Vykortet.. Vykort från Haninge. Sotholmen. Vendelsö Grindstugan. Tidningen för Deltiologer

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Vykortet.. Vykort från Haninge. Sotholmen. Vendelsö Grindstugan. Tidningen för Deltiologer"

Transkript

1 Vykortet.. Tidningen för Deltiologer Nummer2 September 2013 Vykort från Haninge Sotholmen På den tiden ägdes Sotholmens gård av Axel Wenner-Gren på Häringe slott. Bertil Malmberg var en nära vän till paret Wenner-Gren varmed han fick nyttja gården som sitt sommarnöje. Tidigare hade Greta Garbo erbjudits samma sak men hon tackade nej. Istället fick hon bo i slottets sydvästra flygel i det s. k. Garborummet. Före Wenner-Grens tid var Sotholmens gård bostad åt Västerhaninges provinsialläkare. Den ursprungliga grindstugan var ett en-vånings timmerhus som på kortet från 1910 finns inuti det vackra två-våninshuset. Utbyggnaden gjordes de första åren på 1900-talet. Rönnlövs ägde huset då och det förmodligen Rönnlövs med gäster på kortet. Familjen Johansson köpte Grindstugan 1963 och 1967 byggde de ett nytt hus bakom det här samt rev sedan 1700-talshuset. Förklaringen till läget är att den lilla landsvägen från Stockholm via Kumla Hergård och över Gudöån ca 300 m öster om nuvarande bron passerade just här av västerut mot Vendelsö Gård Vendelsö Grindstugan

2 Föreningsinformation SVF Aktiviteter Hösten 2013 Tiden är Onsdag 11 september Onsdag 16 oktober Onsdag 13 november Onsdag 11 december Styrelsen har följande utseende. Ordförende Kenneth Matz, Handen Sekr/Kassör Per-Erik Berghorn, Tungelsta Ord ledm Björn Jonsson, Huddinge Ord ledm Ewert Pettersson, Enskede Revisor Per-Lennart Andersson, Haninge Revisor supl Jarmo Beyer, Enskede Ansvarig utgivare Kenneth Matz Deltiology... The hobby of collecting postcards! Föreningen har sina möten och medlemsträffar i Haninge. Du behöver givetvis inte samla på Södertörnskort för att vara med. Alla oavsett samlarområde är välkomna som medlemmar i SVF. Vi kommer att ca 4 möten på våren och 4 på hösten. Möten med föredrag, bytesverksamhet, auktioner osv. Hemsida med ett stort mötesforum. Arrangera små utställningar. Rabatterbjudanden. Föredrag Framförallt träffa andra samlare. Kaffe, The Det är en del av SVF:s verksamheten. Är Du intresserad av att vara med, kontakta oss! 16 oktober:föredrag om HUR MAN KAN SAMLA PÅ EN PLATS Hembygdssamlande är mycket populärt idag, både bland frimärks- och vykortssamlare. Lars Liwendahl berättar denna kväll om DALARÖ som hembygdssamlande, och då på lite nya sätt. Vykort har en framträdande plats! Lars har i år utgivit en bok om Dalarö baserat på över 40 års samlande. Den som kvällens presentation har titeln: DALARÖ: EN POST- & KULTURHISTORISK VANDRING UNDER 5 SEKLER. Boken, som är på 285 sidor och med över 200 bilder, kommer även finnas till salu under kvällen. Pris 280:- Välkomna till en kväll om Dalarö, hembygdssamlande, gamla vykort och om posten i ett av våra äldsta skärgårdssamhällen på Södertörn! Ordföranden har ordet Nu på onsdag 11 september kör vi igång igen. Äntligen är sommaren över Fyra härliga möten har vi framför oss under höst och vinter. Missa inte Lars Liwendals föredrag om Dalarö. Ett utmärk exempel på hur man kan hantera vykort/frimärken tillsammans med hembygdsforskning. Jag hoppas att sommaren har varit givade i letandet efter vykort. <<<---Missa inte detta trevliga föredrag Bli skribent, långt eller kort. Mänga bilder någon bild. Fula bilder, vackra bilder. Vi måste hjälpas åt för att kunna göra medlemsbladet. Hör av Dig!

