Möte med Regionalt Skärgårdsråd

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Möte med Regionalt Skärgårdsråd"

Transkript

1 1 (7) MINNESANTECKNINGAR Diarienummer LS Möte med Regionalt Skärgårdsråd Datum Tid Plats Landstingshuset, Stockholmssalen 1 Mötets öppnande Ordföranden Gustav Hemming förklarade mötet öppnat och hälsade Stella Fare (FP), välkommen till Regionala skärgårdsrådet. På förslag av ordföranden beslutade rådet att adjungera Petra Hedelin som företrädare för yngre skärgårdsbor. Det antecknades att Christina Funhammar deltar i dagens möte som ersättare för Michaela Fletcher Sjöman. 2 Föregående minnesanteckningar Gustav Hemming avrapporterade uppdraget från förra mötet att på lämpligt sätt uppvakta landsbygdsministern om kommande landsbygdsprogram. En skrivelse har skickats till landsbygdsministern (delades ut). Minnesanteckningarna från mötet den 5 december 2013 lades därefter till handlingarna. 3 Avrapportering från Exekutivkommittén Lars Nyberg rapporterade från Exekutivkommitténs möte den 23 januari 2014: Skärgårdens trafikbryggor: Läget blev akut i och med att en brygga på Arholma höll på att rasa. Länsstyrelsen fick i uppdrag att inventera ägarskap och kondition. Efter kontakt med landstinget kommer Trafikförvaltningen att utföra uppdraget. Alla synpunkter lämnas via WÅAB som i sin tur kan kanalisera ut till ägare av bryggorna. I fas 1 inventeras kärnöarnas trafikbryggor och i fas 2 övriga trafikbryggor. Fas 1 bör kunna vara klar före sommaren. Inventeringen ska även gälla kringliggande funktioner.

2 2 Postservicen i skärgården: Länsstyrelsen har genom konsult gjort en egen utredning med 20 djupintervjuer och 65 kortsvar. har lämnat underlag. Den samlade slutsatsen är att de flesta är ganska nöjda. Mest nöjda var de som hade lantbrevbärare och minst nöjda de som hade bryggpost. Närhet prioriterades generellt. Länsstyrelsen har träffat Posten. Beskedet är att det inte finns några planer på att ändra där det finns lantbrevbärare. På övriga öar blir det bryggpost. Tjockö är en temporär lösning. All bryggpost kommer att levereras i adresserade ytterkuvert. När det gäller paket finns många fler aktörer och man har därför inte kommit så långt i den frågan. Länsstyrelsen arbeta vidare. Erosionsskador vid Furusundsleden: Länsstyrelsen har beslutat om sänkt hastighet innanför Ljusterö från 12 knop till 10 knop. Undantaget är Åbotrafiken som får fortsätta med 12 knopp och skärgårdstrafiken. Detta gäller från 7 april 2014 t.o.m. april Lars Granath har varit utredare och fortsätter undersöka varför erosionsskadorna uppstår. Länsstyrelsen samlade alla parter den 13 november vilket skapade en förståelse för problemet. Långsiktigt beslut fattas senare. Regional servicestrategi: På uppdrag av regeringen har den regionala servicestrategin förnyats. I början av mars lämnades den in till regeringen. Regerinen har utsett Catharina Håkansson Boman som nationell utredare av samhällsservice i glesbygd. Hon kommer att bjudas in till nästa möte med Exekutivkommittén. Även frågan om fraktbidrag av bränsle har behandlats av Exekutivkommittén men frågan ansågs inte vara akut just nu. Bredbandsutbyggnaden: Pengarna är uppbokade. Det finns inte mer pengar att söka. Anslagen måste förbrukas under Ett initiativ från Exekutivkommittén har varit att Länsstyrelsen och kommunen samlar projektägare och berättar om alla tillstånd som krävs. Några i Exekutivkommittén har haft i uppdrag att ta fram ett diskussionsunderlag om skärgårdens framtid. Gruppen bestod av Kjell Jansson, Lena Nyberg och Lars Nyberg. Bl.a. finns en lista över viktiga utmaningar. Underlaget är en bred bild och inte lösningar. Många frågor på listan är hanterade men sex utmaningar är inte tillräckligt hanterade. Frågorna i slutet av dokumentet har skickats ut till alla KSO med upppmaning att föra ut frågorna till lokala diskussioner. Exekutivkommittén vill gärna ha in synpunkter från kommunerna senast den 30 april. Exekutivkommittén drar slutsatser och för frågorna vidare. Gustav Hemming meddelade att skärgårdens utveckling med utgångspunkt i gruppens PM kommer att diskuteras på Miljö- och skärgårdsberedningen den 1 april. Synpunkter/kommentarer betr trafikbryggor: - Det behövs en modell för hur man hanterar likartade fall och bättre ansvarsfördelning. - För några år sedan togs en inventering fram av samtliga bryggor i skärgården. Det kan vara ett av underlagen. - Man behöver också veta vem som äger vägen fram till hamnplanen inte bara bryggan.

3 3 4 Tillväxtverkets utlysning av affärsutvecklingscheckar Lars Nyberg, Länsstyrelsen, informerade om ett initiativ från Tillväxtverket att utlysa möjlighet för mindre företag oavsett bransch att utveckla varor och tjänster och internationalisera sin verksamhet. Budgeten för Stockholms län och Gotland är ca 20 mkr. För internationalisering kan man få tkr. Medfinansieringen är 50 %. Info kommer snart från Tillväxtverket. För utveckling av varor och tjänster kan man få högst kr. Medfinansiering 50 %. Senaste ansökningsdag är den 2 maj. Kontaktperson är Micaela Tonndorf på Länsstyrelsen., Företagarna och kommunerna föreslås hjälpa till med att sprida informationen. Presentationen skickas ut till rådet direkt efter mötet. Synpunkter/kommentarer: - Kort ansökningstid. 5 Utvecklingen av Stockholms skärgård Roland Engkvist, bitr projektledare i RUFS aktualitetsarbete och Shewen Nysmed, båda SLL Tillväxt, miljö och regionplanering informerade om remissutfallet av RUFS 2010:s aktualitet och användbarhet. Bakgrunden till remissen är två uppdrag i landstingsbudgeten för 2014; att under 2014 återkomma med resultat från aktualitetsbedömning av RUFS 2010 samt att följa upp erfarenheterna av att arbeta med handlingsprogram som metod för genomförande av RUFS har i sitt remissyttrande föreslaget att TMR skapar ett projekt/en arbetsgrupp med uppgiften att arbeta med utvecklingsfrågor, finna lösningar som gagnar skärgårdens utveckling och kan säkerställa en livskraftig och åretruntlevande skärgård i framtiden. Projektet/arbetsgruppen skulle kunna bestå av representanter från skärgårdens bofasta (valda av, Företagarn i skärgården och Trafikantföreningen) samt tjänstemän från TMR, Länsstyrelsen, Stockholms läns landsting, skärgårdskommunerna och Stockholms stad. När det gäller skärgård och RUFS - läget och framåt - framgår av aktualitetsremissen att landsbygds- och skärgårdsfrågor bör lyftas fram. Exempelvis kanske det inte finns behov av att ha olika program och planer (delregional plan för kust och skärgård, Skärgårdspolitiskt program och RUFS). De skulle kunna läggas ihop. Shewen Nysmed meddelade vidare att uppföljning av Skärgårdspolitiskt program pågår. Synpunkter/kommentarer: - Lyssna på kommunerna. Utvidgat strandskydd lägger en död hand över skärgården! - WÅAB, Skärgårdsstiftelsen och besöksnäringsutvecklingsprojektet bör vara med i ev. projekt/arbetsgrupp. - Skärgårdshandläggare finns inte längre i kommunerna. Viktigt med kontinuitet på tjänstemannanivå. Bra att det tillkommit kommunala skärgårdsråd. Helhetssyn och samverkan! Presentationen bifogas.

