Markus Holmström, Kommunikatör och Organisationssekreterare

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Markus Holmström, Kommunikatör och Organisationssekreterare"

Transkript

1 Markus Holmström, Kommunikatör och Organisationssekreterare Hänt/nuläge/kommer - Byggt nya system för ekonomirapporter - Utredningar och förbättringar kring verksamhetsplan - Strategiska samtal med EFS kring hur vi kommunicerar och samlar in pengar - Videopodd - Ska vara gudstjänstproducent på årskonferensen. Roligt men utmanande! Utmaningar - Tiden. Finns alltid mer att göra än man hinner. - Svårt att hitta formuleringar/strategier för strategisk kommunikation och insamling i balansen mellan att vi är två organisationer (EFS och Salt) men en rörelse! - Att hitta bra vikarielösningar för föräldraledighet i höst! Glädjeämnen - Det positiva gåvoresultatet till Salt riks under 2015: kr jmfrt med 2014! Och det positiva resultatet för hela Salt 2015! Mår rätt bra även om det känns i kroppen att sömnen numera är begränsad. Det är verkligen intensiva månader som kommer och det känns på gränsen. Men det brukar ju lösa sig och mycket är roligt. Kalendarium mars: TNA i London. 7 april: Besök på EFS VB i Umeå! Vincent Ihlberg, Ungdomskonsulent och Teamlinjen Har hänt Det har varit lite uppföljning av Livskraft. Jag själv medverkade lite på Livskraft Mitt. Det har varit positiva rapporter från LK-lägren. Höga deltagarantal från alla utom Mittsverige. Vi har haft ledarskola VÄXA i februari med drygt 20 deltagare på Åkerögården. Annars har det varit business as usual. Nuläge Just nu är det ganska mycket olika saker på gång. Det är Sök Guds ansikte-helgen i Hortlax som jag laddar för. Det är utbildningsvecka med Teamlinjen i mars. Det är också rekryteringstider för nästa års teamare så jag jobbar lite med marknadsföring och sådant. Jag jobbar också med att starta en ny Podcast med undervisning/uppbyggelse för ungdomar. Jag har tillsatt en redaktion och nästa steg är att börja planera programmen. Kommer Sök Guds ansikte helg i Hortlax (mars) RRG-möte Utbildningsvecka med Teamlinjen i Uppsala (mars) Medverkan på sommarläger Utmaningar För min del är det en utmaning att inte få till tiden och möjligheten att jobba mer djupgående med ledarundervisning och material. Finns mycket visioner och saker jag vill göra men som jag finner svårt att bli till.

2 Glädjeämnen Det färskaste är nog ledarhelgen Växa som känns väldigt positivt. Känns som ett framgångsrikt koncept. Läget är bra i stort, men känner en viss trötthet. För kännedom ska jag och min fru ha barn i början på maj, vilket känns spännande och roligt. Anders Brunnegård, Scoutkonsulent Har hänt Höstens Scoutledarforum var omtyckt men inte så välbesökt. Varför? Men vi tror att Patrullriks blir dragplåster på nästa. SLF16 förläggs till Kalmar. Försöker tillsammans med Equmeniascout få Scoutshopen att ta fram en Scoutbibel. I Januari en del Scoutnetstöd inför årsstatistiken. Nuläge och framtid Sträva mot 100% scoutanslutning till Salt Scout i Salt och EFS-föreningar med Scoutverksamhet är fortsatt en prioritet för mig. Planeringsverksamheten i LÄKO för Patrullriks 2017 Mossebo är intensiv nu inför informationskampanj under resterande vår och årskonferensen. Tema Hopp!. Uppdaterar scoutinformation på hemsidan och Resurspärmens scoutinformation. Informationsmöte från Trygga Möten om status i projektet. Projektet avslutar utveckling och Trygga Möten ska gå över i förvaltningsfas. En kurs som styrelsen har rekommenderat alla Salt-ledare Ska ha telemöten ca 1 ggn per termin med de som DK som har scoutansvar i tjänsten. Jag kommer återgå till 75 % scout på Salt i höst (men har fått en 25 % lokal EFS anställning). Arbetar för att sprida även till Salts Scoutkårer att Scouternas Folkhögskolas Scoutledarutbildningar är för oss alla. Läs kurskatalogen Bevakar Equmenias Beredningskonferens Scout i april där deras samverkansavtal med Scouterna kommer att stötas och blötas och ifrågasättas. Inte klart ännu om familjen kan släppa iväg mig till Jönköping på detta. Viktiga datum Salts Årskonferens. Får besök från Scouterna. Spännande händelse utlovas. Patrullriks reklam måste vara klar att gå ut hårt med Scoutledarforum 2016, SLF16. För alla Salts Scoutledare. Betoning på Patrullriks Scouternas Demokratijamboree 2016 (Årsmöte), DJ16. Ombud från alla kårer inklusive Salt Scout.

3 Jag är glad att jag slipper stämpla 25 % i höst eftersom jag fått en tjänst på samma kontor som jag redan sitter. För övrigt har jag fortfarande roligt på jobbet. Johanna Björkman, Generalsekreterare Har hänt Intensiv terminsstart. Har träffat nordiska kollegor i Köpenhamn och det är alltid välsignat och lärorikt! Påbörjat gudstjänstplaneringen inför årskonferensen. Spännande samtal ur ett metaperspektiv. Träffat distriktskonsulenterna under två dagar för workshop och strategiska samtal. God gemenskap! Har med hjälp av andra verkligen försökt sy ihop säcken kring Salts organisationsutredning i form av texter och tänk kring alla de frågor som dyker upp medan man jobbar med frågan. Svårt! Nuläge och nära framtid Planerar för årskonferensen utifrån olika perspektiv och grupper. En utmaning på väldigt många sätt men känslan är att det kan blir bra. Den större frågan som ligger i bakgrunden om vad konferensens syfte egentligen är får tyvärr återigen stå tillbaka lite. Förhoppingen är att ett sådant samtal ändå ska få ta plats i något forum i en nära framtid. Försöker planera och förbereda inför föräldraledigheten vilket inte är helt lätt men jag känner mig ändå lugn. Sista veckan i februari blev riktigt tuff min lillebror fick diagnosen leukemi och påbörjade cellgiftsbehandling inom loppet av några dagar. Det blev en fruktansvärd chock som tagit hårt och utifrån det pendlar dagsformen en del. Mår bortsett från det rätt bra i övrigt även om allt på grund av graviditeten tar längre tid. Av samma orsak orkar jag också mindre än vanligt. Kalendarium mars Ekumenisk styrelsehelg mars Besöker Västsverige 2-3 (4) maj Internationell konsultation, Hagaberg 5-8 maj Årskonferens, Södertälje 20 maj Jobbar sista dagen Linnea Svensmark, Ekonom Har hänt/nuläge/kommer Avslutat 2015 och jobbar för fullt med bokslutet. Har precis varit på semester och håller nu på att ta mig in i jobbet igen. Ska avsluta bokslutet och göra alla statistik för Salt. Hjälper också Elle med EFS årsrapporter och statistik.

