Ladda din elbil hos Coop Forum! COOP KARLSHAMN HAR TAGIT ÄNNU ETT STEG MOT ETT MILJÖVÄNLIGARE SAMHÄLLE!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Ladda din elbil hos Coop Forum! COOP KARLSHAMN HAR TAGIT ÄNNU ETT STEG MOT ETT MILJÖVÄNLIGARE SAMHÄLLE!"

Transkript

1 Vår nya transportbil har bara mat i sina tankar Pantapriset till Arbetscentrum Positiva resultat med varu märkesuppbyggnad COOP KARLSHAMN HAR TAGIT ÄNNU ETT STEG MOT ETT MILJÖVÄNLIGARE SAMHÄLLE! Ladda din elbil hos Coop Forum!

2 2 Coop Karlshamn Biogasbil Solenergi Laddningsstation Återvinning Miljöpanta Miljön ligger oss varmt om hjärtat! Conny Berg. VD Coop Karlshamn. Miljön är något som ligger oss varmt om hjärtat och det gäller såväl de stora miljöfrågorna som energi, återvinning, avfallshantering och transporter som miljön i våra butiker för både personal och kunder. Genom att tänka långsiktigt, försöka leva som vi lär och stadigt jobba mot nya miljömål vill vi bygga upp en hållbar utveckling. Hittills har vi bidragit till det genom till exempel solcellspaneler på Coop Forums tak, införande av Miljöpantapriset, en ny snabbladdningsstation för elbilar, inköp av en transportbil som går på biogas och inskaffande av en avfallsanläggning som omvandlar våra sopor till det drivmedlet. Just nu håller vi på att successivt byta ut alla halogenlampor i butikerna mot LED-lampor. Inom ett till två år kommer vi nog att ha bytt ut samtliga. Vi är också måna om att ta vara på det närproducerade och jobbar mycket för det. Ekologiska varor är en annan del av sortimentet som vi tycker är mycket viktig. Målet är att hela tiden utöka den delen. Conny Berg och hela personalstyrkan önskar dig varmt välkommen till din miljövänliga Coop-butik. Hållbar utveckling Miljötänkandet är en viktig del av Coop Karlshamns verksamhet och identitet. Med långsiktigt tänkande är målet att uppnå en hållbar utveckling. Därför satsar vi på miljöfrämjande åtgärder och insatser på så bred front som möjligt. Det gäller att ha tålamod när det gäller sådana saker. Alla kommer till exempel inte att köpa elbil med en gång för att det finns en laddningsstation. Men när det nu finns en så kommer det efterhand att bli fler som använder den. Vi vill leva som vi lär, inte bara prata om att vara miljövänliga. Vi vill göra något för Karlshamnsborna och vill att miljöinriktningen ska synas i våra butikshyllor. Vi har fått mycket god uppmärksamhet och positiva rubriker för vårt miljöarbete. Produktion: Roxx Communication Group, Ansvarig utgivare: Conny Berg Projektledare: Daniel Nilsson Redaktör: Carin Svensson Foto: Sven Persson Mediasäljare: Anna-Lena Englund Annonsoriginal: Malin Svensson Grafisk form: Örjan Folcke Tryck: Litografen, Vinslöv 2015 Roxx Communication Group "Din lokala leverantör"

3 Coop Karlshamn 3 Ny snabbladdningsstation för elbilar I början av december 2014 invigdes en ny snabbladdningsstation för elbilar utanför Coop Forum i Karlshamn. Den är ett av resultaten av samarbetet mellan Coop Karlshamn och Karlshamn Energi. Vid invigningen medverkade Anders Strange från Karlshamn Energi, Conny Berg från Coop Karlshamn och Jonas Lööf från Green Charge Sydost. De var alla tre överens om att investeringen i en ny snabbladdningsstation är ett mycket viktigt steg. Ju fler som ser att det kommer upp sådana här desto fler vågar köpa elbil, säger Jonas. Första halvåret bjuder Karlshamn Energi på elen. För att veta att det säkert finns en laddningsplats när man kommer till stationen med sin elbil kan man boka i förväg. Det finns ett mål om att man ska kunna köra elbil längs hela E22:an och vi vill vara med och bidra till att det målet uppnås, säger Conny. Fakta laddstationen på Coop Karlshamn Anläggningen består av en snabbladdare och en semiladdare Snabbladdaren har tre kontakter: en CHAdeMO som är den japanska standarden och en CCS eller Combo som är standard i Europa och USA. Dessa är på 50 kw vardera. Dessutom finns det en Typ 2-kontakt på 43 kw. Det tar cirka 20 minuter att ladda elbilen upp till 80 procent med 50 kw- kontakterna. Den första månaden (december 2014) laddades 50 elbilar på Coop Forums laddningsstation. Den genomsnittliga laddningstiden var minuter Utöver snabbladdaren finns det en semiladdare på anläggningen med en effekt på 22 kw. Med 22 kw tar det ca en timme att ladda elbilen. Sedan tidigare finns det även en traditionell långsamladdare på Coop. Conny Berg, Coop Karlshamn, och Anders Strange, Karlshamn Energi, inviger den nya laddstationen.

