Riktigt RIKTIGT bra startfält på Åby på lördag!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Riktigt RIKTIGT bra startfält på Åby på lördag!"

Transkript

1 Riktigt RIKTIGT bra startfält på Åby på lördag! Nu på lördag den 4 augusti är det för andra gång dags för Folksam Challenge på Åby Friidrottsarena. Mölndals AIK är arrangör och det är den tredje och avslutande deltävlingen i en nationell serie som inleddes i Hässleholm i juni, fortsatte i Uppsala den 27 juli och avslutas just i Mölndal. Tävlingen avgörs samma dag som OS-friidrotten inleds. Det kan förefalla som en olycklig kollision men är i själva verket raka motsatsen! Det är nämligen ytterst få aktiva som får chansen att delta i London och den stora majoriteten av elitaktiva står istället i stort sett utan tävlingstillfällen under en treveckors period kring OS. Huvudorsaken är att OS fullständigt dominerar medierna och att övriga tävlingsarrangörer inte kan få någon TV-tid vilket är en förutsättning för internationella storgalor. Detta innebär att tävlingen avgörs på ett perfekt datum och att det internationella intresset därför är mycket stort. Redan ifjol, då premiärtävlingen avgjordes under VM i Korea, noterade vi detta med deltagande idrottsmän från 22 olika nationer. Då var den olympiske mästaren i höjdhopp, Andrei Silnov, tävlingarnas stora affischnamn. Han kommer inte i år då han är favorit att försvara sitt OS-guld i London, Här följer en liten genomgång av det bästa som kommer att bjudas: Längdhopp Män och Kvinnor Tävlingarna tjuvstartar med en dubbel längdtävling Män och kvinnor tävlar samtidigt på två parallella banor! På damsidan får vi se landets nu bästa (förlåt Carro ) hoppare Erica Jarder (6.48m) som dock får tuff konkurrens främst av amerikanskan Lakadron Ivery (6.58m). I herrarnas tävling får vi se vår senaste åttametershoppare Andreas Otterling (8.03m) möta Danmarks färske JVM-tvåa Andreas Trajkovski (7.82m). Dessutom kommer Litauern Darius Aucyna som gjorde hela 8.01m i Uppsala förra helgen. Många längdhopp blir det Kvinnor 400m häck Sofie Persson är Sverigeetta i grenen med sina 57.83m från EM i Helsingfors. Det är uppenbarligen också en tjej i form då hon helt nyligen satte ett kraftigt personbästa på 200m med sekunder Män Spjut Jonas Lohse är supertalangen som spåddes en lysande framtid då han kastade över 81 meter redan Sedan dess har han dock kämpat med ständiga skadebekymmer, det är främst en axel som krånglat. I maj månad gjorde han en mycket lovande comeback genom att kasta 78.88m på sin hemmaarena. Nu får han möta EM-finalisten Gabriel Wallin (81.45m) och Joannis Smalios (80.77m) som har ett JEM-guld i bagaget.

2 15.15 Män 400m häck Det är inte bara Sverige som har brutala OS-kvalgränser. På Åby kommer vi få se två häcklöpare av sådan standard att man verkligen unnat dem en startplats i London. Det handlar om tysken Georg Fleischhauer som trots ett personrekord på och en färsk sjätteplats från EM i Helsingfors inte fick plats i den tyska OS-truppen. Samma öde rönte britten Richard Yates (personbästa 49.06) som hade en mindre lyckad dag vid de brittiska uttagningarna. Nu får vi se om dessa bägge klasslöpare kan sudda ut Sven Nylanders banrekord på stiliga Låt oss hoppas att de svenska löparna, främst Nicklas Larsson, tar chansen att dras med till ett svenskt årsbästa. EM-sexan Fleischhauer jagar Nylanders banrekord Kvinnor 800m Ullevis Lovisa Lindh slog till med ett stiligt personrekord på i Dublin för några dagar sedan. Här är det främst kanadensiskan Leanna Maclean (PB ) som kommer att stå för motståndet. Stora startfält på såväl 800m som 1500m kvinnor Män Tresteg Den som besökte fjolårets Folksam Challenge på Åby Friidrott minns säkert Fabian Florant, segrare i tresteg och därtill en riktig showman. Då nosade han på sitt holländska rekord och noterade fina I år har han hoppat 16.75m och placerade sig på den ack så försmädliga 13:e platsen vid EM i Helsingfors (de 12 främsta går till final). Sina 16.75m till trots blev det ingen OS-biljett för en besviken Fabian.

3 Nu laddar han för ett nytt holländskt rekord på Åby Friidrott i sin sista tävling för säsongen. Han är laddad till tusen, eller som han skriver This will be my Olympics! Det bästa personrekordet i fältet har dock den unge Litauern Darius Aucyna som presterat hela 16.84m i sommar Män 800m Det skall bli intressant att se vad UVM-segraren Johan Rogestedt kan prestera i ett ganska så tufft internationellt motstånd. Fjolårssegraren Ahmed Mainy har en relativt färsk notering på och även kanadensaren Kyle Smith har varit under 1.47 i år. Bästa personrekordet i fältet har irländaren och halvgöteborgaren Thomas Chamney ( ) som dock kanske inte riktigt är i den formen just nu Män 100m Manlig sprint har verkligen varit ett glädjeämne i år. Inte minst Stefan Tärnhuvuds EM-insats i Helsingfors var imponerande med semifnalplats efter ett stiligt personbästa i försöken. Den gångna helgen fick han en utmanare om titeln "Sveriges snabbaste man" då unge Alexander Brorsson slog till med dunderperset i Uppsala. Det handlar med andra ord om en prestigefylld duell när de båda möts på Åby Arena på lördag. De får dock tufft internationellt motstånd, främst från Jamaicas Ryan Shield (10.27) och britten Mark Findlay (10.25) Kvinnor Diskus Grenen gäller som Folksam GP-gren och har lockat hit såväl den finska som den norska mästarinnan i grenen. Årets svenska statistiketta, den unge Heidi Schmidt (PB 52.72). finns också på plats. En sensationell anmälan är också den svenska rekordhållerskan Anna Söderberg som man trodde hade avslutat sin karriär efter en svår axelskada. Kanske har hon tankar om att förlänga sin närmast oändliga (18 st?) rad av svenska mästerskap i grene.n Kvinnor 100m häck Caroline Lundahls svenska årsbästa (13.64) sitter utan tvekan löst. Pressar hon det inte själv så kan Ellinore Hallin göra det. Hennes i lite för stark vind förra helgen talar för att formen är på topp. Brittiskan Gemma Werrett svarar för det främsta internationella motståndet Män 110m häck Andreas Brorsson är det största löfte som kommit fram i svensk häcklöpning på mycket länge. Han besitter en snabbhet (10.37 på 100 meter!) som vare sig Kronberg eller Nossmy varit i närheten av. När tekniken når samma nivå så är han en man för internationella framgångar. Hans i Uppsala tillkom i lite för stark vind men skvallrar om att det kan gå riktigt fort på lördag.