4 Utmaningar Få bokslutet klart tills revisorerna kommer för granskning nästa vecka. Glädjeämnen Att bokslutet ser så bra ut mot väntat resultat vilket vi kan tacka GUD för. Kalendarium (relevant för distrikten) I mars så ska Salts statistik vara klar Stickprovsförfrågan ska skickas ut April görs stickprov och ev kompletteringar begärs in Revisorernas granskning av stickprov hoppas jag ska vara gjort innan midsommar. Jag mår bra och har precis haft en härlig semester i två veckor. Ser med spänning fram emot de förändringa som ska komma här på kansliet så småningom. Rakel Brandt, SKATTEN-REDAKTÖR Har hänt/nuläge Vårmaterialet har gått ut till abonnenterna och produktionen inför hösten börjar komma igång. Nanne har ju saknats i SKATTEN -teamet under vintern, men det har i det stora hela gått bra att lösa. På den punkt där det märks mest att hon saknas är inspirationsträffar, men vi har lyckats pussla ihop så att alla som har efterfrågat har fått besök. Antalet abonnenter fortsätter sjunka något. Framtid Det stora som pågår för SKATTEN just nu är att vi har insett att det avtal som vi har med Søndagsskolen Norge inte är rimligt och det är ju en av frågorna som ni i styrelsen har på ert bord i helgen. Ser fram emot att prata med er om det. Rent personligt trivs jag bra på mitt jobb och är verkligen välsignad med goda kollegor och en bra chef! Nar ändå varit mer stressad över att få ihop arbetstimmar och föräldraskapet denna vinter än den förra, men jag hoppas på att det ska kännas bättre under våren. Sofia Svensson, vik missionskonsulent Har hänt: Glädjande insamlingsresultat för BIAL 2015, vi samlade in ca 1,9 miljoner med ett mål på 1,8 miljoner. Hurra och halleluja! Nuläge: Uppföljning av Outreach 2016 Planering av partnerkonsultationen och årskonferensen (medverkan på både Bako, Avtryck och stora) Fondansökningar Outreach 2017 och partnerkonsultation BIAL: kontakt BIAL-gruppen, material i o m jubileumsåret, konferensmedverkan, hemsida Volontärerna håller på att avsluta i Burma och Argentina. Förberedelser och marknadsföring av kommande volontärperiod som blir två placeringar i Tanzania.

5 Kommer: SKATTEN-material ht-16 tema: Barn i Malawi (SKATTEN-pass på ledardag i Linköping, 9 april utöver ordinarie tjänst) Planering och uppföljning för hemkomna volontärer, förberedelsekurs för nya SMR-ansökan Planering av Outreach Burma : Jag har nu gjort ca 1 år i min tjänst och det är skönt att ha kommit in i det mesta och fått uppleva en årscykel! Lite ofattbart att volontärerna är på väg hem Jag är glad i uppgifterna och uppdraget och har nu en lite lugnare period innan det drar igång med vad ni ser i kalendariet. Det är stundvis svårt att kombinera två halvtider, men i närheten mellan de båda tjänsterna rent fysiskt (den andra med barn och unga i Vasakyrkan, Umeå) underlättar och jag är glad att jag har lokal koppling även om jag önskar förändring framåt. Det är gott att få dela kollegial gemenskap på plats med EFS Västerbotten och med Salt-teamet. - Sedan 15 januari är jag tillbaka som Soul Children-samordnare och har jobbat på för att komma ifatt det man tappar i ett uppehåll. Det känns som vanligt som att Herren är väldigt engagerad i Soul Children och lägger pusselbitar som ger överraskande stor utdelning med små medel. Har hänt/nuläge Sedan sista rapporten har min tjänst ökat till 25%. Har nu en referensgrupp kring min tjänst. Bollar allt ifrån översättningar till vägval med dem. Presentationsfilm av Soul Children är under produktion och finansieras med en budgetpost som Sverigeavdelningen avsatt för bryggan mellan Soul Children och EFS. En 2 minuters film är också på gång om Soul Childrens betydelse för tweens som Salt kan använda på webben mm. Båda filmerna produceras nu och ska senast vara klara till årskonferensen. Vi träffade Acta (och Normisjon) 20 januari och förhandlade avtalet för Den stora nyheten är att gränsen som fanns vid 20 medlemmar för årsavgiften är borttagen. Istället betalar alla körer samma årsavgift oavsett hur många som är med. Detta blir en bra morot för att växa i antal i kören. Kommer/Kalendarium På årskonferensen blir det ett Soul Children-spår i år igen och det är jag som leder det. Vi har även ett seminarium för ledare. Till årskonferensen kommer andra numret av tweensandaktsmaterialet Btweens. I sommar hålls Soul Children-läger i Västerbotten och jag välkomnar Soul Childrenprofiler inom befintliga Salt-verksamheter. Dock behöver jag bli inkopplad i planering och val av ledare. Jag har ansvar för att allt som vi genomför med Soul Childrens namn bär Soul Childrens DNA och om ledare inte är väl bekanta med Soul Children behöver jag ha en förberedande kurs med dem. Till höstterminen ska vi ta oss an insamlingsdelen av Soul Children tillsammans med BIAL SoulMate. Istället för festival blir det blir det två större GATHERINGS eller regionshelger:

6 Örebro augusti upp till 600 platser om det skulle vara så. Örebro är en musikstad och vi kommer att samarbeta med Filadelfiakyrkan och Immanuelkyrkan som har musikledare och medlemmar som är en del av gräddhyllan av svensk gospel och kristen musikproduktion. Lycksele 3-4 september 130 platser Lycksele kyrka Vi bjuder inte hit Oslokören i år men vi vill få hit unga Oslo-körledare för att fortsatt få hjälp att kommunicera Soul Childrens DNA så nära rötterna som möjligt. Ska försöka få med mig så många ledare som möjligt till internationella Soul Children-festivalen i Oslo oktober och söka bidrag ur en fond som vill främja möten mellan de skandinaviska länderna.

Styrelsen Johannelunds teologiska högskola, Uppsala. Malin Henrysson Nils J Lundgren Charlotta Nordström Robert Strand Simon West

Styrelsen Johannelunds teologiska högskola, Uppsala. Malin Henrysson Nils J Lundgren Charlotta Nordström Robert Strand Simon West Salt barn och unga i EFS Sammanträde Styrelsen 141115-16 Plats Närvarande Frånvarande Adjungerade Johannelunds teologiska högskola, Uppsala Samuel Hellgren Malin Henrysson Nils J Lundgren Charlotta Nordström

Läs mer

Markus Holmström kommunikation och organisation. Vad har hänt sen sist?

