1. Vilka kostnader skall vårdgivaren stå för när det gäller regionens organiserade cytologprovtagning för cervixprevention?

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "1. Vilka kostnader skall vårdgivaren stå för när det gäller regionens organiserade cytologprovtagning för cervixprevention?"

Transkript

1 Antal: 10 Frågor till beställaren 1. Vilka kostnader skall vårdgivaren stå för när det gäller regionens organiserade cytologprovtagning för cervixprevention? Beskriv samtliga kostnader för hela åtagandet: 2. Är det beställarens avsikt att en mottagning för specialistgynekologi, skall lokaliseras till Ale kommun? (Förutom mödrahälsovårdsuppdraget) Upphandlingsunderlaget beskriver att de nuvarande utbudspunkterna för specialistgynekologi finns i Kungälv och Stenungsund. 3. Vad avser beställaren med ultraljud på medicinsk indikation ingår i uppdraget? Punkt Specificera/ precisera uppdraget: 4. Punkt Upphandlingen avser inte graviditeter där sjukhusets resurser för specialiserad mödravård är nödvändiga enl. rådande PM. I uppdraget ingår att erbjuda besök hos gynekolog för gravida och nyförlösta som kräver obstetrikers specialistkompetens och som inte kan hanteras av allmän medicinsk kompetens enl. RMR och centrala direktiv :03:04 Vilka riktlinjer gäller för gränssnitt mellan specialist inom mödrahälsovårdenvårdens uppdrag och det som kräver sjukhusets resurser? 5. Punkt 5.2 Vårdgivaren skall under avtalstiden kunna tillhandahålla fosterdiagnostik om beställaren så begär. Vad avser beställaren med formuleringen, precisera. 6. Kostnader för regionens erbjudande om fosterdiagnostik? Vem bär kostnadsansvaret?

2 7. Ungdomsmottagning, vilka kostnader skall vårdgivaren stå för inom uppdraget? 8. I kravspec ifikationen står att fast ersättning utgår för ungdomsmottagningsuppdraget. I prisbilagan står att anbudsgivaren skall sätta pris per barnmorsketimma. Hur skall detta tolkas? 9. MHV psykolog, i underlaget står det att en heltids psykolog krävs för gravida per år. Enligt SFOG Rapport nr 59, 2008 står det att det behövs en heltidstjänst för att tillgodose behovet för gravida kvinnor per år och 2000 barn i åldern 0 6 år. Vad gäller? 10. Övergång av verksamhet, i punkt anges att antagen leverantör enligt punkt 6b, Lagen om anställningsskydd (LAS) skall erbjuda anställning åt all den personal som vid övergångstillfället är anställd inom den verksamhet som övertas. Hur mång anställda av olika kategorier, ålder, tjänstgöringsgrad, medianlön, pensionsåtagnade och ev andra förmåner, finns inom mödrahälsovårdsuppdraget för nuvarande Kungälv och Ale? 1) Svar kommer inom kort 2) Under punkt 6 Lokaler står följande: Vårdgivaren ska ha en (1) specialistgynekologi- och MHVmottagning lokaliserad till en (1) tätort i respektive kommun som uppdraget innefattar. Planerad lokalisering ska framgå av anbudet. Därutöver kan Vårdgivaren välja att öppna ytterligare mottagning inom uppdraget på annan plats inom kommunerna Tjörn, Kungälv, Stenungsund och Ale. Lokalisering ska godkännas av Beställaren. 3)

3 Punkt Ultraljud Upphandlingen avser inte rutinultraljud med organscreening, däremot ingår ultraljud på medicinsk indikation. Ultraljudsundersökning ska endast göras där medicinsk vinst kan förväntas. Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om fosterdiagnostik (SOSFS 2012:20), vari det framgår att ultraljud i syfte att könsbestämma fostret inte ska utföras, samt lokala och regionala riktlinjer ska följas. Av Strålsäkerhetsmyndighetens rekommendation framgår att så kallat souvenirultraljud inte ska utföras. Det kravspecifikationen tydliggör är att ultraljud ska endast utföras på medicinsk indikation och inte i kommersiellt syfte för till exempel så kallade souvenirultraljud. Vänligen läs SOSFS 2012:20 som hänvisas till i kravspecifikationen. 4) Svar kommer inom kort 5) Till exempel till följd av ändrad praxis kan Beställaren behöva ändra förutsättningar för vem som utför fosterdiagnostik. Formuleringen syftar till att man som leverantör inte kan undandra sig från detta ansvar och i en eventuell kommande förhandling. Omfattning och ersättning fastställs i sådant fall i ett tilläggsavtal mellan parterna. 6 )Svar kommer inom kort 7) Svar kommer inom kort 8) Anbudsgivaren ska ange pris per barnmorsketimma. Denna ersättning gäller för bemanning på ungdomsmottagningarna på Stenungsund och Tjörn. Denna kostnad är därefter den kostnad som kommer att bli aktuell om Beställaren kallar till förhandling om bemanning på ungdomsmottagningarna för Kungälv, Ale och Öckerö. Det kommer alltså inte finnas möjlighet att i förhandlingsskedet ange ett helt annat pris per timme för resurserna till ungdomsmottagningarna.

4 9)Svar kommer inom kort 10) Svar kommer inom kort 2 3 I anbjudan p4.3 är ett skallkrav i anbudsinbjudan att anbjudsgivaren ska lämna utdrag från ratingföretag. Är Business check ett godkänt företag för att lämna bevis att företaget har en stabil ekonomisk ställning? I anbudet sk anges registerutdrag /anmälan IVO vad menas För vem eller vad? Anbdsgivaren? Verksamhetschef? med ansvarig? Alla företag som bedriver vård ska ska vara anmälda hos IVO. För företaget/anbudsgivaren ska registerutdrag /anmälan bifogas anbudet. I "Bilaga 02 Innehållsregister för" anges "Bilaga 4 Anbudsmall", då det inte finns någon bilaga i förfrågningsunderlaget som benämns "Anbudsmall" är frågan vad som avses? 4 I förfrågningsunderlaget finns två bilagor som är numrerade som bilaga 4, "Bilaga 04 Ersättningsbilaga för HSN 4" och "Bilaga_4_Uppföljningsmall_MHV". Sedan finns även "Bilaga 05 Ersättningsbilaga för HSN 5" men den benämns då alltså som bilaga 5. Ny innehållsförteckning ligger ute, där anbudsmall är borttaget. Övriga bilagor stämmer Bilagorna som tillhör anbudsinbjudan börjar med 0

5 I anbudsinbjudan står att det kan bli frågan om verksamhetsövergång. Om så är fallet önskar jag precicerat vilka lokaler det gäller, kostnader för dessa Vilken personal som är aktuell uppdelat på proffession ålder och löneläge. 5 I bland annat p. 4.4 samma handling ska leverantör ange verksamhetschef och medicinsk ansvarig och även tänkt lokalisation. Dessa 2 krav känns helt oförenliga. Det är orimligt att tänkt anbudsgivare ska ha egen lokal och egen personal men vara bunden av verksamhetsövergång med för leverantören ökända kostnader. Tacksam för snabbt klarläggande 6 Svar 1: Verksamhetsövergång är inte är aktuellt i denna upphandling. I anbudsinbjudan står att det kan bli frågan om verksamhetsövergång. Om så är fallet önskar jag precicerat vilka lokaler det gäller, kostnader för dessa Vilken personal som är aktuell uppdelat på proffession ålder och löneläge. I bland annat p. 4.4 samma handling ska leverantör ange verksamhetschef och medicinsk ansvarig och även tänkt lokalisation. Dessa 2 krav känns helt oförenliga. Det är orimligt att tänkt anbudsgivare ska ha egen lokal och egen personal men vara bunden av verksamhetsövergång med för leverantören ökända kostnader. Tacksam för snabbt klarläggande verksamhetsövergång är inte är aktuellt i denna upphandling. 7 I anbudsinbjudan står att det kan bli frågan om verksamhetsövergång. Om så är fallet önskar jag precicerat vilka lokaler det gäller, kostnader för dessa Vilken personal som är aktuell uppdelat på proffession ålder och löneläge. I bland annat p. 4.4 samma handling ska leverantör ange verksamhetschef och medicinsk ansvarig och även tänkt lokalisation. Dessa 2 krav känns helt oförenliga. Det är orimligt att tänkt anbudsgivare ska ha egen lokal och egen personal men vara bunden

