Geta kommun, beslutsprotokoll

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Geta kommun, beslutsprotokoll"

Transkript

1 PROTOKOLL Tid och plats Måndagen den 11 februari 2013 kl. 19:00-20:45 Kommunkansliet i Vestergeta, Geta Närv. Beslutande Ingvar Björling, KST-ordförande X Kjell Berndtsson, KST-viceordförande X Camilla Andersson X Gerd Bergman X Gunnel Nordlund-White - Britt-Marie Henriksson, ers G.N-W X Övriga Dan-Johan Dahlblom, KFGE-ordförande - Gun-Britt Lyngander, KFGE-viceordförande - Erik Brunström, kommindirektör X Paragrafer Underskrifter Geta Ingvar Björling Mötesordf, KST-ordf _ Erik Brunström Mötessekr, k.dir Protokolljustering Geta Camilla Andersson Kjell Berndtsson Utdragets/kopians riktighet styrks: Namnförtydligande, titel/funktion: _ Inger Björling, byråsekreterare Protokolljusterarnas signaturer: Protokollet framläggs till påseende i kommunkansliet i Vestergeta

2 Sid 2/13 KALLELSE Tid och plats: Måndag 11 februari 2013, kl 19:00, kommunkansliet i Vestergeta 20 SAMMANTRÄDETS KONSTITUERANDE 21 TILLKÄNNAGIVANDEN OCH INFORMATIONSÄRENDEN 22 BUDGET- OCH SKATTEUPPFÖLJNING 23 SAMHÄLLSSTRUKTURREFORMEN 24 ANHÅLLAN OM UNDANTAG FÖR ATT BEBYGGA MARKOMRÅDE I GRÄGGNÄS 25 SEKTORPLAN FÖR TEKNISKA SEKTORN I GETA KOMMUN 26 SEKTORPLAN FÖR SOCIALVÅRDEN I GETA KOMMUN 27 PROJEKTERING AV DAGHEMSUTBYGGNAD 28 FRÄMJANDE AV INTEGRATION 29 AVTAL OM PRAKTIKPLATSER GENOM LÄRANDE I ARBETE (LIA) 30 UTLÅTANDE: BARNOMSORGS- OCH HEMVÅRDSSTÖDSLAGSTIFTNINGEN 31 UTLÅTANDE: LAG OM ENERGIDEKLARATION FÖR BYGGNADER 32 GRUNDAVTAL: DE GAMLAS HEM XX MÖTETS AVSLUTANDE, BESVÄRSANVISNING Geta den Ingvar Björling, KST-ordf Enligt uppdrag: Erik Brunström, k.dir Denna möteskallelse har anslagits på Geta kommuns anslagstavla vid kommunkansliet Protokollet justeras direkt efter mötet och framläggs till påseende på kommunkansliet

3 Sid 3/13 Kommunstyrelsen SAMMANTRÄDETS KONSTITUERANDE Kst 20 Sammanträdets öppnande Kommunstyrelsens ordförande Ingvar Björling hälsar de närvarande välkomna och förklarar mötet lagligt sammankallat och med hänsyn till antalet närvarande beslutfört. Protokolljustering Till protokolljusterare utses Camilla Andersson och Kjell Berndtsson. Protokolljustering sker 30 minuter efter sammanträdets avslutande, på kommunkansliet i Vestergeta. Föredragningslistan Föredragningslistan fastställs med följande tillägg: 33 TECKNINGSRÄTT GETA CANCERFOND 34 KOMMUNDIREKTÖRENS VINTERSEMESTER Kommunstyrelsen 21, bilaga TILLKÄNNAGIVANDEN OCH INFORMATIONSÄRENDEN Kst 21 Tillkännagivanden enligt bilaga antecknas till kännedom. Kommunstyrelsen 22, bilaga BUDGET- OCH SKATTEUPPFÖLJNING Kst 22 Kommundirektören presenterar Geta kommuns uppdaterade budgetoch skatteuppföljning för perioden januari t o m december 2012 samt för januari Konstateras: Budgetuppföljning för januari 2013 uteblir och presenteras till kommande kommunstyrelsemöte. Kommunstyrelsen tar uppdaterad budget- och skatteuppföljning jämte skatteutfall för januari 2013 till kännedom.

4 Sid 4/13 Kommunstyrelsen 23, bilaga Kommunstyrelsen SAMHÄLLSSERVICESTRUKTURREFORMEN Kst 17 Ålands landskapsregering har i regeringsprogrammet för innevarande mandatperiod, som ett av de främsta målen, att få till stånd vad de kallar en samhällsservicestrukturreform. Där finns en uttalad ambition att arbetet ska ske i dialog med kommunerna. Landskapet har i enlighet därmed under fjolåret bjudit in kommunerna till breddseminarium och andra diskussionstillfällen om den förestående reformen som även ur olika infallsvinklar diskuteras i media och andra forum. Kommundirektören upplever att det skulle vara till nytta och fördel ifall Geta kommun hade en från politiskt håll formulerad officiell ståndpunkt i frågan. Man kunde eventuellt också låta göra en enkätförfrågan till kommunens invånare. Kommunstyrelsen för en förutsättningslös diskussion kring den så kallade samhällsservicestrukturreformen, med målsättningen att komma fram till ett fåtal punkter kring vilka man önskar fokusera i de fortsatta diskussionerna. Kommunstyrelsen diskuterar och återremitterar ärendet. Kst 23 Kommundirektören och styrelsens ordförande har tillsammans satt ihop ett förslag till sammanfattning av några av kommunens särskilt högt prioriterade ståndpunkter i fråga om samhällsreformen (bilaga). Dagen efter sittande mötestillfälle (tis 12 feb) håller landskapsregeringen ånyo så kallat breddseminarium för diskussioner om den förestående reformen, tillsammans med kommunernas representanter. Kommunstyrelsen omfattar den av direktören och styrelseordförande upprättade sammanfattningen av kommunens ståndpunkter i fråga om samhällsservicestrukturreformen (bilaga), och t för den till kommunfullmäktige för kännedom och diskussion. Kommunstyrelsen ger även direktiv till ordförande och direktör inför kommande diskussioner med landskapsregeringen i frågan, enligt följande: Enligt förslag, men utan särskilda direktiv.

5 Sid 5/13 Kommunstyrelsen 24, bilaga ANHÅLLAN OM UNDANTAG FÖR ATT BEBYGGA MARKOMRÅDE I GRÄGGNÄS Kst 24 Ålands Vatten Ab har för avsikt att för Geta kommuns vattenförsörjning bygga en underjordisk renvattencistern på ett område som bolaget har för avsikt att förvärva, se bifogad karta. Uppförande av anläggningen förutsätter bygglov. Områdets storlek utgör 1535 m2 och för att stycka av ett område för byggande förutsätts att området är 2000 m2. Kommunen har rätt att bevilja undantag vad gäller områdets storlek. Ålands Vatten Ab anhåller enligt bilaga om att undantag beviljas gällande byggande och områdets storlek. Området är väl lämpat för denna typ av underjordisk byggnad och räcker mer än väl till för den planerade verksamheten. Det finns därtill en naturlig avgränsning av området och ingen anledning för bolaget att förfoga över ett större markområde. Konstateras: Byggnadsnämnden har (Bn 11/2013, bil) beslutat bevilja undantag. Kommunstyrelsen tar ärendet till kännedom.

6 Sid 6/13 Kommunstyrelsen 25 bilaga SEKTORPLAN FÖR TEKNISKA SEKTORN I GETA KOMMUN Kst 25 Kommuntekniker Dan Engblom har tagit fram förslag till sektorplan för Geta kommuns tekniska sektor. Kommunstyrelsen godkänner förslag till sektorplan för Geta kommuns tekniska sektor enligt bilaga. Enligt förslag, men med tillägget att kommunteknikern får i uppdrag att se över, vidtala och komplettera förteckningen över angivna entreprenörer samt att planen framöver skall uppdateras vartannat år. Kommunstyrelsen 26, bilaga Kommunstyrelsen Socialnämnden SEKTORPLAN FÖR SOCIALVÅRDEN I GETA KOMMUN SocN 51 Bilaga 6: Sektorplan för socialvården i Geta På begäran har sektorplanen för reviderats. Socialnämnden godkänner sektorplanen. Socialnämnden godkänner sektorplanen. Kst 143 Socialnämnden föreslår att man antar en sektorplan för socialvården i Geta kommun enligt bilaga. Kommunstyrelsen besluter föreslå för kommunfullmäktige att sektorplanen för socialvården i Geta kommun fastställs. Ärendet återremitteras för att kordineras med kommunens befolkningsskyddsplan. Kst 26 Konstateras: Kommunens sektorplaner godkänns i enlighet med beredskapslagen och den egna kommunens räddningsplan av respektive nämnd, och något behov av koordinering med befolkningsskyddsplanen finns ej. Kommunstyrelsen konstaterar att socialnämnden godkänt sektorplan för socialvåden i Geta kommun, och tar densamma till kännedom.

