Välkomstbrev VT17. Din guide till en bra skolstart på det Beteendevetenskapliga programmet. - från din linjeförening Beware

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Välkomstbrev VT17. Din guide till en bra skolstart på det Beteendevetenskapliga programmet. - från din linjeförening Beware"

Transkript

1 Välkomstbrev VT17 Din guide till en bra skolstart på det Beteendevetenskapliga programmet - från din linjeförening Beware Faddergeneraler: Hanna Rattfeldt, Matilda Dahlberg, Sanna Lé Faucheur Faddrar: Andrea, August, Carl-Fredrik, Emelie, Jessica, Johanna, Linnea H, Linnea W, Moa, Sanna T

2 Hej! Det här är ett häfte för Dig som är ny student på det Beteendevetenskapliga programmet vid Mälardalens Högskola i Eskilstuna. Häftet avser hjälpa dig att samla ihop den information du behöver inför skolstarten. Känner du att häftet inte räcker till eller har du frågor som inte berörs i häftet, finns vi faddrar tillgängliga för dig. Kontaktuppgifter finner du längst bak i häftet. Söndagen den 15/1, dagen före introduktionen/uppropsdagen, är ni välkomna att fika med oss faddrar. Detta blir ett perfekt tillfälle att få ett ansikte på era blivande klasskamrater och på oss faddrar samt att ställa frågor. Anmäl er senast den 10/1 via sms (se kontaktuppgifter till faddergeneraler sist i häftet) eller via mail beware.fadder@gmail.com. Mer info om tid och plats går ut till de som anmäler sig. Häftet innehåller följande: Praktisk information om Beware, MDH, rookieperioden och dina studier. Länkar till viktiga hemsidor och Facebooksidor Schema för Rookieperioden Kontaktuppgifter till faddrarna OBS! För att behålla din plats på Beteendevetenskapliga programmet måste du närvara vid uppropet den 16/1! Information om detta finns på MDH:s hemsida. Innan den gemensamma introduktionen kommer vi faddrar finnas till hands både vid Resecentrum (tågstationen), och vid Studenttorget vid huvudentrén på MDH. (Observera att Aulan ligger i huvudbyggnanden, Väpnaren, Drottninggatan 12.) Efter den gemensamma introduktionen kommer vi faddrar att samla upp er nya studenter för att visa er rätt. Håll utkik efter våra svarta overaller och vår skylt.

3 Linjeföreningen BEWARE Det beteendevetenskapliga programmet startades på högskolan 1997 och det dröjde en termin innan Beware såg dagens ljus. Linjeföreningens arbete låg i Eskilstuna nere under tre år tills det återuppstod igen i maj 2008, vilket har varit mycket uppskattat av både studenter och högskolan. I Beware arbetar vi aktivt för att våra medlemmar ska få ut så mycket som möjligt av sin tid på Mälardalens högskola. Framförallt handlar detta om att ge mervärde till utbildningen genom att t.ex. anordna föreläsningar och aktiviteter för att skapa gemenskap bland studenterna. Läs mer om Beware Eskilstuna på vår facebooksida: Beware Eskilstuna och vår hemsida För att bli medlem i föreningen kan Du skicka iväg ett mail till Bewares styrelse, beware.styrelse@gmail.com med dina kontaktuppgifter. Studentkåren Mälardalens studentkår, är en intresseorganisation för studenter. Syftet med Studentkårens arbete är att studenter ska ha det så bra som möjligt, både i skolan och på fritiden. Det är inte obligatoriskt att vara medlem i Kåren, men vi i Beware uppmuntrar er att betala medlemsavgiften på 300:-/år eller 200:-/termin, det lönar sig snabbt eftersom att man bl.a. får många bra rabatter, gratis eller rabatterat pris på buss till Kåren i Västerås när det anordnas fester där, samt gratis frukost på Kåren en gång i månaden. Beware har nära samarbete med Studentkåren. Bli medlem i Studentkåren här: CSN och studentförsäkran Här kan du läsa om CSN och hur du ansöker för lån och bidrag: På uppropet under första dagen blir du registrerad på din första kurs på det beteendevetenskapliga programmet. Då kan du lämna in din studieförsäkran till CSN, vilket du måste göra för att få pengar (lån och bidrag) utbetalda. Studieförsäkran lämnar du på Inför din studiestart På MDH:s hemsida finns en bra guide över saker som Du behöver ordna inför din studiestart. Du behöver registrera ett Studentkonto som ger dig tillgång till mail, läroplattformen Blackboard samt Studentportalen. I Blackboard läggs föreläsningsmaterial, studiehandledningar och dylikt ut för varje kurs. På Studentportalen hittar du all information som rör dina pågående och avslutade kurser, scheman, studieresultat osv. Du kan skriva ut studieintyg, registrera dig på nya kurser och se dina betyg. Du når Blackboard och Studentportalen från startsidan på mdh.se. VIKTIGT! Du måste registrera dig på programmet och på varje ny kurs. Du måste också anmäla dig till tenta senast 10 dagar innan tentamenstillfället. Detta görs via Studentportalen.

4 MDH-kortet fungerar som din studentlegitimation på MDH. Du beställer kortet via länken ovan. Kortet ger dig tillgång till att använda skrivare på skolan, används som passerkort till vissa lokaler samt som busskort för att åka gratis till och från Västerås med Utbildningslinjen. Tidtabell finns på MDH:s hemsida. Befinner du dig på skolan efter kontorstid behöver du visa upp MDH-kortet tillsammans med ID-kort vid kontroll av ordningsvakt. Böcker Kurslitteraturen till varje ny kurs fastställs 15 arbetsdagar innan första kurstillfället. Är du intresserad av att köpa begagnade böcker, kan du ta dig en titt på Beware boktorg eller Studentlitteratur MDH på Facebook eller fråga någon av oss faddrar. Det kommer också anordnas ett Bokbord under rookieperioden med chans att fynda litteratur. Lunch Ett billigt lunchtips är att ta med sig matlåda till skolan. I studentpentryt, som ligger i Q-huset, finns mikrovågsugnar och kylskåp till allas förfogande. Det finns även mikrovågsugnar i huvudbyggnaden, våning två. Bewares faddergrupp Sammanhållning med dina klasskamrater är viktig för en trivsam studietid, men även vänskapsband till andra linjeföreningar och studenter på skolan. Sammanhållning är det främsta som vi vill skapa under rookieperioden. Varje linjeförening har en faddergrupp som tar hand om nya studenter under rookieperioden och fortsätter göra det under hela studietiden. Faddrarna är ansiktet utåt för linjeföreningarna och brinner för ett levande studentliv med roliga aktiviteter och gemenskap. Faddrarna bär overaller på egna och gemensamma event. Beware Eskilstuna har svarta overaller med röda revärer. Du kommer få mer information om detta under rookieperioden. Mail: beware.fadder@gmail.com ELSA (Eskilstunas Lagom Sportiga Akademiker) ELSA är Eskilstunas idrottsförening som arbetar för att Mälardalens Högskolas studenter ska ha möjlighet att röra på sig i olika former, möta andra studenter och ha kul. Föreningen anordnar då och då olika event för samtliga studenter på högskolan. För närvarande finns möjlighet att spela badminton, fotboll, innebandy, volleyboll samt att dansa bugg och löpning. ELSA ger hälsa, besök deras Facebooksida för mer information. ELSA- Eskilstunas Lagom Sportiga Akademiker. Kärleksambassadörerna Kärleksambassadörerna är en grupp studenter på Mälardalens Högskola som finns till för att främja den sexuella hälsan på högskolan. Läs mer på deras Facebooksida Kärleksambassadörerna.