6 av verksamhetsövergång med för leverantören ökända kostnader. Tacksam för snabbt klarläggande att verksamhetsövergång inte är aktuellt i denna upphandling. Frågor till beställaren 1. Vilka kostnader skall vårdgivaren stå för när det gäller regionens organiserade cytologprovtagning för cervixprevention? Beskriv samtliga kostnader för hela åtagandet: 2. Är det beställarens avsikt att en mottagning för specialistgynekologi, skall lokaliseras till Ale kommun? (Förutom mödrahälsovårdsuppdraget) Upphandlingsunderlaget beskriver att de nuvarande utbudspunkterna för specialistgynekologi finns i Kungälv och Stenungsund Vad avser beställaren med ultraljud på medicinsk indikation ingår i uppdraget? Punkt Specificera/ precisera uppdraget: 4. Punkt Upphandlingen avser inte graviditeter där sjukhusets resurser för specialiserad mödravård är nödvändiga enl. rådande PM. I uppdraget ingår att erbjuda besök hos gynekolog för gravida och nyförlösta som kräver obstetrikers specialistkompetens och som inte kan hanteras av allmän medicinsk kompetens enl. RMR och centrala direktiv. Vilka riktlinjer gäller för gränssnitt mellan specialist inom mödrahälsovårdenvårdens uppdrag och det som kräver sjukhusets resurser? 5. Punkt 5.2 Vårdgivaren skall under avtalstiden kunna tillhandahålla fosterdiagnostik om beställaren så begär.

7 Vad avser beställaren med formuleringen, precisera. 6. Kostnader för regionens erbjudande om fosterdiagnostik? Vem bär kostnadsansvaret? 7. Ungdomsmottagning, vilka kostnader skall vårdgivaren stå för inom uppdraget? 8. I kravspec ifikationen står att fast ersättning utgår för ungdomsmottagningsuppdraget. I prisbilagan står att anbudsgivaren skall sätta pris per barnmorsketimma. Hur skall detta tolkas? 9. MHV psykolog, i underlaget står det att en heltids psykolog krävs för gravida per år. Enligt SFOG Rapport nr 59, 2008 står det att det behövs en heltidstjänst för att tillgodose behovet för gravida kvinnor per år och 2000 barn i åldern 0 6 år. Vad gäller? 10. Övergång av verksamhet, i punkt anges att antagen leverantör enligt punkt 6b, Lagen om anställningsskydd (LAS) skall erbjuda anställning åt all den personal som vid övergångstillfället är anställd inom den verksamhet som övertas. Hur mång anställda av olika kategorier, ålder, tjänstgöringsgrad, medianlön, pensionsåtagnade och ev andra förmåner, finns inom mödrahälsovårdsuppdraget för nuvarande Kungälv och Ale? Svar fråga 4 I ARG-rapporten på sida 44 under rubriken Avsteg från basprogrammet finns en lista på tillstånd som kräver större resurser. I vanliga fall vet gynekologer/obstetriker vilka graviditeter som ska handläggas på sjukhus Svar fråga 6

8 Västra Götalandsregionen står för kostnader för regionens erbjudande om fosterdiagnostik Frågor till beställaren 1. Vilka kostnader skall vårdgivaren stå för när det gäller regionens organiserade cytologprovtagning för cervixprevention? Beskriv samtliga kostnader för hela åtagandet: 2. Är det beställarens avsikt att en mottagning för specialistgynekologi, skall lokaliseras till Ale kommun? (Förutom mödrahälsovårdsuppdraget) Upphandlingsunderlaget beskriver att de nuvarande utbudspunkterna för specialistgynekologi finns i Kungälv och Stenungsund Vad avser beställaren med ultraljud på medicinsk indikation ingår i uppdraget? Punkt Specificera/ precisera uppdraget: 4. Punkt Upphandlingen avser inte graviditeter där sjukhusets resurser för specialiserad mödravård är nödvändiga enl. rådande PM. I uppdraget ingår att erbjuda besök hos gynekolog för gravida och nyförlösta som kräver obstetrikers specialistkompetens och som inte kan hanteras av allmän medicinsk kompetens enl. RMR och centrala direktiv. Vilka riktlinjer gäller för gränssnitt mellan specialist inom mödrahälsovårdenvårdens uppdrag och det som kräver sjukhusets resurser? 5. Punkt 5.2 Vårdgivaren skall under avtalstiden kunna tillhandahålla fosterdiagnostik om beställaren så begär. Vad avser beställaren med formuleringen, precisera. 16:20:02

9 6. Kostnader för regionens erbjudande om fosterdiagnostik? Vem bär kostnadsansvaret? 7. Ungdomsmottagning, vilka kostnader skall vårdgivaren stå för inom uppdraget? 8. I kravspec ifikationen står att fast ersättning utgår för ungdomsmottagningsuppdraget. I prisbilagan står att anbudsgivaren skall sätta pris per barnmorsketimma. Hur skall detta tolkas? 9. MHV psykolog, i underlaget står det att en heltids psykolog krävs för gravida per år. Enligt SFOG Rapport nr 59, 2008 står det att det behövs en heltidstjänst för att tillgodose behovet för gravida kvinnor per år och 2000 barn i åldern 0 6 år. Vad gäller? 10. Övergång av verksamhet, i punkt anges att antagen leverantör enligt punkt 6b, Lagen om anställningsskydd (LAS) skall erbjuda anställning åt all den personal som vid övergångstillfället är anställd inom den verksamhet som övertas. Hur mång anställda av olika kategorier, ålder, tjänstgöringsgrad, medianlön, pensionsåtagnade och ev andra förmåner, finns inom mödrahälsovårdsuppdraget för nuvarande Kungälv och Ale? Svar fråga 9 Mödrahälsovårdsuppdraget i upphandlingen omfattar inte barn i åldersgruppen 0-6 år, utan enbart gravida kvinnor. Av detta skäl är kravet enligt SFOG Rapport nr 59; en heltidstjänst MHV-psykolog per gravida kvinnor per år och 2000 barn i åldern 0 6 år inte fullt ut tillämpligt. Kravet på leverantören är därför att kunna tillhandahålla en heltidstjänst MHV-psykolog per gravida kvinnor per år. 10 Frågor till beställaren 22 16:20:02

10 11. MHV psykolog. Ett utdrag ur vårdöverenskommelsen mellan HSN 4 och Närhälsan (beställd pv). Klargör gränsdragningen mellan vårdgivare som har mödra- barnhälsovård och Närhälsan. Bilaga 1.7 Mödra- och barnhälsovårdspsykologer Mödra- och barnhälsovårdspsykologerna utgör i grunden en fri nyttighet för mödrahälsovård och barnhälsovård oavsett driftsform, såvida inte annat regleras genom avtal. Mödra- och barnhälsovårdspsykologerna är centrala aktörer i arbetet med att utveckla det föräldrastödjande arbetet och utgör ett generellt kunskapsstöd för personal inom mödra hälsovård och barnhälsovård. Utgångspunkten för arbetet är föräldraskapet. I upphandlingsunderlaget, kravspecifikation, sid 8, mödra- och barnhälsovårdspsykolog står att psykologinsatserna bekostas av vårdgivaren. Förtydliga hur uppdraget skall finansieras? 12. I prisbillagan för HSN4 anges att priset skall inkludera kostnader för läkemedel, både recept och rekvisition, per åtgärd/besök. I Kravspecifikationen P. 10 anges att vårdgivaren skall ha ansvarstagande för den förskrivning som ingår i läkemedelsförmånen. I detta ansvar ingår även kostnader för dosförskrivning. År 1 omfattas ansvaret av att vårdgivaren följer upp sin förskrivning av receptläkemedel. Tex följsamhet mot regionens riktlinjer och rekommendationer m.m. Från och med år 2 kommer beställaren att att ställa krav på ett mer strikt kostnadsansvar. Beställaren skall i sådana fall ta intitiativ till en förhandling om villkor och ersättning. Hur skall formuleringen i prisbilagan tolkas? Skall läkemedelskostnader enl. ovan inräknas i priserna eller skall de förhandlas separat? 13. Hyr lyder frågan i frågeformuläret, fråga 3.11 Ny fråga? 14. Finns det möjlighet för ny vårdgivare att ta över hyreskontrakt för aktuella lokaler som regionen i dag har hyreskontrakt på för de verksamheter som finns inom uppdraget för närvarande? 15. Finns det möjlighet att till rimligt nuvärde överta befintlig utrustning?

