Sammanställning brukarundersökning hösten Vad brukar du göra när du är på Garaget?

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sammanställning brukarundersökning hösten 2013. Vad brukar du göra när du är på Garaget?"

Transkript

1 Sammanställning brukarundersökning hösten 213 Antal respondenter: Vad brukar du göra när du är på Garaget? Vad brukar du göra när du är på Garaget? Vad brukar du göra när du är på Garaget? Kön Kvinnor Män Egen def.

2 Annat: Låna skrivare, spela sällskapsspel. Låna/lämna böcker. Fika, träffa vänner. Vara i den kreativa verkstaden. Gå på någon arrangemang. Gå på språkkafe Fika, Använda det trådlösa nätverket, Vara i den kreativa verkstaden, Vara här med mitt/mina barn och läsa/leka. Jobba, kopiera. Skriva ut. Skriva, ha jobbmöten, göra utskrifter, köpa kuvert och frimärken. Skriva ut. Läsa böcker. g lever som ensam pensionär och tycker det är skönt att gå hit en stund med mina böcker och läsa och skriva. Huvudbiblioteket känns för stort och opersonligt. Skriva ut. Läsa. Skriva ut och kopiera. Akustisk resonans. Detta var den första gången jag kom hit eftersom jag ville fråga om det är möjligt att engagera sig ideellt Fördriva tiden, skriva, läsa böcker. Skriva ut och kopiera olika dokument/information/blanketter. Är volontär här. Föreningsarrangemang, t.ex. Celiakiföreningen. Skriva ut. Hänga, chilla, njuta, titta på folk Skriva ut papper Titta i vuxna böcker Låna ljudböcker Vara i tysta rummet och skriva, just nu på mitt nya skådespel. 2. Vad skulle du vilja kunna göra/få uträttat här på Garaget utöver det som finns att göra idag? Låna spel + Tv-spel. Framkalla svartvita bilder i ett litet mörkt rum kanske? Föreläsningar, kanske fler barnaktiviteter (i sammarbeta med kompassens Öppen Förskola, Odlingsnätvärket Seved eller så.) Gärna en läsecirkel ett bokläsargäng m.m. lillasinndetsfilmklubb!!! Får det jag vill ha gjort här. Kan inte komma på något annat. Ex. köpa block och pennor (om man nu inte redan kan det).

3 Hade varit fantastiskt om det fans ett rum som man kan träna yoga (etc) och meditera i., här finns så mycket att göra. Kanske mer kursverksamheter, närmare sammarbeta med studieförbund. Enkelt att starta studiecirklar. Kanske språkkafé. Skulle vara roligt att ha utställning här. Fler utrymme med tysta studieplatser. Rita, klippa, klistra med vuxna. En verkstad för oss lite äldre. g skulle vilja ha ett litet rum för att träna yoga själv. Låna DVD, särskilt för barn. Tycker Garaget är helt super. Göra ringbindning (skapa häften/böcker). Ha vänskaps-speeddating, dvs. möjlighet att lära känna nya personer. g är väldigt nöjd med det som finns. Intressanta föreläsningar om Malmö historia, sociala aspekter kanske? Det finns ett brett sortiment redan. Att låna mer böcker som inte brukar finnas här. Seniorkontakt? Kan inte komma på något mer utöver det som erbjuds idag. Öva andra språk. Miniloppis? Distro? Korta seminarier/workshops på dagtid. Dricka fruktsmoothies. Kanske om det finns lite mer kurser att välja på, t.ex. målning eller rita. Mer föreläsningar, seminarier eller musikevent. För min del inte något ytterligare. Garaget är den bästa filial Malmö stadsbibliotek har. Kunna köpa en ordentlig lunch. Indoor gardering workshop. 3D-printa, screentryck, köksassistent typ Kenwood Mayor, mörkerrum för fotografiframkallning. Större matutbud kanske? Lyssna på boktips, träffa författare, få tips om författare. Wow, finns ju massor av saker att göra! Sy, pyssla! Gör det själv kurser. Bokkafé med tips om bra böcker. Fler tysta utrymmen. Fler verktyg. Äta ett ordentligt mål mat. Lunch alltså, eller middag. Måla kanske.

4 Ta en power nap. Jobba med elektronik (datorer, mikroprocesser). Lite mer avancerade brädspel vore kul. Kommentar: Den 15 december 213 har vi en bokmässa på Garaget, då får man möjlighet att träffa och prata med författare. Vi tittar för närvarande på möjligheten att köpa in en 3Dskrivare. Under hösten 213 har Bushwick Book Club haft bokcirkelsaktiviteter med seminarier och filmvisningar. Om du vill starta någon aktivitet på Garaget är det bara till prata med personalen. Vi jobbar på att göra om vårt personalrum på nedanvåningen till ett till tyst utrymme, så det är på gång. Tyvärr finns inte utrymmet att ha meditations /enskilda rum eller mörkerrum. Vi kompletterar verktygen med tex. en till slagborr då den nästan alltid är utlånad. Fler föreläsningar och liknande kan komma att bli fler då vi diskuterar detta med Malmö högskola. Mer info kommer. Ringbindningsmaskin är beställd! 3. Finns det något som du skulle vilja kunna låna hem från Garaget förutom böcker? CD, DVD.. Flera spel. Maskeradkläder för vuxna. Mer verktyg. Yes, gärna en Levande bok som på GB! Film?, jo föresten filmer. Symaskin Yoga matta, Tuschpennor, Filmer och serier. Elektronik och odlingsredskap. Verktyg, kläder. Film, CD-skivor, verktyg. TV-spel. Symaskin. Ljudböcker och DVD-filmer. Spel.. Film. Instrument? Film. Domkraft

5 Sällskapsspel. DVD-film. Verktyg. Låna hem TV-spel. DVD:er. Dator/Ipad/Whisper machine. schackspel. Urban gardering Tools. Köksassistent, projektor, glassmaskin, saftpress. Perfekt med utbudet, kanske för vuxna också? Cykel! Kanske cykel. Tillgång till ert trådlösa nätverk efter stängning. Filmer, gratis. Musik och film. Vet att det redan finns men kanske ännu mer verktyg? Ett urval DVD-filmer vore också fint. Vore bra att kunna låna filmer. Kommentar: Önskemål om maskeradkläder till vuxna är framfört till Klädoteket (som vi samarbetar med i utlåningen av kläder). Så fort de får in något lägger vi in det. Vi ska försöka utöka vårt nystartade spelbibliotek tillsammans med Playoteket. Vi letar efter symaskiner som är lätta nog att ha till hemlån.

6 4. Hur ofta brukar du besöka Garaget? Hur ofta brukar du besöka Garaget? Flera gånger i veckan Någon gång i veckan Någon gång i månaden Någon gång i halvåret 2 2 Någon gång om året Första gången jag är här 5 45% 4 35% 3 25% 2 15% 1 Hur ofta brukar du besöka Garaget? Kön 44% 42% 41% 33% 29% 25% 21% 19% 11% 1 11% Kvinnor Män Egen def. 5% Flera gånger i veckan Någon gång i veckan Någon gång i månaden 3% 2% 3% 2% 3% Någon gång i halvåret Någon gång om året Första gången jag är här

7 5. Hur länge brukar du stanna på Garaget? Hur länge brukar du stanna på Garaget? Några minuter 3-6 minuter Mer än en timme Hur länge brukar du stanna på Garaget? Kön 63% 59% 5 44% % 29% 22% 33% Några minuter 3-6 minuter Mer än en timme 2 12% 1 6% Kvinnor Män Egen def.

8 6. Vad är det mest positiva med Garaget enligt dig? Det är jättetrevligt och öppet klimat, serviceinriktad. Lokalen är fantastisk. Ett möteplats för hela området. Öppna lokaler. Stämningen, personal, öppenheten, tilltron till besökare. Känner sig delaktig som besökare. Allt. Alla människor i alla åldrar! Möten! Öppet, kaffet, arrangemangen. Mysigt. Människorna, personalen, lokalen, vidsyntsheten. Personalen och mötena med alla människor. Lugn och ro, att det är till för alla. Trevlig personal, hemtrevligt, tillgång till datorer, symaskin m.m. Att alla som jobbar där är trevliga. Att det verkar finnas något för alla. Allmänt rum där man kan ta med egen mat, billig fika, inbjuder till aktiviteter/ kreativitet, trevligt hängställe. Stämningen, den vänliga hjälpsamma personalen. Att det är en trevlig miljö, att det finns många olika delar (sysslor aktiviteter) som man kan välja bland. g kan välja min delaktighet. Man behöver inte plugga ensam. Man kommer bort hemifrån och kan fokusera. Mysigt, inspirerande miljö, billig god fika. Kom ta med barn & vuxna hit och alla tycker om att vara här. Trevlig personal! Det tysta rummet. Garaget är fint och är öppet för alla. Billig fika. Att det är så hemtrevligt och ha möjligheter att låna olika saker. Personalen är så oerhört trevlig. Vardagsmiljön, lättillgängligheten och den blandade miljön. Att kunna låna böcker. Alla är välkomna, allt (nästan!) är tillåtet. Skön blandning av åldrar och aktiviteter. Hjälpsamhet och glädje i personalen. Bra atmosfär, skönt att plugga, goda pannkakor. Bra atmosfär, allt är gratis. Intressant utbud. Att det är en plats dit man kan komma även om man är ensam och som inte kostar något att uppehålla sig på (+ för billig fika). En viktig typ av plats! Oftast lugnt och skönt jämfört med stadsbiblioteket. Bra personal, öppna ytor och att det finns fika. Barnhörnan. Att det är billigt och trevligt atmosfär. Akustiken. Det kostar inga pengar. Människor i alla åldrar från olika ställen i världen samlas här. Den kreativa verkstaden.

