Region Mellersta 10/11

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Region Mellersta 10/11"

Transkript

1 Region Mellersta 10/11: Till LL-coacher, BDF, föreningar och klubbcoacher, Här kommer den första återkopplingen på Region Mellersta 10/11 efter läger i Karlstad respektive Södertälje. Läger 1 Karlstad, Fröding Arena 3-5 december 2010 Första regionlägret av Regionverksamheten 2010/11 för pojkar och flickor födda -96 var planerad till Karlstad och deras nya hall och anläggning Fröding Arena. Det är alltid kul att komma ut på nya orter och nya arenor och arrangera Regionläger och det var även första gången för undertecknad på plats i Fröding Arena. KFUM Karlstad Basket har verkligen en härlig anläggning att tillgå med två hallar där vi kunde träna parallellt med pojkarna och flickorna. Man kan bara önska att fler klubbar får liknande hallar det behövs helt klart runt om i Sverige! Lite roligt är att i foajén vid kafeterian så fanns digitala paneler uppsatta som visade hur mycket solenergi som fångats upp från solpanelerna på taket det var helt klart häftigt och kändes klockrent då Karlstad har en sol-logotype som man ofta ser förknippad med staden. Vi bodde på Frödingskolan som låg vägg i vägg med Fröding Arena, med en inomhusgång som gjorde att man lätt kunde röra sig mellan byggnaderna. Vi åt även i skolans matsal där skolpersonal jobbade hårt under helgen för att servera mat till de 155 deltagarna och 8 ledarna. Spelarna, 82 flickor och 73 pojkar, kom från 21 olika klubbar: Arvika Basket, BBK Star (Örebro), Borlänge BBK, Eskilstuna BBK, KFUM Kristinehamn, Finspångs BaK, KFUM Karlstad Basket, KFUM Katrineholm, KFUM Linköping, KFUM Örebro BBK, KFUM Uppsala Basket, KFUM Ockelbo BBK, Norrköpings BBF, Sigtuna BBK, Sjöängens IF, Söderköpings BBK, Södertälje BBK, Ullvi BK, Västerås Basket, Visby BBK och Åkers IF. Spelarna kom alltså från samtliga distrikt som är inom Region Mellerstas upptagningsområde (Gävle-Dala BDF, Östsvenskas BDF, Upplands BDF, Västmanlands BDF, Mellansvenska BDF, samt Södertälje och Nykvarn). Totalt var 166 spelare anmälda till lägret men pga. några återbud (skador/sjukdom) samt avhopp var det faktiska spelarantalet 155 på lägret. Det var som sagt en ny placering av ett första regionläger och man kunde på flera håll höra folk som oroade sig innan lägret att det skulle bli färre antal anmälda än tidigare år men antal anmälda spelare ökade och det gav även fler deltagare från Värmland, vilket är viktigt då vi aldrig kan veta var spelare som kan bli riktigt bra råkar vara födda och växa upp. SWEDISH BASKETBOLLBALL FEDERATION Sida 1(6)

2 Spelarna var indelade i tre träningsgrupper per kön så det var med andra ord fullt upp i Fröding Arena. Under lägret genomförde spelarna fyra basketträningar, kopplade till SBBF:s Spelarutvecklingsplan, där man även körde Basketsmart vid två av träningarna. Teoripasset handlade om Spelarens ABC och riktade in sig på framför allt kost och hölls av Region Mellerstas Fysio Anna Lindroth. Under lägret mätte vi även spelarnas längd, räckvidd och räckhöjd. Regioncoacher på plats i Karlstad var Niklas Najafi, Angelica Gabrielsson samt Joakim Brunnström på flicksidan. På pojksidan kunde inte Ola Bertilsson och Ulf Andersson närvara så Panagiotis Nikolaidis hade till sin hjälp Andreas Wahlstedt och Anton Kalén som båda gjorde ett kanonjobb som vikarierande regioncoacher. Fysio var ovan nämnda Anna Lindroth. Vi fick även hjälp från Uygar från Karlstad Basket. Hela coachgruppen ska ha en stor eloge för det arbete de genomfört under helgen, då de stod på golvet många timmar under lägret och gav massa energi till den ena träningsgruppen efter den andra. Träningsplaneringen för lägret hade inför lägret mailats ut till spelare, klubbar, klubbcoacher och föräldrar och det var kul att se några klubbcoacher på plats som följde spelarna och träningarna under helgen. Samtidigt kan man bara önska att flera coacher är på plats och ser och följer spelarna och ser hur övriga spelare i regionen ser ut och vad nivån är. Avslutningsvis vill jag och mina kollegor rikta ett stort tack till KFUM Karlstad Basket för den fina uppbackningen under helgen och pricken över i:et var när reportrar från två tidningar kom till avslutningen på lägret för att göra intervjuer och reportage med spelare och ledare, vilket var både roligt och viktigt då vi behöver nå ut med basket i media så ofta vi kan. Läger 2 Södertälje, Täljehallen 4-6 februari 2011 Det andra lägret i årets regionverksamhet ägde rum första helgen i februari i Södertälje som är en välkänd och välbeprövad ort för regionläger. Södertälje BBK hjälpte till med arrangemanget och vi fick träna i Täljehallen A+B, Rosenborg samt Täljegymnasiet. Vi bodde på Rosenborgskolan och åt i Rosenborgsskolans matsal som är ihopbyggd med Täljehallen, med andra ord hade vi allt vi kunde behöva inom någon minuts gångavstånd. Från läger 1 hade 96 spelare gått vidare, 48 pojkar och 48 flickor, men i och med några återbud så var 90 spelare närvarande på lägret. De delades upp i två träningsgrupper för flickorna respektive två för killarna. Coachteamet för flickorna var intakt med Niklas, Angelica och Joakim. På pojksidan var Ola och Ulf tillbaka och tillsammans med Panagiotis var även den coachstaben intakt. Tillsammans med Region Mellerstas fysio Anna Lindroth gjorde ledarstaben ett kanonjobb. SWEDISH BASKETBOLLBALL FEDERATION Sida 2(6)

