KÖRRESA TILL SYDAFRIKA

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "KÖRRESA TILL SYDAFRIKA"

Transkript

1 KÖRRESA TILL SYDAFRIKA KÖRSÅNGSKURS I KAPSTADEN Oktober/november 2008 SAFARI I KREUGER NATIONALPARK

2 SYDAFRIKA Samhället i Sydafrika genomgår för närvarande stora förändringar efter apartheidsystemets avskaffande. Efter decennier av isolering öppnade landet i början 1990-talet sina politiska och kulturella gränser mot omvärlden. Sydafrika har etablerat sig som den ekonomiska stormakten i Afrika söder om Sahara. Sydafrika är ett stort land där det förekommer en enorm variation av folkslag och stammar. Stora metropoler som lika gärna kunde ligga i Europa eller Nordamerika blandas kåkstäder. Exklusiva vingårdar med uråldriga traditioner och storgods med ofantliga arealer blandas med områden där små afrikanska familjejordbruk dominerar. Naturen består av den afrikanska kontinentens alla naturtyper med stekheta öknar, ångande urskogar, vidsträckta savanner och svindlande bergsmassiv. Här finns en växt- och djurvärld som bjuder på den afrikanska naturens överflöd av individer, färger och former. Sydafrika är också ett musikland och producerar alla typer av musik från rock till kyrkomusik. Framförallt har landet mycket skol- och kyrkokörer och mycket av den körmusik som kommer från Afrika har sitt ursprung i Sydafrika. Kapstaden är därför en naturlig destination för en körresa eftersom staden är landets kulturella centrum med mängder av musikgrupper, dans- och teatersällskap. PRELIMINÄRT RESEPROGRAM LÖRDAG 25 OKTOBER: AVRESA TILL KAPSTADEN Avresa med South African Airways från Göteborg, Stockholm eller Köpenhamn till Kapstaden. Anslutningar från olika orter i Sverige kan ordnas. Följande flygtider gäller: GÖTEBORG KÖPENHAMN kl KÖPENHAMN LONDON kl STOCKHOLM LONDON kl LONDON KAPSTADEN kl * ( * = nästföljande dag) SÖNDAG 26 OKTOBER: ANKOMST TILL KAPSTADEN Ankomst till Kapstaden på morgonen. Transfer till Lady Hamilton Hotel som är ett trestjärnigt hotell beläget i ett område som heter Gardens strax ovanför stadskärna. På några minuters gångavstånd ligger bla trevliga Kloof Street med affärer, barer och restauranger. Eftermiddagen ägnas åt en kort stadsrundtur i Kapstaden, en av Afrikas vackraste storstäder, med centrala delarna präglad av nederländsk kolonialarkitektur. Före middagen blir det körsångsstart med presentation av repertoaren. Välkomstmiddag på någon trevlig restaurang, t.ex. Bayside eller liknande.

3 MÅNDAG 27 OKTOBER: KAPSTADEN Körövningar både på förmiddagen och eftermiddagen. Däremellan möjlighet till egna strövtåg i Kapstaden. Long street ligger inte lång från hotellet där det finns mängder av musikklubbar där man kan lyssna på sydafrikansk populärmusik. Övernattning på Lady Hamilton Hotel i Gardens. KAPSTADEN är Sydafrikas huvudstad och säte för landets parlament. Den sceniska bakgrunden domineras av Taffelberget med sin karaktäristiska profil. Det var i Kapstaden som Sydafrikas moderna historia inleddes med landstigningen av de första boerna och redan 1652 fick staden stadsrättigheter. TISDAG 28 OKTOBER: KAPSTADEN Dagen ägnas åt en utflykt till Godahopsudden där Atlanten möter Indiska Oceanen och den intilliggande klippan Cape Point som är Afrikas sydligaste punkt. Cape Point är en del av Cape of Good Hope Nature Reserve som täcker ett område på nästan 8000 ha. Vi vandrar upp till toppen av klippan och härifrån kan man se ut över oceanen. Kanske skymtar Sydamerika åt väster, Australien åt öster och med lite fantasi anar man Antarktis inlandsisar längst i söder. Därefter fortsätter vi till Simons Town för att se den pingvinkoloni som finns i närheten. Om vädret tillåter kan man göra en båttur till sälön Duikers Island. Lunch på Black Marlin. Övernattning på Lady Hamilton Hotel i Gardens.