5 Sexmästeriet Sexmästeriet, även kallat Sexet, är en fest och event-förening som anordnar kvällsaktiviteter för studenterna på MDH. Under rookieperioden anordnas bland annat en pubrunda. Om du vill ha mer information om Sexmästeriet kontakta någon av dess medlemmar som bär vita overaller på sina event, eller kolla in deras Facebooksida Sexet mdh och bli vän med Nubbe von Sexet, som är Sexmästeriets maskot. Under rookieperioden kommer du kunna köpa ett så kallat sexetpass för gratis eller rabatterade priser på inträde och bättre priser i baren. Rookieperioden På MDH kallas det som traditionellt kallas för nolle-period, för Rookieperiod istället. På MDH är det ingen som är en nolla. Rookieperioden är tillför att skapa gemenskap och en trygg och rolig start för nya studenter. Rookieperioden startar samma dag som introduktionen/uppropsdagen och pågår i 1,5 vecka. (Denna termin blir det 16/1-25/1) Under Rookieperioden anordnar Kåren, Sexmästeriet och linjeföreningarna olika aktiviteter för nya och gamla studenter. Välkomstfesten På måndagen den 16/1 anordnas på kvällen en välkomstfest. Först samlas alla linjeföreningarna för sig och värmer upp och lär känna varandra, för att sedan mötas upp och tillsammans inviga rookieperioden på Kårens anordnade Välkomstfest. Missa inte denna dag, detta är starten på många nya vänskaper! Nyktra faddrar Varje afton har alla linjeföreningar minst två nyktra faddrar var. Dessa har inte druckit en droppe alkohol under kvällen och är en extra säkerhet om det skulle inträffa något under kvällen. Detta är ett villkor som Studentkåren har ställt på linjeföreningen för att förebygga ett ansvarsfullt fadderskap. Nyktra faddrar bär en svart t-shirt med orange text där det står Nykter Fadder. Som rookie kan man söka upp vilken nykter fadder som helst oavsett linjetillhörighet om man behöver hjälp med något. Rookiefrid Skulle amorösa känslor uppstå mellan fadder och rookie får dessa läggas på is till efter rookieperiodens slut. Detta är ett krav från studentkåren, för att faddrarna inte ska utnyttja sin maktposition gentemot rookiesarna. Rookiesymbol Som rookie tilldelas du ett rött rookieband som alltid skall bäras med stolthet. Detta är en symbol för att du är ny som student, och underlättar för faddrarna att känna igen dig under era gemensamma aktiviteter. Bandet skall sitta runt huvudet på alla aktiviteter med faddrarna. Hojten BEWARE har en bävermaskot som heter Hojten. Han ska högaktas och tas väl omhand. Det är viktigt att han vaktas med livet som insats då andra stridslystna linjeföreningar kan vara ute efter honom.

6 Sovplatser För att du ska kunna delta på så många aktiviteter som möjligt under Rookieperioden, oavsett om du hunnit flytta till Eskilstuna än eller kommer att pendla, så erbjuder vi faddrar sovplatser hemma hos oss för de som behöver. Ta kontakt med någon av faddergeneralerna så snart som möjligt om du behöver sovplats under rookieperioden. Hitta på skolan På den här länken hittar du lokalguide och en karta över skolans byggnader: Vi kommer också ha en rundvandring under introduktion/uppropsdagen Viktiga länkar: FACEBOOK-GRUPPER: Beware" - Gemensam grupp för Beware Eskilstuna och Västerås "Nätverket för beteendevetare" - gemenskapsgrupp för beteendevetarstudenter samt arbetande beteendevetare. Här diskuteras frågor kring utbildning och arbetsmarknad. Ibland anordnas After Work-träffar och andra aktiviteter. "Beware Boktorg" & "Studentlitteratur MDH - hitta begagnad kurslitteratur för beteendevetenskap "MDH Event Eskilstuna "- en grupp där alla event kopplade till MDH marknadsförs. Märkligt" & "Omärkvärdigt" - två sidor där man kan köpa/sälja märken till sin ovve. FACEBOOK-SIDOR Beware Eskilstuna här publicerar styrelse och faddergrupp information som rör vårt arbete och event vi anordnar och medverkar på. Kika även på hemsidan bewareeskilstuna.wordpress.com. "Mälardalens Högskola" - här publiceras högskolan information om skolan och olika event som de anordnar. Kika även på hemsidan "Mälardalens Studentkår" - här publiceras information och evenemang som rör Mälardalens Studentkår både i Eskilstuna och Västerås. Kika även på hemsidan "The Kår on Tour" - här marknadsförs evenemang som anordnas av Kåren i Eskilstuna "Kåren" - här marknadsförs fester och evenemang som arrangeras av Kåren i Västerås Sexet Mdh - här marknadsför Sexet sina fester och aktiviteter. Kärleksambassadörerna här informerar Kärleksambassadörerna om sitt arbete och event de anordnar och medverkar på.

7 Schema för Rookieperioden: Observera att schemat är preliminärt, närmare info om tid och plats får ni under introduktion/uppropsdagen! Söndag 15/1 Måndag 16/1 Fika Introduktion/Uppropsdag Rundvandring Gemensam lunch Välkomstfest med Kåren Tisdag 17/1 Onsdag 18/1 Lek&spel-kväll Lära-känna kväll. (med Beware, nyktert event) Bokbord Pubrunda med Sexmästeriet Torsdag 19/1 Fredag 20/1 Lördag 21/1 Filmkväll och pizzahäng (med Beware, nyktert event) Provsittning och pyjamasparty med VAB (Vips, Alf och Beware) Lekar med ELSA (nyktert event) After Ski på Kåren i Västerås Söndag 22/1 Måndag 23/1 Tisdag 24/1 Onsdag 25/1 Februari VILODAG Bowling med Morsan Efterhäng på KVASS Bar & Råkök Spökvandring och kurragömma (nyktert event) Fest/Finsittning - avslutningsceremoni Prison Island, uppsamlings-chill

8 Kontaktinformation till faddrarna Hanna Rattfeldt Matilda Dahlberg Sanna Lé Faucheur Vi hoppas ni ska få en bra vistelse tillsammans med oss på MDH. Tveka inte att höra av er om ni har några frågor! // Hälsningar från era faddrar

Välkomstbrev VT19. Din guide till en bra skolstart på det Beteendevetenskapliga programmet

Välkomstbrev VT19. Din guide till en bra skolstart på det Beteendevetenskapliga programmet Välkomstbrev VT19 Din guide till en bra skolstart på det Beteendevetenskapliga programmet Generalfaddrar: Albin Lindblom, Eveline Schulze Faddrar: Ebba Lindqvist, Emil Bylund, Essi Brunsberg, Stina Hellemar,