3 Under lägret genomfördes fyra basketträningar, kopplade till SBBF:s Spelarutvecklingsplan, Basketsmart, armhävningstest samt tre grundläggande rörlighetsövningar. På programmet var även ett teoripass i Skadehantering som genomfördes av Anna Lindroth där spelarna fick öva praktiskt på att tejpa en stukad fot och linda en Dauerlinda när man stukat foten eller fått en lårkaka. I samband med avslutningen av lägret träffade vi Elin Eldebrink, som spelat professionellt utomlands, men nu var tillbaka i Sverige efter en längre skadeperiod och var på väg att göra comeback i Tälje i Damligan. Elin blev intervjuad och svarade på frågor i hur det är att vara en elitspelare och delade med sig av sina tankar och tips till spelare, coacher och föräldrar som lyssnade. Spelarna träffade även landslagscoacherna Tommie Hansson (HU15) och Jens Tillman (DU15) som pratade inför respektive grupper och svarade på frågor. Även under lägret i Södertälje var det en del föräldrar och klubbcoacher på plats vilket är kul att se. Det är av stort värde att se sina spelare i en annan miljö med många andra duktiga spelare och i nya och andra roller än man vanligen är van vid. Reflektioner utifrån SUP (SBBF:s spelarutvecklingsplan) Flickor Utvärderingen för flickorna är gjord tillsammans med coacherna för flickorna och sträcker sig över läger 1 och 2. Fysik Snabbhetsmässigt är gruppen bra. Så väl kvickhet som maxfart är bra hos många. Styrka och stabilitet är inte lika bra. Många är sent utvecklade och därmed rätt så tunna och svaga. En av de viktigaste aspekterna, som man behöver förmedla till spelare och deras hemmamiljöer är "Idrottare först, basketspelare sen". Basketsmart är en "skonsam" introduktion till fys och styrketräning för de unga spelarna, då den i första är skadeförebyggande. Rent generellt behöver vi lära oss och förstår hur och varför fysisk träning bör vara en del av basketträningen, och det är något som måste börja tidigare ute i klubbarna. Teknik Generellt sätt så är den tekniska förmågan ganska god. Positivt är att den är god även hos de större spelarna. Men som vanligt när det gäller den individuella tekniken så är nivån varierande, den är riktigt bra hos några få, helt okej hos ytterligare en del och alldeles för svag hos många spelare. Nivån är dock bättre och högre på årets regiongrupp än tidigare års grupper. SWEDISH BASKETBOLLBALL FEDERATION Sida 3(6)

4 Den del av tekniken där många ligger efter är i den generella bollbehandlingen, dvs. att kunna dribbla bollen med höger och vänster hand, bakåt, framåt och i sidled med blicken upp. Jobbas det för lite på det på hemmaplan? Taktik & Spelförståelse Att jobba med spelförståelse är relativt nytt för många av spelarna på lägret, med undantag från Södertäljetjejerna som skolats in i olika typer av rörelsemönster, beslutstagande och spelförståelse. Tittar man på hela gruppen är det ändå flera som förstår och kan jämfört med tidigare år. Det finns en kärngrupp på cirka 25 individer som redan har börjat utveckla en förståelse för spelet tillsammans med andra, men som sagt det är stor skillnad mellan klubbarna. Under läger 2 jobbade man mycket utifrån att hålla bredd och djup och att lära sig hitta friheten utifrån vissa givna positioner. Detta var relativt svårt för många och trots att det glimmar till då och då är det för sällan det är medvetna val när man samarbetar. Socialt Gruppen är generellt mycket trevlig och tjejerna är skötsamma. Under läger 1 är det lite tidigt att säga något specifikt då man har för lite tid med tjejerna individuellt. Tjejerna har tagit till sig instruktionerna att umgås och lära känna varandra över klubbgränserna på ett bra sätt vilket är en viktig del av regionverksamheten. Mentalt Under läger 2 försökte pointguards steppa upp efter att vi varit på dem lite extra men de behöver ta för sig mer och vara ännu mera ledare. Detta kan dock bero på att spelet och det man tränat på skiljt sig mycket från det man gör på hemmaplan och då tar det tid att känna sig trygg och ta för sig ännu mer. Förhoppningsvis ser vi förbättringar inom detta område till läger 3 och att flera spelare sticker ut såväl som spelfördelare som i andra roller på planen. Antropometri Urvalet är riktigt bra och ett flertal spelare goda antropometriska förutsättningar för basket, exempelvis är fyra spelare över 185 cm och dessutom finns det ett antal rörliga spelare som är drygt 180 cm. Som nämndes tidigare finns en hel kvicka spelare i gruppen också. Övrigt En reflektion under läger 2 avseende gruppindelningen var vilka vanor som kunde identifieras hos spelarna. De två första träningarna delades in utefter längd, men till träning 3 och 4 delades spelarna in i nya grupper där stora och små var i en grupp och mellan var i en grupp. När man jobbade med exempelvis P&R så var det tydligt att gruppen med stora och små klarade det spelet mycket bättre medan gruppen med mellanstora spelare var mycket bättre på att cutta, fylla positioner och röra sig utan boll. Det finns helt klart vanor att göra olika saker vanor som inte är så lätta att bryta i första taget. SWEDISH BASKETBOLLBALL FEDERATION Sida 4(6)

5 Pojkar Utvärderingen för pojkarna är gjord tillsammans med coacherna för pojkarna och sträcker sig över läger 1 och 2. Fysik Fysiken på spelarna i gruppen är helt okej, överlag bra kondition och bra kroppskontroll. Dock ingen atlet som sticker ut. Det är lite bättre generellt än förra året. Dock färre riktigt vältränade (ifjol kom Arvikakillarna till lägren i mycket bättre fysiska form än övriga spelare), även om Uppsalaspelarna i regel hade bra fysik. Teknik Den tekniska förmågan på spelarna är även denna helt okej, även om den kan bli mycket bättre. Jämför man tekniken generellt med förra årets grupp är den likvärdig eller kanske lite bättre, dock inte samma toppar som uppvisades förra året. Tekniken är väldigt varierande i gruppen och generellt är man svaga på att avsluta med den sämre handen. Södertäljespelarna stack ut vad gäller teknik men även spelare från Ockelbo, Örebro, Eskilstuna och Norrköping hade rätt fin teknik. Taktik & Spelförståelse Olika nivåer på spelförståelsen bland spelare i gruppen, men ungefär som väntat i den här åldern. Några guards stack ut med fin blick för spelet vilket var riktigt kul att se. Men spelförståelsen och den taktiska kunskapen hos spelarna är ett område där det finns stora brister och okunskap, och detta kräver förbättring. Spelarna lägger stor vikt vid sina individuella prestationer och är antingen ointresserade eller helt enkelt inte tillräckligt duktiga i spelet utan boll i både försvar och anfall. Socialt Gruppen är mognare och lugnare än förra året och spelarna har bra inställning överlag. Mentalt Detta område är svårt att bedöma när man bara träffats 1-2 helger och det är så många spelare på plats. Men, det såg ut som några av guardsen hade lite killer i sig vilket ska bli spännande att följa på de nästkommande lägren. Klubbtillhörigheten är dock en stor faktor för den mentala aspekten. Avsaknaden av "hårdhet" är väldigt tydligt från spelarna från "mindre" klubbar. Man är medveten om att det är ett stort problem att få till många och fler tuffa samt bra matcher för lagen utanför Stockholm i Region Mellersta. Här har BDF:en en stor utmaning att tillsammans med klubbarna få fler lag för att få bättre och fler matcher. Antropometri Jämfört med förra året är gruppen mindre atletisk och antropometriskt en ganska kort grupp utan någon 2-meterskille. Det finns 3-4 killar på knappt 195 cm med hyfsad SWEDISH BASKETBOLLBALL FEDERATION Sida 5(6)