4 17.15 Män 3000m Hemmahoppet Eric Senorski hade ett träningsavbrott i vintras (knäproblem) men närmar sig nu alltmer toppformen. Efter att ha knäckt 14-minutersgränsen på 5000 meter säsongsdebuterade han med fina 8.41 på hinder. Nu kan det rent av handla om tider ner emot, och kanske under, åtta minuter på 3000 m Män 200m Kvilles unge Patrik Andersson sprang på storståtliga personrekordet vid den nordiska juniorkampen nyligen. Han är hemmahoppet i ett jämnt och tufft fält med ett par riktigt snabba britter. Snabbaste perset i fältet har Ryan Shields, Jamaica med Räkna heller inte bort Stefan Tärnhuvud som gör ett enstaka inhopp på den längre sprintdistansen Män engelska milen Sett ur ett historiskt perspektiv är en engelsk mil (1609 meter) tveklöst den mest prestigefyllda löpsträckan inom friidrotten. Det finns skildringar av tävlingar från tidigt 1800-tal, då mestadels med professionella löpare. Alltsedan Walter George 1886 satte ett legendariskt världsrekord med 4,12,6 har det spekulerats i möjligheten att prestera en drömmil, det vill säga en tid under 4 minuter. Den som slutligen kom spränga denna drömgräns bland drömgränser blev britten Roger Bannister som 1954 i ett perfekt upplagt lopp med flera harar svarade för denna historiska idrottsprestation. Kanske hade Gunder Hägg eller Arne Andersson kunnat vara först redan på 40-talet om de för en gångs skull samarbetat istället för att ständigt duellera emot varandra. Nu blev det istället Bannister som svarade för den bedrift som medförde att han adlades till Sir Roger Bannister. Förste svensk under fyra minuter blev istället Dan Waern som redan 1957 följde i Bannisters fotspår. Idag lyder det svenska rekordet på (Anders Gärderud 1975) och världsrekordet på fenomenala (Hicham El Guerroj). Under senare årtionden har det dock tävlats allt mer sällan på den här sträckan. Nu väljer dock Mölndals AIK att ha denna sägenomspunna sträcka på programmet den 4 augusti. Som en extra stimulans utlovas en bonus på 5000 kronor till segraren om han springer under fyra minuter på sträckan! Män 400m Mätt med internationella mått är herrarnas 400 meter tveklöst tävlingens höjdpunkt. Redan ifjol vann svenske rekordhållaren Johan Wissman på nya banrekordet sek. Han återkommer i år och kommer nu få ett sylvasst motstånd. Den irländske EM-sexan från Helsingfors, Brian Gregan, är en lovande löpare stadd i rask utveckling som gärna vill bättra på sina sek och ta Wissmans skalp. Än snabbare är britten Andrew Steele som har ett personbästa på imponerande och sprungit såväl VM- som OSfinal i Storbritanniens 4x400m-lag. Lägg till detta ytterligare fyra löpare med årsbästa på 46½ eller bättre så har vi ett riktigt storlopp. Spännande att se vad unge talangen Felix Francois (47.65 i sommar) kan prestera i ett så här fint sällskap

5 Får Johan behålla sitt banrekord och kan någon upprepa Bannisters bedrift? Det är frågor som kommer att besvaras på Åby Friidrottsarena på lördag eftermiddag! Detta var endast ett urval av grenar. Det kompletta programmet, startlistor och mycket mer finner du på tävlingens hemsida Tidsprogrammet är utformat så att du skall hinna hem i god tid till dess att finalpasset vid OS börjar. Vi ses på Åby Friidrottsarena!

Do It Event SOMMAR OS I LONDON 2012

Do It Event SOMMAR OS I LONDON 2012 Do It Event SOMMAR OS I LONDON 2012 Datum. 3 13augusti Destination: London Sommar OS I LONDON 2012 kommer att bli ett oförglömligt minne! Ännu i våra dagar är friidrotten det mest intressanta i OS-programmet.

Läs mer

Frida Svensson, fd. Johansson 400 meter häck

Frida Svensson, fd. Johansson 400 meter häck Mats Erixon långdistans Mats Erixon, född 1958, var en av Sveriges främsta långdistanslöpare under 1980- och 1990-talen. Bland annat sprang han vid EM i Stuttgart 1986 in på en fjärdeplats på 10 000 meter

Läs mer

IFK Helsingborgs Stora Grabbar och Tjejer

IFK Helsingborgs Stora Grabbar och Tjejer Stor Grabb Svenska Friidrottsförbundet delar ut hederstecknet Stor Grabb till aktiva som haft särskilt framstående och betydelsefulla elitkarriärer. Genom sina insatser vid SM-tävlingar, landskamper och

Läs mer

Siffran inom parentes förra året placering på listan

Siffran inom parentes förra året placering på listan DEN TRADITIONELLA GOTLÄNDSKA FRIIDROTTENS TOPPLISTA 2014 Listan baseras på Landslagsmeriter, mästerskapsplaceringar och placering i Sverige bästa statistiken och övriga tävlingsprestationer. Island Games

Läs mer

Siffran inom parentes förra året placering på listan

Siffran inom parentes förra året placering på listan DEN TRADITIONELLA GOTLÄNDSKA FRIIDROTTENS TOPPLISTA 2017 Listan baseras på Landslagsmeriter, mästerskapsplaceringar och placering i Sverige bästa statistiken och övriga tävlingsprestationer. Island Games

Läs mer

Fakta om friidrott VAD HANDLAR BOKEN OM? LGR 11 CENTRAL INNEHÅLL SOM TRÄNAS ELEVERNA TRÄNAR FÖLJANDE FÖRMÅGOR LGRS 11 CENTRAL INNEHÅLL SOM TRÄNAS

Fakta om friidrott VAD HANDLAR BOKEN OM? LGR 11 CENTRAL INNEHÅLL SOM TRÄNAS ELEVERNA TRÄNAR FÖLJANDE FÖRMÅGOR LGRS 11 CENTRAL INNEHÅLL SOM TRÄNAS ANN-CHARLOTTE EKENSTEN Sidan 1 Fakta om friidrott Lärarmaterial VAD HANDLAR BOKEN OM? Boken presenterar de olika grenarna inom friidrott, hur de går till och dess regler. I boken presenteras även några

Läs mer

Siffran inom parentes förra året placering på listan

Siffran inom parentes förra året placering på listan DEN TRADITIONELLA GOTLÄNDSKA FRIIDROTTENS TOPPLISTA 2015 Listan baseras på Landslagsmeriter, mästerskapsplaceringar och placering i Sverige bästa statistiken och övriga tävlingsprestationer. Island Games

Läs mer

DEN TRADITIONELLA GOTLÄNDSKA FRIIDROTTENS TOPPLISTA 2010

DEN TRADITIONELLA GOTLÄNDSKA FRIIDROTTENS TOPPLISTA 2010 DEN TRADITIONELLA GOTLÄNDSKA FRIIDROTTENS TOPPLISTA 2010 Listan baseras på Landslagsmeriter, seriematch prestationer, mästerskapsplaceringar och placering i Sverige bästa statistiken och övriga tävlingsprestationer.

