Verksamhetsberättelse 2013 Sollentuna tennisklubb

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhetsberättelse 2013 Sollentuna tennisklubb"

Transkript

1 Verksamhetsberättelse 2013 Sollentuna tennisklubb Inledning och styrelsens sammanfattning Det andra året sen klubben bildades är till ända. Förutom en framgångsrik löpande sportslig verksamhet, har ett fortsatt intensivt arbete bedrivits kring det värdegrundsarbete som påbörjades år 2012 i samarbete med SISU-idrottsutbildarna. Syftet har varit att skapa ett nytt ramverk för hur vår verksamhet ska bedrivas. Tillsammans har personal och styrelse jobbat utifrån vår vision, Vi ska revolutionera klubbtennisen i Sverige, och noga vägt det vi gjort mot våra fem viktiga ledord, Tillgänglighet Kvalité Glädje Passion Teamkänsla. Styrelsen har dessutom gjort en grundlig nulägesanalys med fokus på organisation och personal, som sedermera resulterade i en omorganisation. Med allt detta arbete bakom oss känner vi oss trygga i att nu på allvar börja bygga vår framtida förening, och vi ser med tillförsikt fram emot Ekonomi Sollentuna TK:s rörelseresultat för verksamhetsåret 2013 blev efter avskrivningar och före finansiella poster. Årets resultat blev kronor. Resultatet motsvarar i princip budgeterade siffror och är mycket tillfredsställande då det visar att vi nu står på en stabil grund vad gäller den löpande verksamheten. Man får betänka att resultatet tillkommit trots att vi redan under 2013, utöver lagd budget, investerat både i utbildning, verksamhet ute i Sollentunas skolor och i sommarens multisportläger. Det ger oss därför tryggheten att nu på allvar gå vidare med ännu fler offensiva satsningar under Föreningens resultat och ställning i övrigt framgår av medföljande bilaga till verksamhetsberättelsen. Medlemsantal Sollentuna TK är en stor klubb med ett stadigt stigande antal medlemmar och vi närmar oss medlemmar. Styrelsens prognos är att vi under nästa år kommer att växa med ytterligare ett par hundra medlemmar. Vår ambition är att vara tillgängliga för alla som vill spela tennis.

2 Organisation Följande personer har varit anställda under verksamhetsåret: Verksamhetschef under större delen av året har varit Hannes Hederstedt. Sofie Tibbling har varit ansvarig för Bollskolan, medan Tennisskolan haft Magnus Sjöberg som ansvarig. Henrik Åberg och Valentin Manolescu har varit tränare för våra tävlingsspelare, samtidigt som de också assisterat i Tennisskolan. Valle har även haft ansvar för administrationen av våra vuxengrupper. Jeanette Hedlund har varit tränare både i tennisskolan och i vuxentennisen, och dessutom varit flitigt ute i Sollentunas skolor på missionsuppdrag. Administrativt ansvarig har varit Mart Kerem. Under året har det varit ca 60 timtränare sysselsatta i verksamheten. Styrelsen vill här rikta ett särskilt tack till Magnus Sjöberg, som genom ett långsiktigt arbete vad gäller rekrytering och utbildning lagt grunden till den stabila tränarkader vi idag förfogar över. Magnus har också haft ansvar för all schemaläggning, vilket gör honom till en nyckelperson på personalsidan. I slutet av året valde Hannes Hederstedt att påbörja ett sedan länge påtänkt projekt kring tennisteknik, och sade därmed upp sig. Vi vill i samband med detta tacka Hannes för allt han tillfört vår förening, och önska honom lycka till. Ny verksamhetschef är Mart Kerem. Anläggningar Vår verksamhet bedrivs huvudsakligen i vår egen hall Edsbergshallen, samt i Sollentuna rackethall. Viss träning har vi även i Häggvikshallen, och under utesäsongen är det Edsvikens TK och Rotebro TK som är våra värdar. Ett tack till dessa klubbar för gott samarbete, värdefullt för våra tävlingsjuniorer och för möjligheten att arrangera vår utetävling. I samband med den planerade utbyggnaden av Väsjöområdet, och en eventuell flytt av vår hall, har kontinuerlig dialog förts med kommunens tjänstemän. I skrivande stund har förutsättningarna förändrats och tidpunkten för flytt av hallen har kommit betydligt närmare än tidigare. Projektet kring en ny, och förhoppningsvis betydligt större hall, inklusive grusbanor, kommer att bli en av de största utmaningarna för oss under de kommande åren.

3 Verksamheten Klubbens verksamhet är indelad i fyra olika delar och här följer en kort beskrivning av dessa. Bollskolan Bollskolan är inkörsporten till tennis och i STK. Träningen är avsedd för barn som är 4-7-år. Varje termin deltar ca 200 barn i verksamheten. Tennisskolan Tennisskolan vänder sig till spelare mellan 7-18-år och på alla nivåer. Varje termin deltar upp emot 650 spelare i en av Sveriges största tennisskolor. Klubben anordnar träningsläger under skolloven, och under året har jullovsläger, påsklovsläger, sportlovsläger och höstlovsläger arrangerats. Under sommaren genomförde tennisskolan läger under sammanlagt 5 veckor, och uppskattningsvis har under året nära 500 spelare deltagit i alla dessa läger. Noterbart är att vi till och med har deltagare från andra klubbar i stockholmstrakten, vilket säger en del om hur uppskattade dessa läger är. I takt med att vår nya värdegrund får genomslag så händer fantastiska saker inom ramen för tennisskolan. Målet är att riva alla gamla traditionella strukturer och verkligen ge alla chansen att utöva världens roligaste idrott. Ett av de första exemplen var det multisportläger som genomfördes i Edsbergshallen under Juli månad. Vi deltog under kommunens motsvarande arrangemang under vecka 28, och körde sen efterföljande vecka i egen regi och i samma anda. För alla i kommunen hemmavarande barn och ungdomar erbjöds kostnadsfritt verksamhet i, och i anslutning till hallen på dagtid, , måndag till fredag med frukost från och lunch Anmälda deltagare var drygt 50 stycken, och de idrotter som var med på programmet var Tennis, Minitennis, Fotboll, Basket, Innebandy, Cricket, Amerikansk fotboll, och Baseboll. Målgruppen var ungdomar mellan 9-15 år. Ett annat exempel på vår breddade verksamhet är den missionsverksamhet som vi, i samarbete med Idrottslyftet, bedrivit ute Sollentuna kommuns skolor under höstterminen. Flera gånger per vecka har vi varit ute på olika skolor, och låtit eleverna prova på Minitennis. Tanken är att vi ska låta projektet växa under 2014, och kanske får vi under våren se ett första försök till arrangemang av ett skolmästerskap i Minitennis för Sollentuna Kommun

