STORUMANS KOMMUN PROTOKOLLSINGRESSER 1 (16) Onsdag 5 oktober kl Kommunhuset, Storuman Kammaren (intill personalrummet)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "STORUMANS KOMMUN PROTOKOLLSINGRESSER 1 (16) Onsdag 5 oktober kl Kommunhuset, Storuman Kammaren (intill personalrummet)"

Transkript

1 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLLSINGRESSER 1 (16) 1 Protokollets justering Tid och plats för justering: Onsdag 5 oktober kl Kommunhuset, Storuman Kammaren (intill personalrummet)

2 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLLSINGRESSER 2 (16) 2 Interpellation - skolskjutsar i västra kommundelen (KS/2016:254) Marianne Ronnhed Johansson (V) och Daniel Johansson (V) har lämnat in en interpellation till kommunstyrelsens ordförande Tomas Mörtsell angående skolskjutsar i västra kommundelen. Skolskjutsar har varit en het följetång sedan ändringarna till vårterminen. I den östra delen av kommunen ledde detta till en återgång till tidigare ordning. Med anledning av tillmötesgåendet av önskemålet om skolskjutsar från barnen och föräldrarna i den östra kommundelen, ställs följande fråga: o När ska man tillmötesgå önskemål från barn och föräldrar i Jovattsdalen på liknande vis? o Anser inte kommunstyrelsens ordförande att berörda föräldrar och barn som kommit med skrivelser bör få svar? o Kommunen brukar ju i olika sammanhang tala sig varm om likställighetsprincipen, gäller den bara när det passar den egna agendan?

3 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLLSINGRESSER 3 (16) 3 Motion - arbetskläder till personal inom barnomsorg (KS/2016:256) Daniel Johansson (V) har lämnat in en motion om arbetskläder till personal inom förskola, fritids samt dagbarnvårdare. Johansson skriver följande i motionen. Personalen måste i dag tillhandahålla sina egna inom- och utomhuskläder och skor till arbetet. Detta trots att personalens arbetsmiljö innehåller allt från kiss, bajs, snor och kräkningar till snö, grus, målarfärg och matrester. Personalen behöver även ta hem sina kläder för att tvätta och riskerar då att föra bakterier och smittor vidare på hemmaplan. Genom att personalen får anpassade kläder för utomhusmiljö kan det även göra att personalen känner större motivation att vara utomhus längre stunder. Detta skulle även ses som en åtgärd att göra yrket mer attraktivt i kommunen och att befintlig personal väljer att stanna kvar på sin arbetsplats istället för att söka nytt arbete. Arbetskläder till personalen är även en jämställdhetsfråga då man ofta inom mansdominerande yrkan ser arbetskläder som en självklarhet medan helt åt andra hållet när det kommer till kvinnodominerande yrken som exempelvis inom barnomsorgen. Detta är inte acceptabelt och det är dags att även personalen på förskolan och dagbarnvårdare får det. Johansson föreslår att Storumans kommun undersöker vilka arbetskläder som personal i förskola, fritids och dagbarnvård har behov av och utifrån det tillgodoser behoven att fritids-, kultur- och utbildningsnämnden beviljas ett utökat anslag för att bekosta detta. Förslag till beslut att motionen överlämnas till kommunstyrelsen för beredning.

4 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLLSINGRESSER 4 (16) 4 Motion - förstärkt satsning på fritidsledare med inriktning mot nyanlända barn och ungdomar (KS/2016:257) Daniel Johansson (V) har lämnat in en motion om förstärkt satsning på fritidsledare med koppling mot nyanlända barn och ungdomar. Johansson skriver följande i motionen: De senaste åren har antalet nyanlända barn och ungdomar ökat kraftigt i Storumans kommun. Detta har glädjande nog satt press på bland annat fritidsgården och olika föreningar. Det finns behov av personal som kan jobba mer aktivt gentemot nyanlända barn och ungdomar både i Storuman och i Tärnaby. Detta anses vara en mycket viktig del för att dessa barn och ungdomar ska integreras på ett bra sätt i samhället. Personalen ska arbeta riktat mot nyanlända barn och ungdomar och ha fritidsgården som utgångspunkt men även kunna vara där barnen och ungdomarna vistas, alltifrån skolan, boendena, slalombacken, fotbollsträningar eller annat föreningsliv. Vettig sysselsättning motverkar utanförskap och ohälsa men bidrar till ett socialt nätverk. Detta ökar chanserna att man väljer att gå gymnasiet i Storuman och i framtiden även att bo kvar i kommunen. Johansson föreslår att Storumans kommun, i samråd med fritidsgårdsföreståndaren tillsammans med personal, anställer personal som riktat jobbar med nyanlända barn och ungdomar i kommunen. Förslag till beslut att motionen överlämnas till kommunstyrelsen för beredning.

5 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLLSINGRESSER 5 (16) 5 Medborgarförslag - gång- och cykelväg i Tärnaby (KS/2016:247) Ann Marklund har lämnat in ett medborgarförslag om gång- och cykelväg i Tärnaby. Ann Marklund saknar en riktig gång- och cykelväg för att ta sig till Tärnaleden från t.ex. Ringvägen i Tärnaby. Det går många stigar genom skogen från Björkvägen och närliggande kvarter där man kan promenera. Med barnvagn däremot hänvisas man istället till den tungt trafikerade E12 från Granvägen till Sandviksvägen. Ann Marklund föreslår att en gång- och cykelväg anordnas längs E12 från infarten till Sandviksvägen till infarten till Granvägen/ Björkvägen, alternativt mellan Björkvägen och Ljungvägen vid befintlig stig. Förslag till beslut att medborgarförslaget överlämnas till kommunstyrelsen för handläggning och beslut att återrapportering därefter görs till kommunfullmäktige.

6 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLLSINGRESSER 6 (16) 6 Medborgarförslag - utbyte av namnet "Kundtjänst" hos Storumans kommun (KS/2016:251) Conny Årlind har lämnat in ett medborgarförslag om att byta ut namnet Kundtjänst hos Storumans kommun. Årlind anser att namnet hotar att dölja den politiska verklighet som ligger bakom. Invånare i Storumans kommun har inte i grunden ett kundförhållande till kommunen som en kund har till ett företag, även om man ibland köper tjänster av kommunen. Det är de röstberättigade invånarna som gett politikerna uppdraget att styra kommunen och därmed även gett dem förtroende att anställa dem som kan sköta detta på bästa sätt. Därmed är det egentligen kommunmedborgarna som genom politikerna är arbetsgivare åt tjänstepersoner i kommunen och därmed i grunden varken tjänstepersonernas eller kommunens kunder. Det som bäst motsvarar den politiska verkligheten är att kommunkontorets reception heter just reception, om den måste ha ett namn. Annars kan man helt enkelt svara enbart Storumans kommun. Årlind föreslår att namnet Kundtjänst därmed byts ut hos Storumans kommun och möjligtvis ersätts med Reception alternativt enbart Storumans kommun. Förslag till beslut att medborgarförslaget överlämnas till Samverkansnämnden LYST för handläggning och beslut att återrapportering därefter görs till kommunfullmäktige.

