RISKHÄNSYN I DETALJPLAN- BALLONGBERGET, SOLNA

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "RISKHÄNSYN I DETALJPLAN- BALLONGBERGET, SOLNA"

Transkript

1 RAPPORT RISKHÄNSYN I DETALJPLAN- BALLONGBERGET, SOLNA FÖRHANDSKOPIA

2 Uppdrag: , Riskhänsyn i detaljplan Ballongberget Titel på rapport: Riskhänsyn i detaljplan Ballongberget Solna Status: Förhandskopia Datum: Medverkande Beställare: Kontaktperson: Skandia fastigheter Liselotte Orest Konsult: Uppdragsansvarig: Handläggare: Kvalitetsgranskare: Tyréns AB Ulrika Lindblad Emelie Skröder Ulrika Lindblad Revideringar Revideringsdatum Version: Magnus Cederlund, Tyréns AB Initialer: MC Tyréns AB Stockholm Besök: Peter Myndes Backe 16 Tel: Säte: Stockholm Org.Nr: Version:

3 Sammanfattning Området Ballongberget i Solna är i dagsläget bostäder. Skandia fastigheter utreder förutsättningarna för ny detaljplan med förtätning av bebyggelsen. Järnvägen där det förekommer transporter av farligt gods gränsar till planområdet. Tyréns har fått i uppdrag att göra en utredning avseende olycksrisker och förutsättningar att ha fler bostäder på området. Riskutredningen utgör underlag till detaljplan. Då planerad bebyggelse ligger närmare farligt godsled än 150 meter rekommenderar Länsstyrelserna i storstadslänen att en riskanalys tas fram för att avgöra om planerad bebyggelse är lämpligt utifrån ett olycksperspektiv. Tyréns AB rekommenderar att följande åtgärder och kommentarer ska genomföras/beaktas vid utformning av området för respektive valt avstånd: Avstånd mellan spår Åtgärder/kommentarer och fasad <25 meter Bebyggelsefritt område. Området ska utformas så att det inte uppmuntrar till stadigvarande vistelse. Exempel på markanvändning som är tillåten är ytparkering eller odlingsytor meter Fasadåtgärder - brandklassade fasader och fönster (EI30). Utrymning ska kunna ske bort från spårområdet. Inga balkonger på fasaden som är vänd mot spårområdet. Friskluftsintag till byggnaderna placeras bort från järnvägen, t.ex. på tak. Alternativt att ventilationen förses med detektorer för att stoppa och skydda för vidare spridning av brandfarliga och giftiga gaser utifrån och vidare in i byggnaden meter Utrymning ska kunna ske bort från spårområdet. Friskluftsintag till byggnaderna placeras bort från järnvägen, t.ex. på tak. Alternativt att ventilationen förses med detektorer för att stoppa och skydda för vidare spridning av brandfarliga och giftiga gaser utifrån och vidare in i byggnaden. >60 meter Friskluftsintag till byggnaderna placeras bort från leden, t.ex. på tak. Alternativt att ventilationen förses med detektorer för att stoppa och skydda för vidare spridning av brandfarliga och giftiga gaser utifrån och vidare in i byggnaden. 3(23)

4 Innehållsförteckning 1 Inledning Uppdragsbeskrivning Omfattning Tillgängligt underlag Metod Riskvärdering Förutsättningar Regionala och nationella riktlinjer avseende riskvärdering Området Planerad bebyggelse Ostkustbanan E Övriga verksamheter Analys Inledande riskidentifiering Urspårning och kollision Beräkningar Beräkning av individrisk för Ostkustbanan Beräkning av samhällsrisk för Ostkustbanan Osäkerheter Diskussion Åtgärdsförslag Klass 1 Explosiva ämnen och föremål Klass 2 - Brandfarliga och giftiga gaser Klass 3 - Brandfarliga vätskor Klass 8 - Frätande ämnen Urspårning Resultat och diskussion Referenser (23)

5 1 Inledning 1.1 Uppdragsbeskrivning Området Ballongberget i Solna är i dagsläget bostäder. Skandia fastigheter utreder förutsättningarna för ny detaljplan med förtätning av bebyggelsen. Järnvägen där det förekommer transporter av farligt gods gränsar till planområdet. Tyréns har fått i uppdrag att göra en utredning avseende olycksrisker och förutsättningar att ha fler bostäder på området. Riskutredningen utgör underlag till detaljplan. Då planerad bebyggelse ligger närmare farligt godsled än 150 meter rekommenderar Länsstyrelserna i storstadslänen att en riskanalys tas fram för att avgöra om planerad bebyggelse är lämpligt utifrån ett olycksperspektiv. Syftet med analysen är att göra en bedömning om planerad bebyggelse är lämplig med hänsyn till olycksrisker. Målet är att identifiera vilka olycksrisker som påverkar bebyggelsen och att ge förslag på hur fortsatt riskhänsyn bör tas för att möjliggöra planerad etablering. Analysen tas fram för att vara en del av underlaget till upprättande till detaljplan för aktuellt område. 1.2 Omfattning Analysen avser olycksrisker som kan påverka den föreslagna bebyggelsen. Vid utformning av en detaljplan är det betydelsefullt att visa riskhänsyn (Plan- och bygglagen (2010:900)). Analysen är begränsad till transporter med farligt gods längs med järnvägen och E4 samt andra eventuella riskobjekt i närområdet. Analysen omfattar inte buller, vibrationer, elektromagnetisk strålning, översvämning, ras, skred, luft- eller markföroreningar. 1.3 Tillgängligt underlag Rapporten är upprättad med utgångspunkt från följande underlag: Programbeskrivning, daterad Platsbesök, Metod Den inledande riskanalysen utgår från följande metod: Riskidentifiering. Vilka risker kan påverka de planerade bostäderna. Avstånd till planerad bebyggelse relaterat till Länsstyrelsen i Stockholms riktlinjer. Riskanalys och värdering, inklusive en beräkning av individ- och samhällsrisk för att avgöra om åtgärder krävs. Analys av möjliga och lämpliga riskreducerande åtgärder för att göra det möjligt att genomföra etableringen. Konsekvensberäkningarna har simulerats med iterationer i för att säkerställa att variation har beaktats. De flesta ingående variabler har tilldelats statistiska fördelningar istället för att representeras av en punktskattning. Beräkningsunderlaget togs fram i samband med framtagandet av Riktlinjer för riskhänsyn i samhällsplaneringen, RIKTSAM, för Länsstyrelsen i Skåne län. (Länsstyrelsen i Skåne Län, 2007) Materialet som ligger till grund för analysen inhämtas från myndigheter, kommun och eventuellt verksamheter inom området. 5(23)

6 2 Riskvärdering Värdering av risker har sin grund i hur riskerna upplevs. Som allmänna utgångspunkter för värdering av risk är följande fyra principer vägledande: Rimlighetsprincipen: Om det med rimliga tekniska och ekonomiska medel är möjligt att reducera eller eliminera en risk skall detta göras. Proportionalitetsprincipen: En verksamhets totala risknivå bör stå i proportion till den nytta i form av exempelvis produkter och tjänster verksamheten medför. Fördelningsprincipen: Riskerna bör, i relation till den nytta verksamheten medför, vara skäligt fördelade inom samhället. Principen om undvikande av katastrofer: Om risker realiseras bör detta hellre ske i form av händelser som kan hanteras av befintliga resurser än i form av katastrofer. Risker kan kategoriskt placeras i tre fack. De kan anses vara tolerabla, tolerabla med restriktioner eller oacceptabla. Figur 1 beskriver principen för riskvärdering. (Davidsson m fl, 1997). Område med oaccptabla risker Risk tolereras ej Område där risker kan tolereras om alla rimliga åtgärder är vidtagna Risk tolereras endast om riskreduktion ej praktiskt genomförbart eller om kostnader är helt oproportionerliga Tolerabel risk om kostnader för riskreduktion överstiger nyttan Område där risker kan anses små Nödvändigt visa att risker bibehålls på denna låga nivå Figur 1 Princip för uppbyggnad av riskvärderingskriterier (Davidsson m fl, 1997) Principerna är ett förslag och idag finns i det inte i Sverige några riskvärderingsprinciper som fastställts. Det är nödvändigt att skilja på två grupper av personer när kriterier för risktolerans diskuteras för människors liv och hälsa. Dessa är dels personer ur allmänheten, s.k. tredje man och dels personer med anknytning till den analyserade riskkällan. Privatpersoner, människor i sina bostäder, människor på offentliga platser och exempelvis i affärer etc. är att betrakta som tredje man. Denna indelning grundar sig i fördelningsprincipen, vilken innebär att enskilda grupper inte skall vara utsatta för oproportionerligt stora risker från en verksamhet i förhållande till de fördelar som verksamheten innebär för dem. För tredje man innebär detta att risken från ett analysobjekt inte bör utgöra en betydande del av den totala risken som personer i denna grupp utsätts för eftersom tredje man har mycket liten, eller ingen nytta av att utsättas för risken. 6(23)

7 3 Förutsättningar 3.1 Regionala och nationella riktlinjer avseende riskvärdering Länsstyrelserna i storstadsregionerna (Stockholm, Skåne och Västra Götaland, 2007) har gemensamt tagit fram Riskhantering i detaljplaneprocessen -Riskpolicy för markanvändning intill transportleder för farligt gods (Länsstyrelsen, 2006). Riskhanteringspolicyn rekommenderar att riskhanteringsprocessen beaktas inom 150 m avstånd från en farligt gods-led. Länsstyrelsen i Stockholm har även gett ut riktlinjer i form av rapporten Riskhänsyn vid ny bebyggelse intill vägar och järnvägar med transporter av farligt gods (Länsstyrelsen i Stockholms län, 2012) samt bensinstationer (Länsstyrelsen i Stockholms län, 2000) i rapporten redovisas följande: Järnvägar med transporter av farligt gods 25 m närmast järnvägen bör lämnas byggnadsfritt. Tät kontorsbebyggelse närmare än 25 m från spårkant bör undvikas. Sammanhållen bostadsbebyggelse och personintensiva verksamheter (centrumanvändning i form av mindre galleria eller dylikt) närmare än 50 m från spårkant bör undvikas. Länsstyrelsen i Stockholms län remissar för närvarande en uppdatering av Riskhänsyn vid ny bebyggelse intill vägar och järnvägar med transporter av farligt gods samt bensinstationer. I remissen anges för järnväg följande riktlinjer: 25 meter närmast järnväg bör lämnas bebyggelsefritt I området meter tillåts exempelvis kontor, parkeringsgarage, sällanköpshandel. Sammanhållen bostadsbebyggelse och personintensiva verksamheter (centrumanvändning i form av mindre galleria eller hotell och konferensanläggningar) närmare än 50 m från spårkant bör undvikas. Byggnadsfritt avstånd Banverket, numera Trafikverket, rekommenderar att 30 m bör lämnas bebyggelsefritt från närmsta spårmitt. Skyddsavståndet är dels för att ta hänsyn till farligt gods olyckor men även för att möjliggöra viss utveckling av järnvägsanläggningen. (Banverket, 2009) Bensinstationer Ett minimiavstånd på 25 m bör hållas från bensinstation till kontor och liknande. Ett minimiavstånd på 50 meter bör hållas till bostäder, daghem, ålderdomshem och sjukhus samt samlingsplatser där oskyddade människor uppehåller sig. I nyplaneringsfallet bör alltid ambitionen vara att hålla ett avstånd på 100 meter från bensinstationen till bostäder, daghem, åldershem och sjukhus. Länsstyrelsen arbetar för närvarande med en revidering av rapporten Riskhänsyn vid ny bebyggelse intill vägar och järnvägar med transporter av farligt gods (Länsstyrelsen i Stockholms län, 2012). Samma avstånd som ovan för vägar och järnvägar kvarstår i det förslag som varit på remiss. I rapporten tydliggörs Länsstyrelsens ställning gällande bebyggelsefri zon på 25 meter från transportled för farligt gods. 7(23)

