Sammanställning brukarundersökning hösten Vad brukar du göra när du är på Garaget?

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sammanställning brukarundersökning hösten 2013. Vad brukar du göra när du är på Garaget?"

Transkript

1 Sammanställning brukarundersökning hösten 213 Antal respondenter: Vad brukar du göra när du är på Garaget? Vad brukar du göra när du är på Garaget? Vad brukar du göra när du är på Garaget? Kön Kvinnor Män Egen def.

2 Annat: Låna skrivare, spela sällskapsspel. Låna/lämna böcker. Fika, träffa vänner. Vara i den kreativa verkstaden. Gå på någon arrangemang. Gå på språkkafe Fika, Använda det trådlösa nätverket, Vara i den kreativa verkstaden, Vara här med mitt/mina barn och läsa/leka. Jobba, kopiera. Skriva ut. Skriva, ha jobbmöten, göra utskrifter, köpa kuvert och frimärken. Skriva ut. Läsa böcker. g lever som ensam pensionär och tycker det är skönt att gå hit en stund med mina böcker och läsa och skriva. Huvudbiblioteket känns för stort och opersonligt. Skriva ut. Läsa. Skriva ut och kopiera. Akustisk resonans. Detta var den första gången jag kom hit eftersom jag ville fråga om det är möjligt att engagera sig ideellt Fördriva tiden, skriva, läsa böcker. Skriva ut och kopiera olika dokument/information/blanketter. Är volontär här. Föreningsarrangemang, t.ex. Celiakiföreningen. Skriva ut. Hänga, chilla, njuta, titta på folk Skriva ut papper Titta i vuxna böcker Låna ljudböcker Vara i tysta rummet och skriva, just nu på mitt nya skådespel. 2. Vad skulle du vilja kunna göra/få uträttat här på Garaget utöver det som finns att göra idag? Låna spel + Tv-spel. Framkalla svartvita bilder i ett litet mörkt rum kanske? Föreläsningar, kanske fler barnaktiviteter (i sammarbeta med kompassens Öppen Förskola, Odlingsnätvärket Seved eller så.) Gärna en läsecirkel ett bokläsargäng m.m. lillasinndetsfilmklubb!!! Får det jag vill ha gjort här. Kan inte komma på något annat. Ex. köpa block och pennor (om man nu inte redan kan det).

3 Hade varit fantastiskt om det fans ett rum som man kan träna yoga (etc) och meditera i., här finns så mycket att göra. Kanske mer kursverksamheter, närmare sammarbeta med studieförbund. Enkelt att starta studiecirklar. Kanske språkkafé. Skulle vara roligt att ha utställning här. Fler utrymme med tysta studieplatser. Rita, klippa, klistra med vuxna. En verkstad för oss lite äldre. g skulle vilja ha ett litet rum för att träna yoga själv. Låna DVD, särskilt för barn. Tycker Garaget är helt super. Göra ringbindning (skapa häften/böcker). Ha vänskaps-speeddating, dvs. möjlighet att lära känna nya personer. g är väldigt nöjd med det som finns. Intressanta föreläsningar om Malmö historia, sociala aspekter kanske? Det finns ett brett sortiment redan. Att låna mer böcker som inte brukar finnas här. Seniorkontakt? Kan inte komma på något mer utöver det som erbjuds idag. Öva andra språk. Miniloppis? Distro? Korta seminarier/workshops på dagtid. Dricka fruktsmoothies. Kanske om det finns lite mer kurser att välja på, t.ex. målning eller rita. Mer föreläsningar, seminarier eller musikevent. För min del inte något ytterligare. Garaget är den bästa filial Malmö stadsbibliotek har. Kunna köpa en ordentlig lunch. Indoor gardering workshop. 3D-printa, screentryck, köksassistent typ Kenwood Mayor, mörkerrum för fotografiframkallning. Större matutbud kanske? Lyssna på boktips, träffa författare, få tips om författare. Wow, finns ju massor av saker att göra! Sy, pyssla! Gör det själv kurser. Bokkafé med tips om bra böcker. Fler tysta utrymmen. Fler verktyg. Äta ett ordentligt mål mat. Lunch alltså, eller middag. Måla kanske.

4 Ta en power nap. Jobba med elektronik (datorer, mikroprocesser). Lite mer avancerade brädspel vore kul. Kommentar: Den 15 december 213 har vi en bokmässa på Garaget, då får man möjlighet att träffa och prata med författare. Vi tittar för närvarande på möjligheten att köpa in en 3Dskrivare. Under hösten 213 har Bushwick Book Club haft bokcirkelsaktiviteter med seminarier och filmvisningar. Om du vill starta någon aktivitet på Garaget är det bara till prata med personalen. Vi jobbar på att göra om vårt personalrum på nedanvåningen till ett till tyst utrymme, så det är på gång. Tyvärr finns inte utrymmet att ha meditations /enskilda rum eller mörkerrum. Vi kompletterar verktygen med tex. en till slagborr då den nästan alltid är utlånad. Fler föreläsningar och liknande kan komma att bli fler då vi diskuterar detta med Malmö högskola. Mer info kommer. Ringbindningsmaskin är beställd! 3. Finns det något som du skulle vilja kunna låna hem från Garaget förutom böcker? CD, DVD.. Flera spel. Maskeradkläder för vuxna. Mer verktyg. Yes, gärna en Levande bok som på GB! Film?, jo föresten filmer. Symaskin Yoga matta, Tuschpennor, Filmer och serier. Elektronik och odlingsredskap. Verktyg, kläder. Film, CD-skivor, verktyg. TV-spel. Symaskin. Ljudböcker och DVD-filmer. Spel.. Film. Instrument? Film. Domkraft

5 Sällskapsspel. DVD-film. Verktyg. Låna hem TV-spel. DVD:er. Dator/Ipad/Whisper machine. schackspel. Urban gardering Tools. Köksassistent, projektor, glassmaskin, saftpress. Perfekt med utbudet, kanske för vuxna också? Cykel! Kanske cykel. Tillgång till ert trådlösa nätverk efter stängning. Filmer, gratis. Musik och film. Vet att det redan finns men kanske ännu mer verktyg? Ett urval DVD-filmer vore också fint. Vore bra att kunna låna filmer. Kommentar: Önskemål om maskeradkläder till vuxna är framfört till Klädoteket (som vi samarbetar med i utlåningen av kläder). Så fort de får in något lägger vi in det. Vi ska försöka utöka vårt nystartade spelbibliotek tillsammans med Playoteket. Vi letar efter symaskiner som är lätta nog att ha till hemlån.