7 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLLSINGRESSER 7 (16) 7 Motion - upphandling av skolskjutsar (KS/2016:235) Mats Eliasson (V) har lämnat in en motion angående upphandling av skolskjutsar. Eliasson skriver följande i motionen: Vid senaste upphandlingen av skolskjutsar i Storumans kommun påvisades stora brister. Dels när det gäller hur upphandlingen skett utifrån den information som utgjorde underlag för beslut. Dels informationen till de som berördes av förändringarna, dvs. barnen och deras föräldrar. Det kan ifrågasättas om man vid planeringen av skolskjutsar i Storuman-området (turerna Skarvsjöby 325 och Långsjöby 324) samt i Tärnaby (turen till Joesjö) verkligen satt barnens bästa i centrum och tagit hänsyn till att det i dessa fall handlar om små barn som får väldigt långa restider, i vissa fall både till och från skolan. I Storumans kommun ska finnas tydliga riktlinjer hur skolskjutsar ska vara utformade, med tydliga gränsdragningar vad som gäller i olika situationer samt att man i upphandling och planering lägger in medmänsklighet och går efter likabehandlingsprincipen med tanke på att det ska vara lika bra för alla. Att man inte utgår från att några har det sämre och därför inte kan göra det bättre. Det måste arbetas för att Storumans kommun ska bli en bättre och mer attraktiv kommun att bo i, inte bara i tätorten utan även ute i byarna. Eliasson föreslår att det arbetas fram tydliga gränsdragningar vid upphandlingar som görs avseende skolskjutsar i Storumans kommun (t.ex. hur många barn som krävs för en busstur) att det tas hänsyn till restid för barnen, då även i förhållande till resans längd (vad kan räknas som rimlig tid för små barn att vänta på bussen samt själva restiden) att kommunen utreder och utvärderar vilken förvaltning som är bäst lämpad för dessa frågor

8 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLLSINGRESSER 8 (16) att Storumans kommun säkerställer att kompetens finns för att göra sådana omfattande upphandlingar att det utarbetas ett återrapporteringssystem mellan ansvarig tjänsteman och nämnd. Kommunfullmäktige beslutade , 61 att överlämna motionen till kommunstyrelsen för beredning. Kommunfullmäktige har i reglementena för styrelsen och nämnderna beslutat att ansvaret för skolskjutsar ligger hos kommunstyrelsen. Ansvar, regler och föreskrifter m.m. för skolskjutsar finns angivet i skolskjutsreglementet som antagits av kommunstyrelsen , 133. I skolskjutsreglementet finns ett regelverk för bedömning av skolskjuts. I regelverket finns angivet vid vilka avstånd mellan hem och skola man har rätt till skolskjuts. När det gäller väntetider och restider finns det endast angivet att långa res- och väntetider ska undvikas och måste avvägas med hänsyn till planering och samordning av skolskjutsverksamheten. I nuvarande skolskjutsreglemente anges det också att kommunen följer rättspraxis i sin prövning och att det i dagsläget inte anses orimligt med 2-4 timmars väntetider. Bedömning I nuvarande skolskjutsreglemente är riktlinjerna för res- och väntetider allmänt hållna. Bedömningen är att mer detaljerade riktlinjer skulle vara till större stöd för ansvariga tjänstepersoner hur skolskjutsarna ska planeras. Bedömningen är också att mer detaljerade riktlinjer skulle göra det tydligare för föräldrar och barn vad som ligger till grund för skolskjuts. Att skolskjutsarna ansvarsmässigt tillhör kommunstyrelseförvaltningen är framförallt för att åstadkomma en samordning mellan skolskjutsar och linjetrafik. Samordningen har tidigare inneburit fler linjer och därmed har allmänheten fått ett större utbud till kollektivt åkande. Bedömningen är att eftersom antalet linjer minskats och antalet skolskjutsar ökats bör en översyn göras om vilken förvaltning som ska ansvara för skolskjutsarna. Bedömningen är att det finns kompetens att tillgå i förvaltningen för att klara av omfattande upphandlingar som t.ex. skolskjutsar. Det finns

9 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLLSINGRESSER 9 (16) en upphandlingsfunktion i kommunen som hjälper verksamheterna vid upphandlingar. Bedömningen är att återrapporteringssystemen är tillräckliga. Återrapportering sker bl.a. genom redovisning av delegationsbeslut, särskild verksamhetsuppföljning och information inför större upphandlingar. Beredande organs förslag Koncernchef Peter Perssons tjänsteutlåtande Kommunstyrelsens protokoll , 69. Kommunstyrelsen föreslår att skolskjutsreglementet ska revideras med mer detaljerade riktlinjer för skolskjuts att en utredning och utvärdering ska göras om vilken nämnd eller styrelse som ska ansvara för skolskjuts att motionens del att Storumans kommun säkerställer att kompetens finns för att göra sådana omfattande upphandlingar avslås att motionens del att det utarbetas ett återrapporteringssystem mellan ansvarig tjänsteman och nämnd avslås

10 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLLSINGRESSER 10 (16) 8 Ansvarsfrihet år 2015 för direktionen i kommunalförbundet Partnerskap Inland - Akademi Norr (KS/2016:225) Årsredovisningen för kommunalförbundet Partnerskap Inland Akademi Norr avseende år 2015 fastställdes av direktionen den 18 mars Av upprättad revisionsberättelse framgår att revisorerna föreslår att direktionen för kommunalförbundet beviljas ansvarsfrihet för 2015 års verksamhet. Eftersom Partnerskap Inland Akademi Norr är ett kommunalförbund med direktion ska frågan om ansvarsfrihet prövas i varje medlemskommuns fullmäktige. Beredande organs förslag Kommunstyrelsens arbetsutskotts protokoll , 62. Kommunstyrelsens protokoll , 70. Kommunstyrelsen föreslår att ansvarsfrihet beviljas för direktionen i kommunalförbundet Partnerskap Inland Akademi Norr för år Vid kommunstyrelsens handläggning och beslut deltar inte Tomas Mörtsell (C) och Karin Malmfjord (S) på grund av jäv

11 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLLSINGRESSER 11 (16) 9 Avsägelse av förtroendeuppdrag - ledamot i kommunfullmäktige (KS/2014:309) Ove Wollgarth har utsetts till ledamot i kommunfullmäktige för Arbetarepartiet-Socialdemokraterna mandatperioden I skrivelse avsäger sig Ove Wollgarth uppdraget på grund av flytt till annan kommun. Förslag till beslut att avsägelsen godkänns att ny rösträkning begärs hos länsstyrelsen för att utse ny ledamot i kommunfullmäktige efter Ove Wollgarth (S).

12 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLLSINGRESSER 12 (16) 10 Avsägelse av förtroendeuppdrag/fyllnadsval - ledamot tillika vice ordförande i omsorgsnämnden (KS/2014:378) Kommunfullmäktige har , 89 utsett Kurt Forsberg (S) till ledamot och vice ordförande i omsorgsnämnden innevarande mandatperiod. I skrivelse avsäger sig Kurt Forsberg förtroendeuppdraget på grund av sjukdom. Kommunfullmäktige har att godkänna avsägelsen och genomföra fyllnadsval.