8 Länsstyrelsens policy är att i första hand nyttja skyddsavstånd som säkerhetsåtgärd enligt Figur 2 nedan samt att inte bebygga närmare än 25 meter från led för farligt gods. Frångås de rekommenderade skyddsavstånden behöver det på ett tillfredsställande sätt redovisas om andra skyddsåtgärder behövs. Generellt ska detaljeringsnivån på riskanalysen öka ju närmare leden för farligt gods som bebyggelsen hamnar enligt följande: Om markanvändning rekommenderad för en zon närmare leden för farligt gods ska en översiktlig riskbedömning göras, dvs. en kvalitativ/semikvantitativ analys. Om markanvändning rekommenderad för en zon flyttas två zoner närmare leden för farligt gods ska en kvantitativ analys göras. Figur 2 Länsstyrelsen i Stockholms läns rekommendationer gällande riskhanteringsavstånd och rekommenderad kvartersmark inom respektive zon för bebyggelse intill väg och järnväg 8(23)

9 3.2 Området Ballongberget ligger i Solna i närheten av Solna pendeltågsstation se figur 3 för en översiktsskiss av området. Planområdet gränsar till Kolonnvägen. Bebyggelsen vid området Ballongberget byggdes 1993 och består idag av ett bostadsområde om ca 240 lägenheter. Området ligger i anslutning till Solna stationsområde som trafikeras av pendeltågstrafik (Stad S. i., 2007). Järnväg E4 Figur 3 Översiktsskiss av området. Planområdet med befintlig bebyggelse är markerat med rött. Bild hämtad från Google Maps Planerad bebyggelse Den planerade bebyggelsen är en förtätning av befintlig bebyggelse. De nya byggnaderna består av en byggnad för verksamhet, hotell, kontor eller kategoribostäder, en grupp av lamellhus samt ett punkthus för bostadsändamål. Figur 4 Översiktsbild av området med planerad bebyggelse 9(23)

10 3.4 Ostkustbanan Ostkustbanan leder mellan Stockholm och Sundsvall via Uppsala, Gävle och Banan trafikeras både av godståg, fjärrtåg, regionaltåg och pendeltåg och även nattåg. Flera nya mötesstationer är byggda och tagna i bruk det senaste året för att öka kapaciteten. Dubbelspår finns mellan Stockholm och Gävle, förutom en kort sträcka norr om Uppsala samt mellan Skutskär och Furuvik som nu byggs om till dubbelspår. Mellan Stockholm och Skavstaby (där Arlandabanan viker av) är det fyra spår i bredd. Ostkustbanan är en hårt trafikerad järnväg som är elektrifierad och fjärrblockerad. Blockeringen hindrar att ett tåg kan få grön signal in på ett spår där det redan finns ett fordon. Banans signalsystem och växlar styrs från någon av de trafikcentraler som finns i landet. Sträckningen förbi planområdet är relativt rak och utan krökning eller lutningar. Enligt den fördjupade översiktsplan av Solna stationsområde (Stad S. i., 2007) bedöms riskerna av transporter med farligt gods på Ostkustbanan vara relativt små, då spårområdet befinner sig lägre än den föreslagna bebyggelsen. Nedan presenteras dagens trafikering av spåren och framtida prognoser enligt uppgifter från trafikverket (Häckner, 2014). Tabell 1 Trafikering av spår och framtida prognoser tåg per vardagsmedeldygn, varav fyra godståg tåg per vardagsmedeldygn, varav åtta godståg tåg per vardagsmedeldygn, varav elva godståg. Planer finns på att utöka till sex stycken huvudspår vilket medför en framtida trafikering på cirka 888 tåg per vardagsmedeldygn (Häckner, 2014). Antalet godståg uppskattas till 25 stycken godståg genom att följa trenden från 2013 till 2030 ökning i jämförelse till ökningen av antalet tåg och godståg. I snitt ökar antalet godståg med 1 styck per 17 tåg per vardagsmedeldygn och skillnaden från 655 tåg till 888 tåg medför en ökning av 233 tåg vilket ger 14 stycken extra godståg. Spåren ska då trafikeras enligt följande (Banverket 2010): Innerspår pendeltåg Mellanspår regionaltåg och godståg Ytterspår fjärrtåg och snabbtåg Trafikverket har tagit fram en spårstudie av trafiken från järnvägen som passerar förbi området. Denna studie är i väntan på en uppdatering.. Där anges bland annat det område som är rekommenderat bebyggelsefritt samt befintliga spår och tillkommande spår. Röda streck är tillkommande spår, svarta streck är befintliga spår, blått streck är gräns för nytt spårområde och gråmarkerat område är rekommenderat bebyggelsefritt område från befintligt spår (Vectura, 2010). Det innebär att tillkommande spår kommer att placeras längre bort från planområdet än befintliga spår. 10(23)

11 Figur 5 Strategisk spårstudie Stockholm C-Ulriksdal På godstågen transporteras farligt gods. Fördelningen mellan olika godsklasser som trafikerar Ostkustbanan visas i Tabell 2 nedan. Tabell 2 Fördelning mellan farligt gods transporter på Ostkustbanan För individrisken har en fördelning enligt det nationella snittet använts, vilket ger en konservativ beräkning.. Statistik över antalet farligt gods transporter och fördelning för de olika klasserna har även erhållits från Trafikverket för Då uppgifterna är sekretessbelagda redovisas de inte i helhet i rapporten. Sedan 2006 har andelen klass 9, övriga farliga ämnen och föremål ökat och är den vanligaste förekommande godsklassen, följt av klass 5, oxiderande ämnen och organiska peroxider, klass 3, brandfarliga vätskor och klass 4, brandfarliga fasta ämnen (Trafikverket, 2012)). För samhällsrisken har denna fördelning använts då den ger mer representativa resultat. 11(23)

12 3.5 E4 Väg E4 befinner sig cirka 600 meter öster om Ballongberget. Vägen är en primär transportled för farligt gods enligt Trafikverkets väginformation för Stockholms län. På grund av att avståndet från E4 till Ballongberget överstiger Länsstyrelsen i Stockholms läns rekommendationer på 150 meter kommer inte väg E4 att studeras vidare i denna rapport. 3.6 Övriga verksamheter Enligt den fördjupade översiktsplan av Solna stationsområde (Stad S. i., 2007) är de riskobjekt som identifierats utanför planområdet Hagalunds verkstadsbangård, Ostkustbanan och Frösundaleden. Övriga riskobjekt är tågverkstäder, kringliggande bensinstationer, ett värmeverk, AGA:s gasolanläggning och SL:s bussgarage, dock bedöms dessa befinna sig på ett sådant avstånd att de inte innebär någon större risk för boende. Enligt uppgifter från Länsstyrelsen i Stockholms län (Länsstyrelsen, 2011) finns inga identifierade farliga verksamheter inom området. I området finns det bensinstationer enligt Figur 6 nedan. Närmaste bensinstation OKQ8 Solna Frösundaleden 4 befinner sig på cirka 600 meter ifrån området den nya planerade bebyggelsen i området Ballongberget. Figur 6 Bensinstationer i Solna. Bild hämtad från (Google Maps) (23)

13 4 Analys 4.1 Inledande riskidentifiering De olika riskobjekten har inledningsvis utvärderats baserat på riktlinjerna från Länsstyrelsen i Stockholms län, redovisade i avsnitt 3.1. Avstånden från olika riskobjekt till planområdet är uppskattade från kartbilder. Avseende järnvägen är avståndet mätt från fasad till närmaste ytterspår. Tabell 3 Inledande riskinventering för området Riskobjekt Ostkustbanan Rek. Avstånd enligt Länsstyrelsens riktlinjer 50 m bostäder 25 m kontor Aktuellt avstånd till närmaste planerade bostäder och kontor Från planområde till närmaste fasad är cirka meter. Omfattning av transport med farligt gods Järnväg Fortsatt utredning? Ja E4 75 m bostäder 40 m kontor Ca 600 m till planområdet Primärled Nej, befintligt avstånd är längre än Länsstyrelsens riktlinjer. Bensinstation, OKQ8 100 m Ca 600 m till planområdet Inte relevant då fortsatt utredning inte föreligger. Nej, befintligt avstånd är längre än Länsstyrelsens riktlinjer. Endast järnvägen Ostkustbanan bedöms ligga så pass nära planerad nybebyggelse att fortsatt utredning behövs Urspårning och kollision Den höga hastigheten och tågens stora vikt kan skapa stora konsekvenser vid urspårning. Det är främst godstågen och persontågen förbi planområdet som kommer ha högre hastighet än pendeltågen som stannar vid Solna station. Om en urspårning leder till att ett godståg kommer utanför banvallen finns det risk för att farligt gods kan läcka ut på grund av att vagnar skadas vid olyckan. Vid en urspårning kan tåg kollidera med andra tåg eller intilliggande byggnader. Data över hur långt från spårmitt som tåg vid inträffade urspårningar har hamnat som längst framgår av tabeller nedan för respektive godståg och persontåg. 13(23)

14 Tabell 4 Data över hur långt urspårade resandetåg har avvikit från spårmitt, samt viktad sannolikhet med beaktande av endast de kända data. Från Fredén (2001). Avstånd från spår 0-1m 1-5m 5-15m 15-25m >25m okänt Frekvens från Fredén, % 16 % 2 % 2 % 0 % 12 % Viktad frekvens 78 % 18 % 2 % 2 % 0 % - Tabell 5 Data över hur långt urspårade godståg har avvikit från spårmitt, samt viktad sannolikhet med beaktande av endast de kända data. Från Fredén (2001). Avstånd från spår 0-1m 1-5m 5-15m 15-25m >25m okänt Frekvens från Fredén, % 18 % 5 % 2 % 2 % 9 % Viktad frekvens 70 % 20 % 5 % 2 % 2 % - De tabeller 4 och 5 visar är att en urspårning för ett persontåg respektive godståg oftast innebär att tåget hamnar inom 0-15 meter från spårområdet. Urspårningsrisken bör dock beaktas fram till 25 meter då det ändå är sannolikt för denna händelse att inträffa. 14(23)

15 Individrisk Individrisk 5 Beräkningar Nedan presenteras de beräkningar som har gjorts avseende individrisk och samhällsrisk. Observera att detaljerade beräkningar, justeringar och antaganden finns presenterade i Bilaga Beräkning av individrisk för Ostkustbanan För att uppskatta risknivån för transporterna med farligt gods inom området har individrisken beräknats. Beräkningarna och antagande redovisas i Bilaga 2. Beräkning sker för fyra och respektive sex spår år I diagrammen under avsnitt och framgår att risken för att omkomma för en enskild individ som vistas dygnet runt, året runt, vid närmaste fasaden på fastigheten (strax över 30 meter från spåren) som vetter mot spåren är cirka per år, vilket innebär att risken hamnar under det så kallade ALARP-området. Inom cirka 5 meter från vägen är risken över den undre gränsen enligt DNVs kriterier. Detta innebär att alla rimliga riskreducerande åtgärder skall införas för att få acceptabla risknivåer och visa på god planering. 1,E-04 1,E-05 1,E-06 1,E-07 1,E-08 1,E-09 Individrisk för Ostkustbanan år 2030 med fyra spår 1,E Avstånd [m] Individrisk för Ostkustbanan år 2030 med sex spår 1,00E-04 1,00E-05 1,00E-06 1,00E-07 1,00E-08 1,00E-09 1,00E Avstånd [m] Ostkustbanan Övre gräns för DNVs acceptanskriterier Undre gräns för DNVs acceptanskriterier 15(23)