Markus Holmström kommunikation och organisation. Vad har hänt sen sist? Markus Holmström kommunikation och organisation Vad har hänt sen sist? Jobbat mycket med insamling med Salt-sidor i Budis, digitalt system för månadsgivare och utskick till EFS-föreningar. Trevliga dagar

Läs mer

VERKSAMHETSREDOVISNING

VERKSAMHETSREDOVISNING Till 7 a) på dagordningen 2014 VERKSAMHETSREDOVISNING Vad är det egentligen som hänt i Salt under 2014? INLEDNING Inledning Det gångna året, 2014, har på många sätt varit ett spännande år. Förändringens

Läs mer

VERKSAMHETSREDOVISNING

VERKSAMHETSREDOVISNING Till 7 a) på dagordningen 2013 VERKSAMHETSREDOVISNING Vad är det egentligen som hänt i Salt under 2013? INLEDNING Inledning Två sätt att beskriva 2013 är att det har gått i barnens och ekumenikens tecken.

Läs mer

Nya sätt att vara kyrka

Nya sätt att vara kyrka Nya sätt att vara kyrka för evangeliets skull Linköping, Ansgarskyrkan 4 söndag 6 april 2014 Ansgarskyrkan i Linköping, EFS Sverigeavdelning och EFS i Sydöst-Sverige inbjuder till en helgkonferens i samarbete

Läs mer

Salt barn och unga i EFS ÅRSMÖTESHANDLINGAR. Dagordning Verksamhetsberättelse 2016 Förslag på personer Styrelsekandidater Ekonomi Verksamhetsplan

Salt barn och unga i EFS ÅRSMÖTESHANDLINGAR. Dagordning Verksamhetsberättelse 2016 Förslag på personer Styrelsekandidater Ekonomi Verksamhetsplan Salt barn och unga i EFS 2017 ÅRSMÖTESHANDLINGAR Dagordning Verksamhetsberättelse 2016 Förslag på personer Styrelsekandidater Ekonomi Verksamhetsplan DAGORDNING SALTS ÅRSMÖTE 2017-06-04 @ EQUMENIAKYRKAN,

Läs mer

Styrelsen avger följande årsredovisning.

Styrelsen avger följande årsredovisning. Styrelsen avger följande årsredovisning. Om inte annat särskilt anges, redovisas alla belopp i tusental kronor. Uppgifter inom parentes avser föregående år. Salt - barn och unga i EFS, som bildades i januari

Läs mer

Nya sätt att vara kyrka

Nya sätt att vara kyrka Nya sätt att vara kyrka för evangeliets skull Ansgarskyrkan Linköping, 4 söndag 6 april 2014 Öppna möten och seminarier 19.00 Inledningsmöte med nattvardsfirande, predikan av Lars Häggberg, församlingsherde

Läs mer

Nyhetsbrev Augusti. Equmeniascout i Region Stockholm. Hej!

Nyhetsbrev Augusti. Equmeniascout i Region Stockholm. Hej! Equmeniascout i Region Stockholm Nyhetsbrev Augusti Hej! Välkomna tillbaka! En ny scouttermin är precis på väg att dra igång, kanske har den redan det för vissa av er. Detta innebär nya möjligheter, nya

Läs mer

Verksamhetsplan 2015. TRELLEBORGS SCOUTKÅR Gemenskap och friluftsliv sedan 1911

Verksamhetsplan 2015. TRELLEBORGS SCOUTKÅR Gemenskap och friluftsliv sedan 1911 Verksamhetsplan 2015 TRELLEBORGS SCOUTKÅR Gemenskap och friluftsliv sedan 1911 Verksamhetsplan Vi erbjuder barn och unga unika möjligheter till utveckling, äventyr och gemenskap. Vi vill att alla ska få

Läs mer

Verksamhetsredovisning. Vad är det egentligen som hänt i Salt under 2012?

Verksamhetsredovisning. Vad är det egentligen som hänt i Salt under 2012? 2012 Verksamhetsredovisning Vad är det egentligen som hänt i Salt under 2012? Inledning Inledning 2012 har varit ett intensivt år, främst pga vår söndagsskolsatsning skatten på äventyr med Gud. Aldrig

Läs mer

Styrelsekandidater en presentation

Styrelsekandidater en presentation Till 10 på dagordningen Styrelsekandidater en presentation NÅGRA BAKGRUNDSFAKTA Salts styrelse består av 12 personer. Under 2014-2015 satt följande personer i styrelsen: Charlotte Erdtman (ordf), Charlotta

Läs mer

Salts verksamhetsredovisning för 2015

Salts verksamhetsredovisning för 2015 Salts verksamhetsredovisning för 2015 Antagen av Salts styrelse den 5 februari 2016. Inledning Det har varit ett intensivt år för Salt, inte minst hösten. Men låt oss ta det från början. 2015 inleddes

Läs mer

Salts verksamhetsredovisning för 2007

Salts verksamhetsredovisning för 2007 Salts verksamhetsredovisning för 2007 Antagen av Salts styrelse den 2 februari 2008. Godkänd av Salts årsmöte den 2 maj 2008. Inledning 2007 kan sammanfattas som ett år av både nystart och fördjupning.

Läs mer

Johanna Björkman, 22 år, bor i Umeå. Medlem i Salt i Vasakyrkan

Johanna Björkman, 22 år, bor i Umeå. Medlem i Salt i Vasakyrkan Johanna Björkman, 22 år, bor i Umeå. Medlem i Salt i Vasakyrkan Jag var med när det började, så sedan 2005 har jag varit medlem i Salt. Jag har varit med på lite olika sätt. Först var jag med via tonårsgruppen

Läs mer

Kandidater vid styrelseval i EFS 2019

Kandidater vid styrelseval i EFS 2019 Kandidater vid styrelseval i EFS 2019 Fem personer i nuvarande styrelse står i tur att avgå, ingen av dessa ställer upp för omval. Antal platser som ska fyllas är fem, och här presenteras EFS valberednings

Läs mer

Kårdagen 21april. Nyhetsbrev juni 2013. Våren 2013. Avslutning och föräldramöte om lägret, måndag 10 juni kl. 18.30 20.00

Kårdagen 21april. Nyhetsbrev juni 2013. Våren 2013. Avslutning och föräldramöte om lägret, måndag 10 juni kl. 18.30 20.00 Våren 2013 Nyhetsbrev juni 2013 Avslutning och föräldramöte om lägret, måndag 10 juni kl. 18.30 20.00 Det verkar som att det har hänt ovanligt mycket skoj på Djursholms scoutkår den här terminen. Alla