13 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLLSINGRESSER 13 (16) 11 Avsägelse av förtroendeuppdrag/fyllnadsval - ledamot i miljö- och samhällsbyggnadsnämnden (KS/2014:380) Kommunfullmäktige har , 91 utsett Agneta Holmner (FP, numera L) till ledamot i miljö- och samhällsbyggnadsnämnden innevarande mandatperiod. I skrivelse avsäger sig Agneta Holmner uppdraget på grund av flytt till annan kommun. Avsägelsen gäller från och med Kommunfullmäktige har att godkänna avsägelsen och genomföra fyllnadsval.

14 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLLSINGRESSER 14 (16) 12 Fyllnadsval - ledamot i omsorgsnämnden (KS/2014:378) Kommunfullmäktige har , 89 utsett Harry Söder (S) till ledamot i omsorgsnämnden innevarande mandatperiod. Harry Söder har avlidit Kommunfullmäktige har därför att genomföra fyllnadsval.

15 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLLSINGRESSER 15 (16) 13 Fyllnadsval - ersättare i fritids-, kultur- och utbildningsnämnden (KS/2014:379) Kommunfullmäktige har , 90 utsett Harry Söder (S) till ersättare i fritids-, kultur- och utbildningsnämnden resterande del av innevarande mandatperiod. Harry Söder har avlidit Kommunfullmäktige har därför att genomföra fyllnadsval.

16 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLLSINGRESSER 16 (16) 14 Meddelanden KS/2016:138 Omsorgsförvaltningens redovisning av rapporter till Inspektionen för vård och omsorg (IVO) över beviljade insatser till enskilda personer som inte verkställts: Lagrum Tidsperiod 4 kap. 1 Socialtjänstlagen (SoL) - individ- och familjeomsorg Kvartal 2 år äldreomsorg Kvartal 2 år :2-10 Lagen om stöd och service Kvartal 2 år 2016 till vissa funktionshindrade -----

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (25)

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (25) STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (25) Plats och tid Luspengymnasiets aula, Storuman 2016-09-27 kl. 13.00 14.00 Ajournering för överläggningar 94 kl. 13.45-13.50 Beslutande Se bifogad närvarolista Övriga Maria

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLLSINGRESSER 1 (14)

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLLSINGRESSER 1 (14) STORUMANS KOMMUN PROTOKOLLSINGRESSER 1 (14) 1 Protokollets justering Tid och plats för justering: Fredag 10 mars 2017 kl. 13.00 Kommunhuset, Storuman - Rådslaget STORUMANS KOMMUN PROTOKOLLSINGRESSER 2

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLLSINGRESSER 1 (12)

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLLSINGRESSER 1 (12) STORUMANS KOMMUN PROTOKOLLSINGRESSER 1 (12) 1 Protokollets justering Tid och plats för justering: Måndag 25 juni kl. 15.00 Kommunhuset, Storuman - Rådslaget STORUMANS KOMMUN PROTOKOLLSINGRESSER 2 (12)

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (22)

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (22) STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (22) Plats och tid Luspengymnasiets aula, Storuman 2017-02-28, kl. 14.00-15.10 Ajournering för överläggningar 3 kl. 14.30-14.35 samt 10 kl. 14.55-15.00 Beslutande Se närvarolista

Läs mer

Bevis om tillkännagivande av justerat protokoll

Bevis om tillkännagivande av justerat protokoll STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Kommunhuset, Storuman 2019-01-15, kl. 08.30-09.30 Ajournering kl. 08.35-08.50 för överläggningar Beslutande Tomas Mörtsell (C) ordförande Jessica Bergfors

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (11)

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (11) STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (11) Plats och tid Kommunhuset, Storuman 2017-01-17, kl. 09.30-10.45 Beslutande Tomas Mörtsell (C) ordförande Therese Granström (C) Ulf Vidman (M) Karin Malmfjord (S) Peter

Läs mer

Kommunfullmäktige. Datum och tid: Onsdagen den 9 april 2014 klockan 19.00

Kommunfullmäktige. Datum och tid: Onsdagen den 9 april 2014 klockan 19.00 Kungörelse / Kallelse 1(5) 2014-04-01 Beslutsinstans: Kommunfullmäktige Datum och tid: Onsdagen den 9 april 2014 klockan 19.00 Plats: Furåsen Stigsvägen 2 Färgelanda Besök: VD Valbohem AB Ärenden: Ärende

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (8)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (8) Plats Lomma kommunhus, Alnarp Tid 2018-08-28, kl. 18:36-20:23 Sammanträdesdatum s. 1 (8) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Pia Johnson (S) Anders Widesjö (M) Krister

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (10)

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (10) STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, Storuman 2015-01-15 kl. 13.00 13.50 Beslutande Tomas Mörtsell (C) ordförande Therese Granström (C) Anders Persson (C) Ulf Vidman (M) Veronika

Läs mer

Evelina Lilja, sekreterare Mia Johansson, enhetschef Jenny Österberg, skolskjutssamordnare, 54. Stefan Jonsson. Utskottet lärande och stöd

Evelina Lilja, sekreterare Mia Johansson, enhetschef Jenny Österberg, skolskjutssamordnare, 54. Stefan Jonsson. Utskottet lärande och stöd Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 15.30 Beslutande ledamöter Aina Wåhlund, ordförande (S) Peter Joensuu, 2:e vice ordförande

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLLSINGRESSER 1 (27) Torsdag den 16 juni kl Kommunhuset, Storuman Kammaren (intill personalrummet)

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLLSINGRESSER 1 (27) Torsdag den 16 juni kl Kommunhuset, Storuman Kammaren (intill personalrummet) STORUMANS KOMMUN PROTOKOLLSINGRESSER 1 (27) 1 Protokollets justering Tid och plats: Torsdag den 16 juni kl. 15.00 Kommunhuset, Storuman Kammaren (intill personalrummet) STORUMANS KOMMUN PROTOKOLLSINGRESSER

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLLSINGRESSER 1 (32)

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLLSINGRESSER 1 (32) STORUMANS KOMMUN PROTOKOLLSINGRESSER 1 (32) 1 Protokollets justering Tid och plats för justering: Torsdag den 3 oktober kl. 16.00 Kommunhuset, Storuman (Kammaren) STORUMANS KOMMUN PROTOKOLLSINGRESSER 2

Läs mer

Föredragningslista. Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum. Kommunfullmäktige 2012-01-26

Föredragningslista. Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum. Kommunfullmäktige 2012-01-26 Kommunfullmäktige 2012-01-26 Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum 1(22) Plats och tid Kil Arena, torsdag 26 januari 2012, kl. 17.00 Föredragningslista Ärende 1 Upprop 2 Val av två justerare samt tillkännagivande

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (18) Plats och tid Luspengymnasiets aula, Storuman , kl

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (18) Plats och tid Luspengymnasiets aula, Storuman , kl STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (18) Plats och tid Luspengymnasiets aula, Storuman 2018-06-12, kl. 13.00-13.30 Beslutande Se bifogad närvarolista Övriga Maria Mickelsson sekreterare Utses att justera Tina

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (22)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (22) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Önnerup Tid 2017-09-21, kl. 08:30-09:44 Sammanträdesdatum s. 1 (22) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Lena Forsberg (M) Pia

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2011-04-26 2 KF 25 Allmänhetens frågestund Under allmänhetens frågestund har närvarande åhörare möjlighet att ställa frågor till kommunfullmäktiges ledamöter och tjänstgörande ersättare.