16 F (per år) F (per år) 5.2 Beräkning av samhällsrisk för Ostkustbanan En beräkning av samhällsrisken inom området har utförts. Samhällsrisken för Ostkustbanan är beräknad för ett område av 1 km längs med Ostkustbanan. För att kunna beräkna samhällsrisk behövs ett mått för hur stort antal personer som befinner sig i området. Enligt beräkningar i Bilaga 1 Enligt statistik från SCB (centralbyrån, 2014) var befolkningstätheten ca 3770 invånare/km i Solna stad. Detta resulterar i ett invånarantal på ca 5000 invånare/km 2 år För att vara konservativ har en befolkningstäthet på invånare/km 2 använts då berörda fastigheter ligger i direkt närhet till arenastaden. 1,00E-03 Samhällsrisk Ostkustbanan år ,00E-04 1,00E-05 1,00E-06 1,00E-07 Områdesnamn Övre Nedre 1,00E-08 1,00E-09 1,00E N Samhällsrisken har beräknats baserat på statistik för farligt gods för Ostkustbanan. Resultatet visar att samhällsrisken är inom den nivå då riskreducerande åtgärder bör vidtas om de är i proportion med den riskreducerande effekten. Ytterligare en beräkning av samhällsrisken har gjorts med ett ökat antal tillkommande lägenheter till 320 st (konservativt räknat). Kurvan ligger något högre men även här inom ALARP området. 1,00E-03 Samhällsrisk Ostkustbanan år 2030 med 320 tillkommande lägenheter 1,00E-04 1,00E-05 1,00E-06 1,00E-07 Områdesnamn Övre Nedre 1,00E-08 1,00E-09 1,00E N 16(23)

17 5.3 Osäkerheter Beräkningsmodellen för att räkna fram individrisken utomhus på olika avstånd, likt andra modeller, är en förenkling av verkligheten. Beräkningsmodellen är uppbyggd av underliggande modeller baserat på olycksfrekvenser och konsekvenser från skadehändelser. Genom att basera resultatet på beräkningar med stycken iterationer, körningar av modellen, fångas dock bredden i utfallen upp och man kan hantera förenklingar bättre. Samhällsriskberäkningarna bygger på grova antaganden om befolkningstäthet etc. Bedömningen är att de värden som använts är konservativa och skapar en robusthet i beräkningarna då samhällsrisken är beräknad för ett område av 1 km. Runtomkring finns bebyggelse men även till större del av gator och öppna ytor, vilket gör att en beräkning för 1 km ger ett konservativt värde då personantalet beräknas invånare/km 2. Beräkningen har utförts för en prognos med sex spår, vilket är konservativt då fler spår ger en högre sannolikhet för olycka. Sannolikheten för olycka med farligt gods påverkas mycket av den prognos på flöde som används. För att ta hänsyn till detta räknas dagens flöde om till prognosår 2030 för fyra spår. För att se hur resultatet påverkas av den framtidsprognosen för sex spår, har ytterligare en individriskberäkning genomförts med samma fördelning av farligt gods på Ostkustbanan. Under avsnitt 5.1 Beräkning av individrisk för Ostkustbanan presenteras individriskkurvan för fyra respektive sex spår. Denna visar att individrisk hamnar snarlikt inom samma område även med det högre flödet med sex spår och att beräkningsmodellen är robust. 6 Diskussion De analyserade riskerna utgörs av utsläpp av farligt gods. Farligt gods består av flera olika ämnen vars fysikaliska och kemiska egenskaper varierar. De huvudsakliga riskkällorna vid transport av farligt gods utgörs av dem som kan leda till en eller flera av följande tre konsekvenser; brand, explosion och utsläpp av giftiga eller frätande kemikalier. Principiellt kan en indelning ske i massexplosiva ämnen, giftiga kondenserade gaser, brandfarliga kondenserade gaser, giftiga vätskor, brandfarliga vätskor och frätande vätskor. Massexplosiva ämnen kan detonera vid olyckor. Skadeverkan är en blandning av strålningsoch tryckskador. Tryckkondenserade gaser är lagrade under tryck i vätskeform. Vid utströmning kommer en del av vätskan att förångas och övergå i gasform. Utströmningen ger upphov till ett gasmoln som driver i väg med vinden. Vätskor som strömmar ut breder ut sig på marken och bildar vätskepölar. Beroende av vätskans flyktighet kommer avdunstningen att gå olika fort. Brand och explosion kan uppstå sekundärt efter ett utsläpp av brandfarlig gas eller vätska. Om direkt antändning sker vid utsläppskällan uppstår en jetflamma. Antänds en vätskepöl uppstår en pölbrand. Vid utströmning av brandfarlig gas används ofta termerna UVCE (Unconfined Vapour Cloud Explosion) och BLEVE (Boiling Liquid Expanding Vapor Explosion). UVCE inträffar om ett gasmoln antänds på ett längre avstånd från utsläppskällan och BLEVE är ett resultat av att en värmepåverkad kokande vätska (tryckkondenserad gas) släpps ut momentant från en bristande tank och exploderar med stor kraft. Den största identifierade risken i området är på grund av transporter av gaser (ADR-klass 2), brandfarlig vätska (ADR-klass 3) och frätande ämnen (ADR-klass 8). Ovanstående konsekvenser kan härledas till farligt gods i ADR-klass 1, 2, 3, 6 och 8. Brandfarliga fasta ämnen i ADR-klass 4, oxiderande ämnen och organiska peroxider i ADR-klass 5, radioaktiva ämnen i ADR klass 7 och övriga ämnens i klass 9 utgör normalt ingen fara för omgivningen då konsekvenserna koncentreras till fordonets närhet. Frätande ämnen är inte brandfarliga, utan kan skada levande vävnad, miljö eller utrustning. Det kan till exempel vara innehåll av Natriumhypoklorit vilket orsakar allvarliga skador på hud och ögon, utvecklar giftig gas vid kontakt med syra och är giftig för vattenlevande organismer. 17(23)

18 Vätskor som strömmar ut i samband med en olycka breder ut sig på marken och bildar vätskepölar. Beroende av vätskans flyktighet kommer avdunstningen att gå olika fort. Antänds vätskan bildas en pölbrand. Strålningen från branden kan skada människor i omgivningen, vilka i värsta fall även kan omkomma. Byggnader i närheten av branden kan även antändas och börja brinna. Vanliga konsekvensavstånd är att en pölbrand kan få påverkan inom meter från spårkant, men så långa avstånd som upp till 50 meter från spårkant är möjligt om pölen kan rinna i riktning mot bebyggelsen (Länsstyrelsen i Skåne Län, 2007), vilket även stämmer relativt överens med det konsekvensavstånd som beräknats. Strålningsnivån på byggnaden från en eventuell pölbrand beror bland annat av hur ett utsläpp med brandfarlig vätska kommer att sprida ut sig i det aktuella området där olyckan sker. Den nya bebyggelsen mot järnvägen är placerad på en högre nivå än järnvägen (Stad S. i., 2007). En trolig utbredning vid en händelse på järnvägen i detta område är en pöl som ansamlas på järnvägen och antingen rinner mot eller bort från bebyggelsen då sträckan förbi området är relativt rak. Då det inte finns någon typ av barriär från järnvägen skulle en transport med farligt gods kunna komma närmare bebyggelsen vid en urspårning. Figur 7 Hustyp 4 är planerat att byggas till höger om gångvägen. Hustyp 4 är placerad på uppskattningsvis 1 meter höjdskillnad. Hustyp 2 är placerad på en högre höjdskillnad uppskattningsvis 3 meter och har en gångbro och byggnader samt betongpelare mellan järnväg och Kolonnvägen vilket kan illustreras i Figur 8. Figur 8 Hustyp 2 är planerat att byggas till vänster om bilden. Avseende urspårning vid området är statistik på en mer detaljerad nivå inte tillgänglig, exempelvis specifikt för stationsområden. Det är troligt att den förväntat lägre hastigheten vid stationen avseende persontåg innebär att tåg vid urspårning avviker kortare sträckor samt att broviadukten fungerar som ett visst skydd/barriär vid urspårning. 18(23)

19 7 Åtgärdsförslag Nedan presenteras möjliga åtgärder tillhörande riskerna som utgörs på området. En sammanställning av rekommenderade åtgärder finns i avsnitt Klass 1 Explosiva ämnen och föremål Transporter med explosiva ämnen och föremål förekommer sällan på Ostkustbanan. Lämpliga åtgärder mot skador från klass 1 är rasdämpande stomme och laminerade fönster. Dock är sannolikheten mycket låg och därmed bedöms det inte kostnadseffektivt att införa dessa åtgärder. 7.2 Klass 2 - Brandfarliga och giftiga gaser Den näst största risken på Ostkustbanan utgörs av brännbar och giftig gas. Åtgärder för att begränsa konsekvenserna vid ett sådant scenario bör utredas. Beräkningar påvisar om ett konsekvensavstånd upp till 555 meter vilket bör beaktas genom att utrymning sker bort från järnvägen. Friskluftsintag till byggnaderna placeras bort från järnvägen, t.ex. på tak. Alternativt att ventilationen förses med detektorer för att stoppa och skydda vidare spridning av brandfarliga och giftiga gaser vidare in i byggnaden. Alternativt en central avstängning av ventilationen. En central avstängning av ventilationen bedöms inte vara praktiskt möjlig då det är bostadshus som saknar bemannad reception eller likande. 7.3 Klass 3 - Brandfarliga vätskor Den största risken på Ostkustbanan utgörs av utsläpp av brandfarliga vätskor. Ostkustbanan ligger med höjdskillnad mellan järnvägen upp till bebyggelsen. En urspårning som sker längre än 25 meter har en frekvens på cirka 2 % för godståg respektive 0 % för persontåg. Bebyggelsen befinner sig även utanför det område som ska vara bebyggelsefritt enligt Länsstyrelsen rekommendationer. Detta medför att minst 25 meter fram till spåren lämnas bebyggelsefritt. Området närmast järnvägen ska utformas så att det inte uppmuntrar till stadigvarande vistelse. Det är även lämpligt att utrymning sker bort från området och att inga balkonger är vända mot spårområdet upp till 30 meter. Loftgångar med passage till lägenheter kan förekomma eftersom personer endast passerar tillfälligt på väg till lägenheterna och har möjlighet att snabbt sätta sig i säkerhet vid en olycka på spårområdet. Byggnader inom 30 meter från järnvägen ska ha obrännbar fasad och brandklassade fönster. Då berörda fastigheter ligger över 30 meter från spårmitt anses detta ej vara relevant Klass 8 - Frätande ämnen Den tredje största risken på Ostkustbanan utgörs av frätande ämnen och förväntas finnas på Ostkustbanan. Därför ska även åtgärder för att begränsa konsekvenserna vid ett sådant scenario utredas. Avseende Ostkustbanan, där är lutningen upp från vägen, vilket gör att ett läckage kommer att stanna i närheten av spåret eller bort från området. Inga ytterligare åtgärder kopplade till frätande ämnen bedöms vara nödvändiga. 7.5 Urspårning Om det ska ske någon åtgärd för urspårning är lämpligen en mur vid spårområdet, dock är detta ej inom detaljplaneområdet. Det har diskuterats i behovsbedömningen om ett bullerplank och det skulle möjligtvis kunna kombineras till att även bli ett urspårningsskydd. 19(23)

