TRAMPOLIN HOPP FÖR DIG DAGSPROGRAMMET FRÅN TRAMPOLIN HOPP FÖR DIG Lägerorientering. Syfte och mål I förberedelserna för denna aktivitet har vi arbetat utifrån följande målspår: Existens Självinsikt och självkänsla

Läs mer

Utematte och kamratövningar

Utematte och kamratövningar Utematte och kamratövningar Postadress Besöksadress Tel Fax Mobil E-post Nynäshamns kommun Sjöudden 08 520 73565 08 520 38590 Mats 070 6388590 mats.wejdmark@naturskolan.pp.se Viaskolan, Naturskolan Slutet

Läs mer

Ordlista 1B:1. modell. hel timme. halv timme. timvisare. Dessa ord ska du träna. Öva orden. När du bygger efter en ritning, får du en modell.

Ordlista 1B:1. modell. hel timme. halv timme. timvisare. Dessa ord ska du träna. Öva orden. När du bygger efter en ritning, får du en modell. Ordlista 1B:1 Öva orden Dessa ord ska du träna modell När du bygger efter en ritning, får du en modell. hel timme På en timme går timvisaren ett steg på klockan. halv timme På en halvtimme går minutvisaren

Läs mer

Vika Förskola Spring önskelista 20100209

Vika Förskola Spring önskelista 20100209 Vika Förskola Spring önskelista 20100209 Då vi har en gård som är mycket exponerad för solen känns solskydd extra viktigt. Backen upp mot rutschkanan där det kan vara mycket sol vill vi ha som den är eftersom

Läs mer

TRÄDET BRINNER, MÅSTE BYTA HOHO

TRÄDET BRINNER, MÅSTE BYTA HOHO TRÄDET BRINNER, MÅSTE BYTA HOHO TRÄDET BRINNER, MÅSTE BYTA En lekdeltagare står på mitten och har inget bo. Han eller hon ropar: Trädet brinner, måste byta!. De lekdeltagare som står i bona byter bo, och

Läs mer

Sannolikhetslära till pdf.notebook. May 04, 2012. Sannolikhetslära. Kristina.Wallin@kau.se

Sannolikhetslära till pdf.notebook. May 04, 2012. Sannolikhetslära. Kristina.Wallin@kau.se May 0, 0 Sannolikhetslära Kristina.Wallin@kau.se May 0, 0 Centralt innehåll Sannolikhet Åk Slumpmässiga händelser i experiment och spel. Åk 6 Sannolikhet, chans och risk grundat på observationer, experiment

Läs mer

Ellen Andersson Lindell Den magiska dörren 2017

Ellen Andersson Lindell Den magiska dörren 2017 Ellen Andersson Lindell Den magiska dörren 2017 Kapitel 1 Hej! Jag heter Bella och jag är 8 år och jag går på Lyxskolan. Jag har en bästa vän som heter alexsandra. Hon är jätte snäll vi brukar gunga tillsammans.

Läs mer

Öppna frågor (ur Good questions for math teaching)

Öppna frågor (ur Good questions for math teaching) Här är öppna frågor som jag hämtat från boken Good questions for math teaching som jag läste i våras när jag gick Lärarlyftet. Frågorna är sorterade efter ämne/tema och förhoppningsvis kan fler ha nytta

Läs mer

Artkunskap Träd i närområdet

Artkunskap Träd i närområdet Foto: Malmö stad / Eva Hörnblad Artkunskap Träd i närområdet åk 1-3 www.malmo.se/pedagogiskakartor Hitta blad Mål: Att börja ställa frågor om naturen. Material: Ett papper med bilder av olika sorters blad

Läs mer

Trollpengar. I trollens rike finns det pengar, men inte sådana som vi är vana vid. De använder sig av stenar, kottar och pinnar.

Trollpengar. I trollens rike finns det pengar, men inte sådana som vi är vana vid. De använder sig av stenar, kottar och pinnar. Trollpengar I trollens rike finns det pengar, men inte sådana som vi är vana vid. De använder sig av stenar, kottar och pinnar. 1 sten = 100 kronor 1 tallkotte = 10 kronor 1 pinne = 1 krona Ni ska nu samla

Läs mer

Lekar, spel och övningar

Lekar, spel och övningar Lekar, spel och övningar Det viktigaste är inte att vinna när man spelar spel eller leker. Prata om detta med barnen. De lekar, övningar och spel som beskrivs nedan kan varieras, så att de passar både

Läs mer

PRIMA MATEMATIK EXTRABOK 1 FACIT

PRIMA MATEMATIK EXTRABOK 1 FACIT PRIMA MATEMATIK EXTRABOK FACIT Hur många? Ringa in det minsta talet i varje ruta. Ringa in det största talet i varje ruta. Måla rutor så att det stämmer åt båda håll. Exempel: Skriv talraden.,,, Skriv

Läs mer

Beta Pedagog AB Box 58, 430 17 Skällinge info@beta-pedagog.se www.beta-pedagog.com Tel. 0340-35505

Beta Pedagog AB Box 58, 430 17 Skällinge info@beta-pedagog.se www.beta-pedagog.com Tel. 0340-35505 Den svarta handsken Beta Pedagog AB Box 58, 430 17 Skällinge info@beta-pedagog.se www.beta-pedagog.com Tel. 0340-35505 Ingela Korsell Illustratör: Sinisha Bozunovic Redaktör: Alice Melin Art. nr 3875 ISBN