4 6 Redovisning av enkät och diskussion om utformningen av framtidens Regionala skärgårdsråd Jan Lindquist, avdelningschef på SLL Tillväxt, miljö och regionplanering, redovisade resultatet av den enkätundersökning som genomförts i syfte att belysa hur dagens råd fungerar. Gustav Hemmings ambition är att göra förändringar i skärgårdsrådet efter valet, men att diskutera frågan redan nu. Jan Lindquist presenterade ett axplock på synpunkter från enkäten. Det är svårt att dra några generella slutsatser. Han refererade också till vad som uttalades på rådets konstituerande möte Hans slutsats är att rådet bör kunna uttala en uppfattning i en fråga. Det blir fortsatt diskussion på nästa skärgårdsråd. Diskussionspunkter kommer att distribueras inför mötet. Synpunkter/kommentarer: - Mer tjänstemannasamverkan. Landstinget skulle kunna samla berörda tjänstemän från kommunerna för bättre koordinering, exempelvis tjänstemän som verkar i de kommunala skärgårdsrådet. - Kommunerna har ansvar för utvecklingen i sin skärgård. Egendomligt att bjuda in kommunerna borde ha ansvar. Landstingets roll bör man fundera över. Ska landstinget ha den övergripande skärgårdsrollen? Men samverkan mellan kommuner och andra intressenter behövs självklart. - Mälardalsrådet som är ett samarbete mellan kommuner och landsting i Mälardalen har haft en avgörande betydelse för t.ex Citybanan, Mälarbanan m.m. Mälardalsrådet har lyckats bana väg för beslut. En annan styrka är rekrytering av kvalificerade tjänstemän som kunnat fånga upp de centrala frågorna. Hitta inspiration därifrån! - Det finns även andra råd. Nationellt skärgårdsforum en gång om året en kombination av smått och stort. Det unika med Regionala Skärgårdsrådet är att frågor lyckats lyftas upp till en högre nivå. - Kommuner fortsätter ta ansvar så att det blir verkstad på hemmaplan. Rådet bör fortsätta med tung kommunal representation men det är en styrka att det inte bara är politiker utan en blandning för att underlätta kommunal samverkan. - Viktigt att ha både politiker och andra i rådet. - Respektive kommun bestämmer om sin organisation. Stor risk att saker tappas bort om man inte har ett bra samarbete. - Bra med en organisation som växer fram organisisk men inspireras av Mälardalsrådet. Fokusera kring angelägna/viktiga frågor. - Handlingsplan finns från rådets bildande. Planen ligger till grund för vilka ärenden som lyfts i rådet. - Man måste även bestämma vad man inte ska göra. De frågor Lars Nyberg presenterade om skärgårdens framtid (p. 3) borde ägas av rådet men de sista sex frågorna är Exekutivkommitténs. - Man måste ha en lärande organisation och det har rådet varit. Man får idéer, impulser m.m. Presentationen bifogas. 4

5 5 7 Val av ny representant i Regionala skärgårdsrådets presidium På förslag av ordförande beslutade rådet att :s nye ordförande Ulf Westerberg ersätter Pia Södergren i presidiet. 8 Rapporter a) Från medlemmar: Haninge kommun Samfälligheten som driver Ornöfärjan har skrivit till Trafikverket. Samfälligheten tycker att upphandlingen är en stor och betungande uppgift. Österåkers kommun - Österåkers kommun har begärt omklassning av vägen ut till Åsättra brygga. - Staveström väntar på att lägga dit brygga. Viktiga frågor är postservice och jordbruk. - Ändring av :s stadgar betyder att man öppnat upp för ytterligare föreningar som har fritidsboende som medlemmar. Styrelsen har fått lite färre personer. - planerar ett höstmöte (politikerdebatt) torsdagen den 4/9. - jobbar med skärgårdstrafiken man har gjort en skrivelse tillsammans med Företagarna Skärgården och Trafikantföreningen. - Gunilla Söderqvist sitter i kommunala skärgårdsrådet i Värmdö kommun. Hon har tagit upp skärgårdens utveckling på en workshop i rådet. Skärgårdsstiftelsen Lena Nyberg meddelade bl.a. - Stiftelsens större åtgärder inför sommarsäsongen är att dra ut vatten till Lidö, renovera badrum i uthyrningsrum på Utö samt lägga om yttertak på uthyrningsstugor på campingen på Skälåker, Gålö. - Stiftelsen har sökt och fått medel från Allmänna arvsfonden för att bedriva verksamhet för barn och ungdomar i skärgården. - Besöksgård på Hjälmö invigs den 7 maj. - På Lådna anläggs det tredje mullespåret tillsammans med Friluftsfrämjandet. - Den 17/5 arrangeras familjedag på Grinda tillsammans med Värmdö kommun och WÅAB. Sprid informationen! b) Från de kommunala skärgårdsråden: Inget att rapportera. 9 Övriga frågor Catharina Håkansson Boman, som är nationell utredare av samhällsservice i glesbygd, har bra insyn i skärgårdsfrågor. Gustav Hemming och Karin Ernlund har träffat henne för ett inledande samtal och lyft skärgårdens speciella förutsättningar. Här länken till utredningens hemsida:

6 6 - Gunilla Söderqvist och Camilla Strandman har gjort en skrivelse med bra idéer och tips för utformning av postservice i vattenblandad glesbygd: Lägsta acceptabla nivå för postservice i skärgården. Skrivelsen delades ut. Den kommer att skickas till utredaren. - Central Baltic Programme för kustregioner i Sverige, Finland, Estland och Lettland är snart klart. Ett fokusområde kommer att vara småhamnar och facility service. För att samla oss ordnas den 12/5 en dag med syfte att få tydligare prioriteringar så att pengarna används på bästa sätt. Inbjudningar kommer gå ut till nyckelpersoner. Pengarna får också användas till investeringar. 10 Mötets avslutande Ordföranden förklarade mötet avslutet. Antecknat av Barbro Städje

7 7 Deltagarlista, Regionala Skärgårdsrådet 20 mars 2014 Ledamöter Organisation Ulf Westerberg Gunilla Söderqvist Jan-Evert Söderlund Björn Sjöblom Jan-Olov Sundström Beredningen för sjötrafik Gustav Hemming Landstingsstyrelsen, Skärgårdsstiftelsen Kjell Jansson Norrtälje kommun Peter Olevik Dunder Haninge kommun Bengt Carlsson Stockholms stad Bo Ohlson Södertälje kommun Stella Fare Folkpartiet Camilla Strandman Miljöpartiet de Gröna Gunilla Lauthers Vänsterpartiet Ersättare Lars Olsson Nanna Wikholm Christina Funhammar Urban Ryadal Sven-Erik Hult Mats Skoglund Länsstyrelsen Lars Nyberg Landstingsstyrelsen Österåkers kommun Stockholms stad Södertälje kommun Vänsterpartiet Länsstyrelsen Politiska sekreterare, Stockholms läns landsting: Karin Ernlund Centerpartiet Therese Radujko Kristdemokraterna SLL Tillväxt, miljö och regionplanering: Jan Lindquist Susanne Skärlund Barbro Städje Shewen Nysmed Roland Engkvist Adjungerade: Lena Nyberg Petra Hedelin Övriga: Johan Hellström Skärgårdsstiftelsen Tidningen Skärgården

Möte med Regionalt Skärgårdsråd

Möte med Regionalt Skärgårdsråd 1 (7) Möte med Regionalt Skärgårdsråd Datum Tid 10.00-12.30 Plats Landstingshuset, Stockholmssalen 1 Mötets öppnande Kjell Jansson förklarade mötet öppnat. 2 Föregående minnesanteckningar Minnesanteckningarna

Läs mer

Möte med Regionalt Skärgårdsråd

Möte med Regionalt Skärgårdsråd 1 (7) MINNESANTECKNINGAR 2014-05-08 Diarienummer LS 1102-0288 Möte med Regionalt Skärgårdsråd Datum 2014-05-08 Tid 10.00-12.00 Plats Landstingshuset, Stockholmssalen 1 Mötets öppnande Ordföranden Gustav