7 Sid 7/13 Kommunstyrelsen 27, bilaga Kommunfullmäktige 85 Kommunstyrelsen 167, Kommunstyrelsen 158 Skolnämnden PROJEKTERING AV DAGHEMSUTBYGGNAD SN 60 KST i Geta har upptagit för byggande av småbarnsavdelning vid daghemmet Kotten i budgetförslaget för 2013 samt i projekteringskostnader. Arbetsgruppen har tillsammans med arkitekt Tiina Holmberg tagit fram två förslag till skisser för byggandet. SD:s förslag: För att ärendet skall komma vidare föreslår skolnämnden inför KST att en byggnadskommitté tillsätts så fort som möjligt. Målsättningen bör vara att kunna ta den nya småbarnsavdelningen i bruk fr.o.m. hösten Skolnämnden vill också påminna KST om behovet av att se på lösningar gällande den gamla ingången. Skolnämnden kommer gärna med synpunkter innan ritningarna fastställs. Kst 158 Skolnämnden föreslår att en byggnadskommitté tillsätts så fort som möjligt. Kommunstyrelsen utser en byggnadskommitté som får i uppdrag att projektera en utbyggnad av daghemmet Kotten. Byggnadskommittén tillträder efter att kommunfullmäktige godkänt investeringsanslaget. Kommunstyrelsen utsåg följande personer till byggnadskommitté för tillbyggnad av daghemmet: Kommundirektören, ordf., Kommunteknikern, Erica Berndtsson-Öhberg, Dan-Johan Dahlblom och Camilla Andersson. Kommunstyrelseordförande har närvarorätt vid kommitténs möten. Kst 167 Byggnadskommittén för tillbyggnad av daghemmet Kotten har (haft) ett första icke beslutfört möte torsdag 29 november, och då tagit del av preliminära skissritningar jämte kostnadskalkyler för projektet. Kommunstyrelsen tar till kännedom preliminära skissritningar jämte kostnadskalkyler för tillbyggnad av daghemmet Kotten, och för desamma kommunfullmäktige till kännedom inför behandling av budget för år Kfge 85 Kst 27 Byggnadskommittén för tillbyggnad av daghemmet Kotten har haft två protokollförda möten, för vilka protokoll tillkännages. Enligt budget för år 2013 heter det att samtliga investeringar är bundna till kommunstyrelsenivå, vilket innebär att varje enskilt projekt måste få styrelsens godkännande innan det påbörjas. Fortsättning

8 Fortsättning KST 27/2013 Sid 8/13 I projektplanen skall ingå sammanlagda kostnader och inkomster, tidsplan, inverkan på framtida drift och på personalbehov samt redogörelse för eventuell specialfinansiering i form av landskapsstöd, anslutningsavgifter, extern delfinansiering eller lån etcetera. En projektplan har upprättats inom byggnadskommittén (bilaga). Kommunstyrelsen tar till kännedom projektplan avseende om- och tillbyggnad av daghemmet Kotten (bilaga), och beviljar att investeringsmedel får nyttjas enligt den av kommunfullmäktige fastställda budgeten, avseende investeringsanslag nr 2 och 3.

9 Sid 9/13 Kommunstyrelsen 28, bilaga FRÄMJANDE AV INTEGRATION Kst 28 Landskapslagen om främjande av integration trädde i kraft 1 januari För att underlätta tillämpningen av lagen har landskapsregeringen publicerat en tillämpningsanvisning till lagen. Enligt lagen ska kommunen besluta hur integrationsarbetet ska organiseras i kommunen och bestämma vilken förvaltning som ansvarar för samordningen. I följebrev med inbjudan till informationstillfälle om den nya lagen anges från landskapsregeringen att i de flesta kommuner kommer detta ansvar antagligen att påföras kommunstyrelsen. Kommundirektören delar uppfattningen att detta vore det rimligaste. Kommunstyrelsen beslutar att ålägga sig själv ansvaret för samordningen av kommunens integrationsarbete, i vilket den enskilda hanteringen på individnivå dock i praktiken blir att falla på berörda sektorer. Tillämpningsanvisningen skickas till socialnämnden, skolnämnden och biblioteks- och kulturnämnden för kännedom samt möjlighet till respons kring vad som förväntas av de olika sektorerna. Kommundirektören får i uppdrag att ta fram förslag till integrationsprogram efter det att landskapsregeringen offentliggjort sitt eget dito program. Kommunstyrelsen 29, bilaga AVTAL OM PRAKTIKPLATSER GENOM LÄRANDE I ARBETE (LIA) Kst 29 Ålands yrkesgymnasium har tillställt kommunerna förslag till avtal om praktik och inlärning genom vilket för de studerande skulle kunna ordnas praktikplatser inom omsorgen, enligt bilaga. I förslaget till avtal finns upplevda frågetecken kring bland annat kostnadstäckning för handledning (fast belopp per vecka), måltidsersättningar, försäkringar och frivillighet. Kommunstyrelsen ställer sig positiv till att kommunen ska kunna ta emot praktikanter genom LIA-avtal, och befullmäktigar kommundirektören att avgöra frågan om ingående av avtal med gymnasiet.

10 Sid 10/13 Kommunstyrelsen 30, bilaga UTLÅTANDE: BARNOMSORGS- OCH HEMVÅRDSSTÖDSLAGSTIFTNINGEN Kst 30 Landskapsregeringen anhåller om kommunernas yttrande över bifogat lagförslag rörande ändringar i barnomsorgs- och hemvårdsstödslagstiftningen relaterade till faderskapspenning. Landskapsregeringen föreslår att lagtinget antar två landskapslagar som innebär att landskapslagen om stöd för vård av barn i hemmet respektive barnomsorgslagen för landskapet Åland ändras. Ändringarna i landskapslagen om stöd för vård av barn i hemmet är av lagteknisk karaktär i det att hänvisningarna till sjukförsäkringslagen i bestämmelserna om grunddel och om flerbarnsförhöjning justeras och görs mer generella. Ändringarna i barnomsorgslagen för landskapet Åland innebär bl.a. att bestämmelserna om rätten till daghemsverksamhet kompletteras. Under den tid faderskapspenning utbetalas till vårdnadshavaren har han inte rätt att utnyttja en för eget barn beviljad barnomsorgsplats, om barnet är under tre år. Rätten till samma barnomsorgsplats kvarstår dock efter att faderskapspenningsperioden upphör. Om faderskapspenningen utbetalas samtidigt som moderskapspenningen har vårdnadshavaren inte rätt att utnyttja barnomsorgsplats för barn under tre år. Ålands kommunförbundet låter meddela att de kommer att utlåta sig över lagförslaget. Kommunstyrelsen beslutar att förlita sig till Ålands kommunförbunds utlåtande i fråga om föreslagna ändringar i barnomsorgs- och hemvårdsstödslagstiftningen relaterade till faderskapspenning (bil). Kommunstyrelsen 31, bilaga UTLÅTANDE: LAG OM ENERGIDEKLARATION FÖR BYGGNADER Kst 31 Landskapsregeringen ber om kommunernas yttrande över bifogat förslag till lagstiftning om energideklaration för byggnader. Landskapsregeringens förslag till landskapslag om tillämpning i landskapet Åland av riksförfattningar om byggnaders energiprestanda. Förslaget rör genomförande av Europaparlamentets och rådets direktiv 2010/31/EU om byggnaders energiprestanda. Med förslaget genomförs i huvudsak svenska bestämmelser om energiprestanda och energideklaration. Kommunstyrelsen låter meddela att man inte har något att invända mot förslag till lagstiftning om energideklaration för byggnader (bil).