9 Öppet och tillgängligt för alla många målgrupper. Känslan av att alla är välkomna. Att det är en så bra mötesplats och servicen är så god. Det är jättebra att det ligger nära Seved. Trevlig, opretentiös, vänlig stämning. Hjälpsamhet. Vanligt folk. Trevlig miljö, och service och mycket att göra. Att Garaget är något av ett allaktivitetshus. Att det är välskött. Ekologisk och vegetarisk mat är mycket positivt. Nära hemma, öppettider, wi-fi, kafé. Att det är en öppen mötesplats! Här samsas många om utrymme, och det är det som är så fint! Plus att det går att låna lokalen för arrangemang. g bor väldigt nära. All service. Att jag kan beställa mina böcker hit. Stämningen! Väldigt trevlig och tillmötesgående personal. Kul med ett så modernt bibliotek som verkar så öppet för en annan sorts mötesplats än traditionella bibliotek. Stort utrymme och luftigt. Bekvämt. Billig fika. Det är bra att min fru kan arbeta samtidigt som jag passar barnen. Trevlig atmosfär, vänligt bemötande. Otroligt god och billig fika, kan ta mat med sig. Mysig miljö och fin lokal, trevligare människor än vanligt. Öppet, levande, trevligt och användbart. Barn kan leka. Öppenhet, acceptans, inbjudande, avslappning och arbete. Tillgång till dagstidningar. Spatiöst. Hemtrevnaden och det vänliga bemötandet. Personalen samt lokalen i sig samt materialet. Trevlig personal och atmosfär. Härlig miljö/samlingspunkt. Bra öppen miljö. Mötena och gränslandet mellan bibliotek och kafé. Bra miljö att plugga i, billig fika, trevlig miljö, möjlighet att låna verktyg. Det finns flera goda människor och mycket trevliga anställda. Garaget och personer som jobbar här är verkligen trevliga och hjälpsamma. Atmosphere, good music, lots of light. Öppet klimat, kan göra många saker, avslappnad atmosfär, billig fika osv. Personal och lokal. Vänlig personal. Den lokala förankringen. Mångfalden av både människor och aktiviteter. Soffgrupperna är mycket trevliga. Öppenhet inför bibliotek som lokal! Välkomnande stämning. Att man kan beställa material från huvudbiblioteket.

10 Stället är fantastiskt, lugnt, trevliga saker att göra, pannkakorna. Blandning av folk och åldrar. Kunna skriva ut. Den mysiga stämningen! Glada barn! Musiken! Tack för att ni finns! Trevlig miljö med hemmakänsla. Det är nära. Man känner sig hemma. Att det finns. Och som mötesplats. Mycket att göra. Bra för barn/barnfamiljer. Det tysta pluggrummet. Extremt trevlig stämning. En kan låna allt. Barnen! Öppenheten. Välkomnande, öppet för alla, låg tröskel, tillåtande för olika aktiviteter och möjlighet att ordna egna arrangemang. Här är speciellt. Vänliga människor. Allt här är perfekt. Bra lokal, mycket aktiviteter att välja på, bra personal och besökare, mat. Att lånemöjligheten finns inom gångavstånd hemifrån. Bra atmosfär, hjälpsam och trevlig personal. Avslappnad stämning och kaféet. Trevligt, anpassat utbud. Att det finns så mycket olika grejer! Mysig känsla. Symaskinerna, pysselhörnan och läshörnan för barn + stämningen. Att det är en öppen och fin miljö och lokal. Välkomnande. Öppet för olika behov och möjligheter att göra lite vad en har lust till. Billigt kafé. 7. Vad är det mest negativa med Garaget enligt dig? Lite litet. Läget nära en stor gata. Vet ej. Skulle kunna vara större. Högljudda barn. Finns inget annat att klaga på! Lite stökigt, ibland mycket ljud och rörelse etc. Kan in även vara positivt ibland. The mixed use can cause it to be noisy for studying. Det enda negativa: att det tysta rummet inte är tyst. Inget. Ibland kan det vara svårt att få plats. Folk vet inte att det finns. Man då skulle samtidigt bli för mycket folk. Dåliga pennor/lim/papper. Fler ställen som Garaget.

11 Hög ljudnivå. Kommer inte på något negativt. För lite böcker. Kanske något hög ljudnivå på barnen ibland. Inget. Inte öppet lördagar. Att det är lördagstängt. Det är ofta kallt, särskilt på vintrarna. Lite otydligt med allt som händer - går att göra så mycket. Ont om sittplatser. Att lokalen ibland blir bullrig. För lite böcker. Helgöppettiderna. Borde ha bättre fika/lättlunch. Svårt med ljudisolering ibland. Att det inte finns fler platser av denna typ i Malmö. Borde vara fler liknande platser alt. att Garaget var större med plats för fler enskilda/avskilda arbetsplatser. Stänger tidigt om man vill plugga längre. Dock öppet länge på tisdagar. Kan vara lite trångt ibland i tysta rummet (väldigt sällan). Det är lite stimmigt/högljutt och därför svårt att plugga här. Små barn nära eluttag! Öppettiderna: kunde öppna tidigare på vardagarna. Ibland stökigt med småbarn. Kan inte se något negativt. Speleriet på datorerna. Möblerna, de är gamla och obekväma när man vill plugga och sitta långa timmar. Det finns inte så stort utrymme där man kan sitta själv och plugga. Att det, trots att det är välskött, ändå syns spår av skadegörelse. Tänker på insidan av dörren till handikapptoaletten. Leksakerna borde ses över oftare. Finns inget negativt tycker jag. g hade gärna sett att ni hade mer böcker, särskilt faktaböcker. Att det ibland är rätt stökigt när småbarnen härjar mellan bokhyllorna. Men det är också en del av Garagets charm. Hög ljudnivå. Inga. Skulle kunna finnas fler arbetsplatser kanske, annars kan jag inte komma på något negativt. Vill se fler svenskfödda besökare, bättre blandning. Eftersom jag går dit för att plugga hade jag velat se fler tysta studieplatser. Not enough information in English. Att det inte öppnar tidigare på dagen.

12 Finns inget. Fler tysta studieplatser. Inget, men allt kan bli bättre. Ibland lite ung stökig publik med ungdomar som borde kunna fångas upp av Malmö stad. Ljudnivån vid vissa tillfällen. Finns ej. Bättre möbler. g tycker tysta rummet är väldigt kallt. Vill gärna att det finns mer tysta rum på Garaget. Liten lokal. Kanske lite rörigt ibland och hög nivå men inget att klaga på. Inget. Tunt sortiment av böcker. För få tysta platser. Förut tyckte jag det var svårt att plugga/jobba här p.g.a. allt som ibland pågår samtidigt, men i.o.m. tysta rummet så är inte det längre något problem! Kan inte svara. Fullbokad lokal. Det som är mest positivt är öppenheten, både socialt och rumsligt. Detta kan också medföra väldigt hög ljudnivå och en stressfaktor som borde vara jobbig för alla parter som vistas här. Kommentar: Vi har rensat ut bland leksakerna och kommer att komplettera med nya/begagnade. Vi kommer från och med årsskiftet 213/214 skapa ett nytt studierum i det nuvarande personalrummet bredvid köket så att fler studieplatser/tysta rum skapas.

13 8. Vilket helhetsbetyg skulle du vilja ge Garaget som verksamhet på en skala från 1-5? 7 6 Vilket helhetsbetyg skulle du vilja ge Garaget som verksamhet på en skala från 1-5? Mycket dåligt 2 - Dåligt 3 - Okej 4 - Bra 5 - Mycket bra 2 Medelbetyg 212: 4,6 Medelbetyg 213: 4, Vilket helhetsbetyg skulle du vilja ge Garaget som verksamhet på en skala från 1-5? Kön 2% 3% 23% 35% 44% 71% 62% 56% 1 - Mycket dåligt 2 - Dåligt 3 - Okej 4 - Bra 5 - Mycket bra Kvinnor Män Egen def.

14 9. Har du tips på saker som du tycker kan förbättras/förändras på Garaget? Kan vara stort som smått. Sälja blöjor och våtservetter, mer barnmat. Enkel middagsrätt? Svenska kursböcker. Samtal om böcker- tips! Bredande utbud i kaféet. Sitta ute på baksidan. Få ut info mer vad som händer. Författarmöten, mycket mer av detta. Mer kaféutbud bra nu med burek, pannkakor men kanske mer lunchmöjligheter. Art on the walls, from local artists, - music in evenings gallery openings. Mer kontaktartag? Tycker att det är bra som det är. Flera rum. Kanske kunna låna filmer. Värmeisolering. Vore trevligt med fler artiklar och samtal. Bio? Kanske? Fortsätt med klädbyte! Lördagsöppet, det hade varit bra med flera kväller t.ex. till 19.. Ha en Ge och ta låda för kläder. Avskärmade sittgrupper. Ev. att man kunde pyssla lite mer för sig själv eller i minde grupper. Glutenfri fika! Kanske en eller två bord till för att läsa. Fler sittplatser. Större utbud i kiosken, något mer matigt. Om möjligt öppna lite tidigare. Tidigare öppettider! Är väldigt nöjd med Garaget. Sällskapsspelsgrupper. Fler böcker! Musik-CD för utlån + filmer, DVD. Finns inte så mycket mer som skulle kunna vara bättre. Om det är möjligt så vore det bra med fler tysta rum/avdelningar. Det ljudisolerade rummet är tyvärr så instängt så luften lätt blir tung. g har inga tips just nu, kanske om ni frågar mig när jag varit här mer gånger det blir bättre. Inga sällskapsdjur i lokalen! Vet inte, kanske lite väggar, flyttbara. Gärna en kort historik på t.ex. hemsidan om byggnaden och den industriverksamhet som förr varit (Thule). Ölförsäljning! Mer arrangemang på kvällar. Fler magazine. Kanske kunna köpa sig en ordentlig macka. English version of the website. Mackor!