Läs mer

Möte med Regionalt Skärgårdsråd

Möte med Regionalt Skärgårdsråd Diarienummer: RTN 2008-0307 Möte med Regionalt Skärgårdsråd Tid: kl. 13.00-16.00 Plats: Fatburen konferens, Västgötagatan 2 Närvarande: Se bifogad deltagarlista 1. Mötets öppnande och fastställande av

Läs mer

Möte med Regionalt Skärgårdsråd

Möte med Regionalt Skärgårdsråd 1 (8) Möte med Regionalt Skärgårdsråd Datum Tid 10.00-12.00 Plats Landstingshuset, Stockholmssalen 1 Mötets öppnande Ordföranden Gustav Andersson hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. 2 Föregående

Läs mer

Möte med Regionalt Skärgårdsråd

Möte med Regionalt Skärgårdsråd Landstingsstyrelsens förvaltning Tillväxt miljö och regionplanering Diarienummer: LS 1103-0437 Möte med Regionalt Skärgårdsråd Tid: kl. 13.00-16.00 Plats: Fatburen konferens, Västgötagatan 2 Närvarande:

Läs mer

Mars Skärgårdsrådet hur kan vi utveckla arbetet? Jan Lindquist chef Tillväxtavdelningen Stockholms läns landsting

Mars Skärgårdsrådet hur kan vi utveckla arbetet? Jan Lindquist chef Tillväxtavdelningen Stockholms läns landsting 1 Skärgårdsrådet hur kan vi utveckla arbetet? Jan Lindquist chef Tillväxtavdelningen Stockholms läns landsting 2 Enkäten generella slutsatser..är få, deltagarna representerar självklart lite olika intressen

Läs mer

Möte med Regionalt Skärgårdsråd

Möte med Regionalt Skärgårdsråd 1 (6) MINNESANTECKNINGAR 2013-09-19 Diarienummer LS 1102-0288 Möte med Regionalt Skärgårdsråd Datum 2013-09-19 Tid 10.00-12.30 Plats Landstingshuset, Stockholmssalen 1 Mötets öppnande Ordföranden Gustav

Läs mer

Möte med Regionalt Skärgårdsråd

Möte med Regionalt Skärgårdsråd Diarienummer: RTN 2008-0307 Möte med Regionalt Skärgårdsråd Tid: kl. 13.00-15.30 Plats: Stockholmssalen, Landstingshuset, Hantverkargatan 45 Närvarande: Se bifogad deltagarlista 1. Mötets öppnande och

Läs mer

Konstituerande möte med Regionalt Skärgårdsråd

Konstituerande möte med Regionalt Skärgårdsråd Diarienummer: RTN 2008-0307 Konstituerande möte med Regionalt Skärgårdsråd Tid: 2009-03-31 kl. 13.00-16.00 Plats: Stockholmssalen, Landstingshuset, Hantverkargatan 45 Närvarande: Ledamöter Per Unckel Lars

Läs mer

Skärgårdens Intresseföreningars Kontakt Organisation, protokoll från styrelsemöte på Landstinget den 2 mars 2015

Skärgårdens Intresseföreningars Kontakt Organisation, protokoll från styrelsemöte på Landstinget den 2 mars 2015 SIKO styrelsemöte, möte nr 2 år 2015 Skärgårdens Intresseföreningars Kontakt Organisation, protokoll från styrelsemöte på Landstinget den 2 mars 2015 Närvarande: Ulf Westerberg Möja, Mellanskärgårdens

Läs mer

Möte med Regionalt Skärgårdsråd

Möte med Regionalt Skärgårdsråd Diarienummer: RTN 2008-0307 Möte med Regionalt Skärgårdsråd Tid: kl. 13.00-16.00 Plats: Mälarsalen, Landstingshuset, Hantverkargatan 45 Närvarande: Ledamöter Gustav Andersson Per Unckel Lars Nyberg Christina

Läs mer

SIKO Verksamhetsberättelse 2014

SIKO Verksamhetsberättelse 2014 SKÄRGÅRDENS INTRESSEFÖRENINGARS KONTAKTORGANISATION SIKO Verksamhetsberättelse 2014 SIKO styrelse Skärgårdens Intresseföreningars Kontaktorganisation lämnar härmed följande verksamhetsberättelse för 2014,

Läs mer

SIKO - styrelsemöte Sammanträde nr 2, 2009 03 20

SIKO - styrelsemöte Sammanträde nr 2, 2009 03 20 SIKO - styrelsemöte Sammanträde nr 2, 2009 03 20 Närvarande: Johan Bohman Gunilla Söderqvist Berit Karlsson Per Frideen Anna Lundin Erik Westerlundh Björn Sjöblom Jan-Evert Jäderlund Jan Olsén Arne Griphult

Läs mer

Skärgårdens Intresseföreningars Kontakt Organisation, protokoll från styrelsemöte i Åbo den 6 oktober 2015

Skärgårdens Intresseföreningars Kontakt Organisation, protokoll från styrelsemöte i Åbo den 6 oktober 2015 SIKO styrelsemöte, möte nr 6 år 2015 Skärgårdens Intresseföreningars Kontakt Organisation, protokoll från styrelsemöte i Åbo den 6 oktober 2015 Närvarande: Ulf Westerberg Nilla Söderqvist Urban Gunnarsson

Läs mer

Bredband Post, gods- och frakt Skärgårdsskolor och skolskjutsar Kommunikationer Strandskydd Besöksnäring

Bredband Post, gods- och frakt Skärgårdsskolor och skolskjutsar Kommunikationer Strandskydd Besöksnäring SIKO organiserar de fastboende - en brokig skara av t ex hantverkare med småbarn, servicepersonal, pendlare och utflyttade pensionärer - och prioriterar följande frågor: Bredband Post, gods- och frakt

Läs mer

Skärgårdens Intresseföreningars Kontakt Organisation, protokoll från styrelsemöte på Landstinget 24 januari 2017 Närvarande:

Skärgårdens Intresseföreningars Kontakt Organisation, protokoll från styrelsemöte på Landstinget 24 januari 2017 Närvarande: Sida 1 av 5 SIKO styrelsemöte, möte nr 1 år 2017 Skärgårdens Intresseföreningars Kontakt Organisation, protokoll från styrelsemöte på Landstinget 24 januari 2017 Närvarande: Ulf Westerberg, Möja Nilla

Läs mer

Skärgårdens Intresseföreningars Kontakt Organisation, protokoll från styrelsemöte ombord på m/s Riddarfjärden den 8 december 2014

Skärgårdens Intresseföreningars Kontakt Organisation, protokoll från styrelsemöte ombord på m/s Riddarfjärden den 8 december 2014 SIKO styrelsemöte, möte nr 7 år 2014 Skärgårdens Intresseföreningars Kontakt Organisation, protokoll från styrelsemöte ombord på m/s Riddarfjärden den 8 december 2014 Närvarande: Ulf Westerberg Nilla Söderqvist

Läs mer

Skärgårdens Intresseföreningars Kontakt Organisation, protokoll från styrelsemöte på Vinön 10 oktober 2016

Skärgårdens Intresseföreningars Kontakt Organisation, protokoll från styrelsemöte på Vinön 10 oktober 2016 Sida 1 av 5 SIKO styrelsemöte, möte nr 5 år 2016 Skärgårdens Intresseföreningars Kontakt Organisation, protokoll från styrelsemöte på Vinön 10 oktober 2016 Närvarande: Ulf Westerberg, Möja Nilla Söderqvist,

Läs mer

Skärgårdens Intresseföreningars Kontakt Organisation, protokoll från styrelsemöte, Fältöversten, den 10 juni 2019

Skärgårdens Intresseföreningars Kontakt Organisation, protokoll från styrelsemöte, Fältöversten, den 10 juni 2019 Sida 1 av 6 Skärgårdens Intresseföreningars Kontakt Organisation, protokoll från styrelsemöte, Fältöversten, den 10 juni 2019 Närvarande: Ulf Westerberg, Möja ordf. Nilla Söderqvist, Nämdö vice ordf. Urban