11 16. I kravspecifikationen punkt Familjecentral anges att ersättning för deltagande i FC utgår med samma ersättning som till offentlig drivna MVC. Hur beräknas denna ersättning alternativt finns det en given summa för ersättningen? Svar fråga 14 För frågor som rör hyreskontrakt hänvisas till nuvarande hyresvärd och/eller till nuvarande leverantörer av uppdraget. De beställande nämnderna har i denna upphandling ingen del i uthyrning av lokaler. Svar fråga 15 Frågan kan bara besvaras av nuvarande leverantörer. Svar fråga 16 Enligt 2014-års vårdöverenskommelse (VÖK) utgår en ersättning för deltagande i FC med kr per år.

1. Vilka kostnader skall vårdgivaren stå för när det gäller regionens organiserade cytologprovtagning för cervixprevention?

1. Vilka kostnader skall vårdgivaren stå för när det gäller regionens organiserade cytologprovtagning för cervixprevention? Antal: 8 Frågor till beställaren 1. Vilka kostnader skall vårdgivaren stå för när det gäller regionens organiserade cytologprovtagning för cervixprevention? Beskriv samtliga kostnader för hela åtagandet:

Läs mer

Amesto Sourcing

Amesto Sourcing Fråga/Svar Läst 1 Fråga: Ingår läkemedelsbudget i de 18,4 mkr? 2 Fråga: Det nya uppdraget ser annorlunda ut än nuvarande uppdrag i och med att behandling av depression och ångesttillstånd är borttaget.

Läs mer

3. LOV Ansökan om avtal Program för primärvården i Västmanland 2017

3. LOV Ansökan om avtal Program för primärvården i Västmanland 2017 Förfrågningsunderlag - Upphandlarversion 2016-12-19 Upphandlande organisation Upphandling Västmanlands läns landsting Program för primärvården i Västmanland - LOV - 2017 Anette Öhrn DU-UPP16-0363 Symbolförklaring:

Läs mer

FRÅGOR OCH SVAR. Sista dag för att ställa frågor är Ja, det är det vi menar.

FRÅGOR OCH SVAR. Sista dag för att ställa frågor är Ja, det är det vi menar. FRÅGOR OCH SVAR Sista dag för att ställa frågor är 2018-10-31 Ställ en fråga om upphandlingen här. Du kan se en lista med alla dina inskickade frågor här. Angående svaret avseende dokumentation: "Gällande

Läs mer

Anbudsinbjudan avseende drift av Alingsås kommuns kostverksamhet inom barnomsorg, skolbarnomsorg, grundskolor, gymnasium och äldreboenden.

Anbudsinbjudan avseende drift av Alingsås kommuns kostverksamhet inom barnomsorg, skolbarnomsorg, grundskolor, gymnasium och äldreboenden. Sida 1 (6) Anbudsinbjudan avseende drift av Alingsås kommuns kostverksamhet inom barnomsorg, skolbarnomsorg, grundskolor, gymnasium och äldreboenden. Alingsås kommun inbjuder Er att lämna skriftligt anbud

Läs mer

ADMINISTRATIVA FÖRESKRIFTER

ADMINISTRATIVA FÖRESKRIFTER ADMINISTRATIVA FÖRESKRIFTER Information om myndigheten Den upphandlande myndigheten: 212000-0555 Upphandlare: Andreas Holmer Telefon nr: 0370-377140 Upphandlingen inbjuder till anbudssökande gällande -

Läs mer

Hur mycket kostar äldres fallskador i Ale

Hur mycket kostar äldres fallskador i Ale Ale invånare i Ale för respektive Fallskadorna i Ale kostar varje år: Regionens kostnad 6,7 milj. kr Kommunens kostnad 6,7 milj. kr Individens kostnad 0,2 milj. kr Total kostnad 13,6 milj. kr bland de

Läs mer

Upphandlingsföreskrifter, UF

Upphandlingsföreskrifter, UF Dokument 00, UF GSM-R Terminalfilter TRV 2014/71742 Sida 1 (7) Innehåll UFA ALLMÄN ORIENTERING 3 UFA.1 Personuppgifter... 3 UFA.2 Orientering om sortiment... 3 UFB UPPHANDLINGSFÖRESKRIFTER 3 UFB.1 Former

Läs mer

Innehållsförteckning. 1 Bakgrund och omfattning Syfte och grundläggande förutsättningar Kvalitet, åtagande och rutiner...

Innehållsförteckning. 1 Bakgrund och omfattning Syfte och grundläggande förutsättningar Kvalitet, åtagande och rutiner... 1(7) KRAVSPECIFIKATION Referens Datum Diarienr Jessica Grufstedt 2015-08-28 RS 1514-2015 Innehållsförteckning Sid nr 1 Bakgrund och omfattning... 2 2 Syfte och grundläggande förutsättningar... 2 3 Kvalitet,

Läs mer

Tilldelningsbeslut-Driften av Norrmalms grupp- och servicebostäder enligt LSS

Tilldelningsbeslut-Driften av Norrmalms grupp- och servicebostäder enligt LSS Norrmalms stadsdelsförvaltning Dnr 2017/166-2.2.2 Sida 1 (6) 2017-10-24 Handläggare: Christina Fagerström, Serviceförvaltningen: 08-508 11 846 Tilldelningsbeslut-Driften av Norrmalms grupp- och servicebostäder

Läs mer

Dnr Son 2016/261 Nytt förfrågningsunderlag för upphandling enligt Lag om valfrihet (LOV) för daglig verksamhet och korttidsvistelse

Dnr Son 2016/261 Nytt förfrågningsunderlag för upphandling enligt Lag om valfrihet (LOV) för daglig verksamhet och korttidsvistelse TJÄNSTESKRIVELSE 1 (6) 2016-09-12 Dnr Son 2016/261 Nytt förfrågningsunderlag för upphandling enligt Lag om valfrihet (LOV) för daglig verksamhet och korttidsvistelse Förslag till beslut Socialförvaltningens

Läs mer

Frågor och svar. Beskrivning: Äldreboendeplatser i Göteborg enligt 4 kap.1 SoL om särskilt boende som grund och hälso-

Frågor och svar. Beskrivning: Äldreboendeplatser i Göteborg enligt 4 kap.1 SoL om särskilt boende som grund och hälso- Frågor och svar Köpare Upphandling Köpare: Göteborgs Stads Upphandlings Namn: Äldreboendeplatser i Göteborg AB Handläggare: Marie Lindqvist Referensnr: 344/15 Telefon: +46 (0)31 334 37 14 Beskrivning:

Läs mer

INBJUDAN ATT LÄMNA ANBUD

INBJUDAN ATT LÄMNA ANBUD INBJUDAN ATT LÄMNA ANBUD Ni inbjuds härmed att lämna anbud vad gäller: Utvärderare i genomförandefasen För projektet Hållbar Industriell Utveckling som finansieras av Europeiska Regionala utvecklingsfonden,

Läs mer

Plan för konkurrensutsättning och alternativa driftsformer i Stenungsunds kommun

Plan för konkurrensutsättning och alternativa driftsformer i Stenungsunds kommun STENUNGSUNDS KOMMUN Plan för konkurrensutsättning och alternativa driftsformer i Stenungsunds kommun Typ av dokument Plan Dokumentägare Näringslivsansvarig Beslutat av Kommunfullmäktige Giltighetstid Tills

Läs mer

('Ja-rutan' måste kryssas i annars kommer man inte längre oavsett om svaret är ja eller nej.)