Läs mer

TRADITIONELLA GOTLÄNDSKA FRIIDROTTENS TOPPLISTA 2012

TRADITIONELLA GOTLÄNDSKA FRIIDROTTENS TOPPLISTA 2012 TRADITIONELLA GOTLÄNDSKA FRIIDROTTENS TOPPLISTA 2012 Listan baseras på Landslagsmeriter, mästerskapsplaceringar och placering i Sverige bästa statistiken och övriga tävlingsprestationer. Island Games väger

Läs mer

FRIIDROTTENS Traditionella topp lista Erik Larsson VIF Gute Olof Thunegard Roma IF

FRIIDROTTENS Traditionella topp lista Erik Larsson VIF Gute Olof Thunegard Roma IF FRIIDROTTENS Traditionella topp lista 2006. Förra årets placering inom parentes. Dom viktigaste tävlingarna vid rankingen är Landslagsuppdrag, SM placeringar, Statistik Sverige Bästa, Insatser i serielaget.

Läs mer

VÄRMLANDS IDROTTSVETARE 2014

VÄRMLANDS IDROTTSVETARE 2014 Final VÄRMLANDS IDROTTSVETARE 2014 Tisdagen den 20 maj 2014 Tävlingstiden är 15.00-16.00 Max poäng: 50 + 4 p Våra Namn: 1 MATHIAS JOHANSSON Mathias Johansson, som har spelat 807 A-lagsmatcher för Färjestad

Läs mer

Full fart. Vilken bil har kört snabbast? Vad gör man när man spränger ljudvallen? Läs om detta och mycket annat i den här boken. John Malam.

Full fart. Vilken bil har kört snabbast? Vad gör man när man spränger ljudvallen? Läs om detta och mycket annat i den här boken. John Malam. Vilken bil har kört snabbast? Vad gör man när man spränger ljudvallen? Läs om detta och mycket annat i den här boken. I temat ingår följande titlar: Jakten Bråttom, bråttom, Niki! Se upp i backen! Den

Läs mer

Starka insatser i Karlskronaspelen

Starka insatser i Karlskronaspelen Starka insatser i Karlskronaspelen Stav blev glansgren Stav blev något av glansgren, när Karlskronaspelen avgjordes första dagen i september på Västra Mark. Milla Ekstrand förbättrade sitt personbästa

Läs mer

Hälles Jul Quiz. Två duktiga smålänningar i Hälle. Rizak Dirshe

Hälles Jul Quiz. Två duktiga smålänningar i Hälle. Rizak Dirshe Hälles Jul Quiz 20 15 Rizak Dirshe 1. Rizak Risse Dirshe vann 2 SM guld och gick sedan till MAI. Det finns också en dubbel svensk mästare på 800m som gick motsatt väg från MAI och till Hälle. Vem då? 2.

Läs mer

SNO:s ungdomsavslutning med pepparkaksrunda, lunch, föreläsning och prisutdelning 7 december 2014 i Tveta

SNO:s ungdomsavslutning med pepparkaksrunda, lunch, föreläsning och prisutdelning 7 december 2014 i Tveta SNO:s ungdomsavslutning med pepparkaksrunda, lunch, föreläsning och prisutdelning 7 december 2014 i Tveta Efter en härlig träningsrunda, Pepparkaksrunda, av Olle Smitt bjöds det på god lunch och sedan

Läs mer

Erik vinner guld på ISM.

Erik vinner guld på ISM. FRIIDROTTENS Traditionella topp lista 2003. Förra årets placering inom parentes. Dom viktigaste tävlingarna vid rankingen är Landslagsuppdrag, SM placeringar, Island Games, Statistik Sverige Bästa, Insatser

Läs mer

Siffran inom parentes förra året placering på listan

Siffran inom parentes förra året placering på listan DEN TRADITIONELLA GOTLÄNDSKA FRIIDROTTENS TOPPLISTA 2013 Listan baseras på Landslagsmeriter, mästerskapsplaceringar och placering i Sverige bästa statistiken och övriga tävlingsprestationer. Island Games

Läs mer

Siffran inom parentes förra året placering på listan

Siffran inom parentes förra året placering på listan DEN TRADITIONELLA GOTLÄNDSKA FRIIDROTTENS TOPPLISTA 2016 Listan baseras på Landslagsmeriter, mästerskapsplaceringar och placering i Sverige bästa statistiken och övriga tävlingsprestationer. Island Games

Läs mer

Hur ser din nuvarande vardag ut, nu när du lagt ner din crosskarriär?

Hur ser din nuvarande vardag ut, nu när du lagt ner din crosskarriär? Premiären i Motocross SM går i Vissefjärda! SM i motocross kommer i år gå på 6 olika banor i olika delar av Sverige. Premiären i år kommer att gå på crossbanan Rövaredalen som ligger i Vissefjärda, en

Läs mer

Erik in action i lanslagsdress i Finland och på Island Games på Shetland

Erik in action i lanslagsdress i Finland och på Island Games på Shetland FRIIDROTTENS Traditionella topp lista 2005. Förra årets placering inom parentes. Dom viktigaste tävlingarna vid rankingen är Landslagsuppdrag, SM placeringar, Island Games, Statistik Sverige Bästa, Insatser

Läs mer

Fight. Hässelby leder SM-pokalen. Nummer 10 l 2019 årgång 49

Fight. Hässelby leder SM-pokalen. Nummer 10 l 2019 årgång 49 Fight @e rn Nummer 10 l 2019 årgång 49 Hässelby leder SM-pokalen Så här i mitten av säsongen kan vi glädjas åt att vi leder SM-pokalen som är den totala sammanställningen av alla SM-tävlingar i alla åldrar

Läs mer

Fakta Stockholm Halvmarathon

Fakta Stockholm Halvmarathon Fakta Stockholm Halvmarathon Drygt 14 800 löpare från 88 nationer 14 801 löpare från 88 nationer är anmälda till Nordens näst största halvmara. De största nationerna vid sidan av Sverige är Tyskland med

Läs mer

Träningsinfo. Träningsläger. Nr 2 2002 I detta nummer Resultat Statestik Sthlm top 20 Månadens presentation Tävlingar Träningsplanering Tävling