3 Sommarfynd (I) Julius Grape Av Thorbjörn Persson 2 september 2013 Jag har blivit alltmer intresserad av fotograferna bakom vykorten och har börjat samla fotografer på samma sätt som jag tidigare samlat signaturerna bakom tecknade kort. Är faktiskt rätt kittlad av upplevelsen att sortera in Uno Falkengrens, Henry B Goodwins eller Gustav Heurlins fotografiska vykort efter efternamnet i bokstavsordning i pärmarna. Dels brukar flera kort av samma konstnär/fotograf förstärka varandra och göra upphovsmannens särdrag tydligare, dels gör bokstavsordningen och blandningen med tecknade kort att det blir en angenäm och omväxlande upplevelse att bläddra sekventiellt genom pärmen. (Är jag nördig eller är jag nördig?) I sommar har jag hittat ett antal kort av fotografen Julius Grape ( ). Född i Klara församling i Sthlm. Lär ha verkat både i Åbo i Finland, en tid i S:t Petersburg och varit anställd en tid hos Ernst Roesler Stockholm. Enligt Svenska Fotografers medlemsförteckning anno 1899 skall han ha etablerat eget på Regeringsgatan 59 år Åtta år senare, 1905, erhöll han titeln Hovfotograf och det var också då bifogade foto blev taget. Han bedrev en lågprispolitik för porträttfotografering, något som gjorde honom impopulär hos sina kollegor i Svenska Fotografers Förbund. Med bostad och ateljé runt Klara-kvarteren kanske prisnivån dikterades av den påvra omgivningen. Populär blev han däremot bland konstnärerna! Både Carl Larsson och Bruno Liljefors lär ha extraknäckt i hans labb innan de själva slog igenom och jag har hittat ett flertal konstnärsporträtt av honom med tex skulptören Teodor Lundberg, prins Eugen och Anders Zorn. På Tradera hittar man hans verk emellanåt framförallt under kategorierna Kungligt, Kändisar och Fotografier. I de två första kategorierna som vykort, den sista i visitkorts- eller kabinettkortsformat. Han förekom också som tidningsfotograf för tex Hvar 8-nde Dag. Kortet ovan är troligen från festligheterna vid Logårdstrappan med anledning av prinsparet Gustaf Adolfs och Margareta av Connaughts hemkomst 9 juli 1905 efter deras bröllop i England. Jag tycker att fotografen har lyckats ovanligt bra att fånga ett sagoskimrande fröjdefyllt ögonblick innan hertigparet av Skåne landstiger för första gången i huvudstaden. Det ovanliga uppifrånperspektivet, vattenglittret i fonden och parets frejdiga hälsning skiljer sig från de många korrekta och rätt dystra bilderna av den blivande kronprinsessan. Bilden, märkt Hoffotograf Julius Grape, och utgivet av Frans Svanström & Co., Förlag är avstämplad Senare fotografier av upphovsmannen är oftast utgivna på eget förlag märkta ENSAMRÄTT AKT. BOL. GRAPES KONSTFÖRLAG STOCKHOLM.

