Välkommen till BRF Bonifacius

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Välkommen till BRF Bonifacius"

Transkript

1 Bostadsrättsföreningen Bonifacius Iliongränden 247, Lund E-post: Hemsida: Innehåll Välkommen till BRF Bonifacius Innehåll... 1 Hej och välkommen till Brf Bonifacius!... 2 Hur gör man för att få reda på saker om föreningen?... 2 Frågor och svar... 2 Hur gör man för att få tag på parkeringstillstånd?... 2 Hur får man sitt namn på brevlådan/dörren?... 2 Hur går man till väga för att hyra bastun och Lusthuset?... 2 Finns det garage och hur funkar det?... 3 Vaktmästare... 3 Viktigt om din lägenhet... 3 Alla lägenheter... 3 Ekonomisk förvaltning... 3 Lägenhetsnummer... 3 Hitta i föreningen... 3 Cykelförråd... 3 Garage... 3 Nycklar... 4 Kabel-TV och bredband... 4 Inre fond... 4 Sophantering... 4 Grovsopor... 4 Trädgårdscontainer... 5 Grindar... 5 Vatten... 5 Ventilation... 5 Filterbyte... 5 Proppskåp... 5 Flerfamiljshuslägenheter... 6 Golvvärme... 6 Städning av den gemensamma entrén... 6 Radhuslägenheter... 6 Vattentemperatur... 6 Vattenradiatorer... 6 Gasavtal (6)

2 Hej och välkommen till Brf Bonifacius! Vår förening består av 115 lägenheter i flerfamiljshus och radhuslägenheter. I mitten av området finns vårt gemensamhetshus Lusthuset med separat bastu som man kan låna/hyra. Vi bor på östra sidan om Iliongränden och har udda gatunummer. Om du träffar på någon som vill till ett jämnt nummer på Iliongränden så ska de till våra grannar i Brf Djingis Khan på andra sidan gatan. Varje år har vi årsstämma i slutet av maj. Här kommer några vanliga frågor och svar som vi hoppas kommer till nytta. Hur gör man för att få reda på saker om föreningen? 1. Läs om föreningen på hemsidan 2. Maila frågor till styrelsen: styrelse@bonifacius.se 3. Gå till expeditionen. Där är öppet nästan alla tisdagar på "terminstider" mellan 19 och 20. Expeditionen ligger på adressen Iliongränden 247 mellan infart B2 och C1. Utanför expeditionens dörr finns en vit brevlåda där man också kan lämna meddelanden till styrelsen. 4. Viktig information delas även ut i allas brevlådor. Frågor och svar Hur gör man för att få tag på parkeringstillstånd? Vi använder två olika typer av P-tillstånd: Permanent parkeringstillstånd (förnyas årsvis) som skall placeras väl synligt genom bilens framruta. Det finns också tillfälliga parkeringstillstånd som kan användas om man har besökande. Båda typer av parkeringstillstånd kan man hämta under expeditionens öppettider. Om det är bråttom kan man maila till styrelsen. Hur får man sitt namn på brevlådan/dörren? Det ansvarar medlemmen själv för. Föreningen har extra glas till dörrbrevlådornas skylt. Hur går man till väga för att hyra bastun och Lusthuset? För att få låna Lusthuset mailar man styrelsen: styrelse@bonifacius.se och meddelar önskat datum, namn, telefonnummer och lägenhetsnummer (obs, inte detsamma som gatunummer). Bastun bokar man på samma sätt. För Lusthuset tar vi vissa perioder ut en avgift för att låna/hyra. Kostnad och mer information finns i Lusthusets regler. Reglerna finns att läsa på Bonifacius hemsida. 2 (6)

3 Finns det garage och hur funkar det? Föreningen har ett 60-tal platser i garage dock utan avskiljande väggar mellan bilarna. Garage ärvs inte automatiskt från den tidigare lägenhetsinnehavaren. Kontakta styrelsen för att ställa dig i kö. Det brukar vanligtvis finnas lediga garageplatser. Man hyr sitt garage och hyran är f.n. (2016) 360 kr per månad. Viktig information om garagen. Garage av denna typ anses av de försäkringsbolag vi känner till vara av typen "Carport". Det innebär att om man har saker i sitt garage som blir stulna så får man i de flesta fall ingen ersättning för det som stulits. Tänk på det innan ni förvarar något stöldbegärligt i garaget. Lås alltid garageporten. Vaktmästare Vår förening hyr in vaktmästare från företaget Trädgårdsteamet AB. Det går att maila vaktmästaren på vaktmastaren@bonifacius.se. I föreningens stadgar under avdelningen "Vem ansvarar för vad?" kan man ta reda på vad som är föreningens ansvar respektive medlemmens. Stadgarna finns tillgängliga via hemsidan. Vaktmästaren hjälper i huvudsak till med det som är föreningens ansvar. Behöver man hjälp med det som är medlemmens ansvar kan ofta vaktmästaren hjälpa till och förmedla kontakt med andra hantverkare. Viktigt om din lägenhet Alla lägenheter Ekonomisk förvaltning Vi använder oss av SBC (Sveriges BostadsrättsCentrum AB) som ekonomisk förvaltare. Det är de som skickar våra avier. Lägenhetsnummer Förutom din adress med gatunummer så har varje lägenhet även ett lägenhetsnummer som används bland annat när man vill boka Lusthuset. Hitta i föreningen När vårt område byggdes så gjordes det i tre etapper. Sedan dess har vi fortsatt benämna området som tre delar: A, B och C. Detta kan man bland annat se när man kommer på Iliongränden, infarterna heter A1, A2, B1 osv. A ligger längst upp i norr. B i mitten och C längst ner. Cykelförråd Din cykel kan du förvara i ett av våra cykelförråd. Under vintern kan det bli ont om plats i förråden. Tänk på att visa hänsyn. Föreningen ser med några års mellanrum till att förråden rensas ut. Medlemmarna informeras då i god tid. Garage Se information under rubrik Finns det garage och hur funkar det? ovan. 3 (6)

4 Nycklar Föreningen samarbetar för närvarande med Carlbergs lås i Lund. För att beställa nya nycklar eller en ny cylinder behöver du ett papper från styrelsen att ta med till Carlbergs lås. Om du vill ta reda på historiken för hur många nycklar som har beställts genom åren för din lägenhet så kontaktar du styrelsen Kabel-TV och bredband Föreningen har ett gruppavtal med Com Hem. I månadsavgiften ingår både bredband och ett grundutbud av digital TV. Om du önskar flera kanaler eller vill uppgradera bredbandet så betalar du själv skillnaden mellan grundutbudet och det du väljer extra. För att få tillgång till grundutbudet eller för att uppgradera det, kontakta Com Hems kundtjänst och berätta att du bor i Brf Bonifacius och att vi har gruppavtal. Inre fond Från föreningens start har det funnits en inre fond för varje lägenhet. Pengarna på den inre fonden kan man använda vid renovering av lägenheten. Avsättningarna till den inre fonden har upphört. Alla med inre fond kvar för sin lägenhet kan dock utnyttja den. Mot uppvisande av kvitto har lägenhetsinnehavaren rätt att plocka ut ett belopp ur fonden som ersättning för reparationer och förbättringar, men denna ersättning kan förstås inte överstiga lägenhetens kvarvarande andel av den inre fonden. För att ta reda på om du har någon inre fond, kolla på din månadsavi eller fråga styrelsen. Sophantering Föreningen har fyra soprum med kärl för: pappersförpackningar plastförpackningar el-återvinning matavfall metallförpackningar restavfall Din lägenhetsnyckel passar till alla soprum. Under veckorna tittar vaktmästarna till soprummen, och packar bland annat ihop pappersförpackningarna i balar när det blir fullt. Ändå blir det ibland fullt i vissa kärl. Ett tips är då att gå till nästa soprum, för det brukar finnas plats för mer sopor i något av dem. Grovsopor I C-delen av området har vi en container för grovsopor. Containern står nära infart C1. Där kan du slänga större saker som inte får plats i soprummen, men försök packa ihop sakerna så mycket det går. Stora mängder sopor och vitvaror etc. måste du åka med till en återvinningsstation. Den närmsta heter Gastelyckan. Se mer information på Kontakta vaktmästaren om containern är full. 4 (6)