('Ja-rutan' måste kryssas i annars kommer man inte längre oavsett om svaret är ja eller nej.) Linköpings kommun samhällsbyggnad Diarie Skallkrav 1.0 Sekretess Krav 1.1 Ange om anbudsgivaren anser att sekretess råder för hela eller delar av anbudet, om ja ska man beskriva enligt AFB.55. Svaret på

Läs mer

3. Ansökan om LOV avtal Program för primärvården i Västmanland

3. Ansökan om LOV avtal Program för primärvården i Västmanland Förfrågningsunderlag - Upphandlarversion 2015-10-21 Upphandlande organisation Västmanlands läns landsting Anette Öhrn DLL Upphandling Program för primärvården i Västmanland - LOV DU-UPP15-0189 Symbolförklaring:

Läs mer

Checklista inför driftstart av Specialiserad gynekologi i öppenvård

Checklista inför driftstart av Specialiserad gynekologi i öppenvård 1 (5) Avdelningen för Somatisk Specialistvård Avtalsenheten Checklista inför driftstart av Specialiserad gynekologi i öppenvård Uppföljning inför driftstart, utförs cirka 2 veckor innan driftstart i de

Läs mer

Antagande av leverantörer upphandling av närakut

Antagande av leverantörer upphandling av närakut Hälso- och sjukvårdsförvaltningen TJÄNSTEUTLÅTANDE 2017-05-19 1 (8) HSN 1506-0854 Handläggare: Peter Lundqvist Hälso- och sjukvårdsnämnden 2017-06-20 Antagande av leverantörer upphandling av närakut Ärendebeskrivning

Läs mer

Frågor och svar i upphandling av fastighetsrelaterade konsulttjänster

Frågor och svar i upphandling av fastighetsrelaterade konsulttjänster 1 (6) Rikspolisstyrelsen Polisens verksamhetsstöd Affärsenheten Bo Stålhammar Entreprenadupphandlare Datum 2014-03-28 Diarienr (åberopas) A230.980/2013 Frågor och svar i upphandling av fastighetsrelaterade

Läs mer

Välkomna till ultraljudsmottagningen

Välkomna till ultraljudsmottagningen Välkomna till ultraljudsmottagningen för gravida Verksamhetsområde kvinnor och barn Telefon 08-550 240 40 (direkt, även telefonsvarare) 08-550 242 00 (vx) Södertälje Sjukhus Din nära specialistvård Ultraljudsmottagning

Läs mer

Sammanslagning av två mottagningar inom barn- och ungdomsmedicin på Hisingen Göteborg till nya lokaler.

Sammanslagning av två mottagningar inom barn- och ungdomsmedicin på Hisingen Göteborg till nya lokaler. Sida 1(1) Tjänsteutlåtande Datum 2013-10-28 Diarienummer PVB 148-2013 Primärvårdsområde Barn och Ungdomsmedicin Primärvårdschef Peter Almgren Styrelsen för beställd primärvård Sammanslagning av två mottagningar

Läs mer

Upphandling av mediebyrå för annonseringsaktiviteter i samband med avveckling av Svensk Kassaservice. Dnr /72

Upphandling av mediebyrå för annonseringsaktiviteter i samband med avveckling av Svensk Kassaservice. Dnr /72 Upphandling av mediebyrå för annonseringsaktiviteter i samband med avveckling av Svensk Kassaservice Dnr 08-160/72 Innehåll Upphandling av mediebyrå för annonseringsaktiviteter i samband med avveckling

Läs mer

1 (5) 5.4 Regelbok Mödrahälsovård

1 (5) 5.4 Regelbok Mödrahälsovård 1 (5) 5.4 Regelbok Mödrahälsovård 1 2 (5) Regelbok för Mödrahälsovården 5.4.1 Bakgrund Barnmorskemottagningen inom primärvården ska erbjuda hälsovård under graviditet, inklusive föräldrastöd och livsstilssamtal,

Läs mer

Frågor och svar : Läkarkonsulter specialistläkare sjukhus Id Fråga/Svar Publicerad 1 Fråga:

Frågor och svar : Läkarkonsulter specialistläkare sjukhus Id Fråga/Svar Publicerad 1 Fråga: 1 Fråga: 2016-03-03 09:52:22 Hej! I punkt 3.1 Anbudsinbjudan skriver ni att om det inte av årsredovisningen framgår att vi omsatt 5 milj kronor avseende läkarbemanning, så ska vi lämna annat betvis på

Läs mer

Förslag till ändring i förfrågningsunderlag vårdval specialiserad urologi.

Förslag till ändring i förfrågningsunderlag vårdval specialiserad urologi. Hälso- och sjukvårdsförvaltningen TJÄNSTEUTLÅTANDE 2016-10-14 1 (6) HSN 2016-0778 Handläggare: Åsa Hertzberg Hälso- och sjukvårdsnämnden 2016-10-25, p [xx] Förslag till ändring i förfrågningsunderlag vårdval

Läs mer

Upphandling av utbildning i samband med avveckling av Svensk Kassaservice. Dnr: 08-1226

Upphandling av utbildning i samband med avveckling av Svensk Kassaservice. Dnr: 08-1226 Upphandling av utbildning i samband med avveckling av Svensk Kassaservice Dnr: 08-1226 2(7) 1. Om PTS... 3 2. Upphandlingens syfte... 3 3. Krav på anbudsgivaren... 3 3.1. Teknisk förmåga och kapacitet...

Läs mer

2014-03- 24 ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE AV PSYKOTERAPI INOM LOV ÖREBRO LÄN

2014-03- 24 ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE AV PSYKOTERAPI INOM LOV ÖREBRO LÄN ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE AV PSYKOTERAPI INOM LOV ÖREBRO LÄN Ansökan kan delvis fyllas i elektroniskt men måste skrivas ut för underskrift. Efterfrågade uppgifter och intyg ska biläggas ansökan. Ansökan med

Läs mer

Inbjudan till anbudsgivning Neuropsykiatriska utredningar

Inbjudan till anbudsgivning Neuropsykiatriska utredningar 1(6) Inbjudan till anbudsgivning Neuropsykiatriska utredningar Härmed inbjuds Ni att inkomma med anbud om Neuropsykiatriska utredningar. Bifogat förfrågningsunderlag innehåller samtliga förutsättningar

Läs mer

Ansökan om auktorisering för att bedriva vårdverksamhet inom Vårdval Gotland Uppgifter om sökande

Ansökan om auktorisering för att bedriva vårdverksamhet inom Vårdval Gotland Uppgifter om sökande 1(7) Ansökan om auktorisering för att bedriva vårdverksamhet inom Vårdval Gotland Uppgifter om sökande Leverantörsuppgifter Namn på företag/organisation: Vårdcentralen Wisby Söder Postadress: Brömsebroväg

Läs mer

Ansökan om godkännande för Vårdval Kronoberg

Ansökan om godkännande för Vårdval Kronoberg Ansökan om godkännande för Vårdval Kronoberg En leverantör har möjlighet att erhålla godkännande för en eller flera vårdenheter inom primärvården i Landstinget Kronoberg, förutsatt att vissa grundläggande

Läs mer

Utelämnande av svar kan komma att innebära att anbudet förkastas.

Utelämnande av svar kan komma att innebära att anbudet förkastas. Inledning Anbudsgivaren svarar på ställda krav genom att fylla i efterfrågade uppgifter, redovisning direkt i formuläret eller som särskild bilaga där så efterfrågas. För hänvisningar se motsvarande avsnitt

Läs mer

Alingsås kommun. 1.0 Grundläggande krav. 2.0 Krav på tjänsten. Krav 1.1. Krav 1.2. Krav 1.3. Krav 1.4. Krav 2.1. Skakrav Familjerådgivning (2015.