Läs mer

Minnesanteckningar Skärgårdssamarbetes exekutivkommitté

Minnesanteckningar Skärgårdssamarbetes exekutivkommitté 1 (5) Enheten för näringslivsutveckling Tereze Säll Patwary Minnesanteckningar Skärgårdssamarbetes exekutivkommitté : Tid: 08:00-10:00 Närvarande Exekutivkommittén: Anna Waxin, Skärgårdsstiftelsen Deshira

Läs mer

Skärgårdens Intresseföreningars Kontakt Organisation, protokoll från styrelsemöte på Rögrund, 7 oktober 2017

Skärgårdens Intresseföreningars Kontakt Organisation, protokoll från styrelsemöte på Rögrund, 7 oktober 2017 Sida 1 av 5 SIKO styrelsemöte, möte nr 5 år 2017 Skärgårdens Intresseföreningars Kontakt Organisation, protokoll från styrelsemöte på Rögrund, 7 oktober 2017 Närvarande: Ulf Westerberg Nilla Söderqvist

Läs mer

Skärgårdens Intresseföreningars Kontakt Organisation, protokoll från styrelsemöte i Norrtälje, Pythagoras museet, den 7 december 2015

Skärgårdens Intresseföreningars Kontakt Organisation, protokoll från styrelsemöte i Norrtälje, Pythagoras museet, den 7 december 2015 Sid 1 av 5 SIKO styrelsemöte, möte nr 7 år 2015 Skärgårdens Intresseföreningars Kontakt Organisation, protokoll från styrelsemöte i Norrtälje, Pythagoras museet, den 7 december 2015 Närvarande: Ulf Westerberg

Läs mer

Jan-Evert Jäderlund, Rindö. 1. Mötets öppnande Ulf W hälsade välkommen och förklarade mötet öppnat.

Jan-Evert Jäderlund, Rindö. 1. Mötets öppnande Ulf W hälsade välkommen och förklarade mötet öppnat. Sida 1 av 5 Skärgårdens Intresseföreningars Kontakt Organisation, protokoll från styrelsemöte, Hartwickska huset den 16 januari 2019 Närvarande: Ulf Westerberg, Möja ordf. Nilla Söderqvist, Nämdö vice

Läs mer

Skärgårdssamarbetets exekutivkommitté

Skärgårdssamarbetets exekutivkommitté MINNESANTECKNINGAR 1 (5) 2018-03-16 Enheten för näringslivsutveckling Pernilla Nordström Skärgårdssamarbetets exekutivkommitté 2018-03-06 Närvarande Exekutivkommittén: Deshira Flankör, Värmdö kommun Michaela

Läs mer

Skärgårdens Intresseföreningars Kontakt Organisation, protokoll från styrelsemöte, Hembygdsgården på Björkö, den 28 augusti 2019

Skärgårdens Intresseföreningars Kontakt Organisation, protokoll från styrelsemöte, Hembygdsgården på Björkö, den 28 augusti 2019 Sida 1 av 7 Skärgårdens Intresseföreningars Kontakt Organisation, protokoll från styrelsemöte, Hembygdsgården på Björkö, den 28 augusti 2019 Mötet inleddes med information från Lena S om Björkö och Björkö

Läs mer

Möte med Regionalt Skärgårdsråd

Möte med Regionalt Skärgårdsråd Diarienummer: RTN 2008-0307 Möte med Regionalt Skärgårdsråd Tid: kl. 13.00-16.00 Plats: Kungsholmen konferens & matsal, Fleminggatan 18 Närvarande: Se bifogad deltagarlista 1. Mötets öppnande och fastställande

Läs mer

SIKO protokoll från styrelsemöte 22 november kl 10.30 i Länsstyrelsens lokaler, Stockholm

SIKO protokoll från styrelsemöte 22 november kl 10.30 i Länsstyrelsens lokaler, Stockholm SIKO protokoll från styrelsemöte 22 november kl 10.30 i Länsstyrelsens lokaler, Stockholm Närvarande: Pia Södergren, SIKO (mötestid / total frånvarotid från hemmet 11t ) Barbro Nordstedt, Blidö Frötuna

Läs mer

SIKO Verksamhetsberättelse 2015

SIKO Verksamhetsberättelse 2015 SKÄRGÅRDENS INTRESSEFÖRENINGARS KONTAKTORGANISATION SIKO Verksamhetsberättelse 2015 SIKO styrelse Skärgårdens Intresseföreningars Kontaktorganisation lämnar härmed följande verksamhetsberättelse för 2015,

Läs mer

Skärgårdskunskap en presentation av SIKO, Skärgårdens Intresseföreningars KontaktOrganisation

Skärgårdskunskap en presentation av SIKO, Skärgårdens Intresseföreningars KontaktOrganisation Skärgårdskunskap en presentation av SIKO, Skärgårdens Intresseföreningars KontaktOrganisation Bakgrundsfakta delvis hämtade från Länsstyrelsens Skärgårdsfakta 2015 SIKO organiserar de fastboende - en brokig

Läs mer

Skärgårdspolitiskt handlingsprogram

Skärgårdspolitiskt handlingsprogram pre y\c 2-Zfcol?- $TERÅ!«S KOMMUN 201? "12" 0/ Åkersberga den 5 december 2017 Motion till kommunfullmäktige Skärgårdspolitiskt handlingsprogram "År 2020 ska Österåker vara länets mest attraktiva skärgårdskommun

Läs mer

Skärgårdens Intresseföreningars Kontakt Organisation - protokoll från styrelsemöte på Landstingshuset den 27 mars 2012

Skärgårdens Intresseföreningars Kontakt Organisation - protokoll från styrelsemöte på Landstingshuset den 27 mars 2012 SIKO styrelsemöte, möte nr 2 år 2012 Skärgårdens Intresseföreningars Kontakt Organisation - protokoll från styrelsemöte på Landstingshuset den 27 mars 2012 Närvarande: Pia Södergren SIKO (ordf) (mötestid

Läs mer

Skärgårdens Intresseföreningars Kontakt Organisation, protokoll från styrelsemöte på Länsstyrelsen, 13 november 2017

Skärgårdens Intresseföreningars Kontakt Organisation, protokoll från styrelsemöte på Länsstyrelsen, 13 november 2017 Sida 1 av 5 SIKO styrelsemöte, möte nr 6 år 2017 Skärgårdens Intresseföreningars Kontakt Organisation, protokoll från styrelsemöte på Länsstyrelsen, 13 november 2017 Närvarande: Ulf Westerberg Nilla Söderqvist

Läs mer

Skärgårdens Intresseföreningars Kontakt Organisation protokoll från styrelsemöte på Djurgården den 16 december 2013

Skärgårdens Intresseföreningars Kontakt Organisation protokoll från styrelsemöte på Djurgården den 16 december 2013 SIKO styrelsemöte, möte nr 8 år 2013 Skärgårdens Intresseföreningars Kontakt Organisation protokoll från styrelsemöte på Djurgården den 16 december 2013 Närvarande: Pia Södergren SIKO (ordf) (mötestid

Läs mer

Regionala skärgårdsrådet

Regionala skärgårdsrådet 1 (5) Tillväxtavdelningen Regionala skärgårdsrådet Datum 2018-11-29 Tid 10.00-13.00 Plats Kallade Skärgårdssalen, Landstingshuset Enligt sändlista Dagordning 1 Mötet öppnas, Gustav Hemming 2 Återkoppling

Läs mer

Ordföranden Gustav Andersson hälsade välkommen och förklarade sammanträdet öppnat.