4 Motion / Friskvård I vårt gruppspel för vuxna finns möjlighet att spela tennis på alla nivåer, och varje termin deltar ca 200 spelare. Vi har i samarbete med Eddie Tennis fortsatt att arrangera såväl frukost- som mitt på dagen aktiviteter. Ambitionen är att stadigt utveckla denna del av vår verksamhet, för att leva upp till vår målsättning som är att vara en komplett och bred verksamhet för alla åldrar och alla nivåer. Utvecklings och tävlingsgrupp I klubbens utvecklings- och tävlingsgrupp har under året ingått ca 20 spelare. Klassen på dessa spelare är på hög regional nivå och i vissa fall också i yppersta sverigeelit, vilket illustreras i avsnittet om tävlingsresultat nedan. Dessutom har vi även representerats internationellt på landslagsnivå av Gustaf Ström, som förutom att han är svensk mästare, har en formidabel säsong bakom sig. Vi kan inte heller låta bli att här nämna Simon Freund, som så sent som förra året representerade klubben. En genuin STK produkt, som i år är svensk mästare i 18 årsklassen. Grattis Simon! Förutom den ordinarie träningen har läger för utvecklings och tävlingsgruppen har anordnats under skolloven. Under utomhussäsongen genomfördes även ett grusläger i Falkenberg. Resor i klubbens regi har gått till JSM i Båstad och Karlskrona samt till Båstadtennis. I föräldraregi var vi också i år nere i Norrköping och spelade Holmen Paper Cup. Trots ovanstående beskrivning av en verksamhet med god kvalité, relativt svenska förhållande sett, är vi långt ifrån nöjda. Få, om några av alla de talanger som fostras av oss, spelar vidare på hög nivå när de nått senioråldern. Leden tunnas ut redan vi års ålder och då det ser likadant ut i resten av Sverige, så tvistas det naturligtvis rätt friskt kring detta inom svensk tennis. Vi har i samband med vårt värdegrundsarbete diskuterat en hel del runt orsakerna, och de flesta av oss är överens om att vi har stora strukturella problem inom svensk tennis, samt att dessa problem finns även hos oss. Det är tillgänglighet som skapar bredd, som i sin tur är förutsättningen för yppersta elit. Återigen, vi behöver riva alla gamla traditionella strukturer och verkligen ge alla chansen att utöva världens roligaste idrott. Många fler behöver från unga år spela mer tennis och till det behövs utökade resurser. För att lyckas med detta måste vi vara oändligt mycket mer effektiva med de resurser vi redan har, samt att vi tillför en just nu i stort sett outnyttjad resurs, ideella krafter. Nyckeln är att vi gör det här tillsammans, ledare, spelare, tränare och inte minst föräldrar och andra tennisetusiaster. Tillgänglighet Kvalité Glädje Passion Teamkänsla. Här har ni det! Vi ska revolutionera svensk klubbtennis

5 Tävlingsarrangemang Vi har även i år framgångsrikt genomfört våra två traditionella tävlingar. Utetävlingen arrangerades början av juni, och innetävlingen, som också ingick i Stockholms juniortour, spelades under oktober månad. Stort tack till den rutinerade tävlingsgeneralen Matthias Ström, samt till alla de ideella krafter som såg till att vi på bästa sätt kunde genomföra tävlingarna. Vi är numera en etablerad och respekterad arrangör av tävlingar, men i takt med att vi anpassar all vår verksamhet till vår nya värdegrund, finns också tankar kring hur vi skulle kunna utveckla våra tävlingsarrangemang. Spännande blir att följa detta under kommande år. Vi arrangerade även några mindre tävlingar där yngre spelare får möjlighet att komma in i tävlingsspelet på ett mycket bra sätt. De tävlingarna var Miditävling (sthlm TF), Minitennis tävling(sthlm TF) samt en Intern matchskola och klubbutbyte för utvecklingsgrupp och tennisskola för ca 80 spelare. Tävlingsresultat På nationell och regional nivå vann Tävling- och Utvecklingsgruppen totalt 43 singelturneringar fördelat på 13 olika spelare. Det blev även ytterligare 45 finalplatser av 20 spelare. Gustaf Ström hade ett fantastiskt 2013 med många framgångar. Han dominerade 12-års-klasserna i Sverige och stod för bedriften att vinna alla de fyra stora turneringarna (SALK OPEN, JSM-inne, Båstad, JSM-ute). I det avslutande nationella Nike Junior Tour-slutspelet tog han sig till final. Gustaf vann även Masters-slutspelet i Stockholm för andra året i rad och i Sverige-finalen av SEB Next Generation (fd Kalle Anka Cup) blev det en finalplats ett år ung. Han togs även ut till det svenska landslag som JEM-kvalade i Ryssland och individuellt vann han en ETA-turnering i Lettland. I seriespelet inomhus har STK haft nio olika lag: Herrar, Damer, H65, H55, H45-1, H45-2, H35, P15 och de yngsta i Rookielaget. Mest noterbart i resultatväg från seriespelet är att Damlaget vann sina fyra matcher och slutade därmed i topp i Division 3. Även H45-2 vann sin serie i Division 3. Sollentuna den 13/ Matthias Ström, ordförande Åsa Nordlander, sekreterare Christina Otterstam, Klubbaktiviter Lena Kinberg Södergren, vice ordf. Magnus Linden, Hall & Anläggning Simon Bergbom, Spelarrådet Mart Kerem, Kassör Adjungerad

SOLLENTUNA TK VERKSAMHETSBERÄTTELSE & ÅRSREDOVISNING

SOLLENTUNA TK VERKSAMHETSBERÄTTELSE & ÅRSREDOVISNING SOLLENTUNA TK VERKSAMHETSBERÄTTELSE & ÅRSREDOVISNING 2015 Styrelsen får härmed avge verksamhetsberättelse för 1/1 2015 31/12 2015. Styrelsens inledning och sammanfattning Efter en turbulent inledning,

Läs mer

SOLLENTUNA TK. Organisationsnummer VERKSAMHETSBERÄTTELSE & ÅRSREDOVISNING

SOLLENTUNA TK. Organisationsnummer VERKSAMHETSBERÄTTELSE & ÅRSREDOVISNING SOLLENTUNA TK Organisationsnummer 802405-9076 VERKSAMHETSBERÄTTELSE & ÅRSREDOVISNING 2016 Styrelsen får härmed avge verksamhetsberättelse för 1/1 2016 31/12 2016. Styrelsens inledning och sammanfattning

Läs mer

Verksamhetsplan Sollentuna TK

Verksamhetsplan Sollentuna TK 1. VISION & MISSION Verksamhetsplan Sollentuna TK Vi ska revolutionera klubbtennisen i Sverige. Svensk tennis ska tillbaka till världsnivå. Mission: För alla inte som alla andra 2. VERKSAMHETSIDÉ Sollentuna