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (10)

Sammanträdesprotokoll 1 (10) Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll, Vice ordförande (S) Per-Olov Ålander, Vice

Läs mer

REGLEMENTE FÖR SOCIALNÄMNDEN

REGLEMENTE FÖR SOCIALNÄMNDEN OLOFSTRÖMS KOMMUN 1 REGLEMENTE FÖR SOCIALNÄMNDEN Fastställt av kommunfullmäktige 1995-03-06, 27 Reviderat av kommunfullmäktige 1998-05-04, 27 Reviderat av kommunfullmäktige 2000-10-02, 90 Reviderat av

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsen 2014-05-26 1 Plats och tid Folkets Park Orrskogen, Malung, kl. 15.30-16.30 Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Johnny Skottheim (S) Hans Unander (S) 90-97 Bengt Nilsson (S) Christin

Läs mer

Kommunstyrelsen. Datum och tid: Onsdagen den 26 februari 2014 klockan Kommunkontoret, Handlingskraftig

Kommunstyrelsen. Datum och tid: Onsdagen den 26 februari 2014 klockan Kommunkontoret, Handlingskraftig Kallelse / Inbjudan 1(6) Beslutsinstans: Kommunstyrelsen Datum och tid: Onsdagen den 26 februari 2014 klockan 8.15 Plats: Kommunkontoret, Handlingskraftig Kommunstyrelsens sammanträden är offentliga/öppna

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (10)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (10) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Alnarp Tid 2017-10-03, kl. 18:30-20:07 Ajournering: 19:00-19:15 Sammanträdesdatum s. 1 (10) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist

Läs mer

Ann Ohlsson, Folkpartiet Liberalerna

Ann Ohlsson, Folkpartiet Liberalerna Plats och tid Sammanträdesrummet Mästaren, kl 14.00-17.20 ande Rolf Eriksson, Socialdemokraterna, ordf Susanna Johansson, Socialdemokraterna, ersätter Daniel Blomqvist (S) Améle Jaiem, Socialdemokraterna

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (13)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (13) Sammanträdesdatum s. 1 (13) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 08:30 10:20 Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Lena Forsberg (M) Anders Widesjö

Läs mer

Justeringens plats och tid Kommunhuset, Storuman Paragrafer ANSLAG/BEVIS

Justeringens plats och tid Kommunhuset, Storuman Paragrafer ANSLAG/BEVIS STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Kommunhuset, Storuman 2012-05-08, kl. 10.15 10.45 Beslutande Tomas Mörtsell (C) ordförande Veronika Håkansson (M) Tina Kerro (FP) Karin Malmfjord (S) Peter

Läs mer

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 17 maj 1999 kl 19 00 19 55 Se bifogad närvarolista

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 17 maj 1999 kl 19 00 19 55 Se bifogad närvarolista AB VALLENTUNA KOMMUN Kommunfullmäktige 1999-05-17 1(12) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den

Läs mer

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum (7) Sessionssalen, Kommunkontoret, Surahammar Måndag 17 maj, 2010 klockan

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum (7) Sessionssalen, Kommunkontoret, Surahammar Måndag 17 maj, 2010 klockan 2010-05-17 1 (7) Plats och tid Sessionssalen, Kommunkontoret, Surahammar Måndag 17 maj, 2010 klockan 18.00 18.40 Beslutande Christina W Jansson (S) ordförande Olle Thorell (S) Kerstin Nyhlén (S) Anders

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Kommunfullmäktige (13) Ingmar Johansson, kommunchef Björn Lindquist, ekonomichef 10

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Kommunfullmäktige (13) Ingmar Johansson, kommunchef Björn Lindquist, ekonomichef 10 Nr 2 Kommunfullmäktige 2015-02-25 1(13) Tid och plats Onsdagen den 25 februari 2015, klockan 18.00 19.15, i Tingshuset Beslutande Ledamöter Enligt närvarolista Tjänstgörande ersättare Enligt närvarolista

Läs mer

Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2013-09-26 kl 10 00 14 00

Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2013-09-26 kl 10 00 14 00 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (16) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2013-09-26 kl 10 00 14 00 Beslutande Peter Åberg (S) ordförande Ulf Vidman (M) Eva-Marie Stabbfors (KD) Lilian Mörtsell

Läs mer

Lärande och stöd

Lärande och stöd Lärande och stöd 2007-03-21 97 Plats och tid Verkstaden, sal C, Fabriksgatan 5, Arvika klockan 10 00-15 00 Beslutande Aina Wåhlund, ordförande (s) Lars-Ove Jansson (s) Lisbeth Öjstrand (fp) Ulf Westlund

Läs mer

Sammanträdesrum Valsaren, Folkets Hus, Storfors, torsdagen den 18 augusti 2016, kl Beslutande

Sammanträdesrum Valsaren, Folkets Hus, Storfors, torsdagen den 18 augusti 2016, kl Beslutande 1(9) Plats och tid Sammanträdesrum Valsaren, Folkets Hus, Storfors, torsdagen den 18 augusti 2016, kl. 18.00 18.30. Beslutande Maran Väpnargård (M) Peter Farrington (M) 47-50, 52 Brita Jansson (C) Ingrid

Läs mer

PAJALA KOMMUN Kommunfullmäktige Reglemente Rev Rev , 3 Rev , 11

PAJALA KOMMUN Kommunfullmäktige Reglemente Rev Rev , 3 Rev , 11 1 (6) PAJALA KOMMUN Kommunfullmäktige Reglemente. 2004-02-23 7 Rev 2007-04-23 18 Rev 2011-02-14, 3 Rev 2015-03-16, 11 Reglemente för Kultur- och utbildningsnämnden. 1 Nämnden fullgör kommunens uppgifter

Läs mer

Tid Tisdag 23 april 2019 kl se dagsprogram sid 5!

Tid Tisdag 23 april 2019 kl se dagsprogram sid 5! 1(5) Underrättelse till: Ersättare Ledamöter i kommunfullmäktige Tid Tisdag 23 april 2019 kl. 13.00 se dagsprogram sid 5! Plats Luspengymnasiets aula, Storuman Ärenden 1 Protokollets justering - val av

Läs mer

Tomas Bergström (L), ordföranden Rickert Olzon (M) Rose-Marie Isaksson (S) Göran Hillbom (C) Anders Kihl (KD) Britt Nilsson (S) Marie Lindström (S)

Tomas Bergström (L), ordföranden Rickert Olzon (M) Rose-Marie Isaksson (S) Göran Hillbom (C) Anders Kihl (KD) Britt Nilsson (S) Marie Lindström (S) - Plats och tid Fagerudd, Enköping, kl 10:00 12:30 Beslutande Tomas Bergström (L), ordföranden Rickert Olzon (M) Rose-Marie Isaksson (S) Göran Hillbom (C) Anders Kihl (KD) Britt Nilsson (S) Marie Lindström

Läs mer

Närvarande 25 ordinarie ledamöter och 4 tjänstgörande ersättare, summa 29 beslutande, enligt bifogad närvarolista.