11 Sid 11/13 Kommunstyrelsen 32, bilaga Kommunstyrelsen 14 Kommunfullmäktige 57 Kommunstyrelsen GRUNDAVTAL: DE GAMLAS HEM Kst 108 Förbundsstyrelsen för De Gamlas Hem kf föreslår att grundavtalets 9 ändras så att förbundsfullmäktige kan välja 5-7 medlemmar, istället för som enligt nuvarande grundavtal fem ledamöter. Någon närmare motivering till varför man skulle önska möjlighet att utöka styrelsen anges inte, men förbundsstyrelsen ber medlemskommunerna att skyndsamt behandla frågan. Kommunstyrelsen föreslår inför kommunfullmäktige att godkänna förslag från förbundsstyrelsen för kommunalförbundet De Gamlas Hem om korrigering av grundavtalets 9 för att kunna utöka antalet ledamöter i förbundsstyrelsen från nuvarande fem (5) till fem (5) - sju (7), då åtgärden väntas kunna leda till ökad bredd i densamma. Grundavtalet förblir i övrigt oförändrat. Kommunstyrelsen önskar samtidigt också påpeka ståndpunkten att det endast undantagsvis bör nyttjas möjligheten att tillsätta så många som sju ledamöter i förbundsstyrelsen, då mindre styrelsegrupper annars i princip förutsätts kunna arbeta mer effektivt, i synnerhet i kommunalförbund. Kommunstyrelsen beslutar inför kommunfullmäktige föreslå att föreslagen ändring av grundavtal för De Gamlas Hem i Jomala enligt bilaga ej godkänns. Ärendet förs till socialnämnden för utlåtande. Kfge 57 Diskussion: Ledamot Alfons Henriksson föreslår att ändring av grundavtal för De Gamlas Hem godkänns enligt förbundsstyrelsens förslag. Henrikssons förslag vinner ej understöd, varför avvikande åsikt förs till protokoll. Ledamot Anders Jansson understöder kommunstyrelsens förslag, men med korrigeringen att ärendet inte förs till socialnämnden för utlåtande. Janssons förslag vinner understöd. Fortsättning

12 Fortsättning KST 32/2013 Sid 12/13 Kommunfullmäktige besluter enligt Anders Janssons förslag, att föreslagen ändring av grundavtal för De Gamlas Hem i Jomala enligt bilaga ej godkänns, och att ärendet ej heller förs till socialnämnden för utlåtande. Kst 14 Kommunalförbundet för De Gamlas Hem har uppgjort förslag till nytt grundavtal. En majoritet av medlemskommunerna har godkänt den ändrade formuleringen gällande styrelsens storlek. I det nya avtalsförslaget har därutöver ändringar gjorts även beträffande bl a förbundets jämte dess fullmäktiges och styrelses uppgifter samt prissättning av tjänster mm. Enligt föreslagna formuleringar kan förbundet erbjuda även andra tjänster än ren institutionsvård, och prissättningen blir mer flexibel då den kan avgöras av förbundsfullmäktige. Förbundsdirektören beskriver per telefon 15 jan det liggande avtalsförslaget som mer öppet än det nu gällande. Kommunalförbundet önskar medlemskommunernas utlåtande över grundavtalsförslaget inom januari månad. Kommunstyrelsen tar till kännedom och diskussion grundavtalsförslag för kommunalförbundet De Gamlas Hem enligt bilaga, omfattar det i stora drag och befullmäktigar därutöver socialnämnden att avge utlåtande över detsamma inför vidare beredning inom förbundet. Kommunstyrelsen tar till kännedom och diskussion grundavtalsförslag för kommunalförbundet De Gamlas Hem enligt bilaga, och för ärendet på remiss till socialkansliets tjänstemän inför styrelsens utlåtande vid nästkommande sammanträde. Kst 32 Socialarbetare Britt Branér har upprättat ett förslag till utlåtande gällande förslag till reviderat grundavtal för kommunalförbundet De Gamlas Hem, enligt bilaga. Kommunstyrelsen omfattar socialarbetare Britt Branérs förslag till utlåtande (bil), och beslutar att därutöver även framföra följande synpunkter rörande förslag till nytt grundavtal för kommunalförbundet De Gamlas Hem: - 7 Kallelsetid förlängs från 14 till 21 dagar - 8 Grunden för beslut bör bestå i röstetal - 19 Förtydligande angående utträde Kommunstyrelsen önskar även framföra den upplevda vikten av att den fortsatta behandlingen för revidering av grundavtalet skyndas på för att möjliggöra ett optimalt nyttjande av förbundets resurser samt säkra tillgång till platser för utökade målgrupper i behov av boende.

13 Sid 13/13 Kommunstyrelsen TECKNINGSRÄTT, GETA CANCERFOND Kst 33 Teckningsrätt för bankkonto avseende Geta cancerfonds konto hos Ålandsbanken behöver uppdateras, då nuvarande tjänstemän inte innehar någon dylik rätt. Kommunstyrelsen beslutar att tidigare teckningsrättsinnehavare fråntas sin teckningsrätt och att istället NN och NN var för sig beviljas densamma rörande Geta cancerfond, bankkonto Kommunstyrelsen beslutar att tidigare teckningsrättsinnehavare fråntas sin teckningsrätt och att istället kommundirektör Erik Brunström och ekonomisekreterare Marywonne Mäkilä var för sig beviljas densamma rörande Geta cancerfond, bankkonto Kommunstyrelsen KOMMUNDIREKTÖRENS VINTERSEMESTER Kst 34 Kommundirektören har tre dagar återstående semester, och önskar ta ut denna i ledig tid i vecka 8, samt 22 februari. Kommunstyrelsen beslutar att kommundirektören beviljas semester i ledig tid samt 22 februari. Konstateras: Kommundirektören deltar ej i ärendets avgörande. Kommunstyrelsen 35 bilaga MÖTETS AVSLUTANDE, BESVÄRSANVISNING Kst 35 Mötet förklaras avslutat kl 20:45. Anvisning för rättelseyrkande och besvärsanvisning bifogas protokollet.

Geta kommun, beslutsprotokoll

Geta kommun, beslutsprotokoll PROTOKOLL Tid och plats Måndagen den 22 oktober 2012 kl. 19:00-21:30 Kommunkansliet i Vestergeta, Geta Närv. Beslutande Ingvar Björling, KST-ordförande Kjell Berndtsson, KST-viceordförande Camilla Andersson

Läs mer

Geta kommun, beslutsprotokoll

Geta kommun, beslutsprotokoll PROTOKOLL Tid och plats Måndagen den 5 januari 2015 kl. 19:00-20.40 Matsalen i Geta skola, Vestergeta, Geta Närv. Beslutande Ingvar Björling, KST-ordförande X Kjell Berndtsson, KST-viceordförande X Camilla

Läs mer

Geta kommun, beslutsprotokoll

Geta kommun, beslutsprotokoll PROTOKOLL Tid och plats Måndagen den 13 april 2015 kl. 19:00-19.10 Kommunkansliet, Vestergeta, Geta Närv. Beslutande Ingvar Björling, KST-ordförande Kjell Berndtsson, KST-viceordförande Camilla Andersson

Läs mer

Geta kommun, beslutsprotokoll

Geta kommun, beslutsprotokoll PROTOKOLL Tid och plats Måndagen den 10 augusti 2015 kl. 19:00-19:30 Kommunkansliet, Vestergeta, Geta Närv. Beslutande Ingvar Björling, KST-ordförande X Kjell Berndtsson, KST-viceordförande X Camilla Andersson

Läs mer

Geta kommun, beslutsprotokoll

Geta kommun, beslutsprotokoll PROTOKOLL Tid och plats Måndagen den 10 februari 2014 kl. 19:00-19.30 Kommunkansliet i Geta skola, Vestergeta, Geta Närv. Beslutande Ingvar Björling, KST-ordförande Kjell Berndtsson, KST-viceordförande

Läs mer

Geta kommun Biblioteks- och kulturnämnden

Geta kommun Biblioteks- och kulturnämnden Sammanträde 2/2013 Tid och plats: Tisdagen den 2 april 2013 kl. 20.00 21.00 Geta skola Ärenden: 14 SAMMANTRÄDETS LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 15 VAL AV PROTOKOLLJUSTERARE 16 GODKÄNNANDE AV FÖREDRAGNINGSLISTAN

Läs mer

Geta kommun, beslutsprotokoll

Geta kommun, beslutsprotokoll PROTOKOLL Tid och plats Måndagen den 29 juli 2013 kl. 19:00-20:10 Kommunkansliet i Vestergeta, Geta Närv. Beslutande Ingvar Björling, KST-ordförande X Kjell Berndtsson, KST-viceordförande X Camilla Andersson

Läs mer

Geta kommun, beslutsprotokoll

Geta kommun, beslutsprotokoll GETA KOMMUNFULLMÄKTIGE, SAMMANTRÄDE nr 4/2013 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tid och plats Onsdagen 7 augusti 2013 Klockan 19:00-20:20 Geta kommunkansli, Vestergeta Ordinarie ledamot Närv. Suppleant (ej personliga)

Läs mer

Geta kommun, beslutsprotokoll

Geta kommun, beslutsprotokoll PROTOKOLL Tid och plats Måndagen den 7 oktober 2013 kl. 19:00-21.30 Kommunkansliet i Vestergeta, Geta Närv. Beslutande Ingvar Björling, KST-ordförande X Kjell Berndtsson, KST-viceordförande X Camilla Andersson

Läs mer

Organ Sammanträdesdatum Nr Kommunstyrelsen Inger Björling. Geta den 29 november 2016

Organ Sammanträdesdatum Nr Kommunstyrelsen Inger Björling. Geta den 29 november 2016 PROTOKOLL Organ Sammanträdesdatum Nr Kommunstyrelsen 29.11.2016 17 Sammanträdestid Sammanträdesplats Tisdagen den 29.11.2016 kl. 18:30-20.55 Kommunkansliet Beslutande Camilla Andersson (ordförande) Kjell

Läs mer

Geta kommun, beslutsprotokoll

Geta kommun, beslutsprotokoll GETA KOMMUNFULLMÄKTIGE, SAMMANTRÄDE nr 5/2013 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tid och plats Onsdagen 23 oktober 2013 Klockan 19:00-21:10 Geta kommunkansli, Vestergeta Ordinarie ledamot Närv. Suppleant (ej personliga)

Läs mer

AGENDA. FÖRBUNDSSTYRELSEN PROTOKOLL Kl 13:00 13:45. Protokoll nr: 4/2015. Agenda för styrelsemöte vid Ålands kommunförbund.