4 ONSDAG 29 OKTOBER: KAPSTADEN Körsångsövning på förmiddagen och eftermiddagen. Kvällen ägnas åt teaterbesök eller musikevenemang på någon av de scener som finns i Kapstaden. Övernattning på Lady Hamilton Hotel i Gardens. TORSDAG 30 OKTOBER: KAPSTADEN Körsångsövning under förmiddagen på Lady Hamilton Hotel. Eftermiddagen ägans åt vinets väg från druva till mogen produkt. Som de flesta märkt kan resultatet skifta avsevärt mellan olika druvsorter och tillverkare. Vi får en introduktion i vinets magiska värld och besöker ett par vingårdar utanför Stellenbosch. Vi får sambandet mellan olika druvsorter, jordmåner och tillverkningsprocesser förklarat för oss och förstår bättre varför Sydafrika blivit en så stor vinproducent. Den ena vingården heter Morgonhof och här får man prova husets egna viner. Den andra vingården, Spier, presenterar ett brett urval sydafrikanska viner. Övernattning på Lady Hamilton Hotel i Gardens. SÖDRA KAPPROVINSEN är känd för sina stora vinodlingar och här har konsten att framställa vin sofistikerats under århundraden. Vissa vingårdar har lika gamla traditioner som de äldsta i Sydeuropa. FREDAG 31 NOVEMBER: KAPSTADEN Körsångsövningar på förmiddagen och eftermiddagen. Avslutande konsert. Gemensam middag på Africa Café. Här serveras specialiteter från hela kontinenten i form av afrikanska tapas (smårätter). LÖRDAG 1 NOVEMBER: KAPSTADEN TILL JOHANNESBURG. Flyg från Kapstaden till Johannesburg med reguljärt inrikesflyg enligt följande tider: KAPSTADEN JOHANNESBURG kl Efter landningen i Kapstaden fortsätter vi med buss mot Kreuger Nationalpark. Resan sker österut genom områden som sydafrikanerna kallar highveld. Så småningom förflyttar vi oss mot låglandet i öster och närmar oss Mpumalanga där Krueger Nationalpark är belägen. Vi anländer vid lunch till vårt övernattningsställe som heter Pestana Kreuger Lodge beläget i södra delen av Kreugerparken med vacker utsikt över Crocodile River. Pestana Kreuger Lodge är en fyrstjärnig lodge av hög kvalitet.

5 Kreugerparken är Afrikas äldsta nationalpark och omfattar ca kvadratkilometer; en yta som nästan är dubbelt så stor som Skåne. I norr är landskapet kuperat medan de centrala delarna är öppna savanner med insprängda galleriskogar. Parkens södra delar präglas av busk- och skogsterräng med vidsträckta områden av mopaneträd. De mångskiftande biotoperna har skapat en rik variation av fåglar och däggdjur specialiserad på olika näringsnischer. Stora hjordar av antiloper rör sig på de centrala slätterna och större däggdjur som elefanter och bufflar. Här finns också de stora afrikanska rovdjuren som lejon,gepard, hyena och leopard. Kreugerparkens södra delar är torrare och trivs antiloper som roan- och sabelantiloper. Förutom parkens kärnområden finns ett antal viltrancher som ursprungligen var stora farmer men som idag omvandlats till privata naturreservat eftersom marken inte ger tillräckligt hög avkastning för att utnyttjas för jordbruk. SÖNDAG 2 NOVEMBER - MÅNDAG 3 NOVEMBER: KREUGER NATIONALPARK Dagarna ägnas ut exkursioner i Kreugerparken med upplevelser av fåglar och däggdjur. Kreugerparken och vidhängande privata naturreservat är ett komplett afrikanskt ekosystem med södra Afrikas vanligaste djurarter representerade. Utflykterna sker med öppna safarijeepar och möjligheterna att fotografera brukar vara utmärkta. Man kan också utforska området runt Pestana till fots eskorterade av beväpnade gamerangers som väl känner terrängen och djurlivet. Sista kvällen är det en gemensam avskedsmiddag i lodgens boma, en afrikansk tradition där man äter utomhus i ett inhägnat område runt en öppen eld. Övernattning på Pestana Kreuger Lodge.

