Ladda din elbil hos Coop Forum! COOP KARLSHAMN HAR TAGIT ÄNNU ETT STEG MOT ETT MILJÖVÄNLIGARE SAMHÄLLE!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Ladda din elbil hos Coop Forum! COOP KARLSHAMN HAR TAGIT ÄNNU ETT STEG MOT ETT MILJÖVÄNLIGARE SAMHÄLLE!"

Transkript

1 Vår nya transportbil har bara mat i sina tankar Pantapriset till Arbetscentrum Positiva resultat med varu märkesuppbyggnad COOP KARLSHAMN HAR TAGIT ÄNNU ETT STEG MOT ETT MILJÖVÄNLIGARE SAMHÄLLE! Ladda din elbil hos Coop Forum!

2 2 Coop Karlshamn Biogasbil Solenergi Laddningsstation Återvinning Miljöpanta Miljön ligger oss varmt om hjärtat! Conny Berg. VD Coop Karlshamn. Miljön är något som ligger oss varmt om hjärtat och det gäller såväl de stora miljöfrågorna som energi, återvinning, avfallshantering och transporter som miljön i våra butiker för både personal och kunder. Genom att tänka långsiktigt, försöka leva som vi lär och stadigt jobba mot nya miljömål vill vi bygga upp en hållbar utveckling. Hittills har vi bidragit till det genom till exempel solcellspaneler på Coop Forums tak, införande av Miljöpantapriset, en ny snabbladdningsstation för elbilar, inköp av en transportbil som går på biogas och inskaffande av en avfallsanläggning som omvandlar våra sopor till det drivmedlet. Just nu håller vi på att successivt byta ut alla halogenlampor i butikerna mot LED-lampor. Inom ett till två år kommer vi nog att ha bytt ut samtliga. Vi är också måna om att ta vara på det närproducerade och jobbar mycket för det. Ekologiska varor är en annan del av sortimentet som vi tycker är mycket viktig. Målet är att hela tiden utöka den delen. Conny Berg och hela personalstyrkan önskar dig varmt välkommen till din miljövänliga Coop-butik. Hållbar utveckling Miljötänkandet är en viktig del av Coop Karlshamns verksamhet och identitet. Med långsiktigt tänkande är målet att uppnå en hållbar utveckling. Därför satsar vi på miljöfrämjande åtgärder och insatser på så bred front som möjligt. Det gäller att ha tålamod när det gäller sådana saker. Alla kommer till exempel inte att köpa elbil med en gång för att det finns en laddningsstation. Men när det nu finns en så kommer det efterhand att bli fler som använder den. Vi vill leva som vi lär, inte bara prata om att vara miljövänliga. Vi vill göra något för Karlshamnsborna och vill att miljöinriktningen ska synas i våra butikshyllor. Vi har fått mycket god uppmärksamhet och positiva rubriker för vårt miljöarbete. Produktion: Roxx Communication Group, Ansvarig utgivare: Conny Berg Projektledare: Daniel Nilsson Redaktör: Carin Svensson Foto: Sven Persson Mediasäljare: Anna-Lena Englund Annonsoriginal: Malin Svensson Grafisk form: Örjan Folcke Tryck: Litografen, Vinslöv 2015 Roxx Communication Group "Din lokala leverantör"

3 Coop Karlshamn 3 Ny snabbladdningsstation för elbilar I början av december 2014 invigdes en ny snabbladdningsstation för elbilar utanför Coop Forum i Karlshamn. Den är ett av resultaten av samarbetet mellan Coop Karlshamn och Karlshamn Energi. Vid invigningen medverkade Anders Strange från Karlshamn Energi, Conny Berg från Coop Karlshamn och Jonas Lööf från Green Charge Sydost. De var alla tre överens om att investeringen i en ny snabbladdningsstation är ett mycket viktigt steg. Ju fler som ser att det kommer upp sådana här desto fler vågar köpa elbil, säger Jonas. Första halvåret bjuder Karlshamn Energi på elen. För att veta att det säkert finns en laddningsplats när man kommer till stationen med sin elbil kan man boka i förväg. Det finns ett mål om att man ska kunna köra elbil längs hela E22:an och vi vill vara med och bidra till att det målet uppnås, säger Conny. Fakta laddstationen på Coop Karlshamn Anläggningen består av en snabbladdare och en semiladdare Snabbladdaren har tre kontakter: en CHAdeMO som är den japanska standarden och en CCS eller Combo som är standard i Europa och USA. Dessa är på 50 kw vardera. Dessutom finns det en Typ 2-kontakt på 43 kw. Det tar cirka 20 minuter att ladda elbilen upp till 80 procent med 50 kw- kontakterna. Den första månaden (december 2014) laddades 50 elbilar på Coop Forums laddningsstation. Den genomsnittliga laddningstiden var minuter Utöver snabbladdaren finns det en semiladdare på anläggningen med en effekt på 22 kw. Med 22 kw tar det ca en timme att ladda elbilen. Sedan tidigare finns det även en traditionell långsamladdare på Coop. Conny Berg, Coop Karlshamn, och Anders Strange, Karlshamn Energi, inviger den nya laddstationen.

4 4 Coop Karlshamn Coop Karlshamn skänker 15 öre för varje pantad importburk vilket finansierar Miljöpantapriset som går till personer eller organisationer i Karlshamn som främjar miljön. Här delar Conny Berg ut priset till Arbetscentrum Karlshamn. Miljöpanta och bidra! När du lämnar dina burkar som inte är köpta i Sverige i våra returburksautomater får du ingen pant. Men eftersom det ändå är en god miljö gärning vill vi på något sätt glädja alla som trots allt lämnar in dem hos oss på Coopbutikerna i Karlshamn. Därför har vi sedan 2010 infört Miljöpanta priset. Det innebär att för varje importburk som kommer in skänker vi 15 öre till en fond. Från den delas det ut ett pris en till två gånger per år. Pristagare kan vara personer eller organisationer, inom Karlshamns kommun, som främjar vår miljö. Första gången priset delades ut var i juli En av dem som har fått priset är Arbetscentrum i Karlshamn som i december 2014 fick ta emot en prischeck på kronor. I motiveringen stod bland annat: Arbetscentrum gör en stor miljövårds insats för invånarna i Karlshamns kommun. Istället för att kasta bort gamla möbler, trädgårds maskiner, cyklar och andra fordon så tar man in och reparerar dessa som sedan säljs till humana priser. Pristagare sedan 2010 Friluftsfrämjandet (Mulleverksamheten) Ire Natur & Kulturskola Karlshamn Montessoriskola Karlshamns Sjöscoutkår Sydkustens Sportdykarklubb Rolf Stenfelt Västblekinges Ornitologiska förening Arbetscentrum Karlshamn

5 Coop Karlshamn 5 Bilen som bara har mat i tankarna Säkert har du sett vår transportbil ute på vägarna här i Karlshamn. Den lilla vita lastbilen med gröna pratbubblor som säger Jag har bara mat i tankarna. Den är ytterligare ett led i vår miljösatsning. Vi vill ju leva som vi lär. Genom en avancerad komprimator för matavfall, Bio Simplex från Sita, kan alla matrester omvandlas till den massa som kallas slurry och som sedan förädlas till biogas. Och det är mat för vår transportbil. Så nästa gång du läser pratbubblorna på dess sidor vet du vad vi menar. De cirka 40 ton organiskt avfall som blir slurry i vår komprimator förädlas sedan till biobränsle som räcker till att köra cirka mil, berättar Conny Berg.