4 4 Coop Karlshamn Coop Karlshamn skänker 15 öre för varje pantad importburk vilket finansierar Miljöpantapriset som går till personer eller organisationer i Karlshamn som främjar miljön. Här delar Conny Berg ut priset till Arbetscentrum Karlshamn. Miljöpanta och bidra! När du lämnar dina burkar som inte är köpta i Sverige i våra returburksautomater får du ingen pant. Men eftersom det ändå är en god miljö gärning vill vi på något sätt glädja alla som trots allt lämnar in dem hos oss på Coopbutikerna i Karlshamn. Därför har vi sedan 2010 infört Miljöpanta priset. Det innebär att för varje importburk som kommer in skänker vi 15 öre till en fond. Från den delas det ut ett pris en till två gånger per år. Pristagare kan vara personer eller organisationer, inom Karlshamns kommun, som främjar vår miljö. Första gången priset delades ut var i juli En av dem som har fått priset är Arbetscentrum i Karlshamn som i december 2014 fick ta emot en prischeck på kronor. I motiveringen stod bland annat: Arbetscentrum gör en stor miljövårds insats för invånarna i Karlshamns kommun. Istället för att kasta bort gamla möbler, trädgårds maskiner, cyklar och andra fordon så tar man in och reparerar dessa som sedan säljs till humana priser. Pristagare sedan 2010 Friluftsfrämjandet (Mulleverksamheten) Ire Natur & Kulturskola Karlshamn Montessoriskola Karlshamns Sjöscoutkår Sydkustens Sportdykarklubb Rolf Stenfelt Västblekinges Ornitologiska förening Arbetscentrum Karlshamn

5 Coop Karlshamn 5 Bilen som bara har mat i tankarna Säkert har du sett vår transportbil ute på vägarna här i Karlshamn. Den lilla vita lastbilen med gröna pratbubblor som säger Jag har bara mat i tankarna. Den är ytterligare ett led i vår miljösatsning. Vi vill ju leva som vi lär. Genom en avancerad komprimator för matavfall, Bio Simplex från Sita, kan alla matrester omvandlas till den massa som kallas slurry och som sedan förädlas till biogas. Och det är mat för vår transportbil. Så nästa gång du läser pratbubblorna på dess sidor vet du vad vi menar. De cirka 40 ton organiskt avfall som blir slurry i vår komprimator förädlas sedan till biobränsle som räcker till att köra cirka mil, berättar Conny Berg.

6 6 Coop Karlshamn VÄLKOMMEN UPP PÅ TAKET! SE FILMEN PÅ VÅR FACEBOOKSIDA. Fakta solcellstaket Toppeffekt: watt (680 st 255 wp-paneler) Total solcellsyta: m2 Elproduktion per år: kWh Vi ersätter cirka 10 procent av Coop Forum Karls hamns elförbrukning 2014 med solcellsel. Coop Forum Karlshamns solcellsproduktion motsvarar 9 10 eluppvärmda villors årsförbrukning av el. Bidrag från Länsstyrelsen: 35 procent av investeringen. Total investering efter bidrag: Cirka kr Elcertifikat, vilket motsvarar runt öre per kwh, även ursprungsgaranti vilket kan ge 3-5 öre per kwh. Avbetalningstid beräknat på elpriser från 2013 blir runt 9,5 år. Butiken Coop Forum Karlshamn Coop Forum är den största av våra fem butiker. Det är här taket är fyllt av solpaneler och sopsorteringen genom avfallsanläggningen ger biogas till vår transportbil. Det är också den butik, av de fem, som öppnar först och stänger sist varje dag. Här finns ett stort utbud av ekologiska produkter av bland annat Coops eget märke Änglamark samt Kung Markatta och Urtekram. Här står maten i centrum och vi månar om det närproducerade. Det är också här du kan passa på att ladda din elbil i vår nya snabbladdningsstation medan du handlar.