6 teknik. Det saknas dock som sagt långa spelare. Det finns en hel del kvicka spelare dock var de flesta väldigt korta. Positivt var att det fanns ett antal väldigt kvicka guards. Men generellt sett var urvalet svagare än ifjol. Skrivet och sammanställt av David Leman Regionansvarig Landslag Mellersta Bilder från Regionläger 1 Karlstad SWEDISH BASKETBOLLBALL FEDERATION Sida 6(6)

Återkoppling Region Mellersta U /2012. Läger 1 Falun & Läger 2 Södertälje

Återkoppling Region Mellersta U /2012. Läger 1 Falun & Läger 2 Södertälje Sida 1 / 6 Till LL-coacher, BDF, föreningar och klubbcoacher, Läger 1 Falun, Lugnet 28 30 oktober Region Mellersta 2011/2012 startade upp U14-verksamheten i Falun, en ny ort för region. Det är alltid riktigt

Läs mer

Återkoppling Region Mellersta 2012/13. U15: Läger 1 Katrineholm & Läger 2 Arvika

Återkoppling Region Mellersta 2012/13. U15: Läger 1 Katrineholm & Läger 2 Arvika Sida 1 / 5 Till spelare, föräldrar, coacher, föreningar, distrikt och landslagscoacher, Läger 1 Katrineholm, Duveholmshallen (28-30 september) Region Mellersta 2012/13 började årets regionverksamhet i

Läs mer

Regionverksamhet Mellersta 2015/16

Regionverksamhet Mellersta 2015/16 Hej flickor och pojkar födda 01. Tack för senast, det var en härlig upplevelse för oss coacher i Uppsala och vi hoppas att det var likadant för er. Vi är både nöjda och stolta över er prestation och den

Läs mer

Träningsplanering U13 Läger 1

Träningsplanering U13 Läger 1 Sida 1 Till spelare, föräldrar och klubbtränare, Träningsplaneringen för läger 1 finner ni på de kommande sidorna. Basketräningarna under helgen är 105 minuter långa, där inledningen av den första träningen

Läs mer

Regionverksamhet Mellersta 2015/16

Regionverksamhet Mellersta 2015/16 Region Flickor och Pojkar -01 Hej killar och tjejer, Tack för senast, det var en härlig upplevelse för oss coacher i Oskarshamn och det hoppas vi det var för Er också. Vi var verkligen nöjda och stolta

Läs mer

Regionverksamhet Feedback

Regionverksamhet Feedback Region Södra 09/10 efter samling 2 Till LL-coacher, BDF, föreningar och klubbcoacher, Information kring samlingen Region Södra hade sin andra samling i Eoshallen, Lund, 15-17 januari. Totalt var 173 spelare

Läs mer

Träningsplanering U13 Läger 1

Träningsplanering U13 Läger 1 Sida 1 Till spelare, föräldrar och klubbtränare, Träningsplaneringen för läger 1 finner ni på de kommande sidorna. Basketräningarna under helgen är 105 minuter långa, där inledningen av den första träningen

Läs mer

Träningsplanering U13 Läger 1

Träningsplanering U13 Läger 1 Sida 1 Till spelare, föräldrar och klubbtränare, Träningsplaneringen för läger 2 finner ni på de kommande sidorna. Basketräningarna under helgen är 105 minuter långa, där inledningen av den första träningen

Läs mer

Välkommen till Miki Herkel Cup Huskvarna 25-27 maj 2012

Välkommen till Miki Herkel Cup Huskvarna 25-27 maj 2012 Sida 1 / 8 Stockholm 2012-03-12 Välkommen till Miki Herkel Cup Huskvarna 25-27 maj 2012 Det är med stor glädje tar emot landets mest lovande spelare födda 1997. Vi hoppas på ett utvecklande och minnesvärt

Läs mer

Föräldramöte Sundsvall Dragons P98 10/9 2012

Föräldramöte Sundsvall Dragons P98 10/9 2012 Föräldramöte Sundsvall Dragons P98 10/9 2012 Träningar Vi fick en se en översikt som Pontus sammanställt gällande träningar, matcher o s v. Ambitionen är att hitta en balans mellan träning, match och andra

Läs mer

Regionverksamhet Region Norra

Regionverksamhet Region Norra Tack för din anmälan! tackar för din anmälan till årets regionverksamhet för pojkar & flickor födda -04 (U-15) och bjuder härmed in dig till Campus Fyrvalla, Östersund 28-30 sep 2018. Enligt tidigare utskick

Läs mer

Träningsplanering U14 Regionläger 3

Träningsplanering U14 Regionläger 3 Sida 1 Till spelare, föräldrar och klubbtränare, Träningsplaneringen för läger 3 finner ni på de kommande sidorna. Basketträningarna under helgen är 90 eller 75 minuter långa där träning 1 och 2 inleds

Läs mer

Regionverksamhet Norra 2013/14

Regionverksamhet Norra 2013/14 Tack för din anmälan! Region tackar för din anmälan till årets regionverksamhet för pojkar & flickor födda -99 (U-15) och bjuder härmed in dig till Campus, Östersund 11-13 oktober. Enligt tidigare utskick

Läs mer

Regionverksamhet Norra U

Regionverksamhet Norra U Tack för din anmälan! Region Norra tackar för din anmälan till årets regionverksamhet för pojkar & flickor födda -03 (U-16) och bjuder härmed in dig till Hagaskolan, Umeå den 26-28 oktober. Enligt tidigare

Läs mer

Var bör fokus i träningen ligga? Det är väldigt viktigt att inte bara träna på rätt saker utan också att spendera rätt mängd tid på olika saker.