15 Fler evenemang. Mer veganskt i fiket. Mer öppet framför allt på morgonen! Kanske kan ni marknadsföra bättre att ni har t.ex. surfplattor, verktyg, kläder/maskeradkläder, Nintendo och sällskapsspel. g kunde inte föreställa mig att ni hade sådana resurser här. Vegansk fika! Större pysselhörna!!! Blir väldigt trångt och alla får inte plats. Större pluggrum. Fler avskilda platser för dem som vill läsa/plugga ensam och ostört. T.ex. en mer social del och en mer avskild del. Obs ej på bekostnad av bokutbud. Regnskydd och soffor så man kan sitta ute och ta fika., men det kan säkert de som kommer oftare än jag bidraga med, t.ex. de som går på språkkaféet. Ett par soffgrupper till vore bra, ibland är här fullt överallt. Synliggöra vad för arrangemang som är inbokade bättre. Ibland glömmer jag att kolla i listan eller på hemsidan. Kanske skriva på whiteboard eller så? Idag händer detta på Garaget Anslutningen till nätet. Kommentar: Se kommentar från punkt 2 angående bokmässa och författarmöten. Vi jobbar på att utöka matsortimentet i kaféet till mer matig mat. Redan nu har vi en hel del vegansk fika. En ge-och-ta-låda för kläder ska vi ordna! Likaså engelsk version på hemsidan (finns redan och man använder knappen Google-translate men texten blir väldigt konstig). Vi gör om vårt personalrum till ytterligare ett studierum efter årsskiftet och flyttar upp personalrummet till andra våningen. Kort historik på hemsidan om byggnaden kommer mejla oss om du sitter inne på kunskap! Och vi ska såklart förtydliga de dagliga arrangemangen med tydlig info på vår expohylla genom Idag händer detta på Garaget! We will get better at keeping all info in both swedish and english, the website is accesible in English if you have Google Chrome.

16 . Hur vill du betygssätta den service/bemötande som du får av personalen på Garaget? Hur vill du betygssätta den service/bemötande som du får av personalen på Garaget? Mycket dåligt Dåligt Okej Bra Mycket bra Medelbetyg 211: 4,5 212: 4,7 213: 4, Hur vill du betygssätta den service/bemötande du får av personalen på Garaget? (1-5) Kön 2% 11% 13% 21% 33% 81% 79% Mycket dåligt Dåligt Okej Bra Mycket bra Medelbetyg 213: 4,8 56% Kvinnor Män Egen def.

17 11. Det kan vara svårt som ny besökare att förstå vad Garaget är för verksamhet. Hur kan det tydliggöras för nya (och gamla) besökare vad Garaget är för ställe och vad vi erbjuder? Garaget är ett multikultiställe där det händer mycket saker. Reklam på stadsbussar? Och igen; sammarbete med andra kommunala verksamheter. Ett rum för generationer, att man möts och kan utöva kultur. Genom regelbundna öppna hus där man berättar om verksamheten. En välkomstskylt med lite info om Garaget och allt som är tillgängligt här. Genom kontinuerliga möten med oss besökare om den service info ni erbjuder. Kanske en gång i veckan? Kan få litet introduktionshäfte. Utlåning, fikaställe, social, samvara, kunna använda datorer, finns tillfällen att sy, sticka och pyssla, körverksamhet ibland finns det uppträdanden. Tydliga skyltar mer dialog om utbundet. Kanske introkvällar där boenden i området kan involveras/informera om verksamheten. Tydligare vad man kan göra här, aktivititeter/tjänster. Möteplats för äldre ungdomar också. Politiskt engagemang. Byt namn från Garaget Möten människor - Möjligheter till Garaget inte bara för bilar. Supertrevligt bibliotek med musik på i bakrunden, god fika! Man kan fika, läsa, jobba, pyssla och leka. Tavlor där det står i punkter är väl bra. Det fina är ju att man bestämmer själv hur man vill använda det och vad man kan göra där. Informationsskyltar. Skylt utanför/i entrén. Liknande program som stadsbiblioteket har. Ett bibliotek som är ett vardagsrum som är en fritidsgård som är en studie- och arbetsplats som är ett kafé som är en lekplats som är en verkstad som är en Det görs bra med slogan Ditt extra vardagsrum. Annars kanske en skylt om allt som kan lånas och göras här. Skylt utanför, info på andra ställen såsom stadsbiblioteket, skolor osv. Får ha sin tid. Tar säkert några år till. Tydligare skyltning om vad som erbjuds, t.ex. vid infodisken eller vid entrén (på en stor tavla eller liknande). Skyltar i entrén med info om vad en kan göra här. Tydligare skyltar på hyllor, tydligare markering av olika platser. Fler påsväskor med den utmärkta devisen Mitt vardagsrum. Tycker att den skriftliga infon papperslapparna i olika färg är bra.

18 Garaget är en kombination av bibliotek, kaffe och heminredning. Det är som ett extra stort vardagsrum och en träffpunkt., kanske schysst affisch med lista på allt som en kan göra? Informationstavla kanske? Kommunikationen mellan personalen och besökare. Kanske en stor skylt som informerar om vad det är för ställe. Eller en flyer där det står. g tror ni förklarar ganska bra på Garagets hemsida vad ni erbjuder. g känner inte till allt, blev nyfiken på Språkkaféet t.ex. och den kreativa hörnan. Stora skyltar utanför biblioteket med info? Tycker det funkat bra (jag är ju här). Gör reklam på stadsbiblioteket, glassfabriken, Malmö högskola. Informera i grundskolan, gymnasier. Ordna någon form av fest. Kanske tydligare funktionsuppdelning i lokalen. Men egentligen är det bra nu. Bra med tillmötesgående personal. Personligen vet jag inte mer om Garaget mer än att det är ett bibliotek. Informera närboende med exempelvis broschyr i brevlådan. Bibliotek, kafé och mötesplats. Man kan jobba här, ha möten eller fika. Och pyssla och leka. It s a very comfortable open space where you can do what you want a bit social, a bit of work, reading or looking after your kids. It s like a really nice sitting room. Tydligare schema over olika aktiviteter. Perhaps a more apparent sign (with pictures). That describes the possibilities. I heard about Garaget through word of mouth, but more adverts that say offered. g gick förbi här många gånger innan jag såg att det var ett bibliotek. Kanske är jag ouppmärksam för jag såg inga skyltar. Kanske tydligare skyltning och fler skyltar. En nere vid korsningen Lönngatan/Rolfsgatan hade nog fått mig att förstå snabbare i alla fall. g var förvånad när det finns byta kläder. Och personalen som arbetar i Garaget förklarade till mig. Tycker det är bra att allt inte är helt klart, mer att fundera på. Fler språk? Säga välkomna? Kommunikation! Ett annorlunda/unikt och roligt bibliotek med fler möjligheter! Ta kontakt och fråga (om möjligt). Sådant kan ju alltid göras bättre. Kanske huvudbiblioteket och övriga filialer kan informera mera. g försöker själv informera bl.a. invandrarvänner. Tydlig och lättläst punktlista. Bibliotek, träffpunkt för stora och små.

19 Vi diskuterar att eventuellt hålla öppna studiebesök där vi berättar om verksamheten. Vi återkommer om detta! Vi kommer att tydligöra innehållet på Garaget i fönstrena mot gatan utanför. Vi ska försöka göra våra skyltar tydligare för att förmedla vad som händer på Garaget, det är en utmaning! 12. Hur håller du dig informerad om vad som händer på Garaget? Hur håller du dig informerad om vad som händer på Garaget?

20 5 45% 4 35% 3 25% 2 15% 1 5% 44% 35% 32% Hur håller du dig informerad om vad som händer på Garaget? Kön 19% 21% 22% 17% 18% 17% 11% 11% 11% 13% 9% 6% 3% 3% 4% 6% 44% 42% 12% 11% 6% 26% 11% 8% Kvinnor Män Egen def. Annat: Genom besök. Vänner Via Garagets hemsida Inget, kommer hit bara. Går hit, upptäcker nyheter/information. Affischering på Garaget. Håller mig inte informerad. Har ingen aning. Läser på anslag på plats. Håller mig ej informerad. Vill du få mer info om vad som händer på Garaget? Maila nyhetsbrev till så får du en uppdatering om vad som händer på Garaget varje månad!

21 13. Har du fått någon info eller sett någon marknadsföring om Garaget under året (som du själv inte sökt)? I så fall hur? Har du fått någon info eller sett någon marknadsföring om Garaget under året (som du inte själv sökt)? I så fall hur? Hur har du fått någon info eller sett någon marknadsföring om Garaget under året (som du inte själv sökt)? I så fall hur? Kön Kvinnor Män Egen def. Annat:. Facebook

22 Connectors Malmo Bike Tour. har ej sett någon. Varit här på Djurrättsalliansens Julbord, Anarcha queer och andra föreläsningar och föreställningar. Broschyr på öppen förskola (Seved). Några vänner organiserade ett arrangemang på Garaget. Inget, vet bara att det ligger här. Har inte sett någon info som jag inte själv sökt. 14. Har du varit inne någon gång på Garagets Facebooksida? Har du varit inne någon gång på Garagets Facebooksida?