Läs mer

Gruppuppgift I. Tid. Säg till eleverna

Gruppuppgift I. Tid. Säg till eleverna Gruppuppgift I. Tid Introduktion till eleverna I den här uppgiften ska ni få arbeta tillsammans. Det betyder att alla ska hjälpas åt med uppgiften. Det är viktigt att alla får säga vad de tycker och varför

Läs mer

Tara är barnskötare YLVA HEROU ARBETSMATERIAL FÖR ELEVEN

Tara är barnskötare YLVA HEROU ARBETSMATERIAL FÖR ELEVEN ARBETSMATERIAL FÖR ELEVEN Omslaget Titta på bilden på omslaget och berätta vad du ser. Svara på frågorna: 1. Vad ser du på bilden? 2. Var är de? 3. Vilket yrke har kvinnan? 4. Vilken årstid är det på bilden?

Läs mer

Målet med leken Det är ingen som vinner i denna lek, utan alla vinner framförallt kunskap om vår natur.

Målet med leken Det är ingen som vinner i denna lek, utan alla vinner framförallt kunskap om vår natur. Biosfärutmaningen 2016 NATURSKATTJAKT Vi som har skapat leken Förskoleklass Viken och Kullen på Källby Gård, Götene Vi har valt att skapa en lek med hjälp av följande tre utgångspunkter: Hela klassen kan

Läs mer

150 cm 2 m 70 dm. 280 cm 3,5 m 40 dm 3,50 0,50. 200 cm 1,5 2,5. 6 m. 30 cm 4 dm 500 mm. 2 m. 70 dm. 150 cm. 3,5 m. 40 dm. 280 cm.

150 cm 2 m 70 dm. 280 cm 3,5 m 40 dm 3,50 0,50. 200 cm 1,5 2,5. 6 m. 30 cm 4 dm 500 mm. 2 m. 70 dm. 150 cm. 3,5 m. 40 dm. 280 cm. Skriv sträckorna i storleksordning. Längdenheter: meter (m), decimeter (dm), centimeter (cm) och millimeter (mm). Längden 15 cm kan skrivas på olika sätt: 15 cm = 1 m 5 cm = 1,5 m eller 15 dm cm eller

Läs mer

Enkätsvar. Barnkonsekvensanalys Utsäljeskolan. Atkins

Enkätsvar. Barnkonsekvensanalys Utsäljeskolan. Atkins Enkätsvar Barnkonsekvensanalys Utsäljeskolan Atkins 2017-03-28 Platser på skolgården som ni har berättat om Fotbollsplanen Pulkabacken Klätterställning Utanför fritidsgården Centrala delen av skolgården

Läs mer

Hitta en stubbe eller en sten som är tillräckligt stor för att en hel grupp ska kunna stå på den samtidigt.

Hitta en stubbe eller en sten som är tillräckligt stor för att en hel grupp ska kunna stå på den samtidigt. BALANSSTUBBEN En stubbe eller sten Hitta en stubbe eller en sten som är tillräckligt stor för att en hel grupp ska kunna stå på den samtidigt. Framför er ligger balansstubben/balansstenen. Det gäller för

Läs mer

Förberedelser: Sätt upp konerna i stigande ordningsföljd (första inlärningen) eller i blandad ordningsföljd (för de elever som kommit längre).

Förberedelser: Sätt upp konerna i stigande ordningsföljd (första inlärningen) eller i blandad ordningsföljd (för de elever som kommit längre). Räkna till 10 Mål: Eleverna skall kunna räkna till 10, i stigande och sjunkande ordningsföljd. Antal elever: minst 10 elever. Koner med talen 1 till 10.( använd konöverdrag och skriv 10 på en lapp på 0-käglan)

Läs mer

Förskoleklass. (Skolverket )

Förskoleklass. (Skolverket ) Förskoleklass Förskoleklassen ska stimulera elevens utveckling och lärande och förbereda för fortsatt utbildning. I undervisningen ska förskolans, förskoleklassens och skolans kultur och arbetssätt mötas

Läs mer

Idag ska jag till djurparken! Wow vad kul det ska bli. Det var 2 år sedan jag var där sisst? Hur gammal var Rut då?

Idag ska jag till djurparken! Wow vad kul det ska bli. Det var 2 år sedan jag var där sisst? Hur gammal var Rut då? MATTE PÅ ZOO HEJSAN! Jag heter Mattias och jag är 8 år. Jag kallas Matte, det har jag gjort sedan jag var väldigt liten. Jag har tre syskon. Elin, Matilda och Rut. Elin är två år mindre än mig. Matilda

Läs mer

Vännerna i Kungaskogen i ett språk och matematikperspektiv. Tellus förskoleklass, Kolarängskolan i Järfälla.