6 4. Hur ofta brukar du besöka Garaget? Hur ofta brukar du besöka Garaget? Flera gånger i veckan Någon gång i veckan Någon gång i månaden Någon gång i halvåret 2 2 Någon gång om året Första gången jag är här 5 45% 4 35% 3 25% 2 15% 1 Hur ofta brukar du besöka Garaget? Kön 44% 42% 41% 33% 29% 25% 21% 19% 11% 1 11% Kvinnor Män Egen def. 5% Flera gånger i veckan Någon gång i veckan Någon gång i månaden 3% 2% 3% 2% 3% Någon gång i halvåret Någon gång om året Första gången jag är här

7 5. Hur länge brukar du stanna på Garaget? Hur länge brukar du stanna på Garaget? Några minuter 3-6 minuter Mer än en timme Hur länge brukar du stanna på Garaget? Kön 63% 59% 5 44% % 29% 22% 33% Några minuter 3-6 minuter Mer än en timme 2 12% 1 6% Kvinnor Män Egen def.

8 6. Vad är det mest positiva med Garaget enligt dig? Det är jättetrevligt och öppet klimat, serviceinriktad. Lokalen är fantastisk. Ett möteplats för hela området. Öppna lokaler. Stämningen, personal, öppenheten, tilltron till besökare. Känner sig delaktig som besökare. Allt. Alla människor i alla åldrar! Möten! Öppet, kaffet, arrangemangen. Mysigt. Människorna, personalen, lokalen, vidsyntsheten. Personalen och mötena med alla människor. Lugn och ro, att det är till för alla. Trevlig personal, hemtrevligt, tillgång till datorer, symaskin m.m. Att alla som jobbar där är trevliga. Att det verkar finnas något för alla. Allmänt rum där man kan ta med egen mat, billig fika, inbjuder till aktiviteter/ kreativitet, trevligt hängställe. Stämningen, den vänliga hjälpsamma personalen. Att det är en trevlig miljö, att det finns många olika delar (sysslor aktiviteter) som man kan välja bland. g kan välja min delaktighet. Man behöver inte plugga ensam. Man kommer bort hemifrån och kan fokusera. Mysigt, inspirerande miljö, billig god fika. Kom ta med barn & vuxna hit och alla tycker om att vara här. Trevlig personal! Det tysta rummet. Garaget är fint och är öppet för alla. Billig fika. Att det är så hemtrevligt och ha möjligheter att låna olika saker. Personalen är så oerhört trevlig. Vardagsmiljön, lättillgängligheten och den blandade miljön. Att kunna låna böcker. Alla är välkomna, allt (nästan!) är tillåtet. Skön blandning av åldrar och aktiviteter. Hjälpsamhet och glädje i personalen. Bra atmosfär, skönt att plugga, goda pannkakor. Bra atmosfär, allt är gratis. Intressant utbud. Att det är en plats dit man kan komma även om man är ensam och som inte kostar något att uppehålla sig på (+ för billig fika). En viktig typ av plats! Oftast lugnt och skönt jämfört med stadsbiblioteket. Bra personal, öppna ytor och att det finns fika. Barnhörnan. Att det är billigt och trevligt atmosfär. Akustiken. Det kostar inga pengar. Människor i alla åldrar från olika ställen i världen samlas här. Den kreativa verkstaden.

9 Öppet och tillgängligt för alla många målgrupper. Känslan av att alla är välkomna. Att det är en så bra mötesplats och servicen är så god. Det är jättebra att det ligger nära Seved. Trevlig, opretentiös, vänlig stämning. Hjälpsamhet. Vanligt folk. Trevlig miljö, och service och mycket att göra. Att Garaget är något av ett allaktivitetshus. Att det är välskött. Ekologisk och vegetarisk mat är mycket positivt. Nära hemma, öppettider, wi-fi, kafé. Att det är en öppen mötesplats! Här samsas många om utrymme, och det är det som är så fint! Plus att det går att låna lokalen för arrangemang. g bor väldigt nära. All service. Att jag kan beställa mina böcker hit. Stämningen! Väldigt trevlig och tillmötesgående personal. Kul med ett så modernt bibliotek som verkar så öppet för en annan sorts mötesplats än traditionella bibliotek. Stort utrymme och luftigt. Bekvämt. Billig fika. Det är bra att min fru kan arbeta samtidigt som jag passar barnen. Trevlig atmosfär, vänligt bemötande. Otroligt god och billig fika, kan ta mat med sig. Mysig miljö och fin lokal, trevligare människor än vanligt. Öppet, levande, trevligt och användbart. Barn kan leka. Öppenhet, acceptans, inbjudande, avslappning och arbete. Tillgång till dagstidningar. Spatiöst. Hemtrevnaden och det vänliga bemötandet. Personalen samt lokalen i sig samt materialet. Trevlig personal och atmosfär. Härlig miljö/samlingspunkt. Bra öppen miljö. Mötena och gränslandet mellan bibliotek och kafé. Bra miljö att plugga i, billig fika, trevlig miljö, möjlighet att låna verktyg. Det finns flera goda människor och mycket trevliga anställda. Garaget och personer som jobbar här är verkligen trevliga och hjälpsamma. Atmosphere, good music, lots of light. Öppet klimat, kan göra många saker, avslappnad atmosfär, billig fika osv. Personal och lokal. Vänlig personal. Den lokala förankringen. Mångfalden av både människor och aktiviteter. Soffgrupperna är mycket trevliga. Öppenhet inför bibliotek som lokal! Välkomnande stämning. Att man kan beställa material från huvudbiblioteket.