7 Coop Karlshamn 7 Solcellstaket är Coop Karlshamns största projekt och är den tredje största anläggningen, på ett och samma tak, i Sverige. Solcellstaket en unik satsning Det blev en Emil-i-Lönneberga-effekt det bara blev så, säger Coop Karlshamns VD, Conny Berg, om den enorma solcellsanläggning han har sett till att få monterad på den största av butikerna, Coop Forum. I grund och botten har hans personliga intresse för miljö vänliga insatser en hel del med saken att göra. Med sina 25 år av garanterad livslängd kommer solcellspanelerna att kompensera sin investeringskostnad väl. Nio till tio normalstora, eluppvärmda villor kan försörjas med den energi de alstrar. Än så länge behöver Coop Forum all energi för egen räkning men om det blir något överskott köps det av Karlshamn Energi. Anläggningen är Coop Karlshamns största projekt och är den tredje största, på ett och samma tak, i landet. Initiativet till solcellspanelerna i Karlshamn kom från styrelseordförande, Christer Florén. Sedan dess har även Konsument föreningen i Varberg följt efter med samma sak. På en skylt på ytterväggen vid entrén kan man se hur mycket el panelerna producerar. Även inne i butiken finns en tv-skärm med den uppgiften. Och alla anställda kan om de vill ladda ner en app för att följa elproduktionen, säger Conny. Vi hjälper dig med revision, skatt och redovisning Kontakta oss i Karlshamn, Kristianstad eller Karlskrona. kpmg.se/sydost 2014 KPMG AB, Sweden.

8 8 Coop Karlshamn VÅRA BUTIKER Roy Olsson har varit butikschef på Coop Konsum Österport sedan butiken öppnade Coop Konsum Österport Konsum Österport är en lite äldre butik än de andra. Den öppnade 1981 och kallas i folkmun fortfarande Servus. Butikschefen sedan starten heter Roy Olsson och han går i år, 2015, i pension. Vilket han tror kommer innebära lite mer tid till intressena svampplockning, jakt och fiske. Han har järnkoll på sin butik och det bästa rådet han vill ge sin efterträdare är: Jobba när det behövs. Österport är en typisk sommarbutik med havet inpå knutarna och störst omsättning i juli. Men också en för lokalbefolkningen betydelsefull butik med god service och brett sortiment. Här finns dessutom utlämning av DB Schenker och Post i butik där alla postärenden kan utföras. Citygallerian kosmetik & hälsokost I Citygallerian kosmetik & hälsokost möter du en kunnig och tillmötesgående personalstyrka som kan hjälpa till med allt ifrån val av rätt färg på underlagskrämen till vilka ekologiska produkter som passar dig. I det breda utbudet kan man lukta, känna och se hur de olika varorna passar. Även här är miljötänket väl utvecklat och det ekologiska utbudet växer och utvecklas hela tiden. Här finns hälsokost i stor variation och vill du veta mer om dessa produkter kan någon av dem fyra som jobbar i butiken berätta om användningsområden och effekter. Camilla Nilsson och Marie Svensson i Citygallerien kosmetik & hälsokost.