20 8 Resultat och diskussion Tyréns AB rekommenderar att följande åtgärder och kommentarer ska genomföras/beaktas vid utformning av området för respektive valt avstånd: Avstånd mellan spår och fasad Åtgärder/kommentarer <25 meter Bebyggelsefritt område. Området ska utformas så att det inte uppmuntrar till stadigvarande vistelse. Exempel på markanvändning som är tillåten är ytparkering eller odlingsytor meter Fasadåtgärder - brandklassade fasader och fönster (EI30). Utrymning ska kunna ske bort från spårområdet. Inga balkonger på fasaden som är vänd mot spårområdet. Friskluftsintag till byggnaderna placeras bort från järnvägen, t.ex. på tak. Alternativt att ventilationen förses med detektorer för att stoppa och skydda för vidare spridning av brandfarliga och giftiga gaser utifrån och vidare in i byggnaden meter Utrymning ska kunna ske bort från spårområdet. Friskluftsintag till byggnaderna placeras bort från järnvägen, t.ex. på tak. Alternativt att ventilationen förses med detektorer för att stoppa och skydda för vidare spridning av brandfarliga och giftiga gaser utifrån och vidare in i byggnaden. >60 meter Friskluftsintag till byggnaderna placeras bort från leden, t.ex. på tak. Alternativt att ventilationen förses med detektorer för att stoppa och skydda för vidare spridning av brandfarliga och giftiga gaser utifrån och vidare in i byggnaden. 20(23)

21 9 Referenser Banverket. (2009). Banverket, Järnvägen i samhällsplaneringen, Underlag för tillämpning av miljöbalken och plan- och bygglagen. Centralbyrån, S. (den ). Befolkningstäthet (invånare per kvadratkilometer), folkmängd och landareal efter region och kön. År Hämtat från Statistiska centralbyrån: BE BE0101 BE0101C/BefArealT athetkon/table/tableviewlayout1/?rxid=433d30d9-2d2b-41bc-a07e-3d den Davidsson m fl. (1997). Värdering av risk. Räddningsverket. Forsén, R, och Hägvall, O.,. (2005). Riskanalys Bromma Center,. FOI. Gasbilen, (u.d.). Gasbilen. Hämtat från den Google Maps. (u.d.). Google Maps. Hämtat från Google Maps: den Häckner, C. (den ). Samhällsplanerare Trafikverket. (E. Skröder, Intervjuare) Lunds tekniska högskola. (2006). Brandskyddshandboken. Lund: Brandteknik. Länsstyrelsen. (2006). Riskhantering i detaljplaneprocessen - Riskpolicy för markanvändning intill transportleder för farligt gods. Stockholm, Skåne och Västra Götaland. Länsstyrelsen. (2011). Farliga verksamheter i Stockholms län, uppgifter från O. Paulin Hansson. Länsstyrelsen i Skåne Län. (2007). RIKTSAM, Riktlinjer för riskhänsyn i samhällsplaneringen Bebyggelseplanering intill väg och järnväg med transport av farligt gods. Rapport 2007:06. Samhällsbyggnadsenheten. Länsstyrelsen i Stockholms län. (2000). Riskhänsyn vid ny bebyggelse, intill vägar och järnvägar med transporter av farligt gods samt bensinstationer, rapport 2000:01. Länsstyrelsen i Stockholms län. (2012). Riskhänsyn vid planläggning av bebyggelse-människors säkerhet intill vägar och järnvägar med transport av farligt gods, remissutgåva. Plan- och bygglagen (2010:900). (u.d.) SIKA. (2014). Lastbilstrafik. SL, mail från Sara Söderstam. ( ). Projektledare rådighet Tvärbanan Norr Kistagrenen. Slettenmark O.,. (2003). Riskanalyser i detaljplaneprocessen-vem, vad, när och hur?,. Länsstyrelsen i Stockholms län, rapport 2003:15,. Stad, S. i. (2007). Fördjupad översiktsplan för Solna stationsområde. Stockholm: Stadsbyggnadsförvaltningen i Solna Stad. Stad, S. S. (2008). Fördjupad översiktsplan för Nationalstadsparken Solnadelen. Solna: Solna Stad. Stad, S. S. ( ). Detaljplan för kv Ballongberget m fl. Solna Stad: Stadsbyggnadsförvaltningen Solna Stad. Trafikverket, (u.d.). Kartor med trafikflöden. Hämtat från den Vectura. (den ). Nya spår Stockholm-Uppsala. Vägverket. (2008). Förstudie Väg E4 Norrtull - Kista. 21(23)

22 Bilaga 1 Sannolikhetsuppskattning för olycka på Ostkustbanan Ett nationellt snitt över fördelningen av de olika klasser av gods som transporteras på järnväg redovisas i Tabell 2 och statistiken väljs från Räddningsverkets källa från Förväntat antal farligt gods olyckor på järnväg beräknas enligt metodiken beskriven i Fredéns Modell för skattning av sannolikheten för järnvägsolyckor som drabbar omgivningen (Fredén, S. 2001). Beräkningar har utförts för fyra och sex spår för år Spårsträckan har hög kvalité och saknar plankorsningar på aktuellt avsnitt. Ett avsnitt av 380 m (planområdets längd) har använts för analysen. 5 % av godsvagnarna på godstågen som går på Ostkustbanan antas vara farligt gods baserat på uppgifter från Trafikverket (Trafikverket, 2012b). Antalet vagnar per tåg har uppskattats genom att anta att varje vagn är 25 m och tåglängden maximalt 500 meter. Detta medför att medelantalet vagnar per tåg blir cirka 20 vagnar, vilket har använts vidare i analysen. Resultatet redovisas i Tabell 5. Tabell 5Skadefrekvens för farligt gods på Ostkustbanan 2030 för fyra spår Frekvens skadade farligt gods vagnar urspårningar Frekvens skadade farligt gods vagnar kollision tåg-tåg Frekvens utsläpp av farligt gods 5, per år 2, per år 1, per år Förväntat antal olyckor med farligt gods (så kallade farligt gods-olyckor), det vill säga olyckor som leder till utsläpp av farligt gods på Ostkustbanan år 2020 för fyra spår beräknas till 1, per år. Tabell 6 Skadefrekvens för farligt gods på Ostkustbanan 2030 för sex spår Frekvens skadade farligt gods vagnar urspårningar Frekvens skadade farligt gods vagnar kollision tåg-tåg Frekvens utsläpp av farligt gods 1, per år 5, per år 3, per år Förväntat antal olyckor med farligt gods (så kallade farligt gods-olyckor), det vill säga olyckor som leder till utsläpp av farligt gods på Ostkustbanan år 2030 för sex spår beräknas till 3, per år. Resultatet har använts för att beräkna individ- respektive samhällsrisk. Konsekvensberäkningar Följande justeringar av antaganden har utförts: Justering av konsekvenser för det farliga godset vid olycka Då det gäller klass 5, oxiderande ämnen krävs det att vagnen kolliderar med en annan vagn för att en explosion ska kunna uppstå. I riskanalysen som togs fram för fördjupad översiktsplan för Göteborg framgår att sannolikheten för att detta ska ske då 30 godståg trafikerar sträckan per dygn är ca 0,0005. (Stadsbyggnadskontoret i Göteborg, 1999) För att beakta att klass 5 ändå kan leda till en explosion antas att 1 % av den transporterade mängden medför samma konsekvenser som klass 1.1 massexplosiv vara. Justering av sannolikheten för farligt gods olycka för individriskberäkningen Då frekvensen för en farligt gods-olycka beror på hur stort konsekvensområdet för de enskilda klasserna blir, justeras frekvenserna. Frekvensen för en olycka beräknas för en sträcka på (23)

23 m. Frekvensen justeras sedan för respektive klass baserat på avstånden nedan. Frekvensen minskas eller ökas baserat på följande formel: dimensionerande avstånd 2 Frekvens för scenario = frekvensen för olycka 380 m 380 m Samhällsrisk I samhällsriskberäkningarna har följande personantal använts. Tabell 8 Uppskattat antal personer i planerad bebyggelse. Bebyggelse Antal eller yta Persontäthet Uppskattat antal personer Lägenheter nya, fall 160 st 2 personer per 320 personer 1 lägenhet 1 Lägenheter nya, fall 320 st 2 personer per 640 personer 2 lägenhet Lägenheter befintliga 240 lägenheter 2 personer per lägenhet personer Den totala ytan för området som planeras att utvecklas är cirka m 2 (Stad S. S., Detaljplan för kv Ballongberget m fl., ). Befolkningspopulation i området Uppgifter har inhämtats från SCB över populationsstatistik över området (SCB, 2012). Tabell 9 Populationsstatistik över området Inv. /km , , , , , , , , , , , , , ,9 För att få fram en prognos för år 2030 har årtalen från 2000 till 2013 studerats och ett linjärt samband har tagits fram enligt Figur 9. Detta ger en prognos för befolkningsmängden år 2030 vilket är cirka 5000 invånare/km Prognos befolkningsmängd i Solna Stad Prognos befolkningsmäng d i Solna Stad Linjär (Prognos befolkningsmäng d i Solna Stad) Figur 9 Befolkningsmängd från med prognos till år I snitt bor det ca 2 personer per hushåll i Sverige (SCB, 2011) 2 I snitt bor det ca 2 personer per hushåll i Sverige (SCB, 2011) 23(23)

RISKHÄNSYN I DETALJPLAN- BALLONGBERGET, SOLNA

RISKHÄNSYN I DETALJPLAN- BALLONGBERGET, SOLNA RAPPORT RISKHÄNSYN I DETALJPLAN- BALLONGBERGET, SOLNA 2017-03-31 FÖRHANDSKOPIA Uppdrag: 274363, Riskhänsyn i detaljplan Ballongberget Titel på rapport: Riskhänsyn i detaljplan Ballongberget Solna Status:

Läs mer

RISKHÄNSYN I DETALJPLAN- BALLONGBERGET, SOLNA

RISKHÄNSYN I DETALJPLAN- BALLONGBERGET, SOLNA RAPPORT RISKHÄNSYN I DETALJPLAN- BALLONGBERGET, SOLNA 2017-03-31 FÖRHANDSKOPIA Uppdrag: 274363, Riskhänsyn i detaljplan Ballongberget Titel på rapport: Riskhänsyn i detaljplan Ballongberget Solna Status:

Läs mer

PM-Riskanalys VÄSTRA SVARTE, YSTAD 2012-09-18

PM-Riskanalys VÄSTRA SVARTE, YSTAD 2012-09-18 PM-Riskanalys VÄSTRA SVARTE, YSTAD 2012-09-18 Uppdrag: 230078, Västra Svarte, Ystad Titel på rapport: PM Riskanalys - Västra Svarte, Ystad Status: PM Datum: 2012-09-18 Medverkande Beställare: Kontaktperson:

Läs mer

RISKHÄNSYN I DETALJPLAN

RISKHÄNSYN I DETALJPLAN RAPPORT RISKHÄNSYN I DETALJPLAN KV HAKEN OCH HÖRNET SOLLENTUNA KOMMUN 2013-03-20 Uppdrag: 242366, Titel på rapport: Riskhänsyn i detaljplan. Kv Haken och Hörnet, Helenelund Status: Slutgiltig handling

Läs mer

RISKUTREDNING FARLIGT GODS BJÖRKFORS 1:64

RISKUTREDNING FARLIGT GODS BJÖRKFORS 1:64 RISKUTREDNING FARLIGT GODS BJÖRKFORS 1:64 RISKUTREDNING UPPDRAGSNUMMER: 285746 2018-08-21 UPPDRAG 285746, Riskutredning detaljplan Björkfors, Hemavan Titel på rapport: Riskutredning Farligt Gods Björkfors

Läs mer

Riskutredning med avseende på transporter av farligt gods, enligt RIKTSAM. (Riktlinjer för riskhänsyn i samhällsplaneringen)