Vännerna i Kungaskogen i ett språk och matematikperspektiv. Tellus förskoleklass, Kolarängskolan i Järfälla. Vännerna i Kungaskogen i ett språk och matematikperspektiv. Tellus förskoleklass, Kolarängskolan i Järfälla. Vårt arbete med Snick och Snack -Vännerna i kungaskogen har delvis varit ett värdegrundsarbete

Läs mer

Stjärnmatte. Uppdrag matematik. Innehåll

Stjärnmatte. Uppdrag matematik. Innehåll Stjärnmatte Uppdrag matematik På följande sidor finns uppdraget från 24 april 2007 sammanställt. Aktiviteterna har skrivits in i en gemensam mall och kompletterats med ytterligare pdf-dokument. Observera

Läs mer

ÄVENTYR I TROLLSKOGEN KONSTVERKET

ÄVENTYR I TROLLSKOGEN KONSTVERKET ÄVENTYR I TROLLSKOGEN KONSTVERKET ÄVENTYR I TROLLSKOGEN 1. Trollen är skickliga på att ta sig över hinder i skogen. Hur kan ni ta er över en sten, en stor gren eller ett omkullfallet träd? 2. Trollen tycker

Läs mer

NATURligtvis. Kalle Kaos

NATURligtvis. Kalle Kaos NATURligtvis Kalle Kaos Kalle Kaos Material: 36 st ordkort, facitbricka, (jätte)tärningar. Häng upp de 36 lapparna i skogen. Lapparna ska inte vara gömda utan synas bra. 1. Gruppen delas in i lag med 3-5

Läs mer

Övningar. Labyrinten inomhus såväl som utomhus. Presentation. Förberedelse. Utförande. Varianter. Material. Kunskap. Författare: Lisa Kalered

Övningar. Labyrinten inomhus såväl som utomhus. Presentation. Förberedelse. Utförande. Varianter. Material. Kunskap. Författare: Lisa Kalered Övningar Labyrinten inomhus såväl som utomhus lämplig för alla åldrar Denna övning är tänkt att öka elevernas förståelse vad gäller att passa kartan, dvs att hela tiden ha kartan lagd åt rätt håll för

Läs mer

Problem 1 I en familj fanns fem barn. När barnen väger sig flera åt gången får de följande resultat:

Problem 1 I en familj fanns fem barn. När barnen väger sig flera åt gången får de följande resultat: EXTRA PROBLEM TILL ALMA Problem 1 I en familj fanns fem barn. När barnen väger sig flera åt gången får de följande resultat: Ann + Carolina = 65 kg Erik + David = 75 kg David + Ann = 85 kg Ann + Magnus

Läs mer

ORIENTERINGSDAG SKOLÅR 6. Torsdag 24 oktober 2013 Klass 13C/13D

ORIENTERINGSDAG SKOLÅR 6. Torsdag 24 oktober 2013 Klass 13C/13D ORIENTERINGSDAG SKOLÅR 6 Torsdag 24 oktober 2013 Klass 13C/13D Vad: 1. Ni som är mentorer gör upp vem som ansvarar för vilken klass under dagen. Samling kl.09.00 i klassrummet. Någon av er mentorer ansvarar

Läs mer

Erik jagar en hund. Torsten Bengtsson. Lärarmaterial. Lgr 11 - Centralt innehåll och förmågor som tränas:

Erik jagar en hund. Torsten Bengtsson. Lärarmaterial. Lgr 11 - Centralt innehåll och förmågor som tränas: IDAN 1 Boken handlar om: Erik vill så gärna ha en egen hund, men det går inte för att hans pappa är allergisk. Ibland brukar han låna tant veas hund, Bus. Bus måste gå i koppel, för annars kan han rymma.

Läs mer

Långhopprep Hoppa i: Ström Upp med tempot och PULSEN!

Långhopprep Hoppa i: Ström Upp med tempot och PULSEN! 1 2 Arbeta i par, slå en tärning. Siffran visar vad de ska göra. Jobba i 20 min. 1. Handbanan 2. 50 hopp med hopprep 3. Snabba fötter 5 varv (lite kortare och enklare bana) 4. 15 burbies, 15 armhävningar,

Läs mer

Grön Flagg Tema Närmiljö 2011-2012

Grön Flagg Tema Närmiljö 2011-2012 Grön Flagg Tema Närmiljö 2011-2012 Våra 5 mål Vi ska lära oss vad som gäller Allemansrätt Vi ska kunna hitta med hjälp av kartor och GPS Vi ska lära oss om vad man kan göra i naturen Vi ska lära oss vad

Läs mer

Läxa nummer 1 klass 1

Läxa nummer 1 klass 1 Läxa nummer 1 klass 1 Rita hur det ser ut där du brukar göra läxan! Skriv namn! Det här är din läxbok för klass 1. Du kommer i regel att få en läxa i veckan hela året. Det är meningen att du ska läsa exemplet

Läs mer

Kängurutävlingen Matematikens hopp 2019 Benjamin

Kängurutävlingen Matematikens hopp 2019 Benjamin Kängurutävlingen Matematikens hopp 2019 Benjamin Trepoängsproblem 1 Carrie har börjat att rita en katt. Hur kan hennes färdiga teckning se ut? (Norge) 2 Mayafolket skrev tal på ett annat sätt än vi gör.

Läs mer

Möjligheternas dag årskurs F-1

Möjligheternas dag årskurs F-1 Möjligheternas dag årskurs F-1 1. Skriv upp några udda heltal. 2. Skriv upp några jämna heltal. 3. Ett av talen i raden hör inte dit, de andra har något gemensamt. Vilket hör inte dit och varför? a) 8

Läs mer

KAPITEL 8 Uppdragskort

KAPITEL 8 Uppdragskort K A P I TE L 8 Uppdragskort Följande sidor innehåller kopieringunderlag i form av aktivitetskort. Tanken med dem är att de ska lamineras och användas ute i fält. Pedagogen kan inför en övning visa upp

Läs mer

Samarbejdslege. 1. Alla på stenen. 2. Kärleksstatyn

Samarbejdslege. 1. Alla på stenen. 2. Kärleksstatyn Samarbejdslege 1. Alla på stenen Material: En stor platt sten men den ska ändå vara mindre än vad det är deltagare. Använd inte en sten med mossa på... Det tar lång tid för mossan att växa till och dessutom

Läs mer

Effekt: Denna rörelse ger illusionen av att du visar båda sidor av skylten. I själva verket visar du samma sida av skylten till åskådarna.