23 9 8 Har du varit inne någon gång på Garagets Facebooksida? Kön 78% 76% 89% % 24% 11% Kvinnor Män Egen def. 15. Har du varit inne någon gång på Garagets Google+? 12 Har du varit inne någon gång på Garagets Google+?

24 12 Har du varit inne någon gång på Garagets Google+? Kön 98% % Kvinnor Män Egen def. 16. Visste du att här finns anställda bibliotekarier? 9 Visste du att här finns anställda bibliotekarier?

25 9 8 Visste du att här finns anställda bibliotekarier? Kön 76% 82% 78% % 18% 22% 1 Kvinnor Män Egen def. 17. Vilka biblioteksärenden brukar du ha när du är här? Vilka biblioteksärenden brukar du ha när du är här?

26 Vilka biblioteksärenden brukar du ha när du är här? Kön Kvinnor Män Egen def. 18. Om du brukar låna laptop/surfplatta, har du förslag på nedladdningsbara program som du tycker borde finnas i laptopsen? Paint Shop Pro. Photoshop, Illustrator m.m. Skrivprogram är det viktigaste. Så länge det finns Word 7 Officepaketet så är jag nöjd. Skype? Word Ibland behöver jag ladda ner någonting i USB men jag kunde inte., det räcker som det är för mig., däremot tycker jag att man inte borde begränsa laptopsen så mycket så att man kan skapa mappar på skrivbordet och installera program. Brukar inte låna men om det hade funnits musikprogram och liknande kreativa appar + intro till dessa hade jag varit intresserad. Google chrome. Zstory är en tidningstjänst. Ljudredigering. Audacity (?) Lyssnar på musik och använder vanligt sökprogram. Är 74 år och ej så datakunnig. Min son, 8 år, vill ha Spidermanspelet på alla paddor. g vill ha dagstidningar, skånetrafiken och väder.

27 Kommentar: Vi skulle gärna kunna erbjuda program som Photoshop, Illustrator m.m. Tyvärr är programmen väldigt dyra och efterfrågan har varit begränsad. På flera av våra Ipads finns det enklare musikprogram. Tyvärr har Spidermanspelet försvunnit från Appstore. 19. Hur genomförde du ditt ärende? Hur genomförde du ditt ärende? Ensam Med hjälp av personal Både ensam och med hjälp

28 7 6 5 Hur genomförde du ditt ärende? Kön 63% 53% 53% 44% 4 38% Ensam 3 25% Med hjälp av personal Både ensam och med hjälp % 13% Kvinnor Män Egen def. 2. Vet du vad man kan få hjälp med från biblioteket? 12 Vet du vad man kan få hjälp med från biblioteket?

29 Vet du vad man kan få hjälp med från biblioteket? Kön Kvinnor Män Egen def. Totalt 21. Hittar du något att låna här? Hittar du något att låna här?

30 % Hittar du något att låna här? Kön 85% 63% % 2 1 7% 15% Kvinnor Män Egen def. 22. Brukar du beställa/reservera böcker som du hämtar här? Brukar du beställa/reservera böcker som du hämtar här?

31 8 Brukar du beställa/reservera böcker som du hämtar här? Kön 75% % 49% 62% 4 38% 3 25% 2 1 Kvinnor Män Egen def. 23. Visste du att du kan ge inköpsförslag på litteratur och annat som du tycker vi ska köpa in? 6 5 Visste du att du kan ge inköpsförslag på litteratur och annat som du tycker vi ska köpa in?

32 Visste du att du kan ge inköpsförslag på litteratur och annat som du tycker vi ska köpa in? Kön 57% 43% 38% 63% Kvinnor Män Egen def. 24. Saknar du något i biblioteket (böcker och annat) som du tycker vi ska köpa in? 8 Saknar du något i biblioteket (böcker och annat) som du tycker att vi ska köpa in?

33 Saknar du något i biblioteket (böcker och annat) som du tycker att vi ska köpa in? Kön % 63% 4 33% 38% 2 Kvinnor Män Egen def. 25. Om ja, vad? TV. Mer politiska böcker. Ak press, Pmpress, Samhällskritiska böcker. Ett frågetecken: Vad gäller om böcker om jämställdhet - Kvinnor Män igår-idagimorgon? Finns detta? Kommer inte på men stannar att gå till nyheter helt plötsligt komma på den där vill jag läsa som jag sett de pratat om på Babel eller recenserat i tidningarna. Mer böcker i engelska och för att träna svenska. Högre bord som man kan plugga vid. Fler feministiska serier! Bra pysselgrejer. Tuschpennor, limstift. Utifrån personlig smak: mer s.litt. och poesi. Filmer att hyra Kanske lite flera lexikon på olika språk eftersom många olika språk är representerade bland besökarna. TV-spel och mer sällskapsspel a la Smallworld och liknande, ckson Games. Mer romaner av olika sorter. Ljudbok: Sami Said (förf.) och andra romaner. Mer engelska barnböcker, särskilt böcker av Julia Donaldson som Gruffalo. Film. Företagsekonomiböcker. Fler böcker, t.ex. reseguider.

Enkät bibliotek 2013 2013-10-30

Enkät bibliotek 2013 2013-10-30 Enkät bibliotek 2013 2013-10-30 1. Är du kvinna eller man? Är du kvinna eller man? A. Kvinna 103 83,7 B. Man 20 16,3 Total 123 100 100% (123/123) 2. Hur gammal är du? Hur gammal är du? A. 0-18 1 0,8 B.

Läs mer

Resultat brukarundersökningen hösten 2010

Resultat brukarundersökningen hösten 2010 Resultat brukarundersökningen hösten 2010 Om du tänker på bemötandet i stort. Hur nöjd är du då med personalens bemötande? Bemöter personalen dig lika bra som du hoppades? Tänk dig ett perfekt bemötande.

Läs mer

Brukarundersökning december 2011

Brukarundersökning december 2011 Malmö stad Garaget Brukarundersökning december 2011 (Antal respondenter: 50 stycken) Fråga 1: Vad brukar du göra när du är på Garaget? Vad brukar du göra när du är på Garaget? 18 16 16 17 14 12 12 10 8

Läs mer

Antal svarande: Totalt: 125 Tjejer: 74 Killar: 51. Ålder: 13-14 år: 43 15-16 år: 37 17-18 år: 27 19-20 år: 9 Över 20 år: 9

Antal svarande: Totalt: 125 Tjejer: 74 Killar: 51. Ålder: 13-14 år: 43 15-16 år: 37 17-18 år: 27 19-20 år: 9 Över 20 år: 9 1 Vi har under tre veckor (20/6 8/7 2011) fått arbeta med att göra en marknadsundersökning om vad ungdomar tycker om biblioteken i Mjölby kommun. Det har inneburit att vi har intervjuat ungdomar på olika

Läs mer

Enkät Mariestads Stadsbibliotek 2012

Enkät Mariestads Stadsbibliotek 2012 Datum: 1114 Sida: 1 (9) Enkät Mariestads Stadsbibliotek 12 Mariestads Stadsbibliotek fick i uppdrag av kulturnämnden att göra en enkät om bibliotekets verksamhet. Enkäten fanns på biblioteket samt kommunens

Läs mer

Fråga 1 6 Barnens kommentarer

Fråga 1 6 Barnens kommentarer Fråga 1 6 Barnens kommentarer Detta är en sammanställning av barnens kommentarer som lämnats i enkäten. Kommentarerna har grupperats efter fråga. För bättre läsbarhet har stavfel korrigerats. Ett stort

Läs mer

Enkät 2015 Umeåregionens bibliotek

Enkät 2015 Umeåregionens bibliotek Enkät 2015 Umeåregionens bibliotek Jag är A. Man 38 36,2 B. Kvinna 65 61,9 C. Annan 2 1,9 Min ålder A. yngre än 25 år 16 15,2 B. 26 45 år 28 26,7 C. 46 65 år 26 24,8 D. äldre än 65 35 33,3 Tid för mitt

Läs mer

För att då har jag ingen fritidsaktivitet och vi har bokklubb då här.

För att då har jag ingen fritidsaktivitet och vi har bokklubb då här. . Vilken tid och veckodag skulle passa dig bäst att besöka biblioteket? "Har barn som går på förskola och vet att de har haft problem att få tider som passar att besöka biblioteket i Hovmantorp på förmiddagarna.