4 Nästan 28 miljoner vykort Svenskarna skickade nästan 28 miljoner vykort i somras Drygt hälften av alla svenskar kommer att skicka vykort med Posten i sommar. Samtidigt tycker tre fjärdedelar att vykort är det trevligaste sättet att få en semesterhälsning på. Trots att det finns fler sätt än någonsin att skicka hälsningar till nära och kära så står sig det traditionella vykortet fortfarande starkt i konkurrensen. I sommar uppskattar svenskarna att de kommer att skicka cirka 27,7 miljoner vykort eller brev med semesterhälsningar. TNS SIFO har på uppdrag av Posten gjort en undersökning bland 2000 privatpersoner i Sverige. De flesta, 47 procent av dem som skickar vykort, skickar tre till fem vykort under sommaren. Vänner och familjen är de vanligaste mottagarna av vykorten. Vykortens popularitet håller i sig. Det är inte bara den mest önskade formen av semesterhälsning, det är också den mest använda. Även i åldersgruppen 15-29, som kanske är den mest digitala, säger 71 procent att de föredrar att få hälsningar i brevlådan, och drygt en tredjedel kommer själva att skicka vykort i sommar, säger Andreas Falkenmark, VD Posten Meddelande. Många svenskar använder dagligen sin telefon för att foto sin omgivning, framförallt på semestern, men ofta fastnar fotona där. Allt fler känner dock till att det finns en app som gör det möjligt att omvandla fotona till riktiga vykort som Posten printar och brevbäraren sedan delar ut till de mottagare som angivits. Enligt undersökningen anger nästan var femte svensk att de ska använda appen Riktiga vykort i sommar. Vykortsfakta: 76 procent av svenska folket vill helst få sina semesterhälsningar som ett vykort eller brev med Posten. 49 procent av dem som föredrar vykort tycker att det är mer personligt och privat än att få semesterhälsningar som SMS, MMS, e-post eller via sociala medier. 14 procent tycker att den största fördelen är att någon har lagt mer tid och omtanke genom att skriva vykort än andra typer av semesterhälsningar. 64 procent av dem som skickar vykort gör det till sina vänner, 50 procent skickar till föräldrar, mor- och farföräldrar och 40 procent till sina syskon. 8 procent skickar sommarhälsningar till sina kolleger, men bara 1 procent till chefen. För ytterligare information kontakta: Posten Medierelationer, tel: , e-post:

5 Sommarfynd (II) Nils Kreuger Av Thorbjörn Persson den 2 september 2013 H ästar på betesäng, vykort av Nils Kreuger är ett typiskt Kreuger-motiv i den nationalromantiska stil han utvecklade i Varberg och på Öland inklusive hans karakteristiska van Gogh-inspirerade prickstil. Ett av mina favoritområden är signerade tecknade vykort och det gör absolut inget om konstnären har en solid förankring i vår konsthistoria. Vissa är så solitt förankrade att ögonen har tvättats ur av alla reproduktioner. Ett sådant exempel är Carl Larsson vars vykort översvämmar marknaden. En som inte delar det problemet är hans generationskamrat och tillika konstnärsförbundaren Nils Kreuger (uttalas Kröger ) ( ) som är betydligt mera sällsynt på vykort. Visst kan man hitta moderna museirepros eller mera sällsynt tavelreproduktioner från tiden utgivna av Paul Heckscher samt ett enstaka vykort i kronprinsessan Margaretas välkända Rödakorsserie från 1917 som inte är alltför ovanligt men sen kan man få leta länge! I somras hittade jag dock två kort i en serie utgiven på Generalstabens Litografiska Anstalt troligen cirka För puristerna är det kanske inte ens vykort eftersom de saknar vykortsadressida, baksidan är blank. Båda korten är skickade som vykort med Oscarsmärken och otydliga stämplar. Storleken motsvarar dock gamla normalformatet ca 14x9 cm, inte handräckningskort. Känner ni till fler kort i serien är jag varmt intresserad! Ett kort med Kreugers mer skämtsamma sida: Then småländske husfadren en väldi krigsman är, På mången tärnas hjierta han evig trohet bär. Signerat N. Kreuger 1899 och tryckt av Generalstabens Litografiska Anstalt.