6 6 Coop Karlshamn VÄLKOMMEN UPP PÅ TAKET! SE FILMEN PÅ VÅR FACEBOOKSIDA. Fakta solcellstaket Toppeffekt: watt (680 st 255 wp-paneler) Total solcellsyta: m2 Elproduktion per år: kWh Vi ersätter cirka 10 procent av Coop Forum Karls hamns elförbrukning 2014 med solcellsel. Coop Forum Karlshamns solcellsproduktion motsvarar 9 10 eluppvärmda villors årsförbrukning av el. Bidrag från Länsstyrelsen: 35 procent av investeringen. Total investering efter bidrag: Cirka kr Elcertifikat, vilket motsvarar runt öre per kwh, även ursprungsgaranti vilket kan ge 3-5 öre per kwh. Avbetalningstid beräknat på elpriser från 2013 blir runt 9,5 år. Butiken Coop Forum Karlshamn Coop Forum är den största av våra fem butiker. Det är här taket är fyllt av solpaneler och sopsorteringen genom avfallsanläggningen ger biogas till vår transportbil. Det är också den butik, av de fem, som öppnar först och stänger sist varje dag. Här finns ett stort utbud av ekologiska produkter av bland annat Coops eget märke Änglamark samt Kung Markatta och Urtekram. Här står maten i centrum och vi månar om det närproducerade. Det är också här du kan passa på att ladda din elbil i vår nya snabbladdningsstation medan du handlar.

7 Coop Karlshamn 7 Solcellstaket är Coop Karlshamns största projekt och är den tredje största anläggningen, på ett och samma tak, i Sverige. Solcellstaket en unik satsning Det blev en Emil-i-Lönneberga-effekt det bara blev så, säger Coop Karlshamns VD, Conny Berg, om den enorma solcellsanläggning han har sett till att få monterad på den största av butikerna, Coop Forum. I grund och botten har hans personliga intresse för miljö vänliga insatser en hel del med saken att göra. Med sina 25 år av garanterad livslängd kommer solcellspanelerna att kompensera sin investeringskostnad väl. Nio till tio normalstora, eluppvärmda villor kan försörjas med den energi de alstrar. Än så länge behöver Coop Forum all energi för egen räkning men om det blir något överskott köps det av Karlshamn Energi. Anläggningen är Coop Karlshamns största projekt och är den tredje största, på ett och samma tak, i landet. Initiativet till solcellspanelerna i Karlshamn kom från styrelseordförande, Christer Florén. Sedan dess har även Konsument föreningen i Varberg följt efter med samma sak. På en skylt på ytterväggen vid entrén kan man se hur mycket el panelerna producerar. Även inne i butiken finns en tv-skärm med den uppgiften. Och alla anställda kan om de vill ladda ner en app för att följa elproduktionen, säger Conny. Vi hjälper dig med revision, skatt och redovisning Kontakta oss i Karlshamn, Kristianstad eller Karlskrona. kpmg.se/sydost 2014 KPMG AB, Sweden.

8 8 Coop Karlshamn VÅRA BUTIKER Roy Olsson har varit butikschef på Coop Konsum Österport sedan butiken öppnade Coop Konsum Österport Konsum Österport är en lite äldre butik än de andra. Den öppnade 1981 och kallas i folkmun fortfarande Servus. Butikschefen sedan starten heter Roy Olsson och han går i år, 2015, i pension. Vilket han tror kommer innebära lite mer tid till intressena svampplockning, jakt och fiske. Han har järnkoll på sin butik och det bästa rådet han vill ge sin efterträdare är: Jobba när det behövs. Österport är en typisk sommarbutik med havet inpå knutarna och störst omsättning i juli. Men också en för lokalbefolkningen betydelsefull butik med god service och brett sortiment. Här finns dessutom utlämning av DB Schenker och Post i butik där alla postärenden kan utföras. Citygallerian kosmetik & hälsokost I Citygallerian kosmetik & hälsokost möter du en kunnig och tillmötesgående personalstyrka som kan hjälpa till med allt ifrån val av rätt färg på underlagskrämen till vilka ekologiska produkter som passar dig. I det breda utbudet kan man lukta, känna och se hur de olika varorna passar. Även här är miljötänket väl utvecklat och det ekologiska utbudet växer och utvecklas hela tiden. Här finns hälsokost i stor variation och vill du veta mer om dessa produkter kan någon av dem fyra som jobbar i butiken berätta om användningsområden och effekter. Camilla Nilsson och Marie Svensson i Citygallerien kosmetik & hälsokost.

9 Coop Karlshamn 9 Coop Konsum Asarum I vår butik i Asarum har en hel del förändringar skett det senaste året. Hela butiken har efter mycket mätande byggts om invändigt. Här möter du en ny och fräsch bröd avdelning och kan köpa sallad från vår nya salladsbar. Utifrån önskemål från våra kunder har vi behållit och utvecklat den manuella charken. Den är vår stolthet. I Konsum i Asarum erbjuder vi också färsk fisk en gång i veckan och vi jobbar ständigt med att utveckla ett alternativt produktsortiment för er som har någon form av allergi. Ida Österberg Andersson, butikschef på Coop Konsum i Svängsta. Coop Konsum Svängsta Jimmy Sjöberg i butiken Coop Konsum i Asarum. Blekinge Det här är den lilla, nära butiken som har ett brett utbud av varor och tjänster. Här finns bland annat ATG, PostNord, Schenker Privpak, Apotekstjänst och Svens ka Spel. Eftersom vi är liten landsortsbutik är vi särskilt glada över alla våra lokala kunder och har genom den senaste tidens förändringar försökt visa det lite extra. Vi har till exempel fått hit en kaffemaskin och vi har efter ett kundförslag satt in barstolar i vår spelhörna. Utvecklingen av butiken fortsätter. På Konsum i Svängsta möts ni av en positiv anda och ett brett utbud. Allt inom säkerhet och system Lås Helhetsleverantören av säkerhet Trygghet Kvalitet Kompetens...för säkerhetens skull sedan Mekaniska Mekaniska & & elektromekaniska elektromekaniska lås lås Dörrstängare Dörrstängare & & dörrautomation dörrautomation Kompletta Kompletta dörrmiljöer dörrmiljöer & & dörrbeslag dörrbeslag Värdeförvaring Värdeförvaring & & kassaskåp kassaskåp Nyckelhantering Nyckelhantering Utrymning Utrymning & & tillgänglighet tillgänglighet Tjänster Säkerhetsbesiktningar Säkerhetsbesiktningar Projektering Projektering & & installation installation Låssmedstjänster Låssmedstjänster Serviceavtal Serviceavtal Passage Passagesystem Passagesystem för för dörrmiljöer, dörrmiljöer, portar portar och och grindar grindar Fastighetssystem Fastighetssystem t.t. ex. ex. tvättstugebokningar tvättstugebokningar RFID/tag-system RFID/tag-system CCTV Kameraövervakning Kameraövervakning inne inne och och ute ute SystemSystem- & & serverlösningar serverlösningar Larm Inbrottslarm Inbrottslarm Utrymningslarm och och Brandlarm Brandlarm Utrymningslarm Övervakning Övervakning