Läs mer

Enkät 2015 Umeåregionens bibliotek

Enkät 2015 Umeåregionens bibliotek Enkät 2015 Umeåregionens bibliotek Jag är Man 17 19,5 Kvinna 63 72,4 Annan 7 8 Min ålder yngre än 25 år 19 21,8 26 45 år 25 28,7 46 65 år 23 26,4 äldre än 65 20 23 Tid för mitt besök 8 13 9 10,3 13 17

Läs mer

Stadsbibliotekets enkätundersökning

Stadsbibliotekets enkätundersökning Stadsbibliotekets enkätundersökning Enkäterna delades ut torsdag 2 april 26 till och med onsdag 26 april 26 med jämn spridning avseende tidpunkt för besök, kön och ålder. Dock kan man i svaren notera att

Läs mer

Vara kommun. Bibliotek Våren 2014

Vara kommun. Bibliotek Våren 2014 Vara kommun Bibliotek Våren 2014 Presentation Om undersökningen Sammanfattning Resultat NBI (Nöjd Biblioteks Index) Per fråga Om undersökningen Undersökningen riktades till personer som har bibliotekskort

Läs mer

Användarenkät om högskolebiblioteket 2013 - Snabbrapport alla

Användarenkät om högskolebiblioteket 2013 - Snabbrapport alla Användarenkät om högskolebiblioteket 2013 - Snabbrapport alla 1. 1.1 Kön Kommentar: skulle gärna ha fått vara fler. Vi lade ut enkäten på högskolans hemsida och försökte locka med biobiljetter. Det totala

Läs mer

Välkommen till biblioteket

Välkommen till biblioteket Välkommen till biblioteket Utbud på Simrishamns bibliotek Kultur- och fritidsförvaltningen informerar Biblioteken i Simrishamn Folkbiblioteken i Simrishamns kommun finns på följande orter: Borrby, Gärsnäs,

Läs mer

Ungefär hur många gånger har du haft någon form av kontakt med UM under de senaste 12 månaderna? Räkna även med telefonkontakt, brev, mail?

Ungefär hur många gånger har du haft någon form av kontakt med UM under de senaste 12 månaderna? Räkna även med telefonkontakt, brev, mail? FSUM Sammanställning av enkät för Västernorrland 2011-10-25 Jag är kön Antal Procent Tjej 172 91.5 Kille 16 8.5 Annat 0 0.0 Vet ej 0 0.0 Summa 188 100% 6 observationer saknar värde i variabel kön Hur fick

Läs mer

Enkät 2015 Umeåregionens bibliotek

Enkät 2015 Umeåregionens bibliotek Enkät 2015 Umeåregionens bibliotek Jag är A. Man 24 25,8 B. Kvinna 60 64,5 C. Annan 9 9,7 Min ålder A. yngre än 25 år 40 43 B. 26 45 år 18 19,4 C. 46 65 år 17 18,3 D. äldre än 65 18 19,4 Tid för mitt besök

Läs mer

Glashuset 2014. Ytan är 5,5 x 5,5 = 30 m2. Fönster: 128 x 263 cm Glashuset har 29 fönster

Glashuset 2014. Ytan är 5,5 x 5,5 = 30 m2. Fönster: 128 x 263 cm Glashuset har 29 fönster Glashuset 2014 Ytan är 5,5 x 5,5 = 30 m2 Fönster: 128 x 263 cm Glashuset har 29 fönster Målet med Umeå2014 stärka människorna stärka staden stärka kulturen stärka norra regionen stärka det europeiska samarbetet

Läs mer

RESULTAT AV DIALOGER Parlamentarisk grupp, Sundbyberg Elever

RESULTAT AV DIALOGER Parlamentarisk grupp, Sundbyberg Elever RESULTAT AV DIALOGER Parlamentarisk grupp, Sundbyberg Elever 2014-04-11 1 ARBETSMILJÖ (FYSISK OCH SOCIAL) Fräscha och fina toaletter. Fräschare och vackrare toaletter Renare toaletter Renovera toaletterna

Läs mer

Resultat av deltagarnas utvärderingar av BESÖK:s premiärdagar

Resultat av deltagarnas utvärderingar av BESÖK:s premiärdagar 1 Resultat av deltagarnas utvärderingar av BESÖK:s premiärdagar 2012-06-11 Projektets premiärdagar inledande utbildningstillfällen med fokus på två av målgruppens mest efterfrågade utvecklingsområden ägde

Läs mer

Resultat från besökarenkäten hösten 2009

Resultat från besökarenkäten hösten 2009 Resultat från besökarenkäten hösten 2009 Systemet som användes heter Kvalitetsmetoden Boken och kommer från Compile Solution Sverige AB. Enkätfrågor: 1. Biblioteket uppfyller de krav som jag tycker att

Läs mer

Framtidens barnbibliotek

Framtidens barnbibliotek Framtidens barnbibliotek Samtidighet Delaktighet Ömsesidighet Tankar och synpunkter från verksamma inom Kalmar läns barnbibliotek Process startad 5 oktober 2009, fortsatt 2 februari 2010 Region Kalmars

Läs mer

BESÖKARENKÄT. Borlänge bibliotek

BESÖKARENKÄT. Borlänge bibliotek BESÖKARENKÄT Borlänge bibliotek April 8 Antal besvarade enkäter 137 68 47 Ej uppgivit kön 22 Vad är ditt ärende på biblioteket idag? Låna skönlitteratur 54 19 13 86 Låna faktaböcker 18 13 8 39 Låna musik-cd

Läs mer

Utvärdering 2014 målsman

Utvärdering 2014 målsman Utvärdering 2014 målsman 209 deltagare Kändes det tryggt att lämna era barn på lägret? (%) 100 80 60 40 20 0 100 0 Ja Nej Varför/varför inte? - Mycket väl anordnat och bra information. - Seriöst! Utförlig

Läs mer

Utvärdering Målsman 2011

Utvärdering Målsman 2011 Utvärdering Målsman 2011 Var informationen innan kollot tillräcklig? (76 svar) 80 60 40 20 0 Ja (100%, 76 st) Nej (0%, 0st) Om nej, vad tycker ni saknades? Informativ hemsida. Mycket bra info hemskickad.

Läs mer

Vuxenstuderande, enkätresultat 2007-11-14 Högskolestuderande

Vuxenstuderande, enkätresultat 2007-11-14 Högskolestuderande Vuxenstuderande, enkätresultat 2007-11-14 Högskolestuderande Respondenterna är heltidsstuderande vid sjuksköterskeutbilningarna i Växjö, Karskrona och Kalmar samt lärcentrumstuderande vid Västerviks högskolecentrum

Läs mer

För ett par veckor sedan gick jag grundkursen i Drömmen om det godametodiken.

För ett par veckor sedan gick jag grundkursen i Drömmen om det godametodiken. Vialundskolan: Nystart med Drömmen om det goda i Kumla av Malin Sundin För ett par veckor sedan gick jag grundkursen i Drömmen om det godametodiken. Jag började direkt när jag kom tillbaka till skolan

Läs mer

Enkät Kulturmagasinet. Sundsvalls Kommun. Slutrapport. Antal svar: 365

Enkät Kulturmagasinet. Sundsvalls Kommun. Slutrapport. Antal svar: 365 Sundsvalls Kommun Slutrapport Antal svar: 365 2 3 Vad ska du besöka när du är här idag? % Biblioteket 68,99% Caféet 10,06% Museet 11,17% Energi- och klimatrådgivning 0,28% Evenemang 8,94% Föreningsbyrån

Läs mer

VÄLKOMMEN! S:T MATTEUS FÖRSAMLINGSBIBLIOTEK

VÄLKOMMEN! S:T MATTEUS FÖRSAMLINGSBIBLIOTEK VÄLKOMMEN! S:T MATTEUS FÖRSAMLINGSBIBLIOTEK HISTORIK Det var en tid då nästan alla innerstadsförsamlingar hade ett eget bibliotek. Idag finns endast två kvar, det ena är S:t Matteus Församlingsbibliotek

Läs mer

Gender budgeting biblioteken i Askersund 2012

Gender budgeting biblioteken i Askersund 2012 Gender budgeting biblioteken i Askersund 212 Sammanfattning: Fler kvinnor än män besöker biblioteken i Askersund. Fler kvinnor än män lånar från biblioteken. Men kvinnorna lånar i högre utsträckning till

Läs mer

Motala Expo 09. 1. Hur fick ni vetskap om Expot?

Motala Expo 09. 1. Hur fick ni vetskap om Expot? Motala Expo 09 1. Hur fick ni vetskap om Expot? A. Via post 17 16,5 B. Via e-post 32 31,1 C. Via internet 6 5,8 D. Via tips 16 15,5 E. Annat sätt. Vilket? 32 31,1 Total 103 100 100% (103/103) Var med förra

Läs mer

Kvalitetsindex. Rapport 2011-11-03. Änglagårdens Behandlingshem. Standard, anhörig

Kvalitetsindex. Rapport 2011-11-03. Änglagårdens Behandlingshem. Standard, anhörig Kvalitetsindex Standard, anhörig Rapport 20111103 Innehåll Skandinavisk Sjukvårdsinformations Kvalitetsindex Strategi och metod Antal intervjuer, medelbetyg totalt samt på respektive fråga och antal bortfall

Läs mer

Biblioteksundersökning Linköping 2012 Användare

Biblioteksundersökning Linköping 2012 Användare Biblioteksundersökning Linköping 2012 Användare 300 telefonintervjuer med användare De som under de senaste 12 månaderna besökt Linköpings stadsbibliotek eller dess webbplats. (inklusive närbibliotek/bokbuss,

Läs mer

Mera temasatsningar, såsom ni gjorde med biografier om jag minns rätt. SVAR: Håll utkik på utställningsytan.