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Ekerö Tennisklubb verksamhetsåret 2017

Verksamhetsberättelse för Ekerö Tennisklubb verksamhetsåret 2017 Verksamhetsberättelse Ekerö Tennisklubb 2017 Verksamhetsberättelse för Ekerö Tennisklubb verksamhetsåret 2017 Sofia Tillström, Ordförande Niklas Zethraeus, vice ordförande Börje Fritz, kassör Michael Thörnlund,

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014

Verksamhetsberättelse 2014 Verksamhetsberättelse 2014 Styrelsens sammansättning Ordförande: Kassör: Sekreterare: Ledamöter: Jan Ekberg Robert Lind Inge Hjelm Eva Krusén Jan Wetenius Anders Holtryd, suppleant Sören Karlsson, suppleant

Läs mer

Sockenvägen 290, 120 40 Årsta, eltk.tennis@tele2.se, www.eltk.se, 08-81 90 70

Sockenvägen 290, 120 40 Årsta, eltk.tennis@tele2.se, www.eltk.se, 08-81 90 70 VERKSAMHETSBERÄTTELSE Styrelsen får härmed avge följande redovisning för förvaltningen under räkenskapsåret 2007-09-01 - - 2008-08-31 KANSLI Sockenvägen 290, 120 40 Årsta, eltk.tennis@tele2.se, www.eltk.se,

Läs mer

Verksamhetsplan för Örebro Tennisklubb

Verksamhetsplan för Örebro Tennisklubb 1 Verksamhetsplan för Örebro Tennisklubb 2008-2017 Reviderad 0901 Reviderad 1001 Reviderad 1101 Reviderad 1201 Reviderad 1301 Reviderad 1402 Reviderad 1503 Reviderad 1601 2 Förutsättningar Örebro Tennisklubb

Läs mer

Strängnäs Tennisklubb Verksamhetsberättelse 2017.

Strängnäs Tennisklubb Verksamhetsberättelse 2017. Strängnäs Tennisklubb Verksamhetsberättelse 2017. 1 1. Inledning Styrelsen i Strängnäs Tennisklubb avlägger härmed verksamhetsberättelse för år 2017. Verksamhetsberättelsen innehåller en sammanfattning

Läs mer

Verksamhetsplan för Örebro Tennisklubb

Verksamhetsplan för Örebro Tennisklubb 1 Verksamhetsplan för Örebro Tennisklubb 2008-2018 Reviderad 0901 Reviderad 1001 Reviderad 1101 Reviderad 1201 Reviderad 1301 Reviderad 1402 Reviderad 1503 Revideras 1601 Reviderad 1701 2 Förutsättningar

Läs mer

NORRKÖPINGS TENNISKLUBB ORGANISATION MÅLDOKUMENT VERKSAMHET

NORRKÖPINGS TENNISKLUBB ORGANISATION MÅLDOKUMENT VERKSAMHET NORRKÖPINGS TENNISKLUBB 2012 ORGANISATION MÅLDOKUMENT VERKSAMHET FAKTA Norrköpings Tennisklubb (NTK) bildades 1921 Klubben har idag ca 550 medlemmar varav ca 260 är aktiva juniorer och ca 100 st. aktiva

Läs mer

usiftennis verksamhetsplan

usiftennis verksamhetsplan usiftennis verksamhetsplan ht2012 vt2015 vision: vi utvecklas som människor genom tennisen ledstjärnor: glädje, hälsa, ärlighet & ansvar Mål: 1. Beläggning tennisskolan: Säsong 1 (ht2012 - vt2013) - 85

Läs mer

Verksamhetsplan 2014

Verksamhetsplan 2014 Verksamhetsplan 2014 Syftet med verksamhetsplanen Med denna verksamhetsplan vill vi kortfattat kommunicera föreningens ambitioner, målsättningar och prioriteringar till klubbens medlemmar och till externa

Läs mer

Ungdomskompendium Verksamhetsåret 2010/2011

Ungdomskompendium Verksamhetsåret 2010/2011 Version 2011-04-28_v2 Mälarhöjdens IK tennissektion Ungdomskompendium Verksamhetsåret 2010/2011 Detta kompendium redovisar målsättning och organisation för ungdomsverksamheten i Mälarhöjdens IK tennissektion,

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Ekerö Tennisklubb Verksamhetsåret 2016

Verksamhetsberättelse för Ekerö Tennisklubb Verksamhetsåret 2016 Verksamhetsberättelse Ekerö Tennisklubb 2016 Verksamhetsberättelse för Ekerö Tennisklubb Verksamhetsåret 2016 Sofia Tillström, Ordförande Niklas Zethraeus, vice ordförande Börje Fritz, kassör Michael Thörnlund,

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FALU TENNISKLUBB 2012

VERKSAMHETSPLAN FALU TENNISKLUBB 2012 VERKSAMHETSPLAN FALU TENNISKLUBB 2012 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. BAKGRUND.. S. 1 2. VISION.S. 1.1 LÅNGSIKTIGA MÅL. S. 1.2 KORTSIKTIGAMÅL.. S. 1.3 STRATEGIER.. S. 2 2.4 SWOT-ANALYS.. S. 2 2.4.1 STYRKOR (interna)

Läs mer

Utbildningsplan för juniorerna i SLTK.

Utbildningsplan för juniorerna i SLTK. Utbildningsplan för juniorerna i SLTK. Juniortennis 6-7 år. Minitennis med skummgummiboll/röd boll. Målsättningen är att lära barnen enkel men rätt teknik i grundslagen. Vi går också igenom volley, serve

Läs mer

Den vinröda tråden Näsets SK Nä

Den vinröda tråden Näsets SK Nä Den vinröda tråden Vision och målsättning Vision Näset är en förening för alla som vill träna och spela fotboll. Vi välkomnar både killar och tjejer, så väl barn, ungdom och seniorer, både bredd och topp.