Effekt: Denna rörelse ger illusionen av att du visar båda sidor av skylten. I själva verket visar du samma sida av skylten till åskådarna. SKYLT-SNURREN Denna rörelse ger illusionen av att du visar båda sidor av skylten. I själva verket visar du samma sida av skylten till åskådarna. Utförande: 1. Håll skylten mellan höger tumme och fingrarna

Läs mer

SLALOMINGÅNGAR hur svårt kan det vara?

SLALOMINGÅNGAR hur svårt kan det vara? SLALOMINGÅNGAR hur svårt kan det vara? Av Marie Hansson Ju mer man börjar tänka på vad en slalomingång innebär, desto mer komplicerat blir det! Det är inte lite vi begär att hundarna ska lära sig och hålla

Läs mer

Repetitionsuppgifter 1

Repetitionsuppgifter 1 Repetitionsuppgifter 1 Beräkna 1 a) 0,5 + 0,7 b) 0,45 + 1,6 c) 2,76 0,8 2 a) 4,5 10 b) 30,5 10 c) 0,45 1 000 3 Vilka av produkterna är a) större än 6 1,09 6 0,87 6 1 6 4,3 6 0,08 6 b) mindre än 6 4 Skriv

Läs mer

Tummen upp! Idrott och hälsa kartläggning åk 3

Tummen upp! Idrott och hälsa kartläggning åk 3 Tummen upp! Idrott och hälsa kartläggning åk 3 Använd Tummen upp! för att kartlägga och bedöma elevernas kunskaper i förhållande till kunskapskraven i Lgr 11. PROVLEKTION: Natur och utemiljö Följande provlektion

Läs mer

Innehåll och förslag till användning

Innehåll och förslag till användning Övningar för de första skolåren med interaktiv skrivtavla och programmet RM Easiteach Next generation. Materialet är anpassat till och har referenser till. Innehåll och förslag till användning De interaktiva

Läs mer

Instruktioner till hur du skapar en rolig labyrintorientering. Labyrintorientering

Instruktioner till hur du skapar en rolig labyrintorientering. Labyrintorientering Instruktioner till hur du skapar en rolig labyrintorientering Labyrintorientering LABYRINT för skolor och eftermiddagsklubbar LABYRINTORIENTERING (LabyrintOl): Är ett trevligt sätt att röra på sig på t.ex

Läs mer

Lgr 11 Centralt innehåll och förmågor som tränas:

Lgr 11 Centralt innehåll och förmågor som tränas: SIDAN 1 Författare: Torsten Bengtsson Boken handlar om: Erik ska vara ensam hemma, medan hans pappa är på arbetet. Han måste lova sin pappa att inte hitta på något bus, och ringa om något skulle hända.

Läs mer

Örebro naturskola, e-post naturskolan@orebro.se

Örebro naturskola, e-post naturskolan@orebro.se ST 19: HEMLIGT MÅL (MH) Matematiskt innehåll: Fyra räknesätten Huvudräkning Procent (H) Centralt innehåll ur kursplanen som berörs: Åk 4-6: Centrala metoder för beräkningar med naturliga tal och enkla

Läs mer

Bonusmaterial. Min naturlogg. Innehåll Lektionsförslag 2 Lekar 3 4 Vi följer året i naturen 5 8 Facit 9

Bonusmaterial. Min naturlogg. Innehåll Lektionsförslag 2 Lekar 3 4 Vi följer året i naturen 5 8 Facit 9 Bonusmaterial Min naturlogg Innehåll Lektionsförslag 2 Lekar 3 4 Vi följer året i naturen 5 8 Facit 9 Lektionsförslag Ätligt och gott Förberedelser: Skriv ut bilder på sådant som går att äta i naturen;

Läs mer

Matematiskt luffarschack

Matematiskt luffarschack Matematiskt luffarschack - idé från Valentina Chapovalova Luffarschack är en lagtävling där lagen ska lösa uppgifter på tid. På varje uppgift ska man endast lämna in svar. På en lapp skriver man uppgiftens

Läs mer

Matematik på stan ST 10: DET HEMLIGA TALET (LMH)

Matematik på stan ST 10: DET HEMLIGA TALET (LMH) ST 10: DET HEMLIGA TALET (LMH) Matematiskt innehåll: Fyra räknesätten Huvudräkning Tid (LM) Procent (H) Centralt innehåll ur kursplanen som berörs: Åk 1-3: De fyra räknesättens egenskaper och samband samt

Läs mer

Tid Muntliga uppgifter

Tid Muntliga uppgifter Tid Muntliga uppgifter Till uppgift 1 5 behövs en ställbar klocka. Tid Begrepp 1. Ställ elevnära frågor där du får svar på frågor om idag, igår och i morgon till exempel: Vilken dag är det idag? Vad gjorde

Läs mer

Olika talesätt, liknelser och uttryck

Olika talesätt, liknelser och uttryck 1 Olika talesätt, liknelser och uttryck A. Ibland säger man en sak men menar någonting helt annat, vi använder oss av olika talesätt, liknelser och uttryck. Vad menas med följande uttryck? 1. Att vara