6 Föreningsinformation Organisationsnummer: PlusGiro: Årsavgift 150:- Hemsida: svf.netstamps.nu E-post: Adress: Pipvägen Handen Telefon: Redaktion Kenneth Matz Thorbjörn Persson Ett vykort berättar Lignagatan Lignagatan är en gata på Södermalm i Stockholm. Gatan sträcker sig från Hornsbruksgatan i norr till Skarpskyttestigen i Drakenbergsparken och Tantolunden i söder. Lignagatan fick sitt namn i samband med namnrevisionen 1885 inför nyregleringen av stadsplanen på västra Södermalm. Ligna var ett snickeri och senare också ett industriområde på Södermalm i Stockholm. Namnet ligna är pluralis av det latinska ordet för trä, lignum. Ligna Nya Snickeriaktiebolag grundades på 1870-talet av arkitekten P. J. Ekman och låg invid Hornsgatan nära den nuvarande gatan Lignagatan. En brädgård anlades senare bredvid snickeriet. Lignaområdet kom senare att bli ett av Södermalms sista småskaliga industriområden med småindustrier, skrotlager, vedkapar och små bilverkstäder. Sevicstaden Brandbergen Månne det här vara Sveriges fulaste och mest meningslösa vykort. Man kan udra vad fotografen tänkte på. Vad vill han visa? Brandbergen kommunens nyaste del. Brandbergen står för vad det är, gammal brunnen skog. De första hyresgästerna flyttade in 1970 och fem-sex år senare fanns i det gamla skogsområdet bostäder för över människor.

Vykortet. Tidningen för Deltiologer

Vykortet. Tidningen för Deltiologer Vykortet Tidningen för Deltiologer Nummer 1 Årgång 1 2009 Kungsholm, (förmodligen i Göteborg). Foto: Äkta foto, blank vykortsbaksida. Svart/vit Läs mer om Klasses intressanta artikel om SAL (Svenska Amerika-

Läs mer

Vad du ska tänka på innan jag köper hemsida?

Vad du ska tänka på innan jag köper hemsida? Vad du ska tänka på innan jag köper hemsida? Vi går igenom allt du bör tänka på innan köp. Råd som du tjänar på längre fram. sförteckning et i denna bok ser du till höger. Vill du gå direkt till något

Läs mer

Vem bryr sig om Hudiksvalls framtid? TV-profilen väljer Hudiksvall. Olle Skoglund berättar om Private Banking. våra kunder Nummer 2 2009

Vem bryr sig om Hudiksvalls framtid? TV-profilen väljer Hudiksvall. Olle Skoglund berättar om Private Banking. våra kunder Nummer 2 2009 Hela denna bilaga är en annons från Hudiksvalls Sparbank NäraFör våra kunder Nummer 2 2009 TV-profilen väljer Hudiksvall Olle Skoglund berättar om Private Banking Vem bryr sig om Hudiksvalls framtid? vd

Läs mer

Våra brevvanor 2013. Svenskarnas vanor och attityder till fysisk och elektronisk kommunikation

Våra brevvanor 2013. Svenskarnas vanor och attityder till fysisk och elektronisk kommunikation Våra brevvanor 13 Svenskarnas vanor och attityder till fysisk och elektronisk kommunikation Innehåll Om rapporten 2 Mottagarmakten allt viktigare 3 Sammanfattning 4 5 Mottagarmakt 6 9 1 Vår relation till

Läs mer

sid 14 Kamera & Bild

sid 14 Kamera & Bild sid 14 Kamera & Bild claes oldenburg och beatles Vanliga hushållsföremål i jättestorlek är något av konstnären Claes Oldenburgs signum. Första gången Hans Hammarskiöld fotograferade svenskamerikanen var

Läs mer

Mottagarmakt 2015. Kommunikation på mottagarens villkor

Mottagarmakt 2015. Kommunikation på mottagarens villkor Mottagarmakt 2015 Kommunikation på mottagarens villkor >> Mottagarmakt 2015 Kommunikation på mottagarens villkor Innehåll Om rapporten... 2 Kommunikation på mottagarens villkor... 3 Mottagarmakten fortsatt