Alingsås kommun. 1.0 Grundläggande krav. 2.0 Krav på tjänsten. Krav 1.1. Krav 1.2. Krav 1.3. Krav 1.4. Krav 2.1. Skakrav Familjerådgivning (2015. Alingsås kommun Skakrav Diarie 2015.302 Namn Familjerådgivning Detta dokument är en kopia på upphandlingens elektroniska skallkravsformulär. Skallkravsformuläret ska besvaras elektroniskt genom att du

Läs mer

Hälsoval Örebro län. Kravspecifikation. Mödrahälsovård. Bilaga 2 Krav- och kvalitetsbok. Beslutad i LS 2014-12-09. Regionkansliet, Region Örebro län

Hälsoval Örebro län. Kravspecifikation. Mödrahälsovård. Bilaga 2 Krav- och kvalitetsbok. Beslutad i LS 2014-12-09. Regionkansliet, Region Örebro län Regionkansliet, Region Örebro län Bilaga 2 Krav- och kvalitetsbok Hälsoval Örebro län Kravspecifikation Mödrahälsovård Beslutad i LS 2014-12-09 1 (8) Innehållsförteckning Definition... 3 Övergripande mål...

Läs mer

2015-01-01 ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE INOM VÅRDVAL UPPSALA LÄN 2015

2015-01-01 ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE INOM VÅRDVAL UPPSALA LÄN 2015 2015-01-01 ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE INOM VÅRDVAL UPPSALA LÄN 2015 Ansökan kan fyllas i elektroniskt men måste sedan skrivas ut för underskrift. Den lämnas eller skickas till landstingets Upphandlingsenhet.

Läs mer

Vårdval tandvård Västernorrland. Bilaga 2 Ansökan. Allmän barn- och ungdomstandvård. Version 2013-01-15

Vårdval tandvård Västernorrland. Bilaga 2 Ansökan. Allmän barn- och ungdomstandvård. Version 2013-01-15 Vårdval tandvård Västernorrland Bilaga 2 Ansökan Allmän barn- och ungdomstandvård Version 2013-01-15 1 1. Uppgifter om sökande Detta dokument ska besvaras och undertecknas av sökande. Namn på sökande Organisationsnummer:

Läs mer

Offertförfrågan - Direktupphandling av begagnade tjänstebilar Kontaktuppgifter

Offertförfrågan - Direktupphandling av begagnade tjänstebilar Kontaktuppgifter Offertförfrågan - Direktupphandling av begagnade tjänstebilar Kontaktuppgifter Länsstyrelsen Värmland Kontaktperson: Naturvård Margareta Åkerman Adress Telefon: 010-224 72 49 Våxnäsgatan 5 E-post: margareta.akerman@lansstyrelsen.se

Läs mer

Frågor LABU 12 Temadag 2014-03-05

Frågor LABU 12 Temadag 2014-03-05 Frågor LABU 12 Temadag 2014-03-05 Fråga 1: Utöver otillgänglighet, när blir det viktigt att använda inställelsetid och stilleståndstid? Otillgänglighet mäts över längre tider, kvartal-år. Vill man försäkra

Läs mer

ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE FÖR VÅRDVAL ALLMÄN BARN- OCH UNGDOMSTANDVÅRD NORRBOTTENS LÄN

ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE FÖR VÅRDVAL ALLMÄN BARN- OCH UNGDOMSTANDVÅRD NORRBOTTENS LÄN 1(6) ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE FÖR VÅRDVAL ALLMÄN BARN- OCH UNGDOMSTANDVÅRD NORRBOTTENS LÄN Ansökan gäller för externa vårdgivare. Leverantörsuppgifter Leverantör som ansöker om godkännande för flera enheter

Läs mer

Administrativa villkor

Administrativa villkor Sida 1 (5) Administrativa villkor Datum 2010-01-20 Referenser Beskrivning Upphandlingsform Alingsås kommun upphandlar kostförsörjningen för grundskolan, gymnasiet, äldreomsorgens egna boenden samt barn-

Läs mer

Checklista inför driftstart av Specialiserad gynekologi

Checklista inför driftstart av Specialiserad gynekologi 1 (7) Avdelningen för Somatisk Specialistvård Avtalsenheten Checklista inför driftstart av Specialiserad gynekologi Uppföljning inför driftstart, utförs cirka 2 veckor innan driftstart i de lokaler som

Läs mer

Förfrågningsunderlag för vårdval specialiserad neurologi i öppenvård

Förfrågningsunderlag för vårdval specialiserad neurologi i öppenvård Hälso- och sjukvårdsförvaltningen TJÄNSTEUTLÅTANDE 2013-10-14 1 (5) HSN 1109-0965 Handläggare: Irma Johansson Hälso- och sjukvårdsnämnden 2013-11-19, p 3 Förfrågningsunderlag för vårdval specialiserad

Läs mer

A) Upphandlingsföreskrifter Vindkraftverk 12KS/0282. A) Upphandlingsföreskrifter

A) Upphandlingsföreskrifter Vindkraftverk 12KS/0282. A) Upphandlingsföreskrifter 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 3 1.1 Benämningar 3 1.2 Omfattning 3 1.3 Avtalsform och antal leverantörer som tilldelas kontrakt 3 1.4 Upphandlingsförfarande 3 1.5 Förfrågningsunderlag 3 1.6 Tillhandahållande

Läs mer

Sökande. Ansökan avser. Lokalisering. Sida 1 av 5

Sökande. Ansökan avser. Lokalisering. Sida 1 av 5 Sida 1 av 5 enligt lag om valfrihetssystem Sökande Företagsnamn Organisationsnummer Postadress Postnummer och ort Telefonnummer till företaget Faxnummer e-postadress till företaget Kontaktperson för ansökan

Läs mer

Avrop från ramavtal med förnyad konkurrensutsättning

Avrop från ramavtal med förnyad konkurrensutsättning 1 (7) Landstingsstyrelsens förvaltning SLL Juridik och upphandling INSTRUKTION VID FÖRNYAD Avrop från ramavtal med förnyad konkurrensutsättning Denna checklista och instruktion har tagits fram för att

Läs mer

Öppet förfarande, upphandlingen genomförs i enlighet med bestämmelserna i lagen (2007:1091) om offentlig upphandling.

Öppet förfarande, upphandlingen genomförs i enlighet med bestämmelserna i lagen (2007:1091) om offentlig upphandling. 1 Föreskrifter 1.1 Upphandlande myndighet Trädgårdsgatan 6 931 85 Skellefteå 212000-2643 Hemsida: http://www.skelleftea.se 1.2 Upphandlingen inbjuder till anbudsgivning gällande - Bemanning att utföra

Läs mer

Vägledning till Läkemedelsverkets föreskrifter om begränsningar av förordnande och utlämnande

Vägledning till Läkemedelsverkets föreskrifter om begränsningar av förordnande och utlämnande Vägledning till Läkemedelsverkets föreskrifter om begränsningar av förordnande och utlämnande av vissa läkemedel, HSLF-FS 2017:74 Version 1, januari 2018 Dnr: 3.2-2018-007449 Inledning En vägledning är

Läs mer

UPPHANDLINGS-PM Upphandling Diarienummer KS 2013/0093. Upphandling Internettjänst Danderyds kommun

UPPHANDLINGS-PM Upphandling Diarienummer KS 2013/0093. Upphandling Internettjänst Danderyds kommun UPPHANDLINGS-PM Upphandling Diarienummer KS 2013/0093 Upphandling Danderyds kommun Sidan: 2 (5) 1 INLEDNING 1.1 Bakgrund Danderyds kommun har givit Sentensia Q AB i uppdrag att bistå vid denna upphandling.