AGENDA. FÖRBUNDSSTYRELSEN PROTOKOLL Kl 13:00 13:45. Protokoll nr: 4/2015. Agenda för styrelsemöte vid Ålands kommunförbund. AGENDA Agenda för styrelsemöte vid Ålands kommunförbund. Tid: Fredag 8 maj 2015, kl 13:00 Plats: Förbundskansliet, Ålandsvägen 26 30 Sammanträdets laglighet och beslutförhet... 3 31 Protokolljustering...

Läs mer

Geta kommun, beslutsprotokoll

Geta kommun, beslutsprotokoll GETA KOMMUNFULLMÄKTIGE, SAMMANTRÄDE nr 4/2014 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tid och plats Onsdagen 25 juni 2014 Klockan 19:00-20:15 Geta kommunkansli i Geta skola, Vestergeta Ordinarie ledamot Närv. Suppleant

Läs mer

Geta kommun, beslutsprotokoll

Geta kommun, beslutsprotokoll PROTOKOLL Tid och plats Måndagen den 19 mars 2012 kl. 19:00-21:15 Kommunkansliet i Vestergeta, Geta Närv. Beslutande Ingvar Björling, KST-ordförande X Kjell Berndtsson, KST-viceordförande X Camilla Andersson

Läs mer

PROTOKOLL FÖRBUNDSSTÄMMA

PROTOKOLL FÖRBUNDSSTÄMMA FÖRBUNDSSTÄMMAN KALLELSE 2013-11-28 PROTOKOLL FÖRBUNDSSTÄMMA ande Rune Söderlund, Eckerö Kerstin Wikgren, Eckerö Viveka Eriksson, Finström Roger Höglund, Finström (- 8) Niklas Eriksson, Föglö Lis Karlsson,

Läs mer

Geta kommun, beslutsprotokoll

Geta kommun, beslutsprotokoll PROTOKOLL Tid och plats Måndagen den 13 juli 2015 kl. 19:00-21:45 Kommunkansliet, Vestergeta, Geta Närv. Beslutande Ingvar Björling, KST-ordförande X Kjell Berndtsson, KST-viceordförande X Camilla Andersson

Läs mer

AGENDA. FÖRBUNDSSTYRELSEN PROTOKOLL Kl Förbundskansliet 10/2013. Agenda för styrelsemöte vid Ålands kommunförbund.

AGENDA. FÖRBUNDSSTYRELSEN PROTOKOLL Kl Förbundskansliet 10/2013. Agenda för styrelsemöte vid Ålands kommunförbund. AGENDA Agenda för styrelsemöte vid Ålands kommunförbund. Tid: Tisdag 24 september 2013, kl 13.00 Plats: Förbundskansliet, Ålandsvägen 26 76 Sammanträdets laglighet och beslutförhet... 3 77 Protokolljustering...

Läs mer

AGENDA. FÖRBUNDSSTYRELSEN PROTOKOLL Kl 13:00 15:05. Protokoll nr: 1/2015. Agenda för styrelsemöte vid Ålands kommunförbund.

AGENDA. FÖRBUNDSSTYRELSEN PROTOKOLL Kl 13:00 15:05. Protokoll nr: 1/2015. Agenda för styrelsemöte vid Ålands kommunförbund. AGENDA Agenda för styrelsemöte vid Ålands kommunförbund. Tid: Fredag 9 januari 2015, kl 13.00 Plats: Förbundskansliet, Ålandsvägen 26 1 Sammanträdets laglighet och beslutförhet... 3 2 Protokolljustering...

Läs mer

AGENDA. FÖRBUNDSSTYRELSEN PROTOKOLL 2014-10-24 67 74 Kl 13:45 15:10. Protokoll nr: 7/2014. Agenda för styrelsemöte vid Ålands kommunförbund.

AGENDA. FÖRBUNDSSTYRELSEN PROTOKOLL 2014-10-24 67 74 Kl 13:45 15:10. Protokoll nr: 7/2014. Agenda för styrelsemöte vid Ålands kommunförbund. AGENDA Agenda för styrelsemöte vid Ålands kommunförbund. Tid: Fredag 24 oktober 2014, kl 13.00 Plats: Förbundskansliet, Ålandsvägen 26 67 Sammanträdets laglighet och beslutförhet... 3 68 Protokolljustering...

Läs mer

Geta kommun, beslutsprotokoll

Geta kommun, beslutsprotokoll PROTOKOLL Tid och plats Måndagen den 18 november 2013 kl. 19:00-22.25 Kommunkansliet i Vestergeta, Geta Närv. Beslutande Ingvar Björling, KST-ordförande - Kjell Berndtsson, KST-viceordförande X Camilla

Läs mer

Geta kommun, beslutsprotokoll

Geta kommun, beslutsprotokoll GETA KOMMUNFULLMÄKTIGE, SAMMANTRÄDE nr 4/2011 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tid och plats Torsdagen 17 november 2011 Klockan 19:00-20:55 Geta skolas matsal, Vestergeta Ordinarie ledamot Närv. Suppleant (ej personliga)

Läs mer

KALLELSE FÖRBUNDSSTYRELSEN Tid Fredagen den kl Plats. Jomala kommunkansli. Ärenden:

KALLELSE FÖRBUNDSSTYRELSEN Tid Fredagen den kl Plats. Jomala kommunkansli. Ärenden: FÖRBUNDSSTYRELSEN KALLELSE 09.11.2018 Nr 6 Tid Fredagen den 09.11.2018 kl. 13.00 Plats Jomala kommunkansli Ärenden: 39 SAMMANTRÄDETS LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 40 PROTOKOLLJUSTERARE 41 GODKÄNNANDE AV FÖREDRAGNINGSLISTAN

Läs mer

Bilagor 17 Begäran om samt förslag till utlåtande, kommuners yttranden 19 Utdrag ur diarieföringen

Bilagor 17 Begäran om samt förslag till utlåtande, kommuners yttranden 19 Utdrag ur diarieföringen AGENDA Agenda för styrelsemöte vid Ålands kommunförbund. Tid: Torsdag 13 februari 2014, kl 13.00 Plats: Förbundskansliet, Ålandsvägen 26 14 Sammanträdets laglighet och beslutförhet... 3 15 Protokolljustering...

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE 26 mars Sammanträdestid. Torsdag 26 mars 2015 kl Kommungården i Föglö. Närvarande

KOMMUNFULLMÄKTIGE 26 mars Sammanträdestid. Torsdag 26 mars 2015 kl Kommungården i Föglö. Närvarande Sammanträdesdatum Nr KOMMUNFULLMÄKTIGE 26 mars 2015 2 1 Sammanträdestid Torsdag 26 mars 2015 kl. 19.00 19.20. Sammanträdesplats Beslutande Kommungården i Föglö. Närvarande Stig Fellman, ordförande Katarina

Läs mer

Organ Sammanträdesdatum Nr Kommunstyrelsen

Organ Sammanträdesdatum Nr Kommunstyrelsen Organ Sammanträdesdatum Nr Kommunstyrelsen 28.3.2018 4 Sammanträdestid Sammanträdesplats Onsdagen den 28.3.2018 kl. 18:00-18.10 Kommunkansliet i Vestergeta Beslutande Camilla Andersson (ordförande) Kjell

Läs mer

Geta kommun, protokoll

Geta kommun, protokoll Geta kommun, protokoll PROTOKOLL Tid och plats Måndagen den 7 september 2015 kl. 19:00-21.10 Kommunkansliet, Vestergeta, Geta Närv. Beslutande Ingvar Björling, KST-ordförande x Kjell Berndtsson, KST-viceordförande