Läs mer

En riktig bostadsförmedling. Skånes största bostadsförmedling

En riktig bostadsförmedling. Skånes största bostadsförmedling Boplats En riktig bostadsförmedling Skånes största bostadsförmedling 1 När åren går så förändras dina behov av bostad. Från den allra första lilla studentlägenheten går kanske stegen till en större som

Läs mer

Våra brevvanor 2013. Svenskarnas vanor och attityder till fysisk och elektronisk kommunikation Kortversion

Våra brevvanor 2013. Svenskarnas vanor och attityder till fysisk och elektronisk kommunikation Kortversion Våra brevvanor 2013 Svenskarnas vanor och attityder till fysisk och elektronisk kommunikation Kortversion Hela rapporten finns på posten.se/ brevvanor Om rapporten Posten har årligen sedan 2006 presenterat

Läs mer

NYINFLYTTADE BRUNNBY FF FÖREDRAG TILL VÅREN FRAMTIDA KLIMAT

NYINFLYTTADE BRUNNBY FF FÖREDRAG TILL VÅREN FRAMTIDA KLIMAT STRANDBLADET E N T I D N I N G F R Å N S T R A N D B A D E N S B Y A F Ö R E N I N G 2 / 2 0 11 NYINFLYTTADE BRUNNBY FF FÖREDRAG TILL VÅREN FRAMTIDA KLIMAT Teckenförklaring -1-0 0-0,5 0,5-1 1-1,5 1,5-2

Läs mer

Nu gör jag något nytt

Nu gör jag något nytt Nu gör jag något nytt Linda Alexandersson fredag 15 maj Det började med att två tjejer i min församling i Arvika, åkte ner hit till Göteborgsområdet för att träffa en präst. De hade bekymmer på ett område

Läs mer

vägbr taren Distriktsårsmöten IOGT-NTO-rörelsens Kulturhus Svanen BORLÄNGE nr 1 2013 årgång 125 medlemstidning för iogt-nto-rörelsen i dalarna

vägbr taren Distriktsårsmöten IOGT-NTO-rörelsens Kulturhus Svanen BORLÄNGE nr 1 2013 årgång 125 medlemstidning för iogt-nto-rörelsen i dalarna y vägbr taren nr 1 2013 årgång 125 medlemstidning för iogt-nto-rörelsen i dalarna Distriktsårsmöten IOGT-NTO-rörelsens Kulturhus Svanen BORLÄNGE - Lördag 13 april 2013 vb1.indd 1 2013-02-17 20:23:04 Ordförande

Läs mer

Radioprogrammet Kaliber besökte oss och temat var arbetsmiljö. Lyssna på P1 den 31/3 kl 12.00.

Radioprogrammet Kaliber besökte oss och temat var arbetsmiljö. Lyssna på P1 den 31/3 kl 12.00. Monthly Radioprogrammet Kaliber besökte oss och temat var arbetsmiljö. Lyssna på P1 den 31/3 kl 12.00. Niklas blir intervjuad i sin roll som huvudskyddsombud. Det är ingen enkel uppgift att få en mikrofon

Läs mer

STARTA LOKALAVDELNING I SVENSKA KYRKANS UNGA SVENSKA KYRKANS UNGA. 75170 Uppsala tfn: 018-640 640 fax: 018-640 655 www.svenskakyrkansunga.

STARTA LOKALAVDELNING I SVENSKA KYRKANS UNGA SVENSKA KYRKANS UNGA. 75170 Uppsala tfn: 018-640 640 fax: 018-640 655 www.svenskakyrkansunga. STARTA LOKALAVDELNING I SVENSKA KYRKANS UNGA SVENSKA KYRKANS UNGA 75170 Uppsala tfn: 018-640 640 fax: 018-640 655 www.svenskakyrkansunga.se STARTA LOKALAVDELNING HEJ! Spännande att ni vill starta lokalavdelning

Läs mer

Håller du på att missa något viktigt?