5 Trädgårdscontainer Vi brukar ha två trädgårdscontainrar, en på B-delen och en längst ner på C-delen. Här får man lägga trädgårdsavfall såsom växtdelar, gräsklipp, vissna löv, men inte jord och sten. Kontakta vaktmästaren om containern är full. Grindar På området finns grindar som hindrar onödig biltrafik i området. Din bostadsnyckel kan öppna grinden för att du exempelvis ska kunna frakta tunga föremål. Vatten Kran som är till tvättmaskinen skall vara stängd när man inte använder tvättmaskinen för att inte riskera vattenläckage. Om kranen skulle gå sönder finns en avstängningsventil intill väggen som man kan stänga med hjälp av en skruvmejsel (ett kvarts varv åt vänster) om man behöver ta bort vattenslangen. Det är en ganska liten ventil så titta noga så hittar ni den. I köket sitter en kran på tappkranen som är till diskmaskinen. Den ska man också ta för vana att öppna och stänga efter behov då diskmaskinen kan orsaka vattenläckage. Skulle man i flerfamiljshusen behöva stänga huvudkranen som sitter i pannrummet måste man ha hjälp av någon i styrelsen eller vaktmästaren. Radhusen har var sin egen huvudkran som sitter i tvättstugan på inkommande vattenledning. Det är en ventil med handtag som man stänger genom att vrida handtaget ett kvarts varv åt vänster. Mycket bra att göra om man åker bort en tid. Ventilation Radhus och lägenheter är utrustade med så kallad mekanisk till- och frånluft med återvinning (värmeväxlare). En väljare med tre lägen finns vid entrén till radhusen och i lägenheternas badrum. De tre lägena är markerade med 1, 2, 3 eller -,, +. Mittläget (en tvåa eller punkt) anger normaldrift. Ventilationen ska i det läget fungera så att all luft i bostaden byts ut med intervaller om varannan timme. Vänsterläget (en etta eller minustecken) används när ingen är hemma. Högerläget (en trea eller plustecken) kan användas när man behöver ventilera extra mycket till exempel vid dusch/bad eller många och långvariga gäster. Filterbyte Filtren i din bostad ska bytas två gånger om året. Styrelsen ombesörjer att filtren delas ut kring midsommar och jul. Medlemmen byter själv filter. I lägenheterna är filtren placerade i badrummet. I radhusen sitter filtren i klädkammaren. Släng inte de nya filtren! Tänk på att filterbytet avgör luftkvalitén i din bostad. Om du inte vet hur du ska gå tillväga för att byta dem, kontakta vaktmästaren och för hjälp. Proppskåp Både lägenheterna och radhusen är utrustade med automatsäkringar och jordfelsbrytare. När en automatsäkring löser ut återställs den enkelt genom att brytaren ställs tillbaka i sitt ursprungsläge. Jordfelsbrytaren löser ut om strömmen in i gruppcentralen inte är exakt lika stor som strömmen ut ur densamma. Om det händer läcker det ström någonstans och det är viktigt att ta reda på vad detta beror på innan man återställer den brytaren. Lägenheternas och radhusens huvudsäkringar är placerade i gruppcentraler utanför bostäderna. Gruppcentralerna är åtkomliga med 5 (6)

6 lägenhetsnyckeln (om den ingår i föreningens nyckelsystem). I centralerna används traditionella trådsäkringar (proppar) och varje medlem bör ha några 16 A säkringar hemma. Lägenheternas gruppcentral finns placerad i mittsektionen av bostadslängan. Radhusens gruppcentral finns på utsidan av ett av gavelhusen i varje husgrupp. Det är den norra gaveln för husgrupperna som ligger i nord-sydlig riktning,? - gaveln för husen som ligger i öst-västlig riktning. Flerfamiljshuslägenheter Golvvärme Alla flerfamiljslägenheter har vattenburen golvvärme. Om något av dina golv aldrig blir varmt kan det bero på att en eller flera av dina termostater behöver nya batterier. Termostaterna är små vita dosor som är placerade på väggen och ofta nära en innerdörr. De är batteridrivna och batterierna bör bytas ut en gång om året. Om termostaterna har varit utan ström länge kan de tappa kontakt med centralen och behöver då ställas om. Kontakta i så fall vaktmästaren. Städning av den gemensamma entrén Flerfamiljslägenheterna har en gemensam hall som medlemmarna ska turas om att städa. Om det inte redan sitter ett städschema i hallen så kom överens om ett schema med dina grannar. Ett tips kan vara att sätta en magnet på brevinkastet som man flyttar till nästa dörr efter avklarad städning. Radhuslägenheter Vattentemperatur Alla radhuslägenheter har sin egen gaspanna som värmer vatten. Service på gaspannan är föreningens ansvar, men du behöver själv kontrollera att vattnet i pannan håller rätt temperatur. Temperaturen på vattnet i beredaren ska vara minst 60 grader för att minimera risken för skadliga legionellabakterier. Vattenradiatorer Radhusen är utrustade med vattenburen värme där varmvatten cirkulerar i en separat slinga skild från det varmvatten som går till kranarna. Flödet som strömmar genom radiatorerna styrs av termostatens inställning som sitter placerad på sidan av elementen. Temperaturen på det cirkulerande vattnet bestäms till största delen av utetemperaturen som bidrar till att styra gaspannans värmeeffekt. Ju lägre utetemperatur, desto varmare vatten. Under sommarhalvåret värms inte vattnet i värmeslingan över huvud taget. Det är viktigt för termostatens funktionalitet att inte stänga av flödet genom den helt och hållet under någon längre tid. Lämna därför alltid termostaten något öppen under sommaren, annars riskerar man att en liten komponent som sitter inne i ventilen fastnar i stängt läge vilket märks först framåt hösten när kylan kommer tillbaka. Gasavtal Varje radhus har en egen gas-panna och man har ett enskilt avtal om leverans av gas från Kraftringen. Avtalet kan ha fast-, rörligt- eller anvisningspris. När avtalet går ut så kan det automatiskt bli anvisningspris vilket innebär ett avsevärt högre pris jämfört med fast- eller rörligt pris. Kraftringen verkar inte meddela när avtalet håller på att gå ut, vilket gör att det är lätt att förbise detta och i onödan betala mer för gasen. Ett tips till dig som nyinflyttad är därför att kolla upp avtalet för bästa möjliga pris. 6 (6)

Välkommen till BRF Bonifacius

Välkommen till BRF Bonifacius Bostadsrättsföreningen Bonifacius Iliongränden 151, 224 72 Lund, Mail: styrelse@bonifacius.se http://www.bonifacius.se/ Välkommen till BRF Bonifacius Innehåll Hej och välkommen till Brf Bonifacius!...