Ordföranden Gustav Andersson hälsade välkommen och förklarade sammanträdet öppnat. Protokoll fört vid sammanträde med arbetsutskottet inom styrelsen för Skärgårdsstiftelsen i Stockholms län den 19 maj 2011 Närvarande ledamöter: Suppleanter: Gustav Andersson, ordförande Gilbert de Wendel

Läs mer

SKÄRGÅRDSKUNSKAP En presentation av SIKO, Skärgårdens Intresseföreningars KontaktOrganisation

SKÄRGÅRDSKUNSKAP En presentation av SIKO, Skärgårdens Intresseföreningars KontaktOrganisation SKÄRGÅRDSKUNSKAP En presentation av SIKO, Skärgårdens Intresseföreningars KontaktOrganisation 20171026 SKÄRGÅRDSKUNSKAP SIKO organiserar de fastboende Enen presentation av SIKO, Skärgårdens brokig skara

Läs mer

Skärgårdens Intresseföreningars Kontakt Organisation, protokoll från styrelsemöte på Kvarnholmen, 28 mars Jan-Evert Jäderlund, Rindö

Skärgårdens Intresseföreningars Kontakt Organisation, protokoll från styrelsemöte på Kvarnholmen, 28 mars Jan-Evert Jäderlund, Rindö Sida 1 av 6 SIKO styrelsemöte, möte nr 3 år 2018 Skärgårdens Intresseföreningars Kontakt Organisation, protokoll från styrelsemöte på Kvarnholmen, 28 mars 2018 Närvarande: Ulf Westerberg, Möja ordf. Urban

Läs mer

Ordföranden Raymond Svensson hälsade Lena Nyberg välkommen som ny VD och förklarade sammanträdet öppnat.

Ordföranden Raymond Svensson hälsade Lena Nyberg välkommen som ny VD och förklarade sammanträdet öppnat. N Ä R V A R A N D E: Ordinarie ledamöter : Tjänstgörande suppleanter: Övriga suppleanter: Adjungerade ledamöter: Övriga närvarande: Protokoll, fört vid sammanträde med styrelsen för Skärgårdsstiftelsen

Läs mer

I Il ~ Landstinget. Protokoll från Pensionärsrådets sammanträde PROTOKOLL LPR. Tid: , kl Plats: Landstingshuset, Futurum Falun

I Il ~ Landstinget. Protokoll från Pensionärsrådets sammanträde PROTOKOLL LPR. Tid: , kl Plats: Landstingshuset, Futurum Falun I Il ~ Landstinget DALARNA Sammanträde 2017-05-17 11-19 Sid 1 (7) Protokoll från Pensionärsrådets sammanträde Tid: 2017-05-17, kl. 13.00-15.30 Plats: Landstingshuset, Futurum Falun Beslutande Elin Noren

Läs mer

TRN Riktlinjer

TRN Riktlinjer Riktlinjer för det regionala hållbarhets- och skärgårdsanslaget Antagen av Tillväxt- och regionplanenämnden vid sitt möte den 26 oktober 2017 OCH SKÄRGÅRDSANSLAG 2 (8) Innehållsförteckning Utgångspunkter

Läs mer

4M/^ Fredrik Zethraeus

4M/^ Fredrik Zethraeus Sammanträdesprotokoll för Skärgårdsrådet Tid Plats Närvarande Utses att justera, 32 Sekreterare Onsdagen den 15 oktober 2014, kl 08.30-10.35 Östra Salt, Ljusterö torg, Ljusterö Enligt bifogad närvarolista

Läs mer

Skärgårdens Intresseföreningars Kontakt Organisation, protokoll från styrelsemöte hos Sjöpolisen i Nacka, 14 mars 2017

Skärgårdens Intresseföreningars Kontakt Organisation, protokoll från styrelsemöte hos Sjöpolisen i Nacka, 14 mars 2017 Sida 1 av 6 SIKO styrelsemöte, möte nr 2 år 2017 Skärgårdens Intresseföreningars Kontakt Organisation, protokoll från styrelsemöte hos Sjöpolisen i Nacka, 14 mars 2017 Närvarande: Ulf Westerberg Nilla

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Skärgårdens Intresseföreningars Kontaktorganisation (SIKO) på Nässlingen, den 15 februari 2014

Protokoll fört vid årsmöte med Skärgårdens Intresseföreningars Kontaktorganisation (SIKO) på Nässlingen, den 15 februari 2014 Sida 1 av 5 Protokoll fört vid årsmöte med Skärgårdens Intresseföreningars Kontaktorganisation (SIKO) på Nässlingen, den 15 februari 2014 Närvarande delegater: Eva Axelsson, Blidö Frötuna Skärgårdsförening

Läs mer

Stockholms läns landsting 1(6)

Stockholms läns landsting 1(6) Stockholms läns landsting 1(6) Landstingsstyrelsens förvaltning Tillväxt, miljö och regionplanering Handläggare: Shewen Nysmed Landstingsstyrelsens miljöoch skärgårdsberedning Ansökan om bidrag ur skärgårdsanslaget

Läs mer

SIKO protokoll från styrelsemöte 14 juni kl 18.00 i föreningslokal på Kungsholmen

SIKO protokoll från styrelsemöte 14 juni kl 18.00 i föreningslokal på Kungsholmen SIKO protokoll från styrelsemöte 14 juni kl 18.00 i föreningslokal på Kungsholmen Närvarande: Pia Södergren, SIKO (mötestid / total frånvarotid från hemmet 18,5t) Barbro Nordstedt, Blidö Frötuna Skärgårdsförening

Läs mer

Handlingsplan för ny översiktsplan. Inriktning. Upplägg av ny översiktsplan. Strukturbild i ny översiktsplan

Handlingsplan för ny översiktsplan. Inriktning. Upplägg av ny översiktsplan. Strukturbild i ny översiktsplan för ny översiktsplan Inriktning Upplägg av ny översiktsplan I maj 2011 trädde en ny plan- och bygglag ikraft som betonar översiktsplanens strategiska funktion. Genom att översiktsplanen ska aktualitetsförklaras

Läs mer

Protokoll, fört vid sammanträde med styrelsen för Skärgårdsstiftelsen i Stockholms län den 25 mars N Ä R V A R A N D E:

Protokoll, fört vid sammanträde med styrelsen för Skärgårdsstiftelsen i Stockholms län den 25 mars N Ä R V A R A N D E: Protokoll, fört vid sammanträde med styrelsen för Skärgårdsstiftelsen i Stockholms län den 25 mars 2010. N Ä R V A R A N D E: Ordinarie ledamöter : Tjänstgörande suppleanter: Suppleanter: Adjungerade ledamöter:

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Skärgårdens Intresseföreningars Kontaktorganisation (SIKO) i Vaxholm, den 16 februari 2019

Protokoll fört vid årsmöte med Skärgårdens Intresseföreningars Kontaktorganisation (SIKO) i Vaxholm, den 16 februari 2019 Sid 1 av 6 Protokoll fört vid årsmöte med Skärgårdens Intresseföreningars Kontaktorganisation (SIKO) i Vaxholm, den 16 februari 2019 Närvarande delegater: Jan-Evert Jäderlund, Föreningen Rindöborna Ulla

Läs mer

Minnesanteckningar från Hälsosamverkansberedningens möte den 21 november 2007

Minnesanteckningar från Hälsosamverkansberedningens möte den 21 november 2007 Folkhälsovetenskapligt centrum 2007-11-26 Kjerstin Strandh Minnesanteckningar från Hälsosamverkansberedningens möte den 21 november 2007 Närvarande Alma Basic (s) Anita Jernberger (fp) Anna-Lena Sörenson

Läs mer

SKÄRGÅRDENS INTRESSEFÖRENINGARS KONTAKTORGANISATION

SKÄRGÅRDENS INTRESSEFÖRENINGARS KONTAKTORGANISATION SKÄRGÅRDENS INTRESSEFÖRENINGARS KONTAKTORGANISATION SIKO Verksamhetsplan 2017 SIKO styrelse Skärgårdens Intresseföreningars Kontaktorganisation har på sitt årsmöte den 25 februari fastställt följande verksamhetsplan

Läs mer

Skärgårdens Intresseföreningars Kontakt Organisation, protokoll från styrelsemöte på Länsstyrelsen 9 december 2016 Närvarande:

Skärgårdens Intresseföreningars Kontakt Organisation, protokoll från styrelsemöte på Länsstyrelsen 9 december 2016 Närvarande: Sida 1 av 6 SIKO styrelsemöte, möte nr 7 år 2016 Skärgårdens Intresseföreningars Kontakt Organisation, protokoll från styrelsemöte på Länsstyrelsen 9 december 2016 Närvarande: Ulf Westerberg Nilla Söderqvist