Håller du på att missa något viktigt? Håller du på att missa något viktigt? Det är fredag kväll. Veckan är slut. Du vill koppla av. Tevesoffan är varm och mjuk. Du somnar. Vem mördade vem? Fick de varandra till slut? Allt missar du. Fast det

Läs mer

SÖDERNYTT Nyhetsbrev från Barncancerfonden Södra Höstnummer 2014

SÖDERNYTT Nyhetsbrev från Barncancerfonden Södra Höstnummer 2014 SÖDERNYTT Nyhetsbrev från Barncancerfonden Södra Höstnummer 2014 I detta nummer av Barncancerfonden Södras nyhetsblad lyfter vi fram några av alla fantastiska engagemang och välgörenhetsprojekt som samlar

Läs mer

Frösundabladet. En ny publikation ser dagens ljus! Ur innehållet. Vill du ha också kommande nummer av detta nyhetsbrev?

Frösundabladet. En ny publikation ser dagens ljus! Ur innehållet. Vill du ha också kommande nummer av detta nyhetsbrev? N Y H E T S B R E V Frösundabladet Nummer 1 Maj 2011 Utges av Vi i Frösunda Ur innehållet Simhall till Frösunda... 3 Ny spontanidrottsplats... 3 Buss 509: Ny linjesträckning... 3 Ny gångbro över järnvägen...

Läs mer

Bankuellt Nr 10 Januari 2014

Bankuellt Nr 10 Januari 2014 Bankuellt Nr 10 Januari 2014 BankNytt till dig som bor i Bergslagen Christer Trägårdh VD Vi har faktiskt varit med om ytterligare en historisk händelse. Den förra var att vi öppnade kontor i Storfors (som

Läs mer

Tema: Arbete & Bostad

Tema: Arbete & Bostad - BLADET NR 67 Maj 2013 Tema: Arbete & Bostad 2 - B L A D E T - BLADET NR 67 Maj 2013 Många unga utan bostad Tema: Arbete & Bostad 189 000 nya bostäder skulle behövas i Sverige bara för att ge de ungdomar

Läs mer

Prylar för miljarder. En rapport om privatpersoners distanshandel med varandra - februari 2009

Prylar för miljarder. En rapport om privatpersoners distanshandel med varandra - februari 2009 Prylar för miljarder En rapport om privatpersoners distanshandel med varandra - februari 2009 Växande näthandel visar att vi litar på varandra För bara tio år sedan skedde nästan all handel med begagnade

Läs mer

HUDDINGE- TAGGEN. Nummer 2 2013. I detta nummer bl.a. Vår möteslokal Auktionsinfo Vad gör en pensionär Frimärksspråket

HUDDINGE- TAGGEN. Nummer 2 2013. I detta nummer bl.a. Vår möteslokal Auktionsinfo Vad gör en pensionär Frimärksspråket HUDDINGE- TAGGEN Nummer 2 2013 I detta nummer bl.a. Vår möteslokal Auktionsinfo Vad gör en pensionär Frimärksspråket Vi ses igen 3 september Trevlig sommar! HUDDINGE-TAGGEN NR 2 2013 ÅRGÅNG 38 Informationsorgan

Läs mer

Dörrposten. Nr 3 Hösten 2014 GEMENSAM TIDNING FÖR RIKSFÖRENINGEN & LOKALFÖRENINGARNA I STOCKHOLM, VÄSTERÅS & VÄXJÖ

Dörrposten. Nr 3 Hösten 2014 GEMENSAM TIDNING FÖR RIKSFÖRENINGEN & LOKALFÖRENINGARNA I STOCKHOLM, VÄSTERÅS & VÄXJÖ Dörrposten Nr 3 Hösten 2014 GEMENSAM TIDNING FÖR RIKSFÖRENINGEN & LOKALFÖRENINGARNA I STOCKHOLM, VÄSTERÅS & VÄXJÖ En okänd gud? Åt en okänd gud det är vad jag förkunnar för er. Gud som har skapat världen

Läs mer

Linnéa Andersson, jag har suttit som sekreterare i styrelsen, jag är med i Jönköpingsklubben.