Läs mer

Salts verksamhetsredovisning för 2009

Salts verksamhetsredovisning för 2009 Salts verksamhetsredovisning för 2009 Antagen av Salts styrelse den 6 februari 2010. Inledning 2009 har för Salt varit ett år av växt, och vi tror och hoppas att denna växt går att beskriva på ett både

Läs mer

Reviderad Proposition 2: Äventyr och kompisar i en riktigt bra scoutverksamhet

Reviderad Proposition 2: Äventyr och kompisar i en riktigt bra scoutverksamhet Reviderad Proposition 2: Äventyr och kompisar i en riktigt bra scoutverksamhet BAKGRUND På Scouternas stämma 2014 antog vi Scouternas nya vision vi drömmer om Unga som gör världen bättre. För att ta oss

Läs mer

Västmanlands Scoutdistrikt

Västmanlands Scoutdistrikt Västmanlands scoutdistrikts verksamhetsplan 2016 Verksamhetsplanen fastställdes av Distriktsstämman 2015-11-22 Västmanlands scoutdistrikts verksamhetsidé Att stödja Västmanlands scoutkårer så att de kan

Läs mer

FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG SCOUTKÅR

FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG SCOUTKÅR FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG SCOUTKÅR FEMSTEGSMODELLEN: FEM STEG FÖR EN TILLGÄNGLIG VERKSAMHET STEG1 VEM NÅS AV SCOUTERNA? Vem känner igen sig och tilltalas? STEG

Läs mer

Västmanlands Scoutdistrikt

Västmanlands Scoutdistrikt Verksamhetsplan 2019 Verksamhetsplanen fastställdes av Distriktsstämman 2018-11-24 Västmanlands scoutdistrikts verksamhetsidé Att stödja Västmanlands scoutkårer så att de kan bedriva bra scouting. Övergripande

Läs mer

Västmanlands Scoutdistrikt

Västmanlands Scoutdistrikt Västmanlands scoutdistrikts verksamhetsplan 2017 FÖRSLAG Tillägg och ändringar från 2016 är kursiva, text som föreslås tas bort är struken Verksamhetsplanen fastställdes av Distriktsstämman 2016-11-12

Läs mer

Pressmeddelande 2011-06-XX

Pressmeddelande 2011-06-XX Pressmeddelande 2011-06-XX Inför midsommar Var sjunde anställd i Stockholms län dricker alkohol minst tre i veckan Var sjunde anställd i Stockholms län, 14 procent, dricker alkohol tre dagar i veckan eller

Läs mer

Salts verksamhetsredovisning för 2008

Salts verksamhetsredovisning för 2008 Salts verksamhetsredovisning för 2008 Antagen av Salts styrelse den 1 februari 2009. Godkänd av Salts årsmöte den 22 maj 2009. Inledning 2008 kan på många sätt beskrivas som scoutingens år i Salt. Vår

Läs mer

Välkommen till. ksp!

Välkommen till. ksp! Välkommen till ksp! Föreningen för kommunal statistik och planering (ksp) är en intresse- och yrkesförening för dig som arbetar med underlag för strategisk planering av olika slag inom det kommunala området.

Läs mer

Protokoll Distriktstyrelsemöte 1 januari

Protokoll Distriktstyrelsemöte 1 januari NORDVÄSTRA SKÅNES SCOUTDISTRIKT Protokoll Distriktstyrelsemöte 1 januari Datum: Plats: Löpnummer: 14 januari 2018 Sonnarp Möte 1, år 2018 Deltagare Närvarande Distriktsordförande Peter Wilhelmsson Vice

Läs mer

Salts verksamhetsredovisning för 2005

Salts verksamhetsredovisning för 2005 Salts verksamhetsredovisning för 2005 Antagen av Salts styrelse den 6 maj 2006. Godkänd av Salts årsmöte den 17 juni 2006. Inledning Det finns olika sätt att ange när Salt egentligen bildades. Egen juridisk

Läs mer

ÅRSMÖTESHANDLINGAR. Dagordning Verksamhetsberättelse 2015 Förslag på personer Styrelsekandidater Ekonomi Verksamhetsplan

ÅRSMÖTESHANDLINGAR. Dagordning Verksamhetsberättelse 2015 Förslag på personer Styrelsekandidater Ekonomi Verksamhetsplan 2016 ÅRSMÖTESHANDLINGAR Dagordning Verksamhetsberättelse 2015 Förslag på personer Styrelsekandidater Ekonomi Verksamhetsplan DAGORDNING SALTS ÅRSMÖTE 2016-05-06 @ ROSENBORGSHALLEN, SÖDERTÄLJE -2 Välkommen

Läs mer

UTVÄRDERING Läsåret 2013/2014

UTVÄRDERING Läsåret 2013/2014 UTVÄRDERING Läsåret 2013/2014 Österängs öppna förskola Läsåret 2013/2014 sida 1 UTVÄRDERING Läsåret 2013/2014 Österängs öppna förskola 1. Presentation av förskolan och förutsättningarna för arbetet Österängs

Läs mer

Projektplan Strategiprocess, Scouterna

Projektplan Strategiprocess, Scouterna Projektplan Strategiprocess, Scouterna Senast uppdaterad: 2013-03-24 Scouterna Box 420 34 Telefon: +46 8-568 432 00 Webb: www.scouterna.se The Guides and Scouts of Sweden 126 12 Stockholm Fax: +46 8-568

Läs mer

En grafisk profil. Har du frågor? Kontakta oss på info@soulchildren.se 018-430 25 80. Kära användare av Soul Childrens grafiska profil!

En grafisk profil. Har du frågor? Kontakta oss på info@soulchildren.se 018-430 25 80. Kära användare av Soul Childrens grafiska profil! Grafisk profil En grafisk profil INNEHÅLL: En grafisk profil 2 Vision och värderingar 3 Symbolik 3 Logotyper 4 Användning av logotyper 4 Färger 5 Typsnitt 5 Grafiska element 6 Exempel 7 Salt barn och unga

Läs mer

Mer demokrati! - 2 - För demokrati är inte bara viktigt, det gör allt så mycket roligare också.

Mer demokrati! - 2 - För demokrati är inte bara viktigt, det gör allt så mycket roligare också. Mer demokrati! I Scouterna tycker vi att det är viktigt med demokrati. Alla har rätt att säga vad de tycker. Och allt som vi gör har vi bestämt tillsammans. Vi väljer alltid det förslag som får flest röster.

Läs mer

NYHETSBREV YOUTH WITHOUT BORDERS. !Vi bjuder på fika och informerar om vårt möte och vem som kommer att bo hos vem.