Läs mer

Minnesanteckningar Jämställdhetsberedningen 2015-04-14

Minnesanteckningar Jämställdhetsberedningen 2015-04-14 Kommunstyrelsen 2015-04-14 1 (5) Kommunledningskontoret Demokrati och välfärd Karin Gagner, 016-7102045 Minnesanteckningar Jämställdhetsberedningen 2015-04-14 Närvarande: Lisa Friberg Monica Wikberg Pia

Läs mer

Regionala skärgårdsrådet

Regionala skärgårdsrådet 1 (6) Tillväxtavdelningen 2017-05-17 TRN 2015 0008 Regionala skärgårdsrådet Datum 2018-05-17 Tid 10.00-13.00 Plats Kallade Mälarsalen, Landstingshuset Enligt sändlista Dagordning 1 Mötet öppnas, Gustav

Läs mer

Skärgårdens Intresseföreningars Kontakt Organisation protokoll från styrelsemöte på Blidö den 3 juni 2014

Skärgårdens Intresseföreningars Kontakt Organisation protokoll från styrelsemöte på Blidö den 3 juni 2014 SIKO styrelsemöte, möte nr 4 år 2014 Skärgårdens Intresseföreningars Kontakt Organisation protokoll från styrelsemöte på Blidö den 3 juni 2014 Närvarande: Ulf Westerberg Nilla Söderqvist Britt Fogelström

Läs mer

Skärgårdens Intresseföreningars KontaktOrganisation

Skärgårdens Intresseföreningars KontaktOrganisation Skärgårdens Intresseföreningars KontaktOrganisation Årsmöte söndag - måndag 15-16 februari 2015 Nässlingen Söndag 15/2: Lunch och inkvartering 15.15 SIKO:s årsmöte. Programfolder: Förslag dagordning, s

Läs mer

Skärgårdens Intresseföreningars Kontakt Organisation protokoll från styrelsemöte på SL / Waxholmsbolaget den 20 januari 2014

Skärgårdens Intresseföreningars Kontakt Organisation protokoll från styrelsemöte på SL / Waxholmsbolaget den 20 januari 2014 SIKO styrelsemöte, möte nr 1 år 2014 Skärgårdens Intresseföreningars Kontakt Organisation protokoll från styrelsemöte på SL / Waxholmsbolaget den 20 januari 2014 Närvarande: Pia Södergren SIKO (ordf) (mötestid

Läs mer

Skärgårdens Intresseföreningars Kontakt Organisation protokoll från styrelsemöte hos Sjöpolisen i Nacka den 27 augusti 2013

Skärgårdens Intresseföreningars Kontakt Organisation protokoll från styrelsemöte hos Sjöpolisen i Nacka den 27 augusti 2013 SIKO styrelsemöte, möte nr 5 år 2013 Skärgårdens Intresseföreningars Kontakt Organisation protokoll från styrelsemöte hos Sjöpolisen i Nacka den 27 augusti 2013 Närvarande: Nilla Söderqvist (mötestid /

Läs mer

xtillväxt- och regionplaneförvaltningen

xtillväxt- och regionplaneförvaltningen xtillväxt- och regionplaneförvaltningen STOCKHOLMS LÄNS LANDSTING l (4) TJÄNSTEUTLÅTANDE 2016-12-28 TRN 2016-0144 Handläggare: Christina Larsson Tillväxt- och regionplanenämnden Ansökan om bidrag ur skärgårdsanslaget

Läs mer

Skärgårdskunskap en presentation från SIKO, Skärgårdens Intresseföreningars KontaktOrganisation

Skärgårdskunskap en presentation från SIKO, Skärgårdens Intresseföreningars KontaktOrganisation Skärgårdskunskap en presentation från SIKO, Skärgårdens Intresseföreningars KontaktOrganisation Bakgrundsfakta delvis hämtade från Länsstyrelsens Skärgårdsfakta 2015 SIKO organiserar de fastboende - en

Läs mer

Regionala skärgårdsrådet

Regionala skärgårdsrådet 1 (5) Tillväxtavdelningen 2019-0-03 TRN 2019-0050 Regionala skärgårdsrådet Datum 2019-05-28 Tid 10.00-13.00 Plats Skärgårdssalen, Landstingshuset Anteckningar 1 Mötet öppnas, Gustav Hemming 2 Ö - planer

Läs mer

Lägesrapport. 23 maj 2013. Regionala Skärgårdsrådet. Destinationsutveckling av Stockholms skärgård för internationella marknader.

Lägesrapport. 23 maj 2013. Regionala Skärgårdsrådet. Destinationsutveckling av Stockholms skärgård för internationella marknader. Regionala Skärgårdsrådet Lägesrapport Destinationsutveckling av Stockholms skärgård för internationella marknader 23 maj 2013 Erika Rosander projektledare Stockholm Visitors Board SKÄRGÅRDSSTRATEGIN Destinationssamverkan

Läs mer

Skärgårdens Intresseföreningars Kontakt Organisation, protokoll från styrelsemöte i Tullhuset på Dalarö den 21 april 2016

Skärgårdens Intresseföreningars Kontakt Organisation, protokoll från styrelsemöte i Tullhuset på Dalarö den 21 april 2016 Sida 1 av 5 SIKO styrelsemöte, möte nr 2 år 2016 Närvarande: Skärgårdens Intresseföreningars Kontakt Organisation, protokoll från styrelsemöte i Tullhuset på Dalarö den 21 april 2016 Nilla Söderqvist Britt

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Skärgårdens Intresseföreningars Kontaktorganisation (SIKO) på Blidö

Protokoll fört vid årsmöte med Skärgårdens Intresseföreningars Kontaktorganisation (SIKO) på Blidö Protokoll fört vid årsmöte med Skärgårdens Intresseföreningars Kontaktorganisation (SIKO) på Blidö Närvarande delegater: 15 februari 2003 Jonas Linell Anne-Marie Olsson Barbro Nordstedt Björn Sjöblom Jan-Evert

Läs mer

Total mötestid / frånvarotid 101t 15m

Total mötestid / frånvarotid 101t 15m SIKO protokoll från styrelsemöte 17 september kl 12 på Postmuseum i Stockholm Närvarande: Pia Södergren, SIKO (mötestid / total frånvarotid från hemmet 11t ) Barbro Nordstedt, Blidö Frötuna Skärgårdsförening

Läs mer

Regionala skärgårdsrådet

Regionala skärgårdsrådet 1 (5) Tillväxtavdelningen 2018-09-21 TRN 2015 0008 Regionala skärgårdsrådet Datum 2018-09-20 Tid 10.00-13.00 Plats Kallade Roslagssalen, Landstingshuset Enligt sändlista Dagordning 1 Mötet öppnas, Gustav

Läs mer

SIKO styrelsemöte, möte nr 6 år 2014

SIKO styrelsemöte, möte nr 6 år 2014 SIKO styrelsemöte, möte nr 6 år 2014 Skärgårdens Intresseföreningars Kontakt Organisation protokoll från styrelsemöte på Svealands Kustvattenvårdsförbund SKVVF, Fatburen Södermalm den 15 oktober 2014 Närvarande:

Läs mer

ö Österåker Minnesanteckningar för Skärgårdsrådet Tid Onsdagen den 28 januari 2015, kl Plats Östra Salt, Ljusterö torg, Ljusterö

ö Österåker Minnesanteckningar för Skärgårdsrådet Tid Onsdagen den 28 januari 2015, kl Plats Östra Salt, Ljusterö torg, Ljusterö ö Österåker Minnesanteckningar för Skärgårdsrådet Tid Plats Närvarande Utses att justera, I Onsdagen den 28 januari 2015, kl 08.30-12.30 Östra Salt, Ljusterö torg, Ljusterö Enligt bifogad närvarolista

Läs mer

Skärgårdens Intresseföreningars Kontakt Organisation protokoll från styrelsemöte på Skärgårdsstiftelsen den 29 april 2014