10 10 Coop Karlshamn Både snygg och praktisk. I nya C-Klass Kombi harmonierar design och teknik på ett fantastiskt sätt. Resultatet blir prestanda, säkerhet, funktion och vägegenskaper i världsklass. Välkommen in att prova själv. EVA VI Ägs AV InVånarna I KArlsHAmN Vår ENErgI för Ett grönt KArlsHAmN gör Oss starka på hemmaplan Nya C-Klass Kombi Billån+ inkl. serviceavtal från: Vi laddar för ett grönt och skönt Karlshamn. Karlshamn Energi har vilja och kraft att erbjuda hållbara alternativ i vår fina stad. Vi har precis tagit fram Karlshamns första snabbladdningsstation för elbilar, i samarbete med Coop Karlshamn. Och mycket annat är på gång kr / Pris från kr. *Billån+ finansiering via Mercedes-Benz Finans inklusive serviceavtal 36 mån/7.500mil, 36 mån, restskuld 50%, kontant 30%, rörlig ränta (augusti 2014), eff. ränta 5,62%. Reservation för sedvanlig kreditprövning. Bränsledeklaration blandad körning enl. EU-norm: 4,3 6,0 l/100 km, CO g/km. Miljöklass Euro 6. Bilen på bilden är extrautrustad. mercedes-benz.se KARLSKRONA: Verkstadsgatan 2, KARLSKRONA Upptäck vårt tårtsortiment! I vårt tårtsortiment har vi många goda tårtor att välja mellan. Varför inte förgylla kalaset med en riktigt härlig tårtbuffé där allas favorit med säkerhet finns med. Både gott, festligt och garanterat en succé. snabbladdstation vid Coop i strömma laddstation på torget satsning på solceller Nya elcyklar fler elbilar Brödglädje! I vårt sortiment kan du lätt hitta dina egna brödfavoriter. En grov brödbit till frukost en fralla till fikat eller varför inte ett saftigt och gott Levainbröd till lunch. Oavsett tillfälle och tidpunkt har vi ett bröd som passar alla - från stora till små! Belöna dig med ett nybakat bröd från Coop Bageri redan idag! Vi på Coop Bageri har en lång tradition och stort yrkeskunnande. Vårt bröd bakas till våra kunder 6 dagar i veckan - vissa av bröden bakas också direkt i butiken. Låt tårtkalaset börja! BESTÄLL DIN TÅRTA HÄR! Bageri HAPPIEND Nya C-Klass Kombi. hållbarhet Är en laddad FråGa;) Det bästa av flera världar.

11 Coop Karlshamn 11 Renée har ambitioner Sedan maj 2013 har kommunikations konsulten Renée Carlsson, på Ambitioner AB, samarbetat med Coop Karlshamn i fråga om strategisk kommunikation och varumärkesuppbyggnad. Ett företag kan ibland behöva förstärka både sitt yttre och sitt inre varumärke. En viktig del i processen är att lyssna av företagets personal och kunder. Utifrån de samtal som förs med medarbetare och butikschefer tar vi gemensamt fram mål och strategier för hur utvecklingsarbetet ska genomföras, säger Renée. Företag kan förändras Attityden till ett företag kan förändras effektivt genom att man lyssnar och samtalar kring önskemål från såväl de inre som de yttre leden. Att lyfta fram och arbeta med det som är positivt är viktigt. I ett par av Coop Karlshamns butiker har kommunikationsarbetet lett till att kundtill strömningen förbättrats och arbetsglädjen hos personalen fått ny glöd. Glad personal ger nöjda kunder De positiva förändringarna ger ofta en smittande effekt. Den glada personalen ger nöjda kunder och de nöjda, och till antalet ökande, kunderna gör personalen än gladare. Många Coop-butiker har ofta en social funktion och ett trevligt ord eller lite personligt engagemang kan göra så mycket. Renée Carlsson tillsammans med Ida Österberg Andersson i Svängsta. Hållbar utveckling När Renée har samarbetat med Coop Karlshamns vd, Conny Berg, är det attityder, relationer, yttre och inre varumärke, kundundersökningar och grupparbeten som varit i fokus. Målet är långsiktighet och hållbar utveck ling för alla de fem butiker som ingår i Coop Karlshamn. En efter en får de en genomgång. Det är jättekul att jobba tillsammans med Conny i hans arbete med miljö och hållbar utveckling även i personalfrågor. ISS Facility Services är det lokala Svanenmärkta serviceföretaget i Karlshamn. Tel: Jämshög SMARTA APPAR? Bankärenden direkt i mobilen! Se mer info på vår hemsida. NÄRA BRA NYTTIG Sparba nk i Karlsha en mn Du har väl inte missat våra Vi kör på biogas...som tillverkas med vår fantastiska separator för matavfall, Bio Simplex.

12 Vi bryr oss, därför är varorna bakom dessa loggor viktiga Alla Coopbutiker är KRAV-certifierade. Coop är störst i branschen på ekologiskt och har cirka ekologiska och miljömärkta varor i sortimentet. Coop var först ut med ekologiska morötter för 30 år sedan. Idag finns det mer än 440 produkter i Coop Änglamarks sortiment. Vi är inte fullkomliga men Vi har kommit en bra bit på Väg mot ett miljövänligare samhälle! Ordförande Christer Florén och VD Conny Berg. Coop Karlshamn ekonomisk förening Är en medlemsägd kooperativ förening. Vi driver fem butiker i Karlshamn omsatte vi 257 miljoner kr. Cirka 100 personer arbetar inom föreningen medlemmar/ägare. VD Conny Berg, 2006 Ordförande Christer Florén, 1988 Adress: Strömmavägen 1, Karlshamn Telefon: E-post: info@coopkarlshamn.se Hemsida: Internethandel: Facebook: Hos oss kan du handla all din mat genom

Är en egen konsumentförening Vi driver 5 butiker i Karlshamn 2013 omsatte vi 257 mkr Ca 100 personer är anställda i företaget medlemmar/ägare

Är en egen konsumentförening Vi driver 5 butiker i Karlshamn 2013 omsatte vi 257 mkr Ca 100 personer är anställda i företaget medlemmar/ägare Är en egen konsumentförening Vi driver 5 butiker i Karlshamn 2013 omsatte vi 257 mkr Ca 100 personer är anställda i företaget 13540 medlemmar/ägare VD Conny Berg 2006- Våra butiker ska inte bara vara

Läs mer

Apotek flyttar in i Stora Coop. Guldeken till Coop Karlshamn Handla online - enkelt och bekvämt. Med miljö och hållbarhet i fokus

Apotek flyttar in i Stora Coop. Guldeken till Coop Karlshamn Handla online - enkelt och bekvämt. Med miljö och hållbarhet i fokus Apotek flyttar in i Stora Coop Guldeken till Coop Karlshamn 2017 Handla online - enkelt och bekvämt Med miljö och hållbarhet i fokus 2 Coop Karlshamn Biogasbil Solenergi Laddningsstation Återvinning Miljöpanta

Läs mer

Annika Hentila med dottern Ellie ägarombud Coop Konsum Brickebacken. Ägarombud. medlemmarnas röst

Annika Hentila med dottern Ellie ägarombud Coop Konsum Brickebacken. Ägarombud. medlemmarnas röst Annika Hentila med dottern Ellie ägarombud Coop Konsum Brickebacken Ägarombud medlemmarnas röst Den första kooperativa butiken öppnade i Gävle redan 1898 Det hela började redan i slutet av 1800-talet.

Läs mer

Solelserbjudande från Södra. Egen solel

Solelserbjudande från Södra. Egen solel Solelserbjudande från Södra Egen solel Så här tillverkas solel Solelserbjudande från Södra För att producera din egen el från solens energi behöver du ett tak eller en markyta utan skuggor. Se över hur

Läs mer

Nu börjar Upplands-Bro kommun sortera ut matavfall. Kasta inte bort vår framtid! Ge ditt matavfall nytt liv.

Nu börjar Upplands-Bro kommun sortera ut matavfall. Kasta inte bort vår framtid! Ge ditt matavfall nytt liv. Nu börjar Upplands-Bro kommun sortera ut matavfall Kasta inte bort vår framtid! Ge ditt matavfall nytt liv. Dags att sortera ut matavfallet Varje bananskal spelar roll! För varje kilo matavfall som rötas

Läs mer

Välkommen. som medlem i konsumentkooperationen!

Välkommen. som medlem i konsumentkooperationen! Välkommen som medlem i konsumentkooperationen! Välkommen! Du är nu medlem i en konsumentförening. Tillsammans med 3 miljoner andra medlemmar runt om i landet är du med och äger konsumentkooperationen.