NYHETSBREV YOUTH WITHOUT BORDERS. !Vi bjuder på fika och informerar om vårt möte och vem som kommer att bo hos vem. av 5 1 NYHETSBREV YOUTH WITHOUT BORDERS Vårt första nyhetsbrev Jag hoppas att ni alla vet vid detta laget vad era ungdomar håller på med här i skolan efter lektionstid. Annars är det kanske tid att ni

Läs mer

Förslag på ny organisation för Salt - Projektgruppens utkast till Salt styrelse, februari

Förslag på ny organisation för Salt - Projektgruppens utkast till Salt styrelse, februari Förslag på ny organisation för Salt - Projektgruppens utkast till Salt styrelse, februari 2016 - Del I: Sammanfattning Innehållet i föreliggande organisationsförslag kan sammanfattas i följande punkter:

Läs mer

Verksamhetsplan 2015. Bilaga 1

Verksamhetsplan 2015. Bilaga 1 Verksamhetsplan 2015 Bilaga 1 Verksamhetsmål 1 Ledord: Gemenskap Vi vill verka för att föreningarna känner mening och glädje över att vara del av Equmenia Väst, och att föreningarna upplever att Equmenia

Läs mer

Huvudmålen är ofta formulerade visionärt, för att sedan brytas ned i delmål och i största utsträckning också i mätbara mål.

Huvudmålen är ofta formulerade visionärt, för att sedan brytas ned i delmål och i största utsträckning också i mätbara mål. Sidan 13 av 21 Verksamhetsplan 2016 Det är dags för ett nytt år! Årets verksamhetsplan bygger på samma grund som föregående år. För att tydliggöra vad det är som skall uppnås med distriktets verksamhet

Läs mer

Ett år i föreningen. Styrelsemöten. Årsmöte

Ett år i föreningen. Styrelsemöten. Årsmöte Ett år i föreningen Det finns i en förening några områden som återkommer varje år. Ett sätt att planera arbetet i föreningen är att se vilka uppgifter de är och när de behöver göras. Här hittar du några

Läs mer

Normalstadgar för equmenias regioner

Normalstadgar för equmenias regioner Normalstadgar för equmenias regioner Inom equmenia finns sju regioner. Geografi och uppdrag fastställs av equmenias riksstämma. Verksamheten i regionerna sker i nära koppling till den verksamhet som sker

Läs mer

Våra kunniga och kompetenta medarbetare skapar och möjliggör vår framgång.

Våra kunniga och kompetenta medarbetare skapar och möjliggör vår framgång. Våra värderingar Våra kunniga och kompetenta medarbetare skapar och möjliggör vår framgång. Vi vill att de ska fortsätta se oss som sin framtida arbetsgivare. Vi vill också att vårt varumärke ska locka

Läs mer

Made by Noemi Senast uppdaterad

Made by Noemi Senast uppdaterad Made by Noemi 2014-12-08 Senast uppdaterad 2014-12-08 Made by Noemi är ett underklädesmärke som drivs av designern Noemi Ivanova sedan 2004 i Stockholm. Märket grundades när hon saknade sköna & fina underkläder

Läs mer

Söndagen den 20 september kommer Kvillsfors Missionsförsamling att byta namn till Equmeniakyrkan Kvillsfors. Bakgrunden är att Svenska Missionskyrkan

Söndagen den 20 september kommer Kvillsfors Missionsförsamling att byta namn till Equmeniakyrkan Kvillsfors. Bakgrunden är att Svenska Missionskyrkan Söndagen den 20 september kommer Kvillsfors Missionsförsamling att byta namn till Equmeniakyrkan Kvillsfors. Bakgrunden är att Svenska Missionskyrkan 2011 gick samman med Metodistkyrkan i Sverige och Svenska

Läs mer

Förberedelsematerial inför Valen Demokrati

Förberedelsematerial inför Valen Demokrati Förberedelsematerial inför Valen 2010 Demokrati Förberedelsematerial inför Valen 2010 SMU i Övre Norrlands distriktsscoutläger sommaren 2010, Valen 2010, har temat val. För att scouterna och ni som ledare

Läs mer

Protokoll för Salts årsmöte 2009

Protokoll för Salts årsmöte 2009 Protokoll för Salts årsmöte 2009 Plats: EFS-kyrkan, Skellefteå Tid: 22 maj 2009 Närvarande: 63 röstberättigade ombud Paragrafer: 1-17 Underskrifter: Lukas Bergner (ordförande) Johanna Lundström (vice ordförande)

Läs mer

Nu gör jag något nytt

Nu gör jag något nytt Nu gör jag något nytt Linda Alexandersson fredag 15 maj Det började med att två tjejer i min församling i Arvika, åkte ner hit till Göteborgsområdet för att träffa en präst. De hade bekymmer på ett område

Läs mer

Staffanstorps scoutkår i Djurslöv 2014-05-05

Staffanstorps scoutkår i Djurslöv 2014-05-05 Kretsmöte Lund Staffanstorps scoutkår i Djurslöv 2014-05-05 Staffanstorps scoutkår i Djurslöv hälsade oss välkomna och Richard Strand, kårordförande i kåren, startade upp mötet enligt agendan. Följande

Läs mer

Ta steget! Konfirmation 2015/16. Järfälla kyrka Kyrkvägen 8. Maria kyrka Vasavägen 25. S:t Lukas kyrka Svarvargränd 1. Viksjö kyrka Agrargränd 2

Ta steget! Konfirmation 2015/16. Järfälla kyrka Kyrkvägen 8. Maria kyrka Vasavägen 25. S:t Lukas kyrka Svarvargränd 1. Viksjö kyrka Agrargränd 2 Ta steget! Järfälla kyrka Kyrkvägen 8 Maria kyrka Vasavägen 25 S:t Lukas kyrka Svarvargränd 1 Viksjö kyrka Agrargränd 2 Konfirmation 2015/16 Varför konfirmation? Konfirmandtiden är ett fantastiskt tillfälle

Läs mer

Equmeniascouts nyhetsbrev

Equmeniascouts nyhetsbrev Equmeniascouts nyhetsbrev Nyhetsbrev Du läser nu vårens sista nyhetsbrev från Equmeniascout. Nästa nyhetsbrev kommer ut i mitten av augusti. Under det senaste året har antalet prenumeranter på nyhetsbrevet

Läs mer

4H:S NATIONELLA KONFERENS

4H:S NATIONELLA KONFERENS Nominera en 4H:are idag 4H:S NATIONELLA KONFERENS I 25-27 JANUARI 2019 I NORRKÖPING I INSPIRATION LÄGERINSPIRATION MED NORGES 4H MEMBERSKY SKATTJAKT NATUR HJÄRT- OCH LUNGRÄDDNING 4H:S NATIONELLA KONFERENS

Läs mer

Ditt professionella rykte är din främsta tillgång

Ditt professionella rykte är din främsta tillgång Ditt professionella rykte är din främsta tillgång Namn: Erik Fors-Andrée Ditt professionella rykte Erik är en driven visionär, inspirerande ledare och genomförare som med sitt brinnande engagemang får