Mera temasatsningar, såsom ni gjorde med biografier om jag minns rätt. SVAR: Håll utkik på utställningsytan. Sammanställning från fråga 12 Vad tycker du Karlskoga bibliotek kan förändra för att bli det perfekta biblioteket och fråga 13 Lämna gärna övriga synpunkter. Beröm Jag tycker att vi har ett jättebra bibliotek

Läs mer

Tips på appar med känslor Någonting

Tips på appar med känslor Någonting StoCKK Stockholm Center för Kommunikativt och Kognitivt stöd Tips på appar med känslor Någonting En blandning av appar att Plats för bild i textruta använda när man vill prata om känslor Juli 2015 Känslor

Läs mer

lampor Grupp två är Svenska en-ord och grupp tre är en-ord som kommer från andra språk.

lampor Grupp två är Svenska en-ord och grupp tre är en-ord som kommer från andra språk. Lampa Lampor Det finns fem verb grupper. Grupp ett är en-ord som slutar på -a. Grupp två är Svenska en-ord och grupp tre är en-ord som kommer från andra språk. som inte slutar på vokal. En Grupp 1 En lampa

Läs mer

Vuxenstuderande, enkätresultat 2007-11-14 Kommunal vuxenutbildning

Vuxenstuderande, enkätresultat 2007-11-14 Kommunal vuxenutbildning Vuxenstuderande, enkätresultat 2007-11-14 Kommunal vuxenutbildning Respondenterna är komvux studerande från Kalmar/Nybro, Växjö/Uppvidinge/Älmhult och Karlskrona/Ronneby/Olofström. 2005 svarade 229 komvux

Läs mer

Inspiration till Bamses må bra tidning

Inspiration till Bamses må bra tidning Inspiration till Bamses må bra tidning Inspirationen är sammanställd av personal vid Förskolorna i Dals-Eds kommun. Förslag till arbetsgång Informera föräldrar om projektet och Bamses må bra tidning och

Läs mer

Rumstyp Funktion/aktivitet Inredning Teknik InTibro

Rumstyp Funktion/aktivitet Inredning Teknik InTibro InTibro Mottagande av besökare Yta för försäljning Receptionsdisk, öppen miljö, ergonomiskt utformad arbetsplats. Konstnärlig utsmyckning och växter som stämmer överens med övrig inredning. Besöksstolar,

Läs mer

loddekopinge.bibliotek@kavlinge.se

loddekopinge.bibliotek@kavlinge.se HÖSTENS PROGRAM 201 3 Kävlinge bibliotek Kvarngatan 17 244 31 Kävlinge 046-73 94 72 kavlinge.bibliotek@kavlinge.se Löddeköpinge bibliotek Barsebäcksvägen 60 246 30 Löddeköpinge 046-73 95 30 loddekopinge.bibliotek@kavlinge.se

Läs mer

Värnamo bibliotek. Rapport januari 09. Compile Solutions Sverige AB 031 773 04 00 www.compile.se

Värnamo bibliotek. Rapport januari 09. Compile Solutions Sverige AB 031 773 04 00 www.compile.se Värnamo bibliotek Rapport januari 09 1 Innehåll INNEHÅLL 2 SAMMANFATTNING 4 VAD KAN BIBLIOTEKET GÖRA FÖR ATT LOCKA FLER BESÖKARE? 6 DE MEST FREKVENTA ÅTGÄRDER SOM BEHÖVS FÖR ATT LOCKA FLER BESÖKARE FÖRDELAT

Läs mer

Svenska 1-2-3-4 GRAMMATIK ÖVNINGAR OCH SVAR

Svenska 1-2-3-4 GRAMMATIK ÖVNINGAR OCH SVAR Svenska 1-2-3-4 GRAMMATIK ÖVNINGAR OCH SVAR This is a document containing all the grammar exercises and answers from the website www.svenska.digital ADJEKTIV ÖVNINGAR: Alla mina (fin) saker Jag har många

Läs mer

Våra idéer till ett nytt. Stadsbibliotek. av 5a, Knutbyskolan, Rinkeby

Våra idéer till ett nytt. Stadsbibliotek. av 5a, Knutbyskolan, Rinkeby Våra idéer till ett nytt Stadsbibliotek av 5a, Knutbyskolan, Rinkeby Stockholms Stadsbibliotek är för litet. Det världsberömda biblioteket vid Odenplan i Stockholm ritades av Gunnar Asplund för 80 år sedan.

Läs mer

Marknadsundersökning Eksjö Stadsbibliotek 2013 (ver1)

Marknadsundersökning Eksjö Stadsbibliotek 2013 (ver1) Marknadsundersökning Eksjö Stadsbibliotek 2013 (ver1) Antal respondenter: 2458 : 378 Svarsfrekvens: 15,38 % Hur ofta besöker du biblioteket? Hur ofta besöker du biblioteket? Minst en gång i veckan 53 (14,1%)

Läs mer

TISDAG 19 NOVEMBER, KL 18-20 MUSIK LIVE & ONLINE TORSDAG 21 NOVEMBER, KL 18-20

TISDAG 19 NOVEMBER, KL 18-20 MUSIK LIVE & ONLINE TORSDAG 21 NOVEMBER, KL 18-20 MAKRAMÉ & VIRKNING MUSIK LIVE & ONLINE ON/OFF I LJUSDAL BRÄDSPEL & KINECT LÄSA PÅ OLIKA SÄTT TISDAG 12 NOVEMBER, KL 18-20 MAKRAMÉ & VIRKNING För alla som vill prova på handarbete. Du som redan kan, kom

Läs mer

SLUTA SKJUTA UPP! - FÖRELÄSNING OM UPPSKJUTARBETEENDE OCH KONSTEN ATT SLUTA SKJUTA UPP

SLUTA SKJUTA UPP! - FÖRELÄSNING OM UPPSKJUTARBETEENDE OCH KONSTEN ATT SLUTA SKJUTA UPP SLUTA SKJUTA UPP! - FÖRELÄSNING OM UPPSKJUTARBETEENDE OCH KONSTEN ATT SLUTA SKJUTA UPP Karolina Källoff karolina.kalloff@mah.se Studenthälsan DAGENS AGENDA Vad är prokrastinering och varför skjuter vi

Läs mer

Enkät 2011 - Umeåregionen

Enkät 2011 - Umeåregionen Enkät 2011 - Umeåregionen Jag är A. Man 26 26,3 B. Kvinna 73 73,7 Min ålder A. yngre än 25 år 18 18,2 B. 26-45 år 42 42,4 C. 46-65 år 24 24,2 D. äldre än 65 15 15,2 Tid för mitt besök A. 8-13 20 20,2 B.

Läs mer

aktiviteter på MFK 18 22 augusti LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG

aktiviteter på MFK 18 22 augusti LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG 18 22 augusti aktiviteter på MFK 18 22 augusti LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG Aktiviteter Sommarfritids Sommarfritids 15.00 Tvspelsturnering (Peter) 14.00 Biljardturnering (Abbe) 14.45 Film

Läs mer

Information och anmälan Gustav Vasa skolas Fritidsklubb. Gustav Vasa skola. Karlbergsvägen 34 113 27 Stockholm Marika Tiemann 076-12 44 755

Information och anmälan Gustav Vasa skolas Fritidsklubb. Gustav Vasa skola. Karlbergsvägen 34 113 27 Stockholm Marika Tiemann 076-12 44 755 Tel. 070-12 44 755 Gustav Vasa skola Fritidsklubben Information och anmälan Gustav Vasa skolas Fritidsklubb Gustav Vasa skola Karlbergsvägen 34 113 27 Stockholm Marika Tiemann 076-12 44 755 marika.tiemann@stockholm.se

Läs mer

Kort sammanfattning av brukarundersökning 2010

Kort sammanfattning av brukarundersökning 2010 Kort sammanfattning av brukarundersökning 2010 Brukarundersökningen genomfördes under två veckor i november 2010 inom kultur- och fritidsnämndens verksamhetsområde Undersökningen genomfördes i form av

Läs mer

Fritidsenkät 2014. Åk 5 och 8. Standardrapport

Fritidsenkät 2014. Åk 5 och 8. Standardrapport Fritidsenkät 2014 Åk 5 och 8 Standardrapport Årskurs 5 56,4% 248 Årskurs 8 43,6% 192 Svarande 440 Inget svar 6 Kille 50,9% 227 Tjej 48,2% 215 Bor i Ljungby 59% 263 Bor utanför Ljungby 40,6% 181 Svarande

Läs mer

Utvärdering 2012 - deltagare

Utvärdering 2012 - deltagare Utvärdering 12 - deltagare 145 deltagare Tycker du att det har varit kul att vara på kollo? (%) 1 8 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Det har varit kul för det är fina lokaler och bra utrustning.

Läs mer

Medlemmar. SSU:s Klubbmaterial Aktiviteter demokrati och ekonomi aktiva förtroendevalda medlemmar. www.ssu.se

Medlemmar. SSU:s Klubbmaterial Aktiviteter demokrati och ekonomi aktiva förtroendevalda medlemmar. www.ssu.se Medlemmar SSU:s Klubbmaterial Aktiviteter demokrati och ekonomi aktiva förtroendevalda medlemmar www.ssu.se publicerat våren 2013 SSU-KLUBBENS MEDLEMMAR Varför är det viktigt för din klubb att ha många

Läs mer

4. Vad tyckte du om kvaliten på ridningen?: mycket bra Kommentar om ridningen: -man fick rida hur mycket som helst, olika slags turer.

4. Vad tyckte du om kvaliten på ridningen?: mycket bra Kommentar om ridningen: -man fick rida hur mycket som helst, olika slags turer. Namn: Andrea Renström Resa: Arizona Datum: 9/3 2014 Kommentar mottagande: - Kommentar boende: -underbar stuga, sängarna är jättesköna. Städning varje dag om man vill. Kommentar maten: Maten är grymt god.