Läs mer

Välkomstbrev VT18. Din guide till en bra skolstart på det Beteendevetenskapliga programmet

Välkomstbrev VT18. Din guide till en bra skolstart på det Beteendevetenskapliga programmet Välkomstbrev VT18 Din guide till en bra skolstart på det Beteendevetenskapliga programmet Faddergeneraler: August Hedman, Linnéa Wincrantz, Jessica Billquist Faddrar: Linnea H, Emelie, Hanna, Matilda,

Läs mer

Välkomstbrev VT15. - Din guide till en bra skolstart på det Beteendevetenskapliga programmet. Faddergeneraler: Agnes och Jesper

Välkomstbrev VT15. - Din guide till en bra skolstart på det Beteendevetenskapliga programmet. Faddergeneraler: Agnes och Jesper Välkomstbrev VT15 - Din guide till en bra skolstart på det Beteendevetenskapliga programmet Faddergeneraler: Agnes och Jesper Faddrar: Niclas N.O, Niklas F., Tobias, Camilla, Tova, Kajsa, Filippa, Rei,

Läs mer

Sjuksköterskeprogrammets första kurs: Lärande och professionalisering, 7,5 högskolepoäng, Kurskod: VAA001, VT 2016

Sjuksköterskeprogrammets första kurs: Lärande och professionalisering, 7,5 högskolepoäng, Kurskod: VAA001, VT 2016 Sjuksköterskeprogrammets första kurs: Lärande och professionalisering, 7,5 högskolepoäng, Kurskod: VAA001, VT 2016 Hej! Detta brev skickas till dig för att du skall erbjudas möjlighet att förbereda dig

Läs mer

Studentkåren. i Östersund!

Studentkåren. i Östersund! Välkommen till studentlivet i Östersund! Studentkåren i Östersund Av studenter för studenter Sedan 1971 www.studentostersund.se Besöksadress: Studentkåren i Östersund Studentplan 7 Mittuniversitetet 831

Läs mer

Sjuksköterskeprogrammets första kurs: Lärande och professionalisering, 7,5 högskolepoäng, Kurskod: VAA001, HT 2015

Sjuksköterskeprogrammets första kurs: Lärande och professionalisering, 7,5 högskolepoäng, Kurskod: VAA001, HT 2015 Sjuksköterskeprogrammets första kurs: Lärande och professionalisering, 7,5 högskolepoäng, Kurskod: VAA001, HT 2015 Hej! Detta brev skickas till dig för att du skall erbjudas möjlighet att förbereda dig

Läs mer

Studentkåren i Östersund Av studenter för studenter Sedan 1971 www.studentostersund.se

Studentkåren i Östersund Av studenter för studenter Sedan 1971 www.studentostersund.se Välkommen till STUDENTLIVET i Östersund Studentkåren i Östersund Av studenter för studenter Sedan 1971 Medlemskap ger dig ett rikare studentliv! Billigare Studentliv! Studentkåren har avtal om Kårrabatt

Läs mer

VÄLKOMMEN T I L L F Ö R E N I N G E N S A M H Ä L L S V E T A R N A "TÄNKA FRITT ÄR STORT MEN TÄNKA RÄTT ÄR STÖRRE"

VÄLKOMMEN T I L L F Ö R E N I N G E N S A M H Ä L L S V E T A R N A TÄNKA FRITT ÄR STORT MEN TÄNKA RÄTT ÄR STÖRRE VÄLKOMMEN T I L L F Ö R E N I N G E N S A M H Ä L L S V E T A R N A "TÄNKA FRITT ÄR STORT MEN TÄNKA RÄTT ÄR STÖRRE" Sedan år 1477 har kunskap stått i fokus i Uppsala. Universitetet har upplyst tusentals

Läs mer

Hallå där nya Information och PR-studenter!

Hallå där nya Information och PR-studenter! Hallå där nya Information och PR-studenter! Välkomna till Karlstads universitet och studentföreningen Inferno. När man går programmet Information och PR så tillhör man Inferno KAU:s i särklass bästa förening.

Läs mer

Du har valt att läsa sjuksköterskeprogrammet på Mälardalens Högskola som har Eskilstuna och Västerås som studieort.

Du har valt att läsa sjuksköterskeprogrammet på Mälardalens Högskola som har Eskilstuna och Västerås som studieort. Sjuksköterskeprogrammets första kurser: Grunder i vårdvetenskap, 7,5 högskolepoäng samt Grunder i vårdpedagogik, 7,5 högskolepoäng Kurskoder: VAE200 och VAA203, VT 2018 Hej! Du har valt att läsa sjuksköterskeprogrammet

Läs mer

Schema för mottagningen! (OBS ändringar kan förekomma)

Schema för mottagningen! (OBS ändringar kan förekomma) Schema för mottagningen! (OBS ändringar kan förekomma) Grill, lek och häng i Slottsskogen - 27/8 torsdag Vi möts vid Götaplatsen (högst upp på Avenyn vid Poseidon- fontänen) kl. 14.00. Ring till Johanna

Läs mer

Inspark 2015 Here we go!

Inspark 2015 Here we go! Inspark 2015 Here we go! Varmt välkommen, kära du! Om du har fått detta brev betyder det att du är antagen som Sociologistudent, vid programmet eller enskild kurs, samt kriminologi. En inspark kommer att

Läs mer

SOCIOLOGERNAS INSPARK 2013

SOCIOLOGERNAS INSPARK 2013 SOCIOLOGERNAS INSPARK 2013 FÖR SOCIOLOGIPROGRAMMETS STUDENTER SAMT KRIMINOLOGI OCH SOCIOLOGIKURSARE! Inspark 2013 Ready, set, go! Varmt välkommen kära Nolla! Om du fått detta brev betyder det att du är

Läs mer

!!!!!!!!!!! Beteendevetare i Lund! EN GUIDE TILL EN LYCKAD START PÅ STUDENTLIVET

!!!!!!!!!!! Beteendevetare i Lund! EN GUIDE TILL EN LYCKAD START PÅ STUDENTLIVET Beteendevetare i Lund EN GUIDE TILL EN LYCKAD START PÅ STUDENTLIVET Vad är BiL? BiL (Beteendevetare i Lund) är programföreningen för alla oss som läser på Lunds Universitets beteendevetenskapliga kandidatprogram,

Läs mer

J = JFK MEDLEMSKAP A = AVSLUTNINGSSITTNING Beroende på vad ni betalar för märker ni överföringen med de bokstäver som krävs.

J = JFK MEDLEMSKAP A = AVSLUTNINGSSITTNING Beroende på vad ni betalar för märker ni överföringen med de bokstäver som krävs. Nollning HT 2014 Hej nyblivna studenter, nu är det äntligen dags för det som vi alla väntat på NOLLNINGEN! En chans att få lära känna dina nya klasskamrater och oss äldre studenter. Tillsammans ska vi

Läs mer

Välkommen till Lärarhögskolan!

Välkommen till Lärarhögskolan! Välkommen till! Till dig som är antagen till Yrkeslärarprogrammet 90 hp Varmt välkommen, vi hoppas att du ska få en mycket givande studietid! I det här brevet hittar du viktig information inför programstarten.