Läs mer

Strängnäs Tennisklubb

Strängnäs Tennisklubb Strängnäs Tennisklubb 2017 Strängnäs TK ledord & övergripande mål Ledord: Så många som möjligt, så mycket som möjligt, så roligt som möjligt, så länge som möjligt Övergripande mål: Strängnäs TK skall vara

Läs mer

TULLINGE TENNISKLUBB Verksamhetsplan 2016

TULLINGE TENNISKLUBB Verksamhetsplan 2016 TULLINGE TENNISKLUBB Verksamhetsplan 2016 Förord 2015 var ett år med hög aktivitetsnivå i klubben på alla områden och vi planerar att fortsätta så även 2016. Tullinge Tennisklubb (TTK) har funnits sedan

Läs mer

Verksamhetsplan ATL 2013-2018

Verksamhetsplan ATL 2013-2018 2013-12-04 Verksamhetsplan ATL 2013-2018 Vision ATL har den attraktivaste tennisklubben och den attraktivaste mötesplatsen för racketspelare i södra Sverige Verksamhetsidé ATL skall erbjuda attraktiva

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2017 TULLINGE TENNISKLUBB Verksamhetsberättelse 2017

Verksamhetsberättelse 2017 TULLINGE TENNISKLUBB Verksamhetsberättelse 2017 TULLINGE TENNISKLUBB Verksamhetsberättelse 2017 1 Förord 2017 var ett år med mycket hög aktivitetsnivå i klubben. Tullinge TK tog fram en ny värdegrund för verksamheten under året som har kommunicerats

Läs mer

RÖD tennis tävling&lek

RÖD tennis tävling&lek Familjetennis Barn 5 år och yngre: HT (14 veckor) 1 tillfälle/vecka 695kr VT(14 veckor) 1 tillfälle/vecka 695kr Man spelar 1 tillfälle i veckan. Tisdagar 17:15-18:00. Föräldrar ska komma ombytta med tennisskor

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Sigtuna Tennisklubb (orgnr ), 1 maj april 2014

Verksamhetsberättelse för Sigtuna Tennisklubb (orgnr ), 1 maj april 2014 Verksamhetsberättelse för Sigtuna Tennisklubb (orgnr 814800-5344), 1 maj 2013 30 april 2014 Styrelsens sammansättning under räkenskapsåret Anders Bergman Ordförande Johan Nellbeck Vice Ordförande Eva Reimert

Läs mer

Hannes Holmberg. Tf. Ordförande

Hannes Holmberg. Tf. Ordförande Verksamhetsberättelse 2018 Inledande ord 2018 var ett år av förändring för Nyköpings basket. Det var en stor utmaning för föreningen, som tappade många av de basketsjälar som varit viktiga i att driva

Läs mer

Måldokument för Hittarps IK:s verksamhet

Måldokument för Hittarps IK:s verksamhet Måldokument för Hittarps IK:s verksamhet Hittarps IK är en fotbolls- och gymnastikförening med lokal förankring i Laröd, Hittarp och Domsten. Föreningen står för: God klubbkänsla och kamratskap Engagerade

Läs mer

Verksamhetsplan VFTK, 2015

Verksamhetsplan VFTK, 2015 Verksamhetsplan VFTK, 2015 Innehåll; Vi har valt att lägga rubrikerna på vår plan för 2015 utifrån kriterierna för föreningsstödsansökan. Nedanstående ligger som grund för bedömning av de kommunala bidrag

Läs mer

Falkenbergs Tennisklubb. Verksamhetsplan 2016/2017

Falkenbergs Tennisklubb. Verksamhetsplan 2016/2017 Falkenbergs Tennisklubb Verksamhetsplan 2016/2017 Verksamhetsidé Utifrån en bred rekrytering stimulera tennisintresset på alla nivåer, från de yngsta till de äldsta med prioritering på ungdomar som vill

Läs mer

Verksamhetsplan för Örebro Tennisklubb

Verksamhetsplan för Örebro Tennisklubb 1 Verksamhetsplan för Örebro Tennisklubb 2008-2018 Reviderad 0901 Reviderad 1001 Reviderad 1101 Reviderad 1201 Reviderad 1301 Reviderad 1402 Reviderad 1503 Revideras 1601 Reviderad 1701 Reviderad 1802

Läs mer

Verksamhetsplan 2015 Juniorkommittén

Verksamhetsplan 2015 Juniorkommittén Verksamhetsplan 2015 Juniorkommittén Nulägesanalys Det blev en framgångsrik juniorverksamhet på Melleruds GK under 2014, även om antalet juniorer var mindre än förväntat. Under 2014 hade vi på Melleruds

Läs mer

Presentation av Skanör-Falsterbo TK

Presentation av Skanör-Falsterbo TK Presentation av Skanör-Falsterbo TK Skanör-Falsterbo Tennisklubb gör en storsatsning inför höstterminen 2017. Med ett riktigt bra tränar team som har klara riktlinjer och mål för samtliga grupper är vi

Läs mer

Verksamhetsplan för Nyköpings tennisklubb år

Verksamhetsplan för Nyköpings tennisklubb år Verksamhetsplan för Nyköpings tennisklubb år 2018-2019 Nyköpings tennisklubb ska vara en attraktiv förening där tennisspelare i alla åldrar och nivåer kan mötas och utvecklas. Klubbens verksamhet ska bygga

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2015

VERKSAMHETSPLAN 2015 VERKSAMHETSPLAN 2015 PISTOLSEKTIONEN Svenskt pistolskytte mot världsklass 2020 Svenska Skyttesportförbundet Swedish Shooting Sport Federation www.skyttesport.se Pistolsektionens verksamhetsplan 2015 -

Läs mer

Verksamhetsplan 2014

Verksamhetsplan 2014 Verksamhetsplan 2014 Tennisverksamheten 2014 Tennisskola Tennisskolan fortsätter enligt struktur och organisation som infördes höstterminen 2012: - Tennislekis/minitennis, tränarledd träning för ca 100

Läs mer

Karlstads Tennisklubb. Verksamhetsplan

Karlstads Tennisklubb. Verksamhetsplan Karlstads Tennisklubb Verksamhetsplan 2(8) Innehållsförteckning 1. Föreningen... 3 1.1. Vision... 3 1.2. Verksamhetsidé... 3 1.3. Värdegrund... 3 2. Strategi... 4 2.1. Långsiktiga mål... 4 2.2. Kortsiktiga

Läs mer

SPELA TENNIS! EN INFORMATIONSBROSCHYR MED BRA SAKER ATT VETA OM ÖVIKS TENNISKLUBB TRÄNING TÄVLING

SPELA TENNIS! EN INFORMATIONSBROSCHYR MED BRA SAKER ATT VETA OM ÖVIKS TENNISKLUBB TRÄNING TÄVLING KONTAKT Mattsborgen Eriksgatan 2, 892 51 Domsjö 0660-823 85 oviktk.se@telia.com HUVUDTRÄNARE Hans Jansson 070-686 19 16 hans.jansson.oviktk@telia.com Bertil Sundman 070-562 82 79 bertil.sundman.oviktk@telia.com

Läs mer

Falkenbergs Tennisklubb. Verksamhetsplan 2017/2018

Falkenbergs Tennisklubb. Verksamhetsplan 2017/2018 Falkenbergs Tennisklubb Verksamhetsplan 2017/2018 Verksamhetsidé Stimulera både tävling-, motion- och veteranverksamhet Bra kvalité på anläggning och service Attrahera barn, ungdomar och vuxna som ska

Läs mer

Tränings- och Tävlingsgrupp 13 år och äldre (födda 02 och tidigare):