Läs mer

Information till nyinflyttade i brf. Norrköpingshus 32

Information till nyinflyttade i brf. Norrköpingshus 32 1(6) Norrköping 2008-09-22 Information till nyinflyttade i brf. Norrköpingshus 32 Välkommen till Ert nya boende i Riksbyggens brf. Norrköpingshus 32, Rambogatan 271-371. Föreningen grundades 1988 och består

Läs mer

Information för medlemmar i BRF Rudan 11

Information för medlemmar i BRF Rudan 11 20190101 Information för medlemmar i BRF Rudan 11 BRF Rudan 11 Föreningen bildades under 2006 då Svea fastigheter sålde fastigheten till hyresgästerna. Föreningen har idag 38 lägenheter samt sju butikslokaler.

Läs mer

Medlemsinformation. HSB Brf Linghem. Trastsångsvägen Byggnadsår: 1983 Antal lägenheter: 65. Bo i bostadsrätt vad innebär det? Om HSB Brf Linghem

Medlemsinformation. HSB Brf Linghem. Trastsångsvägen Byggnadsår: 1983 Antal lägenheter: 65. Bo i bostadsrätt vad innebär det? Om HSB Brf Linghem Medlemsinformation Innehåll Bo i bostadsrätt vad innebär det? Om HSB Brf Linghem Föreningsstämma Styrelse Praktisk information Vicevärd Fastighetsskötare Med mera HSB Brf Linghem Trastsångsvägen 2-132

Läs mer

Att bo i Brf Ställets Bygata

Att bo i Brf Ställets Bygata Hej och varmt välkommen till! Med denna broschyr vill styrelsen hälsa dig välkommen till vår förening och samtidigt passa på att lämna lite information om ditt nya boende. Informationen är svar på frågor

Läs mer

BRF Skiftesgatan 4 Trivselregler & Allmän Information

BRF Skiftesgatan 4 Trivselregler & Allmän Information Hej och Välkommen till Brf Skiftesgatan! I det här dokumentet finner du föreningens trivselregler samt allmän information som är bra att känna till. Vi som sitter i Styrelsen har alltid en ambitionen om

Läs mer

I detta dokument återfinner du information som förhoppningsvis underlättar din inflyttning och ditt fortsatta boende i

I detta dokument återfinner du information som förhoppningsvis underlättar din inflyttning och ditt fortsatta boende i Kontakta styrelsen: brf88pedalen@gmail.com Förvaltare: HSB Uppsala, Houssein Alali Tel: 018-18 01 42 Föreningens hemsida: http://www.pedalen.nu Välkommen till 88 Pedalen I detta dokument återfinner du

Läs mer

Levertinsgatan 1, Stockholm Kontakt Tommy Sörstrand tel e-post

Levertinsgatan 1, Stockholm Kontakt Tommy Sörstrand tel e-post VÄLKOMSTBREV Grattis till din nya lägenhet och välkommen till Brf Kristinebergsstrand! Vi hoppas att du ska trivas hos oss. Här kan du läsa om vad som är viktigt att tänka på och bra att känna till, som

Läs mer

HSB Brf. Trastsångsvägen 2-132. Linghem

HSB Brf. Trastsångsvägen 2-132. Linghem HSB Brf. Trastsångsvägen 2-132 Linghem http://www.visit.se/~hsblinghem Antal Byggnadsår: lägenheter: 198365 HSB Brf. Linghem. Med denna broschyr vill vi informera nyinflyttade och övriga boende i föreningen

Läs mer

SVENSKA FOLKBYGGENS BRF NR 3 I STOCKHOLM STARTPAKET TILL:

SVENSKA FOLKBYGGENS BRF NR 3 I STOCKHOLM STARTPAKET TILL: SVENSKA FOLKBYGGENS BRF NR 3 I STOCKHOLM STARTPAKET TILL: ---------------------- Välkommen som ny medlem i Svenska Folkbyggens Bostadsrättsförening nr 3 i Stockholm. För att samla information som kan vara

Läs mer

Välkommen till Brf Vindrosen Ön Limhamn Allmän information

Välkommen till Brf Vindrosen Ön Limhamn Allmän information Välkommen till Brf Allmän information 2018:1 Funderar du på att köpa (eller har) en bostadsrättslägenhet i brf? Det glädjer oss att du/ni har köpt en lägenhet eller funderar på att bosätta er på Ön och

Läs mer

Installationer i lägenheten av tex tvättmaskin, diskmaskin etc måste utföras av en fackman.

Installationer i lägenheten av tex tvättmaskin, diskmaskin etc måste utföras av en fackman. VÅRA LÄGENHETER FÖRÄNDRINGAR Ibland vill man förändra och komplettera sin lägenhet. När det gäller väsentliga förändringar tex badrum, kök och väggar måste styrelsen godkänna detta skriftligen. Installationer

Läs mer

Information till nyinflyttade i brf. Norrköpingshus 32

Information till nyinflyttade i brf. Norrköpingshus 32 1(6) Norrköping 2013-02-14 Information till nyinflyttade i brf. Norrköpingshus 32 Välkommen till Ert nya boende i Riksbyggens brf. Norrköpingshus 32, Rambogatan 271-371. Föreningen grundades 1988 och består

Läs mer

Välkommen till BRF Vallatorp!

Välkommen till BRF Vallatorp! Välkommen till BRF Vallatorp! Här kommer lite förhandsinformation från oss. När du läst informationen önskar vi att du skriver din kontaktinformation på sista sidan och lämnar denna undertecknad till Kerstin

Läs mer

Information till nyinflyttade i brf. Norrköpingshus 32

Information till nyinflyttade i brf. Norrköpingshus 32 1(6) Norrköping 2014-04-01 Information till nyinflyttade i brf. Norrköpingshus 32 Välkommen till Ert nya boende i Riksbyggens brf. Norrköpingshus 32, Rambogatan 271-371. Föreningen grundades 1988 och består

Läs mer

VÄLKOMMEN till vårt hus!

VÄLKOMMEN till vårt hus! VÄLKOMMEN till vårt hus! Vi är alla glada för vårt fina hus och vi hoppas att Du också ska finna dig väl till rätta här och känna att du faktiskt är delägare i huset. Detta gör nämligen att man är rädd

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN BJELKEN 10

VÄLKOMMEN TILL BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN BJELKEN 10 VÄLKOMMEN TILL BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN BJELKEN 10 Vi är en liten förening med 20 lägenheter. Vi äger och förvaltar huset tillsammans samt ser till att gemensamt värna och bevara det som är vårt. I detta

Läs mer

Information till boende i Riksbyggen bostadsrättsförening Norrköpingshus 32, BRF32

Information till boende i Riksbyggen bostadsrättsförening Norrköpingshus 32, BRF32 1(6) Norrköping 2015-03-01 Information till boende i Riksbyggen bostadsrättsförening Norrköpingshus 32, BRF32 Välkommen till Ert nya boende i Riksbyggens brf. Norrköpingshus 32, Rambogatan 271-371. Föreningen

Läs mer

Välkommen till Brf Lunden 28 i Göteborg

Välkommen till Brf Lunden 28 i Göteborg Välkommen till Brf Lunden 28 i Göteborg Innehåll Välkommen till... 1 1. Välkommen till Bostadsrättsföreningen Lunden 28... 3 2. Generell information & kontaktuppgifter... 4 3. Styrelsen... 6 4. Parkeringsplatser...