Läs mer

Vårdval Västernorrland. Bilaga 1 Ansökan

Vårdval Västernorrland. Bilaga 1 Ansökan Vårdval Västernorrland Bilaga 1 Ansökan Allmän barn- och ungdomstandvård Version 2017 1 1. Uppgifter om sökande Detta dokument ska besvaras och undertecknas av sökande. Namn på Vårdgivare juridisk person

Läs mer

1. Administrativa föreskrifter Program för primärvården i Västmaland

1. Administrativa föreskrifter Program för primärvården i Västmaland 1 (7) 1. Administrativa föreskrifter Program för primärvården i Västmaland 2015 2 (7) 1 Inledning Landstinget Västmanland införde från den 1 januari 2008 valfrihetssystem inom primärvården i enlighet med

Läs mer

Stockholms läns sjukvårdsområde som mottagare av somatisk specialistvård inom ramen för Framtidens hälso- och sjukvård

Stockholms läns sjukvårdsområde som mottagare av somatisk specialistvård inom ramen för Framtidens hälso- och sjukvård Stockholms läns landsting 1 (6) Landstingsstyrelsens förvaltning Handläggare: Christina Widerberg Söderholm TJÄNSTEUTLÅTANDE 2015-04-27 LS 2015-0080 Ägarutskottet Stockholms läns sjukvårdsområde som mottagare

Läs mer

Ersättningsmodell för barnmorskemottagningsverksamhet

Ersättningsmodell för barnmorskemottagningsverksamhet Beställarkontor Vård PM 1 (9) 2004-08-17 Bilaga 3 Handläggare Telefon E-post Arbetsgruppen: Uppdragsbeskrivningar och ersättningsmodeller för BMM & BVC Ersättningsmodell för barnmorskemottagningsverksamhet

Läs mer

Regelbok för specialiserad gynekologisk vård

Regelbok för specialiserad gynekologisk vård Hälso- och sjukvårdsnämndens förvaltning HÄLSO- OCH 1 (5) SJUKVÅRDSNÄMNDEN 2011-06-21 p 4 TJÄNSTEUTLÅTANDE 2011-05-23 HSN 1105-0477 Handläggare: Tore Broström Regelbok för specialiserad gynekologisk vård

Läs mer

Ansökan om godkännande enligt lag om valfrihetssystem

Ansökan om godkännande enligt lag om valfrihetssystem om godkännande Sida 1 av 7 om godkännande enligt lag om valfrihetssystem Sökande Företagsnamn Organisationsnummer Postadress Postnummer och ort Telefonnummer till företaget Faxnummer e-postadress till

Läs mer

Förslag till justering av Krav- och kvalitetsbok 2013 VG PV. 29 maj 2012

Förslag till justering av Krav- och kvalitetsbok 2013 VG PV. 29 maj 2012 Förslag till justering av Krav- och kvalitetsbok 2013 VG PV 29 maj 2012 Justering av Krav- och kvalitetsbok 2013 Inriktning Vidareutveckla modellen efter beslutade mål för primärvården (Idéskissen medborgarens

Läs mer

2 Fråga: Vad avses med positionsgrupp 1 i förfrågningsunderlaget ? Vilka positioner avses?

2 Fråga: Vad avses med positionsgrupp 1 i förfrågningsunderlaget ? Vilka positioner avses? Fråga/Svar Läst 1 Fråga: Ni har angett att ni kommer att ha ett behov av 765 pumpar under avtalsperioden. Kan ni bekräfta att det är den volymen som är i enlighet med ert prognositserade behov. Angivna

Läs mer

FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG INBJUDAN ATT LÄMNA ANBUD

FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG INBJUDAN ATT LÄMNA ANBUD INBJUDAN ATT LÄMNA ANBUD FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG INBJUDAN ATT LÄMNA ANBUD Etablering och drift av återvinningscentral i Stockholms stad 1 (6) Förhandlad upphandling Etablering och drift av återvinningscentral

Läs mer

FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG

FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG 2015 07-31 UPPHANDLING AV LEDNINGSVISNING FÖR UNNARYD FIBER EK. FÖRENINGS FIBERNÄT Unnaryd fiber, Ekonomisk förening Datum 2015-07-31 Syftet med detta dokument är att ge leverantörer

Läs mer

Ansökan ska vara angiven adress tillhanda senast 2013-11-20 enligt avsnitt 9. För sent inkommen ansökan får ej prövas.

Ansökan ska vara angiven adress tillhanda senast 2013-11-20 enligt avsnitt 9. För sent inkommen ansökan får ej prövas. Ansökningsinbjudan om att få ingå samverkansavtal vid ersättningsetablering enligt lagen (1993:1652) om ersättning för sjukgymnastik, diarienummer HSN11-119-2013 Ni inbjuds att inkomma med ansökan om att

Läs mer

11 januari 2017 Sista anbudsdag: Referens: SBF HÖ

11 januari 2017 Sista anbudsdag: Referens: SBF HÖ Direktupphandling 11 januari 2017 Sista anbudsdag: 2017-01-17 Referens: SBF HÖ 2016-11-30 Kartsystem - GIS tjänster Tingsryds kommun inbjuder Er att lämna anbud på rubricerad direktupphandling i enlighet

Läs mer

Rehabilitering och habilitering i samverkan. Riktlinje för kommunerna och landstinget i Uppsala län Fastställd i TKL

Rehabilitering och habilitering i samverkan. Riktlinje för kommunerna och landstinget i Uppsala län Fastställd i TKL Rehabilitering och habilitering i samverkan Riktlinje för kommunerna och landstinget i Uppsala län Fastställd i TKL 2015-06-05 Historik Överenskommelse om samverkan gällande hälsooch sjukvård i Uppsala

Läs mer

2. Kravspecifikation. Förfrågningsunderlag. Upphandlande organisation Syfte Åtagande Matilda Sjögren

2. Kravspecifikation. Förfrågningsunderlag. Upphandlande organisation Syfte Åtagande Matilda Sjögren Förfrågningsunderlag 2013-06-17 Upphandlande organisation Region Skåne, Koncerninköp Upphandling Konduktiv pedagogik Matilda Sjögren 1300863 Sista anbudsdag: 2013-08-16 Symbolförklaring: Texten/frågan

Läs mer

Hälsoval Jämtlands län

Hälsoval Jämtlands län Hälsoval Jämtlands län - ökar patientens valfrihet och inflytande i vården Varför hälsoval? Obligatoriskt för landstingen att från och med 2010 införa valfrihetssystem (vårdval) i primärvården. Lagen om

Läs mer

Bakgrundsinformation VG Primärvård. En del av det goda livet

Bakgrundsinformation VG Primärvård. En del av det goda livet Bakgrundsinformation VG Primärvård En del av det goda livet Innehåll: Primärvården... 3 Framtidens vårdbehov... 3 Nytt vårdvalssystem i Sverige... 3 Nytt vårdvalssystem i Västra Götaland VG Primärvård...

Läs mer

Rapport om verksamhetsövergång. Hammarby och Danvikstulls dagliga verksamheter.

Rapport om verksamhetsövergång. Hammarby och Danvikstulls dagliga verksamheter. Södermalms stadsdelsförvaltning Sociala avdelningen Tjänsteutlåtande Dnr 298-2014-2.2.2. Sida 1 (6) 2015-03-02 Handläggare Kjell Carlsson Telefon: 08-508 12 413 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2015-03-26

Läs mer

5.4 Regelbok Mödrahälsovård 2015

5.4 Regelbok Mödrahälsovård 2015 1 (5) 5.4 Regelbok Mödrahälsovård 2015 2 (5) 5.4 Regelbok för Mödrahälsovården 5.4.1 Bakgrund Barnmorskemottagningen inom primärvården ska erbjuda hälsovård under graviditet, inklusive föräldrastöd och

Läs mer

Antagande av leverantör - upphandling av specialiserad kirurgi i öppenvård i Stockholms län

Antagande av leverantör - upphandling av specialiserad kirurgi i öppenvård i Stockholms län Hälso- och sjukvårdsförvaltningen TJÄNSTEUTLÅTANDE 2017-08-21 1 (5) HSN 2017-0619 Handläggare: Susanna Stål Karlström Hälso- och sjukvårdsnämnden 2017-09-28 Antagande av leverantör - upphandling av specialiserad

Läs mer

Antagande av leverantör - upphandling av öppen- och slutenvård inom internmedicin och kirurgi

Antagande av leverantör - upphandling av öppen- och slutenvård inom internmedicin och kirurgi Hälso- och sjukvårdsförvaltningen TJÄNSTEUTLÅTANDE 2018-02-19 1 (6) HSN 2017-1605 Handläggare: Anders Nettelbladt Hälso- och sjukvårdsnämnden 2018-04-10 Antagande av leverantör - upphandling av öppen-