Läs mer

Styrelseprotokoll4, 15 maj 2017

Styrelseprotokoll4, 15 maj 2017 Styrelseprotokoll4, 15 maj 2017 Datum: Plats: löpnummer: 15 maj 2017 Scouternas kansli, Örnsberg / Skype 051-8-2017 Deltagare Närvarande O rd}o'mnde Leelamole r Britta Burreau Gustaf Haag Martin Persson

Läs mer

Västmanlands Scoutdistrikt

Västmanlands Scoutdistrikt Västmanlands scoutdistrikts verksamhetsplan 2018 FÖRSLAG Tillägg och ändringar från 2017 är kursiva, text som föreslås tas bort är struken Verksamhetsplanen fastställs av Distriktsstämman 2017-11-25 Västmanlands

Läs mer

Protokoll för Salts årsmöte 2015

Protokoll för Salts årsmöte 2015 Protokoll för Salts årsmöte 2015 Plats: Fridhemsgymnasiet, Umeå Datum och tid: 2015-05-15 kl 13.30 17.10 Närvarande: 80 röstberättigade ombud Paragrafer: 1-18 Underskrifter: Lukas Bergner (ordförande)

Läs mer

Salts verksamhetsredovisning för 2011

Salts verksamhetsredovisning för 2011 Salts verksamhetsredovisning för 2011 Antagen av Salts styrelse den 4 februari 2012. Godkänd av Salts årsmöte den 18 maj 2012. Inledning 2011 har varit ett spännande, och periodvis lite omtumlande år.

Läs mer

Nyhetsbrev Januari. Equmeniascout i Region Stockholm. Hej! På gång. Ledarfest! Isbiten

Nyhetsbrev Januari. Equmeniascout i Region Stockholm. Hej! På gång. Ledarfest! Isbiten Equmeniascout i Region Stockholm Nyhetsbrev Januari Hej! Det är med glädje som vi skriver detta första nyhetsbrev från oss i Scoutstaget i region Stockholm. I höstas startade vi upp som stag och kommer

Läs mer

Regionalbehovsanalys. Länsstyrelseforum den 22-23 oktober

Regionalbehovsanalys. Länsstyrelseforum den 22-23 oktober Regionalbehovsanalys Länsstyrelseforum den 22-23 oktober Agenda Beskrivning av processen Nuläget Exempel på utgärder Virtuell samverkan Verktyg för omvärldsbevakning Beskrivning av arbetsprocess Metodkonceptet

Läs mer

Bilaga 6 en utvecklingsresa för Sveriges fräschaste 50-åring

Bilaga 6 en utvecklingsresa för Sveriges fräschaste 50-åring Bilaga 6 ingsr l k c e v t u en e g n i r å 0 5 aste h c s ä r f s rige e v S r ö f sa Innehåll Bakgrund 4 Detta har hänt 4 Det här är Expedition 50 5 Tidslinje 6 Processer och beslut 6 Vad tycker du?

Läs mer

Innehåll Bakgrund 4. Här finns den viktigaste informationen om Expedition 50 och frågeställningar ni gärna får diskutera.

Innehåll Bakgrund 4. Här finns den viktigaste informationen om Expedition 50 och frågeställningar ni gärna får diskutera. ingsr l k c e v t u en e g n i r å 0 5 aste h c s ä r f s rige e v S r ö f sa År 2020 fyller IOGT-NTO 50 år. Vi har tre år på oss att göra oss till världens fräschaste 50-åring. Vi ska vara lika relevanta

Läs mer

SPÄNNING, GEMENSKAP OCH UTVECKLING

SPÄNNING, GEMENSKAP OCH UTVECKLING SPÄNNING, GEMENSKAP OCH UTVECKLING UNGA SOM GÖR VÄ Scouterna ger över 70 000 barn och unga från alla delar av samhället chansen att uppleva äventyr tillsammans och växa som individer. Det innebär att vi

Läs mer

Stadgar för Equmenia region Svealand

Stadgar för Equmenia region Svealand Stadgar för Equmenia region Svealand 1 Regionens grund, namn och uppdrag JESUS KRISTUS ÄR HERRE. Equmenia region Svealand delar denna bekännelse från Filipperbrevet 2:11 med kristna genom alla tider. Barn-

Läs mer

Unionens Karriär & utvecklingstjänster. Din väg till ett rikare arbetsliv

Unionens Karriär & utvecklingstjänster. Din väg till ett rikare arbetsliv Unionens Karriär & utvecklingstjänster Din väg till ett rikare arbetsliv 2 Alltför sällan ställer vi oss frågan om vi jobbar med det vi är bra på eller om vi bara jobbar för jobbandets skull. Det är lätt

Läs mer

Distriktet. Distriktet förväntar sig att kårerna:

Distriktet. Distriktet förväntar sig att kårerna: Förslag Södra Skånes scoutdistrikt Distriktet Distriktet har idag ett omfattande ansvar för att stödja kårer och kretsar samt andra organisationer inom vår verksamhet. Detta ansvar tar vi genom att under

Läs mer

Verksamhetsplan 2012-2013 Utgångspunkten för denna verksamhetsplan är förbundets verksamhetsidé och vision:

Verksamhetsplan 2012-2013 Utgångspunkten för denna verksamhetsplan är förbundets verksamhetsidé och vision: Verksamhetsplan 2012-2013 Utgångspunkten för denna verksamhetsplan är förbundets verksamhetsidé och vision: Verksamhetsidé: tar tillvara och driver den svenska museisektorns gemensamma intressen. Vision:

Läs mer

Tankar kring den pedagogiska grundsynen

Tankar kring den pedagogiska grundsynen Tankar kring den pedagogiska grundsynen Scoutprogrammet När det gäller de utvecklingsområdena så känner jag att de kommer in mer eller mindre i de ledarkurser vi kör. Vad som kommer att vara viktigt är

Läs mer

SPÄNNING, GEMENSKAP OCH UTVECKLING

SPÄNNING, GEMENSKAP OCH UTVECKLING SPÄNNING, GEMENSKAP OCH UTVECKLING UNGA SOM GÖR VÄRLDEN BÄTTRE Scouterna ger över 68 000 barn och unga från alla delar av samhället chansen att uppleva äventyr tillsammans och växa som individer. Det innebär

Läs mer

Januari en månad av reflektion, eftertanke och planer framåt!

Januari en månad av reflektion, eftertanke och planer framåt! Januari en månad av reflektion, eftertanke och planer framåt! Tänk ändå vad fort ett verksamhetsår går och vad mycket som hänt på förskolan. Vi har haft två pedagoger iväg till Italien på fortbildning

Läs mer

Styrelsen avger följande årsredovisning.