10 Stället är fantastiskt, lugnt, trevliga saker att göra, pannkakorna. Blandning av folk och åldrar. Kunna skriva ut. Den mysiga stämningen! Glada barn! Musiken! Tack för att ni finns! Trevlig miljö med hemmakänsla. Det är nära. Man känner sig hemma. Att det finns. Och som mötesplats. Mycket att göra. Bra för barn/barnfamiljer. Det tysta pluggrummet. Extremt trevlig stämning. En kan låna allt. Barnen! Öppenheten. Välkomnande, öppet för alla, låg tröskel, tillåtande för olika aktiviteter och möjlighet att ordna egna arrangemang. Här är speciellt. Vänliga människor. Allt här är perfekt. Bra lokal, mycket aktiviteter att välja på, bra personal och besökare, mat. Att lånemöjligheten finns inom gångavstånd hemifrån. Bra atmosfär, hjälpsam och trevlig personal. Avslappnad stämning och kaféet. Trevligt, anpassat utbud. Att det finns så mycket olika grejer! Mysig känsla. Symaskinerna, pysselhörnan och läshörnan för barn + stämningen. Att det är en öppen och fin miljö och lokal. Välkomnande. Öppet för olika behov och möjligheter att göra lite vad en har lust till. Billigt kafé. 7. Vad är det mest negativa med Garaget enligt dig? Lite litet. Läget nära en stor gata. Vet ej. Skulle kunna vara större. Högljudda barn. Finns inget annat att klaga på! Lite stökigt, ibland mycket ljud och rörelse etc. Kan in även vara positivt ibland. The mixed use can cause it to be noisy for studying. Det enda negativa: att det tysta rummet inte är tyst. Inget. Ibland kan det vara svårt att få plats. Folk vet inte att det finns. Man då skulle samtidigt bli för mycket folk. Dåliga pennor/lim/papper. Fler ställen som Garaget.

11 Hög ljudnivå. Kommer inte på något negativt. För lite böcker. Kanske något hög ljudnivå på barnen ibland. Inget. Inte öppet lördagar. Att det är lördagstängt. Det är ofta kallt, särskilt på vintrarna. Lite otydligt med allt som händer - går att göra så mycket. Ont om sittplatser. Att lokalen ibland blir bullrig. För lite böcker. Helgöppettiderna. Borde ha bättre fika/lättlunch. Svårt med ljudisolering ibland. Att det inte finns fler platser av denna typ i Malmö. Borde vara fler liknande platser alt. att Garaget var större med plats för fler enskilda/avskilda arbetsplatser. Stänger tidigt om man vill plugga längre. Dock öppet länge på tisdagar. Kan vara lite trångt ibland i tysta rummet (väldigt sällan). Det är lite stimmigt/högljutt och därför svårt att plugga här. Små barn nära eluttag! Öppettiderna: kunde öppna tidigare på vardagarna. Ibland stökigt med småbarn. Kan inte se något negativt. Speleriet på datorerna. Möblerna, de är gamla och obekväma när man vill plugga och sitta långa timmar. Det finns inte så stort utrymme där man kan sitta själv och plugga. Att det, trots att det är välskött, ändå syns spår av skadegörelse. Tänker på insidan av dörren till handikapptoaletten. Leksakerna borde ses över oftare. Finns inget negativt tycker jag. g hade gärna sett att ni hade mer böcker, särskilt faktaböcker. Att det ibland är rätt stökigt när småbarnen härjar mellan bokhyllorna. Men det är också en del av Garagets charm. Hög ljudnivå. Inga. Skulle kunna finnas fler arbetsplatser kanske, annars kan jag inte komma på något negativt. Vill se fler svenskfödda besökare, bättre blandning. Eftersom jag går dit för att plugga hade jag velat se fler tysta studieplatser. Not enough information in English. Att det inte öppnar tidigare på dagen.

12 Finns inget. Fler tysta studieplatser. Inget, men allt kan bli bättre. Ibland lite ung stökig publik med ungdomar som borde kunna fångas upp av Malmö stad. Ljudnivån vid vissa tillfällen. Finns ej. Bättre möbler. g tycker tysta rummet är väldigt kallt. Vill gärna att det finns mer tysta rum på Garaget. Liten lokal. Kanske lite rörigt ibland och hög nivå men inget att klaga på. Inget. Tunt sortiment av böcker. För få tysta platser. Förut tyckte jag det var svårt att plugga/jobba här p.g.a. allt som ibland pågår samtidigt, men i.o.m. tysta rummet så är inte det längre något problem! Kan inte svara. Fullbokad lokal. Det som är mest positivt är öppenheten, både socialt och rumsligt. Detta kan också medföra väldigt hög ljudnivå och en stressfaktor som borde vara jobbig för alla parter som vistas här. Kommentar: Vi har rensat ut bland leksakerna och kommer att komplettera med nya/begagnade. Vi kommer från och med årsskiftet 213/214 skapa ett nytt studierum i det nuvarande personalrummet bredvid köket så att fler studieplatser/tysta rum skapas.

13 8. Vilket helhetsbetyg skulle du vilja ge Garaget som verksamhet på en skala från 1-5? 7 6 Vilket helhetsbetyg skulle du vilja ge Garaget som verksamhet på en skala från 1-5? Mycket dåligt 2 - Dåligt 3 - Okej 4 - Bra 5 - Mycket bra 2 Medelbetyg 212: 4,6 Medelbetyg 213: 4, Vilket helhetsbetyg skulle du vilja ge Garaget som verksamhet på en skala från 1-5? Kön 2% 3% 23% 35% 44% 71% 62% 56% 1 - Mycket dåligt 2 - Dåligt 3 - Okej 4 - Bra 5 - Mycket bra Kvinnor Män Egen def.