Läs mer

KarlEkons syfte är att vara den naturliga mötesplatsen för studenten mellan akademin, näringslivet och det studiesociala.

KarlEkons syfte är att vara den naturliga mötesplatsen för studenten mellan akademin, näringslivet och det studiesociala. Välkommen till Karlstads universitet och studentföreningen KarlEkon! Mitt namn är Julia Zakrisson och jag är ordförande för KarlEkon, ekonomistudenters förening. Jag vill här med hälsa dig varmt välkommen

Läs mer

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar ! Onsdagen 10/7 Onsdagen 10/7 Torsdag 11/7 Torsdag 11/7, Fredag 12/7 Fredag 12/7 Lördag 13/7 Lördag 13/7 Söndag 14/7 Söndag 14/7 Måndag 15/7 Måndag 15/7 Tisdag 16/7 Tisdag 16/7 Onsdag 17/7 Onsdag 17/7

Läs mer

Avdelningen för utbildningsstöd Sida: 1 (17) Utvärdering. Introduktion för nya studenter. Sammanställning av öppna svar

Avdelningen för utbildningsstöd Sida: 1 (17) Utvärdering. Introduktion för nya studenter. Sammanställning av öppna svar -11-08 Sida: 1 (17) Utvärdering Sammanställning av öppna svar Information och mottagande i samband med terminsstarten hösten -11-08 Sida: 2 (17) Varje höst genomför avdelningen för utbildningsstöd en enkät

Läs mer

Välkomna till statsvetarmottagningen VT17

Välkomna till statsvetarmottagningen VT17 Välkomna till statsvetarmottagningen VT17 Hej! Under din första tid på Göteborgs Universitet kommer faddrar från studentgruppen Demos erbjuda spännande och roliga aktiviteter för er nya statsvetarstudenter.

Läs mer

Välkommen till Lärarhögskolan!

Välkommen till Lärarhögskolan! Välkommen till! Till dig som är antagen till Studie- och yrkesvägledarprogrammet, reguljär i Umeå. Varmt välkommen, vi hoppas att du ska få en mycket givande studietid! I det här brevet hittar du viktig

Läs mer

Sida: 1 (8) Studentutvärdering av introduktion och mottagande i samband med terminsstarten. Fokus på studentföreningarnas aktiviteter.

Sida: 1 (8) Studentutvärdering av introduktion och mottagande i samband med terminsstarten. Fokus på studentföreningarnas aktiviteter. 2013-01-24 Sida: 1 (8) Studentutvärdering av introduktion och mottagande i samband med terminsstarten. Fokus på studentföreningarnas aktiviteter. Hösten 2012 2013-01-24 Sida: 2 (8) 1 Bakgrund Varje höst

Läs mer

Du har valt att läsa sjuksköterskeprogrammet på Mälardalens Högskola som har Eskilstuna och Västerås som studieort.

Du har valt att läsa sjuksköterskeprogrammet på Mälardalens Högskola som har Eskilstuna och Västerås som studieort. Sjuksköterskeprogrammets första kurser: Grunder i vårdvetenskap, 7,5 högskolepoäng samt Grunder i vårdpedagogik, 7,5 högskolepoäng Kurskoder: VAE200 och VAA203, VT 2019 Hej! Du har valt att läsa sjuksköterskeprogrammet

Läs mer

Verksamhetsplan Sociala Utskottet 13/14

Verksamhetsplan Sociala Utskottet 13/14 Verksamhetsplan Sociala Utskottet 13/14 Ambitionen för det Sociala Utskottet är att verka för en så bra studiesocial miljö som möjligt för PULS medlemmar detta genom arbetsgrupperna som är del av utskottet.

Läs mer

Preliminärt schema VT2013: (Observation förändringar av både dagar och aktivitet kan förekomma!)

Preliminärt schema VT2013: (Observation förändringar av både dagar och aktivitet kan förekomma!) Information till dig som önskar bli fadder för våra internationella studenter isk@kau.se Preliminärt schema VT2013: (Observation förändringar av både dagar och aktivitet kan förekomma!) 11 14 Jan Ankomstdagar.

Läs mer

IDIOTIntresseförening

IDIOTIntresseförening Protokoll fört vid IDIOT Styrelsemöte nr 5/14 Tisdagen 8/4 2014 12:15-13:00 21A 344 Hus 21, Karlstads Universitet IDIOTIntresseförening en för Design, Innovation Och Teknik vid Karlstads Universitet 1

Läs mer

Ja Nej Vet ej. Hur nöjd är du med ditt studentliv? Önskar du dig ett roligare studentliv?

Ja Nej Vet ej. Hur nöjd är du med ditt studentliv? Önskar du dig ett roligare studentliv? Vårterminen 2013 tyckte läkarstudenterna såhär om sitt studentliv! Sammanlagt svarade 175 studenter på enkäten för oss i Medicinska Föreningen är era svar otroligt värdefulla. Tack för er hjälp nu ska

Läs mer

Protokoll från KarlEkons Styrelsemöte 2013-01-08

Protokoll från KarlEkons Styrelsemöte 2013-01-08 Protokoll från KarlEkons Styrelsemöte 2013-01-08 Plats: Kårens styrelserum Närvarande: Simon Strid, Marcus Ljungdahl, Gustav Johansson, Helena Engström, Elin Karlsson, Karwan Nisstany, Patrik Sjöstedt,

Läs mer

Hej! Novischförmännen

Hej! Novischförmännen Hej! Välkommen till Lunds universitet och varmt välkommen till den bästa nationen i Lund, Hallands Nation. Hallands Nation är en av tretton nationer som är med och bidrar till Lunds fantastiska studentliv.

Läs mer

Kalmar ESS Introduktionsinformation vårterminen 2011

Kalmar ESS Introduktionsinformation vårterminen 2011 Kalmar ESS Introduktionsinformation vårterminen 2011 Hej blivande Turismekonom! Nu börjar det närma sig en av de roligaste tiderna i ditt liv, nämligen din studenttid! Som en inledning på dina kommande

Läs mer

Juridiska Föreningen i Uppsala presenterar. Recceveckan VT14 - Den Overkliga. 20 januari - 27 januari

Juridiska Föreningen i Uppsala presenterar. Recceveckan VT14 - Den Overkliga. 20 januari - 27 januari Juridiska Föreningen i Uppsala presenterar Recceveckan VT14 - Den Overkliga Veckan 20 januari - 27 januari Kära recentior! Välkommen till juristprogrammet och Uppsala, Sveriges bästa studentstad! Juridiska

Läs mer

Kunskap-Glädje-Trygghet-Självständigt tänkande. VECKOBLAD v. 11 2014 Till elever

Kunskap-Glädje-Trygghet-Självständigt tänkande. VECKOBLAD v. 11 2014 Till elever Kunskap-Glädje-Trygghet-Självständigt tänkande VECKOBLAD v. 11 2014 Till elever Veckans ordspråk: Man kan sätta sångfågeln i bur men aldrig sången. Harry Belafonte Hej! I veckan blev jag uppvaktad av elever

Läs mer

FYRISGÅRDEN. Mötesplatsen för alla BARN UNG VUXEN FUNKTIONS NEDSÄTTNING

FYRISGÅRDEN. Mötesplatsen för alla BARN UNG VUXEN FUNKTIONS NEDSÄTTNING FYRISGÅRDEN Mötesplatsen för alla 2014 2015 BARN UNG VUXEN FUNKTIONS NEDSÄTTNING Fyrisgården är en ideell förening som erbjuder meningsfull fritid för alla människor, oavsett ålder och funktionsförmåga.