Närvarande 25 ordinarie ledamöter och 4 tjänstgörande ersättare, summa 29 beslutande, enligt bifogad närvarolista. DALS-EDS KOMMUN Kommunfullmäktige 2006-04-19 Plats och tid Utsiktens Aula, Ed onsdag den 19 april, 2006 klockan 19.00 19.45 Beslutande Närvarande 25 ordinarie ledamöter och 4 tjänstgörande ersättare, summa

Läs mer

Sammanträdesrum UKF, kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 18 juni 2014, 15.00-17.30

Sammanträdesrum UKF, kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 18 juni 2014, 15.00-17.30 Sammanträdesdatum s. 1 (12) Plats Sammanträdesrum UKF, kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 18 juni 2014, 15.00-17.30 Beslutande Robert Wenglén (M) Yvonne Andreasson (FP) Richard Jerneborg (M) Mozghan

Läs mer

Kommunfullmäktige Enligt sammanträdeslista, bilaga A

Kommunfullmäktige Enligt sammanträdeslista, bilaga A Sammanträdesdatum 18 Plats och tid Björnekullaskolan, Åstorp kl 19.00-20.30 Beslutande Enligt sammanträdeslista, bilaga A Övriga deltagare Yngve Olsson, ersättare Kjell Malmgren, ersättare Bertil Göransson,

Läs mer

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Sara Svensson, Rädda Barnen, 40

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Sara Svensson, Rädda Barnen, 40 1(14) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-22.05 Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson,

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (7) 2018-09-27 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ulla Persson Sammanträdesdatum 4 oktober 2018 Plats och tid s sessionssal, kl. 16:00 2018-09-27 2 (7) 1 Dnr KS 1810721-

Läs mer

Kommunkontoret, Heby 24 november Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, Heby 24 november Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Sammanträdesdatum Plats och tid Vård och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 09.00-11.45 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Karl-Arne Larsson (C) Ulf Mattsson

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2013-05-15 61 Plats och tid Nora Stadshotell, 2013-05-15 kl 18.00-20.20 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Jan Forsberg, vice ordförande, Norabostäder AB, Nora

Läs mer

Reglemente för omsorgsnämnden

Reglemente för omsorgsnämnden KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING A 11 1(6) Gäller från Diarienummer 2011-08-29 2011/577 Antagen: kommunfullmäktige 2005-10-30 154 och ändrad senast 2011-08-29 72 (ersätter: KF 2011-03-28 20) Reglemente för

Läs mer

FALKENBERG. Protokoll Nr 9 Sammantradesdatum Sammantradestid Narvarande

FALKENBERG. Protokoll Nr 9 Sammantradesdatum Sammantradestid Narvarande Protokoll Nr 9 Sammantradesdatum 2014-10-21 Sammantradestid 16.00-16.30 FALKENBERG Kommunfullmaktige Narvarande Ledamdter Stig Agnaker (C) Mari-Louise Wernersson (C) Per Johansson (C) Kerstin Angel (C)

Läs mer

Tid för anslag av protokollet Ordförande

Tid för anslag av protokollet Ordförande 1(10) Plats och tid Ljungås, tisdagen den 14 augusti 2018 kl 14:00-16:00 Beslutande Ledamöter Stig-Olov Tingbratt (C), ordförande Kenth Hulth (S), vice ordförande Margaretha Johansson (S) Tore Norén (M)

Läs mer

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare Kommunfullmäktige 2009-05-27 65 Plats och tid Församlingshemmet, 2009-05-27 kl 19.00-19.30 Beslutande 27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande

Läs mer

Reglemente för revisorerna i Gävle kommun

Reglemente för revisorerna i Gävle kommun 1 Reglemente för revisorerna i Gävle kommun Utöver det som föreskrivs i kommunallagen gäller bestämmelserna i detta reglemente. Revisorernas uppgifter Verksamheter 1 Revisorerna skall 2 1. självständigt,

Läs mer

KL 08.15 08.30 Sektor Omsorg

KL 08.15 08.30 Sektor Omsorg Kallelse / Inbjudan 1(6) Beslutsinstans: Kommunstyrelsen Datum och tid: Onsdagen den 27 mars 2013 klockan 8.15 Plats: Kommunkontoret, Handlingskraftig Kommunstyrelsens sammanträden är offentliga/öppna

Läs mer

Ulf Jansson, ekonomichef och tf kommunchef Frida Blomqvist, administrativ chef Josefin Karlsson, kommunsekreterare. Sekreterare Paragrafer 52-67

Ulf Jansson, ekonomichef och tf kommunchef Frida Blomqvist, administrativ chef Josefin Karlsson, kommunsekreterare. Sekreterare Paragrafer 52-67 Plats och tid Inredia, måndagen den 30 maj 2016 kl 18:00-18:45 ande Se närvarolista på sida 2 Övriga deltagande Ulf Jansson, ekonomichef och tf kommunchef Frida Blomqvist, administrativ chef Josefin Karlsson,

Läs mer

Åsa Sikberg (M) ordförande Viktoria Söderling (S) vice ordförande

Åsa Sikberg (M) ordförande Viktoria Söderling (S) vice ordförande Tid och plats 15 november 2018, kl. 13:00-14:30 i Kommunhuset, Lilla A-salen, Tierp Paragrafer 98-102 Utses att justera Agnetha Andersson (V) Beslutande Ledamöter Åsa Sikberg (M) ordförande Viktoria Söderling

Läs mer

Sammanträdesdatum Socialnämnden Kommunkontoret, Malung, kl

Sammanträdesdatum Socialnämnden Kommunkontoret, Malung, kl A 2019-02-07 1 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Malung, kl. 12.00-13.30 Carina Albertsson (S), ordförande Jörgen Norén (S) Birgitta Örjas (S) Lena Aune (S) Jessica Hellström (L) Brita Sohlin (M)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Sida s arbetsutskott 2008-11-21 1 (8) Plats och tid Åsele Centralskola, kl 08 30 10 45 Beslutande Maria Hakamäki (S) ordförande Brage Sundberg (Kd) vice ordförande Urban Lindström (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (16)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (16) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Önnerup Tid 2017-11-23, kl. 08:30-11:38 Sammanträdesdatum s. 1 (16) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Anders Widesjö (M)

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (18)

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (18) STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (18) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret Storuman, kl. 11:10 12:15 Beslutande Tina Kerro (L) ordförande Ingela Forsman (KD) tjänstgörande ersättare för Eva-Sofie Jansson