14 9. Har du tips på saker som du tycker kan förbättras/förändras på Garaget? Kan vara stort som smått. Sälja blöjor och våtservetter, mer barnmat. Enkel middagsrätt? Svenska kursböcker. Samtal om böcker- tips! Bredande utbud i kaféet. Sitta ute på baksidan. Få ut info mer vad som händer. Författarmöten, mycket mer av detta. Mer kaféutbud bra nu med burek, pannkakor men kanske mer lunchmöjligheter. Art on the walls, from local artists, - music in evenings gallery openings. Mer kontaktartag? Tycker att det är bra som det är. Flera rum. Kanske kunna låna filmer. Värmeisolering. Vore trevligt med fler artiklar och samtal. Bio? Kanske? Fortsätt med klädbyte! Lördagsöppet, det hade varit bra med flera kväller t.ex. till 19.. Ha en Ge och ta låda för kläder. Avskärmade sittgrupper. Ev. att man kunde pyssla lite mer för sig själv eller i minde grupper. Glutenfri fika! Kanske en eller två bord till för att läsa. Fler sittplatser. Större utbud i kiosken, något mer matigt. Om möjligt öppna lite tidigare. Tidigare öppettider! Är väldigt nöjd med Garaget. Sällskapsspelsgrupper. Fler böcker! Musik-CD för utlån + filmer, DVD. Finns inte så mycket mer som skulle kunna vara bättre. Om det är möjligt så vore det bra med fler tysta rum/avdelningar. Det ljudisolerade rummet är tyvärr så instängt så luften lätt blir tung. g har inga tips just nu, kanske om ni frågar mig när jag varit här mer gånger det blir bättre. Inga sällskapsdjur i lokalen! Vet inte, kanske lite väggar, flyttbara. Gärna en kort historik på t.ex. hemsidan om byggnaden och den industriverksamhet som förr varit (Thule). Ölförsäljning! Mer arrangemang på kvällar. Fler magazine. Kanske kunna köpa sig en ordentlig macka. English version of the website. Mackor!

15 Fler evenemang. Mer veganskt i fiket. Mer öppet framför allt på morgonen! Kanske kan ni marknadsföra bättre att ni har t.ex. surfplattor, verktyg, kläder/maskeradkläder, Nintendo och sällskapsspel. g kunde inte föreställa mig att ni hade sådana resurser här. Vegansk fika! Större pysselhörna!!! Blir väldigt trångt och alla får inte plats. Större pluggrum. Fler avskilda platser för dem som vill läsa/plugga ensam och ostört. T.ex. en mer social del och en mer avskild del. Obs ej på bekostnad av bokutbud. Regnskydd och soffor så man kan sitta ute och ta fika., men det kan säkert de som kommer oftare än jag bidraga med, t.ex. de som går på språkkaféet. Ett par soffgrupper till vore bra, ibland är här fullt överallt. Synliggöra vad för arrangemang som är inbokade bättre. Ibland glömmer jag att kolla i listan eller på hemsidan. Kanske skriva på whiteboard eller så? Idag händer detta på Garaget Anslutningen till nätet. Kommentar: Se kommentar från punkt 2 angående bokmässa och författarmöten. Vi jobbar på att utöka matsortimentet i kaféet till mer matig mat. Redan nu har vi en hel del vegansk fika. En ge-och-ta-låda för kläder ska vi ordna! Likaså engelsk version på hemsidan (finns redan och man använder knappen Google-translate men texten blir väldigt konstig). Vi gör om vårt personalrum till ytterligare ett studierum efter årsskiftet och flyttar upp personalrummet till andra våningen. Kort historik på hemsidan om byggnaden kommer mejla oss om du sitter inne på kunskap! Och vi ska såklart förtydliga de dagliga arrangemangen med tydlig info på vår expohylla genom Idag händer detta på Garaget! We will get better at keeping all info in both swedish and english, the website is accesible in English if you have Google Chrome.

16 . Hur vill du betygssätta den service/bemötande som du får av personalen på Garaget? Hur vill du betygssätta den service/bemötande som du får av personalen på Garaget? Mycket dåligt Dåligt Okej Bra Mycket bra Medelbetyg 211: 4,5 212: 4,7 213: 4, Hur vill du betygssätta den service/bemötande du får av personalen på Garaget? (1-5) Kön 2% 11% 13% 21% 33% 81% 79% Mycket dåligt Dåligt Okej Bra Mycket bra Medelbetyg 213: 4,8 56% Kvinnor Män Egen def.

17 11. Det kan vara svårt som ny besökare att förstå vad Garaget är för verksamhet. Hur kan det tydliggöras för nya (och gamla) besökare vad Garaget är för ställe och vad vi erbjuder? Garaget är ett multikultiställe där det händer mycket saker. Reklam på stadsbussar? Och igen; sammarbete med andra kommunala verksamheter. Ett rum för generationer, att man möts och kan utöva kultur. Genom regelbundna öppna hus där man berättar om verksamheten. En välkomstskylt med lite info om Garaget och allt som är tillgängligt här. Genom kontinuerliga möten med oss besökare om den service info ni erbjuder. Kanske en gång i veckan? Kan få litet introduktionshäfte. Utlåning, fikaställe, social, samvara, kunna använda datorer, finns tillfällen att sy, sticka och pyssla, körverksamhet ibland finns det uppträdanden. Tydliga skyltar mer dialog om utbundet. Kanske introkvällar där boenden i området kan involveras/informera om verksamheten. Tydligare vad man kan göra här, aktivititeter/tjänster. Möteplats för äldre ungdomar också. Politiskt engagemang. Byt namn från Garaget Möten människor - Möjligheter till Garaget inte bara för bilar. Supertrevligt bibliotek med musik på i bakrunden, god fika! Man kan fika, läsa, jobba, pyssla och leka. Tavlor där det står i punkter är väl bra. Det fina är ju att man bestämmer själv hur man vill använda det och vad man kan göra där. Informationsskyltar. Skylt utanför/i entrén. Liknande program som stadsbiblioteket har. Ett bibliotek som är ett vardagsrum som är en fritidsgård som är en studie- och arbetsplats som är ett kafé som är en lekplats som är en verkstad som är en Det görs bra med slogan Ditt extra vardagsrum. Annars kanske en skylt om allt som kan lånas och göras här. Skylt utanför, info på andra ställen såsom stadsbiblioteket, skolor osv. Får ha sin tid. Tar säkert några år till. Tydligare skyltning om vad som erbjuds, t.ex. vid infodisken eller vid entrén (på en stor tavla eller liknande). Skyltar i entrén med info om vad en kan göra här. Tydligare skyltar på hyllor, tydligare markering av olika platser. Fler påsväskor med den utmärkta devisen Mitt vardagsrum. Tycker att den skriftliga infon papperslapparna i olika färg är bra.