6 TISDAG 4 NOVEMBER: KREUGER NATIONALPARK TILL JOHANNESBURG Före frukost beger vi oss ut för att möta gryningen över den afrikanska savannen. Morgonens första solstrålar färgar träd och buskar i gyllene färger; en ny dag gryr och rovdjurens ansträngningar att fälla ett villebråd avtar. De framgångsrika stillar sin hunger innan alltför många lika hungriga hyenor och schakaler dyker upp. Därefter lämnar vi Kreugerparken och återvänder till Johannesburg för att passa kvällsflyget tillbaka till Europa. Flygresan tillbaka till Europa med South African Airways sker enligt följande tider: JOHANNESBURG LONDON kl * ( * = nästföljande dag) ONSDAG 5 NOVEMBER: HEMKOMST Ankomst till London tidigt på morgonen där planbyte sker för den fortsatta flygresan till olika destinationer i Skandinavien enligt följande tider: LONDON GÖTEBORG kl LONDON STOCKHOLM kl

7 TILLÄGGSARRANGEMANG: MOCAMBIQUE OCH SÖDRA INDISKA OCEANEN Mocambique var tidigare en portugisisk koloni och tillhör de länder i Afrika som ganska sent blev självständiga. Efter ett förödande gerillakrig och interna stridigheter på 1970-talet har nu landet haft fred och stabilitet i ett par årtionden. De senaste åren har regeringen ändrat kurs till en marknadsorienterad ekonomi och turistindustrin har börjat utvecklas. Med en lång kustremsa utmed Indiska Oceanen har man insett potentialen. Här finns fantastiska stränder och korallrev som ännu inte blivit överexploaterade i likhet med många andra tropiska och subtropiska områden. TISDAG 4 NOVEMBER: KRUEGERPARKEN TILL MAPUTO Transfer från Kreuger Nationalpark till flygplatsen i Mpumalanga varifrån vi flyger till Maputo som är huvudstad i Mocambique. Här byter vi flyg och fortsätter den korta sträckan till Ilha da Inhaca där inkvartering sker på Inhaca Lodge. ONSDAG 5 NOVEMBER SÖNDAG 9 NOVEMBER: ILHA DA INHACA Dagarna tillbringas på Ilha da Inhaca med bad och dykning i Indiska Oceanen eller bara vila. Inhacaön har fina sandstränder, kokospalmer och utanför kusten finns korallrev med ett myller av tropiska fiskar. På östra sidan finns en liten fiskeby men för övrigt är miljön mycket lite påverkad av människor.

8 MÅNDAG 10 NOVEMBER: ÅTERRESA TILL JOHANNESBURG Förmiddagen tillbringas på Ilha da Inhaca och därefter flyger tillbaka till Maputo och fortsätter med Pelican Airways till Johannesburg. Planbyte för den fortsatta flygresan tillbaka till Skandinavien enligt följande tider: JOHANNESBURG LONDON: kl ( * = nästföljande dag) TISDAG 11 NOVEMBER: HEMKOMST Ankomst till London tidigt på morgonen där planbyte sker för den fortsatta flygresan till olika destinationer i Skandinavien enligt följande tider: LONDON GÖTEBORG kl LONDON STOCKHOLM kl