Läs mer

Omsorgsnämnden 2007-09-03 1 (11)

Omsorgsnämnden 2007-09-03 1 (11) Omsorgsnämnden 2007-09-03 1 (11) Plats och tid Hjortviken konferens måndagen den 3 september 2007, kl. 17.20-18.40 Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Hannu Sutinen (fp) ordförande Stefan

Läs mer

Plats och tid Hälsön/Bårholmen :30-12:00

Plats och tid Hälsön/Bårholmen :30-12:00 1 Plats och tid Hälsön/Bårholmen 2018-06-12 08:30-12:00 Beslutande Eva Skoglund (S) tjänstgörande Ulla Kedbäck (MP) tjänstgörande Anders Tenghede (V) Ulf Sjölinder (L) Anders Arnell (M) tjä nstgörande

Läs mer

Reglemente för socialnämnden

Reglemente för socialnämnden Styrdokument Dokumenttyp: Regler Beslutat av: Kommunfullmäktige Fastställelsedatum: Kf 2019-06-17, 85 Ansvarig: Förvaltningschef Revideras: Vart 4:e år, 1:a året i mandatperioden Följas upp: Minst vart

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (30) Paragrafen, Storuman , kl Ajournering för studiebesök kl

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (30) Paragrafen, Storuman , kl Ajournering för studiebesök kl STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (30) Plats och tid Paragrafen, Storuman 2017-03-01, kl 09.00 12.10. Ajournering för studiebesök kl 13.15 14.30. Beslutande Patrik Persson (C) ordförande Christer Bergfors (M)

Läs mer

11111 2004-11-25 1 (13) Plats och tid: Sessionssalen, kommunkontoret, Färgelanda torsdagen den 25 november 2004, kl. 13.00 15.30.

11111 2004-11-25 1 (13) Plats och tid: Sessionssalen, kommunkontoret, Färgelanda torsdagen den 25 november 2004, kl. 13.00 15.30. 11111 2004-11-25 1 (13) Plats och tid: Sessionssalen, kommunkontoret, Färgelanda torsdagen den 25 november 2004, kl. 13.00 15.30. ande: Närvarande ej tjänstgörande ersättare: Ulla Börjesson (s) ordförande

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 8. Kommunfullmäktige (15)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 8. Kommunfullmäktige (15) Nr 8 Kommunfullmäktige 2017-09-27 1(15) Tid och plats Onsdagen den 27 september 2017, klockan 18.00 19.07, i Tingshuset i Mellerud Beslutande Ledamöter Enligt närvarolista Tjänstgörande ersättare Enligt

Läs mer

PROTOKOLL 2014-04-07

PROTOKOLL 2014-04-07 Tid och plats Beslutande Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Ersättare Måndag 7 april 2014 kl. 17.00-18.25 i konferensrum Yngern Nykvarns kommunhus. Björn Håkansson (m), ordförande Jan Linderhielm (np)

Läs mer

Reglemente för socialnämnden i Norrtälje kommun

Reglemente för socialnämnden i Norrtälje kommun FÖRFATTNINGSSAMLING Reglemente för socialnämnden i Norrtälje kommun Antaget i kommunfullmäktige 2010-12-13, 224 1 2011-01-01 Socialnämnden version 0 1/8 Reglemente för socialnämnden i Norrtälje kommun

Läs mer

Reglemente. för. barn- och utbildningsnämnd. från och med 2012-04-01

Reglemente. för. barn- och utbildningsnämnd. från och med 2012-04-01 2012-01-18 Dnr BUN 2012.0002 Antaget fullmäktige 2012-03- 29, 25 Reglemente för barn- och utbildningsnämnd från och med 2012-04-01 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Barn- och utbildningsnämndens övergripande uppgifter...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (13)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (13) Sammanträdesdatum s. 1 (13) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 08.30-11.20 Beslutande Sofia Forsgren Böhmer (M) ordförande Barbro Söderberg (S) ledamot Lena Forsberg (M) ledamot

Läs mer

Datum. ... Marie-Louise Andersson. ... Andreas Trygg. ... Hans Andersson. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Datum. ... Marie-Louise Andersson. ... Andreas Trygg. ... Hans Andersson. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Kolsva bibliotek, samlingssalen kl 18.00-19.15 ande Övriga deltagare Andreas Trygg (V), ordf Eivor Valcic (S), vice ordf Annika Duàn (S) Jenny Björklöv (S) ersättare

Läs mer

Reglemente för socialnämnden. Antaget av kommunfullmäktige , 49 Dnr KS

Reglemente för socialnämnden. Antaget av kommunfullmäktige , 49 Dnr KS Reglemente för socialnämnden Antaget av kommunfullmäktige 2014-12-15, 49 Dnr KS.2014.44 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Nämndens uppgifter... 3 1.1. Avgränsningen av nämndens uppgifter... 3 1.2. Innehållet i nämndens

Läs mer

DALS-EDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 2004-10-20 Sida 1 (1)

DALS-EDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 2004-10-20 Sida 1 (1) Kommunfullmäktige 2004-10-20 Sida 1 (1) Plats och tid: Utvecklingscenter, Ed onsdag 20 oktober 2004, kl 19.00 22.00 Beslutande: Övriga närvarande: Närvarande 33 ordinarie ledamöter och 5 tjänstgörande

Läs mer

Sammanträdesdatum Val av två protokolljusterare och tid och plats för justering

Sammanträdesdatum Val av två protokolljusterare och tid och plats för justering KOMMUNFULLMÄKTIGE KALLELSE Sammanträdesdatum 2015-01-29 PLATS OCH TID KilArena, torsdag 29 januari 2015, kl. 19.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE DNR 1. Upprop 2 Val av två protokolljusterare och tid och plats

Läs mer

Kommunfullmäktige. Församlingshemmet, Hede. TID Måndag 13 juni 2016, kl 13.00

Kommunfullmäktige. Församlingshemmet, Hede. TID Måndag 13 juni 2016, kl 13.00 1 ORGAN PLATS Kommunfullmäktige Församlingshemmet, Hede TID Måndag 13 juni 2016, kl 13.00 Avresa med buss fr Medborgarhuset, Sveg kl 08.00 via Vemdalen. ÄRENDE Förslag till budget för 2017 finns på kommunkansliet,

Läs mer

Kommunfullmäktige (12)

Kommunfullmäktige (12) Sida 1 (12) Plats och tid Mönsterås Bibliotek, måndagen den 29 maj 2017 kl. 18.30 19.45 ande Robert Rapakko (S) Ann Petersson (C) Renée Solstad (S) Emma Magnusson (C) Lars Hollner (S) Roger Sunesson (SD)

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid Kommunhuset, A-salen, kl. 13.00 16.00 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 47-52 Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunhuset Underskrifter Sekreterare Susanne

Läs mer

Reglemente för Socialnämnden

Reglemente för Socialnämnden Nummer: 50:1 Blad: (1) Reglemente för Socialnämnden A Socialnämndens uppgifter Verksamhetsområde 1 Socialnämnden har att enligt gällande lagstiftning fullgöra kommunens uppgifter vad avser individ- och