9 Coop Karlshamn 9 Coop Konsum Asarum I vår butik i Asarum har en hel del förändringar skett det senaste året. Hela butiken har efter mycket mätande byggts om invändigt. Här möter du en ny och fräsch bröd avdelning och kan köpa sallad från vår nya salladsbar. Utifrån önskemål från våra kunder har vi behållit och utvecklat den manuella charken. Den är vår stolthet. I Konsum i Asarum erbjuder vi också färsk fisk en gång i veckan och vi jobbar ständigt med att utveckla ett alternativt produktsortiment för er som har någon form av allergi. Ida Österberg Andersson, butikschef på Coop Konsum i Svängsta. Coop Konsum Svängsta Jimmy Sjöberg i butiken Coop Konsum i Asarum. Blekinge Det här är den lilla, nära butiken som har ett brett utbud av varor och tjänster. Här finns bland annat ATG, PostNord, Schenker Privpak, Apotekstjänst och Svens ka Spel. Eftersom vi är liten landsortsbutik är vi särskilt glada över alla våra lokala kunder och har genom den senaste tidens förändringar försökt visa det lite extra. Vi har till exempel fått hit en kaffemaskin och vi har efter ett kundförslag satt in barstolar i vår spelhörna. Utvecklingen av butiken fortsätter. På Konsum i Svängsta möts ni av en positiv anda och ett brett utbud. Allt inom säkerhet och system Lås Helhetsleverantören av säkerhet Trygghet Kvalitet Kompetens...för säkerhetens skull sedan Mekaniska Mekaniska & & elektromekaniska elektromekaniska lås lås Dörrstängare Dörrstängare & & dörrautomation dörrautomation Kompletta Kompletta dörrmiljöer dörrmiljöer & & dörrbeslag dörrbeslag Värdeförvaring Värdeförvaring & & kassaskåp kassaskåp Nyckelhantering Nyckelhantering Utrymning Utrymning & & tillgänglighet tillgänglighet Tjänster Säkerhetsbesiktningar Säkerhetsbesiktningar Projektering Projektering & & installation installation Låssmedstjänster Låssmedstjänster Serviceavtal Serviceavtal Passage Passagesystem Passagesystem för för dörrmiljöer, dörrmiljöer, portar portar och och grindar grindar Fastighetssystem Fastighetssystem t.t. ex. ex. tvättstugebokningar tvättstugebokningar RFID/tag-system RFID/tag-system CCTV Kameraövervakning Kameraövervakning inne inne och och ute ute SystemSystem- & & serverlösningar serverlösningar Larm Inbrottslarm Inbrottslarm Utrymningslarm och och Brandlarm Brandlarm Utrymningslarm Övervakning Övervakning

10 10 Coop Karlshamn Både snygg och praktisk. I nya C-Klass Kombi harmonierar design och teknik på ett fantastiskt sätt. Resultatet blir prestanda, säkerhet, funktion och vägegenskaper i världsklass. Välkommen in att prova själv. EVA VI Ägs AV InVånarna I KArlsHAmN Vår ENErgI för Ett grönt KArlsHAmN gör Oss starka på hemmaplan Nya C-Klass Kombi Billån+ inkl. serviceavtal från: Vi laddar för ett grönt och skönt Karlshamn. Karlshamn Energi har vilja och kraft att erbjuda hållbara alternativ i vår fina stad. Vi har precis tagit fram Karlshamns första snabbladdningsstation för elbilar, i samarbete med Coop Karlshamn. Och mycket annat är på gång kr / Pris från kr. *Billån+ finansiering via Mercedes-Benz Finans inklusive serviceavtal 36 mån/7.500mil, 36 mån, restskuld 50%, kontant 30%, rörlig ränta (augusti 2014), eff. ränta 5,62%. Reservation för sedvanlig kreditprövning. Bränsledeklaration blandad körning enl. EU-norm: 4,3 6,0 l/100 km, CO g/km. Miljöklass Euro 6. Bilen på bilden är extrautrustad. mercedes-benz.se KARLSKRONA: Verkstadsgatan 2, KARLSKRONA Upptäck vårt tårtsortiment! I vårt tårtsortiment har vi många goda tårtor att välja mellan. Varför inte förgylla kalaset med en riktigt härlig tårtbuffé där allas favorit med säkerhet finns med. Både gott, festligt och garanterat en succé. snabbladdstation vid Coop i strömma laddstation på torget satsning på solceller Nya elcyklar fler elbilar Brödglädje! I vårt sortiment kan du lätt hitta dina egna brödfavoriter. En grov brödbit till frukost en fralla till fikat eller varför inte ett saftigt och gott Levainbröd till lunch. Oavsett tillfälle och tidpunkt har vi ett bröd som passar alla - från stora till små! Belöna dig med ett nybakat bröd från Coop Bageri redan idag! Vi på Coop Bageri har en lång tradition och stort yrkeskunnande. Vårt bröd bakas till våra kunder 6 dagar i veckan - vissa av bröden bakas också direkt i butiken. Låt tårtkalaset börja! BESTÄLL DIN TÅRTA HÄR! Bageri HAPPIEND Nya C-Klass Kombi. hållbarhet Är en laddad FråGa;) Det bästa av flera världar.