Läs mer

Varmt Välkommen! Hej! Västerås. Eskilstuna

Varmt Välkommen! Hej! Västerås. Eskilstuna Sjuksköterskeprogrammets första kurser: Grunder i vårdvetenskap, 7,5 högskolepoäng samt Grunder i vårdpedagogik, 7,5 högskolepoäng Kurskoder: VAE200 och VAA200, VT 2017 Hej! Detta brev skickas till dig

Läs mer

Statsvetarfaddring HT15

Statsvetarfaddring HT15 Statsvetarfaddring HT15 Torsdag 27/8 Fredag 28/8 Lördag 29/8 Söndag 30/8 Grillkväll Saltholmen Amazing Race Måndag 31/8 Tisdag 1/9 Onsdag 2/9 Torsdag 3/9 Fredag 4/9 Lördag 5/9 Söndag 6/9 Terminsstart Rundtur

Läs mer

Välkommen till programinformation Grundlärarprogrammet förskoleklass och årskurs 1-3 Hösten 2014 Tatjana Norbäck Ann Hagernäs

Välkommen till programinformation Grundlärarprogrammet förskoleklass och årskurs 1-3 Hösten 2014 Tatjana Norbäck Ann Hagernäs Välkommen till programinformation Grundlärarprogrammet förskoleklass och årskurs 1-3 Hösten 2014 Tatjana Norbäck Ann Hagernäs Dagens program Måndagen den 22 september kl. 10.30 ca 12.00 Lärarfacket Programmets

Läs mer

Uppstart. Till nya studenter på Rättsvetenskapliga programmet och Juristprogrammet. 2012 Juridiska Föreningen vid Örebro universitet

Uppstart. Till nya studenter på Rättsvetenskapliga programmet och Juristprogrammet. 2012 Juridiska Föreningen vid Örebro universitet Uppstart Till nya studenter på Rättsvetenskapliga programmet och Juristprogrammet 2012 Juridiska Föreningen vid Örebro universitet VÄLKOMMEN INNEHÅLL Hej! Hej! Välkommen till oss rättsvetar- och juriststudenter

Läs mer

Odontologiska Föreningen

Odontologiska Föreningen Odontologiska Föreningen KOLLO 2013 Gratulerar till din studieplats och varmt välkommen till din utbildning vid Karolinska Institutet (KI) och Odontologiska Föreningen (OF). OF är kårorganisationen för

Läs mer

Odontologiska Föreningen

Odontologiska Föreningen Odontologiska Föreningen KOLLO 2015 Gratulerar till antagningen och varmt välkommen till din utbildning på Karolinska Institutet och Odontologiska Föreningen (OF). OF är den kår som tandhygienist- och

Läs mer

Verksamhetsplan F1 röj, Lund 2011 Ansvariga: Malin Sohlmér Alexander Fredh-Ojala 1 Verksamhetsplan: F1 röj 25 m 2 minröj F1 röj är en stor studentsammankomst som är planerad att inträffa under ett veckoslut

Läs mer

Välkomna till Samhällsvetar sektionen! En guide till Göta studentkår Samhällsvetarsektionen och Samhällsvetenskapliga fakulteten

Välkomna till Samhällsvetar sektionen! En guide till Göta studentkår Samhällsvetarsektionen och Samhällsvetenskapliga fakulteten Välkomna till Samhällsvetar sektionen! En guide till Göta studentkår Samhällsvetarsektionen och Samhällsvetenskapliga fakulteten Innehåll Samhällsvetarsektionen vid Göta studentkår...4 Hitta till oss...9

Läs mer

Välkommen till Lärarhögskolan!

Välkommen till Lärarhögskolan! Välkommen till! Till dig som är antagen till Studie- och yrkesvägledarprogrammet, reguljär i Umeå. Varmt välkommen, vi hoppas att du ska få en mycket givande studietid! I det här brevet hittar du viktig

Läs mer

Hösten 2015. Dans. Bowling. Musikcafé. Simning. Disco. Grillning vid Glänninge. Och annat kul

Hösten 2015. Dans. Bowling. Musikcafé. Simning. Disco. Grillning vid Glänninge. Och annat kul Hösten 2015 Dans Bowling Musikcafé Simning Disco Grillning vid Glänninge Och annat kul I Samarbete med bl a Fub Laholm, Höks Hi, Fritid Halmstad, m fl. Hej! Från och med den 1:e januari 2015 finns fritidsprogrammet

Läs mer

Preliminärt Schema Vår 2012

Preliminärt Schema Vår 2012 Preliminärt Schema Vår 2012 Dagar Tider Pass & Kurser Vem kan komma? Nivå Inspiratör Pågår MÅNDAG 10.15 11.45 Yoga, Stresshantering & God Sömn** För alla ingen yogaerfarenhet krävs 1 Jennie v 10 21 16.45

Läs mer

Program Vinter 2017/2018. Händer i Sollentuna. Ture Träfflokal

Program Vinter 2017/2018. Händer i Sollentuna. Ture Träfflokal Program Vinter 2017/2018 Händer i Sollentuna På flera håll i Sollentuna pågår olika aktiviteter för personer med psykisk ohälsa och/eller tidigare erfarenheter av beroendesjukdom. Vi har samlat många av

Läs mer

Hos oss är alla hundar Välkomna!

Hos oss är alla hundar Välkomna! Hos oss är alla hundar Välkomna! Vår Kurs verksamhet. Här hittar du aktuella kurser som vi arrangerar i klubbens regi. Om du vill gå en kurs hos oss, väljer du den som du tycker är intressant och passar

Läs mer

Välkomna till Chalmers Campus Lindholmen Elektroteknik, högskoleingenjör 180 hp Arto Heikkilä Institutionen för rymd- och geovetenskap

Välkomna till Chalmers Campus Lindholmen Elektroteknik, högskoleingenjör 180 hp Arto Heikkilä Institutionen för rymd- och geovetenskap Välkomna till Chalmers Campus Lindholmen Elektroteknik, högskoleingenjör 180 hp Arto Heikkilä Institutionen för rymd- och geovetenskap Datateknik, högskoleingenjör 180 hp Arne Linde WWW-adress: http://dataingenjör.eu/

Läs mer

Utvecklingsarbete- tydligare informationsvägar till våra studenter

Utvecklingsarbete- tydligare informationsvägar till våra studenter Utvecklingsarbete- tydligare informationsvägar till våra studenter Behovsinventering hösten 2016 Kartläggning av studenternas informationsbehov genom en fokusgruppsundersökning på båda orterna samt med

Läs mer

Varmt välkommen till Umeå Universitet och årets inspark!