Var bör fokus i träningen ligga? Det är väldigt viktigt att inte bara träna på rätt saker utan också att spendera rätt mängd tid på olika saker. Var bör fokus i träningen ligga? Det är väldigt viktigt att inte bara träna på rätt saker utan också att spendera rätt mängd tid på olika saker. hur och/eller varför man gör något. Om spelarens förståelse

Läs mer

Välkommen! Azuka Nnamaka 31 år Från Uppsala Fd basketspelare Ungdomsledare Barn- och Ungdomsansvarig. #ihl12

Välkommen! Azuka Nnamaka 31 år Från Uppsala Fd basketspelare Ungdomsledare Barn- och Ungdomsansvarig. #ihl12 Välkommen! Azuka Nnamaka 31 år Från Uppsala Fd basketspelare Ungdomsledare Barn- och Ungdomsansvarig #ihl12 Svenska Basketbollförbundet SBBF Firar 60 år 12 BDF 360 medlemsföreningar ca 50 000 aktiva 50-50

Läs mer

Regionverksamhet Norra

Regionverksamhet Norra Tack för din anmälan! Region tackar för din anmälan till årets regionverksamhet för pojkar & flickor födda -04 (U-15) och bjuder härmed in dig till Umeå och Dragonskolan, den 1-3 mars. Enligt tidigare

Läs mer

SBBF:s spelarutvecklingsplan

SBBF:s spelarutvecklingsplan SBBF:s spelarutvecklingsplan Rekommendationer för hur man utvecklar spelare Bakgrund I de mest framträdande länderna är en kravanalys gjord och en kravprofil har tagits fram Ett önskemål från föreningarna

Läs mer

Regionverksamhet Norra 2015/16

Regionverksamhet Norra 2015/16 Tack för din anmälan! Region tackar för din anmälan till årets regionverksamhet för pojkar & flickor födda -01 (U-15) och bjuder härmed in dig till Campus, Östersund 9-11 oktober. Enligt tidigare utskick

Läs mer

Processledning, Mellansvenska Basketbolldistriktförbundet Plats Tid: Närvarande föreningar: Processledare: > Presentation och inledning.

Processledning, Mellansvenska Basketbolldistriktförbundet Plats Tid: Närvarande föreningar: Processledare: > Presentation och inledning. Processledning, Mellansvenska Basketbolldistriktförbundet Plats: Tegelbruket Tid: 2017.11.18, 10.00 16.00 Närvarande föreningar: Föreningen Arvika Basket, KFUM IA Karlskoga, KFUM Örebro Basket, Sjöängen

Läs mer

Inför regionläger 1 för U14, oktober 2013

Inför regionläger 1 för U14, oktober 2013 1/9 Inför regionläger 1 för U14, 11-13 oktober 2013 Till spelare, föräldrar och klubbtränare, Träningsplaneringen för läger 1 finner ni på de kommande sidorna. Träningarna under helgen är ca 90 minuter

Läs mer

Regionverksamhet Norra U

Regionverksamhet Norra U Tack för din anmälan! Region Norra tackar för din anmälan till årets regionverksamhet för pojkar & flickor födda -03 (U-16) och bjuder härmed in dig till Dragonskolan, Umeå den 26-28 april. Enligt tidigare

Läs mer

Regionverksamhet 2015/16

Regionverksamhet 2015/16 Återkopplingar U15 läger 4 Norra För sista gången avslutar region norra U-15 i Luleå och Sunderbyn. Från och med nästa år då det blir ändring i upplägget kommer sista lägret att genomföras i Umeå tillsammans

Läs mer

Regionverksamhet Norra 2015/16

Regionverksamhet Norra 2015/16 Tack för din anmälan! Region tackar för din anmälan till årets regionverksamhet för pojkar & flickor födda -01 (U-15) och bjuder härmed in dig till Sunderbyn, Luleå den 25-27 september. Enligt tidigare

Läs mer

Så många som möjligt, så länge som möjligt, så bra som möjligt

Så många som möjligt, så länge som möjligt, så bra som möjligt Så många som möjligt, så länge som möjligt, så bra som möjligt Karin Redelius, GIH Dennis Hörtin & Mark O Sullivan, AIK Natalie Barker-Ruchti, Göteborgs universitet Selektion och tidiga satsningar från

Läs mer

Regionverksamheten 2009/ /2016

Regionverksamheten 2009/ /2016 29/21 215/216 Regionverksamheten NATIONELLT likriktad verksamhet för & Startade säsongen 29/21 ALLA regioner som mål att ha liknande koncept med transparens: 1. 29/21-21/211 endast, sedan 211/212 även

Läs mer

Regionverksamhet Norra 2016/17

Regionverksamhet Norra 2016/17 Tack för din anmälan! Region tackar för din anmälan till årets regionverksamhet för pojkar & flickor födda -02 (U-15) och bjuder härmed in dig till Campus Fyrvalla, 7-9 oktober. Enligt tidigare utskick

Läs mer

Verksamheten i siffror 2014

Verksamheten i siffror 2014 SVENSKA BASKETBOLLFÖRBUNDET Verksamheten i siffror 214 Den lagidrott som växer mest till 22 Sida 1 av 12 Innehållsförteckning 1 Licenser och registreringar... 2 1.1 Laglicenser... 2 1.2 Laglicenser Ungdom

Läs mer

Individuellt spelarutvecklingssamtal U13-U16

Individuellt spelarutvecklingssamtal U13-U16 Individuellt spelarutvecklingssamtal U13-U16 Huvudsyftet med spelarutvecklingssamtalet är att - stärka spelaren - ge spelaren insikt om den egna utvecklingen. - laget får en lärorik, utvecklande, rolig

Läs mer

Inför regionläger 1 för U15, september 2013

Inför regionläger 1 för U15, september 2013 1/7 Inför regionläger 1 för U15, 27-29 september 2013 Till spelare, föräldrar och klubbtränare, Träningsplaneringen för läger 1 finner ni på de kommande sidorna. Träningarna under helgen är ca 90 minuter

Läs mer

Spel och träningsplan Knarrbackens ungdomslag. Inledning Detta dokument vänder sig till tränare och ledare för 5 och 7-mannalag i Knarrbackens FC.

Spel och träningsplan Knarrbackens ungdomslag. Inledning Detta dokument vänder sig till tränare och ledare för 5 och 7-mannalag i Knarrbackens FC. Inledning Detta dokument vänder sig till tränare och ledare för 5 och 7-mannalag i Knarrbackens FC. Syftet är att inriktningen på fotbollen för barnen blir den rätta och att den inte skenar iväg åt fel

Läs mer

Manual för genomförande av Svenska Basketbollförbundets Teknikmärken. Steg 1 - Basketbollen

Manual för genomförande av Svenska Basketbollförbundets Teknikmärken. Steg 1 - Basketbollen Manual för genomförande av Svenska Basketbollförbundets Teknikmärken Steg 1 - Basketbollen Stopp/Rotering/Pass Syftet med denna drill är att lära ut grunderna i hur man tekniskt slår en bra pass. Arbeta

Läs mer

Regionverksamhet Norra 2014/15

Regionverksamhet Norra 2014/15 Kallelse läger 4 Luleå Region kallar dig till läger 4 för pojkar & flickor födda -00 (U-15) och bjuder härmed in dig till Luleå och Sunderbyn 10-12 april 2015. Enligt tidigare utskick är detta den fjärde

Läs mer

Kallelse till landslagsuppdrag Följande spelare kallas till landslagsuppdrag avseende DU18-landslaget under perioden