Läs mer

Geta kommun, beslutsprotokoll

Geta kommun, beslutsprotokoll GETA KOMMUNFULLMÄKTIGE, SAMMANTRÄDE nr 4/2015 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tid och plats Onsdag 29 juli 2015 Klockan 19:00-20:00 Geta kommunkansli, Vestergeta Ordinarie ledamot Närv. Suppleant (ej personliga)

Läs mer

Geta kommun, beslutsprotokoll

Geta kommun, beslutsprotokoll Byggnadsnämnden, sammanträde nr 6/2015, 06.10.2015 PROTOKOLL Tid och plats Tisdagen den 6 oktober 2015 kl. 19:00-19.40 Kommunkansliet i Geta (vid bankhuset), Vestergeta, Geta Beslutande Yngve Österlund,

Läs mer

Geta kommun, beslutsprotokoll

Geta kommun, beslutsprotokoll PROTOKOLL Tid och plats Torsdagen den 14 augusti 2014 kl. 18:30-20.45 Kommunkansliet i Geta skola, Vestergeta, Geta Närv. Beslutande Ingvar Björling, KST-ordförande X Kjell Berndtsson, KST-viceordförande

Läs mer

AGENDA. FÖRBUNDSSTYRELSEN PROTOKOLL Kl 12:15 13:35. Protokoll nr: 5/2015. Agenda för styrelsemöte vid Ålands kommunförbund.

AGENDA. FÖRBUNDSSTYRELSEN PROTOKOLL Kl 12:15 13:35. Protokoll nr: 5/2015. Agenda för styrelsemöte vid Ålands kommunförbund. AGENDA Agenda för styrelsemöte vid Ålands kommunförbund. Tid: Tisdag 16 juni 2015, kl 12:00 Plats: Förbundskansliet, Ålandsvägen 26 38 Sammanträdets laglighet och beslutförhet... 3 39 Protokolljustering...

Läs mer

KALLELSE FÖRBUNDSSTYRELSEN Tid Torsdagen den kl Plats. Jomala kommunkansli. Ärenden:

KALLELSE FÖRBUNDSSTYRELSEN Tid Torsdagen den kl Plats. Jomala kommunkansli. Ärenden: FÖRBUNDSSTYRELSEN KALLELSE 25.04.2019 Nr 3 Tid Torsdagen den 25.04.2019 kl. 11.30 Plats Jomala kommunkansli Ärenden: 17 SAMMANTRÄDETS LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 18 PROTOKOLLJUSTERARE 19 GODKÄNNANDE AV

Läs mer

Geta kommun, beslutsprotokoll

Geta kommun, beslutsprotokoll PROTOKOLL Tid och plats Måndagen den 28 februari 2011 kl. 19:00-20:25 Kommunkansliet i Vestergeta, Geta Närv. Beslutande Ingvar Björling, ordförande X Kjell Berndtsson, viceordförande X Gerd Bergman X

Läs mer

AGENDA. FÖRBUNDSSTYRELSEN PROTOKOLL Kl 13:00 14:30. Protokoll nr: 5/2014. Agenda för styrelsemöte vid Ålands kommunförbund.

AGENDA. FÖRBUNDSSTYRELSEN PROTOKOLL Kl 13:00 14:30. Protokoll nr: 5/2014. Agenda för styrelsemöte vid Ålands kommunförbund. AGENDA Agenda för styrelsemöte vid Ålands kommunförbund. Tid: Fredag 13 juni 2014, kl 13.00 Plats: Förbundskansliet, Ålandsvägen 26 46 Sammanträdets laglighet och beslutförhet... 3 47 Protokolljustering...

Läs mer

KALLELSE FÖRBUNDSSTYRELSEN ÅLANDS KOMMUNFÖRBUND. Tid fredagen den 17 juni 2016 kl 13. Plats Förbundskansliet, Ålandsvägen 26.

KALLELSE FÖRBUNDSSTYRELSEN ÅLANDS KOMMUNFÖRBUND. Tid fredagen den 17 juni 2016 kl 13. Plats Förbundskansliet, Ålandsvägen 26. ÅLANDS KOMMUNFÖRBUND FÖRBUNDSSTYRELSEN KALLELSE 17.6.2016 Nr 4 Tid fredagen den 17 juni 2016 kl 13 Plats Förbundskansliet, Ålandsvägen 26 Ärenden: 31 SAMMANTRÄDETS LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 3 32 PROTOKOLLJUSTERING

Läs mer

GETA KOMMUN SAMMANTRÄDEPROTOKOLL

GETA KOMMUN SAMMANTRÄDEPROTOKOLL SAMMANTRÄDEPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr SOCIALNÄMNDEN 01.03.2012 2/12 Sammanträdestid Torsdagen den 1mars 2012, kl. 19.00 22.00. Beslutande Kommunkansliet i Geta x Henriksson, Alfons, ordförande x Asp

Läs mer

Organ Sammanträdesdatum Nr Kommunfullmäktige

Organ Sammanträdesdatum Nr Kommunfullmäktige Organ Sammanträdesdatum Nr Kommunfullmäktige 28.2.2017 1 Sammanträdestid Sammanträdesplats Tisdagen den 28 februari 2017 kl. 19:00-19.45 Kommunkansliet Beslutande Ersättare Frånvarande Övriga närvarande

Läs mer

Ärenden KALLELSE. Nr 2/2016 SKOLNÄMNDEN GETA KOMMUN. Tid Måndagen den kl Ärenden:

Ärenden KALLELSE. Nr 2/2016 SKOLNÄMNDEN GETA KOMMUN. Tid Måndagen den kl Ärenden: GETA KOMMUN SKOLNÄMNDEN KALLELSE 04.04.2016 Nr 2/2016 Tid Måndagen den 04.04.2016 kl. 18.30 Plats Geta skola Ärenden: Ärenden 8 Mötets laglighet och beslutförhet 3 9 Val av två protokolljusterare 3 10

Läs mer

AGENDA. FÖRBUNDSSTYRELSEN PROTOKOLL Kl :35. Förbundskansliet 9/2013. Agenda för styrelsemöte vid Ålands kommunförbund.

AGENDA. FÖRBUNDSSTYRELSEN PROTOKOLL Kl :35. Förbundskansliet 9/2013. Agenda för styrelsemöte vid Ålands kommunförbund. AGENDA Agenda för styrelsemöte vid Ålands kommunförbund. Tid: Fredag 13 september 2013, kl 13.00 Plats: Förbundskansliet, Ålandsvägen 26 65 Sammanträdets laglighet och beslutförhet... 3 66 Protokolljustering...

Läs mer

Geta kommun, beslutsprotokoll

Geta kommun, beslutsprotokoll PROTOKOLL Tid och plats Måndagen den 5 mars 2012 kl. 19:00-20:40 Kommunkansliet i Vestergeta, Geta Närv. Beslutande Ingvar Björling, KST-ordförande X Kjell Berndtsson, KST-viceordförande X Camilla Andersson

Läs mer

KALLELSE FÖRBUNDSSTYRELSEN Tid Torsdagen den kl Plats. Jomala kommunkansli. Ärenden:

KALLELSE FÖRBUNDSSTYRELSEN Tid Torsdagen den kl Plats. Jomala kommunkansli. Ärenden: FÖRBUNDSSTYRELSEN KALLELSE 26.09.2019 Nr 5 Tid Torsdagen den 26.09.2019 kl. 13.00 Plats Jomala kommunkansli Ärenden: 36 SAMMANTRÄDETS LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 37 PROTOKOLLJUSTERARE 38 GODKÄNNANDE AV

Läs mer

Tid: Tisdag 17 mars 2015, kl 14:00 (OBS: Avvikande veckodag och klockslag!)