Varmt välkommen till Umeå Universitet och årets inspark! Inspark 2019 Varmt välkommen till Umeå Universitet och årets inspark! Hej, Du som har fått detta brev är antagen till Sociologiprogrammet med inriktning sociologi/socialpsykologi, enskild kurs eller till

Läs mer

Höstlov i Motala. 1-5 november. motala.se/ung. Se programmet och läs om att som sker under året på:

Höstlov i Motala. 1-5 november. motala.se/ung. Se programmet och läs om att som sker under året på: Höstlov i Motala 1-5 november Se programmet och läs om att som sker under året på: motala.se/ung Bowling Motala Bowlinghall Öppettider Måndag 31/10 13.00-16.00 Tisdag 1/11 13.00-16.00 Onsdag 2/11 13.00-16.00

Läs mer

Välkommen till Linköpings universitet!

Välkommen till Linköpings universitet! Välkommen till! Med detta brev vill vi hälsa dig välkommen till Yrkeslärarprogrammet 90 hp vid. Vi är glada för att du har valt att studera till lärare. Mitt namn är och jag är Programansvarig utbildningsledare,

Läs mer

Välkommen till Lärarhögskolan!

Välkommen till Lärarhögskolan! Välkommen till! Till dig som är antagen till Kompletterande pedagogisk utbildning, 90 hp, 50% Varmt välkommen, vi hoppas att du ska få en mycket givande studietid här i Umeå! I det här brevet hittar du

Läs mer

IMF Föreningen 22/ Protokoll styrelsemöte Sidor 5

IMF Föreningen 22/ Protokoll styrelsemöte Sidor 5 DATUM OCH TID PLATS NÄRVARANDE Onsdag den 22 mars 2017 LF-rummet Mälardalens Högskola Västerås Victor Öman (VÖ) Ellionor Persson (EP) Felicia Genlund (FG) Ellinor Hammar (EH) Josefine Karlsson (JK) Martina

Läs mer

Välkommen till Uppsala!

Välkommen till Uppsala! Välkommen till Uppsala! Reccekommittén vill hjärtligen inte bara gratulera dig som blivit antagen till Sveriges bästa juristutbildning, utan även välkomna Dig till landets bästa studentstad. Innan du slängs

Läs mer

ODONTOLOGISKA FÖRENINGEN

ODONTOLOGISKA FÖRENINGEN ODONTOLOGISKA FÖRENINGEN Gratulerar till antagningen och varmt välkommen till din utbildning på KarolinskaInstitutet och Odontologiska Föreningen (OF) OF är den kår som tandhygienist -och tandläkarstudenter

Läs mer

Nollning för nya studenter inom Samhällsinstitutionen på Linnéuniversitetet i Växjö!

Nollning för nya studenter inom Samhällsinstitutionen på Linnéuniversitetet i Växjö! Nollning för nya studenter inom Samhällsinstitutionen på Linnéuniversitetet i Växjö! SAMVETE utbildningsförening i Växjö bjuder in dig som kommit in på Europastudier, Internationella samhällsprogrammet,

Läs mer

Varmt välkommen till Umeå Universitet och årets inspark!

Varmt välkommen till Umeå Universitet och årets inspark! Inspark 2018 Varmt välkommen till Umeå Universitet och årets inspark! Hej, Du som har fått detta brev är antagen till Sociologiprogrammet med inriktning sociologi/socialpsykologi, enskild kurs eller till

Läs mer

FÖRENINGSSTÄMMA IMF-FÖRENINGEN

FÖRENINGSSTÄMMA IMF-FÖRENINGEN FÖRENINGSSTÄMMA IMF-FÖRENINGEN DEN 4 OKTOBER 2017 IMF-FÖRENINGEN Mälardalens Högskola INLEDNING 1 Mötets öppnande Martina öppnar mötet 16.31 2 Val av mötesordförande för föreningsmötet Krister Frost väljs

Läs mer

ODONTOLOGISKA FÖRENINGENS

ODONTOLOGISKA FÖRENINGENS ODONTOLOGISKA FÖRENINGENS KOLLO 2016 Varma gratulationer och hjärtligt välkommen till din utbildning vid Karolinska Institutet. Odontologiska Föreningen (OF) är den kår som tandhygienist- och tandläkarstudenter

Läs mer

Välkommen till Lärarhögskolan!

Välkommen till Lärarhögskolan! Välkommen till! Hösten 2015 Till dig som är antagen till Ämneslärarprogrammet! Varmt välkommen, vi hoppas att du ska få en mycket givande studietid här i Umeå! I det här brevet hittar du viktig information

Läs mer

NOLLEBOKEN VT 2017 SJUKSKÖTERSKEPROGRAMMET LINKÖPINGS UNIVERSITET NORRKÖPING

NOLLEBOKEN VT 2017 SJUKSKÖTERSKEPROGRAMMET LINKÖPINGS UNIVERSITET NORRKÖPING NOLLEBOKEN VT 2017 SJUKSKÖTERSKEPROGRAMMET LINKÖPINGS UNIVERSITET NORRKÖPING Hej Nollan! Först och främst, grattis till platsen på sjuksköterskeprogrammet på Linköpings Universitet i Norrköping! Vi som

Läs mer

Varmt Välkommen till FRISTADS FOLKHÖGSKOLA!

Varmt Välkommen till FRISTADS FOLKHÖGSKOLA! Varmt Välkommen till FRISTADS FOLKHÖGSKOLA! Folkhögskolevägen 7 513 32 Fristad Tel. 033-23 68 00 E-post: fristads.folkhogskola@vgregion.se TILL DIG SOM SKA STUDERA VID FRISTADS FOLKHÖGSKOLA Ht19-Vt20 Du

Läs mer

STUDIEHANDBOK HT 2015. för teologistudenter

STUDIEHANDBOK HT 2015. för teologistudenter STUDIEHANDBOK HT 2015 för teologistudenter Välkommen som teologistudent! Vid Ersta Sköndal högskola bedrivs utbildning och forskning inom vårdvetenskap, socialt arbete, psykoterapi, teologi, kyrkomusik

Läs mer

Infobladet utkommer varje studievecka - läs det

Infobladet utkommer varje studievecka - läs det Infobladet utkommer varje studievecka - läs det 1 Ebersteinska gymnasiet Nr 6 On 26/9 Lå 12/13 Köer i matsalen För alla elevers trevnad: respektera era lunchtider så blir köerna i matsalen mindre. UTSKRIFT

Läs mer

Välkommen till Lärarhögskolan!