Styrelsen avger följande årsredovisning. Styrelsen avger följande årsredovisning. Om inte annat särskilt anges, redovisas alla belopp i tusental kronor. Uppgifter inom parentes avser föregående år. Salt - barn och unga i EFS, som bildades i januari

Läs mer

Folkesundhed og partnerskaber Sundhet genom partnerskap

Folkesundhed og partnerskaber Sundhet genom partnerskap Folkesundhed og partnerskaber Sundhet genom partnerskap Sara Kollberg, Folkhälsomyndigheten, Sverige Elisabeth Skoog Garås, Sveriges Kommuner och Landsting Hur kom den till av vilka Vad är Mötesplatsen

Läs mer

IMMANUELSKYRKAN. www.imkskovde.se. December 2014 - Februari 2015 SKÖVDE. Equmeniakyrkan

IMMANUELSKYRKAN. www.imkskovde.se. December 2014 - Februari 2015 SKÖVDE. Equmeniakyrkan IMMANUELSKYRKAN SKÖVDE December 2014 - Februari 2015 Equmeniakyrkan www.imkskovde.se Omslagsbilden: Välkommen in i värmen i Immanuelskyrkan! Skövde Missionsförsamling & Equmenia Skövde Kungsgatan 17, 541

Läs mer

Varför nu? Ramverket (BAS, SCOUT mfl) gäller Ramverksutbildningarna skulle ha reviderats 2011

Varför nu? Ramverket (BAS, SCOUT mfl) gäller Ramverksutbildningarna skulle ha reviderats 2011 Varför utveckla? Varför nu? Ramverket (BAS, SCOUT mfl) gäller 2009-2015 Ramverksutbildningarna skulle ha reviderats 2011 Demokratijamboree 2012 beslutade utbildningarna skall utvecklas för att i större

Läs mer

Göteborgs. Scoutdistrikts

Göteborgs. Scoutdistrikts Göteborgs Scoutdistrikts Arrangemang Hösten 2013 2 KALENDARIET September Oktober 1 S 1 T 2 M Mandalay kv.segl. 2 O 3 T 3 T 4 O 4 F Vandringen 2013 5 T 5 L Vandringen 2013 6 F Mandalay ny.segl. 6 S Vandringen

Läs mer

Om livet, Jesus och gemenskap

Om livet, Jesus och gemenskap #Lärjunge Om livet, Jesus och gemenskap Barnhäfte Frälsningsarméns Programkontor 2018 #Lärjunge En lärjunge är en person som tror på Jesus och vill ha honom som sin förebild. Du kan vara en lärjunge till

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för Södra Skånes scoutdistrikt den 7 april 2014 på Studentgatan 4, kansliet, i Malmö.

Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för Södra Skånes scoutdistrikt den 7 april 2014 på Studentgatan 4, kansliet, i Malmö. Protokoll nr 444 Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för den 7 april 2014 på Studentgatan 4, kansliet, i Malmö. Närvarande: Lars-Ingmar Olsson (Ordf) Henrik Sandén (v ordf) Katarina Lindholm Anna

Läs mer

Nyhetsbrev September. Equmeniascout i Region Stockholm. Hej!

Nyhetsbrev September. Equmeniascout i Region Stockholm. Hej! Equmeniascout i Region Stockholm Nyhetsbrev September Hej! Löven börjar byta färg, mornarna blir kallare men i scoutlokalerna lär det vara varmt och härligt igen! Det är häftigt att i en tid när det känns

Läs mer

Verksamhetsplan för 2018

Verksamhetsplan för 2018 Verksamhetsplan för 2018 den 27 januari 2018 Verksamhetsplan för 2018 Innehåll Inledning 3 Ur Scouternas strategi 2015-2025 3 Scouterna utvecklas till förebilder 3 Vi överträffar scouternas förväntningar

Läs mer

Nyhetsbrev Oktober. Equmeniascout i Region Stockholm. Hej!

Nyhetsbrev Oktober. Equmeniascout i Region Stockholm. Hej! Equmeniascout i Region Stockholm Nyhetsbrev Oktober Hej! Nu har halva terminen har nästan passerat. Tiden går sannerligen fort när man har roligt, och vad är väl roligare än scouting? Många av er har säkert

Läs mer

Lenas mamma får en depression

Lenas mamma får en depression Lenas mamma får en depression Text och illustrationer: Elisabet Alphonce Lena bor med sin mamma och lillebror Johan på Tallstigen. Lena går i första klass och Johan går på förskolan om dagarna. Lena och

Läs mer

Salts verksamhetsredovisning för 2010

Salts verksamhetsredovisning för 2010 Salts verksamhetsredovisning för 2010 Antagen av Salts styrelse den 13 februari 2011. Inledning 2010 var året då Salt firade sitt 5-årsjubileum. Genom detta har vi i styrelsen fått anledning att blicka

Läs mer

Var och bli den förändringen du vill se i omvärlden.

Var och bli den förändringen du vill se i omvärlden. Inspirationsboken Du är källan till glädje. Låt dig inspireras av dig själv. Gör ditt välmående till ett medvetet val och bli skapare av ditt eget liv. För att du kan och för att du är värd det! Kompromissa

Läs mer

KOMMUNIKATIONSPLATTFORM

KOMMUNIKATIONSPLATTFORM KOMMUNIKATIONSPLATTFORM Det här dokumentet har vi tagit fram för att ge stöd och inspiration till alla som ska berätta om Scouternas folkhögskola. Det är också utgångspunkten när vi kommunicerar våra utbildningar

Läs mer

!"#$%&'($%)*$+)(#,-.+"-"/0.$+1%$)

!#$%&'($%)*$+)(#,-.+-/0.$+1%$) !"#$&#(#)*(+,-)$*./0)*)(*),,-1*&+231*4/0*##**04)54#.10/6#,.7480231*&+9#*1)#,1*:,)07,+**),,$+6$,)$*/5&4#60.)-#0);,1(140#9&1*12541*108012?8;)6601**:#9#*1)#,/5&16:#

Läs mer

Jag har läst kandidatprogrammet i globala studier vid Göteborgs universitet, och en kompletterande kurs i Latinamerikakunskap.

Jag har läst kandidatprogrammet i globala studier vid Göteborgs universitet, och en kompletterande kurs i Latinamerikakunskap. Praktikrapport Louisa Flores Praktikplats Global Utmaning Birger Jarlsgatan 27 111 34 Stockholm Utbildning Jag har läst kandidatprogrammet i globala studier vid Göteborgs universitet, och en kompletterande

Läs mer

Cirkelledaren Din egen berättelse

Cirkelledaren Din egen berättelse Till Cirkelledaren Din egen berättelse 11 11. Till cirkelledaren Här finns kommentarer till avsnitten, tips och metoder som är tänkta att underlätta ditt uppdrag som cirkelledare. Läs igenom innan cirkeln

Läs mer

Allt gör vi för evangeliet skull. Vi alla. Aktiva i EFS på alla nivåer. Allt gör vi för evangeliets skull! Varför är vi här?