Läs mer

SÖDRA LIVEREDS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING. Välkomstbrev. Information till nyinflyttade i Södra Livereds samfällighetsförening

SÖDRA LIVEREDS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING. Välkomstbrev. Information till nyinflyttade i Södra Livereds samfällighetsförening SÖDRA LIVEREDS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Välkomstbrev Information till nyinflyttade i Södra Livereds samfällighetsförening Innehållsförteckning SÖDRA LIVEREDS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Styrelsen... 2 Välkomna...

Läs mer

Välkommen till BRF Jungfrun 21

Välkommen till BRF Jungfrun 21 Välkommen till BRF Jungfrun 21 Kommendörsgatan 24 & Sibyllegatan 26 Bild från Digitala Stadsm useet http://digitalastadsmuseet.stockholm.se/fotoweb/grid.fwx?archiveid=5000&search=(iptc187%20contains(ssmfö000262))

Läs mer

Information brf Slagverket blad 1

Information brf Slagverket blad 1 Information brf Slagverket blad 1 Till dig som är nyinflyttad i Slagverket! Välkommen till Axel Swartlings gata och HSB:s bostadsrättsförening Slagverket i Norrköping. Vi hoppas att Du kommer att trivas

Läs mer

Välkommen till BRF Safiren! Information till nyinflyttade 2014. BRF Safiren

Välkommen till BRF Safiren! Information till nyinflyttade 2014. BRF Safiren BRF Safiren Välkommen till BRF Safiren! Information till nyinflyttade 2014 BRF Safiren 2 2014-03-06 Innehåll Hemsida... 3 Styrelsen... 3 Hobbyrum... 3 Cyklar... 3 Renovering... 4 Vad behöver jag tillstånd

Läs mer

Trivselregler Brf Nyboda 1

Trivselregler Brf Nyboda 1 Trivselregler Brf Nyboda 1 Trivselreglerna kompletterar föreningens stadgar. Uppdaterade juni 2016 Våra trivselregler finns för att föreningen ska fungera till allas trevnad. Även för att undvika missförstånd

Läs mer

Välkommen till Bostadsrättsföreningen Söderbysjön!

Välkommen till Bostadsrättsföreningen Söderbysjön! Välkommen till Bostadsrättsföreningen Söderbysjön! Varmt välkommen till vår förening! Vi hoppas att du ska trivas här hos oss! Här har vi samlat lite information som vi tror att du kan ha nytta av som

Läs mer

Välkommen till kv Lodjuret, Karlfeldtsgatan 9-33

Välkommen till kv Lodjuret, Karlfeldtsgatan 9-33 Välkommen till kv Lodjuret, Karlfeldtsgatan 9-33 Fastighetsförvaltning Fastigheten ägs av Aroseken Bostäder. Vår förvaltare är Jörgen Källman tfn 021-17 91 14. Felanmälan Telefon till felanmälan är 021-17

Läs mer

Anteckningar från HSB Södra vägens budget & informationskväll, 27 november 2013!

Anteckningar från HSB Södra vägens budget & informationskväll, 27 november 2013! Anteckningar från HSB Södra vägens budget & informationskväll, 27 november 2013! Till denna kväll kom 27 personer, styrelsen inkluderad. Lars presenterade styrelsen och hur kvällen är upplagd. *Maggan

Läs mer

Information för medlemmar i Brf Haga 4:39, Olof af Acrelsväg 5

Information för medlemmar i Brf Haga 4:39, Olof af Acrelsväg 5 Kära medlem, Att bo i bostadsrätt innebär många fördelar. Du har stor frihet att själv utforma ditt boende och många ser det som ett bra sätt att investera i sitt boende. Boendeformen innebär också att

Läs mer

Välkommen till Brf Olver.

Välkommen till Brf Olver. Välkommen till Brf Olver. Att tänka på när man flyttar in. Inför inflyttningen är det en hel del tips vi tror du kan ha nytta av. Vi vill också gärna tala om vilken service vi kan erbjuda och vilka rättigheter

Läs mer

KALLELSE Till Extra Föreningsstämma Bostadsrättsförening Paradis i Göteborg

KALLELSE Till Extra Föreningsstämma Bostadsrättsförening Paradis i Göteborg AKTUELLT maj 2017 Extrastämma 30/5 kl. 18 KALLELSE Till Extra Föreningsstämma Bostadsrättsförening Paradis i Göteborg Dag: tisdagen den 30/5 2017 klockan: 18.00Plats: Föreningslokal Vattugatan 6 DAGORDNING

Läs mer

Kungsgårdsvägen 16 C. Kungsgårdsvägen 16 C. www.hemverket.se - Sida 1 av 16

Kungsgårdsvägen 16 C. Kungsgårdsvägen 16 C. www.hemverket.se - Sida 1 av 16 Län Kalmar Gatuadress Kommun Kalmar Storlek 4 rum (2 sovrum) / 90 m² Tillträde tidigast Enligt överenskommelse www.hemverket.se - Sida 1 av 16 Välkomna till www.hemverket.se - Sida 2 av 16 Hall Stor hall

Läs mer

Information. till alla som bor i Bostadsrättsföreningen Ingemar13

Information. till alla som bor i Bostadsrättsföreningen Ingemar13 Information till alla som bor i Bostadsrättsföreningen Ingemar13 För vår gemensamma trivsel har vi skrivit ned några riktlinjer för att vi alla skall trivas tillsammans i vår förening. Bostadsrättsföreningen

Läs mer

Välkommen till. Brf Gubben Noak nr 6

Välkommen till. Brf Gubben Noak nr 6 Välkommen till Brf Gubben Noak nr 6 Vi vill hälsa dig hjärtligt välkommen till brf Gubben Noak nr 6! I detta häfte hittar du lite information om föreningen samt annan information som kan vara till nytta

Läs mer

Framsida BRF RYNNINGEHÖJDEN LÄGENHET. Brf Rynnningehöjden

Framsida BRF RYNNINGEHÖJDEN LÄGENHET. Brf Rynnningehöjden Framsida BRF RYNNINGEHÖJDEN Välkommen till LÄGENHET Brf Rynnningehöjden Lägenhetsmanual ALLMÄNNA RÅD Som medlemmar i BRF Rynningehöjden äger vi gemensamt de fastigheter som föreningen består av. Det är

Läs mer

Välkommen till BRF Gustafsgården!

Välkommen till BRF Gustafsgården! Välkommen till BRF Gustafsgården! Välkommen som ny medlem i Brf Gustafsgården! Vi hoppas att du skall trivas i din nya bostad och i vårt härliga närområde med badsjö, skidbacke och grönområden. För att

Läs mer

Har Du frågor Har du funderingar över något som tas upp i A-Ö är du alltid välkommen att kontakta styrelsen.