9 PRIS OCH RESFAKTA KÖRSRESA TILL SYDAFRIKA (Kapstaden) PRISER: Vuxen: kr per person. INGÅR I PRISET: * Flyg till Kapstaden, Kapstaden till Johannesburg, Johannesburg till Skandinavien; * Hotell med del i dubbelrum; * Frukost i Kapstaden; vissa middagar * Utflykter beskrivna i programmet; * Lunch vid utflykten till Goda Hoppsudden och vindistriktet i Stellenbosch; * Välkomstmiddag. * Transporter och transfers beskrivna i programmet; * Safari i Kreugerparken med helpension; * Svensk färdledare. TILLÄGGSARRANGEMANGET I MOCAMBIQUE: ISLA DA INHACA Pris: kr per person * Flyg till Isla da Inhaca; flyg tillbaka till Johannesburg * Hotel med del i dubbelrum; * Halvension. * Transfers. NOTERA att priset för körmedlemmarna är beroende av kursavgiften som framgår av bifogad Excel - kalkylator.

10 This document was created with Win2PDF available at The unregistered version of Win2PDF is for evaluation or non-commercial use only. This page will not be added after purchasing Win2PDF.

Sydafrika 9-21 november, 2015

Sydafrika 9-21 november, 2015 Hjärtligt välkomna att följa med på årets långresa som går till Sydafrika 9-21 november, 2015 Sydafrika är ett av världens vackraste länder - ett fascinerande land som har mycket att erbjuda: praktfull

Läs mer

Vin, gourmetmat, kultur och natur i Sydafrika 14-27 mars 2014

Vin, gourmetmat, kultur och natur i Sydafrika 14-27 mars 2014 Vin, gourmetmat, kultur och natur i Sydafrika 14-27 mars 2014 Vi har haft lyckan att få vistas runt Kapstaden under några vintermånader de senaste tre åren och har för avsikt att vara i Kapstaden en del

Läs mer

African Tours & Safaris

African Tours & Safaris African Tours & Safaris SYDAFRIKASPECIALISTEN SYDAFRIKA MOÇAMBIQUE NAMIBIA TANZANIA KENYA UGANDA ZAMBIA SYDAFRIKA I VÅRT HJÄRTA V älkommen till African Tours & Safaris värld Sedan vår förra katalog har

Läs mer

Upptäck Afrika när det är som bäst - följ med på en hissnande resa till den gamla kontinenten!

Upptäck Afrika när det är som bäst - följ med på en hissnande resa till den gamla kontinenten! Upptäck Afrika när det är som bäst - följ med på en hissnande resa till den gamla kontinenten! Sammanfattning I grova drag följer vi denna rutt: 25/12: Avresa från Sverige 26/12: Ankomst Kapstaden (via

Läs mer

Upptäck Afrika när det är som bäst - följ med på en hissnande resa till den gamla kontinenten!

Upptäck Afrika när det är som bäst - följ med på en hissnande resa till den gamla kontinenten! Upptäck Afrika när det är som bäst - följ med på en hissnande resa till den gamla kontinenten! I grova drag följer vi denna rutt: 17/10: Avresa från Sverige 18/10: Ankomst Kapstaden 19/10 Stellenbosch,

Läs mer

Rundresor. Hösten 2009/Våren 2010. Medelhavet till Kap Horn

Rundresor. Hösten 2009/Våren 2010. Medelhavet till Kap Horn Rundresor Hösten 2009/Våren 2010 Sällskapsresor från Medelhavet till Kap Horn Resor som innehåller mer! Vi har lagt ner mycket arbete för att våra resor skall bli ditt livs reseupplevelse. Genomtänkta

Läs mer

BRA ATT VETA INNAN. Tack för en fantastisk resa. Hälsa William för fina insatser i Tanzania och Eco Tour på Zanzibar.