Läs mer

Vinn. Vi bjuder på fröer från Frökungen. en luftvärmepump Värde 21 375 kr. Nyhet i Vattenfalls Energibutik: Smarta köksprylar

Vinn. Vi bjuder på fröer från Frökungen. en luftvärmepump Värde 21 375 kr. Nyhet i Vattenfalls Energibutik: Smarta köksprylar NYHETER OCH ERBJUDANDEN TILL DIG SOM ÄR KUND HOS VATTENFALL VÅR 2015 Vi bjuder på fröer från Frökungen Nyhet i Vattenfalls Energibutik: Smarta köksprylar Vinn en luftvärmepump Värde 21 375 kr Så enkelt

Läs mer

Ökade omsättningen. med 35% Öka konkurrenskraften. Fylld med inspiration! Prins Daniels Fellowship. Lönsamma ombyggnationer.

Ökade omsättningen. med 35% Öka konkurrenskraften. Fylld med inspiration! Prins Daniels Fellowship. Lönsamma ombyggnationer. DAGLIGVARUHANDEL Öka konkurrenskraften Prins Daniels Fellowship Fylld med inspiration! Lönsamma ombyggnationer Nya heta koncept Sebastian Lindström, ICA Supermarket Sveg Ökade omsättningen med 35% Jag

Läs mer

10 % rabatt på solceller

10 % rabatt på solceller NYHETER OCH ERBJUDANDEN TILL DIG SOM ÄR KUND HOS VATTENFALL VÅR 2014 Solenergi framtidens energikälla Erbjudande på solceller 10 % rabatt på solceller Tävla med oss! Vinn en luftvärmepump, värd upp till

Läs mer

Välkommen. Till din nya favoritbutik i Uddevalla!

Välkommen. Till din nya favoritbutik i Uddevalla! Välkommen Till din nya favoritbutik i Uddevalla! Varmt välkomna till oss! /Kenneth och Daniel Med maten och kunden i fokus! Nu har vi öppnat! Välkommen till Uddevallas nya matbutik där färska och fina

Läs mer

Mål & Åtgärder för 2013 års Smaka på Stockholm

Mål & Åtgärder för 2013 års Smaka på Stockholm Mål & Åtgärder för 2013 års Smaka på Stockholm Ur vår miljöpolicy: "Miljöfrågorna är en självklar och viktig del av evenemanget och för våra samarbetspartners". Vårt miljöarbete tar sin utgångspunkt i

Läs mer

10 % rabatt på solceller

10 % rabatt på solceller NYHETER OCH ERBJUDANDEN TILL DIG SOM ÄR KUND HOS VATTENFALL VÅR 2014 Solenergi framtidens energikälla Erbjudande på solceller 10 % rabatt på solceller Tävla med oss! Vinn en luftvärmepump, värd upp till

Läs mer

Elektroskandias lösningar inom solenergi. Solpaneler. tryggt och hållbart

Elektroskandias lösningar inom solenergi. Solpaneler. tryggt och hållbart Elektroskandias lösningar inom solenergi Solpaneler tryggt och hållbart Smarta lösningar som håller vad de lovar. Vårt fokus är att du känner dig trygg med våra lösningar för solenergi. Därför handplockar

Läs mer

Välkommen till Bostaden!

Välkommen till Bostaden! Välkommen till Bostaden! Vi arbetar långsiktigt med smarta, hållbara lösningar; socialt, ekonomiskt och ekologiskt! Alla mål utifrån hållbarhetsperspektiven: Ekonomiskt Ekologiskt Socialt I vår affärsplan

Läs mer

Nu bygger vi nya solcellsparker och kan ta emot fler sparare

Nu bygger vi nya solcellsparker och kan ta emot fler sparare 3 % SPARA I SOLCELLER R Ä N T A Nu bygger vi nya solcellsparker och kan ta emot fler sparare LÅT SOLEN GÖRA JOBBET! 2012 var det år då ETC fick fart på landets största offentliga solcellspark i Katrineholm

Läs mer

Min energi TILL DIG SOM ÄR KUND HOS VATTENFALL VÅR 2013

Min energi TILL DIG SOM ÄR KUND HOS VATTENFALL VÅR 2013 Min energi TILL DIG SOM ÄR KUND HOS VATTENFALL VÅR 2013 Premiär för Mina Sidorappen Med Vattenfall i mobilen får du koll på elen Nyhet! Styr ditt hem med Smart Plug Få energi från solen FOTO: Henrik Trygg,

Läs mer

Gör en insats för miljön

Gör en insats för miljön Stockholmshemmet Tidningen för dig som bor hos oss Nr 3 Oktober 2013 Boka tvättid på webben Gör en insats för miljön Miljöhus i Hökarängen prisat som föredöme Är du händig? Bygg din egen plugghäst! Vi

Läs mer

Teknik, kostnader och ekonomi i en solcellsanläggning

Teknik, kostnader och ekonomi i en solcellsanläggning Teknik, kostnader och ekonomi i en solcellsanläggning Vår egen solcellsanläggning Energi/ekonomisnurr : Ett annat sätt att tänka, (kommer lite här och där). Pågående solcellsinstallation i Leksand Stödmöjligheter

Läs mer

Annika Hentila med dottern Ellie ägarombud Örebro. Ägarombud. Medlemmarnas röst

Annika Hentila med dottern Ellie ägarombud Örebro. Ägarombud. Medlemmarnas röst Annika Hentila med dottern Ellie ägarombud Örebro Ägarombud Medlemmarnas röst Det började 1899 Det hela började redan i slutet av 1800-talet. I backspegeln ser vi allt från margarinstriden, matpyramiden,

Läs mer

Investera i solceller. och gör din egen solel

Investera i solceller. och gör din egen solel Investera i solceller och gör din egen solel Omvandla solljus till förnybar el Solens energi ger egen klimatsmart el och en lägre elkostnad. Och du bidrar till ett hållbart energisystem. Vi erbjuder nyckelfärdiga

Läs mer

Kungsträdgården 1-6 juni 2011

Kungsträdgården 1-6 juni 2011 20 år! Kungsträdgården 1-6 juni 2011 Miljöutbildning 3 maj, 2011 Presentation 11-05-05 1 20 år med smakprover! År 1991 startades Restaurangernas Dag som ett evenemang för att inspirera stockholmarna att

Läs mer

1.3.3 Mängden osorterat (brännbart) avfall i butik är mer än 820 kg/miljon/omsättning SEK mindre än 600 kg/miljon omsättning SEK

1.3.3 Mängden osorterat (brännbart) avfall i butik är mer än 820 kg/miljon/omsättning SEK mindre än 600 kg/miljon omsättning SEK Sveriges mest hållbara matbutiker 2018 1. BAS Vilja, kunskap, övertygelse och handlingskraft krävs för ett genuint och framgångsrikt hållbarhetsarbete. I den första bedömningsdelen BAS ser vi till butikens

Läs mer

Dags för uppföljning av Smart Energi

Dags för uppföljning av Smart Energi Sida 1(5) Miljönämnden Datum 2013-04-02 Diarienummer MN 38-2013 Smart energi 2013 Kommunstyrelsen Dags för uppföljning av Smart Energi Ni är en av de 67 aktörer som skrivit under Klimatstrategin för Västra

Läs mer

Solceller. Från idé till färdig anläggning. Mikaela Tarnawski,

Solceller. Från idé till färdig anläggning. Mikaela Tarnawski, Solceller Från idé till färdig anläggning Mikaela Tarnawski, 2019-04-09 Vi behöver ställa om snabbt Mål om andel förnybart i Sverige Energiöverenskommelsen: 100 % förnybar elproduktion till 2040 3 Hur

Läs mer

Investera i solceller. och gör din egen solel

Investera i solceller. och gör din egen solel Investera i solceller och gör din egen solel 1 Omvandla solljus till förnybar el Solens energi ger egen klimatsmart el och en lägre elkostnad. Och du bidrar till ett hållbart energisystem. Vi erbjuder

Läs mer

Enkelt. Smart. Prisvärt.