Har Du frågor Har du funderingar över något som tas upp i A-Ö är du alltid välkommen att kontakta styrelsen. Brf Rösjön 5 sidor Bostadsrättsföreningen Rösjön i Sollentuna 2013-05-08 Allmän information från A - Ö (Utöver denna lista finns också:ordningsregler och föreningens stadgar) Ansvar för ordningen bostadsrättshavaren

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN VIDINGSJÖ 3

VÄLKOMMEN TILL BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN VIDINGSJÖ 3 2013 i november VÄLKOMMEN TILL BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN VIDINGSJÖ 3 Vår förening bildades 1978 och den består av 84 lägenheter som samtliga är bostadsrätter. Att bo i bostadsrätt. Att köpa en bostadsrätt

Läs mer

BRF Islandet Adolf. Information till medlemmar. Dokumentet är senast uppdaterat 2013-09-27

BRF Islandet Adolf. Information till medlemmar. Dokumentet är senast uppdaterat 2013-09-27 BRF Islandet Adolf Information till medlemmar Dokumentet är senast uppdaterat 2013-09-27 Välkommen som medlem i bostadsrättsföreningen Islandet Adolf! Vi hoppas att ni kommer att trivas i fastigheten och

Läs mer

Kollegiegatan 3B. Län Skåne Gatuadress Kollegiegatan 3B Kommun Malmö Storlek 5.0 rum / 132.5 m² Tillträde tidigast Enligt överenskommelse

Kollegiegatan 3B. Län Skåne Gatuadress Kollegiegatan 3B Kommun Malmö Storlek 5.0 rum / 132.5 m² Tillträde tidigast Enligt överenskommelse Län Skåne Gatuadress Kommun Malmö Storlek 5.0 rum / 132.5 m² Tillträde tidigast Enligt överenskommelse www.hemverket.se - Sida 1 av 6 Beskrivning En sammanslagen tvåa och trea. Två utbyggda inglasade balkonger

Läs mer

Trivsel/Ordningsregler för BRF Utsikten.

Trivsel/Ordningsregler för BRF Utsikten. Trivsel/Ordningsregler 1(6) Trivsel/Ordningsregler för BRF Utsikten. 1. Stadgar. Förutom bostadsrättsföreningens stadgar gäller följande regler för att alla skall trivas. 2. Ansvar för ordningen. Som medlem

Läs mer

Välkommen till stuga 795!

Välkommen till stuga 795! Välkommen till stuga 795! Betalning 1000 kronor av hyran betalas senast 10 dagar efter bokningstillfället och resterande del senast 30 dagar före hyresperiodens början. Pengarna betalas in på konto 6709-657

Läs mer

Välkommen till Liegatan

Välkommen till Liegatan Välkommen till Liegatan - - - - - Hej och välkommen till ditt nya boende på Liegatan! Vi vill i denna mapp ge dig en kort presentation av samfälligheten samt lite information som kan vara bra att känna

Läs mer

Bridgevägen och Vistvägen 1. Välkommen till Brf Banjon! Reviderad

Bridgevägen och Vistvägen 1. Välkommen till Brf Banjon! Reviderad Bridgevägen 10 12 och Vistvägen 1 Välkommen till Brf Banjon! Reviderad 2019-05-28 Hej och välkommen som hyresgäst i Brf Banjon! I detta dokument finner du viktig information för dig som är hyresgäst. Vi

Läs mer

Län Kalmar Gatuadress Lybecksvägen 7 C Kommun Kalmar Storlek 2 rum (1 sovrum) / 63.5 m² Område Djurängen Tillträde tidigast Enligt överenskommelse

Län Kalmar Gatuadress Lybecksvägen 7 C Kommun Kalmar Storlek 2 rum (1 sovrum) / 63.5 m² Område Djurängen Tillträde tidigast Enligt överenskommelse Län Kalmar Gatuadress Kommun Kalmar Storlek 2 rum (1 sovrum) / 63.5 m² Område Djurängen Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Lägenheten är väldigt tyst, man hör mycket sällan något från grannarna!

Läs mer

Välkommen Till. Brf. Skäcklinge Äng.

Välkommen Till. Brf. Skäcklinge Äng. Välkommen Till rf. Skäcklinge Äng. Medlemskap Som bostadsrättsinnehavare är du medlem i bostadsrättsföreningen Skäcklinge Äng. Medlemskapet innebär att du i demokratisk ordning direkt kan påverka ditt

Läs mer

HSB Brf Stanstorp i Staffanstorp 2015-04-01. VÄLKOMMEN TILL HSB Brf STANSTORP

HSB Brf Stanstorp i Staffanstorp 2015-04-01. VÄLKOMMEN TILL HSB Brf STANSTORP HSB Brf Stanstorp i Staffanstorp 2015-04-01 VÄLKOMMEN TILL HSB Brf STANSTORP Nu har du blivit medlem i en kooperativ bostadsrättsförening. Det är något alldeles speciellt med en bostadsrätt i HSB. Tillsammans

Läs mer

2006-09-29 Sidan 1 av 6 Boendepärmen

2006-09-29 Sidan 1 av 6 Boendepärmen 2006-09-29 Sidan 1 av 6 Gemensamhetsutrymmen Tvättstugorna Vi har två tvättstugor på vårt område, en i varje PLUS. Tvättstugorna är avgiftsfria och bokas med speciell cylinder märkt med lägenhetsnumret.

Läs mer

Län Skåne Gatuadress Bjerehov 7 A Kommun Lomma Storlek 4 rum (3 sovrum) / 100 m² Område Bjärred Tillträde tidigast Enligt överenskommelse

Län Skåne Gatuadress Bjerehov 7 A Kommun Lomma Storlek 4 rum (3 sovrum) / 100 m² Område Bjärred Tillträde tidigast Enligt överenskommelse Län Skåne Gatuadress Kommun Lomma Storlek 4 rum (3 sovrum) / 100 m² Område Bjärred Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Lägenheten har det bästa läget i föreningen med fri utsikt och inga hus som

Läs mer

Akutmanual för S:ta Annas bostadsrättsförening

Akutmanual för S:ta Annas bostadsrättsförening 1 2011-11-20 Akutmanual för S:ta Annas bostadsrättsförening Styrelsen vill med denna manual öka beredskapen för akuta situationer i huset. Här finns information om: - Viktiga frågor som berör alla bostadsrättsinnehavare

Läs mer

En bostadsrättsinnehavare får upplåta sin lägenhet i andra hand med beaktande av de regler som anges i Brf. Vallens stadgar och 34

En bostadsrättsinnehavare får upplåta sin lägenhet i andra hand med beaktande av de regler som anges i Brf. Vallens stadgar och 34 1 Antenner: Brf. Vallen är ansluten till Sweden On Lines Kabel TV, vi har därför inga TV eller radio antenner på våra tak. Det är inte tillåtet att ha egna antenner eller paraboler på tak eller utanför

Läs mer

Sätt in i den blå manualen Uppdat. 2013-06-08

Sätt in i den blå manualen Uppdat. 2013-06-08 Sätt in i den blå manualen Uppdat. 2013-06-08 Hej Medlemmar! Vi har gjort denna manual för att våra bostadsrätter ska få rätt underhåll. Det är även viktigt att vi försöker hålla ordning i området. Vi

Läs mer

Tips och råd för dig som vill spara pengar genom att minska förbrukning av energi och vatten

Tips och råd för dig som vill spara pengar genom att minska förbrukning av energi och vatten Besparingstips Tips och råd för dig som vill spara pengar genom att minska förbrukning av energi och vatten Ett enkelt sätt att för att få en översikt på vad man kan göra för att minska förbrukning av

Läs mer

Län Gatuadress Kommun Storlek Område Tillträde tidigast Kadettgatan 68 B

Län Gatuadress Kommun Storlek Område Tillträde tidigast Kadettgatan 68 B Län Skåne Gatuadress Kommun Helsingborg Storlek 4 rum (3 sovrum) / 102 m² Område Västra Berga Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Perfekt för barnfamiljer, dagis och f9 skola i området. Lättskött

Läs mer

Anmäl till felanmälan om du får stopp i avloppet. Rensa golvbrunn i badrummet ofta så slipper du stopp och dålig lukt.