BRA ATT VETA INNAN. Tack för en fantastisk resa. Hälsa William för fina insatser i Tanzania och Eco Tour på Zanzibar. 1 Upplev afrika med oss Under min första resa till Afrika skrev jag i min dagbok: Om du någon gång känner dig deppig eller trött, bara tänk: Jag är i Afrika. JAG ÄR I AFRIKA! Les fous d Afrique kallar

Läs mer

RESA TANZANIA & ZANZIBAR

RESA TANZANIA & ZANZIBAR RESA TANZANIA & ZANZIBAR SAFARI PÅ RIKTIGT I TANZANIA Tanzania är ett land som lockar allt fler äventyrslystna turister. För många är det en livslång dröm att få se och uppleva den afrikanska naturen och

Läs mer

Costa Rica, Ecuador & undersköna Galapagosöarna

Costa Rica, Ecuador & undersköna Galapagosöarna Costa Rica, Ecuador & undersköna Galapagosöarna Följ m ed på ett härligt äventyr där vackra omgivningar möter fantastiskt djur- och naturliv. Costa Rica, Ecuador & Galapagosöarna kan erbjuda allt detta!

Läs mer

Res med oss och Ulf Wagner till Sydafrika och njut av mat, viner och spännande safari!

Res med oss och Ulf Wagner till Sydafrika och njut av mat, viner och spännande safari! Res med oss och Ulf Wagner till Sydafrika och njut av mat, viner och spännande safari! Resan börjar med två dagars safari i de norra delarna av landet i en av landets bästa safariparker, Pilansberg National

Läs mer

Fredagen 17 oktober. Kastrup - Nairobi

Fredagen 17 oktober. Kastrup - Nairobi Följ med oss på en resa bland Afrikas vilda djur och fåglar i deras naturliga miljöer. Minibussar med höj och sänkbara tak där vi står raklånga och ser utöver de milsvida savannerna. På nära håll ser vi

Läs mer

Stora trädresan med Södra. till nordvästra USA 19-30 okt 2014

Stora trädresan med Södra. till nordvästra USA 19-30 okt 2014 Stora trädresan med Södra till nordvästra USA 19-30 okt 2014 Preliminärt program Söndag 19/10 Vi samlas på Kastrup eller Arlanda på förmiddagen för avresa med Iceland Air till Seattle via Island med ankomst

Läs mer

HÄNG MED RESA till SYDAFRIKA NYÅR 2013-2014

HÄNG MED RESA till SYDAFRIKA NYÅR 2013-2014 Deltagare: Betalning: Namn: HÄNG MED RESA till SYDAFRIKA NYÅR 2013-2014 ÄVENTYRSRESA MED RIDNING & AKTIVITETER FÖR ICKE RIDANDE Med: Ridning bland vildhästar i bergen, nyårsfest & klassisk jeepsafari i

Läs mer

Foto: Österreich werbung/ Chile & Argentina. m ed Pantagonien, Eldslandet & Påskön

Foto: Österreich werbung/ Chile & Argentina. m ed Pantagonien, Eldslandet & Påskön Foto: Österreich werbung/ Chile & Argentina m ed Pantagonien, Eldslandet & Påskön Välkomm en m ed till Chile & Argentina för fantakstiska upplevelser och underbar natur! Patagonien med glaciärer och fantastiska

Läs mer

SYDAFRIKA JUL & NYÅR 2014-2015

SYDAFRIKA JUL & NYÅR 2014-2015 SYDAFRIKA JUL & NYÅR 2014-2015 DET BÄSTA AV KAPPROVINSEN EN FAVORIT I REPRIS Frihet med hyrbil trygghet i grupp RIDNING, VINPROVNING, GOLF, UTSÖKT MAT, UTFÄRDER & TREVLIGA AKTIVITETER Upplev Kapprovinsen