Enkelt. Smart. Prisvärt. Enkelt. Smart. Prisvärt. Rätt råvara. Rätt maskin. Rätt service. Hur många koppar serverar du per dag? MERRILD 94 grader Kaffe- och tekonceptet 94 grader ger dig en helhetslösning för din kaffeoch teservering.

Läs mer

Earth Week mars

Earth Week mars Earth Week 25-30 mars Se programmet på www.vaxjo.se/earthweek Växjös miljövecka med fokus på framtiden Röster från förvaltningar och bolag, det här är vi stolta över i miljöarbetet Förvaltningar och bolag

Läs mer

ENGAGEMANG KUNNANDE SERVICE ANDERS PETTERSSON VD INTERCUT SVERIGE AB A ANDERS Det är med oerhörd stolthet och glädje jag ser att Intercut de senaste åren, tillsammans med vårt systerföretag Areg, har

Läs mer

Det handlar om hybrid. HybrId systemet

Det handlar om hybrid. HybrId systemet Det handlar om hybrid HybrId systemet det HaNdLar Om HybrId sedan 2003 geesinknorba erbjuder hybridsystem för sina geesinknorba baklastare. under 2009 vann Hybrid plug-in systemet CIWm recycling Award

Läs mer

BMW X5. När Sheer du älskar. www.bmw.com. allt annat än statisk elektricitet.

BMW X5. När Sheer du älskar. www.bmw.com. allt annat än statisk elektricitet. Annons Hela denna bilaga är en annons från BMW Annons BMW The all-new i BMW X5 www.bmw.com När Sheer du älskar Driving att köra Pleasure allt annat än statisk elektricitet. BILEN SOM ÄR BYGGD AV KOL ISTÄLLET

Läs mer

Var lyser solen bäst?

Var lyser solen bäst? Var lyser solen bäst? Bild: Institute för Environment and sustainability- European Commission Det strålar årligen in ca 10 000 gånger mer solenergi än den energi som används på jorden! Solceller (ger el)

Läs mer

Investera i solceller. och gör din egen solel

Investera i solceller. och gör din egen solel Investera i solceller och gör din egen solel Omvandla solljus till förnybar el Solens energi ger egen klimatsmart el och en lägre elkostnad. Och du bidrar till ett hållbart energisystem. Vi erbjuder nyckelfärdiga

Läs mer

Innehåll. Presentation Upphandling Projektering. Solar Design AB. Verkstadsvägen 3, SE-290 62 Vilshult, Sweden

Innehåll. Presentation Upphandling Projektering. Solar Design AB. Verkstadsvägen 3, SE-290 62 Vilshult, Sweden Innehåll Presentation Upphandling Projektering Energikonsulterna är en bra partner med stor erfarenhet av design, konstruktion och montage av solanläggningar och tillsammans med PV Enterprise kunskap

Läs mer

OBS!! För att kunna få chans på priset måste du ha skapat ditt konto, fyllt i dina referenser och gjort inläsningar av mätardata för hela februari.

OBS!! För att kunna få chans på priset måste du ha skapat ditt konto, fyllt i dina referenser och gjort inläsningar av mätardata för hela februari. På www.toptensverige.se och energimyndigheten hittar du bra produkter. * värsta = används många timmar (h) per dag och använder mycket energi (kwh) OBS!! För att kunna få chans på priset måste du ha skapat

Läs mer

Svanenmärkning av Hotell, Restauranger och Konferenser (HRK) Fördjupningsmaterial

Svanenmärkning av Hotell, Restauranger och Konferenser (HRK) Fördjupningsmaterial Svanenmärkning av Hotell, Restauranger och Konferenser (HRK) Fördjupningsmaterial PPT slide 5: fördjupad info HRK Varför Svanen? Fem enkla skäl: Svanen är ett kostnadseffektivt verktyg i miljöarbetet.

Läs mer

Brabil. Smartbil. Miljöbil. ELBIL! Ambitionen är att Dalarna ska bli en föregångare för elfordon. elbildalarna.se

Brabil. Smartbil. Miljöbil. ELBIL! Ambitionen är att Dalarna ska bli en föregångare för elfordon. elbildalarna.se Brabil. Smartbil. Miljöbil. ELBIL! Ambitionen är att Dalarna ska bli en föregångare för elfordon. elbildalarna.se Vi tror att el kommer att vara ett självklart drivmedel för bilar i framtiden Elbil Dalarna

Läs mer

Säbytown. Skala:1:500

Säbytown. Skala:1:500 Säbytown Skala:1:500 I vår stad använder vi oss bara av förnybar energi från sol, vind och vatten. Vi ska utnyttja denna energi effektivare genom att bygga ut nätverket. Med ett nytt slags elnät blir det

Läs mer

Producera din egen el

Producera din egen el E.ON Elnät Producera din egen el Information om hur du blir mikroproducent Med mikroproduktion menar vi en elproduktion som kräver en säkringsstorlek på högst 63 ampere och en produktionseffekt upp till

Läs mer

Vi levererar helhetslösningar

Vi levererar helhetslösningar R TM Vi levererar helhetslösningar Ett badrum är en helhet. Vi levererar den. Ett nytt badrum ska du leva med under lång som vi alla tycker oss ha för lite av. Men tar du dig att läsa vår broschyr, får

Läs mer

Strategi och åtgärder för hållbarutveckling. Posten och Brings miljöarbete

Strategi och åtgärder för hållbarutveckling. Posten och Brings miljöarbete Strategi och åtgärder för hållbarutveckling Posten och Brings miljöarbete Sida 02 Sida 03 Innehållsförteckning Sida Posten och Bring Posten, Bring och miljön Posten Norges miljövision Posten Norges mål

Läs mer

Latorps Byalag Onsdag 2014 01 29 18.30 20.30

Latorps Byalag Onsdag 2014 01 29 18.30 20.30 Latorps Byalag Onsdag 2014 01 29 18.30 20.30 VÄLKOMNA Latorps Byalag Onsdag 2014 01 29 18.30 20.30 Välkomna Presentation av projektet Träff 1,2,3,4,5,6 Studiebesök Intresse, eget gemensamt (andel) Administration,

Läs mer

BYGGER PÅ NÄRA SAMARBETE

BYGGER PÅ NÄRA SAMARBETE EFFEKTIV AVFALLSHANTERING BYGGER PÅ NÄRA SAMARBETE BÄTTRE UTFALL FRÅN DITT AVFALL DET FINNS MÅNGA FÖRDELAR MED ATT VARA LOKAL SÅ LÄNGE DU OCKSÅ ÄR GLOBAL SITA Sverige är ett av landets ledande företag

Läs mer

2015 närmar sig sitt slut och vi vill passa på att önska alla våra hyresgäster en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År.