Kallelse till landslagsuppdrag Följande spelare kallas till landslagsuppdrag avseende DU18-landslaget under perioden Sida 1 / 5 Stockholm 2016-12-05 Kallelse till landslagsuppdrag Följande spelare kallas till landslagsuppdrag avseende DU18-landslaget under perioden 2016-12-27 2016-12-30. Anna Ekerstedt, Mark Basket Ebba

Läs mer

Träningsplanering 2014-15 U14 regionläger 1

Träningsplanering 2014-15 U14 regionläger 1 Sida 1 Till spelare, föräldrar och klubbtränare, Träningsplaneringen för läger 1 finner ni på de kommande sidorna. Träningarna under helgen är ca 90 minuter långa, där inledningen av träningarna består

Läs mer

Regionverksamhet Norra

Regionverksamhet Norra Tack för din anmälan! Region tackar för din anmälan till årets regionverksamhet för pojkar & flickor födda -04 (U-15) och bjuder härmed in dig till Sundsvall, den 7-9 december. Enligt tidigare utskick

Läs mer

NIVÅINDELNING TÄBY BASKET

NIVÅINDELNING TÄBY BASKET NIVÅINDELNING TÄBY BASKET 2017-02-21 Nivåindelning vid tränings- och matchtillfällen inom laget Målgrupp Målgruppen för detta dokument är klubbens ledare, föräldrar samt styrelsen i Täby basket. Bakgrund

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2012

Verksamhetsberättelse 2012 Verksamhetsberättelse 2012 Norra Dalsland Värmland Örebro län INNEHÅLLSFÖRTECKNING Sid. Föredragningslista 3 Ordförande 4 Styrelsen i MsvBDF: et 5 Röstberättigade föreningar 6 Lägerverksamheten 7 Utvecklingsverksamhet

Läs mer

Träningsplanering U16 regionläger 1

Träningsplanering U16 regionläger 1 Sida 1 Till spelare, föräldrar och klubbtränare! Träningsplaneringen för läger 1 finner ni på de kommande sidorna. Basketräningarna under helgen är 90-120 minuter långa plus eventuell Basketsmart, konditionsträning,

Läs mer

Regionverksamhet Region Norra

Regionverksamhet Region Norra Tack för din anmälan! tackar för din anmälan till årets regionverksamhet för pojkar & flickor födda -05 (U-14) och bjuder härmed in dig till Campus Fyrvalla, Östersund, 28-30 september 2018. Enligt tidigare

Läs mer

Övningsbank för ungdomar

Övningsbank för ungdomar De här övningarna är tänkt att fungera som en guide och inte ett måste. En generell regel bör vara att inte använda för många övningar på samma pass och att vi gör samma övning flera träningar i rad så

Läs mer

Regionverksamhet Östra 2015/16

Regionverksamhet Östra 2015/16 Kallelse Härmed kallas du till Regionläger 4 i Oskarshamn 1-3 april. Enligt tidigare utskick är detta den fjärde av fem helger med Region Upptagningsområdet är distrikten Östsvenska BDF och Småland-Blekinge

Läs mer

Regionverksamhet Mellersta 2014/15

Regionverksamhet Mellersta 2014/15 Tack för din anmälan! Region kallar dig till läger 2 för pojkar och flickor födda -00 (U-15) och bjuder härmed in dig till Örebro, 5-7 december. Enligt tidigare utskick är detta det andra av fem helger

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL KURSMODUL 2 SVENSKA FOTBOLLFÖRBUNDETS TRÄNARUTBILDNING C 6-12 ÅR KURSMODUL 2

VÄLKOMMEN TILL KURSMODUL 2 SVENSKA FOTBOLLFÖRBUNDETS TRÄNARUTBILDNING C 6-12 ÅR KURSMODUL 2 VÄLKOMMEN TILL KURSMODUL 2 SVENSKA FOTBOLLFÖRBUNDETS TRÄNARUTBILDNING C 6-12 ÅR KURSMODUL 2 2 TRÄNARUTBILDNING C PROGRAM KURSMODUL 2 08.30 10.30 Teori 3 Återkoppling till Webbuppgift 1-6 Att kunna och

Läs mer

Barnen ska träna på att utveckla ett bra beteende men också individuell skicklighet.

Barnen ska träna på att utveckla ett bra beteende men också individuell skicklighet. Protokoll, föräldramöte 2019 01 06, (Daniels presentation bilagd) Daniel Lagesson presenterade sig för deltagande föräldrar. Daniel har tränat juniorer och vuxna tidigare och nu senast i Hisingen där han

Läs mer

MENSUTMANINGEN.SE SÅ BRYTER VI MENSTABUT

MENSUTMANINGEN.SE SÅ BRYTER VI MENSTABUT MENSUTMANINGEN.SE SÅ BRYTER VI MENSTABUT VAD ÄR MENSUTMANINGEN? Mensutmaningen handlar om att alla ska kunna idrotta på lika villkor, oavsett kön eller bakgrund. Den handlar om att bryta menstabu och att

Läs mer

Följande Spelare kallas till landslagsuppdrag avseende HU20-landslaget under perioden

Följande Spelare kallas till landslagsuppdrag avseende HU20-landslaget under perioden Sida 1 / 6 Stockholm 2018-04-10 Följande Spelare kallas till landslagsuppdrag avseende HU20-landslaget under perioden 2018-05-10 2018-05-13. Alan Zekovic, Uppsala Basket Beni Fungula, KFUM Fryshuset Daniel

Läs mer

Träningsplanering U15 regionläger 1

Träningsplanering U15 regionläger 1 Sida 1 Till spelare, föräldrar och klubbtränare! Träningsplaneringen för läger 1 finner ni på de kommande sidorna. Basketräningarna under helgen är 90 minuter långa plus eventuell Basketsmart, konditionsträning,

Läs mer

VAD ÄR MENSUTMANINGEN?