Träningsinfo. Träningsläger. Nr 2 2002 I detta nummer Resultat Statestik Sthlm top 20 Månadens presentation Tävlingar Träningsplanering Tävling Nr 2 2002 I detta nummer Resultat Statestik Sthlm top 20 Månadens presentation Tävlingar Träningsplanering Tävling MÅNADENS ROCKAR FETT!!!!!!!!!!!!!!! Alla slår pers hela tiden!!!!!!!! Alexander representerar

Läs mer

DEN TRADITIONELLA GOTLÄNDSKA FRIIDROTTENS TOPPLISTA 2007

DEN TRADITIONELLA GOTLÄNDSKA FRIIDROTTENS TOPPLISTA 2007 DEN TRADITIONELLA GOTLÄNDSKA FRIIDROTTENS TOPPLISTA 2007 1.(1.) Erik Larsson VIF Gute sjunde året i rad som Erik toppar listan Året har varit Eriks bästa. Efter att Erik ståt över inomhussäsongen för att

Läs mer

Varmt välkommen till Göteborg på fullspäckad seminariehelg med fokus på sprint/häck!

Varmt välkommen till Göteborg på fullspäckad seminariehelg med fokus på sprint/häck! Varmt välkommen till Sedan 1980-talet har Håkan Andersson, Bengt-Erik (Benke) Blomkvist, Ulf Karlsson och Kenth Olsson utvecklat och påverkat svensk sprint/häck. Deras arbete har renderat framgångar och

Läs mer

Boende. Nytt om Akele till VSm i Norrtälje

Boende. Nytt om Akele till VSm i Norrtälje Nytt om Akele till VSm i Norrtälje Det har inte blivit så många vi hoppats på till VSM i Norrtälje bussen är nu avbokad. Vi satsar på samåkning och från Linköping är det 28 mil, till största delen bra

Läs mer

Trollbäckens IP den 4 maj, Månadsbrev maj, 2017

Trollbäckens IP den 4 maj, Månadsbrev maj, 2017 Trollbäckens IP den 4 maj, 2017 Månadsbrev maj, 2017 Äntligen känns det som om sommaren är i antågande, åtminstone de senaste dagarna. Jag är full av optimism inför framtiden och något säger mig att den

Läs mer

DEN TRADITIONELLA GOTLÄNDSKA FRIIDROTTENS TOPPLISTA

DEN TRADITIONELLA GOTLÄNDSKA FRIIDROTTENS TOPPLISTA DEN TRADITIONELLA GOTLÄNDSKA FRIIDROTTENS TOPPLISTA 2008 Listan baseras på Landslagsmeriter seriematch prestationer, mästerskapsplaceringar och placering i Sverige bästa statistiken och övriga tävlingsprestationer.

Läs mer

Veteran-SM 2018 på Öland

Veteran-SM 2018 på Öland Veteran-SM 2018 på Öland Årets veteran-sm gick av stapeln 10 12 augusti på Öland, närmare bestämt på Högby IP i den lilla orten Löttorp på nordvästra Öland. IFK-Lundensare från när och fjärran hade sammanstrålat

Läs mer

VÄRMLANDS IDROTTSVETARE 2016

VÄRMLANDS IDROTTSVETARE 2016 Final VÄRMLANDS IDROTTSVETARE 2016 Måndagen den 16 maj 2016 Tävlingstiden är 15.00-16.00 Max poäng: 49 +4 = 53 p Våra Namn:. 1 BOXNING, 1957 3 p 1957 försvarade Ingemar Johansson sin EM-titel för första

Läs mer

För femte året i rad skall Sveriges bästa minne koras

För femte året i rad skall Sveriges bästa minne koras Pressrelease 2013-09-18 För femte året i rad skall Sveriges bästa minne koras Kommande helg (21 22 september) är minnesvärd på många sätt. SM i Minne firar 5 år! Det är tävlingen där Sveriges skarpaste

Läs mer

Örgryte IS Friidrott. Från nybörjare till olympier.

Örgryte IS Friidrott. Från nybörjare till olympier. Örgryte IS Friidrott Från nybörjare till olympier. Historia Örgryte IS Friidrott är en av de äldsta fortfarande verksamma idrottsklubbarna i Sverige. ÖIS Grundades 1887 av Wilhelm Friberg. Erik Lemming

Läs mer

Largescale i Växjö 9-10 Juli RM4

Largescale i Växjö 9-10 Juli RM4 Largescale i Växjö 9-10 Juli RM4 Fredag 17 Juni Fri träning Dags för ännu ett race och även denna gången så hängde en dålig väderprognos över helgen, SMHI har lovat regn varje tävling såhär långt denna

Läs mer

SM i klassisk Styrkelyft 2012

SM i klassisk Styrkelyft 2012 SM i klassisk Styrkelyft 2012 Den 27-29 januari arrangerades SM i Klassisk Styrkelyft uppe i Östersund. Speciellt för årets arrangemang var att man arrangerade tävlingen i samband med SM-veckan, ett vecka

Läs mer

FEBRUARI 2012. JVM-Distans. den 22 februari 2012

FEBRUARI 2012. JVM-Distans. den 22 februari 2012 FEBRUARI 2012 JVM-Distans den 22 februari 2012 Då var första tävlingen avklarad för oss äldre igår, resultatet från min egen sida var inte alls suveränt, faktiskt inte ens i närheten.. Men med tanke på

Läs mer

Europamästerskap 2006

Europamästerskap 2006 Europamästerskap 2006 Constanta, Rumänien 12-14 maj 2006 Av: Swavek Dydiszko landslagstränare och coach Den svenska truppen till EM 2006. Stående från vänster: Örjan Eriksson (domare), Robert Andersson

Läs mer

Catch the spirit BOKA EN GULDPLATS.

Catch the spirit BOKA EN GULDPLATS. Catch the spirit BOKA EN GULDPLATS. EM I FRIIDROTT GÖTEBORG 6 AUGUSTI 006 DET STÖRSTA EVENEMANGET PÅ TIO ÅR. Under tio dagar i augusti är hela Göteborg en arena och staden sjuder av aktivitet, förväntan

Läs mer

Klubbrekord Män/Pojkar MÄN

Klubbrekord Män/Pojkar MÄN Klubbrekord Män/Pojkar MÄN 100 m Magnus Andersson-62 11.30 810627 Växjö Magnus Andersson-62 11.1m 810516 Oskarshamn 200 m Camilo Karlström -89 22.34 50605 Högby 400 m Martin Svensson-81 48.40 990822 Malmö

Läs mer

DEN TRADITIONELLA GOTLÄNDSKA FRIIDROTTENS TOPPLISTA 2011

DEN TRADITIONELLA GOTLÄNDSKA FRIIDROTTENS TOPPLISTA 2011 DEN TRADITIONELLA GOTLÄNDSKA FRIIDROTTENS TOPPLISTA 2011 Listan baseras på Landslagsmeriter, mästerskapsplaceringar och placering i Sverige bästa statistiken och övriga tävlingsprestationer. Island Games

Läs mer

Banrekord och solsken!