2015 närmar sig sitt slut och vi vill passa på att önska alla våra hyresgäster en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År. Till dig som bor på Blodstensvägen 2015 närmar sig sitt slut och vi vill passa på att önska alla våra hyresgäster en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År. Vad hände under året? LED-belysning Vi är nu helt

Läs mer

Kör på el i sommar. Sommaräventyr för hela familjen. Koppla upp och koppla av. 1 500 kr rabatt på elcykel. Fina rabatter till semestern

Kör på el i sommar. Sommaräventyr för hela familjen. Koppla upp och koppla av. 1 500 kr rabatt på elcykel. Fina rabatter till semestern NYHETER OCH ERBJUDANDEN TILL DIG SOM ÄR KUND HOS VATTENFALL SOMMAR 2014 1 500 kr rabatt på elcykel Kör på el i sommar Sommaräventyr för hela familjen Fina rabatter till semestern Koppla upp och koppla

Läs mer

Investera i solceller. och gör din egen solel

Investera i solceller. och gör din egen solel Investera i solceller och gör din egen solel Omvandla solljus till förnybar el Solens energi ger egen klimatsmart el och en lägre elkostnad. Och du bidrar till ett hållbart energisystem. Vi erbjuder nyckelfärdiga

Läs mer

Enkelt. Smart. Prisvärt. Rätt råvara. Rätt maskin. Rätt service. Hur många koppar serverar du per dag?

Enkelt. Smart. Prisvärt. Rätt råvara. Rätt maskin. Rätt service. Hur många koppar serverar du per dag? Enkelt. Smart. Prisvärt. Rätt råvara. Rätt maskin. Rätt service. Hur många koppar serverar du per dag? 94 grader Kaffe- och tekonceptet 94 grader ger dig en helhetslösning för din kaffeoch teservering.

Läs mer

Så blir ni en elbilskommun Det är dags att ladda för framtiden!

Så blir ni en elbilskommun Det är dags att ladda för framtiden! Så blir ni en elbilskommun Det är dags att ladda för framtiden! 2 Det är dags att gå över el till! Försäljningen av elfordon och laddhybrider har det senaste året tagit fart på riktigt. De senaste 12 månaderna

Läs mer

VÄLKOMNA! Julmingel för medlemmar i Skånes vindkraftsakademi och Solar Region Skåne

VÄLKOMNA! Julmingel för medlemmar i Skånes vindkraftsakademi och Solar Region Skåne VÄLKOMNA! Julmingel för medlemmar i Skånes vindkraftsakademi och Solar Region Skåne PROGRAM Marknadsundersökning Kalendarium Vindkraft Solenergi Mingel och julfika MARKNADSUNDERSÖKNING Jag kommer från

Läs mer

en schysst levrantör med rättvisa värderingar.

en schysst levrantör med rättvisa värderingar. En sma rtare BRF förvaltning Vi är ett välkänt inslag i Västerås, med över 40 år på nacken har vi vuxit till det vi är i dag endast på goda meriter mun till mun. Med fokus endast på den lokala marknaden

Läs mer

Välkommen till Peters konditori i Falkenberg!

Välkommen till Peters konditori i Falkenberg! KONDITORI Välkommen till Peters konditori i Falkenberg! Hos oss hittar du allt från grova stenugnsbakade surdegsbröd till läckra chokladpraliner. Vårt breda sortiment håller hög kvalitet och alla våra

Läs mer

Projekt Bygdens Marknad

Projekt Bygdens Marknad Projekt Bygdens Marknad Ett litet bildspel om vad vi åstadkommit hittills. Första träffen 4 mars - Bygdens Vecka 20-25 augusti 2012. Monika Hulthe Projektet har 12 delmål 1. Att få ihop en grupp producenter

Läs mer

El och varmvatten från solen - åk på solsafari onsdag 22 maj kl 18-20

El och varmvatten från solen - åk på solsafari onsdag 22 maj kl 18-20 El och varmvatten från solen - åk på solsafari onsdag 22 maj kl 18-20 Energin från solinstrålningen mot ett tak i norrland är 6-8 ggr större än husets värmebehov. Fastighetsägare visar hur solfångaroch

Läs mer

Frågor från mailen fragvis@ok.se 2015 som berör OKQ8 Drivmedel

Frågor från mailen fragvis@ok.se 2015 som berör OKQ8 Drivmedel Frågor från mailen fragvis@ok.se 2015 som berör OKQ8 Drivmedel Förslag till OKQ8 Förse pumphandtagen med bättre märkning så att feltankningar kan undvikas! Frågor och svar drivmedel Innan OK Masergatan

Läs mer

Välkommen till Skällinge Hembageri!

Välkommen till Skällinge Hembageri! Leveransbageri Ungefär 85 procent av det vi bakar levererar vi till skolor, förskolor, restauranger, butiker och caféer. ICA och Ullared är två av våra stora kunder på kaffebrödssidan. Vi har fyra bussar

Läs mer

SOLCELLER EGENPRODUKTION AV EL Välkomna. Nyköping 14 mars 2017

SOLCELLER EGENPRODUKTION AV EL Välkomna. Nyköping 14 mars 2017 SOLCELLER EGENPRODUKTION AV EL Välkomna Nyköping 14 mars 2017 1 VAD HÄNDER I KVÄLL? Värmeverksamheten Nyköping; Fredrik Wettervik, Vattenfall Värme Solenergi; Nicholas Etherden, Vattenfall Research & Development

Läs mer

Vision År 2030 är Örebroregionen klimatklok. Då är vi oberoende av olja och andra fossila bränslen och använder istället förnybar energi.

Vision År 2030 är Örebroregionen klimatklok. Då är vi oberoende av olja och andra fossila bränslen och använder istället förnybar energi. Pub nr 2008:44 Vision År 2030 är Örebroregionen klimatklok. Då är vi oberoende av olja och andra fossila bränslen och använder istället förnybar energi. Vi hushållar med energin och använder den effektivt.

Läs mer

Egen el direkt till uttaget. Dala Elfond. Dala Solel. Använd solsidan - gör din egen el

Egen el direkt till uttaget. Dala Elfond. Dala Solel. Använd solsidan - gör din egen el Egen el direkt till uttaget Dala Elfond Ett avtal som passar alla Tillsammans är vi stora Dala Solel Använd solsidan - gör din egen el Visste du att... Melbourne i Australien har 2100 soltimmar per år.

Läs mer

GÅVAN ALLA VÄLJER. www.joyfulgiftcard.com

GÅVAN ALLA VÄLJER. www.joyfulgiftcard.com GÅVAN ALLA VÄLJER www.joyfulgiftcard.com VAD ÄR JOYFUL GIFTCARD EN ENKEL LÖSNING DÄR MOTTAGAREN SJÄLV VÄLJER SIN GÅVA MED STARKA VARUMÄRKEN & NÅGOT FÖR ALLA! Ett av Joyful Giftcards många styrkor är den

Läs mer

Vi finns med dig hela dagen

Vi finns med dig hela dagen Vi finns med dig hela dagen Du kanske inte tänker på det, men vi finns faktiskt i din vardag från det att du vaknar till dess att du går och lägger dig på kvällen. Hela vägen från det att du sätter på

Läs mer

Svanenmärkning av Tryckerier. Fördjupningsmaterial

Svanenmärkning av Tryckerier. Fördjupningsmaterial Svanenmärkning av Tryckerier Fördjupningsmaterial PPT slide 5: fördjupad info Tryckerier Varför Svanen? Fem enkla skäl Svanen är ett kostnadseffektivt verktyg i miljöarbetet. Det spar inte bara tid och

Läs mer

Elförsörjning med hjälp av solceller

Elförsörjning med hjälp av solceller Elförsörjning med hjälp av solceller Av: Hanna Kober 9B Datum: 2010-05-20 Handledare: Olle & Pernilla 1 Innehållsförteckning Inledning sid 3 Bakgrund sid 3 Syfte/Frågeställning sid 3 Metod sid 3 Resultat

Läs mer

Informationsmöte Fjärrvärme - Näringsidkare Helsingborg. Marina Plaza, Helsingborg 17 oktober 2012

Informationsmöte Fjärrvärme - Näringsidkare Helsingborg. Marina Plaza, Helsingborg 17 oktober 2012 Informationsmöte Fjärrvärme - Näringsidkare Helsingborg Marina Plaza, Helsingborg 17 oktober 2012 Resurser och koldioxid Om alla levde som vi svenskar skulle vi behöva tre jordklot för att få fram alla

Läs mer

Coop Franchise en spännande och lönsam företagarform!