11 Coop Karlshamn 11 Renée har ambitioner Sedan maj 2013 har kommunikations konsulten Renée Carlsson, på Ambitioner AB, samarbetat med Coop Karlshamn i fråga om strategisk kommunikation och varumärkesuppbyggnad. Ett företag kan ibland behöva förstärka både sitt yttre och sitt inre varumärke. En viktig del i processen är att lyssna av företagets personal och kunder. Utifrån de samtal som förs med medarbetare och butikschefer tar vi gemensamt fram mål och strategier för hur utvecklingsarbetet ska genomföras, säger Renée. Företag kan förändras Attityden till ett företag kan förändras effektivt genom att man lyssnar och samtalar kring önskemål från såväl de inre som de yttre leden. Att lyfta fram och arbeta med det som är positivt är viktigt. I ett par av Coop Karlshamns butiker har kommunikationsarbetet lett till att kundtill strömningen förbättrats och arbetsglädjen hos personalen fått ny glöd. Glad personal ger nöjda kunder De positiva förändringarna ger ofta en smittande effekt. Den glada personalen ger nöjda kunder och de nöjda, och till antalet ökande, kunderna gör personalen än gladare. Många Coop-butiker har ofta en social funktion och ett trevligt ord eller lite personligt engagemang kan göra så mycket. Renée Carlsson tillsammans med Ida Österberg Andersson i Svängsta. Hållbar utveckling När Renée har samarbetat med Coop Karlshamns vd, Conny Berg, är det attityder, relationer, yttre och inre varumärke, kundundersökningar och grupparbeten som varit i fokus. Målet är långsiktighet och hållbar utveck ling för alla de fem butiker som ingår i Coop Karlshamn. En efter en får de en genomgång. Det är jättekul att jobba tillsammans med Conny i hans arbete med miljö och hållbar utveckling även i personalfrågor. ISS Facility Services är det lokala Svanenmärkta serviceföretaget i Karlshamn. Tel: Jämshög SMARTA APPAR? Bankärenden direkt i mobilen! Se mer info på vår hemsida. NÄRA BRA NYTTIG Sparba nk i Karlsha en mn Du har väl inte missat våra Vi kör på biogas...som tillverkas med vår fantastiska separator för matavfall, Bio Simplex.

12 Vi bryr oss, därför är varorna bakom dessa loggor viktiga Alla Coopbutiker är KRAV-certifierade. Coop är störst i branschen på ekologiskt och har cirka ekologiska och miljömärkta varor i sortimentet. Coop var först ut med ekologiska morötter för 30 år sedan. Idag finns det mer än 440 produkter i Coop Änglamarks sortiment. Vi är inte fullkomliga men Vi har kommit en bra bit på Väg mot ett miljövänligare samhälle! Ordförande Christer Florén och VD Conny Berg. Coop Karlshamn ekonomisk förening Är en medlemsägd kooperativ förening. Vi driver fem butiker i Karlshamn omsatte vi 257 miljoner kr. Cirka 100 personer arbetar inom föreningen medlemmar/ägare. VD Conny Berg, 2006 Ordförande Christer Florén, 1988 Adress: Strömmavägen 1, Karlshamn Telefon: E-post: Hemsida: Internethandel: Facebook: Hos oss kan du handla all din mat genom

Satsning på biogas. Eltel drar kabel. Trivsel i parken. Juni 2014. E.ON satsar i västra Blekinge. Karlshamns kommun tänker långsiktigt.

Satsning på biogas. Eltel drar kabel. Trivsel i parken. Juni 2014. E.ON satsar i västra Blekinge. Karlshamns kommun tänker långsiktigt. Juni 2014 Sid 27: I Olarp rostar man kaffebönor. Trivsel i parken Karlshamns kommun tänker långsiktigt. Satsning på biogas E.ON satsar i västra Blekinge. Eltel drar kabel... och kopplar samman 225 landsbygdsfastigheter.

Läs mer

trevlig resa Mångfald naturligt och nyttigt Appen Med miljö i tanken Skräddarsytt för dina behov fast pris och full koll www.taxi020.

trevlig resa Mångfald naturligt och nyttigt Appen Med miljö i tanken Skräddarsytt för dina behov fast pris och full koll www.taxi020. 2014 trevlig resa Nu med nya kläder! Med miljö i tanken Appen fast pris och full koll Skräddarsytt för dina behov Mångfald naturligt och nyttigt www.taxi020.se 020-20 20 20 020-20 20 20 020-20 20 20 020-20

Läs mer

Vi är vana att förändra marknaden!

Vi är vana att förändra marknaden! Årsredovisning 2013 Vi är vana att förändra marknaden! En värld som enbart använder ren el kan verka som ett orimligt mål. Men ser vi tillbaka på vår historia så har vi förändrat marknaden radikalt, mer

Läs mer

Nu tar hon över. Effekt & Miljö Ett nyhetsbrev från Göteborg Energi Oktober 2011. Förskola i Järnbrott byggs som nollenergihus.