Läs mer

Fridebo. Tryggt och bekvämt boende för äldre i Hanaskog

Fridebo. Tryggt och bekvämt boende för äldre i Hanaskog Fridebo Tryggt och bekvämt boende för äldre i Hanaskog Fridebo är ett seniorboende i ett lummigt och lugnt område i centrala Hanaskog. I huset finns bibliotek, en mötesplats för äldre och lägenheter för

Läs mer

Vad kan jag göra på biblioteket?

Vad kan jag göra på biblioteket? Startsidan / Vad kan jag göra på biblioteket? Vad kan jag göra på biblioteket? På biblioteket kan du låna böcker och annat med dig hem. Du kan också sitta på biblioteket och läsa, studera eller arbeta.

Läs mer

Att alla är så snälla och att man får vara med mycket i föreställningarna.

Att alla är så snälla och att man får vara med mycket i föreställningarna. Våga Visa kultur- och musikskolor Sida 1 (8) Värmdö Scenskola Vad är bäst? Alla andra elever. Allt. Allt, jag tycker jätte mycket om teater. Allting. Att alla bryr sig om mig. Att alla är med på en stor

Läs mer

... KVALITETSPLAN FÖR KUNG SAGAS ELEVER ...

... KVALITETSPLAN FÖR KUNG SAGAS ELEVER ... KVALITETSPLAN FÖR KUNG SAGAS ELEVER 1 Vi på Kung Saga gymnasium har som mål att arbeta med att ni elever ska få en bra förberedelse för ert vuxenliv, det tycker vi är det viktigaste. Andra mål som vi arbetar

Läs mer

Biblioteksundersökningen

Biblioteksundersökningen Biblioteksundersökningen Vara kommun Juni 2004 ARS P0549 Bastugatan 2. Box 38027. S-100 64 Stockholm Tel 08-462 95 05. Fax 08-462 95 20 e-mail: info@ars.se www.ars.se 1 INLEDNING 1.1 Bakgrund och syfte

Läs mer

Hur upplever du att tävlingen Nordsjö Kalix Open genomförts i sin helhet

Hur upplever du att tävlingen Nordsjö Kalix Open genomförts i sin helhet Hur upplever du att tävlingen Nordsjö Kalix Open genomförts i sin helhet Bra genomförd tävling,hoppas den återkommer Riktigt bra för att vara första gången, gärna en något tuffare profil nästa år! Bra

Läs mer

Sveriges största klädbytardag 18 april 2015

Sveriges största klädbytardag 18 april 2015 Sveriges största klädbytardag 18 april 2015 Ordna en Klädbytardag under Sveriges största Klädbytardag lördag 18 april. Föreningens kretsar, ideella medlemmar, skolelever, privatpersoner kan vara med och

Läs mer

Utvärdering 2013 deltagare Filmkollo Original

Utvärdering 2013 deltagare Filmkollo Original Utvärdering 2013 deltagare Filmkollo Original 128 deltagare Tycker du att det har varit kul att vara på kollo? (%) 100 80 60 40 20 0 98 2 0 Ja Nja Nej Varför eller varför inte? - Jag har träffat jättemycket

Läs mer

79 av cirka 100 besökare besvarade enkäten. 54 kommenterade den sista skriftliga frågan.

79 av cirka 100 besökare besvarade enkäten. 54 kommenterade den sista skriftliga frågan. 79 av cirka 100 besökare besvarade enkäten. 54 kommenterade den sista skriftliga frågan. KOMMENTARER: vad var särskilt positivt under dagen och vad kan förbättras? Tänk på innehållet under dagen, förtäring,

Läs mer

Analys och kommentarer gällande genomförd användarenkät på Melleruds bibliotek 2014

Analys och kommentarer gällande genomförd användarenkät på Melleruds bibliotek 2014 Analys och kommentarer gällande genomförd användarenkät på Melleruds bibliotek 2014 Syfte Vårt syfte med den genomförda enkäten var att skapa en dialog med våra biblioteksanvändare och att skapa positiva

Läs mer

BARN & UNGA. Kulturspäckad höst på Lindängenbiblioteket! Sommarbokenfest. Sagostunder. Sångstunder

BARN & UNGA. Kulturspäckad höst på Lindängenbiblioteket! Sommarbokenfest. Sagostunder. Sångstunder BARN & UNGA Kulturspäckad höst på Lindängenbiblioteket! Vi hoppas att ni vill besöka oss i höst, då vi har en mängd spännande aktiviteter och program för alla åldrar! Nytt för terminen är bland annat Kulturögonblick

Läs mer

Användare biblioteket i Solna C Användare biblioteket i Bergshamra Icke-användare biblioteket i Solna C Icke-användare biblioteket i Bergshamra

Användare biblioteket i Solna C Användare biblioteket i Bergshamra Icke-användare biblioteket i Solna C Icke-användare biblioteket i Bergshamra 4 Biblioteksundersökningar Telefonintervjuer med personer i åldrarna 18-74 år Användare biblioteket i Solna C Användare biblioteket i Bergshamra Icke-användare biblioteket i Solna C Icke-användare biblioteket

Läs mer

Klädbytardagen 20 april 2013

Klädbytardagen 20 april 2013 Klädbytardagen 20 april 2013 Ordna en Klädbytardag på Sveriges största Klädbytardag den 20 april. Naturskyddsföreningens kretsar, ideella medlemmar men också bibliotek, folkhögskolor, gymnasieskolor, organisationer

Läs mer

Biblioteket och Skolan. - sätt att samarbeta (Skolan, skolbiblioteket och stadsdelsbiblioteket i Rinkeby)

Biblioteket och Skolan. - sätt att samarbeta (Skolan, skolbiblioteket och stadsdelsbiblioteket i Rinkeby) Biblioteket och Skolan - sätt att samarbeta (Skolan, skolbiblioteket och stadsdelsbiblioteket i Rinkeby) Sven-Erik Bengtsson Malmö 9:e Februari 2011 Knutbyskolan i Rinkeby 15 000 invånare i stadsdelen

Läs mer

Om rapporten. Direkt effekt 2014 - PostNord

Om rapporten. Direkt effekt 2014 - PostNord Direkt effekt 0 - PostNord Om rapporten Rapporten DR-monitorn 0 bygger på resultaten från en undersökning av svenskarnas attityder till och vanor kring att ta emot reklam i olika kanaler, främst direktreklam

Läs mer

Sammanfattning (89 svar)

Sammanfattning (89 svar) Sammanfattning (89 svar) Hur nöjd eller missnöjd är du som helhet med Friskis&Svettis? 5 mycket nöjd 3742 % 4 4854 % 3 3 3 % 1 inte alls nöjd 0 0 % ingen uppfattning 0 0 % Hur väl motsvarar Friskis&Svettis

Läs mer

INBJUDAN TILL BRANSCHDAGEN 2 FEBRUARI 2015

INBJUDAN TILL BRANSCHDAGEN 2 FEBRUARI 2015 INBJUDAN TILL BRANSCHDAGEN 2 FEBRUARI 2015 Företagens stora chans att träffa studenter som snart ska ut i arbetslivet men även knyta kontakter med andra företag inom samma bransch. INFORMATION OM BRANSCHDAGEN

Läs mer

Ålder och hur långt har du till vår anläggning (från hem/jobb)? 2. 52 år. 10 min med bil. Från jobbet är det väl fem min med bil.

Ålder och hur långt har du till vår anläggning (från hem/jobb)? 2. 52 år. 10 min med bil. Från jobbet är det väl fem min med bil. Intervjuer Ålder och hur långt har du till vår anläggning (från hem/jobb)? 1. 20 år. Ca 10 min med bil. 2. 52 år. 10 min med bil. Från jobbet är det väl fem min med bil. 3. 21 år. 5 min med bil. 4. 51

Läs mer

EXEMPELTEXTER SKRIVA D

EXEMPELTEXTER SKRIVA D EXEMPELTEXTER SKRIVA D Beskriv Må bra (s. 13) En god hälsa är viktig. Om man vill ha ett långt och bra liv, måste man ta hand om både kropp och själ. Jag försöker äta rätt för att må bra. Jag väljer ofta

Läs mer

Varför är det viktigt att ditt barn läser?

Varför är det viktigt att ditt barn läser? LUST ATT LÄSA Många av oss föräldrar drar en lättnadens suck när barnen lärt sig läsa och vill börja läsa själva. Och visst är det en milstolpe att fira, men även efter detta har du möjlighet att uppleva

Läs mer

rm o rs W e d n r: A e n tio stra Illu Grön Flagg-rapport Peter Pans personalkooperativa förskola 6 feb 2013

rm o rs W e d n r: A e n tio stra Illu Grön Flagg-rapport Peter Pans personalkooperativa förskola 6 feb 2013 Illustrationer: Anders Worm Grön Flagg-rapport Peter Pans personalkooperativa förskola 6 feb 2013 Kommentar från Håll Sverige Rent 2013-02-06 11:43: Ni har på ett mycket kreativt och varierat sätt jobbat

Läs mer

Barn- och ungdomsenkät i Kronobergs län Årskurs 5

Barn- och ungdomsenkät i Kronobergs län Årskurs 5 Barn- och ungdomsenkät i Kronobergs län Årskurs 5 Hur mår du? Anledningen till att vi gör den här undersökningen är att vi vill få kunskap om ungas hälsa och levnadsvanor. Alla elever i årskurserna 5,

Läs mer

Ö ppna svar MTM Taktila Barnbö cker 7-12 a r

Ö ppna svar MTM Taktila Barnbö cker 7-12 a r Ö ppna svar MTM Taktila Barnbö cker 7-12 a r Innehåll Utveckla gärna varför ni inte tycker att "Punktskriftsböcker som innehåller punktskrift och svällpappersbilder" är bra, vad kan göras för att förbättra

Läs mer

Svenska 1-2-3-4 GRAMMATIK

Svenska 1-2-3-4 GRAMMATIK Svenska 1-2-3-4 GRAMMATIK This is a document containing all the grammar explanations and examples from the website www.svenska.digital ADJEKTIV A - Normal konstruktion: en X ett X + t många X + a den X

Läs mer

Presentation av språkcafét

Presentation av språkcafét Presentation av språkcafét Vad är ett språkkafé? Ett språkkafé är ett kommunikativt och trevligt sätt att träna språk utan att delta i formellt organiserade lektioner. Hur och var ordnas ett språkkafé?