Läs mer

Anders Frisk GIH Stockholm. anders.frisk@gih.se. Undersökande dans med koreografiska nycklar

Anders Frisk GIH Stockholm. anders.frisk@gih.se. Undersökande dans med koreografiska nycklar Undersökande dans med koreografiska nycklar Anders Frisk, GIH Stockholm 2011 Leken är något av det mest grundläggande vi har när det gäller att komma i kontakt med kreativitet och fysisk aktivitet. Kan

Läs mer

Bokstäver. Myrstackens kvalitetsarbete. Hällevadsholms förskola

Bokstäver. Myrstackens kvalitetsarbete. Hällevadsholms förskola Myrstackens kvalitetsarbete Bokstäver Hällevadsholms förskola 2015 Förskolor Norr Munkedals kommun Yvonne Frisk Helena Halla Helena Eriksson Tina Lundgren Lotta Dahl Innehåll Grundfakta och förutsättningar...

Läs mer

Om författaren. Om boken. Namn Aron Ålder 9 år Intressen Fotboll och mat Klass 3b Tack till Love Dohns Josef Sahlin

Om författaren. Om boken. Namn Aron Ålder 9 år Intressen Fotboll och mat Klass 3b Tack till Love Dohns Josef Sahlin Om författaren Namn Aron Ålder 9 år Intressen Fotboll och mat Klass 3b Tack till Love Dohns Josef Sahlin Om boken Klara är elva år och har en kompis som heter Amanda. Det finns en dum kille som heter Tobias.

Läs mer

O, helga natt Gläns över sjö och strand. White christmas. We wish you a Merry Christmas. Goder afton Hosianna Nu ha vi ljus här i vårt hus

O, helga natt Gläns över sjö och strand. White christmas. We wish you a Merry Christmas. Goder afton Hosianna Nu ha vi ljus här i vårt hus Skriv ut och ge alla varsin bingobricka. Det finns totalt 8 olika bingobrickor. Klipp ut lapparna med julsånger som finns på denna sida, vik ihop dem och lägg dem i en skål. Turas om med att dra en lapp

Läs mer

Lässtrategier för att förstå och tolka texter samt för att anpassa läsningen efter textens form och innehåll. (SV åk 1 3)

Lässtrategier för att förstå och tolka texter samt för att anpassa läsningen efter textens form och innehåll. (SV åk 1 3) SIDAN 1 Lärarmaterial galröf nopyn VAD HANDLAR BOKEN OM? Boken handlar om Leon och Nora som ska gå hem till Leon efter skolan. Nora hittar en tändare och testar den. Den fungerar och Leon springer iväg

Läs mer

Pedagogisk planering för förskoleklassen på Enskede byskola

Pedagogisk planering för förskoleklassen på Enskede byskola Pedagogisk planering för förskoleklassen på Enskede byskola SKOLANS UPPDRAG Skolans uppdrag är att främja lärande där individen stimuleras att inhämta och utveckla kunskaper och värden (LGR11 s9) Syftet

Läs mer

Skapa aktiviteter där alla barn är aktiva undvik långa köer. Skapa variation i innehållet utgångspunkten är rörelseglädje och kul verksamhet

Skapa aktiviteter där alla barn är aktiva undvik långa köer. Skapa variation i innehållet utgångspunkten är rörelseglädje och kul verksamhet Grundläggande principer för träningspasset: Skapa aktiviteter där alla barn är aktiva undvik långa köer. Skapa variation i innehållet utgångspunkten är rörelseglädje och kul verksamhet Välj lekar och övningar

Läs mer

LEK & TÄVLING LEKAR BASKETSPELAREN

LEK & TÄVLING LEKAR BASKETSPELAREN LEK & TÄVLING LEKAR BASKETSPELAREN En står i mitten av salen (förslagsvis tränaren första gångerna). Övriga ställer upp bakom ena baseline. Alla har varsin boll, som ska dribblas hela tiden. Basketspelaren

Läs mer

LÄSFÖRSTÅELSE. Elevmaterial KERSTIN LUNDBERG HAHN SIDAN 1. Namn: en möjlighet för alla. 1. En grej i sanden

LÄSFÖRSTÅELSE. Elevmaterial KERSTIN LUNDBERG HAHN SIDAN 1. Namn: en möjlighet för alla. 1. En grej i sanden SIDAN 1 Elevmaterial Namn: galröf nopyn LÄSFÖRSTÅELSE 1. En grej i sanden 1. Var är Leon och Nora efter skolan? 2. Varför ringer Samira till Leons pappa? 3. Vad hittar Nora i sanden? 4. Vad hoppas Leon

Läs mer

Mäta omkrets och area

Mäta omkrets och area Pedagogiska kartor, Stadsbyggnadskontoret, Malmö stad Mäta omkrets och area Årskurs 3-4 Material: Eva Hörnblad och Angelina Briggner i samarbete med Kryddgårdsskolan www.malmo.se/pedagogiskakartor Trädets

Läs mer

Motoriska aktiviteter i vardagen

Motoriska aktiviteter i vardagen Motoriska aktiviteter i vardagen För barn 3-6 år Motoriska aktiviteter i vardagen I denna broschyr får du konkreta tips på aktiviteter som gynnar ditt barns motoriska utveckling. Ditt barns motoriska förmåga

Läs mer

Amalia, Amalia, Amalia hej på dig. Amalia, Amalia, Amalia hej på dig. Emanuel, Emanuel, Emanuel hej på dig. Emanuel, Emanuel, Emanuel hej på dig.