Skärgårdens Intresseföreningars Kontakt Organisation protokoll från styrelsemöte på Skärgårdsstiftelsen den 29 april 2014 SIKO styrelsemöte, möte nr 3 år 2014 Skärgårdens Intresseföreningars Kontakt Organisation protokoll från styrelsemöte på Skärgårdsstiftelsen den 29 april 2014 Närvarande: Ulf Westerberg Möja, Mellanskärgårdens

Läs mer

Rådet för frågor kring funktionsnedsättning Mötesdatum: 2015-03-11 kl. 18.00 20.00 Plats: Nacka stadshus, lokal: Jelgava, ÖF0

Rådet för frågor kring funktionsnedsättning Mötesdatum: 2015-03-11 kl. 18.00 20.00 Plats: Nacka stadshus, lokal: Jelgava, ÖF0 1 (6) Minne utkast 150401 Typ av möte: Rådet för frågor kring funktionsnedsättning Mötesdatum: 2015-03-11 kl. 18.00 20.00 Plats: Närvarande: Nacka stadshus, lokal: Jelgava, ÖF0 Monica Brohede Tellström

Läs mer

Skärgårdens Intresseföreningars Kontakt Organisation, protokoll från styrelsemöte i Glashuset på Strandvägen, 23 maj Jan-Evert Jäderlund, Rindö

Skärgårdens Intresseföreningars Kontakt Organisation, protokoll från styrelsemöte i Glashuset på Strandvägen, 23 maj Jan-Evert Jäderlund, Rindö Sida 1 av 7 SIKO styrelsemöte, möte nr 4 år 2018 Skärgårdens Intresseföreningars Kontakt Organisation, protokoll från styrelsemöte i Glashuset på Strandvägen, 23 maj 2018 Närvarande: Ulf Westerberg, Möja

Läs mer

Sammanträde med Hälso- och sjukvårdsnämndens Södra samverkansberedning

Sammanträde med Hälso- och sjukvårdsnämndens Södra samverkansberedning Sammanträde med Hälso- och sjukvårdsnämndens Södra samverkansberedning Datum: 1 december 2008 Plats: Ledamöter: Anmält förhinder: Sekreterare: Medverkande: Hälsoverket, Oxelösund Britta Bergström, (S)

Läs mer

Skärgårdsrådets sammanträde den 20 mars 2014

Skärgårdsrådets sammanträde den 20 mars 2014 KOMMUNLEDNINGSKONTORET MINNESANTECKNINGAR Skärgårdsrådets sammanträde den 20 mars 2014 Tid 16.00 17.00 Plats Närvarande Sammanträdesrum Höken Lars Lindgren (M) Mailis Dahlberg (C) Lars Wessberg (M) Ingrid

Läs mer

JIL Stockholms läns landsting

JIL Stockholms läns landsting JIL Stockholms läns landsting Landstingsstyrelsens förvaltning Tillväxt, miljö och regionplanering TJÄNSTEUTLÅTANDE 2015-02-19 1(4) TRN 2015-0019 Handläggare: Börje Wredén Tillväxt- och regionplanenämnden

Läs mer

Svar på nr 14/2015 från Mats Larsson (S) och Ann-Christine Furustrand (S) - En skärgårdsnämnd för länets mest attraktiva skärgårdskommun

Svar på nr 14/2015 från Mats Larsson (S) och Ann-Christine Furustrand (S) - En skärgårdsnämnd för länets mest attraktiva skärgårdskommun Ordförandeförslag Kommunstyrelsens ordförande Michaela Fletcher Till Kommunstyrelsen Datum 2015-09-29 Dnr 2015/0183 Svar på nr 14/2015 från Mats Larsson (S) och Ann-Christine Furustrand (S) - En skärgårdsnämnd

Läs mer

Regionala ägarrådet och Västtrafiks styrelse

Regionala ägarrådet och Västtrafiks styrelse Sekretariatet för Regionala ägarrådet 2006-10-25 Minnesanteckningar Samrådsmöte mellan Regionala ägarrådet och Västtrafiks styrelse Torsdagen den 12 oktober 2006, kl. 09.30 13.00 i Skövde Närvarande: Regionala

Läs mer

Möte med landstingsstyrelsens pensionärsråd

Möte med landstingsstyrelsens pensionärsråd 1 (5) Landstingsstyrelsens förvaltning SLL Juridik och upphandling LSF Kansli Möte med landstingsstyrelsens pensionärsråd Datum Torsdagen den 5 december 2013 Tid 13.00-14.45 Plats Landstingshuset, Hantverkargatan

Läs mer

Skärgårdens Intresseföreningars Kontakt Organisation, protokoll från styrelsemöte på Svartsö 12 november 2016

Skärgårdens Intresseföreningars Kontakt Organisation, protokoll från styrelsemöte på Svartsö 12 november 2016 Sida 1 av 5 SIKO styrelsemöte, möte nr 6 år 2016 Skärgårdens Intresseföreningars Kontakt Organisation, protokoll från styrelsemöte på Svartsö 12 november 2016 Närvarande: Ulf Westerberg, Möja Nilla Söderqvist,

Läs mer

SIKO Kommuner Värmdö, Vaxholm, Österåker Operatörer Länsstyrelsen

SIKO Kommuner Värmdö, Vaxholm, Österåker Operatörer Länsstyrelsen 1 (10) Centerpartiets kansli Bredband skärgården Datum 2011-03-17 Tid 09.30 Plats Närvarande Skärgårdsslaen SIKO Kommuner Värmdö, Vaxholm, Österåker Operatörer Länsstyrelsen Inledning och lägesrapport

Läs mer

Skärgårdens Intresseföreningars Kontakt Organisation, protokoll från styrelsemöte hos Ö- rätt på Svartsö, 29 augusti Jan-Evert Jäderlund, Rindö

Skärgårdens Intresseföreningars Kontakt Organisation, protokoll från styrelsemöte hos Ö- rätt på Svartsö, 29 augusti Jan-Evert Jäderlund, Rindö Sida 1 av 7 SIKO styrelsemöte, möte nr 5 år 2018 Skärgårdens Intresseföreningars Kontakt Organisation, protokoll från styrelsemöte hos Ö- rätt på Svartsö, 29 augusti 2018 Närvarande: Ulf Westerberg, Möja

Läs mer

Minnesanteckningar från möte i kommunala pensionärsrådet

Minnesanteckningar från möte i kommunala pensionärsrådet KOMMUNLEDNINGSFÖRVALTNINGEN Cecilia Hurtig, 0554-191 01 cecilia.hurtig@kil.se MINNESANTECKNINGAR 2012-05-14 Kommunala pensionärsrådet Minnesanteckningar från möte i kommunala pensionärsrådet TID: Måndagen

Läs mer

att utse Anna Kettner att jämte ordföranden justera dagens protokoll.

att utse Anna Kettner att jämte ordföranden justera dagens protokoll. 65-74 2010-12-08 Justerat 2010-12-20 Erik Langby Anna Kettner Anslaget 2011-01-10 Närvarande Ordförande Erik Langby (m) 1:e vice ordförande Stella Fare (fp) 2:e vice ordförande Anna Kettner (s) Ledamöterna

Läs mer

0 Österåker. Minnesanteckningar för T rygg i Österåker. Tid. torsdagen den 16 februari 2017, kl Plats. Drängsjön, Alceahuset, Närvarande

0 Österåker. Minnesanteckningar för T rygg i Österåker. Tid. torsdagen den 16 februari 2017, kl Plats. Drängsjön, Alceahuset, Närvarande Minnesanteckningar för T rygg i Österåker Tid Plats Närvarande Utses att justera, I torsdagen den 16 februari 2017, kl. 14.00-15.30 Drängsjön, Alceahuset, Enligt bifogad närvarolista Ann-Christine Furustrand

Läs mer

SIKO organiserar de fastboende

SIKO organiserar de fastboende SIKO organiserar de fastboende - en brokig skara av t ex hantverkare med småbarn, servicepersonal, pendlare och utflyttade pensionärer - och prioriterar följande frågor: Bredband Besöksnäring Kommunikationer