Tid: Tisdag 17 mars 2015, kl 14:00 (OBS: Avvikande veckodag och klockslag!) AGENDA Agenda för styrelsemöte vid Ålands kommunförbund. Tid: Tisdag 17 mars 2015, kl 14:00 (OBS: Avvikande veckodag och klockslag!) Plats: Förbundskansliet, Ålandsvägen 26 11 Sammanträdets laglighet och

Läs mer

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll. Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 22 augusti 2012 kl. 19.00-20.05

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll. Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 22 augusti 2012 kl. 19.00-20.05 Sammanträdesdatum: 22.08.2012 Nr: 7 Paragrafer: 115-123 Plats och tid Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 22 augusti 2012 kl. 19.00-20.05 Beslutande Brage Wilhelms, kommunstyrelsens ordförande

Läs mer

BILDNINGSNÄMNDEN Sammanträdestid. Torsdagen den 11 augusti 2016 kl Föglö grundskola

BILDNINGSNÄMNDEN Sammanträdestid. Torsdagen den 11 augusti 2016 kl Föglö grundskola Sammanträdesdatum Nr BILDNINGSNÄMNDEN 11.08.2016 3 28 Sammanträdestid Torsdagen den 11 augusti 2016 kl. 15.15 16.40. Sammanträdesplats Beslutande Föglö grundskola Närvarande Kim Tähtinen, ordförande Leif

Läs mer

Geta kommun, beslutsprotokoll

Geta kommun, beslutsprotokoll Byggnadsnämnden, sammanträde nr 5/2016, 29.11.2016 PROTOKOLL Tid och plats Tisdagen den 29 november 2016 kl. 19:00-20,10 Kommunkansliet i Geta (bankhuset), Vestergeta, Geta Närv. Beslutande Yngve Österlund,

Läs mer

Geta kommun, protokoll

Geta kommun, protokoll PROTOKOLL Tid och plats Måndagen den 2 november 2015 kl. 19:00-21.30 Kommunkansliet, Vestergeta, Geta Närv. Beslutande Ingvar Björling, KST-ordförande x Kjell Berndtsson, KST-viceordförande x Camilla Andersson

Läs mer

SUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE

SUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE SUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Organ Kallelsenummer BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN 7/2010 Sammanträdestid: Torsdagen den 3 juni 2010 kl. 19.00 Sammanträdesplats: Protokollet framläggs till påseende: Kommungården

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr 26.9.2018 2/18 Tid: Onsdagen den 26 september 2018 kl. 9.30-11.00 Plats: Lantbrukskansliet i Godby Närvarande: Ordinarie: X Jan Salmén, ordf. Saltvik X Erja Nordqvist,

Läs mer

Geta kommun, beslutsprotokoll

Geta kommun, beslutsprotokoll PROTOKOLL Tid och plats Måndagen den 10 juni 2013 kl. 19:00-20:40 Kommunkansliet i Vestergeta, Geta Närv. Beslutande Ingvar Björling, KST-ordförande X Kjell Berndtsson, KST-viceordförande X Camilla Andersson

Läs mer

AGENDA. FÖRBUNDSSTYRELSEN PROTOKOLL 2012-11-15 62 67 Kl 10.00-10.30. Förbundskansliet 8/2012. Agenda för styrelsemöte vid Ålands kommunförbund.

AGENDA. FÖRBUNDSSTYRELSEN PROTOKOLL 2012-11-15 62 67 Kl 10.00-10.30. Förbundskansliet 8/2012. Agenda för styrelsemöte vid Ålands kommunförbund. AGENDA Agenda för styrelsemöte vid Ålands kommunförbund. Tid: Torsdag 15 november 2012, kl 10.00-10.30 Plats: Förbundskansliet, Ålandsvägen 26 Kaffe serveras från kl 9.45. 62 Sammanträdets laglighet och

Läs mer

Geta kommun, beslutsprotokoll

Geta kommun, beslutsprotokoll Byggnadsnämnden, sammanträde nr 5/2015, 25.08.2015 PROTOKOLL Tid och plats Tisdagen den 25 augusti 2015 kl. 19:00-19.25 Kommunkansliet i Geta, Vestergeta, Geta Närv. Beslutande Yngve Österlund, ordförande

Läs mer

Geta kommun, beslutsprotokoll

Geta kommun, beslutsprotokoll GETA KOMMUNFULLMÄKTIGE, SAMMANTRÄDE nr 5/2014 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tid och plats Onsdagen 24 september 2014 Klockan 19:00-21:40 Geta kommunkansli i Geta skola, Vestergeta Ordinarie ledamot Närv. Suppleant

Läs mer

Geta kommun, beslutsprotokoll

Geta kommun, beslutsprotokoll Byggnadsnämnden, sammanträde nr 2/2016, 07.06.2016 S n nnnprotokoll Tid och plats Tisdagen den 7 juni 2016 kl. 19:00-19.30 Kommunkansliet i Geta (bankhuset), Vestergeta, Geta Närv. Beslutande Yngve Österlund,

Läs mer

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr SOCIALNÄMNDEN 24.10.2011 9/11 Sammanträdestid Måndagen den 24 oktober 2011 kl 18.00 19.00 Sammanträdesplats Beslutande Föredragande Övriga närvarande Kommungården, sammanträdesrummet

Läs mer

Geta kommun, beslutsprotokoll

Geta kommun, beslutsprotokoll Byggnadsnämnden, sammanträde nr 6/2017, 04.12.2017 PROTOKOLL Tid och plats Måndagen den 4 december 2017 kl. 1900-20.45 Kommunkansliet i Geta (bankhuset), Vestergeta, Geta Närv. Beslutande Yngve Österlund,

Läs mer

KALLELSE FÖRBUNDSSTYRELSEN Tid Måndagen den kl. 13. Plats Förbundskansliet, Ålandsvägen 26. Ärenden:

KALLELSE FÖRBUNDSSTYRELSEN Tid Måndagen den kl. 13. Plats Förbundskansliet, Ålandsvägen 26. Ärenden: FÖRBUNDSSTYRELSEN KALLELSE 27.02.2017 Nr 2 Tid Måndagen den 27.02.2017 kl. 13 Plats Förbundskansliet, Ålandsvägen 26 Ärenden: 12 SAMMANTRÄDETS LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 13 PROTOKOLLJUSTERARE 14 GODKÄNNANDE

Läs mer

Protokoll Ahlbäck Sarah, ordförande Granlid Maria vice ordf. Bjurne Yngve

Protokoll Ahlbäck Sarah, ordförande Granlid Maria vice ordf. Bjurne Yngve VÅRDÖ KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN Protokoll 25.3.2019 Nr 3 Tid Måndag den 25.3.2019 kl 17.00 Plats Närvarande Strömsgården Ledamöter: Ahlbäck Sarah, ordförande Granlid Maria vice ordf. Bjurne Yngve Ersättare:

Läs mer

Organ Sammanträdesdatum Nr Kommunfullmäktige

Organ Sammanträdesdatum Nr Kommunfullmäktige Organ Sammanträdesdatum Nr Kommunfullmäktige 11.12.2017 8 Sammanträdestid Sammanträdesplats Måndagen den 11 december 2017 kl. 19:00-21.04 Geta kommunkansli Beslutande Ersättare Frånvarande Övriga närvarande

Läs mer

Organ Sammanträdesdatum Nr Kommunfullmäktige Geta den 25 januari 2016

Organ Sammanträdesdatum Nr Kommunfullmäktige Geta den 25 januari 2016 Organ Sammanträdesdatum Nr Kommunfullmäktige 25.1.2016 1 Sammanträdestid Sammanträdesplats Måndagen den 25 januari 2016 kl. 19:00-20:08 Kommunkansliet Beslutande Camilla Andersson Kjell Berndtsson Kim

Läs mer

Geta kommun, beslutsprotokoll

Geta kommun, beslutsprotokoll Byggnadsnämnden, sammanträde nr 3/2017, 20.06.2017 PROTOKOLL Tid och plats Tisdagen den 20 juni 2017 kl. 19:00-19.55 Kommunkansliet i Geta (bankhuset), Vestergeta, Geta Närv. Beslutande Yngve Österlund,

Läs mer

Sammanträdesdatum BYGGNADSNÄMNDEN /09

Sammanträdesdatum BYGGNADSNÄMNDEN /09 SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdesdatum Nr BYGGNADSNÄMNDEN 03.06.2009 5/09 Sammanträdestid Onsdagen den 3 juni 2009, kl. 18.30 Kommungården i Godby x Dick Lindström, ordförande - Inger Rosenberg-Mattsson,

Läs mer

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr SOCIALNÄMNDEN 04.10.2012 7/12 Sammanträdestid OBS! Torsdagen den 4 oktober 2012 kl 18.00 20.10. Sammanträdesplats Beslutande Föredragande Kommunkansliet x Karlsson Rolf, ordförande

Läs mer

Inger Nygård informerar om framtiden för VIRTU-projektet kl 12.30 innan mötet börjar.