Amalia, Amalia, Amalia hej på dig. Amalia, Amalia, Amalia hej på dig. Emanuel, Emanuel, Emanuel hej på dig. Emanuel, Emanuel, Emanuel hej på dig. Texter rörelseanvisningar Amalia! Amalia, Amalia, Amalia hej på dig. Amalia, Amalia, Amalia hej på dig. Emanuel, Emanuel, Emanuel hej på dig. Emanuel, Emanuel, Emanuel hej på dig. Ophelia, Ophelia, Ophelia

Läs mer

Övningskompendium. www.svenskbordtennis.com

Övningskompendium. www.svenskbordtennis.com Övningskompendium SBTF UTBILDNING NIVÅ 1 Utbildningsmaterial från Svenska Bordtennisförbundets ungdom- och utbildningskommitté Framställt av Emanuel Christiansson & Sandra Rusk www.svenskbordtennis.com

Läs mer

Syfte På ett handfast sätt få förståelse för arternas betydelse för ekosystemets/naturens överlevnad.

Syfte På ett handfast sätt få förståelse för arternas betydelse för ekosystemets/naturens överlevnad. Övningar för små barn (källa http://jämtnatur.se/) Naturens väv På ett handfast sätt få förståelse för arternas betydelse för ekosystemets/naturens överlevnad. Passar för 1, 2 och 3. Ett nät (fotbollsnät

Läs mer

Stavelsen Det talade ordet Läsa via skrivandet Strukturerad inlärning Vi arbetar i studiegrupper, dvs. ettor och tvåor tillsammans i mindre grupper.

Stavelsen Det talade ordet Läsa via skrivandet Strukturerad inlärning Vi arbetar i studiegrupper, dvs. ettor och tvåor tillsammans i mindre grupper. Stavelsen Det talade ordet Läsa via skrivandet Strukturerad inlärning Vi arbetar i studiegrupper, dvs. ettor och tvåor tillsammans i mindre grupper. Lokala mål Tala och lyssna: Jag kan lyssna och förstå

Läs mer

Övningar/lekar för ökad rörelseglädje

Övningar/lekar för ökad rörelseglädje Övningar/lekar för ökad rörelseglädje Grundtanken med Rörelseglädje (Rörelserikedom) är att barn, unga och vuxna ska kunna göra så många olika saker som möjligt med sin kropp att alla ska ha en bred rörelsekompetens.

Läs mer

Skapande genom olika estetiska uttrycksformer, till exempel lek, bild, musik, dans och drama - Skapande och estetiska uttrycksformer, Fritidshem

Skapande genom olika estetiska uttrycksformer, till exempel lek, bild, musik, dans och drama - Skapande och estetiska uttrycksformer, Fritidshem Mellovecka Skapande genom olika estetiska uttrycksformer, till exempel lek, bild, musik, dans och drama - Skapande och estetiska uttrycksformer, Fritidshem Syfte Varför? Eleverna gillar melodifestivalen

Läs mer

Pernilla Falck Margareta Picetti Siw Elofsdotter Meijer. Matte. Safari. Direkt. Lärarhandledning BONNIERS. Andra upplagan, reviderade sidor

Pernilla Falck Margareta Picetti Siw Elofsdotter Meijer. Matte. Safari. Direkt. Lärarhandledning BONNIERS. Andra upplagan, reviderade sidor Matte Direkt Pernilla Falck Margareta Picetti Siw Elofsdotter Meijer Safari 1B Lärarhandledning BONNIERS 8 Minus Kapitlet inleds med en repetition av subtraktion i talområdet 0-10, så att eleverna kan

Läs mer

Välkommen till Kängurutävlingen Matematikens hopp 2019 Benjamin för elever i åk 5, 6 och 7

Välkommen till Kängurutävlingen Matematikens hopp 2019 Benjamin för elever i åk 5, 6 och 7 Till läraren Välkommen till Kängurutävlingen Matematikens hopp 2019 Benjamin för elever i åk 5, 6 och 7 Tävlingen genomförs under perioden 21 mars 29 mars. Uppgifterna får inte användas tidigare. Sista

Läs mer

Hotell Två systrar ORD TEXTFÖRSTÅELSEFRÅGOR MARTIN PALMQVIST ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN

Hotell Två systrar ORD TEXTFÖRSTÅELSEFRÅGOR MARTIN PALMQVIST ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN MARTIN PALMQVIST ORD tvillingar (s 5, rad 1), syskon födda samtidigt änkor (s 5, rad 3), gifta kvinnor med döda män. (En änka) En gift man meden död fru är en änkling. pumpas

Läs mer

- Höstterminen 2012 började med ett gemensamt tema på hela förskolan, Djur och natur i vår närmiljö.

- Höstterminen 2012 började med ett gemensamt tema på hela förskolan, Djur och natur i vår närmiljö. - Höstterminen 2012 började med ett gemensamt tema på hela förskolan, Djur och natur i vår närmiljö. Vår grupp var ny, med 3-åringar som kom från olika förskolor och med olika erfarenheter. Vi började

Läs mer

Drakstigen introduktion

Drakstigen introduktion Drakstigen introduktion En naturstig skapad av Centrum för naturvägledning till Ute är inne-konferensen 2011 Stigen är gjord för bokskogen i Pildammsparken i Malmö, men kan anpassas till annan natur förstås.