Läs mer

Skärgårdens Intresseföreningars Kontakt Organisation, protokoll från styrelsemöte i Tullhuset på Dalarö den 26 januari 2016

Skärgårdens Intresseföreningars Kontakt Organisation, protokoll från styrelsemöte i Tullhuset på Dalarö den 26 januari 2016 Sida 1 av 6 SIKO styrelsemöte, möte nr 1 år 2016 Skärgårdens Intresseföreningars Kontakt Organisation, protokoll från styrelsemöte i Tullhuset på Dalarö den 26 januari 2016 Närvarande: Ulf Westerberg Nilla

Läs mer

Möte med landstingsstyrelsens pensionärsråd

Möte med landstingsstyrelsens pensionärsråd 1 (5) Landstingsstyrelsens förvaltning SLL Juridik och upphandling LSF Kansli Möte med landstingsstyrelsens pensionärsråd Datum Torsdagen den 22 maj 2014 Tid 13.00-15.00 Plats Landstingshuset, Hantverkargatan

Läs mer

Rapport 2001:01. Skärgårdsfakta

Rapport 2001:01. Skärgårdsfakta Rapport 2001:01 Skärgårdsfakta Förord Stockholm ska bli världens bästa region att vistas, verka och växa i. Det uppnås genom att människor, företag, kommuner och regioner skapar attraktiva miljöer och

Läs mer

Minnesanteckningar från Hälsosamverkansberedningens möte den 19 december 2007

Minnesanteckningar från Hälsosamverkansberedningens möte den 19 december 2007 Folkhälsovetenskapligt centrum 2008-01-02 Kjerstin Strandh Minnesanteckningar från Hälsosamverkansberedningens möte den 19 december 2007 Närvarande Agneta Niklasson (mp) vice ordförande Alma Basic (s)

Läs mer

Organisering för fortsatt skärgårdssamverkan. Stockholm Archipelago

Organisering för fortsatt skärgårdssamverkan. Stockholm Archipelago Organisering för fortsatt skärgårdssamverkan Skärgårdsstrategins vision år 2030: Stockholms skärgård en året-runt-destination i världsklass Målsättning 2020 + 50% kommersiella gästnätter* + 80% omsättning

Läs mer

Total mötestid / frånvarotid 99t 30m

Total mötestid / frånvarotid 99t 30m SIKO protokoll från styrelsemöte 15 maj kl 13 på Nämdö Hembygdsgård Närvarande: Pia Södergren, SIKO (mötestid / total frånvarotid från hemmet 8t 30m ) Barbro Nordstedt, Blidö Frötuna Skärgårdsförening

Läs mer

Plats och tid: Stadshuset, Sammanträdesrum 429, 2014-11-14, kl. 08:30-12:00

Plats och tid: Stadshuset, Sammanträdesrum 429, 2014-11-14, kl. 08:30-12:00 1 (5) Plats och tid: Stadshuset, Sammanträdesrum 429, 2014-11-14, kl. 08:30-12:00 Närvarande: Frånvarande: Eva Kullenberg (FP) Rune Malmborg (KD) Sven-Erik Paulsson (SD) Ann Hörnebrant-Sturesson (C) Erik

Läs mer

Kontaktpersoner för arbetet med ny regional indelning

Kontaktpersoner för arbetet med ny regional indelning Stockholms läns landsting 1 (2) Landstingsradsberedningen SKRIVELSE 2015-09-23 LS 2015-1095 Landstingsstyrelsen Kontaktpersoner för arbetet med ny regional indelning Föredragande landstingsråd: Torbjörn

Läs mer

Regional godsstrategi för Stockholms län inriktningsbeslut

Regional godsstrategi för Stockholms län inriktningsbeslut 1 (6) Handläggare: Susanne Skärlund Tillväxt- och regionplanenämnden Regional godsstrategi för Stockholms län inriktningsbeslut Ärendebeskrivning Landstingsfullmäktige har i budget för 2017 gett uppdrag

Läs mer

I Il ~ Landstinget PROTOKOLL FRID. Protokoll från Funktionshinderrådets sammanträde

I Il ~ Landstinget PROTOKOLL FRID. Protokoll från Funktionshinderrådets sammanträde I Il ~ Landstinget DALARNA Hälso- och sjukvårdsenheten Sammanträde 26-34 Sida 1 (7) Protokoll från Funktionshinderrådets sammanträde Dag/tid:, kl. 09.30-12.00. Plats: Landstingshuset, Futurum, Falun Beslutande

Läs mer

JIL Stockholms läns landsting

JIL Stockholms läns landsting JIL Trafiknämnden PROTOKOLL Beredningen för sjötrafik Kl. 16:00-16:45 24-31 Sammanträde med beredningen för sjötrafik den 18 oktober 2016 ("STB") Lukas Forslund Plats: Vivianne Gunnarsson TF, Lindhagensgatan

Läs mer

Motion 2013:19 av Anna Sehlin (V) m.fl. om vegetarisk mat och ekologiska livsmedel

Motion 2013:19 av Anna Sehlin (V) m.fl. om vegetarisk mat och ekologiska livsmedel Stockholms läns landsting 1 (2) Landstingsradsberedningen SKRIVELSE 2015-01-21 LS 1309-1155 Landstingsstyrelsen Motion 2013:19 av Anna Sehlin (V) m.fl. om vegetarisk mat och ekologiska livsmedel Föredragande

Läs mer

Skärgårdens Intresseföreningars Kontakt Organisation, protokoll från styrelsemöte, Möja Idrottshall, den 6 april 2019

Skärgårdens Intresseföreningars Kontakt Organisation, protokoll från styrelsemöte, Möja Idrottshall, den 6 april 2019 Sida 1 av 9 Skärgårdens Intresseföreningars Kontakt Organisation, protokoll från styrelsemöte, Möja Idrottshall, den 6 april 2019 Styrelsemötet var en del av ett heldagsmöte med arbete i SIKO:s fokusområden

Läs mer

Stadgar fo Norsa lvens Vattenra d

Stadgar fo Norsa lvens Vattenra d Stadgar fo Norsa lvens Vattenra d 1 Syfte och verksamhet 1.1 Syfte Norsälvens vattenråd utgör ett organ för samverkan och delaktighet inom vattenförvaltningen. En grundförutsättning för rådets funktion

Läs mer

Vi har utsett två ny kärnöar och två nya replipunkter, Gräskö med replipunkt Furusund och Öja med replipunkt Ankarudden.

Vi har utsett två ny kärnöar och två nya replipunkter, Gräskö med replipunkt Furusund och Öja med replipunkt Ankarudden. 1 (6) MÖTESANTECKNINGAR 2017-02-24 Diarienummer TRN 2015-0008 Möte med Regionalt Skärgårdsråd Datum 2017-02-24 Tid 10.00 13.00 Plats Landstingshuset, Skärgårdssalen 1 Inledning (Gustav Hemming) Ordföranden

Läs mer

Minnesanteckningar Södertörnskommunernas samarbetskommitté

Minnesanteckningar Södertörnskommunernas samarbetskommitté Avsändare Söderström, Anna 2018-09-20 1 (5) Minnesanteckningar Södertörnskommunernas samarbetskommitté Tid Torsdagen den 20 september 2018 kl 13.00-15:30 Plats Kollektivtrafikens Hus, Centralplan 3, Stockholm

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Skärgårdens Intresseföreningars Kontaktorganisation (SIKO) på Skåvsjöholm, den 27 februari 2016

Protokoll fört vid årsmöte med Skärgårdens Intresseföreningars Kontaktorganisation (SIKO) på Skåvsjöholm, den 27 februari 2016 Sida 1 av 6 Protokoll fört vid årsmöte med Skärgårdens Intresseföreningars Kontaktorganisation (SIKO) på Skåvsjöholm, den 27 februari 2016 Närvarande delegater: Bo Gesslein, Blidö Frötuna Skärgårdsförening

Läs mer