Banrekord och solsken! Läs om hur hemmatävlingen WSK-Spelen gick Banrekord och solsken! Den 29 maj fick vi äntligen arrangera vår egna tävling WSK-Spelen. Vädret var med o s s h e l a d a g e n o c h temperaturen var perfekt

Läs mer

VÄRMLANDS IDROTTSVETARE 2017

VÄRMLANDS IDROTTSVETARE 2017 Semifinal 2 VÄRMLANDS IDROTTSVETARE 2017 Onsdagen den 10 maj 2017 Tävlingstiden är 15.00-16.00 Semifinalerna direktsänds i Radio Värmland 9 och 10 maj. Finalen direktsänds i radion fredagen den 12 maj.

Läs mer

VÄRMLANDS IDROTTSVETARE 2015

VÄRMLANDS IDROTTSVETARE 2015 Semifinal 2 VÄRMLANDS IDROTTSVETARE 2015 Onsdagen den 29 april 2015 Tävlingstiden är 15.00-16.00 Semifinalerna direktsänds i Radio Värmland 27 och 29 april. Finalen direktsänds i radion tisdagen den 12

Läs mer

Europamästerskapen 2010 Sverige, Skövde 30/4-2/5 2010

Europamästerskapen 2010 Sverige, Skövde 30/4-2/5 2010 Europamästerskapen 2010 Sverige, Skövde 30/4-2/5 2010 Text: Swavek Dydiszko Foto: Swavek Dydiszko, Jerzy Jedut, Katarzyna Rozwodowska Det 25:e senior och 16:e junior Europamästerskapen i Taekwon-Do ITF

Läs mer

JANUARI 2013. Hemma igen. den 29 januari 2013. Vacker vy över skidskyttestadion i Sochi!

JANUARI 2013. Hemma igen. den 29 januari 2013. Vacker vy över skidskyttestadion i Sochi! JANUARI 2013 Hemma igen den 29 januari 2013 Så var jag äntligen hemma i lägenheten i Östersund igen, uttrycket "borta bra men hemma bäst" gör sig verkligen bra ibland.. Har varit lite drygt två veckor

Läs mer

SPJUTKASTARE ÖVER 75 METER NYA SPJUTET I SVERIGE GENOM TIDERNA HERRAR 2017.

SPJUTKASTARE ÖVER 75 METER NYA SPJUTET I SVERIGE GENOM TIDERNA HERRAR 2017. SPJUTKASTARE ÖVER 75 METER NYA SPJUTET I SVERIGE GENOM TIDERNA HERRAR 2017. SAMMANSTÄLLT AV KENNETH RIGGBERGER. Det är 24 stycken som gjort över 75 meter i spjut på herrsidan med nya spjutet. Sedan har

Läs mer

Mitt USA I augusti 2013 flyttade jag till North Carolina, USA. Mitt enda mål var att bli en bättre simmerska, men det jag inte visste då var att mycket mer än min simning skulle utvecklas. Jag är född

Läs mer

Total placering Fitness Five Plats 17 av 37 tjejer

Total placering Fitness Five Plats 17 av 37 tjejer Total placering Fitness Five Plats 17 av 37 tjejer Resultat i fallande ordning från samtliga deltävlingar. 14 tjejer gick till final. Som ni ser är jag alltså 2 reps från finalplats! Resultat i fallande

Läs mer

LOVISA LINDH MED BLICKEN MOT OS I TOKYO FAKTA LOVISA LINDH

LOVISA LINDH MED BLICKEN MOT OS I TOKYO FAKTA LOVISA LINDH LOVISA LINDH MED BLICKEN MOT OS I TOKYO FAKTA LOVISA LINDH Fullständigt Namn: Lovisa Tora Yvonne Lindh. Ålder: 25 år. Klubb: Ullevi FK. Längd: 169 cm. Vikt: 55 kg. Familj: Mamma, pappa, lillasyster, storebror

Läs mer

Folksam cup D15 Moa Hansson D16 Hanna Abrahamsson. H15 Karl Stark H16 Filip Rosjö

Folksam cup D15 Moa Hansson D16 Hanna Abrahamsson. H15 Karl Stark H16 Filip Rosjö Folksam cup 2016 Smålandslaget 2016 D15 Moa Hansson D16 Hanna Abrahamsson Elisabet Mikkelsen Alma Haag Elsa Melin H15 Karl Stark H16 Filip Rosjö Ludwig Axelsson Fabian Flaa Melker Elofsson Loke Östangård

Läs mer

VÄRMLANDS IDROTTSVETARE 2015

VÄRMLANDS IDROTTSVETARE 2015 Semifinal 1 VÄRMLANDS IDROTTSVETARE 2015 Måndagen den 27 april 2015 Tävlingstiden är 15.00-16.00 Semifinalerna direktsänds i Radio Värmland 27 och 29 april. Finalen direktsänds i radion tisdagen den 12

Läs mer

Stockholmskampen i friidrott år Inbjudan/PM

Stockholmskampen i friidrott år Inbjudan/PM Stockholmskampen i friidrott 12-13 år 2016 Inbjudan/PM Vi fortsätter succén Stockholmskampen för 12- och 13-åringar i sex av Stockholms större friidrottsklubbar. Tävlingen består av fyra deltävlingar och

Läs mer

PROTOKOLL SEKTIONSMÖTE ROADRACING

PROTOKOLL SEKTIONSMÖTE ROADRACING 1 (5) PROTOKOLL SEKTIONSMÖTE ROADRACING 12 2013 2013-12-04 (18.30-21.00) Telefon Deltagare SVEMO Fredrik Hansson Patrik Marklund Rikard Sthillert Anja Rauch Gäster Robin Ericsson Johnnie Silfverhielm Sammankallande

Läs mer

Ett stort tack till dig och ditt företag som har stöttat och gett mig möjlighet att utvecklas och prestera under säsongen 2012.

Ett stort tack till dig och ditt företag som har stöttat och gett mig möjlighet att utvecklas och prestera under säsongen 2012. Ett stort tack till dig och ditt företag som har stöttat och gett mig möjlighet att utvecklas och prestera under säsongen 2012. Min säsong 2012 Jag skulle vilja säga att min säsong har varit helt fantastisk.

Läs mer

Frukost! Nej! Jag gillar inte såna.