18 Garaget är en kombination av bibliotek, kaffe och heminredning. Det är som ett extra stort vardagsrum och en träffpunkt., kanske schysst affisch med lista på allt som en kan göra? Informationstavla kanske? Kommunikationen mellan personalen och besökare. Kanske en stor skylt som informerar om vad det är för ställe. Eller en flyer där det står. g tror ni förklarar ganska bra på Garagets hemsida vad ni erbjuder. g känner inte till allt, blev nyfiken på Språkkaféet t.ex. och den kreativa hörnan. Stora skyltar utanför biblioteket med info? Tycker det funkat bra (jag är ju här). Gör reklam på stadsbiblioteket, glassfabriken, Malmö högskola. Informera i grundskolan, gymnasier. Ordna någon form av fest. Kanske tydligare funktionsuppdelning i lokalen. Men egentligen är det bra nu. Bra med tillmötesgående personal. Personligen vet jag inte mer om Garaget mer än att det är ett bibliotek. Informera närboende med exempelvis broschyr i brevlådan. Bibliotek, kafé och mötesplats. Man kan jobba här, ha möten eller fika. Och pyssla och leka. It s a very comfortable open space where you can do what you want a bit social, a bit of work, reading or looking after your kids. It s like a really nice sitting room. Tydligare schema over olika aktiviteter. Perhaps a more apparent sign (with pictures). That describes the possibilities. I heard about Garaget through word of mouth, but more adverts that say offered. g gick förbi här många gånger innan jag såg att det var ett bibliotek. Kanske är jag ouppmärksam för jag såg inga skyltar. Kanske tydligare skyltning och fler skyltar. En nere vid korsningen Lönngatan/Rolfsgatan hade nog fått mig att förstå snabbare i alla fall. g var förvånad när det finns byta kläder. Och personalen som arbetar i Garaget förklarade till mig. Tycker det är bra att allt inte är helt klart, mer att fundera på. Fler språk? Säga välkomna? Kommunikation! Ett annorlunda/unikt och roligt bibliotek med fler möjligheter! Ta kontakt och fråga (om möjligt). Sådant kan ju alltid göras bättre. Kanske huvudbiblioteket och övriga filialer kan informera mera. g försöker själv informera bl.a. invandrarvänner. Tydlig och lättläst punktlista. Bibliotek, träffpunkt för stora och små.

19 Vi diskuterar att eventuellt hålla öppna studiebesök där vi berättar om verksamheten. Vi återkommer om detta! Vi kommer att tydligöra innehållet på Garaget i fönstrena mot gatan utanför. Vi ska försöka göra våra skyltar tydligare för att förmedla vad som händer på Garaget, det är en utmaning! 12. Hur håller du dig informerad om vad som händer på Garaget? Hur håller du dig informerad om vad som händer på Garaget?

20 5 45% 4 35% 3 25% 2 15% 1 5% 44% 35% 32% Hur håller du dig informerad om vad som händer på Garaget? Kön 19% 21% 22% 17% 18% 17% 11% 11% 11% 13% 9% 6% 3% 3% 4% 6% 44% 42% 12% 11% 6% 26% 11% 8% Kvinnor Män Egen def. Annat: Genom besök. Vänner Via Garagets hemsida Inget, kommer hit bara. Går hit, upptäcker nyheter/information. Affischering på Garaget. Håller mig inte informerad. Har ingen aning. Läser på anslag på plats. Håller mig ej informerad. Vill du få mer info om vad som händer på Garaget? Maila nyhetsbrev till så får du en uppdatering om vad som händer på Garaget varje månad!

21 13. Har du fått någon info eller sett någon marknadsföring om Garaget under året (som du själv inte sökt)? I så fall hur? Har du fått någon info eller sett någon marknadsföring om Garaget under året (som du inte själv sökt)? I så fall hur? Hur har du fått någon info eller sett någon marknadsföring om Garaget under året (som du inte själv sökt)? I så fall hur? Kön Kvinnor Män Egen def. Annat:. Facebook

22 Connectors Malmo Bike Tour. har ej sett någon. Varit här på Djurrättsalliansens Julbord, Anarcha queer och andra föreläsningar och föreställningar. Broschyr på öppen förskola (Seved). Några vänner organiserade ett arrangemang på Garaget. Inget, vet bara att det ligger här. Har inte sett någon info som jag inte själv sökt. 14. Har du varit inne någon gång på Garagets Facebooksida? Har du varit inne någon gång på Garagets Facebooksida?

23 9 8 Har du varit inne någon gång på Garagets Facebooksida? Kön 78% 76% 89% % 24% 11% Kvinnor Män Egen def. 15. Har du varit inne någon gång på Garagets Google+? 12 Har du varit inne någon gång på Garagets Google+?