Anmäl till felanmälan om du får stopp i avloppet. Rensa golvbrunn i badrummet ofta så slipper du stopp och dålig lukt. Andra handsuthyrning Bostadsrättinnehavaren får hyra ut lägenheten i andra hand till annan om styrelsen ger sitt samtycke.samtycket begränsas i tid. Se mer informaton i stadgar 42 Avgifter Instats och

Läs mer

Så här har vi det i vår förening

Så här har vi det i vår förening 1 Så här har vi det i vår förening Bostadsrättsföreningen Stenhällen började byggas 1988 och i oktober samma år flyttade de första medlemmarna in. I dag består föreningen av 146 bostadsrättslägenheter

Läs mer

Sta~eliusbladet. Nr2. En tidig höstbild som Janene Brandt tagit utanror Hg 49-51. Medan vi sover skapa spindlar konst!

Sta~eliusbladet. Nr2. En tidig höstbild som Janene Brandt tagit utanror Hg 49-51. Medan vi sover skapa spindlar konst! Sta~eliusbladet 2015 Nr2 Ansvarig ulgivare: KedaIdör.: ADita LjungsIrom,. Hg 47 Medan vi sover skapa spindlar konst! En tidig höstbild som Janene Brandt tagit utanror Hg 49-51 Öppet hus på expeditionen

Läs mer

Gruvvägen 21 A. Län Norrbotten Gatuadress Gruvvägen 21 A Kommun Kiruna Storlek 3 rum (2 sovrum) / 74 m² Tillträde tidigast Enligt överenskommelse

Gruvvägen 21 A. Län Norrbotten Gatuadress Gruvvägen 21 A Kommun Kiruna Storlek 3 rum (2 sovrum) / 74 m² Tillträde tidigast Enligt överenskommelse Län Norrbotten Gatuadress Kommun Kiruna Storlek 3 rum (2 sovrum) / 74 m² Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Jag gillar att lägenheten är ljus och öppen. Den har ett bra läge nära centrum och fin

Läs mer

Till dig som flyttar

Till dig som flyttar Till dig som flyttar Inför flytten... Visning av din lägenhet Du måste vara beredd på att visa din lägenhet för den person som får erbjudande om att flytta in efter dig, Vanligtvis tar personen kontakt

Läs mer

Län Västerbotten Gatuadress Sagovägen 2 D Kommun Umeå Storlek 2 rum (1 sovrum) / 49 m² Område Tomtebo Tillträde tidigast Enligt överenskommelse

Län Västerbotten Gatuadress Sagovägen 2 D Kommun Umeå Storlek 2 rum (1 sovrum) / 49 m² Område Tomtebo Tillträde tidigast Enligt överenskommelse Län Västerbotten Gatuadress Kommun Umeå Storlek 2 rum (1 sovrum) / 49 m² Område Tomtebo Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " En stilren, tyst och fräsch lägenhet utan insyn. Fint, naturnära område

Läs mer

Har Du frågor Har Du funderingar över något som tas upp i dessa regler är Du alltid välkommen att kontakta styrelsen!

Har Du frågor Har Du funderingar över något som tas upp i dessa regler är Du alltid välkommen att kontakta styrelsen! ORDNINGSREGLER FÖR BRF TANTOTORGET Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler: Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de

Läs mer

Boendeguide till Brf Björkslingan

Boendeguide till Brf Björkslingan Boendeguide till Brf Björkslingan Denna boendeguide innehåller information om vad Du som bostadsrättsinnehavare och boende i Brf Björkslingan bör känna till. Utöver denna skrift bör Du även ta del av de

Läs mer

Välkommen till. Åbacken3FEM

Välkommen till. Åbacken3FEM Välkommen till Åbacken3FEM Att bo i bostadsrätt En bostadsrättsförening är en ekonomisk förening där de boende antingen äger bostadsrättsföreningens mark och byggnader eller innehar fastigheten med tomträtt.

Läs mer

Policy för skötsel och renovering av bostadsrätter, Brf Finnberget

Policy för skötsel och renovering av bostadsrätter, Brf Finnberget BRF FINNBERGET POLICY FÖR SKÖTSEL OCH RENOVERING 1(6) Policy för skötsel och renovering av bostadsrätter, Brf Finnberget Ansvar för skötsel och renovering Enligt 13 i föreningens stadgar gäller: Bostadsrättshavaren

Läs mer

Provsidor. Kök. 3.1 Kylskåp och frys TIPS. I de flesta kylskåp finns det automatisk avfrostning, så kylskåpet

Provsidor. Kök. 3.1 Kylskåp och frys TIPS. I de flesta kylskåp finns det automatisk avfrostning, så kylskåpet 3 Kök 3.1 Kylskåp och frys Den som bor i lägenheten ansvarar för att kylskåpet samt frysen fungerar sakenligt och inte förorsakar risk för vattenskada eller eldsvåda. I de flesta kylskåp finns det automatisk

Läs mer

Trivselregler samt information för HSB Bostadsrättsförening Bjurslätt i Göteborg

Trivselregler samt information för HSB Bostadsrättsförening Bjurslätt i Göteborg Trivselregler samt information för HSB Bostadsrättsförening Bjurslätt i Göteborg Trivselregler för HSBs Bostadsrättsförening Bjurslätt i Göteborg Att bo med bostadsrätt innebär att vi ingår i en gemenskap

Läs mer

Bostadsrättsföreningen. Dalen. i Järfälla. Trivselregler. Trivselregler 2014-08-18.doc 1(6)

Bostadsrättsföreningen. Dalen. i Järfälla. Trivselregler. Trivselregler 2014-08-18.doc 1(6) Bostadsrättsföreningen Dalen i Järfälla Trivselregler Trivselregler 2014-08-18.doc 1(6) Innehåll 1. Kort om Dalen... 2 2. Andrahandsuthyrning... 3 3. Balkong... 3 4. Biltrafik... 3 5. Städdagar... 3 6.

Läs mer

Anderstorpar n Informationsblad för HSB:s bostadsrättsförening Anderstorp i Solna September 2011 Sid 1 http://www.hsb.se/stockholm/anderstorp

Anderstorpar n Informationsblad för HSB:s bostadsrättsförening Anderstorp i Solna September 2011 Sid 1 http://www.hsb.se/stockholm/anderstorp Anderstorpar n Informationsblad för HSB:s bostadsrättsförening Anderstorp i Solna September 2011 Sid 1 http://www.hsb.se/stockholm/anderstorp Nya Sopbehållare på plats Premiär 1 november Anderstorpar n

Läs mer

Information för dig som ska sälja en lägenhet i BRF Väduren

Information för dig som ska sälja en lägenhet i BRF Väduren Information för dig som ska sälja en lägenhet i BRF Väduren Föreningen förvaltas av AdEx Fastighetsutveckling. Förvaltare: Daniel Boding Fastighetsadministratör: Cassandra Gustafsson Ekonomi: Lisa Welin

Läs mer

Musikantvägen 24 B. Län Skåne Gatuadress Musikantvägen 24 B Kommun Lund Storlek 3.0 rum / 80 m² Område Östra Torn Tillträde tidigast

Musikantvägen 24 B. Län Skåne Gatuadress Musikantvägen 24 B Kommun Lund Storlek 3.0 rum / 80 m² Område Östra Torn Tillträde tidigast Län Skåne Gatuadress Kommun Lund Storlek 3.0 rum / 80 m² Område Östra Torn Tillträde tidigast 2013-02-01 www.hemverket.se - Sida 1 av 6 Beskrivning Välkommen till denna ljusa och rymliga 3:a på 80 kvm

Läs mer

Välkommen till Brf Olver.