Riskutredning med avseende på transporter av farligt gods, enligt RIKTSAM. (Riktlinjer för riskhänsyn i samhällsplaneringen) Riskutredning med avseende på transporter av farligt gods, enligt RIKTSAM. (Riktlinjer för riskhänsyn i samhällsplaneringen) bilaga till Detaljplan för KLIPPAN 3:8, del av INDUSTRIOMRÅDE I KLIPPAN, vid

Läs mer

RISKHÄNSYN I DETALJPLAN- KV. ORGELN, STOCKHOLM

RISKHÄNSYN I DETALJPLAN- KV. ORGELN, STOCKHOLM RAPPORT RISKHÄNSYN I DETALJPLAN- KV. ORGELN, STOCKHOLM 2015-04-20 Uppdrag: 262211, Riskhänsyn i detaljplan Titel på rapport: Riskhänsyn i detaljplan Kv. Orgeln, Stockholm Status: Datum: 2015-04-20 Medverkande

Läs mer

RISKHÄNSYN I DETALJPLAN- SOLHAGAPARKEN

RISKHÄNSYN I DETALJPLAN- SOLHAGAPARKEN RAPPORT RISKHÄNSYN I DETALJPLAN- SOLHAGAPARKEN 2015-03-09 Uppdrag: 259661, Riskhänsyn i detaljplan Titel på rapport: Riskhänsyn i detaljplan Solhagaparken Status: Datum: 2015-03-09 Medverkande Beställare:

Läs mer

RISKUTREDNING AVSEENDE FARLIGT GODS FÖR FASTIGHETEN HARSTENSLYCKE

RISKUTREDNING AVSEENDE FARLIGT GODS FÖR FASTIGHETEN HARSTENSLYCKE UPPDRAGSNUMMER: 3840149000 RISKUTREDNING AVSEENDE FARLIGT GODS FÖR FASTIGHETEN HARSTENSLYCKE 1:17 SWECO ENVIRONMENT AB Handläggare: Martin Bjarke Linda Hallberg Uppdragsledare: Erik Mejer Sweco Innehållsförteckning

Läs mer

MAGASINET 1, HÄSSLEHOLM

MAGASINET 1, HÄSSLEHOLM RISKUTREDNING MAGASINET 1, HÄSSLEHOLM PRELIMINÄRHANDLING 2015-09-25 Uppdrag 258868, Dp Hässleholm Brinova Titel på rapport: Riskutredning Magasinet 1, Hässleholm Status: Preliminärhandling Datum: 2015-09-25

Läs mer

RISKUTREDNING PARKERINGSHUS UMEÅ C

RISKUTREDNING PARKERINGSHUS UMEÅ C RAPPORT RISKUTREDNING PARKERINGSHUS UMEÅ C RAPPORT Innehållsförteckning 1 Inledning... 4 1.1 Mål och Syfte... 4 1.2 Omfattning och Avgränsning... 4 1.3 Metod... 4 1.4 Underlag... 4 1.5 Principer för riskvärdering...

Läs mer

Rapport Riskbedömning med avseende på närhet till järnväg Missionen 1, Tranås kommun

Rapport Riskbedömning med avseende på närhet till järnväg Missionen 1, Tranås kommun Rapport Riskbedömning med avseende på närhet till järnväg Missionen 1, Tranås kommun Upprättad: 2017-12-22 Upprättad av: Sandra Sydbom, White arkitekter AB Martin Henriksson, Infrapartner AB Sammanfattning

Läs mer

PM risk "Dallashuset"

PM risk Dallashuset Uppdragsnamn Kv Lagern, Dallashuset Uppdragsgivare Uppdragsnummer Datum Fabege 109963 2017-02-01 Handläggare Egenkontroll Internkontroll Rosie Kvål RKL 2017-02-01 LSS/EMM 2017-02-01 PM risk "Dallashuset"

Läs mer

RISKUTREDNING REVISORN 8, KRISTIANSTAD

RISKUTREDNING REVISORN 8, KRISTIANSTAD RAPPORT RISKUTREDNING REVISORN 8, KRISTIANSTAD GRANSKNINGSKOPIA 2019-04-25 UPPDRAG 287590, Revisorn 8 Titel på rapport: Riskutredning Revisorn 8, Kristianstad Status: Datum: 2019-04-25 MEDVERKANDE Beställare:

Läs mer

VÄSBY ENTRÉ RISKHÄNSYN I DETALJPLAN,

VÄSBY ENTRÉ RISKHÄNSYN I DETALJPLAN, RAPPORT VÄSBY ENTRÉ RISKHÄNSYN I DETALJPLAN, RAPPORT 27 AUGUSTI 2013 Uppdrag: 240644, Riskhänsyn DP Väsby Entré Titel på rapport: Riskhänsyn i detaljplan, Väsby Entré Status: Rapport Datum: 2013-08-27

Läs mer

Riskanalys, godsmagasin samt lokstallar, Älmhult Rapport

Riskanalys, godsmagasin samt lokstallar, Älmhult Rapport 1(22) Riskanalys, godsmagasin samt lokstallar, Älmhult Rapport 2014-06-18 Uppdragsnummer: 255413 Uppdragsansvarig: Cecilia Sandström Handläggare Kvalitetsgranskning Cecilia Sandström Emma Bengtsson 2(22)

Läs mer

RISKHÄNSYN I DETALJPLAN- STORTORGET KATRINEHOLM

RISKHÄNSYN I DETALJPLAN- STORTORGET KATRINEHOLM RAPPORT RISKHÄNSYN I DETALJPLAN- STORTORGET KATRINEHOLM 2015-06-05 Uppdrag: 259659, Riskhänsyn i detaljplan Titel på rapport: Riskhänsyn i detaljplan Stortorget Katrineholm Status: Datum: 2015-06-05 Medverkande

Läs mer

RISKUTREDNING DP DEL AV VELLINGE 68:14 M FL, VELLINGE

RISKUTREDNING DP DEL AV VELLINGE 68:14 M FL, VELLINGE RAPPORT RISKUTREDNING DP DEL AV VELLINGE 68:14 M FL, VELLINGE GRANSKNINGSKOPIA 2019-04-25 UPPDRAG 281903, Vellinge dp Agneshill och koppling väg 100 Titel på rapport: Riskutredning DP del av Vellinge 68:14

Läs mer

PM Risk, del 1 YSTAD HAMNSTADEN SLUTRAPPORT

PM Risk, del 1 YSTAD HAMNSTADEN SLUTRAPPORT PM Risk, del 1 YSTAD HAMNSTADEN SLUTRAPPORT 2018-04-06 UPPDRAG 281561, Miljökonsekvensbeskrivning för planprogram Hamnstaden Ystad Titel på rapport: PM Risk, del 1 Ystad Hamnstaden Status: Förhandskopia

Läs mer

RISKUTREDNING PARKERINGSHUS UMEÅ C

RISKUTREDNING PARKERINGSHUS UMEÅ C RAPPORT RISKUTREDNING PARKERINGSHUS UMEÅ C RAPPORT Uppdrag 267292, Riskanalys farligt gods på järnväg för detaljplan med P-hus, Umeå Titel på rapport: Riskutredning Parkeringshus Umeå C Status: Datum:

Läs mer

RISKUTREDNING FARLIGT GODS FINJA SKOLA

RISKUTREDNING FARLIGT GODS FINJA SKOLA RAPPORT RISKUTREDNING FARLIGT GODS FINJA SKOLA 2018-05-28 UPPDRAG 286641, Riskhänsyn, DP, Del av Finja 7:21 och 6:13, Hässleholm Titel på rapport: Riskutredning farligt gods Finja Status: Slutrapport (Version

Läs mer

Riskutredning farligt gods RISKHÄNSYN, KVARNBÄCK SAMT MAGLEHILL, HÖÖRS KOMMUN

Riskutredning farligt gods RISKHÄNSYN, KVARNBÄCK SAMT MAGLEHILL, HÖÖRS KOMMUN Riskutredning farligt gods RISKHÄNSYN, KVARNBÄCK SAMT MAGLEHILL, HÖÖRS KOMMUN RAPPORT 2019-01-10 UPPDRAG 286665, Höör Maglehill mfl Trafk- och bullerutredning Titel på rapport: Status: Riskutredning farligt

Läs mer

KV. GASVERKET 1, KRISTIANSTAD KOMMUN

KV. GASVERKET 1, KRISTIANSTAD KOMMUN Riskutredning avseende transport av farligt gods KV. GASVERKET 1, KRISTIANSTAD KOMMUN PROJEKTNUMMER: 262684 2015-06-26 Uppdrag: 262684, Riskhänsyn detaljplan Gasverket 1, Kristianstad Titel på rapport:

Läs mer

RISKHÄNSYN I DETALJPLAN- KV. GUNHILD 7,5,4 KV. GUSTAV 1 BROMSTENSSTADEN ETAPP 2

RISKHÄNSYN I DETALJPLAN- KV. GUNHILD 7,5,4 KV. GUSTAV 1 BROMSTENSSTADEN ETAPP 2 RAPPORT RISKHÄNSYN I DETALJPLAN- KV. GUNHILD 7,5,4 KV. GUSTAV 1 BROMSTENSSTADEN ETAPP 2 2015-09-28 Uppdrag: 262211, Riskhänsyn i detaljplan Bromstensstaden Etapp 2 Titel på rapport: Riskhänsyn i detaljplan

Läs mer

RISKUTREDNING FARLIGT GODS HÖRBY 1:57 OCH 1:68, SÖLVESBORG

RISKUTREDNING FARLIGT GODS HÖRBY 1:57 OCH 1:68, SÖLVESBORG RAPPORT RISKUTREDNING FARLIGT GODS HÖRBY 1:57 OCH 1:68, SÖLVESBORG GRANSKNINGSKOPIA 2019-02-20 UPPDRAG 289397, Detaljplan för Hörby 1:57 och 1:68 Titel på rapport: Riskutredning farligt gods Hörby 1:57

Läs mer

Kv. Sjukhuset 9 & 10, Mörbylund RISKHÄNSYN AVSEENDE TRANSPORT AV FARLIGT GODS PÅ E18

Kv. Sjukhuset 9 & 10, Mörbylund RISKHÄNSYN AVSEENDE TRANSPORT AV FARLIGT GODS PÅ E18 Kv. Sjukhuset 9 & 10, Mörbylund RISKHÄNSYN AVSEENDE TRANSPORT AV FARLIGT GODS PÅ E18 GRANSKNINGSHANDLING 2014-03-28 Uppdrag: 245430, Mörbylund Riskbedömning DP Titel på rapport: Riskhänsyn avseende transport

Läs mer

PM OLYCKSRISKER - DETALJPLAN FÖR NÄVEKVARN 3:5

PM OLYCKSRISKER - DETALJPLAN FÖR NÄVEKVARN 3:5 s.1 PM OLYCKSRISKER - DETALJPLAN FÖR NÄVEKVARN 3:5 1 Inledning Denna PM upprättas på uppdrag av Fastighets AB Nävekvarn i samband med planarbete för detaljplan Nävekvarn 3:5 i Nyköpings kommun. Planförslaget

Läs mer

BILAGA C RISKBERÄKNINGAR. Detaljerad riskanalys Lokstallet 6 1 (7) Inkom till Stockholms stadsbyggnadskontor , Dnr

BILAGA C RISKBERÄKNINGAR. Detaljerad riskanalys Lokstallet 6 1 (7) Inkom till Stockholms stadsbyggnadskontor , Dnr 1 (7) Detaljerad riskanalys Lokstallet 6 BILAGA C RISKBERÄKNINGAR 2 (7) C.1 BERÄKNING AV INDIVIDRISK För bebyggelse inom planområdet presenteras risken genom att beräkna den platsspecifika individrisken.