Tränings- och Tävlingsgrupp 13 år och äldre (födda 02 och tidigare): Tränings- och Tävlingsgrupp 13 år och äldre (födda 02 och tidigare): HT (15 veckor) 1tim/vecka HT (15 veckor) 2tim/vecka (+ fysträningsspass och teori) VT (17 veckor) 1 tim/ vecka VT(17veckor) 2 tim/vecka

Läs mer

RÖD tennis tävling&lek

RÖD tennis tävling&lek Familjetennis Barn 5 år och yngre: HT (14 veckor) 1 tillfälle/vecka 595kr VT(14 veckor) 1 tillfälle/vecka 595kr Man spelar 1 tillfälle i veckan. Tisdagar 17:15-18:00. Föräldrar ska komma ombytta med tennisskor

Läs mer

Vi vill erbjuda möjlighet till tennis och tävlingsspel samt professionell tennisutbildning i en trivsam miljö för alla nivåer och åldrar

Vi vill erbjuda möjlighet till tennis och tävlingsspel samt professionell tennisutbildning i en trivsam miljö för alla nivåer och åldrar VERKSAMHETSIDÉ Vi vill erbjuda möjlighet till tennis och tävlingsspel samt professionell tennisutbildning i en trivsam miljö för alla nivåer och åldrar GRUNDPELARE Bredd Är för oss i YTK grunden i vår

Läs mer

HELSINGBORGS TENNISKLUBB TENNISKLUBBEN MED AKTIVT SAMHÄLLSENGAGEMANG FÖR HELA FAMILJEN

HELSINGBORGS TENNISKLUBB TENNISKLUBBEN MED AKTIVT SAMHÄLLSENGAGEMANG FÖR HELA FAMILJEN HELSINGBORGS TENNISKLUBB TENNISKLUBBEN MED AKTIVT SAMHÄLLSENGAGEMANG FÖR HELA FAMILJEN HELSINGBORGS TENNISKLUBB HISTORIA Grundades 1913 som en av Sveriges första tennisklubbar Tennisbanorna i Pålsjö Skog

Läs mer

Matfors IF Verksamhetsplan 2014. MATFORS IF - STYRELSENS FÖRSLAG TILL VERKSAMHETSPLAN 2014 - Presenterad på årsmötet 2014-03-18

Matfors IF Verksamhetsplan 2014. MATFORS IF - STYRELSENS FÖRSLAG TILL VERKSAMHETSPLAN 2014 - Presenterad på årsmötet 2014-03-18 MATFORS IF - STYRELSENS FÖRSLAG TILL VERKSAMHETSPLAN 2014 - Presenterad på årsmötet 2014-03-18 Inledning Styrelsen som valdes på årsmötet 2013 bestod av samma personer som arbetade i styrelsen 2012. Vi

Läs mer

Datum: Verksamhetsplan 2018/19. Hörby-Höör Tennisklubb

Datum: Verksamhetsplan 2018/19. Hörby-Höör Tennisklubb Datum: 2018 10 20 Verksamhetsplan 2018/19 Hörby-Höör Tennisklubb Hörby-Höör Tennisklubb Hörby-Höör Tennisklubb tillhör de större idrottsklubbarna i Hörby och Höörs Kommuner med en tennisverksamhet öppen

Läs mer

Teen Tennis Academy. Helsingborg, Sweden (sedan 2017) Vision

Teen Tennis Academy. Helsingborg, Sweden (sedan 2017) Vision Vision Att ungdomarna får träffas, skaffa nya kompisar för livet samtidigt som de tränar, utbildar sig och får stor kunskap om föreningslivet. Visionen är att samtliga ungdomar önskar fortsätta som spelare

Läs mer

TULLINGE TENNISKLUBB Verksamhetsplan 2017

TULLINGE TENNISKLUBB Verksamhetsplan 2017 TULLINGE TENNISKLUBB Verksamhetsplan 2017 Förord Vi lägger nu ett speciellt år i klubbens historia bakom oss. Inte minst var det speciellt för att 2016 var året då Tullinge tennisklubb fyllde 100 år, något

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Sigtuna Tennisklubb (orgnr ), 1 maj april 2015

Verksamhetsberättelse för Sigtuna Tennisklubb (orgnr ), 1 maj april 2015 Verksamhetsberättelse för Sigtuna Tennisklubb (orgnr 814800-5344), 1 maj 2014 30 april 2015 Styrelsens sammansättning under räkenskapsåret Anders Bergman Ordförande Johan Nellbeck Vice Ordförande Eva Reimert

Läs mer

Strängnäs Tennisklubb Verksamhetsberättelse 2016.

Strängnäs Tennisklubb Verksamhetsberättelse 2016. Strängnäs Tennisklubb Verksamhetsberättelse 2016. 1 1. Inledning Styrelsen i Strängnäs Tennisklubb avlägger härmed verksamhetsberättelse för år 2016. Verksamhetsberättelsen innehåller en sammanfattning

Läs mer

Kids Tennis Academy. Helsingborg, Sweden (sedan 2017) Vision

Kids Tennis Academy. Helsingborg, Sweden (sedan 2017) Vision Vision Att barnen får träffas, få nya kompisar och spela tennis på sina villkor i en av Världens bästa miljöer. Värdegrund I HTKs Kids Academy väljer barnen hur mycket de vill träna. HTKs tränare guidar

Läs mer

SPELA TENNIS! Juniorer 5-18 år

SPELA TENNIS! Juniorer 5-18 år SPELA TENNIS! Juniorer 5-18 år Som aktiv i kan du när som helst börja spela i vår verksamhet. Oavsett om du är 5 eller 18 år är du välkommen oberoende av tidigare erfarenhet är standardlängden på en träning

Läs mer

TENNISLEKIS. ca. 80 st. RÖD tennis. ca. 80 st

TENNISLEKIS. ca. 80 st. RÖD tennis. ca. 80 st Tennislekis RÖD tennis ORANGE tennis (TS,TÄV) GRÖN tennis (TS,TÄV) Träningsgrupp (TG) Tävlingsgrupp 1 och 2 5-6 år 7-8 år 8-9 år 9-12 år 11-18 år 10 år---> DJTK STRUKTUR TENNISLEKIS ca. 80 st RÖD tennis

Läs mer

Verksamhetsplan Åby IF

Verksamhetsplan Åby IF 2017 var ett bra fotbollsår för våra lag med många positiva härliga upplevelser för spelare, ledare, föräldrar, syskon. Under 2017 gjorde föreningen stora investeringar på vår anläggning för att kunna

Läs mer

Badminton Carlskrona Verksamhetsinriktning

Badminton Carlskrona Verksamhetsinriktning Badminton Carlskrona Verksamhetsinriktning 2017-2018 Badminton Carlskrona 2020 Tre intentioner har definierats som ska genomsyra allt arbete som görs inom BKC. Dessa intentioner är: Utveckling: Genom mod