Läs mer

Australien & Nya Zeeland

Australien & Nya Zeeland Australien & Nya Zeeland På en och samma resa får ni uppleva allt det som ni bara hört talas om där borta på andra sidan jorden. Under denna resa med skandinavisk reseledare utforskas både Australien och

Läs mer

Surinam, Guyana & Franska Guyana

Surinam, Guyana & Franska Guyana Surinam, Guyana & Franska Guyana med Anders Haglund som ledare 7 22 mars 2015 7 29 mars 2015 inklusive en veckas förlängning på Curacao och Bonair Sista anmälningsdag för att vara med i en eventuell utlottning

Läs mer

Australien, Nya Zeeland och Dubai

Australien, Nya Zeeland och Dubai Australien, Nya Zeeland och Dubai Australien, Nya Zeeland och Du bai Lämna regn, mörker och kyla här i Norden! Njut istället av sommaren på södra halvklotet i Australien och på Nya Zeeland! När vi 1985

Läs mer

Stora trädresan med Södra till nordvästra USA 20 sept 2 okt 2015

Stora trädresan med Södra till nordvästra USA 20 sept 2 okt 2015 Stora trädresan med Södra till nordvästra USA 20 sept 2 okt 2015 Preliminärt program söndag 20/9 sverige seattle Vi samlas på Kastrup eller Arlanda på förmiddagen för avresa med Iceland Air till Seattle

Läs mer

Program Lärarförbundets rundresa i Skottland 20-27 september 2015

Program Lärarförbundets rundresa i Skottland 20-27 september 2015 Program Lärarförbundets rundresa i Skottland 20-27 september 2015 Låt dig förföras av Skottlands sagolika slott, hisnande natur och fascinerande historia. Följ med på en rundtur i whiskyns, kiltens och

Läs mer

En resa genom SYDAFRIKA. i oktober - november 2014. A trip through South Africa 2014. Text & photo: Jola & Thomas Johnsson. www.clangula.se.

En resa genom SYDAFRIKA. i oktober - november 2014. A trip through South Africa 2014. Text & photo: Jola & Thomas Johnsson. www.clangula.se. En resa genom SYDAFRIKA i oktober - november 2014 A trip through South Africa 2014 Text & photo: Jola & Thomas Johnsson www.clangula.se Sidan 1 An english summary: A trip through South Africa During the

Läs mer

Magnus Hertzberg M-Resor. www.m-resor.se

Magnus Hertzberg M-Resor. www.m-resor.se M RESOR 2015 2015 Det är fantastiskt roligt och vi är otroligt stolta över att så många människor har följt med oss genom åren! Nu ser vi fram emot ett nytt år med en del nya resmål men naturligtvis finns

Läs mer

Preliminärt program fotosafari Tanzania 2012

Preliminärt program fotosafari Tanzania 2012 FOTOSAFARI TANZANIA Preliminärt program fotosafari Tanzania 2012 Januari/Februari möte inför resan i Stockholm och Malmö. Vi går igenom tips på utrustning och packning, kikar på inspirationsbilder och

Läs mer

Skattehuset Mauritius 2014

Skattehuset Mauritius 2014 Skattehuset Mauritius 2014 En välkänd paradisö med bra flygförbindelser. Runt hela Mauritius breder sig vackra tropiska sandstränder ut. Vattnet är turkosfärgat och snorklingen i världsklass. Varför inte

Läs mer

ADOPTIONS CENTRUMS ÅTERRESA TILL CHILE 19/11-4/12, 2010

ADOPTIONS CENTRUMS ÅTERRESA TILL CHILE 19/11-4/12, 2010 ADOPTIONS CENTRUMS ÅTERRESA TILL CHILE 19/11-4/12, 2010 Dag 1 Dag 2 Kl: 09.40 Hotell Dag 3 Kl: 09.00 Dag 4 19 november, fredag Flyg Sverige- Santiago med Iberia via Madrid. Vidare med LAN Chile. Individuell

Läs mer