Läs mer

RISKANALYS SOLHÖJDEN SUNDSVALL

RISKANALYS SOLHÖJDEN SUNDSVALL RAPPORT RISKANALYS SOLHÖJDEN SUNDSVALL SLUTGILTIG HANDLING 2012-12-20 Uppdrag: 243720, Riskanalys Solhöjden Titel på rapport: Riskanalys Solhöjden Sundsvall Status: Slutgiltig handling Datum: 2012-12-20

Läs mer

PM-RISKUTREDNING FÖR BOSTÄDER VID SKÅRSVÄGEN I ALINGSÅS

PM-RISKUTREDNING FÖR BOSTÄDER VID SKÅRSVÄGEN I ALINGSÅS PM-RISKUTREDNING FÖR BOSTÄDER VID SKÅRSVÄGEN I ALINGSÅS ADRESS COWI AB Skärgårdsgatan 1 Box 12076 402 41 Göteborg Sverige TEL 010 850 10 00 FAX 010 850 10 10 WWW cowi.se PM RISKUTREDNING FÖR BOSTÄDER

Läs mer

RISKHÄNSYN I DETALJPLAN ARNINGE HANDELSOMRÅDE

RISKHÄNSYN I DETALJPLAN ARNINGE HANDELSOMRÅDE RAPPORT RISKHÄNSYN I DETALJPLAN ARNINGE HANDELSOMRÅDE 2012-08-13 Uppdrag: 241596, Riskanalys för Arninge handelsområde, Täby kommun Titel på rapport: Riskhänsyn Arninge handelsområde Status: Slutgiltig

Läs mer

RISKUTREDNING FÖR DEL AV KV. FÄRGAREN

RISKUTREDNING FÖR DEL AV KV. FÄRGAREN RAPPORT RISKUTREDNING FÖR DEL AV KV. FÄRGAREN SLUTRAPPORT 2017-06-07 UPPDRAG 278217, Riskutredning farligt gods, del av kv. Färgaren, Eslöv Titel på rapport: Riskutredning för del av kv. Färgaren Status:

Läs mer

RISKUTREDNING AVSEENDE FARLIGT GODS PÅ VÄG, KV VIPAN 2, SIMRISHAMN

RISKUTREDNING AVSEENDE FARLIGT GODS PÅ VÄG, KV VIPAN 2, SIMRISHAMN Rapport RISKUTREDNING AVSEENDE FARLIGT GODS PÅ VÄG, KV VIPAN 2, SIMRISHAMN RAPPORT 2018-10-21 UPPDRAG 288249, Riskutredning farligt gods, Simrishamn Titel på rapport: Riskutredning farligt gods väg, Kv

Läs mer

Teckomatorp 6:1, Svalövs kommun

Teckomatorp 6:1, Svalövs kommun Briab Brand & Riskingenjörerna AB United Spaces STUDIO, Nordenskiöldsgatan 24 211 19 Malmö Org nr 556630-7657 1 av 6 Svalövs kommun Samhällsbyggnadsnämnden Teckomatorp 6:1, Svalövs kommun Utlåtande gällande

Läs mer

BILAGA C RISKBERÄKNINGAR Väsby Entré Upplands Väsby kommun Datum

BILAGA C RISKBERÄKNINGAR Väsby Entré Upplands Väsby kommun Datum Dokumenttyp BILAGA C RISKBERÄKNINGAR Väsby Entré Upplands Väsby kommun Datum 2013 10 17 Status SLUTRAPPORT Handläggare Rosie Kvål & Erik Hall Midholm Tel: 08 588 188 00 E post: rosie.kval@brandskyddslaget.se

Läs mer

Ramböll Sverige AB Kävlinge 2014-06-02 Erik Hedman

Ramböll Sverige AB Kävlinge 2014-06-02 Erik Hedman Ramböll Sverige AB Kävlinge 2014-06-02 Erik Hedman Del av Fritiden 1 (Fritidsbadet) och del av Östra Förstaden 2:1, Ystad riskbedömning avseende transport och hantering av farligt gods i planområdets närhet

Läs mer

RISKHÄNSYN I DETALJPLAN

RISKHÄNSYN I DETALJPLAN RISKHÄNSYN I DETALJPLAN Kv Betongblandaren Kv Betongblandaren, utformning av planerad bebyggelse. Illustration Brunnberg&Forshed 120223 Uppdragsgivare: Brunnberg & Forshed Kontaktperson: Sören Eriksson

Läs mer

RISKUTREDNING VERKSAMHETER INOM KV. GARVAREN, SIMRISHAMN

RISKUTREDNING VERKSAMHETER INOM KV. GARVAREN, SIMRISHAMN RAPPORT RISKUTREDNING VERKSAMHETER INOM KV. GARVAREN, SIMRISHAMN 2015-11-19 Uppdrag 259586, Riskbedömning olycksrisk, kv Garvaren, Simrishamn Titel på rapport: Riskutredning verksamheter inom kv. Garvaren,

Läs mer

RISKHÄNSYN I DETALJPLAN - ALBY TORGHUS, BOTKYRKA

RISKHÄNSYN I DETALJPLAN - ALBY TORGHUS, BOTKYRKA PM RISKHÄNSYN I DETALJPLAN - ALBY TORGHUS, BOTKYRKA 2016-12-22 UPPDRAG 269343, Nybyggnation Alby Centrum Titel på rapport: PM Riskhänsyn i detaljplan Alby Torghus, Botkyrka Status: Slutlig version Datum:

Läs mer

Riskanalys Barkabystaden 2 steg 2

Riskanalys Barkabystaden 2 steg 2 Datum 2014-03-25 Internt granskad av: Stefan Nilsson David Winberg Riskanalys Barkabystaden 2 steg 2 1. Bakgrund En ny detaljplan håller på att arbetas fram för området Barkabystaden 2 i Järfälla kommun.

Läs mer

Revideringarna är markerade i marginalen.

Revideringarna är markerade i marginalen. Projekt Projektnummer Kv Pyramiden m fl 105727 Handläggare Datum Rosie Kvål 2012-10-01 rev 2014-04-03 Internkontroll Datum Lisa Åkesson 2014-03-19 PM RISK DP KV PYRAMIDEN M FL (SBN/2009:715) INOM ARENASTADEN

Läs mer

GROVANALYS FARLIGT GODS HUSBY REKARNE 3:13

GROVANALYS FARLIGT GODS HUSBY REKARNE 3:13 RAPPORT GROVANALYS FARLIGT GODS HUSBY REKARNE 3:13 RISKANALYS 2017-12-15 UPPDRAG 282654, Riskanalys detaljplan Skogstorp Titel på rapport: Grovanalys Farligt Gods Husby - Rekarne 3:13 Datum: 2017-12-15

Läs mer

Väster 7:1 och 7:9, Gävle kommun Bedömning av behov av riskanalyser vid exploatering för bostadsändamål

Väster 7:1 och 7:9, Gävle kommun Bedömning av behov av riskanalyser vid exploatering för bostadsändamål Väster 7:1 och 7:9, Gävle kommun Bedömning av behov av riskanalyser vid exploatering för bostadsändamål 2016-01-27 1 Uppdrag Tyréns AB har på uppdrag av TrondBygg Holding AB (markägaren till fastigheterna

Läs mer

Kvantitativ riskbedömning för detaljplan. Transport av farligt gods och bensinstation Brottkär Närcentrum, Göteborg Slutgiltig handling

Kvantitativ riskbedömning för detaljplan. Transport av farligt gods och bensinstation Brottkär Närcentrum, Göteborg Slutgiltig handling Kvantitativ riskbedömning för detaljplan Transport av farligt gods och bensinstation Brottkär Närcentrum, Göteborg 2012-08-13 1 (13) Dokumentinformation Process: Skede Uppdragsgivare: Fysisk planering

Läs mer

RISKUTREDNING FÖR BOSTÄDER INTILL JÄRNVÄG (SÖDERÅSBANAN) I ÅSTORPS KOMMUN.

RISKUTREDNING FÖR BOSTÄDER INTILL JÄRNVÄG (SÖDERÅSBANAN) I ÅSTORPS KOMMUN. SKYTTAHUS I ÅSTORP AB Riskutredning Skyttahus Åstorp 113:137 UPPDRAGSNUMMER 13001604 RISKUTREDNING FÖR BOSTÄDER INTILL JÄRNVÄG (SÖDERÅSBANAN) I ÅSTORPS KOMMUN. SWECO ENVIRONMENT AB MALMÖ Martin Bjarke

Läs mer

Riskutredning Ekhagen

Riskutredning Ekhagen Jönköpings Kommun Slutgiltig Malmö 2017-09-28 Datum 2017-09-28 Uppdragsnummer 1320030058 Version Slutgiltig Joakim Martikainen Björn Andersson Joakim Martikainen Uppdragsledare Handläggare Granskare Ramböll

Läs mer

RISKBEDÖMNING STORA BRÅTA, LERUM

RISKBEDÖMNING STORA BRÅTA, LERUM repo001.docx 2012-03-2914 UPPDRAGSNUMMER 1340010000 EN KVALITATIV RISKBEDÖMNING MED AVSEEENDE PÅ TRANSPORTER AV FARLIGT GODS INFÖR PLANERAD ETABLERING AV BOSTÄDER I STORA BRÅTA, LERUMS KOMMUN Sweco Environment

Läs mer

Bilaga riskanalys. Läggs in här. Riskanalys avseende farligt gods för planområde Focken, Umeå Rapport 2013-09-26

Bilaga riskanalys. Läggs in här. Riskanalys avseende farligt gods för planområde Focken, Umeå Rapport 2013-09-26 Detaljplan för Focken 5 inom Haga, Umeå kommun 20013-10-11 Bilaga riskanalys Läggs in här Riskanalys avseende farligt gods för planområde Focken, Umeå Rapport 2013-09-26 Uppdragsnummer: 249616 Uppdragsansvarig:

Läs mer

Riskanalys, lokstallar, Älmhult Rapport Uppdragsnummer: Uppdragsansvarig: Cecilia Sandström. Handläggare. Kvalitetsgranskning

Riskanalys, lokstallar, Älmhult Rapport Uppdragsnummer: Uppdragsansvarig: Cecilia Sandström. Handläggare. Kvalitetsgranskning 1(21) Riskanalys, lokstallar, Älmhult Rapport 2014-10-27 Uppdragsnummer: 255413 Uppdragsansvarig: Cecilia Sandström Handläggare Kvalitetsgranskning Cecilia Sandström Susanne Stenlund 2(21) Innehållsförteckning

Läs mer

Svar på Länsstyrelsens samrådsyttrande avseende risker förknippade med bensinstation och transporter av farligt gods

Svar på Länsstyrelsens samrådsyttrande avseende risker förknippade med bensinstation och transporter av farligt gods Projekt Projektnr Freden Större 11, Sundbyberg 105521 Handläggare Datum Lisa Åkesson 2014-06-04 Internkontroll Datum Rosie Kvål 2014-06-04 Svar på Länsstyrelsens samrådsyttrande avseende risker förknippade

Läs mer

även rekommenderade skyddsavstånd till bland annat järnväg, dessa redovisas i tabell 1.