Frukost! Nej! Jag gillar inte såna. Frukost! Nej! Jag gillar inte såna. Det fick bli ett litet Ambassadörsjobb i Italien också. Även om det är till en Svensk! www.skidspar.se Det jobbas hejvilt med att få ut snö på spåret överallt. Ernst

Läs mer

Onsdag 12 september 2012

Onsdag 12 september 2012 IK 115 Inbjuder till Kommunalmästerskap i Friidrott Onsdag 12 september 2012 Stockholms Stadion Nu har du chansen att tävla på världens mesta världsrekordarena. Som du kanske vet har ingen annan friidrottsarena

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Friidrottssektionen i Högby IF - 2006.

Verksamhetsberättelse för Friidrottssektionen i Högby IF - 2006. Verksamhetsberättelse för Friidrottssektionen i Högby IF - 2006. SEKTIONSSTYRELSEN Ordförande: Carl-Gustaf Nilsson, Kassör: Leif Johansson, Övriga: Christer Persson, Arne Olander, Sten Medelius TRÄNINGAR

Läs mer

SKYTTE EN SPORT FÖR ALLA

SKYTTE EN SPORT FÖR ALLA SKYTTE EN SPORT FÖR ALLA Skytte inom Svenska Skyttesportförbundet En sport för alla Skytte är en idrott som passar alla. Framför allt på grund av all den variation av grenar och discipliner som erbjuds

Läs mer

Lysande inledning av Castoramasäsongen på Nya Jerikovallen, Källbrinks IP i Huddinge. Tävlingsprotokoll. Född -64 FÖRSÖK NR. Förening Gotländsk FI

Lysande inledning av Castoramasäsongen på Nya Jerikovallen, Källbrinks IP i Huddinge. Tävlingsprotokoll. Född -64 FÖRSÖK NR. Förening Gotländsk FI Lysande inledning av Castoramasäsongen på Nya Jerikovallen, Källbrinks IP i Huddinge När nu tävlingssäsongen lider mot sitt slut har veteranerna i Huddinge AIS inlett Castoramasäsongen på ett strålande

Läs mer

Riktlinjer för klubbrekordsstatistik

Riktlinjer för klubbrekordsstatistik Riktlinjer för klubbrekordsstatistik Klubbrekordsstatistiken är skapad i efterhand vilket naturligt har lett till att en del resultat saknas. De resultat som finns med i statistiken är tagna dels från

Läs mer

Gröna Boken. Vår verksamhet, våra mål, våra värderingar. Friidrott

Gröna Boken. Vår verksamhet, våra mål, våra värderingar. Friidrott Borgå Akilles Akilles friidrott Gröna Boken Vår verksamhet, våra mål, våra värderingar Friidrott Gröna Boken Du håller Gröna boken i din hand, Akilles friidrotts Gröna bok. Eller du kanske läser den på

Läs mer

Svenska Taekwondoförbundet / ITF Sektionen

Svenska Taekwondoförbundet / ITF Sektionen JANUARI Svenska Taekwondoförbundet / ITF Sektionen Verksamhetsberättelse år 2002 Preliminär landslagsuttagning 26/1 gjordes den sista av de tre preliminära landslagsuttagningarna. Denna gång var det Uppsala

Läs mer

FEBRUARI 2013. Kvar i Östersund. den 23 februari 2013. VM stafett. den 15 februari 2013

FEBRUARI 2013. Kvar i Östersund. den 23 februari 2013. VM stafett. den 15 februari 2013 FEBRUARI 2013 Kvar i Östersund den 23 februari 2013 Har nu hunnit vara hemma några dagar efter VM som var en stor upplevelse för min del, tiden hemma har bestått till största delen av vila och återhämtning

Läs mer

VÄSTERÅS FRIIDROTTSKLUBB

VÄSTERÅS FRIIDROTTSKLUBB VÄSTERÅS FRIIDROTTSKLUBB 2018 Inomhussäsongen 2018 Efter en svag inomhussäsong 2017 är vi i år starkare på både dam och herrsidan om vi ser till åldersklasserna seniorer ner till 14-årsklassen. Det är

Läs mer

TYNGDLYFTNING 1-2 Juli-2013, Halmstad Aréna, Hall C, Växjövägen 11, Halmstad Mer info: www.tyngdlyftning.com

TYNGDLYFTNING 1-2 Juli-2013, Halmstad Aréna, Hall C, Växjövägen 11, Halmstad Mer info: www.tyngdlyftning.com SVENSKA MÄSTERSKAPEN TYNGDLYFTNING 1-2 Juli-2013, Halmstad Aréna, Hall C, Växjövägen 11, Halmstad Mer info: www.tyngdlyftning.com Måndag 1:a - Tisdag 2:a juli 2013 Tävlingsstart 11:00 båda dagarna Entré:

Läs mer

Fröken Spöke hoppar högt

Fröken Spöke hoppar högt SIDAN 1 Lärarmaterial VAD HANDLAR BOKEN OM? Boken handlar om Ebba, Ivar och deras klass som ska ha en friidrottstävling. Lärarna ska också vara med och tävla. Rektorn berättar att han har vunnit många

Läs mer

Europamästerskapen Sofia, Bulgarien / april 2017

Europamästerskapen Sofia, Bulgarien / april 2017 www.itfsverige.se Europamästerskapen Sofia, Bulgarien / 20-23 april 2017 Söndag 23 april kl. 17.45 Landslagstränare Arto Alahäivälä rapporterar från dagens tävlingar: Bloggen uppdateras av: Petra Dydiszko

Läs mer

Sekretariatet så här kan man göra!

Sekretariatet så här kan man göra! Sekretariatet så här kan man göra! Förarbete En del av sekretariatets arbete sker innan tävlingen. Anmälningar Anmälningarna kommer in på diverse olika sätt till tävlingen. Se till att ta emot anmälningarna,

Läs mer

Min tävlingssäsong 2013

Min tävlingssäsong 2013 Min tävlingssäsong 2013 2013 2013 har varit ett fantastiskt år för mig. Jag blev antagen till Sveriges Olympiska Kommittés Topp- och talangprogram, vann åtta mästerskapsmedaljer varav sex guld, tog studenten

Läs mer

Deltävling #11-12 Porsche Service Center Haninge Race weekend, Mantorp Park 12-13 augusti

Deltävling #11-12 Porsche Service Center Haninge Race weekend, Mantorp Park 12-13 augusti Huvudpartner Racehelgpartner Race rapport # 6 Porsche Sports Cup Scandinavia Deltävling #11-12 Porsche Service Center Haninge Race weekend, Mantorp Park 12-13 augusti Inledning Lördagen på Mantorp delades

Läs mer

2016/2017 AFLODAL. Var med på vår resa mot världstoppen! SKI TEAM PRESENTATION PARTNERS

2016/2017 AFLODAL. Var med på vår resa mot världstoppen! SKI TEAM PRESENTATION PARTNERS 2016/2017 AFLODAL SKI TEAM Var med på vår resa mot världstoppen! PRESENTATION PARTNERS Bröderna Aflodal går på Mora skidgymnasium. Gustav 19 år ska börja fjärde året. Axel 17 år har just gått ut sitt första.