Coop Franchise en spännande och lönsam företagarform! Coop Franchise en spännande och lönsam företagarform! Har du drömt om att vara din egen men inte vågat ta steget? Som franchisetagare av en Coop Konsum- eller Coop Nära-butik får du det fulla ansvaret

Läs mer

Då införs viktdebiteringen i din stadsdel

Då införs viktdebiteringen i din stadsdel Småhus Nu kan du gå ner i vikt Stegvist införande av viktbaserad avfallstaxa 2010 2012 mycket du Du betala Vi inför successivt viktbaserad avfallstaxa i Göteborg. Schemat här nedan visar när systemet införs

Läs mer

Solpotential Osnabrück

Solpotential Osnabrück Solkartan i Lund Solpotential Osnabrück Department of Environmental Protection Rooves with excellent or good suitability for solar panels: 26,000 (out of 70,000) Result Profit Requirement Solar Power Generation

Läs mer

En nytänkande kraft SOLKRAFT. med GARO Futuresmart S Kompletta paket för grön elproduktion

En nytänkande kraft SOLKRAFT. med GARO Futuresmart S Kompletta paket för grön elproduktion En nytänkande kraft SOLKRAFT. med GARO Futuresmart S 18-03 Kompletta paket för grön elproduktion ELCERTIFIKAT Som elproducent har du möjlighet att ansöka om elcertifikat för den el du levererar ut på nätet.

Läs mer

Svanenmärkning av Dagligvaruhandeln. Fördjupningsmaterial

Svanenmärkning av Dagligvaruhandeln. Fördjupningsmaterial Svanenmärkning av Dagligvaruhandeln Fördjupningsmaterial PPT slide 5: fördjupad info Dagligvaruhandeln Varför Svanen? Fem enkla skäl: Svanen är ett kostnadseffektivt verktyg i miljöarbetet. Det spar inte

Läs mer

Kraftsamlingen. Ny teknik i ditt hem. Vinn en fjällvecka för hela familjen. Kundförmåner. Det är bara LED som gäller. Tipsa oss om dina vänner

Kraftsamlingen. Ny teknik i ditt hem. Vinn en fjällvecka för hela familjen. Kundförmåner. Det är bara LED som gäller. Tipsa oss om dina vänner Kraftsamlingen Information och erbjudanden från Dalakraft november 2015 Tipsa oss om dina vänner Vinn en fjällvecka för hela familjen Ny teknik i ditt hem Det är bara LED som gäller Kundförmåner Stockholmspaketet

Läs mer

Fastighetsägare i framkant Satsa på elfordonen sätt upp laddstationer

Fastighetsägare i framkant Satsa på elfordonen sätt upp laddstationer Fastighetsägare i framkant Satsa på elfordonen sätt upp laddstationer 2 elfordonen kommer är ni? redo De senaste 12 månaderna har antalet elfordon ökat med över 140 procent i Sverige. Överallt dyker nya

Läs mer

wallbe LADDAD FÖR FRAMTIDEN.

wallbe LADDAD FÖR FRAMTIDEN. wallbe LADDAD FÖR FRAMTIDEN. wallbe Enkel laddning. wallbe är en tysk aktör inom elbilsladdning och startade sin verksamhet redan 2009. Vi är idag den mest flexibla aktören på marknaden inom laddprodukter

Läs mer

Solenergi i byggnader. 10 okt 2017

Solenergi i byggnader. 10 okt 2017 Solenergi i byggnader 10 okt 2017 Program 09.30 Inledning 09.45 Vad påverkar potentialen för solenergi på byggnader? 11.00 Bensträckare 12.30 Lunch 13.30 Ekonomiska förutsättningar, varför ska du satsa

Läs mer

En nytänkande kraft SOLKRAFT. med GARO Futuresmart S Kompletta paket för grön elproduktion

En nytänkande kraft SOLKRAFT. med GARO Futuresmart S Kompletta paket för grön elproduktion En nytänkande kraft SOLKRAFT. med GARO Futuresmart S 18-09 Kompletta paket för grön elproduktion PRODUCERA EGEN GRÖN EL ENKELT, MILJÖVÄNLIGT OCH LÖNSAMT Med GAROs kompletta paket med solpaneler, med växelriktare

Läs mer

EGENPRODUKTION. Solceller. Varberg 28 mars 2017 Lars Ejeklint

EGENPRODUKTION. Solceller. Varberg 28 mars 2017 Lars Ejeklint EGENPRODUKTION Solceller Varberg 28 mars 2017 Lars Ejeklint 1 SOL I SINNET På stark framväxt Åtta av tio svenskar skulle förändra sitt hem för att göra det mer miljövänligt 57 procent säger att solceller

Läs mer

Dags att byta port? Allt du behöver veta när du funderar på att byta! Vi gör det lätt.

Dags att byta port? Allt du behöver veta när du funderar på att byta! Vi gör det lätt. Dags att byta port? Allt du behöver veta när du funderar på att byta! Vi gör det lätt. Välj en leverantör som passar dig Det kan vara viktigare än du tror! Hur mår din port? Kanske är det uppenbart dags

Läs mer

www.kronfonster.se Sveriges största tillverkare av underhållsfria fönster och

www.kronfonster.se Sveriges största tillverkare av underhållsfria fönster och www.kronfonster.se Sveriges största tillverkare av underhållsfria fönster och Fabriksförsäljning av fönster, dörrar och uterum VI kommer från Småland. Från Stenriket som Vilhelm Moberg skrev. I stenriket

Läs mer

Aritco Villahissar. Inspiration för ditt hem.

Aritco Villahissar. Inspiration för ditt hem. Aritco Villahissar. Inspiration för ditt hem. Foto www.willanordic.se 2 Höj livskvalitén. En villahiss betyder så mycket mer än att transportera sig från en våning till en annan. Det handlar om att njuta

Läs mer

ICA-kundernas syn på hållbarhet

ICA-kundernas syn på hållbarhet ICA-kundernas syn på hållbarhet Om ICAs kundpanel ICAs Kundpanel rekryterades under sommaren 2011 och innehöll vid undersökningstillfället cirka 2300 kunder. Kunderna rekryteras slumpmässigt via telefon.

Läs mer

Informationsmöte Fjärrvärme. Hotell Paletten, Ängelholm 23 oktober 2012

Informationsmöte Fjärrvärme. Hotell Paletten, Ängelholm 23 oktober 2012 Informationsmöte Fjärrvärme Hotell Paletten, Ängelholm 23 oktober 2012 Resurser och koldioxid Om alla levde som vi svenskar skulle vi behöva tre jordklot för att få fram alla resurser och absorbera koldioxidutsläppen.

Läs mer

Bränslen/energi. Bensin Diesel Naturgas Fordonsgas 50/50 Biogas El Sol, vind och vatten

Bränslen/energi. Bensin Diesel Naturgas Fordonsgas 50/50 Biogas El Sol, vind och vatten Bränslen/energi Bensin Diesel Naturgas Fordonsgas 50/50 Biogas El Sol, vind och vatten Vad driver utvecklingen mot en miljövänligare fordonsflotta? Medelhavsklimatet kommer en meter närmare varje timme.