även rekommenderade skyddsavstånd till bland annat järnväg, dessa redovisas i tabell 1. Projekt Projektnummer Kv Pyramiden m fl 105727 Handläggare Datum Rosie Kvål 2012-10-01 rev 2012-11-30 Internkontroll Datum Lisa Åkesson 2012-09-28 PM RISK DP KV PYRAMIDEN M FL (SBN/2009:715) INOM ARENASTADEN

Läs mer

RISKUTREDNING FÖR PLANOMRÅDE

RISKUTREDNING FÖR PLANOMRÅDE 2016-01-07 RISKUTREDNING FÖR PLANOMRÅDE NORRBACKA 1:32-1:36, SIGTUNA VERSION 3 Briab Brand & Riskingenjörerna AB Stockholm: Magnus Ladulåsgatan 65. 118 27 Stockholm. Telefon: 08-410 102 50 Uppsala: Dragarbrunnsgatan

Läs mer

PM Risker med transport av farligt gods Kongahälla Östra, Kungälvs kommun

PM Risker med transport av farligt gods Kongahälla Östra, Kungälvs kommun PM Risker med transport av farligt gods Beställare: Kungälvs kommun 442 81 Kungälv Beställarens representant: Konsult: Uppdragsledare Handläggare Norconsult AB Box 8774 402 76 Göteborg Gunnar Håkansson

Läs mer

GROVANALYS FARLIGT GODS BJÖRKFORS 1:342, 1:1018 M.FL.

GROVANALYS FARLIGT GODS BJÖRKFORS 1:342, 1:1018 M.FL. RAPPORT GROVANALYS FARLIGT GODS BJÖRKFORS 1:342, 1:1018 M.FL. RISKANALYS UPPDRAGSNUMMER: 280842 2018-01-26 UPPDRAG 280842, Riskanalys detaljplan Björkfors, Hemavan Titel på rapport: Grovanalys Farligt

Läs mer

Riskanalys avseende hantering och transport av farligt gods. Underlag till förslag till detaljplan för Hornsbergs bussdepå m.m.

Riskanalys avseende hantering och transport av farligt gods. Underlag till förslag till detaljplan för Hornsbergs bussdepå m.m. 1 (10) Riskanalys avseende hantering och transport av farligt gods Underlag till förslag till detaljplan för Hornsbergs bussdepå m.m. Kristineberg, Stockholm BILAGA C RISKBERÄKNINGAR 2 (10) C.1 BERÄKNING

Läs mer

Riskanalys tillhörande detaljplan för verksamheter vid cirkulationsplats Rosersberg

Riskanalys tillhörande detaljplan för verksamheter vid cirkulationsplats Rosersberg KILENKRYSSET AB Riskanalys tillhörande detaljplan för verksamheter vid cirkulationsplats Rosersberg Uppsala 2014-02-28 Riskanalys tillhörande detaljplan för verksamheter vid cirkulationsplats Rosersberg

Läs mer

PM Risk seniorboende Olovslund, Bromma

PM Risk seniorboende Olovslund, Bromma Uppdragsnamn Olovslund s station, del av Åkeshov 1:1 Uppdragsgivare Uppdragsnummer Datum Bonum/Riksbyggen 109558 2016-10 - 14 Handläggare Egenkontroll Internkontroll Rosie Kvål RKL 161014 LSS 161014 PM

Läs mer

PM RISK KOMPLETTERANDE UTREDNING URSPÅRNING

PM RISK KOMPLETTERANDE UTREDNING URSPÅRNING Projekt Projektnummer Lokstallet 6, Stockholm 106015 Handläggare Datum Erik Hall Midholm 2013-07-11 Internkontroll Datum Rosie Kvål 2013-07-11 PM RISK KOMPLETTERANDE UTREDNING URSPÅRNING Bakgrund och syfte

Läs mer

KV CIRKUSÄNGEN, SUNDBYBERG

KV CIRKUSÄNGEN, SUNDBYBERG KV CIRKUSÄNGEN, SUNDBYBERG Riskhänsyn i detaljplan, Planhandling Uppdragsgivare: KB Cirkusängen Kontaktperson: Daniel Markström Uppdragsnummer: 227589 Datum: 2011-04-05 Tyréns AB Peter Myndes Backe 16

Läs mer

för skolverksamhet. Mellan Glömstavägen och planområdet finns en höjdrygg som är cirka 25 meter hög.

för skolverksamhet. Mellan Glömstavägen och planområdet finns en höjdrygg som är cirka 25 meter hög. KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING DATUM REFERENS 24 augusti 20155 SBU 2015-001492 SIDA 1 (8) HANDLÄGGARE Susanna Udd 08 535 364 28 susanna.udd@huddinge.se RISKHÄNSYN VID FYSISK PLANERING Rosenhill 1:12 m fl.,

Läs mer

Riskutredning för planområde

Riskutredning för planområde Briab Brand & Riskingenjörerna AB Magnus Ladulåsgatan 65 118 27 Stockholm Org nr 556630-7657 0 av 13 Kungsängens Kyrkby 2:164, Upplands-Bro Briab Brand & Riskingenjörerna AB Magnus Ladulåsgatan 65 118

Läs mer

Riskanalys med avseende på transporter av farligt gods för Kv. Rebbelberga 14:3, Ängelholm Rapport,

Riskanalys med avseende på transporter av farligt gods för Kv. Rebbelberga 14:3, Ängelholm Rapport, 1(24) Riskanalys med avseende på transporter av farligt gods för Kv. Rebbelberga 14:3, Ängelholm Rapport, 2012-05-21, Reviderad 2012-05-24 Uppdragsnummer: 242615 Uppdragsansvarig: Cecilia Sandström Handläggare

Läs mer

Hur arbetar konsulten?

Hur arbetar konsulten? Hur arbetar konsulten? En konsults erfarenheter från arbete med riskhantering ur ett samhällsplaneringsperspektiv Fredrik Nystedt Upplägg Varför visa riskhänsyn? Viktiga begrepp Konsultens roll Metoder

Läs mer

PM Riskanalys för kv Åran och Nätet

PM Riskanalys för kv Åran och Nätet PM Riskanalys för kv Åran och Nätet Haparanda kommun 2007-03-12 WSP Brand- och Riskteknik PM KOMPLETTERING AV RISKANALYS KV PATAN MED AVSEENDE PÅ BEBYGGELSE I KV ÅRAN OCH NÄTET Bakgrund Haparanda kommun

Läs mer

Förbigångsspår Stenkullen

Förbigångsspår Stenkullen JÄRNVÄGSPLAN Västra stambanan, Göteborg - Skövde Punktinsatser för effektivare tågtrafik Förbigångsspår Stenkullen Lerums kommun, Västra Götalands län Risk och säkerhet 2012-07-13 Objekt:TRV 2012/1996,

Läs mer

RISKHÄNSYN I DETALJPLAN

RISKHÄNSYN I DETALJPLAN RISKHÄNSYN I DETALJPLAN Kv Ekbacken 1 och 2, Sundbybergs stad Från Situationsplan Kv Ekbacken 2, Utopia Arkitekter, 2010-09-02. Uppdragsgivare: Byggnads AB ABACUS Kontaktperson: Josa Lundbäck Uppdragsnummer:

Läs mer

Riskutredning farligt gods ÅKAREN 2 NYKÖPING SLUTRAPPORT

Riskutredning farligt gods ÅKAREN 2 NYKÖPING SLUTRAPPORT Riskutredning farligt gods ÅKAREN 2 NYKÖPING SLUTRAPPORT 2018-05-31 UPPDRAG 286669, Riskutredning farligt gods Åkaren 2, Nyköping Titel på rapport: Riskutredning farligt gods Åkaren 2, Nyköping Status:

Läs mer

Riskutredning detaljplan Södra Kroppkärr

Riskutredning detaljplan Södra Kroppkärr Karlstad Kommun Riskutredning detaljplan Södra Kroppkärr Slutrapport Malmö 2018-06-14 Riskutredning detaljplan Södra Kroppkärr Datum 2018-06-14 Uppdragsnummer 1320035129 Utgåva/Status Slutrapport Olle

Läs mer

Riskutredning Alvarsberg 5 & 8, Oskarshamn

Riskutredning Alvarsberg 5 & 8, Oskarshamn Riskutredning Alvarsberg 5 & 8, Oskarshamn UPPDRAGSNUMMER 3840087100 KVALITATIV RISKUTREDNING AVSEENDE TRANSPORT AV FARLIGT GODS PÅ VÄG OCH JÄRNVÄG SWECO ENVIRONMENT AB MARTIN BJARKE MARIKA KARRAS Sweco

Läs mer

RISKHÄNSYN I PLANERING

RISKHÄNSYN I PLANERING HAMMARSHUS, KRISTIANSTADS KOMMUN RISKHÄNSYN I PLANERING Detaljplan för Hammar 9:151, del av, m fl, inom Hammarområdet i Kristianstad RAPPORT Uppdragsgivare: Kristianstads Kommun Kontaktperson: Marie Nilsson

Läs mer

PM DETALJPLAN KUMLA 9:401 M.FL

PM DETALJPLAN KUMLA 9:401 M.FL Uppdragsnr: 1024 6975 1 (7) PM DETALJPLAN KUMLA 9:401 M.FL Kvalitativ riskbedömning WSP Brand & Risk har fått i uppdrag av Kumla kommun att bedöma vad som är erforderliga riskreducerande åtgärder i samband

Läs mer

Riskanalys för ny bebyggelse av förskola intill järnväg

Riskanalys för ny bebyggelse av förskola intill järnväg www.sakerhetspartner.se Riskanalys Riskanalys för ny bebyggelse av förskola intill järnväg Östertälje 1:15 Södertälje kommun Dokumentstatus: Riskanalys Version nummer: Datum aktuell version: Datum föregående

Läs mer

RISKHÄNSYN I DETALJPLAN PRÄSTVIKEN-ERIKSBERG BOTKYRKA

RISKHÄNSYN I DETALJPLAN PRÄSTVIKEN-ERIKSBERG BOTKYRKA PM RISKHÄNSYN I DETALJPLAN PRÄSTVIKEN-ERIKSBERG BOTKYRKA BILAGA TILL DETALJPLAN FÖR PRÄSTVIKEN 2014-11-17 Uppdrag: 251223, Stöd i framtagande av detaljplan Eriksberg, Botkyrka Titel på rapport: PM Riskhänsyn

Läs mer

Lantmannen 7, Falköpings kommun. PM - Olycksrisker. Structor Riskbyrån AB, Solnavägen 4, 113 65 Stockholm, Org.nr. 556872-1251

Lantmannen 7, Falköpings kommun. PM - Olycksrisker. Structor Riskbyrån AB, Solnavägen 4, 113 65 Stockholm, Org.nr. 556872-1251 Lantmannen 7, Falköpings kommun PM - Olycksrisker Structor Riskbyrån AB, Solnavägen 4, 113 65 Stockholm, Org.nr. 556872-1251 Projektledning och administration Beställare Falköpings kommun Datum 2014-12-19

Läs mer

RAPPORT RISKHÄNSYN VÄSTRA ROSLAGS NÄSBY

RAPPORT RISKHÄNSYN VÄSTRA ROSLAGS NÄSBY RAPPORT RISKHÄNSYN VÄSTRA ROSLAGS NÄSBY SLUTGILTIG HANDLING 10 DECEMBER 2012 Uppdrag: 232478, Riskhänsyn Roslags Näsby Titel på rapport: Riskhänsyn - Västra Roslags Näsby Status: Slutgiltig handling Datum:

Läs mer

PM RISK - DETALJPLAN HORNAFJORD 3, KISTA

PM RISK - DETALJPLAN HORNAFJORD 3, KISTA s.1 PM RISK - DETALJPLAN HORNAFJORD 3, KISTA 1. Inledning Denna PM upprättas på uppdrag av Memory Hotel AB i samband med planarbete för Hornafjord 3 i Kista. Planområdet består av fastigheten Hornafjord

Läs mer

Uppdragsnamn Sicklaön 362:2, Enspännarvägen Uppdragsnummer

Uppdragsnamn Sicklaön 362:2, Enspännarvägen Uppdragsnummer Uppdragsnamn Sicklaön 362:2, Enspännarvägen Uppdragsnummer 108790 Handläggare Rosie Kvål Internkontroll Pierre Wahlqvist, 20160324 Uppdragsgivare JM AB, Lars Borgman Datum 2017-01-30 Utlåtande risk Bakgrund