Läs mer

Nyhetsbrev nr 4-2015

Nyhetsbrev nr 4-2015 Nyhetsbrev nr 4-2015 Det har väl inte undgått någon att HTK numera har en färsk WTA-segrarinna i klubben? Johanna Larsson gjorde återigen succé i Båstad och denna gång fick hon med sig båda titlarna hem

Läs mer

Ledarguiden IS Halmia Ungdom 4-19 år

Ledarguiden IS Halmia Ungdom 4-19 år Ledarguiden IS Halmia Ungdom 4-19 år 1. Klubbens historia 1907 Idrottssällskapet Halmia bildas den 16 juni. 1912 Halmstad IF besegras med 5-3 1914 Första utländska matchen mot Köpenhamn 1924 IS Halmia

Läs mer

Skoghalls Innebandyklubb

Skoghalls Innebandyklubb Verksamhetsberättelse Skoghalls Innebandyklubb 2013-2014 Säsongen Föreningens 28:e säsong var den andra i Hammarö Arena. Säsong två brukar ju anses som tuff i idrottens värld. Man går in i någon sorts

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR BOO KFUM IDROTTSAVDELNING

VERKSAMHETSPLAN FÖR BOO KFUM IDROTTSAVDELNING VERKSAMHETSPLAN FÖR BOO KFUM IDROTTSAVDELNING 2016-2017 1 Föreningen Boo KFUM Boo KFUM Idrottsavdelning Föreningen har som ändamål att bedriva idrottslig verksamhet i enlighet med Idrottsrörelsens verksamhetsidé,

Läs mer

Överblick av verksamheten

Överblick av verksamheten Överblick av verksamheten Här får du en överblick av samtliga sektioner i verksamheten. Vuxenträning + 0 år Vuxenkurs Divisionslag Herr/veteraner Divisionslag Dam/veteraner Elit Juniorträning 3-9 år Juniorträning

Läs mer

Nyhetsbrev nr

Nyhetsbrev nr Nyhetsbrev nr 3-2015 Helsingborgs TK vill vara en klubb för alla tennisspelare. Både för er som vill prova på, spela en gång i veckan, motionera, tävla lite grann, drömmer om att bli proffs, redan är proffs

Läs mer

Karlskrona AIF barn- och ungdomspolicy

Karlskrona AIF barn- och ungdomspolicy Sida 1 (8) Karlskrona AIF barn- och ungdomspolicy gemensamma värdegrunder för såväl lagledare, tränare, föräldrar, barn och ungdomar Sida 2 (8) Barns och ungdomars fotbollsspel bygger på att - de ska ha

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2012

Verksamhetsberättelse 2012 Verksamhetsberättelse 2012 Simklubben Täby Synchro har nu funnit sedan maj 2010. Vid årsmötet 2012 valdes Susann Hedlund till ordförande för det kommande verksamhetsåret och hon ersatte Anna-Lena Billing

Läs mer

VISION OCH POLICY. Skanör-Falsterbo Tennisklubb

VISION OCH POLICY. Skanör-Falsterbo Tennisklubb VISION OCH POLICY Skanör-Falsterbo Tennisklubb VISIONER OCH POLICIES Detta står vi för Skanör-Falsterbo Tennisklubb (SFTK) grundades 1948. Redan då fanns med största säkerhet tankar och funderingar på

Läs mer

Välkomna till Valldas juniorträning 2015

Välkomna till Valldas juniorträning 2015 Välkomna till Valldas juniorträning 2015 Välkomna till ett nytt golfår på Vallda Golf & Country Club och tack för ert engagemang under 2014! Det är fantastiskt roligt att få vara en del av Valldas juniorverksamhet

Läs mer

HTKs Nätverksprogram 2015

HTKs Nätverksprogram 2015 HTKs Nätverksprogram 2015 Helsingborgs TK bjuder in er till att delta i vårt nätverksprogram under 2015. Vi är en klubb med höga ambitioner. Både gällande sportsliga framgångar nationellt och internationellt

Läs mer

Verksamhetsberättelse Arboga GK Juniorverksamheten Utbildning, Träningsansvarig, Projektansvarig

Verksamhetsberättelse Arboga GK Juniorverksamheten Utbildning, Träningsansvarig, Projektansvarig Verksamhetsberättelse Arboga GK Juniorverksamheten 2016 Juniorkommittén 2016 Ronny Strand Peter Thelin Petra Sjöberg Benny Garman Stefan Ryberg Magnus Norgren Ordförande Sammankallande Utbildning, Träningsansvarig,

Läs mer

Karlskoga GK. Junior och Elit utveckling. Värderingar och mål Styrdokument

Karlskoga GK. Junior och Elit utveckling. Värderingar och mål Styrdokument Karlskoga GK Junior och Elit utveckling Värderingar och mål Styrdokument 1 Innehåll VERKSAMHETSIÈ 3 VÄRDEGRUND 3 VISION 3 VERKSAMHETEN I KORTHET 4 VÅRA GRUPPER 4-6 TRÄNINGSGRUPPER GOLFKUL 7 JUNIOR CLUB

Läs mer

If SO Tour. Originalet. Världens första Mini-, Midi-, Maxitennistour

If SO Tour. Originalet. Världens första Mini-, Midi-, Maxitennistour If SO Tour Originalet. Världens första Mini-, Midi-, Maxitennistour Projektledare Anders Heimklo Till vardags Stockholms Tennisförbund Historik Gunnar Lindahl, Stefan Malmqvist, Per Henricsson, Jan Himberg

Läs mer

Styrelsen har haft 8 protokollförda möten under säsongen

Styrelsen har haft 8 protokollförda möten under säsongen Handbollsklubb Sida 1 av 6 Verksamhetsberättelse Ljunghusens Handbollsklubb, säsongen 2013/2014 Styrelse Klas Olsson, ordförande tom februari Jan Persson, ordförande from mars Carina Ostrander, sekreterare

Läs mer

Kids Tennis Academy. Helsingborg, Sweden (sedan 2017) Vision

Kids Tennis Academy. Helsingborg, Sweden (sedan 2017) Vision Vision Att barnen får träffas, få nya kompisar och spela tennis på sina villkor i en av Världens bästa miljöer. Värdegrund I HTKs Kids Academy väljer barnen hur mycket de vill träna. HTKs tränare guidar

Läs mer

Huddinge Tennisklubb Verksamhetsplan 2015 HUDDINGE TENNISKLUBB Verksamhetsplan 2015

Huddinge Tennisklubb Verksamhetsplan 2015 HUDDINGE TENNISKLUBB Verksamhetsplan 2015 HUDDINGE TENNISKLUBB Verksamhetsplan 2015 HTK Verksamhetsplan 2015 Sida 1 Förord 2014 var ett år med hög aktivitetsnivå i klubben på alla områden och vi planerar att fortsätta så även 2015. Huddinge Tennisklubb