Läs mer

SIDAN 1. Lgr 11 - Centralt innehåll och förmågor som tränas:

SIDAN 1. Lgr 11 - Centralt innehåll och förmågor som tränas: SIDAN 1 Författare: Torsten Bengtsson Vad handlar boken om? Boken handlar om Erik, som väcks med ett ryck av sin pappa. Pappa och Erik har försovit sig och Erik måste skynda sig iväg till skolan. Han vill

Läs mer

Kapitel 1 Hej Hej jag heter Gustaf. Jag är 8 år. Jag är rädd för läraren i klass 6. Men jag har en kompis: Adolf. Jag går på Borgsskolan.

Kapitel 1 Hej Hej jag heter Gustaf. Jag är 8 år. Jag är rädd för läraren i klass 6. Men jag har en kompis: Adolf. Jag går på Borgsskolan. Av Filip Kapitel 1 Hej Hej jag heter Gustaf. Jag är 8 år. Jag är rädd för läraren i klass 6. Men jag har en kompis: Adolf. Jag går på Borgsskolan. Jag bor på Borgvägen 26. Jag bor 50 meter från skolan.

Läs mer

Känguru Benjamin (6. ja 7. klass) sida 1 / 5

Känguru Benjamin (6. ja 7. klass) sida 1 / 5 Känguru Benjamin (6. ja 7. klass) sida 1 / 5 3 poäng 1) Vilket är minst? A) 2 + 0 + 0 + 8 B) 200 : 8 C) 2 0 0 8 D) 200 8 E) 8 + 0 + 0 2 2) Vad ska bytas ut mot för att detta ska bli rätt?. = 2 2 3 3 A)

Läs mer

Föräldrarapport om små barns utveckling - Reviderad. (PARCA-R Frågeformulär)

Föräldrarapport om små barns utveckling - Reviderad. (PARCA-R Frågeformulär) Föräldrarapport om små barns utveckling - Reviderad (PARCA-R Frågeformulär) Ditt barns hälsa och utveckling vid 2 års ålder Detta frågeformulär innehåller frågor om ditt barn och din familj. Vi kommer

Läs mer

Lärarmaterial TURBO OCH DEN MYSTISKE KILROY. Boken handlar om: Lgr 11 - Centralt innehåll och förmågor som tränas: Eleverna tränar följande förmågor:

Lärarmaterial TURBO OCH DEN MYSTISKE KILROY. Boken handlar om: Lgr 11 - Centralt innehåll och förmågor som tränas: Eleverna tränar följande förmågor: SIDAN 1 Författare: Ulf Sindt Boken handlar om: Turbo, Olle och Simon är kompisar. En dag går de tillsammans till skogen, med Olles hund. De hittar ett högt träd, och klättrar upp i det. Då får de en idé,

Läs mer

Våra äventyr i Höga Landet

Våra äventyr i Höga Landet 2018-11-21 Våra äventyr i Höga Landet Första resan till Näslingarnas by Barnen på Ugglan väntar nu på nästa resekort från Miranda. Vart ska vi resa nästa gång tro? Snart får vi veta, det blir till Näslingarnas

Läs mer

SAND CENTRAL STATION GRAND CENTRAL A: Grand Central Station i New York City hotas av Sandman, hans sandiga kumpaner och den fientliga Abomination!

SAND CENTRAL STATION GRAND CENTRAL A: Grand Central Station i New York City hotas av Sandman, hans sandiga kumpaner och den fientliga Abomination! GENOMGÅNG NIVÅ SAND CENTRAL STATION Grand Central Station i New York City hotas av Sandman, hans sandiga kumpaner och den fientliga Abomination! GRAND CENTRAL A: (M-dräkt) Spring mellan taxibilarna tills

Läs mer

Träningsbank. Uppvärmning Tåget 10 min (max 20 st) Tänka på. Uppvärmning Följa John 10 min (max 20 st) Fotbollsträning. Ålder: 8-10 Ange tid här

Träningsbank. Uppvärmning Tåget 10 min (max 20 st) Tänka på. Uppvärmning Följa John 10 min (max 20 st) Fotbollsträning. Ålder: 8-10 Ange tid här Fotbollsträning Träningsbank Ålder: 8-10 Ange tid här Uppvärmning Tåget 10 min (max 20 st) 1. Led om två och två 2. Starta tåget som ett ånglok långsamma steg som ökar till joggning, gör ångloksljud 3.

Läs mer

INTRODUKTION 3 INOMHUS LEKAR 4. Kartritar leken 4. Kartteckenmemory 4. Kopieringsstafett 5. Pusselstafett 5. Ja & Nej stafett 6 UTOMHUSLEKAR 7

INTRODUKTION 3 INOMHUS LEKAR 4. Kartritar leken 4. Kartteckenmemory 4. Kopieringsstafett 5. Pusselstafett 5. Ja & Nej stafett 6 UTOMHUSLEKAR 7 INNEHÅLL INTRODUKTION 3 INOMHUS LEKAR 4 Kartritar leken 4 Kartteckenmemory 4 Kopieringsstafett 5 Pusselstafett 5 Ja & Nej stafett 6 UTOMHUSLEKAR 7 Emit-stafett 7 Trollskogen 7 Kartan 8 Karttecken 8 SKATTJAKTEN