VAD ÄR MENSUTMANINGEN? MENSUTMANINGEN VAD ÄR MENSUTMANINGEN? Mensutmaningen handlar om att ge tjejer bättre förutsättningar att träna och tävla. Den handlar om att bryta menstabu och att öppna för en kultur i klubben och laget

Läs mer

Regionverksamhet Norra 2017/18

Regionverksamhet Norra 2017/18 Tack för din anmälan! Region tackar för din anmälan till årets regionverksamhet för pojkar & flickor födda -03 (U-15) och bjuder härmed in dig till Umeå den 27-29 april. Enligt tidigare utskick är detta

Läs mer

Följande Spelare kallas till landslagsuppdrag avseende DU16-landslaget under perioden

Följande Spelare kallas till landslagsuppdrag avseende DU16-landslaget under perioden Sida 1 / 5 Stockholm 2018-04-30 Följande Spelare kallas till landslagsuppdrag avseende DU16-landslaget under perioden 190530-190602 Agnes Hahne, Spånga BBK Alva Svensson, BK Marbo Astrid Frankl Strandberg,

Läs mer

Regionverksamhet Mellersta 2011/12

Regionverksamhet Mellersta 2011/12 Tack för din anmälan! Region tackar för din anmälan till årets regionverksamhet för pojkar & flickor födda -97 (U- 15) och bjuder härmed in dig till Karlstad, 30 sep-2 okt. Enligt tidigare utskick är detta

Läs mer

DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT

DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT VÄRDEGRUND OCH MÅLSÄTTNING FÖRENINGEN Dunkers IF bedriver fotboll för tjejer i alla åldrar med värdegrunder som kamratskap, glädje och utveckling. Ledarskapets röda

Läs mer

SPELARUTBILDNING ÅR

SPELARUTBILDNING ÅR 16-19 år Följa SvFF:s spelarutbildningsplan. Fortsätta att använda sig av Coerver och Funino! Träna för att prestera I den här fasen gör vanligtvis blivande elitspelare valet att satsa helhjärtat på fotbollen.

Läs mer

Detta är dagens deltagare från Bk Bryggan. En trupp som består av 15 st vältränade atleter under ledning av Dannä, Ulf och Ghasem.

Detta är dagens deltagare från Bk Bryggan. En trupp som består av 15 st vältränade atleter under ledning av Dannä, Ulf och Ghasem. Geråscupen 2010 Denna strålande höstdag 9 oktober drog våra brottare österut för ännu en kamp i den ädla sporten brottning. Vi möttes några timmar efter skymningen vid Geråshallen. Solen sken som den bästa

Läs mer

Träningsplanering U14 Regionläger 2

Träningsplanering U14 Regionläger 2 Sida 1 Till spelare, föräldrar och klubbtränare, Träningsplaneringen för läger 1 finner ni på de kommande sidorna. Basketräningarna under helgen är 90 minuter långa plus eventuell Basketsmart, konditionsträning,

Läs mer

SBBF:s spelarutvecklingsplan

SBBF:s spelarutvecklingsplan SBBF:s spelarutvecklingsplan Rekommendationer för hur man utvecklar spelare Spelet förändras? S = ANT + F + M + BMA + C1 + T + C2 + S + O + C3 + E S = Success in playing basketball ANT = Anthropometical

Läs mer

Flickor Upplands FF

Flickor Upplands FF Flickor 2004 Upplands FF Ledarteam Upplands FF Flickor 2004 Fler instruktörer kommer att ingå och vara med i verksamheten under året, bl.a Fredrik Bernhardsson Fotbollsutvecklare Lovisa Delby Spelarutbildare

Läs mer

Tränarutbildning i förening

Tränarutbildning i förening Tränarutbildning i förening Svenska Fotbollsakademin 2010 Information om tränarutbildningarna i Svenska Fotbollsakademins utbildningsprogram Tränarutbildning - Fotbollsträning Barn- och ungdomsträning

Läs mer

KIF HFK P04 7 MANNA SPEL. Spelidé och organisation för 7 manna spel

KIF HFK P04 7 MANNA SPEL. Spelidé och organisation för 7 manna spel 2014-02-28 KIF HFK P04 7 MANNA SPEL Spelidé och organisation för 7 manna spel Vårt sätt att spela och agera Häftet du håller i handen kan du bläddra och läsa lite i för att förstå hur vi i KIF vill spela

Läs mer

Kallelse till landslagsuppdrag. Samling: Logi: Resor:

Kallelse till landslagsuppdrag. Samling: Logi: Resor: Sida 1 / 5 Malmö 2014-06-03 Kallelse till landslagsuppdrag Följande Spelare kallas till Ängelholmslägret avseende HU17 landslaget samt träningsmatcher i Edinburgh, Skottland, under perioden 2014-06-13-2013-06-22.

Läs mer

Reserver: Samling: Verksamhet: Resor: Tom Sanne, Täby. Jaxon Collier Broms, Apollo Amsterdam. Elias Åberg, Sundsvall

Reserver: Samling: Verksamhet: Resor: Tom Sanne, Täby. Jaxon Collier Broms, Apollo Amsterdam. Elias Åberg, Sundsvall Sida 1 / 5 Stockholm 2018-06-04 Kallelse till landslagsuppdrag Följande spelare kallas till förläger avseende HU16-landslaget under perioden 2018-06-25 2018-06-27. Lägret följs upp med NM 2018-06-27 2018-07-02,som

Läs mer

Tränarskap och ledarskap

Tränarskap och ledarskap Tränarskap och ledarskap Idrotten är en viktig del i fostran Bättre hälsa genom basketträning med tanke på samhällsutvecklingen Du har en spännande och betydelsefull roll Spelare är inte schackpjäser Varför

Läs mer

2013-04-28. Är baserad på fysisk, emotionell och kognitiv utveckling hos barn och ungdomar.

2013-04-28. Är baserad på fysisk, emotionell och kognitiv utveckling hos barn och ungdomar. INSPIRATION CanadianSport for Life (CS4L)är ett projekt som syftar till att förbättra idrotten och den fysiska aktiviteten, så att fler kanadensare får kvalitativ träning, fler håller på längre, och att

Läs mer

STRATEGI sammanfattning. därför Svensk Basket vill bli bättre och samla sig. HUR SBBF:s styrelse och kansli har under hösten

STRATEGI sammanfattning. därför Svensk Basket vill bli bättre och samla sig. HUR SBBF:s styrelse och kansli har under hösten Strategi 2025. sammanfattning STRATEGI 2025. därför Svensk Basket vill bli bättre och samla sig kring en ny strategi. Den tidigare strategin fastställdes 2014 och stäcker sig till 2020. Riksidrottsförbundet

Läs mer

Sundbyberg .

Sundbyberg  . Till: Barn- och Ungdomsförvaltningen 172 92 Sundbyberg Från: Duvbo IK 172 33 Sundbyberg Ansökan om Verksamhetsbidrag Höstlovsbasket 2016 Duvbo IK ansöker härmed om 19 000:- i verksamhetsbidrag för 2016

Läs mer

IRSTA IF P-02 Vision och Förhållningssätt. Säsongen 2012

IRSTA IF P-02 Vision och Förhållningssätt. Säsongen 2012 IRSTA IF P-02 Vision och Förhållningssätt Säsongen 2012 Kort versionen Som ledare i Irsta P-02 har vi enats om att bedriva en verksamhet som bidrar till att samtliga spelare erbjuds en lämplig utveckling.