24 12 Har du varit inne någon gång på Garagets Google+? Kön 98% % Kvinnor Män Egen def. 16. Visste du att här finns anställda bibliotekarier? 9 Visste du att här finns anställda bibliotekarier?

25 9 8 Visste du att här finns anställda bibliotekarier? Kön 76% 82% 78% % 18% 22% 1 Kvinnor Män Egen def. 17. Vilka biblioteksärenden brukar du ha när du är här? Vilka biblioteksärenden brukar du ha när du är här?

26 Vilka biblioteksärenden brukar du ha när du är här? Kön Kvinnor Män Egen def. 18. Om du brukar låna laptop/surfplatta, har du förslag på nedladdningsbara program som du tycker borde finnas i laptopsen? Paint Shop Pro. Photoshop, Illustrator m.m. Skrivprogram är det viktigaste. Så länge det finns Word 7 Officepaketet så är jag nöjd. Skype? Word Ibland behöver jag ladda ner någonting i USB men jag kunde inte., det räcker som det är för mig., däremot tycker jag att man inte borde begränsa laptopsen så mycket så att man kan skapa mappar på skrivbordet och installera program. Brukar inte låna men om det hade funnits musikprogram och liknande kreativa appar + intro till dessa hade jag varit intresserad. Google chrome. Zstory är en tidningstjänst. Ljudredigering. Audacity (?) Lyssnar på musik och använder vanligt sökprogram. Är 74 år och ej så datakunnig. Min son, 8 år, vill ha Spidermanspelet på alla paddor. g vill ha dagstidningar, skånetrafiken och väder.

27 Kommentar: Vi skulle gärna kunna erbjuda program som Photoshop, Illustrator m.m. Tyvärr är programmen väldigt dyra och efterfrågan har varit begränsad. På flera av våra Ipads finns det enklare musikprogram. Tyvärr har Spidermanspelet försvunnit från Appstore. 19. Hur genomförde du ditt ärende? Hur genomförde du ditt ärende? Ensam Med hjälp av personal Både ensam och med hjälp

28 7 6 5 Hur genomförde du ditt ärende? Kön 63% 53% 53% 44% 4 38% Ensam 3 25% Med hjälp av personal Både ensam och med hjälp % 13% Kvinnor Män Egen def. 2. Vet du vad man kan få hjälp med från biblioteket? 12 Vet du vad man kan få hjälp med från biblioteket?

29 Vet du vad man kan få hjälp med från biblioteket? Kön Kvinnor Män Egen def. Totalt 21. Hittar du något att låna här? Hittar du något att låna här?

30 % Hittar du något att låna här? Kön 85% 63% % 2 1 7% 15% Kvinnor Män Egen def. 22. Brukar du beställa/reservera böcker som du hämtar här? Brukar du beställa/reservera böcker som du hämtar här?

31 8 Brukar du beställa/reservera böcker som du hämtar här? Kön 75% % 49% 62% 4 38% 3 25% 2 1 Kvinnor Män Egen def. 23. Visste du att du kan ge inköpsförslag på litteratur och annat som du tycker vi ska köpa in? 6 5 Visste du att du kan ge inköpsförslag på litteratur och annat som du tycker vi ska köpa in?

32 Visste du att du kan ge inköpsförslag på litteratur och annat som du tycker vi ska köpa in? Kön 57% 43% 38% 63% Kvinnor Män Egen def. 24. Saknar du något i biblioteket (böcker och annat) som du tycker vi ska köpa in? 8 Saknar du något i biblioteket (böcker och annat) som du tycker att vi ska köpa in?

33 Saknar du något i biblioteket (böcker och annat) som du tycker att vi ska köpa in? Kön % 63% 4 33% 38% 2 Kvinnor Män Egen def. 25. Om ja, vad? TV. Mer politiska böcker. Ak press, Pmpress, Samhällskritiska böcker. Ett frågetecken: Vad gäller om böcker om jämställdhet - Kvinnor Män igår-idagimorgon? Finns detta? Kommer inte på men stannar att gå till nyheter helt plötsligt komma på den där vill jag läsa som jag sett de pratat om på Babel eller recenserat i tidningarna. Mer böcker i engelska och för att träna svenska. Högre bord som man kan plugga vid. Fler feministiska serier! Bra pysselgrejer. Tuschpennor, limstift. Utifrån personlig smak: mer s.litt. och poesi. Filmer att hyra Kanske lite flera lexikon på olika språk eftersom många olika språk är representerade bland besökarna. TV-spel och mer sällskapsspel a la Smallworld och liknande, ckson Games. Mer romaner av olika sorter. Ljudbok: Sami Said (förf.) och andra romaner. Mer engelska barnböcker, särskilt böcker av Julia Donaldson som Gruffalo. Film. Företagsekonomiböcker. Fler böcker, t.ex. reseguider.

Brukarundersökning december 2011

Brukarundersökning december 2011 Malmö stad Garaget Brukarundersökning december 2011 (Antal respondenter: 50 stycken) Fråga 1: Vad brukar du göra när du är på Garaget? Vad brukar du göra när du är på Garaget? 18 16 16 17 14 12 12 10 8

Läs mer

Enkät 2015 Umeåregionens bibliotek

Enkät 2015 Umeåregionens bibliotek Enkät 2015 Umeåregionens bibliotek Jag är Namn Antal % Man 480 29,7 Kvinna 1077 66,6 Annan 59 3,7 Total 1616 100 Svarsfrekvens 100% (1616/1616) Min ålder Namn Antal % yngre än 25 år 333 20,6 26 45 år 457

Läs mer

Fråga 13 Har du övriga synpunkter, kommentarer eller förbättringsförslag kring bibliotekens verksamhet?