Inger Nygård informerar om framtiden för VIRTU-projektet kl 12.30 innan mötet börjar. AGENDA Agenda för styrelsemöte vid Ålands kommunförbund. Tid: Måndag 20 augusti 2012, kl 13.00 14.15 Plats: Högskolan Norra, Neptunigatan 17 Inger Nygård informerar om framtiden för VIRTU-projektet kl

Läs mer

KALLELSE FÖRBUNDSSTYRELSEN Tid fredagen den kl Plats. Jomala kommunkansli. Ärenden:

KALLELSE FÖRBUNDSSTYRELSEN Tid fredagen den kl Plats. Jomala kommunkansli. Ärenden: FÖRBUNDSSTYRELSEN KALLELSE 23.03.2018 Nr 2 Tid fredagen den 23.03.2018 kl. 11.30 Plats Jomala kommunkansli Ärenden: 9 SAMMANTRÄDETS LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 10 PROTOKOLLJUSTERARE 11 GODKÄNNANDE AV FÖREDRAGNINGSLISTAN

Läs mer

KALLELSE 22.9.2015. Tisdagen den 22.9.2015 kl.19.00

KALLELSE 22.9.2015. Tisdagen den 22.9.2015 kl.19.00 SKOLNÄMNDEN KALLELSE Nr 4 Tid Tisdagen den kl.19.00 Plats Geta skola Ärenden: Innehåll 21 MÖTETS LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 3 22 VAL AV TVÅ PROTOKOLLJUSTERARE 3 23 GODKÄNNANDE OCH KOMPLETTERING AV FÖREDRAGNINGSLISTAN

Läs mer

KALLELSE 05.11.2013. Tisdagen den 05.11.2013 kl.19.00

KALLELSE 05.11.2013. Tisdagen den 05.11.2013 kl.19.00 SKOLNÄMNDEN KALLELSE 0 Nr 7 Tid Tisdagen den 0 kl.19.00 Plats Daghemmet Kotten Ärenden: Innehåll 44 MÖTETS LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 3 45 VAL AV TVÅ PROTOKOLLJUSTERARE 3 46 GODKÄNNANDE OCH KOMPLETTERING

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Tisdagen den kl. 19:00 Sammanträdesplats Kommunkansli F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A SN 130 SN 131 SN 132 SN 133 SN 134 SN 135 SN 136 SN 137 SN 138 SN 139 SN 140

Läs mer

KALLELSE FÖRBUNDSSTYRELSEN Tid torsdagen den kl. 13. Plats Förbundskansliet, Ålandsvägen 26. Ärenden:

KALLELSE FÖRBUNDSSTYRELSEN Tid torsdagen den kl. 13. Plats Förbundskansliet, Ålandsvägen 26. Ärenden: FÖRBUNDSSTYRELSEN KALLELSE 23.03.2017 Nr 3 Tid torsdagen den 23.03.2017 kl. 13 Plats Förbundskansliet, Ålandsvägen 26 Ärenden: 19 SAMMANTRÄDETS LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 20 PROTOKOLLJUSTERARE 21 GODKÄNNANDE

Läs mer

FÖREDRAGNINGSLISTA STÄMMAN /2016. Föredragningslista för Ålands kommunförbunds stämma. Tid: fredag kl 13. Tallgården, Finby, Sund

FÖREDRAGNINGSLISTA STÄMMAN /2016. Föredragningslista för Ålands kommunförbunds stämma. Tid: fredag kl 13. Tallgården, Finby, Sund FÖREDRAGNINGSLISTA Föredragningslista för Ålands kommunförbunds stämma. Tid: fredag 29.4.2016 kl 13 Plats: Tallgården, Finby, Sund FÖREDRAGNINGSLISTA... 1 1 SAMMANTRÄDETS BESLUTFÖRHET OCH LAGLIGHET...

Läs mer

Organ Sammanträdesdatum Nr Kommunstyrelsen Geta den 14 december 2016

Organ Sammanträdesdatum Nr Kommunstyrelsen Geta den 14 december 2016 SAMMANTRÄDESKALLELSE Organ Sammanträdesdatum Nr Kommunstyrelsen 14.12.2016 18 Sammanträdestid Sammanträdesplats Onsdagen den 14.12.2016 kl. 17:00- Kommunkansliet Beslutande Frånvarande Camilla Andersson

Läs mer

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den Socialnämnden

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den Socialnämnden HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 27.09.2017 Socialnämnden 05.10.2017 98-104 Sammanträdestid Torsdagen den 5 oktober 2017 kl. 18.00-18.45 Sammanträdesplats Kommungården Ärendets

Läs mer

Organ Sammanträdesdatum Nr Kommunfullmäktige

Organ Sammanträdesdatum Nr Kommunfullmäktige Organ Sammanträdesdatum Nr Kommunfullmäktige 26.9.2018 8 Sammanträdestid Sammanträdesplats Onsdagen den 26.9.2018 kl. 19:00-20.00 Geta kommunkansli i Vestergeta Beslutande Ersättare Frånvarande Övriga

Läs mer

Geta kommun, beslutsprotokoll

Geta kommun, beslutsprotokoll PROTOKOLL Tid och plats Måndagen den 17 mars 2014 kl. 19:00-21.00 Kommunkansliet i Geta skola, Vestergeta, Geta Närv. Beslutande Ingvar Björling, KST-ordförande X Kjell Berndtsson, KST-viceordförande X

Läs mer

GETA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

GETA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr SOCIALNÄMNDEN 19.01.2012 1/12 Sammanträdestid Torsdagen den 19 januari 2012, kl. 19.00 21.50. Beslutande Kommunkansliet i Geta x Henriksson, Alfons, ordförande x Sundberg, Ines, viceordf

Läs mer

KALLELSE 11.12.2012. Tisdagen den 11.12.2012 kl.19.00

KALLELSE 11.12.2012. Tisdagen den 11.12.2012 kl.19.00 SKOLNÄMNDEN KALLELSE Nr 7/12 Tid Tisdagen den kl.19.00 Plats Geta skola Ärenden: Innehåll 69 MÖTETS LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 3 70 VAL AV TVÅ PROTOKOLLJUSTERARE 3 71 GODKÄNNANDE OCH KOMPLETTERING AV FÖREDRAGNINGSLISTAN

Läs mer

KALLELSE Tisdagen den kl.19.00

KALLELSE Tisdagen den kl.19.00 SKOLNÄMNDEN KALLELSE Nr 6 Tid Tisdagen den kl.19.00 Plats Geta skola Ärenden: Innehåll 43 MÖTETS LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 3 44 VAL AV TVÅ PROTOKOLLJUSTERARE 3 45 GODKÄNNANDE OCH KOMPLETTERING AV FÖREDRAGNINGSLISTAN

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Måndagen den kl. 19:00 Sammanträdesplats Kommunkansliet SN 114 SN 115 SN 116 F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A Kallelse och beslutförhet Val av protokolljusterare,

Läs mer

SUNDS KOMMUN PROTOKOLLSIDA

SUNDS KOMMUN PROTOKOLLSIDA SUNDS KOMMUN PROTOKOLLSIDA Nr Sida Kommunstyrelsen 13/2011 1 Sammanträdestid Tisdagen den 13.9.2011, kl.19.00-19.10 Sammanträdeslokal Brandstationen i Finby Närvarande Christer Mattsson, ordförande Ulla-Britt

Läs mer

KALLELSE 26.5.2015. Tisdagen den 26.5.2015 kl.19.00

KALLELSE 26.5.2015. Tisdagen den 26.5.2015 kl.19.00 SKOLNÄMNDEN KALLELSE Nr 3 Tid Tisdagen den kl.19.00 Plats Geta skola Ärenden: Innehåll 13 MÖTETS LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 3 14 VAL AV TVÅ PROTOKOLLJUSTERARE 3 15 GODKÄNNANDE OCH KOMPLETTERING AV FÖREDRAGNINGSLISTAN

Läs mer

Geta kommun, beslutsprotokoll

Geta kommun, beslutsprotokoll PROTOKOLL Tid och plats Tisdagen den 30 augusti 2016 kl. 19:00 Kommunkansliet i Geta (bankhuset), Vestergeta, Geta Beslutande Yngve Österlund, ordförande X Johanna Wendelin-Dahlblom, Vice.ordf. Kim Björling

Läs mer

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum: 13.08.2014 Nr: 8 Paragrafer: 89-100 Plats och tid Kommunkansliets mötesrum i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 13 augusti 2014 kl. 19.00-20.45 Beslutande Brage Wilhelms, kommunstyrelsens

Läs mer

Geta kommun, beslutsprotokoll

Geta kommun, beslutsprotokoll Byggnadsnämnden, sammanträde nr 1/2015, 27.01.2015 PROTOKOLL Tid och plats Tisdagen den 27 januari 2015 kl. 19:00- Kommunkansliet i Geta (vid Furulund), Vestergeta, Geta Närv. Beslutande Yngve Österlund,

Läs mer

KALLELSE Måndagen den kl.16.15

KALLELSE Måndagen den kl.16.15 FINSTRÖMS KOMMUN SKOLNÄMNDEN KALLELSE 17.3.2014 Nr 2 Tid Måndagen den 17.3.2014 kl.16.15 Plats Kommungården i Finström Ärenden: Innehåll 12 Mötets laglighet och beslutförhet 3 13 Val av två protokolljusterare