Välkommen till Brf Olver. Välkommen till Brf Olver. Att tänka på när man flyttar in. Inför inflyttningen är det en hel del tips vi tror du kan ha nytta av. Vi vill också gärna tala om vilken service vi kan erbjuda och vilka rättigheter

Läs mer

Välkommen till BRF SOLGÅRDEN I LUNDEN

Välkommen till BRF SOLGÅRDEN I LUNDEN Välkommentill BRFSOLGÅRDENILUNDEN Välkommen! Hej och välkommen till BRF Solgården i Lunden. Vi är övertygade om att du kommer att trivas i vår förening. Med denna skrift hoppasvikunnabesvaranågraavdefrågorniharsomnyinflyttadi

Läs mer

Välkommen till din nya lägenhet och till Atrium Ljungberg AB

Välkommen till din nya lägenhet och till Atrium Ljungberg AB Välkommen till din nya lägenhet och till Atrium Ljungberg AB Välkommen som hyresgäst i Forumgallerian och välkommen till Atrium Ljungberg AB. Här finner du information och det mesta som du behöver veta

Läs mer

TV, telefon och bredband

TV, telefon och bredband TV, telefon och bredband Ett gruppanslutningsavtal är tecknat mellan Bostadsrättsföreningen och Com Hem. Se bilagt välkomstbrev från Com Hem. Digitalbox för TV och trådlös router för bredband och telefoni

Läs mer

DIN FJÄRRVÄRMECENTRAL

DIN FJÄRRVÄRMECENTRAL DIN FJÄRRVÄRMECENTRAL I denna handbok får du bland annat veta hur din fjärrvärmecentral fungerar, hur du kontrollerar trycket och luftar av elementen. I slutet finns också ett kortare felsökningsavsnitt

Läs mer

Ljus och fin lägenhet med stort kök som inbjuder till matlagning och fest. Fina rum med vackra trägolv. -- Lisa Thunström, säljare

Ljus och fin lägenhet med stort kök som inbjuder till matlagning och fest. Fina rum med vackra trägolv. -- Lisa Thunström, säljare Län Uppsala Gatuadress Kommun Uppsala Storlek 3 rum (1 sovrum) / 59 m² Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Ljus och fin lägenhet med stort kök som inbjuder till matlagning och fest. Fina rum med

Läs mer

Län Skåne Gatuadress Stralsundsvägen 76 Kommun Lund Storlek 4 rum (2 sovrum) / 93 m² Område Östra Torn Tillträde tidigast Enligt överenskommelse

Län Skåne Gatuadress Stralsundsvägen 76 Kommun Lund Storlek 4 rum (2 sovrum) / 93 m² Område Östra Torn Tillträde tidigast Enligt överenskommelse Län Skåne Gatuadress Kommun Lund Storlek 4 rum (2 sovrum) / 93 m² Område Östra Torn Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Ett av de bästa lägena i föreningen med fri utsikt åt båda hållen och ingen

Läs mer

Pedalens välkomstblad

Pedalens välkomstblad Pedalens välkomstblad Välkommen till HSB:s bostadsrättsförening 88 Pedalen! I detta dokument återfinner du information som förhoppningsvis underlättar din inflyttning och ditt fortsatta boende i Pedalen.

Läs mer

Län Gatuadress Kommun Storlek Område Tillträde tidigast Linnégatan 14, 2tr

Län Gatuadress Kommun Storlek Område Tillträde tidigast Linnégatan 14, 2tr Län Västmanland Gatuadress Kommun Västerås Storlek 3 rum (2 sovrum) / 98 m² Område Centrum Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Centralt läge, moderniserat men med bevarad äldre charm. Egen gavel

Läs mer

Ansökan måste ske skriftligt och måste alltid godkännas av styrelsen, dock ska din ansökan skickas via föreningens förvaltare, se anslag i porten.

Ansökan måste ske skriftligt och måste alltid godkännas av styrelsen, dock ska din ansökan skickas via föreningens förvaltare, se anslag i porten. BRF Skurudal BRF Skurudal ingår som en självständig ekonomisk förening i HSB Stockholm. Den ekonomiska föreningen BRF Skurudal äger fastigheten byggnader (alltså samtliga lägenheter), lägenheterna är upplåtna

Läs mer

Län Gatuadress Kommun Storlek Område Tillträde tidigast Rinnbovägen 31

Län Gatuadress Kommun Storlek Område Tillträde tidigast Rinnbovägen 31 Län Skåne Gatuadress Kommun Kävlinge Storlek 3 rum (2 sovrum) / 77,5 m² Område Rinnbo Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Området känns lugnt och tryggt. Det finns både grönområden med vackra promenadstråk

Läs mer

Snart får du ett nytt badrum! Information från Svenska Bostäder om badrumsombyggnad

Snart får du ett nytt badrum! Information från Svenska Bostäder om badrumsombyggnad Snart får du ett nytt badrum! Information från Svenska Bostäder om badrumsombyggnad Alla hus åldras och behöver renoveras Vid en badrumsombyggnad får badrum och el-installationer en ny modern standard

Läs mer

Västra Gatuadress Östra Eriksbergsgatan 79 Götaland Kommun Göteborg Storlek 2 rum (1 sovrum) / 57.6 m² Tillträde tidigast

Västra Gatuadress Östra Eriksbergsgatan 79 Götaland Kommun Göteborg Storlek 2 rum (1 sovrum) / 57.6 m² Tillträde tidigast Län Västra Gatuadress Götaland Kommun Göteborg Storlek 2 rum (1 sovrum) / 57.6 m² Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " En ljus, välplanerad och väl ljudisolerad lägenhet med härlig balkong i rätt

Läs mer

Län Skåne Gatuadress Södra Hunnetorpsvägen 112 Kommun Helsingborg Storlek 3 rum (2 sovrum) / 80 m² Område Adolfsberg Tillträde tidigast

Län Skåne Gatuadress Södra Hunnetorpsvägen 112 Kommun Helsingborg Storlek 3 rum (2 sovrum) / 80 m² Område Adolfsberg Tillträde tidigast Län Skåne Gatuadress Södra Hunnetorpsvägen 112 Kommun Helsingborg Storlek 3 rum (2 sovrum) / 80 m² Område Adolfsberg Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Trevliga omgivningar med stora gröna ytor

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Bryggeriet

Bostadsrättsföreningen Bryggeriet Bostadsrättsföreningen Bryggeriet Välkommen till Bostadsrättsföreningen Bryggeriet, Lund En bostadsrättsförenings ändamål är att i föreningens hus upplåta lägenheter med bostadsrätt till medlemmarna. Bryggeriets

Läs mer

Län Kalmar Gatuadress Lybecksvägen 13 C Kommun Kalmar Storlek 2 rum (1 sovrum) / 63.5 m² Område Djurängen Tillträde tidigast Enligt överenskommelse