Läs mer

Tisdag 13 september 2011

Tisdag 13 september 2011 IK 115 Inbjuder till kommunalmästerskap i Friidrott Tisdag 13 september 2011 Stockholms Stadion På begäran: Medaljerna är tillbaka! Nu har du chansen att tävla på världens mesta världsrekordarena. Som

Läs mer

VÄRMLANDS IDROTTSVETARE 2016

VÄRMLANDS IDROTTSVETARE 2016 Semifinal 1 VÄRMLANDS IDROTTSVETARE 2016 Måndagen den 2 maj 2016 Tävlingstiden är 15.00-16.00 Semifinalerna direktsänds i Radio Värmland 2 och 3 maj. Finalen direktsänds i radion måndagen den 16 maj. Max

Läs mer

LULEÅ FRIIDROTT INBJUDER TILL UDM/JDM-NYCKELKAMPEN 2019

LULEÅ FRIIDROTT INBJUDER TILL UDM/JDM-NYCKELKAMPEN 2019 INBJUDER TILL UDM/JDM-NYCKELKAMPEN 2019 GRENPROGRAM F/P 7 (födda 12 & senare) F/P 9 (födda 10-11) F/P 11 (födda 08-09) F/P 12 (födda 07) F/P 13 (födda 06) F/P 14 (födda 05) F/P 15 (födda 04) F/P 17 (födda

Läs mer

80 and still going strong

80 and still going strong Seglingsloftet i Newport, USA under utmaningsserien till America s Cup 1977. Sista seglingen i Kiel under OS 1972 där Pelle tog silverpengen. 80 and still going strong Olympier, världsmästare, designer

Läs mer

PM PANNKAKSSPELEN. 2 P a g e

PM PANNKAKSSPELEN. 2 P a g e PM Pannkaksspelen 1 Allmän tävlingsinformation... 3 1.1 Tävlingsregler... 3 1.2 Avprickning... 3 1.3 Efteranmälan... 3 1.4 Åldersklasser... 3 1.5 Grenprogram... 4 1.5.1 Lördag... 4 1.5.2 Söndag... 5 1.6

Läs mer

1. 19,72 X. 19, ,32.

1. 19,72 X. 19, ,32. 1 Det är final på 200 meter i Atlanta 1996. Det dallrade i luften av spänning. Michael Johnson var storfavorit, frågan var bara: skulle han slå världsrekord, som alla hade förväntat sig, han hade varit

Läs mer

Distriktsrekord Göteborg Uppdaterad

Distriktsrekord Göteborg Uppdaterad Distriktsrekord Göteborg Uppdaterad 2012-11-08 Män Seniorer 100m Christer Garpenborg IK Vikingen 10.33 79 200m Michael Fredriksson Örgryte IS 21.00 75 400m Michael Fredriksson Örgryte IS 46.12 74 800m

Läs mer

Gösta Leandersson Friidrott långdistanslöpare

Gösta Leandersson Friidrott långdistanslöpare Gösta Leandersson 1918-1995 Friidrott långdistanslöpare Gösta är ende svensk som vunnit Boston Maraton Gösta Leandersson en legend på maraton Gösta föddes 1918 och växte upp i Tiarp utanför Falköping Tiarps

Läs mer

Orienteringssektionens verksamhetsberättelse 2015

Orienteringssektionens verksamhetsberättelse 2015 Orienteringssektionens verksamhetsberättelse 2015 Ungdomsverksamhet- träning Även under 2015 har ungdomsverksamheten var OK Löftan största, viktigaste och mest framgångsrika verksamhet. Träningsupplägget

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Hanvikens SK Friidrott 2015

Verksamhetsberättelse för Hanvikens SK Friidrott 2015 Verksamhetsberättelse för Hanvikens SK Friidrott 2015 Träningsgrupp Röd (födda 1995-2000) Tränare har varit Aive Lehtma. Träningsgrupp har bestått av ca 12 personer i olika åldrar. Några har slutat, några

Läs mer

Fjugesta september Jan-Olof Nordén

Fjugesta september Jan-Olof Nordén Fjugesta IF grundades år 1914, samma år som första världskriget bröt ut. Redan från början fanns det en sektion för terränglöpning. Materialförteckningen för klubben 1917 bestod bl.a. av 1 kula, 1 diskus,

Läs mer

Tävlings. program. inomhussäsongen 2012/2013. Göteborgs adventsspel Julklappsjakten. Göteborg inomhus

Tävlings. program. inomhussäsongen 2012/2013. Göteborgs adventsspel Julklappsjakten. Göteborg inomhus Tävlings program inomhussäsongen 2012/2013 FRIIDROTTENS HUS, GÖTEBORG Göteborgs adventsspel Julklappsjakten LILLA ALESPELEN Göteborg inomhus LöPLABBET INOMHUS INOMHUS-EM 24 25 november 2012 UTBY IK inbjuder

Läs mer

VÄRMLANDS IDROTTSVETARE 2014

VÄRMLANDS IDROTTSVETARE 2014 Semifinal 2 VÄRMLANDS IDROTTSVETARE 2014 Torsdagen den 15 maj 2014 1 SKIDHISTORISKA UTTRYCK Det finns en del uttryck eller företeelser med svensk anknytning som fått skidhistorisk betydelse. Vi har plockat

Läs mer

TÖRETOUREN FINALEN. Order of Merit. Race to Degerfors. League of Rookies. Champions Lounge

TÖRETOUREN FINALEN. Order of Merit. Race to Degerfors. League of Rookies. Champions Lounge Order of Merit 1. LINDAHL, DAVID (25+30+13+8=76-8+10+10=88p.) 2. LUNDH, TOMMY (11+20+7+11=49-7+25+20=87p.) 3. LUNDIN, GERTH (30+25+5+13=73-5+8+8=84p.) 4. BJURÉN, ROBERT (0+10+9+30=49-0+9+25=83p.) 5. LINDGREN,

Läs mer

Halmstad Lördag 27 februari 2016. Eksperttips af Team Trav & Tips AB V75-1 KAN MYCKET VÄL ÖVERRASKA A: 3-1-11 B: 12-6-9-8-5-10-4-7-2

Halmstad Lördag 27 februari 2016. Eksperttips af Team Trav & Tips AB V75-1 KAN MYCKET VÄL ÖVERRASKA A: 3-1-11 B: 12-6-9-8-5-10-4-7-2 Halmstad Lördag 27 februari 2016. Eksperttips af Team Trav & Tips AB V75-1 KAN MYCKET VÄL ÖVERRASKA A: 3-1-11 B: 12-6-9-8-5-10-4-7-2 Förstatipset till 3 West Wing som har visat rejäl form och stabila takter