Läs mer

Organ Sammanträdesdatum Nr Kommunfullmäktige

Organ Sammanträdesdatum Nr Kommunfullmäktige Organ Sammanträdesdatum Nr Kommunfullmäktige 15.11.2017 7 Sammanträdestid Sammanträdesplats Onsdagen den 15 november 2017 kl. 19:00-19.25 Geta kommunkansli Beslutande Ersättare Frånvarande Övriga närvarande

Läs mer

Grundavtal för KOMMUNALFÖRBUNDET OASEN BOENDE- OCH VÅRDCENTER

Grundavtal för KOMMUNALFÖRBUNDET OASEN BOENDE- OCH VÅRDCENTER Grundavtal för KOMMUNALFÖRBUNDET OASEN BOENDE- OCH VÅRDCENTER 1 kap. KOMMUNALFÖRBUNDET 1 Kommunalförbundets namn och hemort Kommunalförbundets namn är Oasen boende- och vårdcenter k.f. med arbetsnamnet

Läs mer

Geta kommun, sammanträdeskallelse

Geta kommun, sammanträdeskallelse GETA KOMMUNFULLMÄKTIGE, SAMMANTRÄDE nr 5/2015 SAMMANTRÄDESKALLELSE Tid och plats Onsdag 7 oktober 2015 Klockan 19:00-20:30 Geta kommunkansli, Vestergeta Ordinarie ledamot Närv. Suppleant (ej personliga)

Läs mer

Geta kommun Biblioteks- och kulturnämnden

Geta kommun Biblioteks- och kulturnämnden Sammanträde 6/2008 Tid och plats: Måndagen den 24 november 2008 kl. 19.00 Geta skola, biblioteket Ärenden: 44 SAMMANTRÄDETS LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 45 VAL AV PROTOKOLLJUSTERARE 46 GODKÄNNANDE AV FÖREDRAGNINGSLISTAN

Läs mer

Organ Sammanträdesdatum Nr Kommunstyrelsen

Organ Sammanträdesdatum Nr Kommunstyrelsen Organ Sammanträdesdatum Nr Kommunstyrelsen 18.1.2016 1 Sammanträdestid Sammanträdesplats Måndagen den 18 januari 2016 kl. 19:00-19:30 Kommunkansliet Beslutande Ingvar Björling, ordförande Kjell Berndtsson,

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN I KÖKAR

KOMMUNSTYRELSEN I KÖKAR KOMMUNSTYRELSEN I KÖKAR Sammanträdesprotokoll 7 /2015 Sammanträdestid: Onsdag 1.6.2016 kl. 19.00-20.30 Sammanträdesplats Kommungården ORDINARIE BESLUTANDE NÄRV. ERSÄTTARE NÄRV Ahlgren-Fagerström Madelene,

Läs mer

Sammanträdesdatum BYGGNADSNÄMNDEN /12. x Dick Lindström, ordförande. Inger Rosenberg-Mattsson

Sammanträdesdatum BYGGNADSNÄMNDEN /12. x Dick Lindström, ordförande. Inger Rosenberg-Mattsson FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Organ Sammanträdesdatum Nr BYGGNADSNÄMNDEN 28.02.2012 02/12 Sammanträdestid Tisdagen, kl. 18.30-19.30 Kommungården i Godby x Dick Lindström, ordförande x Inger Rosenberg-Mattsson,

Läs mer

FÖREDRAGNINGSLISTA. FÖRBUNDSSTÄMMAN PROTOKOLL Kl ÅHRS 2/2012. Föredragningslista för Ålands kommunförbund.

FÖREDRAGNINGSLISTA. FÖRBUNDSSTÄMMAN PROTOKOLL Kl ÅHRS 2/2012. Föredragningslista för Ålands kommunförbund. FÖREDRAGNINGSLISTA Föredragningslista för Ålands kommunförbund. Tid: Tisdag 27 november 2012, kl 13.15-13.35 Plats: Ålands hotell- och restaurangskola, Auditoriet 11 Sammanträdets laglighet och beslutförhet...

Läs mer

RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER Organ Sammanträdesdatum Nr Räddningsområde Ålands landskommuner 12.10.2017 5 Sammanträdestid Sammanträdesplats Beslutande Frånvarande Övriga närvarande 12.10.2017 kl

Läs mer

Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Tisdag kl

Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Tisdag kl Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Nr Paragrafer 11.6.2019 3 15-18 Plats och tid Beslutande Frånvarande Övriga deltagande Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Tisdag 11.6.2019 kl. 20.00 20.25. Pia Eriksson,

Läs mer

KALLELSE 24.11.2011. Denna möteskallelse har utfärdats samt anslagits på anslagstavlan för offentliga kungörelser i Godby den 18 november 2011.

KALLELSE 24.11.2011. Denna möteskallelse har utfärdats samt anslagits på anslagstavlan för offentliga kungörelser i Godby den 18 november 2011. FINSTRÖMS KOMMUN SKOLNÄMNDEN KALLELSE 24.11.2011 Nr 7 Tid Torsdagen den 24.11.2011 kl.16.00 Plats Kommungården i Finström Ärenden: 72 MÖTETS LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 73 PROTOKOLLJUSTERARE 74 FÖREDRAGNINGSLISTAN

Läs mer

Sammanträdesdatum SKOLNÄMNDEN /11. Kommungården, sammanträdesrummet

Sammanträdesdatum SKOLNÄMNDEN /11. Kommungården, sammanträdesrummet Sammanträdesdatum Nr SKOLNÄMNDEN 16.02.2011 1/11 Sammanträdestid Onsdagen den 16 februari 2011 kl. 16.00-17.15 Beslutande Föredragande Övriga närvarande Kommungården, sammanträdesrummet x Danielsson Sven-Anders,

Läs mer

KALLELSE FÖRBUNDSSTYRELSEN Tid tisdagen den kl. 13. Plats Förbundskansliet, Ålandsvägen 26. Ärenden:

KALLELSE FÖRBUNDSSTYRELSEN Tid tisdagen den kl. 13. Plats Förbundskansliet, Ålandsvägen 26. Ärenden: FÖRBUNDSSTYRELSEN KALLELSE 25.04.2017 Nr 4 Tid tisdagen den 25.04.2017 kl. 13 Plats Förbundskansliet, Ålandsvägen 26 Ärenden: 28 SAMMANTRÄDETS LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 29 PROTOKOLLJUSTERARE 30 GODKÄNNANDE

Läs mer

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll. Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 6 februari 2013 kl. 19.00-20.10

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll. Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 6 februari 2013 kl. 19.00-20.10 Sammanträdesdatum: 06.02.2013 Nr: 1 Paragrafer: 1-9 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 6 februari 2013 kl. 19.00-20.10 Annsofi Joelsson, kommunfullmäktiges

Läs mer

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll. Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdag den 11 april 2012 kl.17.00-17.40

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll. Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdag den 11 april 2012 kl.17.00-17.40 Sammanträdesdatum: 11.04.2012 Nr: 4 Paragrafer: 70-77 Plats och tid Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdag den 11 april 2012 kl.17.00-17.40 Beslutande Brage Wilhelms, kommunstyrelsens ordförande

Läs mer

PROTOKOLLSIDA. Organ nr Sida Gemensam socialnämnd 3/2019. Kommunkansliet i Vårdö. Ledamöter:

PROTOKOLLSIDA. Organ nr Sida Gemensam socialnämnd 3/2019. Kommunkansliet i Vårdö. Ledamöter: UNDS KOMMUN PROTOKOLLSIDA nr Sida Gemensam socialnämnd 3/2019 Tid Måndagen den 8.4.2019 kl. 18.30-19.50 Plats Närvarande Kommunkansliet i Vårdö Ledamöter: Ersättare: Petter Johansson Ulla-Britt Dahl Annika

Läs mer

KALLELSE. Tid Tisdagen den kl. 13

KALLELSE. Tid Tisdagen den kl. 13 FÖRBUNDSSTYRELSEN KALLELSE 26.03.2019 Nr 2 Tid Tisdagen den 26.03.2019 kl. 13 Plats Jomala kommunkansli Ärenden: 9 SAMMANTRÄDETS LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 10 PROTOKOLLJUSTERARE 11 GODKÄNNANDE AV FÖREDRAGNINGSLISTAN

Läs mer

Organ Nr Datum Sida KOMMUNFULLMÄKTIGE

Organ Nr Datum Sida KOMMUNFULLMÄKTIGE KOMMUNFULLMÄKTIGE 34-39 10.09.2014 1 Sammanträdestid: 18.30 19.10 Sammanträdesplats: Mötesrummet, kommunkansliet, Beslutande: Ordinarie ledamöter: Mats Perämaa, ordförande Mia Hanström,I viceordf. Ingrid

Läs mer