Läs mer

Mynta och de mystiska stölderna

Mynta och de mystiska stölderna SIDAN 1 Lärarmaterial VAD HANDLAR BOKEN OM? Mynta ska på läger med sitt fotbollslag över helgen. Under lägret börjar det hända mystiska saker. Siris surfplatta försvinner, nästa dag är Eriks dator borta

Läs mer

Sagan om Nallen Nelly

Sagan om Nallen Nelly Sagan om Nallen Nelly Titel Författare Det var en gång en flicka som hette Lisa som bodde i Göteborg. Lisa tog med sig skolans nalle Nelly på resan till mormor som bodde i Kiruna. Lisa åkte tåg med Nelly

Läs mer

Känguru 2013 Junior sida 1 / 8 (gymnasiet åk 1) i samarbete med Jan-Anders Salenius vid Brändö gymnasium

Känguru 2013 Junior sida 1 / 8 (gymnasiet åk 1) i samarbete med Jan-Anders Salenius vid Brändö gymnasium Känguru 2013 Junior sida 1 / 8 NAMN KLASS / GRUPP Poängsumma: Känguruskutt: Lösgör svarsblanketten. Skriv ditt svarsalternativ under uppgiftsnumret. Felaktigt svar ger minus 1/4 poäng av uppgiftens totala

Läs mer

Steg-Vis. Innehållsförteckning

Steg-Vis. Innehållsförteckning Innehållsförteckning SIDAN Förord 6 Inledning 7 Målgrupp och arbetssätt 8 Dåligt minne? 9 Nyckelfakta 10 Råd till pedagog 11 Tre matematiska lagar 12 10-komplement 14 Från subtraktion till addition 15

Läs mer

HUVUD, AXLAR, KNÄN OCH TÅR

HUVUD, AXLAR, KNÄN OCH TÅR HUVUD, AXLAR, KNÄN OCH TÅR Kroppsdelar Eleverna lär sig namnen på olika kroppsdelar genom lek och spel. Nyttiga länkar Folkhälsan har utarbetat bilder på kroppsdelar som kan användas som bildkort, minnesspel,

Läs mer

12 roliga rastlekar. från skolor i Halland

12 roliga rastlekar. från skolor i Halland 12 roliga rastlekar från skolor i Halland 1 2 Liv & rörelse på rasterna! Barns och ungdomars hälsa och levnadsvanor har stor betydelse för folkhälsan. De senaste åren har den stillasittande leken ökat

Läs mer

Tisdag den 27 september 2016

Tisdag den 27 september 2016 Tisdag den 27 september 2016 Att arbeta i projekt Det vi gör idag hänger samman med det vi gjorde i går och kommer att påverka det vi ska göra i morgon Vad är projektarbete? Ett utforskande arbetssätt

Läs mer

Lärarmaterial. Tarik och Ida hjälps åt. Boken handlar om: Lgr 11 - Centralt innehåll och förmågor som tränas: Eleverna tränar följande förmågor:

Lärarmaterial. Tarik och Ida hjälps åt. Boken handlar om: Lgr 11 - Centralt innehåll och förmågor som tränas: Eleverna tränar följande förmågor: SIDAN 1 Författare: Hanne Fredsted Boken handlar om: Tarik kommer till skolan och vill gärna vara med och spela fotboll, men det är så många nya, och svåra, ord att hålla reda på. Att läsa går bra, och

Läs mer

Taluppfattning och tals användning Muntliga uppgifter formulär I

Taluppfattning och tals användning Muntliga uppgifter formulär I Taluppfattning och tals användning Muntliga uppgifter formulär I Till uppgift 2 behövs 2 stora och 4 små föremål. Till övriga uppgifter behövs 4 föremål och en tärning. Till uppgift 2 behövs 4 stora och

Läs mer

UTVÄRDERING SOLROSEN 2010/11

UTVÄRDERING SOLROSEN 2010/11 UTVÄRDERING SOLROSEN 2010/11 VERKSAMHETSBESKRIVNING Vi är ett relativt nytt personalteam på 4 pedagoger. Vår barngrupp har under detta läsår varit i åldrarna 1-4 år. Vår avdelning är väldigt ljus och fräsch

Läs mer

Samtals - och dokumentationsunderlag

Samtals - och dokumentationsunderlag Skolverkets kartläggningsmaterial för bedömning av nyanlända elevers kunskaper steg 2, dnr 2016:428 Samtals - och dokumentationsunderlag med uppgifter Numeracitet 1 Steg 2 3 Elever 9 år och äldre Samtals-

Läs mer

Minska och öka ARBETSBLAD

Minska och öka ARBETSBLAD Minska och öka : 0 2 3 5 6 Minska med. Öka med. Minska med 2. Öka med 2. Addera 0. Subtrahera 0. Använd lämplig strategi. Räkna. + 5 2 + 2 + 2 + 0 2 5 0 0 2 6 5 + 6 0 + + 0 2 6 0 6 5 + 6 2 5 + 0 3 0 3

Läs mer

där det står metall där det står papper där det står farligt avfall Han vill ha en barnstol. Han vill ha en barnvagn. Han vill ha ett batteri.

där det står metall där det står papper där det står farligt avfall Han vill ha en barnstol. Han vill ha en barnvagn. Han vill ha ett batteri. 1 Kasta skräp 1 Vad gör lba och ron i dag? De är på bio. De kastar skräp. De går till skolan. 2 Var ska ron lägga batterierna? där det står metall där det står papper där det står farligt avfall 3 Vad

Läs mer