Läs mer

RISKHÄNSYN VID FYSISK PLANERING

RISKHÄNSYN VID FYSISK PLANERING 2015-04-23 RISKHÄNSYN VID FYSISK PLANERING DEL AV LASYREN 1, SÖDERTÄLJE VERSION 2 Briab Brand & Riskingenjörerna AB Stockholm: Magnus Ladulåsgatan 65. 118 27 Stockholm. Telefon: 08-410 102 50 Uppsala:

Läs mer

RISKUTREDNING BETONGBLANDAREN 14 OCH FULLBLODET 9, MARIEHÄLL

RISKUTREDNING BETONGBLANDAREN 14 OCH FULLBLODET 9, MARIEHÄLL RAPPORT RISKUTREDNING BETONGBLANDAREN 14 OCH FULLBLODET 9, MARIEHÄLL 2015-11-06 Uppdrag 265941, Riskhänsyn, Betongblandaren, Mariehäll Titel på rapport: Riskutredning Betongblandaren 14 och Fullblodet

Läs mer

Riskutredning för DP Alsike Nord Etapp 2

Riskutredning för DP Alsike Nord Etapp 2 Riskutredning för DP Alsike Nord Etapp 2 avseende transporter av farligt gods på Ostkustbanan Stockholm 2018-01-08 Riskutredning för DP Alsike Nord Etapp 2 avseende transporter av farligt gods på Ostkustbanan

Läs mer

Översiktlig riskbedömning - Detaljplan för Fullerö Hage - Uppsala

Översiktlig riskbedömning - Detaljplan för Fullerö Hage - Uppsala PM Översiktlig riskbedömning - Detaljplan för Fullerö Hage - Uppsala Denna översiktliga riskbedömning upprättas av Structor Riskbyrån AB på uppdrag av Structor Uppsala AB, med anledning av arbetet med

Läs mer

RISKHÄNSYN I DETALJPLAN KV FYRKLÖVERN UPPLANDS VÄSBY

RISKHÄNSYN I DETALJPLAN KV FYRKLÖVERN UPPLANDS VÄSBY RAPPORT RISKHÄNSYN I DETALJPLAN KV FYRKLÖVERN UPPLANDS VÄSBY 2014-11-28 Uppdrag: 252992, Riskhänsyn i detaljplan, Kv Fyrklövern Titel på rapport: Riskhänsyn i detaljplan-kv Fyrklövern Upplands Väsby Status:

Läs mer

PM - Olycksrisker detaljplan Vitsippan 12

PM - Olycksrisker detaljplan Vitsippan 12 PM - Olycksrisker detaljplan Vitsippan 12 1 Inledning Denna PM upprättas på uppdrag av Katrineholms Fastighets AB (KFAB) i samband med planarbete för Vitsippan 12 i Katrineholm. Planområdet utgörs i dagsläget

Läs mer

PM Farligt gods. Skövde Slakteri. Tillbyggnad vid farligt godsled. Aspelundsvägen Skövde kommun 2015-01-21

PM Farligt gods. Skövde Slakteri. Tillbyggnad vid farligt godsled. Aspelundsvägen Skövde kommun 2015-01-21 Skövde Slakteri Tillbyggnad vid farligt godsled Aspelundsvägen Skövde kommun PM Farligt gods 2015-01-21 FAST Engineering AB Civilingenjör 2 Dokumentinformation Uppdragsnummer (internt): 2015-044 Dokumenttitel:

Läs mer

SBK Värmland AB Patrick Ahlgren PAN LSS

SBK Värmland AB Patrick Ahlgren PAN LSS Uppdragsnamn Östmarkskorset, Torsby Uppdragsgivare Uppdragsnummer Datum SBK Värmland AB 112132 2019-03-04 Handläggare Egenkontroll Internkontroll Patrick Ahlgren PAN 2019-03-04 LSS 2019-03-04 Inom fastigheten

Läs mer

Riskanalys. MAF Arkitektkontor AB. DP Norska vägen. Slutrapport. Malmö

Riskanalys. MAF Arkitektkontor AB. DP Norska vägen. Slutrapport. Malmö Riskanalys MAF Arkitektkontor AB DP Norska vägen Slutrapport Malmö 2018-03-13 DP Norska vägen Riskanalys Datum 2018-03-13 Uppdragsnummer 1320030728 Version Slutrapport Sandra Viklund Joakim Martikainen

Läs mer

RISKHÄNSYN I DETALJPLAN - VEDDESTA 2 JÄRFÄLLA KOMMUN

RISKHÄNSYN I DETALJPLAN - VEDDESTA 2 JÄRFÄLLA KOMMUN RAPPORT RISKHÄNSYN I DETALJPLAN - VEDDESTA 2 JÄRFÄLLA KOMMUN SLUTRAPPORT 2017-05-19 UPPDRAG 277357, Detaljplaneutredningar Veddesta 2, Järfälla Titel på rapport: Riskhänsyn i detaljplan - Veddesta 2 Järfälla

Läs mer

Riskhantering i detaljplaneprocessen. Riskpolicy för markanvändning intill transportleder för farligt gods

Riskhantering i detaljplaneprocessen. Riskpolicy för markanvändning intill transportleder för farligt gods Riskhantering i detaljplaneprocessen Riskpolicy för markanvändning intill transportleder för farligt gods Inledning Riskhantering i samhällsplaneringen har fått en framträdande roll då behovet av att

Läs mer

RISKHÄNSYN I DETALJPLAN HANDELSPLATS BRUNNA

RISKHÄNSYN I DETALJPLAN HANDELSPLATS BRUNNA RAPPORT RISKHÄNSYN I DETALJPLAN HANDELSPLATS BRUNNA 2013-05-06 Uppdrag: 244238, Riskhänsyn DP Handelsplats Brunna Titel på rapport: Riskhänsyn i detaljplan Handelsplats Brunna Status: Slutrapport Datum:

Läs mer

PM RISK - FASTIGHET SANNEGÅRDEN 3.2

PM RISK - FASTIGHET SANNEGÅRDEN 3.2 s.1 PM RISK - FASTIGHET SANNEGÅRDEN 3.2 1. Inledning Detta PM upprättas på uppdrag av SPP Fastigheter AB och redogör för en inledande utredning om huruvida en utveckling av fastigheten Sannegården 3:2

Läs mer

TIMOTEJEN 17 STOCKHOLM RISKANALYS AVSEENDE TRANSPORTER AV FARLIGT GODS. Komplettering Hus B

TIMOTEJEN 17 STOCKHOLM RISKANALYS AVSEENDE TRANSPORTER AV FARLIGT GODS. Komplettering Hus B TIMOTEJEN 17 STOCKHOLM RISKANALYS AVSEENDE TRANSPORTER AV FARLIGT GODS Komplettering Hus B 2011-02-09 Peter Nilsson peter.nilsson@briab.se 08-410 102 59 Briab - Brand & Riskingenjörerna AB Rosenlundsgatan

Läs mer

SNICKERIFABRIKEN VALLENTUNA

SNICKERIFABRIKEN VALLENTUNA RISKUTREDNING SNICKERIFABRIKEN VALLENTUNA SAMRÅDSHANDLING 2014-10-29 Uppdrag: 255511, MKB för Snickerifabriken Vallentuna Titel på rapport: Riskutredning, Snickerifabriken Vallentuna Status: Datum: 2014-10-29

Läs mer

1 Inledning MEMO. 1.1 Bakgrund och syfte. 1.2 Metod. Kvalitativ riskutredning avseende transporter av farligt gods Hede 3:122, Kungsbacka

1 Inledning MEMO. 1.1 Bakgrund och syfte. 1.2 Metod. Kvalitativ riskutredning avseende transporter av farligt gods Hede 3:122, Kungsbacka MEMO TITEL DATUM 27 juni 2019 TILL FRÅN PROJEKTNR. Kvalitativ riskutredning avseende transporter av farligt gods Hede 3:122, Kungsbacka Ann-Louise Hulter Viktor Sturegård A127006 ADRESS COWI AB Skärgårdsgatan

Läs mer

RISKUTREDNING KV. HERKULES, TRELLEBORG

RISKUTREDNING KV. HERKULES, TRELLEBORG RAPPORT RISKUTREDNING KV. HERKULES, TRELLEBORG SLUTRAPPORT 2016-10-06 UPPDRAG 271144, Riskutredning kv. Herkules, Trelleborg Titel på rapport: Riskutredning kv. Herkules, Trelleborg Status: Datum: 2016-10-06

Läs mer

Riskanalys avseende förändringar av detaljplan för Sandbyhov 30 (södra)

Riskanalys avseende förändringar av detaljplan för Sandbyhov 30 (södra) 1 (9) PM Riskanalys avseende förändringar av detaljplan för Sandbyhov 30 (södra) 2016-05-13 Kund Arkitektgruppen GKAK AB Dalsgatan 14, Norrköping Kontaktperson: Lena Josefsson Konsult WSP Brand & Risk

Läs mer

UTREDNING GÄLLANDE UTFORMNING AV RISKREDUCERANDE ÅTGÄRD, DETALJPLAN HÖGVRETEN NIBBLE

UTREDNING GÄLLANDE UTFORMNING AV RISKREDUCERANDE ÅTGÄRD, DETALJPLAN HÖGVRETEN NIBBLE UPPLANDS VÄSBY KOMMUN UPPDRAGSNUMMER UTREDNING GÄLLANDE UTFORMNING AV RISKREDUCERANDE ÅTGÄRD, DETALJPLAN HÖGVRETEN NIBBLE VERSION 1.2 SWECO SOFIA PERSSON JOHAN NIMMERMARK 1 (8) 2013-06-14 S w e co E n

Läs mer

1 Inledning. Stationshusets ändamål var under samrådsskedet angivet till centrum, men har senare ändrats till handel.

1 Inledning. Stationshusets ändamål var under samrådsskedet angivet till centrum, men har senare ändrats till handel. PM TITEL PM Riskbedömning Sandared 1:613, 1:614 DATUM 24 maj 2013 PROJEKTNUMMER A041530 / 164892 VERSION 1.0 UTARBETAD Göran Davidsson GRANSKAD Magnus Karlsson GODKÄND Gert Swenson ADRESS COWI AB Skärgårdsgatan

Läs mer

Riskhänsyn avseende transport av farligt gods på järnväg, område i Södra Ängelholm

Riskhänsyn avseende transport av farligt gods på järnväg, område i Södra Ängelholm Riskhänsyn avseende transport av farligt gods på järnväg, område i Södra Ängelholm Underlag till kommande planeringsarbete Rapport Uppdragsgivare: Kontaktperson: Tyréns AB Uppdragsansvarig: Ängelholms

Läs mer

PM - UTREDNING AVSEENDE SKYDDSÅTGÄRDER, LANDVETTERS-BACKA

PM - UTREDNING AVSEENDE SKYDDSÅTGÄRDER, LANDVETTERS-BACKA PM - UTREDNING AVSEENDE SKYDDSÅTGÄRDER, LANDVETTERS-BACKA ADRESS COWI AB Skärgårdsgatan 1 Box 12076 402 41 Göteborg Sverige TEL 010 850 10 00 FAX 010 850 10 10 WWW cowi.se PM- UTREDNING AVSEENDE SKYDDSÅTGÄRDER,

Läs mer

Dok.nr /10/01/pm_001 Utfärdare: Helena Norin

Dok.nr /10/01/pm_001 Utfärdare: Helena Norin Påverkan på risknivån på Kongahällatomten om skyddsvall förkortas Inledning I Kungälv planeras en ny stadsdel i direkt anslutning till E6 på den så kallade Kongahälla-tomten. Den nya stadsdelen är tänkt

Läs mer