Nu tar hon över. Effekt & Miljö Ett nyhetsbrev från Göteborg Energi Oktober 2011. Förskola i Järnbrott byggs som nollenergihus. Effekt & Miljö Ett nyhetsbrev från Göteborg Energi Oktober 2011 Förskola i Järnbrott byggs som nollenergihus 10 11 Nu tar hon över möt Lotta Brändström, ny VD Sid 6 7 Här byggs landets största vindkraftverk

Läs mer

skyltfönster ÅGRENSHUSETS NYA digitala TUSEN EX VOLVOS NYA KUNDTIDNING ÖRNSKÖLDSVIKS SKÖNASTE KUNDTIDNING NUMMER 2 SOMMAREN 2014 ENSAM VÅRDNAD

skyltfönster ÅGRENSHUSETS NYA digitala TUSEN EX VOLVOS NYA KUNDTIDNING ÖRNSKÖLDSVIKS SKÖNASTE KUNDTIDNING NUMMER 2 SOMMAREN 2014 ENSAM VÅRDNAD ÖRNSKÖLDSVIKS SKÖNASTE KUNDTIDNING NUMMER 2 SOMMAREN 2014 ETT KUNDMAGASIN FRÅN ÅGRENSHUSET OCH LILLA GULA OM VÄRDET AV ATT SYNAS. HUR KREATIV KOMMUNIKATION KAN FÖRA FRAM DITT BUDSKAP. ÅGRENSHUSETS NYA

Läs mer

SHE - 40 år, det firar vi på SHEdagen den 1 september

SHE - 40 år, det firar vi på SHEdagen den 1 september SHE - 40 år, det firar vi på SHEdagen den 1 september Varmt välkommen! Kuponger hittar du i tidningen. AUGUSTI 2013 1 SHE - 40 år 40 år - det ska vi fira! 2013 är ett jubileumsår för SHE, nämligen 40 år,

Läs mer

Nu säljer vi Miljö-el

Nu säljer vi Miljö-el Lyngby Gård och 10 000 m3 biogödsel KUNDTIDNING FRÅN C4 ENERGI NR 1 MAJ 2015 Nu säljer vi Miljö-el Fjärrvärme & Fjärrkyla växer INNEHÅLL Öppet måndag fredag 8-16 044-780 75 20 C4 Energi Kundservice Vi

Läs mer

Vårt år längs vägarna

Vårt år längs vägarna E85 D 95 Vårt år längs vägarna Hållbarhetsredovisning 2012/13 Starkare tillsammans Under 2012 slog vi ner en riktigt stor milstolpe i OKQ8:s historia. Nu finns vi i ett skandinaviskt sammanhang. Som VD

Läs mer

i H ä r ry da ko m m u n n o 2 2 0 0 9 livet Här serveras bara schysst kaffe och snart tar hela Härryda steget mot etisk konsumtion

i H ä r ry da ko m m u n n o 2 2 0 0 9 livet Här serveras bara schysst kaffe och snart tar hela Härryda steget mot etisk konsumtion närings i H ä r ry da ko m m u n n o 2 2 0 0 9 livet Här serveras bara schysst kaffe och snart tar hela Härryda steget mot etisk konsumtion 7Kommande planer Svenskt Näringslivs ranking Härryda kommun sträcker

Läs mer

framåt! vi jobbar Samverkan är nyckeln till framgång professionellt företagsklimat i bygden Öppet och Ett ledarskap med dubbel effekt

framåt! vi jobbar Samverkan är nyckeln till framgång professionellt företagsklimat i bygden Öppet och Ett ledarskap med dubbel effekt vi jobbar framåt! En jubileumstidning från Åtvidabergs kommun Samverkan är nyckeln till framgång Öppet och professionellt företagsklimat i bygden Ett ledarskap med dubbel effekt VÄLKOMMEN TILL emesterhandla

Läs mer

GREEN HIGHWAY magasin

GREEN HIGHWAY magasin sundsvall östersund Trondheim En utvecklingszon för framtidens transporter www.greenhighway.nu GREEN HIGHWAY magasin 2013/2014 >> Guider Nya Affärer Hållbarhet Globalt GREEN HIGHWAY magasin I din hand

Läs mer

MILJÖ OCH KOMMUNIKATION...5

MILJÖ OCH KOMMUNIKATION...5 Sammanfattning Syftet med det här projektet är att lära oss och förstå så mycket som möjligt om företagets marknad, organisation, administration och framtidsplaner och sedan göra en nulägesanalys utifrån