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3. Kommunfullmäktige (14) Anna Granlund, sekreterare Björn Lindquist, ekonomichef 19

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3. Kommunfullmäktige (14) Anna Granlund, sekreterare Björn Lindquist, ekonomichef 19 Nr 3 Kommunfullmäktige 2018-03-21 1(14) Tid och plats Onsdagen den 21 mars 2018, klockan 18.00 19.30, i Tingshuset Beslutande Ledamöter Enligt närvarolista Tjänstgörande ersättare Enligt närvarolista Övriga

Läs mer

Kommunkansliet kl 15.00

Kommunkansliet kl 15.00 1(10) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-20.05 Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson, kommunchef Susan Elmlund,

Läs mer

5 mars 2019, kl. 13:00-16:45 i Kommunhuset, Lilla A-salen, Tierp. Åsa Sikberg (M) ordförande Viktoria Söderling (S) vice ordförande Erik Kolm (C)

5 mars 2019, kl. 13:00-16:45 i Kommunhuset, Lilla A-salen, Tierp. Åsa Sikberg (M) ordförande Viktoria Söderling (S) vice ordförande Erik Kolm (C) Tid och plats Paragrafer Utses att justera Beslutande Ledamöter 5 mars 2019, kl. 13:00-16:45 i Kommunhuset, Lilla A-salen, Tierp 14-20 Erik Kolm Åsa Sikberg (M) ordförande Viktoria Söderling (S) vice ordförande

Läs mer

Motion om förskola på kvällar och helger även i inlandet. KS

Motion om förskola på kvällar och helger även i inlandet. KS Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2016-09-27 297 Motion om förskola på kvällar och helger även i inlandet. KS 2016-140 KS, KF Beslut Arbetsutskottet

Läs mer

PROTOKOLL 2015-08-31. Tid och plats Beslutande Ledamöter. Övriga närvarande Ersättare. Justering. Underskrifter. Vård- och omsorgsnämnden

PROTOKOLL 2015-08-31. Tid och plats Beslutande Ledamöter. Övriga närvarande Ersättare. Justering. Underskrifter. Vård- och omsorgsnämnden Tid och plats Beslutande Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Måndag 31 augusti 2015 kl. 17.00 19.00, konferensrum Yngern, kommunhuset Peter Ohlsson (m), ordförande Jan Lindehielm

Läs mer

Margareta Karlsson, förvaltningschef Thomas Holm, ekonom 21 Åsa Engberg, nämndsekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Åsa Engberg

Margareta Karlsson, förvaltningschef Thomas Holm, ekonom 21 Åsa Engberg, nämndsekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Åsa Engberg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Sammanträdesrummet, Marnäsliden kl. 13:00-14:50 Beslutande ledamöter Åsa Bergkvist (S) Lars Handegard (V) Torbjörn Tomtlund (M) Ann-Katrin

Läs mer

PENSIONÄRSRÅDET ÄLVSJÖ STADSDELSNÄMND. Sammanträdestid Torsdag 25 januari 2018, kl Plats

PENSIONÄRSRÅDET ÄLVSJÖ STADSDELSNÄMND. Sammanträdestid Torsdag 25 januari 2018, kl Plats SAMMANTRÄDE STOKOL L 201 8-01-25 PENSIONÄRSRÅDET Sammanträdestid Torsdag 25 januari 2018, kl. 13.30 14.15 Plats Närvarande Ordförande Vice ordförande Ledamöter Ersättare Älvsjörummet Älvsjö förvaltningshus

Läs mer

Utbildningsnämnden (12)

Utbildningsnämnden (12) Utbildningsnämnden 2011-12-14 1 (12) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 14 december kl. 9.00 12.00 Beslutande Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström (M) Inga Karlsson (M) Claes Lindahl

Läs mer

Kommunstyrelsen. Datum och tid: Onsdagen den 28 oktober 2015 klockan Kommunkontoret, Handlingskraftig

Kommunstyrelsen. Datum och tid: Onsdagen den 28 oktober 2015 klockan Kommunkontoret, Handlingskraftig Kallelse / Inbjudan 1(5) Beslutsinstans: Kommunstyrelsen Datum och tid: Onsdagen den 28 oktober 2015 klockan 8.15 16.30 Plats: Kommunkontoret, Handlingskraftig Kommunstyrelsens sammanträden är offentliga/öppna

Läs mer

Socialnämnden utövar också ledningen av den kommunala hälso- och sjukvården samt svarar för sådan hälso- och sjukvård som erbjuds i särskilt boende

Socialnämnden utövar också ledningen av den kommunala hälso- och sjukvården samt svarar för sådan hälso- och sjukvård som erbjuds i särskilt boende F 1 REGLEMENTE FÖR SOCIALNÄMNDEN Antaget av kommunfullmäktige 1991-12-09, 276 Reviderat 1993-05-10, 128 Reviderat 1995-02-27, 44 Reviderat 1997-06-16, 158 Reviderat 1998-12-07, 265 Reviderat 1999-02-15,

Läs mer

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S)

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Plats och tid Vård och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 12.30 16.00 Beslutande Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo

Läs mer

Christina Höij (m), 11-19 Rolf Antonsson (m), 11-19 Inger Eckert (kd) Ingrid Högman (kd) Stephan Karlsson (s), 11-19

Christina Höij (m), 11-19 Rolf Antonsson (m), 11-19 Inger Eckert (kd) Ingrid Högman (kd) Stephan Karlsson (s), 11-19 11-22 Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 13.00 17.15. Beslutande Närvarande ersättare Kristina Frigert (m), ordförande Göran Fahlgren (m), 2:e vice ordförande Lasse Andersson (m) Daniel

Läs mer

Reglemente. Utbildningsnämnden. Mariestads kommun. Antaget av Kommunfullmäktige Mariestad Reviderad:

Reglemente. Utbildningsnämnden. Mariestads kommun. Antaget av Kommunfullmäktige Mariestad Reviderad: Reglemente Utbildningsnämnden Mariestads kommun Antaget av Kommunfullmäktige Mariestad 2014-09-29 Reviderad: 2019-01-15 Dnr: Bun 2014/159 Reglemente för Utbildningsnämnden Kommunfullmäktige ansvarar för

Läs mer

REGLEMENTE FÖR ÖSTRA SKÅNES HJÄLPMEDELSNÄMND

REGLEMENTE FÖR ÖSTRA SKÅNES HJÄLPMEDELSNÄMND A 15 KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING FÖR HÄSSLEHOLMS KOMMUN REGLEMENTE FÖR ÖSTRA SKÅNES HJÄLPMEDELSNÄMND Antaget av kommunfullmäktige i Hässleholm 2002-12-16, 226 Bromölla, Hässleholm, Kristianstad, Osby,

Läs mer

2015-05-26. Anders Einarsson, kommunchef Anders Simonsson, sekreterare Susanne Glans, ekonomichef 38. Tisdagen den 2 juni, klockan 8.