Välkommen till Lärarhögskolan! Välkommen till! Till dig som är antagen till förskollärarprogrammet. Varmt välkommen, vi hoppas att du ska få en mycket givande studietid här i Umeå! I det här brevet hittar du viktig information inför

Läs mer

Jullovsprogram 2006/2007

Jullovsprogram 2006/2007 Jullovsprogram 2006/2007 Jullovsprogrammet 2006/2007 Torsdag 21 december Avslutningsdagen. Eleverna slutar skolan klockan 10:00 och vi äter som vanligt mat i matsalen vid 11 tiden. Efter maten så ska vi

Läs mer

Solbergsgatan 12 B källaringång Grums Fritidsverksamheten. Alice Lönnemalm Grums

Solbergsgatan 12 B källaringång Grums Fritidsverksamheten. Alice Lönnemalm Grums Personal Fritiden: Adress: Telefon: Telefonsvarare: Postadress: Alice Lönnemalm Jonathan Andersson jobbar tisdagskvällar Solbergsgatan 12 B källaringång 664 30 Grums 070-347 01 40 Lämna namn och telefonnummer

Läs mer

Vi lovar, detta är något som ingen vill missa! Vi ses den 25 augusti! Mvh Linn Wihlborg och Novischeriet

Vi lovar, detta är något som ingen vill missa! Vi ses den 25 augusti! Mvh Linn Wihlborg och Novischeriet Grattis till att du har blivit antagen till Campus i Helsingborg! Det som du och alla andra nyintagna studenter väntar framför er är flera otroligt roliga, spännande och intressanta terminer som kommer

Läs mer

Nolleboken 2015 Samhälls och - Kulturanalys

Nolleboken 2015 Samhälls och - Kulturanalys Nolleboken 2015 Samhälls och - Kulturanalys Hej bästa Nollan! Vi heter SKAndal och är Samhälls- och kulturanalysprogrammets alldeles egna festeri som under ditt första år här kommer anordna fester och

Läs mer

Innehåll. Välkommen till LTH och Ingenjörshögskolan 2 Studiestarten 6 Studieåret 8 Ta dig till oss! 11 Bostad 12 Ekonomi 15

Innehåll. Välkommen till LTH och Ingenjörshögskolan 2 Studiestarten 6 Studieåret 8 Ta dig till oss! 11 Bostad 12 Ekonomi 15 Innehåll Välkommen till LTH och Ingenjörshögskolan 2 Studiestarten 6 Studieåret 8 Ta dig till oss! 11 Bostad 12 Ekonomi 15 Fotografer: Elisabet Gersbro-Bülow, Gunnar Menander, Gustaf Bjerne. Text: Frida

Läs mer

Välkomna! Information till nya basårsstudenter

Välkomna! Information till nya basårsstudenter Välkomna! Information till nya basårsstudenter 2460 sökande till tekniskt basår i år 369 antagna GRATTIS! Idag träffar ni: Lars-Göran Ottosson, utbildningssekreterare Heidi Wåxberg, FUNKA Klas Heimersson,

Läs mer

Sommaraktiviteter 2018

Sommaraktiviteter 2018 Socialpsykiatrins Sommaraktiviteter 2018 Socialpsykiatrin Vad? Du behöver inte vara ensam. På träfflokalerna träffar du andra med erfarenhet av psykisk ohälsa. Här finns gemenskap istället för ensamhet

Läs mer

Introduktion till Mina sidor

Introduktion till Mina sidor Introduktion till Mina sidor Denna manual ger en introduktion till verktyget Mina sidor Granskad: 2013-08-08 Innehållsförteckning Hur använder jag verktyget Mina sidor?... 3 Vad finns under länken Mina

Läs mer

Här kommer HÖSTENS Fritidsprogram 2015

Här kommer HÖSTENS Fritidsprogram 2015 Här kommer HÖSTENS Fritidsprogram 2015 FRITIDEN Hej! Här kommer Höst - programmet 2015. Bläddra igenom och du hittar säkert något du kan vara med på. Tänk på att anmäla er i tid. Thord Nilsson Tel: 0346-88

Läs mer

Välkommen till Uppsala!

Välkommen till Uppsala! Välkommen till Uppsala! Reccekommittén vill gratulera till antagningen till Sveriges ledande Juristprogram på Sveriges, i särklass, främsta universitet. Juristutbildningen innehåller nio terminer och snart

Läs mer

Medlemsblad Sommar 2017

Medlemsblad Sommar 2017 Medlemsblad Sommar 2017 Kära medlem, Snart är det dags för vårterminens avslut med vår återkommande Sommarfest lördag den 10e juni. Vi vill tacka alla er för ert stöd och engagemang, det är mycket givande

Läs mer

Varmt Välkommen till FRISTADS FOLKHÖGSKOLA!

Varmt Välkommen till FRISTADS FOLKHÖGSKOLA! Varmt Välkommen till FRISTADS FOLKHÖGSKOLA! Folkhögskolevägen 7 513 32 Fristad Tel. 033-23 68 00 E-post: fristads.folkhogskola@vgregion.se TILL DIG SOM SKA STUDERA VID FRISTADS FOLKHÖGSKOLA Ht19-Vt20 Du

Läs mer

INFORMATIONSBLAD! LERK. Lilla Edets Ridklubb är en klubb som håller till i Göta strax utanför

INFORMATIONSBLAD! LERK. Lilla Edets Ridklubb är en klubb som håller till i Göta strax utanför LERK Lilla Edets Ridklubb är en klubb som håller till i Göta strax utanför Lilla Edet. Vi har funnits sedan 1981 och har ridskoleverksamhet samt anordnar tävlingar från klubb nivå upp till nationell nivå.

Läs mer

#sumpanlov. I Sundbyberg finns det gratis sportlovsaktiviteter för barn och unga! LÄS MER PÅ SUNDBYBERG.SE/SUMPANLOV

#sumpanlov. I Sundbyberg finns det gratis sportlovsaktiviteter för barn och unga! LÄS MER PÅ SUNDBYBERG.SE/SUMPANLOV #sumpanlov I Sundbyberg finns det gratis sportlovsaktiviteter för barn och unga! LÄS MER PÅ SUNDBYBERG.SE/SUMPANLOV Sportlovsaktiviteter Här hittar du allt kul som händer i Sundbyberg på sportlovet. Alla

Läs mer

Verksamhetsplan juli 2013 juni 2014 Sektionen för Energi och miljö

Verksamhetsplan juli 2013 juni 2014 Sektionen för Energi och miljö Verksamhetsplan juli 2013 juni 2014 Sektionen för Energi och miljö Sektionen Sektionen är fortfarande växande och det är viktigt att verksamheten under 2013-2014 präglas av att antalet programstuderande

Läs mer

Månadsblad - Februari

Månadsblad - Februari 2013-01-30, Göteborg Månadsblad - Februari Kära IOGT-NTO-medlem! Ett nytt år har gjort intåg och likaså har ett nytt fantastiskt verksamhetsår, där vi fyller på med roliga aktiviteter som ger förnyad energi

Läs mer

Programinformation Förskollärarprogrammet. Ann Hagernäs studievägledare

Programinformation Förskollärarprogrammet. Ann Hagernäs studievägledare Programinformation Förskollärarprogrammet Ann Hagernäs studievägledare Studievägledning Förskollärarprogrammet Ann Hagernäs E-post: ann.hagernas@mdh.se Telefon: 016-15 37 96 Besök i Eskilstuna eller Västerås

Läs mer

Introduktion till Mina sidor

Introduktion till Mina sidor Introduktion till Mina sidor Denna manual ger en introduktion till verktyget Mina sidor Skapad: 2011-08-01 Innehåll Hur använder jag verktyget Mina sidor?... 3 Vad finns under länken Mina studier?... 5

Läs mer

Universitetsgatan KARLSTAD Postadress Internet Bankgiro Organisations nr

Universitetsgatan KARLSTAD   Postadress Internet Bankgiro Organisations nr Protokoll från KarlEkons Styrelsemöte 2017-05-23 Plats: CAPS Närvarande: Mikaela Lind, Elvira Eråker, Daniel Eriksson, Elinor Carlén Björemo, Malin Karlsson, Amos Friedman, Manfred Bergkvist, Johanna Sjödahl,

Läs mer

EN SEPTEMBER-REPRIS SFI. Hur är det idag? Får jag låna ditt busskort? Vad vill du ha, kaffe eller te? Vad vill du ha, nötter eller godis?