Läs mer

Framtiden är här Robotarna har intagit kommunen

Framtiden är här Robotarna har intagit kommunen höstmagasinet 2013 Framtiden är här Robotarna har intagit kommunen Personlig relation ledord för den rullande framgångssagan passion för hälsa Tro på dig själv energi från solen Solen skickar inga räkningar

Läs mer

HandelsKRAFT. Fruktbart företagande

HandelsKRAFT. Fruktbart företagande NU SATSAR ICA Butiksläget: 25 000 kunder varje vecka eller 200 kunder i byn Samhällsläget: Handlarna har över 10 000 lokala leverantörer MILJONER KRONOR PÅ LOKAL SPONSRING Marknadsläget: Efter en tuff

Läs mer

Kunden i centrum. volvoåkar n. grön service-avtalet! myt eller verklighet? Läs om det på sid 4 i detta nummer. på sidan 5 hittar du ett reportage om

Kunden i centrum. volvoåkar n. grön service-avtalet! myt eller verklighet? Läs om det på sid 4 i detta nummer. på sidan 5 hittar du ett reportage om volvoåkar n FINNVEDENS LASTVAGNAR 1/2011 Kunden i centrum myt eller verklighet? Läs om det på sid 4 i detta nummer på sidan 5 hittar du ett reportage om grön service-avtalet! LEDAREN 2011 ser verkligen

Läs mer

Vi är elbolaget som bara erbjuder ren el från sol, vind och vatten. Årsredovisning

Vi är elbolaget som bara erbjuder ren el från sol, vind och vatten. Årsredovisning Vi är elbolaget som bara erbjuder ren el från sol, vind och vatten. Årsredovisning 2012 Först fick vi ner elpriset nu ska vi få ner koldioxidutsläppen När vi startade 1996 bestämde vi oss för att göra

Läs mer

Vinnande samarbete. Effekt & Miljö Ett nyhetsbrev från Göteborg Energi december 2012. Volvo Lastvagnar med flytande biogas i tanken

Vinnande samarbete. Effekt & Miljö Ett nyhetsbrev från Göteborg Energi december 2012. Volvo Lastvagnar med flytande biogas i tanken Effekt & Miljö Ett nyhetsbrev från Göteborg Energi december 2012 Prisvärt med uppvärmning i Göteborg Vinnande samarbete Volvo Lastvagnar med flytande biogas i tanken Sid 6 snurr på vindkraftssatsningen

Läs mer

Hur ska Nacka leva sin. och mångfald?

Hur ska Nacka leva sin. och mångfald? SLUTRAPPORt Hur ska Nacka leva sin vision, öppenhet och mångfald Ungt inflytande 2014 SLUTRAPPORT Hur ska Nacka leva sin vision, öppenhet och mångfald? 1 Innehåll FÖRORD...2 BAKGRUND - EN LEVANDE STAD

Läs mer

Vårt år längs vägarna

Vårt år längs vägarna Vårt år längs vägarna Hållbarhetsredovisning 2013/14 E85 D 95 Välkommen! INNEHÅLL Året i korthet 4 Våra viktigaste nyckeltal 5 Framtidens station 6 Våra drivmedel 14 Vår kund bilisten 20 Affären 24 GRI

Läs mer

Miljö SLAMTÖMNING. Hållbar utveckling. Friskt. vatten. Sophämtning. Miljö. Återvinning. spillvatten. vlopp. Sortera avfa. sortera avfall.

Miljö SLAMTÖMNING. Hållbar utveckling. Friskt. vatten. Sophämtning. Miljö. Återvinning. spillvatten. vlopp. Sortera avfa. sortera avfall. Dricksvatten Miljö SLAMTÖMNING Friskt vatten Miljö Hållbar utveckling Sophämtning Återvinning spillvatten vlopp sortera avfall Sortera avfa avlopp Framtid Hej Ö-viksbo! Jag heter Gerth Mattebo och är vd

Läs mer

Fyndar synkat på loppis. Samlar på designklassiker. emot konstens alla regler

Fyndar synkat på loppis. Samlar på designklassiker. emot konstens alla regler VÄSTERVIK NR 12 EN INSPIRATIONSTIDNING OM BO & BYGG MISSA INTE BoDagen Västervik 25/4 Utställare på Stora Torget Massor av villavisningar av mäklare LÄS MER PÅ SID 3 Ulf och Anette bygger emot konstens

Läs mer

ENERGI. &miljö. Varför är elen så dyr? Här blir sopor till energi. Miljösmarta mobilapplikationer