Läs mer

UTVÄRDERING Läsåret 2012/2013

UTVÄRDERING Läsåret 2012/2013 UTVÄRDERING Läsåret 2012/2013 Österängs öppna förskola UTVÄRDERING Läsåret 2012/2013 Österängs öppna förskola 1. Presentation av förskolan och förutsättningarna för arbetet Österängs öppna förskola ligger

Läs mer

Projekt Synliggör Biblioteket

Projekt Synliggör Biblioteket Projekt Synliggör Biblioteket Projektet drivs av Region Halland 2009-2010. Kulturrådet har beviljat medel. Projektbibliotek: Hylte, Laholm, Onsala och Vallås Syfte: göra biblioteken och biblioteksverksamheterna

Läs mer

Jag behöver bränsle följ med Wilda och Walter på matäventyr

Jag behöver bränsle följ med Wilda och Walter på matäventyr Jag behöver bränsle följ med Wilda och Walter på matäventyr Handledarguide Inledning Vill du skapa förutsättningar för barnen att vara aktiva, lära själva och reflektera? Vill du skapa en miljö där barnen

Läs mer

Olika människor har behov av olika sorters miljöer för att producera, fokusera, vara kreativ

Olika människor har behov av olika sorters miljöer för att producera, fokusera, vara kreativ Olika människor har behov av olika sorters miljöer för att producera, fokusera, vara kreativ Alternativa möbler för att stimulera förflyttning + hälsa samt stödja olika typer av uppgifter och stimulera

Läs mer

Intervjusvar Bilaga 2

Intervjusvar Bilaga 2 49 Intervjusvar Bilaga 2 Fråga nummer 1: Vad säger ordet motivation dig? Motiverade elever Omotiverade elever (gäller även de följande frågorna) (gäller även de följande frågorna) Att man ska vilja saker,

Läs mer

SLUTA SKJUTA UPP OM UPPSKJUTARBETEENDE OCH KONSTEN ATT SLUTA SKJUTA UPP

SLUTA SKJUTA UPP OM UPPSKJUTARBETEENDE OCH KONSTEN ATT SLUTA SKJUTA UPP SLUTA SKJUTA UPP OM UPPSKJUTARBETEENDE OCH KONSTEN ATT SLUTA SKJUTA UPP C H R I S T I N A J O H A N S S O N, S T U D E N T H Ä L S A N W W W. H I S. S E / S T U D E N T H A L S A N Bild 1 FÖRELÄSNINGENS

Läs mer

Kom ihåg ombyteskläder.

Kom ihåg ombyteskläder. Hej v48 Nu har vi börjat med massage, med tända ljus och skön musik masserade barnen varandra medan jag visade i luften vilka rörelser de skulle göra. Först var det lite fnissigt och de hade lite svårt

Läs mer

Hitta information (kurs C)

Hitta information (kurs C) Hitta information (kurs C) I dagstidningar finns det ofta annonser för olika typer av nöjen och aktiviteter. Svara på frågorna med hjälp av annonserna på nästa sida. A. Var kan man lyssna på musik gratis?

Läs mer

Grattis! Om Du blir antagen till Vretagymnasiet, inriktning häst.

Grattis! Om Du blir antagen till Vretagymnasiet, inriktning häst. Grattis! Om Du blir antagen till Vretagymnasiet, inriktning häst. För att få ut så mycket som möjligt av din tid här på skolan har jag satt ihop denna lilla tidning. Du har säkert massvis av intressanta

Läs mer

Pass 4 av 7 Kundrelationer mm. Du behöver: Anteckningsmaterial Din manual. Utskrift av bilderna till detta pass. wctele1av6 2013-05-21

Pass 4 av 7 Kundrelationer mm. Du behöver: Anteckningsmaterial Din manual. Utskrift av bilderna till detta pass. wctele1av6 2013-05-21 Välkommen! Ta fram papper och penna, stäng dörrar, TV och annat som kan störa, det blir mycket information på kort tid. -18år i Sverige - 33 år i världen och detta är bara början! 1 Utbildningen är fördelad

Läs mer

Dags för en Miljövecka?

Dags för en Miljövecka? Till dig som är miljöansvarig Dags för en Miljövecka? Smaka vår ekologiska paj! Hur Svanlig är du? Vinn en matkasse! Här kommer inspirationen och materialet som enkelt tar er från ord till handling! Öppna

Läs mer

Bakgrund och frågeställning

Bakgrund och frågeställning Bakgrund och frågeställning Jag har i flera åkt besökt Berlin. Den internationella och mångkulturella atmosfären gör att så fort jag sätter min fot i staden känner jag mig välkommen. Så när det var dags

Läs mer

Var och bli den förändringen du vill se i omvärlden.

Var och bli den förändringen du vill se i omvärlden. Inspirationsboken Du är källan till glädje. Låt dig inspireras av dig själv. Gör ditt välmående till ett medvetet val och bli skapare av ditt eget liv. För att du kan och för att du är värd det! Kompromissa

Läs mer

CHECKLISTA TIPS. Saker som kan vara bra att tänka på inför arrangemanget:

CHECKLISTA TIPS. Saker som kan vara bra att tänka på inför arrangemanget: CHECKLISTA TIPS Saker som kan vara bra att tänka på inför arrangemanget: Finns det en ansvarig för varje sak? Hur ser vår organisation ut? Är alla med? Känns det bra? Vet alla vad de ska göra? Överhuvudtaget

Läs mer

Vad kan jag låna på biblioteket?

Vad kan jag låna på biblioteket? Startsidan / Vad kan jag låna på biblioteket? Vad kan jag låna på biblioteket? På biblioteket kan du låna böcker böcker och tidningar på andra språk e-böcker e-ljudböcker lättlästa böcker böcker med extra

Läs mer

Protokoll Sverok Stockholm 2010-07-18 Styrelsemöte nr 6

Protokoll Sverok Stockholm 2010-07-18 Styrelsemöte nr 6 Protokoll styrelsemöte nr 6 2010-07-18 1(7) Protokoll 2010-07-18 Styrelsemöte nr 6 Fastställd dagordning 1 Inledande formalia... 2 1.1 Mötets öppnande... 2 1.2 Val av mötesordförande... 2 1.3 Val av mötessekreterare...

Läs mer

UKM Riksfestival 2014 Halmstad

UKM Riksfestival 2014 Halmstad UKM Riksfestival 2014 Halmstad Program UKM riksfestival 2014 Halmstad Lördag 14 juni 14.00 16.00 Incheckning på Sturegymnasiet 14.00 16.00 Målning och kostympimp på Nolltrefem 16.00-17.30 Middag på Sturegymnasiet

Läs mer

Tips på appar för sömn och återhämtning

Tips på appar för sömn och återhämtning StoCKK Stockholm Center för Kommunikativt och Kognitivt stöd Tips på appar för sömn och återhämtning Förslag på appar som stöd för insomning, uppvaknande och meditation oktober 2015 Appar om att sova,

Läs mer

Vad har du gjort på semestern?

Vad har du gjort på semestern? Vad har du gjort på semestern? Joanna, vad har du gjort på din semester? Min semester har varit lite ovanlig för vi hade inte så mycket tid att planera den. Vi visste inte riktigt hur det skulle bli med

Läs mer

Upplev Kilsbergskanten

Upplev Kilsbergskanten Upplev Kilsbergskanten Varför arrangerar vi Upplev Kilsbergskanten? Stärka känslan och stoltheten för Kilsbergskanten Öka gemenskapen och samarbeten mellan oss i Kilsbergskanten Manifestera det pågående

Läs mer

Ha koll! Håll på! Häng med! Håll i! Ha kul! Johanna Uddén

Ha koll! Håll på! Häng med! Håll i! Ha kul! Johanna Uddén Ha koll! Håll på! Häng med! Håll i! Ha kul! Johanna Uddén Bakgrund Jag arbetade i tre år med det ideella projektet Konsthuset Uppsala konsthall. Det uppkom ur frustration över ett blekt och alltför dolt

Läs mer

MARIA. 3-7 oktober. MiniNYTT

MARIA. 3-7 oktober. MiniNYTT MARIA 3-7 oktober MiniNYTT BRÄNNBOLL i Tanto på torsdag! aktiviteter PÅ MMK 3 7 Oktober LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG Aktiviteter Sardinburken på Boule på skolgården Bad Brännboll i Tanto Långhopprep

Läs mer

Talmanus till presentation om nätvardag 2015

Talmanus till presentation om nätvardag 2015 Talmanus till presentation om nätvardag 2015 Bild 1: Här kommer det finnas ett stolpmanus för föreläsningen. Du kan även ladda hem manuset på www.surfalugnt.se om du vill ha manuset separat. Om du inte

Läs mer