Allt gör vi för evangeliet skull. Vi alla. Aktiva i EFS på alla nivåer. Allt gör vi för evangeliets skull! Varför är vi här? EFS- för evangeliets skull Stefan Holmströms visionstal på fredag morgon under årskonferensen 2014. Bilderna som det hänvisas till i dokumentet finns i ett separat bildspel med samma namn. Allt gör jag

Läs mer

Vi väntar på dig. Utbildningar och träffar 2015

Vi väntar på dig. Utbildningar och träffar 2015 Vi väntar på dig. Utbildningar och träffar 2015 Utbildningar och träffar 2015 JANUARI 13 14 Rädda Barnen bevakar FN:s barnrättskommittés utfrågning av den svenska regeringen i Genève Regeringen ansvarar

Läs mer

Välkomna på föräldramöte

Välkomna på föräldramöte Välkomna på föräldramöte Åby IF P05 Datum 2013-11-26! F 0 Spelglädje & kamratskap Ledare Anders Björk Richard Claesson Markus Sjöde n Mattias Hess Magnus Wendt Jacob Allequist Målsättning för 2014 - Roliga

Läs mer

Protokoll för Salts årsmöte 2014

Protokoll för Salts årsmöte 2014 Protokoll för Salts årsmöte 2014 Plats: Pingstkyrkan, Hässleholm Datum och tid: 2014-05-30 kl 13.30 17.25 Närvarande: 64 röstberättigade ombud Paragrafer: 1-18 Underskrifter: Kristian Tyrberg (ordförande)

Läs mer

Västmanlands Scoutdistrikt

Västmanlands Scoutdistrikt Västmanlands scoutdistrikts verksamhetsplan 2015 Verksamhetsplanen fastställdes av Distriktsstämman 2014-10-26 Västmanlands scoutdistrikts verksamhetsidé Att stödja Västmanlands scoutkårer så att de kan

Läs mer

e-post: johanna.sahlin@equmenia.se telefon: 08-58003214

e-post: johanna.sahlin@equmenia.se telefon: 08-58003214 Equmeniakyrkans insamlingsdag till equmenia infaller på tacksägelsedagen den 13 oktober. Temat för insamlingen är att Växa Tillsammans. I denna kampanjguide har vi försökt samla lite tankar och idéer för

Läs mer

Äventyr och kompisar i en riktigt bra scoutverksamhet

Äventyr och kompisar i en riktigt bra scoutverksamhet Äventyr och kompisar i en riktigt bra scoutverksamhet 2017-04-22 Syf te & Agenda med dagens pass Introduktion till besluten avseende Äventyr & kompisar i en riktigt bra scoutverksamhet från Demokratijamboree

Läs mer

Kalendarium RFSL Örebro 2012

Kalendarium RFSL Örebro 2012 Kalendarium RFSL Örebro 2012 Februari 2 februari: Stolta föräldrar drar igång igen, vi träffas, fikar och diskuterar vad vi vill göra denna termin kl. 18.00. Vi träffas på Järnvägsgatan 38, RFSL Örebros

Läs mer

Volontärprogram eller Praktikantprogram Vad ska Salts utlandsprogram heta?

Volontärprogram eller Praktikantprogram Vad ska Salts utlandsprogram heta? Volontärprogram eller Praktikantprogram Vad ska Salts utlandsprogram heta? Bakgrund För en tid sedan lyfte jag den ovan nämnda frågan inför generalsekreterare Olof Edsinger, bitr. generalsekreterare Johanna

Läs mer

PULSGRUPPER HUR GÖR MAN OCH VARFÖR?

PULSGRUPPER HUR GÖR MAN OCH VARFÖR? PER PULSGRUP CH VARFÖR? HUR GÖR MAN O VARFÖR PULS? PULSGRUPP- VAD ÄR DET? Och varför ska vi ha det? Två relevanta och bra frågor som vi som jobbar med Puls-Tro och Idrott får ganska ofta. De frågorna försöker

Läs mer

Utvecklingssamtal. vid Umeå universitet. En beskrivning av dess steg (Manual) Förbereda. Organisera. Genomföra och dokumentera

Utvecklingssamtal. vid Umeå universitet. En beskrivning av dess steg (Manual) Förbereda. Organisera. Genomföra och dokumentera Utvecklingssamtal vid Umeå universitet En beskrivning av dess steg (Manual) Organisera Förbereda Genomföra och dokumentera Uppföljning av utvecklingsplan Personalenheten februari 2017 Utvecklingssamtal

Läs mer

FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG VERKSAMHET

FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG VERKSAMHET FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG VERKSAMHET FEMSTEGSMODELLEN Att arbeta med tillgänglighet och inkludering är inte svårt. Genom att använda femstegsmodellen kan vi hitta

Läs mer

6 scenarion. Scenario 1 Nykterhet. Diskussionsfrågor

6 scenarion. Scenario 1 Nykterhet. Diskussionsfrågor 6 scenarion Scenario 1 Nykterhet Flishults scoutkår har sedan några år inte haft någon verksamhet eftersom många i kåren slutade samtidigt av olika anledningar. Det här året flyttar dock Monika tillbaka

Läs mer

När du är föräldraledig

När du är föräldraledig När du är föräldraledig När du är föräldraledig Härligt att vara föräldraledig? Just jobbet kanske du inte tänker på nu. Men det är inte bara när du arbetar som du har nytta av att vara medlem i Unionen.

Läs mer

THE EXPERIENCE ERA NINE YARDS TRENDSPANING 2015

THE EXPERIENCE ERA NINE YARDS TRENDSPANING 2015 THE EXPERIENCE ERA NINE YARDS TRENDSPANING 2015 I EN AMERIKANSK UNDERSÖKNING....bland kommunikationschefer uppgav en majoritet att de upplever att förändringarna de senaste två åren är mer omfattande och

Läs mer

Programblad september oktober 2018 för UMEÅ KÅR

Programblad september oktober 2018 för UMEÅ KÅR Programblad september oktober 2018 för UMEÅ KÅR Frälsningsarmén Umeå Omslagsbild: Linnea Kampha, Umeå. SEPTEMBER Vecka 35 Fre 31/8 Lör 1/9 Sön 2/9 11.00 Gudstjänst. Enheten i Kristus. Vecka 36 Mån 3/9

Läs mer

Att driva förändring med kommunikation

Att driva förändring med kommunikation Att driva förändring med kommunikation 1 2 Vilken förändring stod vi inför? Antal propositioner fr o m 2006 området samhällsskydd och beredskap ses över Maj 2007 Förslag att Räddningsverket skulle läggas

Läs mer