EN SEPTEMBER-REPRIS SFI. Hur är det idag? Får jag låna ditt busskort? Vad vill du ha, kaffe eller te? Vad vill du ha, nötter eller godis? SFI EN SEPTEMBERREPRIS Hur är det idag? Får jag låna ditt busskort? Vad vill du ha, kaffe eller te? Vad vill du ha, nötter eller godis? Vill du ha lite mer? Kan du hjälpa mig? Oj, förlåt! Tack för lånet!

Läs mer

Hej och välkommen till Psykologprogrammet vid Mittuniversitetet!

Hej och välkommen till Psykologprogrammet vid Mittuniversitetet! Hej och välkommen till Psykologprogrammet vid Mittuniversitetet! Först och främst vill vi gratulera dig. Du är antagen till en av Sveriges mest attraktiva utbildningar. Det är dessutom Sveriges roligaste

Läs mer

Partneruniversitet (enkät ifylles i datorn): University of Leicester VT2017

Partneruniversitet (enkät ifylles i datorn): University of Leicester VT2017 Partneruniversitet (enkät ifylles i datorn): University of Leicester VT2017 Varför valde du att studera utomlands? För att det är en bra merit i mitt CV och en bra erfarenhet generellt. Samtidigt är det

Läs mer

Tid & lokal: Torsdagar kl i Frescatihallen, hall E

Tid & lokal: Torsdagar kl i Frescatihallen, hall E Akrobatik /medel Termin: 15/9-19/1 (uppehåll 22/12, 29/12, 5/1) Tid & lokal: Torsdagar 18.30-20.30 på GIH, gymnastiksal 2 Termin: 15/9-19/1 (uppehåll 22/12, 29/12, 5/1) Tid & lokal: Torsdagar 18.30-20.30

Läs mer

Det var en gång... Recceveckan 2012

Det var en gång... Recceveckan 2012 Det var en gång... Recceveckan 2012 Jurist! Javisst! Stort grattis till att ha blivit antagen till Juristprogrammet vid Uppsala universitet! Snart kommer du att vara i full gång med allt vad juridikstudier

Läs mer

VAD HÄNDER PÅ SPORTLOVET V.8?

VAD HÄNDER PÅ SPORTLOVET V.8? VAD HÄNDER PÅ SPORTLOVET V.8? HÖRBY KARATE KLUBB Kom och testa karate med oss på Älvdalsskolan! Tisdag 19/2 och Torsdag 21/2 18.00-19.00, Lördag 23/2 10.00-11.30 Medtag gympakläder! SATSERUPS IDROTTS/BYAFÖRENING

Läs mer

Introduktionspolicy för introduktionen av nya studenter vid Örebro universitet och Örebro studentkår

Introduktionspolicy för introduktionen av nya studenter vid Örebro universitet och Örebro studentkår Introduktionspolicy för introduktionen av nya studenter vid Örebro universitet och Örebro studentkår Sammanfattning Introduktionens värdeord trygghet, delaktighet, respekt och glädje ska ständigt genomsyra

Läs mer

Solbergsgatan 12 B källaringång Grums Lämna namn och telefonnummer så

Solbergsgatan 12 B källaringång Grums Lämna namn och telefonnummer så 2019 MARS Personal Fritiden: Adress: Telefon: Telefonsvarare: ringer Postadress: Alice Lönnemalm och Maud Norberg Solbergsgatan 12 B källaringång 664 30 Grums 070-347 01 40 Lämna namn och telefonnummer

Läs mer

Fritid för Alla. för oss med funktionsvariationer. Program Våren

Fritid för Alla. för oss med funktionsvariationer. Program Våren Fritid för Alla för oss med funktionsvariationer Program Våren 2017 Hej! Välkommen till en ny termin med nya spännande aktiviteter. Vi hoppas att du ska hitta något i programmet som passar just dig. Under

Läs mer

Vad gillar du att göra?

Vad gillar du att göra? Kirsebergs fritidgård Fixa nä rept sta id ana Utm attle b l l i t Ön film ska er in r lla Ko itete v i t ak Spr id o Vis du a va gjo d rt rde t Vad gillar du att göra? Kirsebergs fritidsgård har aktiviteter

Läs mer

Nollningsschema för dig som läser Sjuksköterska HT-13

Nollningsschema för dig som läser Sjuksköterska HT-13 Nollningsschema för dig som läser Sjuksköterska HT-13 19/8 Måndag Introduktionsdag Tid: 14.00 Samling sker på parkeringen vid spårvagnshållplatsen Medicinaregatan. Hållplats: Medicinaregatan Spårvagn:

Läs mer

Innehållsförteckning

Innehållsförteckning Innehållsförteckning Rubrik Sidnummer Akademiexpeditioner 4 Allmän datorintroduktion 8 Anslagstavlor 9 Blackboard 7 Examenshögtid 10 Helpdesk 7 KLOK studieteknik 8 Kurslitteratur 10 Lokaler och grupprum

Läs mer

Sportlovsprogram 2019 Sjöbo kommun

Sportlovsprogram 2019 Sjöbo kommun VECKA 8 Sportlovsprogram 2019 Sjöbo kommun VECKA 8 Sportlovsprogram 2019 Äntligen är det dags för sportlov! Det finns massor av roliga aktiviteter att välja bland under hela veckan - även om det inte är

Läs mer

4H AKTUELLT Sommaren 2019

4H AKTUELLT Sommaren 2019 4H AKTUELLT Sommaren 2019 Vad händer på 4H i sommar? Här hittar du all info du behöver för att hänga med på våra aktiviteter! För mer info, gå in på www.4h.ax! Kurser Odlingskurs Vi odlar tillsammans!

Läs mer

Det är viktigt att ha en genomtänkt planering för att studera effektivt. Den som är organiserad har ofta lättare att genomföra sina studier.

Det är viktigt att ha en genomtänkt planering för att studera effektivt. Den som är organiserad har ofta lättare att genomföra sina studier. Ö VNING PLANERING Det är viktigt att ha en genomtänkt planering för att studera effektivt. Den som är organiserad har ofta lättare att genomföra sina studier. 1. Börja med att fyll i schema 1 nedan: Fyll

Läs mer

6 fakuliteter varje fakulitet har en sektion. Men samhällssektionen har två delar. Dels eko-sek och sam-sek.

6 fakuliteter varje fakulitet har en sektion. Men samhällssektionen har två delar. Dels eko-sek och sam-sek. Dagordning Måndag 5:e november 2012 kl 17:00 Eng 4 / K1007 Inofficiell öppning av mötet: Våra studiebevakare (Linda och Alexandra) presenterade sig. De är tillsatta av kåren för att komma närmare studenterna.

Läs mer