Läs mer

Bilaga 3: Svarsformulär

Bilaga 3: Svarsformulär 1 Bilaga 3: Svarsformulär Bifogas anbudet för (företagets firmanamn) Allmänna uppgifter Anbud Härmed erbjuder vi oss att genomföra uppdrag i enlighet med det förfrågningsunderlag som gäller för rubricerad

Läs mer

Ändring av riktlinjer för hjälpmedelsförskrivning

Ändring av riktlinjer för hjälpmedelsförskrivning Landstingsservice Bygg- och förvaltarenheten TJÄNSTESKRIVELSE 140481-A29 1(3) Landstingsfullmäktige Ändring av riktlinjer för hjälpmedelsförskrivning Förslag till beslut Landstingsfullmäktige beslutar

Läs mer

KRAVSPECIFIKATION. Bilaga 1 1. ALLMÄNT OM EFTERFRÅGADE TJÄNSTER 2. KRAV OCH KRITERIER FÖR TJÄNSTEN 1.1. BAKGRUND

KRAVSPECIFIKATION. Bilaga 1 1. ALLMÄNT OM EFTERFRÅGADE TJÄNSTER 2. KRAV OCH KRITERIER FÖR TJÄNSTEN 1.1. BAKGRUND Bilaga 1 KRAVSPECIFIKATION 1. ALLMÄNT OM EFTERFRÅGADE TJÄNSTER 1.1. BAKGRUND Landstinget Blekinge är geografiskt detsamma som länet och landskapet Blekinge. Landstingets huvudsakliga uppgift är att ansvara

Läs mer

Antagande av leverantör - upphandling av psykiatrisk vård på specialistnivå i öppenvård i stadsdelarna Hägersten, Liljeholmen, Älvsjö och Skärholmen

Antagande av leverantör - upphandling av psykiatrisk vård på specialistnivå i öppenvård i stadsdelarna Hägersten, Liljeholmen, Älvsjö och Skärholmen Hälso- och sjukvårdsförvaltningen HÄLSO- OCH SJUKVÅRDSNÄMNDEN 2012-10-16 p 20 1 (7) Handläggare: Camilla Grundström Antagande av leverantör - upphandling av psykiatrisk vård på specialistnivå i öppenvård

Läs mer

ANBUDSINBJUDAN, TJÄNSTEKONCESSION AVSEENDE DRIFT, SKÖTSEL OCH VERKSAMHETSUTVECKLING AV THAILÄNDSKA PAVILJONGEN, UTANEDE

ANBUDSINBJUDAN, TJÄNSTEKONCESSION AVSEENDE DRIFT, SKÖTSEL OCH VERKSAMHETSUTVECKLING AV THAILÄNDSKA PAVILJONGEN, UTANEDE ANBUDSINBJUDAN, TJÄNSTEKONCESSION AVSEENDE DRIFT, SKÖTSEL OCH VERKSAMHETSUTVECKLING AV THAILÄNDSKA PAVILJONGEN, UTANEDE 1. BAKGRUND Upprinnelsen till bygget av den thailändska paviljongen i Utanede uppstod

Läs mer

Handläggare E-post Diarienummer Datum Version Jessica Grufstedt RS HSNV

Handläggare E-post Diarienummer Datum Version Jessica Grufstedt RS HSNV Anbudsinbjudan Encephalomyelitis/Cronic Fatigue Syndrome 1(10) Handläggare E-post Diarienummer Datum Version Jessica Grufstedt jessica.grufstedt@vgregion.se RS 975-2016 HSNV 2016-00022 2016-03-24 1.0 Innehållsförteckning

Läs mer

Avtal för friskvårdsanläggning i Sundbybergs simhall

Avtal för friskvårdsanläggning i Sundbybergs simhall 2014-05-23 1 (5) Kultur- och fritidsnämnden Avtal för friskvårdsanläggning i Sundbybergs simhall Beslutsunderlag Avtal för friskvårdsanläggning i Sundbybergs simhall, kultur- och fritidsförvaltningens

Läs mer

Hälso- och sjukvård i bostad med särskild service och daglig verksamhet

Hälso- och sjukvård i bostad med särskild service och daglig verksamhet 2014-10-27 Handläggare Daniel Nilsson Kansli- och utvecklingsavdelningen 14VOS/0055 Vård- och omsorgsstyrelsen Hälso- och sjukvård i bostad med särskild service och daglig verksamhet Förslag till beslut

Läs mer

RIKSFÖRENINGEN FÖR SKOLSKÖTERSKOR Swedish Association of School Nurses

RIKSFÖRENINGEN FÖR SKOLSKÖTERSKOR Swedish Association of School Nurses RIKSFÖRENINGEN FÖR SKOLSKÖTERSKOR Swedish Association of School Nurses 2015-03-25 Att: Socialstyrelsen Lisa van Duin E-post lisa.vanduin@socialstyrelsen.se. Synpunkter och förtydligande gällande SOSFS

Läs mer

Meddelandeblad. En ny hälso- och sjukvårdslag. Bakgrund/Allmänt. Nr 3/2017 Oktober Mottagare: Landsting, kommuner, privata vårdgivare

Meddelandeblad. En ny hälso- och sjukvårdslag. Bakgrund/Allmänt. Nr 3/2017 Oktober Mottagare: Landsting, kommuner, privata vårdgivare Meddelandeblad Mottagare: Landsting, kommuner, privata vårdgivare Nr 3/2017 Oktober 2017 En ny hälso- och sjukvårdslag Bakgrund/Allmänt I förarbetena till den nya hälso- och sjukvårdslagen (2017:30), nedan

Läs mer

Frågor/svar och förtydliganden Upphandling av Försörjningsarmar SÖSINV

Frågor/svar och förtydliganden Upphandling av Försörjningsarmar SÖSINV Frågor/svar och förtydliganden Upphandling av Försörjningsarmar SÖSINV 2011-237 Upphandlande myndighet Södersjukhuset AB Kontaktperson Tord Strömberg E-post upphandling@sodersjukhuset.se Referensnummer

Läs mer

Avtal avseende arbetsplatsförlagd utbildning (APU) för vårdutbildningar på gymnasial nivå

Avtal avseende arbetsplatsförlagd utbildning (APU) för vårdutbildningar på gymnasial nivå Avtal avs APU för vårdutbildningar Sida 1 av 8 Avtal avseende arbetsplatsförlagd utbildning (APU) för vårdutbildningar på gymnasial nivå 1 Avtalsparter Vård- och omsorgsverksamheter: - Sahlgrenska universitetssjukhuset

Läs mer

Upphandling av arkitekttjänster. Diarienr 09-189

Upphandling av arkitekttjänster. Diarienr 09-189 Upphandling av arkitekttjänster Diarienr 09-189 Innehåll 1 Om PTS... 3 2 Bakgrund och syfte... 3 3 Ekonomisk kapacitet och intyg... 3 3.1 Registreringsbevis... 3 3.2 Skattekontroll... 3 3.3 Sanningsförsäkran...

Läs mer

Frågor och svar om förordning om försäkringsmedicinska utredningar

Frågor och svar om förordning om försäkringsmedicinska utredningar Frågor och svar om förordning om försäkringsmedicinska utredningar 1. Varför finns det både en förordning och en lag om försäkringsmedicinska utredningar? Regeringen har möjlighet att tydliggöra delar

Läs mer

2 Krav på leverantör Stöd- och tilläggstjänster, Företagshälsan NLL. Dnr: Ansvarig: Josefine Barsk

2 Krav på leverantör Stöd- och tilläggstjänster, Företagshälsan NLL. Dnr: Ansvarig: Josefine Barsk 2 Krav på leverantör 2014 Stöd- och tilläggstjänster, Ansvarig: Josefine Barsk 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 KRAV PÅ LEVERANTÖR 4 1.1 INTYG OCH BEVIS ANGÅENDE LEVERANTÖR 4 1.2 LEVERANTÖRENS EKONOMISKA STÄLLNING

Läs mer

Förlängning av temporärt avtal avseende liggande persontransporter

Förlängning av temporärt avtal avseende liggande persontransporter Hälso- och sjukvårdsförvaltningen TJÄNSTEUTLÅTANDE 2017-10-04 1 (3) Handläggare: Marit von Rosen Hälso- och sjukvårdsnämnden 2017-11-21 Förlängning av temporärt avtal avseende liggande persontransporter