Fråga 13 Har du övriga synpunkter, kommentarer eller förbättringsförslag kring bibliotekens verksamhet? Fråga 13 Har du övriga synpunkter, kommentarer eller förbättringsförslag kring bibliotekens verksamhet? Redovisning av kommentarer med svar på inkomna synpunkter Detta är en sammanställning av de avslutande

Läs mer

Enkät 2013 - Umeåregionens bibliotek

Enkät 2013 - Umeåregionens bibliotek Enkät 2013 - Umeåregionens bibliotek Jag är A. Man 522 31,4 B. Kvinna 1142 68,6 Min ålder A. yngre än 25 år 371 22,3 B. 26-45 år 534 32,1 C. 46-65 år 465 27,9 D. äldre än 65 294 17,7 Tid för mitt besök

Läs mer

Brukarundersökning biblio

Brukarundersökning biblio Brukarundersökning biblio 1. Är du? Total Antal % Antal % Antal % Antal Antal % Antal Antal % Antal % Antal % Antal Antal Antal Antal Antal % Antal % Antal Namn % % % % % % % A. Flicka 18 94,7 27 75 31

Läs mer

Medborgardialog om. Framtidens bibliotek

Medborgardialog om. Framtidens bibliotek Medborgardialog om Framtidens bibliotek Innehållsförteckning DEL 1 Inledning 3 DEL 2 Bakgrund och metod 4 DEL 3 Resultat fokusgruppssamtal 6 DEL 4 Avslutande analys 21 bilaga A Verksamheter 25 bilaga B

Läs mer

Page 1 of 51. Enkät 2014 alla frågor

Page 1 of 51. Enkät 2014 alla frågor Page 1 of 51 Enkät 2014 alla frågor Page 2 of 51 Egna kommentarer kring ditt AV-Medianyttjande Strömmat material är superbra, men tyvärr så måste man ofta beställa filmer på DVD. Vore bra om de gick att

Läs mer

Biblioteket har ju varit en livräddare hela tiden

Biblioteket har ju varit en livräddare hela tiden Biblioteket har ju varit en livräddare hela tiden Analys av fyra fokusgruppsintervjuer med studenter från Stockholms universitet som nyttjar både SSB och SUB Hösten 2005 Sammanställd av Ewa Andersson,

Läs mer

Antal svarande: Totalt: 125 Tjejer: 74 Killar: 51. Ålder: 13-14 år: 43 15-16 år: 37 17-18 år: 27 19-20 år: 9 Över 20 år: 9

Antal svarande: Totalt: 125 Tjejer: 74 Killar: 51. Ålder: 13-14 år: 43 15-16 år: 37 17-18 år: 27 19-20 år: 9 Över 20 år: 9 1 Vi har under tre veckor (20/6 8/7 2011) fått arbeta med att göra en marknadsundersökning om vad ungdomar tycker om biblioteken i Mjölby kommun. Det har inneburit att vi har intervjuat ungdomar på olika

Läs mer

BESÖKARENKÄT. Borlänge bibliotek

BESÖKARENKÄT. Borlänge bibliotek BESÖKARENKÄT Borlänge bibliotek April 8 Antal besvarade enkäter 137 68 47 Ej uppgivit kön 22 Vad är ditt ärende på biblioteket idag? Låna skönlitteratur 54 19 13 86 Låna faktaböcker 18 13 8 39 Låna musik-cd

Läs mer

Sammanställning av ungas åsikter Oktober 2011

Sammanställning av ungas åsikter Oktober 2011 Sammanställning av ungas åsikter Oktober 2011 Anna-Lena Pogulis Frida Lindahl-Åkerström Anett Karlström Bakgrund Kommunfullmäktige har antagit ett strategiskt område; Barn och unga vår framtid. Utifrån

Läs mer

Enkät Kulturmagasinet. Sundsvalls Kommun. Slutrapport. Antal svar: 365

Enkät Kulturmagasinet. Sundsvalls Kommun. Slutrapport. Antal svar: 365 Sundsvalls Kommun Slutrapport Antal svar: 365 2 3 Vad ska du besöka när du är här idag? % Biblioteket 68,99% Caféet 10,06% Museet 11,17% Energi- och klimatrådgivning 0,28% Evenemang 8,94% Föreningsbyrån

Läs mer

Mera temasatsningar, såsom ni gjorde med biografier om jag minns rätt. SVAR: Håll utkik på utställningsytan.

Mera temasatsningar, såsom ni gjorde med biografier om jag minns rätt. SVAR: Håll utkik på utställningsytan. Sammanställning från fråga 12 Vad tycker du Karlskoga bibliotek kan förändra för att bli det perfekta biblioteket och fråga 13 Lämna gärna övriga synpunkter. Beröm Jag tycker att vi har ett jättebra bibliotek

Läs mer

Remissvar. Regionalt handlingsprogram för Barn och ungas kultur och fritid -Vad tycker unga i Västra Götalandsregionen? www.ungkulturdialog.

Remissvar. Regionalt handlingsprogram för Barn och ungas kultur och fritid -Vad tycker unga i Västra Götalandsregionen? www.ungkulturdialog. Remissvar Regionalt handlingsprogram för Barn och ungas kultur och fritid -Vad tycker unga i Västra Götalandsregionen? www.ungkulturdialog.se augusti december 2007 Om remissvaret Detta är ett, av Ungkulturdialog,

Läs mer

Idén om att vi behöver förändring i miljonprogrammen är inte ny.

Idén om att vi behöver förändring i miljonprogrammen är inte ny. Idén om att vi behöver förändring i miljonprogrammen är inte ny. Det nya är idén om att vi kan förändra själva. Utan att vänta på att någon annan ska vilja det. Miljardprogrammet är den här idén: Idén

Läs mer

Vill du vara med och DESIGNA DIN FRAMTID och ge andra samma möjlighet?