Läs mer

Information inför säsongen

Information inför säsongen Information inför säsongen 2015-2016 Internationell basketcup 2017 På ett styrelsemöte nyligen klubbades det igenom att Onsala Pirates ska försöka åka på en internationell basketcup våren/sommaren 2017

Läs mer

Antagningskriterier Sanda Idrottshögstadium

Antagningskriterier Sanda Idrottshögstadium Antagningskriterier Sanda Idrottshögstadium 1 Innehåll 1. Mål för idrottsklass... 3 2. Antagningsprocessen... 4 3. Bedömningsgrundande förmågor i specialidrott... 4 4. Antagningskriterier... 9 5. Intervjufrågor...

Läs mer

Regionverksamhet Norra 2017/18

Regionverksamhet Norra 2017/18 Tack för din anmälan! Region tackar för din anmälan till årets regionverksamhet för pojkar & flickor födda -03 (U-15) och bjuder härmed in dig till Umeå den 2-4 mars. Enligt tidigare utskick är detta den

Läs mer

Följande Spelare kallas till landslagsuppdrag avseende H17-landslaget under perioden

Följande Spelare kallas till landslagsuppdrag avseende H17-landslaget under perioden Sida 1 / Stockholm 2018-04-10 Följande Spelare kallas till landslagsuppdrag avseende H17-landslaget under perioden 2018-05-10 2018-05-13. Alan Brzezinski, RIG Mark Anton Jansson, Fryshuset David Jolinder,

Läs mer

Regionverksamhet Mellersta 2016/17

Regionverksamhet Mellersta 2016/17 Tack för din anmälan! Region tackar för din anmälan till årets regionverksamhet för pojkar och flickor födda -02 (U-15) och bjuder härmed in dig till Ockelbo den 21-15 januari. Enligt tidigare utskick

Läs mer

Regionverksamhet Östra 2016/17

Regionverksamhet Östra 2016/17 Kallelse Härmed kallas du till Regionläger 1 i Södertälje den 7-9 oktober. Enligt tidigare utskick är detta det första av tre helger med Region. Upptagningsområdet är distrikten Östsvenska och Småland

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2013

Verksamhetsberättelse 2013 Verksamhetsberättelse 2013 Norra Dalsland Värmland Örebro län INNEHÅLLSFÖRTECKNING Sid. Föredragningslista 3 Ordförande 4-5 Styrelsen i MsvBDF: et 6 Röstberättigade föreningar 7 Distriktslagsverksamhet

Läs mer

Återkoppling Region Mellersta 2011/2012. Läger 1 Karlstad & Läger 2 Södertälje

Återkoppling Region Mellersta 2011/2012. Läger 1 Karlstad & Läger 2 Södertälje Sida 1 / 5 Till LL-coacher, BDF, föreningar och klubbcoacher, Läger 1 Karlstad, Fröding Arena 30 september 2 oktober Region Mellersta 2011/2012 började precis som i fjol med läger i Karlstad. Det är andra

Läs mer

Regionverksamhet Mellersta 2013/14

Regionverksamhet Mellersta 2013/14 Tack för din anmälan! Region tackar för din anmälan till årets regionverksamhet för pojkar och flickor födda -99 (U-15) och bjuder härmed in dig till Katrineholm, 27-29 sept. Enligt tidigare utskick är

Läs mer

Hur ser din nuvarande vardag ut, nu när du lagt ner din crosskarriär?

Hur ser din nuvarande vardag ut, nu när du lagt ner din crosskarriär? Premiären i Motocross SM går i Vissefjärda! SM i motocross kommer i år gå på 6 olika banor i olika delar av Sverige. Premiären i år kommer att gå på crossbanan Rövaredalen som ligger i Vissefjärda, en

Läs mer

Verksamheten i siffror 2015

Verksamheten i siffror 2015 SVENSKA BASKETBOLLFÖRBUNDET Verksamheten i siffror 215 Den lagidrott som växer mest till 22 SVENSKA BASKETBOLLFÖRBUNDET Version 216 5 18 Sida 2 av 19 Innehållsförteckning 1 SF Rapport... 3 1.1 Deltagartillfällen

Läs mer

Är Ni med? Vi har redan startat

Är Ni med? Vi har redan startat Södertälje Basketbollklubb (SBBK) ett föredöme inom svensk idrott SBBK vill vara ett föredöme inom svensk idrott som tar ett stort samhällsansvar i Södertälje. SBBK vill kännetecknas av den stora klubbens

Läs mer

P03 FÖRÄLDRAMÖTE

P03 FÖRÄLDRAMÖTE P03 FÖRÄLDRAMÖTE 2015-09-05 Introduktion Ambition för säsongen Kalender Ekonomi alla är delaktiga i laget Kommentarer, återkoppling & frågor AGENDA Ledare Torbjörn Håkansson, Tomi Ahovalli, Magnus Bystedt,

Läs mer

Hemuppgift #2 Enskede IK P-01:5 Spelarutveckling

Hemuppgift #2 Enskede IK P-01:5 Spelarutveckling Hemuppgift #2 Enskede IK P-01:5 Spelarutveckling Här kommer en repris på den hemuppgift som ni gjorde en gång tidigare. Nu vill vi att ni går hem och svarar på dessa frågor en gång till inför det utvecklingssamtal

Läs mer

Följande Spelare kallas till landslagsuppdrag avseende HU16-landslaget under perioden

Följande Spelare kallas till landslagsuppdrag avseende HU16-landslaget under perioden Sida 1 / 5 Stockholm 2018-04-30 Följande Spelare kallas till landslagsuppdrag avseende HU16-landslaget under perioden 190530-190602 Atle Mellquist, Alvik Basket Bobi Klintman, Trelleborg BK Elias Ekdahl

Läs mer

SNO:s ungdomsavslutning med pepparkaksrunda, lunch, föreläsning och prisutdelning 7 december 2014 i Tveta

SNO:s ungdomsavslutning med pepparkaksrunda, lunch, föreläsning och prisutdelning 7 december 2014 i Tveta SNO:s ungdomsavslutning med pepparkaksrunda, lunch, föreläsning och prisutdelning 7 december 2014 i Tveta Efter en härlig träningsrunda, Pepparkaksrunda, av Olle Smitt bjöds det på god lunch och sedan

Läs mer

Följande Spelare kallas till landslagsuppdrag avseende HU20-landslaget under perioden 2015-04-30 2015-05-03.