Läs mer

Frågor och svar 1 Upphandling Utbildning med inriktning Serviceyrken

Frågor och svar 1 Upphandling Utbildning med inriktning Serviceyrken Sida: 1 av 3 Dnr: Af-2010/086751 Datum: 2010-04-23 Frågor och svar 1 Upphandling Utbildning med inriktning Serviceyrken Fråga 1 2010-04-14 Vilken indelning av arbetsmarknadsområden som är korrekt. Det

Läs mer

Förstärkt familjehemsvård. Ansvar och roller när socialnämnden anlitar privata konsulentverksamheter

Förstärkt familjehemsvård. Ansvar och roller när socialnämnden anlitar privata konsulentverksamheter Förstärkt familjehemsvård Ansvar och roller när socialnämnden anlitar privata konsulentverksamheter Denna publikation skyddas av upphovsrättslagen. Vid citat ska källan uppges. För att återge bilder, fotografier

Läs mer

BILAGA 3. FÖRDELNING AV ANSVAR OCH KOSTNADER MELLAN PRIMÄRVÅRD OCH SPECIALISERAD VÅRD BAKGRUND SYFTE DEFINITIONER

BILAGA 3. FÖRDELNING AV ANSVAR OCH KOSTNADER MELLAN PRIMÄRVÅRD OCH SPECIALISERAD VÅRD BAKGRUND SYFTE DEFINITIONER DATUM 2010-12-29 BILAGA 3. FÖRDELNING AV ANSVAR OCH KOSTNADER MELLAN PRIMÄRVÅRD OCH SPECIALISERAD VÅRD BAKGRUND Hälsoval i Primärvården innebär att konkurrensneutralitet ska råda mellan privata och offentliga

Läs mer

Frågor och svar : Bemanningstjänster läkare till Hälsocentraler 2016 Id Fråga/Svar Publicerad 1 Fråga:

Frågor och svar : Bemanningstjänster läkare till Hälsocentraler 2016 Id Fråga/Svar Publicerad 1 Fråga: 1 Fråga: 09:47:19 Hej! Vilka priser/leverantörer gäller för nuvarande avtal? Svar: Priserna för läkare inom allmänmedicin ligger mellan 1070-1433 kronor/timme. Idag har NLL avtal med: Transmedica A/S,

Läs mer

Titel Ärendenummer Handläggare Avdelning Datum

Titel Ärendenummer Handläggare Avdelning Datum Dokumentkategor i Titel Ärendenummer Handläggare Avdelning Datum Komplettering till ansökan Rehabteam Hjälbo HSNG 2015-00529 Marika Fixell HSN 2015-05-25 Begäran om komplettering till tidigare ansökan

Läs mer

AB FAMILJEBOSTÄDER BILAGA 2 - PM FÖR ANBUDSGIVARE AVSEENDE LANDSKAPSARKITEKTTJÄNSTER FÖR NYBYGGNAD AV MARKANLÄGGNINGAR

AB FAMILJEBOSTÄDER BILAGA 2 - PM FÖR ANBUDSGIVARE AVSEENDE LANDSKAPSARKITEKTTJÄNSTER FÖR NYBYGGNAD AV MARKANLÄGGNINGAR AB FAMILJEBOSTÄDER BILAGA 2 - PM FÖR ANBUDSGIVARE AVSEENDE LANDSKAPSARKITEKTTJÄNSTER FÖR NYBYGGNAD AV MARKANLÄGGNINGAR Stockholm 2011-02-25 INLEDNING Detta dokument kompletterar Bilaga 1 Administrativa

Läs mer

Sista anbudsdag Upphandlingens namn Besiktningar - Tryckkärl, kokgrytor och säkerhetsventiler UH Inlämnat

Sista anbudsdag Upphandlingens namn Besiktningar - Tryckkärl, kokgrytor och säkerhetsventiler UH Inlämnat Inköpssamverkan Motala 1.0 Allmänna förutsättningar Krav 1.1 Förutsättningarna enligt dokumentet Förfrågningsunderlag accepteras/uppfylls. 2.0 Krav på leverantören Krav 2.1 Anbudsgivaren ska vara registrerad

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden BESLUTSFÖRSLAG Datum 2018-06-18 Dnr 1801085 1 (5) Hälso- och sjukvårdsnämnden Inriktningsbeslut för vårdvalen 2019 Ordförandens förslag 1. Hälso- och sjukvårdsnämnden fastställer

Läs mer

Samverkan och samarbete i vårdkedjan kring hjälpmedelsfrågor

Samverkan och samarbete i vårdkedjan kring hjälpmedelsfrågor Samverkan och samarbete i vårdkedjan kring hjälpmedelsfrågor Vårdkedjekonferens 2011-09-28 Jeanette Rehn Primärvården Göteborg Petra Nydahl Göteborgs Stad Solveig Landström SU H J Ä L P M E D E L Samarbete

Läs mer

Antagande av leverantör - upphandling av specialiserad beroendevård för vuxna i Stockholms län

Antagande av leverantör - upphandling av specialiserad beroendevård för vuxna i Stockholms län Hälso- och sjukvårdsförvaltningen TJÄNSTEUTLÅTANDE 2018-02-26 1 (5) HSN 1508-0956 Handläggare: Andreas Falk Hälso- och sjukvårdsnämnden 2018-04-10 Antagande av leverantör - upphandling av specialiserad

Läs mer

PROJEKTETS NAMN: Samordnare FaR

PROJEKTETS NAMN: Samordnare FaR 1 AVTAL/UPPDRAGSBESKRIVNING Uppdragsgivare Datum Diarienr Samordningsförbundet Ale, Kungälv, Stenungsund och Tjörn (Org.nr 222000-1941) Mottagare Praktikertjänst AB Vårdcentralen Kusten, Ytterby (Org.

Läs mer

RAMAVTAL FÖR JURIDISKA TJÄNSTER

RAMAVTAL FÖR JURIDISKA TJÄNSTER Diarienummer 2015/136 RAMAVTAL FÖR JURIDISKA TJÄNSTER Detta ramavtal, ( Ramavtalet ), har träffats mellan Tredje AP-fonden, ( AP3 ) och [firma leverantör] ( Juristbyrån ). 1. Bakgrund 1.1 AP3 har genomfört

Läs mer

1/5. BILAGA Frågor och svar Dnr Frågor och svar

1/5. BILAGA Frågor och svar Dnr Frågor och svar 1/5 Frågor och svar Fråga 1: Enligt p. 7 Pris så ska: "Pris ska anges i SEK exklusive mervärdesskatt..." men lite längre ner i samma stycke så står: Pris för efterfrågade rekryteringtjänster, ska anges

Läs mer

(Formuläret ifylls och med tabbpilarna förflyttas Du till nästa/föregående fält.)

(Formuläret ifylls och med tabbpilarna förflyttas Du till nästa/föregående fält.) Stockholms läns landsting 2010-09-27 Bilaga 1 KRAVSPECIFIKATION LS 0810-1003 SLL1622 TEKNISK BEVAKNING (Formuläret ifylls och tabbpilarna förflyttas Du till nästa/föregående fält.) Om adressändring sker

Läs mer

ANBUDSINBJUDAN. Ledningsfordon till Brandförsvaret i Uppsala

ANBUDSINBJUDAN. Ledningsfordon till Brandförsvaret i Uppsala BRANDFÖRSVARET Handläggare Datum Dnr Lars Lidström 2015-05-07 RÄN-2015-349 0707-782404 ANBUDSINBJUDAN Ledningsfordon till Brandförsvaret i Uppsala Uppsala brandförsvar inbjuder er att lämna anbud i denna

Läs mer

1. Mobiltelefoner och telefoner för analog telefoni

1. Mobiltelefoner och telefoner för analog telefoni Förfrågningsunderlag 2010-12-23 Upphandlingsansvarig Upphandling Halmstads kommun Mobiltelefoner och telefoner för analog telefoni samt service Ellinor Nilsson KS 2010/0468 Sista anbudsdag: 2011-02-10

Läs mer