Vill du vara med och DESIGNA DIN FRAMTID och ge andra samma möjlighet? Vill du vara med och DESIGNA DIN FRAMTID och ge andra samma möjlighet? Den här handboken är ett PEPP-PAKET som inspirerar och guidar dig från början till slut! PEPP-PAKETET innehåller Introduktion... 3

Läs mer

Kristinehamns bibliotek

Kristinehamns bibliotek Kristinehamns bibliotek Enkätundersökning 20 maj 7 juni 2013 Enkätundersökning vid Kristinehamns bibliotek Den 20 maj till 7 juni genomfördes en enkätundersökning vid Kristinehamns bibliotek på uppdrag

Läs mer

VAR REDO ATT KÄMPA! Asylsökande barn och föräldrar berättar om sin första tid i Sverige

VAR REDO ATT KÄMPA! Asylsökande barn och föräldrar berättar om sin första tid i Sverige VAR REDO ATT KÄMPA! Asylsökande barn och föräldrar berättar om sin första tid i Sverige RÄDDA BARNEN 2014 1 Rädda Barnen kämpar för barns rättigheter. Vi väcker opinion och stöder barn i utsatta situationer

Läs mer

Enkät 2011 - Umeåregionen

Enkät 2011 - Umeåregionen Enkät 2011 - Umeåregionen Jag är A. Man 146 40,1 B. Kvinna 218 59,9 Min ålder A. yngre än 25 år 116 31,9 B. 26-45 år 111 30,5 C. 46-65 år 83 22,8 D. äldre än 65 54 14,8 Tid för mitt besök A. 8-13 120 33

Läs mer

Checklista för din första vecka Välkommen till Malmö!

Checklista för din första vecka Välkommen till Malmö! Checklista för din första vecka Välkommen till Malmö! - en överlevnadsguide till dig som är ny student Så hittar du bostad i Malmö INSPARK 2015 INNEHÅLL Krönika från ordförande och vice ordförande...3

Läs mer

JAG, en ent rep renör?

JAG, en ent rep renör? Ef tersom det vi gjorde var okänt för de flesta så intresserade sig många för vad vi gjorde och blev nyfikna Tove West lund, ShapeUp Club JAG, en ent rep renör? Många inbillar sig att det är SVÅRT att

Läs mer

Resultatredovisning av studentenkät 2014

Resultatredovisning av studentenkät 2014 Foto: studio-e.se Resultatredovisning av studentenkät 2014 En undersökning av studenterna vid Campus Helsingborgs syn på staden Josefin Hellström Innehållsförteckning Inledning...2 Resultatredovisning...3

Läs mer

OLIKA MEN LIKA ATT ARBETA MED BARNKONVENTIONEN I FÖRSKOLAN

OLIKA MEN LIKA ATT ARBETA MED BARNKONVENTIONEN I FÖRSKOLAN OLIKA MEN LIKA ATT ARBETA MED BARNKONVENTIONEN I FÖRSKOLAN Foto: Mostphotos Metodbok Rädda Barnen kämpar för barns rättigheter. Vi väcker opinion och stöder barn i utsatta situationer i Sverige och i världen.

Läs mer

Medborgarpanelen i Eskilstuna

Medborgarpanelen i Eskilstuna Rapport 1 Medborgarpanelen i Eskilstuna Om medborgarkontoren Kommunlogga Vi är nyfikna på dina synpunkter och idéer om Eskilstuna kommun Februari 2009 Sammanfattning Man kan konstatera att de som ingår

Läs mer

Internationell feriepraktik, 2013

Internationell feriepraktik, 2013 Internationell feriepraktik, 2013 CITAT FRÅN ELEVERNAS SKRIFTLIGA RAPPORTER Efter de två veckor vi befann oss i London känner jag mig berikad. Berikad på ny kunskap; hur det är att jobba i en butik, hur

Läs mer

Vad har tonårspojkar för syn på biblioteket?

Vad har tonårspojkar för syn på biblioteket? KANDIDATUPPSATS I BIBLIOTEKS- OCH INFORMATIONSVETENSKAP VID INSTITUTIONEN BIBLIOTEKS- OCH INFORMATIONSVETENSKAP/BIBLIOTEKSHÖGSKOLAN 2012:64 Vad har tonårspojkar för syn på biblioteket? En genusteoretisk

Läs mer

Demokratitorg HT2012. - En redaktionell sammanställning av ungdomars tankar och åsikter från samtliga Demokratitorg hösten 2012

Demokratitorg HT2012. - En redaktionell sammanställning av ungdomars tankar och åsikter från samtliga Demokratitorg hösten 2012 Demokratitorg HT2012 - En redaktionell sammanställning av ungdomars tankar och åsikter från samtliga Demokratitorg hösten 2012 Innehåll Deltagande skolor hösten 2012 4 Birger Sjöbergsgymnasiet, Vänersborg

Läs mer

Vardagen bakom barnfattigdomsstatistiken

Vardagen bakom barnfattigdomsstatistiken Vardagen bakom barnfattigdomsstatistiken 1 På marginalen Författare: Mary Douglas Form och textbearbetning: Lowe Production Tryck: Wallén & Co Grafiska AB, februari 2013 Fotografer: Olivia Arthur/Magnum

Läs mer

TESTA DIG SJÄLV TRÄNA DINA FÖRMÅGOR FAMILJELIV I SKOLAN

TESTA DIG SJÄLV TRÄNA DINA FÖRMÅGOR FAMILJELIV I SKOLAN R A G N I N V Ö H C TIPS O Boken m o g i d för D H D A Den här boken tillhör: Lena Westholm Innehåll 1. TESTA DIG SJÄLV tips för att må bättre Hur är min ADHD? 2 Vanliga känslor när man har ADHD 3 Saker

Läs mer

Ett ex: Att man har nya produkter och borde kanske göra ett utskick till några stycken.

Ett ex: Att man har nya produkter och borde kanske göra ett utskick till några stycken. Säljpodden del 2 i Veckan så lyssnade jag på ett webinar som jag har följt ett tag som heter Pitt Williams. Och som har revolutionerat lite grann inom informationsmarknadsföring, ja marknadsföring över

Läs mer