Läs mer

Verksamhetsplan Landvetter TK 2013

Verksamhetsplan Landvetter TK 2013 Verksamhetsplan Landvetter TK 2013 Landvetter Tennisklubb är en förening som erbjuder tennisspel för alla åldrar och har en organiserad träningsverksamhet för både barn, ungdomar och vuxna. Klubben tillhandahåller

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Ängelholms Tennisklubb verksamhetsåret 2017

Verksamhetsberättelse för Ängelholms Tennisklubb verksamhetsåret 2017 Verksamhetsberättelse för Ängelholms Tennisklubb verksamhetsåret 2017 Ordförande har ordet Ängelholms Tennisklubb är en klubb i förändring! Vi har under 2017 byggt två Padelbanor i Havsbaden och utvecklats

Läs mer

GLÄDJE GEMENSKAP FRAMÅTANDA INNEBANDY OCH FOTBOLL

GLÄDJE GEMENSKAP FRAMÅTANDA INNEBANDY OCH FOTBOLL GLÄDJE GEMENSKAP FRAMÅTANDA INNEBANDY OCH FOTBOLL Agenda ledarmöte 24 mars 2015 Inledning Högalids profil Thomas Vem gör vad i laget? Anneli Utbildning ledare Helena/Anneli Ekonomi och sponsring Helena/Thomas

Läs mer

IFKs värdegrund Inledning:

IFKs värdegrund Inledning: IFKs värdegrund Inledning: Detta dokument har upprättats för att beskriva IFK Mariehamn Fotboll rf ( ungdomsfotboll ) barn och ungdomspolicy. Dokumentet uppdateras årligen före det nya verksamhetsåret

Läs mer

Rasbo IK Innebandysektionen Verksamhetsberättelse 2015/16

Rasbo IK Innebandysektionen Verksamhetsberättelse 2015/16 Rasbo IK Innebandysektionen Verksamhetsberättelse 2015/16 1 Inledning... 3 Åretsförening 2014/15... 3 Styrelsen 2015/16... 4 Ekonomi... 4 Information... 5 Kompetensutveckling... 5 Det sportsliga... 5 Studio

Läs mer

Välkomna till Valldas juniorträning 2014

Välkomna till Valldas juniorträning 2014 Välkomna till Valldas juniorträning 2014 Då var det dags att starta ett nytt golfår och denna säsongen bygger vi vidare på de senaste två säsongernas uppskattade koncept. Nytt för i år är att PO och Rikard

Läs mer

Verksamhetsberättelse Arnö IF Baseboll 2012

Verksamhetsberättelse Arnö IF Baseboll 2012 Verksamhetsberättelse Arnö IF Baseboll 2012 I år firade basebollen 10-årsjubileum i Arnö IF. Det har varit tio mycket händelserika år och verksamheten har vuxit både i kvantitet och kvalitet. Vi har nu

Läs mer

Strängnäs Tennisklubb. Tävlingsspåret 2016

Strängnäs Tennisklubb. Tävlingsspåret 2016 Strängnäs Tennisklubb Tävlingsspåret 2016 Strängnäs TK ledord & övergripande mål Ledord: Så många som möjligt, så mycket som möjligt, så länge som möjligt Övergripande mål: Strängnäs TK skall vara en välorganiserad

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Skoghalls BTK

Verksamhetsberättelse för Skoghalls BTK Verksamhetsberättelse för Skoghalls BTK 2015-2016 Styrelse Ordförande: Evert Andersson Ledamöter: Marcus Trabold Vice ordförande: Stefan Johansson Hans Sundberg Kassör: Linnea Persson Leif Daggert Sekreterare:

Läs mer

Välkommen till Haverdal IF

Välkommen till Haverdal IF Välkommen till Haverdal IF Riktlinjer för ungdomsverksamheten Våra riktlinjer är en del i vår strävan att vara tydliga med vad vi vill från föreningen, men ska också vara ett stöd för dig som ledare, förälder

Läs mer

Svensk Vattenpolo och Poolkampen

Svensk Vattenpolo och Poolkampen Svensk Vattenpolo och Poolkampen PETER HODOR 37 år Arbetat på Svenska Simförbundet sedan februari 2013 Bakgrund inom volleyboll som elitspelare och tränare på olika nivåer Fru, ett barn och hund SVENSK

Läs mer

TULLINGE TENNISKLUBB Verksamhetsplan 2018

TULLINGE TENNISKLUBB Verksamhetsplan 2018 TULLINGE TENNISKLUBB Förord Under året som varit har vi arbetat med anläggningen och bland annat bytt ut belysningen, fräschat upp runt utebanorna och inför KM i februari gett dusch och förråds-/toalettytan

Läs mer

HUDDINGE TENNISKLUBB Verksamhetsberättelse avseende 2015

HUDDINGE TENNISKLUBB Verksamhetsberättelse avseende 2015 HUDDINGE TENNISKLUBB Verksamhetsberättelse avseende 2015 HTK Verksamhetsberättelse 2015 Sida 1 Styrelsen för Huddinge Tennisklubb avger härmed verksamhetsberättelse och ekonomisk redovisning för verksamhets-

Läs mer

BTK AKADEMI är för dig som vill spela lite tennis och har för ambition att börja tävla eller som redan tävlar och vill satsa på din tennis.

BTK AKADEMI är för dig som vill spela lite tennis och har för ambition att börja tävla eller som redan tävlar och vill satsa på din tennis. BTK AKADEMI BTK AKADEMI är för dig som vill spela lite tennis och har för ambition att börja tävla eller som redan tävlar och vill satsa på din tennis. Vår Filosofi Engagemang är nyckelordet för att lyckas

Läs mer

Verksamhetsberättelse 1 april 2010 31 december 2010

Verksamhetsberättelse 1 april 2010 31 december 2010 Verksamhetsberättelse 1 april 2010 31 december 2010 Seglingssektionen har detta år haft sitt verksamhetsår från den 1 april till den 31 december vilket således är den period som omfattas av denna verksamhetsbeskrivning.