2015-05-26. Anders Einarsson, kommunchef Anders Simonsson, sekreterare Susanne Glans, ekonomichef 38. Tisdagen den 2 juni, klockan 8. 1(5) Plats och tid Tisdagen den 26 maj, klockan 8.00-11.00 Ordförande Beslutande Övriga närvarande Tjänstemän Tid och plats för justering Emma Isfeldt (S) Christer Johansson (M) Anders Einarsson, kommunchef

Läs mer

Ingrid Noord-Silversten

Ingrid Noord-Silversten Barn- och utbildningsnämnden 2015-02-18 Plats och tid Högskolecentrum, hörsalen kl. 13.15-17.30 Beslutande Övriga deltagare Ingrid Noord-Silversten, S Aleksandra Janse, S Lena Håkansson, S Per Landén,

Läs mer

Susanne Johansson, handläggare på omsorgsförvaltningen Emma Adrian, hållbarhetsstrateg Irene Sjödahl, sekreterare. Kommunala pensionärsrådet

Susanne Johansson, handläggare på omsorgsförvaltningen Emma Adrian, hållbarhetsstrateg Irene Sjödahl, sekreterare. Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum 1 Plats och tid Björken, förvaltningshuset, Nybro, klockan 09.00-11.50 ande Christina Davidson, ordförande (KS) Anita Andersson (SPF) Monika Petersson (PRO) Mildred Persson (OMN) Gunbritt

Läs mer

Eva Nilsson, verksamhetschef VOO Evelina Lilja, sekreterare Kerstin Hallgren, controller Anne-Louise Jansson, avdelningschef.

Eva Nilsson, verksamhetschef VOO Evelina Lilja, sekreterare Kerstin Hallgren, controller Anne-Louise Jansson, avdelningschef. Sammanträdesprotokoll 1 (11) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, ordförande (S) Lena Kandergård, 1:e vice ordförande (S) Jonas Ås (S) Maria

Läs mer

Ulf Jansson, Tf kommunchef Frida Blomqvist, administrativ chef Josefin Karlsson, kommunsekreterare. Josefin Karlsson. Laila Neck (S) ANSLAG/BEVIS

Ulf Jansson, Tf kommunchef Frida Blomqvist, administrativ chef Josefin Karlsson, kommunsekreterare. Josefin Karlsson. Laila Neck (S) ANSLAG/BEVIS Plats och tid Inredia, kl 18.00-20.50 Beslutande Se närvarolista på sida 2 Övriga deltagande Johanna Eriksson, förslagsställare, 40 Ulf Jansson, Tf kommunchef Frida Blomqvist, administrativ chef Josefin

Läs mer

Fullmäktigesalen Harmånger. 1. Upprop, Val av justerare jämte tid och plats för protokollets justering.

Fullmäktigesalen Harmånger. 1. Upprop, Val av justerare jämte tid och plats för protokollets justering. NORDANSTIGS KOMMUN Kommunfullmäktige KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Fullmäktigesalen Harmånger. Tid: Tisdag 7 juni 2005 kl. 19:00. 1. Upprop, Val av justerare jämte tid och

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (39) Plats och tid Luspengymnasiets aula, Storuman , kl

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (39) Plats och tid Luspengymnasiets aula, Storuman , kl STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (39) Plats och tid Luspengymnasiets aula, Storuman 2016-06-13, kl. 13.00-14.05 Beslutande Se närvarolista 2 4 Övriga Maria Mickelsson sekreterare Utses att justera Mikael Fredriksson

Läs mer

Skolskjutsreglemente för Hultsfreds kommun

Skolskjutsreglemente för Hultsfreds kommun 1 (5) KF 125/2011 Dnr 2011/95 623 Skolskjutsreglemente för Hultsfreds kommun Kommunfullmäktiges beslut Det reviderade skolskjutsreglementet för Hultsfreds kommun godkänns. Ärendebeskrivning Förslag till

Läs mer

Datum. ... Marie-Louise Andersson. ... Tobias Söderhäll. ... Annika Duán. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Datum. ... Marie-Louise Andersson. ... Tobias Söderhäll. ... Annika Duán. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Kolsva bibliotek, samlingssalen kl 18.00-18.50 ande Tobias Hellberg Söderhäll (S), ordf Eivor Valcic (S), vice ordf Annika Duàn (S) Åsa Göransson (S) Jenny Björklöv

Läs mer

Vid uppropet antecknas närvaro för 41 ordinarie ledamöter, 8 tjänstgörande ersättare och 13 ej tjänstgörande ersättare, bilaga A.

Vid uppropet antecknas närvaro för 41 ordinarie ledamöter, 8 tjänstgörande ersättare och 13 ej tjänstgörande ersättare, bilaga A. 1 Sessionssalen, kommunhuset, kl. 18:30 20:35 44-52 Vid uppropet antecknas närvaro för 41 ordinarie ledamöter, 8 tjänstgörande ersättare och 13 ej tjänstgörande ersättare, bilaga A. Plats och tid Paragrafer

Läs mer

Kommunal författningssamling för Smedjebackens kommun

Kommunal författningssamling för Smedjebackens kommun Kommunal författningssamling för Smedjebackens kommun Fastställd av Kf 27 Den 2010-12-20 Kommunfullmäktige 2010-12-20 7 Kommunstyrelsen 2010-12-20 3 Kf 27 Ks 193 Dnr 2010.279 003 Reglementen familj- och

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (12) Mötesplatsen, Arlöv kl. 17:00-18:10

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (12) Mötesplatsen, Arlöv kl. 17:00-18:10 Socialnämnden Sammanträdesdatum 2017-12-06 Sida 1 (12) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Mötesplatsen, Arlöv kl. 17:00-18:10 Inger Borgenberg (S), ordförande Bo Lindquist

Läs mer

Hans Forsberg (M), ordförande Fredrik Hansson (C), vice ordförande Lisa Andersson (M) Ulrika Landergren (FP) Eva Borg (S)

Hans Forsberg (M), ordförande Fredrik Hansson (C), vice ordförande Lisa Andersson (M) Ulrika Landergren (FP) Eva Borg (S) KUNGSBACKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid sammanträde Kungsbackarummet, stadshuset Klockan 08:30-12:05 ajournering 10-10:15 Beslutande Ledamöter Hans Forsberg (M), ordförande Fredrik Hansson

Läs mer

VU PROTOKOLL

VU PROTOKOLL VU PROTOKOLL 1(15) Plats och tid Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen, kl. 09.00-11.30 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ersättare

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 14 maj 2014 kl. 08:15-12:15 (S) Kommunkontoret i Bergsjö

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 14 maj 2014 kl. 08:15-12:15 (S) Kommunkontoret i Bergsjö NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (5) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 14 maj 2014 kl. 08:15-12:15 Beslutande Boerje Bohlin (S) Ordförande Pernilla Kardell

Läs mer

Kommunkontoret, Heby, 20 november 2013, kl 13.45. Sekreterare Paragrafer 97-106 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, Heby, 20 november 2013, kl 13.45. Sekreterare Paragrafer 97-106 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Sammanträdesdatum Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 10.00 11.20 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Gudrun Wängelin-Lernskog (C) Emilie Jansson (S) Åsa

Läs mer