Läs mer

Upplysningar: lillemor.ronnbrant@uddevalla.se 070-5757817 Bo Stalefors <stalefors1@spray.se 070-2164633

Upplysningar: lillemor.ronnbrant@uddevalla.se 070-5757817 Bo Stalefors <stalefors1@spray.se 070-2164633 PM VETERAN-SM i FRIIDROTT 24 26 juli 2015 Svenska Friidrottsförbundets Veterankommitté och BDFIF hälsar Er välkomna till Uddevalla och Veteran-SM i Friidrott. Tävlingsarena: Rimnersvallen Upplysningar:

Läs mer

RÖDSTU HAGE IP ETT FÖRSLAG PÅ UPPRUSTNINGSPLAN

RÖDSTU HAGE IP ETT FÖRSLAG PÅ UPPRUSTNINGSPLAN STEG 1 ETT FÖRSTA STEG... MOT EN UNIK TRÄNINGSANLÄGGNING FÖR FRIIDROTT... ARENAN SKA VARA ÖPPEN FÖR SPONTANIDROTT, MOTIONSIDROTT, SKOLIDROTT OCH FYSTESTER FÖR FLERA OLIKA IDROTTER. Steg 1: En ansatsbana

Läs mer

Svealandsmästerskapen 2018 (Ungdomar födda ) På Trollbäckens IP (Tyresö) Den September

Svealandsmästerskapen 2018 (Ungdomar födda ) På Trollbäckens IP (Tyresö) Den September PM Svealandsmästerskapen 2018 (Ungdomar födda 2004-2005) På Trollbäckens IP (Tyresö) Den 15-16 September Hanvikens SK Friidrott hälsar alla välkomna till 2018 års Svealandsmästerskap för 13- och 14-åringar

Läs mer

Framtidens tävlingsprogram och värdetävlingar förslag att tycka till om

Framtidens tävlingsprogram och värdetävlingar förslag att tycka till om Framtidens tävlingsprogram och värdetävlingar förslag att tycka till om Bakgrund och syfte Internationella orienteringsförbundet (IOF) har tagit fram en plan för hur den internationella tävlingskalendern

Läs mer

Sparringseminarium i Norge

Sparringseminarium i Norge Sparringseminarium i Norge Trondheim, 24-26 februari 2006 Text: Swavek Dydiszko På en personlig inbjudan från Master Per Andresen åkte jag till Norge för att träna med den norska organisationen NTNs bästa

Läs mer

Ordförande har ordet januari 2011

Ordförande har ordet januari 2011 Ordförande har ordet januari 2011 Styrelsen önskar alla Finnjolleseglare en god fortsättning på nya året! Utsikt över Laxhöla, ja vattnet där vi seglade söndagens Sverige Cup i september Karlstad 2010.

Läs mer

Klubbrekord Män, Veteraner

Klubbrekord Män, Veteraner Klubbrekord Män, Veteraner MÄN 35 100 m Henrik Carlsson-65 12.89 010614 Högby Carl-Gustaf Nilsson-52 12.6m 910611 Högby 200 m Carl-Gustaf Nilsson-52 26.06w 880829 Kalmar 400 m Carl-Gustaf Nilsson-52 54.66

Läs mer

OK Tranans nyhetsbrev 2/2019

OK Tranans nyhetsbrev 2/2019 OK Tranans nyhetsbrev 2/2019 Det är augusti och slut på sommar och semester, men vi har en härlig orienteringshöst att se fram emot! Sommaren har varit fylld av trevlig orientering för den som varit flitigt,

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL STIPENDIEUTDELNINGEN 2017

VÄLKOMMEN TILL STIPENDIEUTDELNINGEN 2017 VÄLKOMMEN TILL STIPENDIEUTDELNINGEN 2017 Olivia Wänglund Bergsåker Badmintonklubb/Selånger FK U17 SM Göteborg 2017 vann damdubbel tillsammans med Tilda Sjöö (Uppsala) och blev tvåa i Mixeddubbel tillsammans

Läs mer

Nyhetsbrev #6 KM Årets medlem Ny enkät Höstårsmötet Fest 21:a oktober

Nyhetsbrev #6 KM Årets medlem Ny enkät Höstårsmötet Fest 21:a oktober Nyhetsbrev #6 KM Årets medlem Ny enkät Höstårsmötet Fest 21:a oktober Sida 1 av 5 Vänner, Inom kort får vi lägga ännu en framgångsrik säsong bakom oss. Men inte riktigt än, det finns fortfarande mycket

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 IFK GÖTEBORG BOWLING

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 IFK GÖTEBORG BOWLING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 IFK GÖTEBORG BOWLING VÅREN 2016 Vilken vår vi haft. Rättare sagt hela säsongen har varit helt fantastisk. Vi stod som segrare i båda våra serier. Vi har nått alla våra mål. Vi

Läs mer

GÖR DIG REDO FÖR DE OLYMPISKA SPELEN I RIO 2016 3 21 AUGUSTI

GÖR DIG REDO FÖR DE OLYMPISKA SPELEN I RIO 2016 3 21 AUGUSTI GÖR DIG REDO FÖR DE OLYMPISKA SPELEN I RIO 2016 3 21 AUGUSTI STÖRSTA BEVAKNINGEN AV DE OLYMPISKA SPELEN GENOM TIDERNA De olympiska spelen i Rio 3 21 augusti kommer att bli det största genom tiderna. Över

Läs mer

Vägen till Landslaget

Vägen till Landslaget Svenska Judoförbundet Landslaget Vägen till Landslaget Uttagning riktlinjer för svenska Judoförbundets utvecklingstrupper Utvecklingstrupp Utvecklingstruppen är en del i Svenska judoförbundets landslagsprogram

Läs mer

Dagens tredje medalj kom i lagkross där det efter många omgångar med omkross stod klart att bronset tilldelades Sverige efter Petras handteknik.

Dagens tredje medalj kom i lagkross där det efter många omgångar med omkross stod klart att bronset tilldelades Sverige efter Petras handteknik. Senaste inlägg: 1 SILVER OCH 2 BRONS SISTA TÄVLINGSDAGEN Under sista tävlingsdagen var det lagkamp och lagkross på programmet. 2011-10-23, söndag - kl. 23.50 För herrarna var de första motståndarlagen

Läs mer

Ponnytravgala. Årets ponnyer / Hotell Quality Friends - Stockholm

Ponnytravgala. Årets ponnyer / Hotell Quality Friends - Stockholm Ponnytravgala Årets ponnyer 2018 15/3 2019 Hotell Quality Friends - Stockholm 1:a i Svenskt Ponnytravkriterium Snabbaste sto 2018 Vinstrikast sto 2018 Svenskt rekord för ston (auto) Årets 3-åring kat.

Läs mer