ENERGI. &miljö. Varför är elen så dyr? Här blir sopor till energi. Miljösmarta mobilapplikationer ENERGI &miljö Varför är elen så dyr? Här blir sopor till energi Miljösmarta mobilapplikationer Sveriges bredaste sortiment av LED-lampor och LED-belysning, även dimbara. Besök vår monter A:512 på Hem &

Läs mer

Tre nya elbilar på SHE. SHEs Miljöpris 2014. Årets SHE-dag, kuponger i tidningen JULI 2014. Kenneth Mårtensson, vd Sala-Heby Energi AB

Tre nya elbilar på SHE. SHEs Miljöpris 2014. Årets SHE-dag, kuponger i tidningen JULI 2014. Kenneth Mårtensson, vd Sala-Heby Energi AB Tre nya elbilar på SHE SHEs Miljöpris 2014 Kenneth Mårtensson, vd Sala-Heby Energi AB Årets SHE-dag, kuponger i tidningen JULI 2014 JULI 2014 1 SHE-koncernen I huvudet på VD! För ett år sedan skrev jag

Läs mer

48 NYA LÄGENHETER. Vi vann kristallen! KANONEN en miljöbyggd förskola. Kommunens FÖRSTA NATTIS. Tosterö: Fastighetsbranschens. pris för hög service

48 NYA LÄGENHETER. Vi vann kristallen! KANONEN en miljöbyggd förskola. Kommunens FÖRSTA NATTIS. Tosterö: Fastighetsbranschens. pris för hög service En tidning utgiven av Strängnäs Bostads AB, Strängnäs Fastighets AB 2014 Tosterö: 48 NYA LÄGENHETER Vi vann kristallen! KANONEN en miljöbyggd förskola Kommunens FÖRSTA NATTIS Fastighetsbranschens pris

Läs mer

Bankuellt Nr 9 Maj 2013

Bankuellt Nr 9 Maj 2013 Bankuellt Nr 9 Maj 2013 BankNytt till dig som bor i Bergslagen Christer Trägårdh VD Nu är bokslutet för 2012 klart. Och återigen kan vi konstatera att vi gör ett fantastiskt år. Bergslagens Sparbank går

Läs mer

En tidning om stambyten. Dags för stambyte? www.m3bygg.se

En tidning om stambyten. Dags för stambyte? www.m3bygg.se En tidning om stambyten. 2013 Dags för stambyte? www.m3bygg.se 2 Att vi har lång erfarenhet och stor kompetens att arbeta med kvarboende har gett M3 Bygg ett gott rykte. Vi tar alltid hänsyn till att vi

Läs mer

Sopsortering. tema avfall. en naturlig del av vardagen hos familjen Källström. VATTENKIOSKER Ger bättre kontroll över vattnet

Sopsortering. tema avfall. en naturlig del av vardagen hos familjen Källström. VATTENKIOSKER Ger bättre kontroll över vattnet Miljö VATTENKIOSKER Ger bättre kontroll över vattnet MYTER OM SOPSORTERING Vi reder ut missförstånden SOLCELLER Skapa egenproducerad el information som bidrar till en enklare vardag från västervik miljö

Läs mer

MyBusiness. Plattformen har landat! Magazine Special. Användteknik somärvärdeskapande. Plattformär detendavettiga. Forskaren: Företagaren:

MyBusiness. Plattformen har landat! Magazine Special. Användteknik somärvärdeskapande. Plattformär detendavettiga. Forskaren: Företagaren: MyBusiness Magazine Special En tidning för företagare Forskaren: Användteknik somärvärdeskapande Företagaren: Plattformär detendavettiga Undersökning: 80 Procent gillar den ekonomiska överblicken PwC:s

Läs mer

»nu går vi hem« Vi fann vårt hem. Det händer på festivalen Bert trivs att bo i 55+ Här har barnen multikul

»nu går vi hem« Vi fann vårt hem. Det händer på festivalen Bert trivs att bo i 55+ Här har barnen multikul »nu går vi hem«en tidning utgiven av Burlövs Bostäder AB sommaren 2009 Vi fann vårt hem Det händer på festivalen Bert trivs att bo i 55+ Här har barnen multikul VD har ordet Att jobba på lång sikt, planera

Läs mer

HEJ! In business. Lycka till!

HEJ! In business. Lycka till! HEJ! Att som självständig operatör driva en McDonald s restaurang är något av det roligaste, mest utmanande och mest utvecklande som finns. Att tillsammans med teamet på restaurangen vidareutveckla McDonald

Läs mer