Följande Spelare kallas till landslagsuppdrag avseende HU20-landslaget under perioden 2015-04-30 2015-05-03. Sida 1 / 5 Sundsvall 2015-04-28 Följande Spelare kallas till landslagsuppdrag avseende HU20-landslaget under perioden 2015-04-30 2015-05-03. Lukas Friberg, Uppsala Basket Marcus Friman, Täby/Djursholm/Norrort

Läs mer

Hannes Holmberg. Tf. Ordförande

Hannes Holmberg. Tf. Ordförande Verksamhetsberättelse 2018 Inledande ord 2018 var ett år av förändring för Nyköpings basket. Det var en stor utmaning för föreningen, som tappade många av de basketsjälar som varit viktiga i att driva

Läs mer

1. Allmänna frågor Markera med en ring kring lämpligt alternativ. Kommentera gärna om du vill förklara ditt betyg. A. Synpunkter/kommentarer:

1. Allmänna frågor Markera med en ring kring lämpligt alternativ. Kommentera gärna om du vill förklara ditt betyg. A. Synpunkter/kommentarer: ERSBODA SK Innebandysektionen Utvecklingssamtal Spelare: 1. Allmänna frågor Markera med en ring kring lämpligt alternativ. Kommentera gärna om du vill förklara ditt betyg. A. Hur trivs du i laget? Bra

Läs mer

Manual för genomförande av Svenska Basketbollförbundets Teknikmärken. Steg 4 - Silverbollen

Manual för genomförande av Svenska Basketbollförbundets Teknikmärken. Steg 4 - Silverbollen Manual för genomförande av Svenska Basketbollförbundets Teknikmärken Steg 4 - Silverbollen Stopp/Rotering/Pass Syftet är att spelarna skall kunna slå en enhands pushpass, samt ha förståelse för att man

Läs mer

Följande Spelare kallas till landslagsuppdrag avseende DU16-landslaget under perioden

Följande Spelare kallas till landslagsuppdrag avseende DU16-landslaget under perioden Sida 1 / 5 Stockholm 2018-04-10 Följande Spelare kallas till landslagsuppdrag avseende DU16-landslaget under perioden 2018-05-10 2018-05-13. Zaliah Adam Morllah, Fryshuset Basket Stina Almqvist, BK Marbo

Läs mer

RAPPORT - planering, genomförande och utvärdering av esport

RAPPORT - planering, genomförande och utvärdering av esport Arlandagymnasiet Märsta 2015-yy-xx RAPPORT - planering, genomförande och utvärdering av esport BAKGRUND Utbildningen började den 18 augusti 2015 då vi började med lära känna varandra. Vi hade i våras deltagit

Läs mer

Träningsplanering U14 Regionläger 1

Träningsplanering U14 Regionläger 1 Sida 1 Till spelare, föräldrar och klubbtränare, Träningsplaneringen för läger 1 finner ni på de kommande sidorna. Basketräningarna under helgen är 90 minuter långa plus eventuell Basketsmart, konditionsträning,

Läs mer

Steget från Div 1 till elitspelare är det möjligt? Håkan Åhlund

Steget från Div 1 till elitspelare är det möjligt? Håkan Åhlund Svenska Ishockeyförbundet Elitkurs Steget från Div 1 till elitspelare är det möjligt? Håkan Åhlund Handledare: Johan Andersson Svenska Ishockeyförbundet Elitkurs Sammanfattning Steget från div 1 till elitspelare

Läs mer

Föräldramöte agenda

Föräldramöte agenda Föräldramöte 20170504 agenda Kort årsberättelse och nuläge för P06 Kontentan av HFF ungdoms FAS möte Ert ansvar som föräldrar vad innebär det Barnens ansvar Cuper? Kassa Fotografering Övriga frågor Kort

Läs mer

NIVÅ 2. LÄRA FÖR ATT TRÄNA 9 12 år

NIVÅ 2. LÄRA FÖR ATT TRÄNA 9 12 år NIVÅ 2 LÄRA FÖR ATT TRÄNA 9 12 år Fysisk utveckling Lugn tillväxtperiod Fysisk skillnad mellan pojkar och flickor är fortfarande minimal Förändringar av kroppsformen sker. Kroppens proportioner förändras

Läs mer

Kallelse till landslagsuppdrag Följande spelare kallas till landslagsuppdrag avseende HU18-landslaget under perioden 2015-07-17-2015-08-03.

Kallelse till landslagsuppdrag Följande spelare kallas till landslagsuppdrag avseende HU18-landslaget under perioden 2015-07-17-2015-08-03. Sida 1 / 5 Köping 2015-07-13 Kallelse till landslagsuppdrag Följande spelare kallas till landslagsuppdrag avseende HU18-landslaget under perioden 2015-07-17-2015-08-03. Samuel Berkelund, Södertälje Kings

Läs mer

Träningslära. De första fotbollsstegen - för barn i åldrarna 5-16 år

Träningslära. De första fotbollsstegen - för barn i åldrarna 5-16 år De första fotbollsstegen - för barn i åldrarna 5-16 år Sätt leken i centrum! Att göra träningen rolig och lekbetonad är det viktigaste när det handlar om att träna barn och ungdomar eftersom lek i olika

Läs mer

Varje år startas ett nytt pojk- respektive flicklag upp med barn från årskurs 1.

Varje år startas ett nytt pojk- respektive flicklag upp med barn från årskurs 1. Borlänge Basket Borlänge Basket är en idrottsförening vars syfte är att främja och utföra sporten Basket. Vi vill ge alla möjlighet att spela basket oavsett ålder, kön eller ursprung. I lagsporten basket

Läs mer

Regionverksamhet Östra 2014/15

Regionverksamhet Östra 2014/15 Kallelse Härmed kallas du till Regionläger 3 i Visby den 27-29 mars. Enligt tidigare utskick är detta den tredje av tre helger med Region. Upptagningsområdet är distrikten Småland-Blekinge BDF och Östsvenska

Läs mer

Fotbollsglädje. En satsning på Barnfotbollen. Framtaget av en grupp bestående av föräldrar och ledare i samarbete med:

Fotbollsglädje. En satsning på Barnfotbollen. Framtaget av en grupp bestående av föräldrar och ledare i samarbete med: Fotbollsglädje En satsning på Barnfotbollen Framtaget av en grupp bestående av föräldrar och ledare i samarbete med: Kontaktperson på Upplands FF: Chasmine Wahlberg 018-27 70 51 chasmine.wahlberg@upplandsff.c.se

Läs mer

Stafetter Teknikbanor 1 2 a) 3 e) a)

Stafetter Teknikbanor 1 2 a) 3 e) a) STAFETTER OCH TEKNIKBANOR Stafetter, både med och utan boll, är en spännande och rolig form av träning för barnen. Det finns ingen given mall för hur stafetterna ska gå till, använd fantasin eller låt

Läs mer

Följande Spelare kallas till landslagsuppdrag avseende DU20-landslaget under perioden

Följande Spelare kallas till landslagsuppdrag avseende DU20-landslaget under perioden Sida 1 / 6 Stockholm 2018-04-10 Följande Spelare kallas till landslagsuppdrag avseende DU20-landslaget under perioden 2018-05-10 2018-05-13. Anna Dahl, Wetterbygden Sparks Anna Ekerstedt, RIG Mark Cajsa

Läs mer