Läs mer

GK Engelholmsgymnasterna

GK Engelholmsgymnasterna GK Engelholmsgymnasterna Årsbokslut för räkenskapsåret 2014-07-01-2015-06-30 Styrelsen för GK Engelholmsgymnasterna avger härmed följande årsbokslut Innehåll Verksamhetsberättelse 2 Resultaträkning 9 Balansräkning

Läs mer

SÖDERHAM S TE ISSÄLLSKAPS ORGA ISATIO SPLA

SÖDERHAM S TE ISSÄLLSKAPS ORGA ISATIO SPLA SÖDERHAM S TE ISSÄLLSKAPS ORGA ISATIO SPLA Denna organisationsplan vänder sig till deltagare i tennisskolan samt till deras föräldrar. Övergripande ambitioner Söderhamns TS ungdomsverksamhet syftar till

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2008 FÖR IDROTTSFÖRENINGEN FÖR ALLA HANDIKAPPADE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2008 FÖR IDROTTSFÖRENINGEN FÖR ALLA HANDIKAPPADE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2008 FÖR IDROTTSFÖRENINGEN FÖR ALLA HANDIKAPPADE Styrelsens sammansättning Gert Nilsson Anders Carlsson Irma Sundh Ann Salomonsson Olle Lundgren Daniel Pollak Sven Jansson Staffan

Läs mer

FLERÅRSPLAN för Svensk Vattenpolo

FLERÅRSPLAN för Svensk Vattenpolo FLERÅRSPLAN för Svensk Vattenpolo 2013-2016 Inledning Svenska Simförbundets prioriterade områden Den strategiska planen 2013-2016 som utarbetats av Svenska Simförbundet vänder sig till personal, styrelse,

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015 TULLINGE TENNISKLUBB Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 TULLINGE TENNISKLUBB Verksamhetsberättelse 2015 TULLINGE TENNISKLUBB Verksamhetsberättelse 2015 1 Förord 2015 var ett år med hög aktivitetsnivå i klubben på alla områden. Tullinge TK fortsatte att marknadsföra sig inom Botkyrka kommun under året via

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014-2015 Verksamhetsberättelse för Skoghalls BTK 2014-2015 Styrelse Ordförande: Evert Andersson Ledamöter: Leif Daggert Vice ordförande: Stefan Johansson Peter Johansson Kassör:

Läs mer

Policysamling 2012-02-28 1 POLICY FÖR UNGDOMSVERKSAMHETEN... 2 2 POLICY FÖR REPRESENTATIONSLAGEN... 2 3 EKONOMISK POLICY... 3 4 FÖRÄLDRA POLICY...

Policysamling 2012-02-28 1 POLICY FÖR UNGDOMSVERKSAMHETEN... 2 2 POLICY FÖR REPRESENTATIONSLAGEN... 2 3 EKONOMISK POLICY... 3 4 FÖRÄLDRA POLICY... Policysamling 2012-02-28 Innehåll 1 POLICY FÖR UNGDOMSVERKSAMHETEN.... 2 2 POLICY FÖR REPRESENTATIONSLAGEN... 2 3 EKONOMISK POLICY... 3 4 FÖRÄLDRA POLICY... 3 5 UPPFÖRANDE POLICY... 3 5.1 Spelare och ledare...

Läs mer

Gävle Red Devils Verksamhetsplan 2016

Gävle Red Devils Verksamhetsplan 2016 Gävle Red Devils Verksamhetsplan 2016 Allmänt Styrelsen har arbetat fram förslag till verksamhetsplan för kommande verksamhetsår, där både kort- och långsiktiga mål för föreningens verksamhet har identifierats.

Läs mer

IFFK Verksamhetsplan 2016

IFFK Verksamhetsplan 2016 IFFK Verksamhetsplan 2016 Verksamhetsplan 2016 IF Finströms Kamraterna r.f. kommer att bedriva verksamhet inom juniorfotboll, friidrott, bordtennis, innebandy samt lek och rörelse. Föreningen kommer även

Läs mer

Svensk Tennis Öst Verksamhetsplan 2012

Svensk Tennis Öst Verksamhetsplan 2012 Svensk Tennis Öst 2012-02-15 Sida 1 (12) Svensk Tennis Öst Verksamhetsplan 2012 Januari 1 Översyn Ledningsdoku- ment och bestämmelser för sk styrning. Utvärdering av inkomna enkätsvar. Bestämmelser för

Läs mer

Juniorer och vuxna som inte vill tävla men fortsätta att spela tennis ska också erbjudas möjlighet att träna och vidarutveckla sitt spel.

Juniorer och vuxna som inte vill tävla men fortsätta att spela tennis ska också erbjudas möjlighet att träna och vidarutveckla sitt spel. Tränings/tävlingsverksamheten i Motala TK Syfte Dokumentet beskriver hur tränings- och tävlingsverksamheten är uppbyggd i Motala TK. Det beskriver också riktlinjer för vilka krav som ställs på deltagarna

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Sigtuna Tennisklubb (orgnr ), 1 maj april 2016

Verksamhetsberättelse för Sigtuna Tennisklubb (orgnr ), 1 maj april 2016 Verksamhetsberättelse för Sigtuna Tennisklubb (orgnr 814800-5344), 1 maj 2015 30 april 2016 Styrelsens sammansättning under räkenskapsåret Anders Bergman Ordförande Ola Nilsson Vice Ordförande Eva Reimert

Läs mer

Verksamhetsplan Seniorkommittén Vreta Kloster GK

Verksamhetsplan Seniorkommittén Vreta Kloster GK Verksamhetsplan 2016-2017 Seniorkommittén Vreta Kloster GK Vision 3 Ledord 3 Värderingar 3 Organisation 3 Verksamhet 4 Klubbtävlingar 4 Regiontävlingar 4 Resor 5 Resursgrupp 5 Målsättning 5 2 (5) Vision

Läs mer

Röda tråden. - så fungerar vår förening

Röda tråden. - så fungerar vår förening Röda tråden - så fungerar vår förening K FUM Örebro Basket 1 Inledning Röda tråden är en vägledning för alla i vår förening och handlar om hur vi vill att vår barn- och ungdomsverksamhet ska bedrivas.

Läs mer

Älvsjö AIK Ungdomsfotbolls Policy

Älvsjö AIK Ungdomsfotbolls Policy 1 (5) Älvsjö AIK Ungdomsfotbolls Policy 2007 Vision: Med bredden nå toppen Älvsjö AIK har ett stort upptagningsområde och vår idrottsplats ett centralt läge. Tack vare det har vi god tillströmning av barn

Läs mer

NVGF projektplan fo r juniorutveckling 2015

NVGF projektplan fo r juniorutveckling 2015 NVGF Juniorprojektet 2015 Sida 1 (5) NVGF projektplan fo r juniorutveckling 2015 Allmänt NVGFs Juniorprojekt består av en samling åtgärder med syfte att utveckla distriktets juniorverksamhet samt stimulera

Läs mer

Verksamhetsberättelse Götalands Dartförbunds 2016/2017

Verksamhetsberättelse Götalands Dartförbunds 2016/2017 Ordförande: Styrelsen under detta år är Ordf Stefan Petersson, Vice ordf Thomas Kallin, Kassör Evis Furuskog, Sekr Maria Rydell, Ledamot TK Pontus Danielsson, Ledamot SK Björn Isacsson, Ledamot JK Petra

Läs mer