Läs mer

Ekologiskt utbud i Upplands-Bro kommuns livsmedelsbutiker våren 2015

Ekologiskt utbud i Upplands-Bro kommuns livsmedelsbutiker våren 2015 1 Ekologiskt utbud i Upplands-Bro kommuns livsmedelsbutiker våren 2015 Naturskyddsföreningen i Upplands-Bro i samarbete med EkoMatCentrum Inventering utförd 2015 av Ekomatcentrum och Naturskyddsföreningen

Läs mer

Upplev Kilsbergskanten

Upplev Kilsbergskanten Upplev Kilsbergskanten Varför arrangerar vi Upplev Kilsbergskanten? Stärka känslan och stoltheten för Kilsbergskanten Öka gemenskapen och samarbeten mellan oss i Kilsbergskanten Manifestera det pågående

Läs mer

Energirevolutionen börjar här

Energirevolutionen börjar här Energirevolutionen börjar här Rexel har gjort ett aktivt val att ta täten inom förnybar energi, miljövänliga och smarta lösningar som energieffektiviserar Sverige Rexel Energy Solutions Vi tillhandahåller

Läs mer

En företagspresentation

En företagspresentation www.kortsystem.se En företagspresentation Kortsystem Lager, produktion, butik & industri Det började med en entreprenör, en bra idé och timing. I början av 80-talet var Bengt Knutsson på väg till logistikmässan

Läs mer

Välkommen! Varmt välkommen till din lokala affär!

Välkommen! Varmt välkommen till din lokala affär! Din lokala affär 1 Välkommen! Vid vägkanten i det natursköna Skeda udde ligger den lokala butiken. Här är kundservicen och ordväxlingen med grannarna centrala och viktiga delar för butiken. Det är också

Läs mer

Sol i Väst -Egenproducerad solel

Sol i Väst -Egenproducerad solel Sol i Väst -Egenproducerad solel Träff 1 Uppstart och förstudie Konsultstöd Stöd från SP Förstudie Upphandling Installation, drift, underhåll och uppföljning 2014 2015 2016 Träff 1- Förstudie Träff 2 -

Läs mer

Vår stad heter Pelo Veluso! Gjord i skala 1:250

Vår stad heter Pelo Veluso! Gjord i skala 1:250 Vår stad heter Pelo Veluso! Gjord i skala 1:250 Vi har valt att kalla vår stad för Pelo Veluso. Pelo betyder hjärta på Sesotho och vi ser navet som hjärtat i vår stad. Veluso är en egen tolkning av ordet

Läs mer

FINALISTER 2018 Årets Butik

FINALISTER 2018 Årets Butik FINALISTER 2018 Årets Butik Finalister 4 Ica Kvantum Landvetter 7 Östenssons Skänninge 8 Ica Maxi Nacka VANA VINNARE En butik där personalen får leda sig själva, ta egna initiativ, vara kreativa och utvecklas

Läs mer

Där klimatsmarta idéer blir verklighet

Där klimatsmarta idéer blir verklighet Där klimatsmarta idéer blir verklighet Klimp 2008 2012 Naturvårdsverket och Linköpingskommun arbetar tillsammans för att minska utsläppen av växthusgaser. Tillsammans för klimatet Vi är mycket stolta över

Läs mer

Vad är delaktighet för dig?

Vad är delaktighet för dig? Vad är delaktighet för dig? Inspiration till samtal om delaktighet, självbestämmande och inflytande Detta häfte bygger på rapporten Vad är delaktighet för dig? ett delprojekt i satsningen för en evidensbaserad

Läs mer

Turismfunktionen vid VKL

Turismfunktionen vid VKL Välkommen! Välkommen till en kunskaps- och inspirationsdag om hur besöksnäringen kan utvecklas från traditionell torghandel till en modern och vinstdrivande industri. Vad är det som gör skillnaden mellan

Läs mer

Solel för & av privatpersoner.

Solel för & av privatpersoner. Solel för & av privatpersoner www.solpaneler.nu Agenda Hur fungerar solceller? Användningsområden Utveckling i Sverige Vilka möjligheter finns det som privatperson.och är det lönsamt? (Produktion just

Läs mer

Vi sitter nu på Torsgränd 9 i Vasastan dit du förstås är hjärtlig välkommen.

Vi sitter nu på Torsgränd 9 i Vasastan dit du förstås är hjärtlig välkommen. Vi är en tight grupp med bred samlad erfarenhet från de flesta grafiska sammanhang såväl tryck som digitalt. Vi arbetar med allt från annonser till avancerad webbshop via trycksaker, montrar, appar, säljpresentationer

Läs mer

STARKA SKÄL ATT VÄLJA KYL- OCH FRYSRUM FRÅN FINNEBÄCKS

STARKA SKÄL ATT VÄLJA KYL- OCH FRYSRUM FRÅN FINNEBÄCKS 4 STARKA SKÄL ATT VÄLJA KYL- OCH FRYSRUM FRÅN FINNEBÄCKS 1 STARKA SKÄL ATT VÄLJA FINNEBÄCKS DET ÄR INGEN SLUMP att den som söker kvalificerade lösningar för kyl- och frysrum ofta väljer Finnebäcks. Argumenten

Läs mer

Finnvedens Lastvagnar samlar sitt begagnatutbud i Värnamo

Finnvedens Lastvagnar samlar sitt begagnatutbud i Värnamo en informationstidning Från Finnvedens lastvagnar våren 2009 BEGAGNADE VOLVOLASTBILAR - ALLTID ETT SÄKERT KÖP Finnvedens Lastvagnar samlar sitt begagnatutbud i Värnamo Generösa Garantier även på utvalda

Läs mer

Fyra gånger Nolia. Mässor Konferens Event Uthyrning

Fyra gånger Nolia. Mässor Konferens Event Uthyrning Fyra gånger Nolia. Mässor Konferens Event Uthyrning Kreativitet Personlighet Mässor Konferens Event Uthyrning Lust Nyskapande När människor och idéer möts. Det är då det händer. Tankar utbyts, erfarenheter

Läs mer

Funderar du på att investera i en solcellsanläggning?

Funderar du på att investera i en solcellsanläggning? Företag Funderar du på att investera i en solcellsanläggning? Kommunens energi- och klimatrådgivare kan ge dig opartiskt stöd i alla steg. Sju tips på vägen: 1. Ta kontakt med en säljare för att få besök

Läs mer

Värm upp hösten! Sänk uppvärmningskostnaden med upp till 55 %

Värm upp hösten! Sänk uppvärmningskostnaden med upp till 55 % NYHETER OCH ERBJUDANDEN TILL DIG SOM ÄR KUND HOS VATTENFALL HÖST 2013 Luftvärmepump till kampanjpris! Värm upp hösten! Sänk uppvärmningskostnaden med upp till 55 % Så minskar du enkelt varmvattenkostnaden

Läs mer

Välkommen till Ninas konditori i Mörrum!

Välkommen till Ninas konditori i Mörrum! Ninas konditori Välkommen till Ninas konditori i Mörrum! På Ninas konditori möts du av ett glatt gäng som trivs och kompletterar varandra väl. Tillsammans levererar vi ett brett utbud av matbröd, vetebröd,

Läs mer

Kvalité till rätt pris

Kvalité till rätt pris 2015 Innehåll Kvalité till rätt pris... 3 10 anledningar till varför jag inte kan vara utan en solcellsanläggning.... 4 Varför är det lönsamt?... 4 Om jag inte får någon ersättning alls då?... 5 Innosund

Läs mer

Tänk på att lägga rätt soppåse i rätt kärl! Från 1 juni får alla trollhättebor en ny rutin för sophanteringen

Tänk på att lägga rätt soppåse i rätt kärl! Från 1 juni får alla trollhättebor en ny rutin för sophanteringen Tänk på att lägga rätt soppåse i rätt kärl! Från 1 juni får alla trollhättebor en ny rutin för sophanteringen Fortsätt sortera sopor som tidigare. Lägg bara till en bra rutin Släng soppåsarna i två olika

Läs mer