Län Kalmar Gatuadress Lybecksvägen 13 C Kommun Kalmar Storlek 2 rum (1 sovrum) / 63.5 m² Område Djurängen Tillträde tidigast Enligt överenskommelse Län Kalmar Gatuadress Kommun Kalmar Storlek 2 rum (1 sovrum) / 63.5 m² Område Djurängen Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Det var köket som fick mig på fall när jag köpte lägenheten, det är unikt

Läs mer

Riksdagen i Värpinge

Riksdagen i Värpinge Sida 1 av 6 Riksdagen i Värpinge Bofakta Bofaktan är en del av den information som beskriver lägenheten, och bildar tillsammans med bland annat planlösning, yta och hyra det underlag som en bostadssökande

Läs mer

Karl Gerhards väg 29. Län Stockholm Gatuadress Karl Gerhards väg 29 Kommun Nacka Storlek 1 rum / 24 m² Område Saltsjöbaden/Rösunda Tillträde tidigast

Karl Gerhards väg 29. Län Stockholm Gatuadress Karl Gerhards väg 29 Kommun Nacka Storlek 1 rum / 24 m² Område Saltsjöbaden/Rösunda Tillträde tidigast Län Stockholm Gatuadress Karl Gerhards väg 29 Kommun Nacka Storlek 1 rum / 24 m² Område Saltsjöbaden/Rösunda Tillträde tidigast Enligt överenskommelse www.hemverket.se - Sida 1 av 10 Vardagsrum Vardagsrum

Läs mer

Län Gatuadress Kommun Storlek Område Tillträde tidigast Folksångsgatan 181

Län Gatuadress Kommun Storlek Område Tillträde tidigast Folksångsgatan 181 Län Skåne Gatuadress Kommun Malmö Storlek 5.0 rum / 133 m² Område Almvik Tillträde tidigast Enligt överenskommelse www.hemverket.se - Sida 1 av 6 Beskrivning Välkommen till ett stort, fräscht radhus med

Läs mer

TRIVSEL OCH ORDNINGSREGLER FÖR BRF MALMÖHUS 30

TRIVSEL OCH ORDNINGSREGLER FÖR BRF MALMÖHUS 30 1 TRIVSEL OCH ORDNINGSREGLER FÖR BRF MALMÖHUS 30 Bollspel på gården Bollspel är inte tillåtet inom föreningen. För allas trivsel ombedes spelarna att uppsöka närmaste fotbollsplan ex vid Lindeborgsskolan

Läs mer

Välkommen till Brf Fältspaten 2, Varberg

Välkommen till Brf Fältspaten 2, Varberg Välkommen till Brf Fältspaten 2, Varberg Allmänt om fastigheten Brf Fältspaten 2 och föreningen Lägenheterna på Marmorgatan 42-96 består av sex flerbostadshus i 3 våningsplan och byggdes av Mjöbäcks Entreprenad

Läs mer

PRAKTISKA FRÅGOR INTRÄDE I OCH UTTRÄDE UR FÖRENINGEN OM NÅGOT HÄNDER ELLER GÅR SÖNDER

PRAKTISKA FRÅGOR INTRÄDE I OCH UTTRÄDE UR FÖRENINGEN OM NÅGOT HÄNDER ELLER GÅR SÖNDER PRAKTISKA FRÅGOR PRAKTISKA FRÅGOR Att bo i bostadsrätt fungerar ungefär som att bo i hus åtminstone vad gäller ansvar för sitt boende. Skillnaden är att vi medlemmar i föreningen tar hjälp med vissa arbeten

Läs mer

Län Västmanland Gatuadress Källgatan 11 B Kommun Västerås Storlek 1 rum / 24 m² Område Centrum Tillträde tidigast Enligt överenskommelse

Län Västmanland Gatuadress Källgatan 11 B Kommun Västerås Storlek 1 rum / 24 m² Område Centrum Tillträde tidigast Enligt överenskommelse Län Västmanland Gatuadress Kommun Västerås Storlek 1 rum / 24 m² Område Centrum Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Attraktiv adress innanför cityringen med gångavstånd till det mesta som Västerås

Läs mer

Välkommen till vår bostadsrättsförening som heter Hultavång

Välkommen till vår bostadsrättsförening som heter Hultavång Välkommen till vår bostadsrättsförening som heter Hultavång Vår förening består av 3 huskroppar vilka vi gemensamt äger och förvaltar genom en styrelse, som föreningen väljer på vår stämma vilken infaller

Läs mer

Välkommen till BRF Torpedbåten 1

Välkommen till BRF Torpedbåten 1 Välkommen till BRF Torpedbåten 1 Välkommen som ny medlem i Brf Torpedbåten 1. Vi hoppas att du ska trivas i vår förening och i din nya bostad. Mer utförlig information såsom bl a stadgar och trivselregler

Läs mer

Västra Gatuadress Gyllenstensgatan 1 Götaland Kommun Göteborg Storlek 3 rum (2 sovrum) / 66 m² Tillträde tidigast

Västra Gatuadress Gyllenstensgatan 1 Götaland Kommun Göteborg Storlek 3 rum (2 sovrum) / 66 m² Tillträde tidigast Län Västra Gatuadress Götaland Kommun Göteborg Storlek 3 rum (2 sovrum) / 66 m² Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Det bästa med denna bostad är läget, med närhet till både natur med möjligheter

Läs mer

Boskola 2 (3) Bo hos Vimarhem

Boskola 2 (3) Bo hos Vimarhem VIMARHEM AB Boskola 2 (3) Bo hos Vimarhem Besittningsskydd Du har rätt att bo kvar i Din lägenhet så länge Du följer de regler och föreskrifter som finns och betalar Din hyra i tid. Du kommer att bli uppsagd

Läs mer

Välkommen till Brf Thingvellir (2016-01-14)

Välkommen till Brf Thingvellir (2016-01-14) Välkommen till Brf Thingvellir (2016-01-14) Vi hoppas att ni ska trivas både med bostaden och i området. Här är lite information om föreningen som kan vara bra att känna till. Antal hushåll Det finns 57

Läs mer

Välkommen till. HSB Brf Rönnen. Information och praktiska råd för dig som bor i Brf Rönnen. Vänortsringen 2-48, 7-17 i Märsta

Välkommen till. HSB Brf Rönnen. Information och praktiska råd för dig som bor i Brf Rönnen. Vänortsringen 2-48, 7-17 i Märsta Välkommen till HSB Brf Rönnen Information och praktiska råd för dig som bor i Brf Rönnen Vänortsringen 2-48, 7-17 i Märsta 2 Innehåll sidan Välkommen till... 3 Rönnens styrelse... 4 Information om försäkring...

Läs mer

Trivselregler Brf. Villa Lustigkulla den 2 augusti 2013

Trivselregler Brf. Villa Lustigkulla den 2 augusti 2013 Trivselregler Brf. Villa Lustigkulla den 2 augusti 2013 Att bo i bostadsrätt innebär att du ingår i en gemenskap av människor med samma intresse för sitt boende. Tillsammans äger och förvaltar vi huset

Läs mer

RENOVERING BRF BOGÅRDEN ANGÅENDE RENOVERING AV DIN LÄGENHET I BRF BOGÅRDEN

RENOVERING BRF BOGÅRDEN ANGÅENDE RENOVERING AV DIN LÄGENHET I BRF BOGÅRDEN RENOVERING BRF BOGÅRDEN ANGÅENDE RENOVERING AV DIN LÄGENHET I BRF BOGÅRDEN Här finns information som du ska läsa igenom i god tid innan du påbörjar renovering av din lägenhet. Bifogat finns även två stycken

Läs mer