Linnéa Andersson, jag har suttit som sekreterare i styrelsen, jag är med i Jönköpingsklubben. Bilaga 6, Remissdebatt RÅM 2010-01-04 Linnéa Andersson, jag har suttit som sekreterare i styrelsen, jag är med i Jönköpingsklubben. Laura de Jong, jag är från Umeklubben och har suttit som vice kassör.

Läs mer

BROMMA Information till medlemmarna i SPF Bromma NR 4 OKTOBER 2013

BROMMA Information till medlemmarna i SPF Bromma NR 4 OKTOBER 2013 BROMMA Information till medlemmarna i SPF Bromma NR 4 OKTOBER 2013 Historien om Cedergrens Livs Huset vid Nyängsvägen 35 på 1940-talet. Idag bor Lars Rutenius och hans fru Ingun i ett hus med en omväxlande

Läs mer

Guide för nätdejting. AV: Dennis Danielsson

Guide för nätdejting. AV: Dennis Danielsson Guide för nätdejting AV: Dennis Danielsson I den här guiden kommer jag att beröra de viktigaste delarna av nätdejting för att ge dig så bra hjälp som möjligt i ditt nätdejtande. I mina exempel kommer jag

Läs mer

Så hittar du KÄRLEKEN

Så hittar du KÄRLEKEN Så hittar du 1234 KÄRLEKEN Experter Frågor och svar Intervjuer Steg för steg-guider Praktiska tips 12 SIDOR Hitta kärleken Experten Jacqueline Joo: DET VIKTIGASTE ÄR ATT HITTA SIG SJÄLV FÖRST Letar du

Läs mer

Gert Wingårdh och Åsa Gessle i unik HFAB-satsning

Gert Wingårdh och Åsa Gessle i unik HFAB-satsning Läckert i picknickkorgen Ett magasin från hfab. nr 2. 2010 Gert Wingårdh och Åsa Gessle i unik HFAB-satsning HALMSTAD BYGGER Nio sidor om nybyggen i staden Wilmas färgstarka barnrum Möt nye chefen för

Läs mer

Respirator-marknadsföring eller Tillväxt-marknadsföring!

Respirator-marknadsföring eller Tillväxt-marknadsföring! Om du inte inför de här teknikerna så fort som möjligt kommer du att vara helt rökt om några år, kanske snabbare än så. Dina smartare konkurrenter kommer att krossa dig totalt Respirator-marknadsföring

Läs mer

-bladet. Innehåll: Nr 1/2014 Stockholm

-bladet. Innehåll: Nr 1/2014 Stockholm -bladet Innehåll: Välkommen - till ett nytt SWEA-blad Att komma hem - hur är det? Regionen SWEA ProfS - yrkesnätet Sverigemiddagen Årsmötet - nya styrelsen Hemsidan Temagrupperna Möt SWEA ART Nr 1/2014

Läs mer

Feriepraktik 2014. - Karlskoga Degerfors folkhälsoförvaltningen. Barnkonventionen/mänskliga rättigheter

Feriepraktik 2014. - Karlskoga Degerfors folkhälsoförvaltningen. Barnkonventionen/mänskliga rättigheter Feriepraktik 2014 - Karlskoga Degerfors folkhälsoförvaltningen Barnkonventionen/mänskliga rättigheter Innehåll Inledning... 2 Syfte... 2 Dagbok... 3 Intervju frågor och svar... 5 Slutsats... 9 Inledning

Läs mer

SK Rullens Styrelse. www.rullen.se

SK Rullens Styrelse. www.rullen.se Nr 3-2009 Ordförande Bertil Hjort Tel. 0141-630 31 E-post: bertilhjorth@hotmail.com Sekreterare Christer Fjellman, 031-55 45 13, 073-333 07 17 E-post: christerfjellman@hotmail.com Kassör Mikael Olsson,

Läs mer